Για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού


Πριν λίγες μέρες αναπτύχθηκε μια διαδικτυακή συζήτηση στην οποία έγινε αναφορά στην θέση της λέσχης μας αναφορικά με το θέμα του covid και των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Αν και εκείνοι που υποδύθηκαν τους δύσπιστους απέναντι στην λέσχη μας είναι τα ίδια πρόσωπα τα οποία όταν παρουσιάζαμε την ραδιοφωνική μας εκπομπή (2015-2017) στην συχνότητα του rockmachine.gr εισέρχονταν στο chat του σταθμού και -με κάποιον τρόπο που οι τεχνικοί του σταθμού δεν μπορούσαν να αποτρέψουν- προσπαθούσαν να πείσουν τους ακροατές ότι ήμασταν όργανα του Πούτιν και της αριστεράς, αν και εκείνοι που εμφανίστηκαν δύσπιστοι απέναντι στην λέσχη μας είναι τα ίδια πρόσωπα που σήμερα προσπαθούν να πείσουν κάποιους αναγνώστες ότι είμαστε όργανα της παρούσας εξουσίας, αν και με αυτά τα πρόσωπα δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε αλλά απλώς να τους υπενθυμίσουμε ότι μόλις βεβαιωθούμε για την ταυτότητά τους θα διοργανώσουμε δημόσια τελετή (ανα)«βαπτίσεως» τους, για λόγους τυπικούς και μόνο οφείλουμε να επαναλάβουμε την θέση μας πάνω στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι είμαστε ξεκάθαρα εναντίον κάθε προοπτικής επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ελληνικό πληθυσμό.

Δηλώνουμε, ταυτόχρονα, και ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή συνομωσιολογικής, παρανοϊκής και επιπέδου tabloid ερμηνείας της πραγματικότητας.  

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό, το να καταγγείλουμε την εξουσία της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ότι, είτε συνειδητά είτε ακούσια, κατασκεύασε τον ιό και τον διέσπειρε ανά τον κόσμο έχει νόημα. Το να κατηγορήσουμε την εξουσία της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ότι με την ιδεολογική της αγκύλωση στον κόσμο των ανοικτών συνόρων μετατρέπει το κάθε πρόβλημα που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πιο περιορισμένο σε παγκόσμιο, είναι μια σωστή πολιτική επιλογή. Το να αναδείξουμε ότι η εξουσία της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης έκανε την πανδημία μπίζνα και αντί να επενδύσει στο φάρμακο επένδυσε στο εμβόλιο είναι καθήκον μας. Ωστόσο, την καταφυγή σε γελοιότητες του τύπου Τραμπ, αποδεχόμενοι ερμηνείες των φυλλάδων που διαβάζουν οι ημιπαράφρονες είναι κάτι πέρα από την οπτική μας. Είναι άμεση ανάγκη, ως χώρος, να απομακρυνθούμε από τέτοιες βλακείες και από τους συνωμοσιολόγους εκφραστές τους. 


Στην ελλαδική εκδοχή της διαχείρισης του covid θα μπορούσαν να αναφερθούν αλλεπάλληλες αντιφάσεις, αστοχίες, και χυδαία επικοινωνιακά κουκουλώματα. Ποιος ξεχνά ότι την εποχή που η γενική κυβερνητική γραμμή πρόκρινε την παύση των μαζικών συναθροίσεων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στελέχη της κυβέρνησης πανηγύριζαν ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες κόσμου εναγκαλίζοντας τη Μάγδα Φύσσα ; Ποιος ξεχνά ότι την εποχή του lock down η πολιτική ηγεσία του τόπου μας ξέσκαγε, που και που, σε πολυπρόσωπα τσιμπούσια επαρχιωτών κομματαρχών; Ποιος ξεχνά ότι την άνοιξη οι ιθύνοντες του τόπου καλούσαν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί προκειμένου να οικοδομηθεί τείχος ανοσίας μέχρι την θερινή τουριστική σεζόν και τον Μάιο επέβαλαν στις ηλικίες 30 έως 44 ετών να εμβολιαστούν μόνο με ένα εμβόλιο (το οποίο έχει και τις σοβαρότερες παρενέργειες σε αυτές τις ηλικίες), με αποτέλεσμα να περιμένει μεγάλο μέρος του πληθυσμού να διατεθούν και τα υπόλοιπα εμβόλια τον Ιούνιο και να καθυστερήσει ο εμβολιασμός τρεις μήνες ( αν συνυπολογίσουμε τον χρόνο που απαιτείται προκειμένου να γίνουν οι δυο δόσεις κλπ); Ποιος ξεχνά ότι την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξημένα κρούσματα και οι εκδρομές των Βρετανών στην Πορτογαλία, κατά την περίοδο του Πάσχα, αύξησαν τα κρούσματα και στις δυο χώρες, οι ιθύνοντες του τόπου εκλιπαρούν τους Βρετανούς να στείλουν σε εμάς τους τουρίστες τους;

