Λεφτά από τις πολυεθνικές στους μνημονιακούς πολιτικούς, στα think tanks και στα «εστιατόρια» της μνημονιακής Δεξιάς


Η εισήγηση της εισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου επιβεβαίωσε αυτό που άπαντες υποπτεύονται. Ότι, δηλαδή, το διεφθαρμένο κατεστημένο των φιλελεύθερων (δεξιών, ακροδεξιών και αριστερών) ελλαδιτών πολιτικών που εφάρμοσαν τα μνημόνια της Μέρκελ λαδώνονται με μαύρο χρήμα. H εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου, στην εισήγησή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, πρότεινε να παραπεμφθούν ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων το στέλεχος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής και δύο γιατροί προκειμένου να δικαστούν για κακουργήματα. Ασφαλώς η εισαγγελική πρόταση καταρρίπτει το αφήγημα της «σκευωρίας» που κατασκεύασε η Νέα Δημοκρατία για να διώξει με αθέμιτα μέσα την κυρία Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς που ερεύνησαν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, προσκείμενων στον γερμανικό παράγοντα, στο σκάνδαλο της Novartis.

Στην εισαγγελική πρόταση της Ελένης Μιχαλοπούλου περιγράφεται πώς είχε οργανωθεί το κόλπο από τη Novartis προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις φαρμάκων στην Ελλάδα. Ένα από τα σκευάσματα για τα οποία υπάρχει η ένδειξη ότι δωροδοκούνταν γιατροί και πολιτικοί είναι το οφθαλμολογικό Lucentis. Πρόκειται για ένα από τα φάρμακα για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που εκκρεμεί ακόμη στην ανάκριση, σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου. Συγκεκριμένα η εισαγγελία έκρινε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Αλλά και τα ογκολογικά φάρμακα φαίνεται ότι σχετίστηκαν με την πολιτική διαπλοκή. Σε αυτή την συζήτηση εμπλέκεται το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη,


Ακόμη ένα πρόσωπο σε βάρος του οποίου είχαν ασκηθεί αρχικά ποινικές διώξεις, αλλά δεν προτείνεται η παραπομπή του γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα έχει παραγραφεί κατά τη συμπληρωματική εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, είναι ο Γκέοργκ Σρέκενφουκς. Ο εν λόγω ήταν πρώην πρόεδρος της Novartis Ελλάς και είχε στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε επιστολή που είχε αποστείλει στις 14 Ιανουαρίου 2013–επίσης εμπεριέχεται στη δικογραφία– ο Jonathan RSimonds, πρώην Chief Financial Officer της μητρικής Novartis, προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παραδέχεται ότι ο Φρουζής και ο Γκέοργκ Σρέκενφουκς ήταν μέλη του think tank που είχε δημιουργήσει ο πρώην πρωθυπουργός. Όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν στη συγκεκριμένη επιστολή που στάλθηκε στον Αντώνη Σαμαρά: «Ο πρόεδρος της Novartis Hellas κ. Georg Schroeckenfuchs και ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Φρουζής, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ΣΦΕΕ, είναι μέλη του think tank που δημιουργήσατε πρόσφατα για να οδηγήσετε την Ελλάδα από τη διαδικασία της επιβίωσης στη σταθερότητα και την ανάκαμψη».

Αν μη τι άλλο η αναζήτηση παράνομων ροών χρήματος προς τα πολιτικά πρόσωπα είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών. Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το πολιτικό υπόβαθρο της υπόθεσης. Βλέπουμε, δηλαδή, πόσο στενά συνδεδεμένος είναι ο γερμανικός παράγοντας, που επέβαλε τα μνημόνια στην χώρα μας, με την ελληνική Δεξιά. Η αδιανόητη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι αν συνεχίσει η εισαγγελία να κάνει την δουλειά της σωστά αυτός θα καταφύγει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια (εναντίον της υποτιθέμενα ανεξάρτητης δικαιοσύνης της χώρας του!!), καταδεικνύει αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό. Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον θεσμικό μπράβο των «τριτοκοσμικών ευρωπαϊστών». Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την κορυφή του καρτέλ της πολιτικής μαφίας που λειτουργεί ως κυβερνητικό προσωπικό στην χώρα μας.

Ασφαλώς αν θελήσουμε να εισέλθουμε και πιο βαθειά είναι σίγουρο ότι θα φτάσουμε και στο βαθύ ακροδεξιό παρακράτος που έχει την αποστολή να μοχλεύει τον ελληνικό εθνικιστικό χώρο. Η ύπαρξη καλβινιστικά μεγαλοαστικών καπιταλιστικών think tanks του Αντώνη Σαμαρά δεν μας προκαλεί έκπληξη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος πολιτικάντης έχει δημιουργήσει και μικρότερης εμβέλειας think tanks, με γνωστά πρόσωπα της άκρας δεξιάς, που εργάζονται με σκοπό να αποκρυφθεί η αληθινή ιδεολογία του εθνικισμού και να προβληθούν μεταμοντέρνες Δεξιές πομφόλυγες (οι οποίες έχουν δανειστεί επιδερμικά εθνικιστικά στοιχεία) ως υποτιθέμενα νέες εκδοχές του εθνικισμού. Πρόκειται για «νέες εκδοχές» που υπονομεύουν και τον παραδοσιακό συντηρητισμό και τον ριζοσπαστικό εθνικισμό-ε/ς κλπ. Αυτά τα δεξιά think tanks (που δεν είναι μόνο γερμανικής, αλλά και αμερικανικής προέλευσης) τροφοδοτούν με ιδέες τους διάφορους αρλεκίνους που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια ως καθοδηγητές του εθνικιστικού χώρου είτε σε διαδικτυακές (δήθεν) συντηρητικές, alt right και δε συμμαζεύεται εκπομπές, είτε στα γνωστά «εστιατόρια». Ψάξτε λίγο τις ιδεολογικές συνάφειες με την μνημονιακή Δεξιά που έχουν όλοι αυτοί κάτω από τις προμετωπίδες των λογοτύπων τους και θα καταλάβετε τι εννοούμε.


