Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. τιμά την εργατική πρωτομαγιά

   

Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί ιστορικό και ιδεολογικό σημείο αναφοράς. Ιδίως σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε. έχουν αρχίσει ήδη από την δεκαετία του ’90 να επαναφέρουν σταδιακά συνθήκες εργασίας, παραγωγής και αγοράς που θυμίζουν τον 19ο αιώνα, η παλαιά παραδοσιοκρατική ρομαντική κριτική στην φιλελεύθερη νεωτερικότητα αποδεικνύεται επίκαιρη και διαχρονική. Με τα ιδεολογικά ρεύματα της μαρξιστικής Αριστεράς να πνέουν τα λοίσθια σε ό,τι αφορά την κινηματική δυναμική αντίστασης στην κεφαλαιοκρατική αυθαιρεσία, καθίσταται σαφές ότι τα εναπομείναντα βέλη αντίστασης βρίσκονται στην ιδεολογική φαρέτρα του παραδοσιοκρατικού Ρομαντισμού.


Η αντίδραση των Αμερικανών εργατών του 1886 στην πλουτοκρατική εργοδοσία έκανε τα αιτήματα των εργατών να αποκτήσουν παγκόσμια απήχηση. Μερικά χρόνια αργότερα πραγματοποιήθηκαν κάποιες μικρές αντίστοιχες κινητοποιήσεις και στην Ελλάδα. Ώσπου τελικά, μετά από αγώνες της ελληνικής εργατικής τάξης, το αίτημα της οκτάωρης εργασίας εφαρμόστηκε στην Ελλάδα (παραδόξως για ορισμένους) από την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά. Η αποδοχή του αιτήματος συνοδεύτηκε από την καθιέρωση της επετείου, την πληρωμή των υπερωριών και της κυριακάτικης αργίας.

Προφανώς και όσοι θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς παραδεχόμαστε ότι για αρκετά χρόνια στην μεταπολιτευτική περίοδο κάποιες οργανωμένες ομάδες ασυνείδητων εργαζομένων και κομματικά κατευθυνόμενων συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα εκμεταλλεύτηκαν τα εργασιακά δίκαια για να βολευτούν σε μη παραγωγικές και εθνικά ανεύθυνες απολαβές και συνήθειες. Ωστόσο αυτή αποτελεί μια μικρή ψηφίδα του συνολικού καμβά στον οποίο εικονίζεται η παθογένεια της ελληνικής παραγωγής των τελευταίων δεκαετιών. Σε αυτή την ψηφίδα έχει εστιάσει με παραμορφωτικούς φακούς το σύστημα εξουσίας προκειμένου να παρουσιάσει το ψευδές επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι έχουμε συνολικά την ευθύνη για τις οικονομικές παθογένειες της χώρας.


Κατά την στιγμή που οι άεργοι, φιλελεύθεροι, managers της αστικής νομενκλατούρας, όπως ο κύριος Στάσης, διορίζονται στον δημόσιο τομέα με μισθούς χιλίων ευρώ την ημέρα(!!), τα θρασίμια των ΜΜΕ και τα φερέφωνα του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού συνεχίζουν να κατακεραυνώνουν τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο ως μη παραγωγικό και το ελληνικό δημόσιο ως παρωχημένο, προκρίνοντας τα «οφέλη» της ελεύθερης αγοράς και του «δυτικού τρόπου ζωής», την ώρα που οι ίδιοι πληρώνονται με αστρονομικά ποσά από το ταμείο του εθνικού μας πλούτου. Την ώρα που κράτος και παρακράτος διώκουν την εισαγγελέα η οποία τόλμησε να ερευνήσει την βάσιμη καταγγελία για παράνομο χρηματισμό των πολιτικών Α. Γεωργιαδη, Μ. Βορίδη, Δ. Αβραμόπουλου, Μ. Σαλμά, Α. Λοβέρδου και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από πολυεθνική εταιρία, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τον μέσο αγοραστή και για τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, καλούμαστε να πληρώσουμε εξωφρενικά ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος (που διαμόρφωσε ο κύριος Στάσης και οι μεθοδεύεις του συστήματος Μητσοτάκη με το λόμπι των αεριούχων) και αδικαιολόγητες αυξήσεις στα καύσιμα.

