Καλό ταξίδι Ισίδωρε

  

Δυστυχώς ο νέος χρόνος εισήλθε με μια θλιβερή είδηση. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία σαράντα οκτώ ετών ο κιθαρίστας της ελληνικής black metal μπάντας Dreadful Relic, Hjarulv Henker, (Ισίδωρος Γαλάνης). Ο Ισίδωρος ήταν λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού (ιδίως του sword n sorcery ρεύματος) και είχε ήδη αρχίσει να μεταφράσει στα ελληνικά διηγήματα και μυθιστορήματα με σκοπό να τα χαρίσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό στο προσεχές μέλλον. Υιοθέτησε, πέρα από την φανταστική λογοτεχνία, τα περισσότερα στοιχεία της κοσμοθεωρίας του Ρομαντισμού. Παραδοσιοκράτης, εθνικιστής, βιβλιόφιλος, σινεφίλ και, κυρίως, μουσικός.


Έπαιξε κιθάρα σους Dreadful Relic για λογαριασμό των οποίων παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό μας, μαζί με τον μπασίστα της μπάντας Commando Wolf. Με τους Dreadful Relic παρουσίασε τέσσερις κυκλοφορίες «μαύρου μετάλλου» που είχε σφυρηλατηθεί στο αμόνι των αρχών της δεκαετίας του ’90. Ευθύ, παγωμένο, «μαύρο ατσάλι», χωρίς μελωδικά περάσματα πλήκτρων και εμπλουτισμούς μεταγενέστερων παραδόσεων, επενδυμένο με στίχους από θέματα της λογοτεχνίας του φανταστικού και των ευρωπαϊκών μύθων. Αυτή την μουσική ταυτότητα διαμόρφωσαν ο Ισίδωρος και ο Commando Wolf σε τέσσερις πολύ δυνατές κυκλοφορίες.


Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη δουλειά της μπάντας σε κασέτα. Πρόκειται για το Archaic Conjurations. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε το τρομερό Ep Warlords of Cosmic Sovereign, σε τριακόσιες κόπιες βινυλίου. Ακολούθησε το single Combat Alchemist, του 2017, σε μια επίσης αισθητικά προσεγμένη κυκλοφορία βινυλίου. Για να έρθει η εξαιρετική πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία το 2018. Πρόκειται για το τρομερό Hyborian Sorcery.


Μας συντρίβει ψυχικά το γεγονός ότι είχαμε υποσχεθεί στα παιδιά μια προβολή της δουλειάς τους. Αλλά από την μια τα θέματα υγείας μελών της συντακτικής μας ομάδας, από την άλλη ο covid, είχαν ως αποτέλεσμα η υπόσχεσή μας να μην πραγματοποιηθεί άμεσα. Και να που την δεύτερη μέρα του νέου έτους μάθαμε το αναπάντεχο και τραγικό αυτό γεγονός. Ο Ισίδωρος είχε ένα θέμα με την καρδιά του κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά με την θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε όλα ήταν υπό έλεγχο. Τίποτε δεν προμήνυε μια τέτοια τραγική κατάληξη.


Ως κιθαρίστας ο Ισίδωρος συμμετείχε στους Wodulf και τους Der Stürmer. Ενώ από το 1993 ήταν μέλος και του dungeon synth σχήματος Lamentation, που το 1997 μετονομάστηκε σε Nachtkaiser.


Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στον Ισίδωρο με τους ανέμους των βουνών της ελληνικής γης, που τόσο αγάπησε. Υψώνουμε το μέτωπο στον ουρανό και προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις τραχιές νότες με τις οποίες συνοδεύει πια τις ιστορίες των πολέμαρχων στους κήπους των Ηλυσίων Πεδίων. Καλή αντάμωση, φίλε.


Σχόλια:

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε, δεν θα επιτραπεί συζήτηση τέτοιου περιεχομένου σε άρθρο που αποτελεί αποχαιρετισμό προς νεκρό νέο άνθρωπο. Συνεπώς δεν δημοσιεύεται το σχόλιο που έγραψες. Όπως δεν θα δημοσιεύθεί κανένα παρόμοιο σε αυτή την ανάρτηση. Θα παραθέσουμε μόνο τις απαραίτητες διευκρινήσεις, προκειμένου να σου λυθούν οι απορίες.