Η λίστα με τα κατορθώματα της ελλαδικής άρχουσας τάξης δεν έχει τελειωμό. Απλώς αναφέραμε μερικά παραδείγματα. Ωστόσο, πώς να ακουστούν αυτά τα επιχειρήματα στον δημόσιο διάλογο όταν απέναντι στην κυβερνητική αντιφατική παράνοια αρθρώνεται ο (παρά) λόγος της συνομωσιολογίας; Όταν ένας εσμός αφρόνων μιλά για ιό που δεν υπάρχει, μετά ανασκευάζει λέγοντας ότι υπάρχει αλλά είναι μια απλή γριπούλα, μετά λέει ότι η ιατρική μάσκα συμβολίζει το φίμωτρο του 666, ότι όποιοι κάνουν τα εμβόλια θα αποκτήσουν μαγνητικά χέρια και λέπια στο σώμα και άλλα συναφή.  Επαναλαμβάνουμε ότι η ανάδυση αυτού του λόγου και των κοινωνικών στρωμάτων που τον εκφράζουν δεν είναι τυχαία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ήταν ο επίσημος λόγος του πρώην «πλανητάρχη» για πέντε χρόνια.


Οι Αμερικανοί πολιτικοί αρουραίοι της πατριδοκάπηλης δεξιάς επειδή δεν μπορούν να αρθρώσουν έναν αυθεντικά συντηρητικό, παραδοσιοκρατικό και αντιφιλελεύθερο πολιτικό λόγο (αν το κάνουν θα τεθούν αυτομάτως εκτός του πεδίου της αστικής πολιτικής συνθήκης), επέλεξαν την συνομωσιολογία ως επίσημη έκφραση προκειμένου να δείξουν ότι διαφοροποιούνται σε κάποια σημεία από τους καθαυτό φιλελεύθερους ομοϊδεάτες (και ταυτόχρονα κομματικούς αντιπάλους) τους. Εφόσον οι Η.Π.Α είναι η «αυτοκρατορία» των καιρών μας και ιδίως στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που τα αμερικανικά πρότυπα γίνονται γρήγορα παγκόσμια, ήταν αναμενόμενο αυτή η τάση να παγκοσμιοποιηθεί. Έτσι η άνοδος του συνομωσιολογικού πολιτικού πεδίου οικοδομήθηκε σταθερά και με την έξαρση του covid βρήκε εύφορο έδαφος προκειμένου να δυναμώσει.

Οι συνομωσιολόγοι επέλεξαν να εκφράσουν την δεξιά τους πολιτική ταυτότητα υιοθετώντας έναν εξωφρενικό λόγο, ο οποίος ενσωματώνει θεωρίες για εξωγήινους, ψευτοπαγανιστικές φιλολογίες, μεσσιανικές χριστιανικές αναφορές, στοιχεία της λογοτεχνίας του φανταστικού μπολιασμένα με πολιτική ανάλυση του καφενείου και ό,τι άλλο βάλει ο νους. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα έντυπά τους και θα έρθει αντιμέτωπος με αρθρογραφία που παραπέμπει ταυτόχρονα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην προσέλευση των αρχαίων Ελλήνων με διαστημόπλοια, σε ξανθά γένη και σε πολλά άλλα. Πάνω σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η νέα παραφιλολογία για τον κορωνοϊό. Αυτό το μίγμα γίνεται προβληματικό απ' την στιγμή που προορίζεται για να υποκαταστήσει τον ευρύτερο παραδοσιοκρατικό ανατρεπτικό λόγο. 


Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συνομωσιολογία είναι λόγος μεταφυσικός διαπράττουν οικτρό σφάλμα. Η συνομωσιολογία είναι ο πιο χυδαίος πραγματισμός. Είναι ο θάνατος της μεταφυσικής αντίληψης, της εσωτεριστικής ενδοσκόπησης και του ρομαντικού ιδεαλισμού. Μπορεί τα σενάρια των συνομωσιολόγων να έχουν αποχρώσεις φανταστικής λογοτεχνίας αλλά η κεντρική τους νοητική διάταξη είναι γυμνά ωφελιμιστική. Τα στοιχεία της φανταστικής λογοτεχνίας, της μυθολογίας και της θρησκειολογίας χρησιμοποιούνται στον συνομωσιολογικό λόγο εντελώς εργαλειακά και υποτάσσονται σε μια παρανοϊκή ερμηνευτική που θέλει τα «μυστικά της ιστορίας» να αποκαλύπτονται με τους συνομωσιολογικούς συλλογισμούς. Δεν είναι τυχαίο το ότι το 95% των συνομωσιολόγων ανά τον κόσμο είναι δεξιοί, ασχέτως αν ίδιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν όντως, λόγω της βλακείας τους, να το αντιληφθούν. Αλλά οι πραγματικοί αντίπαλοι όσων αγωνιζόμαστε για την ανάδυση μιας αληθινά παραδοσιοκρατικής σκέψης στην Ελλάδα δεν είναι οι συνομωσιολόγοι. Είναι οι υπηρεσίες και οι πρεσβείες που τοποθετούν τους opinion leaders τους ανάμεσα στις μάζες των συνομωσιολόγων. Να είστε σίγουροι ότι οι opinion leaders (δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, χαφιέδες με το προσωπείο του συναγωνιστή κλπ) δεν πιστεύουν λέξη από τις βλακείες που αραδιάζουν. Το κάνουν απλά και μόνο για να μην επιτρέψουν να διαρρήξει την σχέση του με την αστική εξουσία του παγκοσμιοποιημένου φιλελευθερισμού ένα μεγάλο μέρος συντηρητικών κοινωνικών στρωμάτων. Μπορεί να κοντράρουν φαινομενικά συστημικές κυβερνήσεις, αλλά ταυτόχρονα συγκρατούν κύματα δυνητικών αντιδράσεων εντός του εξουσιαστικού πλαισίου. 

Σε αυτούς τους opinion leaders, λοιπόν, που γράφουν για την υποτιθέμενη συμπάθειά μας στις βελόνες  θα απαντήσουμε με ένα παλιό γηπεδικό σύνθημα, που έλεγε «voodoo-voodoo και μια βελόνα μαύρη,…». Το υπόλοιπο θα τους το τραγουδήσουμε από κοντά.


Στους φίλους αναγνώστες που μας ρωτούν ποια η θέση μας για τις συγκεντρώσεις κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών έχουμε να πούμε τα εξής. Πρώτα απ’ όλα οι συγκεντρώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων, όπως πολλά συστημικά Μ.Μ.Ε αναφέρουν (αλλά γι αυτό θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο). Έπειτα, είναι σαφές ότι η αισθητική των συγκεκριμένων συγκεντρώσεων είναι αυτή ενός συνομωσιολογικού tabloid. Επίσης, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται για μια δυνητική και όχι για μια ειλημμένη απόφαση. Όλα αυτά και πολλά ακόμη καταδεικνύουν την παθογένεια του εγχειρήματος των εν λόγω συγκεντρώσεων. Πράγμα που καθιστά αποτρεπτικό ένας άνθρωπος του δικού μας πεδίου ιδεολογικών και αισθητικών αναφορών να ακολουθεί ημίτρελους και πολιτικούς κομπιναδόρους που ασκούν μονοθεματική αντιπολίτευση σε ένα σύστημα το οποίο πρέπει να γκρεμιστεί εκ βάθρων. Αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή το γενικότερο αίτημά τους, έστω και εκπεφρασμένο με τον γελοίο τρόπο των νέο-κομματαρχών της κακιάς ώρας (όπως αυτών που οργανώνουν τις συγκεντρώσεις), είναι προς την σωστή κατεύθυνση, λέμε το εξής απλό. Όποιος φίλος ή όποιο μέλος της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. θέλει να παραβρεθεί σε τέτοιες συγκεντρώσεις μπορεί να το κάνει μεμονωμένα. Όπως έγινε τις προάλλες. Ως συλλογικότητα έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρά ζητήματα.