Ασφαλώς ένα από τα θύματα αυτής της παθογένειας είναι για μια ακόμη φορά ο χώρος του βιβλίου. Ασφαλώς, όλα αυτά θα συνεχιστούν αν ο μέσος Έλληνας παραμείνει νωθρός και ανενεργός. Ασφαλώς, η μόνη πειστική απάντηση στην απάνθρωπη και ανθελληνική ηγεμονία του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης είναι η ιδεολογία μας. Η ιδεολογία με τις καταβολές στην πολιτική παράδοση του αντιδιαφωτιστικού, παραδοσιοκρατικού, Ρομαντισμού.

 


Σχόλια:
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αντικαπιταλισμός, αντισιωνισμος ,αντιΝΑΤΟισμος και αντιφιλελευθερισμός μαζί. Ποσα να αντέξει ο Φωτ.. και τα τσιράκια του ρε παιδιά; Θα αρχίσει να κόβει και τα χαρτζιλίκια η φον ντεν Λαιεν. Παλι απο τα βιβλία του Πώποτα θα προσπαθήσουν να βιοποριστουν, αν δεν τους βάλει ο Κούλης να διοικήσουν κάνα χοτ σποτ.

Κυριακή, 01 Μαΐου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

🤣😅 λογοκρίθηκε το όνομα του εστιάτορα για τους ευνόητους λόγους

Κυριακή, 01 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είσαι κακοπροαίρετος φίλε σχολιαστή, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να διοικήσει χοτ σποτ το συγκεκριμένο άτομο. Ούτε από κοντά δεν περνάει. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να τον μπερδέψουν οι φύλακες με πακιστανό και να τον κλείσουν μέσα

Κυριακή, 01 Μαΐου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι φωτό με τις σημαίες της Παλαιστίνης! Εγκεφαλικά σε ακροδεξιούς κρυφούς και φανερούς οπαδούς του Ισραήλ!

Κυριακή, 01 Μαΐου, 2022

 
Blogger Ο/Η BlackFlag είπε...

Μιας και αναφέρθηκε η Παλαιστίνη και θυμήθηκα την επική ατάκα γνωστού παρουσιαστή του χώρου ότι "τι μας νοιάζει τι γίνεται στην παλαιστίνη, σημητικές συγκρούσεις είναι αυτές" είναι ευκαιρία να αναφερθεί ξανά το πως τέτοιοι "ακραίοι" ε/σ παίζουν ηθελημένα ή αθέλητα το παιχνίδι του συστήματος και εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά του συμφέροντα.

Τι μας νοιάζει η Παλαιστίνη, σημίτες είναι
Τι μας νοιάζει το Ιραν (και πιο παλιά το Ιράκ και η Λιβύη), δεν είναι λευκοί, ας τους τσακίσουν οι λευκοί (βλ ΝΑΤΟ και παγκόσμιο φιλελεύθερο κατεστημένο)

Κυριακή, 01 Μαΐου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γεια σου black flag. Να σου πω την αλήθεια δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθούμε το ακριβώς λέει ο κάθε παρουσιαστής διαδικτυακών εκπομπών. Καταλαβαίνουμε βέβαια τι ακριβώς εννοείς και είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια τα παράκεντρα της εξουσίας προσπαθούν να φυτέψουν αντιεθνικιστικές δεξιές αντιλήψεις στον εθνικιστικό χώρο. Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες καλό θα ήταν να προσέχουμε όλοι.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη εκπομπή βέβαια είναι η μοναδική αντιΝΑΤΟική στον χώρο εδώ και χρόνια, απαιτώντας την άμεση έξοδο της Ελλάδας απο το ΝΑΤΟ.. "Λεπτομέρειες".. Που βολικά ξεχνάτε..

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να υπάρχει ομάδα του χώρου ή αυτόνομος που να υποστηρίζει ανοιχτά την παραμονή στο ΝΑΤΟ (με εξαίρεση μάλλον το εστιατόριο). Εκτός και αν θέλετε εύσημα για το ότι η ρητορική σας είναι πιο "αντινατοικη" από αυτή του πανούση ή της ΧΑ

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κάνεις λάθος. Δεν ξεχνάμε κάτι. Έγραψα στο πιο πάνω σχόλιο ότι δεν έχουμε χρόνο να παρακολουθούμε τις διαδικτυακές εκπομπές γιατί άλλοι από εμάς σπουδάζουν και άλλοι εργάζονται και σπουδάζουν ταυτόχρονα. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι έχουμε μια γενική εικόνα του τι πρεσβεύει ο καθένας σχετιζόμενος με τις δικές μας θεματικές αλλά όχι πλήρη εικόνα των πεπραγμένων ή των όσων λέει. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος

Το θέμα που θίγεις το γνωρίζουμε και εμείς. Καθώς είναι κάτι που δεν χρειάζεται να παρακολουθήσουμε εκτενώς τις εκπομπές για να το διαπιστώσουμε, εφόσον το επαναλαμβάνουν οι παρουσιαστές συχνά.

