Συνοπτικές εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος

    

Σταμάτης

Α) Στις χθεσινές εκλογές υπήρξαν 9.931.999 εγγεγραμμένοι και ψήφισαν 6.050.704 συμπολίτες μας μέχρι την ώρα που είχε καταμετρηθεί το 99,68 % των ψήφων. Τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν της τάξεως του 2,61%.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 υπήρξαν 9.984.934 εγγεγραμμένοι και ψήφισαν 5.769.644 συμπολίτες μας. Τα άκυρα και τα λευκά ήταν της τάξεως του 2%.

Δηλαδή, στις χθεσινές εκλογές προσήλθαν στις κάλπες περίπου 300.000 περισσότεροι ψηφοφόροι απ’ ότι το 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με καταμετρημένο το 99,68 % των ψήφων, λαμβάνει 1.182.446 ψήφους. Στις εθνικές εκλογές του 2019 είχε λάβει 1.781.057 ψήφους. Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 598.611 ψήφους λιγότερες από εκείνες που έλαβε το 2019. Το ΠΑΣΟΚ, με καταμετρημένο το 99,68% των ψήφων, λαμβάνει 217.662 περισσότερες ψήφους από αυτές που είχε λάβει στις εκλογές του 2019. Ας κάνουμε, καταρχάς, μια ακραία και ασφαλώς απίθανη υπόθεση για να διευκολύνουμε την ψηλάφηση του θέματος που θεωρώ ότι είναι αδιαφανές. Ας υποθέσουμε ότι και οι 217.662 επιπλέον ψήφοι του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αφαιρώντας από τις 598.611 χαμένες ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ τις 217.662 που εμείς υποθέσαμε ότι πήγαν όλες στο ΠΑΣΟΚ μένουν άλλες 380.949 ψήφοι υπόλοιπο.

Το ΚΚΕ, με καταμετρημένο πάντα το 99,68 % των ψήφων, λαμβάνει 216.473 ψήφους περισσότερες απ’ όσες έλαβε στις εκλογές του 2019. Ας κάνουμε μια δεύτερη απίθανη αλλά χρήσιμη για να ξεδιπλωθεί το σκεπτικό μου υπόθεση. Ας πούμε, λοιπόν, ότι και οι 216.473 επιπλέον ψήφοι που παίρνει το ΚΚΕ ήταν όλοι τους από ψηφοφόρους που είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Αν τους αφαιρέσουμε από τις 380.949, θα μας μείνουν 164.476 ψήφοι υπόλοιπο.

Ας κάνουμε μια ακόμη εξωφρενική υπόθεση και ας δεχτούμε ότι οι 82.615 επιπλέον ψήφοι που παίρνει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου από εκείνες που έλαβε στις εκλογές του 2019, ήταν όλες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν τις αφαιρέσουμε και αυτές από το υπόλοιπο θα μείνει νέο υπόλοιπο 81.861.

Τα μικρά μαρξιστικά κόμματα λαμβάνουν συνολικά περίπου 15.000 περισσότερες ψήφους από όσες έλαβαν το 2019. Ας υποθέσουμε και πάλι ότι όλοι αυτοί ήταν ψήφοι που το 2019 πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν τους αφαιρέσουμε από το προηγούμενο υπόλοιπο και πάλι μας μένουν υπόλοιπο 66.861 ψήφοι.

Το ΜΕΡΑ 25 λαμβάνει ακριβώς 40.000 λιγότερες ψήφους από εκείνες που έλαβε το 2019. Αν τις αθροίσουμε στο υπόλοιπο των 66.861 ψήφων που έχουν μείνει από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσουμε ότι περίπου 106.000 ψήφοι, που στις προηγούμενες εκλογές είχαν δοθεί  στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25, στην  χθεσινή κάλπη…κάπου χάθηκαν. Ασφαλώς ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος αλλά ας μείνουμε σε αυτό το νούμερο που έχει υπολογιστεί με τον πιο αυστηρό τρόπο προκειμένου να πέσουμε στον μικρότερο δυνατό αριθμό των αγνοούμενων ψήφων.

Ας υποθέσουμε ότι οι -εξωφρενικά προς τα κάτω υπολογισμένες- 106.000 αυτές ψήφοι, που στις προηγούμενες εκλογές πήγαν σε δυο κόμματα της Αριστεράς, χθες πήγαν στα άκυρα ή στο ποσοστό της αποχής. Όμως και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Γιατί η αποχή χθες ήταν μικρότερη ενώ τα ποσοστά των λευκών και των άκυρων περίπου τα ίδια με εκείνα του 2019. Εκτός και αν πρέπει να δεχτούμε ότι από το 2019 αποβίωσαν μόνο ψηφοφόροι των δύο αριστερών κομμάτων ή ότι πήγαν στα άκυρα μόνο τέτοιοι ψηφοφόροι ενώ όλοι οι νέοι ψηφοφόροι απέρριψαν τα συγκεκριμένα δύο κόμματα. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά υπόψη. Στην καλύτερη περίπτωση κάποιες από αυτές τις ψήφους μπορεί να πήγαν στα δυο οικολογικά κόμματα. Αλλά συνολικά οι ψήφοι των οικολόγων ήταν λιγότερες των 50.000.

Η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί με όρους αριθμητικής είναι ότι οι 106.000 ψήφοι δύο κομμάτων της Αριστεράς μεταφέρονται στην Νέα Δημοκρατία!!! Εντάξει μπορεί να πήγαν στην Νέα Δημοκρατία οι 6.000 από αυτές αλλά όσο μεταμοντέρνα παλαβή και αν είναι η συνθήκη της εποχής που ζούμε δεν στέκεται ούτε βάσει των εξωφρενικότερων υποθέσεων εργασίας το συμπέρασμα ότι 100.000 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ 25 επέλεξαν χθες τον Μητσοτάκη. 

Μαθηματικός και στατιστικολόγος δεν είμαι. Αλλά όπως και αν δει κανείς τα παραπάνω νούμερα, όσο ακραία και αν δοκιμάσει να υπολογίσει τον αριθμό τους προς τα κάτω, φαίνεται ότι στην πιο ήπια των περιπτώσεων 100.000 ψήφοι κομμάτων της Αριστεράς σήμερα αγνοούνται. Στις χθεσινές εκλογές δεν φαίνονται πουθενά. Και η απώλειά αυτή δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Όλα αυτά στο καθαρά αριθμητικό μέρος που μπορεί να ελέγξει ο οποιοσδήποτε. Δεν συζητάμε καν για το πώς δημιουργεί η Singular Logic τους αλγόριθμους βάσει τον οποίων υπολογίζονται τα αποτελέσματα.

Μπορεί η χθεσινή συντριβή της Αριστεράς να έκανε τα στελέχη της άλαλα όμως για τους εθνοκεντρικά σκεπτόμενους Έλληνες το γεγονός ότι τόσες χιλιάδες ψήφοι (στην πραγματικότητα είναι πάνω από 200.000) αγνοούνται, πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη καμπανάκι προβληματισμού για το αδιάβλητο της καταμέτρησης των ψήφων από τον αλγόριθμο μιας ιδιωτικής εταιρίας που οι ιδιοκτήτες της είναι προσκείμενοι στην πολιτική ελίτ του εξουσιαστικού νεοφιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης. Η διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων από την Singular Logic και από κάθε ιδιωτικό φορέα πρέπει να αποτελέσει ένα από τα βασικά προσεχή πολιτικά αιτήματα όσων Ελλήνων έχουν απομείνει σκεπτόμενοι.

Β) Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών μου τηλεφώνησε ο Βασίλης για μια σύντομη ανάλυση. Ήταν μια από τις λίγες φορές στα τόσα χρόνια που τον γνωρίζω που άκουγα στο τηλέφωνο την φωνή σπασμένη και αδύναμη από την λύπη και τον εκνευρισμό. Του είπα ότι δεν χρειαζόταν να λυπάται. Δεν έχασε η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας ούτε ο δικός μας πολιτικός χώρος στις χθεσινές εκλογές. Έχασε η Αριστερά. Έχασε ασφαλώς και η Ελλάδα. Η περισσότερο υποκριτική, διεθνιστική και ανθελληνική κυβέρνηση των τελευταίων σαράντα ετών θα συνεχίσει απερίσπαστη να πραγματοποιεί τον οργανωμένο εκφυλισμό του έθνους. Και μάλιστα τώρα δεν θα υπάρχει η έκτακτη συνθήκη του covid για να της βάλει κάποιο φρένο. Από εδώ και στο εξής η συμμορία των Μητσοτάκη-Σαμαρά και Σημίτη θα δείξει το πλέον απροκάλυπτα αντεθνικό και αντικοινωνικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας της. Ωστόσο ως μέλη της λέσχης έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη. Λυπόμαστε για όσα θα υποστεί η πατρίδα. Αλλά τουλάχιστον έχουμε σας έχουμε προειδοποιήσει.

Γ) Επιβεβαιώθηκε χθες αυτό που έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ως ψηφοφόρους μια συμπαγή μάζα αφιονισμένων πολιτικών ανδρεικέλων που δεν μπορεί να εμποδίσει τίποτα το λυσσασμένο πάθος τους για εξουσία. Με τον πλέον τριτοκοσμικό τρόπο η κομπραδόρικη μαφία της Νέας Δημοκρατίας συγκρατεί και καθοδηγεί, με βαλκάνια μαφιόζικη μαεστρία, τις ορδές των βολεμένων μαζών της που απολαμβάνουν, υπό τον ιδεολογικό μανδύα του εκσυγχρονιστικού ευρωπαϊσμού, να βυσσοδομούν υπέρ της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας τα κονδύλια του δημοσίου, να καταπατούν κάθε κανόνα του ποινικού δικαίου και να επευφημούν μια κυβέρνηση που λειτουργεί όπως οι τοποτηρητές υποσαχάριας αμερικανικής παροικίας. Αυτή η πολιτική στράτευση δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κομματικής πειθαρχίας που χαρακτηρίζει -και των συνταγματικών εκτροπών που διευκολύνουν- την Νέα Δημοκρατία. Είναι αποτέλεσμα της διαρκώς αυξανόμενης επιρροής που αποκτά στην ελληνική κοινωνία το δυτικό, φιλελεύθερο, χυδαία υλιστικό, επιδερμικό και αμερικανόφερτα ατομικιστικό life style ύφος, που προκρίνουν όχι μόνο οι πολιτικές εκπομπές αλλά κυρίως οι μηχανισμοί διαμόρφωσης καθημερινών προτύπων των τηλεοπτικών ΜΜΕ καθώς και άλλοι πυρήνες εξουσίας. Αν η ιδεολογία και η κουλτούρα του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης δεν αποκρουστεί ΤΩΡΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν θα χάσει ποτέ. Ή αν χάσει θα το κάνει επειδή η αμερικανική και η γερμανική πρεσβεία θα θελήσουν να ανανεώσουν την εγχώρια ελίτ επιτήρησης των συμφερόντων τους με κάποιο άλλο κόμμα (τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ) που θα έχει αποκτήσει ακριβώς τον ίδιο ιδεολογικό πυρήνα και την ίδια πολιτική κουλτούρα με την Νέα Δημοκρατία (ασχέτως αν η ρητορική του θα δείχνει ελαφρώς διαφορετική). Προφανώς η χθεσινή πανωλεθρία της Αριστεράς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι μαρξιστές και οι μεταμοντέρνοι Αριστεροί είναι ανίκανοι να αποκρούσουν την επέλαση του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού. Οι μόνοι που μπορούμε να νικήσουμε την φιλελεύθερη Δεξιά, να αποσαρθρώσουμε την κοσμοπολιτική ιδεολογική της δομή και να αποκρούσουμε την ωφελιμιστικά ατομικιστική επελαύνουσα μαζική της κουλτούρα είμαστε εμείς. Για αυτό η ευθύνη μας προς το έθνος και την ελληνική ιστορία γίνεται καθημερινά μεγαλύτερη. Ο ρομαντικός εθνικισμός είναι η πολιτική αιχμή της ψυχής μας και η τελευταία γραμμή άμυνας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στην ηθική, αισθητική και πολιτική ύβρη που αποκαλείται καπιταλιστικός φιλελευθερισμός.  

Δ) Όσοι ολυμπιακοί συναγωνιστές πίστεψαν ότι θα παίρναμε κύπελλο πρωταθλητριών την ημέρα που ο Μητσοτάκης θα θριάμβευε, παρέβλεψαν μια παρεξηγημένη παράμετρο της παραδοσιοκρατικής ιδεολογίας μας. Την σημασία των προκαταλήψεων. Η προκατάληψη είναι μια εμπειρικά διαπιστωμένη μορφή σοφίας που περνά από γενιά σε γενιά και απλώς δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά. Το ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επιστημονικά δεν σημαίνει ότι στερείται νοήματος. Η λαϊκή θυμοσοφία ορθά είχε ταυτίσει την οικογένεια των Μητσοτάκηδων με την κακοδαιμονία. Μόνο που ο νέος Έλληνας είναι τόσο δέσμιος των ιδεών της προόδου και του φιλελευθερισμού ώστε να αντιμετωπίζει τις μορφές της παραδοσιακής σοφίας ως δεσμούς που πρέπει να θραύσει την ίδια ώρα που αλυσοδένεται σαν άβουλο νευρόσπαστο στην πλέον δογματική εξουσία του προοδευτικού ορθολογισμού.

 

Bασίλης Flammetrupp

1. Η μεγαλύτερη ξεφτίλα της χθεσινής ντροπιαστικής για την ιστορία του έθνους μας νύχτας είναι η εκλογή του Καραμανλή στις Σέρρες. Ας υποθέσουμε ότι θα ψηφίσεις ΝΔ διότι φοβάσαι τα λεγόμενα του Κατρούγκαλου ή το «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» ή το «κάντε ότι κοιμάστε». Αλλά να ψηφίζεις τον Νο1 πολιτικό υπεύθυνο για την δολοφονία πενήντα επτά ανθρώπων, σημαίνει πως είσαι τελείως ανήθικος ή απλά υπάνθρωπος.

2. Βρίσκω εύλογο  το επιχείρημα των Συριζαίων πως «αφού πήραμε 31,5% το 2019, ξεκινάμε από αυτό ή κάποιο ποσοστό κοντά σε αυτό και πάμε για παραπάνω». Είμαστε σίγουροι πως έχασε 11% ο ΣΥΡΙΖΑ ή έχει συμβεί οτιδήποτε άλλο; 

3. Όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν πρώτο κόμμα την ΝΔ. Ωστόσο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, παρουσίαζαν την διαφορά στο μισό από αυτή των αποτελεσμάτων. Είναι λάθος τρόπος αξιολόγησης ή κατευθυνόμενη στρατηγική επικοινωνίας για να φοβηθούν οι «νοικοκυραίοι» πως «θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια», άρα δώστε ψήφο στη ΝΔ μην έρθουν οι κακοί; Στο Mega Channel οι γνωστοί εκσυγχρονιστές Πρετεντέρης και Φαναράς καλούσαν τους ΣΥΡΙΖΑΙους να απολογηθούν γιατί αμφισβητούσαν τις δημοσκοπήσεις. Προφανώς οι ΣΥΡΙΖΑΙοι τις αμφισβητούσαν για τον λάθος λόγο αλλά και πάλι οι δημοσκοπήσεις ήταν λάθος. Παρόλα αυτά οι δημοσκόποι θριαμβολογούσαν γιατί το λάθος τους δεν ήταν αυτό που θεωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μα αυτό που βόλεψε τον Μητσοτάκη. Αν νομίζουν ορισμένοι ότι αυτό είναι συμπεριφορά επιστήμονα κάνουν μεγάλο λάθος. Ωστόσο, στην εποχή των αντιστραμμένων αξιών, ποιος ασχολείται με την επιστημολογική σοβαρότητα; Έχω και εγώ κάτι απαιτήσεις….

4. Η Α' Αθηνών (Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, κλπ) έδωσε γύρω στο 42% στη ΝΔ. Την ψήφισαν μόνο Έλληνες ή και ελληνοποιημένοι λαθραίοι με δικαίωμα ψήφου; Το ίδιο πάνω-κάτω και στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Φάγατε ξύλο από τους ματατζήδες λόγω της διαμαρτυρίας για την λαθρομετανάστευση στα νησιά σας, αλλά δώσατε την ψήφο σε αυτόν που έδωσε εντολή να σας δείρουν και να σας σπάσουν τα αυτοκίνητα; Είμαστε ρομαντικοί και αντιλαμβανόμαστε ότι η ζωή δεν κατευθύνεται από τους νόμους της λογικής αλλά από μυστικές άλογες δυνάμεις του νου και της ψυχής. Ωστόσο οι αντιφάσεις του μέσου Έλληνα Δεξιού ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα. Η ελληνική Δεξιά χρειάζεται συλλογικά ψυχιατρική παρακολούθηση. Αυτό θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητά μας αν ποτέ ένα ελληνικό εθνικιστικό κίνημα αναλάβει τον ιστορικό ρόλο που του πρέπει. Θα προστατεύσουμε την δημόσια υγεία της ελληνικής πολιτικής.


Ανδρέας Σκαμανδρώνυμος

Α) Το συστημικό status φαίνεται να διατηρείται μεταξύ των άλλων και λόγω της μεγάλης αποχής. Οι ελίτ εξουσίας γνωρίζει ότι έχει διαμορφώσει ένα διογκωμένο απολιτίκ κοινωνικό σώμα. Όμως υπάρχει μια ελπίδα ότι στην αποχή μπορεί να υπάρχουν και πολλοί δυνητικά δικοί μας. Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τι ποσοστά επί της αποχής είναι απολιτίκ και ποιοποσοστό αντιπροσωπεύει αυτούς που έχουν συνειδητά αηδιάσει από τις παθογένειες της φιλελεύθερης εξουσίας και την φαυλότητα του ελλαδικού πολιτικού θεάτρου σκιών.

Β) Ιδεολογική αντίπαλος η Κωνσταντοπούλου πλην συνεπής τουλάχιστον στην αντιμνημονιακή της γραμμή. Βλέπω με ενδιαφέρον την άνοδό της και αναμένω την συνέχεια.

Γ) Πολλά μικρά κόμματα πάνω από το 0,5% αλλά κανένα εντός Βουλής. Μας άρεσε το ποσοστό του ΕΠΑΜ. Άνοδος και για την Ελληνική Λύση αλλά όχι αυτή που θα της εξασφάλιζε μια σχετική άνεση. Θα πρέπει να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να παραμείνει στην Βουλή στις προσεχείς εκλογές.   




Σχόλια:

ΑνώνυμοςΟ C είπε...

Το ξαναγράφω εδώ τότε. Να διαγραφεί το ποστ της προηγούμενης ανάρτησης.

Υπήρξε πολυδιάσπαση της liberal ψήφου, σε αντίθεση με την συντηρητική η οποία λίγο πολύ κατευθύνθηκε εξολοκλήρου σε Κούλι με κάτι αυξημένα ψίχουλα να φεύγουν προς κυρ-Αλοιφά. Εκεί οφείλεται και το πρωτοφανές γαλάζιο σε παραδοσιακά βενιζελικά κάστρα της επαρχίας, όπως Κρήτη, Θράκη Αχαία, και η απροσδόκητη πρωτιά της κεντροδεξιάς σε εργατικούς, πρώην πασοκικούς/παλαιοκεντρώους δήμους του λεκανοπεδίου και της συμπρωτεύουσας. Αν πηγαίναμε σε καθαρή δικομματική αντιπαράθεση "κονσέρβατιβς-λίμπεραλς" (βάλτε εισαγωγικά σε όποιον όρο θέλετε εσείς), χωρίς μεσάζοντες και παραμάγαζα, η ΝΔ πιθανόν πάλι να έκοβε πρώτη το νήμα, αλλά προφανώς με απείρως μικρότερη διαφορά και χωρίς landslide.

Το στοιχείο κλειδί είναι η ύπαρξη μερίδας λίμπεραλς ψηφοφόρων που δεν πάει πλέον το χέρι τους προς MΠΑΤΣΟΚ (λόγω Καστελόριζου, συνεργασίας με Σαμαρά κτλ) και το ρίχνουν μονοκούκι Τσίπρα, όπως επίσης και μιας εξίσου κρίσιμης μάζας του ίδιου χώρου που δεν νοιώθει άνετα με ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει πράσινα. Οπότε η ελ πολιτική σκηνή έχει την ιδιαιτερότητα να φιλοξενεί δύο σχηματισμούς με διψήφια ποσοστά στον ίδιο ακριβώς χώρο. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε Βαρούφ και Κω/λου (οι οποίοι τι είναι ρε παιδιά; "εναλλακτική/ροκατζήδικη" έκφραση του γνωστού δυτικού μπροοδευτικού χώρου είναι) αυξάνεται η δεξαμενή.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η όχι τόσο αυξημένη αποχή. Εγώ προσδοκούσα >50%, κάτι σαν αδιάφορες ευρωεκλογές ένα πράμα. Εν τέλει, η συμμετοχή στις πλέον μουντές και πληκτικές εκλογές, τουλάχιστον από το 2009 και μετά, άγγιξε το εξηντάρι (μεγαλύτερο ποσοστό από '15 και '19). Δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα, απλά το αναφέρω ως fun fact. Πάντως το βλακώδες επιχείρημα "αποχή=ΝΔ" καταρρέει οριστικά.

Επίσης, τα ισχυρά κομματικά δίκτυα της ΝΔ, κυρίως στην βαθιά επαρχία, κινητοποίησαν ρουσφέτια, βαπτίστρια και χρήσιμους ηλίθιους, επιτυγχάνοντας έτσι την μέγιστη συσπείρωση, με τον καημένο τον ΣΥΡΙΖΑ να αδυνατεί να αναπτύξει παρόμοιους μηχανισμούς, και δεδομένης της οριστικής κατάρρευσης της μαζικής πολιτικής και του παραδοσιακού "καφενείου", μάλλον δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Βέβαια, ολοένα και περισσότερο, οι εκλογικές διαδικασίες στην δύση στηρίζονται στο διαδίκτυο και τις μάχες στα σόσιαλ, αλλά και πάλι, αν δεν έχεις προσωπική επαφή και σχέσεις προστάτη-προστατευόμενου με τον εν δυνάμει ψηφοφόρο δύσκολα τα πράματα.

Ήδη άρχισαν οι συζητήσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιάλυση του κόμματος και δημιουργία, από κοινού με όσα πασοκικά παρτάλια παρέμειναν στην Χ Τρικούπη, νέας αμιγώς κεντρώας παράταξης, χωρίς ουδεμία αναφορά σε "αριστερά" και "σοσιαλισμό", δλδ κατά τα πρότυπα του ιταλικού Δημ. κόμματος των Λέττα-Ντράγκι, για να μην πω του αντίστοιχου αμερικανικού και φανώ υπερβολικός. Η ΝΔ, εφόσον διατηρεί ακόμα την ικανότητα να συσπειρώνει τους δικούς της (αυτούς τους 2 εκ που σέρνει στην στάνη) λογικά θα μείνει ως έχει.

Επομένως, εσείς οι δαπίτες δεν χρειάζεται να πανηγυρίζετε (ή να κάνετε ότι πανηγυρίζετε για να σας δουν οι τζέδες σας). Τζάμπα τα air horns και η ηχορύπανση. Μια χαρά θα στήριζε Ζελέ και η "κεντροαριστερή κυβέρνηση" χωρίς την παραμικρή δεύτερη σκέψη, όπως, επίσης, οι Τσίπρας-Ανδρουλάκης-Γιάνης ως "υπεύθυνοι ευρωπαιστές" έσπρωξαν θαυμάσια μπολιασμούς και καραντίνες από κοινού με Κούλι-Χαρδαλιά. Αυτό που ίσως θα συνέβαινε είναι να σας μείωναν το "μεροκάματο" για να κατευθυνθεί περισσότερο σε ΜΚΟ και woke θινκ τανκς. Αν και το payroll καθορίζεται από ακομμάτιστους θεσμούς του ντιπ στέιτ (οι οποίοι δεν είναι καν ντόπιοι), τύπου ΕΥΠ και πρεσβείας, οπότε ούτε σε αυτήν την περίπτωση θα βγαίνατε χαμένοι...

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Παιδιά καλησπέρα. Όντως μαύρη μέρα σήμερα. Δεν θα σας το κρύψω ότι εχθές το βράδυ τα είχα βάψει μελανά αλλά βλέποντας σήμερα το άρθρο και ενθυμούμενος ότι υπάρχουν ακόμη ζωντανοί αναθάρρησα.

Η αλήθεια είναι ότι με έπιασε πραγματικός ΕΜΕΤΟΣ βλέποντας εχθές στο Facebook οικογένεια ατόμου με τον οποίο ήμουν συμμαθητής στο σχολείο να ανεβάζει φωτογραφία με όλη την οικογένεια στο πανάκριβό τους σπίτι, το οποίο έχτισαν με δικά ΜΑΣ λεφτά καθώς ο μπαμπάς τους εργάζεται εδώ και δεκαετίες, ως πολιτικός(δηλαδή στο ΔΗΜΟΣΙΟ, το οποίο τόσο πολύ απεχθάνονται τα παλιοτόμαρα της Δεξιάς). Ακριβά ρούχα, λευκά χαμόγελα (καθαρισμοί σε οδοντίατρο γαρ, ενώ οι γονείς απλών παιδιών δεν έχουν χρήματα για να τα πάνε στον οδοντίατρο) και η “Αγία οικογένεια” χαρούμενη με τα αποτελέσματά των εκλογών! Προφανώς τέτοιες εικόνες μόνον άσβεστο μίσος μπορούν να παράγουν. Μίσος το οποίο βέβαια εάν κατευθυνθεί σε δημιουργικές ατραπούς μόνο ωφέλιμο θα είναι για εμάς.

Μην ξεχνάτε τι είπε ο Kai Murros για το μίσος: https://www.youtube.com/watch?v=hLqsIPHsFFg

Ότι και να πούμε είναι πολύ λίγο. Ως ΦΛΕΦΑΛΟ, ως μία ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές ιστορίες, σπουδές και δουλειές όλοι μας έχουμε συμβάλει στο να “φάει χώμα” η φράξια των “ε/σ” νεοδημοκρατών. Μία λέσχη με ανθρώπους με οικογένειες και σκληρή καθημερινότητα οι οποίοι έχουν περιορισμένο χρόνο και ΜΗΔΕΝΙΚΗ χρηματική υποστήριξη, κατάφεραν μέσω της αρθρογραφίας τους, των γνώσεων τους και της πραγματικής τους αγάπης για την Ελλάδα να ξεριζώσουν από την καρδιά οποιουδήποτε καλοπροαίρετου εθνικιστή οποιαδήποτε αμφιβολία για το ποιος είναι πραγματικός εθνικιστής και ποιος κανονικότατος ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ. Αυτή είναι μία από τις μεγάλες νίκες της ΦΛΕΦΑΛΟ, η οποία είναι και μια μεγάλη απόδειξη της φράσης ενός υπέροχου ποιήματος του Μπουκόφσκι ότι «… μην αγχώνεσαι, εάν υπάρχει φως, αυτό θα σε βρει».

Τέλος, και επειδή έπεσαν οι μάσκες μία για πάντα, καταλαβαίνουμε πλέον ότι οι Δεξιοί είναι κάτι διαφορετικό από εμάς. Ίσως θεωρίες βιολογικού ντετερμινισμού να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την περίπτωσή τους. Έχουν άραγε ανθρώπινες ιδιότητες; Είναι έλλογα όντα; Δολοφονούν τα παιδιά τους στα Τέμπη και εκλέγουν τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ! Ποια είναι η διαφορά τους από τον όχλο που τσίριζε το όνομα του Βαραββά; Δεν γνώριζε ο όχλος ότι έβαζε την ίδια του την ζωή σε κίνδυνο αφήνοντας ελεύθερο έναν δολοφόνο-βιαστή; Φυσικά και το ήξεραν! Αλλά το μίσος απέναντι στην Αλήθεια ήταν τόσο που “τυφλώθηκαν”. Ε, λοιπόν και οι Έλληνες (άκρο) Δεξιοί συνεχίζουν επάξια την εκπροσώπηση των πνευματικών τους προγόνων και ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ την Ελλάδα! Καμία συζήτηση, πλέον, με αυτά τα άτομα. Απομονώστε τους πλήρως. Έτσι και αλλιώς ο αγαπημένος τους Μητσοτάκης θα εκτοξεύσει τις τιμές των φαρμάκων τους σε τέτοιο σημείο όπου δεν θα είναι για πολύ ακόμη μαζί μας…

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο όχλος πάντα τον Βαραββά θα διαλέγει, ελάχιστες οι εξαιρέσεις και ποτέ δεν προκύπτουν αυθόρμητα και από μόνες τους, χωρίς τον αγώνα και προεργασία από συγκεκριμένες ομάδες. Γενικώς θα απογοητευόμαστε διαρκώς αν συνεχίζουμε να φανταζόμαστε τον μέσο ψηφοφόρο ως ον πολύ πιο πολιτικοποιημένο και ιδεολογικά συνειδητοποιημένο απ'ότι είναι στην πραγματικότητα.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ο C είπε...

Περί δημοσκοπήσεων... Αν και παραδοσιακά εργαλειοποιούνται για να δημιουργήσουν κλίμα (αυτός είναι διαχρονικά ο ρόλος τους άλλωστε), δεν νομίζω να υπήρξε συνειδητή συνωμοσία μαζικής εξαπάτησης μέσω απόκρυψης της "πραγματικής διαφοράς" ή με όποιον άλλον τρόπο. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν παρουσιάστηκαν φαινόμενα Τουρκίας, με τα αγρίως χαλκευμένα γκάλοπ να δίνουν (για προφανείς λόγους) "αέρα νίκης" στον φιλοαμερικάνο, εκσυγχρονιστή Κιλιτζάρογλου. Εδώ έχουμε δύο πανομοιότυπες παρατάξεις που εναλλάσσονται φυσιολογικά στην εξουσία, κατά τα πρότυπα του δυτικού κοινοβουλευτισμού, χωρίς να υφίσταται κάποιο πραγματικό εκλογικό διακύβευμα. Μία η άλλη είναι. GOP/Dems και Clinton/Dole. Μάλιστα ορισμένοι παράγοντες έπαιξαν υπογείως και ως ένα βαθμό με σενάρια Τσίπρα-Ανδρουλάκη και ο στιχουργός που τρέχει το γνωστό σκουπιδοκάναλο προώθησε έναν ήπιο προσωρινό εκβιασμό, συνοδευόμενο από γκρίνια κυρίως με αφορμή τα αθλητικά.

Το μόνο που συσκοτίζει μέρος της κοινής γνώμης ίσως είναι το "ΡΑ" του ΣΥΡΙΖΑ (Ριζοσπαστική Αριστερά..), που προφανώς δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, ελπίδες ή φόβους, σε μερίδα αστοιχείωτων ψηφοφόρων. Με την επικείμενη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (και επίσημα πλέον, με αλλαγή τίτλου και καταστατικού) σε κόμμα της σούπας του κεντρώου/μπροδευτικού χώρου, όπως αυτά που υπάρχουν στην υπόλοιπη δύση, λογικά θα κοπάσει αυτή η ιστορία. Η αυτιστική, άνευ νοήματος κόντρα "Δεξιά-Αριστερά", που ταλανίζει ακόμα την νότιο απόληξη της βαλκανικής, πιθανόν να παραχωρήσει την θέση της σε πιο ουσιαστικές φαγωμάρες, όπως "φιλοδυτικοί-ευρασιανιστές" (τι να κάνουμε, στις μέρες μας όλα γεωπολιτική κατήντησαν..) ή "φιλελέ/αντιφιλελέ" για τους πιο μυημένους που ξέρουν και από ιστορία των ιδεών. Stay tuned...

Το "σφάλμα" των δημοσκοπήσεων λογικά οφειλόταν στους "shy Tories". Ειδικά μετά τα Τέμπη ο μέσος νδούλος ντρεπόταν να δηλώσει κομματική προτίμηση ακόμη και απ' το τηλέφωνο. Μιλάμε για φοβισμένα ανθρωπάκια που τρέμουν μέχρι και την διαδικτυακή καρπαζιά στα φόρουμ και στα σόσιαλ, που στο κάτω κάτω υπάρχει και ανωνυμία. Τώρα θα τους μάθουμε; Πάντως αυτοί οι 2,4 εκ (που πάνω κάτω, συν πλην, είναι αυτοί που έριξαν ΝΑΙ το '15) δεν θα αλλάξουν με τίποτα. Είναι αυτοί που σίγουρα έχουν κάθε προσωπικό συμφέρον να συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, οπότε ό,τι και να γίνει, και να μετατραπεί η Ελλάς επίσημα σε Ουγκάντα του Αμίν Νταντά, θα παραμείνουν στο μαντρί μέχρι το οριστικό τέλους.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολύ λίγα για τις εκλογές:

Κούλης ηγεμόνας σημαίνει αλλαγή Συντάγματος, σημαίνει τέλος άρθρο 16, σημαίνει ιδιωτικοποίηση νερού, σημαίνει επίσημη λατινοαμερικανοποίηση εργασιακών νόμων, απαγόρευση συνδικαλισμού κλπ. Και σημαίνει - το χειρότερο - ότι ο αμερικάνικος παράγοντας (και το γερμανικό του υποχείριο εν Ευρώπη - έχουν δώσει το πράσινο φως για τη μεταλλαγή της Ελλάδας σε κάτι μεταξύ Ισραήλ και Ουκρανίας. Έρχονται δύσκολα χρόνια μάγκες. Μέχρι τώρα το παιχνίδι τους ήταν να μας κλείσουν στα σπίτια, μακριά από τους δρόμους, που τόσο τους φόβισαν το 2010-15. Τώρα πλέον το endgame τους είναι να αλλάξουν το συλλογικό μας DNA σαν λαού, να μετατρέψουν ολοκληρωτικά τις επόμενες (πολλές) γενιές σε ένα συλλογικό πάνελ του Κωστόπουλου. Σε μια ζαβλακωμένη φτωχοποιημένη μάζα κανίβαλων που θα χαίρονται αυτοματιστικά μέσα στη φτώχεια τους για τη φτώχεια του διπλανού τους. Δύσκολα χρόνια μπροστά. Και δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή αν έπεσε μαγείρεμα καλπονοθευτικό, που δεν το αποκλείω αλλά ξαναλέω είτε έτσι είτε αλλιώς όπως είπα το χτεσινό έδειξε ότι τα υπερατλαντικά αφεντικά εγκρίνουν δικτατορία.

