H Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. προτείνει...


Γεώργιος Γεώργας, Ο Δρόμος των Βασιλέων
 
 
Η πιο απομακρυσμένη επαρχία των Ρωμαίων έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό. Οι κάτοικοι της απροστάτευτοι πια, προσπαθούν να επιβιώσουν από την ορδή των Σαξόνων που έρχονται από την ανατολική θάλασσα σαν κύμα, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Στον βορρά οι τρομαχτικοί Πίκτες περνούν το τείχος του Ανδριανού σπέρνοντας την καταστροφή, έχοντας στη κατοχή του το ξόανο της θεάς πολέμου, της Μόριγκαν.
 
Δυο λιποτάχτες των Ρωμαϊκών λεγεώνων της ανατολής, θα φτάσουν στη χώρα αυτή απογοητευμένοι από τις εξελίξεις της χώρας τους, για να συναντήσουν ένα μεγαλύτερο χάος στη Βρετανία. Πίσω από τους πόλεμους ανάμεσα στις φυλές των Ρωμαιο-Βρετανών των Σαξόνων και των Πικτών υποβόσκει ένας άλλος κρυφός πόλεμος που έχει να κάνει με το μυστηριώδες ξόανο της θεάς. Το θέλουν στη κατοχή τους οι διαβρωμένοι από καιρό Δρυίδες για να ξυπνήσουν τον δράκο, αλλά και το αλλοιωμένο ιερατείο του Μίθρα που έχει ένα σκοπό την δολοφονία του νέου αυτοκράτορα της ανατολής, Ιουστινιανού. Οι μόνοι που θα αντιταχτούν σε αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις των μάγων και των ιεροφάντων, είναι οι δυο Ρωμαίοι της ανατολής, αλλά και οι πιστοί τους φίλοι που θα συναντήσουν και ενωμένοι σαν γροθιά θα τα βάλουν με την σκιά που απειλεί την αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης.

Από τους βροχερούς λόφους της Βρετανίας που ακόμα οι γίγαντες των λόφων κατοικούν εκεί, οι ήρωες μας θα βρεθούν στα ομιχλιασμένα βουνά των Πικτών που τους οδηγούν οι μαύροι Δρυίδες και αργότερα θα βρεθούν να πολεμούν κάτω από τη σημαία του στρατηγού Βελισάριου στη Ρώμη, ενάντια στις ορδές των Γότθων και τέλος προστατεύοντας τη ζωή του αυτοκράτορα Ιουστινιανό από τον μεγάλο μάγο της Ατλαντίδας, με σκοπό να πάρουν πίσω τη τιμή τους. Γιατί ένας άντρας χωρίς τιμή είναι ένα τίποτα.


Γεώργιος Γεώργας, Οι Φύλακες των Μυστικών
 
Το Φραγκικό βασίλειο των Αγίων Τόπων, η μαγευτική Ουτρεμέρ, είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Ο Σουλτάνος της Αιγύπτου, ο Σαλαντίν, έχει ορκιστεί να αλώσει τη χώρα και οι σταυροφόροι ετοιμάζονται να την υπερασπιστούν.
 
Ένας νεαρός προσκυνητής αφήνει την αυτοκρατορία της Ρωμανίας για να κάνει το προσκύνημα του, στους Άγιους Τόπους. Το ταξίδι του όμως, μόνο ήρεμο δεν θα είναι. Μια δολοφονία που έγινε στην Ασκάλωνα, θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα. Άθελα του γνωρίζει ένα κατάσκοπο του αυτοκράτορα της Ρωμανίας, που θα τον μυήσει σε ένα πολύ παράξενο και πρωτόγνωρο για τον νεαρό μονοπάτι.
 
Η περιέργεια του θα τον φέρει αντιμέτωπο με μυστικές σέχτες που εποφθαλμιούν αρχαία μυστικά που μπορούν να αλλάξουν τη γεωπολιτική του τότε γνωστού κόσμου. Θα συναντήσει μάγους, που αναζητούν δύναμη για να κυριαρχήσουν πάνω στους αδυνάτους και ιππότες που διψούν για εξουσία.
 
Με φόντο την Μεσαιωνική Ανατολή ο νεαρός προσκυνητής θα μεταμορφωθεί από ένα απλό πολίτη της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, σε έναν υπερασπιστή της ανατολικής αυτοκρατορίας των Ρωμαίων και της πίστης.

