Εκλογικά συμπεράσματα

                    

Έχει περισσότερα θετικά στοιχεία το σημερινό αποτέλεσμα σε σχέση με την ύβρη της νεοελληνικής πολιτικής συμπεριφοράς που αποτέλεσαν οι εκλογές του Μάη.  Ας δούμε συνοπτικά τα βασικά συμπεράσματα.

Α) Η σαρωτική νίκη που περίμεναν οι νεοδημοκράτες αποτράπηκε. Ευτυχώς η Νέα Δημοκρατία έπιασε το εκλογικό της ταβάνι. Τα όνειρα των υποστηρικτών του φιλελεύθερου μορφώματος για 45% και 180 βουλευτές έγιναν στάχτη. Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι τελικά μικρότερο από εκείνο των προηγούμενων εκλογών. Και το ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έπιασε ταβάνι με μια σειρά κομμάτων που απευθύνονταν σε συντηρητικούς και εθνικιστές ψηφοφόρους είτε να γίνονται εκλογικά ισχυρότερα είτε να διατηρούν τις δυνάμεις τους και να εισέρχονται στην Βουλή.

Το όνειρο της οικογένειας Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά και των δυτικών πρεσβειών να απορροφήσουν εκλογικά τον εθνικιστικό χώρο ματαιώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Αφού δεν τα κατάφεραν τώρα ίσως να μην τα καταφέρουν ποτέ. Ακόμη και με το πλέον συστημικό και προβεβλημένο μόρφωμα της Δεξιάς στο 40%, οι δυνητικοί ψηφοφόροι του εθνικιστικού χώρου αθροίζονται σε ποσοστά που ξεπερνούν το 12%.

Θα ήταν ακόμη καλύτερο αν έμπαινε ένα οποιοδήποτε ακόμη κόμμα στην Βουλή για να μείωνε περαιτέρω τους βουλευτές του κόμματος των μνημονίων. Αλλά έστω και έτσι για όσους μπορούν να διαβάσουν την ουσία του εκλογικού αποτελέσματος είναι σαφές ότι η πτώση του Μητσοτάκη μόλις άρχισε. Αφήστε τους ανόητους να πανηγυρίζουν. Το 40% είναι αποτέλεσμα της χαμηλότερης συμμετοχής. Ο αριθμός των ψήφων είναι εμφανώς μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενης εκλογές. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ότι από σήμερα η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα. Είναι η πρώτη φορά από το 2019 που χάνει ψηφοφόρους σε εκλογές. Χρέος μας είναι ως εθνικιστές να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να κάνουμε την πτώση της να έρθει με πάταγο.

Β) Από σήμερα και μέχρι τις επόμενες εκλογές θα γίνουμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς φαινομένου στην ελλαδική πολιτική σκηνή. Είναι άδεια η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει την χώρα ουσιαστικά χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Προκύπτει έτσι το εξής ερώτημα. Ποιος θα καταλάβει αυτή την θέση; Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι έπιασε το δικό του εκλογικό ταβάνι. Αν θελήσει να κερδίσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ξεκάθαρο και σκληρό λόγο την Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο είναι σχεδόν απίθανο να το επιχειρήσει. Ο Ανδρουλάκης είναι ένας κλώνος του εκσυγχρονισμού και του λόμπι του Κώστα Σημίτη. Αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί αυτού του πόλου συγκροτούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αδύνατο να ασκήσει αντιπολίτευση με ένταση το μικρό κόμμα του Κώστα Σημίτη στο μεγαλύτερο κόμμα του Κώστα Σημίτη.

Η έλλειψη αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια πρωτοτυπία που θα βιώσουμε για πρώτη φορά. Και δείχνει να έχει ανοίξει την όρεξη στους φανφαρόνους του εθνικιστικού χώρου….

Γ) Ο εθνικιστικός χώρος διαθέτει τρία (ενδεχομένως και τέσσερα) κόμματα που μπορούν δυνητικά να τον εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο και ορισμένα εκτός κοινοβουλίου. Ευτυχώς έδειξε ότι διαθέτει αντανακλαστικά επιβίωσης και δεν αφομοιώθηκε από το χυδαιότερο μόρφωμα της Δεξιάς, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο είναι σαφές ότι ο χώρος αυτός παραμένει στην σκιά. Οι πολιτικοί που τον εκπροσωπούν στην Βουλή είναι χαμηλής δυναμικής και ποιότητας. Το ίδιο και οι εξωκοινοβουλευτικοί. Από την μια υπάρχει το θετικό ότι ο εθνικιστικός χώρος δείχνει αντανακλαστικά επιβίωσης. Από την άλλη επαναλαμβάνεται η παθογένεια των συμπολιτών μας που τον απαρτίζουν να αδυνατούν να κάνουν σωστές επιλογές προσώπων και να αποκτήσουν στοιχειώδες ιδεολογικό υπόβαθρο. Οι ηγεσίες κομμάτων τύπου Σπαρτιάτες, Πλεύση, Νίκη και Ελληνική Λύση  είναι γνωστό ότι αποτελούν πρόσωπα περιορισμένων δυνατοτήτων, δίχως σοβαρό ιδεολογικό υπόβαθρο και χωρίς διάθεση σύγκρουσης με τους κεντρικούς μηχανισμούς και πυρήνες της ιδεολογικής ηγεμονίας του φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης.

Δ) Το ποσοστό των Σπαρτιατών είναι μια σημαντική επιτυχία του Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο μένει να δούμε σε τι βαθμό θα μπορέσει ο Κασιδιάρης να ελέγξει το κόμμα από την φυλακή και να ξεπεράσει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει φαινόμενα ανάλογα με εκείνα της ΕΠΕΝ. Η ΕΠΕΝ υπήρξε μια ακόμη περίπτωση που η συστημική Δεξιά έκλεψε στην ουσία το κόμμα από τον τότε έγκλειστο στην φυλακή Γεώργιο Παπαδόπουλο. Ιδίως τώρα, που υπάρχουν τα ΜΜΕ, η Singular Logic και το νομικό πλαίσιο που θα διευκολύνουν την βρώμικη δουλειά της συστημικής Δεξιάς, ο κίνδυνος είναι πιο μεγάλος.

Ακόμη πάντως και αν καταφέρει να διατηρήσει τον έλεγχο ο Κασιδιάρης, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα αλλάξει κάτι στον εθνικιστικό χώρο. Αν ο χώρος δεν συγκροτήσει πολιτικό κίνημα με συνδικάτα, ομάδες νεολαίας, φοιτητές, δημοσιογράφους, εκδότες, καλλιτέχνες και πάνω απ’ όλα ιδεολογική καθαρότητα, η όποια κοινοβουλευτική παρουσία δεν θα είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που ήταν και εκείνη της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή μια εκτόνωση ενός δυσαρεστημένου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Και, μάλιστα, μέσω ενός κόμματος που θα είναι ακόμη πιο νερωμένο ιδεολογικά από την Χρυσή Αυγή. Ο Κασιδιάρης στις δηλώσεις που έκανε μετά τις εκλογές όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά την λέξη εθνικισμός αλλά δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλει να οργανώσει μια "εθνική" αντιπολίτευση όπως αυτές της δυτικής Ευρώπης. Στην ουσία θέλει να κάνει το κόμμα του αντίστοιχο με εκείνα της Μελόνι και της Λεπέν. Οι εθνικιστές ψηφίζουν κόμματα που τους βάζουν σε διαφορετικές τσέπες του παντελονιού της Δεξιάς. Τουλάχιστον δεν ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία. Κάτι είναι και αυτό. 

Ε) Προκειμένου να συγκροτηθεί κίνημα στην βάση της κοινωνίας είναι προφανές ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθούν κινήσεις που ούτε ο Κασιδιάρης, ούτε ο Βελόπουλος, ούτε κανένα άλλο κόμμα του χώρου μπορεί να πετύχει. Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. θα παραμείνει η μοναδική συλλογική έκφραση φοιτητών και νεολαίων που θέλουν να συγκροτήσουν ιδεολογική ταυτότητα και να υπερασπιστούν τις πολιτικές ιδέες, τις αισθητικές προτεραιότητες και τα κοινωνικά αιτήματα του ρομαντικού εθνικισμού στην βάση της κοινωνίας. Προφανώς δεν υποτιμούμε ορισμένες άλλες αυτόνομες κινήσεις. Αλλά εστιάζουμε στην δράση που αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα και την φοιτητική κοινότητα, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη συλλογικότητα με την δική μας. Και για το μέλλον, λοιπόν, ΜΟΝΟ Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.

ΣΤ) Θα περίμενε κανείς ότι η συντριβή θα αποτελούσε μια ευκαιρία για την Αριστερά να επανέλθει στην πραγματικότητα. Ωστόσο η εκλογική αποδοκιμασία κάνει την Αριστερά να οδηγείται στην πολιτική παράνοια. Αντί να παραδεχτούν ότι ο βασικός λόγος της συντριβής τους είναι η απόφαση να εκμηδενίσουν τον σοσιαλισμό και το εργατικό υπόβαθρο από το ιδεολογικό τους πλαίσιο για να γίνουν οι radical εκδοχές του «δικαιωματικού φιλελευθερισμού», οι εκπρόσωποι της Αριστεράς συνεχίζουν να αναμασούν την γελοία και αδιέξοδη αντιφασιστική ρητορική. Φτάσαμε στο τραγελαφικό σημείο η εκπρόσωπος τύπου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλούν τον Μητσοτάκη ως ενισχυτή της «άκρας Δεξιάς». Εντάξει, ας μαζέψει ένας ψυχίατρος τους συγκεκριμένους εμμονικούς. Ας τους υπενθυμίσει κάποιος τουλάχιστον ότι στις προηγούμενες εκλογές, με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη να δηλώνουν μερική ή ολική στήριξη, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 20,05%. Ενώ στις σημερινές εκλογές έχασε περίπου το ποσοστό που έλαβε ο Κασιδιάρης. Έτσι για να καταλάβουν τι τους γίνεται, κάποτε…  

  



Σχόλια:

ΑνώνυμοςΟ Flammentrupp είπε...

Επιτέλους, εκπροσωπείται στο Κ(υ)νοβούλιο ολόκληρη η Ελλάς.

Και Σπαρτιάτες (Αρχαία Ελλάς) και Νίκη (Ορθόδοξη Ελλάς).

Τι καλύτερο;

Ο Λεωνίδας ευλογημένος από τον Χριστό.

Τα καλύτερα έρχονται !!!

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Flammentrupp είπε...

Ξέχασα να συμπληρώσω, πως όλα τα κόμματα (πλην των νεοεισαχθέντων Σπαρτιατών), ΕΧΑΣΑΝ ψήφους, εκτός της Νίκης.

Άθεοι πονάτε;;; Ευλόγηcon !!!

(Αχιλλέα, άνοιξε μια Dom Perignon. Το (ρωσικό) χαβιάρι θα το φέρω εγώ).

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Αχιλλέας είπε...

Καλημέρες Flammentrupp! Χα χα χα χα χα!!!! 😂

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πήρε τελικά το Κέντρο ο Κούλης.