Ακόμα πιο λίγα για το μπάσκετ.

Αυτό το τμήμα, ο μπασκετικός Ολυμπιακός, έχει κάτι το τραγικό στην ύπαρξή του. Τάνταλο και Σίσυφο μου θυμίζει, αλλά και Προμηθέα. Για κάθε Πρίντεζη του '12, ένας Κορνήλιος Τόμσον, ένας Μίσιτς, ένας Γιουλ. Κάτι μεταφυσικό έχει αυτό το τμήμα και στις νίκες και στις ήττες, που σε κάνει, ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός του, να του δείξεις βαθύ σεβασμό, ειλικρινή αναγνώριση. Σε αντίθεση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, που ποτέ ως ύπαρξη δεν κατάφερε να εκφράσει κάτι άλλο από την απόλυτη χυδαιότητα.

ΑΝΤ ΠΑΝΤ

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φιλε οσα αναφερεις συμβαινουν στη χωρα απο το 2010 (και με τα πανελ Κωστοπουλου παμε 30 χρονια πισω). Εσυ μονο τα τελευταια 3 χρονια τα βλεπεις;....

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

τώρα είναι ώρα για ΜΕΤΩΠΟ. Ο Paetel και ο Thaelmann κάποτε άργησαν να το κάνουν, με αποτέλεσμα να έρθει ο Κρουπ. Τώρα είναι ώρα δεξιοί, αριστεροί, εθνικιστές, πατριώτες, δημοκράτες, όλοι όσοι είναι κατά του Μητσοτάκη να τα βρουν. Αλλιώς ας κάτσουμε καναπέ να μας κάνουν Κολομβία και επίσημα.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ωραία να τα βρούμε. Για πρότεινε κανένα τρόπο. Μια κουβέντα είναι αυτή που λες. Εμπράκτως πώς γίνεται κάτι τέτοιο;

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ο ξεφτιλας ο καραμπελιας βλεπει ''ηττα του εθνομηδενισμου'' στην νικη του κουλη και των μαφιοζων αμερικανοτσολιαδων. ο εμετος βγαινει απο τα αυτια πλεον, οι λεξεις αδυνατουν να περιγραψουν την κατασταση. και δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο οτι ο εν λογω τυπος δουλευει για την κυπ τουλαχιστον απο τα μεσα των 90s, κατι μου λεει οτι βρισκεται στο μισθολογιο δεκαετιες τωρα. μια 17Ν χρειαζεται για ολα αυτα τα σιχαμενα μουνοπανα, τα πουλημενα τομαρια, τα σιχαματα, τους νατοικους μπαντριωτες.

https://www.youtube.com/watch?v=btOfwPTPIHM

(μ αρεσει που εβγαζε και βιβλια για την ''αποστασια των διανοουμενων'' ο ξεφτιλας.. κριμα, πολυ κριμα)

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπα μην πιστεύεις και πολύ στους "μύθους" όπως αυτούς της 17Ν. Άσε που είχαν εμπλακεί στην σχετική φημολογία για την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση διαφορά ονόματα από αυτά που αναφέρεις κατά το παρελθόν. Γάμησέ τα είναι η κατάσταση όπως και να την εξετάσουμε.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Ανώνυμε, δυστυχώς, η 17Ν ήταν, είναι και θα είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό. Σε καμία περίπτωση αυτή η "οργάνωση", που μόνον οργανική δεν ήταν, δεν είναι αυτό που δείχνει. Όσοι έχουν μελετήσει στα σοβαρά το "φαινόμενο" 17Ν, πέραν του ότι δεν μπορούν να καταλήξουν με ασφάλεια κάπου όλοι τους λένε ότι με κάποιο τρόπο συνδεόταν με επιχειρήσεις τύπου «Κόκκινη Προβιά» (η γνωστή Gladio στην Ιταλία).
Θυμάμαι τον Καζάκη να λέει βασικά πράγματα για το θέμα. Ένα από αυτά ήταν ότι εάν έβλεπες τα μέλη τα οποία κατηγορήθηκαν για τις δολοφονίες κανένας δεν φαινόταν ικανός να το κάνει. Δεν εννοώ ηθικά, εννοώ σωματικά. Κάποιες από αυτές τις δολοφονίες έγιναν με βαρύ οπλισμό και μάλιστα όσο ο σκοπευτής βρισκόταν σε όχημα εν κινήσει. Κανένας από αυτούς που κατηγορήθηκε δεν φάνηκε να έχει τον σωματότυπο ή το know-how για να κάνει κάτι τέτοιο. Και, τέλος, μην ξεχνάς την πιο "βρώμικη" δολοφονία της 17Ν. Αυτή του Μπακογιάννη. Όταν ήμουν σε αρκετά μικρότερη ηλικία είχα διαβάσει το "βιβλίο" του Μπακογιάννη (ήταν ουσιαστικά μια συλλογή με όλη του την αρθρογραφία). Ο Μπακογιάννης ήταν ο μοναδικός νεοδημοκράτης όπου ανοιχτά στην αρθρογραφία του έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία συνεργάζεται με πολιτικούς που είναι φίλοχουντικοί και ότι εάν είναι ένα όντως φιλελεύθερο κόμμα θα πρέπει υποχρεωτικά να τους αποβάλει από τα σπλάχνα της. Θυμάμαι ότι ενώ ήδη είχε παντρευτεί την "Ντόρα" έβγαζε άρθρα στα οποία έκανε ανοιχτές επιθέσεις προς τον μπαμπά Μητσοτάκη ότι ο φιλελευθερισμός τους ήταν μόνον επιφανειακός(εννοούσε ο Μπακογιάννης ότι ο παππούς Μητσοτάκης ήταν βαθειά ανελεύθερος). Και τέλος, αυτό που με είχε αφήσει ενεό όταν το είχα διαβάσει ήταν το ότι ο Μπακογιάννης είχε αρθρογραφήσει ανοιχτά υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων. Λέγοντας κιόλας ότι δεν νοείται πρόοδος χωρίς αυτή να συμπεριλαμβάνει εργατικά δικαιώματα, ισονομία και ένα καλό βιοτικό επίπεδο για όλους. Με λίγα λόγια ο Μπακογιάννης ίσως ήταν και ο μοναδικός φιλελεύθερος που πέρασε από την Νέα Δημοκρατία όπου ήθελε όντως (ή τουλάχιστον έλεγε δυνατά ότι ήθελε) να βοηθήσει ουσιαστικά τον μέσο Έλληνα. Και από όλα τα καθίκια της Δεξιάς, πολλά από αυτά με χουντικές διασυνδέσεις, η 17Ν αποφάσισε ότι ο "Νο. 1 κίνδυνος" ήταν ο Μπακογιάννης;! Σαν πολύ βολική δεν ήταν αυτή η δολοφονία για την "Αγία οικογένεια"; Συνδέθηκε για πάντα η αριστερά με την τρομοκρατία, ανέβηκαν τα ποσοστά της ΝΔ και μας κατσικώθηκε για πάντα η οικογένεια του γκαντέμη στο σβέρκο μας. Τυχαίο;

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ασε την φτωχοποιηση και την εργασιακη ξεφτιλα, την ελλειψη προοπτικης και μελλοντος. ας τα αυτα..

βαινουμε ολοταχως για ''πρεσπες του αιγαιου'', για de facto και de jure διχοτομηση του αιγαιου, η χωρα εχει μετατραπει σε απεραντο νατοικο οικοπεδο, ολοκληρες συνοικιες του ιστορικου κεντρου εχουν μετατραπει στα νεα ''κατεχομενα'' (με τις ευλογιες της open society), εχει χαθει καθε ψηγμα εθνικης ανεξαρτησιας και συλλογικης αξιοπρεπειας, και οι γαμημενοι οι καραμπελιαδες εχουν το θρασος και μιλανε για ''ηττα του εθνομηδενισμου'' και στηνουν κωλο στην πιο σαπια και εθνοπροδοτικη κυβερνηση που περασε ποτε απο την χωρα, μπας και τους καλεσει η βικαρα και βγουν στην κρατικη. η λεξη ''ξεφτιλες'' δεν φτανει για να περιγραψει την κατασταση..

και μεγαλυτεροι ΞΕΦΤΙΛΕΣ, τα δυομησι εκατ των ψηφοφορων. τωρα πια ξερουμε οτι ο ιστορικος αφανισμος αυτης την χωρας (σε εθνικο και κοινωνικο/εργασιακο επιπεδο) φερει την υπογραφη και τυγχανει της ολοθυμης συναινεσης και αποδοχης δυομησι εκατ σκατοψυχων. ειναι παρα πολλοι για να τους προσπερασει κανεις, η Δεξια εχει παραδοση στην εθνοπροδοσια και θα το παει μεχρι τερμα.

αντε γεια κουφαλιτσες! μακρια

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επαναληπτικές λοιπόν... Ξέρει κανείς τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη ;

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα απαγορευτούν από τον Άρειο Πάγο σε 1-2 βδομάδες

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνολικά όλα μαζί τα πατριωτικά κόμματα έλαβαν 9.84 %

Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση, Συμμαχία Ανατροπής, ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , Κίνημα 21, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/parties/

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
 Ο Ανώνυμος είπε...

Απο ΑντιΝατοικος:
Μερικες διαπιστωσεις....
Πολλοι παραδοσιακοι "δεξιοι" ψηφοφοροι, επελεξαν αποχη, ΝΙΚΗ, Κυραλοιφη, και αλλα μικρα κομματα... Ενω πολλοι "κεντροαριστεροι" που το ριχναν ροζ Συριζα, προτιμησαν να ψηφισουν μπλε Συριζα....
Ο Συριζα καταρρεει διοτι ειναι (πρεσβευει) τα ιδια με την ΝΔ, εθνομηδενισμος, δικαιωματισμος, πουστοατζεντα, προδοσια Μακεδονιας, συμφωνια στην τρομολαγνεια με τον ιο και τα εμβολια, αφωνια στην οικονομικη καταρρευση της χωρας, αφωνια στην καταληστευση του λαου απο τα εγχωρια καρτελ ενεργειας - τροφιμων.... Ειδατε εσεις να διαφωνει καπου ουσιαστικα ο ροζ Συριζα τα τελευταια 4 χρονια απο τον μπλε Συριζα;;;;;
Το ζητουμενο τωρα για τις επερχομενες εκλογες στις 25 Ιουνιου, ειναι να μην πιασει το μπλε Συριζα 180 βουλευτες, κι αλλαξει το συνταγμα, προετοιμαζοντας τις "πρεσπες του Αιγαιου"....
Πρεπει να ψηφιστουν κομματα οπως η ΝΙΚΗ και η ΠΛΕΥΣΗ, που ηταν κοντα στην εισοδο στη βουλη, με αποτελεσμα να κοψουν τις εδρες απο τον πρωτο, στερωντας του τις 180 που χρειαζεται.....
Με αποχη ομως δεν γινεται αυτο....
Υ.Γ: Παντως εχθες το βραδυ ηταν σαν να ειχε η χωρα κηδεια.... ουτε πανυγηρισμους ειχαμε απο τους ψηφοφορους του μπλε Συριζα.... Δεν ειναι περιεργο;;;;;

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αντινατοικε, και πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Υποστηρίζεις ότι μια μερίδα κεντροαριστερών μετακινήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Νέα Δημοκρατία. Όμως έχουμε και μια άνοδο 3 και πλέον τις εκατό στο ΠΑΣΟΚ. Δεν γίνεται να ανέβηκαν και τα δύο κόμματα. Πόσοι είναι αυτοί οι κεντροαριστεροί, στην τελική; Και οι ψηφοφόροι του ΜΕΡΑ 25; Αυτοί ήταν πιο αριστεροί από τους Ζαιους. Δεν μπορεί να πήγαν και αυτοί στην Νέα Δημοκρατία. Άντε να δεχτούμε ότι πήρε το ΠΑΣΟΚ ορισμένους. Από τον Βαρουφάκη στην ΝΔ είναι σχεδόν απίθανο να πήγαν.
Παίδες υπάρχει χοντρό θέμα με την Singular Logic. Υπήρχε ανέκαθεν αλλά πλέον είναι απροκάλυπτο. Μπορεί να μην φαίνεται λόγω της τεράστιας διαφοράς ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα. Αλλά ειδικά στο ποια κόμματα μπαίνουν και ποια όχι στην Βουλή ή στο θέμα της αυτοδυναμίας δουλεύει χειρουργικά η αλλοίωση αποτελεσμάτων, όπως φαίνεται.

Εφόσον υπάρχει αυτό το ζήτημα ότι άλλο συζητάμε περί εκλογών χάνει μέρος της σημασίας του.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αρκεί μισό τοις εκατό, για να βγουν 10 αριστεροί βουλευτές παραπάνω και να ανακοπούν τα σχέδια της Δεξιάς για αλλαγή του Συντάγματος.

Δεν ξέρω ποιος έχει βαριά καρδιά και ποιος όχι, αλλά στις 25 Ιουνίου ΠΡΕΠΕΙ να είναι το Μέρα 25 στη βουλή (αφού δεν προλαβαίνει να είναι ο Κασιδιάρης), και με βαριά καρδιά ή χωρίς θα το ρίξω στον Γιάνη Μενανί.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ακόμη και αν μπει το ΜΕΡΑ θα κάνουν μια "παρέμβαση" για να βγάλουν έξω τον Βελόπουλο, αν χρειαστεί. Ένα κόμμα που θα βρεθεί εκτός του εξουσιαστικού σχεδιασμού πρέπει να έχει τουλάχιστον 5,5% για να αισθάνεται μια κάποια σιγουριά απέναντι στο νυστέρι της Singular Logic.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ναι κι αυτό ακριβώς, που το ξέχασα.

ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ αιγαίου είναι πλέον γεγονός, με τον Κούλη να μην έχει αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει.

Όπως και ελληνικά Λέοπαρντ και f16 στον κόπρο τον Ζελέ.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ/Η Ανώνυμος είπε...

Μην το ρίξεις στον Γιάνη.

Ναι στα συνταγματικά θα αντιπολιτευτεί, αλλά στις Πρέσπες του Αιγαίου όχι.

Επίσης και Νίκη μην το ρίξεις.

Αυτοί πάλι θα αντιπολιτευτούν στις Πρέσπες, αλλά στο συνταγματικό μπορεί να πάνε με Κούλη (δεν ξέρω, να πω την αλήθεια, τις θέσεις τους ως προς αυτά).

Ρίξ' το ΠΛΕΥΣΗ.

Μόνο η τρελο-Ζωή θα πάει σίγουρα κόντρα ΚΑΙ στις Πρέσπες ΚΑΙ στα συνταγματικά μαγειρέματα του Κούλη.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μακάρι. Αλλά όσον αφορά τα των εθνικών θεμάτων και των διεθνών σχέσεων κρατάμε επιφυλάξεις μέχρι να δούμε την στάση της.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο, και δεν είναι ο ανεκδιήγητος (και πολιτικά ανειδίκευτος) Μητσοτάκης αυτός που το τρέχει. Σε αυτόν έλαχε η εποχή, απλά.

Το φαινόμενο λέγεται πλειοψηφισμός, και γίνεται κυρίαρχο σιγά-σιγά και σε Δύση και σε Ανατολή.

Ο πλειοψηφισμός είναι η συσπείρωση εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να δείξουν την πρωτοκαθεδρία τους (ταξική, φυλετική, πολιτισμική).

Η σιωπηρή πλειοψηφία που έλεγε ο Νίξον.

Σε Τουρκίες, Ρωσίες, Ουγγαρίες, Πολωνίες, αυτό το μοντέλο κυριαρχεί ήδη. Και ο λόγος που οι δημοσκόποι γελοιοποιούνται όταν προβλέπουν ήττες Ερντογάν και Ορμπάν, ή ότι έδιναν μόνο 6 μονάδες στον Κούλη αντί για τις 21 που κέρδισε τελικά, είναι ακριβώς ότι οι δημοσκόποι - όσοι δηλαδή δεν είναι εξαρχής καιροσκόποι - νομίζουν ότι έχουν να κάνουν, ακόμα, με μοντέλο κλασικής φιλελεύθερης δημοκρατίας, όπου εγκλήματα μεγέθους Τεμπών τιμωρούνται από την "κοινωνία των πολιτών" μέσω της ψήφου. Όχι πια. Στον πλειοψηφισμό, στην κυρπαντελοκρατία, ούτε εγκλήματα τύπου Τεμπών, ούτε σκάνδαλα τύπου Πάτση τιμωρούνται στην ψήφο, γιατί το κυρίαρχο groupthink είναι αυτό της ασφάλειας ("μου δίνει ασφάλεια ο Ερντογάν/Πούτιν/Μητσοτάκης, άρα τον ψηφίζω κι ας κάψει όλη την Ελλάδα"). Αυτό φυσικά πάντα σε συνδυασμό με μεγάλα ποσοστά αποχής που πηγάζει από την απογοήτευση όσων δεν ανήκουν σε αυτό το συσπειρωμένο κυρίαρχο γκρουπ.

Αυτό το μοντέλο, ανερχόμενο στον πυρήνα της Δύσης (βλ. Γαλλία όπου οι ψηφοφόροι Μακρόν είναι εν δυνάμει και ψηφοφόροι Λεπέν), αλλά κυρίαρχο ήδη στην περιφέρεια (επίσημα από χτες και στην Ελλάδα) ΔΕΝ έχει σχέση με την κλασική φιλελεύθερη δημοκρατία. Είναι πιο κοντά στον κατά Σπένγκλερ ονομαζόμενο "καισαρισμό". Μοντέλο strongman που όμως δεν είναι παρά ο εκπρόσωπος μιας συσπείρωσης κυρπαντελήδων και συντηρητικών μαζών που θα τον ψηφίζουν επί δεκαετίες no matter what.

Καλωσήρθαμε στην εποχή της βουβής δημοκρατίας, παιδιά.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είναι πολύ σωστή η επισήμανση της ασφάλειας ως βασικού κριτηρίου. Αλλά θέλει λίγη επεξεργασία για να δουλέψει. Για παράδειγμα η περίπτωση του Πούτιν και της Ρωσίας είναι πολύ διαφορετική. Εκεί δεν είχε εμπεδωθεί ποτέ το μοντέλο της κλασικής φιλελεύθερης δημοκρατίας ώστε να περάσουν σε κάτι μεταμοντέρνο. Είναι άλλη περίπτωση.

Ο Ερντογάν και ο Ορμπάν επίσης δεν αποτελούν εγγυήσεις ασφαλείας σε σύγκριση με έναν πιο αστό πολιτικό. Ο Ερντογάν ακροβατεί γεωπολιτικά, εμπλέκει τον τουρκικό στρατό σε εκτός χώρας επιχειρήσεις, αντιμετωπίζει πραξικοπήματα. Δεν είναι εγγύηση σταθερότητας. Περισσότερο ως εκφραστής ενός αντιδυτικου, αυθεντικού οθωμανισμού που εκφράζει την πλειοψηφία των Τούρκων κερδίζει. Ζήτημα ιδεολογίας και εθνικής ταυτότητας είναι η νίκη του. Όχι ζήτημα ασφάλειας.

Στην Ελλάδα ισχύει περισσότερο η ανάλυση που παραθέτεις. Με κάποιες προσαρμογές θα μπορούσε να γίνει καλό αναλυτικό εργαλείο.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τhe Turkification of Greece, τόσο απλά. Στην εσωτερική πολιτική αυτό. Στην εξωτερική, ας ετοιμαζόμαστε για Turkaegeanification αν όχι Ukrainification.

Μας αξίζει;

ΝΑΙ.

Το ζητήσαμε, το ψηφίσαμε, του δώσαμε 41%.

Σκατά στα μούτρα μας για λαό.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δικέ μου, εσύ που λες αν τα βλέπω μόνο τα τελευταία τρία χρόνια (κάτι που δεν ανέφερα καν εντωμεταξύ), δεν έχεις καταλάβει τι παίζεται.

Όσα συνέβαιναν από το 2010 στα πλαίσια των μνημονίων, το συλλογικό θυμικό του νεοέλληνα, ακόμα και όσων τα θεωρούσαν αναγκαία, τα έβλεπε τότε ως κάτι αναγκαστικό και προσωρινό, κάτι στο οποίο μας υποβάλλουν οι ξένοι μέχρι να ορθοποδήσουμε ως χώρα και να το αναστρέψουμε (αυτό πίστευαν οι μνημονιακές μάζες), ή να το ανατρέψουμε (αυτό πίστευαν οι αντιμνημονιακές μάζες). Πάντως, δεν υπήρχε συνειδησιακός συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση, πόσο μάλλον μαζική επικρότησή της από την κοινωνία.

Από την κωλοτούμπα Τσίπρα και μετά, και ειδικά επί Μητσοτάκη, είτε λόγω γενικής παραίτησης και απογοήτευσης του κόσμου, είτε λόγω ότι πλέον τον νεοφιλελευθερισμό δεν μας τον επιβάλλουν "οι ξένοι", το συλλογικό θυμικό του νεοέλληνα πλέον τον έχει αποδεχτεί και μη σου πω ότι έχει γίνει και ιδεολογικά ηγεμονικός σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας.

Σκέψου να μίλαγες το 2012 - μέσα στο βαθύ β' μνημόνιο - για ιδιωτικοποίηση νερού πχ. Οι μεν αντιμνημονιακοί θα το απέρριπταν μαζικά (και με κινητοποιήσεις), οι δε μνημονιακοί θα ήταν εξαρχής διστακτικοί ως πολύ παρακινδυνευμένο μέτρο (ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν το προχώρησαν, αν και υπήρχε συζήτηση τότε να γίνει). Τώρα; Το 2023 τι; Το βάζει μπροστά ο Κούλης, το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει καν, κινητοποίηση στο δρόμο ούτε για δείγμα, και η κοινωνία το αποδέχεται σιωπηλά ή και, στο πρόσωπο των ψηφοφόρων της ΝΔ, το επικροτεί, γιατί "πρέπει κάποτε να γίνουμε Ευρώπη".

Το ίδιο με υγεία, παιδεία κλπ.

Γι' αυτό μιλάω για ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Δεν ωφελεί φίλε να λέμε σαν απολιθωμένοι κουκουέδες "έλα μωρέ, από το 2010 συμβαίνουν αυτά, σιγά τη διαφορά". Υπάρχει διαφορά. Και αυτή είναι ότι το There Is No Alternative έχει κατακτήσει πλέον τα μυαλά της πλειοψηφίας του κόσμου. Κι όταν υπάρχει αυτή η ιδεολογική ηγεμονία, μπορείς να περάσεις δέκα μνημόνια χωρίς αντίσταση.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τις εξελισσόμενες ζυμώσεις μέσα στην κοινωνία. Είναι πυξίδα. Το να λέμε απλά "μνημόνιο έχουμε από το 2010" είναι ανούσια ταυτολογία. Ναι, έχουμε. Αλλά ολοκληρωτική (ιδεολογική-υλική) νίκη του μνημονίου πάνω στην κοινωνία έχουμε την τελευταία τριετία.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σωστές διευκρινίσεις. Η μόνη μας διαφωνία είναι στην τελευταία φράση. Νίκη ιδεολογική του μνημονίου πάνω στην ελληνική κοινωνία έχουμε από τις δευτέρες εκλογές του 2015 και έπειτα. Επί τέσσερα χρόνια αυτό το σκουπίδι που ονομάζεται Τσίπρας έκανε όλες τις μαλακίες που γινόταν ώστε να εγκαθιδρυθεί σταδιακά η ηγεμονία της ιδεολογίας του μνημονίου. Δεν άφησε ούτε μια χαραμάδα αντιμνημονιακής ρητορικής ανοιχτή. Ούτε μια ύστατη πολιτική εναλλακτική, έστω ως λύση επικοινωνιακής έκτακτης ανάγκης. Αμέσως αμέσως χάσαμε έναν μεγάλο όγκο πρώην δικών μας στο πανελλήνιο αντιμνημονιακο στρατόπεδο εφόσον οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν την κωλοτουμπα του αρχηγού τους. Όταν έκλεισε την τετραετία με τις Πρέσπες είχε μετατραπεί σε γκαρσόνι όλων όσων έθεσε απέναντι του τα προηγούμενα χρόνια που εκτοξεύτηκε από το 4% σε κυβερνητικό σχήμα.

Οι νεοδημοκράτες είναι ανθρωπόμορφα δίποδα. Δεν μετρούν για άνθρωποι. Αλλά βρήκαν τον δρόμο ανοιχτό ώστε να εγκαθιδρύσουν την ηγεμονία της ιδεολογίας του μνημονίου λόγω και της σιωπηλής ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατάφερε έτσι η μνημονιακη κοινωνική μειοψηφία να κάνει περιθώριο την πολιτική στάση που το 2011 ήταν κυρίαρχη στην ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενο ότι θα διαλυόταν στις συμπληγάδες, όπως το πάθαινε παλαιότερα και ο Συνασπισμός. Δεν γινόταν να κάνει πειστική αντιπολίτευση με έμφαση σε ένα απομεινάρι έστω του κοινωνικού κράτους εφόσον είχε αποδεχτεί την αναγκαιότητα των μνημονίων. Ήταν πολύ στενό το περιθώριο, σχεδόν ανύπαρκτο, για να χωρέσει κάτι τέτοιο. Αν συνυπολογίσουμε ότι το μνημόνιο σημαίνει ταυτόχρονα κοινωνική διάλυση, ανισότητα και εθνική υποταγή το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ δυσκόλευε ακόμη περισσότερο μετά την ιστορική χρέωση της ξεφτίλας των Πρεσπών. Έπρεπε να σκοτωθούν τόσοι άνθρωποι στα Τέμπη για να κάνει για πρώτη φορά ουσιαστική αντιπολίτευση επί τέσσερα χρόνια. Αλλά κι εκεί έπρεπε να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα περί λαϊκισμού.

Κοντολογίς χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική και κοινοτική πολιτική έφοδο προς το κατεστημένο όπως εκείνη των Αγανακτισμένων. Αλλά είναι αμφίβολο πλέον αν έχουμε επαρκές έμψυχο δυναμικό. Οι νέες γενιές βγάζουν όλο και λιγότερους ακτιβιστές. Και οι παλιοί αρχίζουμε να γερνάμε.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απο ΑντιΝατοικος:
Δυστυχως, ετσι οπως τα εγραψα ειναι. Πολλοι καραδεξιοι που το ριχνανε μπλε συριζα ψηφισαν αποχη, ΝΙΚΗ, Κυραλοιφες.... ενω κλασσικοι "κεντροαριστεροι" που ψηφιζαν ροζ Συριζα, ψηφισαν μπλε συριζα.... Το Πασοκ πηρε κυριως απο ροζ Συριζα, ο Κυραλοφης κυριως απο μπλε συριζα (ΝΔ), Η ΝΙΚΗ κυριως απο μπλε, και ο μπαρουφ εχασε κυριως προς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.....
Το ροζ συριζα χανει κυριως προς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.... υπολογιστε το οτι η αποχη ειναι ιδια συν το οτι τα λοιπα κομματα μαζευουν ενα ποσοστο 16%....
Εκτιμηση μου ειναι οτι το ροζ συριζα θα διαλυθει και θα ερθει σε επιπεδα σημερινου ΠΑΣΟΚ, το οποιο και αυτο δεν εχει μελλον διοτι δεν διαφερει σε τιποτο απο την ΝΔ.... Οποτε ο ενας πολος του διπολισμου καταρρεει, ειναι ο ανοιχτα εθνομηδενιστικος, τωρα μενει να καταρρευσει και ο "κρυφα" εθνομηδενιστικος (ΝΔ), που φανερα παρουσιαζεται ως "πατριωτικος"....
Νομιζω οτι στις επομενες η ΝΙΚΗ θα σαρωσει, πιανοντας απο 5% εως 8%.... τα οποια ειναι τα ποσοστα που πηρε στις εκλογικες περιφερειες της Μακεδονιας.... Το κυριως διακυβευμα ομως ειναι να μην παρει ο μπλε εθνομηδενιστης 180 εδρες, ωστε να μπορει να αλλαξει το συνταγμα, προχωροντας ετσι σε μια ειρηνικη συμφωνια τυπου "πρεσπων" για το αιγαιο, μεσα στα νατοικα πλαισια... Βεβαια, εχουν και plan b για το αιγαιο, το οποιο ειναι πολεμικο επεισοδιο (μα τι θελετε να κανουμε πολεμο, αφου δεν μπορουμε κλπ!), Χαγη και μοιρασια με νατοικη εποπτεια κλπ....

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έλα ρε Αντινατοικε. Δεν βγαίνουν τα κουκιά με τα ροζ και τα μπλε σου ΣΎΡΙΖΑ. Αν είχε χάσει ψήφους από τα τόσα κόμματα που γράφεις η Νέα Δημοκρατία θα φαινόταν. Δεν μπορεί να κάλυψε τόσες απώλειες και να πήρε επιπλέον τόσες χιλιάδες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το μόνο σενάριο που στέκει αριθμητικά ως απάντηση στην ανάλυση του Σταμάτη, σύμφωνοι. Αλλά παραείναι τραβηγμένο. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ υπάρχει μια κάποια εμφανής ιδεολογική απόσταση ακόμη. Ποτέ δεν είχε εκσυγχρονιστικό πασοκικο μεγάλο κομμάτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Παπανδρεικο είχε. Δεν μπορεί οι παπανδρεικοι να ψήφισαν Μητσοτάκη. Μην τρελαθούμε τελείως.

Στο ζήτημα της ανόδου των μικρών εξωκοινοβουλευτικων κομμάτων έχει απαντήσει ο Σταμάτης. Πρέπει να αναλυθεί έχοντας υπόψη ότι σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν επιπλέον 300.000 ψηφοφόροι σε σχέση με τις προηγούμενες.

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Κοντολογίς χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική και κοινοτική πολιτική έφοδο προς το κατεστημένο όπως εκείνη των Αγανακτισμένων. Αλλά είναι αμφίβολο πλέον αν έχουμε επαρκές έμψυχο δυναμικό. Οι νέες γενιές βγάζουν όλο και λιγότερους ακτιβιστές. Και οι παλιοί αρχίζουμε να γερνάμε.''

γαμησε τα συντροφε. αυτο δεν παιζει ουτε σαν sci-fi σεναριο. οι ''νεες γενιες'' πιστευουν στα 57 φυλα, στο diversity, στα gay rights και κυνηγανε ποκεμον στις πλατειες. και εμεις ασπρισαμε πριν την ωρα μας. ειναι απελπιστικη η κατασταση. οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω, μας περιμενουν πολυ σκοτεινα και δυσκολα χρονια. απελπισια..

υγ ο μαλακας ο καραμπελιας δεν ειχε σχεση με 17, αν και δεν του βγηκε σε κακο η ολη παραφιλολογια. εφτιαξε μυθο ο καριολης. θυμησου και το γνωστο ασμα του μακαριτη του τζιμακου. τεσπα

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απο ΑντιΝατοικος:
Αν μιλησουμε για νοθεια, σιγουρα αυτη εγινε στην Αθηνα και περιξ σε τουλαχιστον 2%.... Μια παραμετρος που μας διαφευγει ειναι οτι κυριως ψηφιζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνοποιημενοι πλυθησμοι, τους οποιους αγνοουμε το μεγεθος... πιθανοτατα απο 300.000 μεχρι 600.000....
Αν υπολογισουμε τους ελληνοποιημενους πλυθησμους τοτε το σεναριο μου στεκει.... Παντως εχω την εντυπωση οτι στους ψηφοφορους γενικα και στον κοσμο επικρατει μια παγωμαρα με το αποτελεσμα.... σαν να ψηφισαν ΝΔ με βαρια καρδια.... ουτε πανυγηρισμοι ουτε τιποτα.....
Πιστευω επισης οτι ο Συριζα βρισκεται σε τροχια πασοκοποιησης - διαλυσης.... Το κομμα ΝΙΚΗ θα ειναι ο μεγαλος κερδισμενος των επομενων εκλογων, πιθανοτατα με ποσοστο 5-8% και πιθανοτατα θα αποτελεσει εναν μικρο πατριωτικο πολο που θα συσπειρωσει γυρω του διαφορους.... στην Β. Ελλαδα τα παει περιφημα....
Ο Μπαρουφακης μαλλον θα μας χαιρετησει δια παντος.... αν απαντουσε εστω και ψευτικα στη δημοσιογραφο που τον ρωτησε "τι θα κανετε αν...;", αντι για "θα κανω πολλα τηλεφωνα...", ελεγε "θα τους καψουμε..." τοτε θα ηταν μεσα.... Η Πλευση θα ειναι μαλλον οριακα μεσα.... Αν η Ζ.Κ κανει μια δηλωση του τυπου "Αιγαιο Ελληνικο κλπ..." ειναι μεσα σιγουρα....
Υ.Γ Ακουγεται οτι ο γεροΠλευρης θα μοστραρει κομμα μετα την 1 Ιουνιου.... γιατι πρεπει να μαντρωθει η αντιεθνομηδενιστικη ψηφος..... θα γελασουμε παλι με τους αφελεις ε/σ.....

Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί να γελασουμε με το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα που θα κατέβει στις δεύτερες εκλογές ; προτιμας το "εθνικό μέτωπο" ;

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Β. Σ. είπε...

Για μισό λεπτό, ας ακουστεί λίγο και άλλη άποψη! Όσοι ψηφίσαμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν ενδιαφερόμαστε λιγότερο από εσάς για το καλό του τόπου!

Εγώ ψήφισα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διότι φοβόμουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αριστεράς. Επίσης επέλεξα να στηρίξω τον Μητσοτάκη επειδή ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, τάξη και ασφάλεια, όχι από κλειστές τράπεζες, capital controls και οικονομική αστάθεια! Έχουμε ανάγκη από ένα μεγάλο κόμμα, όχι από γραφικούς και περιθωριακά κομματίδια.

Είδαμε τι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε έκλεισε τις τράπεζες και οδήγησε τη χώρα σε χάος. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αντίθετα απέδειξε ότι ενδιαφέρεται για τους οικογενειάρχες και την σταθερότητα. Όσοι ονειρεύεστε επαναστάσεις καλά θα κάνετε να μαζευτείτε γιατί αρκετούς μπελάδες έχουμε.

Ήταν τόσο μεγάλος ο φόβος του κόσμου για την άνοδο των μπαχαλάκηδων που ακόμα και οι γέροι που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ούτε καν ενδιαφέρονταν τώρα μου ζήτησαν να τους πάω με το αυτοκίνητο στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν απ' τους πρώτους. Και στις επερχόμενες εκλογές θα ξαναείμαστε εκεί από το πρωί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ για να κάνουμε το καθήκον μας!

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η χώρα μας, όπως και η κάθε χώρα, έχει ανάγκη από εθνική ανεξαρτησία. Όταν αυτή δεν υπάρχει, η σταθερότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Γιατί διαιωνίζει την έλλειψή της. Στην οθωμανική κατοχή έπρεπε δηλαδή οι πολεμιστές του '21 να προτιμήσουν την σταθερότητα για να μην έχουμε καμμένα χωράφια, ισοπεδωμένα σπίτια και νεκρούς; Αυτό είναι το συμπέρασμα του επιχειρήματος που παραθέτεις. Και μην μας πεις ήταν κάτι άλλο τότε. Ήταν άλλη η μορφή αλλά η έλλειψη εθνικής ανεξαρτησίας πανομοιότυπη.

Άσε που χωλαίνει κάτι στο επιχείρημά σου (αν είναι όντως επιχείρημα και δεν είναι τρολάρισμα). Πώς είναι δυνατόν να φοβήθηκαν επάνοδο του Τσίπρα τώρα οι γονείς σου, με αποτέλεσμα όπως μας λες να δραστηριοποιηθούν, και όχι στις προηγούμενες εκλογές που κατέβηκε ως πρωθυπουργός; Εξάλλου όλες οι μετρήσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έδειχναν ότι θα έχανε;

Πέρα από τα παραπάνω αυτονόητα, το συμπέρασμα είναι το εξής. Η κριτική μας και οι τοποθετήσεις μας βασίζονται στην ρομαντική μας κοσμοθεώρηση και στην εθνικιστική μας ιδεολογία. Αυτές επιτάσσουν την καταστροφή της εξουσίας των αγορών και των τραπεζών για λόγους πολύ βαθύτερους από την πολιτική αλητεία του Μητσοτάκη. Θέλουμε την καταστροφή του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού και την εθνική ανεξαρτησία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να επιτευχθούν ανώτερα σχήματα ζωής. Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως τάξη, πατρίδα και σταθερότητα είναι η εξουσία μιας τοξικής πολιτικής πραγματικότητας που σκοτώνει το έθνος και τα πιο γνήσια γνωρίσματα της ανθρώπινης υπόστασης. Απλά στην περίπτωση του Μητσοτάκη και της μνημονιακης Νέας Δημοκρατίας παίρνει την πλέον αχρεια μορφή της.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ας τον βρισει καποιος τον δουλο τον ξεφτιλα τον ραγια τον σκατοψυχο ψηφοφορο της νουδουλας που θελει να τον παρουμε στα σοβαρα και να κανουμε διαλογο. εχουμε και αλλες δουλειες απο το να ασχολουμαστε με τα σκατα. ευχαριστω

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

Περί σύγκρισης Μητσοτού με Πούτιν, Ερντογαν και Όρμπαν...

Ανώνυμε, όλοι αυτοί οι presidents for life που ανέφερες, οι μεταμοντέρνοι σκληροτράχηλοι πολέμαρχοι της καπιταλιστικής περιφέρειας που κυβερνούν μέχρι να τους βγάλουν ξαπλωτούς, πάντα στις εκλογές τους (φτιαχτές ή μη, δεν έχει σημασία) χτυπάνε βαρβάτα ποσοστά Τσαουσέσκου και βάλε. Τι σχέση μπορεί νά 'χει έχει το μίζερο 40τόσο% του Κούλι με τα 60πλας Πούτιν/Ερντογάν/Όρμπαν/Τσάβες κτλ; Εδώ, προ μνημονίων, με 40% πήγαινες σπίτι, δεν γινόσουν "αδιαμφισβήτητος δικτάτωρ".

Επίσης, όλοι οι παραπάνω κινούνται λίγο πολύ σε ανεξατησιακά πλαίσια, διοικώντας δημογραφικά ακμαίες και παραγωγικά αξιόπιστες περιφερειακές δυνάμεις (στην περίπτωση Πούτιν και κάτι παραπάνω), με περιθώρια κινήσεων που οι εγχώριοι γκαουλάιτερ ούτε με LSD δεν μπορούν να φανταστούν. Υπηρετούν (οι ημιτριτοκοσμικοί "δικτάτορες" της ραγδαία αναπτυσσόμενης περιφέρειας, BRICS κτλ) μια υπαρκτή φυγόκεντρη τάση από τον γνωστό μεταπολεμικό αμερικανοκεντρικό καπιταλισμό . Τι σχέση έχει αυτό με τα καθ΄ ημάς; Συγκρίνεις Πούτιν Χαν, Ερντογάν, ακόμα και τις πιο λάιτ καταστάσεις τύπου Βίζεγκραντ, με Μητσοτό και νουδούλα; Ο τελευταίος ούτε μέχρι το Εκάλη κλαμπ για το εβδομαδιαίο τένις δεν του επιτρέπεται να πάει χωρίς την ρητή συγκατάθεση της πρεσβείας. Με μισό τηλέφωνο τον καθαρίζουν στην στιγμή και τον αντικαθιστούν και με τον Δημοσθένη Βεργή άμα λάχει.

Και τέλος, η ελ πολιτική παράδοση δεν ευνοεί μακρόβιες κυβερνήσεις, είτε τριτοκοσμικού είτε ευρωπαικού (βλ CDU στην Γερμανία και Τόρηδες στην Αγγλία) τύπου. Πιάστε έναν έναν τους μετέπειτα αγιοποιημένους εθνάρχες και θα διαπιστώσετε ότι στην εποχή τους πετάχτηκαν κλωτσηδόν (ναι, με "ω") μετά από 2-3 θητείες το πολύ. Τρικούπης, Βενιζέλος, Τριανταφυλλίδης, ακόμα και ο χαρισματικός Παπάντριου με το αφιονισμένο κοινό του, δεν άντεξαν πάνω από 10ετία στην καρέκλα (μάλιστα όχι σερί, πάντα με ανεβοκατεβάσματα), με τις απροσδόκητες ήττες και τις εκλογικές πανωλεθρίες να βρίσκονται στην ημερησία διάταξη. Ο αναλώσιμος αδερφός (;) της Ντόραινας θα αντέξει; Βέβαια, επειδή ο κανόνας ίσχυε μέχρι τούδε, δεν σημαίνει ότι θα ισχύει για πάντα. Μένει να το δούμε λοιπόν.

(συνεχίζεται...)

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

(συνέχεια...)

Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι υπερβάλετε όλοι σας. Η Ελλάδα, εν πολλοίς, παραμένει στο εποικοδόμημα μια ακόμη βαρετή, δυτικού τύπου, παρλιαμενταρική ντιμόκρασι, με φυσιολογικές κυβερνητικές εναλλαγές πανομοιότυπων παρατάξεων που συγκροτούν το δικομματικό παιχνίδι. Ούτε ο δοτός Κούλις το πάει για Τρουχίλιο και Φερδινάντο Μάρκος (σιγά τ' αβγά τώρα, και να ήθελε δεν μπορεί δλδ, όπως δεν μπορεί να καθεστωτικεύσει και ο κοινοτάρχης Γυθείου, την ίδια εξουσία έχουν εξάλλου), ούτε η ΝΔ θα καταστεί ΚΚΣΕ.

Αυτά αναφορικά με τα δικτατοριλίκια και τα αόρατα τανκς που όλο έρχονται και ποτέ δεν τα βλέπουμε σ' αυτήν τη χώρα, γιατί αν πάμε στα οικονομικά, τα συνταγματικά και τα ρέστα, θα δώσω απόλυτο δίκιο στον άλλον Ανώνυμο, που ορθώς αναρωτιέται αν η μνήμη ορισμένων περιορίζεται αποκλειστικά στα πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας. Όχι, μάγκες. Ζιμπάμουε στην οικονομία, Κολομβία στις συνταγματικές ελευθερίες, Σενεγάλη στην δημόσια ασφάλεια και... Σουηδία στις μεταναστευτικές ροές καταντήσαμε τουλάχιστον από τον Απρίλη του '10. Και μόνο που χρειάζεται συζήτηση επί του θέματος τρομάζω. Αν μάλιστα βάλουμε και τον τομέα "πολιτισμός/ηθικές αρχές" τότε πάμε ολοταχώς στα early 90s για να βρούμε την αφετηρία του Κακού. Η ποιοτική διαφορά με τότε (την περίοδο '10-'15) έγκειται στην επάνοδο του Τέλους της Ιστορίας, έπειτα από την υποχώρηση του μίνι εθνολαικιστικού κύματος -χοντρικά από την recession του '08 μέχρι την εκπαραθύρωση Τραμπ εκ του Άσπρου Σπιτιού της DC- που ευνόησε τα προηγούμενα χρόνια έναν τίμιο αντιστασιακό οίστρο σε μεγάλα πληθυσμιακά τμήματα της δύσης. Αλλά συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Ένα ευχάριστο, σύντομο διάλλειμα υπήρξε όλο αυτό, δυστυχώς ετελείωσε, πάμε παρακάτω...

Αυτό που συνέβη προχθες, δεν ήταν λοιπόν ο προάγγελος νέας καθωσπρέπει λάιτ χουντάρας, αλλά απότοκο του ξαναμοιράσματος της τράπουλας στον λίμπεραλ/κεντροαριστερό χώρο. Μη σας εξαπατά η πελώρια διαφορά. Αν κατέβαινε μια συμπαγής λίμπεραλ παράταξη στα πλαίσια ενός ισχυρού δικομματισμού α λα Γιου ες, το 40άρι του ζαβού που κεκεδίζει θα φάνταζε ανάλογο με αυτό του Κωστάκη του Καραμάν Αλή το 2000. Είναι καθαρά τεχνικό το ζήτημα. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι σε 2-3 χρονάκια στο Μαξίμου θα στρογγυλοκαθίσουν οι άλλοι (οι όποιοι άλλοι). Τέλος πάντων, νομίζω δίνετε υπερβολική σημασία στις εκλογές ενός προτεκτοράτου, θαρρείς και θα αλλάξει κάτι ξέρω γω αν ο ΠΘ ενός υπανάπτυκτου βασάλου των 9εκ, χωρίς εθνικό νόμισμα και με ξένες στρατιωτικές βάσεις σε κάθε km2, φοράει η δεν φοράει γραβάτα...

TL;DR Όπως έφυγαν ΓΑΠ, Σαμαρομπένυ, Τσίπροκαμμένος, χωρίς να επιβάλλουν... ισόβιες μνημονιακές/αμερικανογερμανικές δικτατορίες ή λάιτ μεταμοντέρνα καθεστώτα, έτσι θα φύγει και ο Κούλις. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, οπότε θα παραμείνεις με την ξεπατικωτούρα του δυτικού κοινοβουλευτισμού που σου φόρεσαν από τον πόλεμο και μετά, χωρίς απροσδόκητες εκπλήξεις και ανούσιες εκτροπές. Η Ελλάδα και τα αντίστοιχου βεληνεκούς προτεκτοράτα έχουν τελειώσει οικονομικά, παραγωγικά, δημογραφικά. Όσο η παγκόσμια φούσκα διογκώνονταν σου πετούσαν και δυο ψίχουλα, τώρα που ο παγκόσμιος/δυτικός καπιταλισμός υποχωρεί άτακτα και οχυρώνεται στα παλαιά μητροπολιτικά του κέντρα, τα ημιτριτοκοσμικά τσικό που έσερνε μαζί του βρέθηκαν ξεκρέμαστα. Σε κάθε περίπτωση οι παγκόσμιες δυνάμεις της γεωπολιτικής ισχύος και της διεθνούς αγοράς εκμηδενίζουν τις προθέσεις λαών και τοπικών κυβερνήσεων. Χρόνια τώρα...

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ανοιγεις τεραστια θεματα φιλε. δεν εχω κανεναν λογο να παραστησω τον συνηγορο κανενος (ειδικα οσον αφορα τετοιες υποθεσεις που εκ των πραγματων ειναι εξαιρετικα ''σκοτεινες'', οποτε χωρις απτα στοιχεια και αποδειξεις καλον ειναι να μην βγαζουμε αβιαστα συμπερασματα..), αλλα αυτα τα συνωμοσιολογικα της ψωροκωσταινας δεν τα αντεχω με τιποτα. η συνδεση της συγκεκριμενης ε.ο. με το δικτυο stay behind (''κοκκινη προβια'' στην ελλαδα, ''gladio'' στην ιταλια) ηταν μια νοητικη ακροβασια του κλεανθη γριβα που εβγαλε και σχετικο βιβλιο πανω στο θεμα διχως τεκμηριωνει το παραμικρο.

απλα εκεινη την περιοδο (2002-2003), ολοκληρη η ελλαδικη αριστερα (ναι.. εθαλε ακομα αυτο το φρουτο στα καθ ημας), με εξαιρεση το ''Δικτυο'' και μεριδα του α/α χωρου, τα κατεβασε κανονικα. οι αριστερητζιδες συναγωνιζοταν για το ποιος θα διατυπωσει την πιο ξεκαθαρη και στρωμενη δηλωση νομιμοφροσυνης στο καθεστως της γ ελληνικης δημοκρατιας (ο κλεανθης ηταν ενας ακομη). λειτουργησαν ως συνοδοιποροι και το μακρυ χερι του εκσυγχρονιστικου πασοκ, συνεχιζοντας μια μακρα παραδοση ξεφτιλας και προδοσιας. εκεινη την εποχη ημανε αρκετα νεαρος για να συνειδητοποιησω ορισμενα πραγματα στην ολοτητα τους. για την διαχρονικη ΞΕΦΤΙΛΑ της ελληνεζικης αριστερας μιλαω.

σχετικες αποπειρες συνδεσης της ''κοκκινης προβιας'' με τετοιες υποθεσεις ειχε κανει και ο αθ στριγας αλλα δεν τον θεωρω αξιοπιστη πηγη (αν και σε ορισμενα θεματα οπως το αιγαιο, οι πετρελαικες και τα ελληνοτουρκικα ειναι αρκετα ευστοχος και to the point). στην ιταλια παντως, ο χωρος της ακρας αριστερας ειχε διαβρωθει και ειχε γινει σουρωτηρι. εκει οντως, η ''gladio'' και οι αμερικανοι εδωσαν τα ρεστα τους.

τον καζακη δεν τον υπολυπτομαι καθολου, περα απο γραφικο τον βρισκω υστερικο και εντελως ψυχοπαθολογικη περιπτωση (δεν σου κανει εντυπωση αυτο το μονιμως αγελαστο, ανεκφραστο, συνοφρυωμενο και δυσκοιλιο υφος; εμενα παντως με τρομαζει). κλασικος αριστεριτζης που βλεπει παντου ''πρακτορες'' και ''προβοκατορες''. οσοι θητευσαν στο γνωστο ποιμνιοστασιο της κνε ή εκαναν κομματικη καριερα στα κλιμακια του συγκεκριμενου σταλινικου μορφωματος, κατι τους αφηνει, την πετρια την κουβαλανε εφ ορου ζωης (και την ρετσινια θα ελεγα.. σταλινικος γεννιεσαι, δεν γινεσαι..).

τεσπα, ομολογω οτι και εμενα μου προξενησαν εντυπωση ορισμενα λεγομενα του μακαριτη. κοινωνικος φιλελευθερος/ριζοσπαστης σ-δημοκρατης, εκσυγχρονιστης και φωτισμενος αστος (παροτι το κοινωνικο background καμια σχεση με κολωνακι και εκαλη, ισως γι αυτο εξεφραζε τοσο ''προωθημενες'' θεσεις). σιγουρα η συγκεκριμενη ενεργεια αποτελει σημειο καμπης. το πριν και το μετα. αφησε παρα πολλα αναπαντητα ερωτηματα και ''γιατι'' που μενουν ανοικτα μεχρι και σημερα. τα συντριπτικα ποσοστα αποδοχης και επιδοκιμασιας εγιναν καπνος, ακομα και στους συμπαθουντες μπηκαν ψιλοι για το τι ακριβως επιδιωκει και τι μερος του λογου ειναι η εν λογω.

μαλλον δεν θα μαθουμε ποτε την αληθεια. με εξαιρεση δυο-τρεις του σκληρου πυρηνα, ολοι οι υπολοιποι που συνεληφθησαν το ιστορικο καλοκαιρι του 2002 τριτοτεταρτα περιφερειακα μελη ητανε ή απο καιρο παροπλισμενα και αδρανοποιημενα στελεχη. περα απο διαφορα αστυνομικα και κατασκοπευτικα σεναρια της κακιας ωρας, τιποτα το ουσιαστικο δεν μαθαμε για την συγκεκριμενη υποθεση που κρατησε 27 ολοκληρα χρονια (παγκοσμιο ρεκορ χωρις ιστορικο προηγουμενο). εξ ου και οι αρκετα ευλογες ''υποθεσεις εργασιας'' που συνεχιζονται μεχρι και σημερα.. btw, ελληνοαμερικανος πρωην πρακτορας της cia σε συνεντευξη του στον alexis (πού αλλου;) το 2018, ομολογει ανοικτα και σε δημοσια θεα οτι ''υπαρχουν παρα πολλα που δεν ξερουμε ακομα''. επισης, λαβε υπ οψιν την επιστολη του ''φερομενου ως αρχηγου'' το καλοκαιρι του 2016, οπου λεει αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα..

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στοιχεία για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, 2011-2021.

Οι 24ωρες απεργίες μειώθηκαν από 138 το 2012 σε 35 το 2021. Μείωση δηλαδή κατά τέσσερις φορές.

Οι 48ωρες απεργίες μειώθηκαν από 66 το 2011 σε 7 το 2019. Μείωση περισσότερο από επτά φορές. Το 2021 ήταν 12.

Οι απεργίες ως μια εβδομάδα μειώθηκαν από 36 το 2011 σε 0 το 2020. Το 2021 ήταν 2.

Οι απεργίες πάνω από μια εβδομάδα μειώθηκαν από 15 το 2012 σε 0 το 2020 και 2021.

Οι απεργίες πάνω από ένα μήνα μειώθηκαν από 10 το 2012 σε 0 το 2018-2021 (σερί).

Για όλα αυτά, λοιπόν, φταίει ο Τσίπρας. Μετά ήρθε ο Κούλης στρωμένο χαλί. Το 2011 ήμασταν κοινωνία που στο ερώτημα "με τα αφεντικά ή με τους εργάτες", απαντούσε, σε γενικές γραμμές, "με τους εργάτες". Το 2021 είχαμε γίνει κοινωνία που δεν έθετε καν αυτό το ερώτημα. Το 2031 θα μας έχει κάνει ο Κούλης να μηρυκάζουμε πλέον την "απάντηση" ότι είμαστε με τα αφεντικά, και να πάνε να ψοφήσουν οι εργάτες.

Η μεταστροφή μιας κοινωνίας, από χλιαρά κινηματική, σε αδρανή, σε δυνητικώς ανοιχτά αντιδραστική, μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από τη μεριά μας. Να κάτσουμε να ερευνήσουμε το φαινόμενο σοβαρά και να βγάλουμε συμπεράσματα που θα ορίσουν τους μελλοντικούς μας τακτικούς και στρατηγικούς στόχους. Βιβλία ολόκληρα πρέπει να γραφτούν γι' αυτό το θέμα. Και καλά που υπάρχει και η ΦΛΕΦΑΛΟ με μέλη που σκαμπάζουν από πολιτικές επιστήμες, γιατί αν είναι να περιμένω από άλλες οργανώσεις τέτοια έρευνα, καλά κρασιά.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, το λέω με καλή πρόθεση και με ειλικρινή θέληση να σας δω να το πράττετε, δεν θεωρείτε ότι ήρθε η ώρα να υπερβείτε την κατάσταση ενός απλού ιστολογίου και να ξεκινήσετε την πολιτική - κινηματική δράση; Δεν θεωρείτε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ευρύ λαϊκό έρεισμα αναπτύσσοντας γενικότερη θεματολογία, έχοντας τον πολιτικό ρομαντισμό ως κατευθυντήρια αρχή της ιδεολογίας σας, αλλά χωρίς να αναφέρεστε μονομερώς σε αυτόν;

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μας λείπει η οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, η νομική υποστήριξη (κοστίζει και αυτή) και η λογιστική οργάνωση (κρίσιμος αλλά αφανής παράγοντας). Αλλά κυρίως μας λείπουν τα απαραίτητα μέλη. Όποιος έχει τέτοια διάθεση ας έρθει τουλάχιστον για αρχή σε επικοινωνία μαζί μας, ας προτείνει τις ιδέες του, ας βρεθούμε από κοντά με όσους ενδιαφέρονται, ρε παιδιά.

Με τα ανώνυμα σχόλια δεν γίνεται κάτι περισσότερο από ωραίες συζητήσεις. Ακόμα δεν μπορούμε να οργανώσουμε έναν μαζικό πυρήνα μέσα σε μια σχολή ή μια κίνηση σε έναν μικρό δήμο. Πώς θα γίνει αυτό που προτείνεις σε εθνική βάση; Με τριάντα άτομα πανελλαδικά; Πριν από οικονομικούς πόρους, νομική και λογιστική κάλυψη, χρειάζεται να γίνουμε περισσότεροι.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

c ποιο 10 και ποια early 90s; Το κακό ξεκινάει το 1974. Το 2010 ξεχείλισε ο βόθρος και μας έπνιξε η μπόχα

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

καλά τα λες! ο γόνος Μητσοτάκης είναι ένα ανδρείκελο που βρίσκετε στην θέση του με την θέληση των έξω, όμως ο ελληνικός λαός που τον ψήφισε δεν φταίει; Όχι μόνο τον Μητσοτάκη και τον κάθε Μητσοτάκη και τον αντεθνικό Τσίπρα και το κλεφτο πασοκ. Άλλοι για αντίδραση ψήφισαν Βαρουφάκη. Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Να δεις που ο σοφός λαός θα κάνει τα ίδια λάθη σε μόλις ένα μήνα!

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η αρχαία παροιμία ήταν εξαιρετικά εύστοχη. Την χρησιμοποίησαμε στο παρακάτω σχόλιο, κάπως παραλλαγμένη. Ισχύει αυτό που γράφεις αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τόσο το γεγονός ότι έχουμε συγκεκαλυμμένη δικτατορία (όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια στην υπηρεσία των κομμάτων του μνημονίου, το δικαστικό σώμα αφισοκολληση της Νέας Δημοκρατίας κλπ), ότι δεν υπάρχει οργανωμένος δημόσιος αντίλογος στην ιδεολογική ηγεμονία του φιλελευθερισμού (πλάκα πλάκα μόνο η φλεφαλο το κάνει με ένα μικρό ιστολόγιο και ένα περιοδικό που το διαβάζουν 300 αναγνώστες άντε και ορισμένες ακόμη κινήσεις αντίστοιχης μικρής δυναμικής) και ότι έχουμε καταμετρητή την Singular Logic (οι νοθείες είναι συνεχείς από την απρόσμενη νίκη του Σημίτη το 2000, από το 2,95 της ΛΑΕ το 2915, από το 2,95 της Χρυσής Αυγής το 2019... ξυπνήστε παιδιά). Υπό αυτές τις συνθήκες προκύπτει αυτό που συμπεραίνεις.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πήρατε πρέφα την αναγγελία κόμματος με συμμετοχή Πλεύρη;

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υποτίθεται ότι θα οργανωθεί ένα τέτοιο κόμμα μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Το ίδιο είχε κάνει και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τον Συμιγδαλά. Όταν τελικά φάνηκε ότι οι εθνικιστικοι και οι συντηρητικοί σχηματισμοί δεν απειλούσαν τον Μπακογιάννη, όπως περιμέναμε όλοι απέσυρε την υποψηφιότητά του. Πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και τώρα. Ίσως να ανακοίνωσε την υποψηφιότητα μόνο και μόνο επειδή ακούγεται ότι θα δοκιμάσει κάτι στον δήμο ο Κασιδιάρης, προκειμένου να του κόψει όσους υποστηρικτές μπορέσει. Εμείς χτυπάμε το καμπανάκι στα παιδιά του χώρου που θα σκεφτούν να κάνουν τη μαλάκια να συνεργαστούν μαζί του. Το εκατοντάκις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για τις εθνικές ετοιμάζεται το κόμμα σε πρώτη φάση, μετά λέει θα κατέβει και στις δημοτικές

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Η Ελλάδα και τα αντίστοιχου βεληνεκούς προτεκτοράτα έχουν τελειώσει οικονομικά, παραγωγικά, δημογραφικά. Όσο η παγκόσμια φούσκα διογκώνονταν σου πετούσαν και δυο ψίχουλα, τώρα που ο παγκόσμιος/δυτικός καπιταλισμός υποχωρεί άτακτα και οχυρώνεται στα παλαιά μητροπολιτικά του κέντρα, τα ημιτριτοκοσμικά τσικό που έσερνε μαζί του βρέθηκαν ξεκρέμαστα. Σε κάθε περίπτωση οι παγκόσμιες δυνάμεις της γεωπολιτικής ισχύος και της διεθνούς αγοράς εκμηδενίζουν τις προθέσεις λαών και τοπικών κυβερνήσεων. Χρόνια τώρα..."

καλές οι αναλύσεις αλλά αν δεν αντιδράσει ο πολίτης οι παγκόσμιες δυνάμεις θα μείνουν παρούσες. Το 90 τοις εκατό των αντεθνικών κομμάτων λέει πολλά

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

μιας που το φερε η κουβεντα φιλε αχιλλεα, θες να το παμε μερικα βηματα παρακατω; εχω πετρια με την συγκεκριμενη υποθεση απο πολυ παλια. προκειται για ενα εξαιρετικα ενδιαφερον αστυνομικο θριλερ με πολιτικες, ιστορικες και γεωστρατηγικες προεκτασεις το οποιο δεν εχει κλεισει ακομα..

παμε λοιπον.. το 2002, την περιοδο της εξαρθρωσης και των συλληψεων, ηρθε στην επιφανεια μια πολυ βρωμικη υποθεση εκβιασμων στην οποια εμπλεκοταν ιστορικος εκδοτης της αστικης ακροδεξιας με δικη του (occult) φυλλαδα και δικο του (cult) τηλεοπτικο σταθμο, απο οπου καθε μεσημερι εβγαζε διαγγελμα στον ελ λαο σχολιαζοντας την πολιτικη επικαιροτητα (οσοι ειναι αρκουντως παλιοι και καποιας ηλικιας θυμουνται για ποιον σταθμο μιλαμε. το 2001 αγοραστηκε η συχνοτητα απο τον aplha και εκει που βλεπαμε κατι καταπληκτικες χουντοβασιλικες εκπομπαρες, αρχισαμε να τρωμε στην μαπα ολη την β εθνικη γαλλιας, old-school ματσακια του ουεφα, φορμουλα 1 και βιντεοκλιπ της αννας της βισση. τι αξεχαστες εποχες ρε γαμωτο..).

μιλαμε για πολυ καλτιλα το καναλακι. ο εν λογω εκδοτης-δημοσιογραφος δεν εχανε ευκαιρια να διαφημιζει καθε τοσο απο τον σταθμο του κατι λιβελογραφηματα που εγραφε και εξεδιδε ο ιδιος. ''ο γερο.., ο γκανκστερ'', ''μια ζωη τσατσος'', ''1459 χρονια καραμανλικης προδοσιας''.. εκανε μπαμ οτι κατι βρωμαγε στην ολη φαση. τελικα, το 2003 βγηκαν στην φορα τα απλυτα. κατηγορηθηκε για εκβιασμους, για αποσπαση τεραστιων οικονομικων πακετων απο διαφορους μεγαλοσχημονες της αθηναικης κοινωνιας, δικαστηκε και καταδικαστηκε. ποιο ηταν το σεναριο; ισχυριζομενος οτι εχει ''ασφαλεις πληροφοριες'' απο ''μεσα'', προσεγγιζε διαφορους, τους ελεγε οτι αποτελουν ''στοχο'', αλλα δεν παιζει θεμα, μπορει να μεσολαβησει και να μην γινει η δουλεια τελικα αρκει βεβαια να πεσει το μπαγιοκο. και ολα καλα..

αρκετα χρονια αργοτερα, σε μια ανοιχτη πηγη γραφτηκε οτι ο εν λογω εκδοτης δεν ητανε κανας φιδεμπορας, ουτε κανας απατεωνισκος που δεν ηξερε τι ελεγε, οτι εριχνε αδεια για να πιασει γεματα, οοοοοχι... γραφτηκε ξεκαθαρα οτι υπηρχε κανονικη-κανονικοτατη συνεργασια σε επιπεδο κορυφης της ιστορικης ηγεσιας της ''οργανωσης-φαντασμα'' με τον εν λογω εκδοτη. ενα ειδος φαιοκοκκινου μετωπου κατα καποιον τροπο και κατα μιαν εννοια, ενα γκροτεσκο εθνικο-μπολσεβικικο μετωπο που δεν αποσκοπουσε αποκλειστικα σε οικονομικα επαθλα αλλα ειχε συγκεκριμενες ιστορικες και πολιτικες προεκτασεις που αναγοταν στην εποχη της κατοχης και του εμφυλιου, εν ειδη ''καθαρσης'' και ''νεμεσεως''...

ισως τελικα, ενας απο τους λογους που ο ''φερομενος ως αρχηγος'' δεν ανελαβε ποτε την ιστορικη πολιτικη ευθυνη ως οφειλε, ισως να σχετιζεται και με τετοιου ειδους ανομολογητα νταλαβερια με την ''αντιπερα οχθη''. δεν ητανε δηλ μονο ο φοβος του γκουνταναμο ή παραδοσιακη και περηφανη τακτικη των παλιων αριστερων που επιτασει να αρνεισαι πεισματικα τα παντα-ολα ακομα και αν σε πιασουν επ αυτοφορω. και αν οντως (αν...) καπως ετσι εχουν τα πραγματα, ποιος μας λεει οτι αυτου του ειδους οι ''συναλλαγες'' περιοριστηκαν ως εκει; μια πιο προσεκτικη και ''αλληγορικη'' αναγνωση ενος β κατηγοριας ιστορικου/αστυνομικου μυθιστορηματος του χ.α. χωμενιδη που εκδοθηκε στα 2005 να λεει περισσοτερα απο οσα μπορει να υπονοησει..

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μητσοτάκης με 180 = πρόγραμμα Τζήμερου συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Θα είναι γραμμένο στο Σύνταγμα να απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, θα είναι γραμμένο στο Σύνταγμα να ρυθμίζει ο ιδιώτης αν θα πιεις νερό, θα είναι γραμμένη στο Σύνταγμα η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, θα είναι γραμμένη στο Σύνταγμα η εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού που θα βγάζει παράνομα τα αντισυστημικά κόμμαατα. Δεν θα μπορούν οι άλλες κυβερνήσεις, ούτε μετά από μια ενδεχόμενη πτώση της ΝΔ, να τα αλλάξουν αυτά. Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, τους Χιλιανούς τους πήρε 30 χρόνια μετά την πτώση του Πινοσέτ για να ξεφορτωθούν το Σύνταγμά του.

