Για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

   

Φτάνοντας σε ένα κομβικό σημείο της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο covid19 και θέλοντας να απαντήσουμε σε ερωτήσεις καλοπροαίρετων και κακοπροαίρετων σχολιαστών για την θέση της λέσχης μας, θα παραθέσουμε ορισμένα συμπεράσματα. Όπως γράψαμε και στο παρελθόν οι πολιτικές παθογένειες που ανέδειξε η υγειονομική κρίση είναι δύο. Πρώτη παθογένεια είναι η κυβερνητική μαφία του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης, που διαχειρίζεται την κρίση με τον αναμενόμενα άθλιο τρόπο. Δεύτερη παθογένεια είναι η τοξική νοοτροπία όσων συμπεριλαμβάνουν την συνωμοσιολογία και άλλες εκδοχές μιας φιλελεύθερης δήθεν κριτικής των κυβερνώντων στον αντιπολιτευτικό λόγο. Με αυτό τον τρόπο δίνουν ένα κατάλληλο πάτημα στην εξουσία ώστε να φέρνει τα πράγματα εκεί που θέλει. Ορισμένοι εξ αυτών, βέβαια, μπορεί τούτο ακριβώς να επιδιώκουν. Να δώσουν δηλαδή στην φιλελεύθερη εξουσία το άλλοθι που χρειάζεται προκειμένου να πετύχει την ισορροπία που επιδιώκει. Ας γίνουμε όμως πιο σαφείς εξετάζοντας το παράδειγμα του lockdown.

Υπάρχουν πολλοί που ανακατεύουν στο θολωμένο τους μυαλό τις ανοησίες των tabloids και τις κραυγές της φιλελεύθερης άκρας δεξιάς. Και με αυτό το νοοτροπιακό φίλτρο προσπαθούν να ερμηνεύσουν την τρέχουσα πραγματικότητα. Ενώ αγνοούν, ταυτόχρονα, ότι η αρχική τους ιδεολογική προσαρμογή στις κραυγές των tabloids και των συνωμοσιολόγων προδιαγράφουν και το ιδεολογικά φιλελεύθερο περιεχόμενο της φαινομενικά αντικυβερνητικής κριτικής τους. Θα ακούσουμε συχνά τέτοιους τύπους να υποστηρίζουν ότι το lockdown είναι πολιτική των πολυεθνικών και εργαλείο των κυβερνήσεων προκειμένου να επιβάλλουν με αυταρχισμό περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες. Αν αυτοί οι τύποι είχαν την στοιχειώδη γνώση της ιστορίας των πολιτικών ιδεών θα αντιλαμβάνονταν ότι η ίδια η διατύπωση του επιχειρήματός τους «μυρίζει» φιλελευθερισμό από μίλια μακριά.

Ας δούμε όμως και το περιεχόμενο του επιχειρήματος. Προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η μεταμοντέρνα εκδοχή του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης εμπεριέχει και αρκετές δόσεις αυταρχισμού στην πολιτική της συνταγή. Είναι, όμως, ο αυταρχισμός υπαρκτός στο θέμα του lockdown στον βαθμό που υποτίθεται ότι τον εντοπίζουν αυτοί οι κύριοι; Για να δούμε. Το εξουσιαστικό σύστημα είναι ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς και αχαλίνωτων ατομικών ελευθεριών. Σε αυτές τις δυο απαράβατες αρχές οικοδομείται η υπόλοιπη πρακτική εφαρμογή του. Για να αναπαραχθεί η εξουσία του είναι νομοτελειακός κανόνας ότι θα πρέπει να υπάρχουν ελεύθερες αγορές και αχαλίνωτος ελευθεριακός ατομικισμός. Ελεύθερες αγορές προκειμένου να είναι οι κεφαλαιούχοι απόλυτοι και ανενόχλητοι διαμορφωτές των οικονομικών όρων. Και ελευθεριακός ατομικισμός προκειμένου να διασαλευτεί κάθε κοινωνικός ή ηθικός δεσμός που θα μπορούσε να μεσολαβήσει ανάμεσα στα πρόσωπα και την αγορά. Πως είναι, λοιπόν, δυνατόν να υποστηρίζει το εξουσιαστικό σύστημα την επιλογή του lockdown, όταν αυτή προϋποθέτει το σταμάτημα (το μερικό έστω) της ελευθερίας των αγορών και τον περιορισμό του αχαλίνωτα ελευθεριακού ανταγωνισμού; Είπαμε ότι ο καπιταλισμός είναι αντιφατικός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και αυτοκαταστροφικά ανόητος.

Διαβάσαμε το σχόλιο ενός ανόητου «σερβιτόρου του Πώποτα» που έγραφε σε προηγούμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας ότι το lockdown έγινε για να πωληθούν τα εμβόλια και άλλα ωραία. Ο τύπος ξέχασε φαίνεται ότι τα lockdown είχαν προηγηθεί μήνες της πώλησης των εμβολίων. Διαβάσαμε επίσης ότι το lockdown είναι σχέδιο των πολυεθνικών ώστε να κλείσουν οι μεσαίες επιχειρήσεις και να κυριαρχήσουν οι πολυεθνικές στην αγορά. Αν συνέβαινε αυτό η κυβέρνηση δεν θα χρηματοδοτούσε με τις «επιστρεπτέες» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα τις άφηνε αβοήθητες να χρεοκοπήσουν. Για άλλη μια φορά οι συνωμοσιολόγοι εκτόξευσαν μια επιφανειακή ανοησία την οποία το σύστημα εξουσίας απέκρουσε εύκολα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτή την περίπτωση φάνηκε ιδιαιτέρως στοργική με τους μεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούν και μέρος του εκλογικού της κοινού, σε αντίθεση με την ανάλγητη στάση που επιδεικνύει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση προς τους άνεργους. Ασφαλώς, τα ακροδεξιά σκουπίδια με το τραμπικό ή το χιλτερικό προσωπείο που κάνουν την βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης στον εθνικιστικό χώρο, δείχνουν να κόπτονται για τα συμφέροντα των, μεσαίας εμβέλειας, επιχειρηματιών αλλά δεν βγάζουν τσιμουδιά για τους άνεργους ή τους άστεγους.