Σχόλια:
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμο γκαρσόνι, αν είναι να γράφεις διαφορετικά σχόλια γράφε τα τουλάχιστον σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Όχι με τις ίδιες φράσεις και μετά από δύο λεπτά. Φαίνεται ότι είσαι ο ίδιος σχολιαστής.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παρολα αυτά κανένα εκ των δύο δεν δημοσίευσες. Έγραψα δύο σχόλια γιατί το πρώτο ήταν ατελής. Το δεύτερο παρουσιάζει καλύτερη τα πράγματα και τον ρόλο του Σταμούλη.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αφού το πρώτο σχόλιο ήταν "ατελής", δημοσίευσα το τελευταίο που έγραψες για να αποκαλυφθεί ο πλούτος της μόρφωσης που διαθέτεις και ο τρόπος που χρησιμοποιείς την ελληνική γλώσσα 🤣🤣😂

Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση. Τέτοιου μορφωτικού επιπέδου ανθρώπους επέλεξε η ΝΔ και οι πρεσβείες για να πραγματώσουν την αλλοίωση της εθνικιστικής ιδεολογίας. Δεν ξέρει κανείς για ποιο λόγο να τραβήξει τα μαλλιά του. Για τον πρόστυχο στόχο του συστήματος; Για τους πανίβλακες, σαν και σένα, που έβαλε στο παιχνίδι;
Απόγνωση..

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο Σταμάτης είπε...

Βρήκα στην Αμφιλοχία, τον Σταμούλη το λοχία, παλιό μου συμπολεμιστή, με το κεφάλι του σταχτί..

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο Σταμούλης ποιος είναι ;

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

αφού δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το θηλυκό από το ουδέτερο δεν είναι να μας κάνει εντύπωση που θεωρούν διανοούμενο το γέρο Πλεύρη

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εδώ παρουσιάζουν ως διανοητή το Γιαννάκη τον "Φιλίππου" στον Πλεύρη θα κολλούσαν;

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Γιαννάκης στην τελική δήλωσε πρόσφατα "ευρωπατριώτης" και "χιτλερικός". Όχι εθνικοσοσιαλιστής. Ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά. Μισό τσιγάρο δρόμο από τον ευρωπατριωτισμό του Σαμαρά και του Άδωνι που κράζει το άρθρο βρίσκονται.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Ο σκληρός καπιταλισμός της μνημονιακής δεξιάς και αριστεράς. Οι άνθρωποι που μας ρουφάνε το αίμα στις δουλειές, στην πολιτική, στην καθημερινότητα μας. Ας προσευχηθούμε να τιμωρηθούν από τους, ελάχιστους, τίμιους δικαστές και εισαγγελείς. Πότε θα ξυπνήσεις ραγιά; Τι άλλο περιμένεις να δεις επιτέλους;

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο Σταμάτης είπε...

Αχιλλέα μου και να θελήσει ένας εισαγγελέας να τους ελέγξει, υπάρχει ο νόμος Βενιζέλου που τους δίνει ασυλία. Οπότε....

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο χώρος έχεις τους χωρικούς και τους χωριάτες. Έχεις αυτούς που νοιάζονται και αυτούς που απλά κρίνουν για να κρίνουν. Που αν τους γυρίσεις ανάποδα πέντε ευρώ δεν θα πέσουν. Αλλά που η γλώσσα τους έχει μόνο να λέει

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Φίλε ανώνυμε να πούμε την πικρή μας αλήθεια δεν καταλάβαμε σε ποιον απευθύνεσαι. Ίσως και να είναι όπως γράφεις τα πράγματα. Πάντως εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το παράδειγμα με τα πενταευρα δεν είναι καλό για κάποια πρόσωπα που φαίνεται ότι υποστηρίζεις με το σχόλιό σου. Άστο καλύτερα γιατί θα ανοίξουμε μια συζήτηση που δεν θα καταλήξει σε καλό για εκείνους που εννοούμε. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζετε, όσοι μας διαβάζετε καιρό, ότι μιλάμε πάντοτε βάσει μιας αρκετά μεγάλης εμπειρίας σε καταστάσεις του χώρου (είναι αληθινά παλιοί ορισμένοι στη ΦΛΕΦΑΛΟ, θυμίζουμε για να τρολάρουμε ανώνυμους αναγνώστες) και χωρίς να μασάμε τα λόγια μας. Ας αρκεστούμε λοιπόν στο ότι δεν θα υπάρξει καμία προβολή, θετική ή αρνητική, για έντυπα άσχετα με την λέσχη μας στο δικό μας ιστολόγιο. Ας αρκεστούμε στο ότι η γνώμη μας για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτή που αναφέραμε σε προηγούμενο σχόλιο. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά. Ας το λάβουν ως προειδοποίηση ορισμένοι.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το πεντάευρω δεν πήγαινε για τα μέλη της λέσχης σας. αλλά για αυτούς που κρίνουν τους πάντες ως ακροδεξιούς αλλά τους έχουν καλέσει σε δέκα εκπομπές. αν δεν σου αρέσει κάτι κάνε εσύ το καλύτερο έτσι είναι γιατί έτσι πάει

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες, εξηγείστε αυτά τα κορακίστικα και σε μας που ψιλοπαρακολουθούμε, αλλά δεν είμαστε και τόσο μπασμένοι στα του χώρου.

Προφανώς Πώποτας = Περίανδρος ο αρβανίτης.

Αλλά ποιος είναι ο "Φιλίππου", ποιος ο "Μπρέγκοβιτς" και σε ποιο έντυπο αναφέρεστε; Αν δε θέλετε να πείτε τουλάχιστον δώστε κάνα στοιχείο να γκουγκλάρουμε.

Και μιας και σας πέτυχα θα ήθελα links με αξιόλογα αγγλόφωνα και ελληνόφωνα sites και μπλογκς με ριζοσπαστικό περιεχόμενο. Εννοώ πέρα από τα τραμπικά. Προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάτι.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Φίλε τα κορακίστικα είναι χρήσιμα τόσο για να αποφευχθούν νομικές συνέπειες όσο και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσωπικές ζωές ανθρώπων. Την πολιτική τους αθλιότητα ή ανεπάρκεια στηλιτεύουμε. Δεν θέλουμε να τους προκαλέσουμε προσωπικά προβλήματα. Φαίνεται πως αυτή η πρακτική έγινε συνήθεια και σε αναγνώστες που εφευρίσκουν δικά τους παρατσούκλια και τα γράφουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λίστα. Γνωστή ελληνική συνήθεια αυτή.

Μας δίνεις ιδέα πάντως. Να αναρτήσουμε ένα άρθρο-λεξικό του χώρου, με διευκρινήσεις και λήμματα που θα ανανεώνονται 😆

Τον Πώποτα τον πέτυχες. Και εμείς πρόσφατα μάθαμε αυτό το παρατσούκλι από σχολιαστή.

Ο Φιλίππου είναι μεγάλης ηλικίας παλιό χιτλερικό στέλεχος της ΧΑ που αρθρογραφούσε παλιά και εξακολουθεί να αρθρογραφεί σήμερα σε τραμπικά ιστολόγια με το ψευδώνυμο Ιών Φιλίππου.

