Ενάντια σε Δεξιά και Αριστερά, ενάντια στον κόσμο της φιλελεύθερης νεωτερικότητας


Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι ο Αριστερός είναι ένας διεθνιστής αντίπαλος που τον αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο. Ενώ ο Δεξιός ένας διεθνιστής αντίπαλος που χτυπά πισώπλατα. Και τούτο γιατί μέσω των επικοινωνιακών μηχανισμών και των ιστορικών συγκυριών η Δεξιά έχει εγκλωβίσει στο πολιτικό της πεδίο κοινωνικά στρώματα συντηρητικών πολιτών, που κανονικά θα έπρεπε να υποστηρίζουν κάποιο παραδοσιοκρατικό ή εθνικιστικό πλαίσιο.  Έχει, δηλαδή, ο Δεξιός μηχανισμός προπαγάνδας κάνει πιστευτή στον δημόσιο λόγο την ψευδή θέση ότι η Δεξιά είναι πολιτική δύναμη εθνοκεντρικά πατριωτική. Ασφαλώς αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος!

Ιδίως στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι Δεξιοί πολιτικοί κραυγάζουν για τα εθνικά δίκαια και την υπεράσπιση των παραδοσιακών ταυτοτήτων όσο βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Και τα ξεχνούν όλα αυτά μόλις κυβερνούν. Πρόκειται για κάτι νομοτελειακά αναμενόμενο για όποιον έχει τις βασικές γνώσεις της ιστορίας των πολιτικών ιδεών. Γιατί εφόσον ο όρος Δεξιά συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στις άλλες θέσεις και την πίστη στην ελευθερία της αγοράς, τον ατομικισμό και την ελευθερία που θεμελιώνεται πάνω στην πολιτική ανθρωπολογία του ατόμου (και όχι του έθνους ως συλλογικού οργανισμού), είναι αυτονόητη προέκταση η κατάληξη σε διεθνιστικές πολιτικές θέσεις.

Ένα χαρακτηριστικό ελληνικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης δικαίωσε τα όσα γράφουμε πριν λίγες μέρες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο τυπικός φανφαρόνος πολιτικός της Δεξιάς, που μπορεί την ίδια στιγμή να αναπαράγει τις κούφιες κλασικιστικές ρητορείες περί της αξίας των αρχαίων μας παραδόσεων και, ταυτοχρόνως, να υπηρετεί τα πιο σκληρά διεθνιστικά συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ των μεγαλοαστών καπιταλιστών. Πριν λίγες μέρες η συγκεκριμένη περσόνα του πολιτικού βίου δήλωσε ότι οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα έχουν την δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού αν δεν συγχωνευτούν. Στην ουσία εννοούσε αν δεν εξαγοραστούν από κάποιο ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο.

«Επιχειρήσεις με δύο-τρεις εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;», αυτή ήταν η επιχειρηματολογία του εν λόγω υπουργού.  Ας αποκωδικοποιήσουμε το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της φράσης προκειμένου να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας.

-Πρώτα και κύρια ο Δεξιός πολιτικός (όπως κάνουν και οι ομοϊδεάτες του ανά τον κόσμο) αγνόησε επιδεικτικά την ιδιαιτερότητα του ελληνικού εθνικού μας οικονομικού περιβάλλοντος με το επιχείρημα ότι έτσι γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο παρέβλεψε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πολλά και διαφορετικά οικονομικά περιβάλλοντα, αλλά προδιέγραψε ότι όλα αυτά τα διαφορετικά εθνικά περιβάλλοντα θα προσαρμοστούν σε μια γενική υπερθενική νόρμα, η οποία υπαγορεύεται από την α-εθνικά παγκόσμια ελίτ των αγορών. Αν μη τι άλλο εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο σκληρή εκδοχή του διεθνισμού.

