Ανακοίνωση της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. για το συλλαλητήριο με θέμα το μακεδονικό ζήτημα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα

Την Κυριακή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα συλλαλητήριο για το μακεδονικό ζήτημα στο κέντρο των Αθηνών. Όπως κάνουμε πάντοτε ως συλλογικότητα, θα το στηρίξουμε. Και θα προτείνουμε στους συμπολίτες μας να κάνουν το ίδιο. 


Ωστόσο, αν μας ρωτήσει κανείς τι πιστεύουμε ότι μπορεί να κερδίσει η ελληνική κοινωνία -και ο ελληνισμός συνολικά- από αυτό το συλλαλητήριο, θα απαντήσουμε..«μάλλον λίγα πράγματα». Όπως σωστά επισήμαναν αρκετοί αρθρογράφοι άλλων ιστολογίων, η συγκεκριμένη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε λάθος ημερομηνία. Από την μεριά μας συμπληρώνουμε ότι επιπλέον θα προκρίνει κι ένα αίτημα, το οποίο πια δεν είναι απτό.

Την Κυριακή δεν θα συζητηθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά και την ημέρα που θα συζητηθεί η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, τα πάντα θα έχουν κριθεί. Εξάλλου, έχουν δηλώσει ποιοι βουλευτές θα την ψηφίσουν. Αν νομίζουμε ότι μια συγκέντρωση (την οποία η Αστυνομία θα φροντίσει να προβοκάρει και να διαλύσει γρήγορα) θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη, μάλλον είμαστε γελασμένοι.

Αν υπήρχε μια ημέρα κατά την οποία θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, ως ύστατο μέσο πίεσης, αυτή ήταν η ημέρα που η κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Η ημέρα, δηλαδή, που ο αριθμός των πρόθυμων βουλευτών ήταν οριακός. Πλέον, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και, δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από, τουλάχιστον, 151 βουλευτές.

Ακόμη, επειδή γνωρίζουμε προσωπικά κάποιους από τους διοργανωτές της κυριακάτικης συγκέντρωσης, έχουμε επιφυλάξεις για τον τρόπο που σκέπτονται. Δεν είναι καθόλου απίθανο να γνωρίζουν κι εκείνοι τα όσα γράφουμε εμείς και απλώς να επιχειρούν μια τελευταία προσπάθεια καταμέτρησης δυνάμεων, πριν αποφασίσουν να οργανώσουν κάποιον (μονοθεματικό) κομματικό σχηματισμό. Πράγμα, που, ασφαλώς, αφήνει τον κάθε σοβαρά σκεπτόμενο Έλληνα, μάλλον, αδιάφορο.

Το μοναδικό κέρδος που, ίσως, αποφέρει αυτή η συγκέντρωση είναι ότι θα απλωθεί, για μια ακόμη φορά, σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας η πατριωτική επιχειρηματολογία, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Κι αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης, όπως είχαμε γράψει και στηνανταπόκριση της περσινής συγκέντρωσης για το μακεδονικό, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Αθηνών. Ότι για λίγες ώρες το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι γεμάτο από Έλληνες, που θα ανταλλάσσουν απόψεις και θα αναπαράγουν τα ζωογόνα για την πατρίδα μας επιχειρήματα του εθνικιστικού λόγου.


Η μνήμη και η αντίληψη είναι δυο όπλα που οι Έλληνες πατριώτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην διαρκή μάχη μας ενάντια στις δυνάμεις του μεταμοντέρνου εξουσιαστικού διεθνισμού.