Έργα και Ημέραι Γαβρόγλου" στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση

Μολονότι τις προηγούμενες ημέρες στα ζητήματα του εσωτερικού πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας κυριάρχησε η συζήτηση γύρω από τον "ψυχονοητικά" στρεβλό νόμο Κοντονή σχετικά με την αλλαγή φύλου στην ηλικία των 15 ετών (!), εμείς φωτίζουμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά που άρχισε στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκει τους φοιτητές όχι μόνο να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλία αλλά και να έχουν χάσει -για όσους δεν το γνωρίζουν- την δυνατότητα να έχουν φοιτητικά βιβλιάρια υγείας και ιατρική περίθαλψη στο εκπαιδευτικό τους ίδρυμα. 

Πλέον, οι γιατροί και οι υγειονομικές υπηρεσίες στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν απλά ....συμβουλευτικό ρόλο (!). Οι ασθενείς φοιτητές, βάσει του πολυνομοσχεδίου που έφερε ο Γαβρόγλου στην βουλή τον περασμένο χειμώνα, μπορούν μόνο να προσέρχονται στα νοσοκομεία, δίχως να έχουν ή να δικαιούνται βιβλιάριο υγείας, ως άνεργοι (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, 15 Φεβρουαρίου, τεύχος πρώτοι, αριθμός φύλλου 17. νόμος υπ. αριθμ.4452, άρθρο 31).

"Έργα και ημέραι" της Αριστεράς (που κατά τα άλλα συνδέεται στενά με την ιστορία του φοιτητικού κινήματος) στον καιρό των μνημονίων της Ε.Ε.


Σχόλια


 Ο Ανώνυμος είπε...
Συριζα=νεοφιλελευθερισμος

Epic fantasy

 Ο Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
Αναμφίβολα, η πολιτική συνθήκη της εποχής μας τους έχει κάνει όπως ακριβώς γράφεις, φίλε Έπικ.
Ωστόσο, βαθιά μέσα τους, εκείνο που ζηλεύουν, εκείνο που λαχταρούν, αποτυπώνεται εναργώς στο βίντεο που οδηγεί ο παρακάτω σύνδεσμος
https://www.youtube.com/watch?v=oJ9G9PmIJ7k

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Σταμάτη θα έπρεπε να κανονίσετε ως Φλεφαλο μια παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο για το θέμα αυτό.
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2017

Ανώνυμος Ο Ανώνυμος είπε...
Ναι το συριζα ειναι ενα ειδος σοσιαλφιλελευθερισμου

Epic fantasy
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2017

Ανώνυμος Ο Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Ανώνυμε η ιδέα σου είναι σωστή και δεσμεύομαι ότι θα την συζητήσω με τα παιδιά της λέσχης.

Ωστόσο, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η φλεφαλο οι δυνατότητες δράσης δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όσα εσύ και οι υπόλοιποι αναγνώστες βλέπετε να πραγματοποιούνται από την λέσχη μας τα τελευταία χρόνια.

Αν κάποτε ένας σεβαστός αριθμός φοιτητών αποφασίσει να απομακρυνθεί από το "life style" των φοιτητικών διαδρόμων και των παραταξιακών τραπεζιών και να υιοθετήσει την δική μας στάση και οπτική, να είσαι σίγουρος ότι θα μπορούμε κι εμείς να οργανώσουμε πλατύτερες δράσεις.

Επίσης, η προοπτική τέτοιων δράσεων θα έχει όντως νόημα αν κάποτε ο ευρύτερος παραδοσιοκρατικός πολιτικός χώρος που -θεωρητικά πάντα- φιλοξενεί τους ομοϊδεάτες μας, πάψει να αποτελεί καταφύγιο των απογοητευμένων δεξιών, των παρακρατικών και άλλων ευτελών υπανθρώπων, κι αρχίσει να συγκεντρώνει επιτέλους σοβαρούς, καλλιεργημένους και αποφασιστικούς ανθρώπους.

