Σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα των ημερών


-Ο απροσδόκητα αιφνιδιαστικός θάνατος της Φώφης Γεννηματά και η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ, έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στον χώρο της κεντροαριστεράς. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η λυσσώδης αντίδραση των κυβερνητικών opinion leaders (από τους εμφανώς νεοφιλελεύθερους μέχρι τους φιλελεύθερους που έχουν μασκαρευτεί σε εθνικιστές για να μοχλεύουν τον εθνικιστικό χώρο) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις ο ΓΑΠ επανήλθε στην δημοσιότητα ακολούθησε ένας καταιγισμός τρολαρισμάτων από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της Δεξιάς και παράλληλων επιχειρήσεων συσπείρωσης των ακροδεξιών γκαρσονιών στο μαντρί της «παράταξης». Πράγμα που προκαλεί ερωτηματικά.

Γιατί αντιδρούν τόσο έντονα στο ενδεχόμενο να επιστρέψει σε καίριο κομματικό πόστο ένας πολιτικός που έχει υποστεί πολλή επικοινωνιακή φθορά και που έχει αποχωρήσει ως αποτυχημένος σε σχετικά πρόσφατη κυβερνητική θητεία; Είναι δυνατόν να φοβάται η Δεξιά τον Γιώργο Παπανδρέου; Κανονικά θα έπρεπε να τον υπολογίζει ως αντίπαλο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει έναν αρχηγό που αντιγράφει επικοινωνιακά τον παπανδρεϊσμό και πολλά νεοσύλλεκτα παπανδρεϊκά στελέχη τα οποία μπορεί να αποσκιρτήσουν. Κι, όμως, η αντίδραση των Δεξιών ήταν εντονότερη.

Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι αυτός ο φόβος δεν προέρχεται μόνο από το ιστορικό σύμπλεγμα που έχει δημιουργήσει στους δεξιούς το άκουσμα του ονόματος «Παπανδρέου» από την εποχή 1981-1995, αλλά επιμένουν ότι υπάρχει βαθύτερο παρασκήνιο. Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιείται αμέσως μετά την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας, που καθιστά την Ελλάδα και με την βούλα state των Η.Π.Α. Αν συνυπολογιστεί η παρουσία των δημοκρατικών στον λευκό οίκο αλλά και η αποχώρηση της Δεξιάς από την καγκελαρία της Γερμανίας, το όλο σκεπτικό αρχίζει να αποκτά ένα αμυδρό σχήμα. Τα χρόνια περνούν, τα πολιτικά προσωπικά αλλάζουν και οι διεθνείς πλάτες στις οποίες βασιζόταν το εγχώριο μνημονιακό σκυλολόι από την εποχή του Σαμαρά και μετά δείχνουν να μικραίνουν. Ίσως οι νέοι διαχειριστές της παγκόσμιας εξουσίας να θέλουν παλιούς και δοκιμασμένους ανθρώπους σε καίρια πόστα. Ο καιρός θα δείξει.


Από την άλλη υπάρχουν και φωνές που επιμένουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοεί το κυβερνών κόμμα. Η αείμνηστη Γεννηματά φαινόταν να κλίνει προς μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, η οποία θα μπορούσε να γίνει εφικτή, λόγω του συστήματος απλής αναλογικής, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν δεύτερος στις επόμενες εκλογές. Το επιτελείο του πρωθυπουργού ποντάρει στο ενδεχόμενο νίκης του Ανδρέα Λοβέρδου ή σε μελλοντική διάσπαση του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να μετατρέψει το εν λόγω κόμμα σε μαριονέττα του.  

Όλα είναι ανοιχτά. Εμάς όμως εκείνο που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ότι σε περίπτωση που ισχύει το σενάριο της, αποφασισμένης εκ των αμερικανικών κέντρων, ολικής επιστροφής του ΓΑΠ στο προσκήνιο, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μεταβολές σε όλο το πλέγμα του Δεξιού κυβερνητικού φάσματος. Ακόμη και στους δορυφόρους του που, φορώντας το προσωπείο του εθνικιστή, μοχλεύουν τον χώρο. Λέτε να δούμε να κλείνουν αλυσίδες μικρών «εστιατορίων» και brands της ελλαδικής ακροδεξιάς λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, σε μερικά χρόνια;


-Ταυτόχρονα σχεδόν με όλα τα προαναφερθέντα πραγματοποιήθηκε και μια μίνι επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης προκειμένου να συσπειρώσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της. Η κινηματογραφική αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον βορειοηπειρώτη τραγουδιστή των Μελισσών αμέσως μετά τις μικροενοχλήσεις προς τον Καραθάνο σε δημόσια θέα, ο διάλογος με την Ολλανδή δημοσιογράφο, οι διαρροές προς τον τύπο ότι ο υιός «πατριάρχη», ως νέος υπουργός, θα επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα εργασιακά τους πόστα. Όλα αυτά αποτελούν «αναμνηστικές δόσεις» ζητωπατριωτικού εμβολιασμού για το ακροατήριο των χαϊβανιών που γελοιοποιούν τον εθνικιστικό χώρο και ψηφίζουν δαγκωτό Δεξιά. Να δείτε που αν τα πράγματα ζορίσουν θα χρησιμοποιηθούν και τα «μεγάλα όπλα». Μπορεί να εμφανιστούν και οι «εθνικοσοσιαλιστές της αρχαίας Σπάρτης» προκειμένου να σηκώσουν μπουχό. Μπουχό που, προς το παρόν, θα θολώσει το τοπίο χωρίς προφανή σκοπό. Ο σκοπός θα φανεί όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

 

-Την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη αυξάνονται τα κρούσματα των ασθενών του covid19 και γίνονται αυστηρότερα τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, όπως είναι αναμενόμενο εντείνονται και οι κινητοποιήσεις όσων διαφωνούν με τα νέα μέτρα. Από την άλλη, στην χώρα μας, αναμένουμε ακόμη πότε θα πραγματοποιήσουν οι «αντιεμβολιαστές» το πρώτο κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο των Αθηνών, από την μέρα που ανέλαβε Υπουργός Υγείας ο υιός «πατριάρχη».

Αντιθέτως στην Θεσσαλονίκη γίνονται κάποιες σπασμωδικές κινήσεις. Προφανώς στην συμπρωτεύουσα έχει αποδυναμωμένη ισχύ το δίκτυο «πατριάρχη»-Βόβολη-Πατούλη- Άδωνι-και γνωστών δημοσιοκάφρων, εκδοτών κλπ της ακροδεξιάς παρακμής. Το τραγικό, ασφαλώς, είναι ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς κινούνται και ορισμένοι που περνιούνται για εθνικιστές.   

