Η συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων στην πλατεία Συντάγματος


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η συγκέντρωση κατά των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων στην πλατεία Συντάγματος. Η προσέλευση του κόσμου ήταν η αναμενόμενη. Σχετικά ικανοποιητική θα την χαρακτηρίζαμε. Το ίδιο αναμενόμενη ήταν και η ταυτότητα του μέσου όρου των συμμετεχόντων. Κυρίως μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και λίγα παιδιά του εθνικιστικού χώρου. Δυστυχώς, στα ποιοτικά γνωρίσματα του μέσου όρου των συμμετεχόντων υπήρχαν σημεία που συνιστούν παθογένειες. Όπως, για παράδειγμα, φονταμενταλιστικές συμπεριφορές και αισθητικές, παρουσίες γνωστών γραφικών γυρολόγων των Αθηνών και άλλα συναφή. Ωστόσο, εφόσον ο σκοπός ήταν προς τον σωστό πολιτικό προσανατολισμό, δεν θεωρήσαμε ενοχλητικά τα παραπάνω γνωρίσματα και στηρίξαμε την συγκέντρωση.


Ασφαλώς δεν υποστηρίζουμε ότι οι νέες ταυτότητες θα αποτελέσουν κομμάτι της γενικής αρνητικής τροπής των πραγμάτων για τους ημιπαρανοϊκούς λόγους που επικαλούνται ορισμένοι γραφικοί. Οι νέες ταυτότητες δεν είναι «μηχανές του διαβόλου», με τον διάβολο να γίνεται αντιληπτός όπως τον φαντάζονται οι φονταμενταλιστές ή όπως τον παρουσίαζαν  αγαπημένα μας βιβλία φαντασίας και τρόμου του περασμένου αιώνα. Οι νέες ταυτότητες θα γίνουν ένα μεταβατικό στάδιο για τον πλήρη έλεγχο των ζωών μας από την δικτατορία της -made in USA- ιδεολογικής ηγεμονίας του φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης. Όσο περνούν περισσότερα προσωπικά στοιχεία μας σε τέτοιες κάρτες θα πλησιάζουμε στην εποχή που όλα τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα θα καταργηθούν. Το χρήμα θα γίνει «πλαστικό». Θα υπάρχει ως credit σε μια τέτοια κάρτα. Και τότε, ανά πάσα στιγμή, με ένα πάτημα του κουμπιού από κάποιο δικαστικό όργανο, θα είμαστε ανίκανοι να έχουμε αγοραστική δύναμη. Δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε φαγητό, δεν θα μπορούμε να κάνουμε καμία συναλλαγή χωρίς να υπάρχει ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον αγοραστή και των πωλητή προϊόντων η πολιτική εξουσία που θα ελέγχει την κάρτα.


Αν αυτή την περίοδο αισθανόμαστε αδύναμοι να αντισταθούμε στην επέλαση της αμερικανοκίνητης ηγεμονίας των φιλελεύθερων μεγαλοαστών της οικουμένης, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι μόλις μεταβούμε στην εποχή που θα εγκαινιάσει η νέα μας ταυτότητα κάθε συζήτηση για πολιτική αντίσταση στα σχέδια των εξουσιαστών του διεθνιστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης θα γίνει ανέκδοτο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στηρίξαμε την συγκέντρωση της Κυριακής και θα το κάνουμε ξανά αν χρειαστεί, μολονότι διαχωρίζουμε σαφώς την θέση μας από τις φονταμενταλιστικές συμπεριφορές.


Η αντίδραση στην νέα ταυτότητα προέρχεται κυρίως από κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά στηρίζουν το κυβερνητικό μόρφωμα. Μολονότι θυμόμαστε με απογοήτευση ότι αυτά τα κοινωνικά στρώματα ψήφισαν μαζικά το κάθαρμα που κυβερνά σήμερα την Ελλάδα στις αποφράδες εθνικές εκλογές του 2019, ελπίζουμε ότι ο δεσμός τους με το κόμμα των μνημονίων να έχει αδυνατίσει. Να κι άλλο ένα θετικό στοιχείο.

Κατά τα άλλα καλό θα ήταν το κίνημα διαμαρτυρίας για τις ταυτότητες να αποκτούσε μια αισθητική ποιότητα και να ενωνόταν με άλλες ομάδες που διαμαρτύρονται αυτή την εποχή, όπως για παράδειγμα με τους διαδηλωτές από την Θεσσαλία. Σιγά σιγά, θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα λαϊκό μέτωπο που θα έκανε επιτέλους αληθινή αντιπολίτευση στην ιδεολογική ηγεμονία του φιλελευθερισμού, υπερβαίνοντας τα κόμματα και ακουμπώντας στην βάση της κοινωνίας.

Μέχρι να γίνει αυτό εμείς υπενθυμίζουμε μια αισθητική πρόταση που θα μπορούσε να βελτιώσει αισθητικά την ποιότητα του κινήματος κατά των νέων ταυτοτήτων. Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που είχαμε παρουσιάσει και παλαιότερα. Είναι η Ελεύθερη Βούληση, του Αντώνη Σωτηρόπουλου και το σενάριό της αφορά αυτό ακριβώς το θέμα. Ας την θυμηθούμε.

