Το «North Side Story» και η αντιεπιστημονική κριτική που δέχτηκε από ερευνητικά κέντρα των οποίων η γνώμη προφανώς συνδέεται με πολιτική σκοπιμότητα

 

                                                        του Ανδρέα Σκαμανδρώνυμου

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Το 2017 διεθνής ομάδα παλαιοντολόγων με επικεφαλής την Madelaine Böhme, εξέτασαν αναλυτικά την γνάθο και τα δόντια του λεγόμενου Graecopithecus freybergi. Ο Graecopithecus είναι για τους επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά του πιθανότατα ο πρώτος εκπρόσωπος της υπεροικογένειας των Ανθρωπιδών (Hominidae). Δηλαδή, το πρώτο ανθρώπινο είδος που διαχωρίστηκε εξελικτικά από τον κοινό πρόγονο-θηλαστικό μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων.


Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα χρησιμοποίησαν τα μοναδικά διαθέσιμα ανά τον κόσμο δείγματα. Ένα από την περιοχή των Αθηνών και ένα από την βουλγαρική Azmaka. Κατέληξαν μετά από λεπτομερή ανάλυση της γνάθου και της οδοντοστοιχίας στο συμπέρασμα ότι τα λείψανα ανήκουν σε έναν πρωτογενή κλάδο των Ανθρωπιδών (hominidae), που μάλιστα προηγείται χρονικά από τους περίφημους Ardipithecus και Sahelanthropus, Ο Αrdipithecus, ήταν ο πλησιέστερος εξελικτικός απόγονος του πρώτου Ανθρωπίδη, έως την ανακάλυψη του Graecopithecus.

Άρα, τα δείγματα που χρησιμοποίησε η πρόσφατη έρευνα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αποτελούν στοιχεία ενός Ανθρωπίδη, ο οποίος ΙΣΩΣ να είναι ο χαμένος κρίκος-missing link, το πρώτο μέλος του κλάδου που διαχωρίστηκε από ένα κοινό θηλαστικό-πρόγονο μεταξύ Ανθρωπιδών και Πιθηκοειδών. Αυτό αυτομάτως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανθρωπογένεση (η εμφάνιση της ταξινομικής Υπέρ-οικογενείας Hominidae, που περιλαμβάνει όλα τα γένη Homo) τελέστηκε πιθανότατα στον χώρο της Μεσογείου, και όχι στην Αφρική όπως υποστηρίζει η θεωρία «Οut of Africa».

Η «Out of Africa» είναι η επικρατούσα θεωρία καταγωγής του σύγχρονου ανθρώπου (Ηοmo sapiens), καθώς και της καταγωγής των πρώτων ανθρώπινων εξελικτικών κλάδων. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή τόσο ο Homo sapiens όσο και όλα τα ανθρώπινα προ αυτού είδη είναι προϊόντα φυλογενετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στην αφρικανική ήπειρο. Η νέα έρευνα, λοιπόν, αρθρώνει με πειστικό τρόπο μια σοβαρή αμφισβήτηση στην επικρατούσα θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου από την Αφρική.


ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΑΘΛΙΟ DEBUNKING

1. O Tim White, παλαιοανθρωπολόγος στο Berkeley (ήταν και στο πανεπιστήμιό μου τρομάρα του), δήλωσε ότι…… η έρευνα επηρεάστηκε από φυλετικό υποκειμενισμό !! Είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τον κύριο που ανακάλυψε τον Ardipithecus;

2. Οι Rick Potts (Sminthsonian) and Bernard Wood (Λιθολόγος) ισχυρίστηκαν ότι τα δείγματα ήταν λίγα. ΕΝΩ: Σε όλους τους πρωτοετείς της Οδοντιατρικής ανά τον κόσμο, διδάσκεται ρητώς (στα μαθήματα της Ανατομίας και της Ιστορίας της Οδοντιατρικής), ότι ο πλέον ισχυρός παράγοντας στην φυλλογενετική αναγωγή ενός ατόμου είναι η μορφολογία της οδοντοστοιχίας! Επίσης επιχειρηματολόγησαν λέγοντας ότι τα χαρακτηριστικά των οδοντοστοιχιών  που τοποθετούν τον Graecopithecus στους Ανθρωπίδες παρουσιάζονται και σε άλλα πρωτεύοντα της εποχής, συγκεκριμένα…. ένα. Ένα ίσον κανένα παρουσία εκατοντάδων ειδών πρωτευόντων.