Το "Μπρέγκοβιτς" είναι σπάνιο. Δεν χρησιμοποιείται συχνά. Πρόκειται για τον "εστιάτορα". Αυτό είναι το συνηθισμένο του παρατσούκλι. Μεγάλη φίρμα του χώρου τα τελευταία δέκα χρόνια. Διατηρεί το ιστολόγιο από το οποίο ξεκίνησε η προπαγάνδα του νεοφιλελεύθερου ψευδοχιτλερισμού, την οποία ασπάστηκαν και αναπαράγουν οι υποστηρικτές του Πώποτα. Αυτοί αποκαλούνται συνήθως "γκαρσόνια". Για τους ευνόητους λόγους (τα "γκαρσόνια" του "εστιάτορα"). Παλιότερα ήταν μαζί στο εστιατόριο οι Πώποτας και εστιάτορας. Αργότερα ήρθαν σε ρήξη. Πήρε ο Πώποτας τα γκαρσόνια και αποχώρησαν. Το "εστιάτορας" βγήκε από το όνομα του ιστολογίου που διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος αρθρογράφος.

Στο να προτείνουμε άλλα ιστολόγια δεν είμαστε καλοί. Αν θες να προτείνουμε βιβλία μετά χαράς.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Στο ερώτημα για τα σαιτς-μπλογκς δεν ήθελα να σας φέρω σε δύσκολη θέση, ούτε να κάνω αντίπραξη στο δικός σας ιστολόγιο. Απλώς πραγματικά δεν μπορώ να βρω τίποτα στο αγγλόφωνο διαδίκτυο, πέραν από τραμπικές και παραληρηματικές ακροδεξιές σελίδες και έλεγα μπας και υπάρχει κάτι το αξιοπρεπές που αγνοώ.

Για τον Μπρέγκοβιτς και τους άλλους να πω την αλήθεια δε μου φαίνεται και τόσο αντιφατικό το μπόλιασμα καθεστωτικού φιλοδυτικισμού και χιτλερισμού. Κακά τα ψέματα, και ο Αυστριακός πέρα από τις ρητορείες, τα συνθήματα και τις παράτες και λαμβάνοντας υπόψιν την εποχή τέτοιος πρέπει να ήταν. Ένας αντιμπολσεβίκος δυτικός Πρώσος αστός. Σα να λέμε ένας πιο αυταρχικός Ρούσβελτ, ο οποίος Ρούσβελτ μη ξεχνάμε είχε ξαμολήσει την ΚΚΚ στον νότο και είχε φτιάξει, λόγω καπιταλιστικού κραχ, ένα ας πούμε συντεχνιακό κράτος. Τα υπόλοιπα για τον κοινωνικό επαναστάτη Χίτλερ είναι μεταπολεμική μυθολογία νοσταλγών. Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω και εγω το λεξικό:

Χατζηgogo ή Ψευτοθόδωρος ή τροβαδούρος: Αρχιερέας της προσπάθειας να αλλοιωθεί ο εθνικισμός σε ουρά της ακροδεξιάς. Αρχισυντάκτης της κυπατζηδοεφημεριδας των "Στόκων". Φίλος με τραμπικούς και χιτλερικούς νεοφιλελεύθερους, θαμώνας (κατά δική του δήλωση) της αμερικανικής πρεσβείας. Οργανωτής της ποταπής προσπάθειας αλλοίωσης της σκέψης του Δραγούμη, του Γιαννόπουλου, του Καζαντζάκη, της Σίτσας και άλλων προσωπικοτήτων της ελληνικής διανόησης, που στη συνέχεια υιοθέτησαν τα γκαρσόνια και ο εστιάτορας.

"Πατριάρχης": Γνωστός ηλικιωμένος καρνάβαλος των μυστικών υπηρεσιών που παριστάνει το θεωρητικό του χώρου εδώ και μισό αιώνα. Πατέρας υπουργού της δεξιάς παράταξης.

"Στόκος στο μυαλό": Εφημερίδα για μπετόβλακες που μολονότι προβάλλει μια ακροδεξιά πληβειακή στρατοκρατία ο αρχισυντάκτης της Αμερικανόφιλος "τροβαδούρος" προτείνει την άρνηση στράτευσης στους νέους εθνικιστές. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ και έπειτα της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Με Αντώνη αρχηγό και Πατριάρχη ονειρεύεται την ανακατάληψη της Πόλης.

Ε.Ω: Εφημερίδα συνωμοσιολογων δεξιών που τα εξώφυλλά της γράφουν ότι θα βγάλουν λέπια όσοι δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ότι έρχεται η δευτέρα παρουσία και ότι η πατριωτική δεξιά θα νικήσει αν πολιτευθεί βάσει των προφητειών της Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω. Ο ιδιοκτήτης της είναι γιος παλιού ακροδεξιού δημοσιογράφου και καναλάρχη που είχε εργαστεί για το συμφέρον της δεξιάς, είχε υπονομεύσει για χρόνια τον εθνικιστικό χώρο και κατέληξε στη φυλακή σαν πληροφοριοδότης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς έχουμε το δικό σου περιοδικάκι που είναι γεμάτο γαμάτα άρθρα. Θα γράψεις ποτέ πολιτικά ή μόνο για μάγισσες και κενταύρους θα διαβάζουμε;

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο Ραούτι έγραφε για τα Χόμπιτ. Έτσι είχε ονομάσει και μέρος της νεολαίας του MSI. Αν δεν γνωρίζεις ποιος είναι αυτός να σε ενημερώσουμε. Καλά, για τα Hobbit's θα χρειαστείς εντατικό φροντιστήριο.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε κάνεις λάθος. Εξακολουθούμε να διαβάζουμε με ενδιαφέρον τον Μαύρο Κρίνο και τα υπόλοιπα στρασερικά ιστολόγια, ασχέτως αν διαφωνούμε σε κάποιες προσεγγίσεις.

Όσον αφορά τον οπορτουνισμό μας επαναλαμβάνουμε ότι με αυτό τον χαρακτηρισμό κατηγορούσαν τον Άβαταρ που προσκυνάς όταν ήταν στα πάνω του.

Κανείς δεν μας έβαλε κουμανταδόρους του χώρου. Μόνοι μας αποφασίζουμε. Αυτόνομοι είμαστε, αποφασίζουμε και κάνουμε πράξη τις αποφάσεις μας. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να μας το εκφράσεις από κοντά.

Εμείς γράφουμε για νεράιδες, ο Ραούτι έγραφε για Χόμπιτ. Έτσι είχε ονομάσει και μέρος της νεολαίας του MSI. Αν δεν γνωρίζεις ποιος είναι πες μας να γράψουμε άρθρο.

Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε συνεντεύξεις αναρχικών και άλλων εφόσον έχουν ενδιαφέρον και συνδέονται με τον διάλογο που θέλουμε να ανοίξουμε και με την συνολική μας αισθητική πρόταση (στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο εθνικισμός και οι εκδοχές του, όπως οι εθνικοσοσιαλισμός, φασισμός, εθνικομπολσεβικισμός, προφασισμός, νεοφασισμός κλπ).

