Η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο

  

                                                              του Σταμάτη Μαμούτου

Πριν δέκα περίπου μέρες είδα στον δρόμο μια αφίσα διαφήμισης της συναυλίας του Παπακωνσταντίνου που θα γινόταν στο Καλλιμάρμαρο. Η αφίσα εστίαζε στην εξής πληροφορία. Η συναυλία θα ήταν εορταστική για τα πενήντα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας του δημοφιλούς τραγουδιστή. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν οι αναδρομές, όπως μου αρέσει και η τιμολόγηση των εισιτηρίων που λαμβάνει υπόψη την οικονομική στενότητα της εποχής. Πάνω απ’ όλα μου αρέσει ως χώρος το Καλλιμάρμαρο. Αλλά μου αρέσει και να τσιγκλάω τα αντανακλαστικά των «σερβιτόρων» της Νέας Δημοκρατίας που με διαβάζουν. Τέλος η περσινή συναυλία των Scorpions με έκανε να αντιληφθώ ότι από ένα σημείο και έπειτα δεν έχει κανένα νόημα να βλέπουμε ζωντανές εμφανίσεις ηλικιωμένων rock μουσικών που σέρνονται στην σκηνή. Συνεπώς, ό,τι προλάβουμε να δούμε αυτά τα χρόνια. Η κλεψύδρα έχει σχεδόν αδειάσει. Τον Παπακωνσταντίνου είχα να τον δω ζωντανά από το φθινόπωρο του 1995. Όλα αυτά με έκαναν να παρακολουθήσω τελικά την χθεσινή συναυλία. Ευτυχώς, για πολλούς λόγους….


Το απίθανο συμβάν της συναυλίας ήταν η προσέλευση. Έχω την εντύπωση πως ούτε οι διοργανωτές μπορούσαν να φανταστούν ότι η συναυλία θα συγκέντρωνε πάνω από 60.000 θεατές. Κοντολογίς, τι ήταν αυτό ρε παιδιά; Αισθάνθηκα λες και είχα επιστρέψει στην δεκαετία του ’80. Μόλις βγήκα από το Ζάππειο είδα στην διασταύρωση της Αρδηττού με την Βασιλέως Κωνσταντίνου μεγάλες ομάδες ακροατών του Παπακωνσταντίνου να έχουν γεμίσει το πεζοδρόμιο και να απλώνονται στο οδόστρωμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Η εικόνα παρέπεμπε σε παλιό λαϊκό προσκύνημα. Είχα χρόνια να ζήσω κάτι τέτοιο.


Τα απομονωμένα σημεία που πραγματοποιούνται συνήθως οι heavy metal συναυλίες δεν επιτρέπουν να απλώσουμε το αισθητικό και κοινωνικό μας σημάδι σε πυκνοκατοικημένα σημεία του κοινωνικού ιστού. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσουν οι συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο. Είναι στο κέντρο της πόλης. Μας δίνουν την ευκαιρία να επιβάλουμε για λίγες έστω ώρες τους δικούς μας κώδικες στο κλεινόν άστυ. Και χθες έγινε ακριβώς αυτό. Από το απόγευμα κιόλας φάνηκε ότι η προσέλευση θα ήταν τέτοια ώστε να επιτρέψει την κατάληψη του κέντρου από τον κόσμο που θα παρακολουθούσε την συναυλία.


Στα εκδοτήρια και στις θύρες εισόδου, μισή ώρα πριν την έναρξη, γινόταν το αδιαχώρητο. Ευτυχώς οι παρεμβάσεις των security ήταν λίγες, ουσιώδεις και τυπικές. Και η δουλειά τους έγινε και οι θεατές είχαμε την άνεση να μετακινούμαστε εντός του χώρου όπως επιθυμούσαμε. Εγώ, για παράδειγμα, δεν βρήκα εισιτήριο στην αρένα. Ωστόσο κανείς δεν με εμπόδισε να δοκιμάσω πόση έχει απομείνει από την παλιά μου ευελιξία, σκαρφαλώνοντας στα τοιχώματα και σαλτάροντας πάνω από τα κάγκελα στην αρένα.  


Η συναυλία ξεκίνησε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση γιατί η προσέλευση συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς και στις θύρες εισόδου υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που περίμεναν. Κάπου διάβασα ότι συγκεντρώθηκαν τελικά 50.000 θεατές. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τόσοι περίπου βρίσκονταν μόνο στις εξέδρες. Υπήρχαν σίγουρα πάνω από 10.000 θεατές στην αρένα. Ο συνολικός αριθμός των θεατών ήταν άνω των εξήντα των χιλιάδων. Ενδεχομένως να άγγιξαν τους 70.000. Η αίσθηση ήταν φανταστική. Θύμισε κάτι απ’ τα παλιά. Κάπου κάπου έβλεπες και  θεατές που φορούσαν μπλούζες heavy metal συγκροτημάτων (εντάξει το να δω παιδιά με μπλούζες των Maiden και των Metallica ήταν αναμενόμενο αλλά το να δω μεσήλικα με μπλούζα Blind Guardian σε συναυλία του Βασίλη ήταν όντως απρόσμενο). Ακούστηκε και το γνωστό σύνθημα «Μητσοτάκη γα@#έσαι» στην αρένα για να γουστάρουμε. Αλλά ως εκεί. Ο παλιός πανικός στην αρένα έχει παρέλθει οριστικά στις δικές μας «μεταλλικές» συναυλίες. Πόσο μάλλον σε αυτές του Βασίλη. Ευτυχώς που υπάρχουν τα καπνογόνα για να δίνουν λίγη ένταση στο κοινό. Και ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη μουσικοί σαν τον Βασίλη οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούν τις liberal καθώς πρέπει παραινέσεις και να μην ενοχλούνται από τα καπνογόνα.


Η σκηνή ήταν μεγάλη για τα δεδομένα ελληνικών σχημάτων αλλά μικρή για έναν χώρο όπως το Καλλιμάρμαρο. Το ίδιο και οι δύο οθόνες που είχαν τοποθετηθεί στα πλάγια της σκηνής. Είναι σίγουρο ότι όσοι κάθισαν στο πέταλο της εξέδρας το οποίο βρίσκεται στο βάθος του σταδίου δεν έβλεπαν την σκηνή ούτε με κιάλια. Αλλά η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καλή ώστε νομίζω ότι λίγοι ήταν εκείνοι που ενδεχομένως στάθηκαν σε τέτοια θέματα.


Η συναυλία ξεκίνησε 21:20 και ολοκληρώθηκε 12:10. Στο μεσοδιάστημα ο Παπακωνσταντίνου ξεκουράστηκε για είκοσι περίπου λεπτά, την ώρα που τραγούδησαν πέντε δικά του τραγούδια η Τάνια Κικίδη, ο κιθαρίστας και η βιολίστριά του. Κατά την δεκαετία του ’80 ο Παπακωνσταντίνου κυκλοφορούσε εναλλάξ δίσκους. Την μια χρονιά κυκλοφορούσε έναν δίσκο με «έντεχνα» και την επόμενη έναν με rock τραγούδια. Προφανώς εγώ θα ήθελα να ακούσω μόνο τα rock και κανένα έντεχνο. Αλλά κάτι τέτοιο είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσε να γίνει. Η λίστα των τραγουδιών ήταν μοιρασμένη και περιελάμβανε ένα-δύο τραγούδια από τους περισσότερους δίσκους που κυκλοφόρησε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η συναυλία διήρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες και πάλι έμειναν πολλά γνωστά τραγούδια έξω από το set list.

Από τα τραγούδια που ήθελα να ακούσω είπε τα «Βικτώρια», «Ελλάς», «Χαιρετίσματα», «Φοβάμαι», «Ο Κουρσάρος», «Πρέβεζα», «Ο μαύρος γάτος», «Πριν το τέλος», «Τσε», «Χρόνια πολλά», «Σφεντόνα», «Δεν υπάρχω», «Πόρτο Ρίκο», «Βράδυ Σαββάτου», «Για τον Παράδεισο» (Κικίδη). Ο Βασίλης είπε επίσης ορισμένα τραγούδια που τα ακούω με ουδέτερα συναισθήματα, όπως τα «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα», «Έφηβα γεράκια», «Ένας νέγρος θερμαστής από το Τζιμπουτί», «Οδός Ελλήνων», «Κρύψου» (ο κιθαρίστας του), «Οι ψυχές και οι αγάπες», «Ρε μπαγάσα» (Άσιμος). Είπε τέλος τραγούδια όπως τα  «Καμπαρντίνα», «Μικρές νοθείες» «Ο στρατιώτης», «Μπουμ», που θα προτιμούσα να μην τα είχε επιλέξει εφόσον άφησε εκτός πολύ καλύτερα τραγούδια σαν τα  «Άσε με να κάνω λάθος», «Στέλλα», «Σεμπάστιαν», «Όχι σε όλα», «Όλα τα 'χει ο μπαξές», «Να γράφεις να τηλεφωνείς», «Δε σε γουστάρω», «Εγώ είμαι εγώ», «Καταρρέω», «Στο ίδιο έργο θεατές». Ανάμεσα στα παραπάνω ο Παπακωνσταντίνου είπε και μερικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.


Όσον αφορά την εμφάνιση του Βασίλη αποδείχτηκε ότι έκανα καλά που παραβρέθηκα στην συναυλία. Γιατί είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο. Σε λιγότερο από πέντε χρόνια, πρώτα ο Θεός να είμαστε όλοι καλά, μάλλον δεν θα έχει κανένα νόημα να ανεβαίνει σε τέτοιες μεγάλες σκηνές. Ασχέτως αν αναμασούν πολλοί τις συνηθισμένες πομφόλυγες περί αιώνιων εφήβων προκειμένου να προσφέρουν επικοινωνιακά πατήματα η αλήθεια είναι αμείλικτη στην κανονική ζωή. Ο Βασίλης είναι εβδομήντα δύο ετών και αυτό αρχίζει να φαίνεται τόσο στην σκηνική του παρουσία όσο και στην φωνή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς όσοι θέλουν να τον δουν σε ζωντανές εμφανίσεις καλό θα ήταν να το κάνουν στο προσεχές διάστημα. Για τους ευνόητους λόγους.


Στο τέλος της συναυλίας οι θεατές ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης κάνοντας πράξη αυτό που έγραψα στην αρχή. Για λίγες ώρες οι δρόμοι των Αθηνών αποδεσμεύτηκαν από την αστική κανονικότητα και πέρασαν στον «αισθητικό έλεγχο» των ροκάδων. Κατεβαίνοντας προς την Συγγρού μεγάλες ομάδες θεατών της συναυλίας πέρασαν από γνωστό κοσμικό θερινό bar που βρίσκεται απέναντι από το κολυμβητήριο. Οι φουσκωμένοι από τα αναβολικά μπράβοι που βρίσκονταν στο parking και την πόρτα χαμήλωναν τις ματιές πανικόβλητοι υπό τον φόβο μήπως προκληθεί κάποιο επεισόδιο. Αν φοβούνταν τόσο τις κνίτισες που κατέβαιναν προς την λεωφόρο Συγγρού μετά από μια συναυλία του Βασίλη φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν έβλεπαν απέναντί τους μαζεμένους παλιούς καλούς metalheads.  Κάποτε πρέπει να μάθουν όσοι ενδιαφέρονται για το καλό αυτού του τόπου ότι η πολιτική πράξη μπορεί να ξεπηδήσει από μια αισθητική παρέμβαση ή μια καλλιτεχνική δράση….


Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στην συναυλία. Όταν τηλεφώνησα στον Flammentrupp να του περιγράψω τα τεκταινόμενα με ενημέρωσε ότι τα trolls του διαδικτύου είχαν μετατρέψει την συναυλία σε πεδίο διαδικτυακής μάχης. Με πρωτεργάτη τον «μενουμευρωπαίο» τύπο που ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος, ξέσπασε μια μάχη διαδικτυακής λασπολογίας για το αν ήταν συνεπής ή όχι με τις Αριστερές πολιτικές ιδέες του Παπακωνσταντίνου η στάση του στην συναυλία. Κάποιοι Δεξιοί τον κατηγόρησαν γιατί δεν την ανέβαλε σε ένδειξη πένθους για το ναυάγιο των μεταναστών. Κάποιοι αντιφασίστες τον κατηγόρησαν γιατί δεν κατήγγειλε από το μικρόφωνο τους υπεύθυνους για το ναυάγιο.


Εγώ δεν θα μπω σε τέτοιες συζητήσεις. Γιατί μπορεί να πηγάζουν από ειλικρινή ερωτηματικά ή και να τις ανοίγει ο κάθε λακές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015. Θα καταθέσω όμως την εξής σκέψη. Εφόσον ο Βασίλης είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του ελληνικού πολιτικού τραγουδιού και αφού άφησε χθες να φανούν οι πολιτικές του πεποιθήσεις, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό. Απέναντί του είχε 70.000 θεατές που κρέμονταν από τα χείλη του. Αν έλεγε ότι μόλις τελείωνε η συναυλία θα φεύγαμε όλοι μαζί, με εκείνον πρώτο όλων μας, να πάμε στην πλατεία Συντάγματος για να ξεκινήσουμε μια παλλαϊκή διαμαρτυρία κατά των μνημονίων, με τον τρόπο που το είχαμε κάνει το 2011 στα πλαίσια του κινήματος των Αγανακτισμένων, χθες θα ήταν η πρώτη μέρα της αναγέννησης ενός λαϊκού κινήματος. Ήταν σίγουρο ότι τουλάχιστον τα 2/3 των θεατών θα έκαναν πράξη μια τέτοια προτροπή.