3. Στο Πανεπιστήμιο του……. Johannesburg, (University of Witwatersrand) υπέβαλαν τα δείγματα σε νέα ανάλυση, από την οποία προέκυψε……ότι δεν…..πρόκειται καν για Ανθρωπίδη. α) Είναι ουσιαστικά σαν να λες στους Γερμανούς, Καναδούς, Γάλλους, κλπ  συναδέλφους Παλαιολοντολόγους ότι δεν ξέρει ολόκληρη ομάδα το τι της γίνεται. β) Αναλογισθείτε τώρα την περίπτωση που ονομάζεται Νότιος Αφρική, με το νέο καθεστώς, και να παίζει το North Side Story.

Τα ανωτέρω δεν αναιρούν το ότι ο homo sapiens είναι ένας κλάδος των Ανθρωπιδών που διακλαδίστηκε εξελικτικά εντός Αφρικής. Δεικνύουν όμως, ότι τα προγονικά είδη του Sapiens, οι πρώτοι Ανθρωπίδες, είναι εξελικτικά προϊόντα του ευρύτερου μεσογειακού χώρου. Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες ανιχνεύτηκε μικροσκοπικό ποσοστό Νεάντερταλ σε αρχαϊκούς αφρικανικούς πληθυσμούς, δεικνύοντας έτσι ότι δεν έζησαν ποτέ εκτός Ευρασίας, αλλά μπόλιασαν κάποιους βορειοαφρικανικούς Σάπιενς πληθυσμούς. Αυτό δεν σημαίνει απλώς ότι ο Νεάντερταλ διακλαδίστηκε εξελικτικά εντός Ευρασίας, αλλά και ότι ίσως δεν είναι προϊόν κάποιου πρώτου, δεύτερου, τρίτου, κλπ  «Out of Africa».      


Σχόλια:

Ο Warlord είπε...

Ενδιαφέρον το άρθρο. Ειδικά στο τέλος οι αναφορές σε Νεατεντραλ που είναι και κάτι για το οποίο γνώριζα περισσότερα. Προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω την ορθότητα ή μη των ερευνών που παραθέτεις στην αρχή αλλά έχει πολύ πλάκα η πολιτικοποιημένη επιχειρηματολογία (πχ του Tim White). Λες και, ακόμα και αν ισχύει στο 100% η κοινώς αποδεκτή out of africa θεωρία, αυτό είναι ένα γεγονός με πολιτικές ή ιδεολογικές προεκτάσεις για το σήμερα. Λες και αν η εμφάνιση των ανθρωπίδων έγινε όντως στην Μεσόγειο αυτό έχει οποιαδήποτε σχέση με απόψεις περί υπεροχής των Ευρωπαίων σήμερα. Νάνοι που φοβούνται και την σκιά τους μη τυχόν και τα συμπεράσματά τους είναι "κατά" της Αφρικής (με εντελώς οπαδικούς όρους)

Τρίτη, 05 Μαρτίου, 2024

 
 Ο Αχιλλέας είπε...

Εξαιρετικές παρατηρήσεις Ανδρέα. Όταν η επιστήμη γίνεται προέκταση της (άτυπης) χούντας του Δυτικού Φιλελευθερισμού, τότε γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί. Η μετανεωτερικότητα είναι όντως σχιζοφρενική και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της την σύγκληση αντιφατικών στοιχείων (ιδεολογιών, θρησκειών, απόψεων). Από την μία η φιλό-διαφωτιστική «Δύση» η οποία μας κάνει για 22 χρόνια προπαγάνδα (για όσους βγάζουν και βασικό πτυχίο) για το πόσο «αντιεπιστημονικές» και «πρωτόγονες» ήταν οι εποχές της αρχαιότητας και του μεσαίωνα. Και από την άλλη η φίμωση οποιασδήποτε, σύγχρονης, επιστημονικής άποψης που εναντιώνεται στο status quo (πάντα σε λογικά πλαίσια και με επιχειρηματολογία).

Σε αυτό το σύστημα επιτρέπεται το οτιδήποτε ως «accepted peer reviewed study» αρκεί να μην εναντιώνεται στα «ασφαλή» συμπεράσματα των προηγούμενων. Ακριβώς το ίδιο επικρατεί και στις κοινωνικές επιστήμες. Εκεί και εάν επικρατεί το απόλυτο χάος!

