Σχολιασμός της επικαιρότητας


Μουντιάλ

Υπήρξε ένας από τους μαγικούς σέντερ φορ του αγαπημένου old school ποδοσφαίρου. Ως προπονητής κουράστηκε γρήγορα. Σήμερα παραμένει ένας ικανός να αποκομίζει τον σεβασμό σκεπτόμενος άνθρωπος. Ο Μάρκο φαν Μπάστεν είναι ένας από τους λίγους συγκροτημένους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έχουν ακόμη το θάρρος να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, αγνοώντας τον δημοσιογραφικό καθωσπρεπισμό. Πράγμα που απέδειξε σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρουσία.


«Τι ποδόσφαιρο είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα; Η εθνική Ολλανδίας δεν βλέπεται» δήλωσε ο Μάρκο, μην διστάζοντας να στηλιτεύσει το πρακτικά αποδοτικό αλλά ορθολογιστικά απονευρωμένο και αντιθεαματικό ποδόσφαιρο της εποχής μας. Και συμπλήρωσε ότι κάποτε το ποδόσφαιρο δεν ήταν σκοπιμότητα. Ήταν θέαμα για τους φιλάθλους και απόλαυση για τους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, σήμερα ζούμε στην εποχή της νεοφιλελεύθερης μεταμοντέρνας παγκοσμιοποίησης. Όλα αποτιμούνται σε οικονομικούς όρους και σε λογιστικά μετρήσιμα μεγέθη. Και, δυστυχώς, ο μέσος άνθρωπος δείχνει να ανέχεται ως κανονικότητα αυτό τον δυστοπικό κόσμο των οικονομολόγων, των λογιστών και των διεθνιστών με τα ακριβά κοστούμια.

Μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο διεξάγονται και τα μουντιάλ. Το συγκεκριμένο έχει την ιδιαιτερότητα να διεξάγεται στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, με τις ομάδες να μην είναι κουρασμένες. Ωστόσο το θέαμα κυμαίνεται στα αναμενόμενα επίπεδα. Βλέπουμε πολύ ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που βασίζεται στην ταχύτητα, στην δύναμη και στην μετάβαση. Όχι στην τεχνική και την φαντασία.


Η Αγγλία δείχνει αναμενόμενα δυνατή, εφόσον οι ποδοσφαιριστές της δεν έχουν εξαντληθεί από τις πιεστικές απαιτήσεις του βρετανικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος (όπως συμβαίνει στις θερινές διοργανώσεις). Η Γαλλία φαντάζει ως φαβορί. Η Βραζιλία, όπως πάντα, μέσα στους διεκδικητές. Και μια Πορτογαλία που δείχνει ικανή να φτάσει πολύ μακριά. Για να δούμε τι επιφυλάσσει η συνέχεια..

ΥΓ. Το κείμενο είχε γραφτεί πριν τον αγώνα της Πορτογαλίας με την Ελβετία. Όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει στην σελίδα που διατηρεί η λέσχη στο facebook, όπου και αναρτήθηκε. Για να μην υποθέσει κανείς ότι κάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες.  

 

Υποτιθέμενες διακρίσεις

Εδώ και λίγες μέρες το θέμα που κυριαρχεί στα ειδησεογραφικά δελτία είναι ο πυροβολισμός αστυνομικού προς μέλος της κοινότητας των Ρομά ο οποίος έφυγε από πρατήριο βενζίνης χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο της ποσότητας καυσίμου που αγόρασε. Η περιγραφή του γεγονός πραγματοποιείται από τα ΜΜΕ του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού μέσα από το φίλτρο της γνωστής προπαγάνδας. Η φιλελεύθερη προπαγάνδα παρουσιάζει τους Ρομά ως μια κοινότητα που υποτίθεται ότι έχει υποστεί ρατσισμό από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία και, κατά συνέπεια, η αστυνομική βία του συγκεκριμένου περιστατικού ήταν αποτέλεσμα της υποτιθέμενης προκατάληψης προς τα μέλη αυτής της κοινότητας. Μολονότι δεν μας αρέσει να υποστηρίζουμε μια Αστυνομία που αποτελεί ένστολη πολιτοφυλακή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και των εν γένει μνημονιακών δυνάμεων κατοχής της πατρίδας, η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα των όσων υποστηρίζουν τα ΜΜΕ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό, αν ο αστυνομικός ήταν σε θέση να διακρίνει την προέλευση του δράστη που καταδίωκε ώστε να εκφράσει τον υποτιθέμενο ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των Ρομά. Εκείνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι οι Ρομά στην Ελλάδα, τουλάχιστον κατά τα τελευταία τριάντα έτη, δεν βιώνουν τον περιγραφόμενο από τα δίκτυα προπαγάνδας της φιλελεύθερης εξουσίας (ΜΜΕ, σχολείο κλπ) ρατσισμό. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλευόμενα αυτή την προπαγάνδα και με πρόσχημα τον υποτιθέμενο ρατσισμό, εγκληματικά δίκτυα παραβατικών Ρομά απλώνονται ανενόχλητα σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας χωρίς να επιτρέπεται στην Αστυνομία να τα εξαρθρώσει.

Το να πηγαίνουν Ρομά οδηγοί σε βενζινάδικα, να βάζουν βενζίνη και να φεύγουν αρνούμενοι να πληρώσουν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις οι δράστες επιλέγουν αυτή την συμπεριφορά επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα. Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όμως, συνήθως, οι Ρομά δεν πληρώνουν την βενζίνη που αγοράζουν όχι λόγω έλλειψης χρημάτων. Αλλά λόγω «μαγκιάς» και επιτρεπόμενης από την φιλελεύθερη εξουσία ασυδοσίας των παραβατικών δικτύων της κοινωνικής τους ομάδας. Δεν θα αναφερθούμε σε γνωστές περιπτώσεις συμμοριών που συνδέονται με βαριά ποινικά αδικήματα του υποκόσμου της νύχτας. Θα καλέσουμε απλώς τους ενδιαφερόμενους να κάνουν μια σύντομη έρευνα στην περιοχή των ΚΤΕΛ του Κηφισού. Για να δουν αν δίκτυα Ρομά ταξιτζήδων έχουν κατακτήσει με όρους «νταβαντζή» την πιάτσα. Για να διαπιστώσουν αν εκβιάζουν και τραμπουκίζουν συναδέλφους τους. Για να καταλάβουν αν τα ίδια δίκτυα παρέχουν κάλυψη σε κλεφτρόνια, ναρκομανείς και Ρομά διακινητές προϊόντων «μαϊμού» προς τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες. Καθώς και για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικοί πίνουν τον καφέ τους αμέριμνοι δίπλα τους ενώ συμβαίνουν όλα αυτά.