Σχόλια:
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε λιγο καιρο να δειτε με ποσο σοβαροτερα ζητημα θα εχετε να ασχοληθειτε οταν θα εχει γενικευτει ο υποχρεωτικος εμβολιασμος. Τοτε παλι θα δικαιωθουν οι παραλογοι συνωμοσιολογοι και για μια ακομη φορα θα εχουν παει κουβα τα θρασιμια της δεξιας. Εκει να σας δω που πλεον θα εχει χαθει το παιχνιδι και θα αναπολειτε και θα λετε τι μαλακες ημασταν. Εξον βεβαια και αν εισθε opinion leaders της ΝΔ ή χεστηδες που φοβαστε μην ψοφησει η γιαγια σας. Παντως ολο για τον Τραμπ μιλατε αλλα ξεχνατε οτι πρωτος αυτος ξεκινησε την διαδικασια παραγωγης εμβολιων και περηφανευεται κιολας
https://www.protothema.gr/world/article/1103551/donald-trab-an-den-imoun-proedros-den-tha-upirhe-emvolio-kata-tou-koronoiou/

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το απόσπασμα που μιλάει για την "συνωμοσιολογία" ως χυδαίο πραγματισμό είναι εξαιρετικό, πραγματικά θα έπρεπε όλοι οι εθνικιστές (και "εθνικιστές") να το διαβάζουν μέχρι να καταλάβουν τα αυτονόητα.

Η "συνομωσιολογία" πατάει πάνω στην ασυνείδητη ανάγκη του μέσου ανθρώπου να ξεφύγει από την ασφυκτική υλιστική και μηχανιστική καθημερινότητα και αντίληψη του φιλελεύθερου συστήματος και του προσφέρει την ακίνδυνη για το ίδιο διέξοδο μιας κοσμοθέασης η οποία μπορεί να εκφράζει τις πιο, φαινομενικά, "ακραίες" θέσεις αλλά στην βάση της παραμένει απολύτως συμβατή με το σύστημα.

Έτσι είχες στην Αμερική μεγάλες μάζες να πιστεύουν πως οι δημοκρατικοί τρώνε παιδιά σε υπόγεια πιτσαρίας, πως ο Τραμπ είναι ο νέος μεσσίας αλλά στις εκλογές μια χαρά ψήφιζαν και θα ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους και θα κάθονται φρόνιμα. Αν δε πάει να ξεφύγει λίγο η κατάσταση γρήγορα οι αντίστοιχοι opinion leaders θα τους βάλουν χέρι.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αναρχική συλλογικότητα Contra Dystopia καλεί σε παρουσία στα συλλαλητήρια ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ. Αυτός ήταν και ο λόγος που κατηγορήθηκε στο τελευταίο νήμα του indymedia για δήθεν συνεργασία με τους φασίστες....Η ΦΛΕΦΑΛΟ από την άλλη ενώ υποτίθεται είναι στρασσερική, εθνομπολσεβικίζων και αναζητά φαικοκκινα μέτωπα και συνεργασίες αναρχικών-εθνικιστών δηλώνει ότι θα απέχει.... Μάλιστα

https://contradystopia.blogspot.com/2021/07/147_12.html?m=1

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε (α) μάλλον ξέχασες να διαβάσεις ότι είμαστε ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Επίσης, το θέμα που θίγεις, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δηλαδή, ακόμη συζητιέται ως ενδεχόμενο. Μας φαίνεται, λοιπόν, περίεργο που κάποιοι δείξατε τόσο ένθερμη διάθεση προκειμένου να αντιπαρατεθείτε με μια ενδεχόμενη απόφαση του συστήματος εξουσίας, αλλά σιωπάτε για τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί (κατάργηση οκταώρου, κατάργηση υπερωριών, λαθρομεταναστευτικό-Μ.Κ.Ο., επιβολή της ατζέντας του διεθνιστικού φιλελευθερισμού στην καθημερινή κουλτούρα και στις τέχνες, εθνικά ζητήματα κλπ). Φαίνεται είστε επιλεκτικά εθνοκεντρικοί και αντισυστημικοί. Για να μην θυμηθώ πως προβοκάρατε τις εργατικές αντιδράσεις στο τελευταίο εργασιακό νομοσχέδιο, λειτουργώντας όπως σας πληρώνει να λειτουργείτε το φιλελεύθερο καθεστώς εξουσίας.

Στην ουσία του θέματος τώρα, αν συμβεί αυτό που γράφεις θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το σύστημα εξουσίας με τα επιχειρήματα που θα μας δίνει η τρέχουσα συγκυρία. Προφήτες δεν είμαστε. Κατά συνέπεια, θα μπορούσες να μην υπογράφεις ως ανώνυμος, αλλά ως προφήτης τα σχόλιά σου.