Ορισμένοι πρέπει πρώτα να αντιληφθείτε τι ακριβώς διακυβεύεται.

Προς το παρόν αυτό μπορεί να αποφευχθεί με επτακομματική βουλή που δεν θα μπορεί ο Κούλης να πιάσει τους 180.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Θα του βάλει πλάτη το ΠΑΣΟΚ ή η Νίκη αν μπει στη Βουλή. Είναι απελπιστική η κατάσταση.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παιδιά με το κόμμα Κασιδιάρη τι αποφασίστηκε τελικά; Θα κατέβει ή ου;

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η φτάνει με τους δυτικολάγνους είπε...

"Συμμετέχουμε ενεργά στους διεθνείς οργανισμούς ως σκεπτόμενοι και όχι εθελοτυφλώντας."

«Το πρόβλημά μας δεν είναι η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά η στάση μας μέσα σ’αυτήν».

"Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε ως ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα."

https://nikh.gr/theseis

Νατοϊκοί φιλελεύθεροι που απλώς δεν πάνε τους γκέι. Ούτε ψήφος

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σε αυτούς αναφερόταν η προειδοποίηση στο προηγούμενο άρθρο του Σταμάτη για κάποιους που θέλουν να κάνουν "την συμμετοχή στην ΕΕ απο μειονέκτημα πλεονέκτημα".

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και φιλελεύθεροι επειδή στηρίζουν το ΝΑΤΟ. Εδώ έχουμε νατοικούς "εθνικοσοσιαλιστές", ο δασκαλάκος μας πείραξε? Στην οικονομία κρίνεται ο φιλελευθερισμός ή ο σοσιαλισμός κάποιου, όχι στην γεωπολιτική.

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Παιδιά ο admin έχει δίκιο. Χρειαζόμαστε άτομα. Εάν το 1/10 των ανθρώπων που διαβάζουν το site έρχονταν σε επαφή, γνωριζόμασταν και βάζαμε κάτω τα πράγματα για να πάμε μπροστά θα ήμασταν σε έναν πολύ καλό δρόμο.
Ακούστε παιδιά, δεν προσπαθώ να πατρονάρω κανέναν. Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μας διαβάζουν ούτε πράκτορες είναι, ούτε μπάτσοι, ούτε trolls (δεν θα χτυπάγαμε τέτοια νούμερα αναγνωσιμότητας εάν μας διάβαζαν κυρίως αυτοί). Προφανώς για να διαβάζετε το ιστολόγιο είστε αρκετά συνειδητοποιημένοι αλλά μπορεί να φοβάστε. Φοβάστε τον κατά Χόμπς «Λεβιάθαν». Πολλές φορές είχαν ματώσει τα δάχτυλά μου να γράφω για τους, κυρίως μικρής ηλικίας posers στους κύκλους μας, οι οποίοι ξέρουν να λένε και όχι να κάνουν. Κρύβονται πίσω από ένα account, ένα avatar και την ανωνυμία του διαδικτύου. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις βάρη σε ένα γυμναστήριο όσο ακούς Defender και ενδιάμεσα στα sets να μπαίνεις στο Twitter για να γράφεις για τις «…πουτ@νες, τις αδύναμες, τις γυναίκες». Εγώ για να μην μαλώσω με όλον τον κόσμο έφυγα από το Twitter επειδή θα κατέληγα να μιλήσω φοβερά άσχημα σε άτομα τα οποία υποτίθεται ότι είναι στον χώρο αλλά δεν κάνουν τίποτα για αυτόν.
Το λέω και το εννοώ. Μην φοβάστε! Βαρέθηκα να λέω ξανά και ξανά ότι σε όλα τα αρχαία βιβλία (πολιτισμών που μας αρέσουν πολύ) όλη η θεματολογία τους έχει να κάνει με τον φόβο και την απώλεια. Αυτές είναι οι δύο μεγάλες πληγές που έχει να διαχειριστεί η ανθρωπότητα από τότε που έχει εκπέσει. Για την απώλεια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Όλοι είμαστε φθαρτοί. Και εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα κάποτε θα πεθάνουμε. Αλλά για τον φόβο που μας κρατάει σιδηροδέσμιους; Για αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι; Τι φοβάστε και δεν έρχεστε σε επαφή, από κοντά, με την Λέσχη; Έχετε εσωτερικεύσει τόσο έντονα τις αηδίες του συστήματος ότι οι απόψεις μας είναι “κακές” ή “παράνομες”; Εγώ όταν είχα συναντηθεί με τον Σταμάτη είχα μία από τις καλύτερες συζητήσεις της ζωής μου. Τι πιστεύετε ότι είναι η ΦΛΕΦΑΛΟ; Skinhead gang; Νομίζετε ότι θα έρθετε σε επαφή και θα σας βάλουμε να ξυρίσετε το κεφάλι σας ή να κάνετε τατουάζ; Χα χα!!! Στείλτε ένα email, εάν φοβάστε μην δώσετε πολλές πληροφορίες, και ας δούμε πως μπορούμε να συναντηθούμε. Δεν υπάρχουν μέλη της ΦΛΕΦΑΛΟ μόνον στην Αθήνα.
Παιδιά, μην φοβάστε! Κάποτε θα είναι πολύ αργά. Ας μην κάνουμε την ΦΛΕΦΑΛΟ μία ακόμη “Κασσάνδρα”. Δεν είμαστε ένα σαλόνι διανοούμενων όπου παίζουμε την λύρα μας όσο καίγεται η Ρώμη. Βλέπετε ότι γίνεται ένας τεράστιος αγώνας από πλευράς μας. Βοηθήστε λοιπόν! Ποιος από εσάς ρε παιδιά θέλει να ξυπνήσει μία μέρα εξήντα χρονών και να κοιτάξει πίσω του και να σκεφτεί ότι ενώ θα μπορούσε να κάνει κάτι δεν έκανε τίποτε; Νομίζετε ότι θα είστε για πολύ καιρό ασφαλείς; Πιστεύετε ότι εάν δεν κινητοποιηθείτε θα κρατήσετε την δουλειά σας; Ποια δουλειά; Αυτή την δουλειά που δεν σας δίνει αρκετά χρήματα για να κάνετε ένα παιδί; Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε; Έτσι κι αλλιώς ζούμε σε μία τόσο περίεργη κατάσταση όπου ο γιατρός, ο μηχανικός και ο δικηγόρος βγάζουν κατά μέσω όρο 800 ευρώ τον μήνα (και εάν τα βγάζουν) ενώ ο περιπτεράς που δουλεύει την βραδινή βάρδια σε περίπτερο στην Αθήνα βγάζει… 1.100 ευρώ! Τι σας τρομάζει λοιπόν; Η ζωή μας εάν δεν κινητοποιηθούμε ΜΟΝΟΝ χειρότερη μπορεί να γίνει και όχι καλύτερη.
Και κάτι τελευταίο. Από άτομα τα οποία δεν έρχονται σε επαφή από κοντά για να κινητοποιηθούμε δεν θέλω να ξανακούσω κάτι αρνητικό ή προσβλητικό για τα άτομα του αναρχικού χώρου. Εννοώ, ότι διαρκώς κοροϊδεύουν οι εθνικιστές τους αναρχικούς για το ότι καταναλώνουν σόγια, ότι είναι χορτοφάγοι, ότι υποστηρίζουν τρανσέξουαλ και ομοφυλόφιλους, ότι είναι αγύμναστοι, ότι δίνουν κράνη και ρόπαλα σε γυναίκες σε πορείες για να βγάλουν αυτές το φίδι από την τρύπα. Ναι, όλα αυτά ισχύουν. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ! Εσείς που τους λέτε “Soy boys” έχετε τα cajones να ρισκάρετε και να κάνετε ότι κάνουν; Εάν όχι, μην σας ξανακούσω να σχολιάζετε.

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τις συζητήσεις του συριζα για νέο κεντροαριστερό κόμμα ρουφιανεύουν σήμερα τα παραπολιτικά. Λέτε χοντρός να είναι από πίσω ;

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1276486/ekloges-2023-suriza-sunedrio-idrusis-neou-kedroaristerou-kommatos-paraitisis-proedrou-mellon/

Το νίκη πάντως διαφημίζεται από όλα τα μμε του χοντρού.

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1276069/ekloges-2023-dimitris-natsios-tha-eimaste-sti-vouli-den-eimaste-dexia-aristera-kai-kedro/

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Στρελκόφ (Γκίρκιν) σήμερα έγραψε:

«Σήμερα είναι άλλη μια επέτειος της δολοφονίας του Αλεξέι Μοζγκοβόι, διοικητή της ταξιαρχίας "Φάντασμα", από μαχητές της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας «Βάγκνερ». Η δολοφονία έγινε ως εκτέλεση εντολής του επικεφαλής των λεγόμενων "ξεχωριστών περιοχών της περιφέρειας του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας" Πλοτνίτσκι, της οποίας είχε προηγηθεί σχετική εντολή του τότε βοηθού-συμβούλου του Ρώσου προέδρου Βλαντισλάβ Σούρκοφ)».

Αυτά λέει ο Στρελκόφ.

Δεν θα απέρριπτα την πιθανότητα να λέει αλήθεια. Ο Μοζγκοβόι ήταν ο μόνος από τους καπεταναίους του Ντονμπάς που καλούσε ανοιχτά Ρώσους και Ουκρανούς εργάτες σε μια αντι-ολιγαρχική επανάσταση, ο μόνος που είχε - ας μου επιτραπεί η έκφραση - "Che Guevara potential", και δεν απορρίπτω το γεγονός να φοβόταν ο Πούτιν αυτή την προοπτική και να τον έφαγε. Αλλά αν το έκαναν ειδικά οι Βάγκνερ δεν το ξέρω, μπορεί σε αυτό να πουλάει φύκια ο Στρελκόφ που ως γνωστόν μισεί τον Πριγκόζιν.

Τέλος πάντων, αιώνια Τιμή και Δόξα στη μνήμη του ήρωα Αλεξέι Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι.

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ψηφισα Μπεχλη αλλα στις δευτερες σκεφτομαι για Λυση ως το μη χειρον. Αυτες οι εκλογες δεν ειχαν κανενα ενδιαφερον, το μόνο περιεργο που παρατήρησα στην περιοχη μου (Ηρακλειο Κρητης) ήταν ολοκληρα σογια να επιστρεφουν από συριζα σε πασοκ. Αν συνεχιστεί η διαρροή ο συριζα θα γινει τριτο κομμα.

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κατεβαίνει Μπογδάνος, μάλλον ξανακόβεται ο Κασιδιάρης

Από the toc

https://www.thetoc.gr/politiki/article/mpogdanos-latinopoulou-allazoun-onoma-sto-komma-kai-katebainoun-stis-ekloges---ti-tha-kanei-o-kasidiaris-binteo/

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

----"Ε όχι και φιλελεύθεροι επειδή στηρίζουν το ΝΑΤΟ. Στην οικονομία κρίνεται ο φιλελευθερισμός ή ο σοσιαλισμός κάποιου, όχι στην γεωπολιτική."----

Α ρε κακομοίρηδες φαντασιώσεις που τις έχετε... Με το ασήκωτο νόμισμα της ορντολίμπεραλ καγκελαρίας και νατοικές βάσεις σε κάθε km2 θα εφαρμόσεις "σοσιαλισμό" εσύ; Έτσι θα εθνικοποιήσεις το παρανοικό τραπεζικό σύστημα, θα πολεμήσεις ανεργία/φτωχοποίηση, θα επιβάλεις δασμούς, θα ελέγξεις σύνορα και θα σπρώξεις την ελ παραγωγή. Δεν εστιάζω μόνο στην προαναφερθείσα επίδοξη κοινοβουλευτική έκφραση της παραεκκλησιαστικής/οργανωσιακής σαβούρας, εγώ για όλους λέω, και κυρίως για τους Big 3 (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και τον μπερντέ που στήνουν κάθε 4 χρόνια. Να τελειώνει καμιά φορά η πλάκα.

----"Εννοώ, ότι διαρκώς κοροϊδεύουν οι εθνικιστές τους αναρχικούς για το ότι καταναλώνουν σόγια, ότι είναι χορτοφάγοι... ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ!"----

Το θέμα είναι ότι οι αναρχοτέτοιοι μπορεί να θεωρούνται από την κοινή γνώμη αντισυστημικοί, με pyro shows που (και καλά) σοκάρουν Πρετεντέρηδες και Χασαπόπουλους στα δελτία των 8 και ακτιβισμούς που αφήνουν άφωνους τους ανυποψίαστους τουρίστες του "ιστορικού κέντρου", αλλά οι απόψεις τους βρίσκονται για τα καλά εντός του παραθύρου Overton. Μια χαρά μπορείς να δηλώσεις δημόσια αναρχικός, αυτόνομος, μηδενιστής, ακόμα και "παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους.. με όπλα στους ώμους" χωρίς να ανοίξει ρινική κοιλότητα, μην σου πω θα τρέξει κι ο Σταύρακας ο ποταμίσιος για συνέντευξη. Αν μάλιστα είσαι και της woke πτέρυγας, πιθανόν η ένταξή σου στον "χώρο" να αποτελεί και προαπαιτούμενο που σου ανοίγει πόρτες, πολλές πόρτες, πίστεψέ με...

Άντε τράβα τώρα εσύ (όχι εσύ προσωπικά, ο μέσος δηλωμένος εθνικιστής) να προτάξεις περήφανα την ιδεολογική σου ταυτότητα. Να βγεις απ' την ντουλάπα ως εχθρός των ανοιχτών συνόρων, της ΛΟΑΤΚΙ κουλτούρας, των αμβλώσεων και της ηθικής παρακμής, πόσο μάλλον, αν είσαι και μερακλής, να ρίξεις στο τραπέζι και κάνα "δωρικό σύμβολο", έτσι να φαίνεται σε κοινή θέα. Για κάν' το λίγο εικόνα. Λογικό τα νέα παιδιά να μην ξανοίγονται. Οι εποχές είναι δύσκολες, δεν είναι να βρεθείς οστρακισμένος με κοινωνικό ανάθεμα στα καλά καθούμενα, ειδικά αν είσαι φοιτητής και έχεις να κάνεις με ακαδημαική μαφία και ρουφιανιά. Επίσης, γιατί να τραβήξει κανείς τέτοια ταλαιπωρία, ποιο το νόημα; Για να τον στείλει πακέτο ο γερο-Πλεύρης στην Νέα Δημοπρασία και ο Κάσιντυ στον Τσιπρανδρουλάκη; Ας πάει εξαρχής στην κυβερνητική μούργα να βολευτεί κιόλας όπως όλος ο καθωσπρέπει κόσμος... Τέλος, είναι και η κατάρρευση των παραδοσιακών κομματικών πρακτικών, των διά ζώσης πολιτικών συγκεντρώσεων, των "καφενείων" κτλ. Σε όλους τους χώρους παρατηρείται μια κάθετη πτώση, όχι μόνο στον δικό σου.

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υπό αυτή την οπτική C, όσον αφορά την απάντησή σου στον Αχιλλέα, εμείς που κάναμε τα περισσότερα απ' όσα γράφεις πρέπει να είμαστε ήρωες. Δεν είναι έτσι όμως. Σεβαστός ο φόβος και τα υπόλοιπα εμπόδια που παραθέτεις αλλά πρώτον το σχόλιο του Αχιλλέα αφορούσε την προτροπή άλλου σχολιαστή να κλιμακώσουμε την δράση μας και δεύτερον μιλάμε για την Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Δεν είπε κανείς στους φοιτητές να πάνε στον Κασιδιάρη (καλά για τον Πλεύρη συζητάμε μόνο ανεκδοτολογικά). Στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. είπαμε να έρθουν. Δεν θα τους πουλήσει κανείς στην Δεξιά ή στην Αριστερά αν στελεχώσουν την λέσχη μας.

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ας πάει κάποιος να δει τι συνθήματα ''κοσμούν'' τους τοίχους της κεντρικής βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ.. στο πιο κεντρικό σημείο του campus, ας πάει να ρίξει μία ματιά να δει τι παίζει, για τι μίσος και τι ψυχοπάθεια και αριστερόστροφη ιδεοληψία μιλάμε. δεν είναι μόνο τα woke και οι φεμινιστικές υστερίες, διαβάζεις συνθήματα και νομίζεις ότι επίκειται εμφύλιος, ότι βρισκόμαστε παραμονές Δεκεμβριανών του '44.

ας πάει κάποιος να κάνει μία δράση, όχι τίποτα hardcore και ''διχαστικό'', να μοιράσει μερικά φυλλάδια για τον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα ή να κάνει μία επαιτειακή αφισοκόλληση για τον Ίωνα Δραγούμη. μέρα μεσημέρι και στο φως της ημέρας, όχι στα μουλωχτά μέσα στην μαύρη νύχτα. για να τολμήσει.. σε τι κατάσταση θα γυρίσει σπίτι του; λάθος, να ξεκινήσουμε από τα βασικά. θα γυρίσει σπίτι του;

πριν ενάμησι χρόνο δεν ήτανε που στείλανε στο νοσοκομείο κάτι παλικάρια που άραζαν στα γρασίδια της Φιλοσοφικής επειδή η ''αναρχική περίπολος'' τους πέρασε για ''φασίστες''; πάλι πριν ενάμησι χρόνο δεν ήτανε που μία συμμορία 30 ατόμων μπούκαρε σε κυλικείο του ΑΠΘ όπου άραζαν απλοί φοιτητές, εντελώς άσχετοι με τα πολιτικά, και έπαιζαν επιτραπέζια; τούς πέρασαν από ανάκριση, το καταλαβαίνετε αυτό πού σας λέω; τους βαρέσανε, κάποιοι χρειάστηκε να πάνε νοσοκομείο γιατί νόμιζαν οτι είναι ΔΑΠίτες και ''τι δουλειά έχετε εσείς εδώ;''.

το ότι γίνεται κανονικό πρεζεμπόριο στην Φιλοσοφική μέρα μεσημέρι αυτό δεν ενοχλεί καθόλου την αναρχοαριστερά. και αν απλοί φοιτητές ή ακόμα και αστυνομικοί επιχειρήσουν να διώξουν τους χασισέμπορους (''μεταναστά'' και οπαδοί της ρόμα), θα ξεσηκωθεί η μισή σαλονική γιατί έπεσε ''καταστολή'' και ''καταργήθηκε το άσυλο''. κυκλοφορείς μέσα στην Φιλοσοφική και είσαι υποχρεωμένος να τρως στην μάπα όλη την αριστερίλα, όλη την ψυχοπαθολογία όλων των τάσεων της Αριστεράς λες και βρίσκεσαι στην Σορβόνη παραμονές του Μάη του '68. και αναρωτιέσαι πού νομίζουν ότι βρίσκονται όλοι αυτοί, τι παριστάνουν τελικά; ξέρουν τι χρονιά έχουμε;

τέσπα, ας το καλύτερα..

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Σταμάτης είπε...

Μιας και ανέφερες τον Ίωνα θα υπενθυμίσω τι απαντούσε όταν οι χωρικοί της Μακεδονίας του έκαναν παρόμοιες περιγραφές για την δράση των κομιτατζήδων. Αν δεν οργανωθούμε και εμείς αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται εσαεί. Το ίδιο ισχύει και τώρα.

Με την διαφορά ότι έχουμε ένα πετυχημένο παράδειγμα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στο ΑΠΘ γιατί στην Θεσσαλονίκη και τα τρία μέλη που έχουμε αποφοίτησαν. Αλλά υποθέτω ότι είναι έτσι ακριβώς όπως περιγράφεις οι συνθήκες. Ωστόσο αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και στο ΕΚΠΑ . Για να σχηματιστεί η λέσχη σημαίνει ότι ο σχεδιασμός μας ήταν πετυχημένος.

Υπάρχει τρόπος λοιπόν. Από εκεί και πέρα έγκειται σε εσάς αν είστε αποφασισμένοι να τον κάνετε πράξη. Κάθε τέτοια απόφαση έχει ασφαλώς ρίσκο και κινδύνους. Εκεί είναι η ουσία της υπόθεσης. Είστε αποφασισμένοι να πάρετε το ελάχιστο απαραίτητο ρίσκο για να υπηρετήσετε έναν ανώτερο σκοπό; Αν ναι, εδώ είμαστε εμείς. Έχετε και το πλεονέκτημα της μέχρι σήμερα σωστής και επιτυχούς πορείας της λέσχης. Δεν θα πάτε σε ανόητους και αποδεδειγμένα αποτυχημένους (Χρυσές Αυγές κλπ). Όλα είναι ζήτημα προσωπικής σας απόφασης στο τέλος.

ΥΓ. Μια φιλική συμβουλή. Μην ψαρώνετε από τα συνθήματα και την αποκρουστική εικόνα που περιγράφεις. Δεν είμαστε μια μαζική οργάνωση να χτυπήσουμε κατά μέτωπο τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν άλλες επιλογές δραστηριοποίησης στις οποίες εξοικειώνονται τα μέλη μας μέχρι να γίνουμε περισσότεροι.
Επίσης θα πρότεινα να σκεφτούμε λίγο τι συνδέεται με την αισθητική μας. Αυτή η επιθετική περιρρέουσα ασχήμια που περιγράφεις δεν μας αρέσει. Είμαστε όμως σίγουροι ότι μας αρέσει η κλινική καθαρότητα; Αν μιλάμε για κτίρια που έχουν μια αισθητική ταυτότητα, νεοκλασική ή άλλη, όπως τα Προπύλαια ή το παλιό κτίριο της Παντείου, η καθαριότητα είναι απαραίτητη. Αν μιλάμε για decadent ρομαντικής αισθητικής αίθουσες, όπως η παλιά Παπαρρηγοπούλου πριν την ανακαινίσουν στην Σόλωνος, τότε θα πήγαινα ευχαρίστως να φυλάξω σκοπιά στην Νομική για να έμενε αναλλοίωτη εκείνη η πανέμορφη παλαιότητα. Σε ένα νέο, όμως, κτίριο, που μοιάζει με νοσοκομείο όπως το καινούργιο κτίριο της Νομικής και τα νέα γραφεία των καθηγητών του πολιτικού της τμήματος στην Θεμιστοκλέους, είμαστε σίγουροι ότι εκφραζόμαστε με την καθαριότητα των τοίχων και την έλλειψη συνθημάτων; Εγώ τα βλέπω και λέω, "που είστε αναρχικοί, να τα γεμίσετε μπογιές". Είναι πιο ανθρώπινη η εικόνα του αναρχικού χάους από το νεκρό καταθλιπτικό ντουβάρι της αστικής κανονικότητας.
Ακόμη καλύτερα θα ήταν να ήμασταν τόσο ισχυροί ώστε να δίνουμε τις δικές μας αισθητικές αποχρώσεις στις όψεις των πανεπιστημίων, με δικές μας εικόνες και συνθήματα.
Για όσους δεν φοβούνται και όσους ζωντανούς, εδώ είμαστε και συνεχίζουμε. Για όσο μας έχει καλά ο Θεός.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ο Draug είπε...

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση για την αισθητική της φιλελεύθερης "αστικής κανονικότητας"

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνονται σήμερα 140 χρόνια από το θάνατο του Πολωνού ρομαντικού ποιητή, δραματουργού, γλύπτη, ζωγράφου, φιλοσόφου και εθνικού αναγεννητή της Πολωνίας Kamil Cyprian Norwid.

Είναι ο τέταρτος από τους Τέσσερις Βάρδους του πολωνικού ρομαντισμού (Μιτσκέβιτς, Σλοβάτσκι και Κρασίνσκι οι άλλοι τρεις).

Βιογραφία του (αγγλικά):
https://en.wikipedia.org/wiki/Cyprian_Norwid

Ποιήματά του (μτφρ. αγγλικά):
https://www.poemhunter.com/cyprian-kamil-norwid/

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Αχιλλέας είπε...

Και όχι μόνον αυτό που λέει ο admin, C. Δεν ήξερα ότι είσαι θιασώτης του «μαύρου χαπιού». Δηλαδή, ότι τίποτα δεν έχει αξία, τίποτα δεν έχει σημασία κλπ. Θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου. Μάλλον μπερδεύεσαι. Επίσης, σε ότι έχει να κάνει με τους αναρχικούς η αλήθεια είναι ότι πολλές από τις απόψεις τους, όντως, υποβοηθούν την Αμερικανική πρεσβεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι αναρχικοί είναι ρουφιάνοι ή ότι δεν βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Επίσης, επίτρεψε μου να σου πω ότι τα “αφεντικά” δεν νιώθουν καθόλου βολικά ούτε με το να έχουν εθνικιστές στις δουλειές τους(μιλάω για πραγματικούς εθνικιστές όχι ακροδεξιά αποβράσματα), αλλά ούτε με το να έχουν αναρχικούς ή κομμουνιστές. Έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη μου από “καθώς πρέπει” εργασιακούς χώρους και πίστεψέ με, κανένα από τα γνωστά καθίκια του τρικομματισμού δεν θα αισθανόταν άνετα με έναν, ανοιχτά συνειδητοποιημένο ή συνδικαλιζόμενο, αναρχικό, κομμουνιστή ή εθνικιστή στην εταιρία ή στο γραφείο τους. Δεν θα καταλήξουμε στις γελοιότητες της ακροδεξιάς ότι «Όλοι οι αριστεροί δουλεύουν για τον Soros». Αυτά είναι για άλλα ιστολόγια. Όχι για αυτό της ΦΛΕΦΑΛΟ.
Στα της Λέσχης τώρα. Όλοι στην Λέσχη είμαστε φοβερά προσεκτικοί σε τέτοιου είδους πράγματα και καταστάσεις. Δεν είμαστε μέλη της ΧΑ όπου (επειδή μάλλον ένιωθαν ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να πολιτευθούν) έβγαζαν ακατάπαυστα φωτογραφικό υλικό το οποίο “διακόσμησε” ποικιλοτρόπως την πολυσέλιδη δικογραφία τους. Υπάρχει λόγος που δεν υπήρξαμε ποτέ μέλη της ΧΑ και είμαστε αυτόνομοι. Εμείς, τόσο εμφανή στρατηγικά λάθη δεν κάνουμε. Επίσης, εάν είσαι τόσο άπελπις («δεν αξίζει να έρθει κανένας σε επαφή επειδή όλα είναι πουλημένα και όλοι είναι ρουφιάνοι») μην σπρώχνεις νέα παιδιά στην απραξία. Έχεις διαβάσει την βιογραφία του Λένιν; Οι μυστικές υπηρεσίες του Τσάρου του είχαν γίνει τσιμπούρι, μέχρι και μία ιδιότυπη μορφή εξορίας πέρασε, τον είδες να μην τα καταφέρνει; Εδώ ο προσωπικός του φάκελος στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας τον χαρακτήριζε ως «Μεγαλομανή, αλαζόνα όπου αποκλείεται να τον ακολουθήσουν παλλαϊκά λόγω της προσωπικότητάς του». Με λίγα λόγια οι υπηρεσίες του Τσάρου πίστευαν ότι ο Λένιν δεν θα πάρει ποτέ τα “πάνω” του επειδή ήταν… αχώνευτος! Όπως βλέπεις όμως η ιστορία είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Δεν θα γινόταν να είμαι θιασώτης της φαινομενολογίας του Χάιντεγκερ και να μην είχα αυτή την άποψη. Το να θεωρείς ντετερμινιστικά ότι εάν μεγαλώσει η Λέσχη το πράγμα «δεν θα πάει καλά γιατί έτσι κι αλλιώς όλοι πουλημένοι είναι» για εμένα αποτελεί hubris(ύβρις). Πιστεύω ότι μαζί μου θα συμφωνούσαν και οι Προσωκρατικοί οι οποίοι πίστευαν ότι η ζωή είναι πηγαία μυστηριώδης και ότι το να προαποφασίζεις εσύ ως “C” το τι θα γίνει δεν είναι ακριβώς και ότι ορθότερο.

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και επίσης σαν σήμερα γεννήθηκε το 1905 ο Μιχαήλ Σόλοχοφ (Νόμπελ 1965), συγγραφέας του έπους "Ο Ήρεμος Ντον".

Τα δύο εθνικά έπη της Ουκρανίας - τα έργα δηλαδή που απεικονίζουν τη ζωή του έθνους αυτού στην ολότητά της - ο Ταράς Μπούλμπα του Γκόγκολ και ο Ήρεμος Ντον του Σόλοχοφ, είναι, και τα δύο, γραμμένα στη ρωσική γλώσσα...

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φοβερή πένα ο Σολόχωφ: αποτυπώνει στο χαρτί φοβερούς τύπους ανθρώπων, βγάζοντας όλη την ψυχοσύνθεση τους, τα πιστεύω τους, την κοινωνική τους πραγματικότητα, τις αντιφάσεις τους... Γενικά μας δίνει τις πιο πλούσιες εικόνες πραγματικότητας της εποχής. Φοβερός συγγραφέας, νομίζω αξεπέραστος και πρωτοπόρος για την εποχή του.

υγ: ρε σεις μη μεταφράζετε την κάθε αργκοτική χαζοαμερικανιά στα ελληνικά. "Θιασώτης του μαύρου χαπιού" λέει. Καλά που το εξήγησες αμέσως μετά γιατί μου κάηκε το μυαλό για κάποια δευτερόλεπτα να αποκρυπτογραφήσω τι στο καλό μπορεί να σημαίνει.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χαχα εντάξει απλά στην νεολαία αυτά έχουν γίνει πλέον ιντερνετική αργκό

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Τι εννοείς ρε Ανώνυμε με την φράση «τι χρονιά έχουμε;». Εγώ σαν πολύ φιλελεύθερο το ακούω αυτό. Τι σχέση έχει η χρονιά που έχουμε με την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή ή με την φιλοσοφικά, μεταφυσική και αιώνια έννοια της Αλήθειας; Εσύ τι θα ήθελες; Μία αριστερά ψοφοδεή η οποία να σέρνετε και να μην διεκδικεί; Ούτε εγώ συμφωνώ με τα Διαφωτιστικά presuppositions των αριστερών. Ούτε με τον υλιστικό ντετερμινισμό τους. Για αυτό και δεν είμαι αριστερός. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι οι αριστεροί δεν διεκδικούν τα αυτονόητα. Δηλαδή σοσιαλισμό στην οικονομία και ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για όλους. Τα ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ της Δεξιάς τι διεκδικούν στα Πανεπιστήμια; Γενικότερα, τα σκουπίδια της (άκρο)δεξιάς, τι πρεσβεύουν; Για ποιον δουλεύουν; Για να χρησιμοποιήσω και το λεξιλόγιό σου, «σε ποια χρονιά ζουν»; Επίσης, επειδή κάνεις αναφορά σε «ψυχοπαθολογία». Ποια είναι η «ψυχοπαθολογία» των Δεξιών παλιοτόμαρων; Η «Μονή Βατοπεδίου»; Τα «Πο@τσα πάλι, πο@τσα πάλι, οε! Οε!»; Η «ψυχοπαθολογία» της πατσαβούρας ΔΑΠίτισας η οποία δεν βγάζει το Πανεπιστήμιο με ανοιχτά μυαλά (όπως πρέπει σε ένα μέρος γνώσης) αλλά με ανοιχτά…πόδια; Η δική της «ψυχοπαθολογία» ποια είναι;
Επίσης ρε Ανώνυμε… Κόπτεσαι τόσο πολύ για τον Μελά και τον Δραγούμη; Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις την αγάπη σου για αυτούς στον κόσμο; Οι αφισοκολλήσεις της ΦΛΕΦΑΛΟ μέρα μεσημέρι γίνονται πάντα ΜΕΣΑ στον κόσμο. Οι φωτογραφίες είναι πάντα τραβηγμένες με φως. Άρα καταρρίπτεται και αυτό το επιχείρημα.
Και κάτι ακόμα. Εγώ μπαινοέβγαινα με, δηλωμένο αναρχικό, φίλο στα Εξάρχεια για καφέ (όσο ακόμη υπήρχαν Εξάρχεια και ο βρωμιάρης, τριτοκοσμικός γόνος της “Αγίας οικογενείας” δεν τους ανάγκασε όλους να φύγουν). Είχαμε στέκι στο οποίο αράζαμε και όλοι ήξεραν ότι είμαι συντηρητικός. Αλλά ήξεραν ότι ήθελα να πατήσω τον λαιμό της εργοδοσίας και ότι δεν ήμουν ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΔΑΠΙΤΗΣ!

Επίσης, θέλω να γράψω κάτι για τους ευαίσθητους καθωσπρέπει που “τρελαίνοται” με την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Τους έχω την λύση. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗθΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ. Το θέμα των ναρκωτικών είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος. Μην ξεχνάς το γνωστό σλόγκαν «Θέλεις πρέζα; Πάρε το 100!». Δεν ξεχνάμε έτσι και αλλιώς ότι όταν οι υπηρεσίες ήθελαν να διαλύσουν σοσιαλιστικές οργανώσεις (βλέπε Black Panthers) το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να πλασάρουν στο γκέτο, όπως και στην οργάνωση, ναρκωτικά.
Και κάτι τελευταίο. Από εδώ το πάτε από εκεί το πάτε το κύριο μέλημά σας είναι να συνεχίσει ο μέσος άνθρωπος να πιστεύει ότι ο Εθνικισμός έχει το οτιδήποτε κοινό με την (άκρο)Δεξιά. Τι σας τρομάζει ρε παιδιά; Μην μάθει ο κόσμος ότι μπορεί να συνεχίσει να αγαπά και να θαυμάζει τον αρχαίο και Μεσαιωνικό μας πολιτισμό, να κρατήσει την θρησκεία του, να προστατεύσει τα σύνορά του αλλά ταυτόχρονα να θέλει ένα κραταιό Κράτος, δυνατό Δημόσιο, δωρεάν υγεία και παιδεία και σοσιαλισμό; Θέλετε πολύ να κρατήσετε νεαρά άτομα με αγωνιστική διάθεση στο βρωμόμαντρό σας, ε;
Όσο υπάρχουμε και έχουμε αέρα στα πνευμόνια μας θα σας ξευτιλίζουμε δεξιά ρετάλια.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "τι χρονιά έχουμε" είναι πράγματι πολύ λάθος να λέγεται από άτομα του χώρου μας, και το ακούς πολύ συχνά δυστυχώς. Μαρτυρά μια φιλελεύθερη αντίληψη της ιστορίας.

Για τα υπόλοιπα (πανεπιστημιακές αστυνομίες, γκράφιτι και αφίσες στις σχολές κτλ κτλ) ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει οι εθνικιστές να αναλάβουν τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής υπεράσπισης μιας σαπισμένης αστικής, "καθωσπρέπει" κανονικότητας, η οποία μάλιστα αποτελεί και τον βασικό μας εχθρό. Τραγικό τακτικό και στρατηγικό σφάλμα, ταυτίζει τον χώρο μας με την αστική ακροδεξιά στην συνείδηση του κόσμου και διώχνει άτομα τα οποία από νεαρή ηλικία, έστω υποσυνείδητα, νιώθουν αποστροφή για την νεωτερική κοινωνία. Μακάρι η αστική κανονικότητα να τρανταχτεί συθέμελα, και κάτω από την "μάσκα" των καθαρών τοίχων να φανεί η πραγματική, χαοτική εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Από εκείνους τους κοινωνικούς επιστήμονες που βρίσκονται στη μεριά του κινήματος, στον απόηχο των εκλογών πρέπει να μελετηθεί και κάτι άλλο.

Το πώς η subtle μιντιακή προπαγάνδα απέφερε καρπούς εκεί που η crude μιντιακή προπαγάνδα είχε αποτύχει.

Πριν τις εκλογές, το κλίμα μεταξύ των κάθε λογής ανθρώπων του κινήματος, ως προς το αν η στήριξη των ΜΜΕ στον Μητσοτάκη θα αποτελέσει παράγοντα ικανό να του δώσει αυτοδυναμία, ήταν "ο κόσμος μισεί τα ΜΜΕ, αν του λένε ψήφισε Μητσοτάκη, από αντίδραση θα ψηφίσει το αντίθετο του Μητσοτάκη, δεν θυμάσαι στο Δημοψήφισμα που το πουσάρισμα των ΜΜΕ στο "ναι" είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ακόμα περισσότερο ο κόσμος και να βγει το όχι; Σιγά μην ψηφίσει κανείς Κούλη πλην συνταξιούχων επειδή το λέει ο Αυτιάς."

Αυτό λοιπόν ήταν η παγίδα στην οποία πέσαμε όλοι.

Γιατί, πράγματι, ο κόσμος μισεί τα ΜΜΕ. Και πράγματι, όταν του λένε απροκάλυπτα τι να κάνει, όπως στο Δημοψήφισμα, τα μισεί ακόμα πιο πολύ και κάνει το αντίθετο.

Όμως ο κόσμος έχει πολύ λιγότερα αντισώματα ως προς την "έξυπνη", την subtle μέθοδο προπαγάνδας, που δεν σου λέει ρητά τι να κάνεις, αλλά σου σερβίρει πολλές και επί τούτου προετοιμασμένες επιλογές, που στην επιφάνεια φαίνονται διαφορετικές, τόσο που να νομίσεις ότι είσαι ελεύθερος να διαλέξεις ανάμεσά τους, που όμως όλες οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, αυτό για το οποίο οι δημιουργοί τους τις έχουν προετοιμάσει.

Παράδειγμα.

Αμέσως μετά τα Τέμπη, τα ΜΜΕ κινήθηκαν έξυπνα. Σε κάθε είδος πολίτη σέρβιραν και ένα διαφορετικό αφήγημα, που το καθένα ήταν φτιαγμένο να απαντά στο αντίστοιχο mood, όλα όμως εξυπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό.

Στην πλειοψηφία του κόσμου, που έβραζε από οργή, σερβιρίστηκε το αφήγημα "όλοι ίδιοι είναι", το οποίο στην πράξη μετουσιώθηκε σε αποχή από τις εκλογές δύο μήνες μετά, αποχή που βόλεψε το Μητσοτάκη.

Στους κεντρώους/μεσοαστούς/μικροαστούς, που το mood τους μετά τα Τέμπη ήταν σε αποδρομή από τη ΝΔ, σερβιρίστηκαν τα αφηγήματα ψηφιοποίηση (σε κεντρώους) + ασφάλεια συνόρων (σε δεξιούς), που το Μάιο τους έφεραν ξανά στο νεοδημοκρατικό μαντρί.

Σε όσους πάλι ήταν γνωστό ότι δεν θα ψήφιζαν ποτέ ΝΔ, σερβιρίστηκε μια ωραιότατη πολυδιάσπαση, τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά, μια τρομοκρατία για τη "Δήμητρα" κλπ, που, μαζί με τις παράνομες ενέργειες του Αρείου Πάγου κατά κομμάτων, έφερε τον κόσμο αυτό σε απελπισία (ακόμα κι αν αυτός ο κόσμος δεν πίστευε σε καμία περίπτωση ότι "όλοι ίδιοι είναι"), και είτε ψήφισε εξωκοινοβούλιο είτε απείχε, που πάλι εξ αυτού ευνοήθηκε ο Μητσοτάκης.

Με λίγα λόγια.

Η subtle χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ το 2019-23 πέτυχε εκεί που η άγαρμπη, χυδαία μνημονιακή του 2010-15 είχε αποτύχει. Να δημιουργήσει δηλαδή μια κοινή γνώμη της οποίας τα moods (είτε γενική απελπισία, είτε συμβιβασμός, είτε πολυδιάσπαση-κανιβαλισμός), να ευνοούν στην τελική (εκλογική) πράξη τον Μητσοτάκη. Και πέτυχε επίσης να σβήσει το όποιο mood αγώνα-αντίστασης μέσα στην κοινωνία εν τη γενέσει του.

Το συμπέρασμα είναι πως όταν τα συμφέροντα πιάνουν τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας είναι σαν να πιάνουν τις υποδομές του μηχανισμού αποφάσεων των ψηφοφόρων. Όταν στους ανθρώπους δεν παραδίδονται όλα τα δεδομένα για να πάρουν μια απόφαση, αυτό επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της δημοκρατίας. Ελεύθερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Εδώ, πρόκειται όχι απλά για επηρεασμό, αλλά σχεδόν για αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης.

Πρέπει όλα αυτά να μελετηθούν σοβαρά από το κίνημα και τους επιστήμονές του. Δεν σε κάνει εχθρό της πράξης το να μελετάς. Ο Λένιν μέσα στη φωτιά του Α' Παγκοσμίου έκατσε και μελέτησε Χέγκελ για να βγάλει συμπεράσματα για τη διαλεκτική της ιστορίας που θα τα μετουσίωνε σε πράξη. Οι σύγχρονοί του τον χλεύαζαν γι' αυτό. Αυτός αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο κι αυτοί άδικο.

Και ειδικά όταν - όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω - ο εχθρός (εθνικός και ταξικός, ένας είναι) μελετά συνεχώς και συνειδητά τις κινήσεις και τον μηχανισμό σκέψης των από κάτω, θα ήταν ασυγχώρητο σε εμάς να μην μελετήσουμε σοβαρά τις κινήσεις και τον μηχανισμό σκέψης των εξουσιαζόντων.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η πιο τίμια αριστερή ανάλυση του αποτελέσματος που διάβασα τις τελευταίες μέρες, η μόνη που δεν κυμαίνεται στο γενικόλογο "μαλάκα Έλληνα", η μόνη που δεν ταυτίζει συλλήβδην το λαό με τα νεοδημοκρατικά ανθρωπολύματα:

https://avantgarde2009.wordpress.com/2023/05/25/kanena-sok-kai-deos/

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Προς ενημέρωση, τελευταία στην ΕΑΑΚοκρατούμενη Φιλοσοφική του ΑΠΘ έχουν εμφανιστεί εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα, και όχι μόνο μία φορά. Και δεν λέω για συνθήματα στις τουαλέτες, ή σε καμιά αραχνιασμένη γωνιά, ή με κανα λεπτό μαρκαδοράκι σε πίνακα ανακοινώσεων που χρειάζεσαι μεγεθυντικό φακό να το διαβάσεις, αλλά κανονικά με σπρέι, πολύ εμφανή, και σε πολύ κεντρικά σημεία ακόμα και στην στην είσοδο του νέου κτηρίου ή στην εσωτερική μεριά της εισόδου προς το προαύλιο της Παλιάς Φιλοσοφικής επι της Εθνικής Αμύνης. Απόρω με την τόλμη τους και πώς το καταφέρνουν γιατί η Φιλοσοφική της Θεσσαλονίκης για όποιον ξέρει είναι η χαρά των αριστεριστών. Οι ΕΑΑΚίτες τα πατάνε, οι ΕΣ τα ξαναγράφουν και πάλι από την αρχή. Φαίνεται δηλαδή πως δεν είναι περαστικοί, αλλά παιδιά που φοιτούν στην Φιλοσοφική. Το πολύ θετικό είναι ότι δεν μένουν σε έναν γκαρσονίστικο ακροδεξιό αντικομμουνισμό, τα περισσότερα συνθήματα είναι αντιφιλελεύθερα, υπέρ του σοσιαλισμού, κατά του τραπεζικού καπιταλιστικού συστήματος. Το αρνητικό είναι ότι είναι εγκλωβισμένοι στην εσκεμμένη μονοπώληση των ιδεών μας από τον χιτλερισμό, κάτι που βολεύει απίστευτα το σύστημα και τους δερβέναγες των ΕΑΑΚ, ενω ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός είναι απλά ένα επεισόδιο στην ιστορία των ιδεών μας, σίγουρα σημαντικό επεισόδιο, σεβαστό και επιδεχόμενο δίκαιης κριτικής αλλά δεν είναι το Α και το Ω. Ακόμα και αν είσαι 100 % χιτλερικός, σκέψου λίγο λογικά, χαραμίζεις όλη την ακτιβιστική σου δράση με σβάστικες και γράφοντας χίτλερ και SS. Τι προσδοκάς από κάτι τέτοιο; Θες όντως να πείσεις, θες όντως να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των συμφοιτητών σου, να αφυπνίσεις κάποιον; Εκτός κι αν δεν προσδοκάς τίποτα και είναι κάποιο είδος ναρκισιστικού ακτιβισμού για να αυτοεπιβεβαιώσεις την τόλμη σου ή κάποιος τρόπος άντλησης ηδονής με το να τρομάζεις τους νόρμηδες. Αν όντως θες να περάσεις κάτι μέσα απ' αυτό, υπογράφοντας ως χιτλερ έχεις κάψει το σωστό σύνθημα που έγραψες και έχεις στρέψει τους πάντες εναντίον σου ακόμα και όσους σιχαίνονται τους εακκίτες και θα έβλεπαν με συμπάθεια ή έστω ενδιαφέρον το σύνθημα. Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε. Τα περί Χίτλερ Χίμλερ και τα λοιπά καλό είναι προς το παρόν να παραμείνουν σε κλειστές ολιγομελείς ομάδες. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαραμίζουμε τις εξωτερικές μας δράσεις για κάτι που είναι απολύτως δαιμονοποιημένο. Πέφτουμε στην παγίδα που μας έχουν στήσει; Αλλά πέρα από την συμμαχική δαιμονοποίησή του υπάρχει και μιά άλλη, σημαντικότερη, παράμετρος. Δεν ζούμε σε καμια Γερμανία Ουκρανία Ρουμανία Λετονία η Φινλανδία. Ζούμε στην Ελλάδα με μια συγκεκριμένη ιστορία στον ΒΠΠ με κατοχή, πείνα, μάχη της Κρήτης, και εκατοντάδες καμμένα χωριά. Καταλαβαίνουμε πώς έχει εγγραφεί ο Χίτλερ και γενικά ο γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός στο συλλογικό υποσυνείδητό μας ως ΛΑΟΥ, ως ΕΘΝΟΥΣ, ή έχουμε πάθει ιδρυματισμό βλέποντας αναθεωρητικά βίντεο στο altcensoredcom; Λίγο επαφή με την πραγματικότητα δεν βλάπτει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να ξεπλύνουμε κάποιο κίνημα προ 100 χρόνων. Tο ζητούμενο στην παρούσα φάση της οικονομικής και πολιτισμικής εξαθλίωσης του λαού μας, της απώλειας της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της αντικατάστασής μας από εποίκους αυτό είναι;

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι σαν φανατικοί πιστοί μιας θρησκείας, έχουν τυφλωθεί αυτοί οι τύποι. Νομίζω δεν τους ενδιαφέρει ακριβώς να διαφωτίσουν κάποιον, πιο πολύ ομολογία πίστης κάνουν.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έχουν υπονομεύσει για δεκαετίες τον χώρο οι άθλιες μπροσούρες και οι κατευθύνσεις του Κ. Πλεύρη, του Μιχαλολιάκου, του Δάκογλου και των περισσότερων ακροδεξιών εκείνης της εποχής. Χρειάζεται επιμονή για να αποτιναχτούν οι επιρροές τους. Το θετικό είναι αυτό που γράφεις. Ότι τα συνθήματα είναι σωστά. Στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που έγραψε ο παραπάνω ανώνυμος. Κάνουν ομολογία πίστης. Αλλά αν ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι σωστός αργά ή γρήγορα θα γίνουν τα κατάλληλα βήματα όσον αφορά την υπέρβαση της θεοκρατικής πρόσληψης του Χίτλερ ως προμετωπίδας. Πολλοί συναγωνιστές σε όλη την Ευρώπη πέρασαν από αυτή την "φάση". Μόνο να μην βαρεθούν στην πορεία και σταματήσουν να είναι δραστήριοι πριν ολοκληρώσουν την σωστή διαδρομή, μένοντας στην"φάση" του φετιχισμού. Αυτό πρέπει να φροντίσουν τέτοιες ομάδες.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

----"Δεν θα καταλήξουμε στις γελοιότητες της ακροδεξιάς ότι «Όλοι οι αριστεροί δουλεύουν για τον Soros»."----

Δεν είπα ότι "όλοι είναι του Σόρος" ούτε υπονόησα υπόγειες διασυνδέσεις με υπηρεσίες (αν και υπάρχουν και αυτά), για τις δημόσιες απόψεις που εκφράζουν ως χώρος έκανα λόγο, οι οποίες όντως είναι απολύτως αποδεκτές από το κυρίαρχο αφήγημα ώστε να μην συντρέχει ουδείς λόγος να ντρέπεται κάποιος να τις εκφέρει ανοιχτά. Σπρώξε και προπαγάνδισε όσο τραβάει η ψυχή σου τα 57 φύλα της Τζούντιθ, τα WC των τρανς, τα ανοιχτά σύνορα, τους μπάφους (και τις βελόνες άμα λάχει), την μείωση ηλικίας σεξουαλικής συναίνεσης, την... εντομοφαγία, και δεν θα σου πει κανένας τίποτα, ίσα ίσα ένα διαρκώς ανερχόμενο τμήμα των μεταμοντέρνων hi-tech/πράσινων Ελίτ θα σε επιβραβεύσει ηθικά, ου μην αλλά, και οικονομικά. "Πολλές πόρτες" λέμε... Τα μαρούλι που πέφτει σε ΜΚΟ, ιδρύματα, οργανώσεις "κοινωνικής παρέμβασης", παρδαλούς συλλόγους κτλ (που έχει βρώμισε ο τόπος από δαύτα, κάθε γειτονιά έχει τουλάχιστον 4-5) είναι ιλιγγιώδες. Ποσά σε δολάριο και ευρώ που ζαλίζουν. Επίσης, πουθενά δεν αναφέρθηκα στους θεσμικούς λίμπεραλς, αποκλειστικά για την δρομίσια/ακτιβιστική (και όχι κοινοβουλευτική) πτυχή της φιλελεύθερης ηγεμονίας μιλάμε.

Επίσης, ο σύγχρονος Αναρχισμός/Antifa αποτελεί γέννημα της αντικουλτούρας των 60s και διαμορφώθηκε ως εσωτερική αντιπολίτευση εντός του αμερικανοκεντρικού μεταπολεμικού συστήματος με καλές προοπτικές να καταστεί "συγκυβέρνηση" μέσω της επικείμενης ολοκληρωτικής αλλαγής παραδείγματος, μην τον συγκρίνουμε λοιπόν με το ομώνυμο (νεκρό πλέον) ρεύμα του 19ου αιώνα.

(συνεχίζεται...)

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

(συνέχεια...)

----"Έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη μου από “καθώς πρέπει” εργασιακούς χώρους και πίστεψέ με, κανένα από τα γνωστά καθίκια του τρικομματισμού δεν θα αισθανόταν άνετα με έναν, ανοιχτά συνειδητοποιημένο ή συνδικαλιζόμενο, αναρχικό, κομμουνιστή ή εθνικιστή στην εταιρία ή στο γραφείο τους."----

Προσωπικά, όπου κι αν δούλεψα (η αλήθεια είναι όχι σε τόσο "καθωσπρέπει" περιβάλλοντα, μάλλον σε πιο ταπεινές καταστάσεις, πάντα εκτός ακαδημαικού χώρου και όλα τα παρεμφερή) δεν γνώρισα ποτέ αναρχικό ή εθνικιστή συνδικαλιστή. Ίσως έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Αν πάλι έχεις υπόψιν σου αναρχικές ή εθνικιστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις (εδώ ή έξω) θα ήθελα να τις μάθω. Το μόνο που υπέπεσε στην αντίληψή μου είναι μια πρόσφατη "αναρχοσυνδικαλιστική" οργάνωση-φάντασμα με έναν τύπο που έχει πιάσει στασίδι στις εκπομπές της Γιάμαλη (το ξαναλέω, "πολλές πόρτες"), και κάτι ναυαγισμένες πρωτοβουλίες για πρωτοβάθμια σωματεία στους κούριερ, αν όμως υπάρχει και κάτι άλλο μετά χαράς να το ακούσω... Επίσης, κάπου άκουσα ότι αναβίωσε λέει η θρυλική CNT στην Ισπανία, αλλά εδώ νομίζω έχουμε κανονική χιπστεριά κάποιων μερακλήδων ρετρολάγνων με PhD στην Νεότερη Ιβηρική Ιστορία, και τίποτα περισσότερο.

Μη γελιόμαστε, το πρόσφατο κυνήγι μαγισσών εναντίον των social conservatives και των πιστών χριστιανών στην δύση, δεν συγκρίνεται επ' ουδενί με τις τυχόν διώξεις οπαδών άλλων ιδεολογικών ρευμάτων (αν υπάρχουν, που προσωπικά αμφιβάλλω) την ίδια περίοδο. Απολύσεις και διά βίου στιγματισμός για ένα λάικ σε μια pro-life σελίδα στο fb, αλήτικα πεσίματα για ένα τραμπικό yard sign και κοινωνικός οστρακισμός κατά των "αρνητών" του κοροδοιού (το πιάσατε το υπονοούμενο; για να κάνει ομοηχία με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος) ήταν ο κανόνας μέχρι και το τέλος του εθνολαικιστικού "τρόμου". Από το '15 και εντεύθεν, ασκήθηκε ψυχολογική, οικονομική, ακόμα και σωματική τρομοκρατία (εδώ και με την συνδρομή της παρακρατικής αντίφα), σε ολόκληρους πληθυσμούς "απροσάρμοστων". Εδώ έκαιγαν ολόκληρες πόλεις και χωριά και έβαζαν τους blue-collar κακομοίρηδες να κάνουν κανονικό kneeling με την μούρη στο χώμα, ανόσια τελετουργικά στον 4οβιομηχανικό Βάαλ, τι λέμε τώρα και τι πάμε να συγκρίνουμε; Καθήστε καλά, βδελυρές λαικάτζες, φάτε κοροδοιούς, μπόλια, "κλιματικές αλλαγές", ανοιχτά σύνορα, φορολογική καταλήστευση για να χρηματοδοτηθεί ο πράσινος Λεβιάθαν, αρκεστείτε στα food stamps και τα οπιοειδή για παρηγοριά, γιατί αν κάνετε πως κουνιέστε θα σας κάψουμε ζωντανούς. Αυτό, μέσες άκρες, ειπώθηκε από τις Ελίτ και τα ακτιβιστικά παραμάγαζα το "θερμό" καλοκαίρι του 2020.

Στο ιδεολογικό εποικοδόμημα των διωκόμενων φτωχοποιημένων δυτικών μαζών, ("του καρκίνου της ανθρωπότητας" κατά τους woke) δεν περιλαμβάνονται αναρχίες, φιλοσοφικοί μηδενισμοί και παπαρολογίες από τα έγκατα των εξεγερμένων αμφιθεάτρων των αμερικανικών 60s. Στην προκειμένη περίπτωση παρατηρούμε την προσφυγή στον νατιβισμό ως μορφή άμυνας και την οχύρωση πίσω από καταρρέοντες προ-μεταμοντέρνους θεσμούς όπως η Εκκλησία, το Έθνος και η οικογένεια.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή ο αντίπαλος είναι άλλος, δεν έχει νόημα η ενδελεχής μελέτη του φαινομένου του μεταμοντέρνου μητροπολιτάνικου αναρχισμού και της αντίφα. Η πηγή είναι το πρόβλημα, όχι οι cheerleaders και τα τσικό (όσοι είναι τέτοιοι, πάντα για την κοινή συνισταμένη κάνω λόγο χωρίς ουδεμία πρόθεση να τσουβαλιάσω κόσμο).

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να μάθουν τα νέα παιδιά την ιστορία του ρομαντικού αντικαπιταλισμού, ένα επεισόδιο του οποίου είναι, όπως σωστά είπε ο συναγωνιστής παραπάνω, ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός, αλλά μόνο ένα επεισόδιό του, επουδενί δεν είναι η ολότητά του.

κάποια βοηθητικά κείμενα για τον ρομαντικό αντικαπιταλισμό, δυστυχώς δεν είναι στα ελληνικά αλλά είναι ευκολονόητα:

Figures of Romantic Anti-Capitalism
https://erfahrungsverlust.files.wordpress.com/2012/11/lc3b6wy-romanticism-article.pdf

Romanticism and economics
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanticism_and_economics

Romantic Anti-Capitalism: Tracing the theoretical roots of National Socialism
https://www.stormfront.org/forum/t1299855/

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια πάντα πρέπει να τονίζεται ότι ο πυρήνας του Ρομαντικού Αντικαπιταλισμού βρίσκεται σε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με την οικονομική-πολιτική του χιτλερισμού ως εξουσία τα έτη 1933-45. Την εξουσία αυτή οι γνήσιοι ρομαντικοί αντικαπιταλιστές την είδαν ως μια συνέχιση του καπιταλισμού με το μανδύα μιας ορισμένης αντινεωτερικής αισθητικής. Ο Niekisch, o Gottfried Benn, o Paetel, o Strasser, ο Σπένγκλερ, ο Stefan George, o Lovecraft, ο Συκουτρής είναι μόνο μερικά παραδείγματα Ρομαντικών Αντικαπιταλιστών που άσκησαν κριτική στον κυβερνώντα χιτλερισμό, ενώ χωρίς αμφιβολία είχαν όλοι γοητευτεί πριν το 1933 από τον αντιπολιτευόμενο εθνικοσοσιαλισμό.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καταλάβαμε , συναγωνιστής του Τέλμαν και του Μπρεχτ και εσύ.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάποιον που παραπέμπει στο Σπένγκλερ, στον Μπεν, στον Στράσσερ και στον Συκουτρή τον βλέπεις για κομμουνιστή;

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στρασερικός ε/σ είναι αφού θεωρεί σωστό τον εθνικοσοσιαλισμό ως πολίτευμα αλλά παρεκτροπή την εφαρμογή του από τον Χίτλερ.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το είδα σήμερα και έσκασα ένα χαμόγελο. Οι ΚΟΤΕΣ στηρίζουν ΚΚΕ!

https://www.newsit.gr/politikh/ekloges-2023-den-katevainoun-oi-kotes-stis-deyteres-kalpes-kai-anakoinosan-oti-stirizoun-kke/3782509/

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΚΟΜΠΡΑΔΟΡΟΙ: ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

https://avantgarde2009.wordpress.com/2023/04/07/neocompradors-aristeroi-pezikarioi-tou-imperialismou/

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι ΚΟΤΕΣ στηρίζουν ΚΚΕ!

+5% ο Κουτσούμπας

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://www.google.gr/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/726757/me-htupisan-epeidi-forousa-t-shirt-pou-egrafe-molon-lave/AMP/...Έχω διαβάσει περίπου 100 τέτοιες παρόμοιες ειδήσεις(Π.χ με μπλούζες για την Μακεδονία κλπ)τα τελευταία 10 χρόνια... Δηλαδή έχουμε τουλάχιστον 100 τραυματίες πατριώτες-εθνικιστες κλπ από αναρχικούς... Και φυσικά έχουν σπάσει και το τζιπ της Ναυτονομιας παλιότερα επειδή το πέρασαν για μπατσικό...

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αν διαβάζεις το νεοδημοκρατικό Πρώτο Θέμα μην περιμένεις σωστή ενημέρωση. Όχι για το συγκεκριμένο άρθρο. Γενικότερα εννοούμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το παιδί που χτυπήθηκε δεν ήταν εθνικιστής (απ'ότι δήλωσε τουλάχιστον) και αγνόησε τους συσχετισμούς πολιτικής ισχύος. Προφανώς είναι πλέον μαζικός ο αντιεξουσιαστικός χώρος και ασφαλώς δρα με τους δικούς του κώδικες συμπεριφοράς. Αν φορέσεις ένα σύμβολο που αυτοί θεωρούν ότι είναι εθνικιστικό είναι εύλογο να αντιδράσουν. Το εύλογο δεν είναι να αποτελεί κανείς εθνικιστή και να υιοθετεί λόγο φιλελεύθερου. Το παιδί στο δημοσίευμα αυτό ακριβώς έκανε. Το κύριο επιχείρημά του ήταν ότι δεν είχε καμία σχέση με τον εθνικισμό και απλώς ζήτησε την προστασία του δικαιώματος να φορά τα ρούχα και τα σύμβολα που επιλέγει ή του αρέσουν χωρίς να εστιάζει στο υπόβαθρο που διαθέτουν. Ένας φιλελεύθερος ή απολίτικος που χτυπήθηκε γιατί τον πέρασαν για εθνικιστή. Αυτή είναι η σύνοψη της υπόθεσης.

Αλλά πέρα από το να του ευχηθούμε περαστικά και ποτέ ξανά τέτοιες απαίσιες εμπειρίες δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε περαιτέρω. Εμείς δεν έχουμε δεχτεί τέτοιες επιθέσεις. Γιατί, όπως προανέφερε ο Σταμάτης, υπάρχει μέθοδος και τρόπος δράσης στο πανεπιστήμιο. Δεν θα δεις ποτέ κανένα παιδί της λέσχης, αν είναι φοιτητής σε ένα τμήμα που δεν υπάρχουν άλλα μέλη (ή αρκετά άλλα μέλη) μας, να φοράει σύμβολα που οι αντίπαλοι έχουν βάλει στο στόχαστρο ή να εμφανίζεται στις φωτογραφίες με τους υπόλοιπους της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Θα ήταν σαν να αποκάλυπτε ένας καταδρομέας την θέση του αφότου είχε διεισδύσει σε εχθρικό έδαφος.

Το να αναπαράγουμε τις φοβίες και τις αντιλήψεις των αστών είναι επικίνδυνο. Ενώ το να επιβεβαιώνουμε τις υπαρκτές παθογένειες χωρίς όμως να αντιδράσουμε δεν έχει νόημα. Σίγουρα υπάρχουν παθογένειες. Το θέμα είναι να τις σταματήσουμε. Το να καταγγέλλουμε τους αντιφασίστες γιατί συμπεριφέρονται όπως νομίζουν και γιατί σκέπτονται με αυτό τον τρόπο από κάποιο σημείο και έπειτα γίνεται ταυτολογια και χάνει το νόημα. Συμπεριφέρονται και σκέπτονται όπως θεωρούν αυτοί σωστά για τον δικό τους χώρο. Εμείς κάνουμε το αντίστοιχο στα πλαίσια δικού μας περιβάλλοντος.

Φροντίζουμε να υιοθετούμε την στρατηγική που και την σωματική μας ακεραιότητα προφυλάσσει και την προώθηση των ιδεών μας προϋποθέτει. Αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε την θέση μας με βία κάποια στιγμή, έχει καλώς. Εμείς δεν την επιδιώκουμε αλλά δεν την φοβόμαστε κιόλας. Για να κάνουμε το χατίρι και σε αυτούς που διαβάζουν Σμιτ, η πολιτική έχει και ένα πολεμικό πυρήνα. Είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει στην σύγκρουση κάποιες φορές. Το καλύτερο είναι να είσαι έτοιμος. Να άλλος ένας λόγος που καθιστά την συλλογική δράση απαραίτητη.

Από εκεί και πέρα δεν θα καθίσουμε να συζητήσουμε τι κάνει και πως το εφαρμόζει η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. στα πανεπιστήμια. Αυτά τα μαθαίνουν τα μέλη.

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ωχ, πήγε λέει στην Κύπρο η κοπριά ο Jordan o Peterson. Όσοι είστε Κύπριοι καθαρίστε τα δωμάτιά σας!

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι τύποι αυτοί είναι το ίδιο νόμισμα με τους αντιφασίστες, απλά γυρισμένο ανάποδα.

Καταπώς οι αντιφασίστες βλέπουν μόνο αρνητικά στο Χίτλερ, αυτοί βλέπουν μόνο θετικά, ουδεμία κριτική σκέψη, τίποτα.

Τέσπα, με τον Χίτλερ και τις προελεύσεις του έχουν ασχοληθεί κι ο Βεργίδης κι ο Λιμόνοφ κι άλλοι σοβαρά και όσο γίνεται αντικειμενικά, όποιος ενδιαφέρεται ας τους διαβάσει, όποιος πάλι προτιμά να διαβάζει το Κοράνι των εστιατορίων, ας κάτσει εκεί.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στο θρεντ του 41% του Κούλη φτάσαμε πάλι να μαλώνουμε για τον Χίτλερ. Πιστεύω ότι, όταν ο Κούλης φτάσει στο 63%, θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά και θα τσακωθούμε για τον Γκέμπελς. Στο 80% θα πιάσουμε τον Χίμλερ, κι όταν δεν μείνει κολυμπηθρόξυλο πάνω στη χώρα εμείς θα μιλάμε για τον Τέλμαν.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η . είπε...

Ποια η διαφορά σας με τον κρατικιστικό και αντινατοϊκό συντηρητισμό τύπου ντε Γκωλ ; Εκτός από τις ιστορικές αναφορές, στην ουσία πού θα διαφωνούσατε και πού θα συμφωνούσατε ;

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πρώτα και κύρια στο ότι δεν είμαστε στενά κρατικιστές. Δεν υποστηρίζουμε το αστικό φιλελεύθερο κράτος αλλά μια εναλλακτική διοικητική εκδοχή που να ανταποκρίνεται στις νεωτερικές συνθήκες χωρίς να είναι το μηχανιστικό κράτος της αστικής νεωτερικότητας.

Στο ότι θέλουμε τις δημόσιες παρεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούμε την συνοχή της κοινωνίας, τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις και μια εθνικά ολιστική προσέγγιση της εθνικής συλλογικότητας. Είχε ο ντε Γκωλ την ιδεολογία, την βούληση, ή το πολιτικό πρόγραμμα ώστε να κάνει τέτοιες πολιτικές και οικονομικές παρεμβάσεις; Ένα όργανο του κεφαλαίου και του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος ήταν.

Η απαρχή της Ε.Ε. αποτράπηκε από τον Ντε Γκωλ; Το αντίθετο μάλιστα. Μια διατύπωση επιφυλάξεων δεν λέει τίποτα. Την επαναλαμβάνουν και σήμερα τα ψευτοεθνικιστικά κόμματα της Μελόνι και του Σαλβίνι.

Το υπόβαθρο της ιδεολογίας του γκωλισμού δεν αντλούσε από τον Ρομαντισμό καταβολές. Η πολιτιστική πολιτική του ήταν αντιρομαντικά Δεξιά.

