Παλιότερο ραδιοφωνικό απόσπασμα: Ο Σταμάτης ανατρέχει στο κίνημα των Επιστράτων του 1916


Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Σταμάτης αναφέρει ότι οι Επίστρατοι ήταν το πρώτο μαζικό κίνημα στην ελληνική ιστορία. Εστιάζει στον ιδιότυπο ιδεολογικό του πυρήνα, στον οποίο ισορρόπησαν ένας ριζοσπαστικά συντηρητικός εθνικισμός (με καταβολές στον πολιτικό Ρομαντισμό από την μια) και το ειρηνιστικό αίτημα για την μη συμμετοχή της Ελλάδος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την άλλη. Έχει αναφερθεί πολλάκις ότι οι Επίστρατοι ήταν οργάνωση υποκινούμενη από το παλάτι ή την γερμανική πρεσβεία. Ωστόσο αυτές ήταν κατηγορίες βενιζελικών κύκλων που η σύγχρονη επιστημονική έρευνα φαίνεται ότι καταρρίπτει. Οι Επίστρατοι είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι αποτέλεσαν μια αυθόρμητη λαϊκή οργάνωση, που υποκινήθηκε από τα αιτήματα των μελών της και μόνο. Ακούμε τον Σταμάτη και λαμβάνουμε μια ευσύνοπτη ενημέρωση για την δική μας 17η Νοεμβρίου.

 


ΥΓ. Κατά την εποχή που η λέσχη μας παρουσίαζε τέτοια αποσπάσματα σε εκπομπές mainstream ραδιοφωνικών σταθμών, με εκατοντάδες ουδέτερους ιδεολογικά ακροατές που περίμεναν να ακούσουν τις παρουσιάσεις του Σταμάτη, μισθοφόροι της Δεξιάς που πληρώνονται για να μοχλεύουν τον εθνικιστικό χώρο έμπαιναν επί δύο χρόνια σε κάθε εκπομπή στο chat του σταθμού, με λογαριασμούς που οι τεχνικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν, προσπαθώντας να πείσουν τους ανυποψίαστους ακροατές ότι η λέσχη μας ήταν μέρος μιας μαρξιστικής συνωμοσίας που υποκινούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Έτσι για να υπενθυμίζουμε ποιους φαλαγγάρχες, εστιάτορες, και αμφιβόλου ανδρισμού υπαλλήλους σκοτεινών κύκλων υποβάλουμε σε ιδεολογικό στριπτίζ εδώ και καιρό.

Σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απόγονοι των Επιστράτων και όχι του καιροσκοπικού φιλελεύθερου καθάρματος που άκουε στο όνομα Παύλος Γύπαρης. Λάτρεις, θαυμαστές και συνεχιστές του τιτανίου Έλληνα Ιδεαλιστή, ρομαντικού Εθνικοσοσιαλιστή Ιωνά Δραγούμη και όχι των βενιζελικών δοσιλόγων που άλλαζαν τους νταβατζηδες σαν τα πουκάμισα. Εμπνευσμένοι από τα έργα του αρχαιολατρη Περικλή Γιαννόπουλο και όχι του φιλελεύθερου ρασιοναλιστη Κοραή.

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές, οι Έλληνες φασίστες, οι Έλληνες ριζοσπάστες. Γιατί φασισμός σημαίνει πρώτα από όλα ποίηση όπως έλεγε ο Ρόμπερτ Μπραζιγιακ και ο Πρίμο Ντε Ριβέρα. Τα σκουλήκια της δεξιάς που τολμάνε να εκχυδαΐζουν την πανέμορφη ιδεολογία μας και να την ταυτίζουν με ανθελληνικές γερμανοπληξίες και αισθητικά φετίχ θα πάνε στον πάτο του πηγαδιού.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το "εστιατόριο" το μόνο που αρκεί να κάνει κάποιος για να καταλάβει είναι να μπει στην σελίδα τους και να δει τις τελευταίες αναρτήσεις τους.
2 επετειακές, σχεδόν θρησκευτικού τύπου, για Χίτλερ και Ες, 1 ντροπιαστική που με αστεία επιχειρήματα πάει να περάσει το νεοφιλελεύθερο αφήγημα για τις πυρκαγιές (όλως τυχαίως τα ίδια επιχειρήματα που ακούγαμε το καλοκαίρι από κυβερνητικά μέσα) και μια, την περίοδο που η Ελλάδα υπέγραφε άλλη μια συνθήκη υποταγής στις ΗΠΑ, για τους "ρωσοτουρκους". Άμα πάει κανείς πιο πίσω θα δει και καμία εκατοσταριά για τους κομμουνιστές Λευκορώσους, τον τύραννο Λουκασένκο που κάνει "αεροπειρατείες" και καταπιέζει τον λαό του κτλ. Θα δει και καλέσματα για αγορά F-35 και πολλά άλλα, για να μην πιάσουμε τα κλασικά για "Ναι" στο δημοψήφισμα. Όποιος τους παίρνει ακόμα στα σοβαρά και δεν έχει καταλάβει τον ρόλο τους είναι άξιος της μοίρας του

