Πριν αλέκτορα φωνήσαι (β)


Σε άλλες συνθήκες και σε διαφορετικές εποχές το θέμα της παρούσας ανακοίνωσης θα προκαλούσε το γέλιο. Δυστυχώς, όμως, σήμερα ζούμε στην εποχή της μεταμοντέρνας σχιζοφρένειας και του γενικού ανακατώματος. Πράγμα που καθιστά τα όρια του πεδίου των πολιτικών αναφορών διάτρητα από θέματα που άλλοτε θα φάνταζαν απίθανα. Όπως και να έχει, μιας και σε αυτές τις συνθήκες ζούμε σε αυτές και δικαιωνόμαστε.

Πριν λίγες μέρες οι γνωστοί-άγνωστοι λακέδες που εμφανίζονται ως «ανώνυμοι» σχολιαστές μας κατηγόρησαν ότι δεν στηρίζουμε ενεργά τις συγκεντρώσεις κατά των εμβολιασμών και πως αυτή μας η απόφαση ευνόησε την εξουσία. Τους απαντήσαμε τόσο με την ανακοίνωση της λέσχης όσο και σε σχόλια. Τους γράψαμε, μάλιστα, ότι μόνο φτωχά μυαλά, συστημικά Μ.Μ.Ε. και παρακρατικά θρασίμια θα είχαν το θράσος να συνδέσουν τις εν λόγω συγκεντρώσεις με τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων.

Επειδή ήμασταν η πρώτη αυτόνομη ομάδα του χώρου που κατεβήκαμε στους αγανακτισμένους, το 2011, και μετά το σχετικό μας άρθρο ακολούθησαν και οι υπόλοιπες, έχουμε μια πλήρη εικόνα των διαφορών. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα δικαιωνόμασταν μέσα σε δυο ημέρες. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η δεύτερη συγκέντρωση κατά των εμβολιασμών και διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Στην προσπάθειά τους να την εκμεταλλευτούν οι διάφοροι κομματάρχες, δεν κρατήθηκαν κι έβγαλαν τα κομματικά τους πανό. Όσοι νομίζουν ότι το πάνδημο, μαζικό, κίνημα του 2011 είχε σχέση με αυτές τις συμπεριφορές τότε πολύ απλά αποδεικνύουν ότι δεν πάτησαν το πόδι τους ούτε μια μέρα σε εκείνες τις συγκεντρώσεις.

Για να τελειώνει η συζήτηση, τρία σημεία θέλουμε να υπογραμμίσουμε.

Πρώτον οι κομματάρχες της ακροδεξιάς που καπηλεύονται την εθνικιστική ιδεολογία και τον άμοιρο πολιτικό της χώρο αποδεικνύουν, για πολλοστή φορά, την ανεπάρκειά τους.

Δεύτερον κάποια παιδιά πήγαν και σε αυτή την συγκέντρωση για να μην φανεί ότι την μποϊκοτάρουμε ή ότι έχουμε κάτι με τους διοργανωτές της. Οι υπόλοιποι νέοι που συμμετείχαν έπραξαν καλώς, αλλά αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα πετύχουμε κάτι σοβαρό είναι γελασμένοι. Άδικα μας καταβρέχουν οι αύρες της εξουσίας.

Τρίτον, αν οι διοργανωτές ήθελαν να αποκτήσει σοβαρότητα το εγχείρημά τους θα έπρεπε το αίτημα των συγκεντρώσεων να ήταν η ριζική αντιπαράθεση στην εξουσιαστική διαχείριση της πανδημίας. Όχι απλά η άρνηση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για συγκεκριμένους κλάδους και κοινωνικές ομάδες (πράγμα που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες είναι δύσκολο να κινητοποιηθούν για αυτό το αίτημα). Αλλά κυρίως γιατί παρουσιάζοντας το αίτημα έτσι όπως το θέσαμε, θα μπορούσαν να απευθυνθούν αληθινά σε όλους όσους θεωρούμε ύποπτη την σχέση των φιλελεύθερων κυβερνήσεων της παγκοσμιοποίησης με την ύπαρξη και την διαχείριση του covid. Ενώ τώρα η κάθε καλή διάθεση συμμετοχής καπελώνεται από την προμετωπίδα του μη σοβαρού τρόπου πολιτικής αντιμετώπισης των πραγμάτων και της βουλιμίας δεξιών κλόουν να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα υποδυόμενοι τους εκφραστές εθνικιστικών αιτημάτων.


