Πολιτικός σχολιασμός της εβδομάδας


Για την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου

Οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννα Παπαδάκου διώκονται μετά από ενέργειες της προανακριτικής της Βουλής για συμμετοχή στην υποτιθέμενη σκευωρία του σκανδάλου της Novartis. Στην ουσία το μνημονιακό κατεστημένο της χώρας όχι μόνο εκβίασε και κυνήγησε -στην κυριολεξία- την εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη, που είχε αναλάβει την έρευνα για τον διαφαινόμενο χρηματισμό των πολιτικών Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Δημήτρη Αβραμόπουλου από την φαρμακευτική εταιρία Novartis. Αλλά και με την γνωστή συνταγή του «συστήματος Σαμαρά», επιδιώκει την ηθική εξόντωση όσων τόλμησαν να το αναδείξουν. Ο Αντώνης Σαμαράς και η Δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς έπραξαν και σε παλαιότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούν το κράτος ως μηχανισμό μιας πολιτικής μαφίας που εκβιάζει και διώκει όποιον τολμήσει να αντιταχθεί στην εξουσιαστική τους μανία.

Ασφαλώς και υπάρχει ένα ιδεολογικό χάος που μας χωρίζει από τον Βαξεβάνη. Πάνω σε αυτό το δεδομένο πατούν τα γκαρσόνια της κυβέρνησης που μοχλεύουν τον εθνικιστικό χώρο, προκειμένου να ενεργοποιούν έναν άλογο αντι-αριστερισμό και να μην επιτρέπουν στον μέσο Έλληνα εθνικιστή να αναλύει την πολιτική επικαιρότητα με τους όρους της εθνικιστικής του ιδεολογίας, με απώτερο στόχο να του φορέσουν τα γυαλιά της ακροδεξιάς που εξυπηρετεί το μνημονιακό σκυλολόι. Όμως άπαντες έχουν καταλάβει ότι όσο υπάρχει η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. αυτές οι προβοκάτσιες στον δικό μας χώρο δεν θα περνάνε.

Εκείνο που προέχει είναι να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν. Η αλήθεια είναι ότι οι δυο δημοσιογράφοι διώκονται για να παραδειγματιστεί όποιος τολμήσει να αναδείξει πολιτικούς που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ενεπλάκησαν σε σκοτεινές υποθέσεις, όπως οι Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης.  Όλοι θυμόμαστε με ποιες μεθοδεύσεις ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του απειλούσαν και εμπόδιζαν την κυρία Τουλουπάκη να πραγματοποιήσει την έρευνά της όταν ακόμη κυβερνούσε ο τραγικός Αλέξης Τσίπρας. Όλοι θυμόμαστε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προαναγγείλει ότι όχι μόνο θα σταματούσε την έρευνα όταν θα γινόταν κυβέρνηση αλλά και θα έστελνε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενους εκείνους που θεωρούσε ως υπαιτίους για την αποκάλυψη του σκανδάλου. Όλοι θυμόμαστε ότι υπάρχει τεράστιος όγκος αλληλογραφίας στελεχών της Novartis με τους κυρίους Σαμαρά και Γεωργιάδη, που εγείρουν βάσιμες υποψίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Novartis δέχθηκε να πληρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ για ζημιές που προκάλεσαν στο αμερικανικό δημόσιο τα σκάνδαλά της στην Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κύριος Φρουζής έχει κατηγορηθεί από ελληνικές δικαστικές αρχές. Και η Νέα Δημοκρατία θέλει να πιστέψουμε ότι σκάνδαλο υπάρχει, στελέχη της Novartis κατηγορούνται, αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν εμπλέκονται πουθενά! Μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν, το όνομα του Γεωργιάδη ενεπλάκη και σε άλλο σκάνδαλο, αυτό που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και ως εκ θαύματος, μόλις το θέμα αυτό δημοσιεύθηκε, η οικονομική εισαγγελία έκλεισε εσπευσμένα την υπόθεση της Novartis απαλλάσσοντας τον κύριο Γεωργιάδη και τον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Νομικοί κύκλοι θεωρούν σκανδαλώδη την απαλλαγή του πρώτου. Ωστόσο εμείς δεν θα εμπλακούμε στη νομική συζήτηση. Μας αρκεί η ανάλυση του πολιτικού περιεχομένου αυτής της υπόθεσης.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για την ελλιπή διάθεση των περισσότερων Ελλήνων δημοσιογράφων να υπερασπιστούν τους δυο συναδέλφους τους. Οι λίγοι που τολμούν να μιλούν, όπως ο δημοσιογράφος και πολύ ενδιαφέρον ποιητής Παντελής Μπουκάλας, μιλούν για ξεπούλημα της ελλαδικής δημοσιογραφίας. Ο Μπουκάλας επισημάνει ότι οι εν Ελλάδι δημοσιογράφοι έγιναν τέταρτη εξουσία με την κυβερνητική έννοια. Συνασπίστηκαν, δηλαδή, με την εκτελεστική.