 

-Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του ελληνικού εθνικιστικού χώρου θα έχουν αντιληφθεί ότι ανάμεσα στα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει κι ένα underground cult διαμαντάκι στο οποίο δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή. Μπορεί να τράβηξαν τους φακούς της δημοσιότητας του χώρου, πέρα από το μαγαζί του κυρ-Νίκου, «εστιατόρια» και αδελφότητες της γραβάτας alt right τραμπιστών, που αμφότεροι αποτελούν δορυφόρους της Δεξιάς εντός του εθνικιστικού χώρου. Μπορεί να διατηρούν χρόνιους θαυμαστές οι «πατριάρχες», οι νεοεθνικιστές και οι θαμώνες της πρεσβείας των ΗΠΑ με τις κυρτωμένες πλάτες, οι οποίοι ονειρεύονται πραξικοπήματα της πιτζάμας και Δεξιά μέτωπα των αστικών δυνάμεων ενάντια σε φασματικές κομμουνιστικές απειλές. Λιγότερη, όμως, προσοχή έχει δοθεί σε μια μικρότερη, επίσης κρυπτο-Δεξιά, τάση. Εκείνη που θέλει τους Αλβανούς να είναι φίλοι μας.

Λίγος φυλετισμός, μπόλικη ψευτοπαγανίλα της χλαμύδας, κάποιες δόσεις επιλεκτικότατης ιστορικής μνήμης, μια σαντιγί από νεότερη λαογραφία και να σου το ιδεολογικό αφήγημα: «Οι  Αλβανοί είναι αδελφικοί μας και πρέπει να τους βάλουμε στο κίνημα, στις παρέες, στις συμφωνίες μας»!! Λίγοι, βέβαια, σκέπτονται ότι οι Σέρβοι με τους Κροάτες και οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς έχουν ακόμη μεγαλύτερη φυλετική συγγένεια απ’ ότι εμείς με τους Αλβανούς, αλλά ήταν, είναι και θα παραμείνουν, απ’ ότι φαίνεται για καιρό ακόμη, εθνικοί αντίπαλοι. Ακόμη λιγότεροι δίνουν σημασία στο γεγονός ότι κάτω από τις φυλετικές παρλάτες του αλβανόφιλου «εθνοκεντρικού»(!!) ρεύματος, κρύβονται -όχι ιδιαιτέρως καλά- φιλελεύθερες,  φιλοεβραϊκές και, κυρίως, δυτικόφιλες γεωπολιτικά, θέσεις. Αλλά τι λέμε τώρα; Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ο κίνδυνος να φύγουμε από «την Ευρώπη», οπότε κάθε σύμμαχος των δυνάμεων του (φιλ)ελεύθερου κόσμου είναι δεκτός στο ασκέρι των ακροδεξιών καρνάβαλων που θέλουν να διαμορφώνουν τον ελληνικό εθνικιστικό λόγο.


Αν το πρόβλημα σταματούσε εδώ δεν θα υπήρχε λόγος σοβαρής ανησυχίας. Ωστόσο όπως όλα στην πολιτική δράση έτσι κι αυτό το φαινόμενο φαίνεται ότι έχει ρίζες που φτάνουν σε υψηλούς ορόφους του φιλελεύθερου συστήματος εξουσίας. Εμείς απλώς βλέπουμε μια μόνο έκφανση που είναι ορατή από το πολιτικό σημείο που βρισκόμαστε. 

Πριν λίγες μέρες επανήλθε στην δημόσια συζήτηση μια απόπειρα γνωστών μεγαλοαστών, «αρχόντων» της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσιολόγων να πραγματοποιήσουν στο νομό Ιωαννίνων «ενημερωτικές» εκδηλώσεις που θα διαφημίζουν την ιστορική σημασία της προσωπικότητας του Αλή Πασά. Φαινομενικά θα έδειχνε κάπως παράξενο το ότι εκείνοι που επιμένουν να την διοργανώσουν, παρά τις πολλές αντιδράσεις των δημοτών, είναι φιλελεύθεροι και ευρωπαϊστές. Πως και γεννήθηκε άραγε σε τέτοια πρόσωπα το ενδιαφέρον για την ιστορική αναδίφηση της συμβίωσης κάποιων, τόσο μπασκλάς βαλκάνιων λαών για τα δυτικά μάτια, όπως οι Έλληνες και οι Τουρκαλβανοί, και μάλιστα κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, θα διερωτάτο κάποιος αθώος νους. Μόνο που στην πολιτική τίποτε δεν είναι αθώο.


Ας το καταλάβουν κάποτε όσοι ζωντανοί έχουν απομείνει. Πίσω από τις κουρτίνες τα ίδια χέρια κουνούν τις μαριονέτες. Είτε πρόκειται για βελουδένιες πρωταγωνίστριες είτε για ανώνυμους κομπάρσους.

 

 -Τα περισσότερα ελλαδικά media αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες στην συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Εμείς θα εστιάσουμε σε εκείνη του Μπάιντεν με μέλη του βασιλικού οίκου της Βρετανίας. Γιατί πιστεύουμε ότι το συμβολικό της περιεχόμενο αντανακλά καλύτερα τόσο την συνολική υφή του αμερικανικού συστήματος εξουσίας όσο και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα διαχρονικά ελληνικά αιτήματα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε σε μια εκδήλωση την 8η Νοεμβρίου στην Kelvingrove Art Gallery, μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον Δούκα και την Δούκισσα του Κέημπριτζ και τον Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήρθε σε αμήχανη θέση όταν κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, ο Μπάιντεν «αερίστηκε». Ήταν μακρύς σε διάρκεια (ο ήχος) και αδύνατο να τον αγνοήσεις, αναφέρει η σχετική πηγή. Η Καμίλα δεν έχει σταματήσει να μιλά για αυτό.


Κάτι μας λέει ότι παρόμοια, και ενδεχομένως πιο ηχηρή, θα συνεχίσει να είναι η απάντηση των ΗΠΑ στα αιτήματα των κυβερνήσεων του τόπου μας, προκειμένου να συμβάλουν ώστε να διευθετηθούν οι γεωπολιτικές μας διαφορές με τις γύρω χώρες της περιοχής. Δεν θα σταθούμε στην κατάντια του ελλαδικού πολιτικού παρόντος, που έχει θεμελιώσει την ζητιανιά ως εθνική εξωτερική πολιτική. Αυτή είναι χρόνια πάθηση. Θα θυμίσουμε μόνο ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η «αορίστου χρόνου» παράδοση της χώρας μας στον στρατό των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, προϋποθέτει οριστική αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών και προσαρμογή σε λύσεις τύπου Ανάν για το κυπριακό. Αλλά οι πατριώτες της Δεξιάς πανηγυρίζουν γιατί παράλληλα με αυτές τις προϋποθέσεις απέσπασαν και πολλές…υποσχέσεις βοήθειας για τα εθνικά θέματα. Τουλάχιστον διατήρησαν τα κεκτημένα.