 



Σχόλια

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε Τζίμη
Προφήτη

https://www.youtube.com/watch?v=Z7tUp4xRymQ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Σιλβέστερ Σταλόνε τι ήταν;

https://www.iefimerida.gr/zoi/demolition-man-pos-tainia-1993-silbester-stalone

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όσο οι συγκεντρώσεις είναι τόσο λίγες σε αριθμό και σε κόσμο είναι ανώδυνες.Πρεπει να ανέβει επίπεδο η αντίσταση όπως με το μακεδονικό.Ακομα και για την υποχρεωτικοτητα των εμβολίων υπήρχε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.Δυστυχως έχετε απόλυτο δίκιο ότι σε κάποια ζητήματα δεν εξεγείρεται ο λαός στο σύνολο του αλλά πρώην μετανιωμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ με ότι αυτό σημαίνει αισθητικά και πολιτικά ...

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η πολιτική κουλτούρα του μέσου Έλληνα είναι χωρίς υπερβολές κλάσεις κατώτερη από εκείνη των Αφρικανών της ζώνης του Σαχέλ η των κατοίκων της λατινικής Αμερικής. Δυστυχώς αρκεί να σκεφτούμε ότι η τρίτη ηλικία, που υποτίθεται ότι ιστορικά εκφράζει την νηφάλια σκέψη, την εντιμότητα και τις παραδοσιακές αρχές, είναι σήμερα στην Ελλάδα η γενιά του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης. Όσο αυτό το κοινωνικό καρκίνωμα είναι ενεργό θα έχουμε ως έθνος ένα αγκάθι στο πλευρό μας. Πρόσθεσε σε αυτό το δεδομένο την ενηλικίωση των γενιών που μεγάλωσαν με αστικό life style και πρωινάδικα από την δεκαετία του '90 κι έπειτα και θα καταλάβεις τι έχει ριζώσει στο κοινωνικό υπόβαθρο της πατρίδας. Μόνη ελπίδα οι ηλικίες 60 με 45. Ήταν οι τελευταίες που μεγάλωσαν με τις συνθήκες της παλιάς Ελλάδας και βίωσαν νεολαιιστικα αντιδραστικά ή επαναστατικά κινήματα σε ακμή, κατά την νεότητά τους. Αν αυτές κινητοποιηθούν, οργανωθούν και προσδέσουν τα υγιή στοιχεία της νεολαίας και της τρίτης ηλικίας πάνω τους, ίσως γίνει κάποια στιγμή κάτι. Ειδάλλως και μαζικές αντιδράσεις να δούμε θα είναι φιέστες συναισθηματικών εξάρσεων με σύντομη ημερομηνία λήξης, όπως οι συγκεντρώσεις για το μακεδονικό, για τα Τέμπη κλπ

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί οι πατριώτες που για εμβόλια και ταυτότητες ξεσηκώνουν τον κόσμο,που είναι στις εργατικές κινητοποιήσεις;Τι φάση,όλοι μικροαφεντικά και ιδιοκτήτες ή στελέχη εταιριών είναι;Ή μήπως αυτά είναι "γκουμουνιστικα" όπως λένε κάτι "πατριάρχες" του χώρου;

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το τελευταίο. Το να είναι μικροαφεντικά δεν είναι απαραίτητα αποτρεπτικό. Μην επηρεάζεσαι από τις μαρξιστικές αναλύσεις. Έχουν καταρρεύσει. Ο Μαρξ έχει νόημα να διαβαστεί. Οι μαρξιστές και οι προτάσεις τους είναι για τα σκουπίδια. Στην ελληνική πραγματικότητα, ίσα ίσα, οι μικροί ιδιότητες μπορούν να κατέβουν πιο άνετα από έναν εργαζόμενο ο οποίος βιώνει πιέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι διαλυμένη η ΓΣΕΕ. Κυρίως οι συνδικαλιστές του δημοσίου και οι μικροί ιδιότητες κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις, πέρα από τους φοιτητές και κάποιους συνταξιούχους. Και είναι απόλυτα αναμενόμενο βάσει των σημερινών ελλαδικών συνθηκών. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το κάνουν.

Η απάντηση στο ερώτημα που θέτεις είναι η ασυμβατότητα των διοργανωτών συγκεντρώσεων όπως εκείνη της Κυριακής με τους διοργανωτές των εργατικών διαδηλώσεων. Όταν αυτοί οι μαλακες τέθηκαν αμφότεροι στο περιθώριο κατά την εποχή των αγανακτισμένων (τότε που έγινε εφικτό να μείνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτός οργανωτικού) είδες πως ο κόσμος των Συντηρητικών και της Αριστεράς συνυπήρξε μια χαρά σε ένα αντιφιλελευθερο μέτωπο.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

Ωραίο άρθρο και μάλλον το μοναδικό στο ελ διαδίκτυο από ουσιαστικής αντισυστημικής σκοπιάς.

