Ανταπόκριση από το συνέδριο διαμαρτυρίας με θέμα «Άνδρας-Γυναίκα: Γάμος. Πατέρας-Μητέρα: Οικογένεια» που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο


                                                                     του Αχιλλέα

Την Κυριακή που μας πέρασε παραβρέθηκα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τους ΛΟΑΤΚΙ που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο. Ξεκίνησα την διαδρομή μου προς το συνεδριακό κέντρο από μία κεντρική στάση λεωφορείων. Έχω παρατηρήσει ότι όταν ο ηγεμονικά κραταιός φιλελευθερισμός, με τον τρόπο που έχει εκφραστεί και στην χώρα μας τόσο από την Δεξιά όσο και από την Αριστερά, διαμορφώνει μία νέα ισχυρή μαζική κουλτούρα με απώτερο σκοπό να συνεχίσει να καταστρέφει πολιτισμικά την πατρίδα, ένα από τα πρώτα του θύματα είναι η νεολαία. Αυτή η νεολαία προφανώς λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω έλλειψης πόρων, είναι που κινείται συνήθως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Φαίνεται ότι πολλοί βορειοελλαδίτες συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων έχουν εφαρμόσει κατά γράμμα τα κελεύσματα του Αμερικανικού Προξενείου. Περίεργο ντύσιμο, κακόγουστες φόρμες, ανάποδα καπέλα και ψευτοχουλιγκανισμός a la Λος Άντζελες.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μια ομάδα πέντε εφήβων που ανέβηκε στο λεωφορείο θεώρησε ορθό να γίνει το κέντρο της προσοχής χρησιμοποιώντας την διάλεκτο των αφρό-αμερικανικών γκέτο, βρίζοντας χυδαία και κρατώντας «αιχμάλωτο» τον ψυχισμό των συνεπιβατών με την έμμεση απειλή σωματικής βίας. Τα συγκεκριμένα παιδιά έμοιαζαν πολύ με τα ορκ[1] του αγαπημένου μου Καθηγητή. Άγαρμπα, με επίπεδη μύτη, πλατύ στόμα και λοξά μάτια. Ή μήπως μου φαίνονταν έτσι λόγω των γελοίων κουρεμάτων σε στυλ αμερικανού πεζοναύτη και το επιτηδευμένο ύφος της λαθροεισαγόμενης ψευτομαγκιάς; Το σίγουρο είναι ότι οι αξιολογικοί κώδικες της αγαπημένης λογοτεχνίας του Φανταστικού μας συνοδεύουν σε όλα μας τα ταξίδια, ακόμη και σε αυτά των λεωφορείων. Αφού κατέβηκα από το μέσο μεταφοράς και περπάτησα μαζί τους, ξαφνικά το «σόου» σταμάτησε. Όπως φαίνεται, εφόσον οι νεαρές κοπέλες και οι γιαγιάδες του λεωφορείου είχαν τρομοκρατηθεί, ο σκοπός των εφηβόρκ (ας μου επιτραπεί αυτός ο αδόκιμος όρος) είχε επιτευχθεί και η αυλαία μπορούσε να κλείσει.

Όταν χώρισαν οι δρόμοι μας οι πιτσιρικάδες απομακρύνθηκαν και προχώρησα προς το συνεδριακό κέντρο, ρίχνοντας μία ματιά σε έναν μικρό ορθόδοξο ναό που έχει η περιοχή. Μπροστά του είδα ένα ζευγάρι Αφρικανών να κοιτάνε έντονα την οθόνη του κινητού τους. Έμοιαζαν με σύζυγοι. Βλέποντάς με να πλησιάζω ο έγχρωμος άντρας με ρώτησε ευγενικά, στα αγγλικά, εάν θα μπορούσα να τους βγάλω μία φωτογραφία μπροστά από τον ναό. «Είστε Αιθίοπας;» του είπα. Ο ίδιος, κοιτώντας με εμφανώς απορημένος, ρώτησε, «πως το καταλάβατε;» Του απάντησα το ότι το μοναδικό ορθόδοξο στο θρήσκευμα αφρικανικό κράτος είναι αυτό της Αιθιοπίας. Αφού χαμογέλασε τον έβγαλα φωτογραφία με την γυναίκα του.

Αυτό το οποίο μου κάνει εντύπωση με τις Σλαβικές ορθόδοξες χώρες, όπως και με την Αιθιοπία, είναι ότι συνήθως οι χριστιανές γυναίκες καλύπτουν τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται εντός της εκκλησίας ή κυκλοφορούν με ένα μαντήλι γύρω από τον λαιμό, έτσι ώστε όταν βγάλουν μία φωτογραφία να μπορούν να καλύψουν τα μαλλιά τους. Όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμη χώρες όπου οι παραδόσεις των αρχαίων εκκλησιών είναι ζωντανές και δεν έχουν εκκοσμικευθεί από το west way of life, πράγμα που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Αφού φωτογράφισα το ζευγάρι είπα στον σύζυγο ότι, «η Αιθιοπία είναι το πρώτο χριστιανικό Βασίλειο. Η Αιθιοπία ήταν χριστιανική πριν και από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία». Ακούγοντας αυτή την φράση η ματιά του άστραψε. Κάνοντας μια κίνηση που θύμιζε ελαφριά υπόκλιση μου έδωσε το χέρι σε μια σφιχτή και εγκάρδια χειραψία. «Έχεις δίκιο», μου είπε. «Σε ευχαριστώ!» Χαιρέτησα τους Αιθίοπες, τους ευχήθηκα καλή διαμονή και κατευθύνθηκα προς τα σκαλιά του Βελλιδείου.