Δεν μπαίνουμε στο θέμα της Αλγερίας γιατί αυτό αφορά τους Γάλλους εθνικιστές. Πάντως έχει σημασία ότι ο εθνικιστικός χώρος στην Γαλλία τότε δυνάμωσε και παραμένει ισχυρός μέχρι σήμερα. Όταν οι Γάλλοι εθνικιστές έκαναν αντιληπτό τον Ντε Γκωλ και την Δεξιά ως τους μεγαλύτερους εχθρούς του γαλλικού εθνικισμού. Είναι παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 Ο/Η . είπε...

Τότε για άλλες εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως του Μιτεράν που ήταν περισσότερο κοινωνική, έχετε θετική άποψη ; Ή αντλείτε έμπνευση μόνο από αντιδημοκράτες ηγέτες ;

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί σου περνά από το μυαλό ότι αντλούμε έμπνευση από πολιτικούς άλλων πολιτικών χώρων και όχι από τον δικό μας; Από τον Ζ.Μ. Λεπέν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '00 αντλούμε έμπνευση. Από τον Ζαν Ζιλ Μαλλιαρακη κλπ.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, ο "αντι-νατοϊκος" ντεΓκωλ υπήρξε ο αρχιτέκτονας της Ε.Ο.Κ. και ο Μιτεράν του Μάαστριχτ. Τελικά αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο "κακός" Λεπέν.

Για αυτό που γράφει η λέσχη για τη δεξιά δεν είμαι βέβαιος. Αν στη "δεξιά" συμπεριλάβουμε κεντρώους και κεντροαριστερούς τότε συμφωνώ να αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό. Αν πάλι εννοήσουμε μόνο τους αυτοαποκαλούμενους δεξιούς, θα πρέπει να εξηγηθεί με επιχειρήματα γιατί ο Μακρόν είναι καλύτερος από την Λεπέν, ο Μπάιντεν από τον Τραμπ και ο Σημίτης από τον Καραμανλή. Ή γιατί ο Πούτιν πρέπει να είναι χειρότερος από την προοδευτική αντιπολίτευση στη Ρωσία -που χρηματίζεται από τον Soros και αυτό δεν είναι ακροδεξιά συνομωσιολογία. Τα πράγματα είναι σαφώς περιπλοκότερα. Με τη λογική "δεξιά - αριστερά" δεν βγαίνει άκρη και καλύτερα να την παρατήσετε πριν σας κάψει.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Συνοπτικά με τον όρο Δεξιά εννοούμε τον πολιτικό χώρο που οι ιδεολογικές του βάσεις θεμελιώνονται στην προσαρμογή κάποιων κλεμμένων ιδεών του ρομαντικού εθνικιστικού συντηρητισμού στην υποστήριξη της πολιτικής οικονομίας του φιλελευθερισμού. Συνακόλουθα η αποδοχή προτεραιότητας της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς προϋποθέτει μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Η Δεξιά είναι ο ένας πολιτικός πόλος προώθησης των πολιτικών και των συμφερόντων εκείνων των ομάδων εξουσίας που εκπροσωπούν την ιδεολογία του παγκόσμιου κράτους (είναι όρος που χρησιμοποιείται ήδη από τους Διαφωτιστές του 18 ου αιώνα), του ατομικισμού, της μετατροπής του πλανήτη σε μια παγκόσμια αγορά μεμονωμένων πολιτικών που δεν θα έχουν εθνική υπόσταση και ταξική συνείδηση αλλά θα συνεχίσουν να ζουν υπό συνθήκες προφανούς αδικίας και στρέβλωσης του ιστορικού τους προορισμού. Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά είναι πολιτικές διαφοροποιήσεις του πρωταρχικού πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού, που απευθύνονται σε διαφορετικά εκλογικά κοινά για να τα ενσωματώσουν στην ίδια προοπτική εφαρμογής του αστικού φιλελευθερισμού. Η Δεξιά υπάρχει για να μην υπάρξει αληθινός συντηρητισμός και αντιδιαφωτιστικος εθνικισμός. Η Αριστερά υπάρχει για να μην υπάρξει ανατρεπτικός σοσιαλισμός και αναρχισμός. Το Κέντρο σε πολλές περιπτώσεις είναι αχρειαστο αφού Αριστερά και Δεξιά εφαρμόζουν τις βασικές πολιτικές του αρχές. Όπου προκύπτει, πχ Μακρόν, Ποτάμι κλπ, εκφράζει την πλέον σταθμισμένη εκδοχή του φιλελευθερισμού. Αλλά η στόχευση του συστήματος δεν είναι να έχει έναν ξεκάθαρο ιδεολογικά πολιτικό χώρο. Ο στόχος του συστήματος είναι να δημιουργεί πολυσυλλεκτικα κόμματα που η ουσία της πολιτικής τους πρακτικής θα είναι φιλελεύθερη αλλά θα πρέπει με επικοινωνιακά τρικ να αντλούν υποστήριξη από εκλογικά κοινά που βρίσκονται στο μεταίχμιο του φιλελεύθερου πεδίου και θα μπορούσαν να στραφούν σε μη φιλελεύθερες επιλογές υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Αυτή είναι η γενική εικόνα που ζούμε καθόλη την νεωτερικότητα με επιμέρους προσαρμογές ανάλογα τον χρόνο και τον τόπο.

Συνεπώς η Δεξιά είναι ο κύριος και βασικός εχθρός του αληθινού συντηρητισμού και του εθνικισμού εφόσον αποτελεί έναν μηχανισμό της εξουσίας που εγκαθιδρύθηκε στην νεωτερικότητας προκειμένου να μην επιτρέπει την ενδυνάμωση του συντηρητισμού και του εθνικισμού ως δυνάμεις αντιπαράθεσης στην εξουσία της διεθνούς ελίτ του αστικού φιλελευθερισμού.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο εθνικοσοσιαλιστής Μαδούρο καταστέλλει το προδοτικό ΚΚ Βενεζουέλας

https://www.katiousa.gr/politika/diethni/kke-kato-ta-cheria-apo-to-kk-venezouelas-klimakonetai-to-kyvernitiko-schedio-anoichtis-epemvasis-enantia-sto-pcv/

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προσοχή στην χρήση των όρων. Έχει ένα ιστορικό βάρος ο κάθε χαρακτηρισμός.

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

1ον δεν είναι ΕΣ ο Μαδουρο
2ον γιατί να είναι προδοτικό το ΚΚΒ;

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εθνικοανεξαρτησιακός σοσιαλιστής ο Μαδούρο σίγουρα. Με ΚΚΒ δεν ξέρω τι παίζει.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καρατζαφέρης:

"κάποια πράγματα πενηντάρισαν. Πενηντάρισε το Κυπριακό, πενηντάρισε το Αιγαίο"

https://twitter.com/roubalita/status/1661511055426691075

Ε ρε τσαπού που έρχεται.

Συνεκμετάλλα τσεκ
Πρέσπες Κύπρου τσεκ
Κύπρος ΝΑΤΟ τσεκ

Α ρε δεξιούληδες τι σας περιμένει. Βέβαια εσείς τίποτα δεν θα καταλάβετε, γιατί τα ΜΜΕ θα σας τα περάσουν όλα αυτά ως νίκες της Ελλάδας, όπως λέει και ο παμπόνηρος Καρατζατούμπας στο τέλος.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συντηρητικοί ή αντιδραστικοί; Ο συντηρητικός δεν συντηρεί απλά τη νεωτερικότητα; Αν μιλάμε για προδιαφωτιστικά ιδεολογικά μοντέλα δεν θα έπρεπε να λεγόμαστε αντιδραστικοί;

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανάλογα που κινείται ιδεολογικά ο καθένας μας. Και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται. Αλλά ο "αντιδραστικός" ήταν αρχικά αυτός που απέρριπτε συνολικά την πολιτική συνθήκη της φιλελεύθερης νεωτερικότητας. Όχι μόνο οι ρομαντικοί. Ακόμη και οι παλιοί αριστοκράτες που ήθελαν επιστροφή στο πολιτειακό προνεωτερικο status δίχως να υιοθετούν τις ρομαντικές εθνικιστικές ιδέες, αποκαλούνταν αντιδραστικοί. Αυτοί που υιοθετούσαν τον ρομαντικό εθνικισμό και θεωρούσαν ότι έπρεπε να προσαρμοστούν οι νέες εξελίξεις στην παραδοσιακή τάξη, που δεν τις απέρριπταν εκ βάθρων, αποκαλούνταν συντηρητικοί. Ο Μπερκ για παράδειγμα ως συντηρητικός χαρακτηρίζεται. Όχι ως αντιδραστικός. Αλλά υπήρξε πολύ μεγαλύτερη επιρροή για τους ριζοσπάστες ρομαντικούς εθνικιστές που μπορούν να ερμηνευτούν ως πρόδρομοι του φασισμού, από άλλους διανοητές που ήταν αντιδραστικοί.

Όλα αυτά στην αρχή. Κατά την περίοδο του Ρομαντισμού. Στην συνέχεια οι όροι συμπλέχθηκαν. Άλλοτε χρησιμοποιήθηκαν περιγράφοντας τις ίδιες ιδέες, άλλοτε κλάπηκε ο ο όρος "συντηρητικός" από την Δεξιά (κυρίως στον αγγλοσαξονικό κόσμο) και έμεινε ο όρος "αντιδραστικός" για να χαρακτηρίσει τα φασιστικά κινήματα ή εν γένει τις ριζοσπαστικές εθνικιστικές δυνάμεις. Όμως η αρχική χρήση του όρου "αντιδραστικός" ναι μεν εξέφρασε την ολική αντιπαράθεση με τον φιλελεύθερο Διαφωτισμό αλλά δεν περιελάμβανε απαραίτητα τον ρομαντικό εθνικισμό. Ο Ντε Μαιστρ έκανε αυτό το πάντρεμα του εθνικιστικού Ρομαντισμού με την αντίδραση. Δεν το έκαναν όμως όλοι οι πρώτοι αντιδραστικοί. Υπήρξαν πολλοί αντιδραστικοί που ήταν του στυλ Μέττερνιχ (πολυεθνική αυτοκρατορία φεουδαλικου τύπου). Τα φασιστικά κινήματα όμως είχαν ως βασική θεμελιώδη αρχή τον ρομαντικό εθνικισμό ενώ και το ολοκληρωτικό κράτος ήταν μεν αντιφιλελεύθερο αλλά ταυτόχρονα ήταν και συγκεντρωτικό. Καμία σχέση με τον φεουδαλικου κατακερματισμό των πρώιμων αντιδραστικών. Επίσης τα φασιστικά κινήματα έδωσαν πολιτική μάχη με νεωτερικούς όρους (εκλογές, πορείες κλπ). Αυτά είναι κόντρα στην πολιτική νοοτροπία των πρώτων αντιδραστικών. Ακόμη και ο Ντε Μαιστρ τα απέρριπτε.

Είναι μεγάλο το ιδεολογικό μας φάσμα. Ότι ταιριάζει και εκφράζει τον καθένα. Μπορεί να χρησιμεύσει τόσο ο όρος συντηρητικός όσο και ο όρος αντιδραστικός. Αλλά χρησιμεύουν γιατί έχουν υποστεί μετασχηματισμό νοήματος στο πέρασμα του χρόνου. Ο τρόπος με τον οποίο γινόταν νοητός ο "αντιδραστικός" στον 19ο αιώνα δεν μπορεί να σταθεί σήμερα. Ως όρος πρέπει να γεμίσει με περιεχόμενα της σύγχρονης πολιτικής συνθήκης για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Όπως τον χρησιμοποιούσε ο Μέττερνιχ είναι πλέον άχρηστος. Εκτός και αν δεν μιλάμε για πολιτική σύγκρουση αλλά απλά για πολιτιστικές ομάδες κλπ.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για προοδευτικούς ανορθολογιστές στοχαστές όπως ο Max Weber και ο Dilthey ποια είναι η γνώμη της λέσχης; Αυτοί είναι ανορθολογιστές, αλλά όχι συντηρητικοί.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πώς προκύπτει ότι ο Βέμπερ ήταν ανορθολογιστής (εκτός και αν δεν εννοείς τον Μαξ, οπότε αλλάζει το θέμα) ;;;; Μην τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά. Μπορεί να μην ήταν ακραιφνής όπως οι θετικιστές αλλά όχι να τον βγάλουμε και ανορθολογιστή.

Ο Βέμπερ και ο Ντιλτάι έγραψαν μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών. Εντάξει ο Βέμπερ ήταν και πολιτικός για ένα διάστημα. Αλλά επρόκειτο για έναν φιλελεύθερο της Βαϊμάρης χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή. Στην ιστορία έμεινε ως επιστημολογος. Τι ίδιο και ο Ντιλτάι.

Δεν έγραψαν πολλά ιδεολογικά κείμενα. Δεν ήταν πολιτικοί φιλόσοφοι. Μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών έγραψαν. Και μάλιστα η μεθοδολογία τους ήταν καθαρά επιστημονική. Δεν είχε το διττό γνώρισμα της θεωρίας του Μαρξ, που ήταν και πολιτική θεωρία και μεθοδολογία κοινωνικής έρευνας. Μπορεί ο καθένας κοινωνικός επιστήμονας να χρησιμοποιήσει τα μεθοδολογικά εργαλεία του Βέμπερ και του Ντιλτάι για να ερευνήσει θέματα των κοινωνικών επιστημών χωρίς να σχετίζεται άμεσα αυτό με τις πολιτικές ιδέες που πρεσβεύει.

Αν θες την γνώμη μας για τις μεθοδολογίες τους είναι η εξής. Ήταν σπουδαίοι κοινωνικοί επιστήμονες και οι δύο. Αλλά δεν έχει σχέση αυτό με τις πολιτικές ιδεολογίες.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ένας που είναι συντηρητικός σε καιρό κοινωνικής ειρήνης, σε καιρό κρίσης ή επαναστατικής αναταραχής γίνεται συνήθως αντιδραστικός. Λέω συνήθως. Όχι πάντα. Ο κανόνας είναι όμως. Κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνει και επαναστάτης.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πρέπει να κάνεις την βασική διάκριση. Πώς χρησιμοποιείς τον όρο "συντηρητικός"; Ως πολιτική τάση διατήρησης των υπαρκτών; Αν ναι τότε συντηρητικός ήταν και ο μέσος σταλινικός της ΕΣΣΔ που δεν ήθελε την περεστρόικα. Στην ιστορία πολιτικών ιδεών δεν χρησιμοποιείται με την έννοια της τάσης ο όρος. Αλλά ως ξεχωριστή ιδεολογία με συγκεκριμένες θέσεις. Τότε αλλάζει το πράγμα. Πάμε στον Ρομαντισμό και αυτά που γράψαμε στο παρακάτω σχόλιο.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

----"Συνεπώς η Δεξιά είναι ο κύριος και βασικός εχθρός του αληθινού συντηρητισμού και του εθνικισμού εφόσον αποτελεί έναν μηχανισμό της εξουσίας που εγκαθιδρύθηκε στην νεωτερικότητας προκειμένου να μην επιτρέπει την ενδυνάμωση του συντηρητισμού και του εθνικισμού ως δυνάμεις αντιπαράθεσης στην εξουσία της διεθνούς ελίτ του αστικού φιλελευθερισμού."----

Αυτό δεν ήταν ίδιον της παραδοσιακής σ/δκρατίας; Κατά τας γραφάς, οι σ/δκράτες ήταν που γαλβάνιζαν την ριζοσπαστικότητα των εργατικών μαζών με απατηλά συνθήματα και στρογγυλεμένη (ψευδο)αντικαπιταλιστική ρητορεία, για να αποτρέψουν (υποτίθεται..) τυχόν εξεγερσιακές τάσεις της κοινωνίας και να οδηγήσουν προλεταριοποιημένα τμήματα του πληθυσμού σε ανώδυνα ρεφορμιστικά μονοπάτια. Αντίθετα οι συντηρητικοί, φύσει αντιλαικοί και κλεισμένοι στα κάστρα τας, δεν μπορούσαν να μοχλεύσουν τον (όποιον..) επαναστατικό χώρο.

Αλλά ακόμα κι αν πράγματι ίσχυε αυτή η αφήγηση στο εγγύς παρελθόν (ας πούμε χονδρικά μέχρι την έκρηξη του Α' ΠΠ) δεν νομίζω πλέον να έχουν τέτοιες δυνατότητες. Σε συνθήκες απόλυτης μιντιοκρατίας και αποιδεολογικοποίησης των πάντων, τόσο η ταμπέλα της σ/δκρατίας όσο και αυτή της κανονικής αστικής Δεξιάς δεν είναι παρά δύο πουκάμισα αδειανά, χωρίς κανένα νόημα, ούτε καν και σε στενό επίπεδο εκλογικίστικου μάρκετιν. Δλδ ίσως με εξαίρεση κάποιες εναλλακτικές/ακτιβιστικές εκδοχές της ευρωπαικής σ/δκρατίας, τύπου Κόρμπυν και Μελανσόν, δεν νομίζω κανένα κεντροαριστερό κόμμα να υπερψηφίζεται λόγω της "ριζοσπαστικότητας" που πουλάει στο πόπολο ή της (ανύπαρκτης) μαχητικής δράσης που επιδεικνύει σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Οι δε ιδεολογικές διακηρύξεις και οι συνεδριακές πομφόλυγες απευθύνονται σε απειροελάχιστους μερακλήδες που έχουν ψώνιο με την "υψηλή" πολιτική. Κατά τ' άλλα, όλοι τους, "Δεξιοί", "Αριστεροί" και ενδιάμεσοι, με βιντεάκια του τικ τοκ και προγλωσσικές αναρτήσεις στο τουίτερ ψαρεύουν ψήφους, εντός του πλαισίου της χυδαίας showbiz και της αποτελειωτικής αποβλάκωσης.

Επιπρόσθετα, (αν και εδώ υπεισέρχομαι στα του χώρου σας) είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι 2.4 εκ που έριξαν ΝΔ (και οι οποίοι είναι πάνω κάτω οι ίδιοι που στήριξαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα) δεν αποτελούν εν δυνάμει συναγωνιστές σας, που απλά παραπλανήθηκαν από ένα κάποιο κάλπικο πατριωτισμό της πλαστικής σημαίας. Άνθρωπος που έριξε Σαμαρά-Βενιζέλο τον Γενάρη του '15, και κατόπιν ΝΑΙ, αποτελεί συνειδητό και ενεργό υποστηρικτή της επίσημης και με την βούλα μετατροπής της χώρας σε ρημαγμένο αμερικανογερμανικό προτεκτοράτο. "Παραπλανημένοι" ίσως είναι οι του Φαήλου ή της Νίκης και του Μπέχλη. Κατά τη γνώμη μου πάντα, από την σκοπιά ενός αντιμνημονιακού πατριώτη, που δεν ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό ή τον Στρασσερισμό. Μπορεί βέβαια από τη μεριά σας να ισχύουν άλλες αναλύσεις.

Επίσης, όντως στην περίπτωση του εξωτερικά Δεξιού χριστιανοδημοκράτη Πούτιν Χαν φαίνονται και τα όρια (μη πω οι κίνδυνοι) μιας απλοικής αντιδεξιάς ρητορείας. Αλίμονο αν υποστηριχθεί πχ ο Yavlinsky "επειδή είναι λιγότερο δεξιός" από τον Βλαδίμηρο. Θα πρόσθετα και την περίπτωση του "θεοκρατικού" Ιράν και της αμερικανοκίνητης μποοδευτικής αντιπολίτευση ως επιχείρημα. Κατά την γνώμη μου πάντα, αν σώνει και καλά υπάρχει ανάγκη μανιχαιστικών προταγμάτων, ας πούμε για λόγους συνθηματολογίας και απεύθυνσης στον μέσο πολίτη, ο διαχωρισμός πρέπει να είναι δυτικοί vs αντιδυτικοί ή φιλελεύθεροι vs αντιφιλελεύθεροι. Το Δεξιά/Αριστερά/Κέντρο όντως δεν βγάζει πουθενά και δημιουργεί τρομερές παρανοήσεις μέχρι και προβοκάτσιες...

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

Επίσης, παρατηρώ μια τάση εκ μέρους μερίδας των ελ ΜΜΕ να παρουσιάσουν το δοτό ανδρείκελο που κεκεδίζει σαν αυτόφωτο "Ηγέτη" (με κεφαλαίο Η), που άμα λάχει κάνει δικτατορίες κατά βούληση και κατασκευάζει καθεστώτα. Ο ιδρυματικός τύπος (προιόν αιμομιξίας) που ούτε σακάκι δεν του επιτρέπεται να αλλάξει χωρίς non paper από τους έξω, μετατράπηκε από την Κυριακή σε επίδοξο Μουσολίνι. Τρίχες... Αν μείνει επί μακρόν στην εξουσία θα είναι αποκλειστικά ελέω DC και Βρυξελών και ΜΟΝΟ. Αν και απ' ό,τι φαίνεται, τα υπερεθνικά αφεντικά αλλάζουν τοπικούς ανθυπάτους με την συχνότητα που ο ΟΣΦΠ διώχνει προπονητές. Βολεύουν περισσότερο βραχύβιες κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. ΓΑΠ για Καστελόριζο και εισαγωγή στα μνημόνια, Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης για εδραίωση και περαιτέρω επέκταση της μνημονιακής κατάστασης, Τσίπρας-Καμμένος για μνημόνιο 3 και ίσως ως βαλβίδα εκτόνωσης των μαζικών αντιδράσεων. Και τώρα Κούλις για το τελείωμα της βρώμικης δουλειάς και την επισημοποίηση της βασαλοποίησης. Σε δυο χρόνια, πιστεύω, με την ολοκλήρωση του μνημονιακού κύκλου, θα τον έχουν αλλάξει για να φέρουν μια πιο "καθωσπρέπει" και λιγότερο τοξική μεσαιοχωρίτικη κυβέρνηση. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, ίδωμεν...

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το γράψαμε αυτό που αναφέρεις. Η Αριστερά υπάρχει για να μην υπάρξει ενδυνάμωση των σοσιαλιστών ρευμάτων του κομμουνισμού, του αναρχισμού κλπ. Η σοσιαλδημοκρατία θεωρείται Αριστερά. Δεν είναι κέντρο. Ασχέτως πως έγινε νοητή στην Ελλάδα λόγω της θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ένωση Κέντρου. Υπό κανονικές συνθήκες η σοσιαλδημοκρατία είναι Αριστερά (δημοκρατική, μη κομμουνιστική και τα ρέστα).

Κατά τον ίδιο τρόπο η Δεξιά υπάρχει για να μην υπάρξει αληθινός συντηρητισμός η φασισμός/νεοφασισμος, Ε/Μ κλπ.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ε να δώσουμε βρε παιδί μου νόημα στον αντιδραστικό σήμερα.

Αντιδραστικός στην παλιά βιομηχανική επανάστα, όποιος δεν ήθελε ατμομηχανές, φουγάρα και χρηματιστήριο.

Αντιδραστικός στη νέα βιομηχανική επανάστα, όποιος δεν θέλει ChatGPT, ρομποτοποίηση επαγγελμάτων και Bitcoin.

Με αυτή την έννοια, και μόνο, έχει πραγματικό και ζωντανό νόημα να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως αντιδραστικός σήμερα.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συντηρητισμός είναι η ταξική ειρήνη. Αντίδραση είναι ο ταξικός πόλεμος από τη μεριά των αστών. Ο μόνος τίτλος που ταιριάζει σε εμάς τους επαναστάτες είναι ο προλεταριακός διεθνισμός.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στους κομμουνιστές επαναστάτες. Όχι στους εθνικιστές επαναστάτες.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν αλλάξεις τον προλεταριακό διεθνισμό με προλεταριακό εθνικισμό θα συμφωνήσω. Εθνικισμός από τα αριστερά και σοσιαλισμός από τα δεξιά. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς και ο όρος συντηρητικός έχει ταλαιπωρηθεί από την δεξιά. Ειδικά στις μέρες μας..
C.Φ.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η σκατα στην προοδο είπε...

Είμαστε αυτοί με τα μαύρα πουκάμισα που μία πρωία του 1922 ξεκινούσαμε την πορεία προς τη Ρώμη με όλα τα squadristi και τους υπόλοιπους συντρόφους.

Είμαστε αυτοί που έναν Νοέμβριο στα 1923 ήμασταν σε μια μπυραρία του Μονάχου και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε την εξουσία με τα όπλα.

Ίσως εσύ σύντροφε που διαβάζεις να ήσουν αυτός που θα σκοτωνόταν μπροστά μπροστά και θα έβαφες με το αίμα σου το λάβαρο.

Είμαστε αυτοί που μιαν αυγή τον Νοέμβριο του 1936, στη φυλακή του Αλικάντε αναφωνούσαμε «Ζήτω ο Θάνατος» ενώ μας εκτελούσαν τα εχθρικά όπλα.

Είμαστε αυτοί που ένα βράδυ τον Νοέμβριο του 1938, μας στραγγάλιζαν τα καθεστωτικά όργανα σε ένα απόμερο δάσος της Ρουμανίας, αφήνοντας μπόλικο μίσος στους συναγωνιστές μας για εκδίκηση.

Είμαστε αυτοί που το 1956 στην Ουγγαρία μας πατούσαν τα τανκς των Σοβιετικών για να αιματοκυλήσουν την εξέγερσή μας.

Είμαστε αυτοί που ρίξαμε τις πρώτες μολότοφ στη Γαλλία, στις συγκρούσεις με την αστυνομία και τους αριστερούς στα τέλη της δεκαετίας του 60.

Είμαστε αυτοί που δολοφονηθήκαμε δεκάδες φορές σε κάποια πόλη της Ιταλίας τη δεκαετία του 70.

Είμαστε αυτοί που φυλακιστήκαμε σε κάποια πόλη της Γερμανίας και που απαγόρευσαν την ύπαρξή μας.

Είμαστε αυτοί που καταδικαστήκαμε στη Αυστρία και στην Πολωνία για τις απόψεις μας στα δικαστήρια του κράτους.

Όπως και να χει είμαστε αυτοί που πάντα ήμασταν … αντιδραστικοί.

Πάντοτε κυνηγούσαμε και κυνηγάμε το ακατόρθωτο. Είμαστε το αντίπαλον δέος της σήψης και της παρακμής.

Είμαστε αυτοί που όπως λέει ο μέγιστος Νίτσε, «αγωνιζόμαστε για το απαγορευμένο» και αυτό πρέπει να κάνουμε ως το τέλος του κόσμου.

Διανύουμε το ζενίθ του καπιταλισμού και την πτώση της ηθικής. Ας αναλογιστούμε Έλληνες συναγωνιστές το ποιοι πραγματικά είμαστε και ας σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων όπως τόσοι άλλοι εκατομμύρια σύντροφοι!

Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που σταθήκαμε πάντα εμπόδιο απέναντι σε συστημικές λογικές. Αυτοί που κατέβασαν το σύμβολο του κράτους και στη θέση του ύψωσαν το δικό τους.

Για την Ελλάδα που θέλουμε, για τον Εθνικισμό που διεκδικούμε και μας στερήσαν …

Αντιδραστικός

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ωραία σύνοψη αν αναγνωστεί ως μπροσούρα.
Δεν μπορεί να σταθεί αν αναγνωστεί ως ανάλυση.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

χαχαχα το νατο και το ευρώ σας έφταιξαν όχι τα κλεψιμαίικα ΝΔ Πασοκ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχανε χρόνο με επικοινωνιακές διαπραγματεύσεις και στρωνόταν να νοικοκυρέψει το κράτος θα βγαίναμε από την κρίση. Ας ελπίσουμε η επόμενη αριστερή κυβέρνηση να δουλέψει περισσότερο. Μόνο μην αρχίσουν να κλέβουν και αυτοί! Αλλά τι να κλέψουν; Έμεινε και τίποτα; Αριστερή στροφή χρειαζόμαστε όχι να φύγουμε από την ευρωπαϊκή ένωση και το νατο για να κάνουμε παρέα στην Ουκρανία.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τα έχεις μπλέξει και ποιος θα σε ξεμπλέξει. Η σπατάλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έγινε υπό την εποπτεία και την ενθάρρυνση εκείνων που δημιούργησαν το ευρώ. Εκείνων που προστάτευσαν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ όταν αλλοίωσε τα στοιχεία για να υπάρχει η πρόφαση του μνημονίου. Εκείνων που κράτησαν την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όρθιο όταν το κίνημα των αγανακτισμένων έδειχνε ικανό να τους στείλει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο Μένιο με τις ατάκες του). Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο, δυστυχώς ή ευτυχώς. Και αν συγκρουστούμε με Ε.Ε. και ΝΑ ΤΟ θα έχουμε άλλες παρέες. Όχι την Ουκρανία.

Αλβανός είσαι; Δεν ρωτάμε ειρωνικά. Απλά η επιχειρηματολογία σου θυμίζει την γραμμή που δίνει η αλβανική πρεσβεία στους εν Ελλάδι μετανάστες της.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''παρατηρώ μια τάση εκ μέρους μερίδας των ελ ΜΜΕ να παρουσιάσουν το δοτό ανδρείκελο που κεκεδίζει σαν αυτόφωτο "Ηγέτη" (με κεφαλαίο Η), που άμα λάχει κάνει δικτατορίες κατά βούληση και κατασκευάζει καθεστώτα. Ο ιδρυματικός τύπος (προιόν αιμομιξίας)''

και εσυ ρε c κοψε κατι τωρα.. τι ''αιμομιξιες'' και αποκρυφα τελετουργικα, σιγα μην ειναι και ο Αντιχριστος ο περι ου ο λογος. ενα εξωγαμο ειναι εκει περα, ενα επιπολαιο λαθος του ''τακα τακα''. στα ντουζενια του ητανε, θα ειχε κοπανισει κατι τις παραπανω εκεινη την μοιραια νυχτα, ε.. δεν ηθελε και πολυ να γινει ο,τι εγινε..

βεβαια.. ο αλογοπληκτος ιερεας απο την σαλονικη εχει υποστηριξει επισημα και δημοσια σε διαδυκτιακη του εκπομπη και την ''αλλη εκδοχη''. εχει αφησει και υπονοιες περι αποκρυφισμου. παντως, μαρτυρια του ''σαν ρα'' π χατζηστεφανου που ητανε συμμαθητης με τον ζαβο στο Κολλεγιο, κανει λογο για εντελως προβληματικο και διανοητικα καθυστερημενο ατομο. οπερ εδει δειξαι...

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε. Με συγχωρείτε που ανοίγω άσχετο θέμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δε γνωρίζω γιατί είμαι νέος και ασχολούμαι λίγους μήνες. Παρατηρώ ότι τελευταία στον εθνικιστικό χώρο δυναμώνει πολύ το ρεύμα των σατανισμού. Οι περισσότεροι δεν το εκφράζουν ευθέως, αλλά το εκδηλώνουν έμμεσα, κυρίως μέσω της μουσικής και συμβόλων που φορούν. Από που ακριβώς προέκυψε η σύνδεση εθνικισμού και σατανισμού; Στην αρχή πίστευα ότι είναι μια υπερβολική αντίδραση ενάντια στον χριστιανισμό αλλά διαπιστώνω ότι το πιστεύουν στ' αλήθεια. Ποιος ο λόγος να δηλώνει κάποιος σατανιστής και όχι παγανιστής ας πούμε; Κατά τη γνώμη μου ίσως υπάρχει εμπλοκή των υπηρεσιών για να μας αμαυρώσει

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Που το παρατηρείς αυτό φίλε; Εμείς γιατί δεν το βλέπουμε; Αν ισχύει αυτό που γράφεις προφανώς είναι κατευθυνόμενο από μυστικές υπηρεσίες. Αλλά η περιγραφή σου δεν βοηθάει να το εντοπίσουμε. Τι εννοείς ότι φορούν σατανιστικα σύμβολα; Ποιους έχεις κατά νου;

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μαζευτήκαν τα 14χρονα να μας κουνήσουν το δάχτυλο για black metal και nsbm.... Ρε μάγκες αν δεν γνωρίζετε κάτι μην παίρνετε θέση. Σαν κάτι άλλους βλάκες στο γνωστό μπλογκ του χώρου που έβριζαν τον Μποβιάτσο γιατί πέρασαν το σύμβολό του σαν φιλονατοϊκό ενώ ήταν το σύμβολο των casuals... Πώς φαίνεται ότι τον χώρο τον πλαισιώνουν άτομα που δεν έχουν σχέση με μπάλα, δρόμο και μουσική. Μόνο με hoi4 και edits στο ίντερνετ

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εντάξει και 14χρονοι να είναι οι αναγνώστες δεν είναι κακό να ρωτούν. Αν δεν ρωτήσουν δεν θα λυθούν οι απορίες τους.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μα ακριβώς επειδή είμαι μικρός σε ηλικία σας ρωτώ. Βλέπω μερικούς στα social να βάζουν προφίλ με πενταλφες και να ταυτίζουν ελληνισμό και σατανισμό ως εχθρό του Εβραϊσμού, προωθώντας τα ανάλογα συγκροτήματα με gothic αισθητική

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καταρχάς πολλές φορές τα σύμβολα και τα εξώφυλλα των δίσκων έχουν καθαρά συμβολικό και όχι ουσιαστικά θρησκευτικό περιεχόμενο. Συνεπώς δεν υπάρχει σατανισμός αλλά μια αισθητική του ρομαντικού κακού. Το θέμα μένει μόνο σου αισθητικό πεδίο και δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο. Σε άλλες περιπτώσεις είχαμε μεταβολές. Κάτι που παρουσιαζόταν με την αισθητική του ρομαντικού κακού και ύφος που παρέπεμπε στον σατανισμό αργότερα μετακινήθηκε στον παγανισμό (πχ το κλασικό παράδειγμα των Bathory). Σε γενικές γραμμές μην παίρνεις κατά γράμμα στίχους και στυλ συγκροτημάτων. Έχουν δει πολλές αλλαγές τα μάτια μας στο heavy metal εδώ και τριάντα χρόνια. Τα περισσότερα είναι απλά στυλ και πόζα. Δεν υπάρχει ιδεολογικό ή θρησκευτικό βάθος.

