Μη μασάτε μάγκες!

       

Κι εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα να που κάποιοι πιτσιρικάδες βρέθηκαν στο προσκήνιο του δημόσιου βίου για να δώσουν ενδιαφέρον στην πολιτική διαπάλη και ελπίδα στους «λίγους ζωντανούς». Εδώ και δυο μέρες πραγματοποιούνται συμπλοκές έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανάμεσα σε μαθητές και μπλοκ ενωμένων αντιφασιστών διαδηλωτών. Ασφαλώς κράτος (αρχές) και παρακράτος (ΜΜΕ) έσπευσαν να ανοίξουν τις κάνουλες της παραπληροφόρησης και να προπαγανδίσουν ότι κάποιοι κουκουλοφόροι, εγκληματίες, με όπλα στα χέρια, τολμούν να ορθώσουν αντίσταση στο τσούρμο των ανόητων φοιτητών αντιφασιστών που κάνει την δουλειά της εξουσίας έχοντας την ψευδαίσθηση ότι επαναστατεί. Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός βόθρος της χώρας καταδίκασε σε τηλεοπτικές δίκες ήδη τους μαθητές, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να κερδίζει για άλλη μια φορά, έστω και με δυσκολία, την πρωτοκαθεδρία της δημοσιογραφικής αλητείας.

«Χαιρετούν ναζιστικά» μας είπε ο δημοσιογράφος με τη λαδωμένη καπέτα, περιγράφοντας τους μαθητές. Μόνο που ξέχασε ότι αυτό τον χαιρετισμό υιοθετούσε και το πολίτευμα του Ιωάννη Μεταξά, που δεν προσχώρησε σε κάποιον «ναζιστικό» συνασπισμό.

Καλό θα ήταν οι δημοκρατικοί δημοσιογράφοι να μας εξηγήσουν, αφού οι μαθητές ανήλικοι φασίστες είναι αυτοί που ευθύνονται για όλα, τι δουλειά έχουν οι ενήλικες και οργανωμένοι αντιφασίστες εξωσχολικοί έξω από το προαύλιο του σχολείου τους. Να μας εξηγήσουν, δηλαδή, πως ξεκίνησαν όλα αυτά. Πήγαν οι μαθητές έξω από τα γραφεία κάποιας οργάνωσης εξωσχολικών να προκαλέσουν ή μήπως συνέβη το αντίθετο; Μήπως, για παράδειγμα, οι γνωστές αντιφασιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν με αφίσες και με δελτία σε ΜΜΕ ότι θα έκαναν πορεία έξω απ το σχολείο για να τσακίσουν τον φασισμό;

Ο κάθε εύλογα σκεπτόμενος συμπολίτης μας πρέπει να καταλάβει το εξής. Στο συγκεκριμένο σχολείο έτυχε να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μαθητών που είναι φιλικοί προς τις εθνικιστικές ιδέες. Αλλά αυτό είναι απαγορευμένο από το κράτος και το παρακράτος του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού. Το οποίο φρόντισε να στείλει τους χρήσιμους βλάκες μπροστινούς του (αριστερούς και εν γένει αντιφασίστες) να τρομοκρατήσουν, να χτυπήσουν, να εξαφανίσουν την κοινωνική αυτή δυναμική που έδειξε να ξεπηδά σε αυτό το σχολείο. Ωστόσο, για κακή τους τύχη, μπήκαν σε μια «δύσκολη έδρα». Όση χυδαιότητα και να εξαπολύσει το σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να στήσει στην απαραίτητη ένταση τις γνωστές του προβοκάτσιες ενάντια σε ανήλικα παιδιά. Προέκυψαν και ζόρικα μορτάκια αυτά τα παιδιά με αποτέλεσμα οι μπροστινοί του συστήματος να σπάσουν τα μούτρα τους.

Όταν η τακτική της βίας και της τρομοκρατίας αποτυγχάνει το σύστημα της φιλελεύθερης εξουσίας ενεργοποιεί την εναλλακτική τακτική της κλάψας. Αν οι ροπαλοφόροι τραμπούκοι των προοδευτικών δυνάμεων αποτύχουν στην εκτέλεση του σχεδίου, τότε τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν την επικοινωνιακή συνταγή του "αγωνιστή που χτυπήθηκε ύπουλα, απρόσωπα και χωρίς να ξέρει τίποτε (ο καημένος)" από τις δυνάμεις του φασισμού. Αυτό ακριβώς εφαρμόζουν τώρα ενάντια στους μαθητές της Σταυρούπολης.

Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν οι κάμερες στα τηλέφωνα και η εικόνα μιλάει από μόνη της. Παρακολουθήστε στο παρακάτω video την αβρότητα με την οποία ένας εξωσχολικός αγωνιστής της δημοκρατίας (που βρίσκεται έξω από το κάγκελα του σχολείου, μπροστά στην κάμερα, δίχως κανείς δημοσιογράφος να διερωτηθεί τι δουλειά έχει εκεί) απευθύνει πρόσκληση για μια ευγενική ανταλλαγή επιχειρημάτων στους μαθητές που υπερασπίζονται την σωματική τους ακεραιότητα (αλλά και την ιδιαίτερη εφηβική ταυτότητα και κουλτούρα που γουστάρουν να αναπτύξουν) στην αυλή του σχολείου τους.



Ευτυχώς τα παιδιά του σχολείου δείχνουν να μη μασάνε. Κι εμείς μαζί τους! Χρειάζεται όμως μια σωστή και προσεκτική διαχείριση της όλης κατάστασης. Το μήνυμα που πρέπει έχει ήδη δοθεί. Θα πρέπει να οικοδομηθεί μια έξυπνη και νηφάλια στρατηγική από εδώ και πέρα ώστε να μην ξεθυμάνει στον σαματά του δρόμου αυτή η τάση που ξεπήδησε στο ΕΠΑΛ και να μπουν τα θεμέλια για μια συνεχή και σταδιακά μεγαλύτερη απελευθέρωση της μαθητικής νεολαίας από τα δεσμά του νοητικού, αισθητικού και πολιτικού καθωσπρεπισμού που έχει επιβάλει στις νέες γενιές το κράτος και το παρακράτος του συστήματος εξουσίας.

Για να γίνουμε σαφείς. Οι μαθητές αυτοί χρειάζονται από εδώ και εμπρός σωστή καθοδήγηση. Ιδεολογική καθοδήγηση και τακτική καθοδήγηση. Αυτοί που είναι πλησίον τους, γονείς, οργανώσεις με τις οποίες είναι σε επαφή κλπ, οφείλουν να τους την παράσχουν. 

Σχόλια:

 Ανώνυμος said...

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχε ο Σταμάτης όταν εδώ και καιρό έγραψε ότι όλα τα σοβαρά ανατρεπτικά κινήματα χρειάζονται ομάδες περιφρούρησης που σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη θα δρουν με οπαδικό στυλ και όχι τάγματα καραγκιόζηδων που θα παρελεαύνουν ντυμένα με αμερικάνικες παραλλαγές και θα εξαφανίζονται στο πρώτο μπραφ. Κάποιοι μάλιστα που το έπαιζαν σύμβουλοι του ΝΓΜ είχαν διαφωνήσει σε υψηλούς τόνους. Σε μια παλιά συζήτηση στο ιστολόγιο του ΜΚ που εγώ είχα υποστηρίξει τη θέση του Σταμάτη. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Πολύ σωστό. Αν και το σύστημα έχει πλέον κάθε μέσο να μας βγάλει εκτός χωρίς να ψάχνει να βρει προφάσεις

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν στηρίζουν τα παιδιά του ΕΠΑΛ οι ζητωπατριωτικές εφημερίδες, τα tabloids όλοι αυτοί του εθνικο-πατριωτικού μετώπου. Είδατε την Εφημερίδα των Συντακτών και την Αυγή; Αμέσως στα πρωτοσέλιδα το θέμα. Οι ένθερμοι πατριώταροι γιατί το έθαψαν; Για τα εμβόλια και για τα ρομπότ του Μπιλ Γκεήτς που θα κυκλοφορούν στο αίμα των εμβολιασμένων αφιερώνουν ολοσέλιδα. Για το χάραγμα και για κάθε παπαριά αμερικανικής συνοωμσιολογίας σηκώνουν τον κόσμο. Για τα παιδιά του ΕΠΑΛ που είναι και κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ΜΟΚΟ οι ζητωπατριώτες. Μια ζωή δειλοί. Μια ζωή μούλοι.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Οφείλουμε μια νύχτα των μεγάλων μαχαιριών από την αντίστροφη κάποτε σε αυτούς τους μούλους

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2021

 
 Ανώνυμος said...