Ο ρόλος του "Κέντρου" στο πολιτικό σκηνικό του 21ου αιώνα, είναι να περνάει κάπως "προοδευτικά" (διάβαζε: δικαιωματίστικα) μέτρα στο εποικοδόμημα, αλλά να εφαρμόζει σκληρό νεοφιλελευθερισμό στην οικονομική βάση.

Τέτοια παραδείγματα είναι ο Μακρόν, οι Αμερικάνοι Δημοκρατικοί, η ισραηλινή τακτική του pinkwashing (φιλο-LGBT νομοθεσία αλλά ταυτόχρονα ακραίος μιλιταρισμός) κλπ.

Η κουλική ΝΔ ως τέτοιο κόμμα πρέπει να λογίζεται. Τέτοια κόμματα αντιμετωπίζουν έντονη Δεξιά αντιπολίτευση, από τον παραδοσιακό μικροαστισμό που προλεταριοποιείται λόγω νεοφιλελευθερισμού, και από ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Αυτά προς το παρόν σαν ένα πολύ σύντομο πρώτο σχόλιο.

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ σάρωσε με άλλη μια άνετη σαραντάρα στο κεφάλι και οι απελπισμένοι ρομαντικοί βλέπουν ανάποδες κλεψύδρες...

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

250 με 300.000 ψήφους λιγότερες μέσα σε έναν μήνα δεν είναι να περνά απαρατήρητο. Αν η συμμετοχή ήταν ίδια με τις προηγούμενες εκλογές θα περνάτε κάτω από 39%. Η αποχή σας έσωσε.

Και αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα. Το πρώτο σημάδι της αφανούς αλλά επερχόμενης πτώσης. Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά, του χρόνου τέτοια εποχή στις ευρωεκλογές θα γίνει η αρχή του τέλους σας. Φάτε όσα προλάβετε μέχρι τότε..

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ τον μόνο απελπισμένο από τα χτεσινά αποτελέσματα που είδα είναι τον σιχαμερό Άδωνι που απειλούσε με προσφυγές.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο.

Χτες και σήμερα άπαντες, πραγματικά άπαντες, από όλες τις παρατάξεις, παρανόησαν τις δηλώσεις Πούτιν περί 1917.

Με το "πισώπλατη μαχαιριά που μας στέρησε τη νίκη" νόμισαν όλοι ότι αναφέρεται στους Μπολσεβίκους.

Δείχνει αυτό την άγνοια που έχει η συντριπτική πλειοψηφία του δυτικού κόσμου (όλων των ιδεολογικών τάσεων) για τη ρωσική ιστορία.

Ο Πούτιν αναφερόταν στη Φεβρουαριανή Επανάσταση του 1917.

Αυτή όντως ήταν που σταμάτησε την προέλαση του Μπρουσίλοφ, που είχε σπάσει τα πλευρά των Γερμανο-Αυστριακών και προχωρούσε στην Πολωνία.

Τον Οκτώβρη του 1917, αντίθετα, είχε εντελώς διαλυθεί ο ρωσικός στρατός, ακριβώς λόγω του χάους που προκάλεσαν οι 8 μήνες της πολυαρχίας λόγω της Φεβρουαριανής Επανάστασης, καμία νίκη δεν είχε ο ρωσικός στρατός τον Οκτώβρη, αντίθετα οι Γερμανοί είχαν μπει στη Ρίγα και έφταναν Πετρούπολη.

Την ιστορία της χώρας του ο Πούτιν την ξέρει πολύ καλά.

Τη δήλωση αυτή την έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Ο ρωσικός στρατός αποσυντέθηκε επί Κερένσκι, Κορνίλοφ κλπ. Επί Λένιν δεν υπήρχε τίποτα πλέον να αποσυντεθεί.

Όλοι όμως την πάτησαν. Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, εθνικιστές, κομμουνιστές, αναρχικοί, φιλελεύθεροι, απολίτικοι. Δεν μιλούσε για το Λένιν, παιδιά. Τα γεγονότα από 23 Φλεβάρη ως 8 Μάρτη 1917 ήταν αυτά που έκλεψαν τη νίκη από τους Ρώσους. Και τότε ο Λένιν ήταν ακόμα στην Ελβετία.

Ο μόνος που αποκρυπτογράφησε σωστά τη δήλωση ήταν ο Τάσος Αναστασόπουλος:
https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/06/wagner-1917-171934-sa-sturmabteilung.html?fbclid=IwAR1FND8HpB9oR1hT0ZtQiNimmRNsGv4MAtbs_CyyGdFyULnMvVGtwXmoVUo

Ο οποίος βέβαια ενώ λέει σωστά ότι ο Πούτιν μιλούσε για τη Φεβρουαριανή Επανάσταση, δεν ξέρω πόσο σωστός είναι όταν συγκρίνει της Βάγκνερ από τον Πούτιν με την εκκαθάριση των SA από τον Χίτλερ.

Τη δική μου ιστορική παρομοίωση για τον Πριγκόζιν την έχω κάνει προ πολλού, θεωρώντας ότι η ιστορική φιγούρα που τον θυμίζει περισσότερο, είναι ο Albrecht von Wallenstein:
https://en.wikipedia.org/wiki/Albrecht_von_Wallenstein

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άθλια τα πήγαν τα φιλαράκια του Βορίδη που μας λέγανε ότι θα φτιάξουν και "σχολή στελεχών".

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν χρειάζεται να πυροβολούμε τους νεκρούς. Ας μην συνεχιστεί. Προεκλογικά πολλοί μπορεί να έχουν αυξημένη αισιοδοξία.

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σιγά την επιτυχία ρε Κασιδιαρικέ. 200.000 ψήφους πήρατε. Η Χρυσή Αυγή έπαιρνε 500.000. Αν η αποχή δεν ήταν 50% οριακά θα μπαίνατε.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και τις 500.000 χάρη στον Ηλία τις έπαιρνε βοριδικέ μου. Κάτσε με τις χίλιες ψήφους σας πανελλαδικά τώρα.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Και αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα. Το πρώτο σημάδι της αφανούς αλλά επερχόμενης πτώσης. Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά, του χρόνου τέτοια εποχή στις ευρωεκλογές θα γίνει η αρχή του τέλους σας. Φάτε όσα προλάβετε μέχρι τότε''

φοβαμαι οτι ολα αυτα ειναι παρηγορια στον αρρωστο.. εδω εχουμε να κανουμε με καθεστως, η κατασταση δεν αλλαζει, ερχεται ενας βαρυς και μακρυς χειμωνας. η ελληνικη κοινωνια νοσει βαθυπυρηνικα, ενα failed state σε αποσυνθεση. δεν αξιζει τον κοπο ουτε να το συζηταμε

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν εννοούμε ότι θα καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα εξουσίας. Ότι θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εννοούμε.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αμ πώς, τρεις διαφορετικές συνωμοταξίες ακροδεξιών μπήκαν βουλή.

Ψεκασμένοι (Βελό)
Χριστιανοταλιμπάν (Νίκη)
Μελονικοί (Κας)

Μόνο ένας Γλύξμπουργκ λείπει. Άντε να μπει κι αυτός να ολοκληρωθεί το παζλ.

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Earendil είπε...

"Αν ο χώρος δεν συγκροτήσει πολιτικό κίνημα με συνδικάτα, ομάδες νεολαίας, φοιτητές, δημοσιογράφους, εκδότες, καλλιτέχνες και πάνω απ’ όλα ιδεολογική καθαρότητα, η όποια κοινοβουλευτική παρουσία δεν θα είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που ήταν και εκείνη της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή μια εκτόνωση ενός δυσαρεστημένου μέρους της ελληνικής κοινωνίας."

Ωραία τα γέλια με τα σκυθρωπά πρόσωπα και τις διενέξεις μεταξύ "ακροδεξιολόγων" στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Κόμμα χωρίς κινηματική βάση και με έγκλειστο τον ηγέτη του (ενδέχεται να αποφυλακιστεί εντός του έτους βέβαια) δεν θα αντέξει όλα τα χτυπήματα.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Σαμουράι της Δύσης είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε στιγμές μοναδικές. Φιλελε "εθνικιστες", που ακούμε σοσιαλισμό και βγάζουν σπυριά αφού προέρχονται από την δεξιά της ΝΔ, έχουμε αντιφαδες πατριώτες το νέο φρούτο, ακαπνοι και απλά πολιτικά ορθό στην ζωη τους. Έχουμε χριστιανοταλιμπαν, έχουμε οπαδούς της επίπεδης γης και των υπόγειων στον που συνδέουν την γη..έχουμε και κάποιους που ανηκουν σε Στοα...έχουμε αυτούς που δηλώνουν ότι ευπρόσδεκτοι οι Έλληνες ανεξαρτήτου χρώματος.. μια χαρά θα περνάει η ώρα.
Τουλάχιστον κάποιοι, ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε, με τον τρόπο του ο καθένας το πνεύμα μας καθαρό και σε καλη κατασταση. Διάβασμα, καλές εκδόσεις γίνονται επιτέλους, άρθρα και διατήρηση ηθικού μέσα στα ερείπια ενός κόσμου που τελείωσε.
Ας χτίσουμε τον πύργο της απελπισίας μας, σύμφωνα με τον μεγάλο Drieu la Rochelle και μεσα απξ αυτόν να δυναμώσουμε για να αντέξουμε σε ότι δούμε και ακούσουμε.
Καλή συνέχεια σε όλους παροχές τις κάποιες διαφορές...επιβίωση κι βάδισμα.Να είστε καλά και ευχαριστω

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο Τιμολέων είπε...

