Η 17η Νοεμβρίου της νεορομαντικής εφηβείας

 Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί ιστορική ημέρα μνήμης για όλους εμάς τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Γιατί την 17η Νοεμβρίου του 1993, η «παλιά  φρουρά» των γηπέδων έζησε μια ανεπανάληπτη στιγμή.

 Η, στερημένη από διακρίσεις, αλλά για χρόνια αξιόλογη εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, εκείνη την μέρα είχε φτάσει ένα βήμα πριν το όνειρο. Φιλοξενούσε στο Ολυμπιακό Στάδιο την Ρωσία, που ήδη είχε προκριθεί στο μουντιάλ του 1994 και κατέβαινε στον αγώνα σχετικά αδιάφορη. Με νίκη, όχι απλά ήμασταν στο μουντιάλ μα περνούσαμε και πρώτοι στον όμιλο.

Στο γήπεδο βρισκόμασταν 70.000 αφιονισμένοι οπαδοί που πριν την έναρξη του αγώνα βιώναμε στιγμές ενός μεταφυσικού παραληρήματος. Την συλλογική μέθη ευνοούσε ο χαλαρός έλεγχος στις θύρες, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να μπαίνει στις εξέδρες ο ένας στους τρεις οπαδούς φορτωμένος με καπνογόνα. 

Όταν ο Νίκος Μαχλάς άνοιξε το σκορ, το επάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ άρχισε να ταλαντεύεται σαν τις κούνιες των παιδικών χαρών. Οι πύλες της παλαιάς οπαδικής κολάσεως είχαν ανοίξει. Ακόμη υπάρχει η απορία για το τι θα συνέβαινε αν απέναντί μας δεν υπήρχε μια φιλική εθνική, όπως εκείνη της Ρωσίας.

Η υπόλοιπη βραδιά κύλησε όπως θέλαμε, καθώς οι Ρώσοι δεν έδειχναν διάθεση να πιεστούν για έναν αγώνα χωρίς βαθμολογική σημασία. Το τέλος της συνάντησης μας βρήκε θριαμβευτές και την εθνική, για πρώτη φορά, σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.

Την επόμενη μέρα οι μετριότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ευτέλιζαν (και συνεχίζουν να το ευτελίζουν) την σημασία της έννοιας του εκπαιδευτικού, μας έκαναν ένα μικρό κήρυγμα καθωσπρεπισμού για το πόσο αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου τα επεισόδια των φοιτητικών παρατάξεων και των αναρχικών. Μετά άρχισαν να μας βασανίζουν με το άθλιο μάθημα ενός άθλιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Αλλά όσoι ζούσαμε την πραγματικότητα του νεορομαντικού εφήβου, κι ακούγαμε heavy metal, και διαβάζαμε War Flag, comics, μυθολογία και Δραγούμη, κι αράζαμε σε σφαιριστήρια και μπουκάραμε σε γήπεδα, είχαμε γραμμένους τους καθηγητές και την γενιά του Πολυτεχνείου στα παλιά μας τα άρβυλα. Γιατί το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας μας κρατούσε ακόμη σε άλλες διαστάσεις. Μαγικές και πύρινες. Εκεί που η δροσιά του γρασιδιού γέμιζε τα πνευμόνια και η συλλογική απόλαυση του ποδοσφαιρικού αγώνα θύμιζε κόσμους μεσαιωνικούς, χαμένους στην αχλή των μύθων.


Σχόλια:
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προς τον σχολιαστή "ανώνυμο πουστρόνι":

α)Ο Σταμάτης δεν μένει σε υπόγειο.

β) Σε περιμένουν εκπλήξεις..

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υπογράφει ως ανώνυμο πουστρόνι;; χαχαχα

τι άλλο θα ακούσουμε γαμώ τη τρέλα μου

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

  Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μαμμουτε άλλαξε βρακακι και μετά μιλάμε .
Το πιο αστείο είναι ότι βάζεις διπλα σχόλια . Τι νομίζεις ότι με πρόσβαλεις με όσα γράφεις περί πουστηδων ; Δεν ειμαι σαν εσένα κομπλεξικο σπουπιδι με απωθημένα .
Γελάω και μόνο στην ιδέα του πόσο έχεις χεστει. Αυτο συμβαινει με φασιστακια που το παίζουν κάποιοι ενώ είναι πουθεναδες ενώ κάποιοι είναι συνέχεια στον δρόμο και συγκρούονται με την αστυνομία για βασικές ανθρώπινες ελευθερίες . Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο για όλους εκτός από τα φασιστακια σαν εσένα που φοιτούν στα πανεπιστήμια ελευθερα σπερνοντας δηλητηριο
Εκπλήξεις έρχονται ναι

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

α) Τώρα που δεν βρίζεις μανάδες και συγγενείς, τώρα που προσέχεις κάπως και την ορθογραφία σου, δημοσιεύω το σχόλιό σου.

β) Δεν έχω την απαίτηση να δεχτείς ότι είμαστε συλλογικότητα και να σταματήσεις να αναφέρεσαι μόνο σε έναν εξ ημών. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι το γνωρίζεις και διαπιστώνω το πόσο σε πονάει. Δεν πειράζει. Συνέχισε να απευθύνεσαι μόνο στον Σταμάτη. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι γνώρισμα κωμικών πλασμάτων όπως εσύ.