Σχόλια:
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ο Κυριάκος είμαι.
Μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω πάλι, διότι, όπως θα έχετε καταλάβει, έχω ζήσει και διαισθανθεί από την πρώτη ημέρα του πρώτου lockdown προς τα πού πάει το πράγμα.
Θέλω να πω πως όποιος πλέον δεν καταλαβαίνει ότι ζούμε έναν διεθνιστικό ολοκληρωτισμό, ζει κατά την γνώμη μου σε άλλο σύμπαν.
Δείτε τι έγινε προχθές για παράδειγμα, όπου η αριστερά, από ελληνική αριστερά που ήταν πριν κάποιες δεκαετίες, έχει μετατραπεί πλήρως σε όργανο παγκόσμιας εξουσίας του Σόρος και σε μια δικαιωματιστική γκρούπα.
Εκεί λοιπόν που οι Έλληνες έφαγαν τα χημικά, δεν βγήκε άχνα από τους δικαιωματιστές της αντιπολίτευσης, η οποία τείνει να γίνει συμπολίτευση, και όλοι έκαναν αναφορά για το πρωτάθλημα που πήρε ο Αντετοκούμπο. Έκριναν δηλαδή ότι ήταν τέτοια η σοβαρότητα του ζητήματος, που προτίμησαν να αναδείξουν το μεταναστευτικό για χιλιοστή φορά, σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα.
Να πω λοιπόν τα εξής, μιας και ήμουν επάνω και στα δύο συλλαλητήρια και θα συνεχίσω να πηγαίνω καθώς διαισθάνομαι ότι θα υπάρχει ένα ανά εβδομάδα μέχρι και Σεπτέμβρη, τουλάχιστον.
Πρώτον: Ο κόσμος ήταν λίγος.
Οι 15.000 του πρώτου συλλαλητηρίου και οι 5.000 του δεύτερου δηλαδή, ήταν λίγοι σχετικά με την σοβαρότητα του ζητήματος.
Αρκετοί όμως, όπως αποδείχτηκε, για να τρομάξουν την εξουσία, η οποία χωρίς καμία απολύτως αφορμή προέβη πριν λίγες ημέρες στους τραμπουκισμούς που περιέγραψες.
Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να είναι έτσι απαθείς και όταν οι παγκοσμιοποιητές θελήσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους?
Πιστεύω, παρόλα αυτά, πως όλο αυτό θα ενταθεί μέσα στο καλοκαίρι, και δεν θα μας πτοήσει το θεάρεστο έργο των καλών αυτών παιδιών με τα κράνη και τα ρόπαλα.
Ίσα ίσα που θα μας πεισμώσει περισσότερο.
Για εμένα, όποιος είναι μπάτσος θα έπρεπε να ντρέπεται σήμερα. Για 800 €, για ένα μισθουλάκο, προκαλείς αυτό το χάος? Σήκω και παραιτήσου γιατί και οι Έλληνες δεν περιποιήθηκαν όσο θα έπρεπε τους δοσίλογους της Κατοχής, οπότε υπάρχει ένα γραμμάτιο απλήρωτο. Και η οργή του κόσμου που θα ξεσπάσει δεν θα είναι επιλεκτική.
Για λόγους χωρητικότητας σχολίων σπάω το σχόλιό μου σε τμήματα για να χωρέσει όλο. Εδώ επομένως τελειώνει το πρώτο μέρος.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεύτερο μέρος.
Να πω τα εξής λοιπόν για τα εμβόλια και την γενικότερη κατάσταση.
Αυτήν την στιγμή φαίνεται ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για όλους τους πολίτες:
(α) Ή εμβολιάζεσαι με αντάλλαγμα να έχεις δουλειά και κοινωνική ζωή, με το κόστος που θα έχει αυτό για την υγεία σου, διότι όπως όλα δείχνουν, και όπως έχουν πει διάφοροι κορυφαίοι γιατροί αντισυστημικοί, οι συνέπειες του εμβολίου θα είναι καταστροφικές για όποιους το κάνουν.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, το εμβόλιο αδυνατίζει το φυσικό ανοσοσοποιητικό και σε κάνει περισσότερο ευπαθή σε τόσο ελαφρείς ιώσεις όπως είναι ο COVID, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι την δόση σου κάθε λίγο και λιγάκι (μόλις εξαϋλώνονται δηλαδή τα τεχνητά αντισώματα του εμβολίου θα θες καινούρια δόση του εμβολίου για να μην αρρωστήσεις σοβαρά). Το φυσικό ανοσοποιητικό σου θα διαλύσει. Όπως είχαν γράψει και κάποιοι αναρχικοί (πραγματικοί αντιεξουσιαστές, όπως φαίνεται, και όχι υπαλληλάκια του Σόρος) πριν κάποιο καιρό: Προκειμένου να μην πεθάνεις θα είσαι μονίμως άρρωστος στο εξής.