 Σχόλια:

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ρε μάγκες τι θα γίνει με τον ...?
γράφω σχόλιο για τους νεοφιλελεύθερους "συναγωνιστές" και μου το λογοκρίνει. σας αφήνω εδώ ένα σχόλιο και ελπίζω προς δημοσίευση.

αυτό που είπατε για την εμφάνιση των εθνικοσοσιαλιστών της αρχαίας Σπάρτης έγινε πραγματικότητα. ο πατριάρχης έκανε καμεό εμφάνιση και απέδειξε ότι τα κουμάντα στο χώρο τα κάνει ο αμερικανικός παράγοντας μέσα από χουντέους και δεξιούς που εμφανίζονται σαν ε/ς. στο κόλπο και κάποιοι από τους διωγμένους υπαρχηγούς του ΝΓΜ με τα τσιράκια τους για να δίνουν εθνικοσοσιαλιστικό ξεκάρφωμα.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμοι δεν γίνεται να μην λογοκριθούν τα σχόλια που γράψατε. Γιατί περιλαμβάνουν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και (ήπιες έστω, αλλά πάντα) ύβρεις. Ας μην γινόμαστε σαν τα μούτρα αυτών που σωστά στηλιτεύετε στα σχόλια που γράψατε.

Μπορείτε να αναλύσετε τις απόψεις σας χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απαξιωτικές κρίσεις κλπ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που συνηγορούν υπέρ των απόψεων που εκθέτετε. Η σωστή και ευσύνοπτη κριτική είναι πάντα αυτή που χτυπά στην καρδιά τον αντίπαλο. Να το θυμάστε αυτό. Δεν χρειάζονται προσωπικές αιχμές όταν γίνει εύστοχα και συγκεκριμένα η κριτική. Ίσα ίσα που θα χάσει την ισχύ του ένα ολόσωστο επιχείρημα, αν συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο ή για την αλωπεκία του καθενός.

Συνεπώς θα δημοσιευθούν και τα δυο σχόλια, δίχως όμως τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η εμφάνιση του "Πατριάρχη" αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει εθνικοσοσιαλισμός στην Ελλάδα μονάχα ακροδεξιοί [...] που επιτελούν ρόλο καθεστωτικού χωροφύλακα.

[...]

Και αυτό που λέω δεν είναι μιχαλολιακισμός είναι αλήθεια. Είπαμε οι αυτόνομοι να μην επιβάλλουμε δικτατορία σκέψης όπως έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά η φάση παραπαει γιατί κάποιοι έχουν περίεργα πράγματα στο μυαλό τους. Κάτι [...] οργανώσεις [...] πρέπει να πάρουν [...] χτες.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο [...] το εννοούσε όταν πριν έναν χρόνο ζητούσε ένωση Περίανδρου - Πλεύρη για να σχηματιστεί "εθνικοσοσιαλιστικό" κόμμα [...]. Λίγους μήνες αργότερα πήγαν κουβά και ξαφνικά ο Ηλίας έγινε άνεργος Σαλβινι. Τον δε Πλεύρη μην ξεχνάμε ότι άλλο μπουμπούκι του εν Ελλάδι "εθνικοσοσιαλισμού" που αρθρογραφεί στον Λ.Π. αποκαλεί "φυσικό ηγέτη του χώρου". Και τώρα μας ανακοίνωσε ο [...] ότι Περί {...] θα βγάλει βιβλίο.

Μάγκες υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία της ακροδεξιάς και η φάση βρωμάει.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Γ.Παπανδρέου σε πρόσφατη εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στον Χατζηνικολάου παραδέχτηκε ότι οι διεθνείς οργανισμοί πλησίασαν τον Καραμανλή αρχικά για να βάλουν την χώρα στο ΔΝΤ, και ότι εκείνος αρνήθηκε.
Ο Γ.Παπανδρέου βέβαια δεν είπε αυτό ακριβώς, είπε ότι ο Κωστάκης Καραμανλής της Ραφήνας κώφευε στις εκθέσεις του ΔΝΤ και άλλων οργανισμών, άρα τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
https://www.iefimerida.gr/politiki/giorgos-papandreoy-ston-ant1-den-thelo-na-paro-kamia-rebans
https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83+%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%85+%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%85
Παραδέχτηκε επίσης ότι πράγματι ο Γεωργίου πλαστογράφησε το έλλειμμα του 2009, αλλά το 'έκανε για το καλό της χώρας (δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη).
Και είπε ότι έμαθε 'ξαφνικά' μόλις έγινε πρωθυπουργός την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Με άλλα λόγια μας έσωσε από τον 'αποτυχημένο' Καραμανλή.

Το ότι ο Στρος Καν πλησίασε τον Γιωργάκη πριν τις εκλογές και τα είχαν όλα προσυμφωνημένα αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.

Έτσι λοιπόν, ο Καραμανλής της Ραφήνας έφυγε ως αποτυχημένος γιατί: (1) Είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν (2) Ζήτησε να ψηφιστεί ο νόμος για τον βασικό μέτοχο (3) Είπε ΟΧΙ στα υποβρύχια που γέρνουν (4) Ήθελε να κάνει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης (5) Είπε το ΟΧΙ για την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία. Βασικά, αυτό δεν ήταν ακριβώς όχι, ο ΚΚ ήταν υπέρ της διπλής ονομασίας, πάντως ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελαν οι μεγάλοι οργανισμοί και ο ΟΗΕ (6) Είπε ΟΧΙ σε αυτούς που τον πλησίασαν για να μπούμε στο ΔΝΤ.

Αυτά βέβαια όλα τα μαζεμένα ΟΧΙ πιστώνονται στον Καραμανλή και όχι στην Νέα Δημοκρατία συνολικά και θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Άλλωστε, παρέα με τον Γ. Παπανδρέου, αυτοί που του πριόνιζαν την καρέκλα ήταν οι ίδιοι οι Μητσοτάκηδες, και αυτοί έστησαν τα γεγονότα με τον Γρηγορόπουλο με την συνέργεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, τι μέλλει γενέσθαι: Η Δήμητρα Λιάνη είπε ότι ο Παπανδρέου επιστρέφει για να εξοφλήσει και το επόμενο γραμμάτια που χρωστάει στην υπερεθνική ελίτ που κυβερνάει τον κόσμο, αυτό του ξεπουλήματος της ΑΟΖ.