ΠΑΤ.ΡΙ.Ε, ΡΙΖ.Ε.Σ, ΙΕΡ.ΑΚ.Σ, ΕΛΚΙΣ, Τ.ΟΛ.ΜΑ, ΔΗ.Κ.ΚΙ, ΛΑ.ΟΣ, ΝΕ.Ο.Σ, ΕΘΝ.Ο.Σ, Λ.Ε.Π.ΕΝ, Ο.Ε.Μ, Ο.Ε.Ρ, Ε.ΝΕ.Θ, ΑΝ.ΕΛΛ, Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, Τ.Ρ.Α.Μ.Π - Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας, Φωνή Λογικής, Δύναμη Ελληνισμού, Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής, Πατριωτική Συμμαχία, Πατριωτικός Συνασπισμός, Εθνική Σταυροφορία, Σπίθα, Χριστιανικῆ Δημοκρατία, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ελληνική Ενότητα, Ελληνική Ανατροπή, Νέα Ελλάδα, Νέα Δεξιά, Νέα Πατρίδα, Νέα Εποχή, Νέα Ελληνική Ορμή, Χρυσή Αυγή, Ελλήνιον, Ελλήνων Συνέλευσις, Νίκη, Κίνημα 21, Ιερός Λόχος 2012, Κέντρο Φ, Εθνικό Μέτωπο, Εθνική Δημιουργία, Εθνική Ελπίδα, Πατριωτική Ένωση, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα, Εθνική Συμμαχία, Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση, Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», ΑΡΜΑ, Σπαρτιάτες, Απέλλα, Κρυπτεία, Ιαχή, Γαλάζια Στρατιά, Ανένταχτοι Πατριώτες, Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, Αυτόνομο Δίκτυο Εθνικιστών, Πρωτοβουλία Δικτύων Πολιτών, ProPatria, Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα, Ινστιτούτο Εθνικών & Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ», Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση, Π.Σ. Θερμοπύλαι

Αυτοί είναι οι πολιτικούς φορείς που συγκροτούν το πατριωτικό τόξο και οι οποίοι εάν αποφάσιζαν να ομονοήσουν θα μπορούσαν να κατατροπώσουν εν μία νυκτί τις σκοτεινές δυνάμεις του εκφυλισμού και της παρακμής που λυμαίνονται τον τόπο και αφαιμάσσουν το έθνος μας.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, αρθρώνεται ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συνένωση του πατριωτικού χώρου ο οποίος δυστυχώς μεταπολιτευτικά παρέμεινε απαρέγκλιτα κατακερματισμένος. Ένας συμπαγής, οργανωμένος συνασπισμός των προαναφερθέντων δυνάμεων σε ενιαίο οργανικό σύνολο θα έκανε τη γη να τρέμει και μόνο η σκέψη μιας τέτοιας προοπτικής θα αρκούσε για να σκορπίσει τον τρόμο στους εχθρούς μας.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εκτιμούμε το μαύρο χιούμορ. Γι αυτό δημοσιεύθηκε το σχόλιο. Έστω και υπό την μορφή έκθεσης/ καταγραφής, πέτυχες την "πολυπόθητη" ένωση.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι κρυφονεοδημοκράτες είναι οι χειρότεροι. Το παίζουν ιδεολόγοι και άνθρωποι της κουλτούρας και του πνεύματος, αλλά το τσατσιλίκι και το ρουφιανιλίκι πάει σύννεφο. Να βολευτούν τα παιδάκια μας, τα κολλητάρια μας, να πάρουμε προαγωγή τώρα που γυρνάει... Κάτι γελοία ανθρωπάκια είναι και δεν το έχουν πάρει καν χαμπάρι. Κουνιούνται επειδή δουλεύουν καλά τη γλώσσα τους. Η γλοιώδης και ρυπαρή ύπαρξή τους θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμμάτων.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Αυτό που λέει ο Σταμ για νέα "επιχείρηση ΕΠΕΝ" από τη Νέα Δημοκρατία άρχισε ήδη. Ο Γεωργιάδης απειλεί με προσφυγή στον Ντογιάκο για να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των Κασιδιαραίων. Από σήμερα άρχισαν να εκβιάζουν τους αχυρανθρώπους να κρατήσουν τη θεσούλα τους στη Βουλή και να απομακρυνθούν από τον έγκλειστο αρχηγό τους. Θα γίνει απόπειρα "αεροπειρατείας". Το μόνο που τους δυσκολεύει είναι ότι θα βγει μέχρι τις ευρωεκλογές ο blakman από τη στενή. Παλιά μου τέχνη κόσκινο από το παρακράτος της Δεξιάς.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι Σπαρτιάτες είναι ένα σοβαρό εθνικιστικό κόμμα με αρχές, οι βουλευτές που εξελέγησαν δεν θα ανεξαρτητοποιηθούν.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με τι να γελάσει κανείς, με το σοβαρό ή με το εθνικιστικό...

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κόψε τις @# και τράβα να ενταχθείς στους Σπαρτιάτες. Και μόνο το ότι δεν τους στήριξε κανένας από τη μεριά σας ήταν εθνικό αδίκημα
Γ. Φ.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Κόψε την...και μάθετε τα βασικά της πολιτικής ορολογίας. Αδίκημα σημαίνει ότι έχουμε ποινικές συνέπειες για κάτι. Τα διαβάζουν νεοδημοκράτες και Αριστεροί αυτά που γράφετε. Αν νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να εξευτελίζετε τον εθνικισμό είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Ο μόνος λόγος που είμαστε ελαφρώς συγκρατημένοι απέναντι στο νεοδεξιό σας μόρφωμα είναι ότι διαθέτουμε τον κώδικα τιμής να μην χτυπάμε ιδιαιτέρως κάποιον
όταν τον έχει βάλει στο στόχαστρο το κόμμα των προδοτών της Νέας Δημοκρατίας και να σεβόμαστε ότι ο επικεφαλής σας είναι στην φυλακή. Για να μην λέτε ότι θα εκμεταλλευτούμε την συγκεκριμένη αδυναμία.

Κάνετε το λάθος να ακολουθήσετε τις "βαλκανικές Μελόνιες" συνταγές που σας συστήνουν οι Δεξιοί κολλαούζοι και όχι τον παραδοσιακό εθνικισμό και τότε θα δεις ποιος θα πάει που.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο Supplier είπε...

Αν ήταν αποκλειστικά θέμα πτώσης του βιοτικού επιπέδου, τότε θα αναμένονταν άνοδος των εργατίστικων αριστεροsomething δυνάμεων, αντί της μονοθεματικής anti-woke εθνοδεξιάς. Δλδ ο άλλος δεν βγάζει μήνα και στηρίζει τον κάθε wannabe ντεΣάντις που κάνει καριέρα ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ με LGBTQIA+ και ετεροπατριαρχίες, ενώ φλομώνει στο φούμο μέχρι αφανισμού τους οικονομικοκεντρικούς αριστεριτζήδες; Μπαίνουν στο μαντρί ανύπαρκτοι οργανωσιακοί κατηχητάδες, Κυρ Αλοιφές και love emojis, και τρων χώμα Laughαζάνηδες, Γκαζάκηδες και Χάγιοι με "αγωνιστικά" ένσημα και δρομίσια παρουσία μισού αιώνα έκαστος;

Σίγουρα ορισμένοι νεοδεξιοί εγκολπώθηκαν χλιαρές θεωρίες προστατευτισμού και μια ντεμέκ σ/δκρατική ρητορεία, αφήνοντας τις φιλελέδικες βουλγάτες των fusionists, αλλά και πάλι δεν εξηγείται η μαζική υπερψήφισή τους από δήθεν homines economici, που κατά τας γραφάς έχουν ως πρώτιστο και μοναδικό μέλημα την ανάκαμψη από το, ελέω αυτοματισμού και παγκοσμιοποίησης, οικονομικό στραπάτσο.

Το ζήτημα αγγίζει υπαρξιακές καταστάσεις αναζήτησης ταυτότητας/νοήματος και οι εθνολαικοτέτοιοι (true ή fake δεν έχει σημασία, το πώς βλέπει το κάθε κομματικό προιόν ο εκάστοτε καταναλωτής/ψηφοφόρος μετράει στην κάλπη) το διαισθάνονται αυτό με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Γι' αυτό γαλβανίζουν κυρίως πάνω στον ΒΑΣΙΜΟ φόβο της τεχνολογικής ανάπτυξης, του προοδευτισμού και της αλλαγής στην σεξουαλική ηθική. Νομίζω θα πρέπει να το ψάξουν καλύτερα οι so called αντισυστημικές/αντικαπιταλιστικές δυνάμεις και να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα, αλλιώς μια ζωή θα βλέπουν πλάτη από random μπαντριώτες που ανοίγουν ένα ακάουντ στο τουίτερ (ή μήπως στο.. ονλυ φανς;) και σηκώνουν έναν σταυρό.

Περί Κούλεως.. Ο ρόλος που του έχει ανατεθεί είναι να κλείσει τον (αντι)μνημονιακό κύκλο που άνοιξε το Καστελόριζο, και, κατ΄ επέκτασιν, να σκουπίσει τα υπολείμματα της "δημοκρατικής" μεταπολίτευσης. Συμβολικά εκπροσωπεί την οριστική νίκη των ξεβλαχιαστών στην αντιπαράθεση που άνοιξε το '96 με την εσωκομματική εκλογή Σημίτη, κορυφώθηκε επί ΔΝΤ και τώρα ολοκληρώνεται με καθαρή νίκη της αλητείας. Σε κάνα δυο χρόνια, πιστεύω, οι νταβάδες του θα τον αντικαταστήσουν με κάποιον λιγότερο τοξικό, πιο γούτσου-γούτσου, μεσαιοχωρίτη, ο οποίος και θα φέρει, επικοινωνιακώ τω τρόπω, την actually "κανονικότητα". Πάντως τα ψωμιά του είναι όντως ελάχιστα..

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο Σταμάτης είπε...

Σωστή επισήμανση. Το σκηνικό των κοινοβουλευτικών συσχετισμών που διαμορφώνεται, με την έλλειψη αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για το πέρασμα σε κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας με τεχνοκράτες σε κορυφαίες θέσεις. Το γερμανικό μοντέλο προωθείται σταδιακά αλλά σε ελλαδική εκδοχή.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μωρέ, αν δεν είχαν πάει οι βιομηχανίες των μεσοδυτικών πολιτειών στην Κίνα, αν δεν ζούσαν 50 εκατομμύρια Αμερικάνοι σε foodstamps, αν ο νεοφιλελευθερισμός δεν είχε στρέψει την καταστροφική του βία και εναντίον της λευκής πρώην εργατικής αριστοκρατίας, κανένας από όσους τώρα πάνε στον αντι-LGBT ντε Σάντις ή στο Βελόπουλο με την Παναγία τη Γκέισα, δεν θα σκέφτονταν να ψηφίσουν αυτούς τους τύπους. Αν οι πολίτες του ανατολικού κομματιού της Γερμανίας δεν αντιμετωπίζονταν σαν πολίτες β' κατηγορίας στον εργασιακό στίβο, δεν θα γοητεύονταν από την αντιπούστικη ρητορική του AfD.

Η Λεπέν πάλι είναι άλλη ιστορία. Δεν είναι ούτε ντε Σάντις ούτε Βελόπουλος. Είναι το μόνο αντιπολιτευόμενο εθνικολαϊκό κόμμα στο Δυτικό κόσμο που έχει πιάσει συνδικάτα, έχει ασχοληθεί με εργατικά δικαιώματα (έστω στα λόγια), και γενικά δεν εντάσσεται στους μονοθεματικούς. Αλλά και μονοθεματική να ήταν (όπως ήταν μονοθεματικός εκεί στη Γαλλία ο καραγκιόζης ο Ζεμούρ), πάλι, ο βαθύτερος λόγος που θα την ακολουθούσαν λαϊκά στρώματα, δεν θα ήταν επειδή μισούν τους πούστηδες, αλλά επειδή αντικειμενικά αυτά τα στρώματα, στο τέλος της ιστορίας, είναι disenfranchised.

Οι βασικοί, όχι επιφανειακοί λόγοι της μεταστροφής αυτής, εξακολουθούν να είναι το οικονομικό και το μεταναστευτικό. Που και το μεταναστευτικό, ιδωμένο σε παγκόσμιο πρίσμα, είναι κομμάτι του οικονομικού.

Χωρίς μεταναστευτικό και economic disenfranchisement, κανενός μονοθεματικού δεξιού το αντι-woke κήρυγμα δεν θα έφτανε σε ευήκοα ώτα.