Τέλος, μήπως διαβάζεις υπερβολικά συχνά το Πρώτο Θέμα; Μήπως περιμένεις να δεις καμιά βιβλιοπαρουσίαση που να σε ενδιαφέρει στο ένα εκ των εντύπων της γερμανικής πρεσβείας; Μήπως;

Ανώνυμε (β), ευχαριστούμε θερμά. Μια επισήμανση μόνο. Ο Τραμπ δεν έγινε νοητός μονο ως μεσσίας. Σε κάποιες συνομωσιολογικές εκδοχές έγινε νοητός και ως νέος Λούθηρος. Η πλάκα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη τέτοια προσωπολατρική εκδοχή της συνομωσιολογίας. Τόσες cult προσωπικότητες έχει ο ακροδεξιός (δήθεν εθνικιστικός) χώρος. Δεν μπορούν να διαλέξουν μία; Μας στερούν γέλιο εγχώριας προέλευσης.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε που αναφέρεσαι στην Contra Dystopia και την Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ., σε κύκλους μεταμοντέρνων αντιφασιστών ο όρος "φασισμός" χρησιμοποείται γενικόλογα και άνευ επιστημολογικής σοβαρότητας. Αυτή η τάση έχει περάσει και στον δημοσιογραφικό λόγο. Με αποτέλεσμα να αποκαλούνται "φασίστες" πλήθος ανθρώπων και "φασιστικές" πλήθος συλλογικοτήτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Η συλλογικότητα που αναφέρεις, λοιπόν, δεν συγχρωτίστηκε με φασιστικές ομαδώσεις, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Μάλλον με συνομωσιολογικές, με ζητωπατριωτικές και με θρησκευτικές συλλογικότητες συγχρωτίστηκε ή συνεργάστηκε.

Αλλά υπάρχουν και επιμέρους θέματα προς συζήτηση. Για παράδειγμα, κάθε συλλογικότητα που δηλώνει μια ιδεολογική ταυτότητα, καλό θα ήταν να μπορεί να εξηγήσει γιατί το κάνει και να υποστηρίξει την σχέση του ιδεολογικού της υπόβαθρου με τις επιλογές της. Πολλές φορές υπάρχουν αντιφάσεις σε αυτές τις περιοχές. Και σίγουρα τις αντιφάσεις δεν θα τις βρεις στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.

Επίσης η κάθε συλλογικότητα, σε όποιο ιδεολογικό φάσμα κι αν είναι ενεργή, μπορεί να κάνει σωστές και λάθος επιλογές. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε από την ιστορία. Τουάχιστον εμείς όλες μας τις επιλογές τις δηλώνουμε ευθαρσώς και δημοσίως. Ενώ κάποιοι σαν και εσένα προτιμούν να κρύβονται στην ανωνυμία και την αφάνεια. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Σαν το θέατρο. Έχει πρωταγωνιστές, έχει κομπάρσους, έχει και υποβολείς.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Flammentrupp είπε...

Ανώνυμε (α), a.k.a. Κυριάκος & ΣΙΑ ΟΕ (όχι ο γνωστός, ο άλλος)
απόψε κρατάμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τόλη.

Ενός εκ των συμβόλων της παλιάς αυθεντικής Ελλάδας. Της Ανεπανάληπτης, που ακόμα και το μαχαίρι της γλυκά πονούσε. Που η Παναγιά της ήταν αγαπημένη μεν, ξανθιά δε. Που κάτι τύποι σαν και σένα, αλλά και σαν τους δήθεν απέναντί σου, την κατάντησαν ρολόι σταματημένο.

Πιες μια βαλεριάνα και τίμησε τον Πρίγκηπα ακούγοντάς τον. Μην πιεις κάτι βαρύτερο, διότι δεν ξέρεις πότε έρχονται οι Έλληνες Θεοί από τον Σείριο να εκδικηθούν για όλους και για όλα, και θα πρέπει να σταθείς στο πλευρό τους πολεμώντας. Πρέπει να είσαι νηφάλιος 24/7.

Και μην βιαστείς να πεις ότι παρατήσαμε το heavy metal και το γυρίσαμε στο λαϊκό. Κάτι τύποι σαν κι εμάς, τιμούμε τους αυθεντικούς πολεμιστές κάθε πλευράς. Κάτι που δεν γνωρίζετε εσείς οι νεοφιλελέδες όλων των χρωμάτων.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Στον φίλο σχολιαστή που αναφέρει ότι γράφω ανώνυμα σχόλια απαντώ ότι έχει κάνει λάθος. Μάλλον με μπερδέυει με άλλους σχολιαστές, καθώς ό,τι γράφω το γράφω πάντοτε με το ονοματεπώνυμό μου.