Ο πυροβολισμός από αστυνομικό είναι σίγουρα ένα γεγονός που προκαλεί φόβο και θυμό. Αλλά καλά θα κάνουν οι Ρομά και ο μέσος Έλληνας να σκεφτούν όλα τα παραπάνω. Όταν η Αστυνομία επιτρέπει την παρανομία δεν αγανακτούν άραγε τα δίκτυα των αντιρατσιστών Ρομά; Όταν αξιωματικοί της Αστυνομίας «τα παίρνουν» για να επιτρέπουν στα παραβατικά δίκτυα Ρομά (και άλλων κοινωνικών ομάδων) να δρουν ανενόχλητα, δεν υπάρχει πρόβλημα; Τώρα ξαφνικά έγινε η Αστυνομία ρατσιστική; Ας αφήσουμε την υποκρισία στην άκρη. Προφανώς και εξακολουθεί σήμερα να υπάρχει μια επιφύλαξη της ελληνικής κοινωνίας προς μια κοινωνική ομάδα με διαφορετική ιστορική προέλευση και κουλτούρα από εκείνη των Ελλήνων. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι «ρατσισμός» -εκτός και αν πρέπει, αναγκαστικά, να υιοθετήσουμε άπαντες τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον όρο οι φιλελεύθεροι και οι Αριστεροί αντιρατσιστές. Αλλά δεν σκοπεύουμε να τους κάνουμε την χάρη.

Η κοινότητα των Ρομά ζει στην ελληνική γη εδώ και χίλια χρόνια. Όταν οι συμπεριφορές των μελών της αποδεικνύονται ειλικρινείς, η αρχική επιφύλαξη του μέσου Έλληνα χαλαρώνει. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν πολιτικούς σχεδιασμούς των δυνάμεων της διεθνιστικής εξουσίας που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν μειονότητες ή κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα γνωρίσματα προκειμένου να διαλύσουν την εθνική συνοχή και να προωθήσουν την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης.


Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. παντού

Αν και το αγαπημένο μας σημείο ενημερωτικών δράσεων είναι το κέντρο των Αθηνών με τις γύρω συνοικίες, φέτος είπαμε να απλώσουμε την ενημερωτική μας προσπάθεια σε επιπλέον σημεία της χώρας. Το χριστουγεννιάτικο κλίμα που αναμένουμε μας γέμισε με διάθεση να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για την σημασία που έχει η συμβολή της ρομαντικής παραδοσιοκρατικής σκέψης στην διατήρηση και το ζωντάνεμα του εθίμου των χριστουγεννιάτικων εορτασμών.


Η πρόθεση να «καταργηθούν» τα Χριστούγεννα δεν είναι μια νέα ιδέα που ψελλίζουν -διστακτικά ακόμη- κάποιοι Αμερικανοί διαμορφωτές γνώμης, οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό της φιλελεύθερης εξουσίας της παγκοσμιοποίησης. Είναι μια παλιά στόχευση που ανάγει τις απαρχές της στην βιομηχανική επανάσταση του 19ου αιώνα και στις ιδεολογικές αρχές του φιλελεύθερου Διαφωτισμού. Όπως και η ιδέα του «παγκόσμιου κράτους».


Για να ανατρέξουμε στην ιστορία της ιδεολογικής μάχης που έδωσαν οι ρομαντικοί παραδοσιοκράτες εθνικιστές απέναντι στους διεθνιστές του φιλελευθερισμού, προκειμένου να παραμείνει το έθιμο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών ζωντανό, δημιουργήσαμε εδώ και κάποια χρόνια την γνωστή εφημερίδα δρόμου της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. που περιγράφει συνοπτικά την ιδεολογική διαμάχη.


Φέτος, η αφισοκόλληση της συγκεκριμένης εφημερίδας δρόμου -μαζί με άλλες αφίσες της λέσχης μας- περιλαμβάνει και πόλεις της επαρχίας, πέρα από την Αθήνα. Η αρχή έγινε στην Πάτρα και την Λάρισα. Και θα υπάρξει συνέχεια.. 



Σχόλια:

Η Ανώνυμος είπε...

Συμβουλή: να βγάζετε και έγχρωμες αφίσες (αν το επιτρέπουν φυσικά τα οικονομικά της λέσχης) που τραβάνε περισσότερο στο μάτι του κόσμου, -όπως έξυπνα τις κάνουν τετραχρωμία οι αναρχικοί-, μαζί με τις εφημερίδες δρόμου.

Για την μπάλα: Η Πορτογαλία τολμώ να πω είναι η 2η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και ίσως 3 παγκοσμίως πίσω από Βραζιλία Γαλλία, με την βασικότατη προϋπόθεση να μην παίζει ο τελείως αντιρομαντικός (και βάρος πλέον) Ρονάλντο! Έχουν απίστευτο ταλέντο μεσοεπιθετικά και τρομερές ακαδημίες σαν χώρα

Για τους γύφτους τα είπατε όπως πρέπει αλλά καλό είναι να λέμε και την φυλετική πλευρα του ζητήματος που τους θέτει συγκεκριμένες συμπεριφορές οι οποίες είναι ασύμβατες με την ευρωπαϊκή λευκή ομοεθνία και τους καθιστά εισβολείς παρα την σχεδόν χιλιετή παρουσια τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

-Έχουμε μερικές έγχρωμες. Αυτή με τον ιππότη την έχουμε σε διπλή εκδοχή, έγχρωμη και ασπρόμαυρη. Αλλά είναι αυτό που γράφεις. Έχουν αισθητή διαφορά στο κόστος.

-Με την Πορτογαλία έχουμε πάθει σοκ. Είναι απίστευτη η διαφορά της με την εμφάνιση του προηγούμενου ευρωπαϊκού. Απίστευτο επίσης για ομάδα του Σάντος να παίζει τόσο επιθετικό ποδόσφαιρο! Από την εποχή της Πόρτο είχε να συμβεί αυτό. Είναι εμφανώς η πιο ελκυστική ομάδα του τουρνουά στο θέαμα. Η Γαλλία βγάζει έναν αυτοματισμό που μας μοιάζει πολύ (μετά)μοντέρνος. Η άμυνα επίσης δείχνει πολύ κατώτερη σε σχέση με την επίθεσή της. Έχει και τρεις τελικούς μπροστά της, με πρώτο αυτόν της μάχης με την Αγγλία. Ενώ η Πορτογαλία ίσως να μην κουραστεί τόσο με το Μαρόκο. Έχει πιο εύκολο δρόμο.

-Οι αθίγγανοι εισβολείς δεν είναι. Δεν θα μπορέσουν να γίνουν ποτέ. Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι αυτό στο οποίο τους εξωθεί η φιλελεύθερη αλητεία της εποχής μας. Δηλαδή, να δρουν ως ανεξέλεγκτη μειονότητα. Κατά τα άλλα, είτε είναι ζήτημα καταγωγής είτε ζήτημα πολιτιστικής εμπειρίας είτε και τα δύο, η διαφορά τους με τον ευρωπαϊκό παραδοσιακό μέσο όρο δεν νομίζουμε ότι θα αποκτήσει ποτέ διαστάσεις ευθείας σύγκρουσης. Δεν είναι η νοοτροπία τους τέτοια.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι αυτό που έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται. Να αυτονομηθούν ως κράτος εν κράτει σε μερικές περιοχές και να λειτουργούν -παράλληλα και σε απόσταση με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία- σε μια προοπτική διάβρωσης της κυριαρχίας του ελληνικού στοιχείου μέσα στα πλαίσια του ελληνικού κράτους, με απώτερο σκοπό την μετατροπή του σε πολυεθνικό, όπως είναι αυτό των ΗΠΑ στην δομή του. Στο οποίο και πάλι δεν θα έχουν πρωταγωνιστική θέση, απλώς θα έχουν γίνει εργαλείο των σκοπών του. Δεν τους θέλουν ισότιμους οι φιλελεύθεροι αστοί που τους χρησιμοποιούν.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχει φύγει ο Γιάνναρος ο Καλιτζάκης για βουτιά στη θάλασσα στην φωτογραφία 😆🤣😀

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πρέπει να έσπασε δύο τρία πλευρά όταν έφαγε αυτή την ντρίμπλα.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

οι αριστεροι αναρχοκομουνιστες προτρεπουν και παροτρυνουν τις μειονοτητες τους, κοινοτητες συλλογικοτητες ισλαμικοτητες λαθρομεταναστευτικοτητες γυφτηκοτητες πουστικοτητες και ολες τις παρδαλες υπερπροοδευτικες δυναμεις του πολιτισμικου μαρξισμου που μπορειτε να φανταστειτε, να μισουν να κλεβουν να βιαζουν και να σκοτωνουν τον κακο φασιστα ρατσιστη ελληνικο λαο τους νυκοκυραιους και κακους κυρπαντεληδες οπως μας λενε εμας του φυσιολογικους ανθρωπους...... αυτο ειναι πλεον το προλεταριατο τους και οχι οι εργατες οικοδομοι γεωργοι κ.λ.π. αν δεν αντιδρασουμε πολυ δυναμικα μιμουμενοι τον εχθρο δεν εχουμε καμια ελπιδα, η κατασταση θα γινει μη αναστρεψιμη οπως στο γαλιστάν και σουηδιστάν.....

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ξεχνάς να συμπληρώσεις ότι ταυτόχρονα οι Δεξιοί διεθνιστές παροτρύνουν και ενισχύουν τις μειονότητες, τις τοπικότητες, τις παραβατικότητες να ενδυναμώνονται ως ανεξάρτητοι κοινωνικοί πόλοι που ένα εθνικό κράτος θα φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να ελέγξει.

Άλλη μια υπηρεσία της Δεξιάς στην εξουσία του κεφαλαίου, που ονειρεύεται το ένα παγκόσμιο κράτος και την κατάλυση των εθνικών κρατών (καθώς και την διάλυση των εθνικών ταυτοτήτων).

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουμε είναι να ζητήσουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν γίνει αυτό να δεις πως τελειώνουν σε ένα μήνα όλα αυτά που νομίζεις ότι οργανώνουν οι αριστεροί.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι αρχετυπική μούρη ο Μάρκος. Με το ατημέλητο μαλλί και το ανέμελο προφίλ μοιάζει με τους ποιητές του γερμανικού ρομαντισμού.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έτσι ήταν το 1988 στο euro της Γερμανίας. Σήμερα έχει γκριζάρει και είναι χωρίς χαίτη.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο C είπε...

Είναι λάθος να επιχειρούμε ανίχνευση ιδεολογικών κινήτρων στις πολιτικές του υπερεθνικού κέντρου εξουσίας, θαρρείς και ακολουθεί κάποια συνεκτική μεγάλη αφήγηση ως πυξίδα. Το αμερικανικό deep state, η πολιτικοστρατιωτική οντότητα της Ουάσιγκτον και τα παγκόσμια πλοκάμια τους δεν είναι ούτε "Δεξιά" ούτε "Αριστερά". Και μόνο που μπαίνουμε σε αυτήν την αποπροσανατολιστική συζήτηση χάνουμε την ουσία.

Τώρα αν εννοείτε τις οργανωμένες κομματικές/συνδικαλιστικές δυνάμεις με τις ταμπέλες "Δεξιά/Αριστερά/Κέντρο/whatever" (αν υπάρχουν πλέον και δεν τους έχει καταβροχθίσει όλους το χρονοντούλαπο), τότε ναι, σίγουρα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι περισσότερες χειροκροτούν (ου μην αλλά εργάζονται συνειδητά για) την ΝΤΠ. Δυστυχώς... αλλά λογικό φαίνεται. Κανείς δε θα μπορούσε να γλιτώσει και να το ήθελε. Κάθε οργανωμένη δύναμη μεγάλης κλίμακας σήμερα έχει εκ των πραγμάτων λεβιαθανικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, η θεωρία περί εργαλειοποίησης φυλετικών ή άλλων μειονοτήτων, ενώ έχει μια γερή δόση αλήθειας στο επίπεδο των μεγάλων εθνικών και θρησκευτικών λόμπι των ΗΠΑ, έτσι όπως την διατυπώνει ο Ανώνυμος, είναι απλά λάθος, τελείως λάθος. Εμπειρικά δεν φαίνεται στη Δύση η στελέχωση των ομάδων κρούσεως του καθεστώτος να προέρχεται από συγκεκριμένες εθνοφυλετικές μειονότητες. Όχι, επιφορτισμένα με τη δρομίσια/ακτιβιστική/τρομοκρατική δουλειά είναι συγκεκριμένα τάγματα εφόδου, αποτελούμενα κατά κανόνα από λευκά (λευκότατα) μεσοαστικά κολεγιόπαιδα, ποτισμένα με σκληρά ιδεολογικά ναρκωτικά κυρίως ακαδημαικής και ΜΜΕτζήδικης εσοδείας (να η καθεστωτική λειτουργία της "ιδεολογίας").

Ανώνυμε, δες ποιοι ακριβώς αποτέλεσαν την κρίσιμη μάζα που τρομοκρατούσε επί ολόκληρους μήνες τις ΗΠΑ το θερμό καλοκαίρι του 2020. Δες ποιοι έκαψαν την Αθήνα το '08. Δες ποιοι τραμπούκιζαν τους brexiters στο ΗΒ το '16. Ποιο έκαναν τον Μάη του '68. Σου φαίνονταν για φτωχοί Ρομά και μετανάστες όλοι αυτοί;

Και μη ξεχνάμε τι χρώμα δέρματος είχαν οι opinion makers των 60s που προλείαιναν το έδαφος για την πλήρη επικράτηση του μεταμοντέρνου παραδείγματος σε όλους τους τομείς. Ποια η φυλετική και ταξική καταγωγή των σημερινών τρόφιμων ΜΚΟ, think tanks, ινστιτούτων και ιδρυμάτων. Μια χαρά βολεμένοι WASPs της... "ευρωπαικής ομοεθνίας" είναι οι περισσότεροι, που δεν έχουν δουλέψει μισή μέρα στη ζωή τους. Ούτε Μεξικανοί ούτε τίποτα...

C

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αν συμφωνήσουμε με την πρώτη παράγραφο του σχολίου σου θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η εξουσία της εποχής μας δεν έχει ιδεολογία. Αυτό δεν ισχύει. Νομοτελειακά. Δεν υπάρχει πολιτική εξουσία χωρίς ιδεολογία.

Ακόμη και αν είναι εντελώς εργαλειακή η χρήση της ιδεολογίας από την πολιτική εξουσία, υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Η ιδεολογία της πολιτικής εξουσίας σήμερα είναι ο φιλελευθερισμός (αν κάποιοι θέλουν να ψάξουν τις εσωτερικές τομές της φιλελεύθερης ιδεολογίας και να υποστηρίξουν ότι στην μεταμοντέρνα νεωτερικότητα είναι ο νεοφιλελευθερισμός η κυρίαρχη ιδεολογία και όχι ο κλασικός φιλελευθερισμός, εντάξει το συζητάμε).

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Αν και το σχόλιο στο οποίο απαντάς είναι μάλλον προβοκατόρικο. Κάποιος ανώνυμος μεταφέρει φραστικά το πεδίο της σύγκρουσης από τον ρομαντικό εθνικισμό εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας του φιλελευθερισμού, στην ποθητή από το σύστημα παραπλανητική σύγκρουση Αριστεράς και Δεξιάς με τους ηλίθιους ακροδεξιούς (που νομίζουν ότι είναι εθνικιστές) να γίνονται μπροστινοί της μιας πλευράς (αγνοώντας ότι και η δική τους είναι εξίσου συστημικά εξουσιαστική). Για αυτό του απαντήσαμε αναλόγως. Ακόμη καλύτερη η απάντηση του ανώνυμου που σχολίασε μετά από εμάς.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Xαχα εύστοχη η παρατήρησή σας για την πρώτη παράγραφο αλλά απαντάται οι ίδιοι στην δεύτερη. Ποιά άλλη ιδεολογία εκτός του φιλελευθερισμού (με τις μπλέ και κόκκινες αποχρώσεις του) υπάρχει πλέον στον πλανήτη; Δεν μιλάω σε ατομικό επίπεδο (που προφανώς δεν ισχύει, υπάρχουν μειοψηφίες που ακολουθούν διαφορετικά ρεύματα σε κάθε χώρα) αλλά σε επίπεδο εξουσίας. Τι ουσιαστική διαφορά έχει εν τέλει ο αριστερός με τον δεξιό φιλελεύθερο;

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η C είπε...

Όντως αν πούμε ότι η εξουσία είναι 1) πλήρως αποιδεολογικοποιημένη και 2) αξιοκατάκριτη, καταλήγουμε στον κλασικό μηδενισμό. Σίγουρα η πολιτικοστρατιωτική δυτική οντότητα και τα προπαγανδιστικά δίκτυά της είναι προιόντα του φιλελευθερισμού. Προκύπτει γραμμική σχέση με την φιλελέ πτυχή της νεωτερικότητας και τα απονερά της.

Αλλά το σχήμα "Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά", όπως πρωτοδιατυπώθηκε στην Γαλ Επανάσταση, καθορίζοντας, εν συνεχεία, τον πολιτικό διάλογο της δύσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σήμερα για να περιγράψει το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης. Μόνο οργανώσεις και κόμματα που θέλουν να διατηρήσουν την "φανέλα" που είναι "βαριά" κι έτσι κάνουν χρήση του συγκεκριμένου σχήματος.

C

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το βλεπετε να πηγαινει για ''εξεγερση'' η φασουλα; οι μπατσοι εχουν κλασει πατατες (''φοβουνται τα χειροτερα'' συμφωνα με την καραμητρου) και οι ''αλληλεγγυοι'' κανουν εκκλησεις για κλιμακωση. γεγονος ειναι οτι τα πραγματα οσο πανε και οξυνονται. παιζει να ζησουμε σκηνικα οπως στις ηπα το 2020; οπαδοι της ρομα και αντιφαδες ενωνουν δυναμεις και γινεται το ελα να δεις, καιγεται το πελεκουδι.. ειναι πιθανο σαν σεναριο;

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δύσκολο.

Αν δεν υπάρχει θέληση να πιεστεί μια κυβέρνηση συνήθως δεν επιτυγχάνουν αυτές οι "συνεργασίες". Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια τέτοια θέληση άνωθεν εναντίον του Μητσοτάκη μέχρι στιγμής. Και μάλλον δεν θα υπάρξει.

Επιπλέον, το αντιεξουσιαστικό κίνημα στην Ελλάδα δείχνει περισσότερο ψιλιασμένο σήμερα, αν και αποδυναμωμένο σε ένταση.

Τρίτον έχουμε εκλογές σύντομα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θελήσει να χάσει ψήφους και επιχειρηματίες του κέντρου, εμπλεκόμενος σε μπαχαλα. Αν δεν υπάρχει μια μαζική πολιτική δύναμη να στηρίζει, το μπαχαλο συνήθως τελειώνει όχι ως κοινωνική αντίσταση αλλά απαξιωμενο από την κοινωνία.

Τέταρτον δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τα κοινωνικά δεδομένα και οι τομές των ΗΠΑ. Μια χαρά ενσωματωμένοι είναι οι Ρομά όταν και όπου δεν εμπλέκονται σε παραβατικά δίκτυα. Δεν είναι ένα με τον κορμό των Ελλήνων και δεν θα γίνουν ποτέ γιατί είναι φυσικό να υπάρχει μια διαφορετικότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν συγκρουσιακές σχέσεις. Συμβιώνουν άνετα στην ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει τόσο έντονη αντιπαλότητα και γενικευμένο μίσος εκατέρωθεν ώστε να προκληθεί κοινωνική σύρραξη.

Μην συγχέετε την Ελλάδα με το γαμημένο μπουρδέλο τις ΗΠΑ. Δεν έχει καμία σχέση ο μέσος Έλληνας με τον μέσο Αμερικανό προτεστάντη ακόμη, ευτυχώς. Οι ΗΠΑ είναι πολυεθνικό κράτος και θεσμικά όλες οι εθνοτικές ομάδες έχουν δίκιο να ζητούν περισσότερα από την κυρίαρχη εθνότητα. Η Ελλάδα είναι εθνικό κράτος με μια εθνότητα και μια εθνική ταυτότητα να βρίσκεται νομοτελειακά και άνευ αμφισβήτησης στον πυρήνα της κοινωνικής ζωής. Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τους Ρομά. Ο κίνδυνος προέρχεται από τις μεταναστευτικές ομάδες των τελευταίων τριάντα ετών, της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Αυτοί θα δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα παρόμοια με αυτά που βλέπουμε στην δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ακόμη είναι νωρίς. Μέχρι να ωριμάσει η στιγμή που θα το κάνουν, μπορεί ο μέσος Έλληνας να έχει εξαφανιστεί αυτοκτονώντας ιστορικά. Δεν θα χρειαστεί να μας ανατρέψουν από τον τόπο μας. Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα με αμερικανικά και δυτικά γυαλιά θα έχουμε αυτοκτονήσει μόνοι μας. Θα έχουμε γίνει κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Θα έχουμε γίνει "Αμερικάνοι", "δυτικοευρωπαίοι" κλπ.. Οπότε θα φέρουμε μόνοι μας στην κοινωνία μας τα προβλήματα που έχουν οι ΗΠΑ.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο C είπε...

Απίθανο...

Στις ΗΠΑ είχαν τις ευλογίες ΜΜΕ, τις χορηγίες επιχειρηματικών κολοσσών, την ιδεολογική κάλυψη πανεπιστημίων και νεοταξικών ιδρυμάτων, καθώς και την πλήρη στήριξη 1,5 εκ των 2 κομμάτων (Δημοκρατικοί + αντιτραμπικοί Ρεπουμπλικάνοι). Ο Μιτ Ρόμνευ κατέβαινε σε πορείες του BLM (true story, υπάρχει και βίντεο), οι εταιρίες υποχρέωναν τους υπαλλήλους τους να γονατίζουν και η κόκα κόλα έβγαινε με διαφημίσεις "drink zero and stay woke". Επίσης, εκείνες οι ταραχές εξυπηρετούσαν συγκεκριμένο σκοπό. Έδωσαν το μήνυμα στα κατώτερα στρώματα: "καθίστε καλά γιατί θα σας λιώσουμε". Ήταν η περίοδος των δρακόντειων κοροδομέτρων και της διαφαινόμενης οικονομικής κρίσης, που πήγαιναν πακέτο με την άνοδο ενός μετριοπαθούς εθνολαικισμού ως τυφλή και ανοργάνωτη αντίδραση από τους κάτω.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν αποτελούν μόνο οι "αλληλέγγυοι" και οι λοιποί τραμπούκοι τον μόνο παρονομαστή της εξίσωσης. Αυτοί είναι το εκτελεστικό όργανο, το "μακρύ χέρι". Όμως αν δεν θέλουν και ο boss δεν θα κουνηθεί φύλλο. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται ο Μητσοτός και τ' αφεντικά του να έχει όρεξη για περαιτέρω νταβαντόυρι (βασικά δεν εξυπηρετεί αυτήν τη στιγμή κάτι μια "εξέγερση" στην νότιο Βαλκανική του 2022), οπότε τη φασούλα αυτήν τη φορά μάλλον θα περιοριστεί στα πατροπαράδοτα... Τίποτα καμένοι κάδοι, κάνα σπασμένο φανάρι κτλ.

C

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κατά κάποιον τρόπο πάντως ζούμε όντως σε μια περίοδο απο-ιδεολογικοποίησης της κοινωνίας διότι ο φιλελευθερισμός θεωρείται λίγο-πολύ δεδομένος, κάτι σαν θεικός νόμος ή φυσική τάξη πραγμάτων. Πότε είναι η τελευταία φορά που είδαμε σε υψηλό θεσμικό επίπεδο κανονικές ιδεολογικές και πολιτικές συζητήσεις; Οι φλογερές συγκρούσεις των ημερών μας γίνονται για το αν πρέπει η φορολογία των επιχειρήσεων να είναι 2% ψηλότερη, για το αν οι ομοφυλόφιλοι θα υιοθετούν και για το αν οι τραβεστί θα μπορούν να αλλάξουν ταυτότητα πριν ή μετά την εγχείριση

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μια ακόμα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να αντισταθούμε.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Καλά όλα αυτά περί "άναρχο-κομμουνιστών" αλλά όπως είπε και ο moderator οι ιδέες, οι δομές και η φιλοσοφία πίσω από όλα αυτά είναι φιλελεύθερη (ή εάν θέλεις και ελευθεριακή).

Και ο C πολύ σωστά αναφέρει ότι όλα τα ιδεολογικά (και μη προβλήματα) δεν ξεκινούν από "ακάθαρτες" φυλές αλλά από λευκότατους Αριστερούς και Δεξιούς φιλελεύθερους. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην ακροδεξιά σας ταΐζουν με όρους όπως "λευκή ανωτερότητα" αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτά είναι αμερικανικά concept και δεν έχουν καμία σχέση ούυτε με την ουσία της εθνικιστικής ιδεολογίας και τον τρόπο που προσεγγίζει το εθνοφυλετικό στοχείο ούτε με χώρες με την παράδοση, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας Ελλάδας ή μιας Ιταλίας.

Παιδιά με μεγάλη λύπη μου το λέω ότι μάλλον οι γνώσεις σας περί εθνικισμού ξεκινούν και σταματάνε στο αμερικανικό Alt-right και σε φαιδρές προσωπικότητες φετιχιστικού ψευδοναζισμού.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο Flammentrupp είπε...

Πλατινέ μαλλί, φρου-φρου κι αρώματα, σελεμπριτοκατάσταση, Copa Cabana από την μία, όχι φαντεζί αλλά κανονικοί ποδοσφαιριστές από την άλλη.

Ευχαριστούμε Λούκα Μόντριτς.

Νεϊμάρ, άντε γεια ρε. Καλή επιστροφή.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και εγώ το χάρηκα. Αυτή η γυφτιά της βραζιλίας πλέον δεν αντέχεται, μόνο ο Κασεμίρο σοβαρός εκεί μέσα. Για τον Μόντριτς ότι και να πούμε λίγο

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου, 2022

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Θα στενοχωρηθεί ο Sun Knight όμως παίδες...
Εδώ που τα λέμε, κι εγώ λίγο.

Οι Κροάτες άξιζαν την πρόκριση λόγω της τεράστιας διαφοράς στην αισθητική της εικόνας τους ως άνθρωποι. Στιβαρά, στεγνά πρόσωπα, γεμάτα γωνίες. Αυστηρά αλλά και καθαρά βλέμματα. Μορφές που θύμιζαν στρατιώτες. Απέναντί τους το παρδαλό τσίρκο παιδιών που μοιάζουν με πρωταγωνιστές ερωτικού κινηματογράφου. Και χωρίς να είναι τίποτα σπουδαίο σε σχέση με την τεχνική παράδοση της χώρας τους στο ποδόσφαιρο.

Όμως, από την άλλη, έστω κι έτσι, το γκολ που έβαλαν ήταν μαγεία. Δεν τις βλέπουμε εύκολα αυτές τις φάσεις σήμερα και θα λείψουν από την συνέχεια. Όπως και να το κάνουμε άλλο θα ήταν το θέαμα ενός ημιτελικού Αργεντινής Βραζιλίας και άλλο το Κροατία -Αργεντινή. Αυτό είναι ματς για τους 8 ή τους 16, βάσει των σημερινών δυνατοτήτων των δύο ομάδων.

Στα κλεφτά έφτασαν εδώ και οι δύο. Είναι σαφώς κατώτερες από Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία. Ευνοήθηκαν από τις διασταυρώσεις και φοβάμαι ότι η Αργεντινή θα ευνοηθεί και από την διαιτησία αν φτάσει τελικό. Φαίνεται ότι το ποδοσφαιρικόlife style, επειδή δεν έχει ινδάλματα προσπαθεί να τα κατασκευάσει. Ο Μέσι είναι ένα από αυτά. Αλλά χαλάει το προμόσιον η έλλειψη τίτλου στο βιογραφικό του.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξεκινώντας το παιχνίδι ήθελα Βραζιλία για να δούμε τον ημιτελικό που λες. Μετά το (πολύ ωραίο) γκολ της Βραζιλίας με βρήκα ενστικτωδώς να θέλω ισοφάριση και στο τέλος το χάρηκα πολύ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά εδώ που φτάσαμε δεν θέλω να το πάρει Αγγλία ή Γαλλία. Προτιμώ Αργεντινή ή Πορτογαλία με αυτή την σειρά. Δυστυχώς όμως η Γαλλία είναι μάλλον φαβορί αυτή την στιγμή

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Εγώ παραδοσιακά είμαι με το βρετανικό πρώτα (και το γερμανικό έπειτα) ποδόσφαιρο. Αλλά τώρα οι Κροάτες μας δίνουν και αυτό το δέλεαρ..

https://www.newsbeast.gr/sports/arthro/9229767/mountial-2022-miss-kroatia-tha-xegymnotho-an-o-montrits-kerdisei-to-pagkosmio-kypello

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο sun knight ούτως ή άλλως με αυταπάτες ζούσε. ''Λευκή'' Βραζιλία με μιγάδες και ιθαγενείς τύπου Σώκρατες, Σερέζο, Όσκαρ κ.ο.κ.
Το ίδιο και με τα δύο αγαπημένα του συγκροτήματα manowar και warlord. Και διηγώντας τα να κλαις..

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Οι Warlord ποιους μιγάδες είχαν; Έναν έγχρωμο προσέλαβε ο Τσάμης στα τελειώματα αλλά οι παραινέσεις των οπαδών τον έκαναν να αναθεωρήσει.

Manowar έναν κιθαρίστα Ινδιάνο είχαν για ένα album . Αλλά οι Ινδιάνοι δεν είναι μιγάδες. Αν και δεν πρέπει να απασχόλησαν τέτοια ζήτημα τον αρχηγό της μπάντας. Στα καλά του συνέλαβε μουσικές εμπνεύσεις αξιοθαύμαστου ρομαντικού μεταλλικού ήχου, με ευρωπαϊκό μυθολογικό αισθητικό και στιχουργικό υπόβαθρο. Στα κάτω του συνέθεσε μέτρια τραγούδια.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Ινδιάνος πειράζει κάποιους ( αρκετοί native Americans είναι και antiwoke) ή ότι είχαν κάποιον στην μπάντα που αποδείχθηκε ότι ήταν παιδοφιλος; Εντάξει δεν θα κατηγορήσουμε τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας γιατί πιθανόν να μην το γνώριζαν. Προσωπικά είμαι εναντίον των φυλετικών επιμειξιων αλλά ρε παιδί μου ο Slash είναι μιγάς αλλά είναι και φοβερός μουσικός. Αυτό δεν το αλλάζει κανένα γκσρσονι που πάσχει από ιδεοληψίες!
C.Φ.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η Κροατία το άξιζε εκεί που έφτασε. Και το λέω εγώ που όχι απλά δεν τους χωνεύω αλλά και τους μισώ θανάσιμα.
Τώρα φυσικά και θα στηρίξω Αργεντινή λόγω του Περόν και γιατί έχουν φοβερές λευκές μεσογειακές γυναίκες. Εκεί που θα συμφωνήσω είναι ότι η σύνδεση life style και ποδοσφαίρου κατέστρεψε το άθλημα που είναι κατεξοχήν working class.
C.Φ.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χαράς ευαγγέλια για το κόμμα των Ελλήνων ΓΤΠ. Πέρασε το Μαρόκο στα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Και μάλιστα νορδικός τύπος ο παιδεραστής.

Πριν μου την πέσουν τα γκαρσόνια να διευκρινίσω ότι λατρεύω την νορδική μυθολογία και υποστηρίζω τους βόρειους που τιμούν την νορδική παράδοση. Το βιολογικό ντετερμινισμό χλευάζω. Όπως και κάθε ντετερμινισμό.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Flammentrupp είπε...

Όξω κι ο αχώνευτος.

Αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να είναι κακό, καθώς μπορεί να επαληθευτεί ο Σταμάτης και η FIFA/UEFA/MAFIA να σπρώξει τον Λεό για να το σηκώσει (ελλείψει άλλου GOAT). Είδωμεν.

Πάντως, άμα το σηκώσει ο Χάρης ο Μαγκουάιρ το ρεζίλι των μπάτσων της Μυκόνου, όντως θα τα έχουμε δει όλα με τον ακατονόμαστο πρωθυπουργό.

Για το βράδυ: HAIL TO ENGLAND !!! (Μόνο Manowar)

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε μην μπερδεύεστε. Όταν γράφω ότι ο Πρασούλας ζούσε με αυταπάτες, στο θέμα των δύο συγκροτημάτων δεν εννοώ περί μιγαδισμού. Εννοώ την απογοήτευση όταν τους γνωρίσαμε εκ του σύνεγγυς. Όσο δεν υπήρχε ίντερνετ και δεν είχαν έρθει ακόμη για συναυλίες στην χώρα μας, μια χαρά τρώγαμε ρομαντικό κουτόχορτο από τον επικοπατέρα. Αλλά όπως είχε πει κάποτε και μια ψυχή ''καλύτερα να μας ακούν, παρά να μας βλέπουν''.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλά και ο ίδιος μην νομίζεις ότι είχε καλύτερη εικόνα και το έκανε συνειδητά. Έβλεπε, όπως όλοι μας, ρομαντικό αισθητικό υπόβαθρο στα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των δίσκων, σύμβολα της ευρωπαϊκής παράδοσης που είχαν αποκτήσει συγκεκριμένες πολιτικές συνδηλώσεις στον μεσοπόλεμο, κόκκινο υπόβαθρο, άσπρο πλαίσιο και μαύρο σύμβολο στο κέντρο κλπ κλπ, και έχοντας την ευρωπαϊκή αντίληψη της δεκαετίας του '80 αναγνώρισε ένα ιδεολογικό υπόβαθρο και μια αισθητική παραπομπή στον Ρομαντισμό. Που να φανταζόταν ότι το αμερικανικό marketing λειτουργούσε με εντελώς χρηστικός όρους και πως οι μπάντες για να μείνουν στο σανίδι θα άλλαζαν αντιλήψεις μέσα σε δευτερόλεπτα;

Στην τελική ο ίδιος περνούσε τα μηνύματα που ήθελε εκμεταλλευόμενος το τότε πάθος της μουσικής. Η μουσική ήταν αφορμή για να ανοίξει τις δημόσιες συζητήσεις που ήθελε. Είχε και σωστή κρίση στα albums που πρότεινε και έτσι κατάφερνε να δημιουργήσει την φασαρία που επιθυμούσε, κάνοντας το μήνυμά του να διαχυθεί σε όλο το φάσμα της ελληνικής μεταλλικής κοινότητας.

Μην ψάχνεις επιστημολογική ακρίβεια στα τότε λεγόμενά του. Το σημαντικό είναι ότι βρήκε τον τρόπο να επαναφέρει τον Ρομαντισμό και την παραδοσιοκρατία στο επίκεντρο μιας κοινότητας που τα αριστερά και προοδευτικά ρεύματα ήταν αυτονόητα επικρατούντα.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άλλοι άνθρωποι, άλλα ήθη. Ο 16χρονος Ρομά ήδη από τα 14 του έγινε πατέρας.

Την ζημιά τελικά την κάνουν όλοι αυτοί οι δήθεν αντιρατσιστές και αλληλέγγυοι που δυναμιτίζουν την κατάσταση και περνάνε λάθος νοοτροπίες.

Πριν χρόνια που είχε σκοτωθεί ένας 11χρονος μαθητής, δεν είχε συγκινηθεί κανείς από δαύτους για την κατάσταση στην δυτική Αττική με την εγκληματικότητα και τις αδέσποτες σφαίρες.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το άλλο Σταμάτη, πως το εξηγείς;
Είδα στο indymedia φωτογραφία από την Λαμία, όπου πετάχτηκαν τρικάκια της ομάδας Μποβιάτσου μαζί με του Κασιδιάρη.
Θέλω την ειλικρινή σου κριτική, διότι έστειλα αντίστοιχο σχόλιο και σε άλλο μπλογκ με σχόλια και δεν το ανέβασε για να μην κακοκαρδίσει το φιλαράκι του. Αυτονομία όπου μας βολεύει.
https://athens.indymedia.org/post/1622487/

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Μποβιατσος Κωνσταντινος είπε...