Δύο παρατηρήσεις:

"Ασφαλώς δεν υποστηρίζουμε ότι οι νέες ταυτότητες θα αποτελέσουν κομμάτι της γενικής αρνητικής τροπής των πραγμάτων για τους ημιπαρανοϊκούς λόγους που επικαλούνται ορισμένοι γραφικοί."

Πολύ σωστό. Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να υπάρχουν κοινοί λόγοι για την συμμετοχή σε μια παράσταση διαμαρτυρίας.

Ας πούμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια φαινομενικά παράδοξη άνοδος του "ανορθολογισμού" (όπως αυτός ορίζεται κατ' αντιδιαστολή του επίσημου, κατεστημένου "κοσμικού ορθολογισμού") με επίκεντρο μάλιστα την καρδιά της φιλελεύθερης Δύσης.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιος "ανορθολογισμός" υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει υπάρχει στα πλαίσια της νεότερης εποχής. Από τις βικτωριανές ψευδοεπιστήμες και τις θεοσοφίες μέχρι τις φονταμενταλιστικές αφυπνίσεις του 19ου αιώνα, και από τους γκουρού/θεραπευτές που πλημμύρισαν την δύση μέχρι τους flat Earthers και τους διάφορους cult leanders, με θρησκευτικό, ουφολογικό ή new age μανδύα.

Όμως δεν σας κάνει εντύπωση που την τελευταία περίοδο οι φιλελέδικες ελίτ έχουν αναγάγει σε νο1 εχθρό τον so called "ψεκασμό" σε σημείο που να ξιφουλκούν αποκλειστικά μαζί του; Από την κρίση του '08, και όσο εντείνονται οι συστημικές παθογένειες, έχουμε κάθε δυο τρία χρόνια την ίδια ακριβώς ιστορία. Μπρέξιτ, Τραμπ, κοροδοιός, ταυτότητες, πάντα από πίσω κρύβεται ο "αρχέκακος ψεκ".

Οι απόφοιτοι της Ivy League, οι διαχειριστές του παγκοσμίου πλούτου, οι Big Tech και Pharma έχουν επιλέξει για βασικό αντίπαλό τους τον κάθε Jacob Chansley και τον κάθε... παπα Σάββα τον Λαυριώτη. Και αν παρατηρήσατε πάντα χρησιμοποιείται ο φορτισμένος όρος "αρνητής" (denial). Αρνητής του κοροδοιού, αρνητής της κλιματικής αλλαγής, αρνητής των εκλογικών αποτελεσμάτων, αρνητής ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Προφανώς για να κάνει ομοηχία με τον αρνητή του Ολοκαυτώματος.

Εδώ φαίνεται να έχουμε καραμπινάτη περίπτωση cherry picking και χονδροειδή κατασκευή αχυρανθρώπου. Μήπως τελικά "πολεμώντας" (σε ένα φαντεζί show που θα ζήλευε και το WWE) τον κάθε παρακμιακό ιντερνετικό συνωμοσιολόγο που ψαρεύει βιουζ και τον κάθε αποτειχισμένο αγιορείτη, οι ελίτ στοχεύουν αλλού; Μήπως επειδή δεν μπορούν ακόμα να χτυπήσουν το άλογο, βαράνε το σαμάρι για προθέρμανση; Δυστυχώς, πολύς καλοπροαίρετος κόσμος εστιάζει στο δέντρο (παρανοικες συνωμοσιολογίες, γραφικότητες στο yt, παλαιοημερολογίτες κτλ) και χάνει το δάσος (τεχνοολοκληρωτισμός).

"Η αντίδραση στην νέα ταυτότητα προέρχεται κυρίως από κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά στηρίζουν το κυβερνητικό μόρφωμα."

Αυτό ίσχυε παλαιότερα. Καταγωγικά όντως προέρχονται από την "αντιεκσυχρονιστική" ΝΔ των 90s, που ανέβαινε στα τρακτέρια του Μπούτα και κατηγορούσε τον Σημίτη για.. "μονεταρισμό", αλλά, ήδη από την εποχή Καρατζατούμπα, ο εν λόγω όγκος ψηφοφόρων αποκόπηκε οριστικά απ' το μαντρί και έκτοτε στηρίζει με συνέπεια τα εκάστοτε μικρά "εθνοθρησκευτικά" κόμματα. Αρχικά Καρα-Τζαφάρ και εν συνεχεία όλους του υπόλοιπους. Οι περισσότεροι έχουν να το ρίξουν ΝΔ από το 2007. Αυτό το είχε πει και ο μακαρίτης ο Νικολακόπουλος σε εκλογικό πάνελ το '12. Ειδικά μάλιστα όσοι κατέβηκαν κατά καιρούς στον δρόμο για μνημόνια, μπόλια και ταυτότητες δεν το ρίχνουν Κούλι με τίποτα.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μακεδονικό και ταυτότητες Χριστόδουλου τα οργάνωνε η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Τώρα η ΝΔ είναι πάνω. Να δώσουν μαζικότητα οι παραθρησκευτικοί και οι 5-10 κυρπαντέλοι από μόνοι τους μην περιμένετε.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΧΕΓΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ;

O Χέγκελ διαφωνούσε με τον Καντ, γιατί θεωρούσε ότι η ποσότητα αποτελεί επίσης ποιότητα, ενώ ο Καντ θεωρούσε ότι ποιότητα και ποσότητα είναι δυο διαφορετικές, μη-συνδεόμενες κατηγορίες.

