Σχολιασμός της επικαιρότητας

                 

Πυρκαγιές

Δεν θα σχολιάσουμε αν τις φωτιές τις έβαλαν οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι ή οι μετανάστες. Αυτές είναι εικασίες που μπορεί να κάνει ο καθένας αλλά δύσκολο να επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε. Ασφαλώς υπάρχουν δεδομένα που παραπέμπουν σε εμπρησμούς. Ωστόσο εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι η χυδαία γελοιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και κυρίως η μεγάλη της υποκρισία.

Πρόκειται για την υποκρισία όλου του πολιτικού μπλοκ των εκσυγχρονιστών, των (μενουμ)ευρωπαίων, των ορθολογιστών. Εκείνων που όταν δεν έχουν την κυβέρνηση στα χέρια τους χαλάνε τον κόσμο μιλώντας για ανοργανωσιά του κράτους, για ανορθολογικές διοικήσεις, για έλλειψη κρατικής μέριμνας και άλλα συναφή. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε πώς θα αντιδρούσαν οι πολιτικές δυνάμεις του εκσυγχρονισμού αν δεν ήταν στην κυβέρνηση  ένας δικός τους άνθρωπος. Όλοι μπορούμε να εικάσουμε πως θα αναθεμάτιζαν τις «παρωχημένες» παραδοσιακές αντιλήψεις για την καταστροφή. Ότι θα έλεγαν πόσο καλύτερα θα μπορούσε να οργανωθεί η κοινωνία και ο κρατικός μηχανισμός αν «εξορθολογιζόταν», αν ακολουθούσε τα «ευρωπαϊκά» πρότυπα, αν στα κυβερνητικά πόστα βρίσκονταν οι ορθολογιστές τεχνοκράτες.

Να, λοιπόν, που η περισσότερο τεχνοκρατική, ορθολογιστική και «ευρωπαϊστική» κυβέρνηση από την εποχή του Κώστα Σημίτη βρέθηκε σε κυβερνητικά πόστα κατά την διάρκεια ξεσπάσματος επικίνδυνων πυρκαγιών. Τα  είδαμε τα αποτελέσματα. Άγνωστο αν τα βλέπει ο ανόητος μέσος ψηφοφόρος του κυβερνητικού αποκόμματος και ο αδαής μέσος συμπολίτης μας που κλείνει τα μάτια στα μαγειρέματα της Singular Logic.

Πάντως σε ένα πράγμα είναι συνεπείς οι εκσυγχρονιστές. Στο κάψιμο της Αθήνας. Για όσους θυμούνται τα παλαιότερα κατά την περίοδο που κυβερνούσε ο Κώστας Σημίτης, και συγκεκριμένα στα τέλη της δεκαετίας του '90, κάηκαν όλα τα δάση της Αττικής. Από τις επόμενες χρονιές τα καλοκαίρια στην Αθήνα έγιναν εφιαλτικά και η μέση θερινή θερμοκρασία έγινε αφόρητη. Σε έναν λαό που βρίσκεται σε κωματώδη μνημική αναισθησία δεν είναι δύσκολο για τους κυβερνώντες να επαναλαμβάνουν την ιστορία, υπό την μορφή φάρσας ή μή, σε χρονικά διαστήματα μικρότερα της μιας γενιάς.


Ξεφτίλα Συριζαίϊκη

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασελάκη για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ μας δίχασε. Από την μια θέλουμε να γελάσουμε με την καρδιά μας βλέποντας το εξευτελιστικό ιδεολογικό στριπτίζ μιας ξεπουλημένης στο κεφάλαιο Αριστεράς. Και από την άλλη θέλουμε να γκρεμίσουμε το σύμπαν από τον εκνευρισμό μας βλέποντας την ευκολία με την οποία η αμερικανική πρεσβεία ελέγχει οτιδήποτε κινείται στη πατρίδα μας χωρίς κανείς να αντιδρά.

Ο Στέφανος Κασελάκης είναι ένας τυπικός αμερικανοτραφής liberal με θητεία στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν. Κάτοχος πλοίων και ιδεολογικά προσανατολισμένος χωρίς αστερίσκους στον φιλελευθερισμό. Πρόκειται για μια περίπτωση πολιτικού που ισοπεδώνει την όποια ταξική αφήγηση είχε απομείνει στο κομματικό τσίρκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα αποτυπώνει με τον πιο σαφή τρόπο αυτό που όλοι οι σοσιαλιστές γνωρίζουν για την σύγχρονη Αριστερά. Δηλαδή, ότι μετά τον Γαλλικό Μάη του ’68 έχει από-σοσιαλιστικοποιηθεί και έχει πάψει να εκπροσωπεί την εργατική ή την μικροαστική τάξη. Είναι απλώς μια εναλλακτική εκδοχή φιλελευθερισμού. Μια αριστερή εκδοχή φιλελευθερισμού που ανταγωνίζεται με την Δεξιά εκδοχή του φιλελευθερισμού για το ποια από τις δύο θα υπερασπιστεί τις περισσότερες ατομικιστικές αντικοινωνικές ελευθερίες και την woke ατζέντα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πράγμα που κάνει τους εθνικιστές να γελούν γιατί αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος τόσο προκειμένου να εκπροσωπήσουν την εργατική και την μικροαστική τάξη όσο και για να συνάψουν στρατηγικές συμμαχίες με παλιούς σοσιαλιστές που αντιλαμβάνονται πώς παίζεται το παιχνίδι και αισθάνονται εγγύτερα στην θεωρία του πολιτικού Ρομαντισμού απ’ ότι παλαιότερα.

Από την άλλη, όμως, περιπτώσεις όπως αυτή του Κασελάκη προκαλούν εκνευρισμό και ανησυχία. Γιατί δείχνουν πόσες δυνατότητες διαθέτει και μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος του αμερικανικού παράγοντα. Η αμερικανική πρεσβεία μπορεί να κατασκευάσει αρχηγούς κομμάτων αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ του μηδενός, μέσα έναν μήνα. Ο Κασελάκης είναι μια τέτοια περίπτωση. Δείτε με πόση φροντίδα τον προβάλουν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Δείτε πως ξεφυτρώνουν δημοσιεύματα για αυτόν σε κάθε λογής πολιτικά sites. Πρόκειται για τα μέσα που ακολουθούν τις εντολές της πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο Κασελάκης τους είναι αρεστός γιατί δεν θυμίζει σε τίποτα τον σοσιαλισμό, τις αντιμνημονιακές κορώνες και την αριστερή κουλτούρα. Είναι ένας γυαλισμένος κανονικός φιλελεύθερος που εμφανισιακά παραπέμπει σε φίλο σύγχρονης βασιλικής οικογένειας. Είναι ένας εγγυητής της συνέχειας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογικής ηγεμονίας.

Και, δυστυχώς, μια κοινωνία εθισμένη στο αστικό life style θέλει τέτοιους πολιτικούς. Ασχέτως αν γκρινιάζει ότι σε δέκα μέρες τελειώνει ο μισθός λόγω της ακρίβειας. Ο μέσος συμπολίτης των καιρών μας θέλει να ψηφίζει τέτοιους τύπους για να έχει την φιλία των made in USA κατακτητών της πατρίδας μας. Πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης στο πεδίο της ιδεολογικής πάλης. Αποδέχεται τον απαγωγέα της εθνικής του ταυτότητας και των εκμαυλιστή της αξιοπρέπειάς του. Αποδέχεται τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό και τους γεωπολιτικούς του αβανταδόρους.

Το μεγάλο πρόβλημα, βέβαια, το έχει τώρα το άλλο τσίρκο. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ανταγωνιστεί έναν πολιτικό που παίζει στο «γήπεδό της». Στο γήπεδο του πολιτικού life style. Αφήστε που όλοι ψιλιάζονται ότι δεν είναι τυχαία η κίνηση των Αμερικανών. Ως εγγυητές της παγκόσμιας δημοκρατίας μπορεί να μην βλέπουν με καλό μάτι μια τρίτη διαδοχική νίκη του συστήματος Μητσοτάκη. Ο φόβος για την απώλεια της κουτάλας αρχίζει να διαπερνά σαν ψυχρό ρίγος τις καρδιές των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων της Δεξιάς. Υποπτεύονται ότι θα κατασκευάσει και η Αριστερά αξιόπιστους διεκδικητές της. Αν θέλει η πρεσβεία, όλα μπορούν να γίνουν. 