Σκεφτόμουν ότι η μεταμοντέρνα νεωτερικότητα δεν παύει να μας εκπλήσσει. Από την μία οι εγχώριοι έφηβοι, τα κωλόπαιδα του τραπ, που μιμούνταν τους αφρο-αμερικανούς των ΗΠΑ και από την άλλη οι, αληθινοί Αφρικανοί, οι οποίοι έδειχναν εντυπωσιακό σεβασμό στην ορθόδοξη θρησκευτική παράδοσή τους. Ζούμε, όντως, σε σχιζοφρενικούς καιρούς…


Μπαίνοντας στο Βελλίδειο πολύ νωρίτερα από την έναρξη των ομιλιών, βρέθηκα απέναντι από μία οθόνη η οποία βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, προ της κεντρικής αιθούσης. Σκέφτηκα ότι οι διοργανωτές ήταν μάλλον υπερβολικοί. Πόσα άτομα θα μπορούσαν να έρθουν σε ένα τέτοιο συνέδριο; Και, όμως, έπεσα έξω. Η τεράστια εσωτερική αίθουσα, όπως και ο προθάλαμος, κατακλείστηκαν γρήγορα από παρευρισκόμενους. Η ανθρωπογεωγραφία ήταν η γνωστή. Κυρίως γυναίκες άνω των πενήντα και ελαφρώς λιγότεροι άντρες. Το ευχάριστο ήταν ότι υπήρχαν και αρκετά νεαρά παιδιά. Έφηβοι, από δεκατέσσερα έως δεκαεπτά, αλλά και αρκετά άτομα κοντά στα τριάντα. Ήταν αξιοσημείωτο το ότι υπήρχαν και κάποιες πολύτεκνες οικογένειες. Αυτό το οποίο μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση ήταν ότι όσα νεαρά παιδιά είδα, φαίνονταν σοβαρά και υγιή. Σωματικά και πνευματικά. Κάποια από αυτά μάλιστα φορούσαν και φόρμες αθλητικών συλλόγων. Έχω συνηθίσει να βλέπω όπου πηγαίνω νέους σαν αυτούς του λεωφορείου και όχι όπως αυτούς του συνεδρίου, εξ’ ου και η θετική μου έκπληξη. Το πολύ θετικό ήταν ότι μικροί και μεγάλοι θεατές εξέπεμπαν μια πηγαία ευγένεια. Ακόμη και αν δεν ήταν πολιτικά καλλιεργημένοι, όπως φαινόταν χωρίς δυσκολία, όσοι παραβρέθηκαν φάνηκε ότι τουλάχιστον είχαν αποκομίσει ένα από τα θετικά στοιχεία της χριστιανικής διδασκαλίας. Ήταν ευγενικοί και προσηνείς. Κάπου εκεί, όμως, σταματούν και τα θετικά.


Οι ομιλητές ήταν τρεις, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου και η γιατρός κυρία Μαγδαληνή Τσολάκη. Όταν εισήλθα στην αίθουσα για να βρω μια θέση από τα ηχεία της αίθουσας επαναλαμβάνονταν τρία με τέσσερα προηχογραφημένα μηνύματα. Ο τόνος με τον οποίο ο συγκεκριμένος άνθρωπος τα επαναλάμβανε θύμιζε παρωδία. Πομπώδης φωνή όπως και τσιτάτα και συνθηματολογία άνευ ουσίας. Ένιωσα λες και βρισκόμουν σε πορεία που είχε καπελωθεί από αριστερούς εργατοπατέρες, οι οποίοι επαναλαμβάνουν ως ινδική μάντρα κοινοτυπίες. Σε λίγη ώρα ο χώρος γέμισε. Το πλήθος του κόσμου φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Βέβαια έχει ενδιαφέρον να αναφέρω και το ποιοι πολιτικοί «παρέλασαν» από μπροστά μας πριν τις ομιλίες. Ίσως, αντιληφθούμε και κάτι ενδιαφέρον για την ψυχοσύνθεση του μέσου Έλληνα. Αρχικά εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δεν φορούσε κοστούμι όπως μας έχουν συνηθίσει οι πρώην και νυν πολιτικοί, ούτε κάποια από τις αποκριάτικες στολές με τις οποίες έβγαινε στην τηλεόραση κατά το παρελθόν. Αντιθέτως ο Ψωμιάδης φορούσε ένα μεγάλο μπουφάν. Ήθελε φαίνεται να λανσάρει το look του μικροαστικού παιδιού του λαού. Έμεινε μόνο για λίγα λεπτά, πέρασε από τις μπροστινές θέσεις των επισήμων για να τον δουν και να δει αυτούς που ήθελε και τελικά έφυγε με εμφανή βιασύνη. Επειδή καθόμουν σε σημείο κοντά στον κεντρικό διάδρομο μπορούσα να δω όσους περνούσαν και παρατήρησα ότι όταν ο συγκεκριμένος πέρναγε από δίπλα μας ήταν εμφανές το ότι ένιωθε ιδιαιτέρως άβολα. Σχεδόν σαν να μην ήθελε να τον δούμε. Μάλιστα μία κυρία όπου καθόταν από πίσω μου είπε στην φίλη της, «Ο Ψωμιάδης είναι αυτός; Γέρασε!».


