Οι Axial Age live στο Jasmin και το party της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ
Όχι! Το συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριού δεν θα είναι η εμφάνιση των Aerosmith στην Αθήνα, ούτε εκείνη των Rammstein, ούτε αυτή του Billy Idol, ούτε η επέλαση των Megadeth-Metallica-Anthrax και Slayer, ούτε ακόμη και εκείνη των Brutal Attack (για όσους οπαδούς του Oi! έχουμε απομείνει). Η συναυλία του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου στο club Jasmin, από τους Axial Age, το συγκρότημα στο οποίο παίζει μπάσο ένας από τους «Μεγάλους Παλαιούς» Λέσχης μας, ο Voodoo Child (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, λέει η παροιμία !).

Πέρα πάντως από την όποια διάθεση για πειράγματα, οι Axial Age είναι ένα group το οποίο συγκροτούν τέσσερα παιδιά, με ικανότητες και όρεξη να παίξουν αυθεντικό Heavy Metal. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, που κράτησε δυο ώρες, έπαιξαν πολλές διασκευές από γνωστά και δύσκολα κομμάτια, (οι Iron Maiden και οι Metallica είχαν την τιμητική τους), τα οποία απέδωσαν όπως ακριβώς έπρεπε, για να επιτρέψουν στους 90 περίπου metalheads που βρέθηκαν στο Jasmin να κάνουν τον χώρο «κόλαση», με ανελέητο headbanging το οποίο συνοδεύτηκε από την απαραίτητη ζυθοποσία !

Μετά το τέλος του live ακολούθησε μια «πολεμική επέλαση» των μελών της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας καταφέραμε να βρεθούμε πολλοί συμπολεμιστές μαζί, να υψώσουμε τα πελέκια μας, να τσουγκρίσουμε τα κύπελλά μας και να γνωρίσουμε καινούργιους φίλους.

Δυστυχώς, υπήρξαν και αρκετές απώλειες αφού δεν κατάφεραν να παραβρεθούν λόγω προσωπικών υποχρεώσεων ο Δημήτρης Αργασταράς (φήμες θέλουν το Δημήτρη να είχε ξεκινήσει από το σπίτι του για να έρθει αλλά στο δρόμο να ανακάλυψε κάποια μυστική πύλη που οδηγεί στη χώρα της Θούλης την οποία και εξερεύνησε, με αποτέλεσμα να φτάσει στο χώρο της συναυλίας το επόμενο απόγευμα!), ο Νίκος και η Μαρία Βλαντή, ο Ίωνας Αλβέριχος, ο Χάρης Παπαϊωάννου, ο Σπυράκος Χατζούδης που φρόντιζε τον άρρωστο παππού του (περαστικά του ρεε!), ο στρατευμένος Πάνος (γατιά σκυλιά κομμένα) Κολοβός, οι συμπολεμιστές από την επαρχία Guardian Lord, Δημήτρης Σιάββας, Ακρίτας, και κάποιοι ακόμη.

Νομίζω ότι για όσους μας γνωρίζουν είναι εύκολο να φανταστούν πως εξελίχθηκε η βραδιά. Εγώ, βρέθηκα στο Jasmin μια ώρα πριν αρχίσει η συναυλία. Καθόμουν έξω από την είσοδο και έβλεπα σταδιακά τον χώρο να μετατρέπεται σε Αγγλία των 80’s, με τους συμπολεμιστές από τη Λέσχη και τους φίλους του συγκροτήματος να μαζεύονται και να δημιουργούν την ατμόσφαιρα, που όλοι οι οπαδοί των συναυλιών του σκληρού ήχου και των ποδοσφαιρικών αγώνων... γουστάρουμε. Μαύρα ρούχα, καρφιά στους καρπούς, δυνατές φωνές (1)… Hail, to Metal ! Μισή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας πραγματοποιήθηκε και το γεγονός που όλη η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ περίμενε. Από μακριά είδα να πλησιάζει το θρυλικό κόκκινο Alfa Romeo 33 1.4, που κατά καιρούς έχει μετατραπεί και σε βανάκι της Λέσχης. Ο Σπύρος ο Αγρινιώτης, ξεχύθηκε εμπρός και με υψωμένα τα χέρια φώναζε «Αίμα ναι ’ναι, κι ό,τι να ’ναι... αλητεία φουλ!». Οι συμπολεμιστές έκλεισαν το δρόμο. Το κόκκινο αυτοκίνητο σταμάτησε. Ο Σταμάτης (ο επικός αρχηγός) ήταν ανάμεσά μας. «Κάνε το Jasmin, Hambrough Tavern... κάνε τα Ιλίσια Southall του 1981» άρχισα να του φωνάζω !