-Ας υποθέσουμε ότι το όραμα των Δεξιών πατριδοκάπηλων γίνει πραγματικότητα. Οι μικρές οικογενειακές εταιρίες θα απορροφηθούν από τους ισχυρούς ομίλους της καπιταλιστικής ελίτ. Τότε δεν θα έχουμε ψιλικατζίδικα και περίπτερα στην γειτονιά μας, αλλά μόνο υποκαταστήματα μεγάλων (ενδεχομένως και υπερθνικών brands). Δεν θα έχουμε ελληνικά βιβλιοπωλεία αλλά τοπικές εκδοχές πολυκαταστημάτων. Δεν θα έχουμε συνεργεία και καταστήματα ρούχων αλλά μόνο αντιπροσωπείες μεγάλων εταιριών. Όλο αυτό δεν συνιστά απλά μια συγκέντρωση κεφαλαίου. Προϋποθέτει, ταυτόχρονα, και έναν πολιτισμικό μετασχηματισμό που θα χτυπά κατευθείαν την καρδιά της εθνικής μας ιδιαιτερότητας. Το πολυεθνικό brand, μέσω της αισθητικής (ταμπέλες, διαφημίσεις,) και του τρόπου παραγωγής (εργασιακοί αυτοματισμοί, ντύσιμο εργαζομένων κλπ) θα επιβάλει τα «οικουμενιστικά» μοντέλα συμπεριφοράς και αισθητικής αντίληψης για τον κόσμο ακόμη και στην κάθε γωνιά μιας ελληνικής γειτονιάς. Αυτό, ασφαλώς, δεν ενοχλεί τους Δεξιούς κομπορρήμονες, που κατά τα άλλα παπαγαλίζουν τις φιλολογικές τους ανοησίες περί της αξίας «των αρχαίων ημών προγόνων».

Ο πατριωτισμός των Δεξιών είναι ένας πατριωτισμός τουριστικός. Ένα κάλπικο φοκλόρ για να στολίζουν τον ραγιαδισμό τους προς το μοντέλο οργάνωσης του δυτικού κεφαλαίου. Προφανώς και όταν μιλάμε για Δεξιούς δεν αναφερόμαστε μόνο στους πολιτικούς του κόμματος που κυβερνά την χώρα. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει οργανωθεί μια γενικευμένη αλλοίωση των ιδεολογικών νοημάτων του ελληνικού εθνικιστικού χώρου. Οι περισσότεροι σχηματισμοί (από κόμματα μέχρι αυτόνομες ομάδες και εκδοτικούς οίκους) που βρίσκονται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικισμός» απλά ως σουβενίρ στην βιτρίνα. Στην πραγματικότητα είναι ακρο-Δεξιά συμπληρώματα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχουν τίποτε το εθνικιστικό. Απλώς υιοθετούν μια δήθεν ακραία ζητωπατριωτική ρητορική αλλά στην πράξη υπηρετούν τα συμφέροντα των υπερεθνικών ελίτ του δυτικού κεφαλαίου και αναπαράγουν τον τουριστικό πατριωτισμό του φιλολογικού κλασικισμού. Αυτό είναι προφανές για τα νεοδεξιά και «νεοεθνικιστικά» σχήματα. Ισχύει όμως και για κάποια που εμφανίζονται με το προσωπείο του σκληρού «ναζί». Ψάξτε λίγο προσεκτικά τις θέσεις τους πάνω στην τρέχουσα επικαιρότητα και θα αντιληφθείτε τι εννοούμε.

Αλλά και ο κοινωνισμός των Αριστερών είναι εξίσου επιδερμικός. Δεν έχει τίποτε το σοσιαλιστικό και αναλώνεται σε επιδείξεις υπέρμετρης προοδευτικότητας. Η Αριστερά αποτελεί σήμερα το «προοδευτικό» σκέλος του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού. Αριστεροί και Δεξιοί σκύβουν το κεφάλι μπρος στην παγκόσμια κυριαρχία της καπιταλιστικής αντι-εθνικής ελίτ.