Το στρατιωτικό δόγμα της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας είναι Εγελιανό. Η ποσότητα παράγει ποιότητα. Πολλά φτηνά αντιαρματικά πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι ένα ακριβό. Η Δύση, έχοντας μείνει στη μεταφυσική του Καντ, στέλνει στην Ουκρανία "λίγα και καλά θαυματουργά όπλα" ως δήθεν μαγικά "game changers" που όμως αποδεικνύονται ανίκανα απέναντι στον όγκο του ρωσικού πυροβολικού, των φτηνών drone και των παλιών σοβιετικών αντιαρματικών και ναρκών.

Η νίκη του Στάλιν επί του Χίτλερ το 1945 ήταν νίκη του Χέγκελ επί του Καντ (όσο κι αν η αρχή του πολέμου βαυκάλιζε πολλούς ότι η ποιότητα του γερμανικού blitzkrieg θα νικούσε τη σοβιετική ποσότητα). Η Δύση δεν πήρε το μάθημα, μιλάει για F-16 και άλλα νέα μαγικά "game changers", την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι έχτισαν και τέταρτη γραμμή άμυνας μέσα στο καλοκαίρι, ενόσω οι ΟυκροΝΑΤΟικοί ακόμα παλεύουν να φτάσουν την πρώτη...

https://twitter.com/SmartUACat/status/1701270164950446191

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσία στρατιωτικά κερδίζει δηλαδή;Και αν ναι,τι κάνει τον Ζελενσκι να πιστεύει ότι μπορεί να πολεμάει για χρόνια ακόμα,όσο βλέπει ότι οι άπειροι ανεξάντλητοι πόροι των Ρώσων κρίνουν την μάχη;Γιατί είχαμε μείνει στα πουλημένα ΜΜΕ που μίλαγε συνέχεια για ουκρανικές "αντεπιθέσεις"

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θεωρείτε ως λέσχη τον Δραγούμη τον κορυφαίο Έλληνα Εθνικιστή τον προηγούμενο αιώνα,ή είναι πολύ απόλυτη υπόθεση αυτό;Αν όχι,μαζί με ποιους θεωρείτε ότι διεκδικεί αυτόν τον τίτλο;

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η συζήτηση για ανώτερους και κατώτερους είναι λίγο άτοπη και περιοριστική. Θυμίζει τις σχετικές συζητήσεις για τους παίκτες του μπάσκετ στο NBA κλπ. Δεν είναι πρωταθλητισμός η πολιτική θεωρία.

Θεωρούμε τον Δραγούμη σημείο σταθερό και απόλυτο αναφοράς της ελληνικής Εθνικιστικής σκέψης και σε ικανοποιητικό βαθμό της πολιτικής δράσης.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει πλέον ότι οι συμμετέχοντες σε τέτοιου τύπου διαδηλώσεις είναι και ψηφοφόροι της κυβέρνησης. Ενδεχομένως να ισχύει για τίποτα γερόντια στα χωριά που ψηφίζουν με κληρονομικά κριτήρια (και ταυτόχρονα μπορεί να υμνούν Παπαδοπούλο ή τον βασιλιά). Πλέον ΝΙΚΗ, Βελόπουλος και Σπαρτιάτες έχουν ένα 12%. Και πιο πριν το ίδιο με ΧΑ, ΑΝΕΛ και Καρατζαφέρη. Από τον προσωπικό μου κύκλο πάντως δεν ξέρω ούτε έναν ψηφοφόρο της ΝΔ που να αντιδρά για τις ταυτότητες.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πλάκα πλάκα η ακροδεξιά ανεβαίνει συνεχώς με τα χρόνια αλλά εκπροσωπείται από πάρα πολλά κόμματα και διασπάται η δύναμη της.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα τελειώσει ο πόλεμος το πιθανότερο με "αξιοπρεπή ήττα" Ουκρανών (α λα Φινλανδίας 1940), δηλαδή με γεωγραφικά ακρωτηριασμένη Ουκρανία. Το ξέρει αυτό και ο Ζελένσκι. Ο λόγος που συνεχίζει να πολεμάει είναι για να κονομάνε τα στρατιωτικο-βιομηχανικά συμπλέγματα της Δύσης από τις πωλήσεις όπλων. Αλλά σε αποδολαριοποιημένο κόσμο η Δύση ξέρει ότι δεν μπορεί να συντηρεί για πολύ έναν πόλεμο στου διαόλου τη μάνα απέναντι σε μια χώρα (Ρωσία) που δεν έχει σκοπό να χάσει, και που είναι αποφασισμένη να παράγει συνεχώς εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και εκατοντάδες χιλιάδες drones.* Οπότε από το δεύτερο μισό του 2024 και μετά προβλέπεται να μειωθεί η δυτική βοήθεια στην Ουκρανία (ήδη μειώνεται σε βλήματα πυροβολικού που είναι το σημαντικό, κάθε νέο πακέτο δυτικών όπλων που εγκρίνεται από το Κογκρέσο περιλαμβάνει όλο και λιγότερα βλήματα πυροβολικού), και θα αναγκαστούν να πάνε σε διαπραγματεύσεις. Η λογική λέει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει αμέσως μετά τις Αμερικάνικες Εκλογές του 2024, αφού η νέα αμερικάνικη κυβέρνηση (δεν έχει σημασία αν θα είναι Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί) θα έχει άλλες προτεραιότητες. Ήδη ΜΜΕ του βαθέος κράτους (New York Times) λένε με τακτ στον Ζελένσκι ότι δεν θα πάρει ποτέ την Κριμαία και να αρχίσει σιγά-σιγά να σκέφτεται τις διαπραγματεύσεις.