Σωστό είναι αυτό αλλά πιστεύουμε ότι χρειάζεται να μιλήσουμε ακόμη πιο ευθέως. Δεν συνασπίστηκε γενικά και αόριστα η ελληνική δημοσιογραφία με την εκτελεστική εξουσία. Από την εποχή του Κώστα Σημίτη έγινε σαφές ότι το πολιτικό δίκτυο εξουσίας που εξύφανε αυτός ο πολιτικός, έχοντας ως επίκεντρο την ιδεολογική ατζέντα του (νέο) φιλελευθερισμού που πρόκριναν ο γερμανικός και ο αμερικανικός παράγοντας, περιελάμβανε και τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους του αστικού «κέντρου». Ο Σημίτης δεν κυβέρνησε βασιζόμενος στην λαϊκή βάση του τότε ΠΑΣΟΚ. Κυβέρνησε βασιζόμενος στην συμμαχία με τους μεγαλοαστούς, με τους μεγαλοδημοσιογράφους και με τους διαμορφωτές των μαζικών πολιτιστικών τάσεων της χώρας. Το ίδιο σύστημα κυβερνά και σήμερα. Μόνο που για να το κάνει αναγκάστηκε να υπερβεί την δύσκολη περίοδο 2011-2013, όταν αντιμετώπισε τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» και συμφώνησε με τον γερμανικό παράγοντα να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων. Προκειμένου να το κάνει αυτό ζήτησε από τον γερμανικό παράγοντα την απόλυτη κάλυψη. Κι εκείνος του την έδωσε. Αναμενόμενο ήταν ότι από το σημείο εκείνο κι έπειτα η νεοφιλελεύθερη συμμαχία θα είχε και την απροκάλυπτη στήριξη της δικαστικής εξουσίας.

Όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις είναι περιττές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο αμερικανικός παράγοντας έδωσαν την έγκριση ώστε να θεμελιωθεί στην εξουσία του τόπου ένα σύστημα που λειτουργεί ως «μαφία». Πολιτικοί, μεγαλοαστοί, δημοσιογράφοι και δικαστές υπάγονται στην ιδεολογική ένωση των νεοφιλελευθέρων επιγόνων του Κώστα Σημίτη. Ακόμη και αν χάσουν παροδικά την κυβέρνηση δεν χάνουν την εξουσία. Προφανώς, για να αντιμετωπιστεί αυτό το ιστορικό καρκίνωμα, χρειάζονται ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες. Κινήσεις όπως εκείνες των «αγανακτισμένων». Ειδάλλως το εθνικό τέλος που οι τελευταίοι ρομαντικοί απευχόμαστε θα είναι πολύ κοντά.




Το κράτος των αχρήστων

Δεν χρειάστηκε παρά να χιονίσει για δύο ώρες ώστε να απογυμνωθεί το «επιτελικό κράτος των αρίστων» του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτοί οι πολιτικοί άντρες, οι γεννημένοι να συγκροτούν «μεγάλης εμβέλειας επιτελεία», αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους κατά το διάστημα που έμειναν μακριά από την κυβερνητική κουτάλα ότι η χώρα στερήθηκε των πολύτιμων υπηρεσιών τους (και οι ίδιοι, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, τα ισόβια δικαιώματα στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου), αυτοί, οι έχοντες την εμπειρία να χειρίζονται τις κρατικές υποθέσεις, βούλιαξαν σε λίγους πόντους χιόνι που στρώθηκε στην Αθήνα. Κυβέρνηση και περιφέρεια, απαρτιζόμενες από πολιτικές καρικατούρες του life style των μεσημεριανάδικων, έχασαν τον προσανατολισμό τους ανάμεσα στις λευκές νιφάδες του χιονιού.

Αυτός ο μέγας τεχνοκράτης, ο ορθολογιστής υπουργός, ο εκσυγχρονιστής του δημοσίου βίου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που κόπτεται ώστε να βάλει την «Αστυνομία Πανεπιστημίων» ως σωματοφυλακή της ΔΑΠ στις ακαδημαϊκές αίθουσες, απορούμε ειλικρινά πως απέτυχε να ρυθμίσει την κυκλοφορία στην οδό Μεσογείων, με αποτέλεσμα να μείνουν στα αμάξια τους επί πέντε ώρες εγκλωβισμένοι οι οδηγοί. Ήταν ένας εκ των υπολοίπων ορθολογιστών τεχνοκρατών, που φώναζαν, όταν δεν γεύονταν τον υπουργικό θώκο, ότι η χώρα είναι δέσμια ανορθολογικών αντιλήψεων και πρακτικών. Να, λοιπόν, που σήμερα διαχειρίζονται τις κρίσεις οι ορθολογιστές και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι πραγματικά θαυμαστά!

Αφήνοντας, όμως, τους πολιτικούς αρλεκίνους θα περάσουμε στα σοβαρά ζητήματα. Εκείνα που αφορούν τις ιδεολογίες. Έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε ότι όσοι τομείς της οικονομίας, της παραγωγής και της κοινωνίας συνδέονται άμεσα με θέματα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας πρέπει να μείνουν για πάντα στον έλεγχο του δημοσίου. Απέναντί μας βρίσκουμε όχι μόνο τους υποστηρικτές του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού. Αυτό είναι αναμενόμενο. Το «ωραίο» είναι ότι διαφωνούν με αυτή την αυτονόητα εθνικιστική θέση, σε βαθμό μάλιστα που να μας αποκαλούν «μπολσεβίκους», οι μασκαράδες της άκρας δεξιάς. Νεοεθνικιστές και εστιάτορες τάσσονται, εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Να, όμως, που η πραγματικότητα μας δικαιώνει και πάλι. Ακόμη ψάχνουν τον ιδιώτη μεγαλοαστό (αν αληθεύουν οι πληροφορίες, είναι συγγενείς υπουργού) που διαχειρίζεται την Αττική οδό. Ο δρόμος έκλεισε χωρίς πολλές εξηγήσεις. Έτσι γούσταρε, έτσι έπραξε το μεγαλοαστικό αφεντικό. Αν αυτά συμβαίνουν με μια απλή χιονόπτωση, φανταζόμαστε τι θα πράξει η «ιδιωτική πρωτοβουλία» στην περίπτωση που συμβεί κάτι πραγματικά εθνικά επικίνδυνο (ένας πόλεμος, για παράδειγμα)… 



