Η «Μαύρη Παρασκευή» του σύγχρονου ελληνικού βίου

Ενώ ο μέσος Έλληνας ναρκοβατεί στον θόλο του αμερικανικού καταναλωτισμού της «Μαύρης Παρασκευής», η πατρίδα βιώνει μια μαύρη ιστορική περίοδο.


Χθες η Τουρκία συμφώνησε με την κυβέρνηση της δυτικής Λιβύης να ενώσουν τα θαλάσσια σύνορά τους, επιχειρώντας να μειώσουν την ελλαδική και να εξαφανίσουν την κυπριακή θαλάσσια ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης. Μάλιστα, η κυβέρνηση της δυτικής Λιβύης, που προχώρησε σε αυτή την συνεννόηση με την Τουρκία, είναι αυτή που υποστηρίζουν οι δυτικές δυνάμεις της Ε.Ε -με πρώτη όλων την κυβέρνηση της Μέρκελ-, το ΝΑΤΟ και ασφαλώς...οι ελληνικές κυβερνήσεις!!!

Αν υπήρχε η ελάχιστη σοβαρότητα σε αυτό τον τόπο, θα διερωτόμασταν τι έχουν να πουν τώρα όλα τα ελλαδικά, φιλελεύθερα, αθύρματα του δυτικού κεφαλαίου -δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί- που πανηγύριζαν την πτώση του «αυταρχικού» καθεστώτος Καντάφι και την εγκαθίδρυση της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Λιβύη. Αλλά για να τεθούν τέτοια ερωτήματα πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις εθνικής σοβαρότητας που στην χώρα μας δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην χώρα που οι ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι βουλευτές και όλοι οι δημοσιογράφοι της, υποτιθέμενα συντηρητικής, κυβερνώσας παράταξης υποστηρίζουν ευθαρσώς ότι ιεραρχούν υψηλότερα το, αφηρημένο και μεταβαλλόμενο, διεθνές δίκαιο από την εθνική επιβίωση.

Κι έτσι, ο άβουλος Έλληνας θα συνεχίσει να κάνει τα ψώνια του και να υποτάσσεται στις νόρμες του χυδαίου εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης. Και οι πολιτικάντηδες του τόπου θα συνεχίσουν να ευτελίζουν την Ελλάδα.