Ακούγοντάς την διερωτήθηκα το εξής. «Πως γίνεται οι Έλληνες να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία κάποιων πολιτικών, να κρέμονται από τα χείλη τους, να μαλώνουν μέχρι και με τα συγγενικά τους πρόσωπα για να ψηφιστούν κάθε λογής πολιτκάντηδες, αλλά με κάποιον ανεξήγητο τρόπο όταν χάνουν λίγη δημοσιότητα, από εκεί που θα μας έλυναν όλα τα προβλήματα, να καταλήγουν αξιολογούμενοι ως γραφικοί; Η ανικανότητα και η πασιφανής γραφικότητά τους, για ποιον, άραγε, λόγο δεν γίνονταν αντιληπτές όταν έπρεπε και όχι κατόπιν εορτής; Τι παραπάνω βλέπουν τώρα που δεν το έβλεπαν πριν; Το ότι το μιντιακό σύστημα τους αφήνει πίσω για να ασχοληθεί με άλλα πρόσωπα;»

Είδα και την κυρία Λατινοπούλου η οποία, και αυτή, έμεινε ελάχιστα, δείχνοντας να αισθάνεται άβολα ανάμεσα στο πλήθος. Μια wanna be life style περσόνα, ένα κοριτσάκι με εμφανείς επεμβάσεις «αισθητικής» στο πρόσωπό του, που θέλει να γίνει και αυτό (ανάμεσα σε τόσους άλλους) επικεφαλής εθνικιστικού(;) πολιτικού κόμματος. Ποιος δαίμονας έχει καταραστεί αυτό τον άμοιρο ελληνικό εθνικισμό για να τον επικαλούνται τέτοια πρόσωπα, ήθελα να ήξερα; Τελευταίος και χειρότερος ήταν ο κύριος Στίγκας. Αυτός δεν ήρθε για να φύγει. Έμεινε για λίγο στον χώρο και αποχώρησε σαράντα λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης. Αν τον Ψωμιάδη και την Λατινοπούλου τους χαιρέτησαν μετρημένοι με ακρίβεια πέντε άνθρωποι από όλο το πλήθος που κατέκλυσε το Βελλίδειο, τον Στίγκα δεν τον χαιρέτησε κανείς!! Δεν υπερβάλω παιδιά. Ο βουλευτής τριγυρνούσε σαν την άδικη κατάρα. Δεν του έδωσε σημασία κανένας. Για ποιον λόγο εξακολουθείς να θεωρείς τον εαυτό σου πολιτικό, κύριε Στίγκα; Αυτό είναι ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα.


Βέβαια το θετικό που έχω να αναφέρω για τα παραπάνω πρόσωπα είναι ότι, τουλάχιστον, είχαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσα από τον κόσμο, ακόμη κι εάν κανείς δεν τους έδωσε σημασία. Είδα, όμως, από φωτογραφίες στο διαδίκτυο ότι στις μπροστινές σειρές υπήρχαν και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η γνωστή μούργα της ελλαδικής Δεξιάς πραγματοποίησε κάτι που δεν έχω ξαναδεί, βέβαια. Δεν έκανε εμφανή την παρουσία της. Απεναντίας «φυγαδεύτηκε» στα μπροστινά καθίσματα με τέτοιο τρόπο που να μην καταλάβει κανένας τίποτα.

Αφού έγιναν οι βασικές συστάσεις, πρώτος ομιλητής ήταν ο π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου. Εκφώνησε έναν καλά οργανωμένο λόγο. Φαίνεται ότι ήταν άρτια καταρτισμένος στην θεολογία και την φιλοσοφία. Μου έκανε θετική εντύπωση η μικρή αλλά περιεκτική ανάλυση που έκανε στο κομμάτι της οντολογίας αλλά και η αναφορά του στον πατέρα Σεραφείμ Ρόουζ. Συνήθως, όταν ορθόδοξοι ιερείς αναφέρουν τον πατέρα Ρόουζ το κάνουν για να δείξουν ότι έχουν ένα παράθυρο ανοιχτό στην Παραδοσιοκρατία και στην ζώσα εκκλησία. Αυτοί που έπρεπε να πάρουν το συγκεκριμένο μήνυμα σίγουρα το πήραν. Στην ομιλία του περισσότερο ασχολήθηκε με τους λόγους που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση από ένα φιλοσοφικό πρίσμα χωρίς βέβαια να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους πραγματικούς ιθύνοντες όπου θα καταστήσουν την Ελλάδα, με απόλυτο τρόπο, ένα ακόμη αστέρι στην αμερικανική σημαία.


Δεύτερη σε σειρά ήταν η γιατρός κυρία Μαγδαληνή Τσολάκη. Ο λόγος της εστίασε στους γονείς και στην συμπεριφεριολογία. Ήταν η μοναδική από τους ομιλητές η οποία χρησιμοποίησε την οθόνη της αίθουσας για να κάνει την παρουσίασή της. Την τιμητική της είχε η μητέρα, κάτι το οποίο έκανε όλη την αίθουσα να την παρακολουθεί με προσοχή. Τα λόγια τα οποία είπε για την μητέρα και το τι συμβολίζει έκανε άντρες μεγαλύτερης ηλικίας  να συγκινηθούν όταν η ομιλήτρια περιέγραφε το ιστορικό αποτύπωμα του προσώπου της μητέρας ανά τους αιώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις ομιλητές μίλησαν για την οικογένεια, και τον θεσμό της, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και την μεταμοντέρνα. Συγκεκριμένα η γιατρός όπως και οι ιερείς χρησιμοποίησαν γραπτά και πολλών αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων αλλά και κείμενα άλλων θρησκειών.