Μπορεί να μου πείτε ότι λίγοι είναι εκείνοι που ζήλεψαν την τύχη του Μισίμα. Εντάξει, θα συμφωνήσω. Αντιλαμβάνομαι ότι οι απαιτήσεις μου ίσως είναι υπερβολικές.  


Σχόλια:

ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Σταμάτη χαίρομαι για την μυσταγωγική σου εμπειρία. Φαίνεται να υπήρχε δυναμικότητα στην συναυλία και αυτό είναι, τουλάχιστον, κάτι καλύτερο από την στάση των περισσότερων συμπολιτών μας που σέρνονται από την δουλειά στο σπίτι και από εκεί στο, αγαπημένο τους, shopping and f@cking τα σαββατοκύριακα.

Επειδή έκανες αναφορά σε φουσκωμένους μπράβους να κάνω λίγο πιο πικάντικη την συζήτηση με προσωπικές εμπειρίες. Μπαινοβγαίνοντας σε ring και παλαίστρες εδώ και, περίπου, μία δεκαετία προφανώς και έχω κάνει sparring, πολλάκις, με αναβολικάκιδες. Χωρίς να πούμε πολλά, πέραν του ότι συνήθως φοβούνται να χτυπηθούν στο κεφάλι (κάθε φορά που βλέπουν το γάντι σου να έρχεται κατά επάνω τους σκύβουν άγαρμπα και φοβισμένα) είναι και άθλιοι στις πολεμικές τέχνες. Συνήθως στα γυμναστήρια αυτοί είναι οι λεγόμενοι "tomato cans" και ο νοών νοείτω. Ένας μέτριος πυγμάχος των 75 κιλών θα διέλυε έναν από αυτούς τους φουσκωτούς των 120 κιλών χωρίς καν να κουραστεί ιδιαίτερα. Βέβαια οι μπράβοι της νύχτας, όντας συμμορία, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τους μπράβους της ημέρας(τους μπάτσους), δηλαδή πουλάνε μαγκιά και παρενοχλούν εύκολους στόχους. Άστεγους, περιθωριακούς, γυναίκες κλπ. Πιστεύω ότι γνωρίζετε ότι η μεγαλύτερη, νόμιμη συμμορία της Ελλάδας (για την Ελληνική Αστυνομία μιλάω) δεν συλλαμβάνει γνωστούς αθλητές πολεμικών τεχνών ή bodybuilding και τους αφήνει να παρουσιαστούν μόνοι τους στο αστυνομικό τμήμα. Οι ένοπλοι, "εκπαιδευμένοι", μάγκες με τα μπλε, στηρίζονται στην γραφειοκρατία παρά στα χέρια τους για να συλλάβουν ή να "τελειώσουν" μια κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και με τα φουσκωμένα "καλόπαιδα" τα οποία αναφέρεις οι οποίοι με το που είδαν κόσμο, ακόμη και εάν ήταν κνίτισσες, τα έχασαν. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι κάποιοι από αυτούς είναι κυριολεκτικά πρώην αστυνομικοί. Τυχαίο;

Τώρα Σταμάτη για το εάν ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να κάνει αυτό το οποίο αναφέρεις...Θα κρατούσα πολύ μικρό καλάθι. Η ασφάλεια που παρέχει το σύστημα του lifestyle ακόμη και σε πιο εναλλακτικούς συνθέτες και τραγουδιστές είναι μεγάλη. Δεν νομίζω κανένας από αυτούς να έχανε την βολή του.

Τέλος, προφανώς όπως λες και εσύ στο άρθρο, όποιος κατέχει τα ηνία της τέχνης δημιουργεί και πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου (ταινίες, σειρές κλπ.) είναι μία βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων. Να δούμε εμείς πότε θα αποκτήσουμε καλύτερο πάτημα στα πολιτιστικά δρόμενα έτσι ώστε να μην βασιζόμαστε μόνον σε έναν Lynch, σε έναν Gibson ή σε έναν Eggers (οι οποίοι ίσως είναι και οι τελευταίοι, εν ζωή, σκηνοθέτες όπου μπορούν να παράγουν τέχνη κοντά στο δικό μας αισθητικό κριτήριο).

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Στο θέμα της σωματικής διάπλασης έχω την αίσθηση ότι με την άνοδο της αποδοχής του ΜΜΕ και των παλαιστικων στυλ σε μεγάλο μέρος ερασιτεχνών αθλητών έχει αρθεί η παλιά επιφύλαξη προς τα βάρη. Εγώ, επειδή μεγάλωσα με αυτή την σχολή σκέψης των πυρομαχικών στυλ (όχι βάρη αν δεν ελαστικοποιηθει πρώτα το σώμα), καταλαβαίνω τι γράφεις. Ωστόσο όταν μεταπήδησα στην ελεύθερα πάλη διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε αυτή η επιφύλαξη. Ακόμη περισσότερο στην ελληνορωμαϊκή. Επειδή σήμερα υπάρχει η τάση προς την ενοποίηση των πολεμικών τεχνών σε ολιστικά στυλ που οδηγούν στο ΜΜΕ δεν είναι απίθανο να βρούμε απέναντι έναν μπράβο που να είναι γνώστης πολεμικών τεχνών ή μαχητικών αθλημάτων και ταυτόχρονα φουσκωτός.

Αλλά ο μπράβος παραμένει μπράβος. Δεν έχει την "τεχνογνωσία" να τα βγάλει πέρα σε οδομαχίες πολιτικών μπλοκ. Αυτό έχει να κάνει και με προηγούμενη συζήτηση. Οι μπράβοι έχουν μια συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης. Επιχειρούν πολλοί μαζί εναντίον λίγων ή ενός, σε ελεγχόμενους χώρους. Δεν έχουν απαραιτήτως την τεχνογνωσία της μάχης στον δρόμο, πολιτικής ή χουλιγκανικής. Αυτές απαιτούν άλλη μεθοδολογία και άλλη ψυχική συγκρότηση.

Συνεπώς, για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα, ακόμη και αν οι σύγχρονοι μπράβοι πέρα από φουσκωτοι είναι ικανοί σε ένα μαχητικό άθλημα ή σε πολεμικές τέχνες θα έχουν πρόβλημα απέναντι σε ένα μπλοκ μαζικής οργάνωσης. Πρέπει να εκπαιδευτούν από την αρχή σε νοοτροπία και τεχνικές δράσης για να χρησιμοποιήσουν την σωματική τους ικανότητα στον πολιτικό αγώνα.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αχιλλεα πως γινεται να τα ξερεις ολα και να εχεις αποψη για ολα; Τι ηλικια εχεις και με τι ασχολεισαι;

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αν θες να του στείλεις προξενιό να ξέρεις είναι δεσμευμένος.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αρχικά σε χιλιοευχαριστώ για το passive-aggressive σχόλιό σου, σε στυλ απογοητευμένης γκόμενας, και θα σου πω το γιατί. Θυμάμαι ένα παιδί σε προηγούμενο άρθρο που έγραψε «Κάτι έχετε πάθει τα γκαρσόνια με τον Αχιλλέα και συνέχεια του επιτίθεστε...». Παραφράζω βέβαια, αλλά το παιδί πάνω - κάτω αυτό είχε γράψει. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα παρατηρήσει. Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου τόσο σημαντικό έτσι ώστε να μην διαβάζετε συστηματικά μόνον τα άρθρα μου, αλλά μέχρι και τα σχόλιά μου!!!

Και όντως λόγω εκείνου του σχολίου που έκανε εκείνο το παιδί συνειδητοποίησα ότι, σχεδόν, σε κάθε άρθρο όταν σχολιάζω θα υπάρχει ένα αρνητικό σχόλιο, συγκεκριμένα, εναντίον μου. Ε, θα σου απαντήσω λοιπόν με τον ίδιο τρόπο που είχε απαντήσει ο Χατζηδάκις όταν κάποιος τον χαρακτήρισε "δεξιό", «Οτιδήποτε με διαφοροποιεί από εσάς μόνο θετικό μπορεί να είναι». Για να θυμώνω άτομα σαν κι εσάς σημαίνει ότι κάνω κάτι πολύ καλά. Και φυσικά όσο μου επιτίθεστε τόσο περισσότερο θα με βλέπετε και στον καθρέφτη σας και στο μαξιλάρι σας και ανάλογα με τα γούστα σας μπορεί και στα σκέλια σας.

Τώρα στα δικά μας, επειδή μου έκανες προσωπικές ερωτήσεις (όντας εσύ παλιός και εγώ νέος), θέλεις να σου στείλω το LinkedIn μου; Θα με προσλάβεις σε κάποιο από τα γραφεία σας; Τι σε βοηθάει περισσότερο; Θέλεις το επαγγελματικό μου email; Πώς μπορώ να σου φανώ χρήσιμος;

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Εχω δει πρωτη φορα τον Β.Παποακωνσταντινου στο κεντρι το 1989 και απο τοτε τον ειδα δεκαδες φορες Περυσι στα λιπασματα μου φανηκε τοσο πεσμενος που σταναχωρηθηκα και ειπα να μην τον ξαναδω .Το παραβιασα ομως και πηγα στο καλλιμαρμαρο με μια παρεα παλαιμαχων κ τα παιδια μας ηλικιας 11-13 ετων .Ήταν υπεροχα , μια ιστορικη συναυλια αναλογη με αυτη του Ιουλιου του 2015 στο συνταγμα.Στους παλιους νομιζω ηρθαν εικονες και αναμνησεις απο άλλες εποχες.Στο κειμενο του ο Σταματης σωστα βαζει την διασταση της " ανακαταληψης" της πολης απο τον κοσμο της συναυλίας.Πολλα προσωπικα θα εγραφα αλλα δεν φλυαρώ αλλο.Με αγγιξε αυτο που εγραψε ο Σταματης για το τελος της συναυλιας και το συνταγμα.Το συζηταγαμε και η παρεα φευγοντας.Καταληξαμε οτι δεν υπηρξε τετοιο κλιμα και συγκυρια δυστυχως.Στη κουβεντα που πιασαμε περπατοντας, σωστα ακουστηκε οτι ο Παππακωνσταντινου μπορουσε ανετα να παει για βουλευτης αλλα προ τιμη του δεν το έκανε ποτε και καταληξαμε οτι τα τραγουδια που ερμηνευσε θα ειναι τα soundtrack των επομενων ξεσηκωμων που σιγουρα θα ερθουν . Eτσι αισιοδοξα τελειωσε μια βραδυα ψυχικης ανατασης σε μια στριμοκωλη ,αν μου επιτρεοεται η εκφραση , περιοδο

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Ρε φίλε είμαστε συνεχώς σε ίδιες συναυλίες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Έλα να μου μιλήσεις για να γνωριστούμε προσωπικά, πέρα από το ιστολόγιο, όταν με δεις κάπου.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

ΥΓ. Στο θέμα της δυνητικής εκλογής του ως βουλευτή, που αναφέρεις. Νομίζω ότι θα ήταν η ταφόπλακα της προηγούμενης σταδιοδρομίας του. Ακόμη και αν ήταν συνεπής με τις αρχές του ως βουλευτής.

Κι αυτό γιατί δεν δείχνει να έχει την πολιτική ικανότητα και το υπόβαθρο να πρωταγωνιστήσει στο πλαίσιο ενός κόμματος. Ενώ και οι μηχανισμοί της κομματικής κομμουνιστικής Αριστεράς δεν είναι οι πιο φιλόξενοι για έναν"individual" . Θα γινόταν αναγκαστικά ένας βουλευτής της σειράς. Ένα γρανάζι του όλου μηχανισμού Όπως τόσοι άλλοι Θα έχανε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο που του δίνει η μουσική.

Εκτός και αν αποφάσιζε να έρθει σε οριστική ρήξη με το ΚΚΕ και να προσέγγιζε το ΕΠΑΜ ή κάποιο εθνικομπολσεβικικό κόμμα, όπως επιχείρησε πριν λίγα χρόνια. Όμως φάνηκε ότι οι μηχανισμοί του Περισσού ήταν ισχυροί και του έκοψαν την φόρα, επαναφέροντάς τον στα παλιά τυπικά κομμουνιστικά ιδεολογικά πλαίσια.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Συμφωνω με όσα γράφεις.Αν σε πετυχαινα πουθενα ασφαλώς κ θα σου μιλουσα , δεν έτυχε.Λεω τωρα που καλοκαιριασε μηπως περναγα απο Καλλιθεα για κανενα καφε.Ψιλογειτονες ειμαστε

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Αν κατέβεις για καφέ έλα στο mail να συνεννοηθούμε.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

Κακά τα ψέματα, ο συνολικός καλλιτεχνικός κόσμος σιώπησε ακόμη και στον αναβρασμό του 10-15, πόσο μάλλον τώρα, στα πέτρινα χρόνια, που το επαναστατικό κύμα Κοντράτιεφ πήρε την κατιούσα και κανένας δεν περιμένει τίποτα από κανέναν. Πέρα από σκόρπιες δηλώσεις και έναν μασημένο ψευδοκινηματικό λόγο, που υποχρεωτικά έπρεπε να εκφέρει κάθε αριστεροsomething ελληνοροκάς που ζει σχεδόν αποκλειστικά από τα φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΝΑΡ (εντάξει, ο Β.Π. έχει και προσωπικό κοινό), κανένας δεν "βγήκε μπροστά" να κάνει την χοντρή μανούρα και να τραβήξει κόσμο/πιτσιρικαρία, εκμεταλλευόμενος την δημοφιλία του. Είναι και η εποχή μας τέτοια που γενικά δεν σηκώνει "ηρωισμούς". Δεν περιμένει και το κοινό τους κάτι τέτοιο βέβαια (και μεταξύ μας πολύ καλά κάνει)...