*το περίφημο βίντεο με το ρωσικό εργοστάσιο με τα "200.000 ντρόουν Lancet που έχουν κατασκευαστεί και άλλα 1.000.000 στα σκαριά" ίσως περιλαμβάνει φέικ αριθμούς, αλλά και το 1/10 να ισχύει (20.000 ενεργά και 100.000 στα σκαριά) είναι εκκωφαντικό νούμερο, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα Λάνσετ κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια και μέχρι στιγμής αυτού του είδους τα ντρόουν έχουν σμπαραλιάσει όλων των ειδών τα δυτικά και ουκρανικά όπλα, από πυραυλικά συστήματα S-300 και γερμανικά Iris-T, μέχρι αμερικάνικα οβιδοβόλα M-777 και γερμανικά τανκ Λέοπαρντ.

https://www.youtube.com/watch?v=5bnRU0HWReA

Ένας από τους λόγους της ήττας της ΝΑΤΟικής αντεπίθεσης είναι η καταστροφή, τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, της αεράμυνας της Ουκρανίας από τα drone τύπου Lancet. Λόγω αυτού, μπορούν τώρα τα ρώσικα ελικόπτερα Ka-52 (το αντίστοιχο του Apache) και μαχητικά αεροπλάνα Su-35 να καταστρέφουν από ψηλά τις επιθέσεις των Ουκρανών, γιατί δεν υπάρχει αεράμυνα. Το γεγονός ότι η αυτή η αεράμυνα δισεκατομμυρίων δυτικού κόστους καταστράφηκε από πάμφθηνα drone εσωτερικής παραγωγής είναι μεγάλη νίκη του εγελιανού-quantitarian δόγματος των Ρώσων - και μεγάλη ήττα ημών των δυτικών φορολογούμενων που ξηλωνόμαστε για να πεθαίνουν Ουκρανοί στρατιώτες χωρίς αποτέλεσμα.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για τον Καρατζαφέρη πριν το μνημόνιο τι άποψη έχετε; Θεωρείτε ότι προσέφερε κάτι καλό άθελά του ή έβλαψε τον εθνικισμό από την αρχή;

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο που διέσπασε την Νέα Δημοκρατία βοήθησε τον εθνικισμό σε μεγάλο βαθμό.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Άθελά του έκανε το καλό ότι κατάφερε να αποσπάσει ένα μέρος ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας το οποίο εξοικειώθηκε με την παραμονή σε μικρά μη κυβερνητικά κόμματα. Σε όλα τα υπόλοιπα έκανε τα κακά που περιμέναμε να κάνει. Αισθητική ύβρις, πρόσωπα μηδαμινής αξίας και τιποτένιου υποβάθρου σε θέσεις κλειδιά, άθλιος προσωποκεντρισμός ενός αρχηγού που δεν έκανε ούτε για λαντζερης, υποταγή στην εξουσία της παγκοσμιοποίησης όταν άκουσε το κάλεσμα και άλλα συναφή.

Πάντως στο ιδεολογικό επίπεδο μέχρι το 2010 ακόμη και στις πλέον άθλιες ιδεολογικές του κυβιστησεις αυτά τα αίσχη που έχουν γίνει από την έλευση του Σαμαρά και μετά στο πολιτικό προσκήνιο εκ των τους διάφορων πρώην Χρυσαυγιτων, σερβιτόρων κλπ δεν γίνονταν τότε. Όσο και αν μοιάζει απίστευτο.

