«Φυλάττω πίστη στην πατρίδα» –Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία (Κυριακή 20/1/2019)

Μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν για άλλη μια φορά συγκλονιστική, έστω κι αν επρόκειτο για μια συγκέντρωση που, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, έγινε από την μεριά του ελληνικού λαού για «την τιμή των όπλων» (καθώς, όλα δείχνουν ότι τα πολιτικά φερέφωνα που θα εκτελέσουν τις εντολές της Μέρκελ και του Τζέφρυ Πάιατ θα είναι περισσότερα από 151) και από την μεριά κάποιων άλλων για να αποτελέσει ένα ακόμη πάτημα στην προσπάθειά τους να οργανώσουν ένα (μονοθεματικό) νέο κόμμα.  


Αρνητικοί πρωταγωνιστές του όλου συμβάντος ήταν για άλλη μια φορά οι συστημικοί δημοσιογράφοι δημόσιων και ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Αν ανατρέξει κανείς στις ανταποκρίσεις τους θα διαπιστώσει ότι είναι «φιλτραρισμένες» από τα εκάστοτε συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συμφέροντα τα οποία, σε ό,τι έχει να κάνει με την χθεσινή συγκέντρωση, τους προσανατόλισαν στο να περιγράψουν εκτενώς την αντιπαράθεση μερίδας διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις και να υποβαθμίσουν το καθαυτό γεγονός που ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.


Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε την ασύστολη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά αυτό δεν είναι πια κάτι που μας εκπλήσσει. Όσοι συμμετέχουμε πολλά χρόνια σε μαζικές κινητοποιήσεις, γνωρίζουμε πια τις τακτικές του κράτους και του παρακράτους.


Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι το πρωτόγνωρο πείσμα και την ανυποχώρητη διάθεση που επιδείξαμε ως διαδηλωτές. Μια διάθεση που μας έκανε να παραμείνουμε στο σημείο του συλλαλητηρίου για αρκετό χρόνο, μολονότι οι «κυρα-Όλγα» και η «μαντάμ Κατερίνα» είχαν δώσει εντολή να αδειάσουν οι αποθήκες χημικών της ΕΛ.ΑΣ. επάνω μας.  Οψόμεθα για την συνέχεια…πολύ σύντομα!


Επίσης, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, η χθεσινή συγκέντρωση έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να ανακαταλάβουν το κέντρο των Αθηνών. Αγαπημένοι χώροι του ιστορικού κέντρου, στο οποίο συχνάζουμε, είχαν χθες μια εκπληκτικά όμορφη όψη, όντας γεμάτοι από νέους Έλληνες, που κρατούσαν εθνικά σύμβολα. Ευχή μας είναι αυτοί οι έφηβοι που με την παρουσία τους έδωσαν πνοή ζωντάνιας στο συλλαλητήριο και στους δρόμους του ιστορικού κέντρου να μείνουν ενεργοί στον κοινωνικό αγώνα για την υπεράσπιση της εθνικής μας ταυτότητας.