Σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές



Με ένα πάρτυ, χαρακτηριστικό της φιλελεύθερης κακογουστιάς των μπουρζουάδων, επέλεξε ο Μακρόν να γιορτάσει την εκλογή του στην γαλλική προεδρία.

Ανάμεσα στα όσα είπε, ήταν και η υπόσχεσή του να μείνει πιστός στην παρακαταθήκη του Διαφωτισμού. Πρόκειται για μια υπόσχεση που θεωρούμε ότι θα σεβαστεί στο ακέραιο. Πρόκειται επίσης για μια δήλωση που δικαιώνει τις εδώ και χρόνια διαπιστώσεις της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. 

Κοντολογίς, αν όσοι θέλουν ειλικρινά να αντιπαρατεθούν στην κυρίαρχη ελίτ των καιρών μας εξακολουθούν να μη διαβάζουν ή να μην κατανοούν την παράδοση του Ρομαντισμού, το "σύστημα" θα βγάζει συνεχώς -και σε διάφορες χώρες- νέους "Μακρόν" από τις τσέπες των τραπεζιτών του.

ΥΓΟ κύριος Μακρόν επέλεξε στην προεκλογική του εκστρατεία να μην αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα της αντιπάλου του. Η "Δημόσια Τηλεόραση" των κυρίων Τσίπρα, Τσακνή και Ταγματάρχη, στην έκτακτη χθεσινή εκπομπή με θέμα τις γαλλικές εκλογές, επέλεξε να μην αναφέρει (όχι το όνομά της αλλά) το ποσοστό των ψήφων που έλαβε. Έτσι, γίναμε μάρτυρες του φαινομένου οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να παρουσιάζουν το ποσοστό του κυρίου Μακρόν, το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων και της αποχής, όχι όμως κι εκείνο της δεύτερης υποψήφιας. Φαίνεται πως η πρακτική του παλαιού, κραταιού ΠΑΣΟΚ, με τις εκλογές στις οποίες συμμετείχε ένας υποψήφιος, έχει επηρεάσει βαθύτατα τους θιασώτες του "κινήματος" που μεσουρανούν ακόμη στους δέκτες της δημόσιας τηλεόρασης.