Ο μαγικός τρόπος για να ξεφορτωθούμε τον φιλελευθερισμό

Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή τις διαρκείς αυξήσεις στις τιμές πολλών αγαθών που έχει προκαλέσει η διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα για την οποία υπεύθυνος θεωρείται ο covid, είπε ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μειωθούν οι τιμές». Ασφαλώς ο υπουργός είπε την μισή αλήθεια. Το σωστό θα ήταν να έλεγε ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων στο σύστημα του πολιτικού και οικονομικού (νέο) φιλελευθερισμού, που εφαρμόζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Γιατί το συγκεκριμένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα ξορκίζει όχι μόνο έναν εθνικό οικονομικό σχεδιασμό αλλά ακόμη και την οποιαδήποτε, πρακτικά αναγκαία, διορθωτική παρέμβαση του δημοσίου στην λειτουργία της αγοράς.

Οι φιλελεύθεροι επιθυμούν την απόλυτη ελευθερία της αγοράς για να μπορούν εκείνοι που ελέγχουν την οικονομία να υποτάσσουν ελεύθερα τα κράτη, τους λαούς και τα συνδικάτα στα συμφέροντά τους. Κατά συνέπεια όλοι όσοι βρισκομαστε υποταγμένοι στα συμφέροντα της πολυεθνικής μεγαλοαστικής μπουρζουαζίας, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, καλό θα ήταν να αντιληφθούμε κάποτε ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να ξεφορτωθούμε τον (νεο) φιλελευθερισμό και τους θιασώτες του. Ο μαγικός αυτός τρόπος είναι ο εθνικισμός.

 


«Αμφί» «θεατρικός» εθνικισμός

Μπορεί εκείνοι που στενάζουν κάτω από την τυραννία της (νέο) φιλελεύθερης ιδεολογικής ηγεμονίας να μην έχουν αντιληφθεί ότι ο μαγικός τρόπος προκειμένου να πάρουν τις ζωές τους πίσω ονομάζεται εθνικισμός. Όμως οι ίδιοι οι θιασώτες της φιλελεύθερης ηγεμονίας το γνωρίζουν. Για αυτό και χρησιμοποιούν ανθρώπους τους προκειμένου να μοχλεύουν τους εθνικιστικούς πυρήνες και να αλλοιώνουν το νόημα της εθνικιστικής ιδεολογίας.

Έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε εστιατόρια και γκαρσόνια που δρουν υπονομευτικά με το προσωπείο του «χιτλερικού». Υπάρχουν όμως και τα εστιατόρια των «νεοεθνικιστών». Στην χώρα μας αποτελούνται από πρόσωπα που καταλήγουν στις ίδιες προτάσεις με εκείνες των «χιτλερικών» από διαφορετικό δρόμο (μολονότι υποδύονται ότι αντιπαθούν οι μεν τους δε). Υποστηρίζουν, δηλαδή, αναφανδόν την ελευθερία της αγοράς, υπερθεματίζουν για την συμμαχία με το Ισραήλ και για τα οφέλη του ΝΑΤΟ (αλλά κάνουν μόκο για την στάση των τελευταίων στα εθνικά μας θέματα και στο ζήτημα του eastmed), κατηγορούν με πύρινους λόγους τους μουσουλμάνους μετανάστες και κοινωνικές ομάδες όπως οι ομοφυλόφιλοι αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο τους καπιταλιστικούς φιλελεύθερους μηχανισμούς που δίνουν σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες τον εθνικά διαλυτικό τους ρόλο, κοντολογίς απαγάγουν μεμονωμένα επιχειρήματα του εθνικιστικού λόγου και τα προσαρμόζουν στα πλαίσια μιας Δεξιάς ιδεολογίας που χρησιμοποιείται από την φιλελεύθερη εξουσία ως βαλβίδα εκτόνωσης.

Κεντρικό ιστολόγιο αυτού του προσανατολισμού διατηρεί γνωστός blogger που κάποιοι σχολιαστές αποκαλούν με το παρατσούκλι «πανουργούσης». Η αλήθεια είναι ότι, κατά καιρούς, ο εν λόγω μας έχει χαρίσει δημοσιεύσεις ικανές να προσφέρουν γέλιο ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές μας. Είναι βλέπετε και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ιστολόγιο δημοσιεύονται άρθρα της «ελίτ» του τραγελαφικού ακροδεξιού «νεοεθνικισμού». Κυρ-Αλέκοι, αχτένιστοι αστροφυσικοί, «τροβαδούροι», στελέχη κομμάτων που οργανώνουν πρώην πουλέν του Μιχαλολιάκου και πολλοί ακόμη αστέρες απαστράπτουσας αίγλης έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό τον ιστότοπο. Χαραγμένα στην μνήμη του αναγνωστικού κοινού παραμένουν άρθρα όπως εκείνο που έγραψε φημισμένος συνωμοσιολόγος για να αναλύσει την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη (υποσχόμαστε ότι για αυτό το άρθρο θα υπάρξει ιδιαίτερη ανάλυση λόγου, που θα παρουσιαστεί στο δικό μας ιστολόγιο κάποια στιγμή). Όμως αυτή την φορά ήταν ο ίδιος ο διαχειριστής του εν λόγω ιστολογίου που έκανε την «υπέρβαση».