Άραγε θα καταλήξουμε σε μία Δύση η οποία θα κάνει «άλλου τύπου» μαθηματικά, επειδή τα «δυτικά» μαθηματικά είναι ρατσιστικά, καθώς βασίζονται σε αξιώματα;! Αυτό είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Σαν μαθήματα επιλογής και όχι υποχρεωτικά… Αλλά και πάλι. Είναι πηγαία και απόλυτα παράλογο. Ίδωμεν…

Τρίτη, 05 Μαρτίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σκαμανδρώνυμος είπε...

Αχιλλέα ακριβώς, και σε ευχαριστώ, καλό αγώνα !

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
 Ο/Η Return to the planet of the Apes είπε...

Ο homo filelefticus που θα διαδεχθεί το είδος μας θα είναι τετραχειρος για να χειρίζεται με άνεση περισσότερα γκατζετακια ταυτοχρόνως.

Τρίτη, 05 Μαρτίου, 2024

ΑνώνυμοςΟ Σκαμανδρώνυμος είπε...

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο και κατάλαβαν το πνεύμα της επιχειρηματολογίας μου, ο δρόμος για την ανεξαρτησία της Επιστήμης είναι μακρύς. Η Επιστήμη είναι όπλο, ένα εργαλείο, δεν είναι θεότητα. Ως ρομαντικοί δεν πρέπει να ξεχνάμε τις διανοητικές ιεραρχήσεις μας.

Τρίτη, 05 Μαρτίου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Ποιο είναι το επιμύθιο στην προκειμένη; Λανθάνουν σημαντικά διακυβεύματα που να δικαιολογούν προσχεδιασμένη λαθροχειρία και απόκρυψη επιστημονικών στοιχείων στον κλάδο της εξελικτικής βιολογίας ή πρόκειται απλώς για τυπική κόντρα εντός του ακαδημαικού μικρόκοσμου με τον καθένα να υπερασπίζεται το δικό του "publish or perish";

Πχ το περιστατικό με τον Watson ήταν λίγο πολύ ξεκάθαρο ως προς τις πολιτικές/ιδεολογικές προεκτάσεις του (ασχέτως αν ήταν όντως βάσιμες ή όχι οι απόψεις του νομπελίστα). Ακόμα περισσότερο η οργανωμένη αντεπίθεση των χριστιανών creationists στον κατεστημένο σχολικό δαρβινισμό κάπου στα late 90s/early 00s. Όμως οι ιστορίες με τον αφροκεντρισμό τι εξυπηρετούν; Μήπως συνδέονται με τα culture wars σε Αμερική κτλ, κάτι σαν ιδρυτικός μύθος της φυλετικής γουοκίλας;

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για την θεωρία της εξέλιξης και τον σφοδρό αντίλογο εναντίον της από θρησκευτική σκοπιά;

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δυσκολη η απάντηση. Αν δηλώσεις δημιουργιστης θα φανείς " χαζός" , αν πεις ότι πιστευεις στην εξέλιξη θα σε ταυτίσουν με τους σύγχρονους αθεϊστές

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε λεξικό,με αυτές τις αμερικανικές φράσεις...

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
Ο Σκαμανδρώνυμος είπε...

Supplier, είσαι πλήρης. Εννοείται ότι αυτά αφορούν τον ιδρυτικό μύθο της wokίλες. Η θεωρία της εξέλιξης, δεν έρχεται σε αντίθεση με θρησκειολογικές απόψεις όσο τα στοιχεία των δευτέρων γίνονται αντιληπτά ως συμβολικά. Συγκεκριμένα, η θεωρία της Φυσικής Επιλογής (έτσι την ονομάζουμε επισήμως), είναι βάσιμη, εμπεριέχοντας βέβαια και κενά προς διερεύνηση. Στους μαθητές μου την παρουσιάζω ως «την πλέον αποδεκτή θεωρία εξέλιξης».

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

νεο αντιρατσιστικο παραληρημα του Αχιλλεα που του κάρφωσε τη φτέρνα ο Πάρις ο παπ@ρης. θα ζηλευε μεχρι και ο Σορος! αλλα αυτα παθαινεις αμα κανεις παρεα με τον Μαμουτο...τα ιδια λενε παντως και τα αμερικανακια (που τα κατακρινετε κατα τα αλλα) απο το 1960 και επειτα (οταν αρχισε να κυβερνα η ακρα αριστερα εκει περα) που επαψε ο διαχωρισμος μαυρων και λευκων μεχρι και στις τουαλετες! ειμαστε ολοι αμερικανοι, μαυροι, ασπροι, κιτρινοι κ.α. να το προσεξτε αυτο στη ΦΛΕΦΑΛΟ πριν δειτε κανενα φλεγομενο σταυρο της ΚΚΚ εξω απο τα σπιτια σας...

