Η συζήτηση για την νοθεία στις εκλογές


Στο προηγούμενο άρθρο έκανα έναν απλό υπολογισμό στα αριθμητικά δεδομένα των εκλογών. Υιοθετώντας μια απίθανη υπόθεση εργασίας, με σκοπό να υπολογιστεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα ο αριθμός των «χαμένων ψήφων», κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στην πιο ευνοϊκή των περιπτώσεων υπάρχουν πάνω από 100.000 ψήφων, οι οποίες στις προηγούμενες εκλογές πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25, που στις πρόσφατες εκλογές αγνοούνται. Στην πραγματικότητα οι αγνοούμενες ψήφοι είναι πολύ περισσότερες από 200.000. Ενδεχομένως και πάνω από 300.000. Η μόνη αριθμητική εξήγηση που στέκει είναι αυτοί οι ψήφοι της Αριστεράς να πήγαν στις πρόσφατες εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Όμως αυτό δείχνει ακόμη πιο απίθανο. Γιατί δεν είμαστε σε μια χρονική περίοδο όπως εκείνη της δεκαετίας του 2000, όπου η μαζικότητα του δικομματισμού ήταν τέτοια ώστε να επιτρέπει αυτού του τύπου τις μετακινήσεις. Όπου οι ιδεολογικές διαφορές της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη ή του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ελάχιστες (στην ουσία είχαν διαφορές μόνο στην γεωπολιτική τους προσέγγιση). Μολονότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλει από το 2013-14 εντατικές προσπάθειες να κουκουλώσει τα τελευταία ίχνη του μαρξιστικού παρελθόντος προκειμένου να πείσει την ελίτ εξουσίας ότι αποτελεί μια εναλλακτική του συστημικού φιλελευθερισμού (ώστε να ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αποδεκτός ως δυνητικό δεύτερο κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, Αγγλίας, Ισραήλ, την Ε.Ε. και την μεγαλοαστική ολιγαρχία), η εκλογική βάση του συγκεκριμένου κόμματος παραμένει σε αρκετά σημεία διακριτή από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι εύκολο να υποθέσει κανείς με ασφάλεια ότι τόσες χιλιάδες ψήφοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στην Νέα Δημοκρατία –και, μάλιστα, στην νεοφιλελεύθερη αυταρχική Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε ότι ανάμεσα στις «αγνοούμενες αριστερές ψήφους» υπάρχουν και πολλές χιλιάδες που στις προηγούμενες εκλογές πήγαν στο ΜΕΡΑ 25. Για αυτές τις ψήφους δεν στέκει ούτε το επιχείρημα ότι πιθανόν να προήλθαν από ορισμένους αναποφάσιστους που στηρίζουν συνήθως τον ισχυρότερο και στις προηγούμενες εκλογές στήριξαν τον Τσίπρα, ως πρώην πρωθυπουργό, ενώ τώρα μετακινήθηκαν στην Νέα Δημοκρατία. Είναι δυνατόν 50.000 ψηφοφόροι που στήριξαν την όποια αντιμνημονιακή ατζέντα του Βαρουφάκη το 2019 τώρα να γοητεύτηκαν από τον τριτοκοσμικό ευρωπαϊσμό του Μητσοτάκη; Ας σοβαρευτούμε.

Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μοιάζει παράδοξο. Μια απλή εμπειρική επαφή με τις συζητήσεις που γίνονται στην ελληνική κοινωνία το αποδεικνύει. Κανείς δεν περίμενε τέτοια διαφορά. Ούτε και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του Μητσοτάκη. Όλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έλαβε περίπου δυόμιση εκατομμύρια ψήφους ένας πολιτικός που στην τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο είχε λιγότερους από 5.000 υποστηρικτές (ενώ στην Θεσσαλονίκη μετά βίας 3.000). Αναγνωρίζω ασφαλώς ότι με απλές αριθμητικές μετρήσεις και με εμπειρικές προσεγγίσεις δεν είναι εύκολο να εξαχθούν στερεά συμπεράσματα. Ωστόσο έχουν και αυτά την σημασία τους. Η πρόσληψη της περιρρέουσας ατμόσφαιρας είναι ένας εμπειρικός δείκτης. Και, ασφαλώς, δεν γίνεται να ληφθούν στα σοβαρά δικαιολογίες του τύπου, «ψήφισαν τον Μητσοτάκη αλλά δεν το λένε γιατί αισθάνονται ενοχές». Ακόμη και αν το έκανε αυτό ένας αριθμός συμπολιτών μας που εκβιάζεται, που φοβάται ότι θα χάσει την δουλειά του, ότι θα μπει στο στόχαστρο από τους χαφιέδες της μνημονιακής εξουσίας κλπ δεν γίνεται να συμπληρωθεί ο αριθμός των αγνοούμενων αριστερών ψήφων (ούτε και γνωρίζουμε αν όλοι οι εκβιαζόμενοι ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25 το 2019).

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την Singular Logic. Τόσο για λόγους ιδεολογικούς όσο και για καθαρά πρακτικούς. Το γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρία έχει τόσο κομβικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου είναι κάτι που κεντά τα εθνικιστικά ιδεολογικά μας αντανακλαστικά. Πρόκειται για μια εταιρία με ισραηλινές καταβολές που πρόσφατα αγόρασαν μερίδιά της μεγαλοαστοί φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη. Μάλιστα, δημοσιεύματα θέλουν την Singular Logic σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να αμείβεται με όλο και μεγαλύτερα ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά. Δεν αντιλαμβάνομαι την διστακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί αυτό το θέμα. Παιδιά, η Singular Logic δεν είναι θέσφατο. Μπορεί κάλλιστα και αυτή να γίνει μέρος της πολιτικής ανάλυσης και να δεχτεί την κριτική μας. Αν περιμένετε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους επικοινωνιακούς του μηχανισμούς να το κάνουν είστε γελασμένοι. Πρώτον γιατί η ηγεσία του δίνει διαρκείς εξετάσεις νομιμοφροσύνης στους πυρήνες της αστικής εξουσίας και δεύτερον γιατί πρέπει να έχει και ο ίδιος επωφεληθεί κατά το παρελθόν από παράδοξα εκλογικά αποτελέσματα.

Ας δούμε ορισμένα τέτοια παραδείγματα εκλογικής παραδοξότητας. Στις εθνικές εκλογές του 2000 οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται σίγουρα την εικόνα της κατάμεστης οδού Ρηγίλλης. Εκεί βρίσκονταν τα παλιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Όταν βγήκαν τα πρώτα exit polls και βάσει των μέχρι τότε εκτιμήσεων ο Καραμανλής κέρδιζε τον Σημίτη. Γνωστοί υποστηρικτές του Καραμανλή, όπως η αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού και ο Βασίλης Παϊτέρης, πανηγύριζαν με παραδοσιακά όργανα (νταούλια και ζουρνάδες) κάτω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας το πλήθος των καθωσπρέπει αστών ψηφοφόρων που γιόρταζαν με σαμπάνιες να αισθανθούν αμηχανία. Όμως, όπως ακούστηκε, η πρεσβεία των ΗΠΑ και της Γερμανίας είχαν άλλη γνώμη. Τα γλέντια των Δεξιών σταμάτησαν απότομα. Η οδός  Ρηγίλλης άρχισε να αδειάζει. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αποδείχτηκε ότι ο Κώστας Σημίτης είχε κερδίσει με μόλις 70.000 ψήφους διαφορά. Σενάρια για διπλές ψήφους, παράνομα ελληνοποιημένους ψηφοφόρους καταγόμενους από χώρες του Καυκάσου, εκβιασμούς του Κώστα Καραμανλή και του Άρη Σπηλιωτόπουλου από πράκτορες της CIA και άλλα συναφή άρχισαν να διακινούνται. Ήταν η πρώτη φορά κατά την μεταπολίτευση που έγινε λόγος για εκλογική νοθεία.

Η δεύτερη περίπτωση κατά την οποία υπήρξαν υποψίες νοθείας ήταν στις δεύτερες εκλογές του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις υπογράψει το νέο μνημόνιο και έπρεπε να το εφαρμόσει σε μια άβολη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται στα γραφεία των υπευθύνων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ποιος λέτε να ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εκείνον τον ΣΥΡΙΖΑ; Η διαλυμένη Νέα Δημοκρατία του Μεϊμαράκη; Η Χρυσή Αυγή; Το ΚΚΕ; Κανείς τους. Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η τότε ΛΑΕ. Το κόμμα που είχαν σχηματίσει όλα σχεδόν τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης και όλη η κομματική παλαιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί. Αν η ΛΑΕ έμπαινε στην Βουλή όχι μόνο θα μείωνε τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη της θα μπορούσαν να τον χτυπήσουν κάτω από την ζώνη, καίρια και αποτελεσματικά, εφόσον θα έφερναν στην επιφάνεια της κοινοβουλευτικής ζωής όλη την υποκρισία, την κοροϊδία και το ιδεολογικό ξεπούλημα του Τσίπρα που είχαν ζήσει από πρώτο χέρι. Μολονότι τώρα, μετά από οκτώ χρόνια διάλυσης, τα επιμέρους κόμματα που τότε συνέθεταν την ΛΑΕ λαμβάνουν πάνω από 5%, σε εκείνη την αναμέτρηση έλαβαν 2,96% και έμειναν εκτός Βουλής για ελάχιστες ψήφους. Πολύ βολικό για τα σχέδια των Αμερικανών και της Ε.Ε. δεν σας φαίνεται το συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Και πολύ βολικό για τον τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη περίπτωση που γέννησε υπόνοιες ήταν στις εκλογές του 2019. Η Χρυσή Αυγή έπρεπε να μείνει εκτός Βουλής για να πιάσει η Νέα Δημοκρατία την, αδιανόητη για τα τότε δεδομένα, αυτοδυναμία στην οποία εγκαθιδρύθηκε η συγκεκαλυμμένη δικτατορία του Μητσοτάκη. Αλλά και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να κλειστεί οριστικά στην φυλακή. Η απώλεια της κοινοβουλευτικής ιδιότητας των κατηγορουμένων στελεχών της διευκόλυνε ασφαλώς αυτή την εξέλιξη. Ως εκ θαύματος η Χρυσή Αυγή έλαβε 2,95% μολονότι στις ευρωεκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί ένα μήνα πριν είχε λάβει περίπου 5%. Δυο ολόκληρες μονάδες απωλέσθηκαν μέσα σε λίγες μέρες χωρίς να ευνοηθεί κάποιο άλλο εθνικιστικό κόμμα (η Ελληνική λύση έλαβε περίπου τα ίδια ποσοστά με εκείνα των ευρωεκλογών) αλλά η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, θυμόμαστε ότι ο εκπρόσωπος της Singular Logic έκανε περιχαρής δηλώσεις για την αδυναμία της Χρυσής Αυγής να πιάσει το 3% από το μεσημέρι και ενώ οι κάλπες ήθελαν ακόμη αρκετές ώρες για να κλείσουν.  

Το κοινό γνώρισμα όλων των παραπάνω περιπτώσεων είναι ότι οι υποψίες για νοθεία εστιάζονταν σε οριακά αποτελέσματα. Στις πρόσφατες εκλογές έχουμε για πρώτη φορά υποψίες σε εκλογικό αποτέλεσμα μεγάλης διαφοράς. Αλλά οι «διορθωτικές παρεμβάσεις» ενδεχομένως να έγιναν σε λεπτά σημεία και να αφορούν στοχεύσεις που θα φανούν στο προσεχές μέλλον. Όπως η αλλαγή του Συντάγματος, για παράδειγμα. Καταρχάς στις πρόσφατες εκλογές υπήρχε η οριακή περίπτωση του Βαρουφάκη. Αυτή ήταν η προεκλογική εκστρατεία στην οποία ο Βαρουφάκης έκανε τις πιο αντιμνημονιακές δηλώσεις. Πριν λίγες μέρες η φοιτητική του παράταξη έλαβε πανελλαδικά το διόλου ευκαταφρόνητο 7%. Σε όλες τις συγκεντρώσεις για το δυστύχημα των Τεμπών το μπλοκ του ΜΕΡΑ 25 έδειχνε μαζικό και πανίσχυρο. Και στις εκλογές έλαβε 2,63%. Αρχίζει να γίνεται κοινότυπο το όλο σκηνικό, δεν νομίζετε; Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η μεταφορά 200.000 ψήφων από τον έναν στην άλλη δεν σημαίνει μόνο ψαλίδισμα εκείνου που χάνει τις ψήφους αλλά και ταυτόχρονη πριμοδότηση εκείνου τις λαμβάνει. Με αυτό τον τρόπο μια διαφορά της τάξεως του 10% μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί.

Προφανώς και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν ισχύουν όλα τα παραπάνω. Μπορούμε, όμως, να έχουμε επιφυλάξεις για το ρόλο της Singular Logic. Πριν δύο χρόνια γευμάτιζα με ένα φιλικό ζευγάρι. Ήταν η Μαρία που μου έριξε για πρώτη φορά την ιδέα για την αξιοπιστία της Singular Logic και η αλήθεια είναι ότι έκανε πολύ καλά. Τα αποτελέσματα που παρακολουθούμε να ανακοινώνονται τις βραδιές των εκλογών δεν προκύπτουν από τις παλιές καταμετρήσεις που γίνονταν ψήφο-ψήφο και στέλνονταν στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με την σειρά έκανε τις προσθέσεις και τα ανακοίνωνε. Η Singular Logic έχει δημιουργήσει έναν μαθηματικό αλγόριθμο στον οποίο ρίχνει τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τα νούμερά τους κατά προσέγγιση. Για αυτό έχουμε και τις τόσο γρήγορες ανακοινώσεις. Είναι ανακοινώσεις κατά προσέγγιση αποτελεσμάτων του αλγόριθμού που χρησιμοποιεί η Singular Logic.

Αν μη τι άλλο, εφόσον για την εκλογή της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης γίνεται καταμέτρηση με τέτοιον τρόπο και μάλιστα από μια ιδιωτική εταιρεία που έχει συγκεκριμένα συμφέροντα, πρέπει οπωσδήποτε να προβληματιστούμε. Ιδίως τώρα που γνωστά υποκείμενα της αγοραίας πολιτικής, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ήδη ρίξει τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές για την εξοικείωση του εκλογικού σώματος με την σχεδιαζόμενη αλλαγή Συντάγματος. Αλλαγή Συντάγματος σημαίνει οριστική ταφόπλακα της Ελλάδας. Από την άλλη μια δυνητική τέτοια απόφαση ίσως δώσει την ευκαιρία για μια ύστατη ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος. Το 1993 στην Οκτωβριανή εμφυλιακή κρίση της Ρωσίας οι εθνικιστές (και μάλιστα όχι μόνο οι ελάχιστοι τότε εθνικομπολσεβίκοι μα και οι πλέον σκληροί φυλετιστές) μαζί με κομμουνιστές και άλλες συλλογικότητες υπερασπίστηκαν το τότε ρωσικό Κοινοβούλιο, έχοντας εκατοντάδες νεκρούς, από την κατάργηση των περισσότερων εξουσιών του που προώθησε πραξικοπηματικά ο Γέλτσιν και σχεδίασαν το ΔΝΤ με τις ΗΠΑ. Εκείνη η περίπτωση δείχνει να έχει πολλές ομοιότητες με την προοπτική που οραματίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και αρχίζουν να συζητούν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας. 

Για να μην κινδυνολογήσω περαιτέρω θα κλείσω το άρθρο με μια τελευταία επισήμανση. Ανέκαθεν ήμουν επιφυλακτικός με την παραχώρηση δυνατότητας ψήφου στους ομογενείς. Προφανώς οι ομογενείς είναι Έλληνες και μπορεί να έχουν την πατρίδα στην καρδιά τους. Όμως ταυτόχρονα είναι και πολίτες άλλων χωρών. Πόσο καλή εικόνα μπορεί να έχουν για τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας μας ώστε να έχουν λόγο για αυτά; Και, κυρίως, τί βαθμό ανεξαρτησίας έχουν από ενδεχόμενες πιέσεις; Θυμάμαι τον αείμνηστο πρώην υπουργό εξωτερικών Γιάννη Καψή να λέει σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα ότι η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ ελέγχεται πλήρως από το U.S. Department of State και ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να την προτρέψει σε συγκεκριμένες ενέργειες. Προφανώς έλεγε την αλήθεια. Δείτε τα πρόσφατα εκλογικά ποσοστά της ομογένειας. Σε όλες τις δυτικές και αγγλοσαξονικές χώρες η Νέα Δημοκρατία έλαβε πάνω από 60%. Δείτε και τα ποσοστά της ελληνικής ομογένειας στην Κίνα. Είναι μοιρασμένα σε όλα τα κόμματα. Η χώρα που παρουσιάζεται ως μπαμπούλας αυταρχισμού αφήνει εμφανώς μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας στους Έλληνες που φιλοξενεί. Αντιθέτως οι χώρες του φιλελευθερισμού κατευθύνουν τόσο πολύ την ομογένεια και διαμορφώνουν με νομοτελειακή ακρίβεια την ιδεολογία της προς τον φιλελευθερισμό, με αποτέλεσμα στις κάλπες να έχουμε εκλογικά αποτελέσματα υποσαχάριας προέλευσης. Πέρα από την Singular Logic οι εναπομείναντες σκεπτόμενοι έχουν ένα ακόμη αίτημα να λάβουν υπόψη. Η δυνατότητα ψήφου στην ομογένεια σημαίνει δυνατότητα ψήφου για την εκλογή ελληνικών κυβερνήσεων στις ΗΠΑ, στην Γερμανία και στις αγγλοσαξονικές χώρες. Συνιστά ξεκάθαρη παρέμβαση και αλλοίωση των ελληνικών εκλογών. Αν προσθέσουμε και τους όλο και περισσότερους μετανάστες που μπορούν πλέον να ψηφίζουν, καθίσταται σαφές ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, Η Αυστραλία, ακόμη και οι ΜΚΟ έχουν ξεκάθαρη δυνατότητα άσκησης επιρροής και κατεύθυνσης του ελλαδικού εκλογικού αποτελέσματος.      



 Σχόλια:

Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Η συζητηση για τις εκλογες και την νοθεια ειναι λιγο σαν την συζξτηση αν υπάρχει θεος ή οχι.Θα μεινει ανοικτή.Σημειωνω οτι δεν βλεπω επισημη αντιδραση απο καποιο σχηματισμό που συμμετειχε.Προσωπικα πιστευω ορι σε μια κοινωνια που επικρατουν κανσπες , η αποπολιτικοποιηση και ο ατομικισμος τι να την κανουν την νοθεια; Σε μια τετοια κοινωνια οι οαθεστωτικοι εχουν παρει τις εκλογες πριν αυτες γινουν .Τωρα αν καποιοι σωτηρες ηγετισκκι πιστευουν οτι με δυο βιντεακια στο youtube τελευταια στιγμη θα γινει δουλεια τι να πω ...

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλό θα ήταν να ψηφιστεί ένα πατριωτικό κόμμα που θα μπει σίγουρα. Αυτή είναι μόνο η ελληνική λύση

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Λώλος Δροσινός είπε...

Κάνοντας υποθέσεις θα ελεγα οτι η Κωνσταντοπουλου που πηρε 88.000 ψηφους περισσοτερους απο το 2019 τους πηρε μαλλον απο Συριζα και σιγουρα απο τον Βαρουφακη.Ο Τελευταιος την πατησε με το συνθημα για ρηξη και την συμμαχια με τα υπολλειματα της ΛΑΕ.Προφανως οι κοσμοπολιτες οπαδοι του πηγαν στη πλευση που πολιτευεται με πιο θολες θεσεις σε αυτα τα θεματα( νομισμα ΕΕ).Προφανως καποιοι συριζαιοι γυρισαν στο πασοκ που ανεβηκε , καποιοι στο κκε που επισης ανεβηκε.Ακομα και μικρα κομματα οπως αυτο του Λουβρου με 11.600 ψηφους ή το κινημα φτωχων με 18000 ψηφους μπορει να πηραν απο τον συριζα .Ακομα και η οργανωτικα τταυματισμενη Ανταρσυα αυξησε τη δυναμη της κατα 8.000 ψηφους προφανως ή απο νεους ψηφοφορους ή απο Συριζα.Ακομα και το κκε μλ που οργανωτικα δεν το κοβω να εχει αυξηθει ανεβασε την δθναμη του κατα 5.000 ψηφους.Προφανως οι ψηφοφοροι του Συριζα που ειναι οι πιο χυμα οργανωτικα και ιδεολογικα απο ολους οταν ενοιωσαν οτι το κομμα δεν παει για εξουσια/ κουταλα , σκορπισαν

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ρε παιδιά δεν θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Αν δείτε το προηγούμενο άρθρο θα διαπιστώσετε ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί ακόμα και αν όλοι όσοι έφυγαν από ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, όλα τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, την Κωνσταντοπούλου και τα δυο οικολογικά κόμματα. Ακόμα και με αυτό τον ακραία ευνοϊκό για την καταμέτρηση υπολογισμό μένουν πάνω από 100.000 ψήφοι αδέσποτες, χαμένες, που δεν φαίνονται πουθενά παρά μόνο στην Νέα Δημοκρατία. Βάλτε κάτω τους αριθμούς ή δείτε το προηγούμενο άρθρο του Σταμάτη. Δεν είναι κατά προσέγγιση ο υπολογισμός.

