Η κοροϊδία των Πρεσπών

      

Πολλοί δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην παρουσία των Σκοπιανών οπαδών και ποδοσφαιριστών στον ποδοσφαιρικό αγώνα της χώρας τους εναντίον της Αυστρίας. Οι Σκοπιανοί οπαδοί κρατούσαν κασκόλ που έγραφαν «Μακεδονία» και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο. Οι φανέλες της ομάδας έγραφαν επίσης «Μακεδονία» ενώ η συντομογραφία που παρουσίαζαν οι πίνακες των στατιστικών ανέφεραν την ομάδα ως MKD.


Μόνο που οι αντιδράσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων μας φαίνονται πολύ αργές και κάπως υποκριτικές. Και τούτο γιατί όλοι όσοι παρακολουθούμε τα εθνικά θέματα γνωρίζαμε πως μετά την συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί θα είχαν την πρόφαση της συντομίας προκειμένου να παραλείπουν το (εξίσου εξευτελιστικό για εμάς) «Βόρεια» και να αναγράφουν μόνο το Μακεδονία στην ονομασία του κράτους τους. Όταν λοιπόν κάποιοι προσπαθούσαμε να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, οι δημοσιογράφοι καλούσαν τον ελληνικό λαό να σκεφτεί ορθολογικά και να ακούσει τις συμβουλές των δυτικών «συμμάχων» μας, προκειμένου να αποδεχτεί την εν λόγω συμφωνία. Τώρα που η ζημιά έχει γίνει θυμήθηκαν να αγανακτήσουν με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των Σκοπιανών.

Αλλά μακράν οι χυδαιότεροι όλων των υποκριτών παραμένουν οι ψευτοπατριώτες δεξιοί της κυβερνήσεως. Όπως είχαμε γράψει το 2019, αν ο Τσίπρας διέθετε ένα ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να είχε κάνει τις εκλογές τον χειμώνα του 2019, πριν ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Μπορεί να είχε χάσει με μεγαλύτερη διαφορά. Θα πετύχαινε ωστόσο να αφήσει την ψήφιση της συμφωνίας στην κρίση της πλειοψηφίας που θα είχε εκλέξει η Νέα Δημοκρατία. Και τότε θα βλέπαμε αν θα ψήφιζε ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών το κόμμα των ζητωπατριωτών του αστικοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Όπως βλέπουμε πως την διαχειρίζεται και σήμερα, που ακόμη και αυτή η άθλια συμφωνία γίνεται καθημερινά κουρελόχαρτο προς όφελος της γείτονας χώρας.


Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναπεί, ζούμε σε μια κοινωνία συμπλεγματικών και νεοραγιάδων κουτοπόνηρων. Τους αρκεί να κάνουν τα γκαρσόνια των δυτικών για να μην αμφισβητηθεί πως είναι Ευρωπαίοι. Σιγά μην ενδιαφερθούν για την εθνική τους αξιοπρέπεια.

Η εθνική αξιοπρέπεια και η υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας είναι στην Ελλάδα υπόθεση των λίγων. Των «όσων ζωντανών» έχουν απομείνει.


Σχόλια


Ο/Η Ανώνυμος είπε...
έλα νεο ηρακλειο στην πλατεια κανενα απογευματακι για να μου πεις και εμενα θα σε ακουσω με προσοχη Μαμουτε

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης Μαμούτος είπε...

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 εργαζόμουνστην περιοχή. Ήμουν συνεχώς στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην Μεταμόρφωση. Κρίμα που δεν είχε προκύψει τότε το λογοτεχνικό σου ενδιαφέρον για τα όσα λέω και γράφω. Αλλά δεν πειράζει. Μια πόλη είμαστε. Μπορεί να ανέβω για καφέ κάποιο απόγευμα.

Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε Μαμουτε πάντα λες ότι αράζεις παντού και πάντα λες ότι είσαι μέσα στα πράγματα αλλά δεν σε έχουμε δει ποτέ.
Μήπως πρέπει αν το κοιτάξεις αυτό;
Έλα κανένα απόγευμα όντως και θα δούμε πόσο εισαι της πιάτσας

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Και που να σου έλεγε σε πιο καφέ-μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας σύχναζε πριν λίγα χρόνια!!

Στο νέο Ηράκλειο θα πρέπει να έχεις ήδη καταλάβει σε πιο μπαρ πηγαίναμε.

Τέλος πάντων. Θα έρθουμε για καφέ στο Νέο Ηράκλειο ένα απόγευμα.

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021