Όμως το σχόλιο του black flag αφορούσε άλλο θέμα και όχι το ΝΑΤΟ. Κυρίως όμως εμείς απαντούμε ότι δεν έχει τόση σημασία μια ατάκα υπό τη μορφή του συνθήματος. Αυτό μπορεί να το πει ανέξοδα ο οποιοσδήποτε. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική συνοχή και συνέπεια όλων όσων υποστηρίζει. Όχι η μεμονωμένη συνθηματολογία. Αλλά η ταύτιση της ιδεολογικής ακεραιότητας με την πολιτική πρακτική.

Αυτό χρειάζεται προσεκτική εξέταση ώστε να πιστωθεί σε όλους μας. Αν εσύ το βρίσκεις σε αυτή την συλλογικότητα καλώς την παρακολουθείς και την υποστηρίζεις. Προφανώς υπάρχουν άλλοι αναγνώστες που εντοπίζουν αντιφάσεις και διαφορετικού περιεχομένου στοιχεία που δεν θα αναλύσουμε περαιτέρω γιατί δεν μας αφορά το τι κάνει η κάθε μεμονωμένη ομάδα εφόσον εμείς δεν σχετιζομαστε με αυτήν και απορρίπτουμε πολλές από τις ιδέες και τις επιλογές της.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η προτελευταία παράγραφος του mod είναι όλο το ζουμί. Εννοείται ρε ανώνυμε ότι ο καθένας που θέλει να απευθυνθεί σε έναν πολιτικό χώρο οικοδομεί μια προμετωπίδα με εξωτερικά στοιχεία που ακούγονται ωραία στους υποστηρικτές του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Συνθήματα, ατάκες, κουρέματα, banners, όλα αυτά είναι η προμετωπίδα. Μετά από αυτά έχει σημασία τι γίνεται.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πέρασε η εργατική πρωτομαγιά και δεν είδαμε από τους ραντικαλ ιδεολόγους που δήθεν ετοιμάζουν και κίνημα ... ούτε ένα άρθρο, ούτε μια δράση ένεκα της ημέρας. Εντάξει μάγκες καθίστε να ασχολείστε με τον Βενιζέλο και τον Χατζηανέστη. Ούτως ή άλλως σουργελα είστε κακόμοιροι αντιφασίστες.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Λογοκρίθηκε το σημείο που αναφέρεις συγκεκριμένα πλάνα για το μέλλον οργάνωσης την οποία σκιαγραφείς. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πλάνα του καθενός και κυρίως δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παπάρια αντιΝΑΤΟϊκοι είναι. ΑντιΝΑΤΟϊκοι μόνο στα λόγια, όταν καλούνται να πάρουν θέση ή παριστάνουν τους ουδέτερους ή λαμβάνουν ανοιχτά την θέση του εχθρού. Την μια οι Παλαιστίνιοι είναι Σημίτες άρα δεν πρέπει να τους υποστηρίξουμε στον πόλεμο με το Ισραήλ, την άλλη ο Καντάφι είναι παναφρικανιστης άρα καλά έκανε και τον βομβάρδισε το ΝΑΤΟ. Σταματήστε ρε ... να κάνετε τους ξερολες. Σας φτύνει όλος ο χώρος και εσείς νομίζετε ότι βρέχει.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Λογοκρίθηκε η αναφορά σε συγκεκριμένη εκπομπή. Καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί. Πέρα από την κριτική που σωστά ασκείτε δεν γνωρίζουμε ποιοι γράφουν τα σχόλια που πυροδοτούν αντιδράσεις και προκαλούν εκνευρισμό. Έχουμε ήδη διαγράψει δύο τρία που ήταν εμφανές ότι γράφτηκαν από τρίτους με σκοπό την στοχοποίηση προσώπων και την διαδικτυακή φασαρία.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αδερφέ. Δολλαριοκινητοι εθνικισμοι επίσης είναι και οι αλβανικός, κροατικος και φυσικά ο ουκρανικός (ειδικα της μπαντερικής πλευράς) όσο και να πονάει αυτό τους σβαστικοφορους αντιφα.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο ιρλανδικός και ο κυπριακός εθνικισμός δεν είναι εργαλεία της διάσπασης των λευκών εθνών?

