Το πηγάδι στο τέλος του Κόσμου
βιβλίο ΙΙΙ


Ήδη από την κυκλοφορία των δύο πρώτων τόμων (2007 και 2008), το Πηγάδι στο Τέλος του Κόσμου έχει διαδοθεί στη χώρα, σε ανθρώπους που διαβάζουν λογοτεχνία του φανταστικού, και αρκετούς ακόμη που, χάρη στον Μόρρις, στρέφονται προς τις απαρχές του είδους, για να διαπιστώσουν την άρρηκτη σχέση του με τις μεσαιωνικές μυθιστορίες.

Το εκδοτικό εγχείρημα της μετάφρασης του έργου του Μόρρις έχει απασχολήσει εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά, και αποτελεί έναυσμα για να συζητηθεί η λογοτεχνική αξία των ιπποτικών αφηγήσεων της προαγεννησιακής δυτικής παράδοσης, το καίριο μήνυμα που μεταφέρουν σε μια ιστορική συγκυρία όπου η αναζήτηση των διαχρονικών ιδανικών οφείλει να ξαναγίνει προτεραιότητα.

Πέραν από τη φιλοσοφική και φιλολογική αξία που αποδίδεται στο έργο, είναι ένα συναρπαστικό μαγικό παραμύθι, προπομπός των έργων του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, που τόσο έχουν αγαπηθεί στη χώρα μας.

Στον τρίτο τόμο, συνεχίζεται η περιπέτεια του νεαρού ιππότη, του Ραλφ από το Άπμεντς, που έχει φύγει από την πατρίδα του αναζητώντας το Πηγάδι στο Τέλος του Κόσμου, την πηγή της αιώνιας νιότης και χαράς, τον αρχετυπικό θρύλο που απλώνεται στα μήκη και πλάτη της γης, συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση για το «αθάνατο νερό», ενώ, στη Δύση τα χριστιανικά χρόνια, αποτελεί τη βάση για να γεννηθούν οι ιστορίες για το «Ιερό Δισκοπότηρο».

Όσο προχωράει η ιστορία, γίνεται πιο συναρπαστική, καθώς το φυσικό συγχέεται με το μεταφυσικό, ο Ιππότης μυείται στη μαγεία του Πηγαδιού, ταξιδεύει σε τόπους πέραν από τον γνωστό Κόσμο, φτάνει στο τέλος του και στα όρια της αντίληψής του για τον κόσμο, για να ανταμειφθεί, εν τέλει, μαζί με την αγαπημένη του, με το νερό του Πηγαδιού. Το εκδοτικό εγχείρημα θα ολοκληρωθεί με τον τέταρτο τόμο, με τίτλο «Ο δρόμος της επιστροφής».


  • Σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση :

Ο/Η Psycho είπε...
Ωραία προσφορά..
Τετάρτη, 28 Ιούλιος, 2010

Ο/Η Skull είπε...
Πραγματικά, μεγάλη έκπτωση. Καλή επιτυχία στα παιδιά
Πέμπτη, 29 Ιούλιος, 2010

Ο/Η Σταμάτης Μαμούτος είπε...
Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του πηγαδιού "στο τέλος του κόσμου". Ένα τεράστιο εύγε στο Νίκο Βλαντή, που χάρισε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ένα εκ των έργων, του εμβληματικού για τη φανταστική λογοτεχνία Γ. Μόρρις. Άντε, με το καλό να έρθει και το τέταρτο και τελευταίο μέρος.

Καλή αρχή στα παιδιά της "Θούλης". Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ θα είναι δίπλα τους στον αγώνα για την αναμόρφωση του ελληνικού πνευματικού κόσμου. Υπομονή και καλές αντοχές...
Πέμπτη, 29 Ιούλιος, 2010

Ο/Η Ioannis είπε...
Η ΦΛΕΦΑΛΟ όχι μόνο επεκτείνεται και σταθεροποιείται αλλά προσελκύει και την εκτίμηση αυτών που πραγματικά η γνώμη τους μετράει στα δικά μας μάτια. Όλοι οι υπόλοιποι, απλά τυφλώνονται από το φως του Ζωοδότη Ήλιου που η ΦΛΕΦΑΛΟ σκορπάει μέσα στη νύχτα της σύγχρονης παρηκμασμένης εποχής.
Πέμπτη, 29 Ιούλιος, 2010

Ο/Η Δημήτρης Αργασταράς είπε...
Κάθε καινούρια εκδοτική κίνηση αποτελεί ένα ελπιδοφόρο γεγονός και πρέπει να στηρίζετε. Απ' όσο γνωρίζω, το βιβλιοπωλείο ''Θούλη'' έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής, δεν μένει παρά στους αναγνώστες να το ανακαλύψουν και να το στηρίξουν...

Και φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της καταπληκτικής τετραλογίας του W. Mooris.
Τετάρτη, 04 Αύγουστος, 2010