Φυσικά, είναι επιοικώς γελοίο να θεωρεί κανείς εργατίστικη αριστερά το... Λαφαζάνη, τον Καζάκη και το Χάγιο, δηλαδή σχηματισμούς με μηδαμινή μαζική παρουσία σε συνδικάτα. Στην πράξη, η μόνη εργατίστικη αριστερά που υπάρχει είναι το μαγαζί του Κουτσούμπα. Εργατισμός δεν νοείται όταν είσαι ανύπαρκτος εκεί που υπάρχουν εργάτες. Ό,τι remnant εργατίστικης αριστεράς έχει μείνει ζωντανό στο δυτικό κόσμο σήμερα, είναι εκείνοι οι σχηματισμοί που έχουν διατηρήσει μια κάποια μαζική παρουσία στα (όποια) συνδικάτα. Βέβαια τίθεται το ζήτημα, μπορούν να πάνε καλύτερα εκλογικά; Με εκλογική γραμμή Κουτσούμπα, όχι. Αυτό θέλει μετωπική συμπόρευση με τους disenfranchised της άλλης πλευράς, απαιτεί ένα μέτωπο που θα ξεπερνά τις παραδοσιακές γραμμές δεξιάς-αριστεράς και θα μιλάει στο θέλω του απλού ανθρώπου. Πείτε το εθνικοσυνδικαλισμό, πείτε το όπως θέλετε. Και η ΦΛΕΦΑΛΟ πάντως για κάτι τέτοιο έχει μιλήσει.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εμείς έχουμε μιλήσει. Ποιος μας ακούει είναι το θέμα.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ας γίνουμε κατευθείαν μπολσεβίκοι αφού αποφασίσαμε ότι είναι ασήμαντο θέμα οι παιδεραστές που αλωνίζουν και τα εθνικά δίκαια μας...

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δυστυχώς η παιδεραστία είναι γνώρισμα στελεχών της Δεξιάς παράταξης κατά τα τελευταία χρόνια. Η Δεξιά τους καλύπτει περισσότερο από κάθε άλλον πολιτικό χώρο. Λιγνάδης, Μίχος κλπ.

Μένει τώρα να γίνουν πράξη οι Πρέσπες του Αιγαίου για να πέσει και το τελευταίο προσωπείο του Δεξιού ψευτοπατριωτισμού. Αν και το Μακεδονικό θα έπρεπε να έχει ήδη σηματοδοτήσει την οριστική αφαίρεση του συγκεκριμένου προσωπείου από τις μουτσούνες των Δεξιών.

Από εκεί και πέρα γιατί σε φοβίζει η ένωση συντηρητικών εθνικιστών και σοσιαλιστών; Να θυμηθούμε τον μεσοπόλεμο για όσους είναι πιο σκληροί; Ή το κίνημα των Αγανακτισμένων, για τους πιο ήπιους; Μόνο κέρδος απέφερε για τον εθνικισμό και για τον κόσμο όποτε και αν πραγματοποιήθηκε αυτή η συνεργασία.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί να με φοβίζει; Δεκεμβριανά, εμφύλιος, πηγάδες και μεταπολιτευτική τρομοκρατία σου λένε κάτι;

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το σάπιο μυαλό του Δεξιού που έχει το θράσος να σουλατσάρει ανάμεσα στους εθνικιστές, εσένα σου λέει κάτι;

Ζούμε σε συνθήκες εμφυλίου δεκαετίας '40; Ακόμη εκεί ζει το βρώμικο και εθνοδιχαστικό μυαλό σου, γκαρσόνι; Και στην τελική ο εμφύλιος και τα Δεκεμβριανά έγιναν εναντίον κάποιας εθνικιστικής κυβέρνησης; Σε έπιασε εσένα ο πόνος για το αν τα έβαλαν με τους Άγγλους, με τους βενιζελικούς και με τους βασιλόφρονες, οι κομμουνιστές; Έχουμε οι εθνικιστές κανένα λόγο να κάνουμε το συνήγορο ανάμεσα στις στρατιωτικές υποομάδες που αμφότερες πληρώθηκαν από τους Άγγλους; Ούτως ή άλλως οι ελάχιστες εθνικιστές φωνές της εποχής εναντίον και των δύο ήταν.

Η μεταπολιτευτική τρομοκρατία πάλι, θες να πιστέψουμε ότι ήταν ανεξέλεγκτη από το αστικό κράτος; Ότι πίσω από τον Αριστερό εκτελεστικό βραχίωνα δεν υπήρχε αστικός δάκτυλος. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι δικάστηκε και ο Δεξιός Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ανάμεσα στον Κουφοντίνα και τους άλλους για αυτή την υπόθεση. Αριστερός και αυτός, έτσι;

Ας έρθουμε στα νεώτερα. Μνημόνια, μετανάστευση, παγκοσμιοποίηση, κομματοκρατια, έλλειψη παιδείας και δημόσιας υγείας, χρεοκοπία, τοξικά ομόλογα, κουλτούρα στα χέρια των αποβρασματων του life style, μαφία στο Μαξίμου, αυτά είναι της Αριστεράς (ή μόνο της Αριστεράς) αποτελέσματα, έτσι; Η μετανάστευση άρχισε το 1991-92 με Αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έτσι; Δεν είναι πτυχή της παγκόσμιας αμερικανικής πολιτικής; Δεν ξέρει τίποτα η Μέρκελ και η γερμανική χριστιανοδημοκρατια για αυτό, σωστά;

Δυστυχώς για εσένα και τα εστιατόρια της Δεξιάς, με την Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. υπάρχει πλέον κανονικός ελληνικός εθνικισμός. Περαστικά σας.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποιες ήταν οι ελάχιστες εθνικιστικές φωνές που ήταν ενάντια και στις 2 μεριές; αφού όλοι οι εθνικιστές μνημονεύουν το Θησείο, την Χ και τον Ιερό Λόχο.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

«Ούτως ή άλλως οι ελάχιστες εθνικιστές φωνές της εποχής εναντίον και των δύο ήταν.»

Ποιες ήταν αυτές οι φωνές; Είχα την εντύπωση ότι ήταν σιωπηλοί οι οποίοι "εθνικιστές" εκείνη την περίοδο, αν δεν ήταν απροκάλυπτα το μακρύ χέρι του κάθε Παπανδρέου, Πλαστήρα κλπ

- Βλάχος

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Σταμάτης είπε...

Να είμαστε καλά πρώτα απ'όλα, σύντομα θα κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε μια απ'αυτές.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά ο Γκαζάκης έχει λαλήσει, άστον αυτόν. Βγήκε προχτές, ανήμερα Αγίου Ευγενίου του Μοσχοπορθητή, και έκανε βαρυσήμαντη οικονομική ανάλυση της... Ρωσίας, Και έβγαλε το συμπέρασμα, άξιο για Νόμπελ οικονομικών, ότι η οικονομία της θα καταρρεύσει αν δεν κάνει γενική επιστράτευση! Αλλά αν πάρει 10 εκατομμύρια άντρες από τις δουλειές τους, και τους στείλει να πολεμάνε, τότε δεν θα καταρρεύσει η οικονομία. Μεγάλος οικονομολόγος, όχι αστεία! Βέβαια όταν έρχεται η ώρα να μας πει για Ελλάδα, το μέτωπο (χαχαχα) που έφτιαξε κατέληξε ουρά του Γιώργη του Τράγκα.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πόσοι κυπατζήδες χρειάζονται για να παρακολουθούν το blog της ΦΛΕΦΑΛΟ; Ξέρετε;

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Χαχαχα.. πού να ξέρουμε; Αν μπορούσες να κάνεις έναν υπολογισμό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μάγκας ο Λιας. Με μια τηλεκάρτα στη φυλακή ξεφτίλισε την Κούλα. Και ας είναι ναζί ξεναζί να ζει κανείς ή να μη ζει. Αδιαφορώ

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη έχω πάθει αρρώστια μαζί σου. Έπεσες μέσα και στο άρθρο για τον Φλώριδη. Τον έκαναν υπουργό τελικά. Ντάξει μεγάλε, αξίζει να σε διαβάζουμε. Όσα λες ισχύουν. Τα σέβη μου.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το έψηνε 4 χρόνια ο Φλωρίδης. Όποιος τον διάβαζε τι γλοιώδες κωλογλείψιμο έκανε στον Κούλη σε τουίτερ και εκπομπές Καραμπελιά, έκανε μπαμ από χιλιόμετρα ότι προσπαθούσε με όλη του τη χαμέρπεια να πάρει υπουργείο. Μιλάμε για σφουγγοκωλάριο ολκής.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ασήμαντο θέμα οι παιδεραστές; Ποιος το λέει αυτό μέσα εδώ; Ο Κούλης ξαναέβαλε τη Μενδώνη στο Πολιτισμού, οπότε τους παιδεραστές (εμμέσως-Λιγνάδης) επιβραβεύει.

Ασήμαντα τα εθνικά δίκαια; Ποιος το είπε αυτό; Ο Κούλης βάζει ΥΠΕΞ να διαπραγματευτεί τη συνεκμετάλλευση το Γεραπετρίτη που εκβιαζόταν από Φουρθιώτη.

Παιδεραστές και εθνοπροδότες = ΝΔ. Εκεί θα τους ψάξεις. Όχι εδώ.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άδωνις στο Εργασίας.

Στο Εργασίας.

Ο Άδωνις.

Αυτός εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=XxBknsRy2H8

Επικρατείας, δηλαδή "μικρός πρωθυπουργός" ο Βορίδης.

Οικονομικών ο ανεπάγγελτος ο Χατζηδάκης.

Στο Άμυνας ο εβραι@#$ ο Δένδιας.

Υγείας ο @#$ Χρυσοχοΐδης. Με υφυπουργό την ανεπάγγελτη Αγαπηδάκη, με την καριέρα ως τουιτερικό τρολ, και με ύποπτο ρόλο στη μπίζνα της ΜΚΟ του μητσοτακέικου (Αντιγόνης Λυμπεράκη) με τα ασυνόδευτα.

Μπάτσων ο κλαρινογαμπρός του μεταναστευτικού και των σίριαλ της ΕΡΤ Μηταράκης.

Εξωτερικών το προσωπικό @# του Φουρθιώτη, ο Γεραπετρίτης.

Ξαναλέω.

Υπουργός ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ένας τύπος που τον εκβίασε ο Φουρθιώτης.

Εσωτερικών η Μήδεια η Κερατέως.

Πολιτικής Προστασίας ο mr. 30.000 νεκροί, Κικίλιας.

Δικαιοσύνης ο τουιτερικός γλείφτης Φλωρίδης.

Πολιτισμού παρεμένει η @#$ του Λιγνάδη, τσιμεντώστρα της Ακρόπολης και πολέμιος του Ντοστογιέφσκι, Μενδώνη.

