Το σύστημα είναι ένοχο!

Ο υπόνομος της πολιτικής ζωής του τόπου ξεχείλισε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή όσα συνέβησαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Εξαρχής ήταν προφανές ότι ο δολοπλόκος Αντώνης Σαμαράς είχε εγκλωβίσει, μέσω βουλευτών και υπουργών που ελέγχει, ολόκληρη την κυβέρνηση σε μια απόπειρα να ξεπλυθεί το σκάνδαλο Novartis, να τρομοκρατηθούν όσοι δικαστικοί τολμήσουν να ανοίξουν ξανά τέτοια ζητήματα και να διασυρθεί ο Παπαγγελόπουλος, που, ως καραμανλικός, φαίνεται ότι θέλησε να πάρει κάποια ρεβάνς στέλνοντας τον Σαμαρά στο ειδικό δικαστήριο. Εκείνο που δεν είχαν υπολογίσει στην κυβέρνηση είναι ότι ακολουθώντας τα καμώματα του Σαμαρά θα άνοιγε το καπάκι του υπονόμου και τα λήμματα της πολιτικής ζωής θα ξεχείλιζαν. Όπως και έγινε. Οι αποκαλύψεις μάλλον δεν θα φτάσουν στο τέρμα. Ήταν, όμως, αρκετές για να αναγουλιάσουν τον κάθε Έλληνα που εξακολουθεί να μην αναμασά όσα του σερβίρει το διαπλεκόμενο mediaκό σύστημα.

Επίκεντρο της υπόθεσης είναι ο Ελληνοεβραίος επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής. Ο εν λόγω κύριος φαίνεται πως αποτελούσε τον οικονομικό βραχίωνα του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ και τον άνθρωπο που πραγματοποίησε την οικονομική συγκάλυψη ορισμένων αθλιοτήτων του «συστήματος Σαμαρά». Ο Μιωνής υπήρξε συνεργάτης του συμβούλου του Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, και μέσω υπεράκτιων offshore εταιριών, το δίδυμο αυτό, σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, ενδέχεται να εξασφάλισε για τον πρώην πρωθυπουργό μερικά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν πολιτικά έξοδα. Την ίδια ώρα ο Μιωνής, μαζί με τους συνεργάτες του Σαμαρά, ενδέχεται να εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις που ζημίωσαν το ελληνικό κράτος προς όφελος ιδιωτικών εταιριών.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας κατάφερε να απλώσει τα δίκτυά του και στην κυβέρνηση των «επαναστατών» της αριστεράς. Σύναψε στενή φιλία με τους υπουργούς Παππά και Βασιλειαδη, οι οποίοι πίεσαν τον Παπαγγελόπουλο να σταματήσει τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τα deals του Μιωνή. Ο έξυπνος Μιωνής κατέγραφε όλες τις συνομιλίες και κρατά πολλούς πολιτικούς στο χέρι. Εξάλλου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στις συνομιλίες του με τον Νίκο Παππά, διατηρούσε προσβάσεις και με τους υπανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών.

Λίγο καιρό πριν ο «υπερπατριώτης» της φακής Άδωνις Γεωργιάδης συνάντησε τον Μιωνή στο Ισραήλ. Ενδέχεται να το έκανε αυτό εκτελώντας εντολές του Σαμαρά. Το σίγουρο είναι πως μετά απ’ αυτή την συνάντηση ο Μιωνής δημοσίευσε μέρος των παράνομα ηχογραφημένων συνομιλιών που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από όσα ακούστηκαν θα είχε ψυχιατρικό ενδιαφέρον αν υπάρξει έστω και ένας σοσιαλιστής που θα συνεχίσει να λέει ότι είναι αριστερός και να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπάρχει και ψυχιατρικό ενδιαφέρον για όσους τολμούν να το παίζουν πατριώτες κι εξακολουθούν να στηρίζουν ανδρείκελα των άνομων συμφερόντων, όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης.

Ασφαλώς, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ελεγχόμενο είναι το και σύστημα δικαιοσύνης. Τύποι όπως οι Αγγελής, Ράικου, Αθανασίου, Ντογιάκος, Γεωργίου, Σαμαράς κλπ αντί να βρίσκονται κατηγορούμενοι, αλωνίζουν στον δημόσιο στίβο υπό την κάλυψη Ισραηλινών, Αμερικανών, Γερμανών και άλλων παραγόντων.

Όπως σωστά είχε τραγουδήσει παλαιότερα στον cult ύμνο της λαϊκής μουσικής ο Στέλιος Καζαντζίδης, «το σύστημα είναι ένοχο, μα δεν το δίκασε κανείς».