 
Βασίλης Αλεξανδρόπουλος, Τα Μυστικά των Κόσμων, βιβλίο 1ο
 

Λένε πως, σε έναν κόσμο γεμάτο μυστικά,
το πιο βαθύ σκοτάδι ξυπνά λίγο πριν την Ανατολή,
πριν το φως της νέας μέρας φανεί στον ορίζοντα!
Τα πάντα τυλίγονται από το φόβο τότε
και τον κόσμο σαρώνει μια φρικτή αβεβαιότητα!
Σημάδια μιλούν για το τέλος, το τέλος των Καιρών!
Και τότε ποιος; Ποιος έχει το θάρρος να πιστέψει,
ποιος μπορεί να ονειρευτεί; Κανείς!
Μα αν μείνεις ήρεμος θα καταλάβεις!
Θα αισθανθείς τον νέο άνεμο που φυσά
και τα δάση να ψιθυρίζουν…. Ψίθυροι που μιλούν για την Ελπίδα!
Για τον ερχομό ενός παιδιού! Ενός Ήρωα!
Σσσς… Εσύ; Μπορείς να τους ακούσεις;

Τριλογία: Τα Μυστικά Των Κόσμων
Βιβλίο 1: Το Ξέσπασμα Της Μυθικής Οργής

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο επικοινωνήστε στο mail: chelsosalex@gmail.com

 
Ρέυ Μπράντμπερυ, «Το Δένδρο των Αγίων Πάντων», εκδόσεις Μαγικό Κουτί
 
Το "Δένδρο των Αγίων Πάντων" (The Halloween Tree) είναι μια ιστορία συγκινητική, από τη σκοπιά άτακτων και σκανδαλιάρικων αγοριών δέκα τριών χρόνων, στη μαγική αυτήν ηλικία όπου έχουν την παιδική αθωότητα αλλά και το εφηβικό θάρρος, ισορροπώντας πρόσκαιρα ανάμεσα σε παιδιά και άνδρες, και με σβησμένη ακόμη μέσα τους τη φλόγα την ερωτική να τους αποσυντονίζει απ' το παιχνίδι. Μια νουβέλα που φτιάχνει ένα νήμα στην ιστορία της Αμερικανικής Λογοτεχνίας, νήμα που -ίσως- ξεκινάει με τον Τομ Σώγιερ και τον Χάκλμπερρυ Φινν του Μαρκ Τουαίην, περνάει επάξια από τον Μπράντμπερυ και τ' αγόρια του για να καταλήξει στους ήρωες του 'Στάσου πλάι μου' του Στήβεν Κινγκ.

Ίσως είναι χαρακτηριστικό και για τη γενικότερη Αμερικανική Ιστορία (όχι μόνο της λογοτεχνίας) πως, όσο ξετυλίγουμε το νήμα, τόσο περισσότερο προς το σκοτάδι πάμε: σαν μια πορεία από την αθωότητα και την ελαφρότητα προς τη βαρύτητα και τον κυνισμό του κόσμου. Από τον Σώγιερ και τον Φινν, καταλήγουμε στην παρέα παιδιών του Στήβεν Κινγκ, που φεύγει ένα αβέβαιο ταξίδι αναζητώντας ένα πτώμα. Κατά παράδοξο τρόπο, παρόμοιο είναι το θέμα του Μπράντμπερυ, που βρίσκεται χρονικά και θεματικά στη μέση: η δική του παρέα παιδιών ξεκινάει ένα ταξίδι προς το θάνατο, όμως, λιγότερο πραγματιστικό, λιγότερο τρομακτικό, λιγότερο υλιστικό απ' ό,τι του Κινγκ.