Τώρα αν η δρακογενιά των 80s είναι παροπλισμένη μουσικά, αισθητικά, κοινωνικά είναι άλλο θέμα, πάντως στην πράξη μόνο ο Μίκης βγήκε στο κλαρί, και αυτός με ασόβαρο τρόπο και άθλιους συνεργάτες. Αξίζει, επίσης, να καταγραφούν και όσοι πήγαν ανοιχτά και δηλωμένα με τους απέναντι: Σαββόπουλος, Νταράλας, αδελφές Κανονίδου (Ρουβάς και Ρέμος), Γερολυμάτος. Λογικά θα υπάρχουν και άλλοι...

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για Θανάση Παπακ τι άποψη έχετε;

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Εγώ δεν το μπορώ το έντεχνο. Είναι βασανιστήριο να ακούω τέτοια τραγούδια, εννοείται με κάποιες εξαιρέσεις. Συνεπώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο τραγουδιστή. Αν εννοείς πως μας φαίνεται ως άνθρωπος με δημόσιες παρεμβάσεις τότε του βγάζω το καπέλο. Εκφράζει ευθαρσώς αυτά που πιστεύει. Ασχέτως αν υποθέτω ότι θα έχουμε αρκετές ιδεολογικές διαφορές.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Κρητικός είπε...

Ωραίος ο Μπίλυ αλλα τον ακουγα τοσο πολυ στο λυκειο που μπούχτισα. Στο athensrocks θα πατε; Νομιζω είναι την ημερα των εκλογών στο ΟΑΚΑ.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ο Σταμάτης είπε...

Μπα εγώ είμαι αρνητικός Κρητικέ. Δεν ξέρω τι θα κάνουν τα άλλα παιδιά. Αλλά σε συνθήκες οικονομικής στενότητας δύσκολο να δαπανήσω χρήματα για να δω τους Ghost. Στο μεταξύ δεν είμαι και doomας για να με ενδιαφέρουν οι Candlemas. Είμαι σε σκέψη ακόμη και για τους Hellowen. Μετά το Pink Bubbles σταμάτησα να τους παρακολουθώ αν και τα προηγούμενα είναι πολύ δυνατά.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το 2019 είχε πολύ δυνατό πρόγραμμα. Φέτος και 15 ευρώ να είχε το εισιτήριο δεν θα πήγαινα.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σαν ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ είναι κορυφαίος. Του Βασίλη τον Μαύρο Γάτο αυτός τον έχει γράψει. Έντεχνο (το λεγόμενο, τέλος πάντων) ούτε εγώ ακούω, οπότε για το πόσο καλός τραγουδιστής είναι δεν μπορώ να έχω γνώμη.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το τραγούδι αυτό είναι λες και γράφτηκε προφητικά για τον Μιχαλολιάκο. Ειδικά οι παρακάτω στίχοι περιγράφουν τα τελευταία είκοσι χρόνια της πολιτικής του ζωής.

'Αχ καημένε γάτο μου την έχεις πια βαμμένη
Του έθνους τα λαγωνικά στην έχουνε στημένη
Κι όπως το λέω έγινε το πιάσανε το αλάνι
Τους είδε μαύρους νόμισε με φίλους πως θα κάνει

Τώρα κλαίει κι οδύρεται μαζεύεται κουβάρι
Μήπως τους κρύους δικαστές μπορέσει να τουμπάρει
Αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
Εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος"

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη μόνος σου, και ορθώς, τους αποκάλεσες τσάτσους των καπιταλιστών τα συγκεκριμένα ανδρείκελα. Πως χαρακτηρίζεις όμως τις δάφνες και τα στέφανα της θύρας 7, στον πρόσφάτως δολοφονημένο αρχιτσάτσο, ο οποίος μιλούσε με όλους τους απατεώνες λεφτάδες.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2023

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Τι γνώμη θες να έχω; Σκουπίδια πατημένα είναι. Σκέφτομαι να γράψω ένα σύντομο αρθράκι. Απλά να ξεχωρίσουμε ότι η μεγάλη βρωμιά του εκλιπόντος δεν ήταν το επάγγελμα του μαφιόζου. Αυτό είναι μια συνηθισμένη πλέον βρωμιά και πουστιά. Το πιο εμετικό ήταν ότι δούλευε για τους ανθρώπους της οικογένειας Μητσοτάκη.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στον απόηχο της Πύλου παραθέτω μια σύντομη, στη σωστή κατεύθυνση, αριστερή τοποθέτηση που έκανε φίλος στο ΦΒ:

"Αυτό το επιχείρημα ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από εργατικά χέρια...τι επιχείρημα είναι ακριβώς; Είναι επιχείρημα της Αριστεράς....(;;). Η Αριστερά σκέφτεται;

Δηλαδή το επιχείρημα λέει "θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους για να εργάζονται" στα εργασιακά κάτεργα της Ευρώπης με μισθούς πείνας, αλλά είμαστε ανθρωπιστές. Ένα είδος αντίστροφης αποικιοκρατίας μέσω της οποίας ρουφάς το παγκοσμιοποιημένο προλεταριάτο χωρίς να συζητάς το εγχώριο εργασιακό και ρατσιστικό καθεστώς των χωρών.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να φουντώνεις τον ρατσισμό και την αντιδραστικότητα του ευρωπαϊκού labour aristocracy;"

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι άποψη έχετε για τον συγχωρεμένο εδώ και χρόνια, παλιό αυτόνομο εθνικιστή Θοδωρή Μανιάτη;

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλές κάποιες παλιές μεταφράσεις που έκανε. Μετά χάθηκε. Δυστυχώς στο τέλος συνεργάστηκε με το εστιατόριο.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάποια ιστορικά γεγονότα και trivia της σημερινής μέρας, 17 Ιουνίου.

1.
17 Ιουνίου 1789 η ιστορικά ορθή ημερομηνία της αρχής της Γαλλικής Επανάστασης (η Τρίτη Τάξη ανακηρύσσει εαυτήν Εθνοσυνέλευση, στην αίθουσα του Σφαιριστηρίου). Στις 14 Ιουλίου έπεσε η Βαστίλη, αλλά η αρχή έγινε σαν σήμερα.

O πίνακας του Νταβίντ με τους συνέδρους να χαιρετούν ρωμαϊκά (δωρικά):

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/Le_Serment_du_Jeu_de_paume.jpg/1600px-Le_Serment_du_Jeu_de_paume.jpg

2.
17 Ιουνίου 1810 γεννιέται ο Γερμανός ποιητής και επαναστάτης Ferdinand Freiligrath. Στον παρακάτω σύνδεσμο το σύνολο του ποιητικού του έργου μεταφρασμένο στα αγγλικά:

http://ciml.250x.com/archive/literature/german/freiligrath/poems_from_freiligrath.pdf

3.
17 Ιουνίου 1952 το διάταγμα εθνικοποίησης, από την εθνικο-ανεξαρτησιακή κυβέρνηση της Γουατεμάλας υπό τον Αρμπένθ, της αμερικάνικης United Fruit Company (νυν Τσικίτα), γεγονός που οδήγησε δυο χρόνια μετά στην ανατροπή του Αρμπένθ από τη CIA με Αμερικανό πρέσβη τον Πιούριφοϊ (που είχε περάσει και από Ελλάδα).

4.
17 Ιουνίου 1953 η εν μέρει εργατική και εν μέρει μικροαστική εξέγερση στο Ανατολικό Βερολίνο, για την οποία ο Μπρεχτ έγραψε το περίφημο ποίημα "Η Λύση" (Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη της, τότε ας διαλύσει το λαό κι ας εκλέξει έναν άλλο).

https://www.sansimera.gr/anthology/513

5.
17 Ιουνίου 2006 η μεγαλύτερη, σε προσέλευση κόσμου, συναυλία που έγινε ποτέ στα Βαλκάνια. Με 150.000 κόσμο στο Βελιγράδι, για τη χήρα του Αρκάν. Αυστηρά για σκυλάδες το παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=uI4FIpdeB4A

6.
17 Ιουνίου 2012 εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και νίκη ΝΔ με συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη (Β' Μνημόνιο) ως το Γενάρη του 2015.

7.
Και τέλος 17 Ιουνίου 2018 η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών (Τσίπρας - Ζάεφ), συμφωνίας ΝΑΤΟικής που διευκολύνει μόνο τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη γιατί δεν κατεβαίνεις στην πολιτική ώστε να αποκτήσει ο εθνικισμός ευρύτερο κοινό; Οι άλλοι δεν ξέρουν ούτε να μιλάνε. Βλέπω συνεντεύξεις υποψηφίων γνωστού πατριωτικού συνασπισμού και σοκάρομαι με το χαμηλό επίπεδο.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ο Σταμάτης είπε...

Το έχω απαντήσει κι άλλες φορές το ερώτημα φίλε μου. Πού να κατέβω; Με ποιον συνδυασμό; Εδώ μιλάμε για όλα τα παρατράγουδα της Δεξιάς που έχουν απλωθεί στον χώρο. Όχι εγώ, κανένας άνθρωπος που θέλει να πιστεύει ότι είναι σοβαρός δεν θα καταδεχόταν να συνεργαστεί με τους φορείς που καταχρηστικά υιοθετούν τον αυτοπροσδιορισμό του εθνικιστικού.

Το να οργανώσουμε κάτι εκ των βάθρων, που θα είναι σοβαρό και θα σέβεται την ύπαρξη της αυτονομίας στον πυρήνα της λαϊκής βάσης του κινήματος, το ακούω θετικά. Θα μπορούσα να συμμετάσχω σε μια τέτοια προσπάθεια. Αλλά για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να βρεθούν κάποιοι βασικοί πόροι και κυρίως να υπάρχει το κατάλληλο έμψυχο υλικό με το οποίο θα συνεργαστώ.

Όσο η λέσχη μας παραμένει καθηλωμένη σε μικρό αριθμό μελών από την μια σταθεροποιεί την ποιότητά της και αφήνει υποσχέσεις για μια ικανοποιητική συνέχεια στην εκδοτική και αρθρογραφική της προσπάθεια όμως από την άλλη δεν συγκεντρώνει τους απαραίτητους αριθμούς μελών ώστε να γίνει μια προσπάθεια πρακτικής εισόδου στην πολιτική.

Επαναλαμβάνω λοιπόν κάτι που γράφω συχνά. Ελάτε στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. ή σχηματίστε δικές σας αυτόνομες κινήσεις που θα συνεργαστούν με την λέσχη μας ώστε να βρεθεί μια πρώτη μαγιά παιδιών ικανή να αποτελέσει την βάση στην οποία θα επιχειρηθεί η οργάνωση της μετάβασης στο κέντρο της πολιτικής πάλης με τους κατάλληλους όρους.

Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν συνεργάζεστε εκλογικά με την Ελληνική Λύση; Δεν θα σας έλεγαν τίποτα αν μιλούσατε για κοινωνισμό και πατρίδα. Άλλη επιλογή θα ήταν η Πλεύση. Και εκεί έχουν χώρο οι εθνικιστικές απόψεις.

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Στο ένα κόμμα έχει κλείσει θέση ο Μπίμπιλας. Στο άλλο πάμε για κηραλοιφές. Δεν είναι σοβαρές περιπτώσεις, φίλε. Ούτε και είναι το παν οι εκλογές. Τί νόημα έχει να είμαστε υποψήφιοι με οποιοδήποτε κόμμα αν δεν υπάρχει κίνημα; Και τι έγινε αν βγάλουμε δικά μας παιδιά στην Βουλή εφόσον δεν υπάρχουν οι βάσεις για να στηριχθούν; Πρώτα πρέπει να φτιαχτεί κίνημα, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, εφημερίδες, έντυπα κλπ, να τολμήσουν οι ακαδημαϊκοί που μπορεί να είναι δικοί μας μια πιο ουσιαστική παρέμβαση (μην ρωτήσεις ποια θα είναι γιατί αυτά δεν γράφονται δημόσια). Όταν χτιστούν οι βάσεις τότε μπορεί να προκύψει κόμμα ή υποψήφιοι. Ειδάλλως θα είναι αναλώσιμοι.

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πρόλαβε κάποιο μέλος της λέσχης το +SODA να μας αναφέρει εμπειρίες και απόψεις;

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Οι περισσότεροι τα προλάβαμε. Το soda, το Άλσος και όλες τις παπαριές της εποχής του Σημίτη. Θέλαμε να τα σπάσουμε. Απεχθανόμασταν τις μουσικές τάσεις που υιοθετούσαν, τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν, την κουλτούρα τους..

