Κρίθηκαν ένοχοι

   

Εντυπωσιακά μαζική ήταν η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Είναι πλέον σαφές ότι στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτού του κράτους ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κρίθηκαν ένοχοι. Ένοχοι για τα ψεύδη και τις χυδαιότητες που έχουν διαπράξει όσο κυβερνούν. Ένοχοι για το γεγονός ότι αποτελούν σεσημασμένους «τριτοκοσμικούς ευρωπαϊστές». Ένοχοι ως πολιτικοί που διατυμπανίζουν με εκνευριστικό στόμφο την προσήλωσή τους στον φιλελεύθερο ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό για να δελεάσουν τα δίκτυα των δυτικών ισχυρών κρατών τα οποία τους επιτρέπουν να αλωνίζουν στον πολιτικό βίο της χώρας σαν να βρίσκονται σε αποικιακό κράτος υποκοσμικής μπανανίας.


Το επόμενο βήμα λαϊκής αυτοσυνείδησης πρέπει να γίνει βαθύτερα ιδεολογικό. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αρλεκίνοι και οι πολιτικοί γκάνγκστερς της Νέας Δημοκρατίας αλλά η ίδια η ιδεολογία τους. Ο εκσυγχρονιστικός φιλελευθερισμός είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής της σκλαβιάς του έθνους μας στα κέντρα εξουσίας των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον (για να μην αναφερθούμε στα δεκανίκια του Τελ Αβίβ και του Λονδίνου). Ο εκσυγχρονιστικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία που προδιαγράφει την εγκαθίδρυση σε κυβερνητικά πόστα υβριστών του ήθους της ελληνικότητας που κακοποιούν τον εθνοκεντρικό λόγο σε προτεσταντικό και εβραϊκό λογιστικό συμψηφισμό, ανησυχώντας μήπως χάσουν την κυβερνητική «κουτάλα» για ένα «κωλοτρένο». Ο εκσυγχρονιστικός φιλελευθερισμός είναι ο εγγυημένος δρόμος για την απώλεια της εθνικής μας ιδιαιτερότητας και της κοινωνικής μας συνοχής. Είναι το ιδεολογικό δηλητήριο της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης πολιτικής αλητείας.


Αλλά μέχρι να γίνει το επόμενο βήμα θα χρειαστούν πολλές πολιτικές μάχες. Προς το παρόν η γενικευμένη αγανάκτηση για την υποκρισία της τριτοκοσμικής Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και του Σαμαρά φαίνεται ότι δυναμώνει τα σχήματα της Αριστεράς ως πολιτικά αντίβαρα ενώ ο εθνικιστικός χώρος είναι απών. Κάποιος σχολιαστής του ιστολογίου μας είχε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι η Αριστερά είναι κλινικά νεκρή και χρειάζεται απλώς να βγει από την πρίζα ο μηχανισμός που την κρατά τεχνικά στην πολιτική ζωή. Δεν ξέρουμε αν ισχύει και σε τι βαθμό αυτή η διαπίστωση. Το σίγουρο είναι ότι τα τελευταία γεγονότα λειτούργησαν σαν μπουκάλες οξυγόνου που έδωσαν στην ελλαδική Αριστερά μια μεγάλη ανάσα. Αυτό έδειξε η ανθρωπογεωγραφία της σημερινής συγκέντρωσης.


Καταρχάς υπολογίζουμε ότι πρέπει να συμμετείχαν κάτι περισσότερο από 45.000 άτομα. Η Πανεπιστημίου και η Σταδίου είχαν κατά μήκος πολύ κόσμο ενώ το Σύνταγμα ήταν κατάμεστο μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη και στους τέσσερις δρόμους γύρω από την πλατεία. Η πλατεία δεν είχε καταληφθεί από διαδηλωτές, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία της άνετης μετακίνησης των διαδηλωτών ή των περαστικών, αλλά και που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικούς μηχανισμούς για επικοινωνιακή προπαγάνδα χαμηλώματος της έκτασης και του αριθμού των συμμετεχόντων. Παλαιότερα γέμιζε συνήθως η αλέα και οι τέσσερις δρόμοι γύρω από την πλατεία του Συντάγματος και μετά απλωνόταν ο κόσμος στους γύρω δρόμους. Όπως και να έχει οι οργανωτές επέλεξαν αυτή την χωροταξική προσέγγιση. Τα μπλοκ περνούσαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος και δεν ανέβηκαν σε αυτήν.


Όσον αφορά τον κόσμο που συμμετείχε βιώσαμε μια νεκρανάσταση της Αριστεράς. Μικρές οργανώσεις και μεγάλα Αριστερά κόμματα είχαν μετά από πολύ καιρό τόσο μαζικά μπλοκ και τέτοια έκταση συμμετοχής. Υπήρχαν ανεξάρτητες και εργατικές συλλογικότητες μπροστά από το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετάνιας και στον άγνωστο στρατιώτη. Εκεί, μπροστά από τους Εύζωνες, ήμασταν και περίπου 1000 άτομα από όσους πηγαίναμε στην «πάνω πλατεία» του κινήματος των Αγανακτισμένων. Ανάμεσα σε αυτούς φαινόταν ότι βρεθήκαμε και οι περισσότεροι απ’ όσους διαδηλωτές είχαμε εθνοκεντρικό ιδεολογικό προσανατολισμό. Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ., μέλη κομμάτων όπως το ΕΠΑΜ, κάποιοι πιτσιρικάδες με μπλουζάκια ειδικών μονάδων του ελληνικού στρατού, γνωστές φυσιογνωμίες ιερέων που ακροβατούν ανάμεσα στην συμπαθή γραφικότητα και στον δικαιολογημένα αγανακτισμένο πατριωτισμό, παιδιά με μπλούζες heavy metal συγκροτημάτων και μικρές παρέες από νεαρούς οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων. Κοντολογίς ανάμεσα σε σαράντα και πλέον χιλιάδες ενεργούς συμπολίτες Αριστερών ιδεολογικών προσανατολισμών βρεθήκαμε και κάτι λιγότερο από 400 άτομα του ευρύτερου εθνοκεντρικού πολιτικού περιβάλλοντος.