Δοκίμασε, δηλαδή, να παρουσιάσει μια «περισπούδαστη» ανάλυση περί του τι είναι ο εθνικισμός. Ασφαλώς, στο άρθρο περιλαμβάνονται προσεγγίσεις που μπορεί να αλλάξουν την ιστορία της πολιτικής επιστήμης. Φανταστείτε ένα αμάλγαμα από βασικές αρχές των θέσεων του «πατριάρχη», αναμεμιγμένες με αρκετές δόσεις «σοβαρότατων» απόψεων που διακινούνται εδώ και δεκαετίες στους κόλπους της ελληνικής ακροδεξιάς από ρετάλια του ΕΝΕΚ, δοσμένες σε μια απόπειρα να φανούν «νεοεθνικιστικές». Αναμφίβολα πρόκειται για ένα γευστικό πιάτο στα menu που προσφέρει η Δεξιά, προκειμένου να μπουκώνει με ανοησία τον μέσο Έλληνα εθνικιστή.

Δεν θα σταθούμε στις παρλάτες του συγκεκριμένου κειμένου. Θέλουμε να διατηρούμε τα στομάχια μας υγιή. Θα κρατήσουμε μόνο μια φράση από τον πολιτικό λόγο του συγκεκριμένου ανδρός. Ο ελληνικός εθνικισμός είναι αμφιθεατρικός, έγραψε ο διανοητής σε μα προσπάθεια να υποστηρίξει ότι η αντίληψη του οργανικισμού (που διαθέτει κάθε εθνικισμός, κάθε χώρας) είναι αποκλειστικά ελληνικός (είπαμε, είναι κι αυτές οι επιβιώσεις του ΕΝΕΚ στην μέση).

Είμαστε της γνώμης ότι θα έπρεπε να γράψει πως ο δικός τους «νεοεθνικισμός» είναι «αμφί»-«θεατρικός». «Αμφί», όσον αφορά το μεταμοντέρνο στοιχείο στην πρόσληψη του φύλου. Και «θεατρικός», όσον αφορά την υποκριτική του υπόσταση. Γιατί εθνικισμός δεν είναι. Μια γκροτέσκα ακραία πατσαβούρα της Δεξιάς, ναι. Είναι αυτό ακριβώς. «Βρε-κε-κεξ-κουάξ-κουάξ, και οδάξ», που θα συλλάβιζε και εις εκ των «θεωρητικών» τους.


Σχόλια:
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε που γράφεις ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον Μπεχλή να ηγηθεί του χώρου, είσαι στα καλά σου άνθρωπέ μου; Τι επιχείρημά είναι αυτό που παραθέτεις (αφού ηγήθηκαν τόσοι άχρητοι στο παρελθόν, ας δώσουμε στον Μπεχλή την ευκαιρία);

Αν μας τρολάρεις θα το καταλαβαίναμε. Αν το γράφεις στα σοβαρά πρέπει να έχεις μεγάλα ψυχικά τραύματα. Τι είναι ο εθνικιστικός χώρος; Αθλητική ομάδα για να δοκιμάζει προπονητές;

Το χειρότερο όλων είναι ότι έχεις το θράσος να απευθύνεσαι με αυτό τον μπακαλίστικο τρόπο σε μια συλλογικότητα όπως η δική μας. Τέτοιου ύφους άνθρωποι νομίζεις ότι είμαστε; Μια οργάνωση απαρτιζόμενη από διδακτορικούς, μεταπτυχιακούς και εν γένει επιστήμονες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πιστεύεις ότι μπορεί ποτέ να υποστηρίξει τον κάθε καφενόβιο και τον κάθε τυχάρπαστο που θα δανειστεί μερικά εθνικιστικά επιχειρήματα για να συγκροτήσει έναν κομματικό λόγο;

Όλα αυτά που γράφουμε περί αυτονομίας, περί της ανάγκης να δημιουργηθούν οι βάσεις ενός κινήματος (ομάδες νεολαίας, συνδικαλιστικά όργανα, ιδεολογική επιρροή σε χώρους των τεχνών, των πανεπιστημιών κλπ) στις οποίες να μπορεί να στηριχτεί ένα κόμμα, θα τα αφήσουμε στην μέση επειδή θα εμφανιστεί ο κάθε μεσσιανο-δελαπατρίδης κομματάρχης να υποσχεθεί ότι θα ασκήσει επαναστατική πολιτική;

Πάρε δρόμο γρήγορα μην σε πάρουμε και σε σηκώσουμε, αν σε πετύχουμε πουθενά.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά για εκδόσεις, ιδεολογικές επιρροές και κόμματα, αλλά αφού η δουλειά δεν έγινε στο μεσοπόλεμο που όλες οι συνθήκες ήταν ευνοικές δεν θα γίνει ποτέ. Είναι αστείο να περιμένουμε "δικαίωση του αγώνα" στην εποχή των σμάρτφον, της γενετικής και των μαζικών μετακινήσεων. Το Τέρας νίκησε οριστικά, και δεν πολεμιέται ούτε με μπροσούρες και αφίσες, ούτε με κινήματα, ούτε καν με σιδηρόφρακτες στρατιές. Ζήστε τη ζωή σας με αξιοπρέπεια και μην ονειρεύεστε.
Το ίδιο ισχύει και για τους παραδοσιακούς μαρξιστές.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Να είσαι καλά φίλε για την συμβουλή. Μπορεί και να έχεις δίκιο. Αλλά είμαστε ιδαλγοί της χίμαιρας. Αν αυτό που επιδιώκουμε είναι ανέφικτο, εφόσον είμαστε ρομαντικοί, έχουμε χίλιους παραπάνω λόγους να το προσπαθήσουμε.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γνωστοί στρασσερικοι και ρομαντικοί του τουιτερ πάντως και φανατικοί οπαδοί σας δηλώνουν περήφανα ψηφοφόροι του κινημα21. Δεν καταλαβαίνω αυτη την υστερική επίθεση στο ερώτημα μου, εκτός αν δεν ειστε και εσείς υπερ της εξόδου μας απο ΕΕ ΝΑΤΟ και ευρώ.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αγνόησε τον κόσμο των social media. Μόλις κοπεί το ρεύμα εκμηδενίζεται και αυτός. Κανένα από αυτά τα προφίλ δεν ανήκει σε μέλη της ΦΛΕΦΑΛΟ.