Έχει ενδιαφέρον ότι μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για της μικρομεσαίες επιχειρήσεις Αριστεροί κύκλοι έγραψαν ότι «κυβερνά σαν Λουδοβίκος». Τα ανδρείκελα της Αριστεράς φοβούνται ακόμη και να ψελλίσουν μια κριτική προς τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό και φορτώνουν τις καπιταλιστικές παθογένειες στο...Παλαιό Καθεστώς της προνεωτερικής εποχής!! Λοιπόν, κύριοι της Αριστεράς, θα σας κάνουμε άλλο ένα μάθημα πολιτικής ιστορίας. Οι «Λουδοβίκοι» του Παλαιού Καθεστώτος, όταν σκέπτονταν σωστά, ρύθμιζαν την οικονομία των χωρών τους στο σύστημα των συντεχνιών. Μια μορφή μεσαιωνικού οργανιστικού προ-κοινωνισμού, το οποίο παρείχε ασφάλεια στους εργαζόμενους και δημόσιο έλεγχο στις οικονομικές δραστηριότητες. Οι «Λουδοβίκοι» του Παλαιού Καθεστώτος, όταν σκέφτονταν λαθεμένα, επέτρεπαν φυσιοκρατικές ελευθερίες που έστρωναν τον δρόμο για την έλευση του κεφαλαιοκρατικού φιλελευθερισμού. Πάντως αποφάσεις όπως αυτές του Άδωνι δεν λάμβαναν (ασχέτως αν χρεώθηκαν επικοινωνιακά λάθη με αναφορές στο παντεσπάνι κλπ).

Ενάντια σε Δεξιά και Αριστερά, ενάντια στον κόσμο της φιλελεύθερης νεωτερικότητας, υπάρχουν ακόμη κάποιες σκιές που αναδεύονται στο λυκαυγές των καιρών μας. Φέροντας τις μνήμες της Βανδέας και των Λουδιτών. Βαστώντας τα φλάμπουρα της πατρίδας και του κοινωνιστικού οργανικισμού. Σιγοσφυρίζοντας σκοπούς παλιούς και νοσταλγώντας τους πολέμους του μέλλοντος.




Σχόλια

Ανώνυμος said...

Προβληματισμός σε ινδογερμανικά γκαρσόνια και Αλβανολάγνους. Το παιχνίδι Assasins Creed:Odyssey προπαγανδίζει σε παγκόσμια κλίμακα ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν λευκοί μελαχρινοί.

https://www.youtube.com/watch?v=iOqPkwC7NAM

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ανώνυμος said...

Ωπα φίλος. Άλλο λευκός μελαχρινός που είναι ο μεσογειακός φυλετικός τύπος και άλλο νέγρος όπως αποτυπώνεται στις ταινίες και τα παιχνίδια ο Αρχαίος Έλληνας προκειμένου να εξυπηρετηθεί η διεθνιστική, παγκοσμιοποιητική προπαγάνδα

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ανώνυμος said...