Αυτό το ξεβρακωμα στα ιδεολογικά τοτέμ του φιλελευθερισμού που επιδεικνύουν τα μουνόπανα που θέλησαν να κάνουν καριέρα στον εθνικιστικό χώρο είτε με νεοεθνικιστικο, είτε με ναζιστικό, είτε με παγανιστικό, είτε με φονταμενταλιστικό, είτε με οποιοδήποτε άλλο προφίλ είναι πρωτόγνωρο και έχει να κάνει με τις συνθήκες της δεκαετίας του 2010. Ακόμα και οι καφενειακοι τηλεοπτικοί μαϊντανοι του Καρατζαφέρη μέχρι το 2007-8 είχαν το θάρρος να στραφούν ρητορικά κατά της παγκοσμιοποίησης, κατά των ΗΠΑ, των Βρυξελλών, κατά των αντιφάδων (τους οποίους διαχώρισαν από τους κλασικούς κομμουνιστές και αναρχικούς). Το γλείψιμο στην Δύση και το Ισραήλ, ο μακαρθικός αντικομμουνισμός, η αποδοχή συνθηκών του φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης ως αυτονόητα δεδομένων, ο γκροτεσκος ελιτισμός της κακιάς ώρας, η έμφαση στις αξίες της Δύσης (ας είναι προϊόντα του φιλελεύθερου Διαφωτισμού), το θράσος να δηλώνουν Δεξιοί πρώην εθνικιστές σαν να μην υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα δύο, όλος ο οχετός ιδεολογικής αλλοίωσης του εθνικισμού που βιώσαμε από φυντάνια του χώρου μετά την έλευση Σαμαρά στην ΝΔ δεν υπήρχε την προηγούμενη δεκαετία.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης μετατόπισε δεξιά ένα κομμάτι της κοινής γνώμης και έφτιαξε την "ακαδημία ταλέντων" από την οποία βγήκαν οι Άδωνις-Βορίδης-Πλεύρης-Βελόπουλος. Αυτά τα πουλέν μας κυβερνάνε τώρα. Ιστορικά, αυτή είναι η "συνεισφορά" του Καρατζαφέρη στην ελληνική πολιτική.

Κατά τα άλλα και πριν υπογράψει το Β' Μνημόνιο, το ΛΑΟΣ ήταν κόμμα φιλοαμερικάνικο και οικονομικά νεοφιλελεύθερο.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εμείς σας το λέμε ότι τελικά μόνο η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου κράτησε τη σημαία ψηλά όμως εσείς το παίζετε αυτόνομοι για να κάνετε αρχηγό το Σταμάτη.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ρε άντε γαμήσου εσύ και η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου. Όξω πούστη.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Παρακαλείστε κύριε Ρεμπούτζουλε να μην εκφράζεστε με άσεμνο τρόπο κατά του ανώνυμου σχολιαστή που θαυμάζει τον ΝΓΜ. Ο διάλογος προϋποθέτει σεβασμό στην ιδιωτική του ζωή.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επίσης δεν δήλωσε πότε εθνικιστικό.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ λίγο τραβηγμένο να πέφτει όλο το βάρος της ιδεολογικής στροφής στο ψυχάκια της μεσσηνίας.
Αλλωστε ο βόθρος κατέκλυσε τόσο την αριστερά όσο και τη κεντροδεξιά - οχι μόνο τον "χώρο".
Ας θυμιθούμε την βαξεβάνιας και κουλογλικής αριστερής αισθητικής (κυρίως κρατική αλλα όχι μόνο) τηλεοραση των λεϊτ 90s και σχεδόν όλου του 2000 (2007-8).
Μιλάμε για εποχή γιουγκοσλαβίας, γενοβας κτλ.
Μύδροι κατά των νεοσυντηρητικών και των γερακιών της Ουάσιγκτων εκπέμπονταν απο την "ηρωική" ελληνική τηλεοραση. Ηταν μείνστρημ ακόμα και να παρουσιάζονται δυτικοί και νατοϊκοί αξιωματούχοι ως αξιωματικοί των SS. Προσοχή δε μιλάμε για την Ελλάδα του Αντρέα αλλά του Σημιτη. Εποχές βαθύ Σημίτη.
Θεωρώ οτι έχει να κάνει αποκλειστικά με τη πολιτική που εκπορεύεται απο Βασ. Σοφίας. Ηταν εποχή που οι νεολίμπεραλ είχαν ξεχωριστή ατζέντα απο τους νεοκονς. Η ατζέντα ήταν του στυλ οτι "μικρή σημασία έχουν οι επι μέρους εθνικές πολιτικές, το μείζον είναι να βαθύνει η οικονομική και πολιτιστική διασύνδεση του πλανήτη. Το οποίο θα οδηγήσει αναπόδραστα στην παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ".
Το νεολίμπεραλ σενάριο κλάταρε λόγω Κίνας κυρίως (η οποία έχουσα συγκεντρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς με εθνική κατεύθυνση, εξέτρεψε τη παγκοσμοιοποίηση προς όφελος του κινεζικού κράτους αντί να ενσωματωθούν ήπια στην αμερικάνικη αρχιτεκτονική).
Αυτό φάνηκε απο τα τέλη 2000 και η γραμμή αλλαξε προς μια περιχαράκωση της δύσης σε μορφή μπετον αρμέ.
Αυτό έχει αντικατοπτρισμό οχι μόνο στο "χώρο" αλλα σε όλους τους πολιτικούς χώρους του μπανανισταν.
ΥΓ. Αγαπητέ Θεόδωρε, ο ΝΓΜ ήταν μακράν οτι καλύτερο υπήρξε στο χώρο της ακροδεξιάς. Ηταν μάλιστα απο τους λίγους με ψύγματα πραγματικής εθνικιστικής κοσμοθέασης στο γενικότερο ακροδεξιό πλαίσιο της οικογενειακής του επιχείρησης. Δεν το λες λίγο για άνθρωπο που προέρχεται απο κοκκινοπροβίτικο, τρικυκλατζίδικο περιβάλλον (ευρύτερο, δεν εννοώ οικογενειακό απαραίτητα). Και μόνο που έκανε πορείες υπέρ Παλαιστινίων και Σαντάμ, αρκεί για να ξεχωρίζει έτη φωτός απο τους γραικύλους wanna be ηγέτες.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ένα καλό έκανε το Λάος μόνο.Ειχε φτιάξει Εθνική κομματική παράταξη στα πανεπιστήμια. Η μόνη κινηματική ουσιαστική δράση υπέρ των ιδεών μας ήταν αυτή