Δείτε αυτό το βίντεο, προς επίρρωση των όσων λέω.
https://www.youtube.com/watch?v=uGIKriLirmg
Χώρια τα νευρολογικά προβλήματα που το εμβόλιο θα προκαλέσει, χώρια και την επέμβαση στο γονιδίωμα, διότι τα m-RNA εμβόλια δουλεύονται εδώ και χρόνια ως εμβόλια κατά του καρκίνου, επομένως είναι γενετική παρέμβαση, κάποια δηλαδή γονίδια ενεργοποιούνται και κάποια άλλα απενεργοποιούνται.
Ποια γονίδια επομένως ενεργοποιούνται και ποια απενεργοποιούνται στην θεραπεία κατά του καρκίνου με εμβόλια m-RNA, δεν θα έπρεπε να το ξέρουμε?
(β) Ή δεν εμβολιάζεσαι και σταδιακά θα αρχίσεις να χαρακτηρίζεσαι ως τρομοκράτης και επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Το να χάσεις την δουλειά σου και να αποκλειστείς από την κοινωνική ζωή, θα είναι το λιγότερο.
Όποιος δηλαδή πήρε αψήφιστα το θέμα του εμβολιασμού του, παραχώρησε στην ουσία το σώμα του με αντάλλαγμα να συνεχίσει να είναι υποτακτικός απέναντι στον παραλογισμό του κράτους.
Να το καταλάβω όσους το έκαναν από φόβο, διότι όταν οι πράξεις σου υπαγορεύονται από τον φόβο, είναι λογικό το μυαλό να κλειδώνει και να μην μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο.
Όσοι όμως το έκαναν για να έχουν κοινωνική ζωή και έβγαζαν σέλφι όταν εμβολιάζονταν, για να δείξουν στους πελάτες τους ότι 'είναι υγιείς' (λες και το αν είσαι υγιής ή όχι θα το καθορίσει ο εμβολιασμός), ώστε οι τελευταίοι να συνεχίσουν να έρχονται στο μαγαζί τους ή για να δείξουν στους συναδέλφους τους ότι το έκαναν και εκείνοι, προκειμένου να αποφύγουν να μιλούν οι δεύτεροι για αυτούς πίσω από την πλάτη τους στον εργασιακό τους χώρο, αντιλαμβάνονται τι έκαναν?
Από την άλλη, όσοι δεν εμβολιάστηκαν κινδυνεύουν. Είναι βέβαιο ότι αυτός ο κομπλεξικός πρωθυπουργός που έχουμε, ο οποίος ίσως και να κουβαλάει τραύματα από την παιδική του ηλικία, θα εξαντλήσει το μίσος του σε όσους Έλληνες δεν τον υπακούν.
Κλείνω και το δεύτερο μέρος του σχολίου μου και επανέρχομαι να σχολιάσω τα του Κασιδιάρη και του Βόβολη, τους οποίους φωτογράφισες, και συμφωνώ grosso moto με τα όσα ήδη είπες.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και πάμε για το τρίτο μέρος.
Νομίζω πως όλο το ζουμί βρίσκεται σε αυτό που έγραψες:
‘Τρίτον, αν οι διοργανωτές ήθελαν να αποκτήσει σοβαρότητα το εγχείρημά τους θα έπρεπε το αίτημα των συγκεντρώσεων να ήταν η ριζική αντιπαράθεση στην εξουσιαστική διαχείριση της πανδημίας. Όχι απλά η άρνηση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για συγκεκριμένους κλάδους και κοινωνικές ομάδες (πράγμα που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες είναι δύσκολο να κινητοποιηθούν για αυτό το αίτημα). Αλλά κυρίως γιατί παρουσιάζοντας το αίτημα έτσι όπως το θέσαμε, θα μπορούσαν να απευθυνθούν αληθινά σε όλους όσους θεωρούμε ύποπτη την σχέση των φιλελεύθερων κυβερνήσεων της παγκοσμιοποίησης με την ύπαρξη και την διαχείριση του covid. Ενώ τώρα η κάθε καλή διάθεση συμμετοχής καπελώνεται από την προμετωπίδα του μη σοβαρού τρόπου πολιτικής αντιμετώπισης των πραγμάτων και της βουλιμίας δεξιών κλόουν να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα υποδυόμενοι τους εκφραστές εθνικιστικών αιτημάτων.’