Η δική μας γνώμη είναι η εξής. Το lockdown στην Ελλάδα έγινε εξαναγκαστικά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβήθηκε ότι το σύστημα υγείας θα κατέρρεε, υπολόγισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια και έκανε την λιγότερο επίπονη για την ίδια επιλογή. Όταν κυκλοφόρησε το εμβόλιο, έχοντας πλέον μια πρόφαση, φόρτωσε επικοινωνιακά τα δεινά της πανδημίας στους ανεμβολίαστους και έκανε μέχρι σήμερα αυτό που ταιριάζει γάντι με την ιδεολογία της. Άφησε, δηλαδή, την αγορά ανοικτή. Μολονότι τα κρούσματα είναι περισσότερα από ποτέ, μολονότι οι θάνατοι είναι γύρω στους εκατό κάθε μέρα, μολονότι οι κυβερνητικοί γιατροί συστήνουν πιο επίμονα από ποτέ νέο lockdown, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέχρι τέλους να κρατήσει την αγορά ανοιχτή. Πλέον έχει το επικοινωνιακό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

Ένα lockdown θα προκαλέσει ξανά ζημιές σε πολλούς τομείς της αγοράς. Τόσο στις πολυεθνικές (κατά το περσινό lockdown εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά τεράστιες ποσότητες εισαγόμενων εμπορευμάτων προερχόμενων από παγκόσμιους εμπορικούς κολοσσούς), όσο και στις μικρότερες επιχειρήσεις. Το επιχείρημα ότι κερδίζουν κάποιες πολυεθνικές στο χρηματιστήριο δεν είναι επαρκής αντίλογος. Το χρηματιστήριο είναι μια παράπλευρη λειτουργία της αγοράς. Εκείνο που θέλουν οι αγορές είναι σταθερότητα και όχι έκτακτες καταστάσεις όπως το lockdown. Επιπλέον ένα νέο lockdown θα βραχυκυκλώσει αφανείς αλλά σημαντικές επιμέρους λειτουργίες του συστήματος εξουσίας. Φανταστείτε ότι λόγω του lockdown οι κομματικοί μηχανισμοί των φοιτητικών παρατάξεων δεν μπορούν να προπαγανδίσουν με την παλιά τους άνεση την κουλτούρα και τις ιδέες της εξουσίας σε μάζες νέων φοιτητών, εφόσον τα μαθήματα μεταδίδονται από τους υπολογιστές στα σπίτια των φοιτητών. Υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ένα καλό μαζικό φυτώριο της εξουσίας.  Ασφαλώς ένα νέο lockdown θα αναγκάσει τον εκάστοτε πολίτη να αποδεχτεί μια συλλογική μορφή πειθαρχίας και να απολέσει μικρές ατομικές ελευθερίες. Είναι δυνατόν να θέλει το σύστημα εξουσίας κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν να θέλει συλλογικές μορφές πειθαρχίας; Και αν αυτό γίνει συνήθεια; Πως θα λειτουργήσει και πως θα αναπαραχθεί μετά χωρίς τον αχαλίνωτο ελευθεριακό ατομικισμό του;

Θα μπορούσε κανείς να μας ρωτήσει, εσείς θέλετε το lockdown; Η απάντηση είναι σαφής. Εμείς θέλουμε εκείνο που θεωρούμε καλύτερο βάσει της εθνικιστικής ιδεολογίας που υιοθετούμε. Δεν είμαστε τρελοί ή εκδικητικοί ώστε να θέλουμε ένα lockdown προκειμένου να δυσκολευτούν συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις. Δεν το θέλουμε. Αλλά δεν το φοβόμαστε κιόλας. Ούτε θέτουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την υπεράσπιση των μικρών ατομικών αχαλίνωτων ελευθεριών που απολαμβάνουν οι μικροαστοί. Γιατί η ουσία του θέματος βρίσκεται εκεί. Όχι στο οικονομικό υπόβαθρο του lockdown αλλά στην ιδεολογική του ερμηνεία. Εκεί εστιάζουν οι κακοπροαίρετοι σχολιαστές μας. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι καλό θα ήταν γι αυτούς να αντιμετωπίσουν το lockdown ως προπαίδευση. Γιατί αν ποτέ επικρατήσουν οι δικές μας ιδέες, οι μικρές αχαλίνωτες ατομικές ελευθερίες που θα τους στερήσουμε -προκειμένου να υπερασπιστούμε την ανώτερη εθνική συλλογική ελευθερία- θα είναι περισσότερες.  

Στους πονηρούληδες που λένε ότι αυτή μας η στάση σηματοδοτεί μια δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής απαντάμε, «τον κακό σας τον καιρό!». Ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά. Αμφιβάλουμε, βέβαια, για τους συνωμοσιολόγους των δεξιών tabloids, για τους θαμώνες των «εστιατορίων» και για τα «γκαρσόνια» του «Πώποτα». Αυτοί μπορεί να θέτουν ως προτεραιότητα την υπεράσπιση των αξιών της φιλελεύθερης παράδοσης. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Με τις κραυγές τους για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων βάζουν πλάτη ώστε η κυβέρνηση να αποφύγει για λίγο ακόμη διάστημα την δυσάρεστη επιλογή του lockdown. Υπάρχει και η κρίσιμη απόφαση των μέσων του Δεκέμβρη. Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει οπωσδήποτε την αγορά ανοιχτή κατά τις εορτές ενώ οι γιατροί του προτείνουν lockdown. Η απόφαση είναι κρίσιμη και στη μεριά του πρωθυπουργού συναθροίζονται εκείνοι που αντιμετωπίζουν το lockdown ως «φασισμό» και ως πολιτική του «θηρίου της Αποκάλυψης».

Καταληκτικά, αν θέλουμε να δούμε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της φιλελεύθερης εξουσίας σε αυτή την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να σκεφτούμε το εξής. Οι φαρμακευτικές εταιρίες έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο πριν το φάρμακο. Γιατί το εμβόλιο θα το κάνουν σχεδόν όλοι. Ενώ το φάρμακο θα το πάρουν μόνο οι ασθενείς. Κρύβει μεγάλη διαφορά κέρδους η μια επιλογή από την άλλη. Η επιστήμη στην υπηρεσία της αγοράς. Επιπλέον, θεραπείες όπως αυτή των μονοκλωνικών αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκε για να αναρρώσουν σε μια ημέρα περσόνες όπως ο Τραμπ παράγονται αργά, σε μικρές ποσότητες και με μεγάλο κόστος. Ασφαλώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να εξαφανίσει ή να απαξιώσει ελληνικές φαρμακευτικές πατέντες προς όφελος των πολυεθνικών φαρμακευτικών. Αυτά και πολλά ακόμη είναι οι αληθινές συνωμοσίες της υγειονομικής πολιτικής. Θέλετε να τις δείτε; Κάντε το με θάρρος και χτυπήστε το κατεστημένο εκεί που πονάει. Για τους υπόλοιπους αφήνουμε τα δεξιά ιδεολογικά κατάλοιπα, τις κάμερες στο αίμα που ρίχνουν τα εμβόλια και το φόβο για φάντασμα του «παν-φασισμού» που θα τους στερήσει τις ατομικές ελευθερίες.

ΥΓ. Εντωμεταξύ, ακόμη περιμένουμε πότε θα προγραμματιστεί η πρώτη μαζική συγκέντρωση στην παλτεία Συντάγματος από την μέρα που ανέλαβε Υπουργός Υγείας ο υιός του "πατριάρχη". 