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μόνο στην θεολογική υπήρχε. Στο δικαιικο της νομικής αποπειράθηκε να εμφανιστεί, την ισοπέδωσαν στο ξύλο και εξαφανίστηκε. Το ίδιο και στα περισσότερα από τα ελάχιστα τμήματα που έκανε απόπειρα εμφάνισης. Στην θεολογική εντάξει. Είχε κόσμο μια εποχή. Και άντεξαν παρά το ξύλο που έτρωγαν.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για αυτό ακριβώς είναι απαραίτητη η μαχητικότητα σε ένα εθνικό κίνημα.για να αντέξει τέτοιες επιθέσεις.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το Λάος είχε αρχίσει και τις εκδηλώσεις τιμής του Δραγούμη κάπου στα μέσα των 00.Μην είμαστε άδικοι,είχε ξεκάθαρα εθνικό πρόσημο και μάλιστα είχε νεολαία που έκανε δράσεις αν και όχι τόσο μαζικές όσο της χα.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί ποιος διαφωνεί ότι χρειάζεται μαχητικότητα; Υπάρχει εθνικιστής στην οικουμένη που υποστηρίζει το αντίθετο;

Το θέμα είναι πώς εκδηλώνεται η μαχητικότητα και σε ποια ευρύτερη στρατηγική είναι ενταγμένη. Η στρατηγική της νεολαίας του ΛΑΟΣ ήταν "φάτε ξύλο τώρα και κάποια στιγμή θα βαρεθούν να σας δέρνουν". Δεν κάνουμε πλάκα. Αυτά έλεγαν στους αδαείς φοιτητές που προτίμησαν το ΛΑΟΣ και όχι την Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Μας τα έλεγαν οι ίδιοι.

Αλλά το μυαλό τους ως εκεί έφτανε. Ήμασταν άδικοι μαζί τους και με την αξία της λέσχης όταν τους λέγαμε να έρθουν σε εμάς. Το παραδεχόμαστε.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τις έτρωγαν και μετά έβγαζαν ανακοινώσεις.

Η Φ.Ο.Σ. ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Δύναμή μας ο λόγος και τα επιχειρήματα. Δύναμή σας τα σκεπάρνια, τα σφυριά οι πέτρες και τα σπρέι. Αντικείμενα δηλαδή που μπορεί ο καθένας να βρει στο εμπόριο. Κλείνουμε λέγοντας, η Δημοκρατία θα νικήσει!

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα ψηφίσει η λέσχη Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθηνών;

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η λέσχη ψηφίζει μόνο Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ., αφελή. Άσε που οι περισσότεροι της λέσχης δεν ψηφίζουν στο δήμο Αθηναίων.

Όσον αφορά τον Κασιδιάρη η γνώμη μας είναι γνωστή. Όσο ο χώρος είναι εγκλωβισμένος στα σκουπίδια της Χρυσής Αυγής (ακόμη και αν φορούν νέο περιτύλιγμα) δεν έχει κανένα μέλλον.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλάτε ορισμένοι με τον Μιχαλολιάκο. Μόνο στάχτες άφησε πίσω του. Ενώ του δόθηκε χρυσή ευκαιρία, αυτός πήγε τον χώρο στα τάρταρα και έκανε τον εθνικισμό συνώνυμο ακαλαισθησίας και εγκληματικότητας

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν του δόθηκε αλλά την κέρδισε το κίνημα του για να τα λέμε όλα.Αλλιώς γιατί να μην θεωρηθεί και η είσοδος άλλων εθνικιστικών κομμάτων στη βουλή τεράστια ευκαιρία;

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σαν σήμερα πριν 194 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη της Αδριανούπολης που ολοκλήρωσε τον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1828-29 και εξασφάλισε την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1828-29 ανάγκασε κατ' αρχάς τον τουρκικό στρατό να επικεντρωθεί στα Βαλκάνια και να αποσύρει δυνάμεις από τη Ρούμελη όπου η αντεπίθεση του Υψηλάντη απελευθέρωσε ολόκληρη την περιοχή (η τελευταία νικηφόρα μάχη του Αγώνα μας, η Μάχη της Πέτρας, έλαβε χώρα μια βδομάδα πριν το τέλος του Ρωσοτουρκικού).