Επίσης, θα συνεχιστεί η "σταυροφορία" ενάντια σε εστιατόρια, τραμπικούς και όλο το δεξιό κακό συναπάντημα. Μέχρι να ισοπεδωθόύν σε ερείπια. Ακόμη είμαστε στα προκαταρκτικά. Δεν σου λέω τι θα ακολουθήσει για να μην τρομάξεις.

Τώρα για το αν είμαστε το επίκεντρο του χώρου, ποτέ δεν τρέφαμε τέτοια φιλοδοξία για τους εαυτούς μας. Οι σερβιτόροι και οι εστιάτορες μας φέρατε στο επίκεντρο. Ας προσέχατε ρε παιδιά. Ποιος σας είπε να γεμίσετε το indymedia και τα υπόλοπια γνωστά sites με λιβελογραφήματα κατά της λέσχης μας; Δεν γνωρίζατε ότι με αυτό τον τρόπο μας κάνατε διαφήμιση;

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες, προσπαθείτε να φέρετε στον ίσιο δρόμο το λούμπεν κοινό του Βελόπουλου και της Ελ. Ώρας; Χαμένη υπόθεση πραγματικά. Μιλάμε για ανθρώπους τελείως διαφορετικού μήκους κύματος. Ανίατες περιπτώσεις.
Ποιο πολλές πιθανότητες έχετε να πάρετε με το μέρος σας απογοητευμένους αναρχικούς και αριστερούς που σιχάθηκαν την λίμπεραλ στροφή των χώρων τους, παρά τους ημίτρελους με τις προφητείες και τα εξαμίλια.

Επίσης, αν θέλετε να κάνετε κριτική σε άλλους δεν θα ήταν πιο συνεπές να προτείνετε και εσείς κάτι; Σας παρακολουθώ χρόνια και εκτός από ένα άρθρο υπέρ των αγανακτισμένων το '12 και ένα για το Μακεδονικό πέρυσι δεν έχετε τίποτα άλλο για την τρέχουσα πολιτική. Καταλαβαίνω ότι ασχολείστε κυρίως με την κριτική λογοτεχνίας, αλλά πείτε και κάτι για τον κορονοιό και τις καραντίνες ρε μάγκες. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο υπαρξιακό ζήτημα τεράστιας σημασίας, που εσείς απλά περιμένετε να περάσει ντούκου για να ξαναγυρίσετε στον Μπλεκ και στους Iron Maiden. Αυτό δεν είναι ιδεολογικά συνεπές. No offense.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μας αδικείς. Το '11 ήμασταν η πρώτη αυτόνομη ομάδα του χώρου που κατέβηκε στο Σύνταγμα όταν κάποιοι έλεγαν (μαζί με το ΚΚΕ) ότι όσοι συμμετείχαν ήταν άνθρωποι της πρεσβείας των ΗΠΑ (άσχετα αν μετά το γύρισαν γιατί δεν τους έπαιρνε να κάνουν αλλιώς). Στο μακεδονικό ήμασταν όχι μόνο σε μια αλλά σε όλες τις συγκεντρώσεις. Ήμασταν και στον οργανωτικό πυρήνα. Είχαμε εικόνα εκ των έσω για το πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις. Για αυτό θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα.

Στο θέμα της καραντίνας μας γυρίζεις στο πεδίο εκείνων που σωστά ειρωνεύεσαι στην αρχή του σχολίου σου. Δεν είμαστε στον πυρήνα των ιατρικών δομών που έχουν πληροφόρηση. Συνεπώς τι θες να πούμε; Εφόσον δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση, θες να πάρουμε θέση; Δύο φορές πρέπει να μιλάς στην ζωή σου. Ή για αυτά που γνωρίζεις καλά ή για αυτά που έχεις ανάγκη, έλεγε ο Ισοκράτης και είχε δίκιο.

Αν θες τώρα τη γνώμη μας για το πως εκμεταλλεύεται την πανδημία το σύστημα, φοβόμαστε ότι το κλείσιμο δεν είναι το επίκεντρο της υπόθεσης. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί βασιζόμενος στην απόλυτη ατομική ελευθερία. Όχι σε περιορισμούς επιβεβλημένους άνωθεν. Το lockdown είναι αντίθετο στον πυρήνα της εξουσιαστικής ιδεολογίας. Δεν μπορεί να το υιοθετούν έτσι άκριτα. Δεν είναι δική τους πολιτική. Συνεπώς, ή όντως αναγκάζονται να το κάνουν (και όσοι αντιδρούν χωρίς να το καταλαβαίνουν τους δίνουν το πρόσχημα που θέλουν ώστε να το λήξουν πιο γρήγορα απ' ότι τους λένε οι γιατροί) ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Πάντως taboo ελευθεριακά δεν έχουμε. Θα προτιμήσουμε να κινητοποιηθούμε για θέματα ανεργίας, για θέματα αστέγων, για θέματα παθογενειών της εκπαίδευσης, για εθνικά και κυρίως για πολιτιστικά και ιδεολογικά ζητήματα, παρά για την στέρηση ελευθεριών. Γιατί πολύ απλά όταν έρθουμε θα σας στερήσουμε πολλές περισσότερες ελευθερίες για να υπηρετήσουμε την μόνη ελευθερία που αναγνωρίζουμε. Την εθνική.

Για ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας δεν έχουμε την απαραίτητη πληροφορία ώστε να το κάνουμε. Τα λίγα που γνωρίζουμε από τα παιδιά της λέσχης που είναι γιατροί ή φοιτητές ιατρικής, μας κάνουν να συμπεράνουμε ότι έχουμε μια άθλια διαχείριση του ζητήματος τόσο από την ελλαδική όσο και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Καταληκτικά κάνουμε πάντα προτάσεις απαντώντας σε ό,τι κατακρίνουμε. Απέναντι στην παρακμή της μαζικής φιλελεύθερης κουλτούρας προκρίνουμε την ρομαντική μας αισθητική (λογοτεχνία, τέχνη, μουσική κλπ). Απέναντι στον εξουσιαστικό διεθνισμό προκρίνουμε τον αντιδιαφωτιστικό εθνικιστικό Ρομαντισμό (ριζοσπαστικό ή συντηρητικό). Απέναντι στην μόδα προκρίνουμε την παραδοσιοκρατία. Απέναντι στον ατομικιστικό προκρίνουμε την Ελλάδα. Απέναντι στην ελεύθερη αγορά προκρίνουμε τον οικονομικό κοινοτισμό και τον σοσιαλισμό. Απέναντι στην ΕΕ προκρίνουμε την εθνική ανεξαρτησία.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Banshee είπε...

Να σημειώσω κι εγώ κάποιες προτάσεις μας.