Αθλητισμού ο ντορικός Οικονόμου, με τα γνωστά χουλιγκάνικα tweet το 2012 υπέρ ΟΣΦΠ. Βέβαια, εδώ ο "εθνικιστής" και βάζελος Βορίδης έκανε σε μια νύχτα Έλληνα τον Αμερικάνο Γουόκαπ σαν εκδούλευση στην ΚΑΕ ΟΣΦΠ, ο γαύρος ο Οικονόμου σε πείραξε εσένα;

Παιδείας ο κομπιουτεράς Πιερρακάκης (γλιτώσαμε από τη βρωμερή Διαμαντοπούλου, έστω).

Δεν παίρνουν υπουργεία Πέτσας, Πλεύρης και το βοθρόλυμα ο Καραμανλής.

Οι ίδιες @#$ είναι, οι ίδιοι καρεκλοκένταυροι, αλλά όλοι σε διαφορετικά υπουργεία από πριν. Όλοι εκτός της Μενδώνη. Η μόνη που κράτησε το υπουργείο της. Λέει αυτό πολλά για το πώς αντιμετωπίζει το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι τον πολιτισμό.

Αξιοπρόσεκτο είναι επίσης ότι αυτός που τα έκανε σκατά στην υγεία πήρε το πολιτικής προστασίας, και αυτός που τα έκανε σκατά στην πολιτική προστασία πήρε το υγείας.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε λογοκρίθηκαν τα χοντρά μπινελίκια. Και το επιχείρημά σου αποδυνάμωνεις και το ύφος σου στρεβλώνεις και βάζουμε σε κίνδυνο το ιστολόγιο. Δεν χρειάζονται. Δεν προσφέρουν κάτι. Όσο κατανοητός και αν μπορεί να είναι ο εκνευρισμός.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά τα άλλα ήταν χοντρά, αλλά το "πυρπολητής της Εύβοιας" για Χρυσοχουντίδη και το "εβραιόδουλος" για καραφλό Νικολάκη κακώς λογοκρίθηκαν.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Και αυτά έχουν μια τάση γενίκευσης. Ποιός συστημικός πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας (και όχι μόνο) δεν είναι αυτό που αποκαλείς εβραιόδουλο, ώστε να το χρεωθεί μόνο ο εν λόγω; Είναι κυριολεκτικά όλοι τους.

Στο θέμα των εμπρησμών της Εύβοιας ήταν ο Χαρδαλιάς ο κυρίως αρμόδιος ενώ και η γκόμενα που του χρέωσες δεν ήταν σωστή (ήταν άλλο μέλος της οικογένειας).

Όπως και να έχει αυτά τα πραγματολογικά στοιχεία και οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν το επιχείρημα που παραθέτεις.

Το ζουμί είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα προκλητικά νεοφιλελεύθερο σχήμα και τώρα δεν θα έχουμε τα έκτακτα μέτρα του covid να μην επιτρέψουν στον Μητσοτάκη να κυβερνήσει όπως θέλει. Τώρα θα κυβερνήσει όντως σύμφωνα με την ιδεολογία του. Τώρα θα διαπιστώσουν οι ανόητοι τι ψήφισαν.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο Supplier είπε...

Αυτό που ρώτησα είναι γιατί οι λουζεράδες του γκλομπαλισμού με τα food stamps και τα οπιοειδή πηγαίνουν στους μονοθεματικούς εθνοκάτι και παρακάμπτουν τις οικονομίστικες σειρήνες της true αριστεράς. Για κάν' το λίγο εικόνα. Από την μία έχεις τα υπολείμματα της παραδοσιακής παλαιοαριστεράς, η οποία, μέσα στο αναμφισβήτητο νταούνιασμά της εξαιτίας συγκεκριμένων ιστορικών συνθηκών, τουλάχιστον έχει σώσει και δυο σπίτια από πλειστηριασμούς και σου συνδέει και το ρολόι της ΔΕΗ άμα λάχει, και από την άλλη έχεις τις Παναγιές τις Γκέισες, τους προτεσταντίζοντες οργανωσιακούς και τους επαγγελματίες owners των libs, οι οποίοι όμως κάνουν τεμπεκί στα εργασιακά, μη πούμε ότι πολλές φορές στηρίζουν οι άθλιοι free markets και απορρύθμιση. Ε, λοιπόν, ο 12ωρος/500ευρώς πάει (κυρίως) στους δεύτερους. Υποθέτοντας ότι ο μέσος δυτικός ψηφοφόρος παραμένει στοιχειωδώς ορθολογικός και διαπαιδαγωγημένος σε ωφελιμιστικά/κοσμικά πλαίσια, δεν βγαίνει άκρη με την αφελή ανάλυση: "προλεταριοποίηση=μονοθεματικός αντιγκέι αγώνας", ούτε φυσικά με το "φτωχοποίηση=καταψήφιση της παραδοσιακή αριστεράς και υπερψήφιση του AFD".

Παρακάτω, η εξήγηση ότι οι αλτ ράιτ αποτελούν αναχώματα δεν είναι ολοκληρωμένη. Διότι μετά θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί το σύστημα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα το ΠΘΟ, την εθνοπρέζα και το αντιγκέι ως ανάχωμα και όχι πχ την εναλλακτική σ/δκρατία (όπως υποτίθεται έκανε μέχρι πρότινος) ή κάτι άλλο ανάλογο. Επίσης, η υπόδειξη ότι τα συνδικάτα κατέρρευσαν και δεν υπάρχει πλέον εργατισμός αποτελεί λογικό σφάλμα. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, γιατί κατέρρευσαν και κυρίως γιατί αδυνατούν να αναβιώσουν μέσα σε συνθήκες δυστοπίας χίλιες φορές χειρότερης από προγενέστερες περιόδους. Και τέλος, μην το περιορίζουμε σε Γκαζάκη και Κουτσουμπιλώ, είναι παγκόσμιο το φαινόμενο.

Για την ιστορία, η εμφάνισης της religious right και η διάδοση των πρώιμων culture wars έλαβαν χώρα ήδη από τα 60s του Goldwater και κορυφώθηκαν επί Νίξον και Ρήγκαν. Σε εποχές ευμάρειας και υπερκαταναλωτικού θαύματος, έτσι; Τότε έσκασαν μύτη τα πρώτα λόμπι ευαγγελιστών και οι social conservatives στην Ουάσιγκτον και καθιερώθηκε στον δημόσιο λόγο η "πολιτισμική" ατζέντα ως ισάξια της "οικονομικής". Το μόνο που άλλαξε από τότε είναι η υποχώρηση της φιλελέδικης ρηγκανικής ορθοδοξίας προς όφελος περισσότερο λαικότροπων οικονομικών υποσχέσεων. Το γενικότερο κόνσεπτ όμως είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Μωρέ, για ξαναδές το. Μπας και βγάλουμε άκρη δλδ. Το ζήτημα πρέπει να ιδωθεί ΚΑΙ ως υπεράσπιση αξιακών κεκτημένων και ηθικών βεβαιοτήτων από απειλητικά νέα trends (πχ την counterculture των 60s ή την μεταμοντέρνα δυστοπία του σήμερα), αλλά και ως φόβος για τα αχαρτογράφητα νερά της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και των τεκτονικών μετατοπίσεων σε όλα τα πεδία, όχι μόνο το στενά οικονομίστικο. Εν ολίγοις, διακυβεύονται πολύ περισσότερα από τις συνηθισμένες θεματικές της πάλαι ποτέ επαναστατικής αριστεράς. Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, μια ζωή θα σας παίζει στα γόνατα ο κάθε κυρ-Αλοιφάς. Και μείνετε μετά εσείς με το "ηθικό πλεονέκτημα".. Μια χαρά το είπε ο ανώνυμος παραπάνω: Με μια τηλεκάρτα ο άλλος πήρε 5%. Ε, αν αυτό δεν χτυπάει καμπανάκια, τότε τι άλλο πρέπει να συμβεί;

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εσύ τώρα περιμένεις την εξωκυνοβουλευτική αριστερά να γίνει πατριωτική και κοινωνικά συντηρητική ; Θα περιμένεις πολύ ακόμα .

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ο ξεφτιλας ο καραμπελιας το ειπε ανοικτα, η μεταγραφη του εβραιοδικηγορου απο το υπ.εξ στο αμυνης εγινε κατοπιν ''συνενοησης με τον αμερικανικο παραγοντα''..

ενα ματσο ξεφτιλισμενοι ολοι, και οι ψηφοφοροι της δεξιας, και οι δορυφοροι, και ο λαος και το κολωνακι

υγ τι φαση; βγηκανε τα ορφανα του κουλη και ξεθαψανε παλι ιστοριες απο τον εμφυλιο; κατι πηρε τα αυτι μου για πηγαδες.. εδω το χω να το πω, εδω..

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Υποθέτοντας ότι ο μέσος δυτικός ψηφοφόρος παραμένει στοιχειωδώς ορθολογικός και διαπαιδαγωγημένος σε ωφελιμιστικά/κοσμικά πλαίσια, δεν βγαίνει άκρη"

Ίσα-ίσα, ακριβώς λόγω ωφελιμιστικής γαλούχησης πάει ο μέσος δυτικός ψηφοφόρος εκεί. Διότι το αφήγημα που πουλάει η αλτ-ράιτ σε αυτά τα στρώματα είναι "θα σου λύσω τα προβλήματα χωρίς εσύ να κουνηθείς από τον καναπέ". Διά μαγείας. Πείθει τον ψηφοφόρο ότι η ψήφος του είναι αντισυστημική και ταυτόχρονα τον πείθει ότι δεν χρειάζεται να κάνει (ο ψηφοφόρος) τίποτα άλλο πέραν αυτής της ψήφου. Ο δυτικός ωφελιμιστής θέλει να πάει Κυριακή να ψηφίζει και τη Δευτέρα να βλέπει την Τατιάνα στην τιβί. Δεν θέλει να ακούει για αγώνες, και δεν του μιλάνε για τέτοιους οι Βελόπουλοι.

"Σε εποχές ευμάρειας και υπερκαταναλωτικού θαύματος, έτσι;"

Όχι ακριβώς. Τα 60s ήταν η εποχή της αρχής του demographic shift στις μεγάλες πόλεις, όπου το λευκό εργατικό δυναμικό άρχισε σιγά-σιγά να αντικαθίσταται από μειονοτικό (αφροαμερικάνους και λατίνους) και τα 80s ήταν η εποχή του πρώτου κύματος μαζικής εισροής μεταναστών (μιλάμε πάντα για Αμερική θέλω να πιστεύω) και της διάλυσης του παλιού κραταιού συνδικαλισμού από το ρηγκανικό νεοφιλελευθερισμό. Καιροί τεκτονικών αλλαγών και κατάρρευσης εκείνων των βάσεων που επέτρεπαν στους λευκούς urban εργάτες να είναι η εργατική αριστοκρατία. Ο Goldwater το 1964 δεν είχε ρητορεία culture wars, είχε ρητορεία καθαρά ρατσιστική και οικονομοκεντρική (έλεγε κομμουνιστή τον Τζόνσον για το Civil Rights Act και πούλαγε λευκό λιμπερταριανισμό). Και ενώ οι Νίξον και Ρήγκαν είχαν εν μέρει και cu;ture wars ρητορική στο αφήγημά τους για τον νόμο και την τάξη, η ουσία είναι ότι ο redneck του Νότου και ο λευκός blue collar εργάτης του Βορρά τους ψήφισε όχι τόσο επειδή μισούσε τους μεσοαστούς χίπηδες με τα λουλούδια και τα ντρόγκια, αλλά επειδή ανησυχούσε για την οικονομική του υπόσταση, και, όπως κάθε εργατική αριστοκρατία ανά την ιστορία, η ανησυχία αυτή γίνεται φόβος προς τους από κάτω, όχι προς τους από πάνω. Γι' αυτό όλες οι εργατικές αριστοκρατίες σε περιόδους γενικευμένης κρίσης στρέφονταν πάντα Δεξιά.