Ο Ένγκελς γράφει στη New-York Daily Tribune στις 21 του Απρίλη του 1853:

“Ποιος έκρινε τον αγώνα όταν εξεγέρθηκαν οι Έλληνες; Όχι βέβαια οι συνωμοσίες και οι ξεσηκωμοί του Αλή Πασά στα Γιάννενα, όχι βέβαια η ναυμαχία του Ναβαρίνου, όχι βέβαια η παρουσία γαλλικού στρατού στο Μοριά ούτε οι συνδιασκέψεις και τα πρωτόκολλα του Λονδίνου, παρά ο Ντίμπιτς, που προέλασε με το ρωσικό στρατό ίσα με την κοιλάδα της Μαρίτσας (Έβρου), περνώντας τον Αίμο. Κι ενώ η Ρωσία άρχιζε, άφοβα το διαμελισμό της Τουρκίας, οι Δυτικοί διπλωμάτες συνέχιζαν να εγγυούνται και να θεωρούν ιερό το status quo και το απαραβίαστο του οθωμανικού εδάφους!”.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μόλις τα διαβάσουν αυτά κάτι σορελικοί "εθνικοεπαναστάτες" και κάτι κοκκινοπροβίτικα εστιατόρια με τους γλόμπους ιστρουκτορες τους θα πέφτουν λιποθυμωντας σαν τα κοτόπουλα...

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπάρχει λόγος να πας εκεί την συζήτηση; Καταρχάς ο εστιάτορας δεν είναι καράφλας. Κυρίως όμως την πιο βρώμικη δουλειά την κάνουν τα νεοεθνικιστικά, νεοδεξιά δίκτυα κάτι πρακτικών ανθρώπων, λογικών σκέψεων, "συντηρητικών" think tanks κλπ. Αυτοί το παίζουν πονηρά το παιχνίδι.

Μην σε ξεγελούν οι ύμνοι στην Ρωσία. Είναι τέτοιας ισχύος και σοβαρότητας με εκείνους του Σαλβίνι. Όταν ακούσουν το τρένο απ'το φαρ ουέστ να σφυρίζει, θα βάλουν στα πόδια τους φτερά για να το φτάσουν.

Όσοι είναι με την Ουρανία ανοιχτά έχουν τουλάχιστον το θετικό της ανυπόκριτης προβοκάτσιας του εθνικισμού.

ΥΓ.. Μην ξεχνάμε ότι πέρα από τις παρεμβάσεις των ξένων στρατιωτικών σωμάτων για να ολοκληρωθεί έστω και κουτσουρεμενο το 1821 χύθηκε το ελληνικό αίμα μαζί με αυτό των εθελοντών φιλελλήνων.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν θα με πείραζε η ακαλαισθησία. Ούτε τα SA που γέμιζαν τις μπυραρίες του Μονάχου, ούτε οι μπολσεβίκοι με τις τραγιάσκες ήταν καλαίσθητοι, πήραν όμως την εξουσία και αυτό μετράει. Η εγκληματικότητα είναι σοβαρό θέμα. Η βία από μόνη της δεν είναι κακή σε ένα κίνημα που αντικειμενικά τρέφεται από αυτήν (με τη βία κερδίζεις νέους οπαδούς, ειδικά σε περιόδους κρίσης), το θέμα είναι προς τα πού στρέφεται η βία. Διότι εντάξει, όταν δέρνεις τον Πακιστανό και παραδίπλα ο Παναγιώταρος κάνει τσιμπούκια στη Ντόρα, η βία σου και η εγκληματικότητά σου ωφελεί μόνο τη ΝΔ (και μάλιστα διττά, αφού πρώτον τη βοηθά να εμφανίζεται ως "δύναμη λογικής" έναντι στους "τρελούς" της ΧΑ, και δεύτερον τη βγάζει από την ανάγκη να χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό χέρι για ενδεχόμενα πογκρόμ, αφού αυτά τα αναλάμβανε αυτόκλητα η ΧΑ).

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί θεωρείς ότι ήταν ακαλαίσθητοι αυτοί που αναφέρεις. Βασίζεσαι σε κάποια ανάλυση; Γιατί στις φωτογραφίες μια χαρά δείχνουν αμφότεροι. Επίσης αυτό με τις τραγιάσκες, θυμίζει έναν πολύ συγκεκριμένο σχολιαστή.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνώνυμο της εγκληματικότητας έγραψα, όχι της βίας γενικά. Καμία σχέση η μία έννοια με την άλλη

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγκληματικότητα λέγεται η βία των νικημένων. Αν είχαν νικήσει, οι πράξεις τους θα είχαν μείνει στην ιστορία ως επαναστατικοί αγώνες.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας ηθικής και αξιών που δεν αλλάζει ούτε με στρατιωτικές νίκες και αλλαγές συστήματος, όχι με το να ερχόταν κυβέρνηση ΧΑ με εκλογές που θέλατε εσείς. Για δες οι Βόρειοι νίκησαν κοτζάμ εμφύλιο και η σφαγή στο Huntsville θεωρείται από όλους έγκλημα πολέμου. Και εσείς πιστεύετε ότι αν γινόταν Μελόνης ο Μιχαλολιάκος και κυβερνούσε (αχαχαχαχα), ο κόσμος θα θεωρούσε τα νυχτερινά μαχαιρώματα και τα πεσίματα δέκα εναντίον ενός "επαναστατικές πράξεις" αντί για εγκλήματα; ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει σωτηρία συναγωνιστή . Αν βγάζουν τις πρακτικές του χοντρού δυνητικά επαναστατικές δεν υπάρχει σωτηρία λέμε .

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2023