Οπαδικό κίνημα


                                                              του Σταμάτη Μαμούτου

Ο θάνατος οπαδού της ΑΕΚ που προκλήθηκε πριν λίγες μέρες έπειτα από συμπλοκή οργανωμένων αποδεικνύει για πολλοστή φορά την επικίνδυνη ανικανότητα ανάλυσης τέτοιων φαινομένων από τους απαράδεκτους δημοσιογράφους της χώρας και την έλλειψη του στοιχειώδους σεβασμού της αλήθειας που επιδεικνύουν ακόμη και όταν πρόκειται για θέμα που συνδέεται με την απώλεια ζωών. Για το κράτος και το φιάσκο της άθλιας κυβέρνησης ενός κόμματος-εγκληματικής συμμορίας δεν έχω να πω περισσότερα. Για τα ρετάλια του εξουσιαστικού εκσυγχρονιστικού φιλελευθερισμού είναι γνωστή η θέση μου. Φαντάζομαι μόνο τι θα γινόταν αν το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν είχε πραγματοποιηθεί με κάποιο άλλο κόμμα στην κυβέρνηση, Μπορώ να εικάσω πώς θα είχαν αντιδράσει οι πολιτικοί θιασώτες του ορθολογιστικού φιλελευθερισμού και τι είδους αντιπολίτευση θα έκαναν (αυτοί οι «πολέμιοι του «λαϊκισμού»). Επειδή είναι εύκολο να φανταστεί ο καθένας μας αυτή την εικόνα θα την αντιπαρέλθω και θα σταθώ στον ρόλο των δημοσιογράφων. 

Πριν ακόμη το καρναβαλικό κράτος Μητσοτάκη ολοκληρώσει την έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό σύσσωμη η ελλαδική δημοσιογραφία της Δεξιάς και της Αριστεράς πρόλαβε να συμπεράνει ότι ο δολοφόνος ήταν φασίστας και ότι το έγκλημα είχε ιδεολογικές αποχρώσεις. Οι Αριστεροί δημοσιογράφοι με τον παραδοσιακά ημιπαρανοϊκό τους λόγο συμπέραναν ότι οι οπαδοί που προκάλεσαν θύματα ήταν εθνικιστές Κροάτες που τρέφουν συμπάθεια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!! Οι Δεξιοί δημοσιογράφοι προτίμησαν μια αφήγηση της πλαστικής σημαίας που παραπέμπει στην περίοδο της κατοχής. Ανέσυραν αναμνήσεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου για τους Κροάτες συνεργάτες του Χίτλερ, τους οποίους παρουσίασαν ως άμεσους προγόνους των νέων εισβολέων μιας φαντασιακά κατεχόμενης χώρας. Στην όλη ανοησία αμφότερων των δημοσιογραφικών ιδεολογικών παρατάξεων έπαιξε βασικό ρόλο η ανακοίνωση της Original που έδωσε ιδεολογική απόχρωση στην όλη αντιπαράθεση. Η ανακοίνωση της Original ήταν γραμμένη με τρόπο που παραπέμπει σε αριστερίστικη πολιτική οργάνωση και όχι σε σύνδεσμο οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όλοι οι παραπάνω αναλυτές περνούν σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι οι «εισβολείς» δεν ήρθαν μόνοι τους στην Ελλάδα. Ούτε έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς συνοδεία. Αντιθέτως έδρασαν σε συνεργασία με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πολλοί εκ των οποίων ήταν Έλληνες και ορισμένοι εξ αυτών μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Άραγε ήταν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φασίστες; Όσοι έχουν εικόνα της σημερινής ελληνικής οπαδικής ανθρωπογεωγραφίας γνωρίζουν ότι οι αντιφασιστικές ιδεολογικές συμπάθειες κυριαρχούν και στους οργανωμένους του Παναθηναϊκού. Επίσης ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν πολλοί μετανάστες. Οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα είναι και αυτοί απευθείας κλώνοι του Χίτλερ αν πιστέψουμε την αφήγηση των δημοσιογράφων της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ομάδες οργανωμένων οπαδών μπορεί να έχουν εθνικιστικές ιδέες, άλλες αντιφασιστικές ενώ υπάρχουν πολλές εξέδρες που δεν σχετίζονται με επαναστατικές ιδεολογίες ή διαθέτουν οπαδούς με ανάμικτα πολιτικά γούστα. Η πολιτική ιδεολογία είναι δευτερεύον γνώρισμα του οπαδικού κινήματος και όχι ο λόγος που πυροδοτεί την βία του. Και, ασφαλώς, η οπαδική βία δεν έχει καμία σχέση με τα αντιφασιστικά μελό των δημοσιογράφων.

Καλά θα κάνουν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι υπόλοιποι συμπολίτες μας να καταλάβουν κάποτε ότι το οπαδικό κίνημα έχει τις δικές του αξίες και τους δικούς του κανόνες. Κανόνες που -πολλές φορές ευτυχώς και κάποιες άλλες (όπως αυτή της Νέας Φιλαδέλφειας) δυστυχώς- είναι διαφορετικοί από εκείνους της θεσμικά επίσημης αστικής κοινωνίας. Η βία δεν είναι κάτι νέο για την οπαδική κοινότητα. Είναι ένα φαινόμενο επαναλαμβανόμενο επί σειρά δεκαετιών. Ο παππούς μου μπορούσε να θυμηθεί επεισόδια με πολλούς τραυματισμούς σε αγώνες τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων κατά την δεκαετία του ’60. Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται με τέτοια συχνότητα, επί τόσα έτη, σε τόσο μεγάλο γεωγραφικό πλάτος, απαιτεί σοβαρότερη αντιμετώπιση και όχι αντιφασιστική σπέκουλα.

Η κουλτούρα και οι κανόνες της οπαδικής κοινότητας περιλαμβάνουν την βία ως ενδεχόμενο και δεν την αποκλείουν. Οι οργανωμένοι οπαδοί, σιωπηρά αλλά και με πλήρη συνείδηση, δεν αναγνωρίζουν το μονοπώλιο της άσκησης βίας στο σύγχρονο κράτος. Η άρνηση του μονοπωλίου της βίας στο κράτος είναι ένα κεντρικό γνώρισμα που κάνει την κοινότητα των οργανωμένων οπαδών να διατηρεί ένα προνεωτερικό, σχεδόν φεουδαρχικό ή ακόμη και αρχαίο, κατάλοιπο στον πυρήνα της ταυτότητάς της. Το κατάλοιπο αυτό συνεπάγεται αξίες και συμπεριφορές που δεν χωρούν στο κοινωνικό περιβάλλον της επίσημα θεσμοποιημένης αστικής κανονικότητας (το γεγονός ότι υπάρχουν ιδεολογικά προσκείμενοι σε φιλελεύθερες παρατάξεις χούλιγκανς συνιστά μια αντίφαση με τον πυρήνα της κοινωνικής τους ταυτότητας και κουλτούρας).

Για παράδειγμα ο οπαδός της ΑΕΚ που έχασε την ζωή του στην πρόσφατη σύγκρουση δεν ήταν το αθώο θύμα, το παιδί που κλαίνε οι συγγενείς, ο κακόμοιρος άτυχος που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Όλα δείχνουν ότι ήταν ένας «στρατιώτης» του οπαδικού κινήματος, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να συγκρουστεί με τους αντιπάλους. Δεν ήταν καν το θύμα μιας αιφνιδιαστικής ενέδρας αντιπάλων. Ήταν μια απώλεια της πρώτης γραμμής σε προσυμφωνημένη συμπλοκή πολλών εναντίον πολλών. Στον κόσμο των οπαδών η απώλεια ενός τέτοιου άντρα δεν γίνεται νοητή με τα ανθρωπιστικά μοιρολόγια των δημοσιογράφων. Αντιθέτως προσλαμβάνεται ως συνέπεια του σεβασμού προς το καθήκον. Περιγράφεται σχεδόν με στρατιωτικούς όρους. Ο νεκρός ήταν ένας γενναίος άντρας που τίμησε την οπαδική του ιδιότητα.

Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν παράξενα σε όσους δεν έχουν υπάρξει ποτέ οργανωμένοι στο οπαδικό κίνημα και να ανατριχιάζουν τους αριστερούς και δεξιούς δημοσιογράφους του φιλελεύθερου κατεστημένου. Ωστόσο αποτελούν την αλήθεια του οπαδικού κόσμου. Είτε τους αρέσει είτε όχι. Όπως επίσης άλλη μια αλήθεια του οπαδικού κόσμου -η οποία έχει οδηγήσει στον εκφυλισμό του- αποτελεί η ταύτιση πολλών συνδέσμων με τα συμφέροντα των μεγαλοαστών προέδρων των ΠΑΕ. Άραγε η αντιφασιστική Original πώς αξιολογεί την σχέση της με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος αποτελεί έναν από τους κρίσιμους βραχίονες της μνημονιακής Δεξιάς από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά, σε πολλά επίπεδα; Την ενόχλησε η ιδεολογία των -ούτως ή άλλως- αντιπάλων Κροατών οπαδών αλλά όχι η πολιτική δράση του αμερικανοκίνητου «ψευτοτίγρη»; Η σχέση του προέδρου τους με τον Μπαλτάκο; Το γεγονός ότι αποτελεί τον άτυπο πρόεδρο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου; Σε αυτά τα θέματα καταλαγιάζει άραγε ο αντιφασισμός της Original;

Καταληκτικά η λύση για την χαλάρωση της βίας των χούλιγκανς μπορεί να δοθεί μόνο με έναν τρόπο. Με την επάνοδο στο καθεστώς των μετακινήσεων. Όσο οι οπαδοί δεν μετακινούνται οργανωμένα στους εκτός έδρας αγώνες, θα αναζητούν τρόπους σύγκρουσης οι οποίοι δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν από τις αστυνομικές αρχές. Όπως είναι τα ραντεβού σε άλλες μέρες, σε απρόβλεπτες ώρες, σε αγώνες που δεν περιμένει κανείς. Η μόνη ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί αρχικά σε εθνικό επίπεδο. Μια συνεννόηση ανάμεσα στους επικεφαλής όλων των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων συλλόγων με το κράτος, η οποία θα καταλήξει σε μια επίσημη συμφωνία κανονικών μετακινήσεων με όριο 20% στα εισιτήρια των φιλοξενουμένων και σε μια άγραφη συμφωνία ανάμεσα σε κράτος και οπαδούς ότι η Αστυνομία θα τους ελέγχει όπως μπορεί και ότι αν της ξεφύγουν οι μεταξύ τους συμπλοκές θα γίνονται μόνο με τα χέρια και οπωσδήποτε χωρίς όπλα. Αν κάποιος χούλιγκαν παραβεί την άγραφη συμφωνία θα πληρώνει βαριές συνέπειες. Εφόσον το ποδοσφαιρικό γεγονός γίνει ξανά το επίκεντρο της οπαδικής αντιπαράθεσης μεγάλο μέρος της έντασης θα εκτονώνεται εντός του γηπέδου (εφόσον θα υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων) ενώ όσοι οπαδοί θελήσουν να υπερβούν τα όρια και να τσακωθούν θα είναι πιο ασφαλές να το κάνουν σε χώρους που θα υπάρχει αστυνομική δύναμη κοντά, που θα έχει προηγηθεί έλεγχος στις θύρες εισόδου κλπ. Ασφαλώς, για να συμβούν όλα αυτά πρέπει να υπάρχει κανονικό εθνικό κράτος και όχι οι αμερικανικές μαριονέτες των διαπλεκόμενων πολιτικών, μεγαλοαστών και μαφιόζων, ούτε κυβερνήσεις της Αριστεράς που ανατριχιάζουν και μόνο στο άκουσμα της ύπαρξης κοινωνικών ομάδων μη προσαρμοσμένων στα «ανθρωπιστικά ιδεώδη» της φιλελεύθερης νεωτερικότητας. Υπό τις συνθήκες των σημερινών κρατικών μορφωμάτων το πρόβλημα απλώς θα διαιωνίζεται εσαεί γιατί το ευρωπαϊκό κράτος δεν είναι ούτε έντιμος συνομιλητής ούτε ικανό προς επιβολή λύσεων.  

Σήμερα η φιλελεύθερη εξουσία έχει μετατρέψει τα γήπεδα σε «θέατρα». Τα επεισόδια έχουν απομακρυνθεί και τα στάδια μοιάζουν με χώρους αστικού life style. Όμως αυτή είναι μια αστικής λογικής πρακτική κουκουλώματος του προβλήματος. Μπορεί στα στάδια να μην γίνονται πολλά επεισόδια αλλά τα επεισόδια μεταφέρονται σε άλλους χώρους και αποκτούν φονική αγριότητα εφόσον κυβερνήσεις και Αστυνομία έχουν το πρόσχημα της καθυστερημένης επέμβασης. Αν και δεν διαθέτω αστρολογικές ικανότητες δεν είναι δύσκολο να προβλέψω το μέλλον. Εφόσον μας έχει ο Θεός υγιείς, εδώ θα είμαστε αργά ή γρήγορα να συζητήσουμε τα ίδια μετά την απώλεια της επόμενης ζωής, έπειτα από κάποια νέα συμπλοκή οπαδών.


Σχόλια: 

Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Δυσκολοχώνευτα τα οσα γραφει ο Σταμάτης για οσους δεν θελουν να σκεπτονται.Νομιζω οτι επειδη εχει το πλεονεκτημα να ειναι και του δρόμου και του ακαδημαικου .μπορεί να παει παραμεσα την ανάλυση.Στο πολιτικο της υποθεσης θα ελεγα οτι ειναι αναισχυντοι οσοι εκμεταλευονται τον θανατο ενος νεου ανθρωπου για μικροπολιτικες σκοπιμοτητες.Προσωπικα ποτε δεν θεωρουσα οποιον πινει μπαφους ή και άλλα και πεταει πετρες στους μπατσους αναρχικο ή ελευθεριακο ή αντιφα.Ετσι δεν θεωρω οποιον κυριζει το κεφαλι και πλακωνεται στο γηπεδο ναζιστη ή εθνικοσοσιαλιστη κλπ.Βεβαια στα κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ οι οργανωμενοι οπαδοι συνηθως ειναι δυναμη κρουσης του ευρωατλαντισμου.Αρχιζοντας απο την Δυναμο Βερολινου και πηγαινοντας στον εμφυλιο της Γιουγκοσλαβιας και την πλατεια Μαινταν θα βρισκαμε αναριθμητα μικροτερα παραδειγματα.Τελος για την ιδια την συγκρουση θα ελεγα οτι αν οι οπαδοι της Αεκ το ηξεραν απο πριν ειναι πολλαπλα εκτεθομενοι: Οχι μονο γιατι δεν μπορεσαν να υπερασπισουν αποτελεσματικα το σπιτι τους αλλα γιατι δεν απομακρυναν και τον άμαχο πληθυσμο απο εκει ετσι ωστε να μην ζησουν οι ασχετοι οτι έζησαν .Τελος για το παλικαρακι που έφυγε όρθιος ,σαν γονιος πονάω σκεφτομενος την οικογενεια του και σκεφτομαι αν κανω καλα που παιρνω τον μικρο μου στο γηπεδο.Επισης σκεφτομαι οτι φευγουν οι φιλοτιμοι αυτοι που μενουν εκει να υπερασπισουν πραγματα την ιδια ώρα που χιλιαδες υποθετω αιμοβοροι χουλιγκανοι του διαδικτυου ή ελειπαν ή ετρεχαν πανικοβλητοι.Αυτα τα λιγα σκόρπια απο μενα λεγοντας και παλι οτι γουσταρω τα αρθρα του Σταματη για τετοια θεματα γιατι ειναι αρθρα με συγκροτηση γραφειου γραμμενα ομως απο τον δρομο αρα εχουν αξια.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη, ως ενεργός οπαδικά στην Θ4 μέχρι προσφάτως, συμφωνώ πλήρως με αυτά που γράφεις ως προς τις ιδεολογικοπολιτικές προεκτάσεις αλλά διαφωνώ με την ανάγνωσή σου για το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν προκύπτει από κάπου για προσυμφωνημένο ραντεβού. Και θα μου φαινόταν και κουφό να υπήρχε ραντεβού έξω από το γήπεδο της μιας ομάδας (!), σε πολυσύχναστη πλατεία (!!) και με την μία πλευρά αντί για 100-150 οργανωμένους και εξοπλισμένους να έχει μεμονωμένες ομάδες ντυμένες για βόλτα. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία και την αντιμετώπισή μας προς το παλληκάρι που πέθανε αλλά είναι σημαντική λεπτομέρεια. Πιο πολύ για ενέδρα ή και επιδρομή φαίνεται η φάση

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Γεια σου φίλε. Δεν έχω μιλήσει με ΑΕΚτζή ακόμη για να έχω καλή εικόνα του τι συνέβη. Ωστόσο ακούστηκε ότι γνώριζαν για την έλευση των αντιπάλων κάλεσαν κόσμο με την πρόφαση ότι θα μοίραζαν διαρκείας. Το ότι βρέθηκαν εκεί κάποιοι που τσακώθηκαν στην αρχή με τους Κροάτες και τους παναθηναϊκούς μάλλον συνηγορεί σε αυτή την πιθανότητα. Όπως και το ότι είναι αρκετά άτομα από την Κροατία τραυματίες στο νοσοκομείο και ο ένας μάλιστα μαχαιρωμένος σε πολλά σημεία. Αλλά μπορεί και να είναι όπως γράφεις τα πράγματα. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε ανακοινώση από συγκεκριμένο club της ορίτζιναλ για μοίρασμα των συνδεσμίτικων διάρκειας σε όσους δεν το είχαν ήδη παραλάβει. Απολύτως λογικό αν σκεφτείς ότι όσοι το είχαν αγοράσει θα το χρειαζόντουσαν την επόμενη μέρα. Συν ότι ήταν και νωρίς, αρκετές ώρες πριν το συμβάν. Και συν ότι άμα μαζεύεις κόσμο για ραντεβού δεν θα το κάνεις προφανώς online ούτε θα φωνάξεις κόσμο τόσο αδιάφορο οπαδικά και μακριά από τον σύνδεσμο που δεν έχει πατήσει 1 μήνα να πάρει το διάρκειας του. Το ότι είχε και αεκτζήδες οργανωμένους εκεί δεν λέει κάτι, το περίεργο θα ήταν 11 το βράδυ μέρα πριν αγώνα να μην βρεις παρέες να αράζουν στην πλατεία. Αν υπήρχε ραντεβού θα περίμενα να δω 100-150 οργανωμένους και έτοιμους για σύγκρουση αεκτζηδες, κάτι που δεν προκύπτει από κανένα βίντεο. Τα γράφω όλα αυτά τα επιχειρήματα για να μην χρειαστεί να επικαλεστώ προσωπικές πληροφορίες που εχω (από αδελφικό φιλαράκι και ομοϊδεάτη, ενεργό στα της ΑΕΚ).

Ο λόγος που στάθηκα σε αυτό ενώ συμφωνώ 100% στα υπόλοιπα που γράφεις είναι ότι το σύστημα ήδη πάει να περάσει το αφήγημα του ραντεβού για να σκεπάσει προπαγανδιστικά την απίστευτη αποτυχία του περίφημου "επιτελικού κράτους"

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

  
Ο Σταμάτης είπε...

Καλά, το τσίρκο του Μητσοτάκη δεν γίνεται να σωθεί. Όση επικοινωνία η παραπληροφόρηση και να επιστρατεύσει. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση για να συγκρουστεί με μια συγκεκαλυμμένη δικτατορία. Πράγμα που σημαίνει ότι η οποιαδήποτε κοινωνική δυσαρέσκεια θα ξεχαστεί σε λίγο καιρό και θα περάσει ανεκμετάλλευτη.

Στα υπόλοιπα δεν έχω ακόμα καλή ενημέρωση. Αλλά με βάζει σε σκέψεις ο τραυματισμός των Κροατών. Ιδίως ο μαχαιρωμένος. Ενδεχομένως όμως να έχει δίκιο ο φίλος σου και να είναι έτσι όπως τα περιγράφει τα πράγματα.

Σάββατο, 12 Αυγούστου, 2023

Ο Hellfire είπε...

Δεν χρειάζεται να σε βάζει σε σκέψεις γιατί δεν αντικρούει αυτά που λέω. Εγώ λέω ότι δεν υπήρχε κανονισμένο ραντεβού, όχι ότι δεν βρέθηκαν και της ΑΕΚ στην σύγκρουση.

Η ορίτζιναλ προφανώς ήξερε ότι κατεβαίνουν Κροάτες και ήταν προετοιμασμένη για σκηνικά αυτές τις μέρες. Τα περίμενε όμως κυρίως σε συγκεκριμένους συνδέσμους και άλλα μέρη. Όταν έσκασε η πληροφορία ότι έρχονται στο γήπεδο, πολύ λίγο πριν το σκηνικό, κάποιοι έτρεξαν να απομακρύνουν τον τυχαίο κόσμο και οι υπόλοιποι προσπάθησαν να μαζευτούν και οργανωθούν αλλά προφανώς δεν πρόλαβαν, ούτε στοιχειωδώς. Γι'αυτό βλέπεις από την μια ένα οργανωμένο γκρουπ 150 ατόμων και από την άλλη χύμα κόσμο και τους οργανωμένους σε παρέες των 3-4 ατόμων.

Γι'αυτό σου είπα ότι για ενέδρα ή επιδρομή μοιάζει το σκηνικό, και όχι για ραντεβού. Και ξαναλέω ότι συμφωνούμε 100% στα υπόλοιπα

Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν την ίδια πληροφόρηση έχω και εγώ. Και επιβεβαιώνεται αυτές τις μέρες με τα ρεπορτάζ και τα βίντεο που κυκλοφορούν

Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Εντάξει μια επιφύλαξη εξέφρασα. Μην το παίρνεις κατάκαρδα. Αν είναι έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω δημοσίως. Εφόσον θεωρείς ότι έχεις καλή πηγή, συμφωνώ μαζί σου. Δεν αλλάζει εξάλλου κάτι στο όλο επιχείρημα.

Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χαχα όχι ρε Σταμάτη, δεν θα παρεξηγηθούμε και μεταξύ μας. Απλά πήρα πάσα να επιχειρηματολογήσω και να γράψω τι ξέρω. Συμφωνώ ότι δεν αλλάζει κάτι στην ουσία αυτών που έγραψες

Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ραντεβού λέγεται ότι είχε κανονιστεί, αλλά για την άλλη μέρα, σε εντελώς άλλο μέρος (Καλογρέζα) και σίγουρα όχι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και όχι βράδυ Δευτέρας. Την καταδρομική της Δευτέρας την αποφάσισαν οι Κροάτες σε συνεννόηση με βάζελους, στα μουλωχτά. Αλλά το ίδιο είχαν κάνει πέρσι οι αεκτζήδες στη Μασσαλία στα παόκια, οπότε δεν τους παίρνει να πουν ότι τους έπαιξαν πουστιά οι βάζελοι, γιατί κι αυτοί τα ίδια είχαν κάνει.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Κυνηγός είπε...

Οι κακοί ναζί και τα 3 γουρουνάκια.. Ρε τι άλλο θα ακούσουμε. Λες και δεν είχαν να πλακωθούν στην χώρα τους με τους ντόπιους αριστερούς, είπαν ''ας πάμε σε μια ξένη χώρα 100 άτομα, χωρίς καμία κάλυψη, να κοπανήσουμε αντιφασίστες''.
Το σκηνικό πριν 3 μήνες με τον νεκρό οπαδό της αεκ (χρόνια στο τύμπανο της σκεπαστής), ο οποίος χτυπήθηκε πισώπλατα με κοκάλινα γάντια από συνοπαδό του, πάλι έξω από το νέο γήπεδο, θα το αναφέρει κανείς; Εκεί βέβαια, δεν έχει η ιστορία μπαμπούλα (νεοναζισμός).

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Μιλησα με ένα φιλο Αεκτζή γυρω στα σαραντα με καμμια εικοσαρια χρόνια σε συνδεσμους και μια σχετικη απομακρυνση την τελευταια τριετία λόγω παιδιου και σφιξιματος στη δουλειά.Μου ειπε οτι οι αεκτζηδες ηξεραν για τους κροατες αλλα τους περιμεναν στο δωματιάκι νομιζοντας οτι θα γινει σκηνικό οπως με τον Αγιαξ πριν μερικα χρονια.Οταν έμαθαν οτι οι κροατες ειναι στην ειρηνη καποιοι( καμμια 30αρια) πηγαν εξω απο το γηπεδο και η συνεχεια γνωστή...

Σάββατο, 12 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η BornToBeRed είπε...
Δεν έχει νόημα να μιλάμε για κανόνες εμπλοκής σε έναν χώρο που εξαρχής χαρακτηρίζεται από την πλήρη απουσία τους. «Είναι στο μυαλό κάτι μαγικό» και με αυτή την παραδοχή κάποιοι επιλέξαμε όχι απλώς να παρακολουθούμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι αλλά και να βιώνουμε μια υπερβατική εμπειρία με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξιδανικεύουμε πρόσωπα και πράγματα, μιλάμε για έναν κόσμο αντιθέσεων όπου όλα ισορροπούν σε λεπτό σχοινί. Τα όρια που τίθενται ποικίλουν αναλόγως των εξωτερικών παραγόντων, της εποχής και των εκάστοτε συμμετεχόντων. Η όποια κοινωνική παθογένεια και νοσηρότητα αντανακλάται και στον οπαδικό χώρο που κάθε άλλο παρά αυθύπαρκτος είναι. Πέρασαν ανεπιστρεπτί (στην ελληνική τουλάχιστον πραγματικότητα) οι εποχές του «μόνο με τα χέρια». Ή του «αφού είναι μόνος κι εμείς πολλοί, θα πλακωθώ μόνο εγώ μαζί του». Τώρα έχουν όλα αλβανοποιηθεί.Αν βρουν κάποιον μόνο θα φέρουν κι άλλους εκατό για να τον περάσουν όλοι. Η νέα γενιά οπαδών ενδιαφέρεται μόνο για πούστικα πεσίματα, ακόμα και μέσα σε σπίτια με οικογένειες και για το εμπόριο ναρκωτικών στην εξέδρα (συνήθως τα μπάζουν χωμένα στα πανό που και καλά πάνε να κρεμάσουν πριν ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου και ξεκινήσει η μαζική προσέλευση). Όνειρό τους είναι να γίνουν νταβατζάκια ή εγκάθετοι… αποδεικνύουν την αξία τους ψυρρίζοντας άμαχο πληθυσμό γύρω από το γήπεδο ή την πέφτουν για ασήμαντες αφορμές ακόμα και σε οπαδούς της δικής τους ομάδας. Πάντα βέβαια εκ του ασφαλούς και μόνο όταν υπάρχει αριθμητική υπεροχή. Φυσικά βγάζουν και κάνα εξτραδάκι σε περιόδους εκλογών όταν πάνε και σπάνε εκλογικά τμήματα κατόπιν άνωθεν εντολών. Δεν είναι στρατιώτες αλλά υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς μπλοκάκι. Στο γήπεδο έχω περάσει κάποιες από τις καλύτερες αλλά κι από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Οι τελευταίες με έκαναν να γυρίσω την πλάτη στην εξέδρα για πάντα…και μόνο εγώ ξέρω πόσο μου λείπει όταν βλέπω από μακριά τους προβολείς κι ακούω τα τύμπανα να χτυπούν.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
Ο Σταμάτης είπε...
Κι όμως. Στα πιο σκληροπυρηνικά οπαδικά κινήματα της εποχής μας, τα οποία βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη, υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες αποδεκτοί και σεβαστοί από όλους.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Είστε μια όαση λογικής μέσα στην παράνοια που ζούμε. Το καθιερωμένο αντιφάδικο κυνήγι μαγισσών και η καθωσπρέπει φιλελέδικη αντίληψη για το ποδόσφαιρο με έχει κουράσει πια. Against Modern Football!

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
Ο Σταμάτης είπε...

Να είσαι καλά ρε φίλε.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

Ο Κυνηγός είπε...

Επειδή ο ''νεοναζισμός'' ξεπλένει πολλές ασχήμιες της δημοκρατίας και της αριστερής βίας, να ρωτήσω τους δημοκράτες και αντιφασίστες που ωρύονται.
Στο περσινό ματς στη Μασσαλία μεταξύ Μαρσέιγ - Πάοκ, οι αεκτζήδες δεν ταξίδευσαν και ενώθηκαν με τους βορειοαφρικανούς οπαδούς της ''γαλλικής'' ομάδας για να κάνουν σκηνικά στους παοκτζήδες; Εκεί, ποιοί είναι οι νεοναζί; Δεν είμαι χουλιγκάνος ή οπαδός καμιάς ομάδας, αλλά η υποκρισία περισσεύει.

Τετάρτη, 09 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΕΚτζήδες της ορίτζιναλ τον αντιφασισμό τον δηλώνουν για φιγούρα και λαϊφσταϊλίκι, οι τύποι έδειραν αναρχικούς σε κατάληψη το '14 στη Φιλαδέλφεια με εντολή Μελισσανίδη. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση των ψευτο-αντίφα ΑΕΚτζήδων με οπαδούς που έχουν κάνει τον αντιφασισμό βίωμα, όπως της Σανκτ Πάουλι.

Από την άλλη, οι BBB της Ζάγκρεμπ είναι κανονικότατοι νεοναζί, όχι για φιγούρα, αλλά έχουν κανονικότατα πολεμήσει σε πεδία κανονικότατων μαχών για την ιδέα του Πάβελιτς, του Γκοτόβινα και ό,τι άλλη βοθρίλα πιστεύουν. Το ίδιο και οι της Δυναμό Κιέβου με Αζόφ. Οι τύποι αυτοί έχουν κάνει βίωμα τον νεοναζισμό-ουστασισμό-μπαντερισμό στην πράξη στις χώρες τους.

Εντωμεταξύ είναι από τις πιο "κουφές" αδελφοποιήσεις αυτή των βάζελων με τους ΒΒΒ. Δεν υπάρχει ούτε κοινό χρώμα, ούτε κοινή θρησκεία, ούτε κοινή πολιτική κατεύθυνση. Απλά, όταν ο Υποβρύχιος της 7 είχε τακιμιάσει τότε με τον Αρκάν, και οι οργανωμένοι γαύροι γίνανε αδέρφια με τους Ντέλιγιε, οι βάζελοι πήγαν για απάντηση και αδελφοποιήθηκαν με τους εχθρούς των Ντέλιγιε εντός Γιουγκοσλαβίας, κι αφού δεν μπορούσαν με την Παρτιζάν (που τότε είχε ακόμα σχέσεις και με την ΑΕΚ, όχι μόνο με ΠΑΟΚ), τα κάνανε πλακάκια με τη Ζάγκρεμπ.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απ' την άλλη, και χωρίς να αμφιβάλλω ότι είναι οι Μαρσεγιέζοι γνωστοί αλγερινομαροκινοί αληταράδες (που βέβαια χρησιμοποιούν μόνο εργαλειακά τον αντιφασισμό και δεν είναι αντιφασίστες αλλά ισλαμιστές), δεν θα πέσω στη λούμπα του νεοδημοκράτη ιδεολόγου Στάθη Καλύβα, που σήμερα πουλάει θεωρία των άκρων και λέει ότι δεν έχει σημασία ότι είναι νεοναζί οι ΒΒΒ. Το παιχνιδάκι αυτό μόνο τους Πορτοσάλτε αυτού του κόσμου βολεύει.

Ο δικηγόρος των ΒΒΒ χτες έλεγε ότι οι ΑΕΚτζήδες είναι αποβράσματα, πρεζόνια, αριστεροί και αναρχικοί. Συγνώμη, αλλά όταν ο δικηγόρος θεωρεί τις δύο τελευταίες λέξεις ως βρισιές, δεν πρόκειται εγώ να παίξω το παιχνίδι του Καλύβα και να κάνω πως δεν βλέπω ότι στο μίσος των ΒΒΒ για τους ΑΕΚτζήδες έπαιξε ρόλο ΚΑΙ ο νεοναζισμός.

Κι εδώ ο δικηγόρος βγάζει σέλφι με τον αζοφικό:

https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2023-08/F3AKx_qWYAAl5dG_0.jpg?itok=0JXgQqnh

(btw τα γκαρσόνια δεν στηρίζουν γενικά το λαό της Κροατίας, στηρίζουν ειδικά αυτούς τους τύπους, νεο-Ουστάσε και Αζόφ).

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το σκάνδαλο είναι ότι ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή στην ΕΛΑΣ να τους αφήσει να σουλατσάρουν με τα μαχαίρια από τα σύνορα ως μέσα στην Αθήνα και απλά να "παρακολουθεί διακριτικά".

Αυτό θα έπρεπε να είχαμε κάνει λάβαρο, να μιλάμε για ΚΡΑΤΙΚΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, αντί να τσακωνόμαστε για ναζί και αντίφες.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά οι αεκτζήδες είναι "αντίφα" μόνο σε κανένα παλτό (λέγε με Κατίδη) που του πουλήσαν κουραδομαγκιά, και στον παντελώς ανυπόληπτο Τσιάρτα. Στον Βίντα όμως (που είναι υπερεθνικιστής Κροάτης και φώναζε να καεί το Βελιγράδι) και στον Βράνιες που έχει τατουάζ τον τσέτνικ Momcilo Djujic που γενοκτονούσε μωρά Βόσνιων, κάνουν μόκο οι οριτζιναλαίοι και τους δέχονται στην ομάδα τους, γιατί δεν τους παίρνει να τους διώξουν και να χάσει η Ανώνυμη Εταιρία το πρωτάθλημα.

Γενικά εκτός από Ράγιο Βαγιεκάνο, Λιβόρνο και Σ. Πάουλι, κανένα άλλο οπαδικό κίνημα δεν είναι πραγματικοί βιωματικοί αντιφασίστες, μια ταμπέλα βάζουν επειδή είναι της μόδας για το lifestyle.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανέλαβε λένε τον δολοφόνο ο Κούγιας.

Κούγιας σημαίνει Μαρινάκης. Ο δολοφόνος είναι Έλληνας. Το ότι τον αναλαμβάνει ο Κούγιας σημαίνει πως ο Μαρινάκης λέει στον Μελισσανίδη "κοίτα με, είμαι τόσο αδίστακτος που βάζω τον υπάλληλό μου να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του οπαδού της ομάδας σου".

Ελληνική ΛΜΑΤ.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να χαρακτηριστούν οι σύνδεσμοι των ομάδων εγκληματικές οργανώσεις και να τους κλείσουν! Θα ξημερώσει ποτέ τέτοια μέρα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας;

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρε εδώ μέχρι και στρατιώτες του Ζελένσκι πάνω σε όλμους (!) γράφουν λευτεριά στα αδέρφια μας για τους Κροάτες, σημερινή φωτό:

https://i0.wp.com/www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/20230809/dynamo_kiev_bbb_2.jpg?resize=710%2C399&ssl=1

όπως έγραφαν οι Κροάτες free Azov:

https://i0.wp.com/www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/20230808/opadoi_ntinamo_zagrep.jpg?resize=710%2C399&ssl=1

όποιος αγνοεί τη χειροπιαστή αδελφοποίηση Κροατών και Ουκρανών νεοναζί (μέχρι και σε πεδία μαχών!) και τον ανθελληνικό της χαρακτήρα, απλά εθελοτυφλεί. Και να εθελοτυφλούν τα ΝΑΤΟικά γκαρσόνια να το καταλάβω. Να εθελοτυφλούν κάποιοι που δεν στήριζαν ποτέ αυτά τα καθίκια, γιατί;

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε αλάνια δεν είναι θέμα ναζισμού.

Ούτε, ξέρω γω, Καθολικισμού.

Είναι θέμα ΝΑΤΟισμού.

Ναι, δεν κάνω πλάκα. Τα παρακάτω είναι ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΙΑ που σήκωσαν Γεωργιανοί στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ:

https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/default/public/2023-08/23332212133221323.JPG?itok=CdOxjXQp

Το ένα λέει "Glory to the Heroes 07/08". Την ημερομηνία της δολοφονίας του Μιχάλη και το σύνθημα των Ουκρανών Μπαντερικών "δόξα στους ήρωες" (Heroyam Slava). Και το διπλανό λέει free BBB, δηλαδή αυτό που λένε κι οι ζελένσκηδες για τους Κροάτες.

Γεωργιανοί ρε σεις.

Γεωργιανοί ναζί δεν υπάρχουν. Τι είναι αυτό που ενώνει τους Γεωργιανούς σωβινιστές χούλιγκαν, τους Ουκρανούς, και τους Κροάτες; Ο φιλο-ΝΑΤΟισμός και η Ρωσοφοβία-Σερβοφοβία.

Και ναι, όλοι αυτοί μισούν και εμάς, γιατί στο (ασυνείδητα χαντιγκτονικό) μυαλουδάκι τους, μας θεωρούν εμάς τους Έλληνες σαν λαό ρωσόφιλων και αντι-ΝΑΤΟικών (επειδή ήμασταν το '99 με Σέρβους).

Δεν είναι ο ναζισμός η αιτία.

Είναι ο ΝΑΤΟισμός. Τους νεο-Ουστάσε τους εξέθρεψε ο Τούτζμαν, που τότε έφτιαχνε έναν φιλο-ΝΑΤΟικό κροατικό σωβινισμό. Τους Ουκρανούς Μπαντερικούς τους εξέθρεψε ο Ζελένσκι και πριν ο Ποροσένκο για να φτιαχτεί ο φιλο-ΝΑΤΟικός ουκρανικός σωβινισμός. Και τους Γεωργιανούς, που ονειρεύονται να μπουν στο Σουχούμι, και που πιστεύουν οι κακόμοιροι ότι ο Ουκρανός και ο Κροάτης είναι αδέρφια τους, ενώ ο Ρώσος και ο Έλληνας εχθρός, τους εξέθρεψε ο Σαακασβίλι για να έχει την κρίσιμη μάζα φανατικών που, όταν το ΝΑΤΟ διατάξει, θα πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Αυτά τα δίποδα είναι ΝΑΤΟικοί. Η υλική βάση που τους συντηρεί είναι η ύπαρξη του ΝΑΤΟ, που απαιτεί από αυτές τις χώρες να αναπτύσσουν έναν δυτικόφιλο σωβινισμό για να γίνουν αποδεκτές από την "κοινότητα των εκλεκτών" της Εσπερίας.

Οι χουλιγκάνοι αυτοί είναι εν δυνάμει στρατοί των δυτικόφυλων καθεστώτων των χωρών τους. Δεν είναι απλά κάποιοι καμμένοι με τις ομάδες.

Αν δεν υπήρχε ΝΑΤΟ (και συμφέροντα ΗΠΑ-Γερμανίας) δεν θα υπήρχε πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, οπότε δεν θα υπήρχε ανάγκη στρατολόγησης οπαδών από το κράτος, οπότε δεν θα είχαν μετατραπεί οι ΒΒΒ και οι κάθε ΒΒΒ σε κράτος εν κράτει, και δεν θα είχαν πάρει αέρα λόγω ατιμωρησίας να γυρνάνε την Ευρώπη μαχαιρώνοντας κόσμο και μετά να τους υποδέχονται στη χώρα τους σαν ήρωες.

Τραβηγμένο; Βάλτε τις τελείες δίπλα τη μια στην άλλη και θα δείτε ότι συνδέονται.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μάγκες Αρειανοί:

https://pbs.twimg.com/media/F3MZhFhW4AAZALF?format=webp&name=900x900

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ο Κυνηγός είπε...

Δηλαδή, οι Κροάτες (κανονικοί ναζί), έκαναν εκστρατεία σ' ένα άγνωστο μέρος γι' αυτούς (Ελλάδα), για να κοπανήσουν τους δήθεν αντιφασίστες αεκτζήδες.. Δεν ξέρω αν είναι ντεμέκ ή αληθινοί αντιναζί, αλλά αν θέλεις προσπάθησε να σηκώσεις ένα μικρό πανί με κανένα κέλτικο στα φιλαδέλφεια και σου δίνω 10' περιθώριο να τρέξεις. Είναι γνωστά τα μπραβιλίκια τους στα Εξάρχεια, την προστασία στο νοσότρος και άλλα πολλά. Μιλάμε για οπαδούς υπαλλήλους και μικροαφεντικά. Επίσης ένα άλλο παράδοξο είναι ότι χρησιμοποιούν αντιφασιστικά σύμβολα και ρητορική και δίπλα μοστράρουν τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό.. σκέτη τρέλλα!

Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι κατσαπλιάδες της ΕΛΑΣ υπαινίσσονται ύπαρξη ραντεβού θανάτου, κι αυτοί το κάνουν για να μειώσουν τις δικές τους ευθύνες για το ότι έχασαν τους Κροάτες. Κανένα ραντεβού θανάτου δεν υπήρχε. Αυτά κανονίζονται, δεν σκάνε στο ξεκούδουνο μέσα στη νύχτα.

Σάββατο, 12 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΕΚτζήδες είναι οι ΜΟΝΟΙ Έλληνες οπαδοί που σηκώσανε πανό υπέρ Ντονμπάς και θυμάτων Οδησσού:

https://i.obozrevatel.com/gallery/2018/2/16/4374245.jpg

Και για όσους κοντόφθαλμους λένε "μα είναι αντίφα καλέ": Ο εθνικιστής Στρελκόφ και ο κομμουνιστής Μοζγκοβόι χέρι-χέρι πολέμησαν το ΝΑΤΟ. Αν τα φέρει έτσι η ιστορία και όταν γίνει το μπαμ η Ορίτζιναλ βρεθεί στη σωστή πλευρά, τότε θα πολεμήσουμε χέρι-χέρι με την Ορίτζιναλ. Αν βρεθεί στη λάθος θα την τσακίσουμε, αλλά όχι επειδή είναι "αντίφα". Δεν έχουμε 1941. Το διακύβευμα του σημερινού κόσμου δεν είναι φασισμός-αντιφασισμός, αλλά ατλαντισμός-αντιατλαντισμός.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ σήκωσαν υπέρ Ντονμπάς πανό, προχτές (όχι το 2018) και μάλιστα με σημαίες ΛΔ Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ και την Σοβιετική της 79ης Ταξιαρχίας που σηκώθηκε στο Ράιχσταγκ:

https://dimpenews.files.wordpress.com/2023/08/image-36.png

Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν παρακολουθούσες και τίποτα άλλο από διεθνή νέα εκτός από ένα άκρως ρωσόφιλο μπλογκ όπως το παρόν,θα ήξερες ότι ο τίγρης τα τελευταία χρόνια κάνει χρυσές δουλειές με τους Κινέζους μονοπωλιστές

Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Αν παρακολουθούσες και τίποτα άλλο από διεθνή νέα εκτός από ένα άκρως ρωσόφιλο μπλογκ όπως το παρόν,θα ήξερες ότι ο τίγρης τα τελευταία χρόνια κάνει χρυσές δουλειές με τους Κινέζους μονοπωλιστές''

δεν διαβαζω παρον φιλαρακο, γενικα φροντιζω να ενημερωνομαι οσο γινεται λιγοτερο για ολα τα θεματα που εξελισονται γυρω μας, δεν γουσταρω επικαιροτητα και δεν γουσταρω τα πολλα-πολλα με κανεναν. το μονο που θελω ειναι η ησυχια μου. αν ο τζιμης ο τιγρης εμπλεξε σε σπειρα με σπουργιτια και ανοιξε νταλαβερια με ''κινεζους μονοπωλιστες'' με γεια του και χαρα του. ενας δευτεροτριτος μαφιοζος απο λαικη γειτονια, εριξε παλια του συνεταιρακια που τον εμπασαν στα κολπα και στα σαλονια (c est la vie..), κολληταρι του τρελαντωνη, λαθρεμπορος ολκης και τσατσος των αμερικλανων (δεν περνας ουτε απ εξω απο wall street αν δεν εχεις δωσει διαπιστευτηρια. οπως μασωνια φαση)

επισης.. η νεο-συντηρητικη/νεο-ορθοδοξη ρωσια του γεροκαγκεμπιτη με τα μποτοξακια ειναι ο,τι κοντινοτερο υπαρχει αυτη την στιγμη σε εθνικιστικο μοντελο. ενα σκληρα ταυτοτικο/εθνοκεντρικο καθεστως με οργανικη και κορπορατιστικη δομη και λειτουργια. οι περιουσιοι εχουν φαει τα σκαμπηλακια τους ηδη απο τον ιουνιο του 2000 με την περιφημη υποθεση γιουσινσκι (ακομα στο ισραηλ ''αυτοεξοριστος'' ζει αυτο το μουνοπανο). και μπερεζοφσκι (αυτοκτονημενος στο λονδινο το 2012)/χοντοκορφσκι (10 χρονακια στην μπουζου γιατι ετσι!) ειναι η κορυφη του παγοβουνου. η Δυση ειναι αυτη που εχει υποταχθει ολοκληρωτικα στην καμπαλ και στους μακαβαιους.

δεν ειναι οακκε εδω φιλαρακο, αλλου το ποιημα (btw, εκει στην οακκε κωλος και βρακι με δημητραδες, ελσινκια και hardcore fileleres. αλλου το ποιημα φιλαρακο..)

Κυριακή, 13 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ραντεβου δεν υπηρξε.Πληροφοριες για καθοδο κροατων υπηρξαν αλλα ολοι πιστεψαν οτι αφου θα τους φιλοξενουσαν σιγουρα οι πρασινοι στον κεντρικο τους θα γινοταν επιθεση στο δωματιακι(οπως ειχε γινει και με τους Αγιαξ).Ο τροπος που προσεγγισαν τη φιλαδελφεια το επιβεβαιωνει,καποιοι κατεβηκαν πευκακια και πηγαν απο το αλσος και καποιοι απο δεκελειας.Αν ειχε δοθει ραντεβου αυτο θα ηταν σιγουρα καπου πευκακια-περισσο ωστε να μην κινδυνευσουν ασχετοι και να μην υπαρχει τοσος φοβος απο την αστυνομια.Αυτοι εκαναν ενα γρηγορο ντου πριν προλαβει να μαζευτει ο κοσμος προσπαθωντας μαλιστα να μπουν και στο γηπεδο!Και εννοειται οτι τα περι ''ιδεολογικης κοντρας''ειναι μπουρδες,ουτε ολοι οι οπαδοι της ΑΕΚ ειναι αντιφα(η ''δυναμη κρουσης'' της Original,το Getto,ειναι εθνικιστες οπως και οι αλλοι συνδεσμοι που βρισκονται στο επανω διαζωμα της 21)oυτε οι κροατες ηρθαν ως εθνικιστες.Επισης τις σχεσεις των πρασινων με τους BBB τις ξεκινησαν οι αλβανοι αντιφα της 13 οχι οι εθνικιστες.Αυτο βεβαια δειχνει και το ποσο ''ιδεολογοι'' ειναι οι μεν και οι δε,οι ''αντιφα'' αλβανοι θεωρουν αδερφια τους τους κροατες(οπως ολοι οι αλβανοι ανεξαρτητα απο ιδεολογια)και οι θεωρητικα ''σκληροι ναζι'' ΒΒΒ δεν εχουν προβλημα να συμμαχησουν με αντιφαδες.Αυτο που με παραξενευει εμενα ειναι η πρεμουρα πολλων ελληνων εθνικιστων να υπερασπιστουν τους ΒΒΒ ενω οι ανθρωποι ειναι δηλωμενοι ανθελληνες και φιλοαλβανοι.Δηλαδη με την ιδια λογικη να υπερασπιστουμε και τους αλβανους και τους σκοπιανους εθνικιστες.

Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εθνικιστικός πυρήνας στους παναθηναικούς, παρά μεμονωμένες περιπτώσεις. Αν υπήρχε τέτοιος πυρήνας, τα προσφυγικά απέναντι θα γίνονταν φλαμπέ.

Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2023

 
ΑνώνυμοςΦοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος πυρήνας. Η συντριπτική πλειοψηφία της 13 είτε είναι αντιφασίστες είτε άσχετοι με τον εθνικισμό. Μεμονωμένες περιπτώσεις και μια κάποια παρουσία τους σε ορισμένους συνδέσμους, εντάξει υπάρχει. Τίποτα περαιτέρω.

Ό,τι έχει απομείνει δικό μας σε εξέδρες είναι κάποιες σχετικά πιο εμφανείς παρουσίες στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αλλά και αυτές πολύ αδύναμες. Στον Άρη υπάρχει μόνο ένα πανό των Ιερολοχιτών (με ελάχιστους από πάνω και δεν ξέρουμε αν υπάρχει και αυτό ακόμη), στον Ηρακλή και τον Πανιώνιο σχεδόν κανείς από τους παλιούς δεν ασχολείται και σήμερα έχουν τις πιο antifa εξέδρες. Στην ΑΕΚ είναι ακόμη πιο ανίσχυρες οι οποίες εθνικιστικές παρουσίες. Στην original είναι σχεδόν απαγορευμένος ο δικέφαλος και έχει αντικατασταθεί από την μπόμπα. Οι υπόλοιποι σύνδεσμοι που αναφέρονται δεν έχουν την παλιά τους ταυτότητα.

Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.

Υπαρχουν συνδεσμοι και groups της 13 που ειναι εθνικιστες.Eρυθρος,Κολωνος,Καματερο,Νοτιοι,East End,καποιοι επαρχιακοι.Μεμονωμενοι εθνικιστες υπαρχουν και σε αλλους.

Στον ΠΑΟΚ το πανω χερι εχουν παρει οι εθνικιστες απο χρονια.Γιαυτο ολοι οι αντιφα εχουν παει στον σφ θυρα 4 που ειναι και ο μονος αριστερος.Γιαυτο ειχε φαει και πεσιμο απο αλλους συνδεσμους.Τις επιθεσεις στη Λιμπερτατια και στους αναρχικους της προοδευτικης εκρηξης αυτοι τις ειχαν κανει.Δεν ειναι τυχαιο και το μισος με τους αντιφα της αυτονομης του Ηρακλη(οι οποιοι με τους ομοιδεατες τους στον Αρη τα εχουν ψιλοβρει).Στον Ολυμπιακο δεν υπαρχει καν αντιφα πυρηνας.Οσοι ασχολουνται με πολιτικα ειναι εθνικιστες,ισχυει βεβαια το no politica και γιαυτο δεν ανεβαινουν σχετικα πανια οπως παλιοτερα.Στον Αρη οι Ιερολοχιτες δηλωνουν απολιτικοι αλλα οι παλαιοτεροι ειναι εθνικιστες(ο Σαμ ο ιστορικος αρχηγος τους ηταν δηλωμενος εθνικιστης).Στον Ηρακλη εχουν το πανω χερι οι αντιφα της αυτονομης αφου εξαφανισαν ολους τους αλλους,οχι οτι δεν υπαρχουν μεμονωμενοι εθνικιστες,μαλιστα εγινε μια προσπαθεια προσφατα να οργανωθουν με το Blue Power αλλα δεν προχωρησε.Και στον Πανιωνιο υπαρχουν καποιοι εθνικιστες,ειναι αυτοι που πανε διπλα στους πανθηρες και βαζουν την ελληνικη.Στην ΑΕΚ παντα φιγουραρει ο δικεφαλος στα πανια(μαζι με τη μπομπα αφου ειναι σημα του συνδεσμου)αλλα ακομα και στην Original το Getto ειναι εθνικιστες,το τοτενκοπφ εχουν για σημα.Φαινεται αυτο κι απο τις αναρτησεις τους εναντια στην παγκοσμιοποιηση και στην ΛΟΑΤΚΙ ατζεντα.Οι υπολοιποι συνδεσμοι ειναι πατριωτες/εθνικιστες,κυριως οι Πατησιωτες,οπως και η μεγαλη πλειοψηφια του απλου κοσμου αφου Βυζαντιο,Ορθοδοξια,Αλυτρωτες Πατριδες ειναι στην ταυτοτητα της ομαδας.Ακομα και οι αντιφα της ΑΕΚ εχουν κατηγορηθει απο τους αλλους αντιφα οτι ειναι κρυφοεθνικιστες γιατι χειροκροτουν ''εθνικιστικα'' δρωμενα οπως αυτα στα εγκαινια της Αγιασοφιας(συν τις επιθεσεις στη Στρουγκα,στο αντιφα φεστιβαλ της Ν.Ιωνιας κτλ)

Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γνωστά αυτά που γράφεις για ορισμένους συνδέσμους του Παναθηναϊκού (όχι για όλους όσους αναφέρεις και μάλιστα στο σύνολό τους) αλλά δεν τους αναφέραμε αναλυτικά. Καλό είναι να μην τους αναφέρουμε γιατί μπορεί να βρεθούν σε επικοινωνιακά δύσκολη θέση. Γράφουμε πιο γενικά τι ισχύει χωρίς να δίνουμε λεπτομερείς πληροφορίες.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί ξεκάθαρα το no politica που σημαίνει marinacika.

Στην ΑΕΚ βάζεις πολλούς στην από δω μεριά. Στο ίδιο το Γκέτο οι ιδρυτές δεν ασχολούνται πλέον.

Ξεχάσαμε την πιο καθαρή εθνοκεντρική εξέδρα που είναι αυτή της Προοδευτικής.

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τιμή και Δόξα σε όσους Έπεσαν πολεμώντας ενάντια στον ΝΑΤΟικό φιλελευθερισμό και τους ευρωατλαντιστές

ΣΙΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

https://xrisiavgi.com/2023/08/15/17/158652/

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνήθως δεν γράφω σε φόρμες σχολίων γιατί δεν έχω την όρεξη να μαλώνω, αλλά θέλω να προσθέσω κάτι για την εθνικιστική παρουσία σε κερκίδες. Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή έχει τον δυνατότερο εθνικιστικό πυρήνα στην Ελλάδα, για αυτό κιόλας έχει χρόνια να ανέβει αντιφά πανό στην 4. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει ανοιχτός εμφύλιος με ντου που κάναμε και στα κεντρικά της 4 όπου ανοίξαμε κεφάλια και τώρα τρέχουμε να μαζέψουμε λεφτά για δικαστικά έξοδα. Γενικά τα τελευταία χρόνια κυριαρχούμε στην 4 και επικρατούμε στα δυτικά σε σημείο που τραβάμε χαιρετούρες έξω από γραφεία συνδέσμων κτλ. Ο ιερός λόχος δεν υπάρχει πλέον στον Άρη και ο Ηρακλής έχει μόνο τα άπλυτα της ΑΘ10 που τους κάναμε ντου και δεν εμφανίστηκαν, έξω από τα γραφεία τους ακόμα υπάρχουν ταγκιές με εθνικιστικό παοκτσίδικο περιεχόμενο. Χάρηκα πάντως που ξαναγράψατε για τον οπαδισμό, old school άρθρο της ΦΛΕΦΑΛΟ.

WildWest

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον βορρά. Καλό είναι βέβαια να αποφεύγονται τα ανοίγματα κεφαλιών για διάφορους λόγους, εκτός και αν πρόκειται για την υπεράσπιση της δικής μας σωματικής μας ακεραιότητας.

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Υπάρχει πάντως η απορία αφού σας αρέσει να διαβάζετε την λέσχη γιατί δεν έρχεστε να φτιάξουμε και στην Θεσσαλονίκη έναν δυνατό πυρήνα. Εκτός και αν στελεχώνετε άλλες οργανώσεις.

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΙΤΛΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΪΓ.

ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάντως πέρα από τους οργανωμένους, στο υπόλοιπο κομμάτι των οπαδών του ΠΑΟ δεν έχει γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε φιλία με τους Κροάτες. Οι ΑΕΚτζήδες πάλι φαίνεται να συμπαθούν τη Μαρσέιγ σχεδόν πάνδημα, ακόμα και αυτοί που δεν είναι Ορίτζιναλ. Χτες σε καφετέριες και ΜΚΔ, στο Ντιναμό-ΑΕΚ η μεγάλη πλειονότητα των Παναθηναϊκών ήταν με την ΑΕΚ. Λίγο πιο μετά στο Μαρσέιγ-ΠΑΟ έβλεπες ΑΕΚτζήδες να πανηγυρίζουν τα γκολ των Γάλλων.

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κλείνει τους συνδέσμους ο Μητσοτάκης και λέει θα υπάρχει μόνο ένας κεντρικός της ΠΑΕ. Και γω ρε βούρλο πώς θα πηγαίνω από Καστοριά Θεσσαλονίκη χωρίς την βοήθεια του συνδέσμου? Θα πρέπει να δίνω κάθε Κυριακή τον μισό μου μισθό σε βενζίνες? Σκατά στην Ευρώπη της ΟΥΕΦΑ και σκατά στους εδώ ευρωπαϊστές

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν το να μιλάμε για πολιτικά συνειδητοποιημένους οπαδούς στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί άνοστο ανέκδοτο. Τα κλαμπ αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια άγονται και φέρονται ανάλογα με τις διαθέσεις των ιδιοκτητών, για το καλό των συλλόγων βεβαίως βαεβαίως. Οι παοκτζήδες μπορεί να έχουν αυτή την περίοδο κάποιον σχετικά ισχυρό εθνικιστικό πυρήνα, αλλά που ήταν την περίοδο των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία; Ο πατερούλης Σαββίδης έδωσε εντολή, κι αυτοί έκαναν μόκο. Μια απόπειρα εκδήλωσης για το μακεδονικό ζήτημα έγινε από ένα συγκεκριμένο κλαμπ και μαζεύτηκαν 100 άτομα. Την περίοδο εκείνη το σίχαμα ο Καμμένος έκανε σουλάτσο στην Τούμπα και δεν ακούστηκε κιχ. Στην 4Α, μια χαρά σηκώνεται το γνωστό πανί της βουλγαρίας, όπως επίσης και πανί με αστέρι. Για Ηρακλή - Άρη δεν συζητώ, απλά να πω ότι τα περί εθνικισμού του Σαμ είναι για γέλια. Οι Ιερολοχίτες χρόνια στην ανυποληψία τα ξύδια και τα ναρκωτικά, μόνο εθνικιστικό πνεύμα δεν καλλιεργούσαν.
Στην Αθήνα ακόμα πιο χάλια. Τάχα οι ολυμπιακοί είναι εθνικιστές και είδαμε προσφάτως πως τίμησαν τον δολοφονημένο, υπάλληλο, και γυρολόγο μπράβο από τον Κορυδαλλό. Τους έκανε όλους μάγκες ο Κόκκαλης, ενώ οι μισοί τουλάχιστον θα έπρεπε να ήταν κάπου αλλού. Οι παναθηναικοί πυροβολούνται και βομβαρδίζονται μεταξύ τους, ενώ η περίφημη αδελφοποίηση με τους Κροάτες, δεν έγινε με πολιτικά ή άλλα κριτήρια, αλλά για να τακιμιάσουν με το αντίπαλο δέος των Σέρβων φίλων των ολυμπιακών. Τέλος οι αεκτζήδες, έχουν στο γκέττο επί κεφαλής έναν τύπο ο οποίος είναι μεν πολεμική μηχανή, αλλά από μυαλό κουκούτσι. Προπονεί στο ξύλο και στις συμπλοκές πιτσιρικάδες για το μεγαλείο της άεκ.. Όλα αυτά αλλάζουν, όταν κάποια κεφάλια αποσύρονται από την ενεργό δράση και η ''πολιτική ιδεολογία'' πάει περίπατο. Όλα είναι ρευστά γι ΄ αυτό μην ψάχνετε πολιτικές ταυτότητες στα γήπεδα. Δυστυχώς όλοι λειτουργούν με τα καπιταλιστικά πρότυπα.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο μωρός ανώνυμος. Ο νατοϊσμός είναι το πρόβλημα όχι το ιδεολογικό προφίλ. Υπάρχουν φασίστες και αντιφασίστες που στέκονται και στην μία μεριά και στην άλλη.

ανακοίνωση οπαδών παρτιζάν προς παοκτζήδες:

"Πέραν της φιλίας μας, αισθανόμαστε πως οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά τα θέματα τα οποία πηγαίνουν πολύ πέρα από τον τομέα του αθλητισμού και των οπαδών του ποδοσφαίρου. Αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν με την επιβίωση της Άριας Φυλής μας και την αναγέννηση της μητέρας μας Ευρώπης, η οποία έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο στα χέρια των Σιωνιστών εξουσιαστών και ναυαγεί όλο και βαθύτερα με τις άοπλες επιθέσεις των φιλελεύθερων πολιτικών, των αναρχο-κομμουνιστών και των έγχρωμων καθαρμάτων, από το 1945 και μετά."

Αυτοί τώρα τι είναι; Καλοί; κακοί; Μέτριοι; O Ρώσος ε/ς Barkashov που υποστηρίζει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς τί είναι;

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λεει ο φιλος απο βορρα για τον ΠΑΟΚ,ετσι ειναι.Μια διορθωση για τον Αρη.Ο Ιερος Λοχος ειναι εθνικιστικη οργανωση ασχετη με ομαδες.Προφανως εννοει τους Ιερολοχιτες,καθαρα εθνικιστες παλαιοτερα,οι οποιοι διαλυθηκαν για ενα διαστημα και εκτοτε ξαναλειτουργουν κανονικα.Πλεον δηλωνουν απολιτικοι αν και για ενα μικρο διαστημα ειχε ανοιξει ενα εθνικιστικο παραρτημα τους.Μαζι τους εχει παει και ο πρωην Super 3 Ευοσμου.

Για τα υπολοιπα.

Αυτοι της 13 που ανεφερα ειναι καθαρα εθνικιστικοι.Οσοι ειναι μεικτοι(και ειναι αρκετοι)δεν τους ανεφερα καν.Ενταξει γνωστα ειναι αυτα στον οπαδικο χωρο δεν νομιζω οτι δημιουργειται προβλημα.

Και στον Ολυμπιακο και στον Παναθηναικο ισχυει το no politica.Βεβαια η πατριωτικη/ορθοδοξη/φιλοσερβικη γραμμη ειναι παγιωμενη στην 7 οποτε δεν αφηνει περιθωρια σε αντιφα.Φυσικα τα ορια τα θετει η διοικηση,συμφωνουμε.

Στην ΑΕΚ αν το ψαξεις αντιφα πλην original δεν υπαρχει.Γιαυτο ποτε δεν θα δεις σημαιες παουλι η λιβορνο σε αλλο σημειο του γηπεδου.Ουτε στο απεναντι πεταλο του ΟΑΚΑ μεχρι περυσι ουτε στο επανω διαζωμα της 21 φετος.Βεβαια δεν λεω οτι ολοι οι αλλοι ειναι εθνικιστες,πατριωτες ομως σιγουρα ειναι.Απο το Getto ο ενας απο τους αρχηγους εφυγε ο αλλος παραμενει.Και η Προοδευτικη(με το βυσσινι getto εμπνευσμενο απο αυτο της ΑΕΚ)και η Καλαματα εχουν δυνατο εθνικιστικο πυρηνα.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι Ghetto δεν είναι εθνικιστές αλλά όλοι οι άσχετοι γράφετε εδώ τις βλακείες σας. Το ότι έχουν Τοτενκοπφ δεν λέει τίποτα. Και οι Μισφιτς του γαύρου έχουν Τοτενκοπφ και ούτε αυτοί είναι εθνικιστές. Οι μόνοι εθνικιστές στην ΑΕΚ είναι οι Πατησιωτες. Όσο για τον Παναθηναϊκό έχει πυρήνες εθνικιστικούς απλά δεν φαίνονται. Δειλά δειλά η ταγκια ΝΟΠΟ επανεμφανίζεται στους τοίχους.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ο Μποβιατσος Κ είπε...

Πρωτα απο ολα το αρθρο με καλυπτει...Εμεις απλα ανακαλύψαμε την ..ρόδα, στο Ελλαδισταν το έτος 2023. Ανακαλύψαμε τα ραντεβού των οπαδών. Και φυσικά με λίγο απαραίτητη σάλτσα ναζιστική, αφού πουλάει, φτιάχνουμε εκρηκτικό φαγητό. Ιδιαίτερα αγαπητό στους αντιφαδες πατριωτες καλύτερα από ότι στους αριστερούς.
Αυτά τα γεγονότα, συγκρούσεις ομαδικές με συμμαχίες, είναι ένα καθημερινό μενού ειδικά στην Κεντρική Ευρώπη, όπου οι αποστάσεις είναι μηδαμινές και εύκολες.
Ανεξαρτήτου ιδεολογιας ομάδες οπαδών συγκρούονται παντού και τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με την ιδεολογία τους αλλά με τον χουλιγκανισμο. Ετεροκλητες συμμαχιες, μεταξύ οπαδών από χώρες που έχουν διαφορές, ιδεολογίες διαφορετικές κτλ.
Φυσικά υπάρχουν και αυτές που στηρίζονται στην ιδεολογία, αφού έχει ανοιχτεί μια βεντέτα τα τελευταία χρόνια και φάνηκε και από τα πανό στήριξης στους Κροάτες από την μία και στην Αεκ από την άλλη.

Τα ίδια και χειρότερα, πλην νεκρού από τύχη φυσικά δεν έσκασε, είχαν γίνει στην Νάπολη τον χειμώνα, όπου 500 σκληροί χούλιγκαν της Αιντραχτ, με απαγόρευση να δουν αγώνα στην Νάπολη, κατέβηκαν πρώτα στο Μπεργκαμο( αδερφοποιημενοι με Αταλαντα), και έπειτα με την καθοδήγηση των Αταλαντινων , πήγαν στην Νάπολη όπου και επι δύο μέρες έγινε της πόπης..τεράστιες καταστροφές στην πόλη,, μαχαιρωμενοι,,τραυματίες κτλ

Συναγωνιστής Μπεργκαμασκος μου τα διηγήθηκε και το παράδοξο ήταν ότι τα χουλιγκανια της Αιντραχτ έχουν ένα πολύ δυνατό πυρήνα αντιφα, η Αταλάντα ήταν παλιά αλλά ωρα έχει αλλάξει. Απλά ένα παράδειγμα φέρνω.
Εδω τώρα όλα προς εκμετάλλευση. Ευκαιρία για κάποιους να βγάλουν και το θρησκευτικό τους μενος εναντια στους ...βαρβάρους κροατες( επειδή ειναι καθολικοι), λες και οι Σέρβοι χουλιγκανς σε κερνάνε περγαμόντο με καφέ. Και φυσικά οι γραφικές δηλώσεις πατριωτικου κομματος, οπαδων της ορολογιας της Σχολης της Φρανκφούρτης, που ρίχνει ευθύνες στους νεοναζί Κροάτες ότι ξεκινησαν τον εμφύλιο στην Γιογκοσλαβια..ζούμε απίθανες στιγμες. Πόσο να αντέξουμε ακόμη.
Να είστε καλά και καλή συνεχεια

Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μωρέ ξαναλέω γιατί μάλλον κι ο Μποβιάτσος τα σχόλια του προηγούμενου άρθρου δεν τα διάβασε.

ΟΥΤΕ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΚΡΟΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. Ίσα-ίσα με Ιρλανδούς και Σκωτσέζους καθολικούς είμαστε, όχι με τις προτεσταντικές κοπριές τους Loyalists. Το πρόβλημά μας είναι ότι οι συγκεκριμένοι (ΒΒΒ) αποτελούν στην πράξη παρακρατικό βραχίονα ενός ΝΑΤΟικού κράτους, ότι στα 90s ανήκαν στο γενοκτονικό κόμμα HSP του Dobroslav Paraga, ότι Πρόεδρος χώρας κάνει συνεχώς δηλώσεις για την ασφάλειά τους που δείχνει ότι νοιάζεται μην τους χάσει.

Αυτό μας πειράζει στους ΒΒΒ. Όπως αποτέλεσαν οι της Μέταλιστ στην Ουκρανία του 2014 τη βάση για Αζόφ-Κράκεν.

Κι οι Delije στη Σερβία το ίδιο είναι, μισθό από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους παίρνουν κάμποσοι από αυτούς. Αλλά όταν είσαι εν δυνάμει παρακρατικός στρατός ΝΑΤΟικής χώρας - ξαναλέω ΝΑΤΟικής, εκεί είναι το κλου - είσαι εχθρός μας.

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα, είναι αναμφισβήτητο ότι τον πόλεμο στην Κράινα και την Ανατολική Σλαβωνία - που άναψε τη σπίθα του πολέμου στην υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία - τον ξεκίνησε ο Τούτζμαν με τη στήριξη του γερμανικού μονοπωλιακού καπιταλισμού. Θα χρησιμοποιούσα τον όρο νεο-Ουστάσι αντί για νεοναζί, αλλά αυτοί τον ξεκίνησαν. Δεν ξέρω αν ο Κ. Μ. υπονοεί ότι συνέβη το αντίθετο.

Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2023

 
Ο Hellas Verona Athens Club είπε...

Για τους Ιρλανδούς έχω αμφιβολίες. Έχω δει ματσάκια στην Σκωτία και η Σελτικ ειναι φουλ αντιφα και σκουπίδια.Απο την άλλη η Ρειτζερς έχει αλλά κόλπα που σίγουρα τα προτιμώ. Δεν μιλώ για κάποια ιδιαίτερη ιδεολογική κατάρτιση αλλά σίγουρα τους προτιμώ, όπως και πολλοί του χώρου στην Ευρώπη. Εγώ μιλάω από προσωπική πείρα με γνωριμίες σε γήπεδα της Ευρωπης , και για τους ΒΒΒ,που οι Ιταλοί συναγωνιστές της HELLAS για παράδειγμα, δεν θα έλεγα ότι θα έπιναν μπύρα μαζί.. αντίθετα θα αντάλλασαν αλλά δωράκια.
Τέλος πάντων σεβαστό ότι και να λέει ο καθένας. Να είστε καλά.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι της Ρέιντζερς είναι Βρετανιστές. Σκατά στα μούτρα τους. Οι της Σέλτικ είναι αριστεροεθνικιστές of a kind, και κυρίως Αντισιωνιστές (θυμόμαστε πανό σε αγώνα εναντίον Χάποελ Μπερ Σεβά που μάλιστα τιμωρήθηκε η Σέλτικ από τη Σιωνόδουλη ΟΥΕΦΑ).

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα εθνικιστες ειναι το Getto(ουτε να το γραφεις δεν ξερεις εχεις και αποψη)και τοτενκοπφ εχουν και με ελληνικες εχουν φωτογραφηθει και ποσταρισματα εναντια στην αριστερη ατζεντα εχουν.Ναι και οι Misfits και οι Northerners του ΠΑΟΚ τυχαια εχουν τοτενκοπφ.Μαλλον και το παλιο της ΑΕΚ με το motto των SS(Meine Ehre heißt Treue)εξαρχειωτες το εβγαζαν.Και οι Πατησιωτες ειναι εθνικιστες και πολλοι αλλοι.Και αναβιωση της ΝΟΠΟ υπαρχει.Το οτι δεν φαινονται τοσο οι εθνικιστες της 13 ειναι λογω του no politica αν και οι ιδιοι οι αντιφα λενε οτι εχουν πιασει τα κουμαντα(εκαναν και αποχη καποτε γιαυτο το λογο)

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνηθως οι αδελφοποιησεις αφορουν οργανωμενους οποτε λογικο να μην αγγιζει τους υπολοιπους πρασινους η σχεση με Ντιναμο.Για τον φιλο που αναφερθηκε στη Μαρσειγ,ειναι αληθεια οτι ολοι οι ΑΕΚτζηδες την συμπαθουν.Και υπαρχει λογος γιαυτο,η κοινη καταγωγη.Μαλιστα η φιλια ξεκινησε την εποχη που οι Commando Ultra ειχαν ισχυρο εθνικιστικο πυρηνα με τους Weiss-Blau Korps.Γιαυτο και δεν τους σταματησε το γεγονος οτι στην κερκιδα της ΑΕΚ σε εκεινο το ματς στη Μασσαλια το 89 υπηρχε γερμανικη σημαια και πανο της Original με κοκκινες σβαστικες.Βεβαια μετα οι CU εγιναν αντιφα παραμενουν ομως υπερηφανοι για την ελληνικη τους καταγωγη και σηκωνουν ελληνικες σημαιες.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ναι οι Αλγερινομαροκινοί ούγκανοι της Μαρσέιγ που κλέβανε πορτοφόλια Ελλήνων πριν το ματς με ΠΑΟΚ, νοιάζονται για την... κοινή ελληνική καταγωγή Μαρσέιγ-ΑΕΚ. Τι πίνετε μερικοί;

Πέμπτη, 17 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άπιστοι στρασσερικοι κρυπτομπολσεβικοι ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ και είμαστε χιλιάδες.Ετοιμαστειτε σιγουλια,σιγουλια για άγονη γραμμή και καταναγκαστικά έργα.Εμεις οι τελευταίοι πιστοί τουΤευτονικου Τάγματος,εμείς οι γνήσιοι κληρονόμοι της απωτατης Θούλης,εμείς η θεία σπορά από τον Αλντεμπαράν,με την βοήθεια του Λευκού Χριστου-Μπαλντουρ-Μπελενου-Απολλωνα θα σας ξαποστειλουμε όλους στο έρεβος της Χελ.
Ζiggy Χέιλ,χίλια χρόνια Χίμλερ,αιθεροβαμονες ρομαντικοί.
Ο φραπές γαρ γλυκυς.
http://ixnos.blogspot.com/2023/08/blog-post_19.html?m=1

Πέμπτη, 17 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αθήνα-Πάτρα (220 χλμ) σε 9 ώρες.

Μητσοτακισμός, το τελευταίο στάδιο του κατσαπλιαδισμού.

Πέμπτη, 17 Αυγούστου, 2023

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μιας και αναφέρθηκε ο "μητσοτακισμός" ας επανέλθουμε στο θέμα του άρθρου. Το σκουπίδι που γεύεται τον πρωθυπουργικό θώκο αποφάσισε να κάνει κάποιες κινήσεις αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Πέρα από το γεγονός ότι οι αποφάσεις είναι γελοίες, ξαναφορεμένες και στο παρελθόν αποτυχημένες το σημάδι που δείχνει εκείνο που διαφοροποιεί τους δεξιούς και τους φιλελεύθερους από τους εθνικιστές είναι το εξής:
Ο Σταμάτης έγραψε ότι αν υπήρχε σοβαρό κράτος οι εκπρόσωποί του θα συζητούσαν απευθείας με τους οργανωμένους, τους πρωταγωνιστές του θέματος. Ο αστός, δεξιός, φιλελεύθερος τενεκές μίλησε με τους ανθρώπους της τάξης του. Με τους μεγαλοαστούς προέδρους των ομάδων χωρίς να καταδεχτεί να συζητήσει με τους ίδιους τους εμπλεκόμενους.
Ασφαλώς το έκανε γιατί θεωρεί ότι οι πρόεδροι των ΠΑΕ ελέγχουν πλήρως τους οργανωμένους (δεν ισχύει πάντα), γιατί ξέρει ότι απλά κοροϊδεύει τον ανόητο μέσο ψηφοφόρο, γιατί γνωρίζει ότι οι ίδιοι οι πρόεδροι μόλις καταλαγιάσει το θέμα θα συνεχίσουν να τρώγονται σαν τα σκυλιά για τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως γιατί, ως γνήσιο μεγαλοαστικό φιλελεύθερο φερέφωνο μιας γενιάς προδοτών του έθνους, απαξιώνει την συζήτηση με απλά παιδιά που δεν έχουν μεγαλοαστικές καταβολές.

Πέμπτη, 17 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Νομιζω το δεξιος ειναι κατ'ευφημισμο για τον Κουλη,οι παλιοι δεξιοι της ΝΔ θα τον περναγαν πειθαρχικο.Ο τυπος εχει υιοθετησει ολη την ατζεντα της αριστερας,ολη.Δεν ειναι τυχαιο οτι η ΛΟΑΤΚΙ πτερυγα εχει ισχυροποιηθει και μαλιστα με ανθελληνες τυπου Καιριδη κτλ.Που πιστευω οτι πολλα απο αυτα που ειχε πει ο Καιριδης οπως ''ειμαστε παιδια των Οθωμανων''και''ο Μεγαλεξανδρος δεν ειναι σπουδαιοτερος απο τα σκουπιδια της πολυκατοικιας μας''κτλ ουτε οι κλασικοι αριστεροι θα τα ελεγαν.Ισως καποιοι ημιτρελοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Και σιγα μη συζητησει με τους οργανωμενους.Γιατι για να ακουσει αντιθετες γνωμες?απλα θελει τη τυπικη υποστηριξη των προεδρων(για να το παιξει δημοκρατης) για να ξαναεφαρμοσει μια παλιοτερη αποφαση του ωστε να το παιξει αυστηρος στον χουλιγκανισμο και να τον επικροτησει η πλειοψηφια του απλου κοσμου.Αυτο τον ενδιαφερει ουτε να λυθουν τα προβληματα ουτε τιποτα.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εφόσον ο ιδεολογικός προσδιορισμός "Δεξιά" περιλαμβάνει την αποδοχή του κεφαλαιοκρατικού συστήματος της ελεύθερης αγοράς, αν τον σκάψουμε λίγο υπομονετικά θα βρούμε στοιχεία διεθνισμού που δεν γίνεται να αποφευχθούν. Εξάλλου ιδεολογικά ο νεοφιλελευθερισμός είναι ξεκάθαρα μορφή Δεξιάς. Μεταμοντέρνας αλλά Δεξιάς.

Το μητσοτακεικο είναι από την δεκαετία του '80 εισηγητής του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα. Ασχέτως αν οι ιστορικές συνθήκες δεν του επιτρέπουν να τον εφαρμόσει πλήρως. Πέρα από τα Λοατκι κλπ ο Μητσοτάκης εμφανίζεται με το ίδιο θράσος σε εκκλησιαστικές λατρευτικές τελετές, σε στρατόπεδα και σε χώρους που εκφράζουν την παραδοσιακή Δεξιά. Γιατί αυτό ακριβώς είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Η περισσότερο αναλγητη θρασύτητα του οικονομικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού κολλημένη με τον αυταρχισμό ενός μικρού κράτους-αστυφύλακα και την αισθητική της πλαστικής σημαιούλας σε παρελάσεις εθνικών επετείων.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι αλγερινομαροκινοι δεν εχουν σχεση με Ελλαδα ετσι κι αλλιως.Για τους λευκους Μαρσεγιεζους λεμε.Και ναι μεν υπαρχει αγαπη για την Ελλαδα αλλα επειδη η οπαδικη αδελφοποιηση ειναι με την ΑΕΚ φυσικα δεν θα αγκαλιασουν οποια ελληνικη ομαδα παει στη Μασσαλια.Ειναι σαν να λεμε οτι επειδη οι Σερβοι γενικως συμπαθουν τους Ελληνες(και το αντιστροφο)θα ανταλλασουν κασκολ οι Delije με την 13 η οι Παρτιζανοι με τον Αρη.Εμεις μια χαρα καθαρα πινουμε εσυ προσεξε τις μειξεις σου.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι αλγερινομαροκινοί μια χαρά σχέσεις έχουν με Ορίτζιναλ. Και στο σκηνικό στο ΑΕΚ-Άγιαξ το '18 και στα σκηνικά στο Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ πέρσι μαυριδεροί το ρίξανε το ξύλο. Σιγά μην κάνετε και face control να βρείτε λευκούς μαρσεγιέζους.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η αδελφοποιηση εχει γινει με τους CU που ειναι κατα βαση λευκοι.Το οτι στα σκηνικα μπορει να συμμετεχουν κι αλλοι(ειδικα στη Μασσαλια)δεν λεει τιποτα αλλωστε δεν υπαρχουν ιδιαιτερες σχεσεις αλλα ουτε και αντιπαλοτητα με τους υπολοιπους συνδεσμους της Μαρσειγ.Δεν ξερω τι ομαδα εισαι αλλα και πολλοι πρασινοι γουσταρουν Παρι(ειχαν ερθει καποτε και στο ΑΕΚ-Παρι στο ΟΑΚΑ)αλλα και κοκκινοι(εχουν σχεσεις κυριως με ενα γκρουπ Σερβων).Η οποια Παρι εχει επισης πολλους μαυριδερους.Οποτε αυτα τα πονηρα αστα.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα πονηρά εσύ άστα. Όπως έδερναν μαζί αεκτζήδες και μαυριδεροί αντίφα μαρσεγιέζοι τα παόκια πέρσι, έτσι και όποιος άλλος οπαδός ελληνικής ομάδας το πράξει θα φάει κράξιμο εδώ μέσα. Πρώτα είμαστε εδώ μέσα εθνικιστές και μετά με ομάδες.

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ω ρε μάνα μ' τι σενάριο ήταν αυτό!

Το γκολ της πρόκρισης της ΑΕΚ το βάζει ο Βίντα ο καραφασίστας ο Κροάτης με τις χαιρετούρες, που είναι και ο ίδιος ΒΒΒ αλλά δεν τους πειράζει τους αεκτζήδες να τον έχουν στην ομάδα τους!

Ώι ώι μάνα μ'!!!

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βίντα

https://www.youtube.com/watch?v=3uzTvTH8D3Y

χεχεχεχεχεχε

όλον τον αντιναζισμό η φλωρίτζιναλ τον έβγαλε στον κακομοίρη τον Κατίδη

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τελευταία βδομάδα τα τσιράκια των γιάνκηδων, Παπαχελάς - Ιγνατίου, ξεκίνησαν χλιαρή αλλά σταθερή κριτική σε Κούλη. Κουτί τους έκατσε που καίγεται η Αλεξανδρούπολη, αν έχουν πάρει εντολή από γιουεσέι να κράζουν Κούλη για κάποιο λόγο, προβλέπω την επόμενη βδομάδα να εντείνουν το κράξιμο, σε στυλ, καλά ρε εκεί θα βάλουμε τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα κι εσύ δεν έχεις φροντίσει ούτε την αντιπυρική προστασία;

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξύ οι πραγματικοί αντιναζί της Rayo Vallecano, όταν είχε έρθει στην ομάδα τους το ναζίδι ο Ουκρανός ο Ζοζούλια, ενώ τον είχαν ανάγκη αγωνιστικά, τον διώξανε με τις κλωτσές μέσα σε 48 ώρες.

Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα λαϊκά φτωχόπαιδα των συνδέσμων. Όλοι με κράνη και γάντια μηχανής. Λεφτά για διπλώματα, μηχανές και βενζίνες ΔΕΝ έχουν τα φτωχόπαιδα.

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε μην υπερβάλλουμε τώρα.Ναι υπάρχει φτώχεια και δυσκολίες αλλά τα έξοδα για ένα δίπλωμα και τις βενζίνες της μηχανής δεν είναι τόσο ακριβά

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η γνώμη της λέσχης για τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου,ευρωβουλευτή που ήταν στέλεχος της ΧΑ και τώρα ανήκει στον ΙΣΤΟ;Σε πολλά του άρθρα στο παρελθόν εκθείαζε τον ρομαντισμό,δείχνοντας να έχει μεγάλη γνώση του ζητήματος.

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν τον έχουμε γνωρίσει. Ούτε τα κείμενα που αναφέρεις έχουμε υπόψη. Δεν στέλνεις κανένα να πάρουμε μια εικόνα;

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κυρίως στο περιοδικό προ δεκαετιών τα έγραφε αυτά, αλλά ψάχνοντας πιο σύγχρονα βρήκα αυτό https://xrisiavgi.com/2020/04/28/19/136911/

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλό άρθρο είναι. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη το site στο οποίο έγραψε το άρθρο, ίσως είναι παράλειψη μια αναφορά και στις καθαρά πολιτικές ιδέες του Πόε. Υπάρχουν ενδιαφέροντα αποσπάσματα επιφυλακτικότητας (το γράφουμε κομψά) προς την αισθητική της φιλελεύθερης νεωτερικότητας και την δημοκρατία σε διηγήματα του μεγάλου Αμερικανού. Πάντως για τα δεδομένα της ΧΑ είναι πολλές κλάσεις υψηλότερο.

Κατά τα άλλα, όσον αφορά τον συγγραφέα, γιατί τελικά αποχώρησε από την ΧΑ; Για τους άλλους είναι λίγο πολύ γνωστά. Για αυτόν δεν μαθεύτηκε τι συνέβη. Γιατί αποχώρησε από το συγκεκριμένο κόμμα την περίοδο που τον είχε περισσότερο από ποτέ ανάγκη; Έμαθε κανείς;

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα λαϊκά φτωχόπαιδα των συνδέσμων. Όλοι με κράνη και γάντια μηχανής. Λεφτά για διπλώματα, μηχανές και βενζίνες ΔΕΝ έχουν τα φτωχόπαιδα.

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε μην υπερβάλλουμε τώρα.Ναι υπάρχει φτώχεια και δυσκολίες αλλά τα έξοδα για ένα δίπλωμα και τις βενζίνες της μηχανής δεν είναι τόσο ακριβά

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είσαι τυχερός που δεν σου φαίνονται ακριβά. Υπάρχει κόσμος, φίλε, που δεν έχει λεφτά για τίποτα, ούτε για έναν καφέ. Ξέρεις τι πάει να πει απελπισία; Οι νέας γενιάς συνδεσμιακοί δεν μπορούν χωρίς μηχανάκι και λοιπά αξεσουάρ. Να' ναι καλά οι γονείς τους που κάνουν το σκ@τό τους παξιμάδι για να πουλάνε οι κανακάρηδές τους μόστρα.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με την ίδια λογική υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν ούτε ίντερνετ (από το οποίο μας γράφεις εσύ τώρα). το πρόβλημα είναι ότι αν βγάλουμε βολεμένο τον Καλλιθεώτη με το πενηντάρι και τα 25 ευρώ βενζίνα τον μήνα τότε ποιοι θα μείνουν στα "λαϊκά φτωχόπαιδα"; Αυτοί που ζητιανεύουν στα παγκάκια; Οι έννοιες αλλάζουν με την εποχή. Άλλος ήταν ο "λαϊκος άνθρωπος" στην Ρωσία του 17, άλλος στον Πειραιά του μεσοπολέμου, άλλος στην ΕΕ του 2023. Ούτε είναι "ταξική προδοσία" να παραδεχτούμε ότι η βάση των συνδέσμων είναι (δυστυχώς) από κατώτερα στρώματα

Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και εμείς 52 χρονών άνθρωποι που έχουμε ένα μεταχειρισμένο ιχ να κάνουμε τη δουλειά μας τι είμαστε; Μεγαλοτσιφλικάδες; Ένας ο Έλον με το διαστημόπλοιο και ένας ο Βρασίδας με το μάζντα; εκτος και αν ισχυριστούμε ότι οι πρωτοκοσμικοί ,εκτός από τους ελάχιστους πραγματικά εξαθλιωμένους (πρεζάκηδες και άστεγους), είναι λίγο πολύ βολεμένοι και ότι οι πραγματικοί φτωχοί βρίσκονται στον τρίτο κόσμο, αλλά για την Ελλάδα των μνημονίων αυτή η ανάλυση δεν ισχύει

Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου δεν είναι από τους ιδρυτές της Χρυσής Αυγής; Εγώ ως νεότερος, θα ήθελα να μάθω γιατί έφυγαν καπου στο 1990 όλοι οι ιδρυτές κάποια στιγμή κι έμεινε μόνο ο Μιχαλολιάκος. Ο Περδικάρης κάπου αναφέρει ότι στην μυστικιστική τελετή [επαν]ίδρυσης της ΧΑ/Λαϊκός Σύνδεσμος το '86 υπήρχαν έξι γνωστά άτομα, και ένα άγνωστο,''μέγας αρχιερέας'', ''μύστης'' και ''πρώτος προ του πρώτου'', τον οποίον δεν ονοματίζει. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Η παλιά ΧΑ πριν το 1990 γενικά απο μόνη της έχει κάτι μυθικό και μυστηριώδες για μας τους νεότερους, και μόνο τα εξώφυλλα των περιοδικών να δεις, και ο Περδικάρης με κάτι τέτοιους ερμητικούς υπαινιγμούς ρίχνει λάδι στη φωτιά. Νιώθεις με βεβαιότητα, ακόμα κι αν ήσουν αγέννητος τότε, ότι την ΧΑ του Μπούκουρα και του Μπαρμπαρούση την χωρίζει χάος απο τη ΧΑ του '80, οπου υπήρχαν πραγματικά λαμπρές προσωπικότητες, που σήμερα είναι ευρέως αποδεκτές και υψηλότατου κύρους λόγω του αξιόλογου πολιτισμικού έργου και προσφοράς τους. Αναφέρομαι για παράδειγμα στον Βαγκνερικό μεγαλογιατρό, για να μην πω το όνομα. Σήμερα του παίρνουν συνεντεύξεις ως μέγα ειδικό στην κλασική μουσική, συγγραφέα, ιδρυτή μουσείων και διευθυντή πολιτισμικών ιδρυμάτων. Έχει ένα τέτοιο προφίλ δηλαδή, ανθρώπου υψηλότατης πνευματικής καλλιέργειας, ανθρώπου υπεράνω πάσης υποψίας, που αν πεις αν σε κανέναν ''ξέρεις αυτός ήταν στον ιδρυτικό κύκλο της παλιάς, σκληροπυρηνικής, αντιχριστιανικής, παγανιστικής και ανοιχτα χιτλερικής ΧΑ'' θα μείνει με το στόμα ανοιχτό ο άνθρωπος. Όποτε βλέπω συνεντεύξεις του σε εφημερίδες και τηλεόραση, πχ Βουλη, αναρωτιέμαι αν αυτοί που του παίρνουν συνέντευξη ξέρουν το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν διατηρεί τις ίδιες ιδέες, προφανώς όχι, αλλά όσο γνωρίζω ποτέ δεν έκανε δήλωση μετανοίας. Οι άλλοι όμως πώς και δεν του τη ζητούσαν με τρόπο, ειδικά την περασμένη δεκαετία με το φαινόμενο της ''κοινοβουλευτικής ΧΑ''; Έχετε διαβάσει τα βιβλία του για τον Βάγκνερ και το Γκράαλ; Αγγίζει κατεξοχην ρομαντικά θέματα. Ποια είναι η άποψή σας;

Κυριακή, 20 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντινου κατα την ΧΑ διεγραφη γιατι ψηφισε υπερ της χρηματοδοτησης της Τουρκιας.Προς τερψιν των αναγνωστων παραθετω την αποψη του εγκριτου Καλεντζη(με το γνωστο χαος στα σχολια,αναφορες σε Νοσφερατου κτλ)

Η «Χρυσή Αυγή» προ πολλού αποτελεί τυμπανιαίο πτώμα το οποίο μπορεί να αποτελεί ενδιαφέρον της Νεκροτομίας! Οικτρό το εν αποσυνθέσει λείψανό της και μόνα «ζωντανά» πάνω της τα χαρτονομίσματα (και κέρματα…) των εκατομμυρίων που τσέπωσε ο νεκροθάφτης της Νίκος Μιχαλολιάκος παριστάνοντας τον …επαρχιώτη κομματάρχη a.k.a. εθνοσωτήρα!

Και ουδεμία εντύπωση προκαλεί αυτή η εσχάτη …μετάσταση του τελευταίου της …αναχωρητή, ευρωβουλευτή, Αθανασίου Κωνσταντίνου ο οποίος υπέμεινε, περιέργως, ως ο τελευταίος που θα έκλεινε την πόρτα, ή μάλλον, την …ταφόπλακα!

Οι συνθήκες, όμως, αυτής της εσχάτης «αναχωρήσεως» του μοναδικού «πιστού» στο λαμόγιο προκαλούν περίεργα ερωτηματικά πολύ πέραν της οριστικής ταφής υπό τα ανομήματά της, του χρυσαυγουλίστικου μορφώματος διότι δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε έναν τυφλό κολαούζο του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου, ξάφνου, να ορθώνει …ανάστημα και σε μια τόσο κρίσιμη για την Ευρωβουλή ψηφοφορία να ψηφίζει αυτοβούλως ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Ναι, όλοι ξέρουμε ότι πριν από πολύ καιρό ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προσωπικά προβλήματα έχοντας υποκύψει στην «προϊοντοποίηση» στην οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος υπέβαλε εκόντες άκοντες όλους τους συνεργούς του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου παρεφρόνησε εντελώς, κάτω από αυτή την «προϊοντοποίηση» και κατέληξε ανυπάκουος στον «προϊοντοποιητή» του ψηφίζοντας υπέρ των Τούρκων…

Λυπούμεθα, αλλά στο σημείο αυτό κάτι ΚΡΥΒΕΤΑΙ, κάτι τόσο ΑΙΣΧΡΟ που καλείται ο κάθε άλλο παρά αισχρός (αν και «εγκληματίας» ιδεολογικών εγκλημάτων καθοσιώσεως…) Αθανάσιος Κωνσταντίνου να επεξηγήσει!

Εμπρός, λοιπόν, Αθανάσιε, κάνε το ύστατο καθήκον σου να διαλευκάνεις τα διατρέξαντα ώστε να μη σε βαραίνει και το στίγμα του λειψανοκάπηλου που σου αποδίδει ο μέχρι τώρα αρχηγός σου, αλλά, κυρίως, να μην σε βαραίνει η ανόσια σκιά του εθνοπροδότη μετά την υποστήριξή σου στους εχθρούς της Πατρίδος μας! Εμπρός και, ευχαρίστως θα φιλοξενούσαμε την τοποθέτησή σου!

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προς τον πρώτο ανώνυμο: Όχι δεν τα έχουμε διαβάσει. Αν και όπως τα περιγράφεις περισσότερο σε εσωτεριστικά θέματα παραπέμπεις παρά σε αμιγώς ρομαντικά. Πάντως αν έχει γράψει κάτι καλό γιατί όχι να το δεχτούμε δημοσίως; Όταν το διαβάσουμε θα το κάνουμε. Γράψε, λοιπόν, προτεινόμενη βιβλιογραφία. Αρκεί να μην χρειάζεται να πάμε σε κομματικά βιβλιοπωλεία για να τα βρούμε.


Προς τον δεύτερο ανώνυμο: Διαγράφτηκαν τα στοιχεία του Τέλη (τηλεφωνικός αριθμός, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ) που παρέθεσες και το σχόλιο δημοσιεύθηκε χωρίς αυτά. Όποιος και αν είσαι τέτοια προσωπικά στοιχεία δεν μας χρειάζονται. Εξάλλου ούτε ο εν λόγω πρώην ευρωβουλευτής υπάρχουν πιθανότητες να απαντήσει ούτε την εξέλιξη ενός "διαλόγου" με γνωστές επικοινωνιακές επιθέσεις και τρολαρίσματα θα επιτρέψουμε.
Με το πρώτο τέτοιο σχόλιο που θα έρθει θα τελειώσει άδοξα και ο διάλογος και θα ακολουθήσουν διαγραφές.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όχι, είναι βιβλία που εκδόθηκαν μετά την αποχώρησή του. Για παράδειγμα το ''ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΒΑΓΚΝΕΡ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΓΚΝΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ''. Το ογδόντα είχε κάνει μόνο κάποιες μεταφράσεις, σε έργα του Αλαιν ντε Μπενουά, όπως το ''Ο προσδιορισμός του κυριότερου εχθρού'', αλλά και το ''Η θρησκεία της Ευρώπης'' αν δεν απατώμαι.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε ποιον αναφέρεσαι; Δεν πιστεύω ότι είναι κακό να τον γράψεις αφού είναι δημόσιο πρόσωπο όπως λες

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν πιστεύεις βέβαια ότι ο ίδιος δεν θέλει να αποκαλυφθεί αυτή του η διαδρομή και είναι μηνυσάκιας καλώς δεν τον αναφέρεις.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα στοιχεια του Τελη τα παραθετει ο ιδιος κατω απο καθε αναρτηση του και ο λογος που εβαλα το λινκ ειναι για να διαβασει κανεις τα σχολια αν το επιθυμει.Δεν εχω σκοπο να συνεχισω τετοιο διαλογο εδω μαλλον το παρεξηγησατε.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα αποκάλυψης. Έτσι κι αλλιώς έδωσα και τίτλο του βιβλίου του. Σε δευτερόλεπτα βρίσκει κανείς για ποιον λέω. Απλά στο προκείμενο θεώρησα αχρείαστο να τον ονοματίσω, γιατί στο σχόλιό μου κυρίως ήθελα να δείξω, με αφορμή τον Κωνσταντίνου που προαναφέρθηκε, ένα γενικότερο φαινόμενο, δηλαδή την υψηλότατη πνευματική καλλιέργεια που φαίνεται να είχαν ο άνθρωποι που στελέχωναν την πρώτη Χρυσή Αυγή (προς μεγάλη έκπληξη των πολιτικών αντιπάλων των ιδεών μας , οι οποίο είναι ασφαλώς βέβαιοι ότι αφού χρυσή αυγή = ουγκ τότε ειδικά οι πρωτοχρυσαυγίτες πρέπει να ήταν αρχιουγκ).Το όνομα είναι γνωστό. Φώτης Παπαθανασίου, ξάδερφος του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η σύνδεσή του με την Χρυσή Αυγή επίσης γνωστή και περασμένη μάλιστα στη βιβλιογραφία. Πχ το αναφέρει ο Νίκος Χασαπόπουλος στο βιβλίο του για τη ΧΑ που βγήκε το 2013. Και στη Μεταπαίδεια υπάρχει. Και ο Ίων Φιλίππου το έχει γράψει σε βιβλίο του. Σε άρθρο του που είχε δημοσιευτεί κάποια στιγμή στο μπλογκ του μακαρίτη του Πανούση, λέει τα εξής:

"Το εθνικοσοσιαλιστικό Φάος με κατηύγασε, με πυρπόλησε ούτως ειπείν, ευθύς ως διήλθα το κατώφλι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο πρόσωπο τεσσάρων εκλεκτών πνευματικών συμποσιαστών που στα εικοσιπέντε έτη της Ζωής τους ήταν ήδη αυτό που εγώ τρία χρόνια ηλικιώτερος, ακόμη αναζητούσα: Πεπαιδευμένοι, Ταγμένοι και Ώριμοι Εθνικοσοσιαλιστές. Τα πρόσωπα αυτά έχουν παλαιόθεν συσχετισθεί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ώστε κατονομάζοντας τα δεν προβαίνω σε ασύγγνωστη αποκάλυψη. Ο Θανάσης Κωνσταντίνου, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Φώτης Παπαθανασίου και ο Λουκάς Σταύρου ήσαν οι υπέρλαμπροι αστέρες της πρώτης περιόδου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μεταξύ των ετών 1980-1984...... Ο Φώτης Παπαθανασίου επίσης πρότυπο Αρίου ανδρός στην νεότητα του είναι ο σημαντικότερος Έλληνας ερμηνευτής του βαγκνερικού Κοσμοειδώλου.....Οι τέσσερεις αυτοί εκλεκτοί συμποσιαστές όπως και οι λοιποί μη κατονομαζόμενοι, του Μιχαλολιάκου ωσαύτως συμπεριλαμβανομένου, είχαν ένα κοινό γνώρισμα που αποτελούσε το Αστραφτερό Φάος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ήσαν αυθεντικοί Παγανιστές. Προσέξτε, όχι αρχαιόπληκτοι δωδεκαθεϊστές, οι οποίοι δεν είναι παγανιστές αλλά ανιστορικοί ζηλωτές του Δωδεκαθέου ερήμην της ελληνίδος Πόλεως, ταυτόσημοι με τους θρησκόληπτους ζηλωτές της Ορθοδοξίας....Οι ταγοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήσαν αυθεντικοί Παγανιστές δηλονότι από κοινού εμβαπτισμένοι στον Πατρώο Μύθο, όσο και εντεταγμένοι στον Ιστορικό Παγανισμό, όπως αυτός εκφράζεται από την συγκαιρινή ιστοριοθεωρία του Όσβαλντ Σπένγκλερ.''

Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

O Κωνσταντίνου πάντως είναι πολύ υποπτη περίπτωση οντως. Περαν του οτι υπήρξε ο "αντ'αυτού" του Μιχαλολιακου, ο τυπος υπήρξε ενας αγενής, αμοράλ και πουθενάς που εμφανίστηκε οταν κατάλαβε οτι υπαρχει "ψωμί" στημ υπόθεση ΧΑ. Στην κυριολεξία ο Μιχαλιακος τον "φυτεψε" στην κομματική δομή.
Καλα, δεν κανει σε κανένα εντύπωση οτι κανεις απο τον αριστερό χώρο (Εφσυν, ιντιμεντια κλπ) δεν έχει ασχοληθεί ποτε μαζι του;; Ειναι προφανές ότι ο τυπος εχει χοντρές ακρες στο σύστημα.
Η πορεία του ως τωρα είναι αρκετά σκοτεινή.

Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί και εκτιμήσεις που δεν ξέρει κανείς αν ισχύουν. Δεν είναι κριτήριο αυτό που παραθέτεις για να μεταπηδήσομε απότομα στο συμπέρασμα ότι μπορεί να έχει άκρες στο σύστημα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον προς συζήτηση είναι η πολιτική του στάση. Ενώ ήταν από τους παλιούς συνεργάτες του Νικολά τον κρέμασε και αυτός σε περίοδο που τον είχε ανάγκη. Πέρα από την μορφωτική του καλλιέργεια ή την συγγραφή βιβλίων, η πολιτική στάση γεννά ερωτηματικά.

Τέλος πάντων. Ας τα βρουν μεταξύ τους οι ΧΑτες. Πρώην και νυν.

Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι γνώμη έχει η λέσχη για τις πολιτοφυλακές στον Έβρο που πογκρομίζουν μετανάστες; Είναι εθνικιστές υπερασπιστές των συνόρων ή είναι ακροδεξιοί που βγάζουν άχτι σε ανήμπορους εργάτες;

https://twitter.com/EFSYNTAKTON/status/1694020764012359710

https://twitter.com/xstefanou/status/1694006593505907177

Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπορεί και τίποτα απ'τα δύο. Ίσως να είναι πολιτικά ακαλλιέργητοι συμπατριώτες που έχουν πατριωτικό συναίσθημα και αδυνατούν να το στρέψουν εναντίον των κατάλληλων πολιτικών στόχων. Άνθρωποι που έχουν αγανακτήσει με την αλητεία της μεταναστευτικής μαφίας, που αισθάνονται τον κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας και που στον πανικό μιας κρίσιμης κατάστασης αδυνατούν να αναγνωρίσουν την διαφορά του μαχαιριού από το χέρι που το κρατάει και καταριούνται (ή ακόμα και χτυπούν) το μαχαίρι, την ίδια ώρα που δίνουν θερμές χειραψίες στο χέρι που το κρατάει για να σκοτώσει.

Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τιμή και δόξα στον σύντροφό και πρώην ταγματάρχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων ( Spetsnaz GRU)Dmitry Utkin ο οποίος δολοφονήθηκε από την νομεκλατουρα των χαρτογιακαδων και ολιγαρχων του Κρεμλίνου.
C.Φ.

Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο θεμελιωτής της πολιτικής ανθρωπολογίας, Helmuth Plessner, είχε αποκαλέσει κάποτε τη Γερμανία του Μπίσμαρκ "Grossmacht ohne Staatsidee" (μια μεγάλη δύναμη χωρίς μια κρατική ιδέα). Ας πούμε ότι το ίδιο ισχύει για τη Ρωσία του Πούτιν. Ενώ, δηλαδή, η Δύση έχει ως κρατική ιδέα τον φιλελευθερισμό-κοινοβουλευτισμό, η Κίνα και η ΕΣΣΔ τον σοσιαλισμό ή η Ιταλία του Μουσολίνι τον φασισμό, κράτη όπως το Β' Ράιχ του Μπίσμαρκ, η Γαλλία του Ναπολέοντα Γ', ή η σημερινή Ρωσία, δεν έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα για το κράτος, αλλά μόνο θραύσματα μιας τέτοιας. Συντηρούνται βασιζόμενα στον "βοναπαρτισμό", δηλαδή στην ύπαρξη ενός δυνατού ηγέτη που παίζει ρόλο διαιτητή ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φατρίες εξουσίας και μεγάλων συμφερόντων και διαφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη αποτρέποντας ως "μεγάλος τιμονιέρης" τις ενδοκρατικές φουρτούνες. Ειδικά όπου δεν υπάρχει σταθερή κρατική ιδέα, είναι πιο εύκολο να ευδοκιμήσουν οι "μεγάλοι ηγέτες" ως εγγυητές σταθερότητας. Σε τέτοια κοινωνικά πλαίσια, κινήσεις όπως αυτή του Πριγκόζιν πριν δύο μήνες, είναι πιο πιθανές να προκύψουν, από ό,τι σε κοινωνίες με αποκρυσταλλωμένη ιδέα περί κράτους. Αν πετύχουν (βλ. Λουδοβίκος Βοναπάρτης, που έγινε Ναπολέων Γ' το 1851), ο κινηματίας γίνεται ο ίδιος κράτος. Αν αποτύχουν (βλ. Κορνίλωφ το 1917), ο κινηματίας χάνει το κεφάλι του. Ο Πριγκόζιν μπορεί να ήθελε να γίνει ο νέος Ναπολέων Γ' (αν και αυτό δεν είναι βέβαιο, γιατί ο ίδιος έλεγε ότι δεν θέλει την εξουσία αλλά μόνο αλλαγές στο υπουργείο άμυνας), κατέληξε όμως να γίνει ο νέος Κορνίλωφ.

Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για δέστε εδώ τι λέει ο Pan Hu από #friendsofrussia. Το μεταφέρω ασχολίαστο. Αν ευσταθεί οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και ραγδαίες.

"How we can be fairly sure that Prigozhin was killed to prevent another coup:

The big clue as to what really happened today was that Xi Jinping had been scheduled to give a keynote speech at the BRICS summit in Johannesburg in the morning - but canceled out of it at the last minute with no apparent explanation. In hindsight, this was because of an unexpected last-minute overture from the US to drop sanctions on Russia and unfreeze Russian assets - which, upon being rejected by Putin, triggered another covert regime change operation against the Kremlin by the neocons in Washington, using Prigozhin as their inside man for the second time in two months.

Since the bodies of Prigozhin and Dmitry Utkin have now been positively identified and this has been acknowledged by none other than TASS, there can be no question that the controversial mercenary boss has met his fiery end which also appears somewhat poetic (given that his rebels shot down 7 aircraft and killed 39 Russian airmen during their June 24 "March on Moscow").

Needless to say, this incident threatens Russia with fresh internal troubles - including within its military. But leaving Prigozhin alive would've been far riskier - and simply keeping him bottled up in Belarus no longer appears to have been an option.

The neocons have again pushed the world to the brink of nuclear war to preserve their rapidly crumbling hegemony. However, Prigozhin will no longer be on the chessboard - and neither will the Wagner Group as any kind of independent military organization.

It sure looks like China and Russia will have to dump US dollars wholesale and move to unilaterally establish a BRICS gold standard - at least for their own currencies - sooner rather than later. Only a bout of extreme financial volatility in the West can put the power-mad US neocons in their place. That, alongside a final collapse of the Ukrainian counteroffensive, seems to be emerging as the baseline geopolitical scenario that will develop over the next three to four weeks."

Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2023