DRAKKAR / WHEN LIGHTNING STRIKES

 
Οι Ιταλοί Drakkar μας παρέδωσαν την περίοδο 1996-2002, δυο demos (τα «Sailing Alive» και «We sail at down») και τρία εξαιρετικά albums κλασικού power metal με άφθονα επικά στοιχεία μουσικά και στιχουργικά (τα «Quest for Glory» (1998), «Gemini» (2000), «Razorblade God» (2002)). Εξ αυτών, το «Gemini»  ξεχωρίζει τόσο για το φαντασιακό concept όσο και για τις συνθέσεις του συνολικά.

 
Έκτοτε η μπάντα μπήκε προσωρινά στο πάγο, και το καλοκαίρι του 2012 (ενώ είχε προηγηθεί το ep «Classified» το 2007), κυκλοφόρησε το πλέον ώριμο και συναρπαστικό μουσικό της έργο υπό τον τίτλο «When Lightning Strikes». Το εν λόγω album διαθέτει ένα ευφάνταστο (ξανά!) concept, δημιούργημα εξ ολοκλήρου του κιθαρίστα και main man της μπάντας Dario Beretta. Μας μεταφέρει στο έτος 2238 και σε μία αιματηρή επιδρομή στον πλανήτη γη μίας ανώτερης εξωγήινης φυλής η οποία συλλαμβάνει σε ένα σκάφος της το νεαρό πιλότο Hal Gardner.

 
Δία μέσω αυτού οι εξωγήινοι επιστήμονες ανασύρουν μνήμες του από άλλες ζωές που ο ίδιος έχει ζήσει στο παρελθόν. Σκοπός τους να κρίνουν, αν στο πέρασμα των αιώνων η ανθρώπινη φυλή διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν άξια ώστε να συνεχίσει να υφίσταται. Οι συνθέσεις που ακολουθούν μας μεταφέρουν σε διάφορες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας. Στους ναπολεόντειους πολέμους, στην φεουδαρχική Ιαπωνία, στις σταυροφορίες, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμος. Μέσα από τις μοναδικές ηρωικές πράξεις του παρελθόντος, οι εξωγήινοι ανώτεροι κριτές αποφασίζουν πως η ανθρώπινη φυλή δικαιούται να συνεχίσει την πορεία της στο χρόνο. Ο δίσκος κλείνει εντυπωσιακά με τη σύνθεση «A new frontier» βασισμένη στη περίφημη σειρά Star Trek.

Ο Beretta εμπνέεται στιχουργικά από αγαπημένα του κόμικς («V for Vendetta», «Τhor», «Avengers»), σειρές και ταινίες επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας, καθώς και από ιστορικά γεγονότα. Το μουσικό ύφος του «When Lightning Strikes» είναι καθαρόαιμο όσο δε πάει! power metal με δυνατές κιθαριστικές γραμμές, αξιοπρόσεκτες ενορχηστρώσεις, όμορφα πρελούδια, υμνικά-εθιστικά refrain (πολλαπλές ακροάσεις στα  «Salvation», «Winter Soldiers» και στο επικό «My Endless Flight») και παθιασμένα  φωνητικά. Εξαιρετικό είναι, τέλος,  και το layout του cd, που πέρα από το καταπληκτικό εξώφυλλο (προσέξτε την αντανάκλαση του ήρωα!), διαθέτει ένα booklet που εκτός από τους στίχους περιέχει και κείμενο για το κάθε τραγούδι ξεχωριστά, ώστε ο ακροατής να κατανοεί πλήρως το concept αυτού του  «μεταλλικού» μουσικού έπους.

 
Οι Drakkar υπερασπίστηκαν με σθένος την άσβεστη «μεταλλική» φλόγα σε δύσκολες για την αγαπημένη μας μουσική εποχές κι έπειτα από αρκετά χρόνια επέστρεψαν προσφέροντας μας το αριστούργημα τους. Δικές τους οι τελευταίες λέξεις: Ideas are bulletproof, You cannot shoot or stab them. They will endure, and so will I!!!

Χρήστος ''Kane'' Νάστος.


- Σχόλια σε αυτή την ανάρτηση :

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Ηail Χρήστο! Καλώς ήρθες στη συντακτική μας ομάδα.
Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2014

Ο/Η P A L A D I N είπε...
Πτήση με πύρινα φτερά...
Υψώνοντας τα λάβαρα στην αιώνια αναζήτηση για τη δόξα!
Hail!
Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2014

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε...
Πολύ καλό το άρθρο του Χρήστου! Τον καλωσορίζουμε με χαρά :)
Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2014

Ο/Η tzortzadams είπε...
Eυχαριστώ πολύ.
Βαδίζουμε πλέον μαζί στην αιώνια αναζήτηση...για τη δόξα και τη τιμή!
Art above all!
Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2014


Διαγραφή