Νέα Κυκλοφορία ''Μικρός Καου-μπόυ''


του Δημήτρη Αργασταρά

Στον επισκέπτη που θα διαβεί το κατώφλι της λέσχης ‘‘Φίλων των Κόμικς’’, που βρίσκεται στο Μοναστηράκι (Αγ. Ειρήνης 5), αμέσως μεταδίδεται μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που μοιάζει ν’ αναδύεται μέσα από τα παλιά posters, τα εξώφυλλα των pulp περιοδικών, και τις φυσιογνωμίες αγαπημένων χάρτινων ηρώων. Αυτή η ατμόσφαιρα ήταν ακόμη πιο έντονη το προηγούμενο Σάββατο, στις 26/9, με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης-παρουσίασης για το νέο συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού ‘‘Μικρός Καουμπόυ’’.


Το αυθεντικό περιοδικό κυκλοφορούσε τις δεκαετίας του ’60, ‘70 και ’80, αποκτώντας φανατικό κοινό και δημιουργώντας μια μικρή παράδοση εγχώριας λαϊκής λογοτεχνίας. Οι ιστορίες του Τζιμ Άνταμς, της Ντιάνα και του Πεπίτο γράφονταν από την πένα του Γιώργου Μαρμαρίδη ενώ η εικονογράφηση ανήκε στους Θέμο Ανδρεόπουλο και Κώστα Ραμπατζή. Σήμερα το όραμα της επανακυκλοφορίας του Μικρού Καουμπόυ, η ευθύνη για το περιεχόμενο του νέου πρώτου τεύχους και της έκδοσής του ανήκει στο Χρήστο Νάστο –μέλος και της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.– ο οποίος με περισσή αγάπη και μέσα από ατελείωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.


Η αίθουσα της εκδήλωσης του Σαββάτου ήταν κυριολεκτικά κατάμεστη από ένα κοινό όλων των ηλικιών και αποχρώσεων – φίλοι των παλαιών περιοδικών, νεοσύστατοι μυημένοι στην μαγεία τους, παλιοί και αγαπημένοι δημιουργοί. Στο πάνελ των ομιλητών βρίσκονταν οι: Νίκος Νικολαΐδης (συγγραφέας), Παναγιώτης Πλαφουτζής (συγγραφέας, ερευνητής, δημιουργός του club Φίλων Μικρός Σερίφης), Χρήστος Νάστος (υπεύθυνος έκδοσης), Λεωκράτης Ανεμοδουράς (εκδότης) και Βαγγέλης Γεωργάκης (συγγραφέας). Όλοι μίλησαν για τις παλιές, καλές στιγμές του περιοδικού, για την γενιά των αναγνωστών που δημιούργησε, για τις νέες δυνατότητες επανακυκλοφορίας που εμφανίζονται, για το συνεχώς ανανεωμένο ενδιαφέρον που προκαλεί στην σημερινή εποχή σε όσους το γνωρίζουν.


Τι περιλαμβάνει λοιπόν το νέο τεύχος στις 76 σελίδες του ; Καταρχήν, μια χορταστική, κλασική περιπέτεια της θρυλικής τετράδας, από τις πρώτες και καλύτερες που έγραψε ο Γιώργος Μαρμαρίδης. Επίσης, μια μεγάλη συνέντευξη γεμάτη νοσταλγία και ενδιαφέρουσες πληροφορίες με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του περιοδικού Κωνσταντίνο Ραμπατζή. Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην όμορφη βοηθό του Τζιμ Άνταμς, την δυναμική και ακατάβλητη Ντιάνα Μόρισον, γραμμένο από τον συγγραφέα-ερευνητή Παναγιώτη Πλαφουτζή. Μια νέα οκτασέλιδη ιστορία κόμικς Ολέ Πεπίτο, δια χειρός του σχεδιαστή Βαγγέλη Σαΐτη, γεμάτη χιούμορ! Και σελίδες με παιχνίδια, αστυνομικό μυστήριο και γελοιογραφίες.

Και πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε ; Ο πιο άμεσος τρόπος είναι μέσω της προσωπικής σελίδας του Χρήστου στο Facebook (Christos Nastos) ή της σελίδας του Μικρού Καουμπόυ. Τεύχη μπορούν επίσης να βρεθούν στα καταστήματα : Solaris (Μπόταση 6, Αθήνα), Comicon(Σόλωνος 128, Αθήνα), Λέσχη Φίλων των Κόμικ (Αγ. Ειρήνης 5, Μοναστηράκι), Thaddeus Tripp Comics (Σμύρνης 55, Αιγάλεω) και Το Μικρό Μοναστηράκι (Ελ. Βενιζέλου 13, Πειραιάς).

Σταμάτης Μαμούτος, Flammentrupp, Δημήτρης Αργασταράς, Χρήστος Νάστος

Όπως διαπιστώσαμε πάντως προσωπικά, το νέο τεύχος είναι υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα προσεγμένο στην αισθητική και το περιεχόμενό του, με πλούσια ύλη που διαβάζεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον. Σελίδες ποτισμένες με Ιστορία, και ιστορίες που αναβλύζουν νεανική φαντασία, περιπέτεια, και πάντα ζητούμενα ιδανικά. Η εκδήλωση του Σαββάτου ήταν άκρως επιτυχημένη, με μεγάλη προσέλευση, προοιωνίζοντας και την αντίστοιχη επιτυχία της νέας κυκλοφορίας του περιοδικού. Από την πλευρά της λέσχης μας, ευχόμαστε η νέα περίοδος κυκλοφορίας του Μικρού Καουμπόυ να είναι καλοτάξιδη !

Σημείωση: στην πρώτη εικόνα το σχέδιο ανήκει στον Κώστα Φραγκιαδάκη, που στήριξε καλλιτεχνικά την εκδήλωση για την νέα κυκλοφορία του περιοδικού.


- Σχόλια σε αυτή την ανάρτηση :

ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Καλοτάξιδος να είναι ο νέος μικρός Κάου Μπόυ!
Αναμένουμε και συνέχεια.
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου, 2015
Ο tzortzadams είπε...
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν την ημέρα εκείνη,
καθώς και όλους όσους απέκτησαν το συλλεκτικό τεύχος!
Συνεχίζουμε........!
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου, 2015