Σχόλια:
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αποστομωτικοτατη απάντηση στους κολλητους του χατζη-gogo και του πανουργουση.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

δείξτε έλεος σε εστιατόριο και Πωποτέους

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επειδή είστε κάποιας ηλικίας και ώριμοι πολιτικά θα πρέπει να δείτε ποιοι είναι οι επικριτές σας. Μια διασπαση της διάσπασης που έχουν τσακωθεί με όλους και έχουν δώσει βήμα σε Πλεύρη Καλέντζη Πανούση Χατζηγώγο Λαγό Σπίνο ότι πιο σκοτεινό υπάρχει ή ακροβλακοδεξιό με έναν εκδότη της πλάκας που μεγάλωσε στα γόνατα του τον Ιανό και του έμαθε να δίνει λόγο στα αφεντικά που εκμεταλλεύτηκε την αυτονομία για δικό του συμφέρον και καλά έκανε αφού τους έπιασε στον ύπνο και έχει επαφές με ραβίνο και φίλο του βέλο και τέλος με έναν καράφλα που έχει χιλιάδες επισκέψεις επειδή βοηθάει στο να τρώνε τα παιδάκια το φαι τους όταν κλαίνε και σε δεκάδες εκπομπές διαφήμιζε αρκουδάκια και σαύρες και κάθεστε εσείς που έχετε αναλυτική σκέψη να χαθείτε στον πέμπτο λασπόδρομο του κάθε πρώην θαυμαστή ή νυν οπαδού του πρώην υπαρχηγού του νγμ ο οποίος ιδιωτεύει πλήρως και θα βγάλει βιβλίο ξαφνικά έτσι ναχουμε να λέμε είστε η πιο ποιοτική πολιτική ομάδα με μεταπτυχιακά και χάνετε χρόνο με παιδάκια που τους είπαν ότι κακός δράκος μένει Καλλιθέα μην πέφτετε σε παγίδες

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά για το θέμα Παλαιστίνη πρώτη φορά το ακούω είχαν πάρει ίσες αποστάσεις; Όπως όταν σε παλιές εκπομπές με τον μικρό Κιούμπρικ του χώρου στην πιο κρίσιμη φάση του συριακού έβριζαν τον Άσαντ ότι δεν είχε ταξιαρχία για το Γκολάν; Όπως έκανε και και ο νάρκισσος αρχηγός κόμματος που και αυτός έλεγε κατά του συριακού στρατού και παράλληλα για το πετρέλαιο έλεγε ναι σε όποιον πάρει το διαγωνισμό και έδειχνε ότι προτιμάει τις σιωνιστικές εταιρείες; όλα παιδάκια ξεκινάνε από τον φίλο τους τον εκδότη που έχει κονέ με ραβίνο και απειλούσε άτομο του ΕΑΜ με εξώδικο ή ότι θα γράψει δημοσίως τι δουλειά κάνει. Ο δικηγόρος μπαμπάς του υπουργού έγραφε για μπανανομύτηδες ο Νοσφεράτου λέει τα παιδιά με την μύτη. Μέχρι τον Πινόκιο η κριτική τους στον σιωνισμό δύσκολο βέβαια όταν έχεις συνομιλητές ακροδεξιούς που παλιά διαφήμιζαν Δραγούμη και μετά τον έβριζαν ή ζητάνε υποταγή στις ΗΠΑ με τον πρέσβη πίνουν και κοκτέιλ έτσι Τέοντορ;

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πήγαινε δες την εκπομπή του Μαϊου λογικά έχει ανέβει Bitchute. Όχι μόνο ζητούν ίσες αποστάσεις αλλά βρίζουν τους Παλαιστίνιους ως Σημίτες και εχθρούς του ελληνισμού. Την ακριβώς ίδια περίοδο ο Ιανός έβγαζε πυρήνα άρθρα υπέρ του Ισραήλ και μιλούσε για Μακκαβαίους και Σπαρτιάτες. Τελικά η φάση στον χώρο είναι πολύ πιο σκοτεινή από ότι νομίζουμε. Ομάδες και άτομα φαινομενικά εχθρικά που όμως εξυπηρετούν εντελώς ίδια συμφέροντα. Για τον Άσαντ δεν ξέρω τι λες αν θες εμβάθυνε λίγο. Μια άλλη γκρουπα που διευθύνει πρώην μετέχων της αυτιστικής εκπομπής προ μηνών έβγαζε άρθρα κατά του Καντάφι. Ορντινάτσες του ΝΑΤΟ με προβιά σκληροπυρηνικού χιτλερικου. Αυτό που λες για το ΕΑΜ ισχύει και δυστυχώς δεν το ξέρουν πολλοί στον αυτόνομο χώρο ότι τα νομικιστικά τερτίπια ο Αλέκος τα έμαθε από την τρύπα που σύχναζε και ότι ο εστιάτορας είναι νυμφευμένος με γνωστή δικηγόρο οπότε είναι μέσα στα παρακρατικά κόλπα. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως. Ήρθε η ώρα αυτό που αποκαλείται ριζοσπαστικός ή αυτόνομος χώρος να αποκτήσει υγιείς βάσεις και να ξεριζώσει τα παράσιτα.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

εγώ που δεν είμαι εθνικιστής αλλά απλά ένας με πατριωτικές απόψεις θέλω να ευχαριστήσω τους ακροδεξιούς κωμικούς κλόουν που πίσω από τα σημερινά σχόλια με έκαναν να εκτιμήσω βαθύτατα τους ρομαντικούς τους στρασσερικούς τους εθνικοαναρχικούς όλους αυτούς που δεν θα μπορούσα να βρω αλλιώς στο διαδίκτυο χωρίς την βοήθεια τους να είστε καλά παιδιά πέρα από γέλιο στην εκπομπή που έχετε τόσο καιρό να και κάτι χρήσιμο τελικά και όσο για το 34 που γράφετε αν εννοείτε την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών μπορεί να γίνει και αγγουριών αν δεν προσέχετε όταν περπατάτε νύχτα στην Αθήνα να σας θυμίσω ότι στα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης λοιπόν οι πρώτοι που πανηγύρισαν για τις δολοφονίες αυτές ήταν οι φιλελεύθεροι ακροδεξιοί του Λονδίνου και οι αντιφασίστες μεγαλοαστοί κολλητοί του Βενιζέλου και κυρίως του Μπενάκη σύμπτωση μάλλον θα είναι ο δε Πούλος που έχετε στην υπέροχη εκπομπή σας στην αρχή όταν πήγε στο δικαστήριο αποκήρυξε τον εθνικοσοσιαλισμό εύκολα και δήλωσε βασιλόφρονας και φίλος του στρατηγείου της Μέσης Ανατολής έτοιμος να τεθεί στην διάθεση του βασιλέως! Ο δε Σαμψών ήταν πιστός Μακαριακός λόγω της κυπριακής δεξιάς αλλά μετά κράτησε άλλη στάση δεν δήλωνε Εθνικοσοσιαλιστής αλλά απλά ενωτικός και έχετε και ένα κόλλημα με τον χιτλερισμό και μου αρέσει εμένα αλλά το παράδοξο είναι να κατηγορείτε την πιο φανατική Ελληνίδα χιτλερική την Καραϊσκάκη γιατί; Επειδή ο πρώην φίλος σας κολλητός του Ιανού και μερακλής ... έβγαλε βιβλία; Μάθετε τα προσωπικά σας να τα ξεχωρίζετε εθνικοσοσιαλισμός σημαίνει σεβασμός πίστη ιδανικά από ότι διάβασα στα σάιτ σας όχι αναπαραγωγή αλογίσιας κοπριάς του συστήματος για να το παίξουμε αντισυστημικοί στο γυαλί