Όσο αυτό δεν συμβαίνει, οι μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών άνθρωποι που στελεχώνουμε την φλεφαλο όσες δράσεις και να πραγματοποιήσουμε δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε κάποιον ουσιαστικό στόχο, πέρα από το να αποκομίσουμε επιπλέον προσωπική ικανοποίηση.

Μην λησμονούμε άλλωστε ότι, μέχρι σήμερα, την ώρα που κάποιοι σκεπτόμαστε, αφισοκολλούμε, γράφουμε, συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις, μιλάμε σε εκδηλώσεις για τον Δραγούμη κλπ, οι "ομοϊδεάτες" μας κάνουν clubing καμακώνοντας γκόμενες με ιστορίες για την στρατιωτική τους θητεία, παίζουν μπάσκετ και 5Χ5 με τους φίλους τους, χαλαρώνουν πίνοντας τον καφέ τους, τρώνε τσοκαριές από τις γυναίκες τους και αλλάζουν δέκα χρώματα αν χρειαστεί να δηλώσουν ανοιχτά την εθνικιστική πολιτική τους ιδεολογία. Και όλα αυτά από τους "καθαρούς". Γιατί αν χρειαστεί να μιλήσουμε για τους κατευθυνόμενους, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Για να μην πλατιάζω άλλο, κλείνω, λοιπόν, επαναλαμβάνοντας ότι η ιδέα σου είναι πολύ σωστή και πρέπει να συζητηθεί.
Εκκρεμούν, όμως, οι απαντήσεις στα "αέναα" ερωτήματα της ελληνικής πραγματικότητας, με ποιους και για ποιους τελικά να την οργανώσω την παράσταση διαμαρτυρίας.....;
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2017
 Ο Ανώνυμος είπε...
Σταμάτη, νομίζω ότι η εκδήλωση για τον Δραγούμη κατέρριψε έναν ακόμη μύθο των υπανθρώπων που τριγυρίζουν στον παραδοσιοκρατικό χώρο και συνήθως προσδιορίζονται ως αυτόνομοι εθνικιστές.

Προς Θεού, δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά. Κι εγώ εξάλλου τέτοιος είμαι.
Αναφέρομαι σε πολλούς που έχουν για πρόσχημα ότι δεν τους αρέσει το ύφος και οι θέσεις της Χ.Α και βασίζονται σε αυτό για να υποστηρίζουν ότι είναι ο βασικός λόγος που δεν πάει καλά ο "χώρος". Τον κακό τους τον καιρό έχω να πω.

Να που τώρα έγινε κάτι που ήταν ποιοτικό, αφορούσε έναν ρομαντικό σπουδαίο λογοτέχνη, είχε και δρώμενα (συναυλία, ντοκιμαντέρ) και πραγματοποιήθηκε σε ωραίο χώρο που η πρόσβαση ήταν εφικτή με όλους τους τρόπους. Που ήταν λοιπόν όλοι αυτοί που αναζητούν την ποιότητα στον εθνικισμό; Για άλλη μια φορά απόντες. Όπως γράφεις στο πιο πάνω σχόλιο έπαιζαν paintball, συζητούσαν στο faceboo και τρώγανε παντοφλιές από τις γυναίκες τους.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι παλιές γενιές και κρατούν ζωντανή την ιδεολογία μας.

Προσωπικά το θεωρώ ντροπή για όποιον δεν ήρθε σε αυτή την εκδήλωση και έχει ακόμη το θράσος να δηλώνει αυτόνομος εθνικιστής. Και ευτυχώς που δεν γνωρίζω πολλούς από δαύτους, παρά μόνο από τα μέσα του internet.

Αλέξανδρος
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017
 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Αλέξανδρε, όπως ακριβώς το γράφεις: Τον κακό τους τον καιρό!
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, 2017