Για τις συμπτώσεις των διαδοχικών 2,95% ή για τις 70.000 ψήφους του Σημίτη μπορεί κάλλιστα να γίνει παρέμβαση γιατί δεν γίνεται να διαμορφωθούν τέτοιοι λεπτομερείς συσχετισμοί από την κυρίαρχη ιδεολογία. Είναι οριακές περιπτώσεις. Αν το 2,95 γίνει 3% δεν θα αλλάξει η κυρίαρχη αφήγηση ούτε όμως μπορεί η κυρίαρχη αφήγηση να εγγυηθεί την εκλογική κατάταξη ενός τέτοιου ποσοστού με τρόπο ευνοϊκό για το σύστημα εργασίας. Εκεί χρειάζονται και άλλα εργαλεία.

Αχιλλέα, ένα γκαρσόνι ρωτάει τι έχεις να πεις για την στήριξη που παρέχει η εκκλησιαστική ιεραρχία στον Μητσοτάκη.

Μέχρι να απαντήσει ο Αχιλλέας απαντάμε εμείς στον σερβιτόρο: Καταρχάς είναι άλλο η θρησκεία ως πίστη και ως κανόνας θρησκευτικού δόγματος, άλλο η εκκλησία ως κοινωνικό σώμα (ο όρος είναι αρχαίος) και άλλο η ιεραρχία με την γραφειοκρατία του παπαδαριού. Δεύτερον υπάρχουν αληθινοί ιερείς, υπάρχουν τυπικοί παπάδες του χωριού και της γειτονιάς που είναι μια χαρά άνθρωποι αλλά δεν διαθέτουν καμία μόρφωση και κανένα πνευματικό υπόβαθρο, υπάρχουν και τα λαμόγια της ιεραρχίας που επιλέγεται και αυτή από την πρεσβεία των ΗΠΑ (αν δεν το γνωρίζεις, σε περίπτωση που υποστηρίζεις την Ουκρανία), όπως συμβαίνει με πολλά σημαντικά πόστα της δημόσιας διοίκησης (είναι μοιρασμένα τα πόσα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία). Κατά τον ίδιο τρόπο που τα λαμόγια της ιεραρχίας του κλήρου είχαν στηρίξει το ΝΑΙ του Αντώνη Σαμαρά και του Σόιμπλε στο δημοψήφισμα του 2015 (μαζί με το εστιατόριο και όλων των αποχρώσεων τους σερβιτόρους, για να μην ξεχνιόμαστε), στηρίζουν κάθε μνημονιακή προδοτική πολιτική ελίτ. Αυτό δεν έχει σχέση με την μεσαιωνική παράδοση του ελληνισμού και την αποδοχή του χριστιανισμού ως γνωρίσματός της που ειρωνεύεσαι.

Όταν έρθουμε, σύσσωμη η κρατική γραφειοκρατία θα ακολουθήσει τους δυτικόφιλους φιλελέ πολιτικούς στην αφάνεια. Το ίδιο και οι σερβιτόροι της

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θεωρείτε ότι αν η ψήφος και η καταμέτρηση γινόταν εντελώς ηλεκτρονικά, αλλά υπό την εποπτεία ενός κρατικού φορέα και όχι ιδιωτικού όπως η singular , θα υπήρχε μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στα αποτελέσματα; Ακόμα και αν πρόκειται για το "επιτελικό κράτος" Πιερρακάκη

Πιστεύω ότι θα ήταν πιο εύκολη η νοθεία , αλλά λόγω της φύσης του ψηφιακού της υπόθεσης, όχι λόγω του χειριστή της διαδικασίας. Αλλά σίγουρα δεν διαφωνεί κανείς ότι ο τροπος που μια ιδιωτική εταιρία αμερικανοεβραικων συμφεροντων κόβει και ραβει τα αποτελεσματα είναι τουλαχιστον ύποπτος

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σύμφωνοι. Η διαφορά είναι ότι στο δημόσιο φορέα υπάρχει, έστω και υποτυπωδώς, μια δυνατότητα δημοσίου ελέγχου. Κάποιος από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους μπορεί να μην είναι νεοδημοκράτης ή συνένοχος και να μιλήσει. Μπορεί να έχει μια επίσης υποτυπώδη πλάτη (πχ το συνδικαλιστικό όργανο, την μονιμότητα κλπ) Στην ιδιωτική εταιρεία είναι αδύνατο να γίνει ακόμα και ο υποτυπώδης έλεγχος. Ακόμη και αν θελήσουν να μιλήσουν κάποιοι υπάλληλοι, τα παραδείγματα πογκρομ εναντίον όσων τόλμησαν να το κάνουν στις υποθέσεις Siemens και Novartis θα λειτουργήσουν εντελώς αποτρεπτικά.

Τέλος πάντων, αν έγινε η νοθεία έγινε και θα ξαναγίνει στο προσεχές μέλλον. Το θέμα είναι να τεθεί ως θέμα η αμφισβήτηση της όλης διαδικασίας. Να προκληθεί γενική δυσπιστία. Να προωθηθεί ως πολιτικό αίτημα η αλλαγή του τρόπου καταμέτρησης. Αυτό έχει σημασία.

Έτσι είναι η πολιτική και ο πόλεμος. Ακόμη και όταν ο εχθρός σου παίρνει κάτι να πληρώνει βαρύ φόρο "αίματος" και να δημιουργούνται άμεσα οι προϋποθέσεις ανατροπής των κεκτημένων του. Μην τα μπερδεύουμε με τα επιστημονικά κείμενα της λέσχης αυτά τα άρθρα.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Χα χα χα!!! Χαίρε βλακεία ανίκητη!

Όχι μόνον πολύ παπαδαριό στηρίζει ανοιχτά την Νέα Δημοκρατία αλλά στηρίζει και ανοιχτά την ακροδεξιά ΝΙΚΗ, η οποία είναι τόσο "χριστιανική" όπου θέλει λύση εντός του φιλελευθερισμού, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Πράγματα με τα οποία πολλοί ορθόδοξοι ιερείς, εντός και εκτός του Αγίου Όρους, φρίτουν!
Μάλλον ξεχνάς τις μαύρες σημαίες που υπάρχουν σε κελιά του Αγίου Όρους όπως και σε προσωπικά κελιά Σλάβων ιερέων σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ με νεκροκεφαλές οι οποίες έχουν στιλέτο ανάμεσα στο στόμα και την φράση «Ορθοδοξία ή θάνατος». Για πήγαινε λίγο ρε γκαρσόνι να ρωτήσεις αυτούς τους ιερείς εάν στηρίζουν την Ε.Ε, τον καπιταλισμό ή το ΝΑΤΟ. Για πήγαινε να διαβάσεις την ζωή και τα έργα του Αγίου της Κροστάνδης ο οποίος ανοιχτά στήριζε τους Τσαρικούς “Black Hundreds".
Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να κρίνεται το έργο της Εκκλησίας ή τον Θεό (εδώ γελάμε που θα ήσασταν ικανοί για κάτι τέτοιο) από τα κακώς κείμενα ορισμένων ιερέων είστε γελασμένοι. Σε τελική ανάλυση στην χριστιανική έσχατολογία όλοι οι πατέρες λένε ότι όσο πιο κοντά φτάνουμε στα έσχατα τόσο περισσότεροι ιερείς θα αποστατούν και, μάλιστα σύμφωνα με τις γραφές, θα λειτουργούν ενάντια στο ποίμνιο. Αυτό είναι και κομμάτι της Ινδικής εσχατολογίας την οποία αγαπάτε όντας γκαρσόνια (Χίτλερ Άβαταρ γαρ). Στο Kali Yuga ένα από τα σημεία των καιρών είναι ότι κάποιοι ιερείς θα είναι ανοιχτά διεφθαρμένοι. Μου κάνει εντύπωση που εσείς ως ακραιφνείς ινδολόγοι δεν το γνωρίζετε αυτό!
Και τώρα γκαρσόνι παίρνεις το κομποσχοίνι και κάνεις τον κανόνα σου επειδή βλέπεις το ότι έχεις εναντιωθεί στην Λογική και την Αλήθεια είχε ολέθριες συνέπειες για την ποιότητα της ζωής και της σκέψης σου.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ και σε άλλα σχόλια μια εμμονή των γκαρσονιών με τον Αχιλλέα. Μακάρι ο χώρος να είχε και άλλους εθνικιστές σαν τον Αχιλλέα και τα παιδιά της λέσχης. Συνεχίστε έτσι, πάντα εθνικιστικά και ορθόδοξα!!! Οι δωδεκάθεοι του άβαταρ ξυδάκι....

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καταρχάς ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Τώρα, ορισμένες διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν μόνο δωδεκάθεοι χιτλερικοί. Μια βόλτα από την παλιά ΧΑ θα σε έφερνε σε επαφή με θρησκευόμενους ορθόδοξους που ήταν ταυτόχρονα φανατικά χιτλερικοί. Μην κάνετε εύκολα αντιστοιχίσεις γιατί είναι πολλά τα υπόλοιπα του χώρου.

Μπορεί ο δωδεκαθεισμος ως κοινωνικός χώρος να είναι ένα τσίρκο γραφικών, προοδευτικών, φιλελέρων, αντιφασιστών κλπ. Ωστόσο έχει η εθνικιστική διανόηση και σημαντική παγανιστική ή μη χριστιανική μερίδα (Μπενουά κλπ). Ασφαλώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο όρος παγανισμός αποκτά νόημα πολιτικής φιλοσοφίας και όχι θεολογίας ή γραφικής χλαμυδοκατάστασης.

Τέλος όσον αφορά την λέσχη οι περισσότεροι είμαστε χριστιανοί, δίχως να εμπλεκομαστε σε δογματικές αντιπαραθέσεις ή ερμηνείες. Ακολουθούμε την θρησκευτική παράδοση που επικράτησε στην εθνική μας ιστορία. Δεν αντιμετωπίζουμε τις άλλες θρησκείες υποτιμητικά.

Υπάρχουν στην λέσχη και φιλικοί προς τον παγανισμό (Flamm που είσαι;) δίχως ασφαλώς να έχουν αντιχριστιανική εμμονή ή σχέση με το τσίρκο των χλαμυδατων και των σερβιτόρων ομοθρήσκων τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι η σοβαρότητα και η ειλικρίνεια στις προθέσεις να ερευνήσουμε μορφωτικά πεδία και να υπηρετήσουμε την ιδεολογία μας. Αν υπάρχει αυτό τα υπόλοιπα έρχονται.

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα, σοβαρό παιδί είσαι, μην πέφτεις στη παγίδα των δήθεν φυλετιστών γκαρσονιών που έχουν φαντασιώσεις με μικτά ζευγάρια, και τρομαγμένοι οι ίδιοι από την α%#μία που τους δέρνει, τα ρίχνουν με ζήλια εκεί.

Το κάνουν για να αποφύγουν τα ζητήματα στα οποία είναι σύμφωνοι όπως η συνέχιση της κατοχής μας από ΕΕ,ΝΑΤΟ,φιλελεύθερες ελίτ,δυτική σφαίρα επιρροής. Δεν μιλάω φυσικά για τον συγκεκριμένο σχολιαστή που απάντησες, αλλά γενικότερα για το "επιχείρημα" του τύπου "έρχονται οι μαύροι και οι πακιστανοί και μας παίρνουν τις γυναίκες". Ακόμα και στην Αθήνα απειροελάχιστα είναι τα μικτά ζευγάρια. Απλά τα ακροδεξιά τσιράκια της ΝΔ πρέπει πάντα να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τους πραγματικούς του εχθρούς και να τον βάλουν να κυνηγάει κακόμοιρους λαθραίους σε στενά όπως έκανε κάποτε το τσίρκο του χοντρού...

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη δαιμονοποίηση των λαών ευρωπαϊκής καταγωγής και η πλύση εγκέφαλου από όλες τις μπάντες είναι σχέδιο των νατοϊκών για να αποπροσανατολίσει τους εθνικιστές από τον βασικό εχθρό; Πες πως είναι έτσι. Μήπως δεν είναι όλοι αποκοιμισμένοι με τραπ, τσοντες και βιντεοπαιχνίδια; Πρέπει να λάβουν και το "ρατσιστικό δηλητήριο" για να μην επαναστατήσουν κατά της εε και του νατο; Κάνε μας την χάρη.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οτι θέλεις καταλαβαίνεις. Λες και σας πήρε την γκομενα κανας μαύρος και αρχιζετε την τρομολαγνεια. Αν βγουμε απο την ΕΕ οι ξένοι θα έφευγαν κατα εκατοντάδες χιλιάδες αλλά θα έμεναν άνεργα και ξεκρέμαστα τα ρεταλια της ΝΔ βέβαια...

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το θέμα με την ψήφο της ομογένειας είναι ακανθώδεις. Δύσκολο να τους πάρεις την ψήφο πίσω ακόμα και αν έχεις 1000% δίκιο στην ανάλυση που κανείς.

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο το ρατσιστικό δηλητήριο αποπροσανατολιστικό. Και η μουσική, η μπάλα, η λογοτεχνία, οι ταινίες, τα παιχνίδια κατασκευάστηκαν από τους αστούς για να μην ασχολείται ο εργάτης με την ταξική πάλη. Και εμείς αντί αυτή τη στιγμή να παλεύουμε ταξικά χάνουμε τον καιρό μας σχολιάζοντας σε ένα blogspot. Κάπως έτσι μας αποσπούν την προσοχή.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πού ζεις ρε μεγάλε; Στην Αγγλία του 19ου αιώνα; Ούτε και τότε δεν είχε δηλητηριαστεί ο νους των σοσιαλιστών με τέτοιο παρωπιδικό δογματικό μαρξισμό. Δεν "κατασκευάστηκε" ο πολιτισμός από τους κατόχους των μέσων παραγωγής. Μπορεί να ενσωματώνει και εκδοχές των ταξικών τομών. Αλλά δεν αποτέλεσε γέννημά τους. Αποτέλεσε έκφραση μιας αυθόρμητης ανάγκης του ανθρώπου να αφήσει το ίχνος του στο χώρο και τον χρόνο και να νοηματοδοτησει τα πράγματα.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά για κοιτάξτε λίγο το link του blog. Μπορεί να άλλαξε και να νομίζουν οι μαρξιστές ότι βρίσκονται αλλού... Άκου εκεί ρατσιστικό δηλητήριο και αποπροσανατολισμο του εργάτη. Μετά βγάζετε τραγούδια όπου κλαιγεστε γιατί σας τρυπάμε τις γκόμενες, λογικό όταν είστε τόσο φλώροι που μόνο με τα του κόμματος ασχολείστε. Φαίνεται είστε από σαλόνια εσείς και δεν σας κάνει ούτε η μεταλ/πανκ ουτε ο οπαδισμος. 2-3 φουκαράδες έχετε σε συγκροτήματα που τους τρέχουν οι ίδιοι οι ακροατές και 5-10 γκόμενες να ψαρεύετε λιγούρηδες στα πανεπιστήμια. Και δεν είμαι ούτε γκαρσόνι ούτε κολλημένος. Αλλά άλλο πράγμα ο εθνικός σοσιαλισμός και ο εθνικομπολσεβικισμός και άλλο τα ορφανά του ΚΚΕ που μαζεύτηκαν εδώ και γράφουν μαλακίες

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε οι λάθρο. "Μόνο οι @#$νες οι γυναίκες φταίνε" όπως λένε και οι podcasters του χώρου. Όμως θα ήθελα μια γνώμη από τη λέσχη για τη θεωρία της μεγάλης αντικατάστασης και τη δαιμονοποίηση των γηγενών. Για τα σχέδια των αφεντικών. Όχι για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες. Είναι "ακροδεξιά συνωμοσία των γκαρσονιών"; Ως εθνικιστές τι λέτε;

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τι να πούμε; Συμφωνούμε απόλυτα. Η ελίτ εξουσίας της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης με πρότυπα κρατών τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. οραματίζεται μια μετάβαση σε ένα παγκόσμιο κράτος πολιτικών του κόσμου χωρίς πατρίδα, εθνική ταυτότητα, διεκδικήσεις και πολιτιστική μνήμη. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι απαραίτητη η μετακίνηση πληθυσμών και η αλλοίωση των εθνικών κοινωνιών οι οποίες θα μετατραπούν σε πολυφυλετικά σύνολα χαλαρά συνδεδεμένων με κάποιες θεσμικές (και όχι εθνικές ή κοινωνικές) σχέσεις ατόμων. Τα άτομα της πολυφυκετικθς κοινωνίας του παγκόσμιου κράτους θα εύκολα διαχειριστιμων ως απολιτικά όντα και ως άβουλοι καταναλωτές.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είπε κανείς ότι είναι συνωμοσία γκαρσονιών η αντικατάσταση πληθυσμών. Ότι εστιάζουν στον λάθος στόχο λέμε. Και ότι είναι αντιφατικό να θέλουν κλειστά σύνορα και λευκή κοινωνία αλλά να γουστάρουν ταυτόχρονα φιλελεύθερη δύση και ανοιχτή οικονομία

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θρήνος στο ρομαντικό αντιδεξιό στρατόπεδο. Απεβίωσε ο μέγας σοσιαλιστής Πάγκαλος.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Θρήνος στο στρατόπεδο των εκσυγχρονιστών αβνταδόρων της μνημονιακής (άκρο) Δεξιάς των εστιατορίων. Ο Πάγκαλος ήταν στην ομάδα των τεσσάρων που έφαγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως λαϊκιστή κρυφοεθνικιστή και προώθησαν τον ευρωπαϊστικό φιλελευθερισμό του Σημίτη, των Ιμίων, του φιάσκου Οτσαλάν, του Κωστόπουλου, του χρηματιστηρίου, του ευρώ κλπ. Για να μαθαίνετε ιστορία τσογλάνια της Δεξιάς, μιάσματα του εθνικιστικού χώρου.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξύ ο μπουχέσας ήταν φανατικός ψηφοφόρος του κουλ βλακ πριν ψοφήσει.. Αγράμματο γκαρσόνι

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

αποψη για καραμπελια και αμερικανονατοικη/νεοταξιτικη/ακροκεντρωα μεταλλαξη στα γεραματα;

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Την έχουμε γράψει. Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα μαζί του, καθώς προερχόμασταν από διαφορετικό χώρο. Αλλά τα τελευταία χρόνια, μετά την επάνοδο του Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο, οι μάσκες έπεσαν. Είναι ξεκάθαρς αβανταδόρος της ζητωπατριωτικης Νέας Δημοκρατίας.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

μια σημαια ητανε που την πηρε ο αερας.. 1996, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (και αλλα πολλα που τελειωμο δεν εχουν..)

ελπιζω τουλαχιστον να υπαρχει δικαιοσυνη στην αλλη ζωη, μακαρι να υπαρχει δικαιοσυνη στον αλλο κοσμο γιατι σε αυτον εδω μονο η προδοσια και αλητεια επικρατουν

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έτσι είναι. Τουλάχιστον ας κάνουμε σε αυτή την ζωή το απλότερο χρέος μας. Ας μην αφήσουμε τα Δεξιά που@#κια των μνημονίων με τον εθνικιστικό φερετζέ να στεβλώνουν την ιστορία, σχηματίζοντας επικρατούσες αφηγήσεις πάνω στις οποίες στήνεται η πολιτική αλητεία των καιρών μας.

Αν έχουν το θράσος οι φανεροί η συγκεκαλυμμένοι με εθνικιστικά ή ε/ς προσωπεία νεοδημοκράτες να χρεώσουν περσόνες σαν τον Θόδωρο σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, να τους κόβουμε το βήχα.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να θυμηθούμε τη στάση του στην πρώτη φάση των μνημονίων; Τα γιαούρτια που του έριξαν οι Συριζαίοι γιατί τους αποκαλούσε καραγκιόζηδες ψευτοπατριώτες και ουρές του φασισμού επειδή τάχα έβαζαν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη; Έπεσε στον κουβά και πάλι το εστιατόριο. Δεν είστε μόνο πουλημένα τομάρια, είστε και τραγικά ανιστόρητοι ρε Στόκοι και εστιάτορες.

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Το σχόλιο πάει προς το γκαρσόνι που προσπαθεί να χρεώσει τον Πάγκαλο σε οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο πέραν αυτού του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ξεχάσω δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι χρόνια πριν ένα κανάλι στο Youtube(το οποίο ήταν υποτίθεται του χώρου) ανέβαζε αποσπάσματα από ομιλίες του Πάγκαλου όπου ο Πάγκαλος ήταν μη "πολιτικά ορθός". Με λίγα λόγια "γκαρσόνιζε". Από την μία έκανε νύξεις για την εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής όπως και για την παράνομη μετανάστευση και από την άλλη, προφανώς, όλοι ξέρουμε ότι λάτρευε την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, το Ευρώ κλπ. Τελικά, είναι διαδεδομένο το κόλπο του να το παίζει κάποιος "μη πολιτικά ορθός" αλλά να προωθεί την ατζέντα του συστήματος.