Κατά τα άλλα θεωρούμε αστεία την άποψη ότι αν μπει ένα κόμμα στη Βουλή για να εκφράσει δικές μας θέσεις, χωρίς παράλληλα να υπάρχει η κινηματική βάση που θα το στηρίξει και δίχως ισχυρές προσωπικότητες, θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Δυστυχώς ούτε κίνημα έχει συγκροτηθεί ούτε σοβαρές προσωπικότητες έχετε στο εν λόγω κόμμα.

Το να λέει λοιπόν κάποιος ότι θα βγάλει την χώρα από την ΕΕ, δίχως να υπάρχουν όλα όσα προαναφέραμε, μάλλον ακούγεται ως λόγος του αέρα. Το θέμα είναι να αγωνιστούμε στην κοινωνική βάση προκειμένου να καταστήσουμε τις συγκεκριμένες θέσεις κατανοητές στην ελληνική κοινωνία και μέρος του δημοσίου διαλόγου. Μόνο αν γίνει αυτό έχουν νόημα τα υπόλοιπα. Κάντε αυτό πού σας λέμε και αφήστε την προσμονή για τα βουλευτικά έδρανα. Το 1,5% της απλής αναλογικής που κάνει το μάτι σας να γυαλίζει ξέρει το παρακράτος του Μητσοτάκη πως θα το διαχειριστεί.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 Ο Αχιλλέας είπε...

Ο Μπεχλής είναι κλασσική καρικατούρα της ακροδεξίας στην Ελλάδα και μάλιστα του έχει δοθεί λόγος σε αρκετά alt-right ελληνικά κανάλια. Ο μέσος "εθνικιστής" πέραν του ότι σπανίως γνωρίζει τι είναι ο εθνικισμός ταυτόχρονα αναζητεί άτομα να ηγηθούν του χώρου έτσι ώστε να μην χρειαστεί ο ίδιος να δημιουργήσει δομές, να διαβάσει, να αφήσει ένα λουλούδι σε ένα μνημείο ή να κάνει μια αφισοκόλληση.
Σε ότι έχει να κάνει με το άρθρο, είναι καίρια η παρατήρηση για την ελεύθερη οικονομία και τον καπιταλισμό εν γένει. Ένα απαίσιο σύστημα το οποίο ενώ υπόσχεται ελευθερία καταλήγει να κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους επαίτες οι οποίοι αναγκάζονται να παρακαλούν είτε για τα προς το ζειν είτε στην περίπτωση μας για να απεγκλωβιστούν μετά από 17 ώρες!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα αγαπητέ. Δυστυχώς.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τελικά η ακροδεξιά δεν είναι μόνο σάπια ιδεολογία. Είναι και ψυχική πάθηση. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα πάρουν την πρωτοβουλία να κάνουν κάτι μόνοι τους. Πρέπει να εμφανιστεί κάποιος μεσσίας για να τους σώσει. Παλιότερα ήταν οι συνταγματαρχαιοι. Μετά ο Πούτιν, ο Τραμπ,η ομάδα Ε, ο Καραμανλής, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μητσοτάκης, ο Πώποτας, Βοβολης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πάντα κάποιον θα βρίσκουν.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πράγματι..

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Στον φίλο που γράφει για την Ουκρανία η απάντηση είναι ότι χρειάζεται προσοχή αυτή η περίπτωση. Το εκεί κίνημα βρίσκεται υπό την συνεχή εποπτεία των ΗΠΑ και του Βερολίνου.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά στα παιδιά της Φλέφαλο. Επειδή ένας ανώνυμος σχολιαστής έχει αφήσει το ίδιο σχόλιο για "γνωστούς στρασσερικούς του twitter" τόσο σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο όσο και στον ΜΚ όπου κατονομάστηκαν οι λογαριασμοί, θέλω να δώσω μια απάντηση ως κάτοχος του ενός λογαριασμού. Το μόνο που έχει ειπωθεί είναι ότι μια ψήφος που μου αναλογεί ενδεχομένως να πάει στο Κ21. Και αυτό σε καμία περίπτωση λόγω ιδεολογικής ταύτισης, αλλά επειδή από όσα δύναμαι να γνωρίζω ο εν λόγω είναι τουλάχιστον καλοπροαίρετος με καθαρό παρελθόν. Από κει και πέρα, κανένας στρασσερικός, ούτε και εγώ φυσικά, δήλωσε ότι θέλει να μπει ο Μπέχλης επικεφαλής του εθνικιστικού κινήματος, ούτε οτι είναι ιδεολογικά δικός μας, ούτε οτι οι στρασσερικοί έχουν δώσει κάποιου είδους οκ στον Μπέχλη να τους εκπροσωπήσει. Το ότι εγώ και ένας άλλος συναγωνιστής ενδεχομένως να δώσουμε κάπου την ψήφο μας, δεν δεσμεύει ούτε εκπροσωπεί κάποιος άλλους πλην ημών. Ούτε και θεωρούμε καθοριστική ενέργεια μια ψήφο, εφόσον δεν πιστεύουμε στις εκλογές. Το τι πρέπει να γίνει, ειπώθηκε και συμφωνούμε απολυτα. Αν έκανε τον κόπο να διαβάζει όλα όσα γράφουμε καθημερινά, θα το ήξερε. Επίσης, το ότι μέσω των λογαριασμών κοινοποιούμε κείμενα της ΦΛΕΦΑΛΟ επ'ουδενι δεν σημαίνει ότι μιλάμε εκ μέρους της. Ούτε το κάνουμε, ούτε έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αφού δεν είμαστε μέλη αλλά αναγνώστες, ούτε και αποσκοπούμε σε κάτι τέτοιο. Κοινοποιούμε άρθρα που πρωτίστως θεωρούμε ΠΟΙΟΤΙΚΑ. Και αυτά της ΦΛΕΦΑΛΟ είναι. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό. Από κει και πέρα, καλό θα είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, ούτε να δίνεται τόση σημασία σε διαδικτυακούς λογαριασμούς. Η ζωή δεν είναι στο ίντερνετ.
Αλέξανδρος