Α) Πράκτορες να αναζητήσεις ανάμεσα σε εκείνους που δουλεύουν για λογαριασμό της Δεξιάς και του παρακράτους (ψηφίζοντας Σαμαρά σε δημοψηφίσματα, ΝΔ στις εκλογές, υποστηρίζοντας το ευρώ, την ΕΕ, τον βενιζελισμό κλπ), χρησιμοποιώντας την προμετωπίδα του χιτλερισμού. Όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με μουσικούς που μπορεί να έγραψαν κάποιους άκομψους στίχους. Γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι οι εγκάθετοι του χώρου και ποιοι εκείνοι που μπορεί να εκφράζουν ειλικρινά μια ιδεολογική τάση με την οποία η λέσχη μας διαφωνεί. Μη μπερδεύεις ανόμοιες καταστάσεις.

Β) Πράκτορες να αναζητήσεις ανάμεσα στους γραβατάκηδες νεοθνικιστές, που αλλοιώνουν τον εθνικισμό σε εκδοχές αγοραίας ακροδεξιάς τραμπικής καρικατούρας.

Αυτά για τους νεότερους. Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τους παλιότερους πράκτορες, τότε θα φτάσουμε σε μορφές ανάλογες του James Bond. Ανεβαίνει η ένταση και η κλίμακα του χαφιεδισμού.

Όσον αφορά τα συγκροτήματα σαφώς και δεν μας εκφράζουν πολλοί στίχοι του ύφους των Der Sturmer. Μας αρέσουν όμως στίχοι και ήχοι του "Hyborean Sorcery" και άλλων κυκλοφοριών των Dreadful Relic. Αν μη τι άλλο κινούνται ακριβώς επάνω στα υφολογικά δεδομένα της λογοτεχνίας του φανταστικού. Για αυτό και η συνέντευξη είχε δοθεί για τους Dreadful Relic.

Σάββατο, 08 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αιώνια του η Μνήμη. Μιας και αναφέρατε "σινεφίλ" από ταινίες τι έχετε να προτείνετε;

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εξαρτάται από το τι είδους ταινίες θες να δεις αυτή την εποχή.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ταινίες οι οποίες έχουν κάποια σχέση με την παραδοσιοκρατια και γενικότερα τις ιδέες μας.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Δες το "Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας", του Μπάρτον. Αν δεν το έχεις δει, μολονότι ο Μπάρτον είναι αριστερός, παρουσιάζει την κριτική στην μαζική κουλτούρα της δυτικής κοινωνίας με παραδοσιοκρατικό τρόπο. Ασφαλώς υπό την αφήγηση ενός παραμυθιού φαντασίας.

http://flefaloarticles.blogspot.com/2020/05/?m=1

Από παλιό κλασικό κινηματογράφο προτείνω προς το παρόν το Network του 1976, αν θυμάμαι καλά. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ φιλική αφήγηση (με εύστοχο μαύρο χιούμορ) του τρόπου που διαπλέκεται η πολιτική εξουσία με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια -και της απάνθρωπης αυτοματοποίησης που καλλιεργεί ως ιδεολογίας, στους ίδιους τους δημοσιογράφους πρωτίστως-.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 Διαγραφή
Ο TheTrooper είπε...

Τύπος ΔΙΑΜΑΝΤΙ ο Ισίδωρος. Η πεμπτουσία του Metal "underground"...
Θα μας λείψεις ρε φίλε.
Μαζευτείτε ρε όσοι σκατόψυχοι εκεί έξω όπου έχετε και άποψη για μορφές όπως ο Ισίδωρος.
88!

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πρώτον συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του παιδιού.

Δεύτερον η αντιγραφή στα κείμενά σας από τους διανοούμενους του χώρου πάει σύννεφο. Ο Καραμπελιάς έκανε cλopy paste το θέμα του άρθρου που είχε αναπτύξει ο Σταμάτης για τους φιλελε διαφωτιστές μαθητές του Κοραή και την ελληνικότητα της Μακεδονίας που απέδειξε ο Ρομαντισμός. Το άρθρο του Καραμπελιά είναι ίδιο με το παλιότερο άρθρο του Σταμάτη και ανέβηκε στον ιστότοπο του Άρδην. Το δημοσίευσε και ο Πανουργούσης στο blog του.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Αν είναι να έχει σωστό προσανατολισμό η αρθρογραφία, δεν με ενοχλεί. Τουναντίον καλό είναι να διαχέεται η επιστημολογικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη ιστοριογραφία.
Ασφαλώς έχει σημασία και ποιοι την υιοθετούν. Για πολλούς λόγους...
Συνεπώς σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη αντέγραψε ο Καραμπέλιας άρθρο σου για την ενότητα της ιστορίας που προάγει ο ελληνικός ρομαντισμός και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας από τον Κοραή και την φιλελεύθερη σχολή. Το άρθρο μάλιστα το ανέβασε και ο Πανούσης στο ιστολόγιο του (μην χάσει ο γυμνοσάλιαγκας). Το δικό σου πρωτότυπο του ξυνιζε για να το βάλει στο μπλογκ του.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο Σταμάτης είπε...

Ναι, το έγραψε και ο παραπάνω φίλος. Αν είναι σωστός ο προσανατολισμός δεν είναι κακό να υπάρχει διάχυση της σωστής επιστημολογικά και εθνικά ωφέλιμης ιστοριογραφίας.

Προφανώς ο κάθε διαχειριστής ιστολογίων ανεβάζει τα άρθρα των οικείων του. Έχουμε πολλούς ουσιαστικούς λόγους να κοντράρουμε τους δεξιούς, ας μην τους κοντράρουμε και για αυτά που δεν είναι επιλήψιμα.

Κατά τα άλλα δεν θέλω φίλε μου να δημοσιεύονται τα άρθρα μου οπουδήποτε.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Panzerfaust είπε...

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια του HENKER.
Ως παλιός ακροατής της μουσικής του γνωρίζω πως επρόκειτο για έναν σπάνιο και ταλαντούχο μουσικό που εξέφραζε στο ακέραιο το ανυπότακτο, τραχύ και αντισυμβατικό πνεύμα της αυθεντικής Metal κουλτούρας. Η underground Black Metal σκηνή είναι πλέον φτωχότερη καθώς το κενό που άφησε είναι αδύνατον να αναπληρωθεί. Τόσο σημαντική ήταν η συμβολή του.

Δεύτερον, θα ήθελα να εκφράσω την οργή μου για κάποια παρασιτικά υποκείμενα που όχι μόνο προσπαθούν συστηματικά να προκαλέσουν ένταση και διχασμό γράφοντας περίεργα σχόλια στις αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου, αλλά βρήκαν αφορμή ακόμα και σε μία τέτοια ανάρτηση να διασπείρουν την μιζέρια τους, την ρυπαρότητά τους, ελπίζοντας πως έτσι θα προκαλέσουν ακόμα ένα ξεκατίνιασμα. Μπορεί το σχόλιο στο οποίο αναφέρομαι να μην δημοσιεύτηκε, αλλά αντιλαμβάνομαι την προβοκατόρικη πρόθεση αυτού που το έκανε, και το γεγονός ότι το έκανε ακόμα και εδώ μη σεβόμενος τη μνήμη του αδικοχαμένου συναγωνιστή, είναι υπερβολικά άηθες.

Κρίμα λοιπόν που χάθηκε άδικα ένας εκλεκτός συναγωνιστής, αντί να χαθούν δίκαια τα διάφορα παράσιτα που συχνά βλέπουμε να σχολιάζουν εδώ με προβοκατόρικο ύφος και που με την ίδια τους την ύπαρξη μολύνουν τον κόσμο μας.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Panzerfaust, για να είμαστε δίκαιοι συμπληρώνουμε ότι τουλάχιστον έγραψε ένα συλλυπητήριο σχόλιο για τη μνήμη του Ισίδωρου, πριν θέσει τα ερωτήματα για τα οποία απορρίφθηκε το σχόλιο.
Κατά τα άλλα, έχεις απόλυτο δίκιο.

Το γεγονός ότι οι προβοκάτορες-σχολιαστές υιοθετούν αυτές τις τακτικές αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί εκ μέρους μας τόσα χρόνια. Πλέον είναι στο χέρι του κάθε παιδιού που υιοθετεί με ανιδιοτέλεια τις ιδέες του ευρύτερου παραδοσιοκρατικού πεδίου να τους αντιμετωπίσει όπως τους πρέπει και όπως προτείνουμε, χωρίς να εγκλωβίζεται σε κατασκευές ψευτο- ειδώλων, ψευτο-αρχηγών, ψευτο-πατριωτών, ψευτο-διανοητών κλπ που έχει κατασκευάσει το σύστημα με προφανή σκοπό.

Εδώ είναι η αλήθεια. Πουθενά αλλού. Τους βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια. Τους διαβάζετε. Αυτοί είναι οι συνεργάτες όλων των προαναφερθέντων "ψευτο" δήθεν. Αυτά είναι τα σιχαμερά πρόσωπα που θέλουν να πρωταγωνιστούν -και που πρωταγωνίστησαν επί πολλά χρόνια- στον χώρο. Ας τους δωθεί η απαξίωση που τους αξίζει.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Ποιά η άποψη σας για το κίνημα του Aμερικανικού Transcendentalism; Ανήκουν στο ρομαντισμό, έχουν κάποια σχέση με τις εθνικές ιδέες;

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν ανήκει στον Ρομαντισμό. Είχε επιρροές από τον ευρωπαϊκό Ρομαντισμό αλλά δοσμένες σε μια αμερικανική περίπτωση που αφορούσε περισσότερο εσωτερικές προτεσταντικές θεολογικές διαφοροποιήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν είναι οργανικό μέρος του Ρομαντικού κινήματος.
Σε γενικές γραμμές θα σε συμβουλεύαμε αν αναζητάς τον πυρήνα της ουσίας του Ρομαντισμού να μην εστιάσεις στις ΗΠΑ. Τι περιμένεις να βρεις εκεί; Μεμονωμένα διαμάντια όπως ο Πόε ναι. Αλλά κινήματα ολόκληρα στην Αμερική του πρώιμου 19ου αιώνα; Είναι δυνατόν;

Από τα τέλη του συγκεκριμένου αιώνα και μετά, ναι. Υπάρχουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στην αμερικανική περίπτωση.

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πως να νιώσουν ανθρωπιά για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου; Πολύ περισσότερο που ήταν και συναγωνιστής. Δεν επιτρέπει τέτοια θηλυπρεπή συναισθήματα η "νιτσε'ι'κή" αχαλίνωτη βούληση για την ηγεσία του χώρου που διδάσκει ο πρώην υπαρχηγός ξανθός φαλαγγίτης με την τρυφερή φωνούλα, σαπιοδοντάκιας κυπατζής και ο ψημένος στην αντρική βία της λάντζας εστιάτορας.
Πρέπει να διδαχθεί ο χώρος την ιδεολογία της βάναυσης ανδροπρεπούς σκληρότητας που κάνει πράξη ο Πατριάρχης και ο γιος του. Την ιδεολογία που δεν αφήνει περιθώρια για συναισθηματισμούς και υποτάσσει την αμελητέα ανθρώπινη ζωή κατώτερων ειδών, σαν τους μαλλιάδες, σε σκοπούς ιερούς όπως η εφαρμογή των μνημονίων, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας του ηγέτη Μητσοτάκη και η επικράτηση των δυνάμεων της συμμαχικής ΕΕ εις βάρος των υπανθρώπων Σλάβων.

Αιωνια η μνήμη του παιδιού. Θα ζει στις καρδιές των ακροατών του black metal και αυτό αρκεί.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η άποψη σας για τον μάστορα καθαρά στο μουσικό επίπεδο; (iron youth κλπ)

Επαναλαμβάνω καθαρά στη μουσική και όχι στην πολιτικη του σταδιοδρομία στη ΧΑ και στους "Ελληνες"

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπάρχουν δυνατοί λογοτέχνες. Τζακ Λόντον (μολονότι ρεαλιστής έγραψε με ρομαντικό ύφος και αρκετές δικές μας θεματικές). Αργότερα Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ, Ρόμπερτ Χάουαρντ. Πιο μετά Λάβκραφτ.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπάρχουν δυνατοί λογοτέχνες. Τζακ Λόντον (μολονότι ρεαλιστής έγραψε με ρομαντικό ύφος και αρκετές δικές μας θεματικές). Αργότερα Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ, Ρόμπερτ Χάουαρντ. Πιο μετά Λάβκραφτ.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είμαστε της γνώμης ότι αν εξεταστεί κάποτε η περίπτωση του Γιώργου θα πρέπει να δωθεί έμφαση στην αρθρογραφία του. Ως πολιτικός δεν του επιτράπηκε ποτέ να παίξει ουσιαστικό ρόλο. Γραμματειακές δουλειές, που τον αδικούσαν ως πρόσωπο, έκανε. Ως μουσικός δεν έχει εκτενή δισκογραφία ή ενασχόληση. Η αρθρογραφία είναι το κύριο γνώρισμα του. Αυτό που σχετίστηκε με την αρχική, ρομαντικά πρασουλική, του προέλευση.

Για την αρθρογραφία του θα πρέπει να γίνει ανάλυση. Προς το παρόν εκείνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι αν δεν είχε εγκλωβίσει την αρθρογραφία του στις απαιτήσεις τέτοιων κομματικών συμφερόντων, θα ήταν σαφώς περισσότερο ποιοτική. Έχει το χρόνο να το κάνει, όντας σε ώριμη ηλικία, αν αναθεωρήσει κάποιες αποφάσεις. Πάντως, και με τα μέχρι τώρα δεδομένα η περίπτωση του ως αρθρογράφου παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Δίχως να έχει αποφοιτήσει από κάποιο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών, με μοναδικά όπλα τον αρχικό ιδεολογικό προσανατολισμό της War Flag και το προσωπικό του αρθρογραφικό ταλέντο, σήκωσε στους ώμους του το μεγαλύτερο μέρος του αρθρογραφικού βάρους του τρίτου σε εκλογικά ποσοστά κόμματος της Ελλάδας που η ηγεσία του στελεχωνόταν κατά 95% από αμόρφωτους και άμυαλους.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
 Ο stormer είπε...

Οι Der Stürmer και οι Wodulf ήταν οι δύο κύριες μπάντες του Ισίδωρου στις οποίες έγραφε στίχους και όλη την μουσική - δεν συμμετείχε απλά στο "παρελθόν".

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτή ήταν σωστή παρατήρηση. 

Σε εμάς πάντως έδωσε συνέντευξη ως μέλος των Dreadful Relic. Οι συζητήσεις μας αυτό το συγκρότημα αφορούσαν. Για αυτό επικεντρώθηκε σε αυτούς το άρθρο.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η ποιότητα των μελών της χα ήταν αντανάκλαση της γενικότερης εικόνας του χώρου, από οπαδούς μέχρι κομματάρχες.
Όποιος έχει το βίτσιο να διαβάζει τα σχόλια σε λεγόμενα εθνικιστικά και πατριωτικά sites και τσάνελς στο yt καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος. Μιλάμε για ανθρώπους που αναπνέουν με οδηγίες χρήσης. Με όλους αυτούς θα πρέπει να επέλθει κάποιος βίαιος διαχωρισμός. Όπως έκανε το ΚΚΕ με τους ροζ φιλελέφτ ένα πράμα. Όσο τους θεωρούμε δικούς μας τόσο θολώνει η κατάσταση.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

απορώ γιατί κάθεστε και ασχολείστε με ακροδεξιά ρετάλια της κοινωνίας. Οι περισσότεροι είτε είναι τσιράκια είτε έχουν απλά φετίχ να σας εκνευρίζει ότι γράφουν. Αντιγραφή κάποιες λέξεις από επίσημα έγγραφα του περιβάλλοντος που τους ενισχύσει κλασσική τακτική του χοντρού στο διαδίκτυο και εμετικές ρουφιάνο καταστάσεις στο πισι. Τους ξέρουμε τους έχουμε τους απαντήσαμε μας ξέρουν μας γνωρίζουν συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από άλλα πρόσωπα και υπηρεσίες. Και τώρα που τους ξεβράκωσε ο πατριάρχης με τις αναμενόμενες δηλώσεις του για τον Κούλη και τώρα που δεν πάνε και καλά οι δουλειές στην τρύπα τους χτυπάνε το κεφάλι τους στο πληκτρολόγιο και γράφουν φαντασιώσεις. καμία απάντηση σταμ κανένας χρόνος για συστημικούς αντιφα ακροδεξιούς ποντικούς που τα δόντια τους σάπισαν από την παλιανθρωπιά τους

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι δήθεν φανατικοί βοπαδοί του Φύρερ γιατί ποτέ δεν έχουν προβάλλει ποιοτικές μπάντες βιβλία κινήσεις ομάδες νέα του χώρου γενικότερα

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

 
H Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε
Δεν τους το επιτρέπει η "πατριαρχική " πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που υπάρχει η φλεφαλο και η τρίτη θέση και μάθαμε ότι έφυγε ο Ισίδωρος. Γιατί αν περιμέναμε από τον κύρ Αλέκο καληνύχτα ο οποίος τον θυμήθηκε στα σαράντα του μακαρίτη. και εκεί και πάλι δεν έκρυψε πόσο Ανατολίτης είναι αναφέροντας ποια βιβλία είχε μεταφράσει ο Ισίδωρος χωρίς να τον ρωτήσει κάποιος αλλά και χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα συγγραφέων μην τον μαλώσει και ο αστροφυσικός μέντοράς του!!!!!!!

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022