Συνάντηση στην λέσχη ανάγνωσης και λογοτεχνίας των εκδόσεων Όστρια

 
Την Κυριακή που μας πέρασε έλαβε χώρα μια πρώτη συνάντηση φίλων της λογοτεχνίας του φανταστικού στα πλαίσια της λέσχης ανάγνωσης και λογοτεχνίας που οργάνωσε ο Δημήτρης Αργασταράς εκ μέρους των εκδόσεων Όστρια. Σε έναν όμορφο και φιλικό χώρο οι συγγραφείς Νίκος Παπαδόπουλος και Ατρέας Λιμβρός, μαζί με τους γνωστούς από την συμμετοχή σε ομάδες αναζήτησης και μελέτης εναλλακτικής ιστορίας Μάνο Μποτσάκη και Πέτρο Καλλιοντζή, συντρόφευσαν τον Δημήτρη Αργασταρά και τον Σταμάτη Μαμούτο σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορούσε την κατάσταση της ελληνικής φανταστικής λογοτεχνίας.
 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγιναν νέες προτάσεις και αναλύθηκαν, σε γενικές γραμμές, οι προοπτικές κάποιων πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας των αναγνωστών της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Έπειτα ακολούθησε ανάγνωση κάποιων αποσπασμάτων από τα βιβλία «Babouska Universalis» (εκδ. Δίαυλος) του Νίκου Παπαδόπουλου και «Εν αρχή ην ο Λοιγός» (εκδ. Όστρια) του Ατρέα Λιμβρού και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις απόψεις και τις επιρροές των δυο λογοτεχνών.
 

Τέλος, ο Σταμάτης και ο Δημήτρης απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το περιοδικό της λέσχης μας, την «Φανταστική Λογοτεχνία», και αφορούσαν τον προσανατολισμό, την διαδικασία οργάνωσης και την διανομή του.
 
Από την πλευρά μας δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να υπενθυμίζουμε την πάγια θέση και πρόσθεση της λέσχης μας να ενισχύει κάθε αξιόλογη προσπάθεια συγγραφέων της φανταστικής λογοτεχνίας, καθώς επίσης και να τονίζουμε πως θα είμαστε συνεχώς πρωτεργάτες στην οργάνωση της ελληνικής κοινότητας του φανταστικού.