Νικόλα R.I.P.

Ήταν ένα από τα εφηβικά όνειρα κάποιων metalheads, πολλά χρόνια πριν. Φαντάζονταν τους Έλληνες προπονητές ποδοσφαίρου του old school ελληνικού πρωταθλήματος να αναλαμβάνουν μεγάλες εθνικές ομάδες και να συγκρούονται σε κάποιο μουντιάλ που αποτελούσε γέννημα του νου τους.

Ο Τέλης Μπατάκης στην εθνική Ολλανδίας, να αντικαθιστά τον Λίο Μπενάκερ. Ο Μίλτος Παπαποστόλου στην σκουάντρα ατζούρα και πολλά άλλα σχετικά. Κυρίως, όμως, ηδόνιζε τους νεαρούς metalheads η φαντασίωση να έβλεπαν τον Νικόλα τον Αλέφαντο στον πάγκο της μεγάλης εθνικής Γερμανίας. Να κατεβαίνει στο μουντιάλ και να πωρώνει τα «πάντσερ» με φράσεις του τύπου «Γερμαναράδες μου, παιχταράδες μου», «Ζάμμερ αυτοκράτορά μου, εσύ είσαι ο απόγονος του Κάιζερ του Γουλιέλμου» και άλλα τέτοια.

Εναλλακτικά, πιστεύαμε ότι θα ταίριαζε στον Νικόλα και η Αγγλία. «Πετάω έξω την λουλού τον Μπέκαμ και βάζω Μέρφυ για δεκάρι, παιχταράς ρε, τεθωρακισμένο στο κέντρο, δεν χάνω πουθενά» και πολλά ακόμη υποθετικά σχόλια γέμιζαν την φαντασία μας.

Δυστυχώς, ο Νικόλας αποτελεί ανάμνηση για τους παλιούς ποδοσφαιρόφιλους, που είχαμε την χαρά να τον προλάβουμε εν δράσει. Το  video της ανάρτησης είναι ενδεικτικά της ταραχώδους παρουσίας του στα αγαπημένα γήπεδα με τα τσιμέντα και τα κιγκλιδώματα. Όταν το ποδόσφαιρο ήταν αντρικό άθλημα και όχι μέρος του αστικοφιλελεύθερου life style.