Συγκεκριμένα, τώρα, σε αυτά που αναφέρει. Για τον Έβολα δεν έχω γράψει ποτέ κάτι. Εκτός και αναφέρεται σε παλιό ραδιοφωνικό απόσπασμα, στο οποίο είχα παρουσιάσει ένα βιβλίο για την ορειβασία που είχαν εκδόσει τα παιδιά της συλλογικότητας Λυκώρεια. Άρθρο ή σχόλιο για τον Έβολα δεν έχω γράψει.

Για το Βυζάντιο και για τον Δραγούμη γράφω πάντοτε επώνυμα τις απόψεις μου.

Ο Banshee, από την άλλη, είναι ένα ομορφόπαιδο, κανονικός λεβέντης, σχεδόν είκοσι χρόνια νεότερός μου. Τα κορίτσια διαγωνίζονται για το ποιο θα βγει κάθε βράδυ μαζί του. Είναι αδικία να τον μπερδεύεις με έναν μεσήλικα, κουασιμόδο-όπως γράφεις, σαν κι εμένα, που για να πείσω μια κοπέλα να βγει μαζί μου χρειάζεται να επιστρατεύσω όλες τις ρητορικές μου ικανότητες.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Banshee είπε...

Αρχηγέ με έχεις φτιάξει σου λέω. Για αυτά ζω...

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια σοβαρή εθνικιστική κριτική και εναντίωση θα έπρεπε να σταθεί στα εξής σημεία:
1) Απόλυτη αποτυχία του φιλελεύθερου συστήματος να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (βλ. αντίθεση με πχ Κίνα)
2) Απόλυτη ανικανότητα και έλλειψη πρωτοβουλίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ελλάδα απλώς ακολουθούσε την πεπατημένη των παγκόσμιων φιλελεύθερων κέντρων
3) Εργαλειοποίηση της πανδημίας προς ώφελος του συστήματος (αναδιανομή πλούτου στα ανώτερα στρώματα, αύξηση ελέγχων και παρακολούθησης, επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στην προσωπική ζωή, αύξηση λογοκρισίας και πολλά άλλα)
4) χρήση και επιβολή του "εμβολίου" ως πανάκεια. Το "εμβόλιο" έρχεται να δικαιολογήσει την απόλυτη αποτυχία της διαχείρισης και να μεταθέσει την αναμενόμενη αποτυχία στους "αντιεμβολιαστές". Αντί για να αποτελέσει ένα από τα εργαλεία του κράτους γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος της αποτυχίας του. Επιβάλλεται καθολικά και χωρίς λογική ακόμα και στην νεολαία.

Το 3) σχετίζεται και με το 1) και 2), μια αποφασιστική αντιφιλελεύθερη και εθνικιστική απάντηση στην πανδημία θα είχε ως αποτέλεσμα να πληγούν κυρίως οι μεγάλες πολυεθνικές και τα φιλελεύθερα καπιταλιστικά καρτέλ που διοικούν το κόσμο. Η δε κατάσταση με το εμβόλιο έχει λάβει παραθρησκευτικούς τόνους που κάνουν ακόμα και τους συνομωσιολόγους του bill gates να φαντάζουν σοβαροί συνομιλητές.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ότι οι ομάδες ήταν φασιστικές, είπα ότι κατηγορήθηκε από ομοϊδεάτες τους ότι συναναστράφηκε με φασίστες. Εν πάση περιπτώσει δεν καταλαβαίνω την στάση της ΦΛΕΦΑΛΟ. Ενώ έχει χίλια δίκια στην εναντίωση στην συνωμοσιολογία και τον παραλογισμό αντί να στηρίζει τις διαδηλώσεις που είναι η μόνη η αντικαθεστωτική προοπτική αυτή την στιγμή, αντί να επιθυμεί την κινηματική αξιοποίηση της κατάστασης και την εργαλειοποίηση της οργής προς όφελος μας απαξιεί πλήρως. Λες και θα είναι λιγότερο ζημιογόνο το να μην υπάρχει πλέον το παραμικρό ίχνος Ε/Σ παρουσίας στο πεζοδρόμιο από το να βρεθείς δίπλα σε ψεκασμένους. Πιο πολύ σε ελιτισμό παραπέμπει αυτό