Η γνώμη μου είναι ότι, δεδομένης της απλής αναλογικής, θα έχουμε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ΜΕΡΑ25 με αντικείμενο την εφαρμογή του Κλιματικού Νόμου, που θα σημαίνει νέα απώλεια θέσεων εργασίας, νέους φόρους και νέες αυξήσεις στην ενέργεια.
Με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακούγεται ότι αυτός θα είναι είτε ο Στουρνάρας είτε Μαργαρίτης Σχοινάς.
Στην Γερμανία άλλωστε πάμε και εκεί για τριπλή συγκυβέρνηση με την συμμετοχή των Πράσινων, με ίδιο αντικείμενο, την Κλιματική Αλλαγή δηλαδή, έπειτα από τα ιστορικά χαμηλά SDP & CDU στις εκλογές.
Στην Ιταλία, έχουμε και εκεί συγκυβέρνηση.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως οι συγκυβερνήσεις θα κυριαρχήσουν έως το 2024-2025, και πως το πολιτικό σύστημα που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης θα καταρρεύσει με κρότο, μην μπορώντας να συγκρατήσει το κύμα οργής.
Και στην συνέχεια, θα έρθει η στιγμή για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, η οποία αρχικά μπορεί να είναι ένα consortium πολυεθνικών και στην συνέχεια αυτό μπορεί να προσωποποιηθεί στο πρόσωπο ενός παγκόσμιου ηγέτη.
Αυτά τα έχει πει και ο 'συνωμοσιολόγος' Κ. Καραμανλής:
https://www.estianews.gr/kentriko-thema/to-lykofos-ton-igesion-oi-neoi-schimatismoi-kai-i-proklisis-tou-metanasteytikou/

Εἶναι ἀλήθεια ὅτι, σέ σύγκριση μέ τίς θρυλικές προσωπικότητες τοῦ παρελθόντος, ἀκόμη καί τοῦ σχετικά κοντινοῦ παρελθόντος, οἱ σύγχρονοι ἡγέτες φαίνονται νά ὑπολείπονται… Οἱ προαναφερθεῖσες παγκόσμιες προκλήσεις πού βρίσκονται μπροστά μας μπορεῖ νά εἶναι, ὅπως πολλές φορές στό παρελθόν, τό λίπασμα γιά ὑψηλῆς ποιότητας ἡγεσία»

Κυριάκος

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όσο για το αν η Φώφη έκλεινε το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, μια χαρά τα ψήφιζε όλα τα νομοσχέδια της υποχρεωτικότητας.
Και τι σας είχα πει πριν κάποιο καιρό ότι ετοιμάζεται πογκρόμ για τους ανεμβολίαστους;
Σήμερα δεν μπορούμε να κάτσουμε ούτε σε καφετέρια.

Σας είχα πει τότε επίσης ότι το θέμα είναι θρησκευτικό, η τελική κατάληξη δηλαδή του όλου θέματος έχει ως σκοπό να καταργήσει την ορθοδοξία ώστε να φέρει την νέα θρησκεία, την Πανθρησκεία.

Δείτε λοιπόν το μένος με το οποίο επιτίθεται η βρώμα αυτή που λέγεται Νίκη Λυμπεράκη στον Πλεύρη για το γεγονός ότι επέτρεψε να γίνει η δοξολογία του Αγ. Δημητρίου.
https://www.megatv.com/2021/11/02/kapravelos-i-thessaloniki-den-einai-kokkini-alla-mayri/?fbclid=IwAR3oKKEpxfdi1gziXryBv3Ey8ScWhlUYxCo9vvrs6N3xs21sQiKQtfE_beE

Την στιγμή μάλιστα που η περιοδεία της Αμάλ και τα αυτομαστιγώματα από τους Σιίτες στο κέντρο του Πειραιά το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν χωρίς κάποιος 'ειδικός' να εκφράσει την 'επιστημονική του άποψη' επί του θέματος.

Φτάσαμε δηλαδή και στο σημείο να λέμε πάλι καλά που είναι ο γιος του Πατριάρχη υπουργός και δεν είναι κάποιος χειρότερος.
Η γλώσσα του σώματος του Πλεύρη τα μαρτυράει όλα. Έτρεμε για την θεσούλα του υπουργού από το μαν του μαν της Λυμπεράκη, αν και οι απαντήσεις του την κόλλησαν στον τοίχο. Χωρίς βέβαια να παίρνω το μέρος του, απλώς λέω ότι θα μπορούσε να είναι στην θέση του κάποιος άλλος χειρότερος.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κυριάκο καλά το ξεκινάς αλλά στη συνέχεια καίγεται το σενάριο, όπως πάντα. Είναι αυτά τα άτιμα Δεξιά κατάλοιπα. Τέλος πάντων. Στο θέμα του Καραμανλή ισχύουν αυτά που γράφεις. Ισχύει όμως και κάτι άλλο που δεν θα έπρεπε να "ξεχνάς" αφού είσαι κατά της παγκοσμιοποίησης. Το ότι πέρασε το ευρωσύνταγμα από τη βουλή, άνευ δημοψηφίσματος. Ευτυχώς που οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί πήγαν σε δημοψήφισμα και το ΟΧΙ τους έσωσε για λίγο διάστημα την Ευρώπη από έναν όλεθρο ο οποίος είναι ακόμη μεγαλύτερος από εκείνον του σχεδίου Ανάν. Αν και στη συνέχεια βρήκε η Μέρκελ τρόπο να παρακάμψει το ΟΧΙ με την "ευρωπαϊκή" της πολιτική, τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα και κερδίσαμε λίγο χρόνο.

Κατά τα άλλα αν τον γνωρίζαμε θα λέγαμε στον πρώην πρωθυουργό τα εξής. Κύριε Καραμανλή, αν για διαδικαστικά και μικρής γεωπολιτικής σημασίας θέματα (έναν αγωγό φυσικού αερίου πήγες να φτιάξεις, όχι να αλλάξεις συνολικά γεωπολιτικό στρατόπεδο) σου στήνουν τέτοια αίσχη η αμερικανική και η γερμανική πρεσβεία κι εσύ δεν απαντάς (γνωρίζουμε πολύ καλά τι ΔΕΝ έκανε από συναδέλφους που είχαν θεσμικούς ρόλους εκείνα τα χρόνια), άφησέ το καλύτερα και κάτσε σπίτι σου. Η πολιτική σημαίνει σύγκρουση και απαιτεί αγώνες και θυσίες.