Εύλογα γεννιέται το ερώτημα που να βρίσκεται άραγε αυτός ο περιβόητος «χώρος»; Μήπως μαζί με τους γυμνασμένους κοπρίτες και τους γυαλισμένους νεαρούς trendies που βλέπαμε να αράζουν σε γνωστές αλυσίδες καφετεριών και να συζητούν για τα νυχτερινά clubs και τα ηλεκτρονικά προφίλ κοριτσιών, όταν ανεβαίναμε στο Σύνταγμα; Υπάρχει τελικά «χώρος»; Αν ναι πως προκύπτουν τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων που θέλουν να εκφράσουν τον «χώρο» στο κοινοβούλιο; Είναι ακόμα φοβισμένα τα παιδιά του «χώρου» ή δεν διαφέρουν και πολύ από τον μέσο (μικρο)αστό, αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα, trendy τενεκέ; Ή μήπως, ακόμη χειρότερα, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι καθοδηγητές ώστε να κάνουν τον «χώρο» πράγματι πολιτικά ενεργό; Μήπως αυτοί οι καθοδηγητές είναι κατά βάθος Δεξιοί και μας το κρύβουν; Πως είναι δυνατόν να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι του «χώρου» όταν αγνοούν ή και φοβούνται στον συνδικαλισμό;


Τα παραπάνω ερωτήματα μάλλον θα μείνουν αιωρούμενα για πολύ καιρό ακόμη. Μέχρι να απαντηθούν η σωστή δουλειά των λίγων σοβαρών, των λίγων ευαίσθητων, των λίγων ενεργών πρέπει να συνεχιστεί. Υπηρετώντας τους πολιτικούς σκοπούς κάνουμε και τους εαυτούς μας περισσότερο διαυγείς και ακέραιους. Αυτό είναι το μυστικό της πολιτικής πράξης του Ρομαντισμού από τον 19ο αιώνα. Αυτό είναι που σηματοδοτεί την αντίθετη πορεία μας από την πολιτική μαφία του φιλελευθερισμού και από τις περισσότερες ομαδώσεις της Αριστεράς. Αυτοί όσο πολιτεύονται τόσο εισέρχονται πιο βαθιά στον βούρκο της ανήθικης συναλλαγής και διαβρώνονται απ’ την φθορά της ύλης. Εμείς βλέπουμε την πολιτική δράση ως μια πτυχή ενός ευρύτερου κοσμοθεωρητικού προσανατολισμού. Ως μια άσκηση για την κατάκτηση προσωπικών και συλλογικών ανώτερων σχημάτων ζωής. Αγωνιζόμαστε να σώσουμε την Ελλάδα γιατί στο τέλος η Ελλάδα θα σώσει εμάς.



Σχόλια:

 

Ο Millwall είπε...

Το 400 στους 45.000 μου θυμίζει κρυφοπαόκι που έμενε Πειραιά και είδε Ολυμπιακός-ΜΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με φερμουάρ στο στόμα...(Σέβομαι απόλυτα τη Λέσχη και την προσπάθεια σας... Δεν είμαι του "χώρου" σας αλλά θεωρώ ότι ο Σταμάτης, ορισμένα κείμενα του οποίου θα έδινα το νεφρό μου για να τα έχω γράψει εγώ, απευθύνεται και σε άλλους χώρους...

Τετάρτη, 08 Μαρτίου, 2023

 
Ο Σταμάτης είπε...

Γεια σου Millwall. Πρόσεχε το νεφρό και την υγεία σου, φίλε. Μην τα σπαταλάς τόσο εύκολα. Συμβουλή από κάποιον που έλεγε τα ίδια αλλά έτυχε να φορτωθεί ένα παράξενο αυτοάνοσο στα σαράντα του και έκτοτε να αλλάξει σε ορισμένα θέματα της καθημερινότητας η ζωή του προς το χειρότερο..

Στο θέμα της παρουσίας μας δεν ήμασταν undercover . Εγώ όπως βλέπεις είχα ελληνική σημαία μαζί μου, κάποιοι πιτσιρικάδες φορούσαν τις γνωστές μπλούζες των αλεξιπτωτιστών, ΛΟΚ κλπ, οι παπάδες με τα γνωστά "αξεσουάρ". Δεν κρύφτηκε κανείς μας.

Τώρα το αν ήμασταν 400 ή 300, εντάξει. Χοντρικά το έγραψα. Περίπου τόσους μας υπολόγισα. Μπορεί να ήταν και πάνω από 45.000 συνολικά οι συγκεντρωμένοι. Δεν έφτασα μέχρι τα προπύλαια για να δω την πλήρη έκταση της ουράς που σχημάτισαν τα μπλοκ. Πάντως δεν νομίζω ότι φτάσαμε τις 100.000 όπως έγραψαν οι διοργανωτές.

Το ότι απευθύνομαι σε αναγνώστες πέρα από τους ομοϊδεάτες μου είναι γεγονός. Συνήθως έτσι συμβαίνει με τους περισσότερους αρθρογράφους ή συγγραφείς. Εγώ τουλάχιστον στο επιβεβαιώνω. Σε κάθε παιδί που μπορεί να το ενδιαφέρουν όσα γράφω, για διάφορους λόγους, απευθύνομαι.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

Ο Αχιλλέας είπε...

Αρχικά να συγχαρώ όσους κατεβήκατε. Μακάρι να βρισκόμουν στην Αθήνα για να ερχόμουν...
Αυτό που είδα από φωτογραφίες είναι το εξής. Αρχικά, προωθήθηκαν από καθεστωτικά μέσα της Νέας Δημοκρατίας, όπως το “Πρώτο Θέμα”, φωτογραφίες με "γκαρσόνια" της αριστεράς. Είδα δηλαδή σε άρθρο, εχθές, φωτογραφία με μπλοκ αριστερών οι οποίοι, σαν άξιοι τυμβωρύχοι-γκαρσόνια, είχαν κατέβει με αλλοδαπούς διεκδικώντας "χαρτιά" με το γνωστό - άγνωστο πρόσωπο που διαρκώς τους συνοδεύει και τους εργαλειοποιεί. Προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ από τι βιοπορίζεται αυτός ο άνθρωπος. Βέβαια από φωτογραφίες που είδα από ανθρώπους που πήγαν εκεί τα "γκαρσόνια" της αριστεράς ήταν η εξαίρεση και σε καμία περίπτωση ο κανόνας.
Σε ότι έχει να κάνει με τον, κυριολεκτικά, ανύπαρκτο "χώρο". Εάν δεν καταλάβουν οι εθνικιστές ότι αναφαίρετο κομμάτι του εθνικισμού είναι ο συνδικαλισμός και τα εργατικά δικαιώματα δεν θα γίνει ποτέ τίποτα. Ας μην λέμε ψέματα παιδιά. Η ηγεσία ενός παλιού κόμματος τα παράτησε, οι Έλληνες ΓΤΠ θέλουν λύσεις εντός ΝΑΤΟ, Ε.Ε και ευρώ (á la Meloni), οι alt-right τριαντάχρονοι "εθνικιστές" του YouTube αποκαθιστούν τον τιμητή των πάντων Πλεύρη (όσο δεν είναι απασχολημένοι με το να κράζουν το bachelor), και διαδικτυακές σελίδες του χώρου ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι controlled opposition. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Προφανώς βλέπουν οι υπηρεσίες ότι υπάρχει μια άνοδος του εθνικισμού (έστω και διαδικτυακά) και προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Απλά παιδιά πρέπει, όσοι ζωντανοί, να συσπειρωθούμε. Να βγαίνουμε στον δρόμο όποτε πρέπει να βγαίνουμε, να γράφουμε, να στηρίζουμε τον εκδοτικό οίκο (περιοδικά και βιβλία) και κυρίως να ξέρουμε σε τι πιστεύουμε για να μπορούμε να το διαδώσουμε.
Όσο για το podcast, που βλέπω ότι κατά καιρούς το έχουν ζητήσει πολλά άτομα, το σκέφτομαι και εγώ πολύ σοβαρά επειδή κάτι τέτοιο (εφόσον είναι ποιοτικό και δεν ασχολούμαστε με «τις πουτ@νες τις γυναίκες») πιστεύω ότι θα δημιουργήσει μια ευχάριστη δυναμική, και θα είναι και μια γλυκιά εμπειρία. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι κι εμένα οι εκπομπές του Σταμάτη με τράβηξαν στην λέσχη καθώς μου είχε κάνει εντύπωση το πως ένας άνθρωπος σε έναν rock σταθμό είχε τόσες γνώσεις γύρω από τον εθνικισμό και τον Ρομαντισμό.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν ο χώρος δεν πάρει ξεκάθαρη και σοβαρή ιδεολογική κατεύθυνση, μακριά από "νεοεθνικισμούς" και φιλελευθερισμό σε όλες του τις εκφράσεις τότε μια ζωή θα είναι στην αφάνεια και θα λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης για το σύστημα. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Παιδιά σταματήστε ό,τι κάνετε και ακούστε αυτό που θα σας στείλω. Είναι τρία λεπτά από την ημέρα σας. Πάτε στο 43:16 και ακούστε τι λένε νεοδημοκράτες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και troll του Twitter με το όνομα "Στρατηγός". Ο άθλιος, ακροδεξιός boomer! Ο διαχειριστής της ασχήμιας! Ο άνθρωπος που δεν συγκινήθηκε με τον θάνατο 57 ανθρώπων! Αυτό είναι το πρόσωπο της (άκρο)δεξιάς! Δεν είναι άνθρωποι! Ο ίδιος δηλώνει "Μουτζαχεντίν του Μητσοτάκη"! Αυτοί είναι οι συμπολίτες μας! Αυτοί χτυπιόντουσαν στο δημοψήφισμα!
Βέβαια μην τα βάλετε με τον ίδιο. Αυτός μια άθλια ψήφος μονήρης ψήφος είναι. Δεν ανεβάζω το link για να γίνει διάσημο αυτό το καθίκι. Το ανεβάζω για να καταλάβουν πλέον ΟΛΟΙ ότι ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Απομονώστέ τους!

https://youtu.be/zlExCrqfrU0

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω αν είστε όντως στην συγκέντρωση διότι η σελφι που βγάλατε είναι πολύ μουλωχτή. Αλλά και πάλι δε μου κάνει εντύπωση. Ούτως ή άλλως έχετε τόσο αδιάφορο ιδεολογικό προφίλ που παρνάτε απαρατήρητοι.
Μου κάνει εντύπωση όμως που τρέχετε διαρκώς στις συγκεντρώσεις των συριζαίων (αλήθεια, γιατί αποφεύγετε να μας πείτε τον διοργανωτή;)ενώ στις συγκεντρώσεις του εθνικιστικού χώρου δεν έχετε τολμήσει ποτέ να πατήσετε

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εσύ χρειάζεται και οφθαλμίατρο, εκτός από σοβαρό ιδεολογικό καθοδηγητή. Προφανώς δεν έχεις κατέβει ποτέ σε συγκέντρωση του κέντρου των Αθηνών για να μπορείς να καταλάβεις αν είναι μουλωχτες οι φωτογραφίες και να διαπιστώσες.σε.ποια σημεία τις τραβήξαμε. Θα σου κάνουμε την χάρη να βάλουμε άλλη μια, πάντως.

Κατά τα άλλα από πού και ως που ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανωτής ρε ορφανό του Σαμαρά; Εργατικά σωματεία είχαν καλέσει τον κόσμο στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ στα προπύλαια και η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος.

Πάντως πέρα από τα σωματεία, από την εποχή των Αγανακτισμένων, ο "χώρος" πηγαίνει στην πάνω μεριά της πλατείας Συντάγματος αν δεν έχει ανακοινωθεί ότι θα τον καταλάβει κάποιο κομματικό συνδικάτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο μπλοκ ανάμεσα στα υπόλοιπα των μικρότερων κομμάτων της Αριστεράς. Αυτά για να μαθαίνετε τα ακροδεξιά σκουπίδια λίγη ανάγνωση πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας.

Στις συγκεντρώσεις του "χώρου", μικρέ Δεξιέ Καλιμπαν, πηγαίναμε όταν εσύ ήσουν αγέννητος. Αν εννοείς πιο πρόσφατες για δώσε ένα παράδειγμα απουσίας μας. Θα μας πεις μια έστω συγκέντρωση του "χώρου" που δεν στηρίξαμε. Του χώρου συνολικά όμως. Όχι τα κομματικά καρναβάλια της Ουρανίας και του εξαδέλφου της. Δεν πιστεύουμε να έχεις την απαίτηση να στηρίξουμε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων ή οργανώσεων;

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στο Μεταξουργειο εναντια στην Αμαλ που εισασταν; Στα Ιμια (οχι της ΧΑ, των αυτονομων την επομενη μερα) φετος που εισασταν; Στις κινητοποιησεις για τον Βοτανικο;

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ρε μπούφε σου γράψαμε ότι δεν μιλάμε για κομματικές συγκεντρώσεις. Ήθελες να έρθουμε στα Ίμια με το κόμμα του Κασιδιάρη, με Ζαφειρόπουλους κλπ; Αυτό το θεωρείς συλλογική συγκέντρωση του χώρου που χωρούν αυτόνομες ομάδες; Πιστεύεις ότι είστε αυτόνομοι πράγματι όταν έχετε τέτοιους καθοδηγητές και κάνετε την ουρά του Κασιδιάρη;

Εμείς είχαμε κάνει την δική μας δράση από το πρωί. Μην μας πεις ότι δεν αναγνωρίζεις ούτε το μνημείο των Ιμίων στις φωτογραφίες της σχετικής ανάρτησης.

Στις κινητοποιήσεις για την Αμαλ μας ενημερώσατε; Υπήρχαν ανακοινώσεις πριν; Αν υπήρχαν σε καμία σελίδα στο facebook με λίγους αναγνώστες, που θες να το ξέρουμε; Μιλάμε για συγκεντρώσεις που το μέγιστο που μάζεψαν ήταν 100 άτομα (με πολύ ευνοϊκές εκτιμήσεις), μιλημένα μεταξύ τους.Είναι το ίδιο με τις συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων που ανακοινώνονται πανελλαδικά; Είναι αυτές που παραθέτεις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από όλες τις ομάδες του χώρου ή από μια επιτροπή απαρτιζόμενη από όλες τις ομάδες; Τι νομίζεις, ότι θα έρθουν άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους σοβαρούς να κάνουν την ουρά στους Ρήγες, στους Ζαφειρόπουλους και στους Κασιδιαρέους σε συγκεντρώσεις των 30 ψηφοφόρων τους;

Ευτυχώς που σχολίασες γιατί δικαιώνεις όσα γράφει το άρθρο για τον χώρο. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμη για να αλλάξουν τέτοια μυαλά.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια ανοιχτή εκδήλωση για τα Ίμια έκαναν οι "αυτόνομοι";

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και στην Αμάλ πρόπερσυ και στα Ίμια της Κυριακής οι "Έλληνες" του Κασιδιάρη είχαν τον τόνο μαζί με ΛΕΠΕΝ (Ρήγας) και Εθνικό Μέτωπο (Ζαφειρόπουλος), και το άλλο το σκουπίδι της αμερικανικής πρεσβείας τολμάει να γράφει για αυτόνομους. Μιλάμε όχι απλά για αυτόνομες εκδηλώσεις, αλλά για τρία(3) κόμματα της αστικής ακροδεξιάς που ρεζιλεύουν τις ιδέες μας. Έχει μολύνει ο κομματισμός κάθε μυαλό εντός χώρου. Τα παράτησε επιτέλους μετά από δεκαετίες καπελώματος η Χρυσή Αυγή και μας σκάσανε σαν λερναίες ύδρες πολλαπλάσια αναχώματα της Νέας Δημοκρατίας με ίδιες και χειρότερες συνήθειες. Θεός φυλάξοι

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Καμία. Συμμετείχαν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι αυτόνομοι στην ίδια συγκέντρωση που οργάνωσε το κόμμα του Κασιδιάρη. Ενδιάμεσοι κρίκοι τα πρόσωπα που αναφέρει το προηγούμενο σχόλιο. Πρόσωπα με πολύ άσχημο ακροδεξιό παρελθόν που έχουν τον έλεγχο κάποιων ψευτοαυτόνομων "επαναστατικών" ιστολογίων, κάποιων ομάδων και δε συμμαζεύεται. Είχαν το όνειρο να γίνουν βουλευτές και διεκδικούν την τελευταία ευκαιρία τους ως "αυτόνομοι" υποψήφιοι βουλευτές του Κασιδιάρη.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Σας πόνεσε πολύ που κατεβήκαμε, ε; Να φανταστώ ότι φοβάστε (λοβοτομημένοι ακροδεξιοί πιτσιρικάδες από την μία, υπηρεσίες και πληρωμένα παλιοτόμαρα της ΝΔ από την άλλη) μην πεταχτούν τα "γκαρσόνια" από τους αριστερούς και τους εθνικιστές και αρχίσει να τρέμει το σύστημα. Θα βγάζουμε τα σχόλιά σας και θα μας βγάζετε και μάγκες. Επίσης, είστε φοβερά ηλίθιοι! Χεστήκατε επάνω σας πριν από καιρό, ξεκινήσατε την μαζική επίθεση και πολλαπλασιάσατε την αναγνωσιμότητά μας. Τώρα με τα "δήθεν" αγανακτισμένα σχόλιά σας μας δείχνετε ότι φοβάστε την συσπείρωση(έστω και σε κοινή πορεία) εθνικιστών και αριστερών.
Μα γίνεται οι υπηρεσίες να είναι τόσο ηλίθιες; Γίνεται διαρκώς να μας τα δίνουν όλα στο πιάτο; Να φανταστώ στην ΕΥΠ δεν έχει γίνει ακόμη όλο το πρόγραμμα της εκπαίδευσης. Καθυστερείτε επειδή περιμένετε την μετάφραση των εγγράφων από τα αγγλικά;

ΥΓ. Για το που κατεβήκαμε και που όχι θα σε αφήσω να σε περάσει ένα μανίκι ο mod.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Στις δύο επιπλέον φωτογραφίες που ανεβάσαμε μπορείς να διαπιστώσεις αν ήμασταν στο Σύνταγμα ή αν τις βγάλαμε μουλωχτά; Έλα μπροστά στον πυρήνα της antifa τραβήχτηκαν. Φαίνεται το Public απέναντι.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ παιδιά πιστεύω ότι αυτός που θέλει περισσότερες φωτογραφίες σας για να έχει τεκμήρια είναι ένας που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια στενή σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας. Επίσης δεν είναι τόσο μικρός και τόσο αναλφάβητος όσο προσπαθεί να δείξει.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

μάνα μου η χωρίστρα σου δηλαδή
https://m.youtube.com/watch?v=qJSGP87QewI

Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2023

 
 Ο Κρητικός είπε...

Το λινκ των Αχιλλεα ειναι το γνωστο "κωλοτρενο". Μην χάσετε χρονο να το ξαναδείτε. Επίσης μην πεφτετε στην παγιδα του συριζα να χαρακτηριζετε ακροδεξιό το κάθε κάθαρμα. Απολίτικοι τομαριστές είναι οι άνθρωποι. Και να είχαν ιδεολογία δεν θα ήταν ακροδεξιά. Φιλελεύθεροι είναι.

Κυνηγήστε τους.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η άκρα Δεξιά είναι αυταρχική προέκταση του φιλελευθερισμού. Δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικιστικό Ρομαντισμό. Δηλαδή με τον αληθινό εθνικισμό.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και ρομαντικοί δεξιοί στην ιστορία των πολιτικών ιδεών όπως ο Νοβάλις. Αλλά ναι η ακροδεξιά είναι πλέον δεκανίκι του καπιταλιστικού συστήματος

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ποτέ δεν υιοθέτησε αυτό τον όρο ούτε ο Νοβαλις, ούτε καν ο Μπερκ. Ο σωστός χαρακτηρισμός είναι συντηρητικοί ρομαντικοί.

Ο Έβολα έκανε το λάθος να τον υιοθετήσει και ορισμένοι από τους διανοητές της συντηρητικής επανάστασης. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει ότι γράψαμε και στο παρακάτω σχόλιο. Καλό είναι να τον αποφεύγουμε. Δεν μας εκφράζει. Είναι έξω από την εθνικιστική ιδεολογία.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον χαρακτηρισμο ακροδεξια τον εχει κανει ψωμοτυρι το συριζα και η κεερφα. Και εσας ακροδεξιούς σας χαρακτηρίζουν. Αν ειναι η νδ ακροδεξιά τοτε η δεξια η κεντροδεξια και το κεντρο ποιοι ειναι; Φιλελευθεριστές αεθνιστές είναι οι ανθρωποι.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κάνεις λάθος. Εμάς μας αποκαλούν φασίστες. Αν και εμείς προτιμάμε τον αυτοπροσδιορισμό του εθνικιστή.

Οτιδήποτε περιλαμβάνει τον όρο Δεξιά δεν είναι δικό μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο συντηρητισμός. η Δεξιά υποδηλώνει έναν συνδυασμό συντηρητικών κοινωνικών αντιλήψεων και φιλελευθέρων οικονομικών ιδεών. Η άκρα Δεξιά είναι μια πιο φανατική έκφραση αυτού του συνδυασμού. Επειδή ο Ρομαντισμός είναι εκ των πραγμάτων αντίθετος στην ιδεολογία της φιλελεύθερης οικονομίας ο εθνικισμός δεν μπορεί επουδενί να είναι Δεξιός. Άσε που η τομή Δεξιά και Αριστερά είναι μια τομή γεωγραφίας των κοινοβουλίων. Δεν έχει κανένα ουσιαστικό αναλυτικό υπόβαθρο σε περιπτώσεις όπως ο εθνικισμός. Ο εθνικισμός είναι υπέρβαση της τομής Δεξιά και Αριστερά.

Μπορεί να είμαστε συντηρητικοί εθνικιστές, ριζοσπάστες εθνικιστές, εθνικιστές και σοσιαλιστές, εθνικομπολσεβίκοι κλπ. Δεξιοί και ακροδεξιοί όχι.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι όλη ακροδεξιά. Είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας. Απευθύνεται και σε κλασικούς φιλελεύθερους (κεντρώους ή κεντροδεξιούς, αν σου αρέσει αυτός ο όρος), σε κλασικούς φιλελεύθερους που συμπαθούν και κάποιες ιδέες του συντηρητικού εθνικισμού στην εσωτερική πολιτική (δημόσια τάξη, φιλική διάθεση προς την βασιλεία) αυτούς που συνήθως αποκαλούμε δεξιούς. Απευθύνεται σε νεοφιλελεύθερους και σε αμόρφωτους πολιτικά που στην ουσία είναι συντηρητικοί εθνικιστές αλλά για λόγους ψυχοπαθολογικούς ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία (γιατί έτσι έκαναν οι γονείς τους, γιατί έτσι έχουν συνηθίσει),σε αυτούς που χαρακτηρίζουμε ακροδεξιούς.

Όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με εμάς. Δεν έχουν καμία σχέση με τον εθνικισμό και ο εθνικισμός δεν έχει καμία σχέση με την δεξιά. Ακόμα και οι βλάκες που ενώ είναι συντηρητικοί ψηφίζουν ένα φιλελεύθερο πολυσυλλεκτικό κόμμα δεν είναι κανονικοί συντηρητικοί εθνικιστές. Τους αποκαλούμε ακροδεξιούς γιατί έχουν σε κωμικές διαστάσεις τις παθογένειες των δεξιών. Αν οι δεξιοί είναι αρρωστημένα εχθρικοί προς τον σοσιαλισμό, πωρωμένα φιλικοί με τον δυτικό καπιταλισμό και ανίκανοι να παραδεχτούν ότι δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα με τον δυτικό καπιταλισμό και με την εθνική παράδοση, οι ακροδεξιοί είναι όλα αυτά αλλά με μια δόση γραφικότητας. Χρεώνουν εξίσου στον σοσιαλισμό όλα τα κακά, δεν λένε ξεκάθαρα ότι υποστηρίζουν τον καπιταλισμό αλλά το κάνουν στην πράξη και ρίχνουν με ερμηνείες συνωμοσιολογίας τα αμαρτήματα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης σε αόρατους αντιπάλους (το καπιταλιστικό αφεντικό δεν το ακουμπάνε πάντως). Γενικά ο ακροδεξιός είναι μια λαϊκή (συνήθως) και επιθετική εκδοχή του δεξιού. Ο εθνικιστής είναι κάτι πολύ μα πολύ διαφορετικό. Οι αριστεράτζες βολεύονται να μας αποκαλούν ακροδεξιούς. Το έκαναν από την εποχή του Στάλιν. Κρύβουν με αυτό τον τρόπο ότι ο εθνικισμός είναι ο δρόμος της ανατροπής του πολιτικού κόσμου της νεωτερικότητας που απευθύνεται εξίσου πειστικά στους σοσιαλιστές με τους μαρξιστές. Θέλουν το μονοπώλιο της επανάστασης. Για αυτό μας αποκαλούν ακροδεξιούς. Δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη να δεχτούμε τον χαρακτηρισμό αυτό.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ όταν άκουσα το απόσπασμα προχθές νόμιζα ότι το "κωλοταίνο" το είπε ο Ψαριανός, και απόρησα που δεν ξέσπασε σάλος. Τελικά ήταν κάποιο ορφανό του Μουρούτη; Δεν έχει σημασία. Σκατά σε Πρωκτοσάλτε, Ψαριανό, οννεδίτες και σε όσους τους πληρώνουν. Το "κυνηγήστε τους" είναι λίγο. Πολύ λίγο.

Πέμπτη, 09 Μαρτίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Μουτζαχεντίν του Μητσοτάκη είπε...

Λοιπόν, μάγκες καλησπέρα και από εμένα να ούμε. Εγώ δεν ξέρω πολλά για Δραγούμηδες, Χερντέρηδες, Φιχτέρηδες, Νοβαλέρηδες και Χάιντεγκέρηδες. Εγώ γουστάρω Μητσοτάκη! Όσο στην αντιπολίτευση είναι τα ορφανά του Στάλιν που θέλουν να κολεκτιβοποιήσουν την Αθήνα εγώ θα ψηφίζω Κυριάκο! Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Και τα ελληνοτουρκικά πάνε τέλεια, και πλεόνασμα έχουμε, και στην Ε.Ε είμαστε, και στο ΝΑΤΟ ,που μας προστατεύει από τους Μογγόλους, είμαστε και κανένας δεν βγάζει κάτω από 400 ευρώ τον μήνα (μια χαρά ζεις και με 400 ευρώ εάν ζεις με τους γονείς σου, που είναι και πατροπαράδοτο). Γενικότερα τα πάμε τέλεια. Μόνο τα κομμούνια έχουν πρόβλημα με τον ηγέτη Κυριάκο. Εδώ μέχρι και ο Πλεύρης είχε πει ότι είναι μεγάλος ηγέτης!
Και κάτι ακόμα βρώμο-αιώνιοι φοιτητές. Επειδή έχω δει ότι έχετε κάνει πολύ στενό μαρκάρισμά σε άτομα της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία και έχουν αναγκαστεί τα παιδιά να μαζευτούν και να ανεβάζουν κατευθείαν άρθρα από το «Πρώτο Θέμα», σας το λέω με το καλό να το κόψετε. Τα παιδιά γουστάρουν Θάτσερ, Ρέιγκαν, Μακάρθουρ και Κυριάκο. Για εσάς δουλεύουν! Για να μην γίνει η ελλαδάρά μας Κούβα. Άντε γεια και μην με αναγκάσετε να ξαναγράψω γιατί πρέπει να φοράω και τα γυαλιά της πρεσβυωπίας και μου παίρνει μία ώρα για να γράψω ένα μήνυμα.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Ένας αυτόνομος εθνικιστής είπε...

Εγώ πάντως Σταμάτη δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ δημοσίως ότι αν ένας "δικός" μας που είναι παντρεμένος με Αλβανίδα, γουστάρει Ζελένσκι και ακολουθεί Θρήνο, Ζαφειρόπουλο, Ανάκτηση και τα ρέστα πλακωθεί με έναν οποιοδήποτε αντιφασίστα δεν θα κάτσω να σκάσω αν στο τέλος τις μαζέψει. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ποιος από τους δύο είναι "δικός" μας. Μπορεί και κανένας τους.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Εγώ πάλι θα έλεγα να είμαστε σοβαροί όταν γράφουμε για την χρήση της πολιτικής βίας. Είναι χρήσιμο εργαλείο αρκεί να αποτελεί μέρος ενός πολιτικού σχεδιασμού που θα στοχεύει στην εξασφάλιση της σωματικής μας ακεραιότητας και της προστασίας της κινηματικής μας ελευθερίας. Στην πολιτική δεν είναι καλό να υιοθετούμε αντιλήψεις περί βίας που είναι συμβατές με την λογική της καφετέριας. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να παίζει κανείς με την κόψη του ξυραφιού.

Βέβαια αυτό που έγραψες με έβαλε σε μια σκέψη. Η εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει να φαίνεται ιδεολογικά δικός μας ενώ ταυτόχρονα οικοδομεί δίκτυα πολιτικής φιλίας με Αλβανούς και υποστηρίζει τον Ζελένσκι είναι μια πρόκληση. Με σπρώχνει στο να παραβλέψω την παραπάνω πολιτική μου αρχή και να περιλάβω τον υποστηρικτή του Ζελένσκι πριν τον πιάσει ο αντιφασίστας.

Αλλά στο τέλος πρέπει να επικρατεί η πειθαρχία στον στρατηγό πολιτικό σχεδιασμό και να αποφεύγονται άσκοπες απώλειες ενέργειας. Είναι τόσο ψεύτικη η πολιτική υπόσταση τέτοιων περιπτώσεων ώστε να ξεφτίζουν γρήγορα και να μετατρέπονται σε κωμικά παραδείγματα ανάλογα του Κώστα Πλεύρη. Δεν έχουν μέλλον. Άσε τον χρόνο να κάνει την δουλειά μας.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 

Είχε αρκετό κόσμο κάτω.Πήγα καθυστερημενος ψάχνοντας συγκεκριμενους και δεν μπορεσα να γυρισω γυρω γυρω και να δω την ανθροπογεωγραφία της συγκεντρωσης Αυτο που γραφουν ο Σταμάτης και η Λεσχη για την υπαρξη καποιου κοσμου στυλ αγανακτισμενων ειναι θετικο και αληθινο αφου μου το ειπαν και γνωατοι που μου το σχολιασαν αρνητικά.Δεν νομιζω οτι το πραγμα μπορει να παει σε κορυφωση στυλ 2011 γιατι υπαρχουν και οι εκλογες που ξεφουσκώνουν τα πραγματα.Ειναι ομως μθα καλη προθερμανση για να παρουν θεσεις οσοι ζωντανοι για οτι ερχεται. Χωρις να ειμαι μαντης θα εχουμε μια αδυναμη κουρελιυ μνημονιακη κυβέρνηση που θα ε ει μπροστα ιδιωτικοποιησεις( νερου κλπ) εξωσεις απο funds , υποχρεωση ισοσκελισμενου ισολογισμου και μια τουρκικη επιθετικοτητα που θα βαινει κλιμακουμενη οσο συνερχεται το τουρκικο καθεστως απο τις συνεπειες του σεισμου κσι ενας θεος ξερει τι άλλο.Φανταζπμαι οτι οσοι θελουν να ζησουν αυτοι , τα παιδια τους οι φιλοι τους κλπ και να προκοψουν σε μια ανεξαρτητη ελευθερη πατριδα κατι θα εχουν να πουν μεταξυ τους έστω και τσακωνόμενοι( sic) .Τωρα οσοι νομιζουν οτι ειναι γαλλοι μαρξιστες του 68 , Ελβετοι πολιτες , υπερασπιστες των οδοφραγματων της βαρκελωνης του 36 ή του Βερολινου το 44 πραγματικα τους ζηλεύω αν αυτα ειναι τα προβληματα τους .Μακαρι να ημουν και εγω ετσι.Θα είχα στομαχι χωρις λοζεκ και ενα αυτοανοσο λιγοτερο.Αυτα και χωρις προθεση να θιξω κσποιον προσωπικα.Κοινωνικα φαινομενα σχολιαζω με κατανοηση για οσους κατηγορω μιας και σε νεαροτερη ηλικια εχω φαει ουκ ολιγες φόλες.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Μουτζαχεντίν του Μητσοτάκη έβαλε την υπογραφή του. ΤΕΛΕΙΑ.
Παιδιά της διαχείρησης να προσέχετε!

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
Ο C είπε...

Μην αυταπατώμεθα, εκείνο το 39% των ΝΑΙναίκων είναι χαμένη υπόθεση. Όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, σε όποιον χώρο κι αν ανήκουν, ό,τι ταμπέλα και να σηκώνουν τώρα εκ των υστέρων (αν το κάνουν, που πολύ αμφιβάλω), ακόμα και αν προσκύνησαν βρισκόμενοι σε κατάσταση τέλειου φόβου και κατατρομοκράτησης απ' τους γκοτζίλες και τα φίδια των ΑΔΡ, δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να τους φέρετε στον ίσιο δρόμο.

