Fighting the World

  

Την ανάρτησαν σε διαδικτυακό forum κάποιοι τύποι που θέλουν να τρολάρουν εμάς, την νεορομαντική μεταλλική σπορά (των ητημμέν...εεε) της πένας του Sun Knight. Δεν γνωρίζουμε αν το μοντάζ της σημαίας των Manowar ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνορθόδοξα σύμβολα του μπαλκονιού έγινε από παραδοσιακούς αντιφασίστες ή από δεξιούς και νεοφιλελεύθερους αντιφασίστες.

Όπως και να έχει εμείς προσυπογράφουμε αυτό που βλέπουμε και ας είναι προϊόν φωτομοντάζ. Η σημαία των Manowar στο μπαλκόνι ανάμεσα στα εθνικά σύμβολα θυμίζει νοοτροπία των 80's. Όταν όχι μόνο κανείς δεν υιοθετούσε την απρόσωπη λογική της απόκρυψης των πολιτικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων, η οποία επικράτησε στις μέρες μας, αλλά συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Όλα στην φόρα. Σήματα, σημαίες, ραφτά στα μπουφάν και τα παντελόνια, ανοιχτή δήλωση των προτιμήσεων, ταυτότητες εμφανείς και παντού. Και σ' όποιον αρέσει.

Υπό την συγκινητική ανάμνηση του ένδοξου παρελθόντος απολαμβάνουμε, χαμογελώντας σαρδόνια, την παρακάτω φωτογραφία και στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε αυτούς που έκαναν το συγκεκριμένο φωτομοντάζ. Ακόμη και αν το έκαναν για κακό, εμείς το υιοθετούμε.