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

+soda - άλσος - κούκος - battery - factory - villa mercedes - frangelico - follie = Κωστοπουλισμός και Σημιτισμός.

Από αυτά, χίλιες φορές καλύτερα ακόμα και τα ουφάδικα και οι ντισκοτέκ των 80s.

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα τι άποψη έχετε; Κούλης effect, κλιματική αλλαγή ή δεν συμβαίνει τίποτα και είναι ιδέα μας;

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν το έχουμε ψάξει και πολύ το θέμα. Δυστυχώς δεν έχουμε παιδιά από γεωλογικό ή γεωπονικό τμήμα στην λέσχη. Μπορεί να γνώριζαν κάτι παραπάνω.

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Μίλγουολ είπε...

Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη με τόσους αριστερούς καλλιτέχνες!!... Ειδικά στο ροκ και το έντεχνο το ποσοστό φτάνει το 99,9 τοις εκατό...Ήμαρτον που έλεγε και ο Γεωργίου....Εγώ θα τιμήσω αύριο τον Πορτοκάλογλου που έκανε καριέρα χωρίς κανένα κόμμα να τον στηρίζει εδώ και δεκαετίες

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά μην είσαι τόσο σίγουρος. Ακούγονται διάφορα για τη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια.

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον Πορτοκάλογλου λέει ο άλλος χωρίς κανένα κόμμα. Εντάξει, αν είσαι τρολ είσαι καλό τρολ. Ο τύπος πήρε εκπομπή στην ΕΡΤ από το Μητσοτάκη με απευθείας ανάθεση. Χώρια που είναι κολλητός προσωπικός του Κούλη.

Τέσπα δεν την μπορώ τη "μουσική" του, όπως ούτε των αριστερών εντεχνάδων τη "μουσική" δεν μπορώ. Με πιάνει υπνηλία στις δύο πρώτες νότες (που επαναλαμβάνονται σε όλο το άσμα).

Άντε γεια μας:

https://www.youtube.com/watch?v=ADdj6jQUBO0

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μωρέ, είναι απλά τόσο κραυγαλέα αγράμματος ο μέσος δεξιός (και, δυστυχώς, κι ο μέσος εθνικιστής), που καλλιτέχνες της πάλαι ποτέ φωτισμένης αστικής δεξιάς, όπως Γκάτσο, Χατζιδάκι, Ελύτη, Σεφέρη, Ξαρχάκο, τους νομίζει για αριστερούς, επειδή "είναι πολύ κουλτουριάρηδες και δεν καταλαβαίνω τι λένε, άρα αριστεροί θα είναι". Πήγε το '83 ο Χατζιδάκις στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ και τα βούρλα ουρλιάζανε "φέρτε μας το Σαλαμπάση". Δεξιός ήταν ο άνθρωπος αλλά σε τέτοιους κάφρους δεν ξαναπήγε.

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Πορτοκάλογλου που έκανε καριέρα χωρίς κανένα κόμμα να τον στηρίζει εδώ και δεκαετίες''

τσατσος του κουλη και φιλελερα τεζα καταντησε στα γεραματα.. ή μηπως ητανε τετοιος απο την αρχη και δεν τον επηραμε χαμπαρι; παντως το καλοκαιρι του 2015 πηρε σαφη θεση και το εξαργυρωσε το 202κατι με την γνωστη εκπομπουλα στην ερτ. και αγαπησιαρικες αφιερωσεις στον πολιτικο του προισταμενο παιζουν. ας τα........

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του κόμματος που ο Κασιδιάρης έδωσε επίσημη στήριξη, στην διακαναλική του συνέντευξη λέει ότι πιστεύουν στην "ελεύθερη οικονομία"!Ας προσέχουν οι πιτσιρικάδες συναγωνιστές με ποιους κατεβαίνουν στον δρόμο παιδιά,γιατί η δεξιά έχει εισχωρήσει στον χώρο μας και κάνει πάρτυ αλλοίωσης της ιδεολογίας μας,αν και το συγκεκριμένο ακροδεξιό κόμμα δεν έχει καν ιδεολογία.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Μίλγουολ είπε...

Πήρε εκπομπή στα 65 του μετά από 40 χρόνια καριέρας!!!....Λέτε να είχε ανάγκη τα λεφτά της ΕΡΤ;.... Ποιος έπρεπε να πάρει εκπομπή;. .Η Πέγκυ Ζήνα;. .Πάντα δήλωνε ότι δεν ανήκει πουθενά για αυτό και τον σνομπαρουν οι αριστεροπατερες(Αγγελάκας, Παυλίδης, Σωκράτης, Θανάσης Παπ κλπ)... Προφανώς αν είχε δηλώσει υποταγή στον Κουτσουμπα θα μάζευε περισσότερο κόσμο...

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Μίλγουολ είπε...

Για τον φίλο που αναφέρθηκε σε δεξιούς καλλιτέχνες,εγώ τοποθετήθηκα με βάση το σήμερα και όχι το 1983....Ρίξτε μια ματιά στο συναυλιακό πρόγραμμα της Τεχνόπολης στο Γκάζι μέχρι το Σεπτέμβριο... Εμφανίζονται μόνο αριστεροί καλλιτέχνες!!!... Από τους Nightstalker μέχρι τον ράπερ Βέβηλο!!!

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι μπορεί να αρέσει σε κάποιον από το νερόβραστο έργο του Πορτοκάλογλου; Μόνο αν είσαι τσούπρα που περνάει την πρώτη της περίοδο (που έλεγε και μια ψυχή) μπορώ να δικαιολογήσω το να σου αρέσει ο φλώρος. Καλά, και ως χαρακτήρας είναι σάπιος (εργαζόμενοι έχουν πει κατά καιρούς ότι ήταν το χειρότερο αφεντικό που είχαν), και στην υποδούλωση της Ελλάδας στα μνημόνια έβαλε πλάτη, και ξεδιάντροπες πληρωμένες φιέστες με Σαββόπουλο υπέρ της κοπριάς Ζελένσκι διοργάνωσε, αλλά, ρε φίλε, αυστηρά μουσικά μιλώντας, ο τύπος είναι ακριβώς εκείνος ο καλλιτέχνης που δεν μπορώ να φανταστώ αρσενικό εθνικιστή (;) να τον ακούει. Έλεος. Ξενερώσαμε και μόνο που γράφουμε γι' αυτόν.

Και μην το έχεις και τόσο σίγουρο ότι αυτοί οι κηφήνες οι καλλιτέχνες προσέχουν τα οικονομικά τους και δεν μπορούν να βρεθούν στα 65 τους στην ανάγκη του Μητσοτάκη. Οι περισσότεροι είναι χωρίς εγκέφαλο, οπότε λογικότατο το βρίσκω να τα έκανε σκατά στα οικονομικά του και να έπεσε στην ανάγκη του Κούλη. Βέβαια, αν συμβαίνει αυτό που λες, αν δεν το έκανε δηλαδή από ανάγκη αλλά από πεποίθηση, είναι ακόμα χειρότερο, σημαίνει ότι ήταν πάντα ένας φιλελές που ορεγόταν θέση στο δημόσιο (δηλαδή ο κλασικός τύπος Έλληνα φιλελέ), οπότε σκατά στα μούτρα του.

Μίλγουολ και Πορτοκάλογλου πάντως δεν κολλάνε. Πιο μακριά είναι το ένα από το άλλο από ό,τι ο βόρειος από το νότιο πόλο.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κι ο Μαραβέγιας φιλελές είναι από έντεχνους.

Κι ο Μουζουράκης ΟΦΑ είναι, δεν τον λες αριστερό.

Κι ο Δρογώσης φανατικά μέχρι αηδίας ΝΔ.

Γενικά αυτό ότι "το 99,9%" (!!!) των έντεχνων είναι αριστεροί μάλλον το έβγαλες από την απόληξη του απευθυσμένου σου.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αρθρο για την δολοφονία της Ναστάζια και την παραβατικοτητα των λαθρο γενικοτερα αναμένεται ;

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Να γράψουμε αλλά τι να γράψουμε; Την εποχή της δολοφονίας του Καντάρη είχε ένα νόημα. Τώρα τι να γράψουμε; Εδώ παραδίδουμε στις ΗΠΑ και την ΕΕ το τελευταίο ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας εν μέσω πανηγυρισμών. Εδώ βγαίνει ο Μητσοτάκης αυτοδύναμος μετά από μια σειρά μνημονίων και εφαρμοστικων νόμων. Εδώ δεν μιλάει κανείς για την Singular Logic. Εδώ στέλνουμε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία για να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Αφού μας αρέσει τόσο η παγκοσμιοποίηση και η πλημμύρα από λαθρομετανάστες που αυτή συνεπάγεται δεν είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και πολλοί παραβατικοι ή εγκληματίες ανάμεσά τους; Παλιά σκότωναν Έλληνες. Τώρα σκοτώνονται και μεταξύ τους. Αναμενόμενο είναι αν δούμε τους αριθμούς των πληθυσμών τους.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξύ ούτε καν στο κατεξοχήν αντιρατσιστικό μουσικό είδος (λέμε τώρα), το χιπ χοπ, δεν είναι όλοι αριστεροί.

Ο συγχωρεμένος ο Μαρνέζος (Λεκτικός) ήταν δικός μας.

Ο Κλιντ (Χ-Ray) είναι πουστοφιλελές ποταμίσιος.

Ο κάγκουρας ο mad clip κολλητός με Άδωνη με φωτογραφίες μαζί.

Δηλαδή εντάξει, ούτε καν στο είδος που είναι φυσιολογικό να πλειοψηφούν οι αριστεροί, ούτε εκεί δεν είναι "99%". Πόσο μάλλον στα άλλα.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

btw η ναυαρχίδα του ακραίου κέντρου, το Πρώκταγκον, αποτελείται κατά βάση από ψεύτικα προφίλ ανύπαρκτων αρθρογράφων με φωτογραφίες κλεμμένες από πρακτορεία μοντέλων (!):

https://www.avgi.gr/koinonia/452066_apokalypsi-gia-pseytikoys-arthrografoys-ta-stoiheia-poy-kaine-sait

Ρε γαμώτη μου, αυτοί εδώ οι τενεκέδες είναι ο ταξικός εχθρός που μας πατάει κάτω ιδεολογικά την τελευταία δεκαετία. Αυτοί οι γελοίοι. Τι κάνουμε λάθος ρε γαμώτο και μας νικάνε αυτά τα μηδενικά;

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Αρχι-Κατής και Πρωτοσύγκελος είπε...

Παπακωνσταντίνου ακούνε αι κομμουνιστοσυμμορίται.
Μετά λύπης μου βλέπω ότι ολισθήσατε εις μέλανας ατραπούς.

Ας είναι.

Η Πάτρα δείχνει τον Ορθόδοξο δρόμο. Το πάλε ποτέ κάστρο των άθεων πασόκων, έστρωσε ορθόδοξα βάγια για τον πολιτικό Μεσσία. Η Αλήθεια (Ορθοδοξία Ελληνική, όχι Ρωσική, και ο νοών νοείτω) πάντα νικά.

"Με ροδοπέταλα, βάγια αλλά και με ένα πανό που θυμίζει άλλες εποχές , υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη οι κάτοικοι της Πάτρας.

Όπως, βλέπετε και στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε πάνω σε βάγια που είχαν τοποθετήσει οι υποστηριχτές του ενώ δέχτηκε βροχή από ροδοπέταλα με φόντο ένα πανό που έγραφε: «Κυριάκο η Αχαΐα είναι μαζί σου» "

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ο Ορθόδοξος εθνικοσοσιαλιστής είπε...

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί φαίνεται ότι έχετε μπερδευτεί. Προσπαθώ να κάνω διάλογο και με τους σχολιαστές του ΜΚ όμως η διεύθυνση του ιστολογίου δεν δημοσιεύει τα σχόλια που γράφω. Φευ! Μικρό το κακό. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν και αυτοί την αξία του ρητού και άρρητου Λόγου.

Αγαπητέ η βυζαντινή παράδοση είναι μια κλωστή με δύο άκρες. Η μία είναι η αρχική άκρη της κλωστής. Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης μέσω της διδασκαλίας τους δείχνουν απευθείας στον Χριστιανισμό. Οι πατέρες της εκκλησίας ήταν οι διάδοχοι μεταλήπτες της Αλήθειας σε μια περίοδο ενσαρκωμένου Θείου λόγου. Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν μια προετοιμασία, η πρόβα τζένεράλε για τον σχεδιασμό της βασιλείας των ουρανών επί γης. Ο μεγάλος κληρονόμος της πολιτικής παράδοσης του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του Μέγα Θεοδοσίου, του ρωμανικού Imperium ήταν μόνο ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο μεγαλύτερος όλων των πολιτικών ανδρών του 20ου αιώνος έκανε πράξη την αναβίωση του βυζαντινού Imperium στη σύγχρονη εποχή. Η δεύτερη άκρη της κλωστής της ανατολικής ρωμαϊκής πολιτικής Civitas ήταν ο Χίτλερ. Ο Χίτλερ δημιούργησε εκ του μηδενός ένα μοντέλο αντίστοιχο της βασιλείας των ουρανών. Κανένας τυχάρπαστος Μητσοτάκης δεν είναι εις θέση να καρπωθεί μια τέτοια παράδοση όσο και αναγκάζει τους αχυρανθρώπους του να την λαφυραγωγούν.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτός ο διάλογος είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Αν και το πιο πιθανό είναι να τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα σε φόρουμ υπερρεαλιστών. Εκφράζει έναν ανεπιτήδευτο σουρεαλισμό. Είναι το μόνο πεδίο που μπορεί να διακριθεί η άκρα Δεξιά. Συνεχίστε, έχει ενδιαφέρον αν εξεταστεί υπό λογοτεχνικό πρίσμα.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε, πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό που γράφεις. Αλλά δεν είναι ο Κασιδιάρης και ο Κώνστας (ή τουλάχιστον κυρίως όχι αυτοί) εκείνοι που κατευθύνουν αυτούς που αναφέρεις. Είναι κάτι άλλα "παιδιά" που λουφάζουν πίσω από συγκεκαλυμμένα φιλοδεξιά προφίλ. Για αυτό τον πιέζουμε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ας μην προδικάζουμε όμως.

