Πριν Αλέκτορα Φωνήσαι

Διερωτηθήκαμε, πριν λίγες μέρες, για το αν η φήμη της λέσχης μας έχει απλωθεί τόσο ώστε να διαβάζουν τα κείμενα των μελών της και να παρακολουθούν τις δράσεις της συντάκτες εντύπων μαζικής κυκλοφορίας. Οι ενδείξεις ήταν τέτοιες ώστε να υποθέσουμε ότι αυτό ενδεχομένως και να συνέβαινε σε περιπτώσεις συντακτών που αρθρογραφούν σε εφημερίδες της Δεξιάς. Ωστόσο, «πριν αλέκτορα φωνήσαι» διαπιστώσαμε ότι τελικά μας διαβάζουν πολλοί περισσότεροι! Κι αυτό έγινε αντιληπτό με τρόπο εμφατικό, καθώς ενημερωθήκαμε από φίλο συγγραφέα ότι παλιός δημοσιογράφος και συντάκτης καθημερινής εφημερίδας αριστερών προσανατολισμών, αναφέρθηκε πρόσφατα σε μας.

Από την μεριά μας, επειδή ήδη έχουμε αφιερώσει πολύτιμο χρόνο για να σχολιάζουμε αστειότητες και συνειδητές προσπάθειες αλλοίωσης νοημάτων, θα αρκεστούμε σε κάποιες σύντομες επισημάνσεις.

Πρώτα απ’ όλα δηλώνουμε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι γνωστοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρθρογραφούν σε μαζικής κυκλοφορίας έντυπα, αφιερώνουν χρόνο για να διαβάσουν κείμενα και να παρακολουθήσουν δραστηριότητες της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Αν μη τι άλλο φαίνεται ότι η συμμετοχή μας στον δημόσιο διάλογο, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, προκαλεί ενδιαφέρον σε μεγάλη μερίδα αναγνωστών.

Και, βέβαια, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κάθε αναγνώστη ότι χωρίς να συνδεόμαστε με καμία άλλη δομή και διατηρώντας την αυτονομία της συλλογικότητάς μας, ως συναγωνιστές, άνευ εισαγωγικών, θεωρούμε όχι μόνο υποστηρικτές συγκεκριμένων κομματικών σχηματισμών, αλλά όλους εκείνους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας και της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας. Σε ένα ευρύτερο επίπεδο, ως ρομαντικοί ιδεαλιστές, συναγωνιστή μας θεωρούμε τον κάθε άνθρωπο, που αναζητά την αλήθεια και την αισθητική ποιότητα πέρα από τα συρμάτινα πλαίσια στα οποία περιορίζουν τις ζωές μας οι υλιστικές και ωφελιμιστικές ελίτ της νεωτερικότητας. Ασφαλώς, στους αντιπάλους μας συγκαταλέγουμε όσους αντιστρατεύονται όλα τα παραπάνω και «διαλέγονται πρόθυμα» με εκπροσώπους ξένων γεωπολιτικών παραγόντων (στο όνομα, πάντα, της δήθεν πάλης κατά της βίας του ελλαδικού κρατισμού).  

Τέλος, ως παραδοσιοκράτες, υπερασπιζόμαστε ορισμένες πρωταρχικές αξίες της ελληνικής αντίληψης των πραγμάτων. Μια από αυτές είναι και ο σεβασμός της μνήμης των νεκρών. Κι επειδή εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις στους νεκρούς και συμπάσχουμε με τους ανθρώπους στους οποίους λείπουν, αντιμετωπίζουμε με περιφρόνηση εκείνους που σπεκουλάρουν, ψεύδονται και προβοκάρουν βασιζόμενοι στον θάνατο ορισμένων ανθρώπων. Scripta manent, έλεγαν οι Ρωμαίοι. Κι ευτυχώς, τα γραπτά είναι εδώ. Για να βοηθήσουν τον κάθε αναγνώστη να αντιληφθεί τις ποιοτικές διαφορές και την ηθική άβυσσο που χωρίζει εμάς από εκείνους, οι οποίοι…συγκρούονται διαρκώς με τον ελλαδικό κρατισμό, αλλά εργάζονται επί δεκαετίες σε περιβάλλοντα οργανικά συνδεδεμένα με τις ελλαδικές -και  όχι μόνο- κυβερνήσεις.