"αλλά και ως φόβος για τα αχαρτογράφητα νερά της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και των τεκτονικών μετατοπίσεων σε όλα τα πεδία, όχι μόνο το στενά οικονομίστικο"

Αυτό ισχύει. Το τεχνολογικό είναι πράγματι το ζήτημα στο οποίο θα παιχτούν οι μεγάλες συγκρούσεις του άμεσου μέλλοντος. Μιλάμε για αλλαγές τεράστιες, ιστορικά ανάλογες μόνο με τη βιομηχανική επανάσταση του 1840. Δεν ανάγεται σε "στενά οικονομίστικα" πλαίσια. Σε πλατιά κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά ανάγεται. Αλλά μου είναι δύσκολο να αποδώσω κάποιο ευγενές κίνητρο υπεράσπισης ηθικών αξιών στην επί μνημονίων φτωχοποιημένη κυρα-Κατίνα που ρίχνει Βελό ή στον θυμωμένο χωρίς μέλλον νέο που βλέπει στο γιουτιούμπ Τέρρυ Χατζηιερεμία και πάει και ρίχνει Λιάκουρα. Μου είναι δύσκολο να αποδείξω, καθότι τυχαίνει να έχω και καθημερινές παρτίδες μαζί τους, ότι τέτοια άτομα πραγματικά μπορούν να σκεφτούν πέρα από τα στενά όρια του σπιτιού, της γειτονιάς, εντέλει της τσέπης τους. Αν ήταν όπως τα λες, θα ψήφιζαν αναλόγως και το 2007 και το 2009. Και τότε οι ίδιες ηθικές αξίες κλονίζονταν, αλλά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί 90% παίρνανε. Μόνο όταν κλονίστηκαν οι τσεπικές αξίες, μόνο τότε αυτό άλλαξε.

Κατά τα άλλα, δεν ξέρω ποιοι είμαστε "εμείς" που θα "μας" παίζει στο γόνατο ο κηραλοιφάς. Για εξήγησέ το. Προσωπικά δεν ανήκω σε κάποια συλλογικότητα και δεν παλεύω για τις ψήφους του κόσμου με τον κηραλοιφά ή με κανέναν άλλο.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ετσι, για την ιστορια.. ο ιστορικος εκδοτης της Ε.Ω. δεν ηταν αναμεσα στους κατηγορουμενους για την συγκεκριμενη υποθεση. δικαστηκε εναμησι χρονο αργοτερα για εκβιασμους που εκανε χρησιμοποιωντας ως αλλοθι την ''συγκεκριμενη υποθεση''. αλλο το ενα, αλλο το αλλο. μην τα μπερδευουμε. ειχα κανει σχετικη αναλυση πριν κανα διμηνο

παντως.. κουβεντα να γινεται.. υπαρχει βιντεο στο γτ απο τον γεναρη του '94 με σκηνικο στην σολωνος με τον ετσι γκεστ σταρ, σε φαση '' τιποτα μωρε, περαστικος ημουν, ειδα φως και μπηκα'', με δηλωσεις στις καμερες ως αυτοπτης, με τα σεα και τα μεα.. χαχαχαχ μιλαμε για ντοκουμεντο, οχι αστεια.. χαχαχαχαχ ειναι μεγαλη πουτανα η ζωη. και ακομα πιο μεγαλη πουτανα αυτη η χωρα που ζουμε

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ισχύει. Εσύ όμως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν γνώριζε κανέναν τους και έτσι, αυθαίρετα, το έπαιζε "εκπρόσωπος τύπου" τους. Ο ίδιος δήλωνε πριν τον τσιμπήσουν σε εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου ότι ήταν γνωστός του ο Γιωτόπουλος, ότι είχαν συζητήσει για τον ρόλο του Καραμανλή στο Κυπριακό και άλλα. Να ήταν μόνο ξεκάρφωμα; Χοντρό δεν ακούγεται;

Για ποιο σκηνικό του '94 γράφεις και ποιος ήταν ο "έτσι";

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να διορθώσω ως προς Ρήγκαν και μετανάστες.

Εννοείται λέμε το πρώτο κύμα μαζικής εισροής Λατίνων και Ασιατών (4 εκ. και 2,4 εκ.) μεταναστών.

Εννοείται ότι κύματα μεταναστών προς την Αμερική υπήρχαν από την πρώτη μέρα της ύπαρξης της Αμερικής. Απλά μέχρι τον Ρήγκαν οι μετανάστες που έμπαιναν ήταν κατά πλειοψηφία λευκοί.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιωτόπουλος απομακρύνθηκε από το Άμυνας με εντολή αμερικάνικης πρεσβείας γιατί δεν συναίνεσε το 2021 να πάρει το ΠΝ τις αμερικάνικες μπαχατέλες σε υπέρογκες τιμές και αντ' αυτού πήρε τις Μπελχάρα από Γαλλία. Έτσι, για να καταλαβαίνουμε το πόσο σιχαίνεται και την παραμικρή σταγόνα εθνικής ανεξαρτησίας ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Απομακρύνεται υπουργός προτεκτοράτου, επειδή πήρε μια απόφαση θετική για το ΠΝ της χώρας του, αλλά αρνητική για τις αμερικάνικες εταιρίες.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλή επισήμανση. Μας είχε διαφύγει.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πατα στο γτ ''βρανοπουλος'', γεναρης '94. ο ετσι ειναι ο ''εν λογω'', ο ''περι ου ο λογος'', ο ιστορικος εκδοτης της ελληνοχριστιανικης Ε.Ω. που καταδικαστηκε για blacmails, ελληνοχριστιανικοτατες καταστασεις..

δεν εχω υπ οψιν τις συγκεκριμενες εκπομπες του μακη του ρουφιανου στις οποιες αναφερεσαι (btw, αν υπαρχει τηλεοπτικο υλικο απο summer 2002 και ανοιξη 2003 θα αξιζε τον κοπο να κοινοποιηθει), την ''κοινωνικη γνωριμια'' του γιωτο με τον ιστορικο εκδοτη την ειχα διαβασει σε γραπτη ανοικτη πηγη οπου γινοταν λογος για παρασκηνιακη συνεργασια των δυο πλευρων σε επιπεδο κορυφης. και το κινητρο δεν ηταν αποκλειστικα οικονομικο και χρηματικο. win win situation φαση, προφανως o μιχαλο εδινε πληροφοριες στον γιωτο και ο γιωτο τις αξιοποιουσε αναλογα. και οπου επιχειρισιακα εμοιαζε αδυνατο να στηθει ενεργεια, η φαση γυρναγε σε εκβιασμο απο πλευρας μιχαλο.

προφανως επροκειτο για ατυπη συνεργασια των ''δυο πολιτικων ακρων'' στα πλαισια μιας διαδικασιας καθαρσης, οσο υπερβολικο και αν ακουγεται. καθαρσης για ιστοριες που κρατουσαν απο την εποχη της κατοχης και του εμφυλιου και εφταναν μεχρι την προδοσια της κυπρου. ο μιχαλο εβγαζε βιβλια, στοχοποιουσε συγκεκριμενους ανθρωπους, ανοικτα και δημοσια. υπαρχει εφοπλιστης που ''εγινε'' επι κατοχης και μεταπολιτευτικα κατηγορηθηκε για αναμιξη στην προδοσια της κυπρου. ο μιχαλο ειχε γραψει λιβελογραφημα γι αυτονα τον τυπο, τεσπα..

ο μητσακος γραφει στο συγγραφικο του πονημα για εναν ζαμπλουσιο γερο απο τα βπ που εδινε πληροφοριες και συνεργαζοταν με την οργανωση για ενα διαστημα, ενας ταξικος αποστατης, ενας εξωμοτης της μαφιας που λυμαινεται τον τοπο. παντου μπορουν να βρεθουν ανθρωποι για να γινουν δουλειες, το θεμα ειναι ποσο μακρια εισαι διατεθειμενος να φτασεις

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα αφιέρωμα στην cult βιβλιογραφία της ελληνικής ακροδεξιάς. Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας. Σε αυτό το αφιέρωμα βιβλία όπως το Γιάννης Λάτσης, "Ο τελευταίος γκάνγκστερ", του Γρηγορίου Μιχαλοπούλου (βεβαίως βεβαίως) θα έχουν περίοπτη θέση.

Πόσο μακριά να φτάσει κανείς ρε φίλε; Μέχρι τον Κορυδαλλό έφτασε ο Γιωτόπουλος και η παρέα του.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ο Supplier είπε...

"μιλάμε πάντα για Αμερική θέλω να πιστεύω"

Ε για να παραπέμπω σε Goldwater και Nixon που νόμιζες ότι αναφερόμουν; Στο Ανατολικό Τιμόρ; Η ακραία πολιτικοποίηση των ηθικών αξιών, η εισαγωγή τους στον καθημερινό δημόσιο λόγο και η εργαλειοποίησή τους για λόγους ψηφοθηρικούς ή ακόμα και γεωστρατηγικούς στις μεταπολεμικές ΗΠΑ εκτυλίχθησαν κατά βάση.

"Ο Goldwater το 1964 δεν είχε ρητορεία culture wars, είχε ρητορεία καθαρά ρατσιστική και οικονομοκεντρική"

Για Goldwater έχεις δίκιο. Περισσότερο εστίασε σε southern strategy και λιμπερταριανισμό (διάβαζε: δεν θα δώσουμε φόρους λευκών σε αφροαμερικανούς), παρά στις θεματικές που συζητάμε εδώ. Οποιοσδήποτε ρεπουμπλικάνος το '64 αναγκαστικά κάπως έτσι θα εκστράτευε, δεν θα άφηνε την μαζική αντίδραση στα civil rights να την καρπώνονται αντάρτες segregationists τύπου Thurmond και Wallace ούτε θα παρατούσε ανεκμετάλλευτο το ρήγμα στους δημοκρατικούς, ειδικά μάλιστα όταν το φαινόμενο ξέφευγε απ' τα στενά όρια του βαθέος Νότου και άγγιζε ευρύτερα μεσοαστικά στρώματα τόσο στα λευκά κηποπροάστια του Βορά όσο και στις αγροτικές περιοχές στην Δύση.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στα early 90s, ο Mr Conservative (ραμολί κανονικό), αποκαλύφθηκε ως υπέρμαχος των αμβλώσεων και υπερασπιστής της πολιτικής Κλίντον για τους λοάτκηδες στον στρατό, με τους αγανακτισμένους της moral majority να κάνουν ντου στο ίδρυμά του στην Αριζόνα.