Το βίντεο εδώ (παρενθετικά το κανάλι ανήκει σε δηλωμένο Χρυσαυγίτη, για να δείτε τι τσίρκο ήταν η ΧΑ): https://www.youtube.com/watch?v=UM8aLRj9uBk

Και το δεύτερο που θυμάμαι από τον Πάγκαλο ήταν όταν του έπαιρναν συνέντευξη για τους Αγανακτισμένους και με μία γαλλική προφορά η οποία ήταν εξίσου παχιά με τον ίδιο είχε πει ότι δεν πρέπει κανένας να τους δίνει σημασία επειδή είναι όλοι τους «λε φασίστ» και «λε κομουνίστ».

Το άρθρο από την καθεστωτική "iefimerida" εδώ: https://www.iefimerida.gr/news/27561/%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9%C2%BB

Όπως καταλαβαίνετε γκαρσόνια ο Πάγκαλος ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πνευματικούς σας ταγούς καθώς συμφωνείτε σε ΟΛΑ μαζί του!

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ολο το εκσυγχρονιστικο μπλοκ θρηνει σημερα, ολο! απο θατσερικη νεοφιλελευθερη ακρα δεξια και μεταλλαγμενη εκσυγχρονιστικη σοσιαλδημοκρατια μεχρι φεμινια, new age ''αναρχια'' και μεταμοντερνους αριστερητζιδες. ο θοδωρος ο παγκαλος (ο εγγονος του ομωνυμου ιδρυτη των ταγματων ασφαλειας στην πρωτη κατοχη του '41-'44) υπηρξε ενας αξιος αεθνιστης φιλελευθερος κοσμοπολιτης, ενας τιμημενος εκσυγχρονιστης σ/δημοκρατης και ενας ακομη ταλιμπανοπροοδευτικος του ακραιου κεντρου που καταντησε να ψηφιζει νδ στα γεραματα.

στην δευτερη κατοχη που ζει η χωρα απο το 2010, στηριξε και ψηφισε Μνημονια, υποστηριξε με φανατισμο και υπερηφανεια την απωλεια της εθνικης ανεξαρτησιας, την υποδουλωση της πατριδας και τον μαζικο εξανδραποδισμο του πληθυσμου της. οι δημοκρατικες και οι προοδευτικες δυναμεις του τοπου αποτιουν φορο τιμης στον μεγαλο εκσυγχρονιστη.

ολοι οι νεοταξιτες να ζησουν να τον θυμουνται. αξιος ο μισθος τους..  

ΘΑ ΜΑΣ ΛΗΨΕΙΣ ΚΑΡΙΟΛΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΛΗΨΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΟΥ...

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μολονότι είναι πολύ σωστά αυτά που επισημαίνεις, καλό είναι να μην βρίζουμε νεκρούς.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τον Μπογδάνο κατεβαίνει ο Μπεχλης. Καταλάβατε τώρα ακροδεξιοί που μας ζαλιζατε τα φρύδια με τον "εθνικοεπαναστατη" καραβανα;

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

τα ευχαριστα νεα της ημερας. το ''τηλε-φως'' (ενα γελοιο καλτ καναλακι στις αρχες των 00s για οσους θυμουνται) της πολιτικης που ακουει στο ονομα καζακης μαλλον το πηρε επιτελους αποφαση και παει σπιτακι του οριστικα. μολις ανακοινωσε οτι δεν κατεβαινει στον β' γυρο και θα αρκεστει στους τριωρους παραληρηματικους μονολογους στο γτ. και πολυ κρατησε αυτη η αρρωστια, η εαμογενης μεταπολιτευτικη παραμυθα. ευτυχως η γελοια αριστεριλα των 70s δεν φτουραει πλεον. την πληρωσαμε ακριβα 50 χρονια τωρα, δεν τραβαει αλλο. παμε παρακατω

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί ρε ανώνυμε τέτοιο "ενδιαφέρον" για το ΕΠΑΜ; Εντάξει εμείς προερχόμαστε από άλλο πολιτικό περιβάλλον, προφανώς έχουμε ακούσει διάφορες φήμες για την νοοτροπία και τον ρόλο του προέδρου του αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα πατριωτικό κόμμα με προοπτική κατεύθυνσης προς τον εθνικομπολσεβικισμό. Πιστεύεις ότι ο Καζάκης είναι το πρόβλημα του εθνικιστικού/πατριωτικού χώρου σήμερα;

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

με τον εθνικομπολσεβικισμο δεν εχω κανενα θεμα, καθε αλλο. αλλα τον καζακη τον βρισκω τουλαχιστον γελοιο. παρωχημενος και γλοιωδης αριστεριτζης που εχει ξεμεινει γυρω στο 1975-1980. βαμενος σταλινικος στην νοοτροπια και τεζα κκε στην εκφορα λογου, ξυλινος μπρεζνιεφικος λογος. κανει μπαμ οτι ο ανθρωπος ειναι τελειωμενος παραληρηματικος και ψυχοπαθης. τον πετυχα σε live μεταμεσονυκτια εκπομπη τρεις μερες πριν τις εκλογες και ελεγε κατι τρελα του τυπου ''θα πεθανω στην πρωτη γραμμη'', ''θα στραγγισω την τελευταια ρανιδα του αιματος μου'' στην προσπαθεια του να μας πεισει οτι απο την κυριακη που θα εβγαινε βουλευτης (το χε σιγουρο) θα εκανε τα παντα-ολα για τον ''Λαο''. μιλουσε για σαλαμινα και μαραθωνομαχους μαζι με τις αναποφευκτες (φευ..) αναφορες στην εθνικη αντισταση κτλ κτλ ας τα.. τραγικη κατασταση.

το οτι δεν τον εχω δει ουτε μια φορα εδω και 13 χρονια να χαμογελα ή να αυτοσαρκαζεται φτανει και περισευει. οχι αλλη δυσκοιλια αριστεριλα (σαν τον αλλον τον σχολιαστη πιο πανω που ποινικοποιει την μουσικη, τις συναυλιες, τα βιβλια, το σινεμα, την τεχνη και την χαρα της ζωης), οχι αλλη αριστεριλα γενικοτερα. πηξαμε στην ηλιθιοτητα

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι οτι ο ''αντι-μνημονιακος'' κυκλος που ανοιξε πριν απο 13 ακριβως χρονια εκλεισε οριστικα και αμετακλητα με τις εκλογες του μαιου και την εκκωφαντικη επικρατηση της νουδουλας και των μαφιοζων που βρισκονται επικεφαλεις. τελειωσε αυτο το παραμυθι, ουτε χωρος για τα απονερα δεν εμεινε. για αυτο ο τσιριζα και ο τσιπρακος καταποντιστηκαν, γι αυτο και ο ψυχακιας του επαμ (αυτες οι εαμιτικες ιδεοληψιες τον μαραναν.. ακου ''επαμ'') θα μεινει σπιτακι του να παραληρει απο διαδικτυου.

παμε παρακατω, προχωραμε

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πάμε κάτω και προχωράμε. Ωραία. Αν δεχτούμε ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο κατέρρευσε, προς τα που να προχωρήσουμε; Το αντιμνημονιακό μέτωπο έθεσε τουλάχιστον τις βάσεις για την ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στους εθνικιστές με τους αντιμνημονιακους Αριστερούς, μαρξιστές κλπ. Επίσης το μνημόνιο είναι εδώ, "ενωμένο δυνατό" , να καταστρέφει τις ζωές μας.

Αν δεχτούμε ότι πέρασε η εποχή της επικοινωνιακής δυναμικής του αντιμνημονιακού λόγου είναι σαν να δεχόμαστε ότι θα συρθουμε πίσω από τις εξελίξεις που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ και η αστική εξουσία. Έχουμε χάσει από τα αποδυτήρια.

Αλλά ας πούμε ότι ακολουθούμε τον συρμό. Προς τα που να πάμε; Υπάρχει σαφής αντισυστημικος προσανατολισμός που να είναι εφικτός ως πολιτικό πρόγραμμα; Δεν εννοούμε την θεωρητική αντιπαράθεση των ιδεών του Ρομαντισμού στην γενικότερη συνθήκη της νεωτερικότητας. Αυτό υπάρχει και θα υπάρχει. Πώς όμως γίνεται εφικτό να εφαρμοστεί ως πολιτικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα αν δεν υπάρχουν κρίσεις όπως αυτή των μνημονίων; Το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσουμε σε μια συνθήκη που όλα τα μεγάλα ζητήματα θα παρουσιάζονται σαν να έχουν λυθεί και χώρος για ανατρεπτικές ή έστω εναλλακτικές προτάσεις θα είναι μηδαμινός.

Και το σημαντικότερο. Ποιοι να πάμε παρακάτω; Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ..με ποιους; Με τους τσάτσους της Δεξιάς που έχουν ακριβολιστει στον εθνικιστικό χώρο; Με τις λουμπίνες της άκρας Δεξιάς που όσα συμφωνούν όταν πίνουμε καφέ τα φέρνουν τούμπα μετά από πέντε μέρες; Με ποιους να πάμε παρακάτω αν δεν υπάρχει μια πρώτη μαγιά ανάμεσα σε δυνητικά σοβαρούς εθνικιστές και Αριστερούς, όπως έγινε στους αγανακτισμένους, η οποία προϋποθέτει μια κάποια μαζικότητα;

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συναγωνιστές ποια είναι η άποψη σας ως λέσχη και ως εργαζόμενοι , εθνικιστές , ρομαντικοί για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα; Πρέπει να ανοίξουν; Υπέρ του ανοίγματος των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων έχουν ταχθεί οι Ελληνες και το Εθνικό Μέτωπο, ενώ παλιότερα η Χρυσή Αυγή είχε ταχθεί κατά (επί μνημονίων, πχ ταξιτζηδες, περίπτερα κλπ)

Γενικά αν και είναι φιλελεύθερο μέτρο, θα μπορούσε να φέρει ισορροπία σε κάποιες επαγγελματικές τάξεις που ουσιαστικά παρασιτούσαν εις βαρος του Εθνους, πχ φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι κτλ. Είναι ενα μεγαλο ζήτημα που πρεπει να απαντήσει ο χώρος, πέρα απο παρωπιδες, χωρίς φυσικά να σημαίνει αυτό ότι αποκηρυσσουμε τον σοσιαλισμό ή οτι τον αλλοιώνουμε. Αν ανοίξουν τα επαγγέλματα θεωρείτε οτι ωφελειται το μεγαλοαστικό κεφάλαιο ή οι εργαζόμενοι περισσότερο;

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το εθνικό μέτωπο και η ΧΑ δεν είναι συναγωνιστές μας. Το εθνικό μέτωπο συνολικά. Από την Χρυσή Αυγή μόνο η ηγεσία. Η λαϊκή βάση της θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πληβειακο αλλά αληθινό κομμάτι ενός μαζικού εθνικιστικού κινήματος. Η ηγεσία της ασφαλώς είναι ένα τσίρκο με το οποίο δεν θέλουμε συσχετισμούς. Το εθνικό μέτωπο είναι ένα τσίρκο συνολικά. Ένα Δεξιό σκουπίδι.

Στο δια ταύτα. Αν είσαι εθνικιστής, ακόμη και αν δεν είσαι ριζοσπάστης εθνικιστής αλλά συντηρητικός, η πολιτική οικονομία που οφείλεις να υποστηρίζεις είναι ο κορπορατισμος. Ο κορπορατισμος είναι αυτό ακριβώς που προτείνες να μείνει πίσω. Δηλαδή τα κλειστά επαγγέλματα. Άρα εξαρχής ξεκινάς με μια σημαντική ιδεολογική απόκλιση από τον εθνικισμό.

Πάμε παρακάτω. Τι καλό περιμένεις να συμβεί στον Έλληνα καταναλωτή από το άνοιγμα των επαγγελμάτων; Τι καλό θα μας προσφέρει το να πωλούν φάρμακα τα σούπερ μάρκετ; Έχεις ξεμείνει ποτέ από φάρμακα; Έχεις παράπονο από την "απόδοση" των φαρμακοποιών στις υπηρεσίες που υποχρεούνται να σου προσφέρουν; Πιστεύεις ότι θα πέσουν οι τιμές των φαρμάκων επειδή θα τα πωλούν τα σούπερ μάρκετ; Δεν είναι τα σούπερ μάρκετ τα μεγαλύτερα ολιγοπώλια της ελληνικής οικονομίας; Δεν εκτοξεύουν τις τιμές των προϊόντων χωρίς κανέναν λόγο; Θες να κάνουν το ίδιο και με τα φάρμακα;

Τι καλό θα θα προσφέρει στον καταναλωτή η εμφάνιση μεγάλων ιδιωτικών εταιριών ταξί; Τώρα δεν υπάρχουν; Τόσο σημαντικό το θεωρείς να μπορείς να κάνεις τηλεφωνικό κλείσιμο κούρσας; Εντάξει είναι μια υπηρεσία αλλά γίναμε τόσο έλεγκαν και δεν μπορούμε να κάνουμε πέντε βήματα για να βγούμε σε έναν κεντρικό δρόμο;

Το μόνο κακό με τα ταξί είναι ότι η κίτρινη φυλή έκανε νταβατζιλικι στην κατοχή των αδειών. Μεταπολεμικά οι άδειες των ταξί αγοράστηκαν από τους ιδιοκτήτες για όσο διάστημα θα δούλευαν μέχρι να πάρουν σύνταξη. Η άδεια ανήκε στο κράτος. Μόλις έπεσε ο Παπαδόπουλος βρήκαν την ευκαιρία οι ταρίφες και κράτησαν την άδεια ως περιουσιακό προϊόν το οποίο κληρονομούσαν στα παιδιά τους ή πωλούσαν κατά το δοκούν. Στην ουσία έκαναν περιουσία κλέβοντας το κράτος. Αν προτείνεις να κατασχεθούν από το κράτος οι άδειες που του ανήκουν και να δίνονται όπως παλιά, με τον σωστό και ελεγχόμενο τρόπο, θα συμφωνήσουμε.

Ανεξάρτητο εθνικό κράτος και δημόσιος έλεγχος παντού, φίλε. Αυτή είναι η μαγική συνταγή του εθνικισμού. Σε όποιον δεν αρέσει, η Δεξιά και η ελεύθερη αγορά της τον περιμένουν.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κοιτα να δεις που μπροστά σε Κασιδιάρη και Κώνστα φαίνεται σοσιαλιστής ο Μιχαλολιάκος. Α ρε καημένοι ακροδεξιοί, διαβάζετε αυτά τα εμετικά που γράφουν τα γκαρσόνια του τουίτερ (πχ Ianuaryus) υπέρ του φιλελευθερισμού και έρχεστε να τα διαδώσετε και εδώ μεσα

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η δεν ψηφίζω, είμαι εργάτης είπε...

----"Εφόσον ο οποιοσδήποτε σχολιαστής δεν γράφει προσβλητικά και υβριστικά ή ειρωνικά και προβοκατόρικα σχόλια δεν γίνεται τον διαγράψουμε."----

Εγώ ποτέ δεν ζήτησα λογοκρισία. Αν είναι δυναμόν. Δεν είμαι διαχειριστής ιστολογίου και θα το θεωρούσα ανέντιμο να κάνω υποδείξεις σε άλλους. Επίσης, ούτε εγώ έβρισα ή ειρωνεύτηκα, γιατί με κόψατε;

Άλλο είναι το θέμα και εδώ θα επιμείνω γιατί είναι επί προσωπικού. Παρακαλώ μην ξαναπέσει ψαλίδι για να μην υπάρχουν σκιές. Εξάλλου πρόκειται για τον ίδιο ανώνυμο που μου απευθύνθηκε προσωπικά σε προηγούμενο θρεντ, χαρακτηρίζοντάς με πράκτορα της CIA, και τον ίδιο που εδώ και δυο μήνες τον βρίσκω διαρκώς μπροστά μου να με ακολουθεί και να με ειρωνεύεται σε κάθε ευκαιρία. Είναι 24/7 σε μια οθόνη και μπινελικώνει κόσμο, από αριστερά σάιτς μέχρι τον ΜΚ και το ιστολόγιό σας.

Δείτε τι έγραψε στον ΜΚ, στοχοποιώντας συγκεκριμένο σχολιαστή:

----"ρε ''δεν ψηφιζω ειμαι εργατης'' τι ρολο βαρας τελικα; τι φαση μωρη κουφαλιτσα; θα μας πεις επιτελους; στους ρομαντικους συστηνεσαι ως c και στους απλυτους ως ''καποιος''. και οταν σε πιανει η κλιμακτηριος γραφεις ανωνυμα και λες χοντρομαλακιες προσβαλοντας κοσμο. λεγε μωρη κουφαλα τι φαση; ποιος σε πληρωνει για να τρολαρεις και να περνας γραμμη; τις προαλλες στο αλλο καποιοι σε πηρανε χαμπαρι.. τι δουλεια ειπαμε οτι κανεις και εισαι ολη μερα μπροστα απο ενα pc; ασε ρε.. ΒΡΩΜΑΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ"----

Για όσους αναρωτιούνται η ιστορία έχει ως εξής. Ο συγκεκριμένος άτονος ανώνυμος υποδύεται συστηματικά διαφορετικές περσόνες για να προσβάλλει κόσμο. Την μία το παίζει ακροκεντρώος που σιχαίνεται τους Έλληνες, την άλλη εθνικιστής, την άλλη κοροιδεύει τον Παστίτσιο, την άλλη δηλώνει πιστός ΧΟ, την επομένη ασπάζεται έναν χονδροειδή ατομικισμό και κράζει τους "ιδεολόγους", την παραεπομένη μιλάει για εθνικό κράτος, και στο τσακίρ κέφι εκθειάζει στα σοβαρά τα μνημόνια και το "μαζί τα φάγαμε" (true story) κτλ. Σε αναρχικά σάιτς σκυλοβρίζεται καθημερινά με αριστερούς μέχρι τις 4 το πρωί και μετά έρχεται εδώ να βρίσει και τους υπόλοιπους. Κατά τ' άλλα, έχει γίνει "πληγή από την δουλειά".

Τέλος πάντων, δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Ή είναι βλάκας που τσογλανίζει ή παίζει παρακρατική φάση, τρουθ τιμ ή κάτι τέτοιο. Έχουν γεμίσει τα σόσιαλ με τέτοιες περσόσες. Πέφτει χοντρό μαρούλι σε πληρωμένο μποτς. Έτσι διεξάγεται πλέον η "πολιτική αντιπαράθεση". Γενικά υπάρχει πολύ μπόχα στον διαδίκτυο, ας μην παριστάνουμε τους ανήξερους.

Λοιπόν για να τελειώνει, βλάκα. Σταμάτα να ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη. Αν σε ανέχονται οι άλλοι, βρίζε τους άλλους, εμένα άσε με ήσυχο...

ΥΓ Στα πιο ανάλαφρα... "Αλληλεγγύη στον σ. Δημητρά"

Από αντικαθεστωτικό: https://www.lifo.gr/now/greece/panagiotis-dimitras-desmeyontai-oi-logariasmoi-toy-kai-ton-mko-poy-einai-epikefalis

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είτε επιμείνεις είτε όχι η ουσία είναι ότι εφόσον κάποιος δεν γράφει με γνωρίσματα όπως αυτά της παραγράφου που έχεις βάλει σε εισαγωγικά θα μπορεί να σχολιάζει. Δεν γίνεται να λογοκρίνουμε κάποιον που απλώς εκθέτει επιχειρήματα. Όποιος και αν είναι.

Μην γίνεσαι και εσύ υπερβολικός. Πώς σε κατηγόρησε ότι είσαι πράκτορας; Αφού γραφείς ανώνυμα; Πού ξέρει ποιος είσαι; Αλλά ακόμα και αν σε κατηγόρησε, τι αξία έχει μια κατηγορία διατυπωμένη από έναν ανώνυμο προς έναν άλλο; Μην φτάσουμε στο μεταμοντέρνο επίπεδο της εικονικής πραγματικότητας.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''μαζί τα φάγαμε''

όλη η ιστορία της Μεταπολίτευσης σε μία φραση. τι, όχι;? Όχι;

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όχι ασφαλώς. Η αλήθεια είναι ότι "μαζί τα φάγατε".
Οι νεοδημοκράτες, οι κυπατζήδες, κάτι ψιλά και οι ΠΑΣΟΚτζηδες, με την φιλελεύθερη εξουσιαστική ελίτ των ευρωπαϊστικων πολιτικών και επιχειρηματιών. Εσείς ναι. Μαζί τα φάγατε.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν τα "φαγαμε μαζί" γιατί δεν έχουμε τα εφάπαξ, τις καταθέσεις και την περιουσία του παχύδερμου εκσυγχρονιστη Πάγκαλου;

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Λοιπόν για να τελειώνει, βλάκα. Σταμάτα να ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη. Αν σε ανέχονται οι άλλοι, βρίζε τους άλλους, εμένα άσε με ήσυχο...''

λοιπον, βλακα στο λεω και απο εδω. το εγραψα πριν ενα μηνα στο τελος μιας αλλης συζητησης αλλα η διαχειριση της φλεφαλο το εκοψε. θεωρω οτι εισαι βαλτος, το ιδιο εκανες και στο ιντιμιντια. εισαι βαλτος και περνας γραμμη, αυτο που μου αποδιδεις αυτο ακριβως κανεις. και το προχθεσινο σχολιο στο αλλο θρεντ που σε ξεμπροστιασε δεν ηταν δικο μου. ας βγει ο σχολιαστης που το εκανε να επιβεβαιωσει. απλα βρωμας απο χιλιομετρο, ΒΡΩΜΑΣ. μην πετας τα σκατά σου σε αλλους. c/καποιε/''ειμαι εργατης'' παρε πουλο

υγ προς διαχειριση: παρακαλω να μην πεσει λογοκρισια

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεκτό το αίτημα αλλά μέχρι εδώ. Τα είπατε, τσακωθηκατε, σας διαβάσαμε, παρακάτω δεν έχει.