Θέλω να κάνω έκκληση σε όσους μας/σας διαβάζουν: Εκτός του ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν στέκει ιατρικά, όπως δεν στέκει και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τους κλειστούς χώρους, από την στιγμή που οι εμβολιασμένοι, ως τέτοιοι, προτίμησαν να μην θέσουν σε χρήση τα φυσικά τους αντισώματα τα οποία είναι πανίσχυρα σε σχέση με το πόσο ελαφριά είναι η ίωση του COVID για έναν υγιή οργανισμό, αλλά να προτιμήσουν τα τεχνητά, το θέμα δεν είναι ιατρικό.
Οδηγούμαστε ίσως στην πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας και ίσως μπαίνουμε σε μια φάση μετανθρωπισμού. Φυσικά, η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν ξημερώσει, όμως μέχρι εκείνη την στιγμή, αν δεν το αντιληφθούμε, τα θύματα θα είναι πολλά.
Το ότι μπήκε ένας καρδιολόγος να ηγηθεί ενάντια στην μη υποχρεωτικότητα, αυτομάτως αυτό οδηγεί την αντίπερα όχθη στο να χειραγωγήσει τους υπάκουους (οι οποίοι με μίσος και χλευασμό καταφέρονται απέναντι σε όσους δεν εμβολιάστηκαν ακόμη) ότι το θέμα είναι κάτι αποκλειστικά ιατρικό, που δεν είναι έτσι.
Όσοι ανεβαίνουν στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν διαμαρτύρονται ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τον Τέχνο-Ολοκληρωτισμό όπως και ενάντια στον Παγκόσμιο Ηγέτη, που η σημερινή κατάσταση θα προκαλέσει τον ερχομό του.
Άρα αυτοί που ελέγχουν την δράση, ελέγχουν και χειραγωγούν και την αντίδραση. Οι σημερινοί πολιτικοί είναι απλά οι πλύστρες τους, και την κατάλληλη στιγμή, όταν η οργή του κόσμου θα ξεχειλίσει θα βάλουν δικούς τους να καταργήσουν τις εθνικές κυβερνήσεις, δίνοντας παραδειγματικό τέλος στους σημερινούς κυβερνώντες.
Έτσι, θα ανοίξει το έδαφος για τον παγκόσμιο ψευδοσωτήρα ο οποίος, εκτός των άλλων, θα φέρει και την Σεισάχθεια με αντάλλαγμα την υπακοή μας. Αλλά δεν το πάω παραπέρα με το θρησκευτικό-συνωμοσιολογικό-αποκαλυπτικό κομμάτι της τρέχουσας κατάστασης, ως προς τα μελλούμενα. Στην ώρα τους, θα το αναλύσω, όταν πια το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει περισσότερο. ‘Αλλωστε το τι έχω πει ότι θα γίνει μπορεί κάποιος να τα διαβάσει εδώ, στα σχόλια: http://flefaloarticles.blogspot.com/2021/04/blog-post_12.html