 

Ο κυπατζής ο «Φώτης»

Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες στο site edolio.blogspot.gr ότι ένας υπάλληλος της ΕΥΠ που ακούει στο όνομα «Φώτης» πρωταγωνίστησε σε βρωμοδουλειές του παρακράτους. Ο «Φώτης» υποστήριξε ότι έχασε, λόγω κλοπής, τσάντα με στοιχεία από τις παράνομες παρακολουθήσεις που είχαν στήσει οι απατεώνες της οικογένειας Μητσοτάκη σε συνεργασία με χαφιέδες της ΕΥΠ και ισραηλινούς πράκτορες. Σύμφωνα με πληροφορίες το «μεροκάματο» για την απόκτηση πληροφοριών όπως αυτές που έχασε ο «Φώτης» ξεκινά από 60.000 ευρώ την εβδομάδα και ανεβαίνει.

Διαβάσαμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος της αλητείας του σημερινού συστήματος εξουσίας. Όμως εκπλαγήκαμε γιατί βρήκαμε απρόσμενα κάποιες πληροφορίες που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ο «Φώτης» είναι προστατευόμενος της γνωστής αξιωματικού της ΕΛΑΣ Ευαγγελίας Γ. -της γνωστής «Βαγγελίτσας» των δημοσιογραφικών blogs-  η οποία είχε ρόλο κλειδί στο βρωμερό δίκτυο κατασκοπίας που είχε στήσει μέσω του predator η οικογένεια Μητσοτάκη. Επίσης, ο «Φώτης» έχει αποκτήσει πτυχίο γυμναστή από την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία και έχει συμμετάσχει σε αποστολές της ΕΥΠ σχετικές με την συγκεκριμένη χώρα.

Μόλις διαβάσαμε αυτές τις πληροφορίες δεν σας κρύβουμε ότι στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. αρχίσαμε να σχολιάζουμε με τρανταχτά γέλια και αρκετό μαύρο χιούμορ διάφορα για τον «Φώτη». Η περιγραφή του ταίριαζε γάντι με γνωστές περσόνες του εθνικιστικού χώρου.

Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτές οι αντιστοιχίσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι απλά λογοπαίγνια των μελών της λέσχης μας προκειμένου να κάνουμε πλάκα με πρόσωπα και καταστάσεις. Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία μπορεί να διαβάσει ολόκληρο το ρεπορτάζ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://edolio5.blogspot.com/2023/08/predator_23.html. Το ρεπορτάζ αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο «Φώτης» της ΕΥΠ αρέσκεται στο να συνάπτει εφήμερες εξωσυζυγικές σχέσεις. Άλλα πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να κάνουν ποτέ κάτι τέτοιο γιατί μετά θα έπρεπε να εκπαιδευτούν στην αποφυγή της ιπτάμενης παντόφλας. 

 

Ποδοσφαιρικός εκφυλισμός

Η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποδεικνύει την σπιθαμιαία εμβέλεια και την κολοσσιαία μπαγαποντιά της ελλαδικής μεγαλοαστικής τάξης. Από την στιγμή που επιτράπηκε σε τέσσερις αγγλικές, τρεις γερμανικές, ιταλικές και ισπανικές ομάδες να συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έγινε σαφές ότι οι πιθανότητες να αναδειχτούν ομάδες από λιγότερο ισχυρά οικονομικά πρωταθλήματα εκμηδενίζονταν. Από την δεκαετία του ’90 κι έπειτα οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις έγιναν μέρος της παγκοσμιοποίησης. Πράγμα που σηματοδότησε την υποτίμηση όλων σχεδόν των εθνικών πρωταθλημάτων (εκτός από ένα-δύο που λειτουργούν ως εμπορικές μητροπόλεις του ποδοσφαίρου) και την οριστική μεταφορά της πιθανότητας επικράτησης από το ποδοσφαιρικό τερέν στα χαρτοφυλάκια των ανώνυμων ποδοσφαιρικών εταιρειών. Το άνοιγμα της αγοράς και η κατάργηση ορίων στην έλευση αθλητών ξένης εθνικότητας όχι μόνο απ-εθνικοποίησε τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους αλλά και επέτρεψε στους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες να συγκεντρώσουν ολοκληρωτικά την ποδοσφαιρική αφρόκρεμα σε ελάχιστα σωματεία αυξάνοντας την απόκλιση της δυναμικής ανάμεσα στις εύρωστες και τις πιο ανίσχυρες οικονομικά ομάδες.

Η εν Ελλάδι μεγαλοαστική τάξη -με εξαίρεση την περίπτωση Κοσκωτά, ο οποίος μάλιστα ήταν αχυράνθρωπος του κράτους της κυβέρνησης του Ανδρέας Παπανδρέου και όχι κανονικός επενδυτής του ποδοσφαίρου- δεν τόλμησε ποτέ να επενδύσει αρκετά ώστε να συγκροτήσει ποδοσφαιρικούς συλλόγους ικανούς να κοιτάξουν στα μάτια τις μεγάλες ομάδες της δυτικής Ευρώπης. Μόνιμα συμβιβασμένοι με την συνθήκη του περιφερειακού τοποτηρητή οι μεγαλοαστοί ιδιοκτήτες των ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων φρόντισαν επί δεκαετίες να μην κάνουν το ένα βήμα παραπάνω που χρειαζόταν προκειμένου να δημιουργηθούν ομάδες ικανές να διεκδικήσουν μεγάλες διακρίσεις. Ωστόσο μετά την εποχή των μνημονίων, μολονότι τα οικονομικά τους μεγέθη δεν είναι απαραίτητα σχετιζόμενα με την γενικότερη καθίζηση της ελληνικής οικονομίας, η μικρότητα και ο συμβιβασμός των μεγαλοαστών προέδρων έγινε κραυγαλέος. Με πρόσχημα μινιμαλιστικές στρατηγικές οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών σηματοδότησαν την οριστική υποβάθμιση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας σε τριτοκοσμικό παρία.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν να βουλιάξουν στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες την τελευταία δεκαετία. Φτάσαμε σε σημείο να θεωρείται αυτονόητο ότι δεν υπάρχει καμία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που να μπορεί να σταθεί έστω στην φάση των ομίλων του Champions League. Ασφαλώς η mediaκή αλητεία είναι αρκετή ώστε να κουκουλώσει την πραγματικότητα και να φτιασιδώσει τα χάλια των χυδαίων παρασίτων της μεγαλοαστικής μούργας που έχουν μετατρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μπίζνα μικρομαφιόζων της διπλανής πόρτας.

Ας είναι καλά η πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων χωρών που εν μία νυκτί μετατρέπουν φυλακισμένους μικροαπατεώνες, ορεσίβιους ζωοκλέφτες, χρεοκοπημένους εραστές με περίεργα γούστα και λαθρέμπορους σε επιχειρηματίες πρώτης γραμμής. Τελικά η ελληνική οικονομία είναι γεμάτη επενδυτικές ευκαιρίες για να κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρό τους κάποιοι απόκληροι της παραβατικής συνομοταξίας. Αρκεί να κάνουν σωστά τις δουλειές που τους αναθέτουν οι πρεσβευτές.  

                                    


Σχόλια: 

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα ισοπεδωτικοί. Όπως πάντα εύστοχοι.

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν τον εκλέξουν οι Συριζαίοι να δεις που θα γίνει πρωθυπουργός δια περιπάτου. Ακόμα και πριν το τέλος της τετραετίας. Άλλο που δεν θέλει ο μαλάκας ο νέο Έλληνας να χειροκροτεί Αμερικανούς stars.

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου, 2023

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προς τον ανώνυμο ο οποίος βάζει link γνωστής εθνικοσοσιαλιστικής ομάδας που παρουσιάζει διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή:
Έτσι όπως έγραψες το σχόλιο δεν μπορεί να καταλάβει κανείς αν τρολάρεις ή αν εννοείς αυτά που αναφέρεις. Γίνε περισσότερο σαφής.

Προς τον ανώνυμο που προτείνει σε δύο διαδοχικά σχόλια ως αρχηγό του εθνικιστικού χώρου και αντίπαλο δέος του Κασελάκη παιδί από την κεντρική Ελλάδα με επώνυμο που παραπέμπει σε έντομο:
Φαγώθηκες με το παιδί. Δεν έχει πειράξει κανέναν απ' όσο γνωρίζουμε. Σταμάτα τις μαλακίες.

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Άλλο που δεν θέλει ο μαλάκας ο νέο Έλληνας να χειροκροτεί Αμερικανούς stars''

τι λαος ειναι αυτος ρε γμτ; τι κωλοκατασταση, στην υποσαχαρια αφρικη περισσοτερη αξιοπρεπεια εχουν οι εκει ιθαγενεις...

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με Κασελάκη παίρνει εκδίκηση η αμερικάνικη πρεσβεία από τη γερμανική, για την επικράτηση Ανδρουλάκη έναντι ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ. Τότε οι φρίτσηδες στήριξαν Κρητικό, οι γιάνκηδες ΓΑΠ, και βγήκε ο Κρητικός. Τώρα οι φρίτσηδες στηρίζουν Αχτσιόγλου (αυτή, με τρία χρόνια στο Υπουργείο Εργασίας, είχε αποκτήσει τα κατάλληλα κονέ και είχε γίνει παιδί του Σόιμπλε) και οι γιάνκηδες τον ωραίο Στέφανο.

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί θεωρείς ότι οι δύο πρεσβείες έχουν διαφορετικά πλάνα όταν η Γερμανία είναι εδώ και δεκαετίες επίσημα κατεχόμενη από τις ΗΠΑ;Νομίζω ότι υπάρχουν κοινές στοχεύσεις

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Υπάρχει πάντως εμφανής διαφορά στην πολιτική ταυτότητα των δύο υποψηφίων. Η Αχτσιόγλου είναι απομεινάρι του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Ξεπουλημένη του Τόμσεν που προσπαθεί με φτηνά τεχνάσματα να προσεγγίσει την εικόνα ενός μεταμοντέρνου σοσιαλφιλελεύθερου προφίλ. Από την άλλη ο Κασελάκης είναι ξεκάθαρα και χωρίς κανέναν αστερίσκο liberal. Για αυτό και τοποθέτησαν δίπλα του τον Πολάκη. Γιατί χρειάζεται αριστερά δεκανίκια προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη οποιαδήποτε επαφής του με την Αριστερά. Ο Πολακης του δίνει επιπλέον ένα μπρούταλ επικοινωνιακό πρόσημο προκειμένου να καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τον Κασελάκη από το εργατικό κοινό λόγω των ερωτικών του επιλογών. Ο Κασελάκης είναι ξεκάθαρα ένας Μητσοτάκης της Αριστεράς. Η Αχτσιόγλου προσπαθεί να το παίξει επίγονος της Βάσως Παπανδρέου.

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι στοχεύσεις είναι κοινές (οριστική νεοφιλελευθεροποίηση του ΣΡΖ στην συγκεκριμένη περίπτωση), αλλά τα άτομα που χρησιμοποιούνται διαφέρουν. Η κάθε χώρα θα θέλει τα δικά της παιδιά να ελέγχουν το προτεκτοράτο.

Και στην Ουκρανία το '14 ο στόχος ΗΠΑ-Γερμανίας ήταν κοινός (να στρέψουν Ουκρανία κατά Ρωσίας), αλλά οι μεν Γερμανοί στήριξαν το δικό τους παιδί, τον σιτιζόμενο από το ίδρυμα Adenauer Β. Κλίτσκο, που ακόμα τον έχουν stand by για όποτε και αν φύγει ο Ζελές, ενώ οι Αμερικάνοι τον Γιατσενιούκ του Χάρβαρντ και του ΔΝΤ, και τον χιτλερικό Tyahnybok, παλιό γνώριμο της CIA με χειραψίες με τον Μπάιντεν, με τους οποίους οι Γερμανοί δεν είχαν παρτίδες, εξού και το "fuck the EU" της Νούλαντ.

Αλλά ακόμα και μεταξύ των διαφόρων θεσμών της ίδιας ιμπεριαλιστικής χώρας υπάρχει περίπτωση διαφοράς στα προτιμώμενα πρόσωπα. Πχ, τον Απρίλιο του 1967 είναι γνωστό ότι το Πεντάγωνο και το State Department προετοίμαζαν το "βασιλικό" πραξικόπημα των στρατηγών, αλλά τους πρόλαβε ένας άλλος αμερικάνικος θεσμός, η CIA, με το πραξικόπημα των (δικών της) συνταγματαρχών.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016, υπήρχε απόλυτη συμφωνία ΗΠΑ-Γερμανίας στο προτιμητέο πρόσωπο, και αυτός λεγόταν Κούλης Μητσοτάκης.

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τον τέως τον κατεύθυνε το Department of State ή το Foreign Office; Μήπως ήταν υπόγειος στόχος των ΗΠΑ η εκπαραθύρωση ενός θεσμού πλήρως ελεγχόμενου από την Βρετανία, σε μια ιστορική φάση όπου οι Αμερικανοί έδιωχναν από παντού τους Άγγλους προκειμένου να γίνουν αυτοί η πρώτη αγγλοσαξονική ιμπεριαλιστική δύναμη;

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ξέρω είναι ότι το DoS είχε υποσχεθεί στον Κοκό ότι θα τον βοηθήσει με το πραξικόπημα των στρατηγών. Τώρα βέβαια το ίδιο DoS είχε πει και στον Σαντάμ ότι αν επιτεθεί στο Κουβέιτ δεν θα του αντισταθούν. Όπως είπαν ψέματα στον Σαντάμ, έτσι μπορεί να είπαν και στον Κοκό. Γιάνκηδες είναι αυτοί, τίποτα δεν θα μου φαινόταν περίεργο με αυτούς.

Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι γνώμη έχετε για τα γεγονότα της Κύπρου;

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ότι εφόσον το σύστημα εξουσίας κουκουλώνει τα γεγονότα κάτι παράξενο μπορεί να συμβαίνει. Δεν έχουμε πηγές ενημέρωσης. Και κάνει εντύπωση ότι δεν γράφουν πολλά ούτε τα ζητωπατριωτικά ακροδεξιά sites .

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μην αποκαλύπτετε τους εστιάτορες της ΕΥΠ. Προφυλάξτε τη βιομηχανία της ελληνικής εστίασης τώρα που έχουμε τουριστική σεζόν.

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρε τον κυπατζή το Φώτη.

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η άποψη της λέσχης για το κίνημα των ζηλωτών στο Βυζάντιο;Είχε στοιχεία ενός σοσιαλισμού κοντά στις ιδέες μας;

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ζηλωτές = συντεχνιακός σοσιαλισμός. Ακριβώς δηλαδή ό,τι έβρισκαν καλό στον Μεσαίωνα οι ρομαντικοί και οι φασίστες.

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ωραίοι ήταν οι ζηλωτές. Αν και είναι παρακινδυνευμένο να αναζητάμε ιδεολογικές συγγένειες κινημάτων της νεωτερικότητας με προνεωτερικα κινήματα.

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι ζηλωτές ήταν ιουδαϊκή αίρεση.Προσοχή στις επικίνδυνες ιστορικές αναλογίες.Καμια σχέση δεν έχουν οι ιδέες μας με τους Σημίτες

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν εννοεί αυτούς τους ζηλωτές. Εννοεί το βυζαντινό κίνημα των ζηλωτών, κοντά χίλια χρόνια μετά.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://twitter.com/tetRadio/status/1698345987750740010

Μας λένε εδώ ότι το Πρώτο Θέμα (που ανήκει σε offshore της Μαρέβας*) είναι με Έφη. Καλά η Μαρέβα είναι άνθρωπος της Deutsche Bank και της Siemens, οπότε μπορεί όντως να υπάρχει γερμανικός δάκτυλος.

Ή, είναι κι αυτό ένα παιχνίδι, για να ενεργοποιηθούν τα αντιδεξιά αισθήματα του ζαίικου κοινού, που θα σκεφτεί "αν οι δεξιοί (Πρώτο Θέμα) είναι με Έφη, εμείς θα το ρίξουμε Στέφανο για να τους πάμε κόντρα". Και θα κάνουν αυτό που θέλει ο Τσούνης, νομίζοντας ότι κάνουν το αντίθετο. Χειραγώγηση μάζας 101.

*offshore Μαρέβας και Πρώτο Θέμα: https://www.documentonews.gr/article/ekatommyria-apo-thn-idia-offshore-gia-mareba-mhtsotakh-kai-prwto-oema/

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπορεί και να είναι καταρχάς πιο απλό το ζήτημα. Οι νεοδημοκράτες φοβούνται τον Κασελάκη γιατί έχει και αυτός τα δικά τους γνωρίσματα που αρέσουν στους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστές, με αποτέλεσμα να διεκδικήσει και αυτός μερίδιο της "συμπάθειας" τους που τώρα μονοπωλεί η Νέα Δημοκρατία. Οι εξουσιαστές δεν θα επιτρέψουν να εκλεγεί για τρίτη φορά ο Μητσοτάκης. Κινδυνεύει το αφήγημα του πλουραλισμού της δημοκρατίας. Φτάνει η ώρα να λυσσάξουν ξανά τα δημοσιογραφικά σαρκοβόρα της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι να φτιάξει ο Τσούνης τα αντίστοιχα του Κασελάκη.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Peterson και Shapiro (ένας Ευαγγελικός κι ένας Εβραίος) κράζουν τον Πάπα επειδή ανέφερε την έννοια κοινωνική δικαιοσύνη. Κατ' αυτούς δεν υπάρχει αυτή η έννοια, αφού ο καθένας σώζεται μόνο "ατομικά":

https://twitter.com/mfjlewis/status/1698566739536077026

Ο Πάπας, φυσικά, δεν είναι κάνας επαναστάτης. Ρουφιάνος της χούντας του Βιντέλα ήταν, που κάλυπτε στρατιωτικούς που κλέβανε παιδιά από μανάδες, και τώρα για να μην του τα βγάλουν στη φόρα αυτά, ακολουθεί μια θολο-λίμπεραλ πολιτική. Αλλά τα δυο καθάρματα, ο Peterson και ο Shapiro, βρήκαν να τον κράξουν όχι για όλα τα άλλα, αλλά για την αναφορά σε κοινωνική δικαιοσύνη, την ιδέα δηλαδή που μισούν όσο καμιά άλλη.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

Ο κύριος Μπεργκόλιο εκφράζει την κοινή συνισταμένη των ιδεολογημάτων της συνολικής Δύσης. Δλδ αυτήν την ανθρωπιστική/αγαπουλίστικη/γούτσου γούτσου έκθεση ιδεών επιπέδου πέμπτης δημοτικού, που ακούμε κατά κόρον από εκπροσώπους της Ουνέσκο, της Γιούνισεφ και των άλλων ευαγών ιδρυμάτων του μπαρμπα-Γιώργη. Στο κάτω κάτω, αυτό είναι η Καθολική Εκκλησία στις μέρες μας, ένα παγκόσμιο ίδρυμα, με τις χρηματοδοτήσεις του, τις ατζέντες του, τα εκπαιδευτικά του προγράμματά, τα θινκ τανκς του και με όλα τα παρελκόμενα...

Βάζει στο καζάνι, λοιπόν, λίγη σκανδιναβική σ/δκρατία, λίγο ρωμαιοκαθολικό social teaching, κλάψα για τσι φτωχοί, οικωλογίες, save the planet, προσφυγικό, δημοκρατίες και ανθρώπινα δικαιώματα και να σου οι δεκάρικοι απ΄ το μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου. Εφόσον μάλιστα το κύριο σώμα του ακροατηρίου του εκτείνεται εκτός του σκληρού πυρήνα της Δύσης, σε μέρη όπου η αγγλοσαξονική ρηγκανοθατσερική ατζέντα δεν κάνει ούτε σεφτέ πλέον στις εργατικές καθολικές μάζες (οι τριτοκοσμικές μεσαίες τάξεις έχουν μεταστραφεί στον προτεσταντισμό έτσι και αλλιώς, οπότε δεν έχει ψωμί εκεί), είναι υποχρεωτικό να περιλάβει και την (kind of) κοινωνική πτυχή στα μηνύματά του.

Αντίθετα, τα εν λόγω άπτερα δίποδα του yt επιχειρούν να νεκραναστήσουν στα σοβαρά τον minarchism του Nozick των 70s και μάλιστα χωρίς τον απομονωτισμό που αυτός είχε στην αρχική του μορφή μου. Και άντε πες ο Σαπίρο (όπως και οι υπόλοιποι της alt lite) κάνει σταντ απ ο άνθρωπος, όμως ο άλλος με τα γιλέκα και την εξαιρετικά punchable φάτσα φαίνεται να τα λέει στα σοβαρά, χωρίς ίχνος αστεισμού και ειρωνείας...

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Τ. Τσιτσόπουλος είπε...

Ποιοι υποτίθεται πως είναι οι "εξουσιαστές" και γιατί δεν θα επιτρέψουν να εκλεγεί για τρίτη φορά ο γρουσούζης;

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

ΗΠΑ-ΕΕ- διεθνής μεγαλοαστική τάξη.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποιος παρακολουθεί Shapiro ρε παιδιά;Από το 2020 έχει να ανεβάσει βίντεο με αξιοπρεπείς προβολές

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εμετικός Ζελενσκολάγνος ο Σαπίρο.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ/Η Ανώνυμος είπε...

Βέβαια την αγιοποίηση (!) του καταδικασμένου για γενοκτονία Σέρβων, Κροάτη Καρδινάλιου Στέπινατς, την έχει εγκρίνει ΚΑΙ ο σημερινός Πάπας. Γιατί, καλή και απαραίτητη η λίμπεραλ εικόνα του για να ξανάρθουν στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας οι Λατινοαμερικάνοι και λοιποί τριτοκοσμικοί, αλλά εκεί που απαιτείται μαχόμενος σκοταδισμός και επίδειξη μίσους για τους "αιρετικούς" (στην προκειμένη τους ορθόδοξους Σέρβους), δεν έχει πρόβλημα ο Φραγκίσκος να γίνει Βενέδικτος.

Καθώς ο Χάινε είχε γράψει, αναφερόμενος στη διαμάχη Διαφωτισμού-Ρομαντισμού, ότι "η λογοτεχνική ιστορία είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο, όπου ο κάθε καλλιτέχνης ξεδιαλέγει και τιμά μόνο τους δικούς του νεκρούς από το παρελθόν", ισχύει το ίδιο και για την εκκλησιαστική πολιτική. Η κάθε εκκλησία, όσο κι αν μακιγιάρεται για τις ανάγκες της Νέας Εποχής, στο τέλος πάντα θα γυρίζει στο παλιό νεκροταφείο και θα τιμά τους δικούς της νεκρούς, για να μην παρασυρθεί από τον πολύ λίμπεραλ συγκρητισμό και ξεχάσει τον εαυτό της. Και μέσα σε αυτούς τους τιμώμενους νεκρούς του Καθολικισμού, είτε με Βενέδικτο είτε με Φραγκίσκο, είναι και οι Κροάτες Ουστάσι.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Στέπινατς παρά τα όσα έκανε ήταν ένας εθνικιστής ήρωας της πατρίδας του και μια σεβαστή προσωπικότητα,δυστυχώς τον καπηλευτηκε ο σατανικός παπισμός.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

Εδώ μέχρι και ανοιχτούς αντισημίτες αγιολόγησαν, στον φραγκόπαπα της Ουστάσι θα κόλλαγαν; Θεσμοί τέτοιας κλίμακας και διάρκειας, που μάλιστα έλκουν τον ιδρυτικό τους μύθο από αρχαίες εξωκοσμικές/μεταφυσικές πηγές, έχουν την πολυτέλεια να διατηρούν το πάνθεόν τους και όλα τα τελετουργικά τους χωρίς να "παρεξηγούνται". Βασικά, ούτε οι ίδιες οι ελίτ αναμένουν κάτι άλλο, τους φτάνει απλώς να εκφέρεται στον καθημερινό προπαγανδιστικό λόγο η καθεστηκυία βουλγάτα.

Εν προκειμένω, οι καθολικοί έχουν την ευχέρεια να μεταχειρίζονται διαφορετικές αφηγήσεις ανάλογα με την περίσταση και τον αποδέκτη. Άλλη γλώσσα χρησιμοποιούν στα νεοεποχίτικα μεσοαστικά ακροατήρια της βαθιάς Δύσης, άλλη σε Λ Αμερική/ΝΑ Ασία (Καμίλο Τόρες από τα Λιντλ) και άλλη στα σύνορα "ελεύθερου κόσμου"/Ευρασίας. Εκεί στην τρίτη περίπτωση είναι που ο παλαιοεθνικιστικός, αντορθόδοξος λόγος (και ενίοτε πράξη) παραμένει ζωντανός και διαρκώς οξύνεται.

Πάντως, συγκεκριμένα ο κύριος Μπεργκόλιο ξέρει να ελίσσεται και παίζει καλό 4D chess. Σε κόντρα αντίθεση με τον αγιοποιητή του Στέπινατς, αυτός δεν επέλεξε τον "εύκολο δρόμο" να καταστήσει παγκόσμια Βατικάνια διδασκαλία τον τοπικό ρωσοφαγικό ουνιτισμό της Ουκρανίας (και τον σερβοφαγικό παπισμό της Κροατίας αντίστοιχα), ενώ μάλλον θα του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει μετά το 2014 και σίγουρα θα δέχτηκε πιέσεις να προσχωρήσει ανοιχτά στο κόλπο και φορέσει το νατοικό χακί μετά τον Φεβρουάριο του 2022. Παρά ταύτα, ο ίδιος (και η αυλή του, οι από πάνω του, οι από κάτω του κτλ) επέλεξε σοφά να αφήσει την επαρχιώτικη δουλειά να γίνεται υπόγεια και να μην της δώσει υπερβολικές διαστάσεις, ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στο Πολωνικό των 80s.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1) Προς το παρόν μάλλον δεν θεωρούν το διακύβευμα του Ουκρανικού τόσο σπουδαίο όσο αυτό της αντισοβιετικής σταυροφορίας επί ψυχρού πολέμου. Επομένως, διστάζουν να ξαναπληρώσουν το βαρύ τίμημα της μετατροπής της εκκλησίας σε πνευματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ.

2) Όπως είπαμε, το επίκεντρο του λαικού ρωμαιοκαθολικισμού βρίσκεται σε Λ Αμερική και Τρίτο κόσμο, σε κοινωνίες για τις οποίες "η Ουκρανία κείται μακράν". Πολύ δύσκολα να πουλήσεις ρωσοφαγία εκεί πέρα χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι.

Τώρα στα υπόλοιπα, φαίνεται ότι ο επόμενος Πάπας θα έχει συντηρητικότερη στόφα. Ακόμα και θεσμικοί ιεράρχες -που κάθε άλλο παρά tradcaths είναι- λένε φωναχτά ότι το μεταμοντέρνο λίμπεραλ πείραμα ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε και ότι πλέον αποτυγχάνει διαρκώς, κάτι που αντανακλά και την γενικότερη στροφή των δυτικών trends, από την έξαλλη ομπαμική γοουκίλα της τελευταίας 12ετίας σε μετριοπαθέστερα και συμπεριληπτικότερα μοτίβα, πάντα προς όφελος της πρόσκαιρης κοινωνικής συνοχής και νηνεμίας.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό ότι νοιάζονται οι πρεσβείες να διατηρήσουν την εικόνα δημοκρατίας στην Ελλάδα και γι' αυτό θα ρίξουν τον Κούλη, είναι σκεπτικό 90s, όχι σημερινής εποχής. Στην εποχή της δομικής κρίσης μετά το 2008 σε όλη τη Δύση έχει περάσει ως απολύτως αποδεκτό και σύμφυτο με τη δημοκρατία το να κυβερνά ένα κόμμα αδιάκοπα για δεκαετίες, (Τόρις Αγγλία, CDU Γερμανία, Μακρόν Γαλλία), σε πολύ μεγαλύτερες χώρες, με -υποτίθεται- μεγαλύτερες δημοκρατικές παραδόσεις, αρκεί αυτό το κυβερνών κόμμα να είναι ο αποτελεσματικότερος πραγματοποιητής των συστημικών επιδιώξεων. Οπότε εγώ δεν βλέπω να ρίχνουν τον Κούλη στο βωμό κάποιας "δημοκρατίας" (που πλέον οι ίδιοι οι φιλελεύθεροι δεν την ταυτίζουν με τον πλουραλισμό, όπως στα παραδεισένια 90s, αλλά με τη "σθεναρή ηγεσία"), πιο πιθανό βλέπω να τον κρατάνε και το 2027 και ως το 2031. Καλύτερο πουτανάκι τους και αποτελεσματικότερο λαοπλάνο αποκλείεται να βρουν.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπορεί να γίνει κι έτσι. Πάντως τα παραδείγματα που παραθέτεις δεν είναι εντελώς ακριβή. Στην Γερμανία είχαμε μακροχρόνιες συγκυβερνήσεις ασχέτως αν έμοιαζαν με μονοκομματικες επειδή τα κόμματα των κυβερνήσεων ήταν όλα φιλελεύθερα ασχέτως των διαφορετικών τίτλων. Τώρα που το σκεφτήκαμε λες να γίνει και εδώ κάτι τέτοιο; Μια χαρά κουμπώνει ο Κασελάκης στο σενάριο αυτό.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η φωτιά στον Έβρο ήταν η χαριστική βολή σε μια ακριτική περιοχή παρατημένη από το προτεκτοράτο του Κολωνακίου, της Μυκόνου, της Γλυφάδας και της Εκάλης. Όσο για την οικολογική καταστροφή είναι αδύνατον να διορθωθεί πριν περάσουν 100 χρόνια. Το γνωστό βίντεο με το μαυρόγυπα να στέκεται σε ένα δρόμο της περιοχής και να παρατηρεί τα αποκαΐδια του βιότοπού του, του σπιτιού του, είναι αποκαρδιωτικό. Ως άλλοι μαυρόγυπες κι εμείς βλέπουμε την πατρίδα να καταστρέφεται όχι μέσα σε 15 μέρες (τι ανίκανη κυβέρνηση Θεέ μου!!!) αλλά σε βάθος δεκαετιών αργά και βασανιστικά. Τουλάχιστον η οικονομία πάει καλά, είπε ο πρωθυπουργός, οπότε κανένας λόγος να χαλιόμαστε βρε παιδί!!

Όσο για μια ενδεχόμενη εκλογή Κασσελάκη ευελπιστώ πως θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση ενός εθνικομπολσεβικικού πυρήνα. Κι αν δεν γίνει όμως, τουλάχιστον θα απολαύσουμε την πτώση του κράτους της ΝΔ.

Για τα ποδοσφαιρικά δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Για τα ξεφτιλίκια του κοινοβουλευτικού χώρου πάλι δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Τον χορεύει στο ταψί ο Σαμαράς κι ο Βορίδης.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καρυπίδης (πρόεδρος Άρη) καταγγέλλει Μαρινάκη ότι του χαλάει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο.

Άλλη μια ωραία μέρα στην Κολομβία των Βαλκανίων.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''ο «Φώτης» έχει αποκτήσει πτυχίο γυμναστή από την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία και έχει συμμετάσχει σε αποστολές της ΕΥΠ σχετικές με την συγκεκριμένη χώρα''

θανος δραγουμης, ''μαυρη αυγη''.. κεντρικος ηρωας του συγκεκριμενου μυθιστορηματος τυγχανει πρωην κυπατζης με σπουδες στα τεφαα του σεραγεβο και ενεργο συμμετοχη στον γιουγκοσλαβικο εμφυλιο μεχρι το 95, λιγο πριν την φαση της σεμπρενιτσα..

just saying........

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Αποκλείεται να αφορά τον εστιάτορα το μυθιστόρημα. Αυτόν τον ξέρει κυρίως μόνο ο σκληρός πυρήνας του χώρου. Είναι cult μορφή παλιάς Ομόνοιας. Πάντως τα βιογραφικά στοιχεία ταιριάζουν. Όταν έχει όρεξη ο διάολος κάνει χαβαλέ.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είχε σπουδασει ΤΕΦΑ στη Σερβία ο εστιατορας;

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ξέρει όλος ο χώρος.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μωρέ αν ήταν η Ουκρανία καθολικό έθνος, θα ήταν κι ο Φραγκίσκος νατοϊκός. Δεν θα το έκανε όμως για χάρη του ΝΑΤΟ, για χάρη του μαγαζιού του θα το έκανε. Ο Βοϊτίλας στα 80s έκανε all-in στην Πολωνία γιατί διέβλεψε την επάνοδο του πολωνικού παραρτήματος του μαγαζιού του στα βαθιά πλούτη με ενδεχόμενη ανατροπή του σοσιαλισμού. Όπως και στην Κροατία. Τώρα στην Ουκρανία ορθόδοξοι με ορθόδοξους σφάζονται, ούτε ο Βοϊτίλας θα μπλεκόταν σε αυτόν τον πόλεμο αφού δεν έχει να κερδίσει κάτι το μαγαζί. Ο Πάπας Πίος πότε αφόρισε τον κομμουνισμό, θυμάσαι; Το 1949. Όταν δηλαδή καταλήφθηκε η (καθολική) Κεντροανατολική Ευρώπη και άρχισαν να εθνικοποιούν τα κτήματα των καρδιναλίων και των καθολικών επισκόπων. Τριάντα χρόνια που οι Λένιν και Στάλιν έκαναν το ίδιο σε ορθόδοξους παπάδες στη Ρωσία, ούτε που ασχολήθηκε ο Πάπας.

Η Καθολική Εκκλησία δεν κάνει ποτέ τζάμπα εκδούλευση σε κανέναν. Τα δικά της συμφέροντα ως δισχιλιετής υπερεπιχείρηση κοιτάει. Αν τα συμφέροντά της θίγονται, εκεί ναι, θα συμμαχήσει και με τον Πάβελιτς και με τον Χίτλερ και με το διάολο. Αλλά αν δεν έχει συμφέρον κάπου, δεν θα ανακατευτεί. Όσοι νατοϊκοί στρατηγοί κι όσοι πρόεδροι των ΗΠΑ και να την πιέσουν να το κάνει, δεν θα το κάνει. Έχει αγύριστο κεφάλι σε αυτό το θέμα.

Btw, δογματικά, οι "αντισημίτες" δεν είναι μεμπτοί σε καμιά μορφή χριστιανισμού. Το 75% των Αγίων (και το 99% των Πατέρων και Θεολόγων) του χριστιανισμού, ορθόδοξοι, καθολικοί και προτεστάντες, μιλούσαν κατά των Εβραίων (ως χριστοκτόνων, προφητοκτόνων, αιμοποτών κλπ). Μόνο τα τροπάρια της Μεγάλης Πέμπτης και Παρασκευής να κάτσει να ακούσει κανείς, κατανοεί ότι ο αντιεβραϊσμός είναι θρησκευτικά επαινετός, είναι "χαλάλ" στον χριστιανισμό.

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να συγχέεται με τον γενοκτονικό βιολογικό αντιεβραϊσμό του 20ού αιώνα. Αυτός είναι προϊόν της νεωτερικότητας. Ο χριστιανικός αντιεβραϊσμός είναι θρησκευτικής φύσης: αφήνει τους Εβραίους στο Θεό να τους κάψει στην κόλαση, αλλά δεν εγκρίνει τη δολοφονία τους.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν γίνει ο Κούλης ο Έλληνας Ερντογάν σε λίγα χρόνια η νεοφιλελεύθερη Ελλάδα του Σαμαρά θα φαντάζει σοσιαλιστικό καθεστώς..

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 Διαγραφή
Ο Supplier είπε...

"μετά το 2008 σε όλη τη Δύση έχει περάσει ως απολύτως αποδεκτό και σύμφυτο με τη δημοκρατία το να κυβερνά ένα κόμμα αδιάκοπα για δεκαετίες, (Τόρις Αγγλία, CDU Γερμανία, Μακρόν Γαλλία)"

Οι Τόρηδες με Θάτσερ/Μέιτζορ κυβέρνησαν σερί για 18 χρόνια (!), ο Αντενάουρ 14 και ο Κολ 16. Ο δε νεκρόφιλος απλώς εκλέχθηκε για δεύτερη θητεία, όπως και οι Σιράκ, Σαρκοζύ, Μιτεράν, Ντε Γκωλ. Βέβαια δεν αποκλείεται να χτυπήσει και τρίτη, ειδικά αν ξανάχει Λεπέν απέναντι, αλλά ας μην προτρέχουμε με εικασίες. Επίσης, οι σημερινοί Τόρηδες, αν και βρίσκονται στην εξουσία για σχετικά μακρό διάστημα (περίπου όσο και το ΠΑΣΟΚ στα 90s/early 00s), έχουν αλλάξει 5 πρωθυπουργούς, σε σημείο που η περίπτωση του ΗΒ μετά το Μπρέξιτ να προσιδιάζει περισσότερο σε πολιτική αστάθεια με οριακές κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις παρά σε οτιδήποτε άλλο. Και τέλος, για πρώτη φορά από το 1980 (Κάρτερ vs Ρήγκαν) ο κατεστημένος POTUS δεν ανανέωσε θητεία.

Συνεπώς, η μέτρηση της διάρκειας των σημερινών δυτικών κυβερνήσεων και η αντιπαραβολή τους με αυτές προ των 90s δεν αποδεικνύει το... αναπόφευκτο της ισόβιας πρωθυπουργίας Κούλι ή το ξεπέρασμα του κοινοβουλευτικού πλουραλισμού ως μανδύα νομιμοποίησης καθεστώτων. Ίσα ίσα, αν χρησιμοποιήσουμε τον παραπάνω αλγόριθμο μάλλον θα καταλήξουμε στα αντίθετα συμπεράσματα.

Επί της ουσίας, η εικασία, που πρωτοδιατυπώθηκε το '16 με τον Τραμπ, ότι η Εσπερία θα χρειάζονταν τον δικός της "Πούτιν" για να συμμαζέψει τα σπασμένα της κρίσης, να φρενάρει την κατάρρευση και να οχυρώσει το στρατόπεδο δεν επιβεβαιώθηκε. Έτσι και αλλιώς στην Δύση την δουλειά αυτήν την κάνει παραδοσιακά το ακομμάτιστο (ή διακομματικό, αν θέλετε) deep state της Ουάσιγκτον και οι πρεσβείες στα προτεκτοράτα. Οι προεδρικοί και πρωθυπουργικοί θώκοι, τα κογκρέσα και τα κοινοβούλια είναι έτσι για την γαρνιτούρα, υπολείμματα της χρυσής εποχής της φιλελεύθερης δημοκρατίας και του συνταγματισμού, που σήμερα έχουν τόση εξουσία όση και οι μοναρχικοί θεσμοί της Β Ευρώπης.

Ο δε Κούλις παραείναι τοξικός για να τον κάνουν president for life, εξάλλου η δουλειά του ήταν να συμβολίσει το κλείσιμο του αντιμνημονιακού/"αγωνιστικού" κύκλου που άνοιξε με το Καστελόριζο και να θέσει με τσογλανιά και κωλοπαιδαρισμό το ελληνικό ΤΙΝΑ. Λογικά, τώρα που κόπασε η μπόρα, θα τον αντικαταστήσουν με κάποιον φαινομενικά λιγότερο αληταρά, ίσως με κάποιον ήπιο κεντροδεξιό μεσαιοχωρίτη ή τεχνοκράτη και στο βάθος ΑΧ-τσιόγλου. Και από τσολιάδες να φαν και οι κότες. Ειδικά η εύρεση προθύμων είναι το τελευταίο που τους απασχολεί...

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κάπως έτσι το βλέπουμε κι εμείς.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για πότε υπολογίζει η λέσχη την επόμενη έκδοση βιβλίου της;Και ποιο θα είναι αυτό;

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Όπως είχα απαντήσει σε παλαιότερη ερώτηση, όταν τελειώσει το διδακτορικό θα έχω χρόνο να κάνω επιμέλεια στα κείμενα που έχουν μεταφράσει τα παιδιά. Υπολόγισε ότι τώρα ενσωματώνω τις παρατηρήσεις της τριμελούς στο κείμενο που παρέδωσα τον Μάιο. Θα έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση πριν βγει το φθινόπωρο και αμέσως μετά θα μπω κατευθείαν στην επιμέλεια μήπως προλάβουμε την περίοδο των Χριστουγέννων να επιστρέψουμε με νέες κυκλοφορίες. Στο θέμα του τι θα κυκλοφορήσουμε όταν επανέλθουμε θα σε αφήσω σε αγωνία. Υπάρχει αρκετό μεταφρασμένο υλικό. Πολιτική θεωρία, λογοτεχνία κλπ. Εσύ τι προτιμάς;

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση!Ότι από τα δύο και αν είναι θα στηρίξουμε αγοράζοντας.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πώς νοείται ο ηρωισμός; Γιατί αν ήταν ο Στέπινατς ήρωας, ήταν και ο Μπαντέρα, ο UCK και το Αζόφ.

Κανένας ηρωισμός δεν υπάρχει στα πογκρόμ κατά λευκών, στην περίπτωση του Στέπινατς Σέρβων.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς σε κάνει να τσουβαλιάζεις αυτά τα 4 κινήματα;

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εσένα ποια από όλες τις κοντοφθαλμίες είναι αυτή που δεν σε αφήνει να διακρίνεις την αντικειμενική σύνδεση (και όχι τσουβάλιασμα) των 4 "κινημάτων"; Να λες ήρωα τον Στέπινατς σημαίνει να αναγνωρίζεις ηρωισμό στην πράξη της σφαγής φυλετικά συγγενών γειτονικών εθνών.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι αυτή η σύνδεση;Και οι μακεδονομάχοι λευκούς Βούλγαρους σφάζανε.Τι σημαίνει ότι είναι το ουτσεκα της εποχής;

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

"Δεν θα το έκανε όμως για χάρη του ΝΑΤΟ, για χάρη του μαγαζιού του θα το έκανε."

Μωρέ το μαγαζί τους υπερασπίζονται. Την αναπαραγωγή του συστήματός τους επιδιώκουν. Αυτό ακριβώς είπα. Και αφήνοντας την φαντασία να δουλέψει, θεωρητικά δεν αποκλείεται κάποια στιγμή ο παπισμός ως θεσμός και σύστημα να αλλάξει ρώτα ή έστω να το παίζει σε διπλό ταμπλό, εάν και εφόσον το κύριος όγκος των εισφορών και των χρηματοδοτήσεων προέρχονται από χώρες εκτός ισχυρής νατοικής επιρροής ή αν το γενικότερο κόνσεπτ "Δύση/ΝΑΤΟ" υποχωρήσει σημαντικά.

Sci-fi σενάριο προς το παρόν, αλλά εδώ έχουμε έναν αρχαίο θεσμό που καθ' όλη την διάρκεια της νεωτερικότητας πήγαινε κόντρα στο κύμα (βλ oath against modernism και τα αλλεπάλληλα αναθέματα κατά δαρβινισμού, φιλελευθερισμού, μοντερνισμού), έχουμε μια πολιτικοοικομική οντότητα που αρνήθηκε την ιταλική ενοποίηση και έκανε χοντρές μανούρες μόνο για να διατηρήσει την (ημι)αυτονομία του, προκειμένου έτσι να χειρίζεται τα εσωτερικά ζητήματα και τις συμμαχίες του κατά το δοκούν. Μικρή σχέση με τις εθνικές ορθόδοξες εκκλησίες, οι οποίες, ως εκ γενετής σύμφυτες με την εκάστοτε κρατική εξουσία, μάζευαν καρπαζιές από Σουλτάνους και Βοεβόδες και έλεγαν και "ευχαριστώ". Και τέλος, παραδοσιακά ο παπισμός ΔΕΝ αποτελεί οργανικό κομμάτι της νεωτερικότητας, πόσο μάλλον του αγγλοφιλελεδισμού, όπως εν πολλοίς πχ η καλβινιστική πτυχή της Μεταρρύθμισης...

Παρεμπιπτόντως, οι Ουκρανοί Καθολικοί είναι γύρω στο 9-10% και συγκεντρωμένοι στο δυτικότερο και αντιρωσικότερο τμήμα, όπου σε ορισμένες επαρχίες αποτελούν πλειοψηφία άνω του 50%. Υπό άλλες συνθήκες το Βατικανό θα μπορούσε κάλλιστα να σηκώσει θέμα και αυτό ακριβώς θα έκανε 35 χρόνια πριν. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει. Όπως είπα οι λόγοι που δεν ακολουθεί επιθετική στάση είναι συγκεκριμένοι, υπολογισμένοι και (αν ρωτάς αυτό) προφανώς... ιδιοτελείς.

"δογματικά, οι "αντισημίτες" δεν είναι μεμπτοί σε καμιά μορφή χριστιανισμού."

Δεν το κατάλαβες... Ναι, μόνο που μετά τον Β ΠΠ το να είσαι αντιεβραίος είναι τρισχειρότερο από το να είσαι αντισέρβος, επομένως, έσταξε η ουρά με την αγιοποίηση του βρωμερού Στέπινατς. Αυτό θέλω να πω. Στις ιστορικές θρησκείες αναγνωρίζεται υπογείως το δικαίωμα να διατηρούν το πάνθεον και τους Αγίους τους (και να προσθέτουν και άλλους άμα λάχει) χωρίς να κατηγορούνται για αντιφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν το πάω θεολογικά, πολιτικά το θέτω. Btw, και στο ύστερο Ισλάμ (σουνιτικό, σιιτικό και όλα τα παρακλάδια) το ίδιο συμβαίνει.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα παραδείγματα Μιτεράν-Σημίτη-Μπλερ, που πλησίασαν ή ξεπέρασαν τη δεκαετία διακυβέρνησης, αντικατόπτριζαν την τότε κεντρώα, ανοιχτοσύνορη (σε επίπεδο εμπορίου) στροφή του συστήματος. Τότε είχε την ευχέρεια ο δυτικός καπιταλισμός να κάνει μπίζνες και με Ρωσία-Κίνα, και χρειαζόταν τις κατάλληλες γελαστές κεντρώες φατσούλες για να πείσουν τον πλανήτη ότι ο ψυχρός πόλεμος τελείωσε.

Στην τωρινή φάση όμως θέλουν λυσσασμένα μαντρόσκυλα. Και θέλει πάνω από πενταετία για να μπορέσει το πρότζεκτ "Κασελάκης" να κατακτήσει αυτό το κρίσιμο 35% της αντιδεξιάς (ΕΑΜογενούς) μάζας που έκανε τον Τσίπρα πρωθυπουργό το '15 και που τώρα είναι κατανεμημένο μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-μικρών. Μέχρι τότε, το καταλληλότερο λυσσασμένο μαντρόσκυλο θα είναι ο Κούλης και μόνο αυτός. Τώρα αυτά τα τοξικός και αληταράς τα ακούω βερεσέ, γιατί κοινωνία που δίνει 41% στον δολοφόνο των Τεμπών, τοξικούς και αληταράδες γουστάρει. Κι όσο δεν υπάρχει ούτε υποψία λαϊκής αντίδρασης τύπου 2008-2012, δεν υπάρχει και λόγος να φοβηθεί το σύστημα τις όποιες επιπτώσεις της κουλοτοξικότητας.

Η μόνη περίπτωση να εγκαταλείψει το σύστημα τον Κούλη είναι να σκάσει κρίση σαν εκείνη που έφερε τα μνημόνια. Η βάση του 41% θα φύγει από τον Κούλη μόνο αν αυτός προκαλέσει χοντρή ζημιά στην τσέπη της. Για κανέναν άλλο λόγο.

Καλό μας 2031, ξαναλέω.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Χωρις να διαφωνω με επιμερους παρατηρησεις και το πνεύμα τωνν όσων έγραψες , πιστευω οτι εκτος απο απαισιοδοξα τα βλεπεις όλα λιγο στατικά.Καθε ελληνικη κυβερνηση που εκλεγεται δευτερη τετραετια τα κανει μανταρα γρηγορα κσι παει χειροτερα απο την πρώτη της περιοδο.Ηδη βλεπουμε τα πρωτα δειγματα κουλη.Επειτα η ΕΕ απο τον Γεναρη του 2024 σταματαει την χαλαρωση λογω Ιού και ουκρανικου και θα σφιξει τα ζωναρια.Αρα τερμα τα χαρτζηλικια και αρχιζουν να υλοποιουνται μνημονιακες δεσμευσεις.Αν βαλεις λοιπον στην λιτοτητα, τσην φθορα λογω χρονου την κοινωνικη διαλυση που διογκωνεται και το ζορι του δυτικου στρατοπεδου, τοτε σωστα βλεπουν οι ξενοι κυριαρχοι φθορα κουλη και ετοιμαζου διαδοχο και μαλιστα αμερικανο και ""τοιούτο" οπως ελεγε η γιαγια μου.

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

To λάθος που κάνουν κάποιοι είναι να ερμηνεύουν τη στάση της κοινής γνώμης του Ελλαδιστάν με δεδομένα κοινής γνώμης κλασικής φιλελεύθερης δημοκρατίας, και όχι μεταφιλελεύθερου πλειοψηφισμού. Στον μεταφιλελεύθερο πλειοψηφισμό, για το τι ψηφίζει μια μάζα μετράει μόνο η ασφάλεια. Όσο προσφέρει έστω και επίπλαστη ασφάλεια στους κυρπαντέλους ο Μυωσής, θα τον ψηφίζουν κι ας είναι τσογλαναράς, δολοφόνος, υποκλοπέας και ό,τι άλλο. Κι επειδή αυτός είναι αρκετά τσογλαναράς, αν δει ότι οι γιάνκηδες πάνε να του επιβάλουν συγκυβέρνηση, θα προτιμήσει να κάνει πρόωρες εκλογές για να ξαναβγεί αυτοδύναμος και να μην μοιραστεί τη μάσα.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

Να επισημανθεί ότι οι Ουκρανοί Ουνίτες είναι κανονικότατοι Καθολικοί σε πλήρη κοινωνία με τον Πάπα. Μην νομίζετε ότι επειδή ντύνονται στα βυζαντινά και δεν λένε το φιλιόκβε αποτελούν ντεμέκ μόρφωμα μεταξύ ορθοδοξίας και παπισμού, οπότε ο Πάπας τους έχει του πεταματού και δεν θεωρεί απαραίτητη την προστασία τους. Ίσα ίσα, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Αποτελούν ένα από τα βαρύτερα χαρτιά του Βατικανού και βασικότατο εργαλείο επίθεσης εναντίον του Ορθόδοξου Κόσμου. Ίσως είναι η ζωτικότερης σημασίας καθολική μειονότητα στον κόσμο, τουλάχιστον στο δυτικό ημισφαίριο.