Άνθρωπος που εν μέσω πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής καταστροφής, πτώσης 25% του ΑΕΠ (ούτε σε χώρες υπό στρατιωτική κατοχή δεν παρατηρήθηκε τέτοιο νούμερο), διψήφιας ανεργίας και γενοκτόνησης της νέας γενιάς, πήγε και σηκώθηκε απ' το ντιβάνι για να ρίξει ΝΑΙ, είναι οριστικά και αμετάκλητα απέναντι. Το ρεαλιστικότερο που μπορούμε να προσδοκούμε είναι, αν/όταν γίνει κάνα καλό νταβαντούρι (έτσι για την τιμή των όπλων...), όλοι αυτοί να λουφάξουν και να μην τους έχουμε στο εχθρικό χαράκωμα. Να αποτελέσουν απλά το νεκρό βάρος της Ιστορίας και όχι την μαχητική εμπροσθοφυλακή των Ελίτ. Το αυτό θα μπορούσα να ισχυριστώ και για τους ΠΑΝΔΟΚους του '12 και του '15 (που κάποιοι μπορεί να έριξαν ΌΧΙ), ίσως βέβαια λιγότερο δογματικά, γιατί όντως στην αμιγώς κομματική ψήφο παίζει δυνατά και η ιστορική παράδοση, ο τοπικισμός, οι γνωριμίες, τα μικρορουσφέτια, το "να μην έρθουν οι μπολσεβίκοι του Μιχελογιαννάκη" κτλ. Αλλά και πάλι, οι Σαμαροβενιζελικοί μάλλον δεν έχουν σωτηρία. Προσοχή: δεν αναφέρομαι μόνο σε ηγεσίες, κομματικούς στρατούς και γαλαζοπράσινα κωλόπαιδα. Για όλους μιλάω, μέχρι και την τελευταία επιρροή/ψηφοφόρο στην τελευταία γειτονιά.

Και για να μην σας μπλακπιλιάζω συνέχεια, υπάρχει και εκείνο το ξεχασμένο 61%. Ή 3,5 εκ για να μην μπλέκουμε με ανούσια ποσοστά. Βάλτε μέσα και τα λιμά της αντισυστημικής αποχής και του αντιευρωπαικού άκυρου/λευκού, και μάνι μάνι έχεις μια ετερόκλητη πληθυσμιακή ομάδα που τουλάχιστον δεν στήριξε έμπρακτα και δεν επιβράβευσε τον φιλελέ Αρμαγεδδώνα. Κάτι είναι και αυτό μέσα στην μεγάλη νύχτα του Θεού. Ίσως εκεί θα πρέπει να εστιάσετε. Τους "συντηρητικούς εθνικιστές" με την... κομματική ταυτότητα της ΝΔ (ήμαρτον, που πάτε και τους βρίσκετε) ξεχάστε τους οριστικά. Είναι απλά τα πράματα. Για έλα δω Μπογδάνε, για έλα Βελόπουλε, Τζήμερε, Γαρουφαήλε, Μαυρουδή, Άδωνι, γιλεκοφόροι του yt, αλτ ράιτ σε greek edition κτλ κλτ. Ήσασταν Ναιναιτζήδες και μνή; Προφανώς... Ε ουρτ από δω τότες. Τα υπόλοιπα τα "ιδεολογικά" δεν έχουν κανένα νόημα. Χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Πολύ σημαντικό αυτό που έγραψε ο Λωλος Δροσινός στο τέλος. Όμως για να είμαστε δίκαιοι, μακράν το κύριο βάρος πέφτει στους νοσταλγούς "της Βαρκελώνης του '36". Και δεν αναφέρομαι στους hit n run χουλιγκάνους, και τους διάφορους επαγγελματίες επαναστάτες με τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις. Τους βγάζω έξω αυτούς. Όπως δεν λογαριάζω και κάτι απειροελάχιστους ψυχοπαθείς αντικομμούνες των άλλων (αν και οι δεύτεροι δεν νομίζω πλέον να βρίσκονται στο αγανακτισμένο στρατόπεδο, έχουν μητσοτακοποιηθεί πλήρως).

Για τον μέσο καλοπροαίρετο μεταπολιτευτικό δημοκράτη, που δυστυχώς έχει διαπαιδαγωγηθεί να ψάχνει για ακροδεξιούς κάτω απ' το κρεβάτι και να... "κρεμάει φασίστες" (όπως λέει και το γνωστό σύνθημα) λέω. Αυτοί είναι που πρέπει να δουν κάποια πράματα διαφορετικά. Να καταλάβουν ότι αυτά έχουν τελειώσει κάπου στο ΄74, ότι σήμερα δεν έχουν κανένα νόημα, και επιτέλους να δουν την πραγματικότητα και τα διλήμματα του 2023. Αντίθετα οι του πατριωτικού αντισυστημικού χώρου (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ΔΕΝ είναι φασίστες και ακροδεξιοί, αλλά πολίτες που αγωνιούν για τον τόπο και την θρησκεία τους, και θέλουν αυτοί οι θεσμοί να συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον) είναι περισσότερο διαλλακτικοί και λιγότερο ύποπτοι για βίαιες μανούρες, διασπαστικές πρακτικές και αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να εργαστούν εντατικά οι διασπάστες των υπηρεσιών και τα τρολάκια της νουδούλας. Είναι κολλημένο το μυαλό των περισσοτέρων και αυτό αρκεί. Ένα κλικ να τους κάνουν θα γκρεμιστεί όλη η δουλειά που προσπαθείτε να κάνετε.

Δείτε το παράδειγμα του ανώνυμου που σχολίασε σε προηγούμενο νήμα ότι οι συγκεντρώσεις για τη δολοφονία των Τεμπών είναι οργανωμένες από το Σύριζα. Αυτός δεν καταλαβαίνει τι είναι εργατικά συνδικάτα, τι είναι σωματεία, δεν έχει ιδέα από τίποτα. Ζει σε κατάσταση επαρχιακής απομόνωσης της δεκαετίας του '50. Στο μυαλό αυτού του ανθρώπου οτιδήποτε αφορά τα εργασιακά δικαιώματα είναι μονοπώλιο των Συριζαίων. Ακόμα και αν οι διαπιστώσεις των συνδικαλιστικών είχαν σώσει τόσες ζωές σε περίπτωση που λαμβάνονταν υπόψη. Δεν ιδρώνει το αυτί του. Αυτός έχει μάθει να θεωρεί ότι κάθε κοινωνική διεκδίκηση είναι σχέδιο των κομμουνιστών που υπονομεύει την χώρα. Πήγατε σε συγκέντρωση που οργάνωσε ο Σύριζα λέει. Πιο πολύ τον νοιάζει μήπως φανεί ότι η ομάδα σας είναι πιο ενεργή από τη δική του. Στα παλιά του τα παπούτσια τα θύματα. Τι να πεις από εκεί και πέρα σε ένα τέτοιο ανεγκέφαλο?