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καταρχάς στο πρώτο παιδί που σχολίασε να κάνουμε μια διευκρίνιση. Έχεις δίκιο να συνδέεις κάποια εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα με τα αμερικανικά συμφέροντα και την φιλελεύθερη ιδεολογία. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι το σκωτικό και το κουρδικό είναι υπαρκτά έθνη. Άλλο αν οι εθνικο- απελευθερωτικές τους κινήσεις υποκινούνται από πυρήνες με φιλελεύθερο (Σκωτία) ή μαρξιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο (εν μέρει στους Κούρδους).
Αντίθετα το βοσνιακό και το καταλανικό έθνος είναι ανύπαρκτα. Πρόκειται για σχηματισμούς χωρίς πραγματική εθνική υπόσταση.

Στον τρίτο σχολιαστή πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ιρλανδικό έθνος είναι επίσης πραγματικό έθνος, διακριτό από το αγγλικό και από τα υπόλοιπα βρετανικά έθνη. Όσον αφορά την Βόρεια Ιρλανδία η πλειοψηφία της αποτελείται από καθαρά Άγγλους που (για ιστορικούς λόγους τους οποίους δεν έχει νόημα να συζητήσουμε) αποκαλούνται βόρειο Ιρλανδοί, ενώ ένα 30% των κατοίκων της Βόρειας Ιρλανδίας είναι κανονικοί Ιρλανδοί (όπως και οι νότιοι) για αυτό υπήρχε το μεγάλο ιρλανδικό ζήτημα μετά την δημιουργία του ανεξάρτητου ιρλανδικού κράτους του νότου.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κατά την άποψη σας ως σ.ο. τι ορίζει αν ένα έθνος είναι υπαρκτό ή κίβδηλο; Θα μπορούσατε στο μέλλον να γράψετε και άρθρο σε αυτό το θέμα! Το καταλανικό έθνος πχ δεν είναι πράγματι διακριτό απο το καστιλιάνικο?

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κυπριακός εθνικισμός δεν παίζει ούτε με μπουνιές. Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους μόνο Κύπριους (και όχι Έλληνες) είναι κάτι τελειωμένοι παγκοσμιοποιητές φιλελέδες που σε καμιά περίπτωση δεν αυτοχαρακτηρίζονται εθνικιστές ούτε επιδιώκουν τη δημιουργία κάποιου κινήματος.

Οι Ιρλανδοί εθνικιστές (οι οποίοι όντως αποτελούν ξεχωριστό έθνος) έβγαλαν κακό όνομα με τη σύνδεση τους με Αμερικανοιρλανδούς λεφτάδες (up the raaaaa... και δε συμμαζεύεται) στα 60ς/70ς. Οι ίδιοι που χρηματοδοτούσαν τις παρελάσεις του Αγ. Πατρικίου στην ΝΥ και τη Βοστώνη έσπρωχναν το Βορειοιρλανδικό μπαίνοντας στη μύτη της ακροδεξιάς πτέρυγας των Άγγλων conservatives. Τώρα πλέον κανένας δεν ασχολείται με το ζήτημα.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καταρχάς υπάρχει μεγάλη ακαδημαϊκή συζήτηση στο πεδίο της κοινωνιολογίας του εθνικισμού και άλλων επιστημονικών ρευμάτων, στο ερώτημα που θέτεις. Μπορείς να βρεις πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις. Η εγγύτερα σε εμάς ακαδημαϊκή προσέγγιση είναι εκείνη του Άντονι Σμιθ.

Αν μπούμε σε μια καθαρά "φλεφαλο" απάντηση, θα επιστρέψουμε στην ρομαντική εννοιολογηση του έθνους, έναντι της φιλελεύθερης.
Ξεκινάμε λοιπόν απαντώντας τι δεν είναι για εμάς έθνος.

Δεν είναι απαραίτητα έθνος το σύνολο το ανθρώπων που ζουν έχοντας διαμορφώσει, λόγω εξωτερικών συνθηκών, μια σχετικά κοινή συλλογική συνείδηση κάτω από μια κοινή διοικητική αρχή, όπως θέλει η σκέψη και η πολιτική ανθρωπολογία του φιλελεύθερου Διαφωτισμού. Για εμάς έθνος είναι ένα οργανικό σύνολο ανθρώπων που ζουν, έζησαν και θα ζήσουν βασισμένοι σε εγγενή κοινά γνωρίσματα, διαθέτοντας ένα κοινό πεπρωμένο. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα σε νεκρούς, ζωντανούς και αγέννητους, όπως είπε αρχικά ο Burke και αναπαρήγαγαν όλοι οι μεταγενέστεροι ρομαντικοί.

