50 χρόνια ζωής για τον "Μικρό Κάου-Μπόυ"

 

 Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 17 Μαΐου στην Λέσχη Φίλων των Κόμικς που εδράζει στο Μοναστηράκι (Αγ. Ειρήνης 5). Την εκδήλωσε διοργάνωσε το ‘‘Club Φίλων Μικρός Σερίφης’’ με αφορμή την καινούρια έκδοση ενός επετειακού τεύχους του θρυλικού ελληνικού pulp περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΥ.   
 
Στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο της Λέσχης, έτσι ώστε να αποπνέει την αγάπη τους για τα παλιά περιοδικά, οι διοργανωτές της εκδήλωσης και βασικοί ομιλητές, ο πρόεδρος του Club Μικρός Σερίφης Πάνος Πλαφουτζής, ο δικός μας Χρήστος ‘Kane’ Νάστος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος, μας ταξίδεψαν πίσω στην ιστορία των περιπετειών του Τζιμ Άνταμς στην Άγρια Δύση, καθώς και στην δημιουργική έμπνευση και την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλαν για πιστή απόδοση και καλλιτεχνική σύνθεση οι συγγραφείς και οι σχεδιαστές του περιοδικού. Η αξία του αποτελέσματος, ακόμη και για όσους δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν το μαγικό αυτό υλικό στην εποχή του, ήταν εμφανής από τον ενθουσιασμό και το μαγνητισμένο ενδιαφέρον των μελών που είχαν εντρυφήσει σε αυτό, οι οποίοι και πήραν τον λόγο σε μια ζωηρή και γεμάτη πληροφορίες συζήτηση που ακολούθησε μετά το πέρας των αρχικών παρουσιάσεων. 
 
Αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση είχε και τιμητικό χαρακτήρα για έναν από εκείνους τους παλαίμαχους του Μικρού Καου-μπόυ, ίσως από τους ελάχιστους που είναι ακόμη εν ζωή και δημιουργικά ενεργοί. Έτσι, ειδική τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον σχεδιαστή και ζωγράφο Κώστα Ραμπατζή, ο οποίος μοιράστηκε με τους ομιλητές και το κοινό αρκετές από τις αναμνήσεις του και κάμποσα από τα ιδιαίτερα μυστικά της τότε δουλειάς του. Φαίνεται πως η απουσία των σημερινών ηλεκτρονικών ευκολιών μπορούσε να αναπληρωθεί και με το παραπάνω από το αστείρευτο μεράκι και την αγάπη για το υλικό τους, με το οποίο κυριολεκτικά καταπιάνονταν.
 

Η γενική αίσθηση που αποκομίσαμε λοιπόν, όσα μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. μπορέσαμε να παρευρεθούμε, ήταν εκείνη μιας άκρως επιτυχημένης και άρτιας οργανωμένης εκδήλωσης από καταρτισμένους ομιλητές και δραστήριους ‘‘χομπίστες’’. Με χαρά διαπιστώσαμε πως το ‘‘Club των Φίλων του Μικρού Σερίφη’’ δεν αρκείται στην νοσταλγική διάθεση και την εύκολη αναπόληση, αλλά έχει διάθεση να συνεχίσει να παράγει και νέες ανατυπώσεις εκείνων των περιοδικών και καινούριες δραστηριότητες με αναζωογονημένο ενδιαφέρον – και έτσι περιμένουμε και άλλα από αυτούς στο άμεσο μέλλον…

Δημήτρης Αργασταράς, ε. μέλος Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.
 
Μπορείτε να επισκεφτείτε το blog των Φίλων του Μικρού Σερίφη : http://mikrosserifis.blogspot.gr/.


- Σχόλια σε αυτή την ανάρτηση :

Ο/Η adamsjim είπε...
Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την ενεργή συμπαράστασή σας. Όπως κι εσείς, έτσι κι εμείς, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον για τους φανταστικούς κόσμους τους οποίους αγαπήσαμε και αγαπάμε. Εκεί επάνω, είναι φυσικό να συναντιούνται οι δρόμοι μας! Καλή συνέχεια...
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2014

Ο/Η tzortzadams είπε...
Θα συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς με σκοπό να κρατήσουμε ζωντανή τη μαγεία των παιδικών-εφηβικών μας χρόνων μέσα από αυτά τα γοητευτικά έντυπα. Εξαιρετική παρουσίαση. Συνεχίζουμε μαζί!!!
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2014

Ο/Η Χάρης είπε...
Εσύ στην άκρη της φωτογραφίας μας το παίζεις ψηλός δηλαδή;
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2014

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Χάρη, πρώτη γραμμή παρέλασης ρε φίλε!

Φίλοι του club Μικρός Σερίφης είναι γνωστή η εκτίμησή μας στην προσπάθειά σας.
 
Δημήτρη, ήσουν ο πιο ωραίος απ'όλους μας στην φωτογραφία. Γιατί αυτοαφαιρέθηκες;
 
ΥΓ. Μια αναφορά οφείλω να κάνω και στην παρουσία του Βαγγέλη Σαϊτη που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.
 
Τον ευχαριστούμε για όσα έχει προσφέρει αλλά και για το ότι επέλεξε να τον συνοδεύει στην εκδήλωση η κόρη του -κόρη του δεν ήταν η ψηλή κοπέλα(;)- η παρουσία της οποίας απέσπασε, σε μεγάλο βαθμό είναι η αλήθεια, την προσοχή μας από τα υπόλοιπα δρώμενα.
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2014

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε...
Ήταν όντως μια ωραία και ζεστή εκδήλωση !
Σταμάτη, θα ήταν πολύ άδικη για εσάς η σύγκριση στην φωτό ρε φίλε... χα χα..
Σάββατο, 31 Μαΐου, 2014
Διαγραφή