γ) Δεν ξέρω αν θέλει να σε προσβάλει ο Σταμάτης. Θα απαντήσει μόνος πάνω σ' αυτό. Σε γενικές γραμμές πάντως εκείνο που προσβάλει την υπόσταση του ανθρώπινου όντος και την ελληνική ταυτότητα είναι κάποια λάθη της φύσης, όπως εσύ. Αν είχες την στοιχειώδη ικανότητα αντίληψης θα σου απαντούσα ότι κάθε συλλογικότητα συγκρούεται με το κράτος για ιδεώδη και αξίες που θεωρεί σημαντικά. Τυγχάνει να δίνουμε προτεραιότητα σε άλλες ιδέες απ' ότι εσύ. Αλλά είσαι τόσο μαλάκας ώστε να νομίζεις ότι τα ιδεώδη που έχουν τις καταβολές τους στον Ρομαντισμό είναι υποδεέστερα από εκείνα της, εδώ και πολύ καιρό, νεκρής πολιτικής θεωρίας της διεθνιστικής "(ψευτο)επανάστασης". Και με τους μαλάκες όπως εσύ, -που είναι και πωρωμένοι και φανατισμένοι και δειλοί και προσπαθούν να πουλήσουν μαγκιά κοινωνικά και διαδικτυακά κουκουλοφορεμένοι, βασιζόμενοι στις πλάτες του κράτους που δήθεν πολεμούν- δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Όπως σου έγραψα και στις παλιότερες αναρτήσεις, εμείς γράφουμε επώνυμα και δεν έχουμε μίσος για κανένα. Υπάρχουν φωτογραφίες μας. Ξέρεις ποιοι είμαστε. Εφόσον θες να μας χτυπήσεις μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να το πράξεις. Σε περιμένουμε. Κι ας μην γνωρίζουμε ποιος είσαι. Είμαστε large, δεν έχουμε πρόβλημα ούτε με αυτό. Αλλά αντί να το κάνεις στο τέλος επαναλαμβάνεις πόσο μας μισείς. Τι να κάνουμε; Δεν γίνεται να μας αγαπούν όλοι.

Αν βλέπουν κάποιοι σοβαροί φίλοι σου τον όλο διάλογο, θα έπρεπε να σε είχαν πετάξει με κλωτσιές από δίπλα τους. Γιατί η ξεφτίλα την οποία προσφέρεις σε όσα υποτίθεται ότι υποστηρίζεις είναι άδικη για τον δικό σου χώρο. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά αναγνωρίζουμε ότι ανάμεσα στους αντιπάλους υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί. Δεν τους αξίζουν συνοδοιπόροι που αποτελούν συνώνυμα της κατάντιας, όπως εσύ.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 Ο Σταμάτης Μαμούτος είπε...

Αν και η αλήθεια είναι ότι αναγκάζομαι να ζω με ένα θέμα υγείας που με ταλαιπωρεί ιδιαιτέρως εδώ και έναν περίπου χρόνο, δεν έχω φτάσει ακόμη σε σημείο να "χέζομαι", όπως μπορεί γράφει ο σχολιαστής με το παράξενο ψευδώνυμο.

Κατά τα άλλα, η απάντηση του αυστηρού moderator με καλύπτει.

Είναι κρίμα για την κοινωνία μας να εκτρέφει τέτοιες περιπτώσεις.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πείτε του αποβράσματος ότι για να προσβληθεί κανείς πρέπει να έχει και ένα ηθικό background. Αυτός πως να προσβληθεί; Τέτοια ρόμπα που είναι.

Πάντως χωρίς να θέλω να το φιλοσοφήσω τιτίκα κάνει μπαμ ότι σε εγκατέλειψε ο καβαλιέρος σου και έχεις λαλήσει. Για να ξεσπάσεις γράφεις τα σχόλια. Υπομονή και θα τελειώσει η καραντίνα.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πείτε του ότι τον φοβάστε ρε παιδιά. Είναι ψυχολογικό το θέμα. Θα μείνει πάλι άυπνος αν του πείτε ότι τους γράφετε στα παπάρια σας.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Λες να βοηθήσει; Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο μέλος που να σπουδάζει ψυχολογία.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πέρα από νομικά κολασημα από τον αντιρατσιστικό ,που κακώς υπάρχει καθώς αντιφασισμος.σηκαινει πάλη και όχι αστικη καλυψη, γράφεται χυδαιότητες και φοβικές βλακείες για το ότι δέχεστε όλους τους χώρους και άλλα τέτοια ενώ έχουμε δει άπειρα ρατσιστικά και φασιστικα άρθρα σας και σχόλια σας παντού όπως και το συγκεκριμένο άρθρο και τα ομοφοβικά σχόλια από κάτω περί "πουστηδων".
Επίσης επειδή έχω επικοινωνησει στο παρελθόν με όσους μαλωσατε και αποχώρησαν από τον φασιστικό σας βούρκο ξέρω πολύ καλά γιατι πράγμα μιλάω .
Κανονικά δεν θα ασχολιομουν μαζί σας αλλά από την στιγμή που το παίζετε μαγκες θα πρέπει να βγει το φίδι από την τρύπα του μια και καλή . Και πίστεψέ με πολλοί σύντροφοι θα θέλανε να σας βγάλουνε από τις τρύπες σπίτια σας με χαρά και να σας σύρουν έξω . Η φασιστική απειλή δεν είναι παιχνίδι ούτε το να σπέρνετε φασιστικό δηλητήριο στις σχολές .
Ο καθηγητής που σε έχει αναλάβει μαμουτε είναι υπόλογος εκτός και αν δεν γνωρίζει την φασιστικη σου φρασεολογία και νοοτροπια .
Ντροπή και μόνο στις σχολές που αφήνουν να υπάρχει έστω αυτό το μόρφωμα .
Οι σχολές είναι αντιφασιστικές και θα μείνουν .
Ο λόγος που γράφω είναι για να βγάλεις επίσημα ανακοίνωση μαμμουτε που να αποκηρύσσεις τον φασισμό και την βία του αλλιώς δεν θα σε θεωρούμε πλέον μόνο γραφικό

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο λόγος που δημοσιεύω τα όσα γράφεις είναι για να μπορούν να διαπιστώσουν οι αναγνώστες τη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και σε αποβράσματα, όπως εσύ.

Αποβράσματα που γράφουν ψέματα κατ' εξακολούθηση. Γιατί μάλλον δεν έχεις επικοινωνήσει με κανέναν. Απλά έμαθες ότι κάποτε υπήρχαν και αναρχικοί ρομαντικοί στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ και νομίζεις ότι "ρίχνεις άδειες για να πιάσεις γεμάτες". Έλα όμως που οι παλιοί αυτοί μας φίλοι, παραμένουν φίλοι. Κανείς τους λοιπόν δεν έχει μιλήσει μαζί σου.