Δεν θα δημοσιευθούν άλλα σχόλια πάνω σε αυτό το θέμα συζήτησης παιδιά. Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας ο καθένας. Είναι αρκετά. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Δεν μας ενδιαφέρει η συνέχεια.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η δεν ψηφίζω, είμαι εργάτης είπε...

Όπα λίγο. Εδώ όντως υπάρχει ευθύνη της διαχείριση. Ένας βλάκας κάθεται και βρίζει 24/7 και του λέτε και "ευχαριστώ" (εντός εισαγωγικών). Τι παίζεις Έχετε κάποιο θέμα μαζί μου; Ποια "γραμμή" περνάω, να την μάθω και εγώ;

Για να δημοσιεύετε αυτά τα εμμονικά παραληρήματα εναντίον μου σημαίνει ότι τα θεωρείτε τουλάχιστον μη υβριστικά, για μην πω μέχρι και συζητήσιμα. Εδώ δεν μιλάμε για "αντιπαράθεση επιχειρημάτων" (όπως είπατε παραπάνω), εδώ έχουμε κανονική τσογλανιά ενός ανώνυμου που μπινελικώνει.

ΥΓ Απευθύνομαι αποκλειστικά στην διαχείριση. Παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο και να λάβω μια απάντηση. Πραγματικά είμαι περίεργος... Από κει και πέρα δεν ανοίγω διάλογο και δεν συνεχίζω κανέναν τσακωμό.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Θα είχε νόημα η ερώτηση που θέτεις αν γνωρίζαμε ποιος είσαι. Τώρα γιατί να έχουμε θέμα μαζί σου; Σε γνωρίζουμε; Έχουνε θέματα με τα υπαρκτά πρόσωπα, όχι με τις σκιές της ανωνυμίας.

Κατά τα άλλα τα σχόλια των άλλων αναγνωστών στρέφονται εναντίον σχολιαστή που έχει διαφορετικό ψευδώνυμο από εσένα. Για την ακρίβεια ένα γράμμα. Αν κάποιος σας μπερδεύει ή αν μπερδεύτηκες εσύ, είναι δικό σας θέμα. Να σου πούμε την αλήθεια βαριόμαστε να διαβάζουμε τα σχόλια που ανταλλάσσετε για να σας βοηθήσουμε να ξεμπλέξετε τις ταυτότητες και τα ψευδώνυμα.

Οπότε, αν δεν γράψετε σχολιασμούς που να συμβάλουν στην συζήτηση θα γίνεται λογοκρισία. Στραφείτε λοιπόν στα σοβαρά ζητήματα και αφήστε τις εικονικές συγκρούσεις.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Προς τον ανώνυμο που είναι αντίθετος με τον Καζάκη.
Δεν θα συμφωνήσω ότι είναι θετική εξέλιξη το ότι θα τα παρατήσει (εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο). Πέραν από το ότι κάτι τέτοιο δείχνει ότι ο Έλληνας ΔΕΝ βάζει μυαλό και συνεχίζει να ψηφίζει τα ίδια καθάρματα, δείχνει και ότι όσοι ήταν στην πλατεία με τους Αγανακτισμένους ή αλλοιώθηκαν (βλέπε μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ) ή αναγκάστηκαν να φύγουν από την πολιτική ή να φυτοζωούν πολιτικά. Αυτό είναι μία μεγάλη ήττα. Δεν είναι για να χαιρόμαστε.
Και βλέπω ότι, επαναλαμβανόμενα, αναφέρεις ότι ο ίδιος είχε ένταση ή νεύρα όταν μιλούσε για την πολιτική. Ότι, τέλος πάντων, δεν φαινόταν χαρούμενος όσο ανέλυε τις παρούσες συνθήκες, και η ερώτησή μου είναι η εξής. Τι περίμενες; Να είναι με ένα πλατύ, ήρεμο, μειλίχιο χαμόγελο όσο ο ίδιος προσπαθεί να επιφέρει αλλαγή; Δεν είναι ιερέας ο Καζάκης για να κάνει πνευματική κατήχηση μέσα σε ένα ήρεμο πλαίσιο συζήτησης. Προφανώς και όταν προσπαθείς να αλλάξεις μία κατάσταση (και τι κατάσταση!) και νεύρα θα έχεις και απότομος θα είσαι επικοινωνιακά. Αλλαγή προσπαθείς να επιφέρεις. Τώρα σε αυτά που είπες περί ανέραστων αριστερών που μισούν τα πάντα, παραδόξως, θα συμφωνήσω. Όντως, επειδή έχω γνωρίσει πολλούς αριστερούς, και δει αναρχικούς (οι ίδιοι έλεγαν ότι ανήκουν στην αριστερά, δεν τους βάζω εγώ λόγια στο στόμα), σχεδόν όλοι τους μισούσαν με πάθος οτιδήποτε το ανθρώπινο. Εδώ είχα μιλήσει με κοπέλα, η οποία ήταν μέλος αναρχικής συλλογικότητας, και έφερε ως παράσημο το ότι πήγε μία φορά γυμναστήριο και ότι δεν ξαναπήγε ποτέ καθώς θεώρησε την γυμναστική "αντιδραστική". Πραγματικά πολλοί αριστεροί είναι εμφανώς αντιβιταλιστές και μάλιστα νιώθουν και ευχάριστα με αυτή τους την στάση. Ο μέσος αριστερός (στην Δύση), όντως, κουβαλάει τόση μιζέρια και τόση θλίψη που μέχρι και θιασώτες του Λαβκραφτιανού "Κοσμισμού" ή των θεωριών του Λιγκότι μένουν ενεοί.
Αλλά θα διαφωνήσω ότι ο Καζάκης είναι αυτής της αριστερής σχολής της "μιζέριας". Σου ξαναλέω ότι δεν μπορείς να περιμένεις από έναν άνθρωπο που προσπαθεί να αλλάξει το σύστημα, ηρεμία και χαμόγελα. Τουλάχιστον όχι όσο ο ίδιος λαμβάνει δράση. Είτε σε πορείες, είτε on camera.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Κάτσε λίγο ρε "δεν ψηφίζω, είμαι εργάτης". Δεν ξέρω εάν είσαι ο "C" και δεν με πολύ ενδιαφέρει. Έχουν γίνει εμφανώς κάποιες νύξεις. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Αυτό που θα σου πω εγώ είναι το εξής. Ότι η ΦΛΕΦΑΛΟ πολύ απλά δεν φοβάται κανέναν. Βαλτό ή μη. Πρόσεξε, δεν λέω ότι έχεις ατζέντα. Έτσι κι αλλιώς ανώνυμος είσαι, δεν σε ξέρω. Απλά λέω ότι και οι άλλοι ανώνυμοι οι οποίοι έγραψαν κάποια πράγματα ας μην άγχονται. Πόσο αδύναμο θα ήταν το μήνυμα του Ρομαντισμού, της Επικής φανταστικής Λογοτεχνίας και, εν τέλει, της ΦΛΕΦΑΛΟ εάν θα μπορούσε να το αλλοιώσει ο οποιοσδήποτε; Προφανώς όπως δεν φοβόμαστε εμείς, δεν πρέπει να φοβάται κανείς. Απλά τα πράγματα.
Επίσης, ο λόγος για τον οποίο γράφω το σχόλιο δεν είναι καν αυτός. Δεν σε ξέρω και δεν μπορώ να έχω καμία άποψη για το ποιος είσαι (κάτι το οποίο δεν είναι και ιδιαίτερα σημαντικό για την ΦΛΕΦΑΛΟ και την πορεία της στον χώρο). Αλλά θα σχολιάσω αυτό που έγραψες. Ζητάς από την διαχείριση να λάβεις μία απάντηση. Μάλλον έχει υπάρξει μία παρεξήγηση εδώ. Η ΦΛΕΦΑΛΟ δεν είναι εταιρία, δεν είναι επιχείρηση, δεν έχει Managers και CEOs.Τι σημαίνει ότι θέλεις απάντηση; Μήπως θα γράφουν οι ανώνυμοι από εδώ και πέρα official αιτιάσεις και θα πρέπει να απαντάει η ΦΛΕΦΑΛΟ με επίσημη σφραγίδα εντός δέκα ημερών; Ελάτε παιδιά, σοβαρευτείτε. Κανένας δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν στα σχόλια ενός blog. Εμείς δεν είμαστε ορθολογιστές και ούτε καθώς πρέπει (εγώ τουλάχιστον ως Αχιλλέας δεν είμαι), δεν νιώθω ότι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από αυτό που κάνουμε ήδη. Δηλαδή να προσπαθήσουμε να σώσουμε την Ελλάδα, σώζοντας τις ψυχές μας.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

αχιλλεα δεν νομιζω οτι ο καζακης ειναι κανας ιεραποστολος, ο μπατμαν που θα σωσει την γκοθαμ σιτι, ο χριστος ή something like that τελως παντων για να παιρνει τον εαυτο του τοοοοοσο, μα τοσο σοβαρα. οσο ασχημη και αν ειναι η κατασταση (που ειναι..), τιποτα δεν δικαιολογει αυτο το αθλιο δυσκοιλιο υφος. ειναι καθαρα θεμα χαρακτηροδομης και προσωπικοτητας, οχι εξωτερικων συνθηκων. ο ιδιος το εχει πιστεψει, πιστευει οτι ειναι καποιος επιδοξος κοινωνικος αναμορφωτης, ενας μεγαλος μεταρρυθμιστης που το πεπρωμενο του ειναι να κυβερνησει την ελλαδα. απλα οι συνθηκες, οι συγκυριες και οι περιστασεις και κυριως η αγνωμοσυνη, η ηθελημενη αγνοια και η αδιαφορια του ''κυριαρχου Λαου'' (το Λ παντα κεφαλαιο..) δεν του επιτρεπουν να ξεδιπλωσει το ταλεντο του και συναντηθει με το Πεπρωμενο του (''ολοι εχουμε γραμμενο που το λενε πεπρωμενο..'').

μονο να τον ακουγες σε εκεινη την μεταμεσονυκτια εκπομπη 3 νυκτες πριν τις εκλογες θα καραφλιαζες, αν δεν ηξερες ποιος ειναι και τον ακουγες για πρωτη φορα θα νομιζες οτι ο τυπος πασχει απο παραληρημα μεγαλειου και το εχει σκασει απο κανα ψυχιατρειο. δεν θα ξεχασω εκεινες τις ραδιοφωνικες εκπομπες που εκανε το μακρυνο φθινοπωρο του 2011. το παραληρημα του καζακη δεν υπηρχε, πιστευε κανονικα οτι εχει ιδρυσει το νεο ΕΑΜ και οτι ειναι απλως θεμα χρονου οχι η εισοδος του στην πουτανα την βουλη αλλα η θριαμβευτικη ανελιξη του στην εξουσια. ''οταν ο Λαος παρει την εξουσια και κυβερνησουμε την Ελλαδα'' ηταν η μονιμη επωδος του. και το ελεγε με εκεινον τον χαρακτηριστικο στομφο που διακρινει τον λογο του. σιγουρα ειχε κατι το γνησια παλαιοπαπανδρεικο/περονικο στην συλλογιστικη του..

ο τυπος εχει θεματα, ειναι διψασμενος για power και αυτο βγαζει ματι. ο μονος λογος που δεν χωθηκε σε τσιριζα για βουλευτιλικι (ενω του προταθηκε επανηλειμενως) δεν ειναι καποια ''ιδεολογικη συνεπεια'' αλλα το γεγονος οτι προκειται για αθλιο σταλινισκο παλαιας κοπης, η δομη και ο τροπος λειτουργιας του οπερετικου γκρουπουσκουλου-σφραγιδα που διευθυνε τοσα χρονια το αποδεικνυει. θα μπορουσε να αρκεστει στον ρολο του δημοσιολογου-οικονομολογου που σχολιαζει την επικαιροτητα, να περιοριστει σε εναν αρκουντως ενημερωτικο/''διαφωτιστικο'' ρολο και να αφησει κατα μερος τις.. κοσμοδιορθωτικες φιλοδοξιες. δεν το εκανε. ήθελε οπωσδηποτε να ''ερθει ο Λαος στην εξουσια'' και να κυβερνησει (ο ιδιος..) την ελλαδα. ας προσεχε..

γενικα η αριστεριλα δεν ειναι για καλο, προκειται για πνευματικη ψωρα και ειναι παθηση του μυαλου. το λεω απο προσωπικη εμπειρια, τα περασα πιτσιρικας. ολοι καναμε τα νεανικα μας λαθη

η αριστεριλα επιμεριζεται σε 2 βασικες εκδοχες. την κλασικη/παραδοσιακη και την σημερινη/μεταλλαγμενη/μεταμοντερνα. η πρωτη εκδοχη ειναι οντως ''αντιβιταλιστικη'', εχει δυσκοιλιο υφος, ειναι αγελαστη, φοραει μαυρα και μισει την ζωη. σε αυτην ανηκει εξ ολοκληρου το κκε και μεγαλη μεριδα του παλαιου α/α χωρου και της εξωκυνοβουλευτικης ακρας αριστερας. σημασια εχει μονο η επανασταση, τπτ αλλο. ασκητισμος μοναστικου τυπου. μελετη/μελετη/μελετη και προσευχη στους κλασικους. ή οπως το εθεταν τον παλιο καιρο: ''αγαπα το κελι σου, τρωγε το φαι σου και διαβαζε πολυ''..

η δευτερη εκδοχη ειναι το ακριβως αντιθετο. περιλαμβανει τον τσιριζα και ολη την σημερινη, πολυχρωμη/new age ακρα αριστερα με τα 57 φυλα. ειναι αυτο που λεμε αφασια, χαζοχαρουμενιαση και η ηλιθιοτητα στην εξουσια (στην περιπτωση του τσιριζα επαληθευτηκε με το παραπανω).

οπως και να χει, μακρια και απο τις δυο εκδοχες...

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Εντάξει, μάγκες, για να τελειώνει οριστικά αυτό το θέμα. Προφανώς είμαι ο C. Το "δεν ψηφίζω, είμαι εργάτης" ήταν προεκλογικό ψευδώνυμο. Νομίζω το έκανα σαφές από το προηγούμενο θρεντ ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο "μπερδέματος". Από κει και πέρα, το θέμα μου είναι ότι δεν τολμώ να πω κάτι εδώ μέσα (και η αλήθεια είναι ότι είπα πάρα πολλά το τελευταίο δίμηνο και έγινα φλύαρος, το ξέρω, αλλά ήταν και η πολιτική επικαιρότητα έντονη) και νά 'σου το επόμενο δευτερόλεπτο πετιέται ένα συγκεκριμένο κωλόπαιδο και ειρωνεύεται ή βρίζει. Το ξαναλέω, ο εν λόγω το έχει σύστημα να είναι 24/7 μπροστά σε μια οθόνη και να βρίζει κόσμο, το κάνει και αλλού αυτό, δεν αφορά μόνο εσάς. Είναι κάτι σαν τους τύπους που τηλεφωνούν στην εκπομπή του Τσουκαλά. Εδώ έχουμε ή εμμονικά παραληρήματα ή κάποιο ξέμπαρκο ορφανό του Μουρούτη που έχει εθιστεί στην αλητεία.

Και, ναι, σε κάθε ιστολόγιο υπάρχει διαχείριση που φιλτράρει τον σχολιασμό. Πρώτη φορά το ακούτε; Εγώ βέβαια δεν ανακατεύομαι ούτε φυσικά ζήτησα ποτέ λογοκρισία. Αυτό που παρατηρώ όμως είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η διαχείριση επέλεξε συνειδητά να κρατήσει ίσες αποστάσεις. Δεν ξέρω γιατί...

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

C, αν νομίζεις ότι έχουμε τόσο χρόνο ώστε να παρακολουθούμε όλη την ημέρα τις συζητήσεις των άλλων ιστολογιών ή ακόμη και των νημάτων του δικού μας ιστολογίου που συζητούν σχολιαστές χωρίς να συμμετέχουμε εμείς, σε ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά έτσι γίνεται η διαχείριση τέτοιων δημοσίων διαλόγων. Δεν γίνεται να παρακολουθούμε τα πάντα ρε φίλε. Δεν υπάρχει τόσος χρόνος. Διαβάζουμε τα σχόλια, βλέπουμε ότι δεν περιλαμβάνουν κάτι υβριστικό, σαρκαστικό κλπ και τα ανεβάζουμε. Μην νομίζεις ότι καθόμαστε να κάνουμε ανάλυση λόγου σε κάθε σχόλιο για να ψάξουμε τα υπόβαθρα και να διαπιστώσουμε αν είναι του τάδε ή του δείνα σχολιαστή που γράφει ανώνυμα ή με ψευδώνυμο. Στην προκειμένη περίπτωση ούτε που είχαμε καταλάβει αν ήσουν εσύ με άλλο με ψευδώνυμο. Δεν ασχολούμαστε με αυτά ρε φίλε. Τι γράφετε βλέπουμε και αποφασίζουμε αν θα ανέβουν τα σχόλια. Αν συναντηθούμε ποτέ σε κάποια κοινωνική δράση, αγώνα και γνωριστούμε ως πρόσωπα, ασφαλώς και θα έχει άλλο βάρος η σχέση μας. Προς το παρόν σε περιπτώσεις σχολιαστών που δεν τους γνωρίζουμε προσπαθούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες διαλόγου. Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σε μια απρόσωπη σχέση όπως αυτή του ανώνυμου ή ψευδωνύμου σχολιασμού ενός ηλεκτρονικού φόρουμ.

Τώρα, στο καθαρό μέρος των επιχειρημάτων σου. Επαναλαμβάνουμε τα του προηγούμενου σχολιασμού. Είμαστε αρκετά οπισθοδρομικοί για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει προσωπική επίθεση σε σχολιασμούς μεταξύ ανωνύμων αναγνωστών. Τι είδους προσωπική επίθεση είναι αυτή που μπορεί να εξαπολυθεί εναντίον απρόσωπων διαδικτυακών σχολιασμών; Το πολύ πολύ να γίνεται ενοχλητικό για την διαδικτυακή σου εξεικ;oνιση/ προφίλ, όπως θες πες το. Αλλά εξακολουθούμε να μην παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά τέτοιες διαδικτυακές εντάσεις ανάμεσα σε άγνωστους μεταξύ τους σχολιαστές. Τι ρομαντικοί θα ήμασταν, εξάλλου;

Όλα αυτά φανταζόμαστε ότι καθιστούν κατανοητή την στάση μας. Γράψαμε παραπάνω ότι ως εδώ. Αυτή η αντιπαράθεση και τα αιχμηρά σχόλια ανάμεσα σε σχολιαστές που συζητούν άσχετα με την υπόλοιπη συζήτηση θέματα και τσακώνονται ή αλληλοκατηγορουνται δεν θα ανεβαίνουν από εδώ και στο εξής.

Τέλος, στο αν κρατάμε ουδέτερη στάση. Τι θα ήθελες να κάνουμε; Με κανέναν σας δεν γνωριζόμαστε. Λένε οι άλλοι αυτά που νομίζουν σωστά λες εσύ αυτά που νομίζεις σωστά, από την στιγμή που σε βρίζουν δεν θα ξανανέβει κανένα σχόλιο. Οι ύβρεις τέλος.

Αλλά και πάλι δεν δίνουμε και τόση βαρύτητα σε διαδικτυακές συγκρούσεις ή διαπληκτισμούς ανώνυμων και αγνώστων μεταξύ τους σχολιαστών. Σκεφτείτε το λίγο παιδιά. Διαδικτυακή αντιπαράθεση ανωνύμων και αγνώστων σε εμάς σχολιαστών είναι. Σε ιστολόγιο ρομαντικών γίνεται η όλη συζήτηση. Δεν γίνεται σε φόρουμ μεταμοντέρνων. Ελπίζουμε ότι ακόμα δεν έγινε η ζωή Μάτριξ.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

who the fuck is this ''mouroutis''? damn! this shit is whack. you should go for rehab. anyways, cry me a river, cry me a river..

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ο Μουρούτης είναι ο πιο έμπιστος άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώτος λιμοκοντόρος που προώθησε την προπαγάνδα του ψεύτικο πατριωτισμού -αυτόν της Δεξιάς κοπής, με μνημονιακή ευρωπαϊκότητα, αντισοσιαλισμό, αντιφασιστικό φιλελευθερισμό κλπ κλπ - και οργανωτής της πρώτης στρατιάς trolls της Νέας Δημοκρατίας επί εποχής Σαμαρά. Ο πατερούλης των εστιατορίων. Πρακτορείο ο τύπος. Έπειτα άνοιξε βιβλιοπωλείο και εκδοτικό οίκο στον οποίο ως καλός δυτικός liberal σκληρός δεξιός κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα. Κάτι ανάμεσα σε πράκτορα και ιδεολογικό καθοδηγητή των δεξιών διεθνιστών με τις πατριωτικές μάσκες.

https://www.parapolitika.gr/stories/article/293754/to-vivliopolio-tou-stenou-sinergati-tou-antoni-samara/

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Εντάξει, είναι θέμα αξιοπρέπεια πλέον. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, που αποσκοπεί να έχετε επί μονίμου βάσεως ένα κωλόπαιδο εδώ μέσα να με ειρωνεύεται προσωπικά, και στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Κρίμα πάντως, μεγάλο κρίμα...