Στον εθνοκαπιταλισμό και στους πατριαρχικούς χουντέους, στους τραμπικούς και στους νεοφιλελε χιτλερικούς, απαντάμε με την ιστορία των αληθινών εθνικιστών ιδεών.

Στους πληρωμένους από τη ΝΔ απαντάμε με την ανιδιοτέλεια.

Στους χαφιέδες και τους ψευτόμαγκες απαντάμε με το νταιλικι μας.

Όπως βλέπετε Μιχαλάκηδες και Πωποτέοι έχουμε πολλές προτάσεις.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα. Άρα κρυφογουστάρετε λοκντάουν και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς γιατί όλα αυτά τα βλέπετε ως νίκη του αυταρχισμού έναντι της "ελεύθερης αγοράς" και του "ατομικιστικού φιλελευθερισμού". Κρίμα.
Και μετά σας φταίνε οι τραμπικοί και οι χουνταίοι οννεδίτες. Και πάλι κρίμα.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν κρυφογουστάρουμε εμείς. Όταν γουστάρουμε το λέμε ανοικτά. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα μπορούσαμε να πούμε το εξής. Μια από τις ατομικές ελευθερίες που θα καταργήσουμε είναι αυτή των αντρών άνω των σαράντα ετών να βάφουν τα μαλλιά τους. Θα εξαιρεθούν όσοι είναι ηθοποιοί ή καλλιτέχνες που πρέπει να βάφουν τα μαλλιά τους για λόγους θεάματος. Θα απαγορευθεί όμως το βάψιμο των μαλλιών σε όλους τους υπόλοιπους άντρες άνω των σαράντα ετών. Ιδίως σε πρώην αστυνομικούς, σε γεννημένους (κάτι σαν) Έλληνες που χρησιμοποιούν λεμόνια για να μοιάζουν με νορτντικ τζερμανιανς και σίγουρα σε παρενδυτικούς, εστιάτορες κλπ.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε άσε τα κρίματα για το λαιμό σου και πάμε στο βασικό ερώτημα. Ψήφισες Σαμαρά και Ναι στο δημοψήφισμα το 2015; Ναι ή ού; Αυτό έχει σημασία.

Τι είναι τα παιδιά κομματάρχες για να σε απογοητεύσουν; Έχουν δίκιο σε αυτά που γράφουν; Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η γερμανική πρεσβεία με την ελληνική δεξιά; Είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την δεξιά οι κουμανταδόροι του χώρου ναι ή όχι; Αυτό έχει σημασία. Άσε τα σάπια τώρα και πήγαινε στη νου δούλα να πάρεις το 500ευρω σου. Πρόσεξε μόνο μην αρχίσεις να ζητάς δανεικά γιατί η οικογένεια είναι υπέρ της αυστηρής προσαρμογής στα προγράμματα λιτότητας.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να σου απαντήσω λοιπόν για να καταλάβεις ότι δεν είναι όλα φλέφαλο vs Μπρέγκοβιτς ή όπως στο καλό τον λένε τέλος πάντων.

Για ποιους Σαμαράδες και ΝΑΙ μιλάς; Ούτε καν. Αγανακτισμένος ήμουν κάτι ανάμεσα σε Συριζα και Ανταρσύα τότε. Στα θέματα μνημονίου και αντιΕΕ, όχι στην αριστερίλα τους. Επίσης, σχεδόν όλους αυτούς τους βαψομαλλιάδες που αναφέρεις από σας εδώ τους έμαθα.

Από κει και πέρα σας διαβάζω χρόνια και μπορώ να πω ότι σας εκτιμούσα και συμφωνούσα με τις αναλύσεις σας, όμως ήταν σοκαριστικό το ότι υποστηρίξατε, αρχικά δια της σιωπής και τώρα ρητά και φανερά, τα εμβόλια και τα λοκντάουν. Και μάλιστα με αστεία επιχειρήματα ότι και καλά "έτσι βάλλεται η ελεύθερη αγορά και ο φιλελευθερισμός".

Αν και η καθεστωτικίλα σας φάνηκε στο ότι τόσα χρόνια δεν θίξατε το μεταναστευτικό. Ένα άλλο πελώριο θέμα της σύγχρονης εποχής. Αλλά έλεγα τότε ότι επειδή γράφετε επώνυμα- και σας τιμά αυτό- δεν θέλατε να μπείτε στο στόχαστρο ακραίων ομάδων ή των εργοδοτών σας.

Αλλά το να υποστηρίζετε ευθέως εμβόλια, καραντίνες και απομόνωση και μάλιστα θεωρώντας αυτόν τον εξ ΗΠΑ και ΕΕ λίμπεραλ αυταρχισμό ανάλογο με αυτόν του εθνικού κράτους πάει πολύ.

Σας αφήνω τώρα να συνεχίσετε την ενασχόλησή σας με Πώποτες και Κόκοτες. Α και μην ξεχνάτε τα ράπιντ, τα αντισηπτικά και τις αποστάσεις μη μου αρρωστήσετε. Ξαναλέω απογοήτευση.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν είσαι ο ανώνυμος που έγραψε το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά το δικό σου σχόλιο γράφτηκε τρία λεπτά μετά το δικό του. Πολλές συμπτώσεις ρε παιδί μου.

Κατά τα άλλα τα επιχειρήματα που παραθέτεις έχουν μορφή κλαψιάρικου
συνθήματος. Από ουσία μηδέν. Γιατί πολύ απλά το lockdown έγινε πριν κυκλοφορήσει το φάρμακο από τις φαρμακευτικές. Επίσης το lockdown επηρέασε και τις πολυεθνικές. Κλειστές αγορές ήταν. Όχι μόνο δεν είχαν τεράστια κέρδη αλλά είχαν και απώλειες. Αν είχες δουλέψει έστω και μια ώρα στη ζωή σου θα καταλάβαινες τι εννοούμε. Μόνο τα κοντέινερ που είχαν κλειστεί στο λιμάνι του Πειραιά αν γνώριζες, επί lockdown, θα έβλεπες τι απώλειες είχαν οι μεγάλες εταιρείες. Οι τράπεζες πάλι μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι κέρδος είχαν. Θεωρούμε ότι τα γράφεις για να προβοκάρεις όλα τα παραπάνω. Αν τα πιστεύεις το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συμπερασματικά για να αναπαράγεται το καπιταλιστικό σύστημα -που είναι σύστημα ελεύθερης αγοράς- θα πρέπει η ελεύθερη αγορά να λειτουργεί. Τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις; Ότι την εμποδίζει να λειτουργεί ελεύθερα εμποδίζει και την εξουσία της να αναπαραχθεί. Οι αναρχικοί που γράφουν για σαμποτάζ στην ελευθερία και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς είναι μαλακές; Ή μήπως θέλουν το καλό των πολυεθνικών;

Βάλτε μυαλό γκαρσόνια του Πωποτα και των εστιατορίων γιατί αν νομίζετε ότι με τέτοιες φτηνές προβοκάτσιες θα την βγάλετε καθαρή κάνετε λάθος. Θα το διαπιστώσετε σύντομα.