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μια απορία: το εστιατόριο που υποτίθεται τόσο μίσος έχει για την ακροδεξιά γιατί στα τόσα χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο εναντίον της Χρυσής Αυγής; Αντιθέτως αν δει κάποιος αναρτήσεις του 2013-14-15 θα βρει άρθρα που εμμέσως υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή. Μήπως η μόνη κάψα του εστιατορίου ήταν ο Χίτλερ; Αν η Χρυσή Αυγή αποδεχόταν τον Χίτλερ δημοσίως οι εστιάτορες θα γίνονταν πιστοί χρυσαυγιτες; Επιπλέον ούτε άρθρο εναντίον του καπιταλισμού τόσα χρόνια δεν έχω βρει. Μόνο εναντίον του Δραγούμη, του Καζαντζάκη και του Μεταξά. Δηλαδή οι διαφορές με την ακροδεξιά περιορίζονται σε πρόσωπα; Πχ αν έμενα μου αρέσει ο Περικλής Γιαννόπουλος ή ο Καζαντζάκης αλλά ταυτόχρονα είμαι αντικαπιταλιστής, ριζοσπαστικός και αντισιωνιστής δεν μπορώ να θεωρούμαι εθνικοσοσιαλιστής; Πολύ διεστραμμένη και βρώμικη η φάση τους.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν για να απαντάμε εμείς για το πώς σκέπτονται άλλοι παιδιά. Προσοχή στα πεδία της κριτικής.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανέβασαν και εναντίον της χρυσής αυγής το 2019 λεγοντας έμμεσα πως είναι μητσοτακική αλλά και τα χρόνια που λες με αφορμή Γουδη κλπ

Αλλη μια φορά που οι ρομαντικοί ψευταρακοι πιάνονται αδιαβαστοι όσον αφορα τον πραγματικά αυτονομο Εθνικοσοσιαλιστικό χώρο.

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρε ανώνυμε τρεις σερί χρονιές το εστιατόριο σου μας σπαμμαρε με αναρτήσεις για το τι φόρτωνε το σύστημα στην Χρυσή Αυγή. Έτσι πολεμουσες την ΧΑ; Με ποστ που τους παρουσιάζεις σαν θύματα του Σαμαρά και του ΚΙΣ; Στο ριστοραντε δεν ήταν που το 2014 ανέβαιναν άρθρα με τίτλους "το Ισραήλ θέλει να απαγορευθεί η ΧΑ". Τα ξέχασες ή κανείς πως δεν τα θυμάσαι; Ούτε για τον Κασιδιάρη έχει πει κάτι δύο χρόνια. Μήπως το ψήνει να κατέβει υποψήφιος ο ταβερνιάρης; Και επειδή μιλάς για μητσοτακικούς να ξέρεις πως το κατεξοχήν μητσοτακικό είναι το εστιατόριο που ξεπλένει την κυβέρνηση μέχρι και για τις φωτιές.

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για να είμαστε ειλικρινείς, άσχετα με το τι γράφουν τα γκαρσόνια, η ΧΑ διώχθηκε με αισχρό και unfair τρόπο από τους πυρήνες εξουσίας που προαναφέρονται. Όχι γιατί ήταν η ΧΑ. Ο οποιοσδήποτε εθνικιστής βρισκόταν σε τέτοια θέση ήταν δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζε ανάλογες πολιτικές αλητείες από το σύστημα Σαμαρά. Απλά η ηγεσία της ΧΑ αποδείχτηκε όσο ανόητη την περίμεναν όλοι στον τρόπο που πιάστηκε στην φάκα.

Από εκεί και πέρα η κριτική αντιμετώπιση της ηγεσίας της ΧΑ θα μπορούσε να είναι ήπια όσο βρισκόταν στη βουλή για έναν καί μόνο λόγο. Για να κερδίσει ο χώρος χρόνο. Αν η ΧΑ διαλυόταν πριν οι αυτόνομοι στήσουμε σωστές δομές, μια μαζική μερίδα συντηρητικών υποστηρικτών, που δεν είναι πρωταγωνιστές στον χώρο και απλά προσφέρουν στήριξη σε συγκεκριμένες περιόδους, θα έμενε ανέστια και υπήρχε κίνδυνος να επιστρέψει στην καθαρή Δεξιά, εφόσον στην ΧΑ είχε βρεθεί κάνοντας μια πρώτη υπέρβαση προς το ριζοσπαστικότερο. Όπως και έγινε τελικά.

Τα εστιατόρια και τα γκαρσόνια πάντως στήριξαν Σαμαρά στα δύσκολα. Ναι στο δημοψήφισμα του 2015, ο Δραγούμης κομμουνιστής και άλλα νόστιμα δεξιά πιάτα.

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΦΛΕΦΑΛΟ αφού ξέρεις τα πράγματα από μέσα διαφώτισε και εμάς τους νεότερους. Τι σχέση έχει το εστιατόριο με τον Αργοσαρωνικό;

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Που να ξέρουμε τι γίνεται μέσα ρε φίλε; Καταρχάς μας θέτεις νέο δεδομένο. Ούτε τον Αργοσαρωνικό γνωρίζουμε.

Πάντως αν θες την γνώμη μας δεν έχει νόημα μια τέτοια αναζήτηση πληροφοριών. Θέσεις και συμπεριφορές απορρίπτουμε ή υποστηρίζουμε. Γνωρίζουμε την ιστορική διαδρομή κάποιων προσώπων, όταν κάνουν μαλακίες φέρνουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει και αυτό είναι όλο. Τα εσωτερικά της κάθε ομάδας ή λυκοφιλίας καλό είναι να μη μας ενδιαφέρουν και πολύ. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για την Ελλάδα και δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο με ανούσια θέματα.

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021