Μακάρι βέβαια να βγω ψεύτης και να χρεωθώ όλη την λέζα, διότι πραγματικά ένας από μηχανής θεός μας σώζει από την σημερινή κατάσταση.

Για τον Βόβολη επομένως, τα είπατε πολύ σωστά ως προς το τι παγίδα πάνε να στήσουν στον λαό. Χώρια του ότι ο Βόβολης μπορεί να είναι ο νέος προβοκάτορας και να έχουμε νέα Δεκεμβριανά μέσα στο καλοκαίρι, όπως ήταν το ΚΚΕ αντίστοιχα το '44- ’45.
Τέλος τρίτου μέρους.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τέταρτο μέρος.
Και για τον Κασιδιάρη είναι επίσης προφανές ότι είναι εκεί, προκειμένου να ταυτίσουν τον κόσμο που διαμαρτύρεται με τους ακροδεξιούς και τον διανοητικό απόπατο.
Ήδη ο αρχισυντάκτης των Hellenic hoaxes, ο Δημήτρης Αλικάκος, έχει πιάσει δουλειά. Σε λίγο θα δείτε και την Ακρίτα και την Μηλιώτη σε πιο ενεργό ρόλο.
Το να μαζεύεις εκεί την Προπάτρια και το κόμμα του Κασιδιάρη σε αυτά τα συλλαλητήρια, είναι πάρε βάλε για τους εξουσιαστές. Τι πιο απλό από το να τους τσουβαλιάσεις όλους υπό την ταμπέλα του αμόρφωτου και του φασίστα.
Μην ξεχνάτε τι σας είπα εδώ, στα σχόλιά μου περί οικουμενικής: https://flefaloarticles.blogspot.com/2021/
Η πίεση και η αντίδραση, ένθεν και ένθεν από τις δύο πλευρές θα είναι τρομακτικές. Η συστημική, διεθνιστική, αριστερά ήδη δείχνει ότι συμπολιτεύεται, διαχωρίζει την θέση της από τους διαδηλωτές, πλην κάποιων μειονοτήτων, που τις αναφέρατε κιόλας.
Και τα 4 διεθνιστικά κόμματα, δεν θα έχουν άλλη επιλογή επομένως από το να συγκυβερνήσουν έπειτα από νέες εκλογές που θα γίνουν, ώστε με νωπή λαϊκή εντολή, και με την συγκατάθεση του ελληνικού λαού, να πέσει αδιανόητο κυνήγι στους μη υπάκουους, τους ‘αμόρφωτους’, τους ‘φασίστες’, τα ‘μιάσματα’ της κοινωνίας.
Ο Κασιδιάρης, σύμφωνα με τον Παπαχελά, βγάζει 8% στις δημοσκοπήσεις. Για εμένα είναι προφανές ότι πλέον ο Κασιδιάρης είναι δικός τους, ένα εργαλείο που οι παγκοσμιοποιητές θα χρησιμοποιήσουν για το τσουβάλιασμα που ανέφερα, καθώς θα είναι η ‘αντιεμβολιαστική’ αντιπολίτευση που θα ηγείται των ‘επικίνδυνων’ των ‘αμόρφωτων’ και της ‘διανοητικής πλέμπας’ που δεν θέλει να φέρει την εξυγίανση της κοινωνίας και της οικονομίας.
Κάνω επομένως έκκληση σε όσους μπορούν αντιληφθούν το σκηνικό που στήνεται: Απομακρύνετε τους οποιουσδήποτε θελήσουν να επωφεληθούν πολιτικά των όσων συμβαίνουν. Μακριά από μαύρες μπλούζες και εθνικιστικές κορώνες τεχνηέντως τοποθετημένων υπεπατριωτών, ώστε να μην κακοχαρακτηριστούν και τσουβαλιαστούν όλοι οι διαδηλωτές. Οι ελληνικές σημαίες αρκούν από μόνες τους. Δεν χρειάζονται άλλα διαπιστευτήρια για να δείξουμε την αγάπη μας προς την πατρίδα.
Ο αγώνας είναι ενάντια στον διεθνιστικό ολοκληρωτισμό και η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία ώστε να φέρει την ελληνική κοινωνία δεκαετίες πίσω, να την επαναφέρει στις εποχές των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και του φακελώματος, με την συγκατάθεση μάλιστα όλου του πνευματικού κόσμου και των λεγόμενων ‘μορφωμένων’ (τους οποίους κάποτε ο Καργάκος αποκάλεσε μορφωμένους βλάκες).
Τέλος τέταρτου μέρους.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και τελειώνω, πέμπτο μέρος και τελευταίο.
Οι της κυβέρνησης μαρτυρούν μόνοι τους πως ό,τι κάνουν δεν το κάνουν για το καλό μας.
Κατ’ αρχάς είναι επίσης ολοφάνερο πως, έπειτα και από την κατάσταση που και εσείς και εγώ περιέγραψα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα αργήσει η ώρα που θα ταυτιστεί με το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.
Είναι πασιφανές ότι πολλοί θα σπεύσουν να εμβολιαστούν τρέμοντας στην ιδέα μην κακοχαρακτηριστούν ως ακροδεξιοί και φασίστες. Ας πρόσεχαν.
Ας προσπαθούσαν να αντιληφθούν ότι ο κόσμος που ζούμε βαδίζει προς μια κατεύθυνση, την οποία θα παρομοίαζα με το Σπήλαιο του Πλάτωνα. Δεν ερχόμαστε εδώ στον κόσμο μόνο για να τρώμε και να πίνουμε και να καταναλώνουμε. Θα έπρεπε να το γνωρίζετε.
Αλλά ας μην προτρέχουμε. Ευκαιρίας δοθείσης και εξελίξεων ευνοϊκά διακείμενες προς αυτή την κατεύθυνση, θα πούμε και για αυτά.