Τελευταίος των ομιλητών ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος. Ο συγκεκριμένος ομιλητής ήταν και ο πιο ενδιαφέρων για πολλούς λόγους. Ο λόγος του ήταν ευθύς και σοβαρός. Έκανε μία εκτενέστατη νομική ανάλυση του θέματος. Ο ίδιος έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό νομικής, κάτι το οποίο ήταν εμφανές από την μεθοδικότητα της ανάλυσης του επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κάποια από τα σημαντικότερα σημεία του λόγου του για εμένα ήταν τα εξής. Αρχικά η αναφορά του στο κύκλωμα πώλησης βρεφών στα Χανιά της Κρήτης. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι σε λίγους μήνες, γνωρίζει ότι, θα βγουν στην επιφάνεια τα αίσχη μίας αναπαραγωγικής κλινικής των Χανίων και μάλιστα με λεπτομέρειες τις οποίες δεν γνωρίζουμε ακόμη. Η αναφορά σε αυτό το γεγονός έγινε επειδή όπως ανέφερε ο ίδιος, το νομοσχέδιο περί «γάμου» είναι ο δούρειος ίππος για την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας. Με λίγα λόγια η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα δημιουργήσει μια νομική οδό για την τεκνοθεσία, όπου είναι και ο πραγματικός τελικός σκοπός. Ο ίδιος ανέφερε ότι, στα Χανιά, υπήρχαν κλειδωμένες σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλοδαπές, κυρίως από την Μολδαβία και την Ουκρανία, όπου κυοφορούσαν ένα κατά παραγγελία παιδί. Οι ίδιες ήταν υπό αυστηρή επιτήρηση και μπορούσαν να πάνε μόνο στο σούπερ μάρκετ και στην συγκεκριμένη κλινική για εξετάσεις και πουθενά αλλού. Μάλιστα αυτοί που τις χρησιμοποιούσαν τους έδιναν 600 ευρώ τον μήνα (τελικά μέχρι και η μαφία με μισθούς μνημονίων λειτουργεί) ως πληρωμή. Εάν υπάρχει κόλαση, σίγουρα την πέρασαν αυτές οι γυναίκες, θα έλεγα εγώ. Το άλλο που μου έκανε θετική εντύπωση στον Μητροπολίτη ήταν ότι στα πολλά, και δυνατά, χειροκροτήματα του κοινού αυτός είπε θυμωμένα, «Μην χειροκροτάτε! Το χειροκρότημα είναι εκτόνωση! Σας απαγορεύω να χειροκροτάτε! Χειροκροτάτε, νιώθετε ότι κάνετε κάτι, φεύγετε από τέτοιες εκδηλώσεις και συνεχίζετε την ζωή σας. Εκατομμύρια Έλληνες εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή. Που βρίσκονται όλοι αυτοί μέσα στην εβδομάδα; Θα είχαμε περιέλθει σε αυτά τα χάλια εάν λειτουργούσαμε ως χριστιανοί; Είχα την τύχη να βρίσκομαι δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Με χιλιάδες λαού να χειροκροτεί. Που πήγαν όλοι αυτοί; Ο Χριστιανός κάνει αυτοκριτική! Λέει στον εαυτό του «Εγώ φταίω και έχουμε περιέλθει σε αυτά τα χάλια! Εγώ δεν βοηθάω! Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για την οικονομική κατάσταση του πλησίον μου!». Κατά την διάρκεια του λόγου του μίλησε μία φορά ανοιχτά κατά των μνημονίων και έκανε και δύο πλάγιες αναφορές στην Νέα Δημοκρατία για την οποία υπονόησε ότι προσπαθεί να παίξει το συγκεκριμένο ζήτημα σε διπλό ταμπλό. Κατά την διάρκεια του λόγου του έκανε και μία συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.


Με το πέρας των τριών ομιλιών τον λόγο έλαβε ένας ανώτατος ιερέας για να κλείσει το συνέδριο. Αφού είπε πολύ θετικά λόγια για όλους τους ομιλητές ο συγκεκριμένος θεώρησε καλό -οι λόγοι μάλλον γνωστοί- να ξεπλύνει την πρώτη σειρά των επισήμων. Συγκεκριμένα, την σειρά με τους «αντάρτες» και «διαφοροποιημένους» νεοδημοκράτες βουλευτές, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να κάνουν πολιτική σπέκουλα. Ο συγκεκριμένος ιερέας έφτασε μάλιστα στο σημείο να υπενθυμίσει με νόημα ότι «η εκκλησία μας λέει να προσευχόμαστε για τους τοπικούς άρχοντές μας». Στην συγκεκριμένη πρόταση υπήρξαν ως απάντηση φωνές διαμαρτυρίας αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Αυτή είναι η εκκλησία που μας πνίγει, η εκκλησία που αποτελεί, ανοιχτά και άνευ συστολής, το μαγαζί της ελληνικής Δεξιάς. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε ιερείς ή θεολόγοι για να αντιληφθούμε το εξής απλό. Τέτοια αποσπάσματα, όντως, βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία μιλάνε με απόλυτο τρόπο κατά της επικράτησης του Μάμμων, την απαγόρευση των τόκων, τις υποχρεωτικές δωρεές των αρχόντων, την απαγόρευση της διαφήμισης αλλά και του κοινοτισμού στην οικονομία. Αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό. Το σημαντικό είναι ότι τέτοια χωρία όπως αυτό που μας θύμισε ο ιερέας που έκλεισε την εκδήλωση έχουν νόημα σε ένα ένθεο, αντιφιλελεύθερο και εθνοκοινοτικό πολιτικό πλαίσιο.