Μια φορά, η 'συνωμοσιολογία' του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την οποία από την πρώτη ημέρα μιλούσανε οι 'ψεκασμένοι' που διαβάζουν το infowars & zerohedge επαληθεύτηκε.
Οι εθνικιστές ξύπνησαν σε δεύτερο, μην πω και τρίτο χρόνο. Εκτός και αν κάποιος έβαλε αυτά τα παιδιά να τα κάνουν αυτά, για να έχουμε νέο Γρηγορόπουλο.
Πάμε παρακάτω τώρα στις επόμενες 'συνωμοσιολογίες' που βρίσκονται προ των πυλών: Πλήρης ψηφιοποίηση του χρήματος (εξαφάνιση των μετρητών δηλαδή), σύστημα κοινωνικής πίστωσης, εξαφάνιση των μικροεπιχειρηματιών, κλιματική αλλαγή και κλιματικά lockdown, κλιματικοί νόμοι.
Η υλοποίηση του The Great Reset δηλαδή (βιβλίο που θα σας συνιστούσα να διαβάσετε, βγήκε και στα ελληνικά από τις 'βενιζελικές' εκδόσεις Λιβάνη, εννοείται.)
Η Γερμανία θα κάνει συγκυβέρνηση τριών, ή ίσως και τεσσάρων κομμάτων με έμφαση στην κλιματική αλλαγή.
Στην Ελλάδα, ψήνεται και εδώ η συγκυβέρνηση με τους ίδιους στόχους, η τελευταία ελληνική κυβέρνηση, πριν την, αρχικά, πανευρωπαϊκή, και στην συνέχεια παγκόσμια, η οποία θα δημιουργήσει και τον ευρωστρατό που θα πολεμήσει εναντίον της Κίνας.
Τι είναι το σύστημα κοινωνικής πίστωσης: Μια γεύση την πήραμε ήδη, με τα προνόμια στους εμβολιασμένους. Αν είσαι καλός πολίτης, το κράτος σε επιβραβεύει. Αν δεν είσαι, θα σου αφαιρεί 'πόντους'. Δες την ταινία black mirror, λένε ότι περιγράφει ακριβώς αυτό.
Το επόμενο στάδιο κοινωνικής πίστωσης θα είναι οι μονάδες CO2 που θα καταναλώνει κάποιος.
Διότι ο στόχος είναι ως το 2050 να μηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα.
Κυριάκος.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ανώνυμος said...

Και εκεί που το κράτος δείχνει τα δόντια του και η αντιφα τρώει φάπες από πιτσιρικάδες οι γραβατοφορεμένοι νεοεθνικιστές φίλοι του Ραφαήλ και της Ραχήλ δεν βγάζουν άχνα ενώ οι σκληροί του χώρου απλά αγνοούνται εδώ και μέρες ανάμεσα σε κρανιομετρήσεις και στατιστικές. Σίλβερ αλερτ άμεσα Σταμάτη

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου, 2021

 

 Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Κυριάκο αυτά που γράφεις δεν είναι συνωμοσιολογίες. Είναι πολιτικά ζητήματα. Γνωρίζουμε άπαντες τι είναι πολιτικό ζήτημα, τι είναι ερμηνεία του πολιτικού ζητήματος και ποια από τις ερμηνείες είναι συνωμοσιολογική.

Όλα αυτά που γράφεις είναι πολιτικά ζητήματα που ξεδιπλώνεται η εφαρμογή τους εδώ και καιρό, σταδιακά. Το ζήτημα του ΕΠΑΛ είναι θέμα της επικαιρότητας. Των ημερών. Για άλλη μια φορά λοιπόν ο (ακρο)Δεξιός δημοσιογραφικός βόθρος με τις συνωμοσιολογικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις άφησε τα παιδιά του ΕΠΑΛ στο έλεος των αριστερών εφημερίδων.

Μην νομίζεις ότι αλλάζοντας θέμα στη συζήτηση θα πετύχεις κάτι. Δεν έχουν όλοι οι αναγνώστες τη χαμηλή νοημσύνη του μέσου Δεξιού. Σχολίαζε αν θες γράφοντας κάτι που έχει κάποια τουλάχιστον σχέση με τις αναρτήσεις. Ειδάλως τα σχόλια με άσχετο ή αποπροσανατολιστικό περιεχόμενο θα έχουν την τύχη εκείνων που γράφουν τα τρολ.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Σταμάτης said...

Φίλοι αναγνώστες το κακό είναι ότι μας ακούνε λίγοι. Το καλό είναι ότι αυτοί λίγοι, τον τελευταίο καιρό, έχουν αρχίσει να αυξάνονται.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου, 2021