Ένας άνθρωπος με ιδεολογικές αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά να ζητά παρεμβάσεις μας για το μεταναστευτικό; Τι λες ρε παιδί μου! Χάλασε ο κόσμος. Ιδίως αν μας πεις ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκες στις ομάδες του Πώποτα και γευμάτισες σε γνωστά εστιατόρια. Έτσι για να συζητήσετε το μεταναστευτικό.

Αφού μας παρακολουθείς από τόσο παλιά θα έπρεπε γνωρίζεις ότι υπάρχουν και για το μεταναστευτικό παρεμβάσεις. Πώς και σου διέφυγε; Εκτός και αν έβαφες το μαλλί εκείνη την ώρα. Στείλε τους χαιρετισμούς μας στον Άδωνι και τον Πατριάρχη και ετοιμάσου για hard core συνέχεια.

Το παρακράτος έχει να υποστεί πολλά ακόμα από εμάς.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνεις είναι άτιμο. Απαντάς στα σχόλια που μου κόβεις. Έτσι απαντάς σε ότι θες εσύ.

Επίσης, από που και ως που "ψευτόμαγκας"; Δήλωσα εδώ μέσα πουθενά μάγκας ή μήπως συναντηθήκαμε από κοντά και με ξέρεις;

Τρίτον, δεν έγραψα για ποζέρια και νταήδες. Μου φαίνεται εσείς γράφετε αυτά τα σχόλια για να ακυρώσετε την κριτική των αντιεμβολιαστών. Αλήθεια γιατί δε με κόψατε απ την αρχή να ησυχάσετε;

Αναφορικά με τη γρίπη τώρα. Μια απλή ερώτηση. Γιατί όλο το λίμπεραλ πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό έχει λυσσάξει για μέτρα και εμβόλια; Αν απαντήσετε επαρκώς σε αυτό τελειώνει εδώ ο διάλογος και όποιος αντιδρά χαρακτηρίζεται ακροδεξιός και εθνικιστής, δηλαδή του αποδίδεται η χειρότερη μομφή στον σύγχρονο κόσμο.

Όλα τα άλλα τα ακαταλαβίστικα για Πλεύρηδες, επιδοτούμενους νδκράτες και Πώποτες είναι φθηνά κόλπα.

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτό που κάνεις εσύ είναι άτιμο και αμετροεπές.

Μας είπες ειρωνικά "μάγκες". Σου απαντήσαμε στο ίδιο ύφος με τη λέξη "ψευτόμαγκα".

Το αν δεν έγραψες τα υπόλοιπα σχόλια αν θέλουμε το πιστεύουμε. Σου γράψαμε και πριν ότι φαίνεται στο χρονόμετρο του blog πότε σχολιάζεις. Αλλά είμαστε large με τους αναγνώστες μας, ακόμη και με τους αναγωγους όπως εσύ.

Η συζήτηση στο δικό μας ιστολόγιο τελειώνει όταν το αποφασίσουμε εμείς και όχι όποτε θες εσύ.

Το άθλιο λίμπεραλ κατεστημένο ζητά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων. Όχι μόνο δεν ζητά lockdown αλλά του εναντιώνεται. Λίγες εξαιρέσεις αρθρογράφων σε συστημικά έντυπα υπάρχουν που ζητούν lockdown. Κανείς τηλεοπτικός.

Ένας ακόμη λόγος που κόψαμε σχόλια που έγραψες είναι για να σε προστατέψουμε από τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης χρεώσεις, σε προηγούμενο σχόλιο που διαγράφηκε, σε εμάς κάτι που σου έγραψε ανώνυμος αναγνώστης. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει τουλάχιστον αρνητική προκατάληψη. Κάτι σε ώθησε να βιαστείς να στραφείς εναντίον μας με ένα επιχείρημα που αναπαράγουν τα γκαρσόνια του εστιατορίου εδώ και μήνες. Τυχαίο;

Το θέμα με το lockdown, όπως το θέτεις, δεν αφορά αυτό καθαυτό το μέτρο. Αλλά την ερμηνεία του. Σε αυτή την ερμηνεία μας διαφώνησες. Εύλογο εφόσον εμείς ερμηνεύουμε τα πράγματα μέσα από το πρίσμα του εθνικισμού ενώ εσύ μέσα από ένα θολό πεδίο το οποίο ξεκινά από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να φτάσει..που; Αλήθεια όταν μιλάς για χώρο, τι εννοείς; Ξέρεις, δεν φαίνεται τόσο ξεκάθαρο.

Μετά από αυτά θες να σε πάρουμε στα σοβαρά; Ακόμη και αν διαφωνούσες ήταν λόγος για μια διαφωνία σε ένα θέμα (εφόσον εκτιμούσες όπως λες την αρθρογραφία μας στα υπόλοιπα) να σχολιάσεις, εν μέσω προβοκατόρικων παρεμβάσεων που φανταζόμαστε ότι διαβάζεις στα υπόλοιπα σχόλια, με τέτοιο καταγγελτικό ύφος; Τι είσαι; Μέλος της λέσχης; Κόμμα είμαστε και μας ψήφισες για να νιώσεις τόσο προδομένος;

Άσε λοιπόν τα σάπια και πρόσεξε μην σε πετύχουμε από κοντά γιατί τότε θα δεις ποιος είναι ο μάγκας και ποιος ο ψευτόμαγκας.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο Σταμάτης είπε...

Εγώ πάντως βλέπω ως "ακαταλαβίστικα" κόλπα - σύμφωνα με την ορολογία σου- και ως φτηνές υπεκφυγές, τις διαδοχικές σου αρνήσεις να απαντήσεις πότε θα οργανώσετε μια αντιεμβολιαστική εκδήλωση κατά του υιού Πλεύρη. Όταν θα μας απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα τότε θα τελειώσει η συζήτηση. Όχι όποτε θες εσύ.

Άσε δε που νομίζω ότι τελικά κάπου μπορεί να έχουμε συναντηθεί. Θα το διαπιστώσω με μια μίνι "ανάκριση" όταν τύχει να συναντηθούμε ξανά κάπου, κάπως, κάποτε.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το ότι αρνείστε ότι σπουδαία στελέχη του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού είναι ...εθνικοσοσιαλιστές ,οφείλεται σε προσωπικές ξεχωριστές κόντρες με τον καθένα ή σε αιρετική ιστορική άποψη για τα γεγονότα του 1934; Μιλάω για Φιλίππου και Πόπωτα (αντε και Μπρέγκοβιτς) όχι για άλλους που αναφέρθηκαν.