Το θρησκευτικό-πολιτισμικό ως βασική συνιστώσα προεκλογικών εκστρατειών ξεκινάει στην δεύτερη εκλογή Νίξον και εδραιώνεται με την αντιπολίτευση των ρεπουμπλικάνων επί Κάρτερ. Εκεί ήταν που έδωσαν ρέστα και καθιερώθηκαν οι ευαγγελικοί ραδιοφωνατζήδες, το pro-life λόμπι, οι οπλοκατοχικοί κτλ. Μετά δεν υπήρχε επιστροφή και δεν νοούνταν παρέμβαση στην κεντρική πολιτική σκηνή χωρίς social issues σε πρώτο πλάνο. Αυτό δλδ που ανακάλυψε και η Ελλάδα το '16 ελέω Τραμπ, και γεμίσαμε Χατζηιερεμίες, πρακτικές σκέψεις, γιλεκοφόρους χωρίς συντηρητικά, tradthots με λογαριασμούς σε τσοντοσάιτς κτλ, που αρμέγουν likes εκμεταλλευόμενοι πρώτοι από όλους το νέο εισαγόμενο πολιτικό zeitgeist.

Στα υπόλοιπα, συνεχίζω να θεωρώ αφελή την άποψη που θέλει την χαρτογράφηση της ανθρώπινης πράξης να περιορίζεται σε οικονομικοκεντρικά ερμηνευτικά σχήματα. Αυτά πλέον έχουν καταπέσει από χίλιες μεριές. Θες εμπειρικά, θες βιολογικά, θες ψυχολογικά, τέλος πάντων, δεν παίζει να αγνοήσεις άλλους παράγοντες, εξίσου σημαντικούς, προβάλλοντάς τα όλα στην κοινωνική κινητικότητα και την τάξη (είτε με χυδαίο τρόπο, είτε πιο κομψά και διαλεκτικά). Αλλά δεν επιμένω γιατί είναι τεράστια κουβέντα.

Για να το κλείσω, αυτό που έχει σημασία (και από κει ξεκίνησε η συζήτηση και εκεί εστιάζω) είναι να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατανοητό ότι "κινηματικές" καταστάσεις και αντισυστημικές πολιτικολογίες χωρίς να λαμβάνονται αποφασιστικά υπόψιν έννοιες και ιδέες όπως πατρίδα, μεταφυσική κληρονομιά, εθνικός πολιτισμός ΚΑΙ σεξουαλική ηθική/ρύθμιση των διαπροσωπικών σχέσεων ΔΕΝ αποδίδουν σήμερα. Δλδ και καθαρά μαρκετίστικα να το πάμε (που εγώ δεν το βλέπω έτσι), βγάζει μάτι ότι οι παλιές (καλά όχι και τόσο παλιές, στα 90s εμφανίστηκαν) βεβαιότητες του τρόπου του πολιτεύεσθαι τελείωσαν οριστικά...

Όταν δλδ στην απεργία της ΓΣΣΕ έχεις 500 άτομα και στο Σκοπιανό μισό εκατομμύριο, όταν τα ριζωμένα ακαδημαικά/συνδικαλιστικά δίκτυα χάνουν από έναν ανύπαρκτο (εγώ προσωπικά τώρα τον έμαθα) που σηκώνει έναν πλαστικό σταυρό στην Πιερία και όταν φτάνουν δυο τουίτς με κράξιμο στους φιλελέφτ για να γίνει κατορθωτό ότι δεν κατάφεραν άπειρες μπροσούρες και καταστατικές διακηρύξεις, ε χτυπάν καμπανάκια αλλαγής πορείας.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

''Πόσο μακριά να φτάσει κανείς ρε φίλε; Μέχρι τον Κορυδαλλό έφτασε ο Γιωτόπουλος και η παρέα του''

αυτα εχουν οι επαναστασεις ρε φιλε. ουτε αναιμακτες επαναστασεις υπαρχουν, ουτε σοβαρος αντικαθεστωτικος αγωνας χωρις το αναλογο τιμημα. ολα εχουν ενα κοστος. και αν ητανε τιποτα ''πρακτορες'' και εγκαθετοι δεν θα εβγαζαν 20+ χρονια τουφα σε ειδικες συνθηκες κρατησης. ο γιωτο θα επρεπε να ειχε αποφυλακιστει εδω και χρονια λογω ηλικιας, πρωτη αδεια πηρε περσι το καλοκαιρι, ο σαββας ως αναπηρος και πολυτραυματιας θα επρεπε να βρισκεται με ανηκεστο σε κατ οικον περιορισμο.

τεσπα, δεν θα βγαλουμε ακρη. τουλαχιστον διαβαστε τις προκυρηξεις τους, τον ζωντανο πατριωτικο λογο που εβγαζαν τα κειμενα τους, η εξαιρετικη αναλυση για το ειδος και τα χαρακτηριστικα της αρχουσας ταξης που λυμαινεται την χωρα. μια παρασιτικη/μεταπρατικη λατινοαμερικανικου τυπου κομπραδορικη συμμορια μεγαλομαφιοζων που χρεοκοπησαν την χωρα και την εριξαν στα βραχια. απο τα 80s τα ελεγαν και σημερα που εχουνε πεσει οι μασκες τα βλεπουμε ολοκαθαρα μπροστα μας. ο ορος ''λματ'' ειναι δικος τους νεολογισμος

οσο για τον μακαριτη τον μιχαλο (τι καταπληκτικες χουντοβασιλικες εκπομπαρες βλεπαμε τω καιρω εκεινω..), ειχε βγαλει κι αλλα ελαφρολαικα σουξεδακια, δεν ηταν μονο ο ''γκανστερ''.. ''60 χρονια καραμανλικης προδοσιας'', ''μια ζωη τσατσος'', μιλαμε για μεγαλες ελληνοχριστιανικες επιτυχιες. εγω παντως επιμενω, ειχε καλο σκοπο, ο,τι εκανε το εκανε για την φανελα, απο ιδεολογια. αφου ''αυτοι ειναι'', τι να κανουμε τωρα; ψεματα ειναι; αυτη ειναι η χωρα. τεσπα..

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ως λέσχη με μέλη φοιτητές αλλά και νεανικό κοινό, τι άποψη έχετε για τις μελλοντικές πολιτικές δημογραφιες;
Θα συνεχίσει να απορροφάει η αριστερά συνεχώς μάζα από τα πανεπιστήμια, θα φθίνει(ή ανεβαίνει) η ΝΔ, τα πράγματα για τον εθνικισμό είναι ευοίωνα; Τα σοσιαλ μίντια παίζουν ρόλο βοηθητικό ή αποβλακωνουν; Έχουμε απολιτικ νεολαία ή μια νεολαία που ψάχνεται πολιτικά και μάχεται;

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η μαζικότητα της Αριστεράς στους χώρους της τριτοβάθμιας είναι μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν αλλά παραμένει καθόλου αμελητέα. Τι θα γίνει στο μέλλον μόνο οι αστρολόγοι μπορούν να το απαντήσουν.

Προφανώς το ότι απομακρύνεται η νεολαία από την πολιτική είναι μια τάση εμφανής από την δεκαετία του '90 και συνυφασμένη με τος ιστορικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1991-92, με κάποιες αυξομειώσεις. Η γενικότερη τάση πάντως είναι προς την απομάκρυνση από την πολιτική. Στόχος της παγκοσμιοποίησης είναι η επικράτηση του ατόμου-καταναλωτή. Η πολιτική προϋποθέτει στράτευση, ευρύτερα ενδιαφέροντα, συλλογικότητα. Συνέπεια τούτου είναι το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας να μην μάχεται. Τώρα στο αν ψάχνεται ή όχι, είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Υπάρχουν σεβαστοί αριθμοί νέων που ψάχνονται. Όχι απαραίτητα στην πολιτική. Αλλά στις τέχνες και τα γράμματα υπάρχει μια κάποια κινητικότητα. Το σύστημα εξουσίας καταφέρνει όμως με έναν συνδυασμό αφανών εκβιασμών και ιδεολογικής μεταμοντέρνα φιλελεύθερης ηγεμονίας να διαχωρίζει την πολιτική σκέψη και δράση από τα παραπάνω πεδία.

Τα πράγματα για τον εθνικισμό θα μπορούσαν να είναι ευοίωνα αν το σύστημα εξουσίας δεν είχε βρει την συνταγή με την όποια αλλοιώνει την ουσία της ιδεολογίας του. Είναι τα κόμματα τύπου Μελόνι, Μ.Λεπεν, Κασιδιάρη, Βελόπουλου Afd κλπ. Ο εθνολαϊκισμός και η νεοδεξιά είναι οι μεγάλοι εχθροί του εθνικισμού. Τον μετατρέπουν σε αυτό που μετέτρεψαν την Αριστερά ο γαλλικός Μάης και τα "κοινωνικά κινήματα". Τον κάνουν μια σκληρή Δεξιά ουρά του συστημικού φιλελευθερισμού.

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε πλειστηριασμούς και χώρους δουλειάς μόνο η κοινωνική αριστερά (όχι η μετα-μοντέρνα) και κάποιοι λίγοι αναρχικοί εμφανίζονται και έχουν δράση. Ασήμαντη σε σχέση με παλιότερα αλλά έχουν. Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν είναι όλοι τρανς και φεμινίστριες. Από την άλλη οι εθνικιστές είμαστε στον αγώνα του πληκτρολογίου. Ισχύει ότι στην Ιταλία με την casa pound ο χώρος είναι τόσο δυναμικός; Μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο;

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να γιατί υποστηρίζουν τον Ζελένσκι τα εστιατόρια της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

https://www.kathimerini.gr/world/562493224/polemos-stin-oykrania-vomvardismos-estiatorioy-stin-poli-kramatorsk/

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το βλέπετε πιθανό να κοπούν οι Σπαρτιάτες και να μοιραστούν οι έδρες τους ή πρόκειται για φθηνό εκβιασμό;

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Άγνωσται αι βουλαί Μητσοτάκη. Το ίδιο και εκείνες των πρεσβειών. Δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις. Αν πρέπει να κάνουμε αναγκαστικά μία, θα υποθέσουμε ότι προς το παρόν είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Αρχικά θα επιχειρήσουν να προσεταιριστούν τους βουλευτές και να τους αποσπάσουν από την επιρροή του Κασιδιάρη. Παράλληλα θα φανεί αν το σύστημα θέλει ένα "μελονικό" κόμμα στην Ελλάδα. Αν ναι δεν θα τους πειράξουν.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΒΙΝΤΟΒΝΤΑΝ.

Για τους Σέρβους η σημερινή μέρα δεν χωράει στην περιγραφή λέξεων όπως εθνική, θρησκευτική, ιστορική. Είναι όλα αυτά, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, η σωστή λέξη για τη σχέση αυτής της μέρας με τη μοίρα των Σέρβων, είναι η λέξη μεταφυσική.

Τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του σέρβικου έθνους, συμπίπτουν όλα, σαν από θαύμα, στο να έχουν συμβεί όλα την ίδια μέρα, 28 Ιουνίου, ημέρα της γιορτής του προστάτη Αγίου των Σέρβων, του Αγίου Βίτου (που αντικατέστησε τη λατρεία του αρχαίου σλαβικού θεού Svetovit), τη μέρα που ονομάζεται Vidovdan.

Σε κάποια από αυτά τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές τους διάλεξαν εν γνώσει τους αυτή τη μέρα για να δράσουν, λόγω του συμβολισμού της, αλλά σε άλλα γεγονότα, ήταν κάτι συγκυριακό, έτυχε, σαν μια ανώτερη δύναμη να το ήθελε, να συμπέσει το γεγονός με την ημέρα.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα γεγονότα, όλα τόσο κομβικά για τη μοίρα του λαού των Σέρβων;

28 Ιουνίου 1389.
Είναι η μέρα της Μάχης του Κοσσυφοπεδίου, των σερβικών Θερμοπυλών έναντι στους Οθωμανούς, των οποίων η νίκη σήμανε την υποδούλωση των Βαλκανίων στους Τούρκους για πέντε αιώνες.

28 Ιουνίου 1876.
Οι ηγεμονίες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου κηρύσσουν τον πόλεμο στην Οθωμανική Τουρκία, πόλεμο που επέφερε την πλήρη εθνική ανεξαρτησία Σερβίας και Μαυροβουνίου.

28 Ιουνίου 1913
Ξεκινάει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος, που λήγει με νίκη Σέρβων και Ελλήνων κατά των Βουλγάρων.

28 Ιουνίου 1914
Δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδου στο Σαράγιεβο από τον Σέρβο εθνικιστή Γκαβρίλο Πρίντσιπ.

28 Ιουνίου 1919
Υπογράφεται η συνθήκη των Βερσαλλιών που δημιουργεί το ενιαίο κράτος της Γιουγκοσλαβίας.

28 Ιουνίου 1920
Ψηφίζεται το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας με την ονομασία Σύνταγμα του Vidovdan.

28 Ιουνίου 1921
Απόπειρα δολοφονία του βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρου από τον Σέρβο κομμουνιστή Spasoj Stejić Baća. Απαρχή της παράνομης δράσης του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, που θα καταλήξει το 1945, υπό τον Τίτο, με νίκη του.

28 Ιουνίου 1941
Σφαγή Σέρβων στο Μπουγκόινο της Κράινα από Κροάτες Ουστάσι, απαρχή της γενοκτονίας των Σέρβων σε Κροατία και Βοσνία.

28 Ιουνίου 1948
Ρήξη Τίτο-Στάλιν και στροφή της Γιουγκοσλαβίας στους Αδέσμευτους.

28 Ιουνίου 1950
Ολοκληρώνεται η κατασκευή της εθνικής οδού Βελιγραδίου-Ζάγκρεμπ, που παίρνει το όνομα Οδός Ενότητας και Αδελφοσύνης.

28 Ιουνίου 1989
Ομιλία Μιλόσεβιτς μπροστά σε 1 εκατομμύριο Σέρβους, στο πεδίο της Μάχης του Κοσσυφοπεδίου, στην 600ή επέτειο της Μάχης. Γνωστή η φράση του, από εκείνη την ημέρα "μπροστά μας έχουμε δύσκολες μάχες, και μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε ακόμα και τα όπλα".

28 Ιουνίου 1990
Ψηφίζεται στην Κροατία νέο Σύνταγμα που στερεί από τους Σέρβους της Κροατίας τα ίσα δικαιώματα με τους Κροάτες.

28 Ιουνίου 1991
Ξεκινούν οι Πόλεμοι της Γιουγκοσλαβίας, με την επέμβαση του Γιουγκοσλαβικού Στρατού στη Σλοβενία (την οποία είχε αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος μόνο η Γερμανία). Στους πολέμους που θα κρατήσουν 10 χρόνια και θα προκαλέσουν 150.000 θανάτους, η άλλοτε οδός Ενότητας και Αδελφοσύνης θα γίνει στην πράξη οδός αδελφοκτονίας.

28 Ιουνίου 1992
Ο στρατός των Σερβοβόσνιων φέρνει σε πέρας την Επιχείρηση Διάδρομος, και συνδέει το Βόρειο με το Νότιο τμήμα της Σερβικής Βοσνίας.

28 Ιουνίου 1995
Ξεκίνησε η τελική έφοδος των Σέρβων για την κατάληψη του μέχρι τότε οχυρού των Βόσνιων τζιχαντιστών στη Σρεμπρένιτσα, που ήρθε σε πέρας στις 12 Ιουλίου.

28 Ιουνίου 2001
Παραδίδεται ο Μιλόσεβιτς από τη σερβική κυβέρνηση στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

28 Ιουνίου 2006
Το - πριν λίγες μέρες αποσχισμένο από τη Σερβία - κράτος του Μαυροβουνίου γίνεται μέλος του ΟΗΕ.

Όλα αυτά την ίδια μέρα. Οι τύχες ενός λαού, οι χαρές κι οι λύπες του, για πάνω από έξι αιώνες, συνδέονται τόσο πολύ με μία μόνο μέρα από τις 365. Ναι, καμιά άλλη λέξη δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό, εκτός από τη μεταφυσική.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος της Σλοβενίας είναι ο δρόμος της ελευθερίας!

Πέμπτη, 29 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεξιοί σαν τον Νίξον και τον Ρίγκαν και ο λαϊκιστής Τραμπ εκμεταλλεύτηκαν συνθήματα των ρομαντικών για να υπερασπιστούν τον καπιταλισμό. Ήταν απατεώνες από την αρχή Μόνο η Λεπέν είχε λίγα ρομαντικά στοιχεία για να τα απομακρύνει αργότερα

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση χτες στη Μόσχα μεταξύ Μιέρα - Σοϊγκού.

Ο Μιέρα, είναι υπουργός άμυνας της Κούβας και επίσης ΑΓΕΕΘΑ του κουβανικού επαναστατικού στρατού.

Είναι βετεράνος του επαναστατικού πολέμου κατά του αμερικανόδουλου Μπατίστα. Πολεμούσε από τα 14 χρόνια του, το 1957, δίπλα σε Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα. Είναι επίσης βετεράνος του πολέμου της ανεξαρτησίας της Ανγκόλας και του πολέμου Αιθιοπίας-Σομαλίας, και, ως γιος Ισπανών Δημοκρατικών προσφύγων, είναι ορκισμένος κομμουνιστής όσο και πατριώτης.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συζήτησης Μιέρα - Σοϊγκού:

Μιέρα: "Η Ρωσία παίζει ηγετικό ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η ιστορία θα θεωρήσει υπεύθυνες τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους πολέμους που προκλήθηκαν από την επεκτατική τους πολιτική πέραν των ΝΑΤΟικών συνόρων."

Σοϊγκού: "Στις σημερινές συνθήκες όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν έναν παράνομο και ανήθικο εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας εδώ και πολλές δεκαετίες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε το Νησί της Ελευθερίας, να δώσουμε χείρα βοηθείας στους Κουβανούς φίλους μας."

Να θυμίσω κι ότι οι γιάνκηδες τον τελευταίο μήνα ενέτειναν τις πιέσεις τους στην Κούβα με πρόσχημα τη δήθεν ύπαρξη μυστικής Κινέζικης στρατιωτικής βάσης στο νησί. Βλέπετε πόσο τους πονάει ένα μικρό νησάκι που διάλεξε, κάτω από τη μύτη τους, το δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας; Μια κουτσουλιά στο χάρτη είναι και τους κάθεται στο λαιμό. Συγνώμη, αλλά, το να μην χαίρει της εκτίμησης των Ελλήνων εθνικιστών ο αγώνας αυτού του νησιού, είναι απλά στρουθοκαμηλισμός.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Ο Supplier είπε...

"Δεξιοί σαν τον Νίξον και τον Ρίγκαν και ο λαϊκιστής Τραμπ εκμεταλλεύτηκαν συνθήματα των ρομαντικών για να υπερασπιστούν τον καπιταλισμό. Ήταν απατεώνες από την αρχή"

Σωστή επισήμανση. Εγώ αναφέρθηκα σε Νίξον/Ρήγκαν για να απαντήσω στον ανώνυμο που διαφώνησε με τον ισχυρισμό ότι η άνοδος του σύγχρονου εθνολαικισμού δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πτώση του βιοτικού επιπέδου. Κατά τ' άλλα, αυτοί που αναφέρεις όντως εντάσσονται στην ευρύτερη αγγλοφιλελεύθερη παράδοση, δεν χωράει συζήτηση. Καμία σχέση με εκδοχές -έστω καιροσκοπικές ή διαστρεβλωμένες- του ηπειρωτικού πολιτικού ρομαντισμού.

ΥΓ Αποστολομαλάκας: "Καλή η κυβέρνηση. Ο Γκούλις έκανε τις καλύτερες επιλογές."

Απολαύστε υπεύθυνα: https://youtu.be/4dGl_-YHNYA?t=350

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάει και ο τελευταίος μάρτυρας. Νοικοκυρεμένες δουλειές. Πότε θα σβήσει το αυτάρεσκο χαμογελάκι του παιδιού που δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι έτρωγε δούλεμα στο σχολείο επειδή ήταν (και παραμένει) παχύσαρκος;

Πέμπτη, 06 Ιουλίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Περίμεναν να πάρει ξανά αυτοδυναμία το κόμμα της μαφίας. Όπως ήταν αναμενόμενο.

Πέμπτη, 06 Ιουλίου, 2023

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=9erk2Nw_-kc

χαχαχαχαχαχ... πως τα φερνει η πουτανα η ζωη.. οι ελ πολιτικαντηδες δεν εχουν κανενα απολυτως οριο, καμια απολυτως αξιοπρεπεια, κανενα ερμα, καθολου φιλοτιμο, τπτ.. μονο σκατα εχουν μεσα τους, τιποτε αλλο. και ενας μαλακας ''Λαος'' που τα καταπινει ολα αδιαμαρτυρητα, συνωστιζεται σε βουλευτικα γραφεια για εναν κωλοδιορισμο, στηνεται στα 4 για ενα ψευτοεπιδομα, δεν τον νοιαζει κατι περα απο το βολεμα και την παρτη του.

btw, κατι πηρε τα αυτι μου για 12ο μαρτυρα που επαθε ανακοπη ή something like that.. ποια κολομβια τωρα και τι καθομαστε και συζηταμε σε τελευταια αναλυση; ενα θεσμοθετημενο παρακρατος, μια παραγκα που υποδυεται το ''κρατος'' 200 χρονια τωρα. σιχασια και αηδια, μα-κρι-α..

Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2023

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν έχει πάτο και όριο η πολιτική αλητεία. Η καλύτερη μαύρη κωμωδία είναι η ελλαδική πολιτική ζωή.

Αλλά όχι μακριά από το κράτος. Απέναντί του. Και κοντά.
Για να υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάποτε η έφοδος που ονειρευόμαστε σε αυτούς που το κρατούν.