Πάντως δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν τέτοιες τάσεις στον εθνικιστικό χώρο. Αν υπάρχουν καλά θα κάνεις να τις αγνοήσεις. Θα είναι τίποτα γελοιοτητες ή κάποια νεανική επιδερμική φάση που θα ξεπεραστεί μόλις τα συγκεκριμένα παιδιά αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μέχρι Νοέμβρη 1938 και Κοντρεάνου καλά τα πήγαινες.

Μετά μου βάζεις την εν γένει μανιπουλαρισμένη από τις μηχανορραφίες της CIA μικροαστική εξέγερση στην Ουγγαρία ως κάτι δήθεν δικό μας, και καταλήγεις σε μεταψυχροπολεμικά χουλιγκανοσκηνικά στους δρόμους της Αυστρίας μεταξύ γκρουπούσκουλων.

Και μπαίνει μετά και ο Νίτσε και χάνεται το μέτρο.

Όχι.

Δεν είμαστε κάποιοι που νομίζουν ότι πολεμάνε για τον εθνικισμό αλλά στην πραγματικότητα, στην αντικειμενική ιστορική ολότητα, διευκολύνουν συμφέροντα εχθρικά προς τον εθνικισμό.

Δεν είμαστε οι Γερμανοί NPDαίοι που πυροβολούν μεροκαματιάρηδες Έλληνες στο Μόναχο.

Δεν είμαστε οι Ιταλοί settantisti που χωρίς να το συνειδητοποιούν συμμετείχαν στη "στρατηγική της έντασης" των μυστικών υπηρεσιών.

Δεν είμαστε οι Κροάτες του '93.

Δεν είμαστε οι Ουκρανοί του '23.

Σκέψου, αν ο "εθνικοσοσιαλισμός" όλων αυτών έγινε τόσο εύκολα υποχείριο ΝΑΤΟικών συμφερόντων, διαβρώθηκε, και οι ίδιοι έγιναν συνειδητά στρατιωτάκια των Κλίντον, τι σόι "εθνικοσοσιαλισμός" είναι; Τι αντισώματα (δεν) έχει, για να μπορέσει μια CIA να τους θέσει τόσο εύκολα στην υπηρεσία της;

Δεν είμαστε αυτοί που μισούν το τάδε έθνος και λόγω αυτού τα κάνουν πλακάκια με ένα άλλο, πολύ πιο επικίνδυνο.

Είμαστε αυτοί που μισούμε τον καπιταλισμό, όχι τα έθνη.

Είμαστε με Μουσολίνι, Ρεμ, Κοντρεάνου, Χοσέ Αντόνιο, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή αυτοί δεν έγιναν ποτέ τσιράκια κάποιας ιστορικής διαδικασίας που διευκόλυνε τον διεθνή καπιταλισμό. Σε αντίθεση με τους μεταπολεμικούς νεο"ναζί", αυτοί διατήρησαν τη θέλησή τους ανεξάρτητη. Αυτοί έκαναν πράξη την Τρίτη Θέση. Δεν πήγαν ούτε με τους καπιταλιστές ενάντια στους κομμουνιστές, ούτε με τους κομμουνιστές ενάντια στους καπιταλιστές. Πήγαν μόνοι τους ως το τέλος.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο ντε Μαιστρ δεν θεωρείται δεξιός; Αφού η δεξιά σχηματίστηκε ως αντίδραση στην επανάσταση.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 Διαγραφή
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η Δεξιά πήρε την "ονομασία" της από την θέση που κατέλαβαν οι φιλικοί προς την μοναρχία βουλευτές στο μετά την επανάσταση γαλλικό κοινοβούλιο. Τι σχέση είχε ο Ντε Μαιστρ με αυτό; Προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Επίσης το ότι η Δεξιά σχηματίστηκε ως αντίδραση στην επανάσταση είναι μια γενίκευση. Αντίδραση στην γαλλική επανάσταση δεν σημαίνει και συνολική αντίδραση στον φιλελεύθερο καπιταλισμό. Σημαίνει αντίδραση στην εκδοχή που έδωσε στον φιλελευθερισμό η γαλλική επανάσταση. Κάποιοι βουλευτές ήταν όντως συνολικά ενάντιοι στην φιλελεύθερη νεωτερικότητα. Όπως ο Bonald που είχε και προφασιστική σκέψη. Πολλοί άλλοι όχι. Επίσης το κοινοβούλιο συνέχισε να λειτουργεί όπως το διαμόρφωσε η γαλλική επανάσταση ακόμη και μετά την επιστροφή των ultra Βουρβόνων στην εξουσία με βασιλιά τον Κάρολο.

Ήταν πιο περίπλοκα τα πράγματα ακόμη και λίγα χρόνια μετά. Φαντάσου σήμερα που η γαλλική Δεξιά των γκωλιστων υποβάλει τα σέβη της στην γαλλική επανάσταση. Ακόμη και οι λεπενικοι το κάνουν σε κάποιο μετρημένο βαθμό.

Δεν βοηθάει η τομή Δεξιά/Αριστερά την μελέτη του εθνικιστικού φαινομένου. Αλλά και δεν έχει σχέση με την δική μας ιδεολογία η Δεξιά. Είναι ο πρώτος εχθρός μας.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Προς το παιδί που γράφει για τους "Ουκρανούς του 23". Πρώτον στον ρωσικό εμφύλιο μετείχαν εθνότητες από ολόκληρη την αυτοκρατορία όχι μόνο Ουκρανοί. Εσύ ως εθνικιστής και θαυμαστής του Μπενίτο θεωρείς υποκινούμενους τους εκατομμύρια μαχητές της λευκής φρουράς που για δικούς τους λόγους δεν ήθελαν κυβέρνηση μπολσεβίκων; Ήταν πράκτορες της cia (που δεν υπήρχε τότε αλλά νταξ) οι ήρωες του ρωσοϊαπωνικού πολέμου και οι παραδοσιοκράτες μοναρχικοί; Πάντως οι Ρώσοι ΕΜ δέχονται τους λευκούς ως κληρονομιά τους.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν εννοεί το 1923 αλλά το 2023.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η άποψη της λέσχης για την πλατφόρμα του ediktyo που υπήρχε παλιότερα; Είναι εφικτό στο σήμερα να ξαναοργανωθεί η αυτονομία σε τέτοιο εύρος ή χάθηκε αυτή η δυναμική οριστικά;

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ήταν ενδιαφέρον εγχείρημα αν και δεν συμμετείχαμε εμείς. Δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε στο ερώτημα που θέτεις. Σίγουρα δεν υπάρχει ο αριθμός των ενεργών που υπήρχε τότε. Δεν υπάρχει το skinhouse ως σημείο συγκέντρωσης. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν πρόσωπα που να έχουν την όρεξη του Κώστα, του Χρήστου και των υπολοίπων ραδιοφωνικών παραγωγών. Ή αν υπάρχουν παιδιά με τις γνώσεις σε ιδιαίτερα μουσικά ρεύματα του παραγωγού που έκανε την ροκαμπίλι εκπομπή. Δεν ξέρουμε επίσης αν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν ΑΕΠΙ κά τα ρέστα που είναι απαραίτητα για να επιτραπούν οι μουσικές εκπομπές. Τέλος δεν ξέρουμε αν έχουν γεφυρωθεί οι παλαιότερες διαφορές των συντελεστών του δικτύου ή αν υπάρχουν νέα παιδιά που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς.

Από την άλλη στα θετικά είναι ότι δεν υπάρχει η ανταγωνιστική προς την αυτονομία νεολαία της ΧΑ. Δεν υπάρχει η εποπτεία του δικτύου από άτομα της Δεξιάς που πλέον έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος τους όντας σε διάφορα δήθεν συντηρητικά think tanks. Είναι πιο δυνατή η αντιδογματικη αντιφετιχιστικη τάση στον χώρο της αυτονομίας.

Σε γενικές γραμμές όμως οι αδυναμίες είναι περισσότερες από τα θετικά δεδομένα του παρόντος. Μακάρι να γινόταν ξανά κάτι αντίστοιχο αλλά το θεωρούμε προς το παρόν δύσκολο. Τα βασικά προαπαιτούμενα είναι δύσκολο να βρεθούν.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εδώ φυγάδευσαν τους μεσαίου βεληνεκούς πράκτορες Χριστοφοράκο-Καραβέλα, και θα αφήσουν να δικάσουμε τον Κούλη; Καλά σας λένε τα παιδιά. Κοίτα να δεις που οι ανορθολογιστές ρομαντικοί είναι τα άτομα με την περισσότερη κοινή λογική μέσα στο χώρο.

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Άλλο πράγμα η υποταγή στον ορθολογισμό ως δογματικής μεθοδολογίας ανάλυσης και αντίληψης της πραγματικότητας που οι ρομαντικοί απορρίπτουμε και άλλο η χρήση της λογικής με εμπειρικό τρόπο που υιοθετούμε.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

1) ο μουσολινι ηταν στο payroll των βρετανικων μυστικων υπηρεσιων απο το 1916 (ελεω α παγκοσμιου και της ''εθνικης'' στασης που κρατησε). ο τσωρτσιλ στα 1926 δηλωσε: ''αν ημουν ιταλος θα ημουν φασιστης''. δεν ηταν θεμα αστικης προληπτικης αντεπαναστασης, οχι μονο..

2) ο ιταλικος φασισμος ως κινημα πριμοδοτηθηκε γερα απο τους μεγαλογαιοκτημονες του Παδου, απο μπατσους καραβαναδες και δικαστικους (το βαθυ κρατος..) με σκοπο την καταστολη της ''ερυθρας απειλης'' (ειχε προηγηθει η ''κοκκινη διετια'' 1919-1920). απο το 1921 με την εισοδο του εθνικου φασιστικου κομματος στον διευρυμενο φιλελευθερο συνασπισμο του τζιολιττι (εθνικο μετωπο) και με την αποχωρηση αρκετων ριζοσπαστων της αριστερας (εθνικοι συνδικαλιστες με αναρχοσυνδικαλιστικες καταβολες, μποεμ φουτουρια κτλ), ο κινηματικος ιταλικος φασισμος μετατραπηκε σε παρακρατικο μηχανισμο και παραστρατιωτικη προεκταση του φιλελευθερου αστικου κρατους και σε ενοπλη εμπροσθοφυλακη της μεσαιας ταξης. μεχρι το 1922, στην ιταλια βρισκοταν σε εξελιξη ενας ανοικτος εμφυλιος πολεμος..

3) ο φασισμος ως καθεστως αντιμετωπιστηκε ευμενως απο το παραδοσιακο ιταλικο κατεστημενο. υπαρχει η περιφημη δηλωση τζιολιττι: ''ο φασισμος ειναι κομματι του φιλελευθερισμου''. ηταν κοινος τοπος οτι ο καθεστωτικος φασισμος ειναι βαθια φιλελευθερος με την εννοια οτι σεβεται την ελευθερη οικονομια και την ιδιωτικη πρωτοβουλια. απλα θα επεφερε ορισμενες ''αναποφευκτες'' αλλα προσωρινες (οπως ηλπιζε το παραδοσιασκο αστικο κατεστημενο) τροποποιησεις στην λειτουργια της πολιτικης διαδικασιας και στην δομη του κρατους. μαντεψτε γιατι.. βεβαια στον ιταλικο φασισμο (σε αντιθεση με τους ναζι που επρεπε πρωτα να καψουν το ραιχσταγκ σε διαστημα ενος μηνος απο την εκλογικη τους νικη), πηρε 3 χρονια και μια στυγερη δολοφονια (υποθεση ματεοτι) εως οτου μετραπει σε ανοικτη δικατορια μετα την περιβοητη ομιλια του μουσολινι στο κυνοβουλιο (3-1-1925). η αστικη ακροδεξια της εποχης εδωσε στελεχη, διανοουμενους και μελη της. οι μεγαλοβιομηχανοι του βορρα εδωσαν λεφτακια. η εκκλησια εκανε δουλιτσες (ειδικα μετα τον κονκορδατο του λατερανου το 1928). ο ''κρατικος κορπορατισμος'' και το ''συντεχνιακο κρατος'' λειτουργησαν προς οφελος των μεγαλοβιομηχανων, ηταν τροπος τιθασευσης και εμμεσης καταστολης του ''εσωτερικου εχθρου''. μονο μετα το συνεδριο της βερονα τον δεκεμβριο του 1943 και μεσα σε συνθηκες ανοικτης γερμανικης κατοχης ο μουσολινι θυμηθηκε τον περηφανο ''κοκκινο φασισμο'' του 1919-1921 και αρχισε να κανει λογο για συμμετοχη των εργατων στην διοικηση και στα κερδη των εργοστασιων..

3) ''πισω μου βρισκονται εκατομυρια''. η περιφημη φραση του θειου ντολφυ που μπορει ερμηνευθει με διαφορους τροπους.. ο κρουπ, οι γιουνκερς, οι γερμανοι μεγαλοβιομηχανοι, ο ζημενς.. αυτος ηταν ο αντικειμενικος ρολος του γερμανικου εθνικοσοσιαλισμου. οσοι πιστεψαν στο αντιθετο (κατι στρασσερ και κατι ρεμ) τους εφαγε το μαυρο σκοταδι

4) δεν ειναι μονο οι σημερινοι ουκρανοναζι και οι νεο-ουστασα του 1993 που δουλευουν για αλλοτρια/δυτικα/αμερικανογερμανικα συμφεροντα.. και οι ελληνοφωνοι ταγματασφαλιτες του '43-'44 αφου πρωτα πηραν οπλα απο τους γερμανους και εδωσαν ορκο στο εικονισμα του φυρερ, μεταπολεμικα μια χαρα συνεργαστηκαν με τους νεους κατακτητες. '44-'46 με τους αγγλους και απο τον μαρτιο του '47 με τους αμερικανους. μια χαρα.. η ιδια ακριβως διαδικασια επαναληθηκε σε ολοκληρη την μεταπολεμικη ευρωπη. απο ποιους στελεχωθηκε η ιταλικη γκλαντιο; η ελληναραδικη κοκκινη προβια; οι γερμανικες μυστικες υπηρεσιες και το γερμανικο (οικονομικο και στρατιωτικο) βαθυ κρατος; στην σκανδιναβια και στις κατω χωρες τι φαση παιχτηκε; ηταν ή δεν ηταν στρατηγικη η συμμαχια του φτανκο με τους αμερικανους απο το 1950 και μετα;

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανοίγεις πολλά θέματα που έχουν πολύ ενδιαφέρον. Δεν γίνεται να συζητηθούν όλα στο πλαίσιο ενός σχολιασμού. Μπορούμε να κάνουμε σταδιακά άρθρα πάνω στα θέματα που ανοίγεις, οπότε θα είναι εφικτό να συζητηθεί το καθένα ξεχωριστά.

Πάντως εμείς γουστάρουμε τον περήφανο κόκκινο φασισμό, τον προφασισμό τον νεοφασισμό του Ραούτι και του Τύνταλ, τον εθνικομπολσεβικισμό, τον στρασερισμο, τον παραδοσιοκρατικό σοσιαλισμό του Ράσκιν, τον πολιτικό Ρομαντισμό κοντολογίς.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άρα μας λες ότι ο φασισμός και ο ΕΣ ειναι συστημικές ιδεολογίες και μοναδική επαναστατική ιδέα είναι ο κομμουνισμός.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο γνήσιος ΕΣ ήταν αυτός του Γκρέγκορ Στρασερ. Ο αληθινός φασισμός ήταν αυτός του Σαλο. Και τα δύο ήταν από τα πλέον αντισυστημικα κινήματα της νεωτερικότητας.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

5) η σχεση φασισμου/ε-σ και αποκρυφισμου/αριστερης ατραπου ειναι παλια (και πονεμενη) ιστορια. ξεκιναει στον μεσοπολεμο, συνεχιζεται μεταπολεμικα και κορυφωνεται στις μερες μας στα πλαισια του new age και του μεταμοντερνου anything goes. οι νιτσεικες καταβολες και η δυναμικη/δαρβινικη/αριστοκρατικη/παγανιστικη θεαση του κοσμου επιτρεπουν τετοιου ειδους προσληψεις. η λατρεια της δυναμης και της ισχυος, η απεχθεια για τους ανισχυρους και τους αδυναμους, η πιστη στην φυσικη ανισοτητα (των ατομων/των φυλων/των πολιτισμων), η αποθεωση του κρατους και της Εξουσιας (το ε κεφαλαιο..), η απορριψη της ιουδαιοχριστιανικης παραδοσης (''ο μπολσεβικισμος της αρχαιοτητας'').. αληθεια, τι εμποδιζει την παγανιστικη/νεο-μυστικιστικη παραδοσιοκρατια (γκενον και εβολα και μαξιμιανη πορτας και μιγκελ σερανο και αλλοι..) απο το να προσλαβει πιο σκοτεινες και αποκρυφες εκφρασεις σε συμβολικο, σημειολογικο, αλληγορικο ή ακομα και οντολογικο/θειστικο επιπεδο;

αυτα που καταμαρτυρουν οι συγγραφεις της ''αυγης των μαγων'' ειναι τοσο τραβηγμενα απο τα μαλλια; (''τι ειναι φασισμος; γκενονισμος συν τανκς''). οι εμμονικες αποκρυφιστικες ενασχολησεις του χιμλερ, ο ξεκαθαρος νεοπαγανισμος του γ ραιχ, η αγριοτητα και ο ανορθολογισμος της ''τελικης λυσης'', τα ταξιδια στο θιβετ, το ειδικο υπουργειο περι τα αποκρυφιστικα, οι δοξασιες περι ''βριλ'' και ''επερχομενης φυλης'', η απωτατη θουλη, η κουφια γη, η μαζικη παρουσια ''μαυρορομπαδων'' βουδιστων μοναχων της αριστερης ατραπου στο ισοπεδωμενο βερολινο του 1945, η λογχη, οι αστρολογιες, ο ανυποκριτος και ειλικρινης θαυμασμος (του κατα αλλα απολιτικου) γερο-αλιστερ για τον γερμανικο εθνικοσοσιαλισμο..

παμε μεταπολεμικα τωρα. το ona και ο david mayatt τι φαση; ο μανσον (ναι, ο γνωστος) και ο αλλος ο τρελαμενος στην καλιφορνια που ιδρυσε στα 1966 το γνωστο ''ιδρυμα''; και αλλα πολλα, τι να λεμε τωρα; ο kerry bolton στην ν ζηλανδια παντως ειναι δηλωμενος. με στοες της αριστερης ατραπου, με bm fanzines, με τα ολα του. και στην καθ ημας ανατολη τα πραγματα δεν ειναι πολυ διαφορετικα. ο ''ιστορικος αρχηγος'' εγραφε ολοκληρες ποιητικες συλλογες, ετσι δεν ειναι; τα διαφορα νυκτερινα τελετουργικα των 90s αφορουσαν αποκλειστικα ανωριμους και βαριεστημενους μετεφηβους της εποχης; δεν υπηρχε και ενα καποιο ''πολιτικο'' υποβαθρο; στα 2002 δεν κυκλοφορησε συγκεκριμενο fanzine (στο οποιο εδινε συνεντευξη ο burzum ως ''αιχμαλωτος ε/σ'') που αργοτερα εφαγε χοντρο μπαναρισμα γιατι εδινε οδηγιες για ''διαπραξη τελετουργικης ανθρωποκτονιας''; (συμφωνα με το επισημο εισαγγελικο πορισμα της εποχης).

μην κρυβοσαστε πισω απο το δακτυλο σας ορισμενοι. και αυτη η (ας την πουμε) ''μαστιγα'' δεν αφορα μονο τον ριζοσπαστικο εθνικιστικο χωρο. και στον σημερινο εντελως new age ''α/α'' χωρο εχουν αρχισει να ευδοκιμουν τετοια φρουτα απο διαφορα μαλακισμενα πιτσιρικια που δεν ξερουν τι τους γινεται και εχουνε μπλεξει τα μπουτια τους. φεμινισμος/57 φυλα/δικαιωματιλικι/παρτουζιτσες/βεγκαν/''αντικρατισμος''/new age ανησυχιες, στο τελος παρε και μια γερη δοση hardcore αποκρυφισμου επειδη βρωμαει αντινομια απο χιλιομετρο και δενει με το συνολικο post-modern αφηγημα. o tempora o mores..

6) και ενα καθολου ''ιστορικο'' τωρα. το χθεσινο σχολιο για τις συριζαιες και τις ανθρωπιστικες μκο γιατι πηγε απατο; δεν ηταν ''σεξιστικο'' ουτε συκοφαντικο. ειναι εξακριβωμενη πληροφορια απο αξιοπιστη πηγη. τεσπα....

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μπορεί να το έφαγε ο blogger, μπορεί να σβήστηκε κατά λάθος, μπορεί να το μπερδεψαμε. Είναι τόσα τα σχόλια που δεν θυμόμαστε ποιο εννοείς. Γράψε το ξανά αν ήταν μικρό και δεν βαριέσαι.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μισές αλήθειες ανακατεμένες με θεωρίες συνωμοσίας του μπάρμπα Χρήστου από το ΚΑΠΗ της Βάρης ( με όλο τον σεβασμό στον μπάρμπα Χρήστο και στο κάθε υπερήλικα). Φυσικά και ο αυστριακός ζωγράφος ( τον οποίο δεν τον πολυσυμπαθω) ήταν μπάσταρδος του Ρότσιλντ ή μήπως του Ροκφέλερ; Ο Πούτιν ανήκει στην Μαύρη αδελφότητα και ολοι είναι στο κόλπο. Όλα ελέγχονται δεν υπάρχει σωτηρία αλλά στο τέλος ο Θεός που αγαπάει την Ελλάδα θα μας σώσει.
Ρε τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη.
C.Φ.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βαρυσήμαντη δήλωση Ηλία για τις εκλογές της 25ης

https://www.youtube.com/watch?v=Z-WFc9PLjJA&list=LL&index=1

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ας είμαστε καλύτερα με τον Μπομπάτσι, παρά με τον Μουσολίνι. Τον Μουσολίνι ή θα τον πάρεις όλο, ή θα τον αφήσεις όλο. Δεν γίνεται να παίρνουμε μόνο Μουσολίνι 1919-21, άντε 43-44 και να ξεχνάμε 1921-43. Όπως δεν υπάρχει λίγο έγκυος, δεν υπάρχει και λίγο Μουσολίνι. Μπομπάτσι χίλιες φορές, ολόκληρος και κατακόκκινος!

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί τέτοια κάθετη αντιμετώπιση; Ο ρομαντικός αντιδιαφωτιστικος εθνικισμός και τα πολιτικά ρεύματα που γεννήθηκαν από αυτόν είχαν μεν ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο ιδεών το οποίο όμως δεν ήταν συγκροτημένο με τον δογματισμό του μαρξισμού. Για αυτό και είναι πιο ευέλικτος, πιο ρευστός ο ρομαντικός εθνικισμός ως ιδεολογία. Και ο Σορελ είχε διαφορές φάσεις και ο Ράσκιν και ο Δραγούμης. Δεν είναι μεμπτό να γίνεται επιλεκτική επαφή με τις θέσεις τους. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό είναι βασικό γνώρισμα του ρομαντικού εθνικισμού και των διανοητών ή των πολιτικών του.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τότε γιατί δεν πηγαίνετε στον σταλινισμό που είναι ο σοσιαλιστικότερος όλων; Πιο αντικαπιταλιστικός από Ρεμ και Μπομπάτσι.

Δεν ρωτάω ειρωνικά. Ποιες οι διαφορές σας με τον σοβιετικό σοσιαλισμό; Εκτός ότι είναι ανεφάρμοστος στην εποχή μας, κάτι που ισχύει και για τον φασισμό αιρετικό ή ορθόδοξο.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί ο ορθόδοξος σταλινισμός δεν έχει ρομαντικό ιδεολογικό υπόβαθρο. Έχει μαρξιστικό. Ενσωματώνει στην ανάλυση τα εργαλεία του ντετερμινιστικού υλισμού που είναι εντελώς αντίθετα με τα ιδεαλιστικά στοιχεία του Ρομαντισμού που υιοθετούμε εμείς. Γιατί στην πολιτική πράξη στράφηκε στον πατριωτισμό για λόγους ανάγκης από τον ΒΠΠ κι έπειτα και όχι γιατί το έθνος είναι ο κεντρικός άξονας της ιδεολογικής του συγκρότησης και της πολιτικής του πρακτικής, όπως συμβαίνει στην δική μας ιδεολογία.

Επίσης το τι είναι αντικαπιταλιστικό χρειάζεται πολλή συζήτηση. Σύμφωνα με τον Σπένγκλερ ο κομμουνισμός ήταν ένας κρατικός καπιταλισμός. Το ίδιο βέβαια μπορεί να πουν και οι κομμουνιστές για τον φασισμό.

ΥΓ. Αναφέραμε τον ορθόδοξο σταλινισμό. Γιατί οι δικοί μας εθνικομπολσεβίκοι κάνουν μια ρομαντική ερμηνεία της σταλινικής περιόδου που είναι ρομαντική και διαφορετική από την κλασική.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γίνεται ένας γόνιμος διάλογος, πάντως, μεταξύ ΦΛΕΦΑΛΟ και Indymedia μέσω κοινών σχολιαστών. Το λέω γιατί διακρίνω το στυλ γραφής του C, και του παλικαριού που γράφει για τον Τζιολίτι, και ενός ακόμα ανώνυμου από εδώ και στα σχόλια του Indy εδώ και μήνες.

Θα παίξει η ΦΛΕΦΑΛΟ στην προσέγγιση αναρχικών-εθνικιστών τον ρόλο που έπαιξε η Γαλλογερμανική Επετηρίδα του Ruge στην προσέγγιση γαλλικής και γερμανικής σκέψης;

Θα γίνουν οι κοινοί αυτοί σχολιαστές ένας συλλογικός Heine; Ο Heine είχε συστήσει στους Γάλλους τις γερμανικές ιδέες και στους Γερμανούς τις γαλλικές. Θα γίνουν γνωστές στον αναρχικό χώρο οι πραγματικές εθνικιστικές ιδέες και τούμπαλιν μέσω των κοινών σχολιαστών;

Θα κυκλοφορήσει ο Μαμούτος βιβλίο με τίτλο "Η Εθνικιστική Σχολή" στις εκδόσεις του Νώντα του Σκυφτούλη στα Εξάρχεια, όπως ο Heine είχε κυκλοφορήσει τη Ρομαντική Σχολή σε διαφωτιστικό εκδοτικό των Παρισίων;

Χαχαχα, πλακίτσα κάνουμε, έτσι, να ευθυμήσουμε και λίγο μέσα στον Κουλισμό.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Φίλε αν θες το πιστεύεις. Το 2009 όταν ήταν στην Ελλάδα και αποτελούσε δικό μας άνθρωπο στον χώρο του βιβλίου ο Νίκος Βλαντής, (ήταν ιδιοκτήτης των εκδόσεων Μαγικό Κουτί), υπήρξε ο πρώτος αναγνωρισμένος λογοτέχνης που όχι μόνο πίστεψε στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. αλλά θεώρησε ότι ήμουν καλός ομιλητής και καλός συγγραφέας. Μου έλεγε ότι είναι σπάνιο αυτό το γνώρισμα. Να γράφει και να μιλά κανείς εξίσου καλά. Μου ζήτησε, λοιπόν, να παρουσιάσω ένα βιβλίο του Γουίλιαμ Μόρρις, που είχε κυκλοφορήσει ο Νίκος, στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Ήταν η πρώτη φορά που θα μιλούσα σε τόσο γνωστό βιβλιοπωλείο.

Πήγαμε λοιπόν στον Ιανό και τα πρώτα τραπέζια του παταριού (εκείνη την περίοδο οι εκδηλώσεις του Ιανού γίνονταν στο πατάρι, τώρα δεν ξέρω, έχω καιρό να περάσω) είχαν γεμίσει με τις θρυλικές μορφές της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Αρβύλες, στενά τζην και όλα τα ωραία.

Μίλησα γενικά για τον Ρομαντισμό και περιέγραψα συνοπτικά τους προραφαηλίτες. Μετά μίλησε ο Νίκος για τον Μόρρις και ένα ακόμη παιδί. Στο τέλος έγινε συζήτηση με το κοινό. Υπήρξαν παρεμβάσεις μελών της λέσχης που δημιούργησαν χάος. Επιθετικές φράσεις εναντίον του φιλελευθερισμού και του Διαφωτισμού και διάφορα σχετικά σχόλια έκαναν τον τότε υπεύθυνο του χώρου να στραβοκαταπινει μέχρι να ξεκουμπιστουμε (νομίζω ήταν ο Βασίλης Χατζηιακώβου). Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ένα παιδί που είχε πολύ μακριά ράστα μαλλιά. Κάτι με ρώτησε, δεν θυμάμαι ακριβώς. Του απάντησα και αρχίσαμε να συζητάμε. Μόλις τελείωσε η εκδήλωση ήρθε να με γνωρίσει. Ήταν ο υπεύθυνος του Νοσοτρος (αν το γράφω λάθος απολογούμαι και περιμένω διόρθωση) και με κάλεσε να μιλήσω στην κατάληψη του Νώντα, χαχα!!!

Τον ευχαρίστησα και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Ρώτησα τον Νίκο τί να κάνουμε και αποφασίσαμε ότι αν στράβωνε η κατάσταση δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι θα φεύγαμε αρτιμελείς από τον συγκεκριμένο χώρο,χαχαχα!! Συνεπώς δεν βιώσαμε μια αντίστοιχη εμπειρία με τον Μισίμα.

Παρεμπιπτόντως την επόμενη μέρα ο τότε διευθυντής του λογοτεχνικού έντυπου της Αυγής που είχε παρακολουθήσει τις ομιλίες και την παρουσίαση, νομίζω τον έλεγαν Βούλγαρη, τηλεφώνησε στον Νίκο και του είπε ότι αν συνέχιζε να συνεργάζεται με τους φασίστες πιτσιρικάδες θα έπρεπε να ξεχάσει την φιλία τους. Ο Νίκος ήταν το πιο τρελό παιδί που έχω γνωρίσει στον χώρο των ελληνικών εκδόσεων βιβλίου. Έπαιρνε ανάποδες στο δευτερόλεπτο και δεν μασαγε από εκβιασμούς. Του είπαμε όλα τα παιδιά της λέσχης να υποκριθεί ότι δεν θα μας βοηθούσε άλλο και να συνεργαζόμαστε κρυφά για να μην υποστεί την συγκεκριμένη απώλεια που ήταν σημαντική για το μέλλον του εκδοτικού του οίκου. Τελικά απάντησε στον Ζαιο να πάει να γ#€θει και για να προκαλέσει ακόμα περισσότερο ζήτησε να γίνει μέλος της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. και το ανακοίνωσε δημόσια, χαχαχα!!! Τρελό παιδί. Έδινα την ζωή μου για να υπερασπιστώ έναν τέτοιο τύπο και κυρίως για το παιδάκι του που έγινε μασκότ της λέσχης έκτοτε.

Πάντως δεν πήγαμε τελικά στο Νοσοτρος. Λες να ισχύει ακόμα η πρόσκληση;

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Άρα μας λες ότι ο φασισμός και ο ΕΣ ειναι συστημικές ιδεολογίες και μοναδική επαναστατική ιδέα είναι ο κομμουνισμός''

οχι συντροφε (επιτρεψε μου να σε/σας αποκαλω με αυτη την φιλικη προσφωνηση ακομα και αν οι ιδεολογικες καταβολες μας δεν ταυτιζονται. απο την στιγμη που εναντιωνομαστε στην zog των τραπεζιτων και των τοκογλυφων, στην ΝΤΠ, στην νεοφιλελευθερη παγκοσμιοποιηση, στον πολιτισμικο μεταμοντερνισμο και εξακολουθουμε να σεβομαστε αυτο τον τοπο και την ιστορια του, θεωρω οτι ειμαστε συντροφοι και συναγωνιστες και ας εχουμε εντελως διαφορετικες ιδεολογικες αναφορες και αφετηριες), οχι, δεν λεω αυτο.

απλως απαντησα σε ορισμενα ζητηματα ιστορικου ενδιαφεροντος που θιχτηκαν απο διαφορους σχολιαστες και μου κινησαν το ενδιαφερον. απο μουσολινι και ευρωπαικο μεσοπολεμο μεχρι σχεσεις εθνικισμου και αποκρυφισμου. ο,τι γραφω δεν τα κατεβαζω απο την κουτρα μου, δεν προπαγανδιζω, δεν εκφερω προσωπικη αποψη. ειναι πραγματα και γεγονοτα ιστορικως καταγεγραμενα σε σοβαρα βιβλια ιστοριας, οχι σε ψεκ κακοτυπωμενες ψευτοεκδοσεις του λιακοπουλου (οπως υπονοησε σκωπτικα ενας σχολιαστης).