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το εμβόλιο λέει βγήκε μετά τα λοκνταουν άρα το λοκνταουν δεν γίνεται να συνδέεται μαζί του. Πόσο αφελείς είστε εκεί στην ΦΛΕΦΑΛΟ; Τα πάντα είναι άρτια στημένα και το σύστημα ξέρει πολύ καλά πως να τα φτιάξει. Το λοκνταουν ήταν το πρώτο βήμα μαζί με την καλλιέργεια του τρόμου. Το εμβόλιο και οι χρυσές δουλειές των φαρμακοκαπιταλιστων το επόμενο. Μόνο ένας τελείως ηλίθιος ή βάλτος πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει αγαθές προθέσεις. Στο ψητό τώρα. Όσο και να γράφετε περί του αντιθέτου είναι ολοφάνερο ότι στηρίζετε τις κυβερνητικές πολιτικές και ότι γουσταρετε καραντίνες. Η κυβέρνηση λέτε δεν είχε ως πρόθεση τον εγκλεισμό και απλώς αναγκάστηκε να τον χρησιμοποιήσει για την καταπολέμηση του ιού. Δηλαδή ήταν σύμπτωση τα αλλεπάλληλα μαζικά λοκνταουν σε όλο τον κόσμο την ίδια περίοδο; Κανένα κράτος δεν είχε τέτοιο σκοπό; Απλώς έτυχε όλοι μαζί να κλείσουν ή απλά είδαν όλοι πόσο έξυπνοι είμαστε εδώ στο Ελλαντα και το αντέγραψαν. Για γέλια και για κλάματα το παρεάκι του Μαμούτου. Περί μεσαίας τάξης τώρα και πως συνδέεται το λοκνταουν με την κυριαρχία του καπιταλισμού. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τις οποίες μάλιστα υποτιμάς μάλλον προς όφελος των καπιταλιστικών κολοσσών) δεν έχουν τόσο μεγάλο απόθεμα όσο οι αλυσίδες τύπου Τζαμπο, Πλαίσιο, Παμπλικ, ΙΚΕΑ και δεν συμμαζευται. Ούτε φυσικά έχουν τόσες δυνατότητες όσες οι πολυεθνικές και μεγάλες εταιρείες οι οποίες εκτελούσαν καθόλη την διάρκεια της καραντίνας αποστολές κούριερ. Αναπόφευκτο λοιπόν να καταρρεύσουν οικονομικά τα ελληνικά μαγαζάκια της γειτονιάς ενώ θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι κολοσσοί και οι πολυεθνικές. Τα κατεστραμμένα μεσαία στρώματα θα προλεταριοποιηθούν και θα μετατραπούν σε μισθωτούς σκλάβους της πλουτοκρατίας ενώ όσοι αντέξουν θα υπερχρεωθούν στις εβραϊκές τράπεζες. Στις ίδιες σιωνιστικές τράπεζες δεν θα δεσμευτούν μόνο καταστηματάρχες αλλά και ολόκληρα κράτη τα οποία θα αναγκαστούν να δανειστούν λόγω της διαλυμένης οικονομίας. Ποιοι βγαίνουν λοιπόν κερδισμένοι; Το αρπακτικό τραπεζικό κεφάλαιο και οι πολυεθνικές! Μόνο ένας βάλτος ή ένας εντελώς βλάκας δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Αλλά τι να λέμε εδώ εσύ είπες ότι η ΝΔ στήριξε την μεσαία τάξη με επιδόματα. Πάλι καλά δηλαδή. Και μετά σου φταίει το ριστοραντε για τις φωτιές. Η εστίαση εν τω μεταξύ έχει ξεκληριστεί και το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο αλλά ο Μαμούτος και η κλίκα του μας λένε ότι ο Μητσοτάκης μοιράζει λεφτά. Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογίες που απευθύνονται στα λαϊκά στρώματα, στην μεσαία και εργατική τάξη οι οποίες πρέπει να συνενωθούν και στα πλαίσια μιας συνεργατικής οικονομίας να στείλουν στον διάολο τα πλουτοκρατικά παράσιτα και τους πολυεθνικούς κολοσσούς που σκοτώνουν την εθνική οικονομία. Είστε ή στοκοι ή βαλτοί. Διαλέξτε!

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπετόβλακα συνωμοσιολόγε δεν έγινε τυχαία το ταυτόχρονο lockdown σε όλο τον κόσμο, πράγματι. Αλλά αν είχες μυαλό θα καταλάβαινες ότι αυτό συνέβη γιατί ο ιός απλώθηκε σε όλο τον κόσμο την ίδια εποχή. Δεν σου πέρασε απ' το φτωχό σου μυαλό, έτσι;

Μετά από αυτό δεν θα είχε νόημα να σχολιάσουμε τίποτα άλλο. Αλλά παραδεχόμαστε ότι είμαστε λίγο σαδιστές και θέλουμε να προσφέρουμε πόνο στα ακροδεξιά σαπάκια των εστιατορίων.

Πάμε στο επιχείρημα με τα κούριερ. Πρέπει να ζεις σε υπόνομο για να μην γνωρίζεις ότι το 70% των μεσαίων (και όχι μόνο) επιχειρήσεων είχαν την δυνατότητα του κούριερ. Εμείς μόνο γνωρίζουμε κυριολεκτικά δεκάδες βιβλιοπωλεία μικρής και μεσαίας εμβέλειας που την χρησιμοποίησαν. Άρα το επιχείρημα ότι μόνο οι πολυεθνικές είχαν κούριερ είναι πιο τρύπιο απ' το μυαλό σου (δεν λέμε από τίποτα άλλο). Γράφεις ότι τα μεσαία στρώματα θα προλεταριοποιηθούν, -λόγω ελλείψεως κούριερ!!- και θα μετατραπούν σε μισθωτούς σκλάβους της πλουτοκρατίας. Δεν μας λες όμως τι γίνεται με τους ήδη προλεταριοποιημένους σκλάβους της ανεργίας και της εργασιακής γαλέρας των 560 ευρώ. Φοβάσαι φαίνεται μη χάσεις το μεσοαστικό σου level. Τώρα για το αν θα χρεωθούν τα κράτη στο εβραϊκό κεφάλαιο δεν νομίζουμε ότι χρειάστηκε ο covid για να γίνει. Ξεχνάς φαίνεται τα μνημόνια του κυρίου Σαμαρά που ψηφίσατε δαγκωτό.

Ο εθνικισμός σε οποιαδήποτε μορφή εθνικοσοσιαλιστική, συντηρητική κλπ είναι η πολιτική πραγματικότητα που θα δαπανήσει κρατικό χρήμα όχι μόνο για μέσο και μεγαλοαστούς. Αλλά για άνεργους και χαμηλόμισθους. Είναι η πραγματικότητα που θα στήσει εν ανάγκη δημόσιες εταιρείες για να εργαστούν όλοι αυτοί. Είναι η πραγματικότητα που θα προστατεύσει την δημόσια υγεία και την δημόσια δωρεάν παιδεία. 