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε c σόρρυ κιόλας πρωτάρης είσαι; Όσο περισσότερο τσιμπάμε τόσο χαίρεται ο κάθε σπασοκλαμπάνιας. Καλύτερα να τους αγνοούμε. Όλοι έτσι κάνουμε.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Επίσης, για πιο "cry me a river" μιλάς ρε; Ζήτησα πουθενά λογοκρισία ή... προστασία; Πας καλά ρε; Το ακριβώς αντίθετο έγραψα, αν διάβασες. Αυτό που υποστηρίζω είναι κάτι πολύ απλό. Κάποιο τσουτσέκι της ΝΔ (πληρωμένο ή από ιδεολογία δεν έχει σημασία) έχει στήσει καρτέρι 24/7 για να προσβάλλει κόσμο και να μπουρδελεύει συζητήσεις. Δεν πα να γράφεις όλη μέρα τι με νοιάζει εμένα; Απλώς να ξέρουν οι τρίτοι αναγνώστες ότι οι κατηγορίες, οι ειρωνείες και η στοχοποίηση σχολιαστών είναι προιόν κακεντρέχειας. Για να μην υπάρχουν σκιές, και αναρωτιούνται οι υπόλοιποι τι γίνεται.

Επίσης, τι παίζει με Καζάκη; Αντί να ασχολείστε με τους άλλους που πιθανότατα θα σας κόψουν την αυτοδυναμία, χτυπάτε ένα κόμμα που δεν κατέβει καν στις επόμενες εκλογές; Τι φάση; Εκτός από κομματική μήπως ο Σκέρτσος σας δίνει να καταναλώσετε άλλου τύπου "γραμμή";

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το κρίμα είναι ότι συνεχίζεις μια συζήτηση που έχει ολοκληρωθεί υιοθετώντας ύφος παρόμοιο με εκείνο του τύπου που κατηγορείς ότι είναι τρολ. Λες και ξέρει κανείς ποιος είσαι εσύ και ποιος είναι ο άλλος σχολιαστής.

Γιατί αγνοείς αυτά που γράψαμε περί εικονικής πραγματικότητας; Γιατί συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε με τρόπο που ανοίγει την κερκόπορτα στο Μάτριξ που μας ετοιμάζουν;

Ο λόγος που δημοσιεύτηκε το σχόλιο είναι γιατί ανοίγει μια χαραμάδα διαλόγου στο θέμα του ΕΠΑΜ.

Επικεντρωθείτε σε σοβαρά ζητήματα και μην παρασύρεστε σε άνευ σημασίας αντιδικίες αοράτων.

Απαντάμε προκαταβολικά στον όποιο ανώνυμο επιστρέψει εναντίον του C με ανάλογο ύφος ότι θα τελειώσει εδώ το θέμα. Δεν θα ανεβάζουμε τα σχόλια ή θα τα ανεβάζουμε λογοκριμένα ώστε να σώζονται τα μέρη τους που είναι ουσιαστικά. Το παραπάνω σχόλιο του C ανέβηκε ολόκληρο μόνο για ένα λόγο. Επειδή του αναγνωρίζουμε το δίκαιο να απαντήσει με ανάλογο ύφος εφόσον αυτός δέχτηκε πρώτος μια παρόμοια κριτική.

Από εδώ και στο εξής είτε γράφει ο C, είτε ο d, είτε ο οποιοσδήποτε ανώνυμος τέτοια σχόλια θα κρατάμε μόνο το ουσιαστικό μέρος τους (πχ αυτό που έγραψε ο C για το ΕΠΑΜ) και τα υπόλοιπα θα λογοκρίνονται (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Προσωπικές διαφορές αγνώστων μας αφήνουν αδιάφορους.

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τριήμερο και όπου φύγει φύγει. Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε και σαπίζουν κλεισμένοι σε ένα αποπνικτικό διαμέρισμα, μην ξέροντας τι τους ξημερώνει, και οι άλλοι μισοί στην καρακοσμάρα τους. Κατά τα άλλα γκρινιάζουν οι θρασύτατοι ότι δεν έχουν λεφτά... Όσο υπάρχει ακόμα λίπος, δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Κανένας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τους ανέργους κι όσους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Αφημένοι στην τύχη τους είναι. Εμείς να περνάμε καλά μωρέ και οι άλλοι να πάνε να μαμηθούν. Ε ρε βούρδουλας που τους χρειάζεται...

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Καζακης από τότε προειδοποιούσε για το ευρω και τη γερμανική Ευρώπη. Δυστυχως ο κοσμος ακολούθησε τους απατεωνες του συριζα.

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

α) αν ημουν ο ''άπο'' και μαθαινα απο το ιμραλι που με εχουνε κλεισμενο απο το (χρυσο, μυθικο και θρυλικο, αλλα αυτη ειναι μια εντελως διαφορετικη συζητηση..) 1999, οτι ο ''μεγαλος τραγουδιστης'' που ειναι ο κατεξοχην υπευθυνος για την προδοσια και το δοσιμο σε τουρκους/αμερικανους, πηρε πουλο και βλεπει τα ραδικια αναποδα, πώς θα ενιωθα αραγε αυτες τις ημερες; αυτο που εγινε εκεινον τον φεβρουαριο του 1999 ηταν εθνικη μειοδοσια αναλογη με εκεινη του 1996 με τις ''αδιευκρινινστες συνθηκες πτωσης του ελικοπτερου'', ''την σημαια που την πηρε ο αερας'' και τους τρεις αδικοχαμενους αξιωματικους μας.

btw, ο νταηλος που ειχε αναλαβει συνηγορος υπερασπισης του ιστορικου ηγετη του ΡΚΚ τι φαση; γιατι για ''αντι-ιμπεριαλιστη'' και θιασωτη, ή εστω συμπαθων και κριτικο υποστηρικτη, εθνικοαπελευθερωτικων κινηματων και ενοπλων επαναστατικων οργανωσεων δεν τον κοβω σε καμια περιπτωση. συστημενη εντολη του Δικτυου21 και του βαθεως κρατους για να σωθουν τα προσχηματα; ενδιαφερουσα παραμετρος που περασε στο ντουκου

β) κανενα προβλημα με το ΕΠΑΜ. ο εθνικολαικος/εθνικομπολσεβικικος λογος του εμενα με εκφραζει. μονο αυτες οι εμμονικες αναφορες στο ΕΑΜ και την εθνικη αντισταση ας ελειπαν (γιατι βρισκομαστε στο 201something, γιατι επροκειτο για φιασκο και απατη τεραστιων και ιστορικων διαστασεων, γιατι δεν ζουμε στα μεταπολιτευτικα 70s ωστε να εχουν περαση τετοιου ειδους αριστερητζιδικες υστεριες και γραφικοτητες) καθως και η ιδεοληπτικη εξιδανικευση του ''Λαου'', ειδικα αυτου του λαου που εχει αποδειξει τι ειναι τελικα. οπως και να χει, ο εθνικολαικος συνδιασμος κοινωνικης δικαιοσυνης και εθνικης ανεξαρτησιας πρεπει να αποτελει το σταθερο σημειο αναφορας καθε αξιοπρεπους κομματικης/κινηματικης/πολιτικης ταυτοτητας, εκει ανηκει το μελλον. με τον ιδιο τροπο που γραφικοι και παραληρηματικοι σταλινισκοι σαν τον καζακη ανηκουν στο αθλιο παρελθον της πρωιμης μεταπολιτευσης. λιγο γνωθι σαυτον δεν βλαπτει..

γ) ''οι άλλοι μισοί στην καρακοσμάρα τους. Κατά τα άλλα γκρινιάζουν οι θρασύτατοι ότι δεν έχουν λεφτά... Εμείς να περνάμε καλά μωρέ και οι άλλοι να πάνε να μαμηθούν''

αυτο ειναι το τρομερο, οτι εδω και 13 χρονια κλαιγονται οτι ''δεν εχουν να την βγαλουν'' και τελικα προκυπτει οτι μια χαρα εχουν και παραεχουν για τριημερα, για καλοκαιρινες διακοπες και εκδρομουλες στην αραχωβα. δεν ειναι θεμα ''λιπους'', τετοια λεγαμε στα πρωτα μνημονιακα χρονια. ο,τι λιπος υπηρχε καταναλωθηκε μεχρι το 2015. οσοι βλεπεις να γλεντανε και να την περνανε πασαλιδικα ειναι οι κομματικοι στρατοι που χωθηκαν στο Δημοσιο και κυριολεκτικα δεν τους καιγεται καρφακι αν ξεσπασει θερμοπυρηνικος αυριο. ειναι το διαβοητο 40% των μενουμευρωπη Ναιναικων του 2015 που φηφισε κουλη τον μαιο και θα συνεχισει να στηριζει στα τεσσερα το εκσυγχρονιστικο μπλοκ αρκει να μπορει καθε τριημερο να τραβιεται αραχωβα. και ας παει ολο το υπολοιπο 60% να ψοφησει, και ας χρειαστει να πουληθει το μισο αιγαιο.. ''ποιος χεστηκε στην τελικη;''

δ) λοιπον, για να τελειωνει οριστικα και αμετακλητα. c/εργατη [...] κανενας δεν προσβαλει κανεναν, κανενας δεν διαλυει τις συζητησεις που γινονται εδω μεσα, και κανενας δεν παιρνει χαρτζηληκι απο τα μαυρα ταμεια της νουδουλας και τον ''mouroutis''. οκ, δεν εισαι αμερικανοτσολιας και δεν περνας γραμμη. ικανοποιηθηκες τωρα; τουλαχιστον φροντισε να εισαι λιγοτερο εριστικος και ειρωνας στον τροπο που μιλας, το αφ υψηλου και το δασκαλιστικο υφακι ενοχλει τα μαλα. και το cry me a river σκεφτομαι να το υιοθετησω σαν ψευδωνυμο. ειναι μεγαλη κομματαρα ετσι κι αλλιως. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τα τρία πρώτα σημεία του σχολίου σου είναι μέσα στους πιο εύστοχες τοποθετήσεις που έχουν γίνει στο ιστολόγιο. Μόνη συμπλήρωση ότι ανάμεσα στο 40% των διεφθαρμένων σκουπιδιών της χώρας δεν είναι οι απλά βολεμενοι στο δημόσιο θιασώτες της ελεύθερης αγοράς και της "δυτικού τύπου" κοινωνίας. Είναι και οι μεγαλοαστοί με τους μεσοαστους, η βάση του συστήματος εξουσίας των εχθρών μας. Αυτοί που μιλούν συνεχώς για την ελεύθερη αγορά κρατώντας τις επιχειρήσεις τους με τα κονδύλια του δημοσίου και, ασφαλώς, της Ε.Ε.

Στο τελευταίο λογοκρίθηκε το σημείο που θα προκαλούσε τον C να σου απαντήσει με το ίδιο ύφος. Εφόσον πάει προς αποκλιμάκωση η κατάσταση ας μην χαλάσει η προοπτική για κάποιες ατάκες.

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό ακριβώς το λίπος αναφέρομαι. Στον κάθε μπαμπά "φτωχό" αγρότη που αγοράζει στην κοράκλα νεόδμητο διαμέρισμα σε κυριλέ περιοχή των Αθηνών, στον κάθε βρώμικο αστυνομικό που ξελασπώνει τον κανακάρη του από τις βρωμοδουλειές με τις οποίες έχει μπλέξει και τον επιβραβεύει αγοράζοντάς του κάμπριο ή SUV και χρίζοντάς τον επιστημονικό συνεργάτη κάποιου βουλευτή, στην κάθε φιλόδοξη νεαρή απόφοιτο που θέλει να ανελιχθεί ως στέλεχος στις πολυεθνικές εταιρείες και να γίνει με το καλημέρα Τalent and rewards manager. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Κομματικοί στρατοί, όπως λες. Λίπος μέχρι και στον σβέρκο! Η χειρότερη τιμωρία για δαύτους θα ήταν να τους στερήσεις για ένα χρόνο τη χρήση Ι.Χ. και τα καλοκαιρινά μπάνια. Να τους αναγκάσεις να πηγαίνουν παντού είτε με τα πόδια είτε με τη συγκοινωνία. Εκεί να δεις κλάμα. Ασκήσεις ταπεινότητας χρειάζονται, μπας και καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο. Αισθάνομαι ότι όλοι αυτοί μου έχουν πιει και συνεχίζουν να μου πίνουν το αίμα. Τους βρίσκω συνέχεια μπροστά μου. Τα θέλουν όλα έτοιμα, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Και δεν χορταίνουν με τίποτα. Ε ρε τσαπού που χρειάζονται.

Κυριακή, 04 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Να σου πω, ρε "cry me a river". Έτσι από περιέργεια, δυο ερωτήσεις μόνο.

1) Πες πως όντως έχω αυτό το ύφος που λες (και αν τό 'χω δικός μου λογαριασμός, αλλά δεν εστιάζω εκεί). Παρ 'όλα αυτά, με εσένα έχω να μπλεχτώ σε κουβέντα κάτι μήνες και βάλε. Έχω την εντύπωση ότι πολύ πριν τις εκλογές έχεις να γευτείς το υποτιθέμενο "αφ΄ υψηλού υφάκι". Από τότε μου την φυλάς; Δεν μπορώ να το πιστέψω.

2) Διάβασα το τελευταίο σου σχόλιό και ειλικρινά ψάχνω με μεγεθυντικό φακό κάπου να διαφοροποιηθώ. Πρόσεχε: αναφέρομαι αποκλειστικά στην συγκεκριμένη τοποθέτηση. Ξέρεις τώρα τα γνωστά, για την Αριστερά που τέλεψε μέχρι και στο αντιστεκόμενο βαλκανικό χωριό (οπότε αναγκαστικά "πάμε γι' άλλα"), για το κλίμα της πρώιμης μεταπολίτευσης, γι' αυτό το γαμημένο 40% που έριξε ΝΑΙ το '15 και στο καπάκι Κούλι και θα παραμείνει ως έχει μέχρι να σβήσει ο Milky Way (πρβλ: λατινοαμερικάνικες "μεσαίες τάξεις"), για το φουκουγιαμικό εκσυγχρονισταριό των 90s που μας κατσικώνεται μέχρι σήμερον, και άλλα ωραία. Δλδ μέχρι και στην φρασεολογία ταυτίζομαι πλήρως. Εσύ για νά 'χουμε καλό ρώτημα έχεις κάτι μαζί μου όσον αφορά στο καθαρά πολιτικό σκέλος; Πού συγκρούονται οι... "γραμμές" μας; Βέβαια να τονίσω από την μεριά μου ότι δεν πανηγυρίζω για τίποτα από τα παραπάνω. Ίσα ίσα, αποτελούν όλα συμπτώματα της Μεγάλης Νύχτας.

Όχι ότι έχει κάνα νόημα (να..), από καθαρή, καθαρότατη περιέργεια ρωτάω. Γιατί αφηνίασες και μάλιστα στο εντελώς ξεκούδουνο χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα κουβεντολόι; Είδες κάτι άλλο που δεν σ' άρεσε; Τι παίχτηκε; (Δεν υπολογίζω το ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι από όσα ανέφερα παραπάνω).

Μπέσα για μπέσα και άσε το ψωμοτύρι της πρακτορολογίας σαν να μιλάει αριστεριτζής των 70s, όπως το αφήνω και εγώ. Στο κάτω κάτω, και δαπίτης να είσαι, δεν βαριέσαι, δεν τρέχει κάτι. Αν κατεβαίνεις με επιχειρήματα χωρίς μπινελίκια, εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα.

Σάββατο, 03 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Δηλαδή δεν υπάρχει ζήτημα. Ειλικρινά. Ό,τι και αν είσαι, όπως και αν βιοπορίζεσαι, δεν με αφορά καθόλου. Έχω πολύ σημαντικότερα προβλήματα στην ζωή μου από το να ανακαλύπτω κρυφοδαπίτες και Μητσοτόσκυλα στην ανωνυμία του ιντερνετίου (δεν λέω ότι είσαι εσύ, γενικά μιλάω). Άλλη δουλειά δεν είχα... Η τσογλανιά και η στοχοποίηση (και πάλι δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα..) είναι που ενοχλεί. Από κει και πέρα, ας λέει η κάθε ιντερνετική φιγούρα τα δικά της να τελειώνουμε. Δεν ασχολούμαι.

Κυριακή, 04 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

1) ''Ασκήσεις ταπεινότητας χρειάζονται, μπας και καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο. Αισθάνομαι ότι όλοι αυτοί μου έχουν πιει και συνεχίζουν να μου πίνουν το αίμα. Τους βρίσκω συνέχεια μπροστά μου. Τα θέλουν όλα έτοιμα, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Και δεν χορταίνουν με τίποτα''

συμφωνω. τους συναντας καθε μερα μπροστα σου, για να μην πω οτι τους κουβαλας στον σβερκο σου κανονικα, απο δημοσιο χρημα σιτιζονται ολα αυτα τα σκατα και δυστυχως ειναι παρα πολλα, σχεδον ο μισος πληθυσμος της χωρας. μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα υποθεση εργασιας θα ηταν τι τους κανεις ολους αυτους σε μια μελλοντικη επαναστατικη κατασταση, αφου δηλ εχουν ερθει τα πανω κατω και εχει ανατραπει το σαπιο καθεστως της γ ελληνικης δημοκρατιας. γιατι σιγουρα αυτο που χρειαζονται δεν ειναι ''ασκησεις ταπεινοτητας''..

καποιος που γεννηθηκε μεσα στα λεφτα και ολο το δρομολογιο της ζωης του ειναι εκαλη-κολωνακι-μυκονος-ζυριχη το καταλαβαινω οτι θα κανει τα παντα για να σωσει τον λαιμο του απο την γκιλοτινα, ο,τι και να κανει ατομικα και μεμονωμενα ή συλλογικα ως ταξη το βρισκω λογικο. αυτους που δεν ανεχομαι με τιποτα ειναι τους κολαουζους, τα δουλικα, τους τσατσους της εξουσιας που ανεβηκανε γλυφωντας κωλους και ειναι ικανοι να πανε να σκοτωθουνε σε κανα χαρακωμα για τα αφεντικα τους και το γαμημενο το ξεροκομματο που τους πετανε.

αυτους τους σιχαμενους ραγιαδες τι τους κανεις; θα εφαρμοστουν πρακτικες μαζικης και συνοπτικης ''πολιτοκτονιας'' (ορος δανεισμενος απο την ''μαυρη βιβλο του κομουνισμου'') σοβιετικου τυπου; ή θα τους στειλεις σε τιποτα ''στρατοπεδα αναμορφωσης'' για να ισιωσουν και φτιαξουν χαρακτηρα, οπως εκανε ο πολ ποτ; δεν αστειευομαι, μιλαω πολυ σοβαρα. γιατι να τους αφησεις στην ησυχια τους δεν υπαρχει περιπτωση, θα σε φανε ζωντανο και μετα θα παριστανουν και τους freedom fighters και τους ''αγωνιστες της δημοκρατιας''. εχει ξαναπαιχτει το εργο.. με μιασματα εχουμε να κανουμε, οχι με ανθρωπους. και απο τα πρωτα πραγματα που πρεπει να κανει ενα μελλοντικο επαναστατικο καθεστως ειναι να ισοπεδωσει την μυκονο. πρεπει να γινει κατανοητο οτι η ελλαδα δεν θα γινει κουβα του μπατιστα ακομα και αν χρειαστει να ισοπεδωθει το συμπαν, ας μην μεινει πετρα πανω στην πετρα δεν με νοιαζει, δεν δινω δεκαρα. αλλα το αγος και η ντροπη δεν θα μεινουν ατιμωρητες

2) c/εργατη δεν ειμαι δαπιτης, ξεκολα. αν ημουν ή αν ειχα υπαρξει αυτη την στιγμη θα ημουν βολεμενος με μισθαρα και κοινωνικη θεση και θα εκανα διακοπαρες σε καποιο κοσμοπολιτικο νησι των κυκλαδων για το τριημερο, δεν θα σαπιζα στα τσιμεντα σαν μαλακας. ''summer in the city'' φαση, αλλη κομματαρα αυτη. παλιο, κλασικο και αγαπημενο απο Lovin' Spoonful..

Δευτέρα, 05 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στο αθηναϊκό καλοκαίρι, όπως το βιώνω εγώ, ταιριάζει μόνο το Dirty Black Summer των Danzig. Στέλνω στο κάθε γιουσουφάκι που δεν μου αφήνει ζωτικό χώρο να ζήσω, όλη τη μιζέρια της αστικής συγκοινωνίας μια Κυριακή με καύσωνα. Τους εύχομαι να ξημερώσει μια μέρα που θα φάνε ένα τέτοιο χαστούκι από τη ζωή που θα τους ισοπεδώσει.

Δευτέρα, 05 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Τώρα όντως μιλάω γενικά και δεν ανοίγω συγκεκριμένο διάλογο. Εξάλλου αφορά μια παλιά νδούλικη γραμμή κυρίως στα σόσιαλ επί βαθύ μνημονίου, δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που την εκφέρουν.

Λοιπόν όσοι περιμένετε οι εναπομείναντες dissidents να πάνε ΤΙΝΑ/Κούλι για να μην έρθουν οι "μπολσεβίκοι του Πολ Πολ" (έλεος ρε, πάλι καλά που δεν ξεθάψατε και τον Ομέρ Βρυώνη) που θά 'ρθουν μια νύχτα να... "σφαγιάσουν τον μισό πληθυσμό της Γης" (και πάλι έλεος..), θα περιμένετε πολύ ακόμα, ίσως έτι περισσότερο από το σβήσιμο του Milky Way. Καλοί οι προεκλογικοί γκοτζίλες των Pretendέρηδων του '12/'15 -όντως παίζει νά 'χαν μια περιορισμένη επιτυχία για τότε, αλλιώς δεν θα έμενε ο Σαχλαμαράς 3 χρόνια σερί- αλλά όσοι τσίμπησαν, τσίμπησαν. Οι υπόλοιποι που σας γράψανε, δεν μασάνε πλέον. Και κυρίως δεν θα φάνε φόλες με ξεπατικωτούρα της ΕΚΟΦ των 50s και μάλιστα 20 μέρες τις εκλογές.

ΥΓ1 Btw πανομοιότυπη ρητορεία εκφράστηκε και επί κοροδοιού. Και εκεί τα ίδια. Αν δεν έκανε το μπόλι ο κυρ Μπάμπης ο φούρναρης θα είχαμε "εκατομμύρια νεκρούς".

ΥΓ2 Όταν εγώ στο προηγούμενο θρεντ έλεγα για το 40% Ναιναίκων/Κουλικών που θα μείνει μαντρί μέχρι να γίνει η χώρα επίσημα Ουγκάντα, προφανώς δεν υπονοούσα τέτοια πράματα. Σο κάτω κάτω, και ιστορικά να το δούμε πουθενά δεν χρειάστηκαν.

ΥΓ3 Για τα 12χρονα που πιθανόν μας διαβάζουν. Το νου σας, μάγκες... Εθνική ανεξαρτησία και εθνολαικά κόνσεπτς δεν σημαίνουν μαζικές σφαγές στους δρόμους και εκτέλεση 5 από τα 10 εκ πολιτών (τι κάθομαι και εξηγώ τώρα). Και θυμηθείτε τον χρυσό κανόνα: "περισσότερο διάβασμα/λιγότερο ίντερνετ".

Δευτέρα, 05 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

καλα... εσυ το εχεις πιστεψει τωρα.. πιστευεις οτι γινεται προεκλογικη προπαγανδα για τον κουλη και την νδουλα.. και μαλιστα δινεις οδηγιες μην τσιμπησει κανας βλαμενος και βγει με το δικανο στους δρομους και αρχισει να καθαριζει κοσμο. ρε c τι να σου πω τωρα; ο,τι και να πω θα παει χαμενο. αααααας το καλυτερα... οσοι διαβαζουν καταλαβαινουν, ας το να παει, αααααας το...

''Τους εύχομαι να ξημερώσει μια μέρα που θα φάνε ένα τέτοιο χαστούκι από τη ζωή που θα τους ισοπεδώσει''

και εγω γι αυτη την ευλογημενη μερα ζω φιλε μου. για την εκδικηση, για την ημερα που θα αποδοθει επιτελους Δικαιοσυνη. μακαρι να αξιωθω να την δω και να την ζησω αυτη την ημερα. ''να τους δω να τρεχουν'' οπως ελεγε και ενα παλιο ασμα απο τα underground 90s...

Δευτέρα, 05 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι υπηρεσιες χρειάζονται βλαμμένους με δίκανα. Όταν κάηκε η Μαρφίν για να εκδικηθούν τους μικροαστους παρέλυσε η χώρα και στο εξωτερικό ένας Μπρέιβικ ξεφτίλισε την εννοια του εθνικισμού.

Δευτέρα, 05 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Παιδιά ότι και να πούμε είναι πολύ λίγο. Συμφωνώ με τα περισσότερα σχόλια του thread αλλά θέλω να βάλω στην συζήτηση και την δική μου γενιά η οποία δεν κατάφερε να μπει στο Δημόσιο για να ψηφίσει Μητσοτάκη αλλά είναι εξίσου δουλική. Παρατήρησα ότι, όντως, Μύκονος, Αράχοβα κλπ. ήταν γεμάτα φέτος. Life style, φτηνές γκόμενες, ακριβά ποτά και καφέδες με... επτά ευρώ τον καφέ και όμως αυτά τα μέρη ήταν κατάμεστα. Μάλιστα πάρα πολλά άτομα ήταν από φοιτητές μέχρι 35 χρονών. Ξέρετε, oι γενιές που έχουν σπουδάσει δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί και βγάζουν από 600 ευρώ μέχρι 1.200 (στην καλύτερη). Και η ερώτηση είναι η εξής. Που βρήκαν τα λεφτά; Η απάντηση πάρα πολύ απλή. Σχεδόν όλοι ζουν με τους γονείς τους. Βάσει νέας έρευνας τα 2/3 των millennials στην Ελλάδα θεωρούνται "άστεγοι" (όχι με την έννοια ότι δεν έχουν που να μείνουν αλλά με το ότι δεν έχουν σπίτι στο όνομα τους).

Το άρθρο εδώ: https://www.tovima.gr/2023/05/05/finance/ektinaksi-tou-arithmou-ton-astegon-neon-giati-den-vriskoun-spitia/

Στα παραπάνω ας προσθέσουμε και ένα άρθρο το οποίο αναφέρει ότι 7 στους 10 καταθέτες έχουν λιγότερα από 1.000 ευρώ στην τράπεζα.

Το άρθρο εδώ: https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/113321/apotamieyseis-eos-1-000-eyro-echoyn-7-stoys-10-katathetes/

Όλα τα λεφτά από την "δουλίτσα"(ξέρετε, το γνωστό «δουλίτσα να υπάρχει») μένουν στην τσέπη και όλα τα άλλα πληρώνονται από τους γονείς, πέφτει και κανένα πενηντάευρω από την γιαγιά για το καλό, και μαζεύονται τα χρήματα. Με την σειρά τους οι millennials αντί να θέλουν να μην ζήσουν σαν ΔΟΥΛΟΙ βολεύονται σε αυτή την ζωή και "το ζούνε" στις καφετέριες και στα μπαράκια τα οποία είναι και φίσκα(και όχι μόνον αυτά που έχουν την μισόλιτρη μπύρα στα τέσσερα ευρώ αλλά και τα πιο "κλασάτα" τα οποία έχουν την ίδια μπύρα των 330 ml. στα έξι ευρώ... Και η ζωή για την γενιά μου συνεχίζεται... Instagram, Τούνη, memes, κανένα game στο PS5 και άγιος ο Θεός! Σέρνονται από δουλειά σε δουλειά, οι μπούμερς τους συμπεριφέρονται απαίσια και απαιτούν να είναι έτοιμοι να πεθάνουν για το γραφείο ή την εταιρία τους, και αυτοί νιώθουν ότι έτσι είναι γιατί έτσι πάει. Το μοναδικό "θετικό" της γενιάς μου; Ότι εάν κάποιος από εμάς δεν φοβηθεί και επιχειρήσει να δουλέψει μόνος του, χωρίς αφεντικό, και εφόσον το επιτρέπει το επάγγελμά του, μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα δειλά ανδρείκελα όπου ευνουχισμένα από τους βαμπιρικούς γονείς τους, οι οποίοι τους κατάπιαν και τους έφτυσαν στην κοινωνία, καταλήγουν να μας κοιτάνε σαν σούπερ ήρωες όταν φεύγουμε από μία δουλειά επειδή νιώθουμε ότι μας εκμεταλλεύονται. Και αυτό πηγαίνει και στα διάφορα σχόλια τα οποία κάναμε γενικότερα (και που υπάρχουν σαν συζητήσεις στο διαδίκτυο εν γένει) ότι οι Ευρωπαίες έχουν "θεοποιήσει" τα άτομα Αφρικανικής καταγωγής. Σας ξαναλέω ότι αυτό συμβαίνει όχι επειδή έχουν βρει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια σε αυτές τις κοινότητες, ούτε βέβαια επειδή νιώθουν μεγαλύτερη έλξη προς αυτά τα άτομα, αλλά επειδή θέλουν να νιώθουν ότι συνοδεύονται από άντρες και όχι από ευνούχους.

Συνεχίζεται...

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Συνέχεια...

Εγώ το λέω χρόνια τώρα. Κάντε βάρη, κάντε πυγμαχία, κάντε πάλη(εάν όλα αυτά θεωρούνταν απαραίτητα για την ανάπτυξη της αρετής από τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τους Στωικούς θα πρέπει να θεωρούνται απαραίτητα και από εσάς). Ορθώστε το ανάστημά σας στον γελοίο μπούμερ στην δουλειά που σας κάνει την ζωή δύσκολη. Ο μοναδικός τρόπος όπου μπορεί κάποιος άνδρας να γίνει επικίνδυνος για το σύστημα είναι το να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο 50'. Εκεί φτάσαμε.
Προσέξτε, δεν λέω ότι υπήρχε καλοπέραση εκείνη την δεκαετία. Απεναντίας θα έλεγα ότι τότε μπήκαν οι βάσεις του σημερινού corporate zeitgeist. Αλλά δείτε φωτογραφίες εικοσάχρονων παιδιών το '50 και δείτε και εικοσάχρονα παιδιά το 2023. Είμαστε δυσγονικοί σε σχέση με αυτά τα άτομα. Και περισσότερο από το σώμα μας, έχει ατροφήσει το μυαλό και η ψυχή μας. Το οποίο είναι και το πιο επικίνδυνο. Ένας ανάπηρος άντρας με τσαγανό και θετική διάθεση είναι πολύ πιο πειστικός και original από έναν metrosexual bodybuilder. Το λέω για να μην νομίζουμε ότι εάν φουσκώσουμε τα δικέφαλά μας (που καλά θα κάνουμε), τελειώσαμε. Όχι! Τότε ξεκινάει ο πραγματικός ανήφορος για να ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Οι άντρες της Ευρώπης έχουμε πάθει ΑΜΝΗΣΙΑ και ΠΡΕΠΕΙ να θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Οι γυναίκες, οι φίλοι μας, οι γονείς μας, εάν έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους, δεν θέλουν να μας βλέπουν με υπερτροφικά πορτοφόλια ή ακριβά αμάξια αλλά με υπερτροφικό ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Παιδιά θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Μην φοβάστε! Αξίζετε καλύτερα από αυτό που σας έχει δοθεί. Γεννηθήκατε για να ζήσετε, γεννηθήκατε για να παλέψετε, για να γράψετε ποίηση, για να παράγετε πολιτισμό για να ανακαλύψετε τον κόσμο και την σχέση του με τον Δημιουργό του ΟΧΙ για να φυτοζωείτε και να φοβάστε την επόμενη μέρα. Όλοι μας θα ζήσουμε αρκεί να το θέλουμε!

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

----"Όταν κάηκε η Μαρφίν για να εκδικηθούν τους μικροαστους παρέλυσε η χώρα "----

H Μαρφίν παίζει να ήταν στημένη εξ' αρχής. Πιθανότατα στην προκειμένη περίπτωση δεν έδρασαν καν οι γνωστοί-άγνωστοι πυρομανείς, που δήθεν την καταραμένη στιγμή "τους ξέφυγε μια μολότοφ παραπάνω". Λογικά παιζόταν χοντρό παρασκήνιο εκείνη την περίοδο για το πώς να διαχειριστούν τις μαζικές αντιδράσεις. Ήταν η μέρα που ψηφίζονταν το 1ο εισαγωγικό μνημόνιο. Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, με τους εγχώριους πολιτικάντηδες να μην μπορούν να ξεμυτήσουν και ΓκΑΠ να κλαίγεται στο CNN ότι δεν βγάζει μήνα και πάμε σε άτακτη "χρεοκοπία". Μάλιστα δεν αποκλείεται η εντολή να δόθηκε απ' έξω...

Στην ουσία τώρα... Μερικά κωλόσογα μαντρώνεις και ήρθε το ποθούμενο. 5-6 πολιτικά τζάκια και καμιά εικοσαριά επιχειρηματικές οικογένειες (μαζί με γόνους, τσιράκια, δουλικά) και τέλος. Από κει και πέρα, έξω από παγκοσμιοποίηση και αφοσιώνεσαι στην ανοικοδόμηση.

Τώρα οι καταστάσεις Mad Max με τον ουρανό να σκοτεινιάζει από κάπνα και τα πεζοδρόμια να κοκκινίζουν από αίμα (όταν δεν λέγονται υπό μορφή αστεισμού) είναι "αντισυστημικότητα" α λα Χόλλυγουντ και ξεπατικωσούρες από τρομολαγνικά σενάρια μυστικών υπηρεσιών. Τέτοιες φόλες από το dark net καταναλώνουν οι καθυστερημένοι και βγαίνουν παγανιά με τα αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο οι "ακραίοι" χώροι περιθωριοποιήθηκαν έτι περισσότερο και στον μέσο πολίτη έγιναν συνώνυμο της αλητείας. Πατριωτικό λαικό κίνημα θέλουμε, έστω για λόγους αξιοπρέπειας. Και αν χρειαστεί στην πορεία θα πέσει και ματσούκι. Γενικά μην μπερδευόμαστε. Οι κλωτσιές σε ΝΑΤΟ/ΕΕ τους τσούζουν. Έτσι υστεριάζουν. Αυτά αναφορικά με τα καθαρώς πολιτικοοικονομικά. Τώρα στο πιο πολιτισμικό/προσωπικό/αυτοβελτιωτικό ίσως έχει δίκιο ο Αχιλλέας με τα γυμναστήρια και τα ευγενή αναγνώσματα.

Και άμα γουστάρεις ψυχροπολεμικές ιστορίες και εθνικοαπελευθερωτικό ηρωισμό, για σκέψου, πόσο "λαό έσφαξε" ο Φιντέλ, οι Σαντινίστας, ο Καντάφι, ο Χο Τσι Μιν, ο Άσαντ, ο Περόν; Μια χαρά λούφαξαν οι μικρομεσαίοι τσολιάδες ή πήραν πούλο για άλλες πολιτείες με το που έφυγαν οι υπερεθνικοί νταβάδες. Ένας μόνο σάικο υπήρξε όντως, ο Πολ Ποτ, και αυτόν οι μπρεζνεφικοί του Βιετνάμ τον σούταραν. Αλλά συμφέρει η περιπτωσιολογία...

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

η παραμετρος μια καποιας μεταλλαξης ανθρωπολογικου τυπου την λαμβανεις υπ οψιν ή το βρισκεις καπως ''υπερβολικο'' να συζηταμε με τετοιους ορους; δυστυχως το παιχνιδι ειναι χαμενο απο τα αποδυτηρια, δεν σωζεται η φαση με τιποτα. τα χε γραψει ο γιανναρας απο το 1987, οι διαστασεις και τα χαρακτηριστικα μιας πληρως εξαμερικανισμενης μετα-ελληνικης κοινωνικης πραγματικοτητας. μονο που σημερα, στα προθυρα της 4ης βιομ επαναστασης εχουμε κανει μερικα βηματα παρακατω. μετα-ανθρωπινη συνθηκη σε πρωιμο σταδιο εξελιξης. προσπαθεις να επικοινωνησεις με εναν μεσο μεταμοντερνο 25αρη και δεν μπορεις να συνενοηθεις ουτε για τα στοιχειωδη. ας το καλυτερα, μακρια....

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Αλλά συμφέρει η περιπτωσιολογία...''

οχι, δεν ''συμφερει η περιπτωσιολογια''. c βλεπεις πραγματα που δεν υπαρχουν, δικαιωμα σου αλλα μην μας τα πρηζεις στην τελικη. οκ; στο δια ταυτα τωρα, στην προηγουμενη τοποθετηση μου χρησιμοποιησα καθ υπερβολην δυο ακραια ιστορικα παραδειγματα (χωρις να σημαινει οτι τα δεχομαι ή τα επικροτω) για να δωσω εμφαση σε ενα υπαρκτο και σημαντικο ζητημα που θα προκυψει οταν μετα απο 100 ή 1000 χρονια, και εφοσον εξακολουθει να υπαρχει συμπαγης ελληνοφωνος πληθυσμος με ελληνικη εθνικη συνειδηση στην εσχατια της νοτιου βαλκανικης, γινει/προκυψει/ξεσπασει/εκδηλωθει κοινωνικη επανασταση/πραξικοπημα/λαικη εξεγερση κτλ κτλ δηλ προκειται για ενα εντελως υποθετικο ερωτημα με ανυπαρκτες εως μηδαμινες πιθανοτητες, μιλαμε για ενα case study, μια υποθεση εργασιας. οποτε δεν τιθεται ζητημα για βλαμενους με ψυχιατρικο ιστορικο, ουτε παροτρυνουμε κανεναν βλαμενο να παρει την χατζαρα και το δικανο. οκ; οκ. παμε παρακατω

ολοι αυτοι οι τυποι που ανεφερες ξεπατοσανε κοσμο και κοσμακι, ξεπαστρεψανε πληθυσμους ολοκληρους. ο κανταφι; αμπου σαλιμ 29-6-1996. για να μην αναφερθουμε στα οργια του 2011. οι σαντινιστας δυστυχως υπηρξαν πολυ επιεικεις με τους τσολιαδες τους κοντρας, τα χουμε ξαναπει αυτα. τεσπα, το θεμα ειναι τα φεουδα των υποτακτικων θα εξακολουθησουν να υπαρχουν. λακωνια/καστορια/σερρες/ρεθυμνο κτλ. μιλαμε για κανονικα φεουδα. αυτους ΔΕΝ γινεται να τους αφησεις ετσι, απλα δεν γινεται. το τι θα γινει και πως θα γινει ειναι μια αλλη συζητηση, τελειως υποθετικη. αλλα ειρηνικες επαναστασεις δεν υπαρχουν. και ισως ο σοσιαλισμος και η εθνικη ανεξαρτησια να μην αφορα τους παντες στην τελικη. αυτο το 40% δεν θα παρετηθει τοσο απλα απο τα προνομια του. και κατα βαθος αισθανομαι οτι τους αξιζει και μια καποια τιμωρια, ενα ειδος εκδικησης. η μυκονος πρεπει να ισοπεδωθει, δεν ειναι σχημα λογου αυτο.

και χριστιανικα να το παρουμε υπαρχει αυτο που λεμε ''ημερα Κυριου'' ΄ή ''ημερα της Κρισεως''. η βασιλεια των ουρανων δεν ειναι για ολους, δεν τους χωρα ολους. ο καθενας κατα εργα και τις επιλογες του. τοσο απλα..

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ρε ανώνυμε γιατί ξεκινάς με τέτοιο ύφος; Αφού απαντάς με δομημένο λόγο και επιχειρήματα. Είναι ανάγκη να γράφεις ατάκες του στυλ "μην μας τα πρήζεις"; Και τον λόγο σου αποδυνάμωνεις και θα σου απαντήσει ο συνομιλητής με εξίσου επιθετικό τρόπο.

Στα των επιχειρημάτων σου τώρα. Και εμείς την ίδια σκέψη με εσένα κάναμε όταν είδαμε τις περιοχές που αναφέρεις. Αλλά αν το ψάξεις λίγο βαθύτερα θα διαπιστώσεις ότι ενδεχομένως να είμαστε άδικοι. Στην Λακωνία δες, για παράδειγμα, το ποσοστό συμμετοχής. Φίλε η αποχή ήταν 60%. Εντάξει δεν είναι λίγο αυτό. Το 50% των καθαρμάτων ήταν 50% του ποσοστού συμμετοχής που ήταν 40%. Στην ουσία ένα 20% έχουν σε αληθινά νούμερα. Δεν είναι τόσο το μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα. Είναι ότι αυτό το ποσοστό των αλητών που τους ψηφίζουν είναι συμπαγές, αμετακίνητο, συνειδητά προδοτικό και απάνθρωπο.

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Κυρίως απάνθρωπο admin. Τα έχουμε ξαναπεί. Ο βιολογικός ντετερμινισμός είναι μία ψευδοεπιστημονική μπούρδα...με την εξαίρεση των (άκρο)δεξιών! Όταν ο κόσμος είναι σε αυτή την κατάσταση και εσύ καταλήγεις και ψηφίζεις τα ίδια καθάρματα μόνον απάνθρωπό, γραφικό σκουπίδι μπορεί να είσαι. Βέβαια, για να πειστεί επιτέλους και κανένας καλοπροαίρετος πολίτης για τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα της Ελλάδας, πρέπει να σταματήσει η γελοία ατάκα από "αριστερά", αλλά και όντως αριστερά, κόμματα τα οποία έχουν στραμμένα τα βλέμματα της δημοσιότητας επάνω τους ότι ο κόσμος "πεινάει". Όχι δεν "πεινάει", απεναντίας η παιδική παχυσαρκία είναι υψηλότατη. Αλλά για δείτε λίγο κάτι στο άρθρο που παραθέτω.