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έγινε ποτέ καμία πορεία - διαμαρτυρία για το 8ωρο, την κατάργηση της υπερωρίας, λαθρομεταναστευτικό, ατζέντα παγκοσμιοποίησης, ατζέντα φιλελευθερισμού και δεν παρευρέθηκαν οι εθνικιστές; Γιατί δεν διοργανώσατε εσείς ή δεν διοργανώνετε τώρα κάτι αντίστοιχο και όλοι θα στηρίξουμε

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/Iot7SV1Nu0Y

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έλα Flammertrupp ο Κυριάκος είμαι αλλά δεν σχολιάζω πλέον στα πολιτικά θέματά σας, διαβάζω κάποιες φορές αλλά δεν σχολιάζω. Ό,τι είχα να πω το είπα σε εκείνο το διαβόητο άρθρο σας. Δεν ξέρω ποιος σχολίασε παραπάνω, εγώ όμως δεν ήμουν.
Κάνω μια εξαίρεση τώρα, διότι με ονοματίσατε, οπότε διευκρινίζω ότι δεν έχω καμία σχέση με τα παραπάνω.
Άλλωστε σας έχω προειδοποιήσει για όλα, δεν ξέρω βέβαια τι από τα γραπτά μου κρατήσατε, οπότε κάνω ένα σύντομο update.
Από φθινόπωρο δεν μπαίνεις ούτε σούπερ μάρκετ χωρίς πιστοποιητικό.
Και οσονούπω το φακέλωμα θα ενταθεί. Έρχεται σκανάρισμα προσώπου και κατάργηση μετρητών.
Ακόμη και κορωνοφυλακές για τους διαφωνούντες.
Τα είχα πει στα σχόλια στο εν λόγω άρθρο σας πριν λίγους μήνες.
Δεν ξέρω βέβαια πόσα από αυτά κρατήσατε και πόσα λογοκρίνατε, πρέπει να τσεκάρω τι έχετε αφήσει.
Ο αγώνας πάντως ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων τώρα πλέον θα είναι αδυσώπητος. Είμαστε λίγοι οι 'συνωμοσιολόγοι' αλλά αρκετοί για να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους.
Κάποια πουστάκια έχασαν τον ύπνο τους με τον Σταυρό που επί 5ωρου και βάλε τον κρατούσε ένα παλληκάρι ψηλά, μπροστά από τους εύζωνες. Δεν πειράζει, Σία Κοσιώνη και Δημήτρη Αλικάκο των hellenic hoaxes, θα έχουμε και συνέχεια. Κράτα χολή και για τα επόμενα, μην ξοδεύεσαι ολόκληρος, είναι πολύ νωρίς ακόμη.
Α, και σημειώστε άλλη ΄προφητεία': Πέφτει ο Κούλης σύντομα, γίνονται εκλογές με οικουμενική των διεθνιστών (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25)και μόνη αντιπολίτευση Κασιδιάρης με αντιεμβολιαστική ρητορική ώστε να τσουβαλιάσουν ως φασίστες και παράνομους τους μη έχοντες πιστοποιητικό εμβολιαστικών φρονημάτων. Ίσως μπει και ο Βόβολης στην Βουλή για τα σπόρια, διότι πλέον με 1,5% εκλέγεσαι.
Αυτή θα είναι και η τελευταία ελληνική κυβέρνηση, καθώς θα πέσει με πάταγο και οι πολιτικοί μας θα έχουν το τέλος του Τσαουσέσκου. Όπως επίσης και καταργηθούν όλες οι εθνικές κυβερνήσεις σχεδόν ταυτόχρονα, και θα στρωθεί το έδαφος για τον Παγκόσμιο Ηγέτη-Αντίχριστο.
Ο οποίος ίσως παρουσιαστεί ως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Ένωσης που θα την εκπροσωπεί παντού, ή ως ο γγ του ΟΗΕ.
Δεν το αντέχω ειλικρινά να έρχομαι στην δύσκολη θέση να σας ανοίγω τα μάτια κάθε φορά, αλλά με αναγκάζετε.
Για τον Τόλη τώρα: Τα δάκρυα έχουν στερεύσει πλέον, καθώς έχουν προηγηθεί δύο τεράστιοι ο Γιάννης Πουλόπουλος και ο Αντώνης Καλογιάννης. Αλλά και ο Τόλης ήταν άρχοντας.
ΥΓ: Όσο για τα εργασιακά. Αν δεν υπάρχουν λεφτά σε μια χώρα, λογικό δεν είναι να μην υπάρχουν και εργασιακά δικαιώματα? Υπήρχε δηλαδή περίπτωση πριν τα μνημόνια να άλλαζε έτσι δραματικά το εργασιακό τοπίο? Κοινή λογική. Όλα μαζί πάνε, τίποτε δεν είναι ανεξάρτητο το ένα από το άλλο. Μα γιατί νομίζεις ότι θέλουν να τσιπάρουν όλο τον κόσμο, αν δεν τους έχουν τσιπάρει ήδη μέσω του εμβολίου? Για να μην μπορεί να αντιδράσει κανένας σε αυτά που έρχονται.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021