Χωρά πολλή συζήτηση το θέμα αλλά απαντάμε επιγραμματικά. Στα παραδείγματα που τέθηκαν, οι Ιρλανδοί έχουν μια κοινή επίσημη γλώσσα με τους Άγγλους αλλά διαφορετική παραδοσιακή ντοπιολαλιά, άλλο γεωγραφικό χώρο ιστορικής ανάπτυξης, άλλες παραδόσεις και διαφορετική συνείδηση. Αντίθετα οι Κύπριοι έχουν εντελώς ελληνική γλώσσα, ελληνικό χώρο ανάπτυξης, ελληνική παράδοση και παρελθόν, ακόμα και συνείδηση ελληνική σε μεγάλο βαθμό. Καμία σχέση με το ιρλανδικό παράδειγμα. Οι Ιρλανδοί είναι ένα ξεχωριστό έθνος της Βρετανίας. Οι Κύπριοι είναι καθαρά και μόνο Έλληνες.

Οι Βόσνιοι είναι ένα πολυπολιτισμικό κράμα χριστιανικών βαλκανικών εθνοτήτων και σχεδόν ομόφυλων βαλκανικών κοινοτήτων που υιοθέτησαν το τουρκο-ισλαμικό πολιτισμικό υπόβαθρο από κάποιο σημείο της ιστορίας τους και μετά. Είναι ένα κράμα σχεδόν ομόφυλων αλλά εθνικά διαφοροποιημένων λαών και όχι ένα ενιαίο έθνος.

Στο ισπανικό ζήτημα, από όσα γνωρίζουμε οι Καταλανοί έχουν σχεδόν την ίδια γλώσσα με τους υπόλοιπους Ισπανούς, αναπτύχθηκαν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο εδώ και αιώνες, έχουν την ίδια παράδοση, μόνο για λόγους μιας ιδιαίτερης τοπικής έμφασης στην αυτονομία διακρίνονται από τους υπόλοιπους. Δεν είναι κριτήριο αυτό ώστε να τους διακρίνει ως έθνος.

Δευτέρα, 02 Μαΐου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο ταβερνιάρης είναι τόσο ξεφτιλας που αναδημοσιεύει άρθρο του γνωστού νεοφιλελε Μουμτζη από την φυλλάδα " Liberal" ! Τουλάχιστον επί ψυχρού πολέμου οι κοκκινοπροβίτες κρατούσαν τα προσχήματα με τα ούτε , ούτε. Πλέον ανοιχτά έχουν συνταχθεί με την Δύση και τον ατλαντισμο.
Voivod

Τετάρτη, 04 Μαΐου, 2022

Ο Αχιλλέας είπε...

Εξαιρετικό άρθρο Σταμάτη. Σε πολλούς Έλληνες και ειδικά millenials έχει επικρατήσει η ατάκα εκείνου του πολιτικού, κυριολεκτικά, ογκόλιθου ότι τα φάγαμε μαζί. Νέα παιδιά από 25-35 έχουν αναγκαστεί να φύγουν από την Ελλάδα, λόγω του καπιταλισμού, και να πάνε σε χώρες "συμμάχων". 800.000 και παραπάνω Έλληνες στα χέρια του παγκόσμιου κεφαλαίου και μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, πόλεις και χωριά για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο! Μακάρι να ήμουν στην Αθήνα για να κατέβαινα μαζί σου την 1η Μαΐου!
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τον Λεμούριο κωλομπαρίστα, το πιο γραφικό είναι το τι του έχουν πει να κάνει για να τραβήξει κόσμο το μαγαζί του Σαμαρά. Σου λένε οι πρεσβείες, η δυναμική της παραδοσιοκρατίας ανεβαίνει ανά τον κόσμο (δες και την άνοδο της Λεπέν στην Γαλλία, οι boomers ψήφισαν Macron). Κάτσε να τους ρίξουμε έναν καραγκιόζη που θα κάνει ότι τους τρολλάρει μπας και τσιμπήσει κανένας μικρός. Αλλά Λεμούριε τραβελίστα έπαιξες και έχασες. Τα νέα παιδιά που μπαίνουν στο ιστολόγιο είναι πλήρως ενημερωμένα. Και για να μην ξεχνιόμαστε η ιδεολογία σου είναι τόσο ξεβράκωτη όσο είσαι και εσύ! Στο σχόλιο σου μιλάς για ελευθερία. Η ελευθερία είναι μια μεταφυσική φιλοσοφική έννοια για την οποία η δική σου κοσμοθεωρία δεν έχει καμία απάντηση!

Σάββατο, 07 Μαΐου, 2022