Το άρθρο εδώ: https://www.imerisia.gr/koinonia/35065_ereyna-yperbaroi-1-stoys-2-ellines-proti-stin-paidiki-pahysarkia-stin-eyropi-i

Έχετε παρατηρήσει ιστορικά ποιες κοινωνίες κατανάλωναν το περισσότερο αλκοόλ; Το περισσότερο φαγητό; Οι κοινωνίες όπου οι "πολίτες"(ας πούμε καλύτερα τα "subjects") ήταν σε κατάσταση δουλείας. Είτε δουλεύεις στο χωράφι ως δούλος στην Αίγυπτο του Ακενατόν, είτε δουλεύεις καθισμένος για 10 ώρες πίσω από έναν υπολογιστή στην Ελλάδα του 21ο αιώνα τελικά η ανάγκη σου για αλκοόλ, κακό φαγητό και, λόγω της εξέλιξης της μοντέρνας ιατρικής, αγχολυτικών όχι απλά δεν μειώνεται αλλά αυξάνετε. Που καταλήγουμε λοιπόν; Ότι όσο μεγαλύτερος δούλος είσαι, όσο χειρότερα περνάς, όσο περισσότερο βλέπεις ότι κάποιος άλλος έχει τα ηνία της ζωής σου τόσο περισσότερο ξεσπάς αυτοτιμωρητικά για να μειώσεις τον εσωτερικό σου πόνο. Με αυτό το πρόβλημα, το οποίο είναι και πολύ ουσιαστικότερο από το ότι "πεινάει" ο "Λαός" θα ασχοληθεί κάποιος;

Τρίτη, 06 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

Εσύ μου τα ζαλίζεις δυο μήνες τώρα. Εγώ με άλλον ανώνυμο συζητούσα (εκτός αν είσαι ο ίδιος που έγραψε για την Μαρφίν) και μάλιστα για εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Αλλά αφού το έθιξες, φυσικά και υπάρχει "περιπτωσιολογία". Φτάνει να ψελλίσεις κάτι διάφορο από ΤΙΝΕΣ και φουκουγιανικές ονειρώξεις, για να ταμπελοποιηθείς ως σταλίνας και ΒΚορέας. Η εργαλειοποίηση των ζαβών της ιστορίας από τους απέναντι (για μένα "απέναντι"..) αποτελεί πανίσχυρο προπαγανδιστικό χαρτί. Πρώιμο cancel culture, ψυχοπολεμικής κόπιας και αισθητικής.

Πάντως κατάληψη και εδραίωση εξουσίας με ποτάμια αίματος, κρεμάλες στους δρόμους και σκηνικά τύπου Ρόλαντ Έμμεριχ δεν συναντάμε σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. (Δεν υπολογίζουμε τυχόν εξωτερικές επιθέσεις και εμπλοκή σε πόλεμο). Κάποια άλλη στιγμή αν έχω χρόνο ίσως πω γνώμη για Σαντινίστας και γιατί πάτωσαν, όπως και για την ιδιαιτερότητα της Καμπότζης.

Από κει και πέρα, δεν έχει και μεγάλη σημασία κατά πόσο μια αφήγηση είναι "έγκυρη", όσο το πώς αυτή λειτουργεί στον δημόσιο λόγο. Επί του προκειμένου, το μηδενιστικό hate και οι "ψόφοι" στους "Ελληνάρες" (τέλος πάντων, όταν αναπαράγονται στα σοβαρά και όχι ως χαβαλές) εργαλειοποιούνται για να απομονώσουν χώρους και να ακυρώσουν τον όποιον αντιπολιτευτικό αντίλογο. Δλδ τι; Να εντάξουν στον λόγο τους οι σημερινοί απειροελάχιστοι εθνοαγανακτισμένοι την... μελλοντική εξόντωση του μισού ελ πληθυσμού;

Τώρα αν θελήσει ο Ανύπαρκτος και γίνει το μεγάλο Μπαμ, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράματα. Προσωπικά δεν είμαι καθόλου πασιφιστής...

Τετάρτη, 07 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''H Μαρφίν παίζει να ήταν στημένη εξ' αρχής. Πιθανότατα στην προκειμένη περίπτωση δεν έδρασαν καν οι γνωστοί-άγνωστοι πυρομανείς, δεν αποκλείεται η εντολή να δόθηκε απ' έξω..''

ναι καλα.. γι αυτο εβγαιναν τα ψυχακια στο ιντι και μιλουσαν για ''παραπλευρες απωλειες'' και ''απεργοσπαστες που καλα να παθουν'' και αλλα τετοια εμετικα; υπαρχουν ακομα αυτα τα σχολια, οποιος μπει στον κοπο να ψαξει θα τα βρει στο αρχειο. οι αναρχοτετοιοι εκαναν χοντρη μαλακια εκεινη την ημερα και απλα ηρθε το κρατος μετα να το χειριστει οπως το βολευε. καψανε ζωντανους 4 ανθρωπους, καμποσοι αλλοι επεφταν αλαφιαζμενοι απο τα μπαλκονια για να σωθουν επειδη ορισμενα κωλοπαιδα ηθελαν να ζησουν τον μυθο τους. και ομως.. 13 χρονια μετα και μυαλο δεν βαζουν, εκει μια ζωη το μυαλο κολλημενο, να ξυνονται στην γκλιτσα του τσοπανη, να κατεστρεφεται δημοσια περιουσια χωρις λογο και να ειναι απλως θεμα χρονου η επομενη τραγωδια. και τωρα τελευταια μας ειπανε, και επιμενουν εμφατικα σε αυτο, οτι τα φυλα ειναι 57 και οι εκτρωσεις καλο πραγμα...

Τετάρτη, 07 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα μεταφορική είναι η "πείνα". Πείνα είναι και η ανεργία, τα 500 ευρώ, το διαλυμένο ΕΣΥ, να μην έχεις σπίτι.... Όχι μόνο να μην προσλαμβάνεις τις απαραίτητες θερμίδες....

Τετάρτη, 07 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Το αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες. Και είναι όντως μεταφορική η χρήση της λέξης. Αλλά πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται. Όσο και εάν καταλαβαίνω ότι η λέξη "λαϊκισμός" δεν έχει καμία πραγματική σημασία (είναι κάτι που εφευρέθηκε από την Δεξιά έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αρθρώσει συναισθηματικά φορτισμένο λόγο που θα κινητοποιήσει) η συγκεκριμένη λέξη μου φαίνεται παρωχημένη. Επίσης, να συμπληρώσω ότι όχι απλά δεν έχουμε σπίτι, πλέον, μας πετάνε και μέσα από το σπίτι μας. Βλέπω συνέχεια βίντεο στο YouTube με άτομα του ΚΚΕ τα οποία σταματούν πλειστηριασμούς και εξώσεις (εδώ κολλάει το ότι ένα λαϊκό κίνημα πρέπει να έχει δυνατή νομική ομάδα έτσι ώστε να φοβάται ο μπάτσος να κάνει κίνηση). Βέβαια μία ερώτηση προς όλους. Εκατοντάδες Έλληνες πετιόνταν από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους από μπάτσους, δικηγόρους, δικαστές εδώ και χρόνια. Γιατί το ΚΚΕ κινητοποιείτε τώρα; Γιατί αυτά τα βίντεο βγαίνουν τώρα; Πολύ καλώς κάνουν ότι κάνουν (και δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τις πλάτες για να κάνουμε το ίδιο) αλλά γιατί φέτος όλη αυτή η πρεμούρα; Αυτό συμβαίνει εδώ και μία οκταετία. Εάν κάποιος έχει κάποια ιδέα ας μου πει.

Προς τον ανώνυμο που λέει ότι έχουν περάσει 13 χρόνια από την δολοφονία της Μαρφίν και ότι οι αναρχικοί ακόμη δεν έχουν βάλει μυαλό μετά από αυτό που έκαναν, να θέσω ένα ερώτημα. Εάν όντως δολοφόνησαν αναρχικοί αυτά τα άτομα, γιατί 13 χρόνια μετά (όπως πολύ σωστά είπες) δεν έχει ανοίξει ρουθούνι και δεν έχει πιαστεί κανείς; Δεν θα ήταν μία μεγάλη ηθική δικαίωση για τον μέσο νοικοκυραίο να περιφέρονται σιδηροδέσμιοι στα βοθροκάναλα αυτοί που σκότωσαν αυτά τα άτομα; Δεν θα βόλευε το σύστημα εξουσίας κάτι τέτοιο;

Τετάρτη, 07 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μια γενιά με γκοριές μεγάλωσε δυστυχώς.

+1 για Φιντέλ Ντωμεταξύ μέχρι και η γουίκι δίνει μόλις 3000 απώλειες και όλοι ένοπλοι https://en.wikipedia.org/wiki/Cuban_Revolution

Τετάρτη, 07 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Μια γενιά με γκοριές μεγάλωσε δυστυχώς''

τι ''γκοριες'' και μαλακιες; τι ειναι αυτα τα ψευτοκουτσαβακικα; πρεπει να μαθετε να μιλατε σωστα ελληνικα αν θελετε να σας περνουμε στα σοβαρα. σαν κατι προγλωσσικα μαλακιστηρια στο ιντιμιντια που δεν μπορουν να στρωσουν δυο κουβεντες στην σειρα. δεν φτανουν οι μαλακιες, ουτε να μιλησουν κανονικα σαν ανθρωποι δεν μπορουν.

στο προκειμενο τωρα, το ειδωλο σου ο φιντελ εκανε εγκληματα και αν υπαρχει μετα θανατον ζωη (αν...) μακαρι να ψηνεται στα καζανια οπως ακριβως του αξιζει. καλη η κουβανεζικη επανασταση, δεν λεω, μια χαρα ξηγηθηκε στους μαφιοζους, αλλα δυστυχως υπαρχει και η σκοτεινη πλευρα της σεληνης.. οι boat people και τα σακια με αμμο που τους εριχναν απο τα ελικοπτερα οι μπραβοι των μυστικων υπηρεσιων, τα στρατοπεδα συγκεντρωσης, τα 15ωρα της απελπισιας με 45 βαθμους υπο σκιαν για να μαζευουν ζαχαροκαλαμα, οι ''επιτροπες εσωτερικης επαγρυπνησης'' σε καθε γειτονια. δεν θα φαμε μπαγιατικες αριστερητζιδικες ονειρωξεις λες και ζουμε ακομα στα ψυχροπολεμικα 80s και δεν ξερουμε τι συμβαινει γυρω μας. το οτι δεν γουσταρουμε us και αμερικανικο ιμπεριαλισμο δεν σημαινει οτι θα δικαιωσουμε τους τροπικους ολοκληρωτισμους. σε καμια περιπτωση

μερικα συντομα μαθηματα ιστοριας, πολυ επιγραμματικα: οι σαντινιστας καταπιεσανε οσο δεν παει τους προτεσταντες ινδιανους μισκιτος στα βορειοανατολικα της χωρας γιατι ειχανε αριστερητζιδικες εμμονες και θελανε να τους ''εκπολιτισουν''. το αποτελεσμα; στρατηγικη συνεργασια των κοινοτητων τους με τους κοντρας. καλα πηγε αυτο.. επισης, ο θειος χο και τα ''στρατοπεδα αναμορφωσης'' πανε πακετο. η αδιανοητη βαρβαροτητα των κοκκινων χμερ δεν επεσε απο τον ουρανο. πηγαν να εφαρμοσουν ο,τι μαλακια διδαχτηκαν απο τις πρακτικες και τις μεθοδους της μαοικης πολιτιστικης επαναστασης και της βιετναμεζικης εμπειριας. δυστυχως, επειδη ητανε ''λιγο απειροι'' και γκραβαρα τους εκοψε η μαγιονεζα και ξεπαστρεψανε 3 εκατ μεσα σε 4 χρονια, μιλαμε για τον μισο πληθυσμο της χωρας. και ο καραγκιοζης ο ζιζεκ να κανει λογο στα ακαδημαικα σαλονια για ''επαναστατικο καθεστως στην πιο καθαρη του μορφη''. η αριστεριλα ειναι πνευματικη ψωρα, το χουμε ξαναπει

οσο για ασαντ.. καλα, ας το καλυτερα. ααααααας το... θες να πιασουμε τον πατερα ή τον γιο; μονο ο πατερας ξεπαστρεψε μεσα σε τρεις ημερες μια πολη 30 χιλιαδων κατοικων το 1982 επειδη υπηρχε υποψια παρουσιας αντιπολιτευομενων ισλαμιστικων πυρηνων. ας το να παει.. και ο αλλος ο ψυχακιας ο κανταφι κομπαζε το 2011 οτι θα ισοπεδωσει την βεγγαζη για να μπορει να αγναντευει την μεσογειο ανενοχλητος, χωρις ''περιττα εμποδια'' στην θεα..

οντως.. λιγοτερο ιντερνετ, περισσοτερο διαβασμα. δεν βλαπτει

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 Διαγραφή
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν είναι σίγουρο αν διαφωνεί ένας συναισθηματικά φορτισμένος επαναστάτης, εθνικιστής ή μαρξιστής, με τις πρακτικές που καταγγέλλεις. Και δεν ξέρουμε αν θα έχει άδικο να το κάνει. Προφανώς η άλογη βία δεν είναι καλή αλλά κάποιες φορές χρειάζεται ένα μίγμα βίας και πειθούς.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Blogger Ο/Η C είπε...

Ρε ανώνυμε, από την μία αποζητάς καταστάσεις Mad Max και μακέλεμα τους μισού πληθυσμού της Γης και από την άλλη βαίνεις απ' τα ρούχα σου με τις κατασταλτικές πρακτικές των πάλαι ποτέ τριτοκοσμικών. Α και πιο πίσω χαρακτήριζες σταλίνα τον Γκαζάκη. Άντε γραφικός ναι, ίσως παρωχημένος και κολλημένος στην περίοδο 10-15 να το δεχθώ, αλλά σταλινικός πόθεν πώς; Θαρρείς και οι αρχηγίσκοι των δεξιών σαβουροκομμάτων δεν βαράνε προσωπολατρίες και μεσσιανισμό στο φουλ. Εκτός κι αν δεν είσαι ο ίδιος ανώνυμος, οπότε πάω πάσο.

Πάντως τόσο το "Κούλις ή μαζικές σφαγές και χάος", όσο και η άκαιρη πτωματολογία και οι ψυχροπολεμικές παρελθοντολογίες για "κακούς αντάρτες" που "έσφαξαν κόσμο" και θα.. καίγονται αιώνια στην κόλαση πηγάζουν από την ίδια αφήγηση. Μπορεί να φαίνονται "αντικρουόμενες" απόψεις, όμως δεν είναι.

Οι υπόλοιποι που πιθανόν διαβάζετε καλύτερα δείτε την μεγάλη εικόνα. Εν προκειμένω, η τριτοκοσμική εθνικοαπελευθερωτική τάση του κάποτε υπηρετούσε δίκαιες αναγκαιότητες μιας ήδη ταραγμένης εποχής. Για σκεφτείτε. Στην καρδιά του δεύτερου μισού του 20ου, ολόκληροι πληθυσμοί στο μεγαλύτερο μέρος του μετα-αποικιακού κόσμου βίωναν συνθήκες πραγματικής δουλείας, κανονικής (και όχι μεταφορικής) πείνας, ηθικής αποσάθρωσης (βλ καθεστώς Μπατίστα κτλ) και γενικά ζωή που θύμιζε τις χειρότερες στιγμές του ευρωπαικού φεουδαλισμού. Και άμα λάχαινε τους έριχναν "τροφή στα κανόνια" (φοβερή ατάκα από Α ΠΠ) να σκοτωθούν για μισό χιλιόμετρο γης με την γείτονα. Και όλα αυτά τα 50s-80s, όταν δλδ οι πρωτοκοσμικοί ξεκινούσαν να απολαμβάνουν μία άνευ προηγουμένου καταναλωτική ευδαιμονία εν μέσω πρωτόγνωρης υλικοτεχνολογικής ανάπτυξης (η οποία τους γύρισε μπούμερανγκ μετά, αλλά αυτό είναι άλλου παπά) και θεωρητικά ατελεύτητης ειρήνης και ησυχίας. Ε σε αυτές τις συνθήκες λογικότατο και αναμενόμενο ήταν οι rest να δουν με καλό μάτι τον κάθε Φιτνέλ, Χο, Άσσαντ, Μουαμάρ κτλ. Και εγώ αν ήμουν Κουβανός επί Μπατίστα με τους 82 θα ήμουν. Επίσης, τα περισσότερα ζαβά συνέβησαν αργότερα, στα γεράματα, όταν σάπιζε το πράμα, η μακαρίτισσα κατέρρεε και γενικά ερχόταν το άσχημο τέλος.

Τέλος πάντων, κρατήστε το εθνικοαπελευθερωτικό σκέλος, κρατήστε τις κλωτσοπατινάδες σε Ευρωαμερικάνους (το ξαναλέω, αυτό τους τσούζει τον λοκώ, τα άλλα είναι νά 'χαμε να λέγαμε), κρατήστε και τον όποιον σοσιαλιστικό ανθρωπισμό (όπου υπήρχε, και υπήρχε κατά περιπτώσεις) και αφήστε κατά μέρος τις τυποποιημένες οικονομικές συνταγές, το αρχαικό ιδεολογικό μίγμα και τις στρατοκαυλικές/μιλιταριστικές ακρότητες. Δεν είπε κανείς να τα αντιγράψετε όλα σαν ρετρολάγνοι κουκουε-μουλούδες, την ουσία πάρτε, το γενικό νόημα που λέμε...

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Δεν είναι σίγουρο αν διαφωνεί ένας συναισθηματικά φορτισμένος επαναστάτης, εθνικιστής ή μαρξιστής, με τις πρακτικές που καταγγέλλεις. Και δεν ξέρουμε αν θα έχει άδικο να το κάνει... κάποιες φορές χρειάζεται ένα μίγμα βίας και πειθούς.

φασκεις και αντιφασκεις τωρα. απο την μια κλεινεις το ματι σε εξεγερτικες πρακτικες πολιτικης αντιβιας και απο την αλλη επιμενεις οτι εκεινοι που αντισταθηκαν (εμπρακτα και με κοστος..) απεναντι στο εκτρωματικο τερας της γ ''ελληνικης'' δημοκρατιας ηταν ενεργουμενα, πρακτορες και προβοκατορες. οχι ρε συ, δεν παει ετσι. καποια στιγμη πρεπει να αποφασισετε τι θελετε απο την ζωη σας. δεν το εστιαζω σε εσενα απαραιτητα, προκειται για ενα ακομη πολυ τυπικο νεοελληνικο χαρακτηριστικο, πολυ νεοελληνικο ομως.

εγω την ξεκαθαρισα την θεση μου απο την αρχη. θεωρω οτι δεν αξιζε και ουτε αξιζει τον κοπο να εμπλακει καποιος σε τετοιου ειδους διαδικασιες και πρακτικες. σιγουρα οχι γι αυτη την χωρα και για αυτο τον λαο, σε καμια περιπτωση και για κανεναν λογο. ειναι τελειως ασκοπο. αλλα δεν προκειται να αναλωθω σε ανερματιστες προβοκατολογιες και καφενειακες συνωμοσιολογιες, ακομα και αν με βολευει να το κανω. θα με βολευε να πω πχ οτι η μαρφιν εγινε απο παρακρατικους ή απο ουρανοκατεβατους πρακτορες της cia. δεν θα το κανω γιατι ξερω τι γαμημενες νοοτροπιες και τι ανθη του κακου εκκολαφτηκαν στην πλατεια ολα αυτα τα χρονια. οχι, η μαρφιν ηταν εγκλημα, τελος. και με μπαχαλα δεν αλλαζει ο κοσμος, ειδικα οταν γινονται απο καλοζωισμενα κωλοπαιδα που ειτε καψουν περιπτερο ειτε πανεπιστημιο ειτε υπουργειο το ιδιο τους κανει.

ενας απο τους λογους που αποστασιοποιηθηκα απο την απεναντι οχθη ηταν (και) το σοκ της μαρφιν. και ηταν θεμα χρονου να συμβει. στα δεκεμβριανα μονο απο τυχη δεν υπηρξαν θυματα. τεσπα.. ενα πραγματικο επαναστατικο κινημα χρειαζεται στρατηγικη, περισσοτερη μορφωση, περισσοτερη καταρτιση, περισσοτερη συνεπεια και περισσοτερο μυαλο. περισσοτερη συνεση. χαρακτηριστικα που λειπουν απο ολους τους ριζοσπαστικους πολιτικους χωρους, και απο τις δυο πλευρες του ποταμου. γι αυτο και βρισκομαστε σε αυτα τα χαλια αμφοτεροι. τεσπα..