-Λεμουριος τρολιστας

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άκρα αριστερά κυβερνάει από το 1960 στην Αμερική;Πόσα μπουκάλια βότκα κατέβασες πάλι;

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Είναι αλήθεια ότι μας διασκεδάζεις ρε Λεμούριε. Είναι εμφανές ότι ενώ μια ζωή προσπαθούσες να γίνεις ο Ντίνος Χριστιανόπουλος του εθνικιστικού χώρου, κατέληξες να γίνεις ο Μις Μπούτια...

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό το σχόλιο σου Αχιλλέα για τον τενίστα - τρολίστα, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να είστε καλά ρε μάγκες εκεί στη λέσχη για αυτά που έχετε προσφέρει στον εθνικισμό. Χαίρομαι για το επίπεδο των γνώσεών σας. Δείχνω το ιστολόγιο σε φίλους χωρίς να φοβάμαι τίποτα και κανένα. Είναι μεγάλη δουλειά αυτό που καταφέρατε.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Να είσαι καλά και εσύ φίλε. Δική μας η χαρά να διαβάζουμε τέτοια σχόλια. Αφού προτείνεις το ιστολόγιο, πρότεινε και το περιοδικό με τα βιβλία του εκδοτικού οίκου, χαχαχα!! Μην τα παραβλέπουμε κι αυτά. Το χαρτί μένει. Το διαδίκτυο μπορεί να σβήσει και να χαθεί αν κοπεί το ρεύμα.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

Ο Σκαμανδρώνυμος είπε...

Ιδού, και κάποια ανεξάρτητα συμπεράσματα, που μάλλον τείνουν προς την πλευρά μου:
https://greystonebooks.com/blogs/news/an-excerpt-from-ancient-bones

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άκυρο το σχόλιο,με το θέμα του άρθρου,θα ήθελα να μάθω εαν γνωρίζετε για το εν λόγω βιβλίο κ ίσως εφόσον γνωρίζετε όντως, δύο λόγια...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rumble_Fish_(novel)

Τετάρτη, 06 Μαρτίου, 2024

ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Αν το έχει διαβάσει κάποιος, ας απαντήσει. Εγώ δεν το έχω διαβάσει πάντως.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Μια και αναφερθήκατε σε μένα και πέρα από την Ιλιάδα, την Οδύσσεια, την Μπαγκαβάτ Γκιτά και όλους τους Σανσκριτικούς, Ινδοευρωπαϊκούς και Άριους Μύθους, θα ήθελα να απευθύνω σε κάθε Δαρβινιστή της παρούσας ομήγυρης (Ο Δαρβινισμός είναι ολοτελώς υπερκερασμένος από την επιστήμη, πριν από αυτόν με τον Μέντελ και τον Βάισμαν και μετά από αυτόν με τον Ντε Βρις και την Οντολογική Επανάσταση με τους Γιόρνταν, Σρέντιγκερ και το κβαντικό γονίδιο και σύγχρονα με τον μεγαλύτερο βιολόγο γενετιστή όλων των εποχών, τον Γουώτσον, ο οποίος μετά 50 έτη ερευνών διατύπωσε τον βιολογικό νόμο του Hubble, σύμφωνα με τον οποίο οι φυλές απομακρύνονται αλλήλων με ταχύτητα ανάλογη της απόστασης τους και γι' αυτό εξεβλήθη οριστικά από την πανεπιστημιακή κοινότητα...), το ερώτημα που απηύθυνε ο εμπειριοκριτικιστής Αβενάριους στον Λένιν. "Η Συνείδηση εμφανίστηκε στην Γη, σε μια τομή του χρόνου ως βιολογική εξέλιξη της Ύλης, όπου υπήρχε ένα πριν και ένα μετά; Τίποτε στην επιστήμη, όχι απλώς δεν αποδεικνύει αλλά ούτε καν υποδηλώνει κάτι τέτοιο". Απαντήστε λοιπόν στο ερώτημα που εξαϋλώνει κάθε υλιστή - δαρβινιστή: "Υπάρχει Συνείδηση έξω από τον Άνθρωπο;" Παρακαλώ λοιπόν την ΦΛΕΦΑΛΟ, αν με το "τσίρκο θεωριών" υπονοεί τον "Άριο Πολιτισμό" να είναι πιο προσεκτική, διότι όποιος πιστεύει ότι κατάγεται από τον πίθηκο, πράγματι κατάγεται από τον πίθηκο είναι δηλονότι Λεμούριος και ουχί Άριος.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εφόσον είμαστε ιδεαλιστές είναι αναμενόμενο να θεωρούμε ότι υπάρχει συνείδηση έξω από τον άνθρωπο.