Όσον αφορά τον υιό "πατριάρχη", μας συγκίνησε η περιγραφή σου. Ζει ένα δράμα το παιδί. Να διοργανώσουμε συναυλία αλληλεγγύης για τον ρατσισμό με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν οι συναγωνιστές του στο φιλελεύθερο στρατόπεδο. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτά τα πατσαβουριλίκια των ακροδεξιών tabloids και της Ε.Ω ή των Στόκων, όχι σε εμάς. Θα μας αναγκάσεις να αρχίσουμε χοντρό τρολάρισμα με αρθρογραφικά αφιερώματα στα πουλέν της ζητωπατριωτικής "παράταξης".

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική σκιαγράφηση των πολιτικών εξελίξεων και σύνδεσή τους με τον "χώρο". Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εμφάνιση του πατρός Πλεύρη σε εκπομπή και η δήλωσή του ότι είναι Εθνικοσοσιαλιστής. Η συγκεκριμένη γκρούπα που τον φιλοξένησε έχει φτιάξει ένα ιδανικό κοκτέιλ για ιδεολογική μόχλευση. Συγκεκριμένα:
Δηλώνουν αντικαπιταλιστές αλλά εμμέσως είναι απολογητές του Βενιζελισμού, ο οποίος εκτός από την σταθερή εξαρτησή του στον ξένο παράγοντα και τα αθέατα κέντρα εξουσίας υπήρξε μήτρα παρασιτικών χρυσοκάνθαρων κομπραδόρων τύπου Μπενάκη.
Δηλώνουν φυλετιστές αλλά ο φυλετισμός τους θυμίζει λίγο ζωολογία, ενώ είναι μπολιασμένος με αυτοχθονικές θεωρίες (που όλως τυχαίως υποστήριζε στα βιβλία του ο Πατριάρχης) και ενάντια στην ΙΕ θεωρία,την οποία κατακρεουργούν τόσο οι αυτοχθονιστές όσο και οι νορδικόπληκτοι "ναζί".
Δηλώνουν πολέμιοι της ακροδεξιάς και από την εκπομπή τους έχουν περάσει χαρακτηριστικές της φιγούρες της: Πλεύρης, Χατζηγώγος του κυπατζίδικου Στόκου, Σπίνος. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τη διαδρομή και τις πράξεις των ανθρώπων αυτών; Τι έχουν να προσφέρουν σε ένα υγιές κίνημα εκτός από ρουφιάνεμα στις "εθνοσωτήριες" υπηρεσίες και στην αμερικανική πρεσβεία; Φαίνεται ότι το σύστημα με όλα αυτά που γίνονται θέλει να προλάβει εν τη γενέσει του ένα πραγματικά εθνικό και σοσιαλιστικό κίνημα και βάζει τους ναζί φιλελέδες να δημιουργούν την απαραίτητη σύγχυση.
Και για το τέλος ένα σχόλιο για την Αλβανία. Ήταν ευφυέστατη η παρατηρησή σας. Οι Αλβανοί είναι το χαϊδεμένο παιδί των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμα και ο κομμουνισμός τους είχε μια ιδιαιτερότητα. Να μην σχέση με τον "κακό" σταλινικό κομμουνισμό της ΣΕ και των Σλάβων, από τον οποίο σύντομα πήρε αποστάσεις. Αντίθετα, ήταν ο μόνος που επηρεάστηκε από τους εν Ελλάδι τροτσκιστές και αρχειομαρξιστές και είχε ισχυρούς και ανυποχώρητους τροτσκιστικούς πυρήνες όπως οι ομάδες Κόρτσα, Σκόδρα και Zjarri. Και η τροτσκιστική εκδοχή του κομμουνισμού πάντα έχει την αφανή αρωγή και σύμπραξη των ΗΠΑ. Για αυτό και στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν πήγε να ανακινηθεί το ζήτημα της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, τα άτομα που πρωτοστάτησαν είτε διώχθηκαν από θέσεις είτε πέθαναν μυστηριωδώς και "ξαφνικά" όπως ο τότε Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός. Δεδομένου ότι στα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγάλη γεωπολιτική αναστάτωση, δεν είναι καλύτερο το εθνικιστικό κίνημα να έχει καπελωθεί από Αλβανούς; Αν τυχόν το σύστημα που θα το ελέγχει επιλέξει να του δώσει και πόστο σε καμία συγκυβέρνηση ( το σύστημα δεν χρησιμοποιεί μόνο αριστερούς αλλά και εθνικιστές αν το θελήσει) η άνευ όρων υποταγή στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ θα έχει και "εθνικιστική" αποδοχή. Άντε μετά να αποκαθαρθεί ο εθνικισμός. Ήδη υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες από την κληρονομιά του Πλεύρη, και την δήθεν Ε/σ σπορά ιδεοληπτικών της παλιάς ΧΑ.
Υ.Γ: Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι αντιδραστικές και βαθιά συστημικές θέσεις δήθεν Ε/σ στηρίζονται σε έναν ανεπιστημονικό α λα καρτ φυλετισμό.
Αλέξανδρος

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...


Αλέξανδρε, καταρχάς χαιρόμαστε κάθε σχολιασμό σου. Όσον αφορά τα πεπραγμένα κάθε συλλογικότητας, δεν μας πολυαφορούν. Θα κριθεί ο κάθε ένας μας και η κάθε συλλογικότητα από τις επιλογές της. Ήταν δεδομένο ότι περιμέναμε κάποιο από τα ακροδεξιά σαπάκια να κάνει δημόσια κίνηση κατά την εποχή των "αναμνηστικών δόσεων ζητωπατριωτικής εμπιστοσύνης" που επιχειρεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι τον "πατριάρχη" περιμέναμε να σκάσει μύτη. Αυτόν εννούσαμε αναφερόμενοι στους "ε/ς της αρχαίας Σπάρτης". Τώρα το που επέλεξε να το κάνει, έχει μια σημασία. Αλλά δευτερεύουσα.

Πολύ ενδιαφέρουσες οι λεπτομέρειες που παραθέτεις για το αλβανικό ζήτημα. Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές είναι άγνωστες. Με αφορμή αυτές τις παρατηρήσεις βρίσκουμε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους τους ανaγνώστες ότι το ιστολόγιό μας είναι ανοιχτό να φιλοξενήσει τέτοιες παρεμβάσεις υπό την μορφή άρθρων.

