Ανακοίνωση στήριξης στον Jon Schaffer

   

Για τον κόσμο του heavy metal η συμμετοχή του αρχηγού των Iced Earth, Jon Schaffer, στις διαδηλώσεις των οπαδών του Trump και η σύλληψή του, μετά την ένταξή του στην ομάδα που εισέβαλε στο Καπιτώλιο, αποτελεί το κύριο θέμα των ημερών. Όπως έχουμε γράψει πριν λίγο καιρό, μολονότι ο Trump εξελέγη με πολλές προσδοκίες από τους απανταχού παραδοσιοκράτες, η παραμονή του στην εξουσία δεν τις δικαίωσε. Ούτε και θα μπορούσε,
άλλωστε.

Ο Αμερικανός πολιτικός είναι γέννημα του οικονομικού κατεστημένου της μεταμοντέρνας νεωτερικότητας. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να συγκρουστεί μαζί του. Και μια άρνηση σύγκρουσης με τον καπιταλιστικό πυρήνα της ιδεολογικής ηγεμονίας του φιλελευθερισμού, προδιέγραφε ότι η όποια συμβολή του Trump στους σκοπούς της παραδοσιοκρατίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι επιδερμική και να μείνει σε κάποιες φορμαλιστικά τυπικές αντιστάσεις. Μια βαλβίδα εκτόνωσης των όποιων παραδοσιοκρατικών αντιδράσεων στην παγκοσμιοποίηση, αυτό ήταν ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α και τίποτε περαιτέρω. Ωστόσο, η προοπτική της επαναφοράς των καθαυτό εκφραστών του εξουσιαστικού συστήματος της παγκοσμιοποίησης στον Λευκό Οίκο, όπως ήταν αναμενόμενο, κέντρισε τα αντανακλαστικά των Αμερικανών παραδοσιοκρατών και τους συσχέτισε στενά με τον Trump.



Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ, όλες αυτές τις ημέρες δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί θεωρούμε ότι όσοι δίνουν τόση μεγάλη έμφαση στην επικαιρότητα των Η.Π.Α έχουν, έστω και ασυνείδητα, αφομοιώσει κάτι από την λογική της παγκοσμιοποίησης, που θέλει τις Η.Π.Α. να αποτελούν μια οικουμενική πρωτεύουσα. Για εμάς οι Η.Π.Α είναι, δυστυχώς, η ισχυρότερη χώρα του πλανήτη και τίποτε παραπάνω.

Θεωρούμε ασφαλώς τους Αμερικανούς παραδοσιοκράτες, όπως και όλους τους παραδοσιοκράτες του κόσμου, συναγωνιστές μας. Έτσι, μολονότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, βλέπουμε τους παραδοσιοκράτες διαδηλωτές της 6ης Ιανουαρίου με μια συμπάθεια. Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένοι εξ αυτών αγωνίζονται ενάντια στην φιλελεύθερη εξουσιαστική παγκοσμιοποίηση. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, η συμπάθεια αυτή δεν επεκτείνεται και στον Trump.



Όπως ήταν αναμενόμενο ο Jon Schaffer, ως ενεργός παραδοσιοκράτης, βρέθηκε στο στόχαστρο όχι μόνο των αρχών αλλά και της μουσικής βιομηχανίας, που αποτελεί παρακλάδι του φιλελεύθερου συστήματος της παγκόσμιας εξουσίας. Εδώ και λίγες μέρες κάθε λογής καθωσπρεπιστές όλων των τάσεων του εξουσιαστικού διεθνισμού, (από φιλελεύθερους και δεξιούς μέχρι αντιφασίστες) γράφουν εναντίον του εκατοντάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα sites των μουσικοκριτικών φωτίζουν επιτήδεια τα αρνητικά σχόλια ενώ το μένος των «δικαιωματάκηδων» εναντίον του δεν λέει να κοπάσει.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν τολμούν να τον στηρίξουν ούτε οι μουσικοί που εκφράζουν την σκηνή του επικού heavy metal. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο εύκολο είναι να τραγουδά κανείς για την ανδρεία του πολεμικού ιδεώδους και να φωτίζει τα επικά στοιχεία της αισθητικής του πολέμου, αλλά να φοβάται να ψελλίσει έστω και μια αντανάκλασή τους στην καθημερινότητα της ζωής του. Δεν σκέφτεται, φαίνεται, κανείς εξ αυτών ότι σε λίγα χρόνια η ιδεολογική ηγεμονία του φιλελευθερισμού θα λογοκρίνει ακόμη και τον Όμηρο ή τους επικούς ποιητές των υπολοίπων εθνών. 



Υπό αυτές τις συνθήκες, και παρότι μας χωρίζουν πολλά απ' όσους Αμερικανούς νοθεύουν την παραδοσιοκρατία τους με βλακείες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, αποφασίσαμε να εκθέσουμε την άποψή μας. Δεν γνωρίζουμε αν ο Schaffer είναι καλλιεργημένος και αυθεντικός παραδοσιοκράτης ή κάποιος από εκείνους που ανακατεύουν την παραδοσιοκρατία με συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες της Δεξιάς.

Ωστόσο παραδεχόμαστε ότι είχε το θάρρος να εκφράσει με ακτιβιστικό δυναμισμό τις ιδέες του. Κι εφόσον οι διεθνιστές της εξουσίας είναι απέναντί του, εμείς τον στηρίζουμε Προφανώς αντιλαμβανόμαστε ότι μια δήλωση στήριξης από μια μικρή συλλογικότητα όπως η δική μας μπορεί να έχει ελάχιστη σημασία. Αυτή την ελάχιστη σημασία, με το όποιο της ηθικό βάρος, όμως, θέλουμε να την δημοσιεύσουμε. Γιατί αν όλα τα ελάχιστα της αληθινής αντίστασης των τελευταίων ρομαντικών εκφραστούν, κάτι μπορεί να ακούσει η ιστορία.

Στεκόμαστε, λοιπόν, αλληλέγγυοι στον αρχηγό των Iced Earth και του στέλνουμε τις ευχές μας για μια γρήγορη απεμπλοκή από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 
Jon Schaffer, some Greek metalheads stand by your side.


Σχόλια

1 – 2 από 2
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με την ανάρτηση αλλά μιας και συζητούσατε σε προηγούμενες αναρτησεις για πανό γηπεδικά που σχετίζονταν με το metal, βρήκα αυτό το ξεχασμένο πανό MAnowar με το σφυρί του Sigh of the Hammer, που είχαν οι "γριές" την παλιά εποχή. πριν γίνουν αντιφάδες. Δείτε στο 0:42
https://www.youtube.com/watch?v=Poa83KgxpOc

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είχαν και καραφλοπανό με κέλτικους μέχρι τα '90's στην παλιά φρουρά των Ηρακλειδών.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021