Μέσα σε λίγη ώρα, όλα τα μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ που παραβρεθήκαμε στη συναυλία είχαμε μαζευτεί έξω από την είσοδο του club. Ο Voodoo Child, αντί να κάνει sound check, συζητούσε με το Σταμάτη για…«το Απόλυτο ως υποκείμενο στη Φαινομενολογία του Χέγγελ !!».

Θα πρέπει βεβαίως να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του live το πιο δυνατό headbanging «χτύπησε» ο Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, ενώ την ίδια ώρα ο Χρήστος «Eddie» Μπαλτζής έπινε όποιο ποτήρι μπύρας έβρισκε μπροστά του, με αποτέλεσμα ο Σταμάτης και ο Ντινάρας ο Κατζιλιέρης να ψάχνουν… πως εξαφανίστηκαν τα ποτά τους !! Ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να κάνουμε και για τον Κώστα Μπίζα (Μπιζάρο), που με το καρό πουκάμισο, το μαλλί καρφί και το σώμα-κόκαλο, αποτέλεσε το πιο δυνατό «φρικιό» της βραδιάς, τον αναμφισβήτητο εκφραστή του punk front !


Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή καθ’ όλη τη διάρκεια που οι Axial Age έπαιζαν. Το κοινό έδινε «παραγγελίες» τις οποίες το συγκρότημα φυσικά και…δεν ικανοποιούσε, με αποθέωση το antisocial των Anthrax! Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά a-nti-so-cial και ο Voodoo Child απαντούσε από σκηνής «Που είναι ο Μαμούτος;». «Εδώ» είπε ο Σταμάτης. «Πάρε το Hallowed be thy name» απάντησε αυτός και η συναυλία συνεχίστηκε!

Κλείνοντας δεν έχω παρά να ευχαριστήσω τους Axial Age για τη βραδιά που μας χάρισαν και να τους ευχηθώ τα καλύτερα για τη συνέχεια. Όσο για τα δικά μας; Τα πράγματα είναι απλά. «Στο Φανταστικό, μονάχα Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ... aaaarrrrg».


Scull, ε. μέλος Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.


σημειώσεις:
1) Με εξαίρεση το Στέλιο Πέππα, που έκανε πάλι το θαύμα του, φορώντας τίμπερλαντ παπουτσάκι και κυριλέ βερμούδα!  • Σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση :

Ο/Η Ανώνυμος είπε... Swing Your Hammer To Crack The Sky,

Lift Your Cape So That You Might Fly,

Back To Odin And The Gods On High,

and leave the Mortal World... Πέμπτη, 17 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Στυλιανός είπε... Ουδέν σχόλιο για την σημείωση.... Τι κακό έχουν τα τίμπερλαντ παπούτσια και για να ειμαστε σωστοί ήταν Αρμάνι...! Πέμπτη, 17 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Swordmaster είπε... Καθηγητές και κόμματα, όλοι τσο+λο... στα πανεπιστήμια μονάχα ΦΛΕΦΑΛΟ! Παρασκευή, 18 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Ίων Αλβέριχος είπε... Αίμα να ναι κι' ότι να να ναι, και άσε τα παπούτσια να βαράνε.