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Χρήσιμη διευκρίνιση. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για την αναπαραγωγή των άρθρων μας Αλέξανδρε.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξεκαθαρίζονται νωρίς κάποια πράγματα. Οι καιροί είναι πονηροί και κάποιοι είτε δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, είτε ρίχνουν άδεια μπας και πιάσουν γεμάτα.
Αλέξανδρος

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ο slavkofilipovic072@gmail.com είπε...

Αφού συγχαρώ την ΦΛΕΦΑΛΟ για την ποιότητα των κειμένων της θέλω να δηλώσω ότι δεν προτρέπω κανένα να ακολουθήσει ή να ψηφίσει τον οποιοδήποτε . Αν κάποιοι παρεξηγούν τις συμπάθειες με ιδεολογική ταύτιση είναι δικό τους πρόβλημα . Δεν γνωρίζω αν το κάνει καλοπροαίρετα ( ή ίσως και όχι) αλλά πρέπει να σταματήσει . Αυτά που έγραψε ο Αλέξανδρος με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο .
Συνεχίστε την καλή προσπάθεια και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια αγαπητέ.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στο ιστολογιο της φλεφαλο για την ποιοτητα των δημοσιευματων του. Θελω να πω την αποψη μου σχετικα με την δημιουργια "κινηματος" και την συστρατευση διαφορων τασεων σε αυτο.
Κατα τη γνωμη μου πρεπει να δημιουργηθει μια επιτροπη η οποια θα κανει αγωνιστικο καλεσμα σε ολες της συλλογικοτητες, πλην των επιβεβαιωμενων ακροδεξιων ρουφιανων! Δευτερο, ο αγωνας δεν πρεπει να ειναι για ψηφους, αλλα για την αυτοοργανωση σε ολη την χωρα. Οταν δημιουργηθει το πολιτικο υποκειμενο τοτε κατεβαινουμε και σε εκλογες...
Τριτον, ενα κινημα που θα εκφρασει της προσδοκιες μας, δεν μπορει να ειναι "εθνικοσοσιαλιστικο", ουτε "χουντικο", ουτε "εθνικοφιλελευθερο", ουτε προβοκατορικο! Θα πρεπει να εχει εναν επεξεργασμενο μορφωτικα πατριωτισμο! Ολα τα αλλα ειναι μπουρδες!
Πολλοι νομιζουν οτι οταν κανουμε μια συζητηση, και εχουμε διαφορετικη ιστορικη οπτικη π.χ Εθνικοσοσιαλισμος, Μεταξας, Χουντα οτι αυτο ειναι και μια ιδεολογικη διαφορα!!! Αρα να μην συμπορευτουμε με τον εναν γιατι ειναι ετσι, ο αλλος ειναι γελειος, ενας τριτος ειναι στρασσερικος, κλπ , κλπ,.
Τις ιδεολογικο - ιστορικες αναζητησεις της καθε συλλογικοτητας δεν θα πρεπει να της αναγουμε ως πρωτευον ιδεολογικο στοιχειο στο Κινημα. Μας φτανει να συμφωνουμε στα απλα. Δινω παραδειγμα: επιστροφη στο εθνικο νομισμα, ή οχι;; Ακυρωση της συμφωνιας των Πρεσπων ή οχι;;; Ειμαστε κατα της ισλαμοποιησης της χωρας μεσων λαθρομεταναστευσης ή οχι;;; Η καθε συλλογικοτητα μπορει να συμμετεχει ελευθερα στο κινημα το οποιο θα πρεπει να ειναι ανοιχτο σε ολους ωστε να μπορει να γινεται ελευθερα συζητηση στο εσωτερικο του αλλα και να διαφωτιζωνται οι προσερχομενοι.
Ειλικρινα σας λεω οτι προσωπικα, εχω κουραστει να διαβαζω αρθρα, ειτε σε μπλογκς, ειτε απο οργανωσεις, τα οποια ειτε ειναι προβοκατορικα ειτε ειναι να χαμε να λεγαμε! Τι τον νοιαζει τον μεσο Ελληνα αν η χουντα ηταν καλη, ή αν ο στρασσερ εκπροσωπουσε τον πραγματικο Εθνικοσοσιαλισμο, ή αν ο Μεταξας ηταν Αγγλοδουλος κλπ;;; Αυτα δεν ενδιαφερουν τις μαζες! Εμεις 5 πραγματα πρεπει να πουμε στον κοσμο και θα μπορεσουμε να στησουμε ενα αξιοπρεπες κινημα... χωρις γραφικοτητες και ρουφιανους!
Στο ερωτημα ποιοι θα μπουν μπροστα;;; Απαντω: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!
Καλω ολους τους αγνους Εθνικιστες - Πατριωτες να αποβαλουν τα ιδεολογικο - ιστορικα τους κομπλεξ και να αρχιζουν να συζητουν μεταξυ τους για την δημιουργια ενος σοβαρου πολιτικου κινηματος στην βαση της αυτοργανωσης!
Υ.Γ 1. Οι προσωπικες διαφορες (οχι ιδεολογικες) που μπορει να εχουν "καποιοι" με "καποιους", λυνονται με συζητηση και με αυτοσεβασμο.... Ολοι κανουμε λαθη!
Υ.Γ 2. Ευχομαι η φλεφαλο να συνεχισει την καλη δουλεια και να γινει ενα "ζυμωτηρι" ενος ελευθερου Ελληνικου κινηματος!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για αρχή ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν παράγει ούτε κουνουπίδια και εσείς πιστεύετε ότι θα παράξει γηγενή κινήματα και ιδεολογίες; Θέλοντας και μη πρέπει να κοιτάξουμε τι γίνεται έξω και να εισάγουμε τις πολιτικές που θέλουμε.