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λέει ο Αλέξανδρος για τον Αλβανικό κομμουνισμό. Στην ουσία ήταν ένα κράμα τροτσκισμού και μαοϊσμού . Να μην αναφέρουμε και τον Τίτο τον οποίο χρηματοδότησαν οι Βρετανοί κατά την διάρκεια του BΠΠ' για να στραφεί το '48 εναντίον του Στάλιν . Για αυτό το λόγο η ελλαδική δεξιά έκανε ότι δεν έβλεπε τους " μακεδονικούς" αλυτρωτισμους του Τίτο !
Ο φιλοαλβανισμος ήταν έντονος στις πρώτες περιόδους της ΧΑ . Ο ξανθός είχε γράψει και το " Έλληνες και Αλβανοί : Ένα Έθνος μια πατρίδα μια Φυλή" . Αργότερα βέβαια το γύρισε σε φανατικό αλβανομάχο.
Η Χρυσή Αυγή μάλιστα είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό και άρθρο που υποστήριζε τους Κροάτες όταν ξεκίνησε το πανηγύρι στην Γιουγκοσλαβία. Μετά βέβαια το γύρισαν ως γνωστόν. Πάντως φιλοκροατες είναι ακόμα ο εστιατορας και ο ιππότης με το τόξο . Και μια ιστορική λεπτομέρεια για την δολοφονία του Σέρβου βασιλιά στην Γαλλία είχαν συνεργαστεί οι Ουστασι και οι ψευτομακεδονες του VMRO .Κάτι που οι ορθόδοξοι χιτλερικοί φιλοκροατες ξεχνούν να αναφέρουν.
Όσο για το come back του πατριάρχη πρόκειται για μια προσπάθεια του καθεστώτος να ελέγξει την όποια εθνικιστική αντίδραση θα υπάρξει στο μέλλον .
Συγχαρητήρια για το κείμενο και συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο για τις γνώσεις του πάνω σε ιστορικά και πολιτικά θέματα!

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση. Ωραία και τα σχόλια. Διαφωνώ όμως με την ανάλυση του Αλέξανδρου για το αλβανικό. Εκτιμώ ότι το καθεστώς Χότζα αποτέλεσε την πιο πιστή έκφραση του σταλινισμού. Οι τροτσικιστικές ομάδες στην Αλβανία είχαν όντως επιρροές και διασυνδέσεις με την Ελλάδα. Αλλά εξοντώθηκαν από τον Εμβέρ Χότζα. Έχω διαβάσει περίπου εκατό βιβλία για την περίοδο της κομμουνιστικής Αλβανίας. Έχω μεγάλο μεράκι επί του θέματος. Συνεπώς εκφρέρω τη γνώμη μου με μια σιγουριά. Επρόκειτο για ένα από τα πιο απάνθρωπα καθεστώτα το οποίο δυστυχώς υπηρέτησαν συνειδητά πολλοί εξωμότες βορειοηπειρώτεςπου έβαψαν τα χέρια τους με αίμα συμπατριωτών της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου.

Και κάτι ακόμα. Οι Αλβανοί έχουν εισχωρήσει και και στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Ψάξτε λίγο και θα βρείτε αναλύσεις για τη ΜΑΒΗ σε δύο αντιφασιστικά περιοδικά οι οποίες είναι γραμμένες σαν δελτία τύπου της αλβανικής πρεσβείας. Από την εποχή της sigurimi οι τουρκαλμπάνηδες έχουν καλύτερες μυστικές υπηρεσίες από τις ελληνικές. Μέχρι και "ιερέα" στο περιβάλλον του Σεβαστιανού είχαν τοποθετήσει. Καθόλου παράξενο θα μου πείτε αφού το ελλαδικό κράτος πληρώνει ως πράκτορες του χουντέους που μοχλεύουν τον εθνικιστικό χώρο.

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ξαναγράφω το σχόλιο που μου λογόκριναν στον..:

Εγώ χάρηκα που είδα τον Πλεύρη στην εκπομπή τους. Έτσι για να πέφτουν οι μάσκες.Να καταλάβει και ο τελευταίος συναγωνιστής πως στήνει το χώρο η δεξιά και η ακροδεξιά ουρά της

Πάμε λίγο από την αρχή.

-Ο Χαζηgogo (δηλωμένος δεξιός λάτρης της χούντας και δηλωμένος θαμώνας της πρεσβείας των ΗΠΑ) είναι ένας από τους πρωταγωνιστές που διαχρονικά κινεί τα νήματα της ακροδεξιάς χυδαιολογίας κατά Δραγούμη, Γιαννόπουλου κλπ.

-Ο Χατζηgogo παρουσίαζε τις δεξιές χυδαιότητες κατά Δραγούμη και υπέρ της "πατριωτικής" οικογένειας Μητσοτάκη στην ίδια εκπομπή κάτω από το πόστερ του Βενιζέλου και Περίανδρου.

-Ο Περίανδρος εκφώνησε την ομιλία του σε εκδήλωση φιλοχουντικής οργάνωσης της κεντρικής Ελλάδας. Ανέφερε και σαν παράδειγμα την "επαναστατικότητα" της ιδεολογίας των απριλιανών. Η ομιλία του και ένα μέρος συνέντευξης που έδωσε μεταδόθηκε σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της χώρας. Ακόμα και ο Χατζηνικολάου την προλόγισε.

-Γερο-Πλεύρης και Χατζη gogo παρουσίασαν την εκπομπή της ΕΛΑΣΥΝ του Λαγού, όταν αυτό το κόμμα έκανε τηλεοπτικές εκπομπές. Είχαν πλευρίσει τον αρχηγό του για να του προσφέρουν νομική στήριξη. Τελικά και τούφα έφαγε ο Λαγός και την υπεραστπιστική γραμμή των άλλων κατηγορουμένων διέλυσε ο γέρος. Μια χαρά έγινε η δουλειά.

-Γερο-Πλέυρης και Χατζη gogo σε αλληλένδετα φιλικά δίκτυα επικοινωνίας με Άδωνι, Χατζηδάκη, Βορίδη ,ευτραφή ακροδεξιό βιβλιοπώλη που ονειρεύεται την τιμωρία των αριστερών για τον εμφύλιο 100 χρόνια μετά τον εμφύλιο, με τον μικρό Πλεύρη υπουργό του Μητσοτάκη. Για περιόσους θα τους ακούσουμε να κατηγορούν ο ένας τον άλλο αλλά στο τέλος πως γίνεται και τα βρίσκουν για να στηρίξουν τη δεξιά ατζέντα μόνο ένας Θεός μόνο ξέρει.

-Χατζη gogo και Λευτεράκης προσπαθούν να κάνουν διαδικτυακό κόμβο της αμερικανικής δεξιάς το blog του τελευταίου.

-Ο Λευτεράκης πέρασε και αυτός καλεσμένος από την ίδια "εθνικοσοσιαλιστική" εκπομπή.

Τι ωραία που ξεδιπλώνεται το ακορντεόν της ακροδεξιάς με φόντο τη μεγάλη "παράταξη"...