Όχι αγαπητέ.Εδώ εμφανώς λανθάνεις θέλοντας να πλήξεις στόχους,που και οι υπόλοιποι δεν γουστάρουμε,δηλαδή τους κίβδηλους Ε/Σ φιλελεύθερους.Λοιπόν,επειδή έχω ασχοληθεί με το ζήτημα,μιας και τα assassin's creed είναι τα αγαπημένα μου παιχνίδια,επίτρεψε μου να σε διορθώσω.Το Odyssey είναι μια ανθελληνική ηλιθιότητα,οι ίδιοι οι συντελεστές δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν white washing,δηλαδή να παρουσιάσουν τους αρχαίους Έλληνες ως λευκούς,που βεβαίως ήταν.Έτσι κατέφυγαν σε ένα τέχνασμα για να πωλήσουν,αλλά παράλληλα να περάσουν και το σκοτεινό τους παραμύθι:Οι δύο πρωταγωνιστές Έλληνες,ο Αλέξιος και η Κασσάνδρα,είναι καθαρά λευκοί,όπως σημαίνοντες προσωπικότητες που εμφανίζονται στο παιχνίδι,σαν τον Σωκράτη και τον Αλκιβιάδη.Ωστόσο τον γενικό πληθυσμό,και της Αθήνας και της Σπάρτης κτλ,τον έχει κάνει απίστευτα σκουρόχρωμο,κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια,βάσει ανθρωπολογικών τεκμηρίων.Δεν τους έκαναν "μελαχρινούς",που υποστηρίζεις,αλλά σαν Βεδουίνους,και εκεί εδράζεται η ατιμία της Ubisoft.Μελαχρινος είμαι και εγώ,όμως με κάτασπρο δέρμα,όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων,των Σέρβων,των Ιταλών,των Ισπανών κτλ.Αυτό που έκανε η Ubisoft αντιθέτως,συνιστά σαφή αλλοίωση της ιστορίας και της ανθρωπολογίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν σύγχρονοι σκοποί προπαγάνδας σχετικά με το φυλετικό θέμα.
Υ.Γ.Συγγνώμη από τα παιδιά της Φλεφαλο για το μεγάλο σχόλιο,αλλά κάποια πράγματα επιβάλλεται να ειπώνονται και να γράφονται.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Όχι ρε Ανώνυμε. Άσε το παιδί να συνεχίσει να πιστεύει ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν μαύροι. Μια γενιά "εθνικιστών" μεγαλωμένοι με το ψέμα ότι ξανθός στην αρχαία ελλαδα σημαινε σκουρος. Αφροκεντρικοι εθνικιστές μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν. Στο τέλος θα μας παρουσιάσουν και σκηνές από την χολιγουντιανή ταινία "TROY" που ο Αχιλλέας είναι σαν πυγμαίος για να μας πουν πόσο ανθελληνες είναι οι ινδοευρωπαϊστές.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Ο 1ος ανώνυμος είμαι. Φυσικά και κάνω πλάκα στο πρώτο σχόλιο. Πόσο κολλημένο μυαλό έχεις ρε ινδογερμανέ για να μην το καταλάβεις; Εννοείται ότι είμαι και εγώ υποστηρικτής της λευκής ανθρωπολογικής καταγωγής των Ελλήνων. Εσύ δεν ξέρω τι ρόλο βαράς με αυτό το κόλλημα για Γερμανούς και ξανθούς.

Για να μην ξεχνιόμαστε κάνω μια υπενθύμιση. Χαράς ευαγγέλια για τα γκαρσόνια γνωστού εστιατορίου. Άλλη μια διάσημη καλλιτέχνης παραδέχτηκε ότι έχει κοινή καταγωγή με τους ιδιοκτήτες του.

https://www.athensmagazine.gr/article/gossip/528738-eimai-perhfanh-gia-thn-katagwgh-moy-kai-goystarw-agrio-ksespasma-apo-thn-paola

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
 Ανώνυμος said...

Προτείνω στους συναγωνιστές να διαβάσουν το εξαιρετικό βιβλίο του Μπενουά για τους ινδοευρωπαίους. Δεν είναι δυνατόν να χαρίσουμε την πραγματικότητα στους γραφικούς "ινδογερμανιστές" που βασανίζονται από φετίχ, συμπλέγματα κατωτερότητας και έντονο αυτο-μισος.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Εξαιρετική και πάντοτε εύστοχη και σοβαρή ανάλυση. Να πούμε ότι ορισμένοι "ναζιστικοί" κύκλοι εντός χώρου εξυπηρετούν το σύστημα βρίζοντας και λασπολογόντας προσωπικότητες όπως ο Ιωνάς Δραγούμης ή ο Περικλής Γιαννόπουλος που αγωνίσθηκαν εναντίον του φιλελευθερισμού και της βιομηχανοποιημένης, μηχανιστικής ζωής της νεωτερικότητας. Ειδικά ο Δραγούμης πολέμησε σφοδρά τον βενιζελισμό ο οποίος αποτελεί την ιδεολογία του κυρίαρχου ελλαδικού κατεστημένου. Τον βενιζελισμο από την άλλη οι ίδιοι "ναζιστικοί" κύκλοι τον αγιοποιούν και τον απλοποιούν θεωρώντας τον ως εκφραστή της Μεγάλης Ιδέας και της Μεγάλης Ελλάδος και ανάγοντας σε τοτέμ αιώνιους μπράβους του, βαμμένους φιλελεύθερους όπως ο Γύπαρης. Επιπλέον αναμασούν και αναπαράγουν το λιμπεριλαστικό ψευτοκλασσικιστικό αφήγημα περί "Δύσεως", δυτικής κουλτούρας και δυτικού πολιτισμού από τον οποίον η Ελλάδα δεν γίνεται να παρεκκλίνει για να μην ταυτιστεί με τους "υπανθρώπους" της Ανατολής. Φυσικά στο βάθος όλων αυτών διαφαίνεται η υποταγή σε θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και χώρες του κεφαλαιοκρατικού βορρά όπως η Γερμανία. Άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται από πρεσβείες, έχουν κολλητιλίκια με πρόσωπα της αστικής δεξιάς ή απλά έχουν περιοριστεί σε μια φετιχιστική μανία λυμαίνονται εδώ και χρόνια το ριζοσπαστικό τμήμα του εθνικιστικού χώρου