Αυτήν τη στιγμή στο χώρο της "ακροδεξιάς" υπάρχουν διεθνών δύο τάσεις. Η μία η γνωστή αγγλοσαξονική αλτ ραιτ που ουσιαστικά αποδέχεται τον φιλελευθερισμό και απλώς αρκείται να ειρωνεύεται τις υπερβολές των λίμπεραλς. Και από την άλλη υπάρχει ο μειοψηφικός αντικαπιταλιστικός αντινατοικός εθνικισμός σε κάποιες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης. Θέλω να πιστεύω ότι εδώ θα διαλέξουμε τον δεύτερο.

Υπάρχει και ο γνωστός πανηγυρτζίδικος ρατσισμός των αμερικανοναζί της stormfront και των white supremacists, αλλά δεν τον βάζω καν στη κουβέντα.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γεια σου φίλε. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Διαφωνούμε μόνο στο σημείο της ιεράρχησης του ιδεολογικού παράγοντα. Θεωρούμε ότι η ιδεολογία πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από ότι γράφεις. Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

Αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε δύσκολο να συμβεί αυτό που περιγράφεις. Μάλλον είσαι αρκετά καλοπροαίρετος ή δεν γνωρίζεις πως ακριβώς δρουν οι πράκτορες του "χώρου". Περίπου όσα περιγράφεις προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε το 2010. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό πλαίσιο των αυτόνομων ομάδων (οι οποίες τότε ήταν ισχυρότερες από σήμερα και φιλοξενούσαν πολλά καλοπροαίρετα παιδιά). Όταν ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συζητήσεις και έγιναν οι βασικές συμφωνίες ο εστιάτορας και ο Πωποτας (τότε ήταν μαζί και δεν τους είχαμε ξεφωνίσει ακόμη, ούτε είχαν δείξει το ποιόν τους με τις προσεγγίσεις στα θέματα του Δραγούμη του Γιαννόπουλου κλπ) έντρομοι και όντας σε πανικό ότι θα αποτύγχαναν στην αποστολή που τους είχε ανατεθεί, άρχισαν να απειλούν και να εκβιάζουν όσους συμμετείχαν στις συζητήσεις με την λέσχη μας. Δυστυχώς, πολλοί ήταν εκείνοι που "μάσησαν". Η ΦΛΕΦΑΛΟ και ελάχιστοι ακόμα τους γράψαμε στα @#δια μας και συνεχίσαμε. Όμως τότε φάνηκε ότι για να γίνει κάτι συνολικό χρειαζόταν, πέρα από τις καλές προθέσεις, και γενναιότητα ή έστω αποφασιστικότητα. Παράλληλα, σε άλλες αυτόνομες συσπειρώσεις δρούσαν υπονομευτικα γνωστά σαπάκια που σήμερα στελεχώνουν Δίκτυα Συντηρητικών και τότε το έπαιζαν ράντικαλ πυρηναρχες (όντας ανοιχτά συνεργαζόμενοι ως έμμισθοι συνεργάτες της Νέας Δημοκρατίας).

Όταν είδαμε όλα τα παραπάνω και μετρήσαμε τα όρια των ανθρώπων του χώρου, αποφασίσαμε πως ότι κάναμε έκτοτε θα το κάναμε μόνοι μας, ως ΦΛΕΦΑΛΟ, με την βοήθεια και την φιλία λίγων παιδιών του χώρου που ξεχώρισαν.

Σε καλό μας βγήκε.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Στο παιδί που έγραψε το δεύτερο σχόλιο έχουμε να πούμε ότι, σε λίγες γραμμές, περιέγραψε όπως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Αυτές είναι οι ιδεολογικές τάσεις των κομμάτων. Στις μικρότερες οργανώσεις υπάρχει μεγαλύτερη ιδεολογική ευελιξία. Πάντως σε γενικές γραμμές είναι όπως την περιγράφει η κατάσταση.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και για όποιον λόγο απειλούσαν οποίον συνδιαλεγοταν μαζί σας;

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ξεβρακωστε δίκτυα δεξιών ψευτοχιτλερικων και δημάρχων Κολοκοτρονιτσίου άμεσα συναγωνιστές. Να μάθει επιτέλους ολη η νεολαία την σαπιλα του πρωην χρυσαυγητικου εμετού. "Αξιοι" οι μαθητές του σουβλατζη της πεύκης τελικά

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε α) αυτό θα πρέπει να μας το πουν οι ίδιοι. Ποτέ δεν το καταλάβαμε.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι φοβήθηκαν πως η Φλεφαλο είναι ομάδα ανεξάρτητων ανθρώπων, που δεν μασάνε από τα παλιά αυταρχικά του Νικολάκη (του τύπου, ή με εμάς ή εναντίον μας). Κάτι τέτοιο θα τους χάλαγε τη σούπα που ετοίμαζε το menu για νέες μικρές χρυσές αυγές στην θέση της χρυσής αυγής.
Οι ακόμη πιο κακές γλώσσες λένε ότι ήταν τοποθετημένοι για να συμπεριφέρονται έτσι. Άγνωσται αι Βουλαί του ΜΑΤΣ.