Πάντως καλό είναι να ξέρουμε ότι οι πιο σπουδαίοι ευρωπαίοι εθνικιστές ιστορικά ήταν χιτλερικοί.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Οι σημαντικότεροι Ευρωπαίοι εθνικιστές γεννήθηκαν όταν ζούσε ο προπάππους του Χίτλερ. Είναι ένα ανόητο κατάλοιπο της αμορφωσιάς του ΝΓΜ να περιορίζεται η ιστορία της εθνικιστικής ιδεολογίας και να προσαρμόζεται στη ζωή της συγκεκριμένης ιστορικής προσωπικότητας. Μια ανοησία που δυστυχώς υιοθέτησαν και νεότερες γενιές.

Αν έχεις την καλοσύνη θέσε ξανά το ερώτημα της πρώτης παραγράφου του σχολίου σου γιατί δεν καταλαβαίνουμε ποιο είναι και ποια πρόσωπα αφορά.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε δεν οφείλεται στο 34 και μιλάω όχι ως εκπρόσωπος της ΦΛΕΦΑΛΟ αλλά του ανώνυμου εαυτού μου. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται εθνικοσοσιαλιστές άνθρωποι σαν τον "Μπρέγκοβιτς" - εστιάτορα του χώρου που έλεγαν σε άρθρα τους τον Κούλη πατριώτη, εξυμνούν την αυστριακή αστυνομία και γενικότερα τα σώματα ασφαλείας, ζητούσαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015, γράφουν υπέρ της ΕΕ, ξεπλένουν την κυβέρνηση για τις φωτιές του καλοκαιριού και κάνουν κάτι τελείως ζητωπατριωτικες αναρτήσεις απαιτώντας να αγοράσουμε F35 από την "σύμμαχο" Γαλλία. Ομοίως για τον Φιλίππου που, πέραν του ότι αρθρογραφεί σε ιστολόγιο Έλληνα μπλόγκερ που εισήγαγε την έννοια "νεοεθνικισμός" στην Ελλάδα, θεωρεί τον Πλεύρη φυσικό ηγέτη του χώρου και προτρέπει τον Κασιδιάρη να συνεργαστεί με πρώην κυπατζίδες τύπου Καλεντερίδη. Αν αυτοί οι δύο είναι εθνικοσοσιαλιστές εγώ είμαι διαστημόπλοιο. Όσο για τον Πόπωτα πολύ μπλεγμένη η φάση του αν και έχει έμφυτες ικανότητες, μια αληθινά ηγετική στόφα και είναι ιδεολογικά καταρτισμένος. Καλύτερη να ρωτήσεις παλιότερους οι οποίοι θα σου αποκαλύψουν ενδιαφέροντα πράγματα. Κατά τα άλλα οι "αυτόνομες" ομάδες οι οποίες επικαλούνται το όνομα του έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία λάσπης κατά οτιδήποτε ελληνικού υπάρχει από Δραγούμη και Περικλή Γιαννόπουλο μέχρι Σίτσα Καραϊσκάκη. Από όσο γνωρίζω ο ξανθός δεν έχει αποστασιοποιηθεί δημόσια από τέτοιες ενέργειες. Μήπως τις στηρίζει;

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αφού έφτασαν κάποιοι να βλέπουν προσωπικά με Φιλίππου και άλλους λόγω του 34 τι άλλο θα δούμε. Κανένα προσωπικό δεν υπάρχει πολιτικό ναι οι Στρασσερικοί σας έχουν καλέσει πολλές φορές σε συζήτηση ανοιχτή αλλά μόνο λόγια είστε

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τις εκπομπές των στρασερικων τύπου μαύρες φλόγες ζήτημα είναι αν τις βλέπουν 20 άτομα

Τη αντικαθεστωτική τη βλέπουν δεκαδες χιλιαδες και ο γνωστός σ@# του χώρου ουτε που πάτησε στην πρόσκληση που του έγινε.

Τοτε το 34 έγινε μισή δουλεια τελικά..

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε Βλακέντιε στο έχω ξαναγράψει ασχολείσαι συνέχεια με εκπομπές άλλων και τρίτους αφού άφησες μισή δουλειά το 34 να την τελειώσεις όταν και αν βρεις τρόπο που χλωμό με τέτοιο μυαλό που κουβαλάς

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

δεν την ήξερα την εκπομπή και σε ευχαριστώ που την έγραψες εδώ το να την βλέπουν είκοσι δεν ισχύει με τα νούμερα που βλέπω στις προβολές και τα σχόλια αλλά δεν θα στο χαλάσω το όνειρο τώρα για σπαγγέτι και συνταγές δείχνεις ότι πέρα από πειναλέος είσαι και γνώστης της γνωστής κουζίνας αλλά οι στρασσερικοί τρέχουν κατά καιρούς κάτι κινήσεις αλληλεγγύης τελευταία έμαθα όμως ότι κάτι φιλαράκια σου που πουλάνε χιλιάδες ιερά βιβλία δεν είδα να δώσουν ποτέ ευρώ σε κάποιον ή μέσα από εκπομπές να στηρίξουν φυλακισμένους λογικό αφού έχετε μείνει στο 34 πίσω από το πισι πάντα μην έχετε και καμία νύχτα αντίστροφη

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια παρέμβαση θέλω να κάνω. Θεωρώ εν μέρει σωστή την στάση σας απέναντι στο εμβόλιο και την καραντίνα διότι είναι εντελώς ανώφελο και αντιπαραγωγικό να παρασυρθεί ο "χώρος" στις εντελώς ελεγχόμενες και ακίνδυνες για το σύστημα ατραπούς της συνομωσιολογίας. Η αντίθεσή μας πρέπει να ειναι πολιτική, ιδεολογική και να εδράζεται σε ένα διαφορετικό αξιακό πλαίσιο. Είσαστε από τις λίγες ομάδες που φάνηκαν να το καταλαβαίνουν αυτό.

Παρ'όλα αυτά στο ζήτημα του κατά πόσον το lockdown "συμφέρει" το σύστημα έχετε καταφανώς άδικο. Αυτό που γράφετε για τα κοντέινερ δεν αποδεικνύει κάτι, είναι αστείο επιχείρημα. Σαν να λέμε για την ανεργία και να λέτε "ναι αλλά ο ξάδερφός μου βρήκε αμέσως δουλειά". Γιατί δεν βλέπετε την πορεία των χρηματαγορών την τελευταία διετία; Τις αυξήσεις στα έσοδα κολοσσών όπως η Αμαζον; Την επίδραση στις περιουσίες του 1% και στους δείκτες οικονομικής ανισότητας; Αρχικά τα lockdown φάνηκε να τρομάζουν το καθεστώς και να επιβάλλονται ως λύση εκτάκτου ανάγκης αλλά πολύ γρήγορα είχαμε προσαρμογή και αξιοποίηση των μέτρων προς όφελος του συστήματος.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Η προσέγγιση σου για το χρηματιστήριο χώρα πολλή συζήτηση. Απαντάμε στο νέο άρθρο. Πάντως οι προβοκάτορες δεν ανοίγουν το θέμα για την ουσία του lockdown. Aλλα για την ιδεολογική ερμηνεία του. 

