Θα μας τρελάνουν….

Το ότι ο μεταμοντερνισμός εμπεριέχει στον πυρήνα της αντίληψής του το σπέρμα της παράνοιας είναι κάτι που, ως λέσχη, υπογραμμίζουμε εδώ και χρόνια. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά την χώρα βασιζόμενος στις αντιλήψεις του μεταμοντερνισμού είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας αναγκάζεται να υποστεί. Και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία τις οποίες προκαλεί αυτός ο συνδυασμός, δύσκολα περιγράφονται!

Η τελευταία πολιτική επίθεση του κυβερνώντος κόμματος προς την νοητική κανονικότητα έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα, γιατί μια δεκαόροφη πολυκατοικία «ξεφύτρωσε» μπροστά από την Ακρόπολη.

Το άθλιο τσιμεντένιο τέρας κρύβει μέρος της θέας του ιερού βράχου. Αλλά το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι η άδεια για το συγκεκριμένο έργο, που δόθηκε το 2017 από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μπορεί να αποτελέσει την βάση ώστε να οικοδομηθούν κι άλλα τέτοιου μεγέθους κτίρια στο συγκεκριμένο σημείο.


Το γεγονός αυτό έγινε τις τελευταίες ημέρες σημείο αναφοράς του, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιου δημάρχου Αθηνών Νάσου Ηλιόπουλου. Ο κύριος Ηλιόπουλος, που μέχρι πριν έναν περίπου μήνα ήταν υπουργός της κυβέρνησης και παραιτήθηκε από την θέση του για να διεκδικήσει τον δήμο των Αθηναίων, ως υποψήφιος δήμαρχος προωθεί πρωτοβουλίες πολιτών, προκειμένου να μην συνεχιστεί το φαινόμενο της οικοδόμησης τέτοιων κτιρίων μπροστά από την Ακρόπολη. Ανάμεσα στα άλλα, ο κύριος Ηλιόπουλος δήλωσε πως «Η ζώνη ελέγχου του ύψους των κτηρίων που καθορίστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα του 1975, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί με την συνεργασία των δύο αρμόδιων υπουργείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

Για να καταλάβουμε καλά τι συμβαίνει θα πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής. Ο κύριος Ηλιόπουλος μέχρι πρότινος έβλεπε, αυτοπροσώπως και συνεχώς, στα υπουργικά συμβούλια τους υπουργούς και τους υφυπουργούς πολιτισμού και περιβάλλοντος. Αλλά αντί να συζητήσει τέτοια ζητήματα μαζί τους και να θέσει κάποιους προβληματισμούς για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, χρειάστηκε να παραιτηθεί και να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος, για να αναδείξει το εν λόγω θέμα συζήτησης...!!!

Αν και κάποιος καλόπιστος θα μπορούσε να ψελλίσει ορισμένα επιχειρήματα περί διαφορετικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου εργασίας, περί ανεξαρτησίας του ΚΑΣ και άλλα σχετικά, η αλήθεια παραμένει μία και είναι η εξής: Οι τύποι της κυβέρνησης ή νομίζουν ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση ή πρέπει να εργάζονται πάνω σε κάποιο σχέδιο μαζικής σχιζοφρένειας του ελληνικού πληθυσμού. Πρέπει, δηλαδή, να νομίζουν ότι με τις διαδοχικές επιθέσεις στην μνήμη και με την ανηλεή επιχείρηση αλλοίωσης της αντιληπτικής κανονικότητας του νου, θα υπηρετήσουν τις πολιτικές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α καθώς και τους κομματικούς τους σχεδιασμούς, με τρόπο αποτελεσματικό. Το γεγονός ότι έχουν ως κύριο αντίπαλο το κωμικό τσίρκο της Νέας Δημοκρατίας, ίσως, τους δίνει θάρρος να συνεχίζουν αυτούς τους ψυχοδιαταραγμένους πειραματισμούς.

Εμείς, απ’ την πλευρά μας, αρκούμαστε απλώς να υπενθυμίσουμε στον κύριο Ηλιόπουλο και σε όσους δημότες των Αθηνών τον ακολούθησαν σε αυτή την κινητοποίηση ότι οι κυβερνήσεις υλοποιούν πολιτικές, δεν οργανώνουν διαμαρτυρίες. Εκείνο, ωστόσο, που μας προκαλεί μια κάποια απορία είναι γιατί ο μέσος Έλληνας δεν αποκαθηλώνει όλο το κυβερνητικό, καθώς και το αντιπολιτευόμενο τσίρκο από τα εξουσιαστικά πόστα; Για πόσο ακόμη θα ανέχεται αυτούς τους βιασμούς της νοητικής του ικανότητας; Είναι άραγε τόσο δύσκολο να πράξει πολιτικά κάτι που θα διασαλεύσει την εξουσία του αστικού life style και του αντιαισθητικού λίμπεραλ καθωσπρεπισμού;