Αν υπάρχουν κάποιοι που αποχώρησαν από την Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. και διέκοψαν επαφές ήταν οι "ακροδεξιοί" που κατάλαβαν ότι στην λέσχη δεν υπήρχε χώρος για ψευδοπατριωτισμό, αλλά μόνο για αληθινό ρομαντικό εθνικισμό. Αν λοιπόν έχεις μιλήσει με αυτούς, θα ήταν πολύ διασκεδαστικό για εμάς να "τεστάρουμε" τα όρια του αντιφασισμού σου.

Μόνο αποβράσματα σαν εσένα απειλούν και εκβιάζουν προκειμένου να διακόψουν έρευνες. Μόνο αποβράσματα σαν εσένα βρίζουν μανάδες, συγγενείς και ανθρώπους άσχετους, που δεν του έχουν κάνει τίποτε. Μόνο αποβράσματα σαν εσένα κάνουν τους μπροστινούς των πρακτόρων της άκρας δεξιάς που θέλουν να ελέγχουν τον εθνικιστικό χώρο, ελπίζοντας να χρησιμοποιήσουν κάποια δήλωση μετάνοιας της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ για δικούς τους σκοπούς. Αλλά φαίνεται πως ακόμη οι υπάλληλοι των πρεσβειών δεν έχουν καταλάβει με ποιους τα βάζουν. Και πως αν υπάρχουν κάποιες "τρύπες φιδιών" που θα αδειάσουν σύντομα είναι οι δικές τους.

Επαναλαμβάνω λοιπόν εκφράζοντας όχι μόνο το Σταμάτη αλλά και όλους μας. Σε περιμένουμε να έρθεις με την παρέα σου να μας "βγάλεις από τις τρύπες μας". Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω; Ελάτε και με τα μηχανάκια....

Σε σχέση με το αν δεχόμαστε τους πάντες, αυτό το επιβεβαιώνω. Ασφαλώς και δεχόμαστε τους πάντες που υιοθετούν τις ιδέες και την αισθητική μας. Για να σου λύσω την απορία που φαίνεται να σε κατατρώει, δεχόμαστε και πρόσωπα με ερωτικές επιλογές όπως η δική σου. Αρκεί να πιστεύουν τα ίδια με εμάς. Αρκεί να είναι ρομαντικοί και παραδοσιοκράτες. Για παράδειγμα, θα ήμασταν ανόητοι ώστε να αρνηθούμε την συμμετοχή ενός παιδιού που θα είχε τις ιδεολογικές αναφορές του Hanns Heinz Ewers.

Για να σου λύσω και μια παλαιότερη απορία θα σου γράψω και το εξής. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος μη λευκός είναι κατώτερός μας. Δεν είμαστε ρατσιστές. Αναγνωρίζουμε μάλιστα σε έγχρωμους και Ινδιάνους εθνικιστές της Βραζιλίας (ιντεγκραλιστές λέγονται) και της Λατινικής Αμερικής ότι είναι συναγωνιστές μας και τους τιμούμε όπως κάθε άλλο παραδοσιοκράτη, που αγωνίζεται ενάντια στο διεθνισμό και την παγκοσμιοποίηση της νεωτερικότητας. Όπως τιμούμε και Μαλαισιανούς εθνικιστές metalheads (αν δεν το γνωρίζεις η heavy metal σκηνή της Μαλαισίας είναι σε μεγάλο βαθμό εθνικιστική). Δεν δεχόμαστε όμως ότι ο κάθε μετανάστης που μεταφέρει στην Ευρώπη η Μέρκελ μπορεί να λάβει, έτσι απλά, την ελληνική ιθαγένεια. Η ιθαγένεια δεν είναι πουκάμισο για να την αλλάζουμε όποτε θέλουμε. Ελπίζουμε ότι ακόμη και ένα σκουπίδι με μορφή ανθρώπου, όπως εσύ, μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά.

Τέλος, όσον αφορά τη δήλωση μετάνοιας που ζητάς (σαν ασφαλίτης άλλων εποχών) θα σου επαναλάβω, εκ μέρους όλων των παιδιών της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ, κάτι παλιό, που γνωρίζουν οι αληθινοί Έλληνες: Έλα να την πάρεις, κοκόνα μου! Μολών λαβέ!

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...

Για να κάνω ένα λογοπαίγνιο μαύρου χιούμορ, θα απαντήσω στο παιδί: "Σιγά μην φοβηθώ", χα!

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

μαμμουτε σαν δειλος και ψευτης φασιστας που εισαι επελεξες να μεινεις στην ανονυμια του moderator λες και ειμαστε χαζοι σαν το συναφι σου αλλα η αστικη σου ψευτοεγγυροτητα σου εχει πεσει ηδη με τα ομοφοβικα και ρατσιστικα σχολια ποου εχεις γραψει μιλοντας συνεχως για εθνικισμο που οσοι πολεμησαμε το νεοναζισικο τερας της χρυσης αυγης ξερουμε τι σημαινει και εσυ πολυ καλα ξερεις για αυτο μιλας σαν χυδαιος ακροδεξιος για φυλετικο εθνικισμο σε αρθρο σου
ανέφερες γενικα και αοριστα για εθνικισμο λες και ο αντιφασισμος αφορα μια χωρα και δεν πολεμαμε τον φασισμο σε ολες τις χωρες του κοσμου. Ανεφερες επισης μια φασιστικη φραξια του μεσοπολεμου και νομιζες οτι εμεις που εχουμε καταγγειλει τον φασιστα μπολσοναρο και τον φασιστα τραμπ θα κολοναμε να τα πολεμησουμε από την στιγμη που θελουμε μια γη χωρις συνορα και με ανθρωπους ελευθερους και οχι δουλους .
Μαθηματα για παγκοσμιοποιηση και καταπισλμο που τρεφει ολους εσας δεν προκειται να δεχτουμε απο φασιστες που σκοτωνουνε μεταναστες και μιλανε για αληθινους ελληνες και αλλα τετοια χρυσαυγιτικα
σου ειπαμε να κανεις μια απλη καταγγελια και οχι μονο δεν το εκανες αλλα ανεφερες οτι ταυτιζεσαι με φασιστικα και εθνικιστικα γκρουπουσκουλα
ναζιστομπλογκ μαυρος κρινος και ο ακροδεξιος γιαννακενας ειναι φιλαρακια σου εισαι τοσο αστειος που ολα αυτα βρισκονται διαδικτυακα.
για τους φιλους σου που εφυγαν ρωτα τους τι ειπαν και που και σε ποιου χωρους για ολους εσας γιατι περα απο αυτα που ανεβασαν και σας κατηγγελιλαν επισημα ανεφεραν καποια πιο πρωσοπικα πραγματα για σενα και το συναφι σου Μαμουτε
δεν χρειαζεται καν να ερθουμε να παρουμε δηλωση μετανοιας δηλωσεις μετανοιας δινουν μονο φασιστες και νεοναζιστικα καθαρματα αν εισαι ενας απο αυτους γραψτο δημσοια ή αποκηρυξε τους και μην εκτιθεσαι αλλο
εχουν δει τα σχολια σου αυτοι που πρεπει και το τελευταιο που θα πρπεει να σε απασχολει τωρα ειναι η σωματικη σου ακεραιοτητα γιατι ειπα ξεκαθαρα οτι φασιστικο δηλητηριο στις αντιφασιστικες ελευθερες σχολες δεν θα αφισουμε να διαχυθει και το καταγγελνουμε δημοσια ειναι ντροπη καθηγητες να σας βοηθανε ολους εσας