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

βρε υπάνθρωπο γκαρσόνι το κάθε σουβλατζίδικο της γειτονιάς έχει ντελίβερι υπηρεσία. αυτό είναι το όπλο των πολυεθνικών; όλα τα ταχυφαγεία και όσα βιβλιοπωλεία είχαν ιντερνετικές πωλήσεις διπλασίασαν το τζίρο τους στο λοκ ντάουν. να μου πεις ότι αυτό είναι το χάλι μας ως λαού να περιμένουμε τα λοκ ντάουν για να διαβάσουμε ένα βιβλίο να το δεχτώ. να μου πεις ότι περίμενε το πολυεθνικό κεφάλαιο το λοκ ντάουν για να αγοράσει τα κράτη και τα ψιλικατζίδικα θα πρέπει να είσαι πολύ μαλ@##ας. το ελληνικό κράτος είναι αγορασμένο από το εβραικό κεφάλαιο απο τη δεκαετία του 1820 ρε ζώον. δεν σας το είπαν στην ε.ω. και στο εστιατόριο; το χειρότερο απ όλα είναι το ύφος σου ρε στοκάδι. αντιγράφεις τις κνίτισες της δεκαετίας του '70 έτσι όπως εκφράζεσαι με βλακώδεις γενικεύσεις και ξύλινο συνθηματικό λόγο. κατά τα άλλα είστε αντικομμουνιστές.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα είπες ανώνυμε πιο πάνω! Πανδημίες, lockdown, εμβόλια ήταν απολύτως προσχεδιασμένα. Όχι από τους φιλελεύθερους, αλλά από τα αφεντικά των φιλελεύθερων, που είναι και τα αφεντικά των κομμουνιστών, των ναζιστών, των κεντρώων και όλων όσων έχουν βρεθεί στην εξουσία και στην αντιπολίτευση σε όλες τις χώρες τα τελευταία 200 χρόνια (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Οι οποίοι είναι οι εβραίοι τραπεζίτες. Απόλυτα ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. Δεν είναι καν ο Μπιλ Γκέητς, ο Κλάους Σβαμπ και ο Έλον Μασκ.

Οι ιδεολογίες είναι κάθε φορά για να βολεύουν το αφήγημα και την εξυπηρέτηση του τελικού σκοπού των τραπεζιτών, οι οποίοι θέλουν να φέρουν τον Παγκόσμιο Ηγέτη, που θα είναι ο Μεσσίας των Εβραίων (ο Αντίχριστος της Αποκάλυψης).
Το κέντρο επιχειρήσεων παραμένει το ίδιο.

Ο σκοπός στην παρούσα φάση, όπως πολύ σωστά είπες, είναι η απόλυτη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, σε φάση που να ζητούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) για να ζήσουν, και το οποίο θα τους δοθεί εφόσον έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους αρχικά. Γι’ αυτό και η ελληνική κοινωνία, ειδικά μετά τα μνημόνια, έχει μπει σε μια κουλτούρα επιδομάτων. Για να εκπαιδευτούμε στην ιδέα ότι το τελικό επίδομα θα είναι το ΕΕΕ. Δεν νοιάζονται δηλαδή να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ενδιαφέρονται όμως για τα επιδόματα ώστε να στηρίξουν την ανεργία που εκείνοι δημιουργούν.

Στην συνέχεια θα ζητηθεί μια περαιτέρω (και πάλι δια της βίας) επέμβαση στο σώμα των ανθρώπων, με εκβιασμούς, η οποία θα πιστοποιηθεί και αυτή ότι έχει γίνει, μέσω του QR code πιστοποιητικού. Ο κόσμος δηλαδή ο πολύς, στην καλύτερη περίπτωση θα επιβιώνει με το συσσίτιο που θα του δίνει το κράτος, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του σώματός του, διότι έρχεται και μεγάλη επισιτιστική κρίση μέσα στο 2022, όπως ακούγεται. Σε φάση που δεν θα βρίσκεις να φας, όχι δεν θα έχεις λεφτά να αγοράσεις.

Αυτό το QR code πιστοποιητικό μην απορήσεις αν αύριο σου ζητηθεί να υπάρχει πάνω στο σώμα σου, όπου θα υπάρχουν και όλα τα χρήματά σου επίσης. Θα μου πεις, θα το δεχτεί ο κόσμος; Μα εδώ δέχτηκε να πηγαίνει στις καφετέριες και να σκανάρεται, την στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε καμία ανάγκη να το δεχτεί, δεν θα το δεχτεί αυτό όταν θα είναι σε πραγματικό αδιέξοδο; Στο Βέλγιο για παράδειγμα, ζητήθηκε από όσους παρευρεθούν στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών την πρωτοχρονιά να φορέσουν βραχιολάκι!

Αυτά δεν τα λένε οι 'τραμπικοί', ο Τραμπ απλώς βρήκε φως και μπήκε. Αυτό είναι το πεπρωμένο της ανθρωπότητας, αν δεν αφυπνισθεί. Μην σου πω ότι και ο Τραμπ να ήταν επάνω θα έτρεχε με διαφορετικό τρόπο την ατζέντα, όπως έτρεξε και το θέμα με τα εμβόλια.

Η ανάλυση της ΦΛΕΦΑΛΟ θα ήταν σωστή, με την παραδοχή ότι όλα συνέβησαν τυχαία και πως η προσαρμογή έγινε όπως όπως, προκειμένου να βγούμε από το οικονομικό τούνελ εξαιτίας της πανδημίας.
Τα πάντα όμως ήταν προσχεδιασμένα.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω από το προηγούμενο, λόγω έλλειψης χώρου.
Όσο για τις επιστρεπτέες κλπ, ο Μητσοτάκης έδινε λεφτά για το ξεκάρφωμα ώστε να μην προκαλέσει την οργή του κόσμου, ο οποίος βολεύτηκε με το 800άρι που του δόθηκε ώστε να κάθεται σπίτι του για να μην αντιδράσει.

Άλλωστε, δεν ήταν δικά μας λεφτά αυτά, των φορολογουμένων δηλαδή, ήταν λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης μέσω του προγράμματος SURE, το οποίο προβλέπει διάβασε εδώ: https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-and-fiscal-policy-coordination/financial-assistance-eu/funding-mechanisms-and-facilities/sure_el
Και θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση με το εν λόγω πρόγραμμα, αφού για κάθε lockdown η Ελλάδα θα παίρνει 2,5 δις. όσο περίπου είναι το μηνιαίο κόστος του. Χαζοί είναι επομένως να χάσουν, συν τοις άλλοις, τις πλουσιοπάροχες μίζες τους;

Και η αύξηση των τιμών που παρατήρησες τελευταία ήταν λόγω του υπερπληθρωρισμού ο οποίος δημιουργήθηκε επειδή ακριβώς παραγόταν χρήμα εκ του μηδενός, με τα δωρεάν επιδόματα που σου έδιναν για να κάθεσαι.

Η ‘πανδημία’ θα συνεχιστεί μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ανθρωπότητας με την κατάργηση του μετρητού (διακαείς πόθος) και την μετατροπή του ανθρώπου σε cyborg (με τον τρόπο που σου περιέγραψα) και την τελική επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης, σε βάρος της συναισθηματικής νοημοσύνης (για να μην πλατειάζω στο θέμα, που είναι ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης από μόνο του, δες τι έκανε ο Ζούκεμπεργκ που ονόμασε το facebook σε metaverse δηλαδή 'το σύμπαν μετά').

Διότι με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, δηλαδή ψηφιακή επανάσταση, όπως ονομάζουν τον μετασχηματισμό αυτόν, όλες τις δουλειές θα τις κάνουν τα ρομπότ, οι άνθρωποι τους είναι άχρηστοι. Άσε που τρώνε και πολύ και επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ τα ρομπότ δεν έχουν σωματικές ανάγκες.

Αυτοί θέλουν να διατηρήσουν έναν αριθμό 500εκ. επάνω στον πλανήτη, ώστε να τον προστατεύσουν από τους 'κακούς' ανθρώπους που επιβαρύνουν το κλίμα, τα έχουν πει στις πλάκες της Ατλάντα (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9_%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CE%BF%CE%B9_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%B6%CF%8E%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1).

Ήδη, τις ώρες που γραφόταν αυτό το άρθρο της ΦΛΕΦΑΛΟ, γίνεται λόγος για την αφρικανική μετάλλαξη την οποία δεν θα πιάνουν τα εμβόλια (σας το λέω από τώρα), έτσι ώστε να γίνει καινούριο lockdown, και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα.
Διότι ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε την ελευθερία σε όσους εμβολιάζονται, και ελευθερία δεν έχουν δει ακόμη. Ο Μητσοτάκης δεν αποφασίζει για το lockdown, άλλοι το αποφασίζουν. Ο Μητσοτάκης είναι απλώς μια μαριονέτα, ένας προσκυνημένος μασόνος. Πρέπει επομένως να βρεθεί ένα νέο αφήγημα που θα αιτιολογήσει το νέο lockdown σε όσους υποσχέθηκε ότι με τις δύο δόσεις θα είναι ελεύθεροι.

Όσο για το αν είναι συνωμοσιολογίες αυτά, συνωμοσιολογία ήταν και πριν από ένα 6μηνο το ότι και σε καφετέρια να κάτσεις θα έπρεπε να δείχνεις τα χαρτιά σου, σαν να είμαστε στην Ανατολική Γερμανία.
Ο σκοπός αυτών των ανθρώπων στην παρούσα φάση είναι να φέρουν το χάος, να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό, και εμφύλιο αν γίνεται, ώστε να έρθει η Τάξη μέσα από το Χάος (ORDO AB CHAO), που είναι και το δόγμα τους.
Εδώ έχουμε γεγονότα αδιάσειστα, και στην τελική το μοναδικό επομένως διακύβευμα είναι αν τα γεγονότα αυτά είναι προσχεδιασμένα ή όχι. Αν ήταν τυχαία, δεν θα εργαλειοποιούσαν την πανδημία ώστε να εφαρμόσουν την ατζέντα τους.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κυριάκο τα δημοσιεύσαμε τα σεντόνια σου για να μη διαμαρτύρεσαι ότι σε λογοκρίνουμε αλλά κυρίως για τον κόπο που έκανες και τον χρόνο που δαπάνησες ώστε να τα γράφεις. Όμως είμαστε στο όριο. Για όνομα ρε φίλε! Δεν είμαστε Ελεύθερη Ώρα και Λιακόπουλος εδώ. Δεν θα δημοσιεύσουμε ξανά τέτοια σενάρια. Να είμαστε εξηγημένοι.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Έκαψε το σενάριο ο τύπος. Εγώ πιστεύω ότι καλό είναι να δημοσιεύονται και αυτά τα σχόλια για να καταλάβουν οι εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές ποιοί είναι οι μπατριώτες με τους οποίους συνεργάζονται τα γκαρσόνια και άλλοι αφελείς συναγωνιστές. Αυτοί που θεωρούν ότι έχουμε το ίδιο αφεντικό με τους φιλελεύθερους δηλαδή τον Αντίχριστο (γαμώ τη σχιζοφρένεια μου).

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες για τι συζητάμε, εσύ ο πιο πάνω που βρίζεις...Φυσικά και είναι πουλημένες στους εβραίους οι ελληνικές τράπεζες και φυσικά και έχουμε δοσιλογικές κυβερνήσεις, όλες μετά τον Καποδίστρια (θες να βάλω ως εξαίρεση και τον Μεταξά; Δεν έχω πρόβλημα, αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή).
Ποιος είπε το αντίθετο;

Αυτό τι σημαίνει όμως; Δεν ζούσες εσύ ως τώρα με τον δικό σου μισθό;

Για τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους ναι, υπήρχε αυτό που λες. Επίσης, εστίαση δεν είναι μόνο τα ψητοπωλεία, το μεγάλο μέρος είναι τα κέντρα διασκέδασης και οι ταβέρνες/μεζεδοπωλεία.

Επίσης, τεράστιο μέρος του τζίρου και της οικονομίας είναι και η ένδυση/υπόδηση.

Αν εσύ πιστεύεις ότι με τα βιβλιοπωλεία μόνο θα διασωθεί η οικονομία, εντάξει δεν έχω να πω κάτι σε αυτό. Αυτά άλλωστε είναι αλυσίδα. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά, καταρρέουν τα πάντα. Πόσους εργαζόμενους θα απασχολήσουν τα βιβλιοπωλεία;
Έπειτα, μην ξεχνάς ότι αυτός ο τζίρος που πήγε στα βιβλιοπωλεία προήλθε από τα λεφτά που μας έδιναν για να καθόμαστε, δεν ήταν αποτέλεσμα οικονομικής ανάπτυξης.

Το διακύβευμα στην σημερινή εποχή είναι ότι παραχωρείς το σώμα σου σε αυτούς πλέον με αντάλλαγμα να έχεις ζωή και δικαιώματα (μέσω της οικονομικής κατάρρευσης που θα επέλθει και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που έχει ήδη ξεκινήσει με τα μνημόνια εδώ και 11 χρόνια), με τελικό στόχο την επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε βάρος της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Άρα ενώ ως τώρα ζούσες κανονικά ως άνθρωπος (με τις όποιες δυσκολίες), ως άνθρωπος όμως, τώρα πια αυτοί σου ζητούν να εμβολιαστείς για να συνεχίσεις να ζεις. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σε προβληματίσει γιατί σου το ζητάνε.

Ήδη, ο φτωχός Σαλονικιός, ο Μπουρλά, έχει δηλώσει ότι θα γίνει διασύνδεση της βιολογίας με την τεχνητή νοημοσύνη και πολλά από τα πειράματα αυτά θα διεξαχθούν στο 'κατάστημα' της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, που πρόκειται να ανοίξει. Τώρα τι εννοούσε ακριβώς, θα φανεί στο κοντινό μέλλον.

Για τον Βόβολη τώρα, που λέει ο Σταμάτης πιο πάνω, τα έχουμε πει. Ποιος ήταν ο σκοπός που προσπάθησαν να ταυτίσουν τους διαδηλωτές με τον Βόβολη. Το νεώτερο που έχω σχετικά, και από έγκυρη πηγή το λέω, είναι ότι αυτοί που τον διαφήμισαν και του έδωσαν μια κάποια δημοσιότητα έχουν απογοητευτεί μαζί του.

Ο δε Τράγκας είναι απόλυτα ένας Δούρειος Ίππος του συστήματος. Παραπάνω δεν μπορώ να πω.

Αυτό που θα πω μόνο είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να είναι αυτός που θα αναλάβει την επόμενη ημέρα, μετά την κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος (μετά την μία ή τις δύο συγκυβερνήσεις που ψήνονται).