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
ΑνώνυμοςΑνώνυμος said...

Η θέση της ΦΛΕΦΑΛΟ για το ζήτημα της στράτευσης και της συμμετοχής των εθνικιστών σε ενδεχόμενη σύρραξη Ελλάδος - Τουρκίας ποια είναι?

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
 Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Δεύτερε ανώνυμε, συμφωνούμε και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Τρίτε ανώνυμε, θεωρούμε το ερώτημα αστείο. Ασφαλώς συμμετοχή στον πόλεμο.

Πρώτε και τέταρτε ανώνυμε, αν και υποθέτουμε ότι το πρώτο σχόλιο έχει γραφτεί με διάθεση χαβαλέ, οι διαχειριτές του ιστολογίου δεν γνωρίζουμε πολλά για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Οπότε ό,τι και να γράψετε το λαμβάνουμε υπόψη.

Τέταρτε ανώνυμε, καμία συγγνώμη δεν χρειάζεται. Το σχόλιο που παραθέτεις είναι κατατοπιστικό και πολύ ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να αποτελέσει και άρθρο.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος said...

Έγινε , ευχαριστώ.Όποτε θέλετε και θεωρήσετε ότι είναι η ώρα να γραφτεί ένα τέτοιο άρθρο από εσάς,θα με ενδιέφερε να συμβάλλω με ό,τι γνωρίζω, καθώς η προπαγάνδα τρέχει στο Χόλιγουντ και επηρεάζει και τα video games.Και όλα καταλήγουν σε κάτι πολύ συγκεκριμένο,που καταντάει ύποπτο:Δηλαδή το πώς θα παραχαράξουν και αλλοιώσουν τη φυλετική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας.Οι αρχαίοι ήταν λευκοί,όπως και εμείς.2.000-3.000 χρόνια από εξελικτικής σκοπιάς είναι πολύ λίγα για να σημειωθούν τεράστιες φυλετικές αλλαγές.Για δικούς τους υποχθόνιους σκοπούς, πασχίζουν να παρουσιάσουν την αρχαία Ελλάδα ως "σκουρόχρωμη",είτε μέσω ΣΎΓΧΡΟΝΩΝ,το τονίζω, ΣΎΓΧΡΟΝΩΝ ταινιών,είτε μέσω videogames.Το θέμα φτάνει βαθιά,είθε να το αναλύατε κάποια στιγμή ως Φλεφαλο.Να είστε καλά.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Ανώνυμε που αναφέρεσαι στα video games, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να γράψεις κάτι σχετικό στείλε ένα mail (flefalo@gmail.com) να συζητήσουμε τις λεπτομέρεις.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
 Ανώνυμος said...

Έγινε φίλε,θα στείλω ένα e-mail με πληροφορίες που έχω.Θα μιλήσουμε και ευχαριστώ.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Blogger Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Πιστέ Χιτλερικέ διαγράφω το πρώτο μέρος του σχολίου σου. Γιατί περιλαμβάνει τις γνωστές ψευδείς χυδαιότητες για κόμματα, πρόσωπα και ψευδο-εκδοτικούς οίκους με τους οποίους ο Σταμάτης και οι υπόλοιποι στη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. δεν λέμε ούτε καλημέρα. Παραθέτω το δεύτερο μέρος του σχολιασμού σου ως μορφή ανέκδοτου, για να γελάσουν οι αναγνώστες μας.