Χρησιμοποιώ ως πιο τρανταχτό παράδειγμα, τις δηλώσεις του Μπόγδανου. Οι ίδιοι ομολογούν το έγκλημά τους.
Είπε χθες στο twitter ο Μπόγδανος:
‘Το λεγόμενο αντεμβολιαστικό κίνημα, ειδικά σε θερμοκέφαλές του εκφάνσεις, αφορά τις σχέσεις αρχόντων-αρχομένων, όχι το ίδιο το εμβόλιο.
Ταραξίες δεν είναι οι πραγματικά δύσπιστοι και επιφυλακτικοί, όσο εκείνοι οι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί που είδαν ευκαιρία για νέες πλατείες.’
https://twitter.com/bogdanosk/status/1418228328172081158?s=20&fbclid=IwAR1QOsNz_0deUw36TDSb_5o8nWUuyTza2E_R_6e8_m8WCcGq466V_v68AsA

Είναι προφανής η προσπάθεια τσουβαλιάσματος, όμως πριν 1 ½ χρόνο έλεγε άλλα. Ακούστε εδώ τις απίστευτες (για βουλευτή κυβερνώντος κόμματος) δηλώσεις, τις οποίες φαίνεται πως ξέχασε. Η ουσία είναι ότι οι δηλώσεις αυτές μαρτυρούν την συνέχεια.
Κάνω το σπηκάζ των όσων μας ενδιαφέρουν την τρέχουσα στιγμή, αλλά αξίζει να δείτε όλο το βίντεο, λέει και άλλα πολλά ενδιαφέροντα (συγκρατήστε την τελευταία φράση).
‘Σε έναν κόσμο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου στείλει ένα drone έξω από το σπίτι σου, να σου περιστείλει τις ελευθερίες του να ταξιδεύεις, να πηγαίνεις το παιδί σου στον παιδικό σταθμό, να παίρνεις δάνειο, αυτό συμβαίνει στους Κινέζους πολίτες που δεν υπακούν το κράτος.
Στην αρχή, διότι μετά έχει κάτεργα έχει βασανιστήρια, έχει εκτελέσεις, δεν έχω καμία διάθεση η κεντρική εξουσία, η οποιαδήποτε κεντρική εξουσία, να μου βάζει και τσιπάκι…
Οποιοσδήποτε σου λέει θα κάνεις αυτό και θα κάνεις τα πάντα, και αν δεν το βάλεις δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα, για εμένα είναι ύποπτο.’

https://www.youtube.com/watch?v=LKAZFec5yeU

Αυτός βέβαια αναφέρεται στο τσιπάκι, αλλά από την στιγμή που τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου δεν θα τεθεί και θέμα υποχρεωτικότητας για επόμενες υποχρεωτικές καταστάσεις που θα αποτελούν προϋπόθεση ‘εξυγίανσης’ της κοινωνίας? Πόσο αφελής μπρορεί να είναι κάποιος για να πιστεύει κάτι τέτοιο?

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021


Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν την συλλογιστική σου και να τοποθετηθούν. Σε γενικές γραμμές αν και ξέρεις ότι διαφωνούμε με την μεθοδολογία της συνομωσιολογίας συμφωνούμε με τα περισσότερα από τα όσα έγραψες.

Σε ένα διαφωνούμε. Σε αυτό που έγραψες για το ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν πρόσβαση στην εργασία κλπ ενώ οι ανεμβολίαστοι όχι.
Πρώτον δεν έχει κανένα νόημα να υιοθετήσουμε μια τέτοια διχαστική τομή. Δεύτερον επειδή οι εμβολιασμένοι είναι οι περισσότεροι χάνει δύναμη το επιχείρημα που θέλει τους εμβολιασμένους να είναι προνομιούχοι. Σπάνια οι προνομιούχοι είναι και πολλοί.
Τρίτον και σημαντικότερο στην εργασία δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε οι εμβολιασμένοι ούτε οι ανεμβολίαστοι. Διαχρονικά και πάντοτε στην Ελλάδα, η μόνη πρόσβαση προς την εργασία είναι η γνωριμία. Το "κονέ". Συνεπώς και οι εμβολιασμένοι συμπατριώτες μας το ίδιο άνεργοι με τους ανεβολίαστους θα παραμείνουν αν δεν κάνουν τα γνωστά "κονέ"-διασυνδέσεις.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Banshee είπε...

Ρε φίλε μην το χαλάς με τους αριθμούς. Και γω ήμουν εκεί. Μην τρελαθούμε δηλαδή που είχαμε 15.000 κόσμο στην πρώτη και πέντε στη δεύτερη. Έλεος πια. Τα γράφουν οι ακροδεξιές φυλλάδες αυτά. Δε σημαίνει ότι πρέπει και να τα αναπαράγουμε. Γίνεται ο χώρος ακόμη πιο περίγελο με τέτοιες χοντροκοπιές. Δεκαπέντε συγκεντρώσεις να γίνουν τόσο κόσμο δεν θα μαζέψουμε.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ότι θα είναι ικανή συνθήκη ο εμβολιασμός για να βρίσκεις εργασία, είπα ότι θα είναι αναγκαία. Ούτε είπα ότι όποιος εργάζεται=προνομιούχος.
Απλώς θα δίνεται ως τυράκι ο εμβολιασμός ώστε να είσαι σε θέση να διεκδικήσεις τουλάχιστον το να βρεις εργασία.
Όσοι δεν είναι, απλά δεν θα μπορούν ούτε να διεκδικήσουν, διότι ως τώρα θεωρητικά όλοι είχαν αυτό το δικαίωμα στην εργασία (άσχετα αν δεν έχουν όλοι).
Ε, και κάποια στιγμή θα συνδεθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει κανείς. Έχει ψηφιστεί τέτοιος νόμος, ενοποίησης σε έναν όλων των αριθμών. Αν τώρα κάποιος έχει τα κονέ να παίρνει πλαστό πιστοποιητικό είναι άλλο θέμα...