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...

Δυστυχώς για την περίπτωσή σου είμαι πολιτικός επιστήμονας και όχι ψυχίατρος.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Από τη μεριά μου έχω να πω ότι το να ήσουν (εσύ και οι φίλοι σου) χαζός θα ήταν μικρό το κακό.

Από την άλλη βέβαια εφόσον έχουν δει "αυτοί που πρέπει", όπως γράφεις, τα κείμενά μας, οφείλω να σε ευχαριστήσω για τη διαφήμιση που μας κάνεις.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

  Ο/Η Ανώνυμος είπε...

τι έγινε δειλο ακορδεξιο ανθρωπακι μπερδευτηκες και εγραψες πρωτα με το ονοματικι σου ;
το ποσο θα εχεις ακομη τον τιτλο του πολιτικου επιστημονα που αναφερεςις συνεχεια θα το δουμε
δεν θα σου αρεσουν οι μελλοντικες εξελιξεις και πως ανεφερα δεν χρειαζεται καν να σε ακουμπισουμε τα εχεις γραψει ολα εσυ σε σχολια και σε αρθρα και οπως γραψαμε ειναι ντροπη για τα ελευθερα πανεπιστημια που θεμελιωθηκα στον αγωνα του Πολυτεχνειου να εχουν φασιστες μεσα
η ειρωνια που πουλας φασιστακο δειχνει φοβο και απογνωση αλλα το επελεξες

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τα σχόλια αυτά είναι τόσο ηλίθια και στερεότυπα που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα έχει γράψει όντως κάποιος αντιφακος. Μάλλον για αντιφα "εθνικιστή" πρόκειται.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πολύ πιθανό. Απλά το σωστό δεν είναι να μιλάμε για "antifa" εθνικιστή, αλλά για ακροδεξιό.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι ίδιοι πράκτορες που υποκινούν τους ψυχανώμαλους διεθνιστές σαν και αυτόν που γράφει τα σχόλια, υποκινούν και τους μασκαράδες της άκρας δεξιάς που εμφανίζονται με το προφίλ του εθνικιστή, για να ψαρώνουν κορόιδα.

έχει βάλει φωτιές σε πολλές φωλιές ακροδεξιών η φλεφαλο. αρχίζουν να πνίγονται τα πρακτόρικα φίδια.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Θειάφι και καλάμι, χε,χε!!

 Ο/Η Werwolf 21 είπε...

Nεκροι στο Πολυτεχνειο δεν υπηρξαν.Μεχρι και ο Σβορωνος που του εκαναν προτομη πεθανε το 89.Οσοι γιορταζουν το Πολυτεχνειο ουσιαστικα γιορταζουν την πτωση του Παπαδοπουλου και την ανοδο του Ιωαννιδη.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπήρχαν κάποιοι νεκροί από αδέσποτες σφαίρες, ασφαλώς έξω από το Πολυτεχνείο.
Υπήρχαν επίσης πυροβολισμοί στους γύρω δρόμους. Έχουν ακουστεί πολλά και για την δράση μυστικών υπηρεσιών (ιδίως εκείνων του Ισραήλ).

Ωστόσο, εμείς για να είμαστε δίκαιοι, αναγνωρίζουμε ότι η συμμετοχή στο γεγονός εκείνο εμπεριείχε έναν σημαντικό κίνδυνο. Και μόνο η πιθανότητα του ξυλοδαρμού από την Αστυνομία εκείνων των χρόνων είναι κάτι που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε σε όσους παραβρέθηκαν.
Επιπλέον, ανάμεσα στους καταληψίες ήταν άνθρωποι που μετέπειτα έδειξαν λαμπρό πατριωτικό φρόνημα και είναι φίλοι της λέσχης μας, όπως ο συγγραφέας Κυριάκος Κάσσης (γι αυτό περιπαίζουμε τα χαϊβάνια, σαν τον χυδαίο σχολιαστή, που νομίζουν ότι μπορούν να μας κλονίσουν με χαφιεδίστικες μεθόδους-ξέρουμε πως τους παίζουμε).
Χωρίς βέβαια αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι στην κεφαλή της όλης αντίδρασης ήταν πρόσωπα με πολύ ύποπτο ρόλο, που στην συνέχεια ανταμείφθηκαν με πολιτικές και άλλες θέσεις εξουσίας.

Αν, λοιπόν, υπάρχουν σήμερα παιδιά που χλευάζουν το Πολυτεχνείο δεν το κάνουν για όσους πίστεψαν σε αυτό και για το σύνολο του πλήθους που πραγματοποίησε την κατάληψη.
Χλευάζουμε το Πολυτεχνείο του Λαλιώτη, του Μπίστη και της Δαμανάκη.
Χλευάζουμε τη γενιά του Πολυτεχνείου που μέσω της Μεταπολίτευσης παρέδωσε την πατρίδα ολοκληρωτικά στα χέρια των ξένων πρεσβειών.
Χλευάζουμε την μετριοκρατία, το βόλεμα, τον μοδάτο διεθνισμό, το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα, τα χαφιεδάκια, κοντολογίς χλευάζουμε την μεταμοντέρνα νεωτερικότητα.

AGAINST THE (POST)MODERN WORLD!

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μαμμουτε επειδη ο χρονος είναι συγκεκριμενος και ότι λέγεται δεν ξελεγεται σου ζητησαμε να βγαλεις μια ανακοίνωση οπως σαν γελοίο και χυδαίο σκουπιδι εβγαλες για την παρεμβαση στο γραφείο του πρύτανη και την 17 νομεβρη
Κάποιοι έχουμε παντελόνια και τα τιμαμε και δεν λέμε μαλακίες για να αποφυγουμε κατι και ενώ εσύ κρύβεσαι πίσω από το πληκτρολογιο και υποστηρίζεις το κάθε πιονι του κρατους επειδή έκανε βαβα εμείς εχουμε συντρόφους που τρέχουν με δικαστικα επειδη αμφισβήτησαν την εξουσια η οποία σε έχει βολεψει δεν μας εξέπλητε αν σε έχουν βολεψει ΝΔκρατες στο πανεπιστημιο
Είσαι τόσο ηλίθιο ακροδεξιο σπουπιδι που αναφερεις για δηλωσεις μετσνοιας τις οποίες φοβασαι γιατι φοβάσαι μάλον μην σε σφησουν μόνο τα αλλα σκουπιδια και ορφανά του ναζισμου και των χρυσαυγουλων

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Συνδικαλιστικό Όργανο Παρακρατικών είπε...

Καταγγέλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά του moderator της Φλεφαλο! Τώρα έγραψες για τον Κάσση; Έντεκα το βράδυ; Βραδιάτικα θα πρέπει οι εργαζόμενοι στους κλάδους των ΜΚΟ και των μυστικών υπηρεσιών να ψάξουν πληροφορίες και για αυτόν; Σε νυχτοκάματο του τρόμου μετέτρεψες το μηνιάτικο τους.

Σας καταγγέλω για αντιδραστικό οπορτουνισμό, για ρεφορμιστικό σοσιαλφασισμό, για επιβολή μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας, για ανάλγητη αντιμετώπιση των εργαζομένων του παρακράτους.

Ποτέ ξανά Φλεφαλο!

Όλοι αύριο στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα για τις συνθήκες εργασίας των ρουφιάνων!

Υπογραφές αλληλεγγύης:
-Σύλλογος εργαζομένων Open Society Foundation
-Συνδικαλιστικό όργανο εργαζομένων πρεσβείας των Η.Π.Α.
-ΜΚΟ Solidarity Now
-ΔΑΠ ΝΔΦΚ
-Άνγκελα Μέρκελ
-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ανώνυμων σχολιαστών
-Συλλογικό όργανο εργαζομένων επιθεώρησης των δημοκρατικών ιδεών
-Γιώργος Νταράλας

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Werewolf αναρτήθηκε στην ανάρτηση που έγραψες το σχόλιό σου. Όσον αφορά το site που γράφεις, φίλε ούτε ξέρουμε ποιοι το έχουν. Μια φορά είχαμε γνωρίσει ένα μέλος του φόρουμ που ήρθε σε μια εκδήλωση της λέσχης για τον Δραγούμη. Τους άλλους ούτε που τους ξέρουμε. Ούτε αυτούς ούτε το site τους.

Βεβαίως, πρέπει να απαντήσω και στους παντελονάτους που εμφανίστηκαν. Παρακαλούμε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει "βαβά" και μετά θα σας απαντήσουμε τόσο συλλογικά όσο και ο Σταμάτης προσωπικά. Παρακαλούμε κάποιον μεταφραστή να μας βοηθήσει.

Α, μάγκες μου παντελονάτοι, υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις μας για πολλά φοιτητικά ζητήματα. Ψάξτε λίγο στις παλιές αναρτήσεις. Άντε, να μας ανεβάσετε και την αναγνωσιμότητα, χα,χα,χα

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχει κολλήσει το καθυστερημένο με την ανακοίνωση του Σταμάτη.
Τέτοια αναγνωστική λατρεία ούτε ο Τόλκιν να σουνα ρε Μαμούτε. Κρέμονται απ την πένα σου ακροδεξιοί και αντιφάδες πράκτορες.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Ανώνυμος είπε...

Ψιιίτ μικρέ,υπεμονή....ποιός σου είπε ρε κοτόψειρα ότι ο Σταμάτης και οι υπόλοιποι έχουμε πρόβλημα να είμαστε φασίστες. Και φασίστες είμαστε,και ναζί και να μην ζή κι ότι γουστάρουμε είμαστε. Σπάσε τώρα μόνος σου γιατί άμα σε σπάσω εγώ θα πονέσει...

Έρρωσθε πομαντικοί και μη

Δημήτριος Αγιασοφίτης

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2020

 
ΑνώνυμοςΣταμάτης Μαμούτος είπε...

Συνδικαλιστικό Όργανο Παρακρατικών, λησμονήσατε και το "Χελσίνκι Γουόατς".

Werewolf, έχουμε συναντηθεί ποτέ;

Δημήτριε Αγιασοφίτη, τις καλημέρες μου.

Ανώνυμε, κάποτε πίστευα ότι κάποια μέρα θα γινόμουν διάσημος. Αλλά ακόμη δεν το έχω καταφέρει, ρε φίλε! Το σίγουρο είναι ότι ο ανώνυμος υβριστής αποτελεί έναν από τους συνεπείς του μικρού αναγνωστικού μου κοινού.