παντως, αν θες την αποψη μου αυτη ειναι η εξης: ολα αυτα ανηκουν αποκλειστικα πλεον στην σφαιρα της ιστοριας, εχουν μονο φιλολογικο και ιστορικο ενδιαφερον. ειδικα μετα το 1989, δυστυχως ολα αυτα για τα οποια συζηταμε εχουν μονο ιστορικη διασταση, τιποτα περισσοτερο. και ο ιταλικος φασισμος, και ο γερμανικος εθνικοσοσιαλισμος, και ο σταλινισμος, και ο παραδοσιακος αναρχισμος, και η εσσδ, και η CNT, και η ΕΟ 17Ν (εκανα εκτενη αναφορα σε προηγουμενη τοποθετηση στο παρον θρεντ αλλα περασε στο ντουκου), με λιγα λογια ΟΛΟΙ μας, και οι εξτρεμιστες επαναστατες της αριστερας (κομουνιστες/αναρχικοι) και οι ριζοσπαστες εθνικιστες (ρομαντικοι εθνικιστες, συντηρητικοι, αντιδραστικοι, παραδοσιοκρατες, ''επαναστατες της δεξιας''), ΟΛΟΙ ηττηθηκαμε απο τον ιδιο εχθρο.

αποδειχθηκε οτι ο εχθρος ειναι κοινος. γι αυτο καλο ειναι να αφησουμε τις παλιες διαφορες και να επικεντρωθουμε σε αυτα που μπορουν να μας ενωσουν τελικα (στρατηγικα, οχι με ευκαιριακο, προσωρινο και συγκυριακο τροπο). ενα νεο εθνικο κρατος χρειαζομαστε, κυριαρχο και ανεξαρτητο. το μιγμα πολιτικης θα το βρουμε. θα τα βρουμε αυτα οταν ερθει η ωρα. και το οικονομικο μοντελο και το πολιτειακο. εθνικη ανεξαρτησια/εθνικη ταυτοτητα/κοινωνικη δικαιοσυνη/ιστορια και παραδοση. αυτος ειναι ο αξονας. ολα τα υπολοιπα θα τα βρουμε. ο εχθρος ειναι κοινος συναγωνιστη και συντροφε..

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Πάντως δεν πήγαμε τελικά στο Νοσοτρος. Λες να ισχύει ακόμα η πρόσκληση;''

αν και εχω πολλα χρονια να περασω απο εκεινα τα μερη, σε διαβεβαιω οτι ειδικα στο nosotros δεν θα ειχατε να φοβηθητε τιποτα και κανεναν. οταν ανοιξε το 2005 αυτη ακριβως ηταν η λογικη του εγχειρηματος, να λειτουργησει ως ''ανοικτος κοινωνικος χωρος'', καμια σχεση με τα γνωστα καφριλικια και τις αγκυλωσεις. εδω ηρθε και μιλησε ιερεας (υπαρχει σχετικο βιντεο στο γτ). οι καλοκαιρινες βραδιες στην ταρατσα ηταν καταπληκτικες, προβολες και συζητησεις με δροσερο αερακι και μπυρες..

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

----"Γίνεται ένας γόνιμος διάλογος, πάντως, μεταξύ ΦΛΕΦΑΛΟ και Indymedia μέσω κοινών σχολιαστών. Το λέω γιατί διακρίνω το στυλ γραφής του C, και του παλικαριού που γράφει για τον Τζιολίτι, και ενός ακόμα ανώνυμου από εδώ και στα σχόλια του Indy εδώ και μήνες."----

Φίλε, πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω να υφίστανται οι παραδοσιακοί "ανατρεπτικοί" χώροι που ονοματίζεις (α/α και εθνικισμός), με τους οποίους μεγαλώσαμε και συγχρωτιστήκαμε τα παλιά τα χρόνια στην Αθήνα του κάποτε. Εντάξει, εγώ προσωπικά με κανέναν από τούς δύο αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται.

Νομίζω η ασχημάτιστη -και σίγουρα ελλιπώς επεξεργασμένη- διαμάχη Εθνολαικισμού vs Ακραίου Κέντρου, με επίκεντρο την 4οβιομηχανική λαίλαπα και τις εξελισσόμενες πολυεπίπεδες κοσμογονικές αλλαγές, που πλέον αγγίζουν τον πυρήνα του homo sapiens ως ζωικό είδος, και όχι απλώς την φύση του οικονομικό μοντέλου ή ξέρω γω μιας αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτειακής οργάνωσης κτλ, όπως συνέβαινε κατά κόρον με προγενέστερες συγκρούσεις στον χώρο των ιδεών και των μεγάλων αφηγήσεων του απώτερου παρελθόντος, τα έχει σιδερώσει όλα. Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή στα "παλιά" (τα όποια "παλιά").

Μια διαμάχη με ποικίλες πτυχές και πρωτοφανείς αντιφάσεις. Ένας παγκόσμιος "εθνολαικισμός" άνευ κάποιου ορατού σημείου αναφοράς, χωρίς την δική του "Μόσχα", χωρίς βέβαια κάποιο corpus κειμένων εν είδει κοσμικού Κορανίου και προφανώς χωρίς "προφήτες" και "κλασικούς", ένα ρεύμα άλλοτε πιο διανοουμενίστικο και άλλοτε αγρίως λαικότροπο, πότε με σαφή ροπή στο mainstream και πότε στο σκοτεινό περιθώριο, ορισμένες φορές στενά εκλογικίστικο και ορισμένες ευρύτερα ακτιβιστικό, κάποιες φορές (πολλές φορές..) fake και κάποιες λίγες true.. Και από την άλλη, στον αντίποδα, ιδού o άχρωμος, άοσμος, αποιδεολογικοποιημένος φιλελεδισμός, πάνω κάτω με τα ίδια χαρακτηριστικά, όμως με τη βασική διαφορά ότι εδώ έχουμε "κεντρικά" και πιθανότατα μια χαλαρή αλλά υπαρκτή υπόγεια ηγεσία (πολιτική, ακαδημαική, μιντιακή).

Τι να γίνει; Τόσο ο αναρχισμός (φαντάζομαι εννοείς τον σύγχρονο αναρχισμό της αντικουλτούρας των 60s, όχι τον παλαιό που έτσι και αλλιώς έχει πάψει να υφίσταται από τις αρχές του 20ου) όσο και ο εθνικισμός (τουλάχιστον όπως τον εννοείς εσύ) επιβιώνουν αποκλειστικά μέσω της ακαδημαικής έρευνας πολιτικών φιλοσόφων και ιστορικών. Δεν υπάρχουν όμως ως υπαρκτές αφηγήσεις, κατά τα ψέματα. Ακόμα και αν εγκύψουμε με το μικροσκόπιο στην κινηματική πανίδα του 21ου αιώνα, ψάχνοντας για ολιγομελείς σέκτες "εθνικιστικού" ή αναρχικού" προσανατολισμού, θα διαπιστώσουμε ότι δαύτες δεν διατηρούν μια γραμμική συνέχεια με τα ομώνυμα μαζικά ρεύματα του κάποτε. Κυρίως προέκυψαν από καλοπροαίρετους ρετρολάγνους, που συνειδητά επιδίωξαν -με αρχαιολογικές ανασκαφές που θα ζήλευε και ο Σλήμαν- να φέρουν λίγο ευρωπαικό 19ο αιώνα στην φοβερή συνθήκη του μεταμοντερνισμού...

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η C είπε...

Δες και την περίπτωση των ιστολογίων που ανέφερες. Ζήτημα είναι αν στο ινδυμεδια οι δύο, από τους 10-15 τακτικούς σχολιαστές, είναι κανονικοί α/α, δλδ με όλα τα σύμβολα και τελετουργικά, που συμμετέχουν σε συνελεύσεις, κατεβαίνουν λουλουδάδικα κτλ. Αν εξαιρέσεις μία τύπισσα που προμοτάρει νεοφέμ και ένα άλλο παιδί που πασχίζει να σώσει τα άσωστα στο όνομα της "Αγίας Αναρχίας", ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι είναι κακιασμένοι πρώην που κράζουν και τρολάρουν, κυρίως με αιχμή το woke. Δες τις συζητήσεις... Οι 9/10 είναι αναθέματα για τον δικαιωματισμό και ατέρμονα μοιρολόγια για το τι απέγινε "ο παλιός καλός ο χώρος", που γνωρίσαμε μισό φεγγάρι στα φοιτητικά μας χρόνια πριν 50 τέρμινα και κάναμε την κινηματική μας θητεία. Μη σου πω ότι πολλοί δεν ήταν καν αναρχικοί στα νιάτα τους, απλά είδαν μανούρα και χώθηκαν για χαβαλέ.

Πάνω κάτω τα ίδια και στην ΦΛΕΦΑΛΟ. Η φόρμα σχολιασμού αποτελεί καφενείο γενικής πολιτικολογίας χωρίς ιδιαίτερο εθνικιστικό χρωματισμό. Κατ' αρχάς, κάποιοι από τους σχολιαστές είναι νοσταλγοί της μακαρίτισσας της ΕΣΣΔ, που επειδή πλέον δεν βρίσκουν πουθενά αλλού χώρο έκφρασης (ούτε καν στο indymedia ή στο pandiera, πόσο μάλλον σε κάποιο συμβατικό φόρουμ "ποικίλης ύλης"), παραδόξως μετέτρεψαν το παρόν σάιτ στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ελληνόφωνο διαδικτυακό στέκι όπου διαβάζουμε αναλύσεις για Λένιν/Στάλιν/Σούσλοφ και "γιατί ρε Γκόρμπι καραφλοντολμά ήρθες και μας τα χάλασες". Επίσης, συχνάζουν και οι διαχρονικοί φιλελέδες νδκράτες που τρολάρουν ή προπαγανδίζουν, και προσφάτως με τις εκλογές, έχεις και ζαίους να προβαίνουν σε ιντερνετική αφισοκόλληση. Στο τέλος μένουν κάποιοι σκόρπιοι "θυμωμένοι" λαικιστές, απολιθώματα των πλατειών του '11, και πολύ μετά έρχονται οι ελάχιστοι γνήσιοι εθνικιστές που αγοράζουν όλο το πακέτο...

Οι παλαιοί οπαδικοί καφενέδες, που έτρωγες ξύλο αν ήσουν εκτός γραμμής, τελείωσαν παντού. Τόσο στην real life όσο και στην εικονική πραγματικότητα της οθόνης και του πληκτρολογίου. Σε πρώτη φάση αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη, από όπου ξεφυτρώνει όντως γόνιμος διάλογος. Το πού θα μας βγάλει είναι το θέμα και αν κατορθώσει να ξεπεράσει τον σκόπελο ενός οπορτουνιστικού μεταμοντέρνου χυλού "του λίγο απ' όλα και λίγο από τίποτα".

Επίσης, ο καθένας άλλα πράματα γράφει στο τουίτερ, άλλα σε ένα αθλητικό φόρουμ, άλλα σε ένα πολιτικό, άλλα σε ένα τρολίστικο κτλ. Επομένως, δεν χρειάζονται "δοσίματα" για το που γράφει ο καθείς ούτε να ψάχνουμε αντιστοιχίες μεταξύ σχολιασμών σε διαφορετικά φόρα. Ό,τι γίνεται στο Βέγκας, ας μένει στο Βέγκας...

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε C, δεν γράφω σχεδόν ποτέ σχόλια αλλά ο ανώνυμος το λέει σχεδόν ξεκάθαρα. Τι απάντηση σεντόνι είναι αυτή, λες και σε έπιασε η έτσι με την αδερφή της στο κρεβάτι; Σε φάση δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου απλά γλίστρησα και έπεσα στα σεντόνια; Εσύ δεν έλεγες ότι δουλεύεις σε γραφείο; Είσαι έναν δεκάωρο στη δουλεία και είσαι από Ίντυ σε ΦΛΕΦΑΛΟ και από ΦΛΕΦΑΛΟ σε Κρίνο και από Κρίνο σε Πρώτο Θέμα; Και γράφεις σε όλους; Τι δουλειά κάνεις να την κάνουμε γιατί εμένα έχει γίνει πληγή το σώμα μου από την δουλειά.

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Δεν ψηφίζω, είμαι εργάτης... είπε...

----"Ρε C, δεν γράφω σχεδόν ποτέ σχόλια αλλά ο ανώνυμος το λέει σχεδόν ξεκάθαρα."----

Ερωτήσεις:

1) Τι είναι αυτό που είπε "ξεκάθαρα" ο "ανώνυμος";

2) Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θέλω να δικαιολογηθώ για κάτι; Για ποιο πράμα μιλάς;

3) Εσύ σε βαμβακοφυτεία στην Λουιζιάνα δουλεύεις; Δεν μπορείς να ξεκλέψεις 3 δεκάλεπτα ημερησίως για περατζάδα από δύο πολύ συγκεκριμένα ιστολόγια. Στις παλιές, καλές φορουμικές εποχές όλος ο κόσμος χτυπούσε 15 ποσταρίσματα έτσι στο όρθιο, χώρια φατσαμπούκια, τσατ κτλ. Σιγά.

4) Το Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω καν. Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλον.

5) Εντάξει... "άλλε ανώνυμε" με έπιασες. Πληρώνομαι από τον Πούτιν για να σεντονιάζω.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ασχολείται μόνο με σκάκι και ζωγραφική ο ανώνυμος. Δεν καταδέχεται να γράφει σε blogs και forums

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε δεν θα γίνει αυτό που φοβάσαι. Μην ανησυχείς. Δεν δημοσιεύουμε σαρκαστικά ή προβοκατόρικα σχόλια. Από εκεί και πέρα όποιος γράφει κάτι με σοβαρότητα και σεβασμό θα δημοσιεύεται και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Έχουμε λάβει υπόψη αυτό που αναφέρεις. Αλλά δεν χρειάζεται και να δίνουμε μασημένη τροφή. Όποιος έχει καθαρό νου ας κρίνει.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το προχθεσινο σχολιο που πηγε απατο και δεν δημοσιευθηκε (δεν κακιζω την διαχειριση για κανεναν λογο, συμβαινουν αυτα) εχει ως εξης: κυκλοφορει μια καπως kinky φημη/πληροφορια οτι οι συριζαιες και οι ''αναρχο''whatever αλληλεγγυες που χτυπανε ανθρωπιστικο μεροκαματο σε μκο και ΄΄δομες φιλοξενιας'' παρεχουν ερωτικες υπηρεσιες, το κανελωνουν το ρυζογαλο κανονικα με κατατρεγμενους αποκληρους του τριτου κοσμου. στο τσαμπα, απο ιδεολογια, ανθρωπιστικα κι ετσι φαση ..

το ατομο που μου το μετεφερε εχει θητευσει στην εξωκυνοβουλευτικη αριστερα και το ανεφερε ως εσωτερικο γκοσιπ του ευρυτερου ''χωρου''...

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Αχιλλέας είπε...

Εντάξει παιδιά. Αυτά είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και έχοντας γνωρίσει πολλές νέες γυναίκες (απολιτίκ ή πολιτικοποιημένες) δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι φαινόμενο το οποίο βρίσκεται μόνον στην αριστερά.
Προφανώς όταν ζεις σε έναν κόσμο όπου ο Θεός έχει αντικατασταθεί από έναν γενικό, αόριστο και ρελατιβιστικό ουμανισμό είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά. Το Hollywood, η πορνογραφία κλπ. δίνουν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα. Αυτά είναι ξεκάθαρα. Τα άτομα αφρικανικής και μεσανατολικής καταγωγής είναι η νέα ανδρική "αριστοκρατία".
Μιλούσα με Αμερικανό συναγωνιστή και μου είπε ότι στην Αμερική έχει να δει άτομο ευρωπαϊκής καταγωγής να παίζει σε διαφήμιση από το 2008. Και βλέπετε επίσης ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις προπαγανδίζουν διαρκώς την αρρενωπότητα ατόμων από την Μέση Ανατολή και την Αφρική για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο με τους Ασιάτες ή τους Λατινόαμερικάνους; Προφανώς είναι πολύ βολικό για το σύστημα να φετιχοποιεί αυτές τις μειωνότητες καθώς μπορεί να εκμεταλλευτεί ευκολότερα τις κοινότητες και τις χώρες καταγωγής τους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και έναν εσωτερικό ανταγωνισμό (και αναστάτωση) ανάμεσα σε γηγενής και αλλοεθνείς οι οποίοι καταλήγουν να διεκδικούν τις ίδιες γυναίκες.
Αλλά όπως είπα στην αρχή, δυστυχώς, δεν είναι έτσι μόνον οι νεαρές γυναίκες στην αριστερά αλλά η μέση γυναίκα, νεαρής ηλικίας, λειτουργεί και σκέπτεται εξίσου φετιχιστικά για τους αλλοδαπούς με τον μέσο "κιμπάρη" ελληναρά που δεν έχει αφήσει αλλοδαπή για αλλοδαπή. Κάντε ένα πέρασμα από την λεβεντογέννα Κρήτη των κρητικών "υπερπατριωτών" και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Γενικότερα η αντικειμενοποίηση ολόκληρων φυλών σε σεξουαλικά αντικείμενα μόνον εμετό μπορεί να προκαλέσει.
Και για να κλείσω το σχόλιο. Μην ξεχνάτε παιδιά ότι για το ότι η μέση γυναίκα απευθύνεται σε αυτές τις κοινότητες και όχι στον μέσο νεαρό Έλληνα είναι θέμα του Έλληνα και όχι του αλλοδαπού. Δεν έχετε παρατηρήσει κάτι; Όλες αυτές οι νεαρές γυναίκες φετιχοποιούν τις συγκεκριμένες εθνικότητες για έναν και μόνο λόγο. Για την ασφάλεια που νιώθουν ότι τους παρέχουν. Και κάποιος πολύ λογικά θα έλεγε «Μα είσαι τρελός; Ποια ασφάλεια; Δεν βλέπεις τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας σε αυτές τις εθνικότητες; Πώς νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια;» Και η απάντηση είναι απλή. Ότι ο άνθρωπος είναι περισσότερο συναισθηματικός πάρα λογικός, λειτουργεί περισσότερο με την ψυχή και λιγότερο με το μυαλό. Δηλαδή, αυτές οι γυναίκες προτιμούν να ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα επειδή με κάποιο τρόπο νιώθουν πιο προστατευμένες από άτομα τέτοιων κοινοτήτων πάρα με τον μέσο Έλληνα. Με λίγα λόγια γουστάρουν "τοξικό" ματσισμό. Ξέρετε, τον ίδιο ματσισμό τον οποίο θέλουν να κατάπολεμήσουν στις φεμινιστικές πορείες... Οπότε που καταλήγουμε; Ότι αυτές οι γυναίκες θα "γυρίσουν πίσω" μόνον όταν νιώσουν ότι έχουν να κάνουν με άντρες που είναι ικανοί να τις προστατέψουν και να "take care of business". Εγώ δεν έχω δει κανέναν Ιρακινό ή κανέναν Κονγκολέζο να τρέχει στους ψυχιατρούς για να λύσει το εσωτερικό του τραύμα επειδή ο πατέρας του δεν τον αγκάλιαζε αρκετά, σε αντίθεση με τον μέσο millennial που έχει συμπτώματα μετατραμαυτικού στρες επειδή του φώναξε το αφεντικό του στην δουλειά. Είμαστε μια γενιά που μεγάλωσε από γυναίκες όσο οι πατεράδες ήταν απόντες είτε λόγω καφενείου είτε λόγω δουλειάς. Στο τέλος της ημέρας; Το αποτέλεσμα ήταν κοινό! Έχετε την εντύπωση ότι αυτό δεν το καταλαβαίνει η μέση νεαρή Ελληνίδα; Γίνετε εσείς δυνατοί ψυχικά και σωματικά και αυτό το "πρόβλημα" θα τελειώσει.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

υγ 1 οποιος ξερει αν ειναι αληθεια ή αν γνωριζει κατι παραπανω ας επιβεβαιωσει

υγ 2 δεν εκπλησομαι παντως, δεν πεφτω απο τα συννεφα. και η κοπρια στα λαχανα που λενε..

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Γιατί στην πολιτική πράξη στράφηκε στον πατριωτισμό για λόγους ανάγκης από τον ΒΠΠ κι έπειτα."

Δεν ισχύει.

Στον (ρωσικό) πατριωτισμό ο σταλινισμός στράφηκε αρχές δεκαετίας '30 ως συγκολλητικό πολυεθνικής κοινωνίας σε εποχές βιομηχανοποίησης και αναμονής του πολέμου, αφού ο διεθνισμός από μόνος του δεν φτούραγε για ένα τέτοιο μεγαλοκρατικό εγχείρημα.

Οι μελέτες του David Brandenberger "The People Need a Tsar" (1998) και "National Bolshevism: Stalinist Mass Culture and the Formation of Modern Russian National Identity, 1931-1956" (1996) είναι ό,τι αρτιότερο έχει υπάρξει πάνω στο θέμα αυτό.

Ψάξτε τες.

Ο πατριωτισμός του 1941 προετοιμαζόταν για μια ολόκληρη δεκαετία με ταινίες (Νέφσκι κλπ), αγάλματα, προσκοπισμούς, σχολικά βιβλία, εμβατήρια κλπ. Είστε σοβαροί μελετητές και το έχετε αποδείξει, οπότε μου κάνει εντύπωση ότι πέφτετε στον λογικώς μη υποστηρίξιμο ισχυρισμό ότι ο πατριωτισμός αυτός είναι βεβιασμένο προϊόν του 1941 και όχι αποτέλεσμα μακροχρόνιας κρατικής προπαρασκευής.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν τα έχουμε διαβάσει τα βιβλία. Εντάξει μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα. Δεν αλλάζει κάτι όμως στο κεντρικό επιχείρημα. Στην μια περίπτωση έχουμε κινήματα βασισμένη εξολοκλήρου στον ρομαντισμό (ακόμη και αισθητικά) και με τον εθνικισμό στον πυρήνα τους και στην άλλη αυτό που περιγράφεις είναι μια αναγκαστική προσαρμογή κάτι διαφορετικού προς έναν προσανατολισμό που θα είχε και ρομαντικά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αναγκαστικά μια πολεμική ιστορική συγκυρία.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα βιβλία που διάβασε ή δεν διάβασε κανείς, κοινή λογική είναι ότι για να πολεμήσει τόσο λυσσασμένα ένας λαός 15 εθνών και 100 εθνοτήτων για την ύπαρξή του, όσο ο σοβιετικός, δεν αρκεί προπαγάνδα μιας μέρας, αλλά χρειάζεται πατριωτικός εμποτισμός δέκα ετών και βάλε. Το ίδιο ισχύει σήμερα κι από την άλλη μεριά, με τους δύσμοιρους τους Ουκρανούς: το πάθος με το οποίο πολεμούν μπορούσε να γίνει εφικτό μόνο χάρη στην κρατική σωβινιστική προπαγάνδα 9 ετών από το 2014. Στον πρώτο πόλεμο (2014-15), όταν η μαίντανική ιδεολογία είχε μόνο εβδομάδες ύπαρξης, ο μέσος Ουκρανός ουδόλως νοιαζόταν (μιλάμε για την πιο αποτυχημένη επιστράτευση στην ιστορία, η ουκρανική του 2014, δεν είχε πάει κυριολεκτικά κανείς), και οι μόνοι που πήγαιναν να πολεμήσουν ήταν ντοπαρισμένα νάζουλα των διάφορων ταγμάτων. Από τότε ως το '22, είχαμε όλα τα ΜΜΕ να προετοιμάζουν τον μέσο Ουκρανό για πόλεμο με Ρωσία, μονάδες "λαϊκής άμυνας" (του Υπουργείου Εσωτερικών) να κάνουν υποχρεωτικά μαθήματα "ετοιμότητας σε περίπτωση πολέμου" σε απλό κοσμάκη, αναθεώρηση σχολικών βιβλίων με νέα που γαλούχησαν τη γενιά που είναι τώρα 18χρονοι κακόμοιροι στρατιώτες, summer camps για παιδιά (το γνωστό από το βίντεο του BBC το 2017 κλπ).

Παίζει τεράστιο ρόλο η κρατική προπαγάνδα. Ούτε ο μέσος Γερμανός φαντάρος από τα φτωχόσπιτα του Ρουρ θα έκανε τις κτηνωδίες που έκανε στην Ανατολή αν δεν είχε υποστεί 8 χρόνια ανελέητης σωβινιστικής προπαγάνδας από το 1933-41.

Ο Στάλιν το είχε καταλάβει και από το 1931 είχε βγάλει ομιλία - την ίδια στην οποία είπε ότι έχουμε 10 χρόνια να κάνουμε εκσυγχρονισμό αλλιώς καήκαμε - όπου λέει ότι τα υπάρχοντα σχολικά βιβλία ιστορίας πρέπει να πάνε στα σκουπίδια γιατί είναι πολύ κοινωνιολογίστικα και δεν αναφέρουν καν τα ονόματα των μεγάλων Ρώσων και λέει σε μια στιγμή "επί τσάρου οι δάσκαλοι μας έδερναν με τον χάρακα, αλλά τουλάχιστον μάθαμε ιστορία"... κι από τότε δώστου ταινίες με Μεγάλο Πέτρο, δώστου Νέφσκι, δώστου 1812, δώστου μεγάλη πατρίδα, εργατική πατρίδα, σοσιαλιστική πατρίδα και τα σχετικά. Έπιασε τόπο αυτό όταν ήρθε η ώρα. Μαζί βέβαια με τον εκσυγχρονισμό, καλλιέργησε στον μέσο σοβιετικό πολίτη ότι αυτό το κράτος είναι κάτι "δικό του", ότι το έχει χτίσει με τα χέρια του και ότι αξίζει να το υπερασπιστεί την κρίσιμη ώρα.

Πέραν του Brandenberger, και στο καλύτερο Δυτικό ιστορικό έργο για το σταλινισμό, το "EVERYDAY STALINISM" της Sheila Fitzpatrick (νομίζω και στα ελληνικά έχει μεταφραστεί), που πραγματεύεται την καθημερινότητα του απλού πολίτη επί Στάλιν, αυτά όλα αναφέρονται εκτενώς.

Btw μιας και πιάσαμε την Ουκρανία και την κρατική προπαγάνδα, το 2014 ο Ποροσένκο έλεγε ότι τα παιδιά των Ουκρανών θα πάνε σχολείο και των Ρώσων του Ντονμπάς θα κοιμούνται στα καταφύγια. Ε, λοιπόν, να η χτεσινή φωτό με τον Ποροσένκο να περνά τη νύχτα σε καταφύγιο στο Κίεβο:

https://pbs.twimg.com/media/FxUr-S0XoAAaYXZ?format=jpg&name=large

Όσο και φρικτός να είναι ο πόλεμος, η εικόνα ενός βρωμερού καπιταλιστή που φοβάται - έστω και για λίγα λεπτά - για τη ζωή του, είναι αν μη τι άλλο ηδονική.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

και ποιος την χεζει την ΄΄μεση νεαρη ελεηνιδα''; σαπιες απο κουνια ειναι οι περισσοτερες, ψυχικα σαπακια, ψωνισμενες, νοητικα ηλιθιες μεχρι εκει που δεν παιρνει, σκατοψυχες και υπουλες οπως οι μαναδες που τις μεγαλωσανε. γυναικες παλαιας κοπης γουσταρουμε, με ο,τι αυτο μπορει να σημαινει. που να ξερουν να φερονται, να μιλανε και να στεκονται. θηλυκα με ολη την σημασια της λεξης, που να εχουν φωτια μεσα τους και βλεμα ζωντανο. ψημενες στην ζωη, ωριμες και κατασταλαγμενες. μιλφεηγ..

οι φεμ μισιορυξες να πανε να βολευτουνε με τα πακιστανα. αυτες θα ψαχνονται για αφροδισια στα 30 τους

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχεις χτυπήσει φλέβα για τα ρομαντικά γούστα στην πρώτη παράγραφο. Εκεί είμαστε όλοι προσανατολισμένοι στα ώριμα κορίτσια. Έχεις υποπέσει όμως και σε μια αντίφαση . Απ'τη μια θέλουμε ματουρόμιλφα και από την άλλη κατηγορείς τις μαμάδες που μεγάλωσαν τα σνομπ νέα κορίτσια. Τις θέλουμε σαν γκόμενες και τις απορρίπτουμε σαν μάνες; Εδώ σε χάνω.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσοστομε. Δεν υπάρχει διαφημιση που να μην πρωταγωνιστει ένας μυωδης "μελαμψος" συχνά ημίγυμνος. Σεξουαλικη πλύση εγκεφάλου. Οι ανατολικοευρωπαίες της Κρητης και της επαρχίας είναι αλλη κατάρα.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τότε έπρεπε να γράψετε ότι ο σταλινισμός δεν ήταν ρομαντικός, γιατί πατριωτικός ήταν. Κάθε νεωτερικό έθνος - κράτος είναι πατριωτικό.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Σωστό και αυτό. Για κάποιο λόγο που μάλλον όλοι καταλαβαίνουμε υπάρχουν σήμερα μαρξιστές που κάνουν στον κομμουνισμό μια ρομαντική ανάγνωση. Συνεπώς θα ψάξουν να ανιχνεύσουν ρομαντικά στοιχεία στον Στάλιν και σε άλλους σοσιαλιστές ηγέτες. Όσα τέτοια στοιχεία και αν βρεθούν -που σίγουρα θα βρεθούν αρκετά- το θέμα είναι ότι θα βρουν και οι φιλελεύθεροι κάποια στοιχεία ατομικισμού στις παρυφές του Ρομαντισμού (Έμερσον). Για αυτό καλύτερο είναι να υιοθετήσετε το κύριο ρεύμα. Την καρδιά του Ρομαντισμού.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρεμπ συμφωνώ. Ενώ φιλελευθερισμός, κομμουνισμός και όλα τα ευρωπαϊκά ρεύματα είχαν ρομαντικά στοιχεία, τον πολιτικό ρομαντισμό στο σύνολό του τον ανιχνεύουμε σε Ε/Σ και φασισμό (με προ-φασισμό και νεο-φασισμό). Ο πατριωτισμός όμως; Πατριωτισμό και αίσθηση του ανήκειν έχουμε σε κάθε έθνος - κράτος αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Μην μπερδεύουμε τα έθνη - κράτη με τις πολυεθνικές αυτοκρατορίες. Η ΕΣΣΔ του Στάλιν, παρότι πολυεθνική, ήταν νεωτερική και "εθνική" ως το μεδούλι.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

δεν μιλαω για ολες συντροφε μιλφοκυνηγε. δεν ειναι ολες τα μιλφακια αχρηστες ως μανουλες, δεν ειπα αυτο. αλλα καποιες ειναι, τι να κανουμε τωρα; απετυχαν παταγωδως στην ανατροφη των κοπελουδων τους και νομιζουν οτι θα βρεθει κανας αφελης να πληρωσει τι ζημια, να βγαλει τα καστανα απο την φωτια και να ισιωσει καπως την κατασταση.. αμ δε! ο μαλακας πεθανε. με τα πακιστανα και τα φλωρακια και πολυ τους ειναι. αλλα τι περιμενεις οταν οι ιδιες κυκλοφορουν λες και βγηκαν απο το pornhab ή ειναι τιποτα παροπλισμενες βιζιτες.. τραγικη η κατασταση. παρε και νεοταξιτικες προπαγανδες, τελειωμενο φεμινιστακι θα καταντησει η νεαρη και θα πουλαει τρελα με τα χαλια της.

γυναικες παλαιας κοπης γουσταρουμε. αξιοπρεπεις, που εχους τροπους και τα μυαλα στην θεση τους. ειδος που σπανιζει στους εσχατους καιρους

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

υπάρχει κάποιος λόγος να μετατραπεί το τελευταίο ποιοτικό βλογκ σε μπουρτν.κομ;

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εντάξει σύμφωνοι. Αλλά λίγο χιούμορ δεν βλάπτει, έστω και αν είναι κάφρικο. Είπαμε ότι γουστάρουμε και τα '80's.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε και δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Δεν θα περάσουμε τις κόκκινες γραμμές.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στάμο, καλά σου λένε. Αυτά δεν είναι "νοσταλγικά έιτιζ", αντιγραφή λέξη προς λέξη διαλόγων από bou είναι. Δεν αξίζει για μερικά σχόλια παραπάνω.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πολιτικη κορεκτιλα και ανοικτο καλεσμα σε λογοκρισια ακομα και σε εθνικοεπαναστατικο σαιτ; σοβαρα τωρα; νομιζα οτι τετοια ξεφτιλικια αφορουν αποκλειστικα το ιντιμιντια, την λιφο και κατι σιχαμενα μετανθρωπακια που κανουν πως ''θιγονται'' μολις ειπωθουν κανα δυο αληθειες παραπανω. εκτος και αν συχναζουν και εδω τιποτα απλυτα φεμινια και ψαχνονται για μανουρα. ρε αντε γεια...

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με ανησυχεί που υποτίθεται εθνικοεπαναστάτες τριτοθεσίτες διαβάζουν τέτοια σάιτ για να τα αντιπαραβαλλουν ως δείγμα στη ΦΛΕΦΑΛΟ

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023