ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

 



Σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι περισσότεροι του εθνικιστικού χώρου τον ξέχασαν τόσο σύντομα; Αραδα δε γράφτηκε στα περισσότερα blog του χώρου.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υποθέτουμε ότι όσοι ξεχνούν τέτοια γεγονότα δεν δικαιούνται τον πολιτικό προσδιορισμό που τους απέδωσες.

Εκείνο που ωστόσο οφείλουμε να διδαχτούμε από την θυσία του Κωσταντή είναι ότι -όπως έλεγε κάποτε ο Ίωνας- "σώνουν οι μάρτυρες". Χρειάζεται επιτέλους να αντιληφθούμε ότι ο ενθουσιασμός του πατριωτισμού δεν αρκεί. Χρειάζεται στιβαρή ιδεολογία και στρατηγική.

Δεν μπορεί να βασίζεται κανείς σε Καραθάνους, Κρανιδιώτηδες, Βορίδηδες και κυπατζήδες που τους υπηρετούν. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τον βρώμικο ρόλο τους. Στο τέλος θα μείνει χωρίς υποστήριξη και, αναπόφευκτα, μακροπρόσθεσμα η θυσία του θα λησμονηθεί.

Το γεγονός ότι οι χαφιέδες που παρουσιάζονται με το προσωπείο του εθνικιστή ξέχασαν ήδη τον Κατσίφα, λοιπόν, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει (γιατί υποκινούνται από ακροδεξιούς πολιτικάντηδες όπως εκείνους που προαναφέραμε). Εκείνο που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη για να έχουμε ολόκληρη την εικόνα είναι ότι τον ξέχασαν και οι πολικάντηδες του συνταγματικού τόξου, που κατά τις ημέρες της δολοφονίας του έτρεξαν να καπελώσουν τις αντιδράσεις.

-Που είναι σήμερα οι βουλευτές της Ν.Δ που ήταν στην κηδεία του (το ίδιο θα είχε νόημα να ρωτήσουμε και για τους πολιτευτές που κάποτε φιγουράριζαν στις κηδείες των Σολωμού και Ισαάκ);

-Που είναι σήμερα το τσίρκο του Βασίλη Λεβέντη που φιλοξένησε ως υποψήφια την αδελφή του νεκρού;

Ασφαλώς, πουθενά.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020