Ανώνυμε β) αυτό το απόκομμα λειτούργησε σαν τον καρκίνο. Οι μεγάλες του παθογένειες έκαναν μεταστάσεις στο συλλογικό σώμα του χώρου. Οι άθλια νοοτροπία ενός χοντρού βλάκα υιοθετήθηκαν από μεταγενέστερους Isnogood.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

 
Η Hellas Verona Athens Club είπε...

Η κατάσταση είναι θα έλεγα τραγική και κρίμα που έχουμε αφήσει , με όλα τα μειονέκτηματα η προτερήματα μας , εδαφος στην νεα και επικίνδυνη μπατριωτικη ταση των νεοεθνικιστων, με τις αντιφασιστικες, αμερικανικες, λιμπεραλ και απλα αντικομουνιστικες παπαρολογιες τους, να κανουν παιχνιδι.
Κριμα για τον ριζοσπαστικό χωρο που αναλώνεται σε ανταλλαγές υβρεων και κουτσομπολιων..κατι που εγω δεν προκειται να αποδεχθώ και να συμμετάσχω.
Ας προσπαθησει ο καθενας με ρο λιγο που μπορεί να κάνει κάτι, να κανουμε κάτι. Το παιχνίδι έχει τελειώσει και απλά πρέπει να κρατήσουμε τις Ιδέες μας κάπως ζωντανές για το μελλον..το βαθύ μέλλον....
Απο μέρους μου επώνυμα πάντα και με πρόσωπο προχωρω με αρθρα, βιβλια που θα αφορούν διανοούμενους αληθινούς και που δεν έχουν γραφτεί στα ελληνικα..τροφή για σκέψη και συζήτηση και φυσικά διαφωνίες..όλα μέσα είναι.
Καλή συνέχεια όπως μπορεί ο καθένας..

Μποβιατσος Κων/ος

«Δεν έχω δει ποτέ την αξιοπρέπεια του ανθρώπου παρά μόνο στην ειλικρίνεια των παθών του».
Pierre Drieu La Rochelle

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

 Η alexandros είπε...

Το ότι παρόλα αυτά βρίσκουν μεμπτά σημεία στους δημοσιογράφους που τολμούν να βάλουν κατά του συστήματος, καταδεικνύει την βαθιά συνολική σήψη. Κυβέρνηση και λαός, σε ένα σύστημα αλληλεξάρτησης, είναι υπεύθυνοι αμφότεροι. Το μόνο που απομένει ως δράση στα ελάχιστα υγιή πνεύματα, είναι η διατήρηση των ιδεών και η μεταλαμπάδευσή τους στον κόσμο του αύριο, ο οποίος δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Όπως έλεγε ο Νίτσε "σπρώξτε ότι πέφτει", έτσι, επιταχύνοντας την πτώση του σάπιου επιταχύνεται η έλευση του καινούργιου. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα γύρω μας που να αξίζει διάσωσης.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια η άποψη της φλεφαλο για το νεο ιδεολογικό ζητημα του χώρου που αφορα το κροατικό εθνικιστικό κίνημα, την Ουστάσι, τους σέρβους, τσετνκις, τον πόλεμο 90-95 κα?

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτά δεν είναι ιδεολογικά ζητήματα. Αυτά είναι θέματα συζήτησης των ψυχοπαθών του χώρου. Ζητήματα προσέγγισης των ιστορικών θα μπορούσαν να είναι. Η ιδεολογία είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

ΥΓ. Στον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας της δεκαετίας του '90 εννοείται πως θέλαμε την νίκη των Σέρβων.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και όπως είχε προφητεύσει η Σίβυλλα η Κρουπιέρισα:

“Εγερθήσεται γαρ πολιτική κίνησις εκ της δεξιάς εστίασης ονόματι F.U.B.A.R. και τέξεται κομματίδιον και καλέσουσι το όνομα αυτού κατόπιν ψηφοφορίας . και καλύψει το κενό της κλουβιαυγής και ίδιον τσαντήριον στήσει και βασιλεύσει ο αχταρμάς αυτής.”
https://www.youtube.com/watch?v=Z9_GoDegqY4

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/Ax7cdHiZ010
Όταν συνασπίζονται οι κιτρινοφυλλαδες με αυτούς που σκέφτονται να ιδιωτικοποιήσουν ως και τον αέρα που αναπνέεις δεν χρειάζονται ποιητικές αλληγορίες σχολιαστή 2022

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, 2022

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα στελέχη της ΝΔ τα πήραν από την Novartis επομένως, αλλά δεν τα πήραν από την pfizer για να επιβάλλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και πρόστιμα στους 60άρηδες. Απλώς έφεραν τα εμβόλια και τις επαναλαμβανόμενες δόσεις για να κυκλοφορούμε ασφαλείς, για το καλό μας.

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, 2022