Voodoo φίλε άκουσα ότι μάγεψες. Δυστυχώς δεν προλάβαινα να έρθω, αλλά τα έσπασες όπως και να έχει. Πρέπει να σε εφτιαξε η κουβέντα με τον Σταμάτη για το Απόλυτο. Πάντα τέτοια ρε φιλε.

Μοναχά ΦΛΕΦΑΛΟ Παρασκευή, 18 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Psycho είπε... Στο Πολιτικό... μόνο Φλεφαλο! Παρασκευή, 18 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Ανώνυμος είπε... Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα Ισαβέλλα (Λ.)

Μοναχά Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ Παρασκευή, 18 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Ioannis είπε... A New Age Dawns. THE AXIAL AGE... Παρασκευή, 18 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Χρήστος 'Eddie' Μπαλτζής είπε... Δε μπορώ να σκεπτώ ζωή χωρίς Heavy Metal,εάν ζούσε τώρα ο Μozart μπορεί να έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα... Το Heavy δεν είναι μόνο μουσική, είναι οξυγόνο... Σε κάνει να σκέπτεσαι, να ζεις, να φιλοσοφείς... Με αυτό κοιμάσαι και με αυτό ξυπνάς, με αυτό αναπνέεις, με αυτό πηγαίνεις ό,που πετούν οι αετοί... Παρασκευή, 18 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε... χα χα χα... Τί να πούμε ; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα, το Jasmin ήταν κατάμεστο και οι Axial Age πρέπει να τα έδωσαν όλα (για να κάνουν ακόμη και τους ''Μπιζάρο'' και Γιάννη να ξεβιδωθούν στο.. headbanging)

Αυτό δεν έπρεπε να το χάσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ (ακόμη δεν έχω μάθει να μην ακολουθώ τις μυστηριώδεις πύλες που εμφανίζονται στον δρόμο μου.. χα χα)

Μόνο οι Axial Age μπορούν να συνδυάσουν το Απόλυτο, τον Jaspers και τον Χέγκελ !!!

Metal Rules... Σάββατο, 19 Ιούνιος, 2010

Ο/Η voodo child είπε... Αρκετά επική η περιγραφή( ιδιαίτερα όσον αφορά στις αληθινές μορφές που ήταν το κοινό!!!)Εddy συμφωνώ απόλυτα.. Ειδικά για το χώρο μας η μουσική είναι πάνω από όλα ανάγκη!!!

Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο live να τα σπάσουμε ακόμα πιο πολύ!!!

till then....... LIVE LIKE AN ANGEL.. DIE LIKE A DEVIL!!!! Κυριακή, 20 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Ανώνυμος είπε... Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, Αλ Σάλεχ Αφροδίτη! Κυριακή, 20 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Skull είπε... Χο, χο, χο, χο!! Που τη θυμήθηκες αυτή ρε ανώνυμε; Τι τρομερό συμπλήρωμα στο σχόλιο του Voodoo ήταν αυτό; Δεν τολμά να μπει στη νομική πλέον. Μόνο με συνοδεία διμοιρίας κατεβαίνει για μάθημα στο μεταπτυχιακό απ' ότι μαθαίνω, χα, χα χα!!! Κυριακή, 20 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Ανώνυμος είπε... Αλητεία φουλ...! Τρίτη, 22 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε... Όταν ξανακάνουμε party προτείνω να ντύσουμε τον Πέππα ρωμαίο αυτοκράτορα!Δαφνοστεφή και με σανδάλι... Τρίτη, 22 Ιούνιος, 2010

Ο/Η Guardian Lord είπε... There's metal in the air tonightcan you hear it call...

If you ain't got the balls to take it...

You can leave the hall!

Συνεστίαση, συμπόσιο, συμμαχητές heavymetalάδες...

Hail ΦΛΕΦΑΛΟ & Kill the whimps! Τετάρτη, 23 Ιούνιος, 2010