Τέτοια αποσπάσματα, επίσης, είχαν νόημα πριν την νεωτερικότητα. Σε βασίλεια όπου ο Βασιλιάς υπήρχε Dei Gratia και αποτελούσε το axis mundi. Εκεί όπου ο ουρανός ενωνόταν με την γη στο πρόσωπό του. Ο Μεσαίωνας, όπως και η Αρχαιότητα, ήταν περίοδοι ένθεης θρησκευτικότητας. Δεν χρειαζόταν να μιλήσεις στους ανθρώπους για οποιαδήποτε μεταφυσική καθώς οι άνθρωποι, έστω και ενστικτωδώς, είχαν απόλυτη αντίληψη των πραγμάτων. Υπάρχει κάτι τέτοιο στην σημερινή Ντεμποριανή κοινωνία μας; Στο μεγάλο μας “θέαμα”(Great Spectacle); Η πτώση μας από το Ιερό στο βέβηλο είναι μανιώδης και ξέφρενη, και μέσα σε αυτή την κατάσταση επίσημοι εκκλησιαστικοί φορείς που βρίσκονται πάντοτε εκ του πονηρού ανάμεσα σε όσους αντιστεκόμαστε μας θυμίζουν ότι τάχα θα πρέπει να προσευχόμαστε για τους τοπικούς άρχοντες. Τους τοπικούς άρχοντες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τους ίδιους που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της μνημονιακής αλητείας τα οποία μας έχουν φέρει σε αυτή την πνευματική και υλική ένδεια. Με λίγα λόγια να προσευχηθούμε έτσι ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους, αλλά ταυτόχρονα να διοργανώνουμε συνέδρια εναντίον τους.

Αυτός είναι, δυστυχώς, ο σχιζοφρενικός λόγος πολλών μελών της εκκλησίας. Αυτός που μπερδεύει. Αυτός που κάνει ένθεους να πιστεύουν ότι «μαζί τα φάγαμε», οπότε ας αποσυρθούμε στα σπίτια μας, προσευχόμενοι, και ας γίνει ότι είναι να γίνει. Ο Junger, ο οποίος στο τέλος της ζωής του έγινε καθολικός, χαρακτήριζε μία τέτοια στάση ζωής ως «χριστιανικό νιχιλισμό», και είχε απόλυτο δίκιο. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμη ένας μεγάλος Παραδοσιοκράτης, ο πολυαγαπημένος μας Guenon, είχε γίνει από καθολικός, σουφιστής καθώς θεωρούσε ότι η πνευματικότητα της Δύσης έχει πάρει την κατιούσα από την οποία, κατά τον ίδιο, δεν θα μπορέσει να συνέλθει ποτέ. Βλέποντας την κατάσταση των εκκλησιών της Δύσης είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι είχε άδικο; Δεν το νομίζω.


Αυτό που διαπιστώνω με μεγάλη μου λύπη είναι ότι, τελικά, και η ορθόδοξη (ελληνική) εκκλησία μετασχηματίστηκε σε ένα Βατικανό ΙΙ. Μπορεί να μην έγινε τόσο ανοιχτά, όσο η παγκόσμια εκκλησία των καθολικών, αλλά έγινε σταδιακά. Η εκκλησία και το ελληνικό εκσυγχρονιστικό κράτος ξεκίνησαν να ζουν βίους παράλληλους καθώς ο ένας ήταν εξαρτημένος από τον άλλο. Αυτό έσωσε το αστικό κράτος αλλά κατέστρεψε την ελληνική εκκλησία η οποία για να συνεχίσει να υπάρχει και να διακονεί έχει περιέλθει σε απόλυτη πνευματική ένδεια. Το δικό μας Βατικανό ΙΙ ήταν η είσοδος στην Ε.Ε, το «ανήκομε εις την Δύσιν», το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα μνημόνια… και η θλιβερή λίστα συνεχίζεται. Αυτή είναι η εκκοσμίκευση της δικής μας εκκλησίας. Όσοι βέβαια ακολουθούμε αυτή την θρησκευτική παράδοση, και κοσμοθέαση, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε καθώς υπάρχει μια ζώσα Ορθοδοξία (αυτή με κεφαλαίο “O”) αλλά μάλλον εκτός των συνόρων της χώρας μας. Βέβαια δεν φοβόμαστε. Οι Ρομαντικοί είμαστε συνηθισμένοι στα ταξίδια και στις δυσκολίες αυτών. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό ακόμη κι εάν το θέλαμε, επειδή αυτοί είμαστε. Ιδαλγοί της Χίμαιρας!