Ανώνυμε υβριστή, προς το παρόν μια ανακοίνωση έχω να κάνω. "Είναι μακρύς ο δρόμος για το Ρίτσμοντ".

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2020

 
Ο Werwolf 21 είπε...

Σταματη μπορει παλιοτερα δεν μπορω να θυμηθω τωρα.Με την ευκαιρια κατσε να απαντησω κι εγω στον μπουλη που απειλει.Ρε κεφαλα αντι να ντρεπεσαι για τη ψευτομαγκια στον πρυτανη βγαινεις κι απο πανω? αυτα ειναι τα παντελονια που τιμας? δινεις και διαταγες να βγαλει ανακοινωσεις.Οτι γουσταρει θα κανει.Αμφισβητεις τοσο την εξουσια που το indymedia εκπεμπει μεσα απο το Πανεπιστημιο και δεν κουνιεται φυλλο καραγκιοζη.Ξερεις εσυ τωρα πηγαινε να ρουφιανεψεις η παραφυλαξε να τον πετυχεις μονο του με αλλους 10 οπως κανετε συνηθως.Παντως να ξερεις οτι οποιος πειραζει δικο μας δεν εχει καλο τελος.Θυμασαι εναν σαρπη που το επαιζε μπραβος και γαμαω και πειραζε κοσμο? ε για ρωτα τι καλο παιδακι εγινε οταν καποιοι τον επισκεφτηκαν σπιτι του.Και μπορω να σου πω πολλες ακομα περιπτωσεις αλλα δεν εχει νοημα αν εισαι δρομισιος ξερεις.Λοιπον ξεκαβαλα γιατι μπορει κι εμεις να ψαξουμε να σε βρουμε.Και μετα θα αρχισεις τα ''δεν ασχολουμαι'' κι εσυ.

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Werewolf, δεν έχει νόημα να απευθύνεις τον λόγο στα σοβαρά σε τέτοιους ανθρώπους.

Όποιος είναι πεζοδρομιακός γνωρίζει ότι αυτοί που μετράνε, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονται, δεν απειλούν, δεν εμφανίζονται σε chat, δεν εκβιάζουν. Εμφανίζονται, κάνουν αυτό που γνωρίζουν και φεύγουν. Τα μηνύματα και οι διαδικτυακές μαγκιές είναι για τα παιδάκια. Πολύ post καταστάσεις.

Για αυτό απαντάμε στα σχόλια τέτοιων αναγνωστών είτε ειρωνικά, είτε απαξιωτικά. Δεν υπάρχει λόγος να τους λέμε για τον τάδε ή τον δείνα.

Αν αρχίζαμε να λέμε εμείς τα σκηνικά που έχουμε ζήσει, θα μας το κλείνανε το blog. Από κοντά μόνο λέγονται αυτά...

ΥΓ. Ή σε κάποιο βιβλίο "ιστορικών" αναδρομών

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Werwolf 21 είπε...

Δικιο εχετε αλλα παω να τον γλιτωσω τον βλακα γιατι θα το βρουν το πιτσιρικι(γιατι σιγουρα πιτσιρικας ειναι)θα το σαπακιασουν και ειναι κριμα.Απο πονοψυχια το κανω.

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2020

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Werewolf, δυνατές φώτο στο προφίλ που έστειλες. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούσαμε κάποιες από αυτές σε μελλοντικές αναρτήσεις.

ΥΓ. Τον Σταύρο τον Λέμμυ, τον Πειραιώτη, ένα από τα δυνατά παλιά σας άτομα στην Αεκ και από τα καλά παιδιά του χώρου (και μεταλλάς παλιός), τον ξέρεις;

Ανώνυμος Ο Werwolf 21 είπε...

Για αυτο τις εστειλα να χρησιμοποιηθουν κατα το δοκουν.

ΥΓ Τον συγκεκριμενο οχι αλλα ηξερα τον γνωστο Lemmy απο Αιγαλεω με το περιβραχιονιο στο μπρατσο.Μεταλλα και εθνικιστες στην ΑΕΚ ειμασταν πολλοι,η παρεα απο ΒΠ με Silver,Hyperion(Unholy Archangel)η παρεα απο πειραια με Μοκα,Λαγο,Φρανκι.Και η ΤΟΦΑ με το θρυλικο πανο ξεκινησε απο εκει.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Παίδες, με τον Σταύρο τον Λέμμυ είχαμε πιει καφέ πριν λίγο καιρό. Περιμένει και τους υπόλοιπους της λέσχης, να μας φιλοξενήσει στα rock λημέρια του Πειραιά. Με αλεκάκο, τρυφό και όλα τα λεβοντόπαιδα της παλιάς φρουράς που είχαν ασπαστεί την war Flag.

Werewolf, κάποτε υπήρχε κανονικό, "μεταλλικό", νεορομαντικό κίνημα. Μιλούσα γι αυτό το θέμα με τον Sun Kinght και μου έλεγε ότι κάπου στα 1988-94 υπήρχε ευδιάκριτη μαζική υποστήριξη στην γραμμή της War Flag.

Κι εγώ θυμάμαι πολύ καλά την εποχή 1990-96, που υπήρχε μεγάλη δυναμική και πολύς κόσμος. "Fame" στα δυτικά προάστια και στην Βιβή της Καλλιθέας ήμασταν και, γενικότερα, σε πολλά στέκια. Αλλά ήμουν μικρός σε ηλικία τότε για να μπορέσω να οργανώσω την κατάσταση και ο Knight αναγκασμένος να ρίχνει το βάρος της προσοχής του στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Δεν υπήρχε κανείς να βγει μπροστά και να μας οργανώσει κάπως. Μετά ήρθε η εποχή "Σημίτη", ο εκσυγχρονισμός, το life style, υποχώρησε συνολικά το rock, άλλαξαν και οι καταστάσεις στο γήπεδο (ανάμεσα στα άλλα, γεμίσαμε με τους χαπάκηδες του rave) χαλάρωσε και η δική μας "φάση".

Ευτυχώς που πέρασα πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια και βρήκα νεότερα παιδιά για να αναζωπυρώσω την φλόγα. Και όταν κυκλοφόρησε το περιοδικό ξαναβρεθήκαμε στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ αρκετοί παλιοί της War Flag.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Werwolf 21 είπε...

Παρε κι αλλο υλικο.Στο 0.43 πανο Manowar 21.

https://www.youtube.com/watch?v=r506Rf6M2IU

Αν και την πρωτοκαθεδρια στο επικο την ειχατε εσεις(οι δικοι μας ηταν πιο πολυ με Maiden λογω και του live στη Φιλαδελφεια το 88 οπου ολη η σκεπαστη φωναζε ''ΑΕΚ ουισκυ και Iron Maiden Δισκοι'' συνθημα που ειχε ξεκινησει καποιες μερες πριν στο ΑΕΚ-Μπιλμπαο)ειμασταν κι εμεις αρκετοι πχ Manowar πανια ειχαμε 2-3 ακομα το κλασικο Army of the Immortals της Καβαλας ενα με το Battle Hymns(δικεφαλος και αντι για Battle Hymns οriginal)οπως και το μεγαλο του Καματερου με την γραμματοσειρα.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Werwolf 21 είπε...

Πολυς κοσμος ασπαζοταν War Flag θυμαμαι οι περισσοτεροι αγοραζαμε MH για αυτην και την ΝWOBHM του Στεργιου.Εδω ειχα φιλους θρασαδες οι οποιοι παρολο που τους εκραζε τον παραδεχονταν γιατι ηταν αφοσιωμενος.Ατομο που μας εμφυσησε την αγαπη για το Metal οχι σαν απλη μουσικη αλλα σαν ιδεολογια.Τεραστιες γνωσεις και σε αλλα θεματα fantasy,ζωγραφικη κτλ.Μετα ηρθαν οι αριστερουληδες και οπως σε ολα αλλοιωσαν την κατευθυνση του περιοδικου.Ειδικα ο ανεκδιηγητος με την εκπομπη και ο οψιμος αντιφα αρχισυντακτης.

Τα της Καλλιθεας δεν τα ξερω καλα παντως ξερω οτι μεταλλαδες ειχε οπως και skins(με παρουσια και στη τοπικη ομαδα).

H Fame υπηρξε το κλασικο στεκι Eπικαδων/Nazi Headbangers.Το εγραψα και αλλου αντιφα δεν πλησιαζε ουτε στο χιλιομετρο.Αυτο και για εναν καραγκιοζακο που ειχε σχολιασει σε αναρτηση του Ιπποτη για την Αφισα των ΕΜΠ και ελεγε οτι δεν υπαρχουμε στο δρομο.Μια φορα πηγαν να κανουν πεσιμο καμμια δεκαρια ατομα που την ειχαν δει hardcore και fuck metal σε ενα παιδι(στη πλατεια φυσικα γιατι 2 στενα πιο περα που ηταν το μαγαζι δεν τολμουσαν)και εφαγαν χωμα.

Εχεις δικιο μεγαλη μεταλλαξη και στο γηπεδο.Απο τη μια καλυτερα γιατι προτιμω να ειμαστε λιγοι και συνειδητοποιημενοι παρα πολλοι με ασχετα ποζερια.

Hail And Kill!

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Werewolf, ναι πράγματι. Η θύρα 7 της παλιάς εποχής ήταν τόσο μαζική ώστε να περιλαμβάνει παιδιά από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. Είχαμε μεγάλο αριθμό metalheads. Υπήρχαν τα πανό Manowar Θύρα 7 (που ήταν γραμμένο με τα γράμματα του λογοτύπου που χρησιμοποιούσε η μπάντα), Clairvoyant (με τον Eddie, που έγραφε ένα σύνθημα κατά του ΠΑΟΚ) και άλλα. Θυμάμαι ακόμη ότι την πρώτη χρονιά του Ιωαννιδη στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ, υπήρχε ένα πανό των Motorhead σε κάθε ντέρμπι. Σκέτο Motorhead, ούτε θύρα 7 ούτε Ολυμπιακός. Και άλλα πολλά.

Αλλά και σκιν;aδες είχε πολλούς. Τον πρώτο Έλληνα skinhead, τον φίλο μου το Γιώργη τον "Τσ;iκο". Την παρέα του Υποβρύχιου, που κυκλοφόρησαν και το πρώτο skinhead περιοδικό στην χώρα.

Και βέβαια πολλούς progressiv;aδες, παλιές καραβάνες . Όπως ο φίλος μου ο Μάρκος από την Καλλιθέα, που ήταν μαζί με τον Αττίλιο.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Καρεκλάς είπε...

Αλήτες Μαλλιάδες Χεβυμεταλλάδες

https://www.youtube.com/watch?v=-HaWbVde0QQ

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καρεκλά, ο ένας μαύρος χορευτής "κουνιέται" πιο πολύ και από τον ανώνυμο antifa. Λες και έχει καταπιεί τον εγκέλαδο. Τρελό αγόρι πρέπει να είναι.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Video από την κηδεία του Αττίλιο με υποβρύχιο και άλλους παλιούς μέσα

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=qiYfhwo8Hgg

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μεγάλη μορφή των γηπέδων. Και ο εθνικάρας επίσης.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης Μαμούτος είπε...

Παίδες θυμάμαι τον Αττίλιο σε πολλές στιγμές της εφηβείας μου. Αλλά μου έχει μείνει χαραγμένη στο νου, εκείνη του Ιανουαρίου του 1992.

Ποδοσφαιρική σεζόν 1991-92. Παίζουμε πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, ενάντια στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός με πολλά διοικητικά προβλήματα, απλήρωτους παίκτες (εποχή Μπανασάκηδων κλπ). Αλλά με ομάδα που παρουσίαζε εξαιρετικό θέαμα. Εκείνη την μέρα πήγαν όλα στραβά και σε ένα ντέρμπι που είχαμε ευκαιρίες για γκολ με το τσουβάλι καταφέραμε να χάσουμε 3-0!

Το κρύο μας θέριζε, έριχνε χιονόνερο, αλλά είχαμε εξαντλήσει τα εισιτήρια των φιλοξενουμένων. Ήμασταν κοντά 18.000. Οι παναθηναϊκοί είχαν προβλήματα με τον Βαρδινογιάννη και ήταν κατακερματισμένοι σε διαφορετικούς συνδέσμους. Άλλοι στους Cockneys, άλλοι στους Mad Boys, άλλοι στον "Προφήτη". Είχαν πιάσει διαφορετικά σημεία στις εξέδρες. Είχαν σχεδόν διαλυμένη εξέδρα και λίγο κόσμο (κάπου γύρω στις 20 με 22.000).

Εγώ καθόμουν στην 32. Τότε η Θύρα 7, και γενικά οι φανατικοί όλων των ομάδων, πηγαίναμε στα πάνω διαζώματα. Ο Αττίλιο ήταν στην άκρη, κάτω στο κάγκελο, και είχε κρεμάσει όλο του το κορμί στο κενό!! Για να σαλπίζει και να ακούγεται σε όλο το πέταλο των φιλοξενουμένων. Είδε τον αγώνα κρεμασμένος στο κενό, μοναχά με το ένα πόδι περασμένο πάνω από το κιγκλίδωμα να τον συγκρατεί προς τα μέσα στην εξέδρα. Και κάποια στιγμή παραπατάει.

Μάγκες, πρέπει να τον σήκωσε το χέρι του Θεού. Εγώ νόμιζα ότι θα έφευγε στο κενό και θα γινόταν κομμάτια. Δεν ξέρω πως κατάφερε να κρατηθεί την τελευταία στιγμή. Ανατριχιάζω και τώρα που το γράφω, ενθυμούμενος εκείνη την εικόνα. Από αυτή την ημέρα επαναξιολόγησα τον τρόπο που αντιμετωπίζω τα μεγάλα ύψη.

Όσον αφορά τον "χοντρό", φάνηκε ότι είχε το καντήλι του λάδι για δυο ακόμη χρόνια. Να είναι καλά εκεί που αναπαύεται η ψυχή του.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ανώνυμος Ο Werwolf 21 είπε...

Το κλασικο Manowar που θυμαμαι ηταν της Καλλιπολης το Reds On War με το εξωφυλλο του Hail To England.To αλλο που λες ηταν απο Fame.Επισης επαιζαν σε σας 2-3 Helloween και οταν ρωτησα μου ειπαν οτι αυτη ηταν μια παρεα μεταλλαδων απο Μοσχατο που εκαναν κατι σαν μεταλ συνδεσμο παιρνοντας ατομα και απο αλλες περιοχες.Δεν ξερω αν βγαινει πλεον τιποτα σε σας σε μας υπαρχουν ακομα δυο Maiden πανια το μεγαλο της Φιλαδελφειας με την γραμματοσειρα στην original κι ενα στο απεναντι πεταλο το Where Eagles Dare.Κι οταν πεθανε ο Lemmy ειχε βγει πανο.Βικτωρια και Ανασα μαζευοσασταν κυριως εσεις εμεις Οmbre και Renegade.

Ειχατε σκιναδες ειδικα στον συνδεσμο της Αθηνας με τον Υπο εμεις αρκετα πανκια.Αλλη ομαδα με πολλους σκιναδες τοτε ηταν ο Πανιωνιος.

Τωρα που ειπες Μαρκος υπαρχει κι ενας αλλος παλιος σκινας απο Πειραια δικος μας που επαιζε και σε μπαντα.

O Aττιλιο ηταν μεγαλη μορφη.Ουσιαστικα αυτοκτονησε γιατι ειχε αναπνευστικα και συνεχιζε να παιζει τη τρομπετα.Πρεπει να επαιξε ρολο και το ξυλο που ειχε φαει απο τους μπραβους του Σαλιαρελη.Ερχοταν και στην Εθνικη.

Ο Εθνικαρας πρεπει να εχει χασει 4-5 παιχνιδια του Εθνικου απο το 60 που παρακολουθει.Περιπτωση.Ειχε ενα ατυχημα πριν χρονια και επεσε σε υπονομο.

Υπαρχει ενα βιντεο που καθε φορα που το βλεπω αγαλλιαζει η ψυχη μου.Δεν ειναι πολυ παλιο,του 2000 αλλα μας δειχνει στη Πολη χωρις εισητηρια για αγωνα βολλευ με τα μογγολια στα δυο μετρα και να ανεμιζουμε τη γαλανολευκη.Aπο τις μεγαλες οπαδικες στιγμες μας

https://www.youtube.com/watch?v=tDELfG3X8rw

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020

 
Ο Σταμάτης είπε...

Έχω συνέντευξη από γνωστούς skins των '80's, στο ερχόμενο τεύχος (όταν μας επιτρέψει ο κορωνοϊός να το κυκλοφορήσουμε). Μιλάνε για όλα όσα συνέβησαν στα αθηναϊκά rock δρώμενα, μέχρι το 1993-94. Ο ένας Πανιώνιος.

Manowar πανό νομίζω είχαμε κι άλλο. Κόκκινο με άσπρα γράμματα, έγραφε MANΟWAR 7.

Επίσης, στο video της εθνικής με τη Ρωσία, κάπου στην θύρα 30, φαίνεται το πανό που ήταν μια τεράστια σημαία πεζικού, η οποία έγραφε Πας Μη Έλλην Βάρβαρος. Ήταν ολυμπιακών αυτό. Το έφερναν συνέχεια την σεζόν 1993-94 και στο ποδόσφαιρο και στο ΣΕΦ. Στο ντέρμπι της σεζόν 1993-94 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν έβαλε ο Κρις Καλαντζής το γκολ-ψαλιδάκι, το είχαν βάλει τέρμα πάνω στην θύρα 4. Θυμάμαι έναν μεσήλικα, μουσάτο και μαλλιά, που το κουβάλαγε.

Είναι πολλές οι ιστορίες φίλε. Να μας έχει ο Θεός καλά να τις θυμόμαστε (και εγώ να έχω όρεξη να τις γράφω).

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2020