Γράφει ο Πιστός: "Μιλάει για δεξιά ο ρομαντικός φλουφλης που καίει τα μυαλά των αυτόνομων με ρομαντικές γυναικουλιστικες φλωριές για μαγικούς κόσμους και φαντασίες αποκόπτοντας μας από την αιώνια νιτσεϊκή και κυνική μας παράδοση. Ψευτοπαραγοντας είσαι και εσύ και ο κολλητούς σου από τον Μοριά Μμούτο. Ψευτοπαραγοντας ήσουν, ψευτοπαραγοντας είσαι και ψευτοπαραγοντας θα παραμείνεις. Κάτσε με τον Sun Knight και με το Lord of the Rings και σταμάτα να έχεις άποψη για όλα. Κριτική και στον Άδωνι και στην νεωτερικότητα θα κάνουν εθνικοσοσιαλιστές και όχι δεξιούληδες που φοβούνται και αρνούνται τον όρο νεοναζί."

Άντε βρε Πιστέ. Να σας δούμε να ασκείτε κριτική στη φιλελεύθερη νεωτερικότητα και να μην το πιστέψουμε.

Καθίστε εκεί που είστε σαπάκια. Πάρτε το χαρτζιλίκι σας και βγάλτε το σκασμό. Για να μη σας τον βγάλουμε εμείς.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ανώνυμος said...

Ζούμε δυστυχώς στην καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη κόλαση. Εν κρυπτω ιδιωτικοποιήθηκε εμμέσως η ΔΕΗ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
 Black Flag said...

Στον πάτο της Πηγάδας του Μελιγαλά θα συζητήσετε για τις μεσαιωνικές συντεχνίες τσιράκια του Σταμάτη

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
 Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Black Flag, γιατί να στριμωχτούμε σε ένα σκοτεινό και στενό μέρος όπως η Πηγάδα; Προτιμάμε να συζητάμε σε ένα ταβερνάκι με τη συνοδεία ερυθρού οίνου και εδεσμάτων, σε ένα καφενείο με ευωδιαστά ζεστά ροφήματα, σε ένα σπίτι φίλου με μπύρες και σουβλάκια...

Ανώνυμε η ΔΕΗ πωλήθηκε και ο κουτοπόνηρος Άδωνις το παίζει ρατσιστής με συνοδοιπόρο τον Μπογδάνο(!!) για να καλύψει πιθανή δυσαρέσκεια στο "πατριωτικό κοινό" των Δεξιών ψηφοφόρων.

Ανώνυμε που γράφεις για την ξανθότητα μπορεί να τα μπερδεύεις με ευρήματα των Τιράνων.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Στον φίλο ανανγνώστη που παραθέτει σχόλια για την ινδοευρωπαϊκή θεωρία έχουμε να πούμε το εξής. Δεν κάνουμε ανθρωπολογικές έρευνες. Γνωρίζουμε όμως κάποιες γενικές επιστημονικές πληροφορίες. Είναι πράγματι η επικρατούσα επιστημονική θεωρία ο ινδοευρωπαϊσμός. Απ' όσα γνωρίζουμε πάντως γίνεται νοητή από την επιστημονική κοινότητα ως γλωσσική κοινότητα και όχι ως φυλετική, η ινδοευρωπαϊκή. Αν και προκύπτουν κάποια συμπεράσματα και για φυλετική συγγένεια. Ασφαλώς τα όσα γνωρίζουμε ανοίγουν πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές συζητήσεων για τους παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, τα κοινά τους στοιχεία κλπ.

Από εκεί και πέρα δεν θεωρούμε ότι ο φυλετισμός είναι το απόλυτο και μοναδικό κλειδί για την κατανόηση πολιτικών ζητημάτων των ημερών μας. Η φυλετική προέλευση είναι βασικό στοιχείο της ύπαρξης ενός έθνους. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη "απόσταση" από την φυλετική καταγωγή ως την πολιτική πράξη και την ιστορική διαδρομή κάθε έθνους. Δεν ξεχνάμε επίσης την σημασία που έχουν οι βιολογικές έρευνες σήμερα στην ανίχνευση φυλετικών προελεύσεων, οι οποίες αν χρησιμοποιηθούν πέρα από αγκυλώσεις πολιτκής ορθότητας μπορεί να είναι πιο ακριβείς από τις ανθρωπολογικές έρευνες. Ούτως ή άλλως η ανθρωπολογία έχει αποκτήσει κλάδους που την φέρνουν σε επαφή με τις κοινωνικές επιστήμες.