[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Orc


Σχόλια:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και εντός συνόρων ορθοδοξία με Ο κεφαλαίο και για να ξεχωρίζουν χρησιμοποιούν τον όρο ΓΟΧ, τουτέστιν γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί. Είναι αυτοί που ακόμη κρατούν Θερμοπύλες της πίστης ακολουθώντας το πάτριο ημερολόγιο, δημιούργημα του Έλληνα αστρονόμου μαθηματικού και φιλοσόφου Σωσιγένη του Αλεξανδρέα. Ανήκουν ακόμη στην Ανατολική εκκλησία της Ελλάδος αρνούμενοι το Βατικανό και την Δύση. Όμως και εκεί έχει παρεισφρήσει ο έξω από 'δω και έχει διαιρέσει το σύνολο σε παρατάξεις. Όμως εκεί είναι η αλήθεια, εκεί και η γνησιότητα. Όσο για τον αγώνα του φυσικού με το παρά φύσιν γίνεται με άδεια του Θεού γιατί πρέπει να μας δοκιμάσει για να ξεχωρίσει κάποια στιγμή η ήρα από το στάρι! Καλή δύναμη!?!

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Draug είπε...

Όμορφο άρθρο, πολύ σωστές παρατηρήσεις. Μπράβο!

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

εδω ειμαστε!!! πως και πως περιμενα το αρθρο σας για τους φουστηδες και μην γελατε πονηρα εκει περα στη ΦΛΕΦΑΛΟ Μαμουτε γιατι ξερω που παει το μυαλο σας...ας βαλουμε τα πραγματα στη σωστη σειρα, υπενθυμιζοντας τα βασικα στη σωστη αναρτηση αυτη τη φορα:

https://archive.ph/2AplC/54267cdbe0b34aa2e2e511b50646f035a48fc4a0.jpg

μεχρι σημερα γνωριζαμε οτι ΟΜΟ-ΦΟΒΙΚΟΣ ειναι αυτος που φοβαται να πλενει τα ρουχα του με ΟΜΟ, αρα ΟΜΟ-ΦΥΛΟΣ ειναι αυτος που εχει ασπρα τα μουτρα του σαν την σκονη του ΟΜΟ; παλι τρικυμια εν κρανιω στην κυβερνηση Μητσοθαφτη...και εχεις τη γνωστη μας Τζουλια να λεει οτι ολοι οι αντρες ειναι γκέι:

https://www.theopinion.gr/lifestyle/tzoylia-alexandratoy-simera-oloi-oi-antres-einai-gkei/

για αυτο φωναζες μωρη πιο δυνατα πιο δυνατα στον δικο σου στην πρωτη ταινια πορνο που γυρισες με την σαμπανια; κουνιστος και εκεινος; παμε παρακατω...ας θυμηθουμε τη σωστη τοποθετηση του Τελη του ιππεα για να τελειωνουμε:

Οι μεταπολεμικές αντιφασιστικές δημοκρατίες προσπαθώντας να ελέγξουν τις δυτικές κοινωνίες έχουν καταφέρει να τις κάνουν να μη σκέπτονται και, κυρίως, να μην εννοούν βασικές φυσιοκεντρικές έννοιες όπως την έννοια «φύλο».
Έτσι, σήμερα οι πλείστοι αγνοούν την ακριβή έννοια του φύλου, συγχέοντάς την με τον φαινότυπο των εξωτερικών ανατομικών χαρακτηριστικών χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψη ότι το φύλο δεν είναι αυτά αλλά το σύνολο της σεξουαλικής ροπής και συμπεριφοράς του πλάσματος ανεξαρτήτως του είδους των γεννητικών του οργάνων ή και των ανατομικών χαρακτηριστικών του.
Ούτω πως, παρατηρούμε ανδροπρεπέστατα άτομα με θηλυκή σεξουαλική ροπή και συμπεριφορά και αντιστρόφως. Τούτο και μόνον τεκμηριώνει ότι η αναλογία των ορμονών και όχι τα ανατομικά χαρακτηριστικά καθορίζουν το φύλο. Και, ασχέτως εάν τα ανατομικά χαρακτηριστικά [πέος/αιδοίο] ο άνθρωπος μπορεί να τα αλλοιώσει δια χειρουργικής επεμβάσεως, την αναλογία των ορμονών η οποία τελεσιδικεί επί της σεξουαλικής ροπής και συμπεριφοράς του ατόμου δεν μπορεί να καθορίσει κανείς άλλος παρά μόνον η Φύση.
Αυτόν τον καταλυτικό ρόλο της Φύσεως επί του καθορισμού του φύλου θα πρέπει τόσον ο φορέας όσον και οι γύρω του να σέβονται και να αποφεύγουν κάθε ανοητολογία η οποία και μόνον σε ανικανοποίητη σεξιστική διάθεση παραπέμπει.
Εμείς οι Ναζί [όπως μας αποκαλούν οι ηλίθιοι νομίζοντας ότι αυτός ο τίτλος Τιμής μας ..."υβρίζει"] έχουμε τοποθετηθεί από "καταβολής" μας υπέρ του σεβασμού των σεξουαλικών προσανατολισμών των συανανθρώπων μας, αρκεί αυτά να μην θίγουν την κοινή Αισθητική είτε ως ετεροφυλόφιλη είτε ως ομοφυλόφιλη συμπεριφορά. Άλλωστε, ο ανθρώπινος Πολιτισμός ουδέποτε πέρασε μέσα από "κλειδαρότρυπες"...

ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΟΜΕΤΡΟ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΟΜΕΤΡΟ;;; ας ειναι...

--Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μια ομάδα πέντε εφήβων που ανέβηκε στο λεωφορείο θεώρησε ορθό να γίνει το κέντρο της προσοχής χρησιμοποιώντας την διάλεκτο των αφρό-αμερικανικών γκέτο, βρίζοντας χυδαία και κρατώντας «αιχμάλωτο» τον ψυχισμό των συνεπιβατών με την έμμεση απειλή σωματικής βίας. Τα συγκεκριμένα παιδιά έμοιαζαν πολύ με τα ορκ[1] του αγαπημένου μου Καθηγητή. Άγαρμπα, με επίπεδη μύτη, πλατύ στόμα και λοξά μάτια--

ΕΥΓΕ στον Αχιλλεα μας που αρχισε να μπαινει και αυτος στο δρομο του ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ οπως τον εστρωσα εγω ο Λεμουριος εδω περα...αλλωστε ενα γνωστο ρητο λεει οτι εισαι η μουσικη που ακους, τα βιβλια που διαβαζεις και οι ταινιες που βλεπεις! λογικο και επομενο μετα τετοια μουτρα να ακουνε τετοια μουσικη οπως πολυ ευστοχα προσεξε το (επιτελους) φυλετικο ματι του Αχιλλεα...

Υ.Γ. λιγα λογια ομως για την Κλαρινοπουλου. θελει να γινει η Μονικα Μπελουτσι της Ελλαδος. κακο ειναι;

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Επειδή γράφει ο ιππέας ότι οι "ναζί" είναι υπέρ των "απελευθερωμένων" σεξουαλικών προτιμήσεων, δεν σημαίνει ότι και οι κανονικοί εθνικοσοσιαλιστές έκαναν το ίδιο. Ιδίως μάλιστα οι χιτλερικοί οργάνωσαν διώξεις εναντίον των ομοφυλόφιλων και τους φόρτωσαν (άδικα είναι η αλήθεια) την αφορμή για τα αίσχη της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών. Υπήρχε πιθανότητα να συναντούσε κανείς στον μεσοπόλεμο ένα 0,5% ομοφυλόφιλων στο γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα. Περίπου τόσοι υπήρχαν και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ούτε ότι αυτό το ασήμαντο αριθμητικά ποσοστό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρώτη φάση του κινήματος, όταν ακόμη οι εθνικοσοσιαλιστές ήταν λίγοι. Αλλά κανείς τους δεν έβαλε τον πισινό του πάνω από την ιδεολογία. Κανείς δεν βγήκε να υποστηρίξει ότι η ομοφυλοφιλία ήταν κανονική συμπεριφορά αποδεκτή στους κόλπους των εθνικιστικών κινημάτων. Ο,τι έκαναν το έκαναν στην πολύ προσωπική τους ζωή. Και, ασφαλώς, ποτέ δεν έκαναν καμία προδοσία του κινήματος για την οποία κατηγορήθηκαν. Αυτή ήταν η παρουσία των ομοφυλόφιλων στον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό. Απειροελάχιστη, κρυφή και στο τέλος διωκόμενη.

Στην Αγγλία η πρώτη ακτιβίστρια που ίδρυσε φασιστικό κόμμα ήταν όντως αμφισεξουαλική. Μόνη αυτή και η παρέα της. Το κόμμα διαλύθηκε σχεδόν αμέσως και δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην πολιτική ζωή. Ακολούθησε η βρετανική ένωση φασιστών στην οποία επίσης ήταν απαγορευμένη η ομοφυλοφιλία.

Στην Ιταλία και στις υπόλοιπες χώρες ήταν επίσης απαγορευμένη. Κανένα φασιστικό κίνημα δεν δεχόταν ομοφυλόφιλους.

Κάποιες εξαιρέσεις έγιναν στην κατοχική Γαλλία. Κι εκεί δεν υπήρχαν περιπτώσεις φασιστών που να στηρίζουν ανοιχτά την ομοφυλοφιλία. Απαγορευμένη ήταν. Φήμες για κάποιους συγγραφείς κυκλοφορούσαν περισσότερο σαν κουτσομπολιά. Το σίγουρο ήταν ότι είχαν ερωτευτεί του Γερμανούς κατακτητές οι κανονικοί φιλελεύθεροι ομοφυλόφιλοι της Γαλλίας. Αυτό και αν χρειάζεται ψυχολογικές αναλύσεις για να γίνει κατανοητό.

Τώρα που το σκεφτόμαστε, πολύ δεν διαβάζεις τον Αριστοτέλη; Δεν εννοούμε τον αρχαίο.

Για την τραπ, ρε μοναχική ψυχή, σκέψου το εξής. Πριν έξι επτά χρόνια οι ακροατές του και όσοι το υιοθετούσαν ως κουλτούρα ήταν ούτε το 1/3 από τους σημερινούς. Άλλαξε τόσο η φυλετική σύσταση του έθνους μέσα σε πέντε χρόνια ώστε να βρεθούν τόσες πολλές σκατοφατσες να ακούνε τραπ, σύμφωνα με το κριτήριο που έθεσες; Μήπως έχει συμβεί το αντίστροφο. Το άπλωμα της κουλτούρας του κάγκουρα -τραπ επέβαλε ένα στυλ που αναδεικνύει οτιδήποτε πιο άσχημο έχει επάνω του ένα πρόσωπο;

Μήπως έχουν συμβεί και άλλα; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο συνεχής κατακλυσμός της χώρας από μετανάστες (μερικές από τις πλέον σκατοφατσες είναι λευκότατοι Αλβανοί, Βούλγαροι κλπ), ότι δεν βρίσκεις ελληνόπουλο σε γενικό λύκειο και σε ΕΠΑΛ του κέντρου, της δυτικής και της νότιας Αθήνας;

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΜΟΥΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ...ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΑΛΟ ΜΑΜΟΥΤΕ:

