Δυστοπία


Το μακρινό 2052, σε μια γωνιά των Βαλκανίων που προσπαθεί να μιμηθεί τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ και τετρακόσια χρόνια, με απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατίας οι υπηρεσίες ασφαλείας αποτέφρωσαν και το τελευταίο δέντρο. Στην θέση της αναχρονιστικής βλάστησης τοποθετούνται μηχανές παραγωγής ενέργειας και οικονομικού κέρδους. Ούτε σπιθαμή γης δεν μένει πλέον ανεκμετάλλευτη από τους επενδυτικούς μηχανισμούς της αγοράς και οι πολιτικοί σχεδιασμοί για την έλευση της πολυπόθητης ανάπτυξης μπαίνουν στην τελική τους ευθεία.


Ανίκανοι να αντιληφθούν την εποχή τους, φορείς παρωχημένων αντιλήψεων και φασιστικών νοοτροπιών δοκίμασαν να εμποδίσουν την πρόοδο της ανατολικής αυτής επαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτέθηκαν φραστικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσπάθησαν να σβήσουν τις φωτιές, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο σύγχρονος ευρωπαϊκός τρόπος ζωής 


Οι ταραξίες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις αρχές για την αποτελεσματικότητά τους. Η γερμανική πρεσβεία απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις αρμόδιες αρχές. Την αποτελεσματικότητα της αντίδρασης του μηχανισμού προστασίας των επενδύσεων της ελεύθερης αγοράς επιβράβευσε και ο πρεσβευτής των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Προδοτών οι δράστες ήταν σεσημασμένοι αρνητές της προόδου, καθώς πολλάκις στο παρελθόν είχαν συλληφθεί να ποτίζουν δέντρα και να κόβουν φρούτα από τα κλαδιά τους, παρακάμπτοντας τους μηχανισμούς της ελεύθερης αγοράς και επιδεικνύοντας αντιδραστικές συμπεριφορικές καταβολές. Όπως ανακοίνωσε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της πρώην δημόσιας τηλεόρασης Κωσταλέξης Αράς η μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή καθυστέρησε, καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιούσαν αντιφασιστικά σωματεία προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των αντρών στην τεχνητή εγκυμοσύνη.