Τα έχουμε ξαναπεί. Στην Λαμία υπάρχουμε κάποιοι συναγωνιστές αλλά φίλοι πάνω από όλα. Κάποιοι διάλεξαν τον δρόμο του Κασιδιαρη, ας πρόσεχαν και θα μάθουν. Αυτό δεν είναι λόγος να μην αγωνιζόμαστε μαζί σε μια επαρχιακή πόλη. Οι τακτικές της ΧΑ και του Κασιδιαρη τώρα, το να μην μιλάς σε κάποιον που δεν ανήκει στο μαντρί...τελείωσαν.
Καλησπέρα και καλή συνεχεια

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Εφόσον απάντησε ο Κώστας δεν νομίζω ότι έχει νόημα να γράψω τίποτα περισσότερο. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην Λαμία, συνεπώς δεν μπορώ να έχω και ξεκάθαρη γνώμη.Θα υπενθυμίσω μόνο ότι η λέσχη δεν έχει καμία σχέση με τέτοια κόμματα και πρόσωπα και απορρίπτει τον συγχρωτισμό αυτόνομων και νεοεθνικιστών.

Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να μιλάμε με παιδιά ή να έχουμε φίλους που είναι σε κόμματα. Άλλο είναι η δική μας συλλογικότητα, άλλο οι φίλοι που μπορεί να έχει το κάθε μέλος μας. Εγώ έχω φίλους που λένε ότι θα ψηφίσουν Κασιδιάρη, φίλους που ψηφίζουν κόμματα της Αριστεράς, φίλους που είναι αντιεξουσιαστές, φίλους που είναι σοσιαλδημοκράτες. Δεν θα αλλάξει αυτό (μέχρι να τους μεταπείσω και να γίνουν φλεφαλο , χαχα).

Προφανώς δεν θα δεις κανένα μέλος της λέσχης μας να στηρίζει δράσεις νεοεθνικιστών. Να είσαι σίγουρος για αυτό.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

 
/Η Ανώνυμος είπε...

Μιλώ για κριτική πολιτικών επιλογών και όχι για το αν είστε φιλαράκια στην προσωπική σας ζωή.
Απ΄ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα του Μποβιάτσου, το lcc είναι ένα παρεάκι χαλαρό, που ο καθένας επιλέγει ότι γουστάρει. Δικαίωμα τους, αλλά ας μην μοστράρονται για αυτόνομοι.
Για τους άλλους που δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ας ξανακοιτάξουν καλύτερα την δεύτερη φωτογραφία και θα δουν στον κάδο, ίδιας τεχνοτροπίας τρικάκια με υπογραφή Κασιδιάρη και lcc.
Eκτός αν τα τύπωσαν μαζί, για να τους έρθει πιο φτηνά, οπότε πάω πάσο..

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν δείχνουμε ότι δεν καταλάβαμε. Δεν καταλάβαμε όντως. Που να δούμε τα γράμματα-ψείρες αν δεν μας το έλεγες; Είμαστε άλλης σχολής ανώνυμε. Όχι αυτής της καχυποψίας, της κωλοτούμπας και των ρουφιάνων.

Στο ψητό τώρα. Παρόλο που δεν μας αρέσουν τα δεικτικά σχόλια, όπως είναι το δικό σου, η ουσία είναι ότι έχεις δίκιο. Φάουλ το συγκεκριμένο. Εμείς αν ήμασταν στην θέση του Κώστα θα τους είχε φάει η μαρμάγκα αυτούς που θα έκαναν κάτι τέτοιο. Θα είχαν φύγει με κλωτσιές και δεν θα τολμούσαν να πατήσουν ξανά στην λέσχη ούτε στην δεύτερη ζωή τους.

Είναι πάντως διαφορετικές οι περιπτώσεις. Δεν ξέρουμε τη δομή της συγκεκριμένης ομάδας. Εκεί μπορεί να έχουν άλλη συμφωνία "ίδρυσης", μπορεί να είναι άλλοι οι συσχετισμοί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα πάντως, χωρίς να τα ξέρουμε, εμείς αυτόνομους δεν τα θεωρούμε.

Ελπίζουμε να σε καλύψαμε.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ Κασιδιαρη , δηλαδή την νέα ΧΑ. Κλασικές πολιτικά νίκες καταστάσεις κενές και ζοφερες. Απλά ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει, να στηρίξει να τρέξει για όποιον θέλει.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Κωνσταντινος Μποβιατσος είπε...

Εννοείται δεν στηρίζουμε νεοεθνικιστικα αντιφασιστικα κόμματα της καρέκλας...απλά ο καθένας ας στηρίξει και να καλή ότι θέλει. Καποιοξ διαλέξαμε άλλο δρόμο...

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άλα τις και Μανιαδάκης ο Κουτσούμπας!

Έστησε, λέει, μια φτιαχτή Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚ Ουκρανίας για να πάει κόντρα στην επίσημη γραμμή του φιλορωσικού (και διωκόμενου από τον Ζελένσκι) ΚΚΟ, και μάλιστα αυτή την Προσωρινή Διοίκηση τη στηρίζει μέσα από την IMCWP (Διεθνή Σύνοδο ΚΚ, στην οποία, για όσους δεν ξέρουν, ηγετικό ρόλο έχει σήμερα το ΚΚΕ):

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0aLxYPn69By1kGQJj5FGSU37ZwNVNjkUaTehRPyALk2TVvvYomDk7WZ8e821hgZRZl&id=100064325126514

Ρε τον Δημητρό, τέτοιες διεθνούς εμβέλειας πουστιές υπέρ του ΝΑΤΟ ειλικρινά δεν θυμάμαι ούτε τον εστιάτορα να έχει κάνει. Να είσαι τώρα κομμουνιστής στην Ουκρανία, να έχεις τον Ζελέ να αμολάει πρεζονάζουλα να σου πάρουν το κεφάλι, και να έχεις και τον Κουτσούμπα να μεθοδεύει διάσπαση στο κόμμα σου! Αθλιότητα!

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

 
 Ο Κωνσταντινος Μποβιατσος είπε...

Κάπως έτσι αγαπητέ. Ήταν μια ιδέα δικιά μου να μπορέσω να μαζέψω τουλάχιστον κάποιους νεολαίας έστω για κάποιες δράσεις. Οι νεαροί βγαίνουν μόνοι τους πολλές φορές και αυτό είναι καλό. Δεν είναι το LCC ούτε κόμμα ούτκίνημα.
Απλά σε μια σκατουπολη προσπαθεί να δώσει μια πινελιά ενάντια στην σαπίλα..

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022