Οι ήρωές του, ανησυχώντας για τον φίλο τους τον Πίπκιν, που είναι η ψυχή της παρέας, θα επισκεφτούν κατ' απαίτησή του το "Στοιχειωμένο Σπίτι" της πόλης τη νύχτα των Αγίων Πάντων. Εκεί, κλείνοντας το μάτι στον Κάρολο Ντίκενς και τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, ο Μπράντμπερυ επινοεί τον κύριο Μάουντσραουντ, τον Χάρο αυτοπροσώπως, που θα οδηγήσει τα παιδιά σε ένα μαγικό ταξίδι που θυμίζει ίσως και του Χάρρυ Χάλερ στον Λύκο της Στέπας: ένα ταξίδι στη μεθόριο περιοχή, που μοιράζονται νεκροί και ζωντανοί, σε μακρινές εποχές όπου οι άνθρωποι, λιγότερο υλιστές απ' ό,τι σήμερα, ζούσαν αρμονικά με τους νεκρούς, και συναντιόντουσαν μαζί τους -αληθινά- για μια νύχτα του χρόνου...


Νίκος Βλαντής, «Ο Αρνητής», εκδόσεις Μαγικό Κουτί
 
''Αυτό το βιβλίο είναι ένα μακροσκελές ποίημα που έγραψα σαν βρέθηκα στο Ουεσσάν. Αποτελεί το ποιητικό χρονικό της άρνησης του κόσμου που με οδήγησε τελικά να μένω σε ένα μικρό νησί του Ατλαντικού. Μετά από πολλά χρόνια στράφηκα στην ποίηση μονοσήμαντα, θεώρησα πως ήταν το μοναδικό κατάλληλο μέσον για τα μηνύματα που ήθελα να μεταφέρω και τα συναισθήματα και τις ιδέες που ήθελα να εκφράσω.''

Επισκεφτείτε το site των εκδόσεων Μαγικό Κουτί.
- Σχόλια σε αυτή την ανάρτηση :

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Πολύ καλά νέα! Νέο τεύχος Φανταστικής Λογοτεχνίας και το βιβλίο του Μπράντμπερυ (τον οποίο χάσαμε πριν μερικές μέρες) οι πρώτες επιλογές μου. Εξαιρετική η επιλογή του εξωφύλλου του περιοδικού. Πολλούς χαιρετισμούς!

Κιμμέριος
Σάββατο, 09 Ιούνιος, 2012

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Κόντρα στο ρεύμα, σε πείσμα των καιρών, η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ επί πέντε χρόνια, συνεπής στο ραντεβού με τους αναγνώστες της, υπερβαίνει τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και προσφέρει μια ακόμη "Φανταστική Λογοτεχνία"!

Κιμμέριε, η επιλογή για το εξώφυφυλλο ήταν δύσκολη, καθώς αυτή την φορά πρότεινε εικόνα και ο Paladin.. Κι εγώ σ' εκείνη είχα καταλήξει, αλλά νομικού τύπου προβλήματα έφεραν την ανατροπή λίγο πριν την εκτύπωση. Ευτυχώς, ο Ρομαντισμός είναι ανεξάντλητος...
Σάββατο, 09 Ιούνιος, 2012

Ο/Η Γιάννης Παπαδημητρόπουλος είπε...
Ακριβώς αυτό που είπες Σταμάτη, σε πείσμα των καιρών. Όμως σε αυτούς τους καιρούς είναι που περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε ένα φάρο, ένα καθαρό, αγνό φως να δείχνει το δρόμο, αλλά και ταυτόχρονα να σημαδεύει την ξέρα που πρέπει να αποφύγουμε. Και ο φάρος ήταν πάντα ένα μέρος ελπίδας μα και φόβου, αν δούμε και τους συμβολισμούς του στη τέχνη και τη λογοτεχνία. Το 10ο τεύχος ΦΛΕΦΑΛΟ είναι η απόδειξη οτι ακόμα και τώρα στο 12 και 05 υπάρχουν αξίες και δύναμη!
Σάββατο, 09 Ιούνιος, 2012

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε...
Για άλλη μια φορά, η λέσχη σταθερή στο ραντεβού της, δίνει δυναμικό παρόν...
Τετάρτη, 13 Ιούνιος, 2012

Ο/Η PALADIN είπε...
Νέο τεύχος ΦΛΕΦΑΛΟ.
Για μια ακόμη φορά το εξώφυλλο αρμόζει στις προθέσεις μας....
Παρασκευή, 15 Ιούνιος, 2012

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δώστε κανένα στοιχείο για τον πίνακα του εξωφύλλου.

Κιμμέριος
Παρασκευή, 15 Ιούνιος, 2012

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Κιμμέριε, "John Everett Millais, The Knight Errant"
Κυριακή, 17 Ιούνιος, 2012