Πολιτικό Παρασκήνιο


Όσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και –κόντρα στην επικρατούσα συνθήκη- διαθέτουν ακόμη πατριωτικά συναισθήματα, θυμούνται ότι το σκάνδαλο της Novartis αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία προκειμένου να οδηγηθούν στην φυλακή τουλάχιστον λίγοι εκ των πολιτικών που τόσα χρόνια πλούτισαν παίρνοντας «μίζες» (δωροδοκήθηκαν δηλαδή) εις βάρος του εθνικού και του κοινωνικού συμφέροντος.

Η εισαγγελέας κυρία Τουλουπάκη που ανέλαβε την υπόθεση εκβιάστηκε και στοχοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ολοκληρώσει την έρευνα και, κατά συνέπεια, να μην οδηγήσει σε δίκη πολιτικάντηδες όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και κάποιοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες συνεργάτες τους.

Ο προϊστάμενος της κυρίας Τουλουπάκη κι ένας από τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στις εσωτερικές διεργασίες του δικαστικού σώματος προκειμένου όχι μόνο να την σκαπουλάρουν πολιτικά ανδρείκελα όπως ο Σαμαράς αλλά και να βγουν από πάνω υποδυόμενοι τους διωκόμενους, ήταν ο Ιωάννης Αγγελής. Ο κύριος Αγγελής κατηγορήθηκε από την κυρία Τουλουπάκη ότι εμπόδισε την έρευνα εις βάρος πολιτικών προσώπων, εκμεταλλευόμενος την εισαγγελική του ιδιότητα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά για τον κύριο Αγγελή και τους συνεργάτες του, ξαφνικά, πριν λίγες ημέρες, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Αυτή η εξέλιξη  τινάζει στον αέρα την αφήγηση που έχουν εξυφάνει ο Σαμαράς, ο Πλεύρης και το υπόλοιπο «πολιτικό συνδικάτο». Ωστόσο εμείς, που είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος κανένας μνημονιακός πολιτικός δεν θα πάει στην φυλακή και δεν εμπιστευόμαστε την ελλαδική δικαιοσύνη, υποπτευόμαστε ότι αυτή η εξέλιξη ίσως κρύβει άλλες σκοπιμότητες.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι πριν λίγες μέρες παρατηρήσαμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε να διαδίδει στον τύπο ότι δεν θα ψηφίσει τις νομικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών, που θα έρθουν στην Βουλή προς ψήφιση προσεχώς. Με σκοπό να παίξει τα γνωστά ψευτοπατριωτικά του παίγνια και να εμποδίσει την όποια διαρροή κοινωνικής υποστήριξης προς τον εθνικισμό, ο ραδιούργος Σαμαράς άρχισε για πολλοστή φορά να πουλά πατριωτιλίκι. Όμως, ίσως αυτή η επιλογή να μην είναι αρεστή στα κυβερνητικά γραφεία που επιχειρούν μανιωδώς να διατηρήσουν αλώβητη την επικοινωνιακή εικόνα μιας ενωμένης και υποτιθέμενα άφθαρτης κυβέρνησης. Ούτε και στον πρέσβη των ΗΠΑ, που τόσο πολύ είχε εργαστεί για την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών.



Έτσι, η ποινική δίωξη του Αγγελή, που λειτούργησε ως άσος στο μανίκι του συστήματος Σαμαρά, ίσως να είναι ένα ΑΝΩΘΕΝ μήνυμα. Ανθρωπάκι Αντώνη Σαμαρά και λοιποί Δελαπατρήδες τύπου Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, καθίστε στα αυγά σας. Γιατί το κελί του Κορυδαλλού μπορεί, εν τέλει, να μην είναι και πολύ μακριά. Μπορεί να είναι αυτό το μήνυμα που περνούν κάποιοι αφανείς κύκλοι στην ακροδεξιά παρεούλα μέσω της άσκησης ποινικής δίωξης στον κύριο Αγγελή.

Όπως και να έχει η συλλογικότητά μας με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα θυμίζει με τις δράσεις της ότι κάποιοι είμαστε εδώ. Για να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα, την ελληνική κοινωνία και την αξιοπρέπεια του φοιτητικού κόσμου στο βαθμό, ασφαλώς, που μπορούμε να το κάνουμε.