Στον ανώνυμο που παρέθεσε πληροφορίες για τους "κοκκινοκαπελάκηδες" και για συλλογικότητες απαντάμε ότι, όπως είναι κατανοητό, δεν μπορεί να δημοσιευθεί ένα τέτοιο σχόλιο. Για τους ευνόητους λόγους.Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις. Θα μεταφερθούν στον Banshee. Αλλά δεν έχουμε και μεγαλο ενδιαφέρον να μαθαίνουμε τέτοια πρόσωπα ή να κάνουμε σε τέτοιου περιεχομένου συζητήσεις.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ανώνυμος said...

πιτσιρικάδες που ψάχνονται στην τρίτη θέση συνθήματα για τρίτη θέση περιοδικά αυτόνομων που θυμίζουν απόψεις της τρίτης θέσης ιδεολογικά άρθρα δικά σας και άλλων εκπομπές και βιβλία κλπ τελικά η τρίτη θέση δείχνει να ενισχύεται όσο και αν κάποιοι δεν το παραδέχονται

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

 Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας said...

Ανώνυμε οτιδήποτε ποιοτικό πρέπει να ενισχυθεί και στην κοινωνική του εκδίπλωση. Η κινητικότητα στα περιοδικά και την ανταλλαγή απόψεων/ιδεών είναι η αρχή. Το θεμέλιο.

Χρειάζεται να προχωρήσει η οικοδόμηση.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανώνυμος Ο Πατριάρχης said...

Εκπίπτεται εις διανοητικό βάραθρον και σπαταλάτε πολύτιμο χρόνον δια να μελετάτε τας Μπενουάδες. Ενόσω βρίσκεστε εις πλήρην άγνοια δια την αξίαν πονημάτων τα οποία κυκλοφορούν φερέλπιδες εκδόται. Πονημάτων που καταμαρτυρούν την σπουδαιότης της ακροδεξιάς ημών ιδεολογίας του Εθνοκαπιταλισμού!

Μα τον Αδόλφο Άβαταρ, αισθάνομαι όνειδος για λόγου υμών. Αίσχος κύριοι, ούτο λέγω μόνον!

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Banshee said...

Λατζιέρη του εστιατορίου ο εθνικοσοσιαλισμός του μεσοπολέμου δεν υιοθέτησε το Νίτσε καθαυτό. Τι να υιοθετήσει ρε μπετόβλακα; Τον ατομικιστικό υπαρξισμό του; Την άποψη ότι οι ξανθοί Γερμανοί είναι οι πιο αχυρο-κεφάλοι βλάκες; Εσύ τον έχεις διαβάσει; Πολύ αμφιβάλλω.
Ο εθνικοσοσιαλισμός υιοθέτησε το Νίτσε όπως τον είχαν διαβάσει επιλεκτικά και όπως τον προσάρμοσαν στις δικές τους θεωρίες οι νεορομαντικοί σαν τον Μπαρρές. Σίγουρα και όπως πλασάρισε τα βιβλία του στον Χίτλερ η αδελφή του.
Είστε και πουθενάδες, είστε και αμόρφωτοι.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

 
ΑνώνυμοςΑνώνυμος said...

Πολύ σωστά όλα όσα λέτε αλλά κάθε γλώσσα την μιλάει μια φυλή. Η άποψη για την ινδοευρωπαϊκή "φυλή" είναι ότι δεν ήταν μια φυλή αλλά ένα σύνολο φύλων οι οποίες ζούσαν υπό κοινές συνήθειες και κοινή γλώσσα. Γενικότερα είναι πολύ πιο σωστή μια επανατοποθέτηση αναφορικά με το ινδοευρωπαϊκό ζήτημα παρά ο αυτοχθονιστικός αφορισμός

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος