Ένα αντίο στον Δημήτρη Σελαλμαζίδη


Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, o Δημήτρης Σελαλμαζίδης, ηγέτης των Sarissa και μία από τις σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής heavy metal σκηνής. Υπήρξε βασικός συνθέτης σε όλη την πορεία του ιστορικού σχήματος από την Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης έπαιζε κυρίως μπάσο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είχε αναλάβει και τις κιθάρες.


Οι Sarissa υπήρξαν ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα που συνδέθηκαν με την «άγρια» εφηβεία των περισσότερων Ελλήνων νεορομαντικών metalheads από την εποχή που ο Sun Knight παρουσίαζε με το κατάλληλο αρθρογραφικό ύφος τις πρώτες κυκλοφορίες τους. Και η αλήθεια είναι ότι ο «ιππότης» δεν υπερέβαλε. True metal, επικό ύφος, εθνοκεντρική θεματολογία. Αυτά ήταν τα γνωρίσματα της μουσικής ταυτότητας του συγκροτήματος μέσω του οποίου μας παρουσίασε τις μουσικές του εμπνεύσεις ο Δημήτρης. Και η αλήθεια είναι ότι όλα τα παραπάνω γνωρίσματα μπολιάστηκαν σε μουσικές συνθέσεις, που άξιζαν κάτι παραπάνω από την αναγνώριση στο εγχώριο κοινό της heavy metal μουσικής. Αλλά η μοίρα έχει πολλές φορές άλλα γραμμένα.


Ελαφρύ να ‘ναι το χώμα σου Δημήτρη. Η θέση σου είναι πλέον ανάμεσα στα πολεμικά τάγματα των αγγέλων, με μια αιθέρια σάρισα ανά χείρας.