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Και αυτό το τελευταίο που λες παίζει να γίνει.

Στο εργασιακό ζήτημα πάντως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όλοι θα είναι άνεργοι. Άρα το τυράκι του εμβολιασμού δε θα είναι και τόσο δελεαστικό. Θα βρωμίσει γρήγορα.

Ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο με τον covid. Κάτι πολύ πιο βαθύ από τα εμβόλια. Θα δείξει το μέλλον.

Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και ένας από τους στόχους διαχείρισης της πανδημίας είναι να εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες κατακρημνίζοντας έτσι τα μεσαία εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε οι μόνοι που θα μπορούν να δίνουν δουλειά θα είναι οι πολυεθνικές.
Μα όλα για αυτό γίνονται.

Οπότε, οι κυβερνήσεις θα προτείνουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για να σου δώσουν ως αντάλλαγμα για να μην πεθάνεις της πείνας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Πράγμα που ήδη βέβαια συμβαίνει σήμερα, αν το έχεις παρατηρήσει, με τους άπορους οι οποίοι παίρνουν 100 € σε μετρητά +100 € σε κουπόνια για να ψωνίζουν από το super market.

Μάλιστα η σκέψη για αντικατάσταση των μετρητών με κουπόνια, αν θυμόμαστε την είχε εισηγηθεί ο Βαρουφάκης την περίοδο που ήταν ΥΠΟΙΚ, ενώ πλέον η κυβέρνηση πληρώνει σε κουπόνια τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων εδώ και λίγο καιρό. Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά.

Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

 
Ο Πατριάρχης είπε...

Άι εκκλήσεις του νεανία συναγωνιστή εισακούστηκαν. Είμεθα εδώ προκειμένου να σχολιάσομεν την επικαιρότης. Ναι, το εμβόλιο είναι χρήσιμον. Αλλά μόνον δια όσους αγνοούν την γνήσιαν ημών βιοθεωρία. Διότι ημείς, γευματίζοντες εις εστιατόρια πέντε αστέρων, μεταλαμβάνομεν οίνον ευλογημένον υπό αχράντων μυστηρίων, εμπεριέχοντα το θείο αίμα του ενσαρκωθέντος θεού Αδόλφου Άβαταρ, με αποτέλεσμα να είμεθα άτρωτοι εις τας σφαίρας και τα καδρόνια που εκτοξεύουν αι αντίπαλοι εις τας κεφαλάς ημών.

Μην απατάσθε συναγωνισταί. Το μείζον ζήτημα των ημερών δεν είναι ο ιός, μηδέ αι εξελίξεις στο κυπριακό και τα εθνικά ζητήματα. Το μείζον ζήτημα είναι ο χωρισμός του συναγωνιστού περιφερειάρχη Πατούλη μετά της καλιπλόκαμης συζύγου του Μαρίνας. Πρέπει να είμεθα έτοιμοι προκειμένου να συγκρατήσουμε τας μελλοντικάς πολιτικάς ενέργειας της χαριτόβρυτης ούτης "Barbie" εντός του ακροδεξιού ημών χώρου. Διότι αι αντίπαλαι πολιτικές δυνάμεις καραδοκούν ώστε να μεταγράψουν την απαστράπτουσα συναγωνίστρια εις τα κόμματα των. Φυλακής μνήσασθαι...

Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021