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι εκατοντάδες κάθε χρόνο (έως κι χιλιάδες) βιβλιοπωλησεις του Μπρέγκοβιτς σε σχέση με τα μηδενικής δημοτικότητας περιοδικά σας δεν αποτελεί δείγμα του ποιες ιδέες εμπνέουν τελικά την εθνικοσοσιαλιστική νεολαία ρε παιδιά;

Το ότι τα γκαρσονια μέσω της γνωστής εκπομπής είναι τα μόνα που τάσσονται κατά της ΧΑ., των ΕΕ , Ευρώ, ΝΑΤΟ, καπιταλισμού, κτλ είναι τυχαίο;

Το οτι ο ποπωτας φυλακίστηκε για τις ιδέες του ενω οι ρομαντικοί αντιμετωπίζουν κρατικη αδιαφορία έως και ευμένεια απο το καθεστώς δεν σας προβληματίζει;

Το ότι Ολοι οι ΕΣ βγήκαν στον δρόμο εναντια στην υγειονομική χούντα των λιμπεραλιστων ενω εσεις πεταξατε μπαλάκι στους..ειδήμονες δεν λέει ουτε αυτό τίποτα;

Μήπως τελικά το νεο βιβλιο που οπου νάναι θα κυκλοφορήσει ο ποπωτας θα αποτελέσει την μεγαλύτερη βόμβα της δεκαετίας στον χώρο μας;

Η ώρα των Εθνικοσοσιαλιστών έρχεται. Καλό είναι να προσδεθουμε Ολοι στο νεο αυτόνομο άρμα που θα σχηματίσουν άξιοι συναγωνιστές πολεμιστές και Οχι θεωρητικοί των ιδεολογιών.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είχατε δεν είχατε το κάνατε πάλι το κομμάτι σας. Για ποζερια και νταηλικι στην ΦΛΕΦΑΛΟ καλοί είστε. Από πολιτική όμως δεν σκαμπάζετε και πολλά.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εντάξει σου επιτρέπουμε να διαφημίσεις το νέο βιβλίο του Πώποτα μέσα από το ιστολόγιο μας. Βλέπεις διασκεδάζουμε πολύ μαζί σας.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το ότι ένα βιβλίο θα είναι βόμβα το διαβάσαμε και αυτό. Το ότι μιλάτε για αυτονομία κάποιοι που είστε υπέρ κομμάτων και ηγετών πάλι μας κάνατε να γελάσουμε. Το ότι εσείς οι πολεμιστές είστε οι μόνοι που μιλάτε κατά ΝΑΤΟ κλπ είναι τουλάχιστον αστείο. Τουλάχιστον πείτε ότι είστε γεννημένοι το 2001. Οσο για τον πωλητή βιβλίων φίλο του Ησαία του βέλο είναι τόσο εσ που γελάνε και οι ξιφίες του Αιγαίου. Υπέρ της ΕΕ υπέρ της μπατσαρίας που σκότωνε Αυστριακούς εσ υπέρ του ναι το 2015. Αυτονομία δεν σημαίνει Φύρερ και κόμματα και αρχηγοί. Και όσο για τα λεφτά σας καλές μπύρες γερμανικές και αμερικανικά τσιγάρα

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τις εκατοντάδες και τις χιλιάδες βιβλιοπωλήσεις σε ποιο όνειρο τις είδες βρε γκαρσον; Γιατί εγώ μπαίνω στο σάιτ του και βλέπω πως τα μισά βιβλία είναι εξαντλημένα. Αν είχε τόση δουλειά όσο λες οι ανατυπώσεις θα γίνονταν στο φτερό. Η εκπομπή η οποία αναφέρεις είναι η ίδια που ζητούσε ουδετερότητα στην διαμάχη Ισραήλ - Παλαιστίνης; Τόσο αντισυστημικοί είστε που θέλετε να μείνει ανέπαφος ο διεθνής σιωνισμός; Το κάδρο του Βενιζέλου, προπάτορα των Μητσοτάκηδων, γιατί το έχετε στο πάνελ σας πρώτη μούρη; Γιατί βγάζετε προπαγανδιστικές αφίσες με τον Παύλο Γύπαρη, τον άνθρωπο που πολιτευόταν με τους φιλελεύθερους του Σοφούλη και του έκανε αφιέρωση ο Παπανδρέου όταν πέθανε; Και τώρα η σημαντικότερη και πιο δυσκολη ερώτηση: ο "Πόπωτας" πως ήξερε πως θέλει τις μηνύσεις ο Δένδιας;

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πείτε μου πότε θα βγάλει βιβλίο ο Περίανδρος για να μην αγοράσω χαρτί υγείας

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

 
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ είπε...

Επειδή έγινε έμμεση αναφορά για πολλοστή φορά στην συντακτική μας ομάδα από ανώνυμο σχολιαστή σχετικά με πρόσκληση μας σε γνωστή εκπομπή σας κάνουμε ως σ.ο. γνωστά τα παρακάτω: πράγματι τον Δεκέμβριο του 2020 γνωστό άτομο του χώρου που παρουσιάζει απόψεις και θέσεις σε εκπομπή του διαδικτύου επικοινώνησε με τον Σ.Λ. του ΜΚ ώστε να παραστεί σε μια μαγνητοσκοπημένη συζήτηση. Έγινε πρόταση εκ μέρους του Σ.Λ. να υπάρξει εκτενής αναφορά και ανταλλαγή απόψεων για την οργάνωση των αυτόνομων συναγωνιστών τις κοινωνικές εξελίξεις το ΝΑΤΟ την ΕΕ τον καπιταλισμό και τους σχεδιασμούς της ακροδεξιάς ή άλλο φλέγον ζήτημα εκείνης της περιόδου. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον υπεύθυνο της εκπομπής και ζητήθηκε εκ μέρους του να γίνει διάλογος ΜΟΝΟ για τον Μεταξά. Αυτή η ιδέα δεν έγινε δεκτή για ευνόητους λόγους και δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με άτομα της εκπομπής. Τα ανωτέρω μπορεί αν θέλει να τα επιβεβαιώσει και ο Χ.Τ.

Ευχαριστίες για τον χρόνο σας και την ευκαιρία να απαντήσουμε σε ένα ακόμη ανώνυμο σχόλιο.

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021