Παρ' όλα αυτά, το Βατικανό που σήκωσε τον κόσμο και δημιούργησε διπλωματικά επεισόδια για τον διορισμό επισκόπων στην Κίνα και έκανε ανοιχτή προεκλογική καμπάνια υπέρ Χίλλαρυ το 2016 για τους Μεξικανούς (καθολικούς) μετανάστες στις ΗΠΑ, κάνει γαργάρα τον" ολοκληρωτικό" και "υπαρξιακό" πόλεμο -σύμφωνα με την νατοική αφήγηση- που δέχονται εκατομμύρια Καθολικοί στην Ουκρανία, οι οποίοι μάλιστα σκοτώνονται στα πεδία των μαχών (δεν είναι βέβαια μόνο οι Ορθόδοξοι που πολεμάνε). Εντάξει, εδώ έχουμε καραμπινάτη αλλαγή στάσης σε σχέση με λίγες δεκαετίες πριν, που εξηγείται μάλλον βάσει των δημογραφικών αλλαγών και τις μετατοπίσεις στις διεθνείς ισορροπίες...

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πήγε κανείς προς την έκθεση βιβλίου; Ο χώρος του Πεδίου του Άρεως πώς είναι σε σχέση με Ζάππειο, ήταν σωστή η επιστροφή εκεί;

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γρήγορο πέρασμα κάναμε μερικοί. Θα γίνει επαναληπτική επίσκεψη. Το Πεδίο είναι ο ιστορικός χώρος της έκθεσης αλλά το Ζάππειο είναι πιο όμορφο.

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ο Supplier είπε...

"To λάθος που κάνουν κάποιοι είναι να ερμηνεύουν"

Φίλε, άκου στα γρήγορα και τα δικά σου λάθη:

1) Θεωρείς δεδομένο ότι οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες διαμορφώνονται με την ψήφο του λαού. Και μάλιστα σε συνθήκες απόλυτης μιντιακής κυριαρχίας, μεταμοντέρνου θεάματος και (στην περίπτωση της Ελλάδας) βαθυπυρηνικής αποσάθρωσης σε όλους του τομείς και προφανώς και στον πολιτικό. Εδώ, φίλε μου, ούτε βίδες δεν παράγεις και θες να εκλέξεις και κυβερνήτη. Γίνονται αυτά;

2) Θεωρείς ότι τα απομεινάρια των συνταγματικών/δημοκρατικών θεσμών έχουν στις μέρες μας κάποια ουσιαστική κυβερνητική εξουσία και δεν είναι απλά η γαρνιτούρα του deep state. Αν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος, που επειδή έκανε καλύτερη εμφύτευση και μπότοξ από τον αντίπαλό του και έτσι εκλέχθηκε πρόεδρος ή π/θ, να μπορεί να ορίζει την οικονομία, το νόμισμα, την εξ πολιτική, τις διακρατικές συμμαχίες κτλ. Και αυτό δεν γίνεται. Τουλάχιστον όχι στις μέρες μας...

3) Θεωρείς δείγμα illiberal democracy και έλλειψης πλουραλισμού τις μακρές θητείες ορισμένων σημερινών ευρωπαικών κυβερνήσεων, αλλά όχι τις αντίστοιχες των παλαιότερων.

4) Για κάποιον ανεξήγητο λόγο πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι δοσίκωλοι στην Ελλάδα για να επιλέξει η πρεσβεία.

5) Θεωρείς πιο αποκτηνωμένους και μπρουτάλ τον Μπάιντεν, τον Σούνακ και τον Μακρόν, από την Θάτσερ, τον Ρήγκαν και τον Κολ. Και αυτό επειδή οι μεν είναι σύγχρονοι και οι δε προ των 90s. Ίσα ίσα στις μέρες μας επιλέγονται συνήθως φαινομενικά μαλθακοί, ήπιοι πολιτικοί, συχνά γυναίκες, που πασάρουν λιγότερο αυταρχικό φετιχισμό στο πόπολο. Μέχρι και η "ακροδεξιά" Μελόνι σε αυτήν την κατηγορία κατατάσσεται.

6) Το πιο σημαντικό. Προσπαθείς να συνδέσεις την τεχνολοολοκληρωτική/αυταρχική διολίσθηση και την εξάλειψη του συνταγματικού φιλελευθερισμού με τα πρόσωπα που κάθονται στις κυβερνητικές καρέκλες. Δες το 2). Το ξαναλέμε, η εξουσία προέδρων και π/θ είναι ανάλογη με αυτήν που είχε πχ το ανώτατο σοβιέτ στην ΕΣΣΔ ή η μοναρχία στην Δανία. Διακοσμητικές γαρνιτούρες για αφελείς που παίρνουν στα σοβαρά εκλογές, αφισοκόλλησεις και μπαλκονάτους δεκάρικους. Εν τέλει, η hardcore τεχνοολοκληρωτική δυστοπία και οριστική εξάλειψη οποιουδήποτε δείγματος ανθρωπισμού και ελευθερίας -που θα κάνει το 1984 του Όργουελ να μοιάζει με κήπο της Εδεμ- ΔΕΝ σχετίζεται με τους ζαβούς τηλεπολιτικούς του 21ου αιώνα και τους μαιντανούς των κοινοβουλίων με τα θλιβερά ψηφαλάκια τους. Το πρόβλημα είναι δομικό.

7) Δεν έχει 35% το εαμογενές ρεύμα. Ποτέ δεν είχε τέτοιο ποσοστό ούτε στα ντουζένια του.

Από κει και πέρα, τα πράματα είναι πάναπλα. Αν οι τζέδες του στην πρεσβεία θέλουν Κούλι θα το κρατήσουν, αν δεν θέλουν θα τον σουτάρουν. Ο λαός/κοινή γνώμη/εκλογικό σώμα κτλ είναι σαν τον Θεό του Πλάτωνα, αναίτιος και αμέτοχος. Τα 41% και όλα αυτά είναι άνευ σημασίας. Btw, πριν 15 χρόνια με 41% πήγαινες σπίτι σου δεν γινόσουν.. διά βίου πρωθυπουργός. To be honest, όλη αυτή η παραφιλολογία περί απόλυτου ηγέτη Κούλι, που σαν νέος Σαλαζάρ ή Μεταξάς θα κυβερνά μέχρι να τον σύρουν τέσσερις και κάτι τέτοια, όταν ακούγονται συνέχεια, φαίνονται περισσότερο σαν ευσεβείς πόθοι ορισμένων...

Προσωπικά πιστεύω για συγκεκριμένους λόγους ότι τα ψωμιά του Κούλεως είναι λίγα. Πάντως τρίτη 4ετία δεν χτυπάει με ΤΙΠΟΤΑ. Τέλος πάντων, να είχαμε να λέγαμε. Επίσης, στις εσωκομματικές μεθαύριο θα βγει η ΑΧ-τσιόγλου...

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

https://youtu.be/IOPyN4k6pNU

Τέσπα, στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κρίσιμες μάζες ψηφοφόρων που η καθεμιά αν συσπειρωθεί βγάζει κυβέρνηση. Οι δεξιούληδες απ' τη μια, οι ΕΑΜογενείς απ' την άλλη (ίσως παρωχημένος ο όρος αλλά δεν βρίσκω άλλον για τους αντιδεξιούς). Τώρα είναι συσπειρωμένη μόνο η μάζα των δεξιούληδων. Για το φόβο των ζαίων θα ψηφίζουν ΝΔ μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Οι αντιδεξιοί είναι διχασμένοι, και ο Κασελάκης ΔΕΝ είναι φυσιογνωμία για να πάρει 35% από τέτοιο κοινό.

Ίσως να έχουμε κανένα Δένδια πρωθυπουργό σε λίγο, ποιος ξέρει;

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου, 2023