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μια χαρά συνεπής είναι η θέση μας απλά δεν έγινε κατανοητή. Είναι άλλο η επαναστατική βία και άλλο οποιαδήποτε βία. Η βία μιας τρομοκρατικής οργάνωσης μπορεί να είναι μπορεί και να μην είναι επαναστατική. Όπως και η επαναστατική βία μπορεί να είναι στοχευμένη και δίκαιη ή υπερβολική και απάνθρωπη. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Ρε ανώνυμε, από την μία αποζητάς καταστάσεις Mad Max και μακέλεμα τους μισού πληθυσμού της Γης και από την άλλη βαίνεις απ' τα ρούχα σου με τις κατασταλτικές πρακτικές των πάλαι ποτέ τριτοκοσμικών. Α και πιο πίσω χαρακτήριζες σταλίνα τον Γκαζάκη''

ρε c παλι τα ιδια; παλι πας να δημιουργησεις κλιμα; ποιος ζητησε Mad Max και ''μακελεμα του μισου πληθυσμου της γης''; ειναι δυναμον; ο,τι θες διαβαζεις; αλλο μια δυστυχως αναποφευκτη αλλα ηπια καταστολη σε μια εν ελλαδι υποθετικη επαναστατικη κατασταση που σιγουρα ΔΕΝ περιλαμβανει ακραια και αιματηρα μετρα, και αλλο στρατοπεδα καταναγκαστικης εργασιας οπως κουβα και γαλλικη ινδοκινα. χρησιμοποιησα δυο ακραια ιστορικα παραδειγματα με τα οποια σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω, για να δωσω εμφαση σε ενα εντελως υποθετικο case study. μονο το γαμημενο το κρατος θα φτιαχνει σεναρια και πλανα και στρατηγικες διαχειρισης; να μην βαλουμε και εμεις (οι οποιοι ''εμεις'' τελως παντων..) το μυαλο μας λιγο να δουλεψει; δεν γινονται ολα by the book, ουτε ρετρολαγνοι ειμαστε, σε αυτο θα συμφωνησουμε. τεσπα..

παρε και εναν καν-ζακι (λατρεμενα 80s για οσους θυμουνται..) και βγαλε συμπερασμα..

https://www.youtube.com/watch?v=s3jMTOWZ69c

αν αυτο δεν ειναι παραληρημα.. τι αλλο να πω;

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι κακό έκανε ο γιος Ασαντ πέρα από το να προστατεύσει την χώρα του από τον Ίσις και το ΝΑΤΟ;

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το "εθνικό" μέτωπο στα οικονομικά έχει τις θέσεις της φιλελε δημιουργίας

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Άσαντ ας ήταν νεοφιλελέρας μέχρι το 2011, από τη στιγμή που δέχτηκε την επίθεση ολόκληρου του ιμπεριαλιστικού-σιωνιστικού-τζιχαντιστικού μπλοκ ΕΝΩΜΕΝΟΥ και τους νίκησε, του συγχωρούνται όλα. Όπως συγχωρούνται και στον Στάλιν οι μαλακίες της αρχής του πολέμου από τη στιγμή που νίκησε. Όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Από που μπορούμε να διαβάσουμε για τις οικονομικές πολιτικές του Άσαντ για να επαληθεύσουμε αυτό που λες, ότι δηλαδή ως το 2011 ήταν νεοφιλελεύθερος; Είχα την εντύπωση πως η Συρία ανέκαθεν ήταν μια σοσιαλιστική χώρα

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

gilles kepel, εξοδος απο το χαος, εκδοσεις κλειδαριθμος. φρεσκο, δεν εχει 2 χρονια που βγηκε

για την ακριβεια προκειται για το ατυπο σικουελ του κλασικου πλεον ''τζιχαντ, ιερος πολεμος'' του ιδιου συγγραφεα που εκδοθηκε απο τον καστανιωτη το φθινοπωρο του 2001 στον αποηχο της ευλογημενης 11ης. το ''εξοδος απο το χαος'' πραγματευεται το ιδιο ακριβως μεσανατολικο πεδιο 20 χρονια μετα, με αραβικες ανοιξεις στο μεταξυ, με συριακο εμφυλιο, με τζιχαντια, με τα παντα-ολα/ολες οι κοσμογονικες ανακαταταξεις που ελαβαν χωρα κυριως την 2η δεκαετια του 21ου αιωνα. μοναδικο ''ψεγαδι'' του βιβλιου ειναι οτι λαμβανει ως δεδομενη, μονιμη, διαρκη και αεναη την γεωπολιτικη/γεωστρατηγικη αντιπαραθεση μεταξυ σιιτικου και εθνικοεπαναστατικου ιραν και σουντικης/ουαχαμπιτικης/σκληρα παραδοσιοκρατικης σαουδ αραβιας. θεωρει οτι το κλειδι του μεσανατολικου απο το 1979 και μετα ειναι αυτη ακριβως η αντιπαραθεση. η προσφατη συγκλιση των δυο τοπικων περιφερειακων δυναμεων με την μεσολαβηση της κινας ειναι ενα σημαντικο ιστορικο γεγονος που το 2020 φανταζε ακομη αδιανοητο.

υπαρχει ενα ακομη βιβλιο που πρεπει να διαβαστει και αφορα αποκλειστικα τον συριακο εμφυλιο. ο συγγραφεας και η εκδοση αυτη την στιγμη μου διαφευγουν, το διαβασα πριν 3 χρονια. λεπτομερης αναλυση της συριακης ιστορικης και κοινωνικης πραγματικοτητας. και στα δυο βιβλια δινεται εμφαση στην στροφη του γιου ασαντ στις αρχες των 00s στον νεοφιλ εκσυγχρονισμο, δομικες και διαρθρωτικες μεταρρυθμισεις στο παραγωγικο μοντελο της χωρας, συγκλιση με επιταγες του δντ και προσπαθεια ισοσκελισμου του προυπολογισμου, εκρηξη του τριτογενους τομεα, εμφαση σε χρηματιστηριακες και τουριστικες δραστηριοτητες. το αποτελεσμα κοινωνικα τραγικο, απογειωση των κοινωνικων ανισοτητων, πλεοναζον και υπεραριθμο εργατικο δυναμικο που δεν μπορουσε να συμβαδισει με τις νεες εξελιξεις.

τα υπολοιπα ειναι ιστορια...

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλιστική ήταν με τον μπαμπά, όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, μετά επί γιου μέσα στη δεκαετία του 2000 έκανε στροφή στο ΔΝΤ, ντάξει περασμένα ξεχασμένα αυτά τώρα, να 'ναι καλά ο Λέων της Δαμασκού να ξεπετσιάζει τρύπες τζιχαντοπίθηκων, σιωνιστών και αγγλοσαξόνων.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου, 2023

 
Η Λώλος Δροσινός είπε...

Αν μου επιτρεπεται και χωρις σοβαρή βιβλιογραφία υποστηριζω οτι ο γιός Ασαντ ακολουθησε την παρακμη των κομματων Μπααθ κάνοντας μια στροφη στην ελευθερη οικονομία και στο ανοιγμα στην δυση και ειδικα στην Τουρκια αφου ειχε παει κ διακοπές με τον Ερντογκαν Αυτο και πληρωσε αφου χαλασε η κοινωνικη συνοχη της Συριας απο τις νεοφιλελε πολιτικες.Η ύπαιθρο ειχε οικονομκα προβληματα και ο κόσμος που ζοριζονταν πηγε στις μεγάλες πόλεις και αποτελεσε δυστυχως πρωτοπορία της πορτοκαλι επαναστασης που ξέσπασε.Το ιδιο επαθε και ο Κανταφι τηρουμενων των αναλογιων.Αρχισε σαλιαρισματα με την δυση( εδωσε τον αεροπειρατη κλπ) και οι δυτικοι του την εκαναν.Γενικα οσο ενα καθεστως μενει σταθερο στις αρχες του και της τηρει σκληρα αντεχει.Οταν αρχιζει το νερο στο κρασι, φιλελευθεροποιησεις περεστροικες κλπ σπαει τις συνοχη του και καταρρεει αφου δεν υπαρχει κανεις να το υπερασπισει.

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς

Τα περισσότερα "εγκλήματα" έγιναν μετά το 85 με τη γενικότερη φιλελευθεροποίηση.

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μη σκάτε παίδες. Ο Άσαντ είναι συνήθως ο πρόλογος. Το κυρίως θέμα έχει εγκληματία Πούτιν και δικτάτορα Λουκασένκο. υγ Χίλια μπράβο συναγωνιστή. Ζήτω ο Λέων της Δαμασκού

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Θα ψάξω και το δεύτερο βιβλίο που σου διαφεύγει από τη μνήμη και θα σχηματίσω μια πιο αναλυτική άποψη ερευνώντας.

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο που λες? https://www.politeianet.gr/books/9786188244405-glass-charles-diametros-ike-i-suria-flegetai-256429

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

οχι φιλε, δεν ελεγα αυτο που παραθετεις αν και το εχω υποψιν, ειναι καλο για εισαγωγη. ''συρια'' λεγεται το βιβλιο που ελεγα και ειναι ενος βρετανου διεθνολογου, δεν θυμαμαι εκδοσεις, οσο και να εψαξα στην βιβλιοθηκη δεν το βρηκα. τεσπα, αυτο και το αλλο του keppel νομιζω οτι ειναι ο,τι πρεπει για μια εμπεριστατωμενη αναλυση της σημερινης μεσης ανατολης. btw, τα συμπερασματα και οι προβλεψεις του διεθνολογου για την ισοπεδωμενη και κατακερματισμενη συρια του ασαντ δεν ειναι καθολου ευχαριστα.. θεωρει οτι ειμαι μια μη-χωρα ουσιαστικα που εξακολουθει να ψευτουπαρχει χαρη στην αποφασιστικοτητα του πουτιν και την πολυτιμη συνδρομη του ιραν και της χεζμπολαχ. με λιγα λογια, ο γιατρος δεν ελεγχει επι της ουσιας τιποτε περα απο την δαμασκο και κανα δυο χωρια στα περιχωρα. και αυτο χαρη στην ναυτικη βαση των ρωσων και τα ak-47 των λιβανεζων εθνικοεπαναστατων.

ασαντ-λουκασενκο-πουτιν εναντια στην ντπ και τον σιωνισμο. αλλα για να ειμαι ειλικρινης, στην belarus νομιζω οτι αξιζε μια πιο ηπια και συνετη διαχειριση στο ζητημα των ατομικων ελευθεριων και της κοινωνικης πολιτικης..

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
 Ο/Η C είπε...

----"Ο Άσαντ είναι συνήθως ο πρόλογος. Το κυρίως θέμα έχει εγκληματία Πούτιν και δικτάτορα Λουκασένκο."----

Έτσι. Μην γελιόμαστε, όλα γεωπολιτική κατήντησαν πλέον. Μόνο οι θερμοβαρικές του Βλαδίμηρου και η υλικοτεχνική δύναμη της Κίνας (όταν και εφόσον τους απειλεί) είναι που τους κάνει να βελάζουν. Ούτε το μίγμα οικονομικής πολιτικής τους πολυενδιαφέρει ούτε φυσικά το πολιτειακό καθεστώς και οι δικαιωματίστικες/συνταγματικές πομφόλυγες (σάμπως δεν ξεπατώνονται στις μπίζνες με κελεμπίες, εφτά αδελφές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). Καλά για τους χωριαταραίους της Χαμά και τα UMAP του Φιντελίτο καρακαταχέστηκαν. Εντελώς όμως.

Η κλωτσοπατινάδα σε ΝΑΤΟ/υπερεθνική ελίτ τους κάνει να αφηνιάζουν, η υπερδύναμη σε παρακμή, η πιθανή νατοική ήττα στην Αν Ουκρανία, η "εξέγερση των υπανθρώπων" της Ανατολής και στο βάθος αποδολαριοποίηση και οριστικός πούλος. Εκεί είναι το κλειδί για να κατανοηθούν πολλά. Από τις κινήσεις υψηλής εξωτερικής πολιτικής μέχρι την φθηνή προπαγάνδα στα σόσιαλ και τα πέριξ. Όλα τα άλλα όχι μόνο δεν τους πονάνε, ίσως τα προσδοκούν κιόλας και τα σιγοντάρουν. Δε πα να να υμνείς την ατομική τρομοκρατία, να εύχεσαι ψόφους σε Έλληνες, να καλείς δημόσια σε μαζικές σφαγές, να γκαρίζεις για κρεμάλες, πιστόλια, μαχαίρια κτλ, το πολύ να σου στείλουν καμιά δίωξη και να στο κλείσουν οριστικά το μαγαζί, αυτοί θα βγουν κερδισμένοι...

Παρασκευή, 09 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι: μεγαλοεπιχειρηματίες-ολιγάρχες, πολιτικοί, δικαστές, αξιωματούχοι, μπράβοι. Όλη η λέρα που μας πίνει το αίμα και έχει καταντήσει τη χώρα αυτό που είναι σήμερα. Παράπλευρες απώλειες δεν δικαιολογούνται. Ο προσκυνημένος λαός δεν θα τιμωρηθεί με λουτρό αίματος αλλά με απώλεια του χυδαίου τρόπου ζωής του.

Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εδώ είναι το ζουμί. Εμείς θα συνεχίσουμε να σώζουμε την Ελλάδα σώζοντας τις ψυχές μας αλλά αν δεν ηττηθεί το ΝΑΤΟ στρατιωτικά δεν θα υπάρξει απελευθέρωση. Ο εχθρός το γνωρίζει καλά. Γι αυτό ενώ ξεπλένει τις φιλοδυτικές θεοκρατίες και τους Ουκρανούς εγκληματίες , ενοχλείται με άλλα και άλλα.

Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μόνο ηλίθιος θα ζητούσε λουτρό αίματος και δυστυχώς στον χώρο υπάρχουν πολλοί. Γενιές που μεγάλωσαν με σπλάτερ και γκοριές δεν αλλάζουν εύκολα παραστάσεις. Πάντως μην φοβάστε. Αυτόματη λογοκρισία γίνεται μόνο στα social media. Τα blogspots δεν μπορούν να διωχθούν εκτός αν γίνει επώνυμη καταγγελία.

Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι γνώμη έχετε για τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα; Τα αναγνωρίζετε όλα ως νεορομαντικά ή όσα δεν είχαν σχέση με την Ευρώπη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι;

Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για να κατηγοριοποιηθούν ως τέτοια πρέπει οι ιδεολογικές τους καταβολές να ανάγονται στον Ρομαντισμό. Δεν είναι εύκολο αυτό καταρχάς γιατί ορισμένες εξ αυτών των περιοχών δεν ανέπτυξαν ρομαντικό κίνημα. Από την άλλη οι ευρωπαϊκές ιδέες διείσδυσαν σε μη ευρωπαϊκές περιοχές, έστω και με καθυστέρηση. Χρειάζεται έρευνα για το κάθε κίνημα ξεχωριστά αν πρέπει να κάνουμε μια κατάταξη σχετικά με το αν και κατά πόσο ήταν ρομαντικό.

Το σίγουρο είναι ότι η εθνικιστική πολιτική θεωρία του Ρομαντισμού ερμηνεύει ως θετική την κάθε απόπειρα εθνικής αυθυπαρξίας. Συνεπώς ασχέτως αν τα συγκεκριμένα κινήματα είχαν καταβολές στον Ρομαντισμό, η ρομαντική ερμηνεία τα αποτιμά ως θετικά ιστορικά φαινόμενα.

Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρομαντικές επιρροές αποδεδειγμένα είχαν τα αραβικά κινήματα, όποιος ξέρει γερμανικά εδώ βρίσκει πληροφορίες

https://diadegeg.wordpress.com/2015/04/01/traditionalismus-nationalismus-und-antisemitismus-im-nahen-osten-1945-bis-heute/

https://diadegeg.wordpress.com/2013/08/04/die-arabische-nation-auf-deutschem-sonderweg/

Και μια πτυχή του αφρικανικού εθνικισμού, η σεπαρατιστική (Marcus Garvey, Frantz Fanon) είχε χερντεριανά στοιχεία.

Ο Κλέμπερερ (Γερμανοεβραίος ρομαντικολόγος και αντισιωνιστής) λέει κάπου και ότι ο πρώιμος σιωνισμός του Herzl δεν είναι παρά εφαρμογή ιδεών του γερμανικού ρομαντικού εθνικισμού στην εβραϊκή περίπτωση. Ο σιωνισμός του 19ου αιώνα ουσιαστικά συμφωνούσε με τον ευρωπαϊκό αντιεβραϊκό εθνικισμό σε ένα πράγμα, ότι οι Εβραίοι έπρεπε να φύγουν από την Ευρώπη και να πάνε να ζήσουν στη Μέση Ανατολή. Εξαιτίας αυτού τόσο οι Ευρωπαίοι αντιεβραίοι εθνικιστές, όσο και οι Εβραίοι σιωνιστές, έβλεπαν αρνητικά τους αφομοιωτικούς Εβραίους αλλά και τους διαφωτιστές civic nationalists. H συμφωνία της Haavara του 1933 μεταξύ Χίτλερ και σιωνιστών δεν έγινε τυχαία, πρέπει να τη δούμε ως αποτέλεσμα αυτού του περίεργου "κοινού μετώπου" αντιεβραίων και σιωνιστών ενάντια σε αφομοιωτές και φιλελεύθερους.

Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εβραϊκή περίπτωση διανοητή που επιχείρησε στα γεράματα τη σύνδεση του ρομαντικού εθνικισμού με σοσιαλισμό αλλά χωρίς αντιδιαφωτιστικο ιδεολογικό υπόβαθρο ήταν και ο Μόζες Δες.

Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η C είπε...

----"Πάντως μην φοβάστε. Αυτόματη λογοκρισία γίνεται μόνο στα social media. Τα blogspots δεν μπορούν να διωχθούν εκτός αν γίνει επώνυμη καταγγελία."----

Να σου πω, λογοκρισία σε ίντερνετ, σόσιαλ, σελίδες κτλ είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί. Όχι ότι δεν υπάρχει αλλά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Εδώ μιλάμε για το γενικότερο κεκτημένο του "free speech" και της "ελεύθερης πολιτικής δράσης" (με πολλά εισαγωγικά και τα δύο, καθότι ποτέ δεν υπήρξαν καθολικές, αδιαπραγμάτευτες αξίες ούτε καν στον μεταπολεμικό δυτικό κόσμο) που τίθεται υπό αμφισβήτηση από τις ίδιες τις φιλελέ ελίτ που υποτίθεται ότι το ανέδειξαν κάποτε και το καθιέρωσαν περίπου ως φυσική αλήθεια. Επίσης, δεν είναι μόνο το αμιγώς νομικό θέμα αλλά και η δαμόκλειος σπάθη του κοινωνικού οστρακισμού, της δημόσιας λοιδορίας και της ηθικής εξόντωσης τα οποία πρέπει να απασχολούν τον κάθε σοβαρό αντισυστημικο χώρο.

Πολύ συνοπτικά, έχω την εντύπωση ότι το κάθε στρατόπεδο (δυτικό και ευρασιανικό) εκκαθαρίζει τις γραμμές του από πιθανές (πραγματικές ή φανταστικές) πέμπτες φάλαγγες, δλδ από χώρους, ομαδοποιήσεις, διανοούμενους και αφηγήσεις που θεωρούνται φιλικές στους "απέναντι". Μην γελιόμαστε, σε βάθος χρόνου δεν θα μείνει πέτρα στην πέτρα και ο σημερινός σοφτ ολοκληρωτισμός θα μοιάζει χάδι μπροστά στο τι θα ακολουθήσει. Επομένως, λίγο κράτει στους φετιχιστικούς παροξυσμούς και τις εξόφθαλμα κυπατζίδικες "γραμμές" δεν χάλασε κανέναν. Οι από πάνω δίνουν ρέστα για να συνδεθούν οι όποιοι -λίγοι ή πολλοί- αντιφρονούντες με αντιδημοφιλείς αφηγήσεις, αλήτικη συμπεριφορά και παρανοικές απόψεις, και μεταξύ μας τώρα τα έχουν καταφέρει. Οι καλοπροαίρετοι που την ψάχνουν "εθνολαικά" (και όχι προφανώς οι φυτευτοί που αλλάζουν περσόνα και ύφος ανά 24ωρο, αυτοί την δουλειά τους κάνουν) θα πρέπει να τα ξανασκεφτούν όλα από την αρχή. Έτσι νομίζω τουλάχιστον...

Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ισχύει ότι ο Κάστρο επηρεάστηκε από ευρωπαίους εθνικιστές; Θυμάμαι σχετικά αφιερώματα στον παλιό κρίνο

Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πρακτικά δεν νομίζω ότι υπάρχει Λατινοαμερικάνος εθνικο-ανεξαρτησσιακός σοσιαλιστής που να ανδρώθηκε πολιτικά τη δεκαετία του 1940 και που να μην είχε επί μέρους επιρροές τουλάχιστον από ισπανόφωνα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα. Ο Κάστρο, ο Χιλιανός Carlos Ibanez, οι Βολιβιανοί επαναστάτες του 1952 είχαν επιρροές από τη Φάλαγγα. Ο Κάστρο δεν το έκρυψε ποτέ.

"Castro attended schools run by Jesuits that "contributed to my development and influenced my sense of justice". Castro also stated that it was at his Jesuit-run high school that he became influenced by Falangism, the Spanish variety of national syndicalism, and its founder, José Antonio Primo de Rivera. Castro also participated in Hispanidad, a movement that criticized Anglo Saxon material values and admired the moral values of Spanish and Spanish American culture."

(wiki)

Και από τον Χοσέ Μαρτί επίσης που ήταν ρομαντικός ποιητής του 19ου αιώνα, αντιιμπεριαλιστής, και ο εθνικός ποιητής της Κούβας, είχε επιρροές ο Κάστρο.

Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στην Ρωσία δεν υπάρχει καταστολή;Ο Πούτιν δεν έβαλε φυλακή ένα σορό εθνικιστές;

Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όταν είμαστε υπό αμερικανική κατοχή για δεκαετίες και εσένα σε ενοχλεί ο Πούτιν, ή μέλος της ΟΑΚΚΕ είσαι ή γκαρσόνι του εστιάτορα.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Based Khamenei

https://twitter.com/Syribelle/status/1668366232268029954

Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2023