Και ξέρεις, δεν έχει και πολύ νόημα να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τις μαλακίες που γράφει. Διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι αναγνώστες ότι χαμηλώνει το επίπεδο της συζήτησης. Και έχουν δίκιο.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το σκηνικό στην Κω ας το αφήσουμε, δεν χρειάζεται ανάλυση, κρίμα για την κοπέλα που πήγε άδικα. πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση δένει με μία συζήτηση που είχαμε τις προάλλες, ότι η μέση ελληνέζα/ευρωπαέα ψηφίζει δαγκωτό μέση ανατολή/μαγκρέμπ/υποσαχάρια αφρική επειδή ψάχνει υψηλή τεστοστερόνη και ''αρσενικά παλαιάς κοπής'' κτλ. αλλά το νόμισμα έχει 2 όψεις από ό,τι φαινεται..

πριν από κανα χρόνο είχα πετύχει συνέντευξη ελληνίδας που το γύρισε και φόρεσε μαντίλα επειδή ο καλός της τυγχάνει μουσουλμάνος και ήθελαν να παντρευτούν.. ''τώρα ένιωσα γυναίκα'' και ''τώρα κατάλαβα τι σημαίνει αληθινό αρσενικό'' και κάτι τέτοια όλη την ώρα. αυτό μάγκες σε απλά ελληνικά ξέρετε τι σημαίνει; ότι η τύπισα τρώει χοντρό σαπάκιασμα και δεν κοτάει να πάει ούτε μέχρι τον φούρνο χωρίς να δίνει αναφορά. αλλά..

btw, όσον αφορά τις σχέσεις μπράβων

ομοίος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Λογοκρίθηκε το βίντεο γιατί ανέφερε το ονοματεπώνυμο του. Μην φάμε και καμιά μήνυση. Αν και αυτά που έκανε είναι της πλάκας ψευτομαγκιές. Μόλις τους βουτάνε οι κανονικοί μπάτσοι του εκβιαστών, κελαηδούν σαν τα αηδόνια. Τα μεγάλα κεφάλια δεν τα πειράζουν ποτέ οι μπάτσοι αλλά κελαηδούν και αυτά. Στους μπάτσους μιλάνε όλοι οι τενεκέδες της νύχτας. Εδώ μιλάνε στους δημοσιογράφους.

Απλά η συζήτηση δεν ξεκίνησε με αφορμή της σχέση κράτους και παρακράτους. Αυτή είναι χρόνια και γνωστή. Η συζήτηση ξεκίνησε έπειτα από πρόκληση του μπαγλαμά. Και είχε ως θέμα την σχέση των εργαζομένων ως πορτιέρηδων σε νυχτερινά μαγαζιά με δίκτυα της νύχτας.

Για να ξεκαθαρίσει το θέμα πέρα από τις μαλακίες που έγραψε το μουνόπανο, προφανώς και υπάρχουν κάποιοι πορτιέρηδες, παρκαδοροι κλπ που δεν είναι συνδεδεμένοι με την μαφία. Κυρίως τέτοιοι είναι σε μικρά μαγαζιά. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο.
Και όπως και να έχει το θέμα αν ο πορτιέρης είναι στην θέση του για να μας υποδεχτεί, να πει καλησπέρα κλπ προφανώς και δεν έχουμε πρόβλημα με τον άνθρωπο. Αν ο πορτιέρης είναι εκεί για να κάνει Face control υπάρχει θέμα. Είτε είναι "σερβιτόρος" της μαφίας είτε όχι. Δεν γίνεται να είσαι εθνικιστής και να εργάζεσαι για την υπερίσχυση της βούλησης του ιδιωτικού κεφαλαίου εις βάρος του δημοσίου.

Προφανώς αν το κάνει αναγνωρίζοντας ότι ως πρακτική κάτι τέτοιο είναι ιδεολογικά κόντρα μας και είναι ο ίδιος ιδεολογικά δικός μας , το καταλαβαίνουμε. Όλοι έχουμε κάνει δουλειές που ιδεολογικά μπορεί να μην μας ταιριάζουν. Κάπως πρέπει να βγουν τα προς το ζην. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και δεν ανεχόμαστε είναι να το παίζει ιδεολογικά δικός μας και να νομίζει ότι είναι εντάξει για έναν εθνικιστή να καταπατά το δημόσιο καλό για να υπερασπιστεί την νοοτροπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και μάλιστα του ιδιωτικού κεφαλαίου που ακολουθεί αμερικανικά πρότυπα.

Για τις κοπέλες που θέλουν ανατολίτες ας μην επεκταθεί η συζήτηση. Όποιον θέλει ας τον προσεγγίσει η κάθε μία. Δεν μας αφορά. Μπορεί και να είναι υπέρ μας αν γουστάρουν παραδοσιακές καταστάσεις. Τότε θα γουστάρουν και εμάς. Αλλά επαναλαμβάνουμε είναι συζήτηση που δεν μπορεί να στηριχθεί εδώ. Δεν είναι δημόσιο θέμα προς συζήτηση οι ερωτικές επιλογές της κάθε γυναίκας.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Δεν γίνεται να είσαι εθνικιστής και να εργάζεσαι για την υπερίσχυση της βούλησης του ιδιωτικού κεφαλαίου εις βάρος του δημοσίου''

και ομως.. τοσα χρονια στο κουρμπετι φιλε, δεν εχω δει ''εθνικιστη'' που να μην ειναι χωμενος σε σωματα ασφαλειας, μαφιες και μπραβιλικια. γυμναστηριο/ειδικες δυναμεις/πορτα σε μαγαζι, αυτη ειναι η διαδρομη. σε σημειο μαλιστα που αναρωτηθηκα μηπως αποτελει ενα ειδος εσωτερικου σας κωδικα, μια ατυπη παραδοση του πατριωτικου/εθνικιστικου χωρου. δυστυχως αυτο που αποκαλειτε ''αστικη ακροδεξια'' αποτελει τον κανονα, δεν ειναι η εξαιρεση. και ειμαι κατι παραπανω απο σιγουρος οτι αν ξεσπαγε καποια στιγμη κανα χοντρο σκηνικο, παλαικη εξεγερση και ετσι (ουτε μια στο εκατομμυριο, ξερουμε πολυ καλα με τι λαο εχουμε να κανουμε) οι so called ΄΄εθνικιστες'' (οι νυκοκυραιοι..) θα εβγαιναν με τις καραμπινες για να υπερασπιστουν τα αφεντικα τους. τα κοπροσκυλα των ματ και οι φονιαδες των εκαμ ''εθνικιστες'' δηλωνουν, για ριξε μια ματια τα συμβολα και τις φαντασιωσεις που κοτσαρουν στα κρανη τους.. το μακρυ χερι του κρατους μια ζωη οι ''εθνικιστες'' και οι μπατριωτες. κρατος-παρακρατος-νυχτα το ιδιο μαγαζι. και η περιπτωση της χα το απεδειξε με το παραπανω

''Δεν είναι δημόσιο θέμα προς συζήτηση οι ερωτικές επιλογές της κάθε γυναίκας''

προφανως-σιγουρα-εννοειται-ουτε συζητηση. η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ενοχλει, nothing more. απο την μια το παιζουν χειραφετημενες και φεμινια και απο την αλλη, κατα βαθος, διψουν για παραδοσιοκρατια και μπουργκα. και αμα κατσει η στραβη με κανα μεταναστο ''παλαιας κοπης'' φταιει η ''πατριαρχια'' και αρχιζουν οι υστεριες. οχι φιλε, δεν παει ετσι. ή πατριαρχια ή sex and the city. και τα δυο γινεται

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν είχες γνωρίσει κανονικούς εθνικιστές φίλε. Δεν ήταν και εύκολο βέβαια. Ήμασταν και είμαστε ελάχιστοι. Οι περισσότεροι που νομίζουν ότι είναι εθνικιστές αποτελούν απλά φανατικούς Δεξιούς που για κάποιους συγκεκριμένους λόγους δεν απορρόφησε η Νέα Δημοκρατία.

Η παράδοση επαφής με το παρακράτος είναι εύκολο να εξηγηθεί αν δεις την μεταπολεμική ιστορία της ελληνικής εθνικοφροσύνης. Όμως δεν είναι εθνικισμός αυτό. Ούτε εθνικοσοσιαλισμός ασφαλώς. Ούτε καν χιτλερισμός (για τον αυθεντικό εθνικοσοσιαλισμό δεν το συζητάμε). Ασχέτως αν οι Δεξιοί παρακρατικοί εμφανίζονται με ναζί στυλ και σβάστικες. Επικοινωνιακό είναι το θέμα και ζήτημα στρατηγικής της καπιταλιστικής Δεξιάς.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κρατήστε ότι με κομπιουτερονοθεία θα είναι πεντακομματική η βουλή, όχι επτακομματική, και θα έχει 180 έδρες ο Κούλης να αλλάξει το σύνταγμα από τώρα (που το επιζητά πλέον ανοιχτά η ελληνόφωνη μπουρζουαζία και το ανακοινώνει ως στρατηγικό στόχο).

Το λέω τώρα και μακάρι να βγω ψεύτης.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ έκανα το σχόλιο για τον δικηγόρο του Σώρρα πριν λίγες μέρες. Στα του θέματος της ανάρτησης, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει και αρκετά κομμάτια που μπορεί να εκτιμήσει κάποιος μη εντεχνιάρης, αλλά γενικά το έντεχνο είναι μεγάλη θολούρα. Σωστός ο σχολιαστής που είπε ότι ο Πορτοκάλογλου είναι για κοριτσάκια στην πρώτη τους περίοδο (κανένα θέμα, απλά δεν είμαστε εμείς το target group).
Για να επιστρέψω στα του χώρου τώρα, κάποτε ένας σχολιαστής σε λάιβ του ελεύθερου κόσμου είχε πει μπράβο για την κοινή διαδήλωση προ πάτρια και εθνικού μετώπου στην Μαλακάσα ή κάπου εκεί τέλος πάντων. Και έπεσαν να τον φάνε άλλοι σχολιαστές, όχι αμφισβητώντας την κοινή δράση, αλλά επιμένοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση οι δύο οργανώσεις. Το τι σχέση έχει η μία από αυτές τις οργανώσεις με γνωστό παράγοντα πρώην υπαρχηγό του μπάρμπα-Νίκου, φάνηκε σε εκδηλώσεις του κόμματος του Κασιδιάρη από κοινού με «αυτόνομους».
Το ερώτημα που θα μείνει αιωνίως αναπάντητο (επίσημα τουλάχιστον), είναι γιατί τόση μυστικοπάθεια από την εν λόγω οργάνωση. Και παλιότερα αμφισβητούσε ότι έχει σχέση με ένα δεξιό περιοδικό, ενώ το όνομά της ήταν ουσιαστικά ο τίτλος του περιοδικού συν η πρόθεση υπέρ στα λατινικά...
- Βλάχος

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Βλάχε, μην ανοίξεις τέτοιο θέμα συζήτησης γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη. Στην τελική δεν μας ενδιαφέρει το τι κάνει και πως οργανώνει την δράση της κάθε συλλογικότητα. Αρκεί να μην εμπλέκεται στα της λέσχης και στην αυτονομία. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές που του αρέσουν, ακολουθεί αυτούς που τον εκφράζουν, τα γνωστά. Στα παπάρια μας. Δεν μας αφορά.

Να μην συνεχίσει το θέμα.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν το συνεχίζω και σέβομαι την απάντησή σας, απλά να σημειωθεί ότι αυτό το δίκτυο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τους φετιχοναζήδες που, έτσι κι αλλιώς, φυσιολογικός άνθρωπος δεν τους πλησιάζει.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όλα θα αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο. Στην ώρα τους. Ας μην προτρέχουμε. Υπομονή.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

Είναι δυναμόν ρε μάγκες ή με γελά η οθόνη; Με τι κάθεστε και ασχολείστε; Αξιοποιείτε τις σπάνιες ικανότητες που αποκτήσατε μετά από χρονοβόρες ακαδημαικές έρευνες και ξενύχτια προσωπικής μελέτης μόνο και μόνο με την νοσηρή φιλοδοξία να ηγεμονεύσετε στο θλιβερό σαπιοκάραβο που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται "πατριωτικός χώρος"; Ο ζωντανός ορισμός του wasted talent είστε.

Συγγνώμη κιόλας, δεν βλέπετε ότι το σκουπιδαριό έχει ξεπεράσει και την χωματερή των Λιοσίων; Εγώ θα πρότεινα να ακολουθήσετε την πορεία των αξιοπρεπών παλαιοαριστερών, οι οποίοι, αηδιασμένοι με την καθεστωτική κωλοτούμπα του χώρου τους, τράβηξαν για άλλες θάλασσες εθνολαικιστικές, χαρίζοντας τα γεμάτα γκλίτερ αλφάδια και σφυροδρέπανα στους βδελυρούς φουκουγιαμικούς φιλελέφτ. Όταν κάτι πέφτει σε οριστική ανυποληψία το παρατάς στην μοίρα του, δεν σπαταλάς την υπόλοιπη ζωή σου για να το "αναστήσεις". Αναφορικά με τους πιτσιρικάδες που μπλέκουν στα δίχτυα των παρακρατικών εθνοκάπηλων, νομίζω δεν έχουν σωτηρία. Θλιβερό αλλά έτσι είναι...

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είναι μεγάλο θέμα. Η οπτική μας είναι η εξής.
Αν έχεις ένα πατρικό σπίτι και θες να χτίσεις ένα κάστρο, χτίσε το γύρω του. Γιατί να το εγκαταλείψεις;

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλές οι θεωρίες, αλλά αν οι μεν πετάξουν τα αλφάδια και τα δρέπανα, οι δε τα στοχάδια, τις σημαίες και ό,τι άλλο τους εκφράζει, σε τι θα πιστεύουν πλέον; Διότι φουκουγιαμικός δεν είναι μόνο ο φιλελέ ή ο φιλελέφτ, αλλά εξίσου φουκουγιαμικός είναι κι εκείνος που, ενώ ομνύει κατά του Φουκουγιάμα, την ίδια στιγμή ομνύει ότι "έχουν πεθάνει οι ιδεολογίες και οι μεγάλες αφηγήσεις". Ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Μεϊμαράκης, πάντως, δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα του 2015, το είχε πει ξεκάθαρα, κοιτάξτε, μη μας βγάλετε από την ΕΕ γιατί τότε θα αναλάβουν δράση "οι δυνάμεις της αστικής τάξης" και θα γίνει εμφύλιος.

Το είχαν έτοιμο το Μαϊντάν κι εδώ δηλαδή για κάθε περίπτωση.

Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι, αν έσκαγε τέτοιο σκηνικό, το μαντρί του Μιχαλολιάκου θα ήταν ο στρατός του συστήματος-ΕΕ στο δρόμο.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εντάξει μην φτάνουμε στο αντίθετο άκρο να γινόμαστε άδικοι. Τουλάχιστον στο δημοψήφισμα ψήφισε όχι η Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που έκανε την προδοσία. Αν μιλήσουμε υποθετικά για το τι θα γινόταν αν ήταν στην θέση του ο Μιχαλολιάκος, εντάξει περνά σε υποθετική εικοτολογια η συζήτηση. Υπάρχουν πολλοί και βάσιμοι λόγοι να του ασκηθεί κριτική για όσα έκανε. Ας μην τον αδικούμε και του φορτώνουμε όσα δεν έκανε.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στρατός του συστήματος κ της ΕΕ στον δρόμο ήταν οι Ουκρανοί ψευτοναζί του Μαινταν που θαυμάζουν τα κάθε είδους γκαρσόνια, όχι η ΧΑ που ψήφισε όχι στο μνημόνιο και έριξε την χούντα Σαμαρά.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το επαναστατικότερο κίνημα της γενιάς μας είναι οι εθνικομπολσεβίκοι της Novorossiya. Ποιος άλλος τα έβαλε με τον καπιταλισμό και τις νατοϊκές ορδές;

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και η Χεζμπολά να προσθέσω!

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται η νδ να πιάσει τους 180. Μόνο αν πάρει πάνω από 45% σε πεντακομματική βουλή.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Scarecrow είπε...

Όχι απλά wasted talent... Τι να πω ρε γαμώτο; Έχει αλλάξει παιδιά η σύσταση του ιστολογίου; Έχουν αλλάξει τα άτομα που σας απαρτίζουν; Τι φρασεολογία είναι αυτή; Τι σχόλια είναι αυτά; Δεν θα σας πω τι θα κάνετε. Δικό σας το σαιτ δική σας και η φάση. Αλλά εδώ μέσα δεν έχω δει ποτέ να πέφτει τόσο επικίνδυνα το επίπεδο. Κάνετε τόση ιδεολογική δουλειά και τους μιμείστε; Τι έγινε σε αυτό το ποστ; Ο ένας μπιφάρει λες και είναι χούλιγκαν και ο άλλος γράφει για χιτλερικό ιμπέρουμ ρομάνουμ;

Ξαναρωτάω έχει αλλάξει ο άντμιν; Εάν θέλετε απαντάτε εάν δεν θέλετε μην το ανεβάσετε αλλά να ξέρετε ότι αρχίζω και έχω δεύτερες σκέψεις για την λέσχη. Για να σας διαβάζω τόσο καιρό μια απάντηση την θέλω. Εγώ σας στηρίζω αλλά αυτό που έγινε σε αυτα τα σχόλια δεν υπάρχει. Μακάρι να έχω απάντηση.

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μάλλον θα είσαι νέος αναγνώστης. Αν ήσουν παλαιότερος θα είχες θυμηθεί ότι το 2020-21 κάποιοι μας απειλούσαν, κάποιοι ήθελαν ραντεβού στο Θησείο, πήγαμε σε ραντεβού στο Θησείο, δημοσιεύσαμε silver alert γιατί αγνοούνταν αυτοί που μας απειλούσαν. Είναι άλλο πράγμα η όποια ποιότητα της αρθρογραφίας και άλλο η υπεράσπιση της αλήθειας, της αξιοπρέπειας και του χώρου που καταλαμβάνουμε ως συλλογικότητα. Πολιτική παρουσία, ιδίως σε ανατρεπτικά πολιτικά περιβάλλοντα, χωρίς την θέληση να υπερασπιστούμε αυτό που κάνουμε με κάθε μέσο δεν υπάρχει παιδιά.
Οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε. Εμείς και εσείς. Αλλά είναι άλλο η φαντασία των ρομαντικών ως βαθύτερη νοητική δύναμη από την λογική και άλλο το "fantasy " που μας στέλνει να ζούμε σε συννεφάκια.

Στο θέμα των σχολιαστών που τρολάρουν προφανώς και όταν γίνει χοντρό θα υπάρξει ψαλίδι. Αλλά τώρα δύο χιουμοριστικά σχόλια έγραψαν. Δηλαδή το 2020-21 που έγραφε σχόλια συνέχεια ο "Πατριάρχης", πόσο διαφορετικά ήταν;

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

η χα τα παιρνε απο εφοπλιστες, εισηγηθηκε φοροαπαλλαγες για τους εφοπλιστες, εισηγηθηκε την εκχωρηση και την ιδιωτικοποιηση ελληνικων νησων, ειχε προσβασεις σε ολο το βαθυ κρατος, εκκλησια/δικαστικο συστημα/νυκτα/ελ.ας/μυστικες υπηρεσιες. βαριεμαι πραγματικα που καθομαι και το συζηταω, δεν υπαρχει γιατρεια με αυτη την χωρα. ειτε μιλας με πορωμενους ψηφοφορους του κουλη ειτε του κκε ειτε των παρακρατικων νεοναζι το ιδιο πραγμα, δεν υπαρχει σωτηρια. ακου η χα ''εριξε τον σαμαρα''.... ή ο αλλος πιο πανω που μπλεκει τριτο ραιχ και βυζαντιο, τι να κατσεις να συζητησεις τωρα με τετοια ατομακια;; ή ο αλλος ο ουγκανος που το χει καψει απο τα αναβολικα και ζηταγε φορα παρτιδα ραντεβου για τσαμπουκα. καμια γιατρεια, μακρια απο ελληνεζους

''Όταν κάτι πέφτει σε οριστική ανυποληψία το παρατάς στην μοίρα του, δεν σπαταλάς την υπόλοιπη ζωή σου για να το "αναστήσεις". Αναφορικά με τους πιτσιρικάδες που μπλέκουν στα δίχτυα των παρακρατικών εθνοκάπηλων, νομίζω δεν έχουν σωτηρία''

TRUE STORY

Τρίτη, 20 Ιουνίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ναι μεν αλλά το θέμα συζήτησης ήταν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και οι δηλώσεις του Μεϊμαράκη. Δεν ήταν η σχέση του Μιχαλολιάκου με κάποιους εφοπλιστές. Οπότε έχουν και οι ψηφοφόροι του ένα δίκιο να θεωρούν ότι τους αδικείς. Στο θέμα του ΟΧΙ την κωλοτούμπα την έκανε ο αριστερά και όχι η Χρυσή Αυγή.

Τεσπά εμένα είναι κάτι άλλο αυτό που με βάζει σε σκέψεις στο επιχείρημα που παραθέτεις. Συμφωνούμε ότι οι οργανώσεις που κριτικάρεις είναι γεμάτες άτομα ανίκανα να σκεφτούν πέρα από την κομματική προπαγάνδα. Συμφωνώ και επαυξάνω. Προκύπτει όμως ένα ερώτημα. Η κριτική αφορά μόνο αυτούς ή κάθε απόπειρα οργάνωσης μιας συλλογικότητας; Αν προχωρήσουμε σε αφορισμό κάθε προσπάθειας συλλογικής οργάνωσης τότε δεν έχουμε τρόπο να παρέμβουμε στο πολιτικό παιχνίδι. Δυστυχώς ή ευτυχώς ακόμα και σήμερα ο μόνος τρόπος να ακουστούμε είναι η συλλογικότητα. Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. είναι συλλογικότητα.

Μήπως η γενικευμένη απογοήτευση μας οδηγήσει σε αποδοχή της κατάστασης και σε αδράνεια;

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Στο θέμα του ΟΧΙ την κωλοτούμπα την έκανε ο αριστερά και όχι η Χρυσή Αυγή''

φυσικα, κανενας δεν ειπε το αντιθετο. γι αυτον ακριβως το λογο (και για μερικους αλλους) η θεσμικη αριστερα και η αριστερα συνολικα απονομιμοποιηθηκαν οριστικα και αμετακλητα σε αυτη την χωρα. τελος, φινιτο. 3ο Μνημονιο και υποδουλωση για 99 χρονια, πουλημενο απο την αρχη δημοψηφισμα, πραξικοπηματικη και ετσιθελικη καταλυση ενος 62%, ''το αιγαιο δεν εχει συνορα'', σκληρος εθνομηδενισμος και φανατικη προωθηση ολης της εθνοαποδομητικης/νατοικης/παγκοσμιοποιητικης/νεοταξιτικης ατζεντας.. αυτα σηκωνουν στρατοδικειο και εκτελεστικο αποσπασμα για εσχατη προδοσια (το αυτο για gap/pasok/nd/samaras). το καλοκαιρι του 2015 ηταν το ελληνικο 1989 25 χρονια μετα την πτωση του τειχους. οι μασκες επεσαν. φανηκε ολοκαθαρα ο οπορτουνισμος, η ηλιθιοτητα, το ψεμα, η κοροιδια, ο εκφυλισμος, η ασχετοσυνη και το αδιεξοδο της ελλαδικης μεταπολιτευτικης αριστερας. απο τον τσιριζα και το πουστοπαιδο που πηρε την εξουσια μεχρι α/α. ΤΕΛΟΣ

ομως.. η θεσμικη κεντροαριστερα αν ειχε παρει στα σοβαρα τις οποιες διακηρυξεις της και ηθελε να προχωρησει σε ρηξη το καλοκαιρι του 2015 ή αν ηθελε να τα βαλει στα αληθεια με την ολιγαρχια και να κανει ορισμενες ριζοσπαστικες θεσμικες τομες (και εννοειται οτι δεν μιλαμε για τρανς θεματικες και lgtb agenda), η λματ που λυμαινεται τον τοπο δεν θα δισταζε μπροστα στο ο,τιδηποτε προκειμενου να διασφαλισει τα κεκτημενα και τα λατινοαμερικανικου τυπου προνομια της. απο συνταγματικη εκτροπη και ανοικτη στρατιωτικη δικτατορια (βλεπε τι πηγε να γινει στην βενεζουελα τον απριλιο του 2002, συνδιασμος ενος μεταμοντερνου τηλεοπτικου πραξικοπηματος με την χρησιμοποιηση των ιδιωτικων τηλεοπτικων μμε και του βαθεως κρατους/στρατου/μισθοφορων), μεχρι κανονικο εμφυλιο (κατι μεταξυ ουκρανεζων μενουμευρωπη του 2013 και κοντρας των 80ς).

''οι δυναμεις της αστικης ταξης'' που επικαλουνταν ο μυστακιοφορος πρωην ρεηντζερ (ο λυκος και αν εγερασε..) τι αλλο περιλαμβανουν περα απο τα τηλεοπτικα μμε και το δικαστικο συστημα; επιχειρησιακα μιλαμε. ματ/εκαμ/οπκε/στρατος/νατοικες δυναμεις/μισθοφορους της μπλακροκ και... αληθεια, ποιος ο επιχειρησιακος ρολος της συμμοριας του μανιαταρου αν ξεσπαγε το οτιδηποτε;; τι φαση; με ποια πλευρα του οδοφραγματος θα πηγαιναν οι γυμναστηριακοι και τα ταγματα εφοδου; απορω γιατι καθομαστε και το συζηταμε. στα ματ ποια τα ποσοστα της χα; ποιοι νομιζετε οτι επανδρωνουν τις ορδες των ματ και ποιοι στελεχωνουν τα μηχανοκινητα σωματα/συγχρονοι μπουρανταδες; οι πραιτωριανοι της εξουσιας και οι παρακρατικοι συνεργατες τους εχουν πολυ συγκεκριμενο ρολο να επιτελεσουν επιχειρησιακα. και ο μανιαταρος πολυ συγκεκριμενες υποχρεωσεις απεναντι στην κυπ που τον ειχε στην μισθολογιο της για να χειραγωγει, για να φακελωνει και να ρουφιανευει εθνικιστες επι 4 δεκαετιες.

''Αν προχωρήσουμε σε αφορισμό κάθε προσπάθειας συλλογικής οργάνωσης τότε δεν έχουμε τρόπο να παρέμβουμε στο πολιτικό παιχνίδι''

θεωρω οτι υπαρχει κατι ριζικα λαθος στο συλλογικο ασυνειδητο αυτου του λαου, κατι που δεν διορθωνεται με τιποτα. με τι-πο-τα.. θεωρω οτι καθε συλλογικη προσπαθεια, απο ''τα κατω'' (οπως λεγαμε καποτε στην αριστερα..), ειναι εκ προοιμιου καταδικασμενη. δες τι εγινε με τις επιτροπες κατοικων μετα την τραγωδια στο ματι. δες τι εγινε με τους υγειονομικους προσφατα. υπαρχει πολυ σοβαρο προβλημα με αυτο τον λαο. δεν μπορει να ακουσει, δεν μπορει να συζητησει, δεν μπορει να συνενοηθει, δεν μπορει να συνεργαστει, ο καθενας κοιταζει την παρτη του και το μονο που βλεπει ειναι πως θα σε ριξει, πως θα σε θαψει. υπαρχει πολυς συσσωρευμενος φθονος και φιλοτομαρισμος σε αυτο τον λαο.

μακρια απο τους ελληνεζους, χασιμο χρονου

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά και ο Παναγιώταρος είχε βγει στο Μπι Μπι Σι και έλεγε το 2012 ότι πάμε για εμφύλιο εθνικιστών-αριστεράς και ότι το 60% των μπάτσων θα είναι με τη ΧΑ όποτε σκάσει ο εμφύλιος.

Το endgame που ονειρευόταν ο Μιχαλολιάκος είναι γνωστό, το είχε μαρτυρήσει ο ίδιος σε ένα μυθιστόρημά του (αντιγραφή των Turner Diaries) που είχε γράψει στις εκδόσεις λόγχη και το υπέγραφε Νικόλαος Έξαρχος.

Στρατηγικός στόχος του ΝΓΜ ήταν να φτιάξει "στρατηγική της έντασης" τύπου Ελλάδας 1965-67 ή Ιταλίας '70, και πάνω στα μπάχαλα να οργανώσει μαζί με φίλα προσκείμενα μέλη του βαθέος κράτους πραξικόπημα και να πάρει την εξουσία.

Ο Σαμαράς και ο Δένδιας σίγουρα ΔΕΝ ήταν μέρος αυτού του σχεδίου. Για Μπαλτάκο δεν παίρνω όρκο.

Πάντως και ο Μιχαλολιάκος και ο Παναγιώταρος το άφηναν συνεχώς να εννοηθεί ότι αν γίνει κάτι που θα μοιάζει με εμφύλιο, θα είναι θετικό για τη ΧΑ, γιατί θα το έχει προβλέψει και θα ενδυναμωθεί.

Οπότε και Μαϊντάν που λέει ο αποπάνω να γινόταν, θα ήταν προς όφελος της ΧΑ, αλλά δεν ξέρω με σιγουριά αν σε τέτοιο σκηνικό θα έπαιρνε το μέρος του συστήματος.

Εκτιμώ ότι θα το έκανε, αλλά ως τακτικισμό, ως ένα δρόμο προς τον τελικό στόχο.

Όπως δηλαδή ο Φράνκο το 1934 πήρε το μέρος της Δημοκρατίας ενάντια στη σοσιαλιστική επανάσταση, όπως ο Πινοσέτ πήρε το 1971 το μέρος του Αλιέντε ενάντια στους υπεραριστερούς διαδηλωτές στους δρόμους του Σαντιάγκο. Ούτε ο Φράνκο ήταν δημοκράτης ούτε ο Πινοσέτ. Αλλά σκεπτόμενοι κυνικά, σου λένε, ας σφάξουμε τώρα τους αριστερούς για χάρη των κεντρώων αστών, και μετά εμείς (οι ακροδεξιοί), όταν ανατρέψουμε τους κεντρώους αστούς και φτιάξουμε τη χούντα μας, δεν θα υπάρχουν αριστεροί να μας αντιταχθούν.

Αλλά και αριστεροί ηγέτες ιστορικά επέλεξαν έναν τέτοιο τακτικισμό. Πχ ο Λένιν πήγε με τον Κερένσκι στο πραξικόπημα Κορνίλοφ, γιατί τότε για τους Μπολσεβίκους ο Κερένσκι ήταν το μη χείρον βέλτιστον. Και μετά από δύο μήνες ανέτρεψε τον Κερένσκι.

Μπορεί λοιπόν κι ο Μιχαλολιάκος, σε ένα τέτοιο σκηνικό, να διάλεγε να δείρει αριστερούς και αντι-ΕΕ διαδηλωτές για χάρη των Μεϊμαράκηδων. Τακτικισμός θα ήταν όμως, όχι στρατηγική. Στρατηγική του ΝΓΜ ήταν να ανατρέψει τελικά και τους Μεϊμαράκηδες και να ιδρύσει ακροδεξιό καθεστώς με τη βοήθεια "εθνικώς σκεπτόμενων" βιομηχάνων-εφοπλιστών-στρατιωτικών.

Δεν ήταν αντισυστημικός, απλά είχε τη δική του ατζέντα για το σύστημα. Πόνταρε όμως σε μια μειοψηφική πτέρυγα του συστήματος, και θεώρησε ότι, αν επί 2 χρόνια έχουμε διαρκή μπάχαλα, αυτή η πτέρυγα θα γίνει πλειοψηφική. Τα διαδοχικά μαχαιρώματα το Σεπτέμβρη του 2013 (Αιγύπτιοι - ΠΑΜΕ - Χάμος/Μελιγαλάς - Φύσσας) μάλλον δείχνουν ότι εκείνο τον μήνα ο ΝΓΜ είχε δώσει την εντολή να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο "στρατηγικής της έντασης". Απλά, η πλειοψηφική πτέρυγα του συστήματος πολύ γρήγορα τάχθηκε με Σαμαρά-Δένδια, κι ο Μιχαλολιάκος πήγε μπουζού.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μην τους ανεβάζεις στον τρόπο που τους αντιλαμβάνεσαι. Ακόμα και αν είχαν στο νου τους όλα αυτά, πρόκειται για καρναβάλια. Θα πάθαιναν αυτό που έπαθαν με το κλείσιμο ενός διακόπτη. Τόσο εύκολα τους είχαν.

Δεν γίνονται έτσι τα πραξικοπήματα ούτε κωμικές περσόνες όπως ο Νίκος θα γίνουν ποτέ ικανοί να εφαρμόσουν τέτοια σχέδια. Ασχέτως τι μπορεί να σκέπτονταν ή να μην σκέπτονταν.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξύ, ακόμα πιο στο ντούκου από τη δήλωση Μεϊμαράκη, πέρασε η δήλωση Αντώνη Σαμαρά, απευθυνόμενου στον Τσίπρα όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα:

"Κάποιοι πολεμούν για να μπουν στην Ευρώπη κι εσείς θέλετε να μας βγάλετε".

Κι εννοούσε τα μπαντερικά αποβράσματα της Ουκρανίας. Αυτούς είχε ως θετικό πρότυπο η ελληνόφωνη μπουρζουαζία τον Ιούλιο του 2015.

Τι συζητάμε τώρα, αν θα είχαμε κι εδώ Μαϊντάν; Έτοιμο το είχαν οι αστοί. Αλλά δεν χρειάστηκε γιατί ήταν χέστης ο Τσίπρας και οκνηρός ο λαός που μετά την κωλοτούμπα δεν ξεσηκώθηκε για να υπερασπιστεί το ΟΧΙ του.

Βέβαια, οι κουστουμάτοι φλωροφιλελέδες που κατέβηκαν σε εκείνο το οπερετικό "Παραιτηθείτε", ο Τζήμερος, ο Λιγνάδης και ο Κωστάκης ο Μπογδάνος, δεν είναι για πεζοδρομιακά σκηνικά. Οπότε, αν χρειάζονταν πεζοδρομιακά σκηνικά, έπρεπε να κινητοποιηθούν άλλοι.

Και ποιοι θα ήταν οι άλλοι;

Στην Ουκρανία αρχικά την πλατεία τη γέμισαν κάτι φοιτητές και κάτι ανάλογοι Τζήμεροι. Αυτοί 3 μήνες κάνανε κάτι καθιστικές διαμαρτυρίες στην πλατεία, δεν ασχολιόταν κανείς μαζί τους, δεν κυλούσε το πράγμα. Οπότε τι έγινε; Έστειλαν στην πλατεία οι ολιγάρχες της Ουκρανίας τους ιδιωτικούς στρατούς χουλιγκάνων τους, από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, κινητοποίησαν και τους ναζί (που είχαν εμπειρία από ξύλο με μπάτσους, αλλά που στην πρώτη φάση δεν εμφανίζονταν στην πλατεία γιατί θεωρούσαν την όλη φάση φιλελέδικη), και ξαφνικά είδαμε την αστυνομία να τρώει ξύλο και διαδηλωτές Ράμπο να μπουκάρουν στη βουλή με άψογη γνώση χρήσης αυτόματων όπλων και πολεμικών τεχνών.

Έτσι έγινε.

Και έτσι επίσης είχε ρίξει ο Σόρος τον Μιλόσεβιτς το 2000, με το Otpor και τις μπουλντόζες (και την αγαστή βοήθεια του δικού μας ΥΠΕΞ υπό τον ΓΑΠ, βεβαίως).

Αν φτάναμε στο σημείο να γινόταν κι εδώ κάτι αντίστοιχο, έτσι θα γινόταν κι εδώ.

Μαρινάκης-Αλαφούζος-Μελισσανίδης θα μίσθωναν τα χουλιγκάνια με τα πούλμαν που θα γέμιζαν το Σύνταγμα, και νταβραντισμένοι μάχιμοι εθνικισταράδες του Μιχαλολιάκου θα πρωτοστατούσαν στην ανατροπή του ανθέλληνα προδότη Τσίπρα (εννοείται, μιλάμε για το σενάριο που αυτός θα είχε τιμήσει το ΟΧΙ του λαού, έτσι; Δεν μιλάμε για το σενάριο που έγινε πραγματικότητα, δηλαδή την κωλοτούμπα), και θα έσωζαν το Μέλλον του Έθνους στην Κοινότητα των Λευκών Αρίων Δυτικών, για να μην γίνουμε Βενεζουέλα.

Όποιος πιστεύει ότι θα γινόταν αλλιώς, ας επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Και αυτό μια εικασία είναι. Την εποχή των Αγανακτισμένων πολλοί χούλιγκανς ήταν μαζί μας στο Σύνταγμα. Όχι οι τοποθετημένοι ως επικεφαλής από τις διοικήσεις. Αλλά πολλοί μπροστινοί και μαγκάκια. Χωρίς αυτούς θα δυσκολευόταν οι διοικήσεις να συσπειρώσουν τις ομάδες που περιγράφεις.

Σου θυμίζουμε επίσης ότι όσο ο Τσίπρας υποδύονταν τον αντιμνημονιακο πρωθυπουργό, από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 2015, εκείνοι που έκαναν διαδηλώσεις εναντίον του σε εβδομαδιαία βάση ήταν κάποιοι αντιεξουσιαστές. Όχι οι ΧΑτες. Το θυμάσαι; Κάθε εβδομάδα έκλειναν το κέντρο για διάφορους λόγους. Ασχέτως αν δεν μάζευαν πολύ κόσμο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε ακόμα το αντισυστημικο σενάριο.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Σου θυμίζουμε επίσης ότι όσο ο Τσίπρας υποδύονταν τον αντιμνημονιακο πρωθυπουργό, από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 2015, εκείνοι που έκαναν διαδηλώσεις εναντίον του σε εβδομαδιαία βάση ήταν κάποιοι αντιεξουσιαστές...''

πώς δεν το θυμαμαι.. ορισμενα κινηματικα στελεχη του βαθεως τσιριζα ειχανε ταξει προεκλογικα στα αναρχοψυχακια κατι σαν αμνηστια για τα διαφορα μελη των διαφορων ''οργανωσεων'' που σαπιζαν στην μπουζου, οι ετσι το δεσανε κομπο σκοινι οτι ''βγαινουν'' (υπαρχουν ηχογραφημενες τηλεφωνικες συνομιλιες που βγηκανε στην φορα απο τα τσοντοκαναλα των ολιγαρχων), και αλλη δουλεια δεν ειχαμε σαν χωρα εν μεσω ''διαπραγματευσης'' (χαχαχαχ.. το αλλο με τον τοτο το ξερεις;) επρεπε να φαμε και στην μαπα τωρα μαραθωνιους ''απεργιων πεινας'' και τους αγαθομουνηδες τους ''αλληλεγγυους'' με τις γνωστες υστεριες.. απριλιο μηνα με πασχα μεσα και δωσε υστερια και γκρινια και κωλοπιλαλα.. μπαχαλοκαταστασεις στο πολυτεχνειο και κατηλειμενη η πρυτανεια στην πανεπιστημιου (γιατι ετσι μας αρεσει!) και αλλα τετοια φοκλορικα..

πως το λενε στα χωρια; ''χαζαμαααααααρες παιδακι μου, χαζαμαρες...''
ή ακομα καλυτερα: ''εδω ο κοσμος καιγεται και το.....''

Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευγενική παρατήρηση: πολλοί σχολιαστές προερχόμενοι από άλλους χώρους, κάνουν μεν σωστή κριτική σε πρόσωπα τύπου μπάρμπα-Νίκου, αλλά μαζί με αυτό βγάζουν μηδενιστική χολή για όλους μας. Ενδεικτικό παράδειγμα το σχόλιο που λέει ότι όλοι οι εθνικιστές πάνε στις ειδικές δυνάμεις, στα ΜΑΤ κλπ. Ευχαριστούμε ρε μάγκες, το ιστολόγιο εθνικιστικό είναι πάντως, και μια χαρά σας αφήνει να εκφραστείτε. Αλίμονο αν υπάρχει αντίστοιχο δικό σας παράδειγμα.
- Βλάχος

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''αλλά μαζί με αυτό βγάζουν μηδενιστική χολή για όλους μας. Ενδεικτικό παράδειγμα το σχόλιο που λέει ότι όλοι οι εθνικιστές πάνε στις ειδικές δυνάμεις, στα ΜΑΤ''

ας φροντιζατε να βγαλετε τοσες δεκαετιες κατι παραπανω και κατι περισσοτερο απο ματατζηδες/κομπλεξικους μπατσους/καραβαναδες/παπαδαρια/μουτρα της νυκτας. κανα συγγραφεα ας πουμε, κανα σοβαρο στοχαστη (οχι τυπου γεωργαλα και πατριαρχη) αλλα μαλλον δεν το χατε.. καμια αντισυστημικη ενεργεια; κατι πραγματικα αντικαθεστωτικο; κατι που να στρεφεται εναντια στην λματ και το καθεστως της γ ελληνικης δημοκρατιας; οχι φυσικα παρακρατικες εφορμησεις μεσα απο τις γραμμες των ματ (οπως φεβρ του '08).

εθνικη συμφιλιωση και ληθη στο παρελθον, οκ, αλλα μην ζητατε και τα ρεστα τωρα. στο κατω-κατω δεν σας ειδα να κανετε καμια δημοσια αυτοκριτικη για τα αναιτια μαχαιρωματα που εκανε η συμμορια του μανιαταρου απο τα 90ς.. υπαρχουν ανθρωποι που σακατευτηκαν απο τις χοντρομαλακιες των μπραβων του μανιατη κυπατζη (πχ ιουνιος '98). ''πορκυδες'' βγαζατε τοσα χρονια, δεν βγαζατε κατι αλλο

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που γράφεις αλλά μην πέφτεις στην μεθοδολογική παγίδα της γενίκευσης.

Καταρχάς πολλοί εθνικιστές έχουν σύρει τα εξ αμάξης σε αυτούς που σωστά κριτικάρεις και εσύ μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Μην τους βγάζεις από την εξίσωση γιατί έτσι δίνεις πάτημα στους βλάκες να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εθνικιστικός χώρος πέρα από την Χρυσή Αυγή.

Δεύτερον υπήρχαν αντίστοιχες περιπτώσεις σακατεμενων εθνικιστών από δικές σας "φέρμες". Απλά αυτοί πήγαν άκλαφτοι επειδή δεν υπήρχε δίκτυο να φέρει στην επιφάνεια της επικαιρότητας τις περιπτώσεις τους. Είναι πάρα πολλά αυτά τα περιστατικά τα οποία δεν μαθεύτηκαν ποτέ. Εμείς θα σου φέρουμε ένα που σίγουρα το θυμάσαι ως παράδειγμα.
2002 έχει περάσει για πρώτη φορά ο Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σε όλη την Ευρώπη οι υπάλληλοι του Σόρος κάνουν διαδηλώσεις εναντίον του. Στην Ελλάδα ο Μιχαλολιάκος θέλει να κάνει συγκέντρωση υπέρ του. Μια από τις λίγες καλές ιδέες που είχε. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στο Πεδίο του Άρεως. Ο Νικολάκης έχει στείλει μια αδύναμη περιφρούρηση (ελάχιστα άτομα) και ετοιμάζεται να ξεκινήσει από τα γραφεία με το κύριο σώμα της πορείας (γύρω στα 50 άτομα). Οι αντιφασίστες ξεκινούν αντιπορεία από την Ομόνοια (αν θυμόμαστε καλά) και την ίδια ώρα τα ΜΑΤ μπλοκάρουν τα γραφεία της ΧΑ και δεν επιτρέπουν στους 50 Χάτες να ξεκινήσουν (με δυνατά άτομα ακόμη της παλιάς ΧΑ μέσα) για το Πεδίο. Αντιθέτως τα ΜΑΤ φέρνουν και αφήνουν 1500 αντιφασίστες να καταλάβουν το Πεδίο του Άρεως. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο σημείο
πέρα από τα ελάχιστα άτομα της περιφρούρησης του χοντρού και όσοι (ελάχιστοι) αυτόνομοι θέλαμε να πάμε στην συγκέντρωση χωρίς να έχουμε σχέση με την ΧΑ και να ακολουθήσουμε την πορεία της από τα γραφεία. Πήγαμε μόνοι μας να στηρίξουμε το αίτημα της εκδήλωσης. Ευτυχώς για τους αυτόνομους ήμασταν μαλλιάδες ή κυριλέ και στεκόμασταν μακριά από τους Χάτες με τις γνωστές φάτσες (ξυρισμένα κεφάλια, παντελόνια παραλλαγής). Μόλις κάνατε το ντου εμείς το παίξαμε περαστικοί αλλά οι ΧΑτες που δεν κατάφεραν να φύγουν έγκαιρα κατέληξαν με σοβαρά τραύματα για το νοσοκομείο. Τα δόντια τους κατρακυλούσαν στο οδόστρωμα. Τους χτυπούσε μια ολόκληρη πορεία.

Αυτό είναι ένα ελάχιστο παράδειγμα. Η τρομοκρατία κατά του εθνικισμού που είχε απλώσει ο αντιφασιστικός χώρος και το σύστημα εξουσίας πέτυχε σε μεγάλο βαθμό και κάτι που απαντά στο επιχείρημα γιατί δεν υπήρξαν εθνικιστές λογοτέχνες κλπ. Υπήρξαν. Αλλά φοβούνταν ότι την επόμενη μέρα θα τους εξαφάνιζε το σύστημα ή ότι θα τους δέρνατε αν εξέφραζαν τις ιδέες τους. Έχουμε αναφέρει έστω και εν συντομία στο παρελθόν ότι το μεγαλύτερο μέρος των παλιών λογοτεχνών του φανταστικού στην Ελλάδα ήταν εθνικιστές, συντηρητικοί, παραδοσιοκράτες. Δεν πήραν όμως το ρίσκο να μιλήσουν ανοιχτά για τις πολιτικές τους απόψεις γιατί φοβούνταν τις συνέπειες.

Δυστυχώς το δόλωμα της φιλελεύθερης εξουσίας του κεφαλαίου δεν το έφαγαν μόνο οι από δω κατά το παρελθόν. Το έφαγαν και οι δικοί σας. Το θέμα είναι να ξεπεραστεί κάποτε αυτό το σύμπλεγμα και να καταλάβουμε έστω και την ύστατη ώρα ποιος είναι ο κοινός εχθρός.δεν αναφερόμαστε στους όντως ακροδεξιούς και όντως αντιφασίστες του Σόρος. Αναφερόμαστε στους κανονικούς εθνικιστές, αναρχικούς και κομμουνιστές. Όπως έγινε πράξη η σωστή επιλογή στους Αγανακτισμένους έτσι πρέπει να γίνει ξανά και ξανά

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συντάσσομαι με την απάντησή σας.
- Βλαχος

Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

50 νοματαιοι να την εχουν πεσει σε μεμονωμενους που σταθηκαν ατυχοι ειναι τουλαχιστον ανανδρο, δεν εχει καμια τιμη αυτη η φαση, δεν ειναι αντρικιο. αλλα μην ξεχνας οτι υπηρχε πολυ συσσωρευμενο μισος και οργη για τις αδικοπραγιες της συμμοριας του μανιαταρου. κιθαριστας των last drive που περιμενε το λεωφορειο εχασε μερος της ορασης του επειδη φορουσε παλαιστηνιακη μαντηλα, οι ''αντισιωνισται'' του μιχαλοβλακου τον σαπακιαζαν με ροπαλα και στους διερχομενους που πηγαν να ψελισουν 2 κουβεντες τούς ελεγαν ''μην ανησυχειτε, ενας αλβανος πορτοφολας ειναι..''.

5 μηνες μετα σκαει το σκηνικο στην ευελπιδων. οι μπραβοι του κυπατζη την επεσαν σε αλληλεγγυους αδιοριστων καθηγητων, καθαρα παρακρατικη ενεργεια. τις θυμασαι τις κινητοποιησεις του μαιου/ιουνιου του '98; κατι μπαχαλα κατσε καλα τωρα, με τους ματατζηδες να εχουνε αφηνιασει και να κανουν αισχη μπροστα στις καμερες χωρις ντρεπονται. μιλαμε για αγρια σκηνικα που δεν ξεχνιουνται ευκολα. και ''οι ετσι'', οι δικοι σας, αντι να τα βαλουν με τους μπραβους και τους πραιτωριανους της εξουσιας σαπακιασαν 20χρονους φοιτητες που ειχανε παει να συμπαρασταθουν. την θυμασαι την φωτο του αλλου, δεν την θυμασαι; τετοιο μισος, τοση δολοφονικη μανια ουτε σε προσωπικες αντιδικιες δεν παιζουν. να σου θυμισω τις μαθητριες που τους χαραζαν αγκυλωτους στις αρχες των 90s; να σου θυμισω τα σκηνικα του 92 τοτε με τα μακεδονικα; στο πολυτεχνειο του 2002 μετα την πορεια ειχαμε 3 μαχαιρωμενους. να τα λεμε ολα, οκ;

τεσπα, συμφωνω οτι ο εχθρος ειναι κοινος. πες το σιωνισμο, πες το παγκοσμιοποιηση, ΝΤΠ, νεοφιλελευθερισμο, πλουτοδημοκρατια, τραπεζες αγορες και τοκογλυφοι, πες το οπως θες. και στο κατω-κατω, ολοι μας εξαπατηθηκαμε. εσεις με τους φυτευτους ακροδεξιους και τους κυπατζηδες και εμεις με τις μκο και τα πουτανακια του σορος. μεγαλωσαμε, ωριμασαμε, καιρος να δουμε τα πραγματα αλλιως. πρεπει να το πιασουμε απο την αρχη το νημα..

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τα θυμόμαστε ανώνυμε. Τις απεργίες για το νομό Αρσένη και όλα τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Μέσα ήταν οι μεγαλύτεροι της λέσχης στις διαδηλώσεις.

Όμως πίστεψέ μας είναι απείρως περισσότερα αυτά που έχουν υποστεί οι εθνικιστές. Για πολλούς λόγους.

Επίσης οι μαθήτριες με τις χαρακιές ήταν παραμύθι. Το ξέραμε όλοι τότε. Δεν είχε συμβεί έτσι όπως το περιέγραψαν τα κανάλια.

Το '92 έγινε ένα ντου στην βίλα Αμαλίας μετά από συγκέντρωση για το Μακεδονικό στο κέντρο αλλά λίγες μέρες πριν είχαν κάνει οι δικοί σας ντου στους σκιναδες του Υποβρυχίου στην κατάθεση στεφάνων στο Σύνταγμα, 300 άτομα σε 50 (για να είμαστε δίκαιοι πέρα από την κριτική, εκεί είχε σταθεί πολύ καλά μόνος εναντίον παρά πολλών μέχρι να πέσει κάτω γνωστό πρόσωπο το χώρου που τώρα είναι στο Εθνικό Μέτωπο ), στα υπόλοιπα για το 2002 έχεις απόλυτο δίκιο.

Στην τελευταία παράγραφο τα λες όλα. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και προς τα εκεί πρέπει να κατευθυνθούν όσοι έχουμε απομείνει εκατέρωθεν.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μυστηριώδεις θάνατοι ολιγαρχών, πολιτικών, μαφιόζων. Να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα και να μην ξέρουν από πού τους ήρθε. Ε ρε γλέντια...

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ολιγαρχίες πέθαναν μυστηριωδώς; πλην Βγενόπουλου πριν 8 χρόνια

Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αναφέρομαι σε μελλοντικούς θανάτους...

Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 2023