 


Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε που παραθέτεις τέσσερις προτάσεις, προσυπογράφουμε και συμφωνούμε πλήρως.

Ανώνυμε που δεν καταλαβαίνεις την στάση μας, συμφωνούμε σε όσα γράφεις. Ασφαλώς και ήταν δικά μας παιδιά στην συγκέντρωση και θα είναι και στις επόμενες, αν γίνουν. Δεν την στηρίζουμε ως συλλογικότητα σημαίνει ότι δεν αποφασίζουμε να κατέβουμε όλοι, με συλλογική απόφαση, και αφήνουμε στο κάθε μέλος την προσωπική επιλογή να το κάνει. Η λεπτή αυτή διαφοροποίηση γίνεται για δυο λόγους. Για να δείξουμε ότι διαφωνούμε με την πολιτική αισθητική και την ιδεολογία των διοργανωτών και γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν κάπου. Αυτό είναι όλο. Μια λεπτή, πολιτικά τεχνική, διάκριση κάναμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε την ιδιαίτερη ταυτότητά του συλλόγου και της ιδεολογίας μας. Από εκεί και πέρα ως μεμονωμενα πρόσωπα (και όχι ως σύλλογος) τα παιδιά της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. που επιθυμούν βεβαίως και πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά αυτή ή είναι πολιτικά αστοιχείωτοι και δεν έχουν ιδέα για το πως δρουν οι συλλογικότητες ή είναι οι χαφιέδες που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου και απλώς προβοκάρουν.
Επιπλέον επειδή βλέπουμε ότι γνωστοί χαφιέδες της δεξιάς που δρουν στον εθνικιστικό χώρο στηρίζουν τις συγκεντρώσεις, έχουμε έναν ακόμη λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί.

Ανώνυμε που ρωτάς για τις πορείες, η απάντηση είναι η εξής. Όπως και αυτές τις αντι-εμβολιστικές (ας τις πούμε έτσι) συγκεντρώσεις δεν τις οργάνωσαν εθνικιστές αλλά κάποιοι από τον χώρο τις στήριξαν, έτσι θα μπορούσαν να είχαν στηρίξει και συγκεντρώσεις-πορείες εργατικών σωματείων που αφορούσαν το οκτάωρο και τα εργασιακά. Μόνο που οι γνωστοί-άγνωστοι δεξιοί με το παραδοσιοκρατικό προσωπείο, που δρουν στον χώρο, οργάνωσαν διαδικτυακό πόλεμο ενάντια σε όσους στήριξαν τα αιτήματα των εργαζομένων, με το πρόσχημα ότι ήταν "κομμουνιστές" (γνωστά πράγματα). Στην πρόταση σου να οργανώσει η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. μια συγκέντρωση φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως η νομική υποστήριξη και η μαζικότητα που απαιτείται για κάτι τέτοιο προϋποθέτει ένα οικονομικό κόστος που δεν διαθέτουμε. Αλλά και σε πιο απλές εκδοχές συλλογικής συνάθροισης, όπως οι εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, τα φεστιβάλ κλπ, στα οποία τόσα χρόνια συμμετέχουμε ή και πρωτοστατούμε, να μας συμπαθείς, αλλά ποτέ δεν είδαμε κάποια στήριξη όπως αυτή που εννοείς. Οι γνωστοί λίγοι δίναμε το παρόν.

Κυριάκο, πέρα από τις διαφωνίες μας, λογοπαίχνιο με το όνομα του πρωθυπουργού έκανε ο Βασίλης. Μην το παίρνεις προσωπικά. Τον πολιτικό τύπο του δεξιού συνομωσιολόγου σχολίασε.

Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021