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ισχύει αυτό που λες για Γιαννακοπούλου. Έχει αρχίσει και φορά δελφικά Ε στον λαιμό ενώ κάνει συχνά πυκνά δηλώσεις κατά του εμβολίου και των ομοφυλόφιλων. Λέτε να γίνει ο Έλληνες Τραμπ;

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αφού θα αναλάβει ο Δημητράκης τα πιάσατε τα λεφτά σας. Προσέξτε μόνο μη φάει πολύ "κουραμπιέ" τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

😆😆🤣 έχει και μελομακάρονα τα Χριστούγεννα. Όχι μόνο "κουραμπιέ" και "λουκούμι", συνωμοσιολόγοι της φάπας. Μου θέλετε και άλλο Τραμπ. Δε σας έφτασε ο πρώτος.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το κράτος ενίσχυσε την θέση του με τα lockdown διότι ενήργησε πατερναλιστικά...Δηλαδή, οι πιο πολλοί τσίμπησαν στο παραμύθι και υποδέχτηκαν με ανακούφιση το lockdown και είπαν ότι σωστά έπραξε ο πρωθυπουργός, διότι αυτό ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, εφόσον προηγουμένως όλες οι άλλες χώρες έπραξαν το ίδιο.
Του ζήτησαν εμμέσως να κάνει κάτι το κράτος για αυτούς, και το κράτος το έπραξε.
Δέχτηκαν επίσης και το γεγονός με το 13033 ή το εξοδόχαρτο. Αυτό ήταν το αντίστοιχο με το παιδί που ρωτάει τον πατέρα του αν τον αφήνει να βγει έξω. 'Να βγεις αλλά να μην αργήσεις!' μας έλεγε το κράτος όταν έλεγε π.χ. ότι η επιλογή '6' δεν θα πρέπει να διαρκεί πάνω από 2 ώρες.
Τα κράτη επίσης παρενέβησαν στην οικονομία, ακόμη και στο διάστημα που αυτή υπολειτουργούσε (βλ. κανόνες για click away).
Ποτέ δεν αναρωτήθηκε ο κόσμος και για το εναλλακτικό σενάριο, μήπως δηλαδή υπάρχει μια κεντρική οδηγία που υποχρεώνει όλους τους πρωθυπουργούς να πάνε σε lockdown;
Επίσης, στην συνέχεια έδωσε και επιδόματα σαν τον καλό πατέρα που συμβουλεύει το παιδί του να κάτσει φρόνιμα, γιατί αν το πράξει θα του πάρει μαντολάτο...Άλλη μία πράξη πατερναλισμού...

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πάντως αν είναι να υπάρχει ένα πατερναλιστικό κράτος που δίνει επιδόματα τότε αν είναι φιλελεύθερο θα εξοργιστούμε με την κυβέρνηση του, γιατί θα μας έχει κλέψει το πρόγραμμα, ενώ αν είναι κανονικό πατερναλιστικό θα το υποστηρίξουμε ανεπιφύλακτα. Αλλά τίποτα από τα δύο που σκέφτηκε το Λεμούριο μυαλό σου δεν ισχύει.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άσχετα αν διαφωνώ, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι αντιμπολιαστές, με την ανάλυσή σας,
σας τιμά που μετά το χθεσινό χαμό δε θάψατε το θέμα, αλλά απαντήσατε εκτενώς έστω εν είδει damage control.

Από κει και πέρα, είστε τραμπούκοι.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευχαριστούμε για τις "ευχές". Κι εμείς σε αγαπάμε. Από εκεί και πέρα αυτά τα damage control και τα ρέστα μας φάγανε. Πολύ αγγλικό ρε μεγάλε. Και το ταιριάζεις μάλιστα με το "μπόλιασμα". Είναι αυτό που λέμε ότι η συνωμοσιολογία έχει αμερικανικές καταβολές.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ώστε πήραν και επιστρεπτέες τα εστιατόρια από τον Μητσοτάκη. Πώς να μην τον ψηφίσουν δαγκωτό; Δικαιολογημένοι είναι.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρε κάτσε μην τους βρούμε και στη λίστα Πέτσα στο τέλος.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αλλού συμφωνώ, αλλού διαφωνώ αλλά σε κάθε περίπτωση καλό άρθρο. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε με σοβαρότητα γι'αυτά τα θέματα.

Το lockdown δεν είναι ούτε πανάκεια, ούτε ο σατανάς. Είναι ένα εργαλείο. Το φιλελεύθερο καθεστώς αναγκάστηκε να το υιοθετήσει στην αρχή της πανδημίας για να αποφύγει μια ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος υγείας. Λόγω των ιδεολογικών και πρακτικών αγγυλώσεων της κυρίαρχης στην δύση φιλελεύθερης τάσης αυτή η εφαρμογή ήταν αναποτελεσματική, χωρίς σχέδιο και με μοναδική προοπτική να περάσουν οι μήνες και να βρεθεί κάποιο εμβόλιο. Τι νόημα έχει να κάνεις lockdown για να ρίξεις τα κρούσματα και έπειτα να ξανά ανοίξεις και σε δύο μήνες να είσαι στο σημείο μηδέν; Στην εφαρμογή του lockdown στην δύση φάνηκαν ξεκάθαρα οι ανεπάρκειες ενός ολόκληρου συστήματος.

Αντιθέτως, σε χώρες όπως η Κίνα το lockdown εφαρμόστηκε στοχευμένα και αποτελεσματικά καθώς συμπληρώθηκε με αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους στην είσοδο στην Κίνα. Ο στόχος ήταν σαφής, η εξάλειψη του ιού και η εξασφάλιση ότι αυτός δεν θα επιστρέψει από την "πίσω πόρτα" με μαζικούς ελέγχους στις περιοχές που εμφάνιζαν κρούσματα και επιβεβλημένη καραντίνα σε όσους εισέρχονταν στην χώρα. Και κάπως έτσι στην αυταρχική, "κομμουνιστική" κίνα οι πολίτες έζησαν, ακόμα και στην wuhan, lockdown διάρκειας 2-3 μηνών, ενώ εδώ στην φιλελεύθερη Ελλάδα όλη την άνοιξη του 20' και από το φθινόπωρο του 20' μέχρι το καλοκαίρι του 21' βγαίναμε από το σπίτι με άδεια.

Ο ιός υπάρχει και είναι επικίνδυνος αν αφεθεί ανεξέλεγκτος. Η ριζοσπαστική/φασιστική/εθνικιστική πολιτική δεν θα ήταν να αγνοηθεί ο ιός, θα ήταν όμως σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από την σημερινή "δυτική" που πλέον χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο τους ανεμβολίαστους για να αποφύγει τις ευθύνες της τραγική πολιτικής της. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και πως προφανώς σύστημα σε αυτά τα πλαίσια κάνει ό,τι μπορεί για να εκμεταλλευθεί τις καταστάσεις.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επίσης ξέχασα να σημειώσω το εξής. Είναι άλλο να δέχεται κάποιος περιορισμούς στις προσωπικές του ελευθερίες όταν ζει σε ένα ανεξάρτητο εθνικιστικό/φασιστικό/εσ (όπως θέλετε πείτε το τέλος πάντων) κράτος και άλλο να κάνει το ίδιο όταν βρίσκεται σε ένα κράτος υπό κατοχή. Προσωπικά το θέμα μου δεν είναι ότι χάνω ατομικές ελευθερίες, αυτό θα το δεχόμουν ακόμα και με ικανοποίηση υπό προυποθέσεις. Το θέμα είναι πως χάνουμε ατομικές ελευθερίες ζώντας σε ένα εχθρικό κράτος που θα εκμεταλλευτεί τις μειωμένες ελευθερίες μας για να ενισχύσει την θέση του.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Συμφωνούμε στα περισσότερα φίλε αναγνώστη. Αλλά πώς ενίσχυσε τη θέση του το κράτος με το lockdown; Αν πούμε ότι ενίσχυσε τη θέση του εναντίον των ανεμβολίαστων, τότε ναι. Έχεις δίκιο. Αυτό όμως είναι άλλο μέτρο. Εμείς εστιάσαμε στο lock down γιατί σε αυτό το μέτρο βρήκαν πάτημα οι προβοκάτορες για να ψελλίσουν ότι τάχα δεν ασκήσαμε κριτική στην εξουσία. Στο θέμα του lock down μετά τα περσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το κράτος υποχώρησε με την ουρά στα σκέλια. Οι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους μειώθηκαν, οι μάσκες βγήκαν από τους δημόσιους χώρους, οι χρονικοί περιορισμοί άρθηκαν. Άρα;

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ναι σωστά άμα το πάρετε έτσι, εγώ το βλέπω περισσότερο συνολικά. Δηλαδή πχ ο έλεγχος πιστοποιητικού ακόμα και για να βγεις από το σπίτι σου είναι ένα μέτρο που δίνει σημαντικές εξουσίες στο κράτος και αν παγιωθεί με οποιαδήποτε αφορμή δύσκολα θα γυρίσει πίσω. Πχ τα μέτρα "εκτάκτου ανάγκης" που πήραν στις ΗΠΑ μετά τους δίδυμους πύργους όχι μόνο δεν γύρισαν ποτέ πίσω αλλά αντιθέτως μονάχα ενισχύθηκαν από τότε. Οπότε δεν βρίσκω κάποια ασυνέπεια στο να είναι ένας αντιφιλελεύθερος κατά της άρσης των ατομικών ελευθεριών από το σημερινό εχθρικό κράτος. Φτάνει να μπορεί να κάνει αυτή την διάκριση και να μην μένει η κριτική του στο επίπεδο ενός φιλελεύθερου, αντικοινωνικού ατομικισμού

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προφανώς και συμφωνούμε με το συμπέρασμα που παραθέτεις.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ο/Η Σταμάτης είπε...

Παιδιά προσέξτε κάτι. Σε κάθε οικονομική συγκυρία κάποιοι μπορεί να έχουν κέρδος. Το θέμα δεν είναι οι κλάδοι που, μπορεί κατά τύχη ή λόγω τακτικών ελιγμών των εκπροσώπων τους, να βγουν κερδισμένοι. Το θέμα είναι κατά πόσο μια συνολική κατάσταση όπως αυτή του lockdown είναι προς όφελος του συστήματος ή ακόμη περισσότερο αν είναι επακριβώς σχεδιασμένη από αυτό. Όλες οι μέχρι σήμερα σοβαρές προσεγγίσεις υποστηρίζουν ότι η αγορά θέλει σταθερότητα και όχι έκτακτες συνθήκες (όπως το lock down). Φαντάζομαι ότι το ίδιο θέλουν και εκείνοι που στηρίζουν την ιδεολογική τους ηγεμονία στην ελεύθερη αγορά.

Από εκεί και πέρα αναφέρει ο σερβιτόρος το παράδειγμα της εστίασης. Πράγματι ο κλάδος της εστίασης στην Ελλάδα είχε μεγάλο πρόβλημα με το lock down. Aπο την άλλη, ο κλάδος του βιβλίου εκτόξευσε τον τζίρο του (όπως σωστά αναφέρθηκε). Ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα φαρμακεία.

Θυμόμαστε όλοι ότι έχει ξεκινήσει η συστημική προσπάθεια να πωλούν φάρμακα και τα super market. Αν λοιπόν υπήρχε σχεδιασμός να ισχυροποιηθούν τα ισχυρά κεφάλαια εις βάρος των μεσαίων επιχειρήσεων, θα είχαν φροντίσει οι κυβερνώντες να επιτρέψουν την πώληση φαρμάκων στα super market πριν την κρίση. Έτσι ώστε να μην άφηναν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες φαρμακοποιούς να αποκομίσουν τα κέρδη που πολλαπλασιάστηκαν λόγω του φόβου του lock down που έστειλε κόσμο μαζικά στα φαρμακεία, λόγω των τέστ ανίχνευσης COVID κλπ.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν αναγνώστες μας που θα αγνοήσουν την δική τους κρίση και την καθημερινή εμπειρία και θα λάβουν υπόψη τις παρασιτικές ουρές της αστικής δεξιάς με τον παρανοϊκό λόγο. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχει ιός και άλλα ωραία. Δυστυχώς έχουν χάσει την ζωή τους γνωστοί μου που δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Δυστυχώς κολλήσαμε όλοι στον εργασιακό και τον οικογενειακό μου χώρο, με συναδέλφους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ για να σωθούν. Τουλάχιστον αποφύγαμε τον επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό και έτσι γλιτώσαμε από μια ακόμη βαρυσήμαντη καταγγελία των δεξιών αποβρασμάτων του κάθε Πώποτα. Αλλά όπως γράφει και το παιδί πιο πάνω, υπάρχει η ασθένεια. Για άλλη μια φορά έπεσαν οι έξω οι προφητείες των συνωμοσιολόγων.

Υπάρχει χώρος για σοβαρή αντιπολίτευση ή και αντίδραση. Οι ψεύτικες υποσχέσεις για δημιουργία ΜΕΘ της κυβέρνησης. Ο υγειονομικός τζόγος και η ασυδοσία του ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Η τραγική κατάσταση των νοσοκομείων (ως ασθενής αυτοάνοσης πάθησης έχω άμεση και καλή εικόνα), η σιωπή των αντιεμβολιαστικών κινήσεων την αμέσως επόμενη μέρα από την ανάληψη του υπουργείου από τον υιό Πατριάρχη και όλα όσα αναφέρω στο άρθρο.

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, αυτός που αποκαλούσε ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους όσους είχαν διαφορετική γνώμη περί πανδημίας ανακοίνωσε υποχρεωτικό μηνιαίο χαράτσι 100 € για τους 570.000 συνωμοσιολόγους άνω των 60 που δεν θέλουν να τρυπηθούν.
Ο γραφικός ποτέ δεν μπορεί να είναι και επικίνδυνος. Άρα οι 'συνωμοσιολόγοι' δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι για το σύστημα.
Καλή συνέχεια εύχομαι και να προσέχετε τους γέρους σας. Ραντεβού στις 4 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα. Κάτω τα χέρια από τους γονείς μας!
Μπορείτε να λέτε και να γράφετε ό,τι θέλετε αλλά το τέρας του ολοκληρωτισμού ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, και αυτό δεν είναι συνωμοσιολογία.
Καλή Λευτεριά στην Ελλάδα μας!

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτά είναι σπεσιαλιτέ του. Όλα κρίνονται με όρους χρημάτων. Αυτό όμως δεν είναι lockdown. Επίσης χωρά πολλή συζήτηση για το αν είναι ολοκληρωτισμός.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021