Το ίδιο και στους απέναντι. Υπάρχουν αντίστοιχα σάπια μυαλά. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με το φάντασμα του πανφασισμού. Άτομα που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός έχει σαν απώτερο στόχο να επιβάλλει παντού τον φασισμό. Νομίζουν ότι ο φασισμός είναι πρότυπο ολοκλήρωσης του φιλελεύθερου κράτους. Δεν γίνεται να βγάλουν τη καραμέλα. Για αυτούς ο Άδωνις και ο Μητσοτάκης είναι πρόδρομοι του επερχόμενου φασισμού. Για τη δολοφονία των Τεμπών και τις ελλείψεις ασφαλείας των τρένων φταίει ο φασισμός. Αδιάφορο αν η δολοφονία έγινε λόγω εγκατάλειψης του κράτους ενώ ο φασισμός βασίζεται σε ένα πανίσχυρο ολοκληρωτικό κράτος.

Είμαι σίγουρος ότι τέτοια μυαλά έδειραν σήμερα στα Εξάρχεια το Βαρουφάκη. Αν αληθεύουν όσα γράφτηκαν τον έδειραν για να τον τιμωρήσουν επειδή ψήφισε το μνημόνιο. Τους διέφυγε ότι αποχώρησε από τον Σύριζα για να μην ψηφίσει το μνημόνιο. Όσο σκατάς και να είναι αυτός είναι ο μόνος λόγος που κάνει κάθε βία εναντίον του απαράδεκτη. Ένα μαινόμενο μπούγιο έδειρε έναν άνθρωπο για κάτι που όχι μόνο δεν έκανε αλλά και στάθηκε εναντίον του.

Τι περιμένετε από εκεί και πέρα? Πάντα θα υπάρχουν οι πολιτικά καθυστερημένοι και θα υποκινούνται σε λάθος προορισμό παίρνοντας και τους υπόλοιπους στο λαιμό τους. Δε σώζεται το καράβι που ονομάζεται Ελλάς μάγκες.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εντελώς άσχετο με το θέμα και δεν ξέρω αν ενδιαφέρουν κάποιον εδώ τα γεωπολιτικά αλλά σήμερα προέκυψε αρκετά σημαντική ήττα για Ισραήλ/Αμερική. Αναφέρομαι στην συμφωνία για ειρηνική επίλυση των διαφορών και αποκατάσταση σχέσεων Ιράν - Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιήθηκε με διαμεσολάβηση Κίνας (!). Ο μεγάλος Σολειμανι είχε δολοφονηθεί πριν λίγα χρόνια καθώς πήγαινε στο Ιράκ για συνομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα με εκπροσώπους της ΣΑ. Ισραηλινοί πολιτικοί και neocons αφριζουν. Ένα ακόμα σημάδι ότι η παγκόσμια μονοκρατορία των ΗΠΑ βρίσκεται σε υποχώρηση

Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πλάκα πλάκα αν φύγουν οι ναιναίκοι από τον χώρο ποιος θα μείνει ρε παιδιά; Να το πάρουμε απόφαση δεν υπάρχει εθνικιστικός χώρος. Ούτε αριστερά υπάρχει. Ξεκινάμε όλοι απο την αρχή μακρια απο Βερολινα και Βαρκελωνες άλλων εποχών ή ας κάτσει ο καθένας σπίτι του. Δεν υπαρχει αλλη λύση παιδιά.

Σάββατο, 11 Μαρτίου, 2023

Ο Warlord είπε...

Μεγάλη κουβέντα αυτή. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος (τι εννοούμε άραγε με χώρο;) είναι σοβαρή ιδεολογική και πολιτική ανάλυση ώστε να μπορεί να ενσωματώσει κριτικά θετικές κινήσεις του παρελθόντος (ε/σ, φασισμός κτλ) και να μην αναλώνεται σε μια φετιχιστική ταύτιση (ή και καιροσκοπική ρητορική απόρριψη σε κάποιες περιπτώσεις).

Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πολύ σωστό είναι αυτό που γράφεις. Αλλά επειδή στον πυρήνα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χυλώδες πεδίο του ελληνικού εθνικιστικού χώρου είμαστε λίγο πολύ γνωστοί οι περισσότεροι (ακόμη και αν δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, ξέρουμε ποιες είναι οι ομάδες και τα πρόσωπα καθώς και τι ρόλο παίζει το καθένα), ακόμη και το προβοκατορικο σχόλιο που έγραψε ο ανώνυμος για να φέρει την συζήτηση στα παιδιά της Λαμίας δίνει την ευκαιρία για μια διαπίστωση που δεν χωρά πολλή συζήτηση. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα με πολύ γνωστό παρελθόν. Παρελθόν πολιτικό, αρθρογραφικό, εκδοτικό και ότι άλλο θες. Πρόσωπα που αν ο χώρος ήταν σοβαρά οργανωμένος θα είχαν αποβληθεί και θα θεωρούνταν ουρές της παρακρατικής ή της κανονικής Δεξιάς. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι αλλά ξέρουν και ποιοι πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα πρόσωπα αν θέλουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ως αυτόνομοι, ως εθνικιστές και ως άνθρωποι που διαλέγονται και συνεργάζονται με την λέσχη μας. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω. Είναι ήδη πολύ συγκεκριμένο αυτό που γράφουμε σε όσους γνωρίζουν. Αν λοιπόν γίνει κάποτε σωστή αξιολόγηση συνομιλητών και συνεργατών, αυτόματα θα εκλείψουν ανούσια θέματα προς συζήτηση και στρατηγικά λάθη (που κάποιοι σχεδιάζουν συνειδητά για να υπονομεύσουν τον χώρο, αυτή είναι η δουλειά τους) που γίνονται από τα αποδυτήρια.

Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι σταυροί και τα στοχάδια είχαν την σημασία τους οταν ήσουν τρεις και ο κούκος και ήθελες ένα τροπο να διαφοροποιηθείς από τις άλλες γκρούπες. Αν θες λαϊκή αποδοχή είσαι υποχρεωμένος να σοβαρευτείς . Δε χωράνε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη .

Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ναι. Αλλά από την άλλη μην νομίζεις ότι οι διάφορες ομάδες του χώρου έχουν αρκετά μέλη και έχουν ξεπεράσει την δυναμική του "τρεις και ο κούκος".

Επιπλέον είναι άλλη η ιστορική μνήμη που γεννά ο "σταυρός" και άλλη ο στόχος. Ο δεύτερος δεν έχει υποστεί την ίδια δαιμονοποίηση.

Μην φτάσουμε και στο σημείο να αποκηρύξουμε σύμβολα για λόγους επικοινωνίας. Αν γίνει σωστή χρήση τους όλα μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν χωρίς να συνδεθούν με στιγμές του παρελθόντος που δημιουργούν επιφυλάξεις. Έχουν μια μεταφυσική επαφή με εμάς.

Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2023