Έρχεται το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας: Παρασκευή 12 Ιουλίου, 20:30, κεντρική πλατεία Ανδραβίδας

 

Οι φίλοι μας που στελεχώνουν την Ομάδα Οργάνωσης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας συνεχίζουν να εργάζονται με ζήλο προκειμένου να καθιερώσουν την εξαιρετική αυτή εκδήλωση ως μακροχρόνιο θεσμό. Όντας σε επικοινωνία με τον Σταμάτη, κατάφεραν να προγραμματίσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την διοργάνωση του εντυπωσιακού αυτού Φεστιβάλ. Την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας, το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.


Η Οργανωτική Ομάδα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας έχει ως στόχο, μέσα από έναν συνδυασμό λόγου και θεάματος, να αφήσει ένα πολιτιστικό ίχνος που θα αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και παράλληλα θα προσφέρει την δυνατότητα επαφής με μια κουλτούρα βαθύτερη και διαφορετική από τις επικρατούσες τάσεις της εποχής μας. Η συνεργασία της Οργανωτικής Ομάδας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ με τον Σταμάτη αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για αυτή την προοπτική.


Το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα. Στην αρχή θα γίνει το καθιερωμένο τελετουργικό έναρξης της εκδήλωσης με την πομπή των ομάδων αναβίωσης μεσαιωνικών δρώμενων να ξεκινούν από τον γοτθικό ναό της Αγίας Σοφίας και να εισέρχονται στην κεντρική πλατεία της περιοχής.


Θα ακολουθήσει συζήτηση της Ομάδας Οργάνωσης του Φεστιβάλ με τον Σταμάτη, η οποία θα έχει ως θέμα την μεσαιωνική ιστορία του τόπου. Μετά το τέλος της θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μεσαιωνικής σπαθασκίας και αναβίωση μεσαιωνικών δρώμενων από τις πολιτιστικές ομάδες Griffin-HSHR και Ritterhellas-Έλληνες Ιππότες. Για να ακολουθήσουν συναυλίες, επιδείξεις ταχυδακτυλουργών, εκθέσεις και δυνατότητα συμμετοχής σε επιτραπέζια παιχνίδια και άλλα δρώμενα. 


Στο μέρος του Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει συναυλίες ο πολυοργανίστας μουσικός, ερμηνευτής και τραγουδοποιός Ισίδωρος Πάτερος, θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο του Βιντσέντζου Κορνάρου, «Ερωτόκριτος», ερμηνεύοντας στίχους από αποσπάσματα του έργου σε δικές του πρωτότυπες μουσικές και μελοποιήσεις αλλά και αξιοποιώντας τις παραδοσιακές μελωδίες, με την συνοδεία του Γιάννη Σφακιανάκη στην κιθάρα.


Επίσης, το folk συγκρότημα Solastas θα παρουσιάσει μεσαιωνικά τραγούδια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η Λαμπρινή Γιώτη θα επιμεληθεί το ρεπερτόριο των Solastas και θα τραγουδήσει με την συνοδεία μεσαιωνικής νικελάρπας. Ο Ορέστης Γαργουλάκης θα παίξει γκάιντα, φλάουτο και φλογεράκι, ο Αντώνης Πανταζής μαντόλα και ο Ηλίας Πατρινός κρουστά.


Στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ θα υπάρχουν τραπέζια με εκθέτες και πωλητές βιβλίων, παιχνιδιών, έργων τέχνης και διακοσμητικών αντικειμένων, που θα έχουν ως θεματικό επίκεντρο τον μεσαίωνα. 


Μετά το τέλος του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πάρτι σε παρακείμενο bar της πλατείας Ανδραβίδας υπό τους ήχους heavy metal, folk και hard rock μουσικής. Θα παραβρεθούν συμμετέχοντες του Φεστιβάλ ενώ τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο κιθαρίστας των Vice Human Κωστής Μανόπουλος. 

Στέλνουμε τις ευχές και τους χαιρετισμούς μας στα παιδιά της Οργανωτικής Ομάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα παρουσιάσουν μια εξαιρετική εκδήλωση. Καλή αντάμωση κάτω.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα του φεστιβάλ https://www.facebook.com/andravidamedievalfestival/


Σχόλια:
Ο Eärendil είπε...

Μακάρι να μπορούσα να κατέβω! 10, 100, 1000 τέτοια φεστιβάλ, ενάντια στην παρακμή. Εύγε στους διοργανωτές!

ΥΓ Διάβασα τον Ράσκιν. Είχατε δίκιο τελικά. Χρειαζόταν από καιρό αυτή η έκδοση.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024