Πλάτωνας, θεωρία των ιδεών.
Χριστιανισμός, Θεός, Χριστός, Άγιο Πνεύμα.
Ρομαντισμός, φαντασία ως δύναμη σύνδεσης του ανθρώπινου νου με το Απόλυτο.
Είναι η γνωστή αλυσίδα.

Το αν η ύπαρξη πνεύματος πέρα από την υλική εμπειρία συνδέεται με κάποια μορφή εξέλιξης του ανθρώπου δεν το γνωρίζουμε. Δεν το γνωρίζει κανείς για την ακρίβεια. Και, μάλλον, δεν πολυπιστεύουμε στον όρο εξέλιξη έτσι όπως τον ερμηνεύουν επιστημολογικά ρεύματα που έχουν αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές κατά καιρούς.
Τώρα το ότι υπάρχει μια μετάβαση σε μορφές διαφορετικής συνείδησης από τον Νεάντερταλ κλπ αυτό είναι πολύ πιθανό να ισχύει. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει από κρυσταλλωμένο ανθρώπινο είδος σε πραρχαϊκες εποχές, εξέλιξη όπως το βλέπουν οι προοδευτικές θεωρίες δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει. Από την άλλη δεν μπορούμε να βασιστούμε σε θεωρίες που θέλουν τον άνθρωπο να έφτασε από άλλες διαστάσεις, από άλλους πλανήτες κλπ. Πάει αλλού μετά η δουλειά και ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποπέσουμε θύματα εξωφρενικων θεωριών.

Στην τελική εκεί που οι επαρκείς πληροφορίες και η δυνατότητα καλής ανάλυσης σταματά, είναι πιο άρτιο και μεθοδολογικά σωστό να απαντάμε ότι δεν γνωρίζουμε. Ελληνική αξία κι αυτή. Αρχαία.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το ξεβράκωμα του πατριάρχη συνεχίζεται

https://hellasultras.gr/exodiko-plevri-se-kanaki-den-borei-kaneis-na-me-sykofantei-oti-eimai-fasistas/

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ένας νέος Άδωνις γεννιέται. Έστω και σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είναι αργά. Έρως ανίκατε μάχαν!

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

κοπριτης εδω...πως κανεις τους δαρβινιστες να απαρνηθουν μεχρι και τον ιδιο τους τον εαυτο περα απο τη γελοια θεωρια τους και με χιουμοριστικο τροπο (περα απο τον θεοσοφιστικο της Μυστικης Δοξασιας που περιεγραψα με τα τρια ματια σε τετραχερους ανθρωπους κ.λ.π. που απεκρυψε πανικοβλητη η ΦΛΕΦΑΛΟ):

https://archive.ph/LCKA1/aff605c8bc347e5fe7615a22d5fd620e194c5cc8.jpg

-Λεμουριος τρολιστας

Πέμπτη, 07 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε μία αναλαμπή συνειδητότητας ο τ(ρ)έλις, υπογράφει ως κοπρίτης.
Κάτι είναι κι αυτό..

Παρασκευή, 08 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι βλέπετε παντού τον "Τελη"...

Παρασκευή, 08 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον προδίδουν τα πορνοσχόλια του.

Παρασκευή, 08 Μαρτίου, 2024

 
Ο/Η Nemo malus felix είπε...

Κάπου μπερδευτηκατε με τον θρυλικό Τέλη Σταλόνε "παίδες".
Man prefers to believe what he prefers to be true.
Sir Francis Bacon

Σάββατο, 09 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αφού γράφεις σε όλα τα φόρα βρε τρελιάρη. Μια συμβουλή: GET A LIFE !

Σάββατο, 09 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μα δεν τα κάνει αυτός αυτά. Είναι σοβαρή προσωπικότητα, δεν ασχολείται με το ίντερνετ και τα σοσιαλ. Εργάζεται πολύ.

Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Κατσιβαρδάς ψήφισε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αυτός που πριν ένα μήνα είχε θερμή χειραψία με τον Σαμαρά! Τι έβαλε τον κόσμο να ψηφίσει ο Κασιδιάρης και τι φρούτα τύπου Χατζηιερεμίας έγιναν μάγκες λόγω ιντερντικού κασιδιαρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Έχει μπει η σάρα κι η μάρα στον "χώρο" ειδικά τότε με το άνοιγμα στον κάθε παλαβό επί πανδημίας (όχι δεν είμαι υπέρ υποχρεωτικού εμβολιασμού και όποιας άλλης καθεστωτικής παραμύθας τότε). Είχε Ο Κασιδιάρης καθόλου επίγνωση της κατάστασης πριν δώσει στήριξη σε αυτό το ισραηλινόφιλο τσίρκο του Στίγκα; Ή λόγω φυλακής κάποιοι τάχα δικοί του του δίνουν λάθος μηνύματα με σκοπό να διοχετεύσουν επίτηδες την δυναμική της δημοφιλίας του προς άλλη νεοεθνικιστική κατεύθυνση και εν τέλει να τον φθείρουν στα μάτια του παραδοσιακού εθνικιστικού χώρου; Συγκρίνετε τους Κατσιβαρδάδες με την πολύ δυνατή και καλογραμμένη ανακοίνωση του Μετώπου Νεολαίας για τα ιδιωτικά πανεπιστημία. Δηλαδή η κατάσταση έχει φτάσει στο ΝΓΜ θα λέμε και θα κλαίμε. Θεωρώ μεγάλο λάθος μου ότι στις κομβικές εκλογές του '19 αντί να ζυγίσω καλύτερα την κατάσταση και να στηρίξω ΧΑ τελικά απείχα. Αν η ΧΑ έμπαινε στην Βουλή θα ολοκληρωνόταν έτσι εύκολα η σκευωρία και θα τους πήγαιναν το 2020 στην φυλακή; Δύσκολα. Τα τεράστια λάθη τακτικής και όχι μόνο της κοινοβουλευτικής περιόδου της Χρυσής Αυγής δεν παραγράφονται αλλά η αλήθεια να λέγεται. Οι άλλοι χτυπούσαν με εκπομπές συνέχεια την Χρυσή Αυγή και ώθησαν αρκετό κόσμο να μην στηρίξει ΧΑ το 2019. Εντάξει έφυγε η ΧΑ που τους εμπόδιζε να ξεδιπλώσουν τον αληθινό εθνικοσιαλισμό τους αυτοί τι κάνουν τόσα χρόνια; Περιμένουν τα γραφεία που τους έταξε ο πατριάρχης αλλά θα περιμένουν πολύ ακόμη γιατί το πρόγραμμά του έχει πολλές ακόμη επισκέψεις σε πασαρέλες και κοσμικά events με το αίσθημα.

Σάββατο, 09 Μαρτίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...


Ο κιθαρίστας Αντώνης Μιτζέλος του ελληνικού ροκ-εντέχνου είναι δικός μας;;; Εντάξει δεν το εννοώ ακριβώς όμως δείτε λίγο. Η τοποθέτησή του για αυτό το αλβανοπακιστανικό τραπ ανοσιούργημα της Σάττι που πλασάρετεται ως "αυθεντική ελληνική εικόνα" είναι εξαιρετική. Οξύς λόγος, πατριωτικός, κοινωνικός, με πολλές αιχμές κατά του συστήματος, της πολυεθνικής κατεύθυνσης του κλπ. Δεν τον γνωρίζω καθόλου τον καλλιτέχνη, ούτε τον ακούω ούτε τον ακολουθώ έπεσα απλά σε κοινοποίηση της ανάρτησης του.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0t2hGpQNKXb9mJXNEwedFmuSpGDyeXTwttA6vsVCJnY8HMMgbBjUedRMyTimSXTfMl&id=100050633972976

από αυτό θα τον έκανα της "πατριωτικής αριστεράς" (αριστερός μόνο και μόνο επειδή είναι έντεχνος!). Αλλά αν δείτε τα σχόλια κάτω δίνει "καρδούλες" σε άτομα που τους γράφουν μην ασχολείσαι με την νεοταξική gayvision, αυτός είναι ο μπολυπολιτισμός τους και αυτόν εξυπηρετεί το τραγούδι και άλλα τέτοια. Μου έκανε πολύ μεγάλη και θετικότατη εντύπωση. Πραγματικά το τραγούδι είναι αίσχιστο και δυσφημιστικό για την Ελλάδα. Δεν στέλνει τυχαία κάτι τέτοιο η φιλελε μαφία του Κούλη

Σάββατο, 09 Μαρτίου, 2024