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο εστιάτορας είναι γενικά αντισλαβος και αναπαράγει τα γνωστά παραμύθια περί κατωτερότητας των Σλάβων οι οποίοι δεν ανήκουν στην λευκή φυλή και αποτελούν εχθρό της Ευρώπης. Ο τοξοβολος πέραν του ότι υποστήριζε τους Κροάτες, τα πιο πιστά σκυλιά του ΝΑΤΟ, αποκαλούσε τον Κατσίφα "διχαστικό" στοιχείο σε άρθρο το οποίο αναγκάστηκε να διαγράψει για να μην γίνει εντελώς ξεφτίλα και ζητούσε αλληλεγγύη στον αλβανικό λαό στον σεισμό του 2019. Ο αντισλαβισμός στον χώρο ξεκίνησε από τους δεξιούς μέντορες και θαμώνες της πρεσβείας που μιλούσαν για "γύφτους σλαβοκομμουνισταί", συνεχίστηκε από την ακροδεξιά πατσαβουροφυλλάδα "ΣτοΚος" η οποία γράφει διθυραμβικά άρθρα για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στηρίζοντας το δόγμα "ανήκομεν εις την Δύση" και τελειώνει με την ναζιστική ακροδεξιά που αναπαράγει φετιχιστικα τον νοσηρό αντισλαβισμό και ψευδοφυλετισμό του Τρίτου Ράιχ. Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ να γίνουμε σλαβολάγνοι ούτε να αποδεχθούμε τον πανσλαβισμό που είναι από τους βασικούς εχθρούς μας αλλά ο αντισλαβισμός την στιγμή που τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης είναι τα μόνα που αντιστέκονται και έχουν ακμαία εθνικιστικά και ριζοσπαστικά κινήματα μόνο σαν έξυπνο εργαλείο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των δυτικών κέντρων εξουσίας μπορεί να λογιστεί.

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνιση-επισήμανση στον ανώνυμο φίλο. Εννοείται πως το καθεστώς Χότζα ήταν απάνθρωπο, καταπιεστικό και αιματηρό. Αυτά του όμως τα χαρακτηριστικά θεωρώ πως δεν το καθιστούν αυτόχρημα σταλινικό. Είναι αληθές ότι ο Εμβέρ Χότζα δυσκολεύτηκε πολύ να ενοποιήσει το κομμουνιστικό κίνημα της Αλβανίας. Ωστόσο, οι ομάδες που προανέφερα ήταν οι πιο συμπαγείς και ιδεολογικά φανατισμένος. Τόσο η Κόρτσα οσο και η μετέπειτα ιδρυθείσα Zjarri. Η δε ομάδα της Σκόδρας, μολονότι λενινιστικού προσανατολισμού διαβρώθηκε πλήρως από τροτσκιστές. Αργότερα συμπήχθηκε και το γκρουπούσκουλο "Ομάδα των Νέων", αμιγώς τροτσκιστική. Ο Χότζα υπήρξε φίλος του Στάλιν, διότι ο δεύτερος διασφάλισε την ανεξαρτησία της Αλβανίας εις βάρος του Τίτο. Εντούτοις, με τον θάνατο του Στάλιν αποστασιωποιήθηκε πλήρως από τη Μόσχα. Επιπλέον, η Αλβανία είχε και την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς με ρωσική βοηθεια. Κατά τη γνώμη μου το τροτσκιστικό στοιχείο, αν και αφανές παρέμεινε ζωντανό. Και αυτή είναι πιστεύω η αιτία της διαχρονικής ασυλίας που καλύπτει την Αλβανία από πλευράς ΗΠΑ. Η δε καταπολέμηση του κομμουνισμού που επικαλούνταν οι ΗΠΑ, συνήθως αν όχι πάντα είχε να κάνει με γεωπολιτικούς λόγους και κυρίως την πιθανότητα καθόδου της Ρωσίας στις θερμές θάλασσες έστω ως Σοβιετική Ένωση και όχι με τον κομμουνισμό καθαυτόν. Όταν ο κομμουνισμός είναι τροτσκιστικής/ μαοϊκής απόκλισης είναι πάντα καλοδεχούμενος στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Αλέξανδρος

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Όπως είπαν και πιο πάνω, καλύτερα για εμάς! Ας πέφτουν οι μάσκες. Ας βλέπουμε ποιοι κάνουν κουμάντο στον χώρο. Δικηγόροι δεύτερης κατηγορίας, ημίτρελοι και πράκτoρες. Όλοι οι καλοί χωράνε!

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αλέξανδρε, χαίρομαι για την "αντιπαραθεση" μάς, καθώς επιφέρει γόνιμο διάλογο και ανάλογο αποτέλεσμα. Το καθεστως Χότζα ηταν Σταλινικής φύσης, όχι μόνο για την σκληρότητα του, αλλα και για αλλα δεδομένα ("σοσιαλισμος σε μια χώρα", κολεκτιβοποιηση στο έσχατο σημείο, κυριαρχία της κρατικής ασφάλειας κτλ). Συμφωνώ με οσα γράφεις για τις αλλες κομμουνιστικές ομάδες στην Αλβανία (μάλιστα η ομάδα Ζjarri ειχε ως επικεφαλή της τον βορειοηπειρωτη Ανδρέα Ζηση) ολες τους ομως ήταν ολιγομελεις. Οι κομμουνιστές στην Αλβανία δυναμωσαν μετά το 1942. Εύχομαι να γνωριστούμε κάποια στιγμη απο κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες για το ζήτημα αυτό.

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε χωριάταρε που θα με πεις Αλβανό. Πήγαινε να βοσκήσει ς τα πρόβατα σου στην κάτω Πελοπόννησο και άσε τέτοια ζητήματα για αυτούς που τα γνωρίζουν. Έγινες και υποστηρικτής της Φορ ντε Λαιεν, του Αλ Γκορ και της ΓΕΚ Τέρνα του Μαρινάκη που ξεφόρτωνε ανεμογεννήτριες όταν η Ελλάδα καιγόταν. Ο Μητσοτάκης κοιμάται και ξυπνά με το όνειρο της κλιματικής αλλαγής και με το να τους εμβολιασει όλους σε μένα λες ότι παίζω το παιχνίδι των φιλελευθέρων ( ο Θεός να τους κάνει)! Πήγαινε να κάνεις καμιά ανάγνωση για το τι εστί κλιματικος νόμος και ποια επιχειρηματικά συμφέροντα εμπλέκονται σε αυτόν και μετά έλα να τα ξαναπούμε. Αλλά μόνο έτσι κάνετε διάλογο τα ορφανά του Κλασιδιλαρη. Όταν σας τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζετε τις ύβρεις!
Πήγαινε να δείξεις το πιστοποιητικό φρονημάτων στον καφετζή που σε σερβίρει ώστε να δείξεις την υποταγή σου στο σύστημα γιατί πάω στοίχημα ότι δεν μπορείς να αντέξεις ούτε μια μέρα εκτός του. Θα μου πεις και γιατί να σε πειράξει που δείχνεις τα χαρτιά σου. Και οι ναζί το ίδιο δεν έκαναν; Κάτσε στον άξονα τώρα να απολαύσεις τον φασισμό σού

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"άντε ρε χωριάταρε... πήγαινε να βοσκήσεις τα πρόβατα σου στην Πελοπόννησο" τι ωραία μικροαστική νοοτροπία ανώνυμε. Δεν έχουμε πλέον αμφιβολία ότι είσαι δεξιός φιλελεύθερος που θεωρεί Έλληνες μόνο τους αστούς των πόλεων και όχι τους "βλάχους" ανθρώπους του μόχθου που ζουν στην ύπαιθρο κρατώντας ανέπαφο τον συνεκτικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας. Η απάτη της κλιματικής αλλαγής την οποία επικαλούνται τα καπιταλιστόσκυλα του Τραμπ στην Ελλάδα προκειμένου να προστατεύσουν τα πλουτοκρατικά συμφέροντα των μεγάλων βιομηχανιών και του τεχνοκρατικού φιλελευθερισμού δεν αναιρεί το υπαρκτό πρόβλημα του πλανήτη που έχει δημιουργήσει η ραγδαία εκβιομηχάνιση και άνοδος της τεχνολογίας. Το πιο έξαλλα φιλόζωα και οικολογικό καθεστώς στον κόσμο μην ξεχνάς πως ήταν το Τρίτο Ράιχ και η μεγαλύτερη θεωρητική του οικοφασισμού η χιτλερική Σαβιτρι Ντεβί. Η επιστροφή στην φύση είναι δομικό χαρακτηριστικό της ρομαντικής ιδεολογίας ανώνυμε αναγνώστη της Ελεύθερης Ώρας.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα χωράφια μου τα έχω στην κεντρική Ελλάδα και όχι στην Πελοπόννησο. Αν θες να με λες χωριάταρο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στην επαρχία μεγάλωσα. Ρομαντικός είμαι. Περήφανος χωριάταρος και βουκολικός. Όχι πάντως από αυτούς τους χωριάταρους που αναζητάτε οι φιλελεύθεροι και οι αριστεροί για να σας φερθούν "βάναυσα" στις μικρές προσωπικές σας στιγμές. Εμείς θα σου φερθούμε βάναυσα είτε μόλις γίνει η εθνορομαντική επανάσταση είτε και όταν συναντηθούμε ποτέ, έτσι κατά τύχη. Εκεί θα διαπιστώσεις ότι ο αληθινός φασισμός μπορεί να έχει και ευεργετικές συνέπειες.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Μου άρεσε πολύ το "φιλελεύθερους(ο Θεός να τους κάνει!)" . Άκου καπιτάλα, σε λάθος ιστολόγιο ήρθες να σπάσεις πλάκα. Για να γνωρίζουν και άλλα άτομα τα οποία είχαν την τύχη να μην μιλάνε με δεξιούς, ότι αυτοί οι ανόητοι θεωρούν ότι δεν έχουμε πραγματικό καπιταλισμό αλλά, όπως λένε οι ίδιοι, κορπορατισμό. Καλά διαβάσατε, οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ότι όταν το κράτος και η ιδιωτική πρωτοβουλία ενώνονται το μοναδικό κράμα που μπορεί να βγάλουν είναι αυτό του Ιταλικού φασισμού. Όπως κατάλαβετε έχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν κάποια βαρύτατη μορφή μογγολικής ιδιωτείας.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα, εσύ μπορεί να έχεις όνειρο να δουλέψεις στο δημόσιο. Και να σπας πλάκα όπως λες με αυτούς που θέλουν να διαλέγουν το επάγγελμα που γουστάρουν, μακριά από συντεχνίες και λόμπι.
Σκέψου όμως ότι όταν καταστρέφεις το ελεύθερο επάγγελμα, ούτε εσύ θα παίρνεις πλουσιοπάροχο μισθό σου ως δημόσιος υπάλληλος.
Άλλωστε οι συντεχνίες εξακολουθούν και υπάρχουν και σήμερα. Ποτέ δεν θα εξαλειφθούν. Το ΤΣΜΕΔΕ για παράδειγμα τι είναι;

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα ούτε καν κορπορατιβισμό. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχουμε σταλινικό σύστημα επειδή τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν δημόσια! Μιλάμε για τέτοιες ρόμπες.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Άκου. Πρώτον για εμένα μπορείς να γράφεις πίσω από την ανωνυμία σου ότι θέλεις. Όπως ας πούμε ότι θέλω να μπω στο δημόσιο, το οποίο είναι τραγελαφικό.
Αλλά, δεν θα σε αφήσω να υποβιβάζεις το I.Q των καλοπροαίρετων αναγνωστών μας το οποίο είναι υψηλό. Λοιπόν, η ερώτηση μου είναι η εξής. Γιατί όλοι όσοι από την γαλάζια παρέα σου στηλιτεύουν το δημόσιο είναι διπλοθεσίτες σε αυτό; Εάν δεν πιστεύουν στον δημόσιο τομέα γιατί βιοπορίζονται πλουσιοπάροχα από αυτόν και μάλιστα διορίζουν και όλο τους το σόι ; Περιμένω απάντηση ανώνυμε, μην μου κρυφτείς! 😉

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, 2021

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εσύ Ρεμπούτζουλε γιατί δεν πας να ζήσεις σε κάποια άλλη χώρα φασιστική, εφόσον δεν σου αρέσει η ελευθερία του λόγου και γενικότερα η ελευθερία;

Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Το αντίθετο. Υπερασπίζομαι την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία που μας στερεί η καπιταλιστική μαφία της παγκοσμιοποίησης με τις δεξιές ουρές της. Εκτός και αν πιστεύεις ότι σε όλους τους αιώνες πριν την γαλλική επανάσταση των φιλελευθέρων στοών δεν υπήρχε ελευθερία λόγου και περιμέναμε τα εβραϊκά παλιόσκυλα να μας τη διδάξουν. Επίσης αυτό το να φύγω από την χώρα δεν το κατάλαβα; Θα φύγουμε οι Έλληνες για να μείνετε οι ρουφιάνοι των πρεσβειών με τους μετανάστες; Τι λες ρε παιδί μου; Το σκέφτηκες πολύ αυτό; Εσείς θα φύγετε ανώνυμε. Κλοτσηδον μάλιστα.

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, 2021