Οι Henry E. Adams, Lester W. Wright, Jr., και Bethany A. Lohr (Department of Psychology, University of Georgia) έκαναν την πιο μεγάλη έρευνα για το θέμα, και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που όλοι φαντάζονταν.
Σχετίζεται η Ομοφοβία με την Ομοφυλοφιλική Διέγερση;
Οι παλιοί έλεγαν ότι το μουστάκι είναι ο φερετζές του φούστη καταγράφοντας έτσι απλά,
σε μια φράση, αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική: όσοι κράζουν τους γκέι πολύ συχνά ερεθίζονται μαζί τους.
Τώρα τρεις ερευνητές του πανεπιστημίου της Τζόρτζια
αποδεικνύουν το αυτονόητο και επιστημονικά.
Οι Henry Adams, Lester Wright και Bethany Lohr του πανεπιστημίου της Τζόρτζια αποφάσισαν να ερευνήσουν κατά πόσο αποτελεί αλήθεια ή αστικό μύθο ότι πολύ συχνά πίσω από έναν μάτσο διώκτη των γκέι κρύβεται μια φοβισμένη αδερφούλα. Οι ερευνητές δημιούργησαν μια ομάδα ομοφοβικών και μια ομάδα μη ομοφοβικών ανδρών βάσει της βαθμολογίας τους στον Δείκτη Ομοφοβίας (Index of Homophobia, W. W. Hudson & W. A. Ricketts, 1980). Στην έρευνα συμμετείχαν λευκοί ευρωπαίοι ετεροφυλόφιλοι εθελοντές που επιλέχθηκαν από το Psychology Department Research Subject Pool στο Πανεπιστήμιο της Georgia. Η μέση ηλικία των ανδρών ήταν 20,3 χρονών (εύρος = 18 έως 31 ετών).
Οι εθελοντές παρακολούθησαν τετράλεπτα αποσπάσματα από βιντεοκασέτες ερωτικού περιεχομένου (γκέι, λεσβιακών και στρέιτ), ενώ ένας ειδικός καταγραφέας σημείωνε αυξομειώσεις στο μέγεθος του πέους τους. Η λεσβιακή βιντεοκασέτα συμπεριλήφθηκε επειδή έχει βρεθεί ότι είναι ιδιαίτερα διεγερτική σεξουαλικά σε ετεροφυλόφιλους άνδρες και είναι καλύτερος επιβεβαιωτικός παράγοντας από άλλα ερεθίσματα (Mavissikalian, Blanchard, Abel, & Baflow, 1975). Και το αυτονόητο έγινε πλέον γεγονός: μόνο οι ομοφοβικοί άνδρες παρουσίασαν διέγερση του πέους με αφορμή εικόνες ανδρικής ομοφυλοφιλίας!
Μόνο άτομα που είναι αμφιλεγόμενα ως προς τη δική τους ταυτότητα
αντιλαμβάνονται την ομοφυλοφιλία ως απειλή και αντιδρούν με βία
όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη διαφορετικότητα
η οποία τους προκαλεί μεγάλο ποσοστό άγχους
Οι ερευνητές ερμήνευσαν τα ευρήματα της έρευνάς τους με τον ισχυρισμό ότι η ομοφοβία έχει σχέση με την ομοφυλοφιλική διέγερση την οποία το ομοφοβικό άτομο είτε αγνοεί είτε αρνείται. Αν και οι αιτίες της ομοφοβίας δεν είναι ξεκάθαρες, έχουν προκύψει διάφορες ψυχαναλυτικές εξηγήσεις, όπως η ιδέα ότι η ομοφοβία είναι φαινόμενο που βασίζεται στο άγχος. Σύμφωνα με μια ψυχαναλυτική εξήγηση, κύριος παράγοντας της ομοφοβίας είναι το άγχος για την πιθανότητα κάποιος να είναι ή να γίνει ομοφυλόφιλος (West, 1977). Αν και αυτές οι απόψεις είναι ασαφείς, στις περισσότερες ψυχαναλυτικές θεωρίες θεωρείται ότι η ομοφοβία είναι αποτέλεσμα καταπιεσμένων ομοφυλοφιλικών ορμών ή μια μορφή λανθάνουσας ομοφυλοφιλίας. Οι ψυχαναλυτές χρησιμοποιούν την ιδέα της καταπιεσμένης ή λανθάνουσας ομοφυλοφιλίας για να εξηγήσουν τη συναισθηματική δυσφορία και την παράλογη συμπεριφορά που επιδεικνύεται από ορισμένα άτομα που αισθάνονται ένοχα για τα ερωτικά τους ενδιαφέροντα και πασχίζουν να αρνούνται και να καταπιέζουν το ομοφυλοφιλικό τους ορμέμφυτο.
Ο West (1977) είχε δηλώσει: «όταν οι ομοφοβικοί βρεθούν σε κατάσταση που απειλεί να διεγείρει τις δικές τους ανεπιθύμητες ομοφυλοφιλικές σκέψεις, πανικοβάλλονται και ενεργούν υπερβολικά ή με θυμό». Ο Slaby (1994) υποστήριξε ότι το άγχος σχετικά με την ομοφυλοφιλία δεν υφίσταται κανονικά σε άτομα με ομόφυλο προσανατολισμό, αλλά έχει να κάνει με άτομα που φαινομενικά είναι ετεροφυλόφιλα και δυσκολεύονται να αποδεχτούν τα ομοφυλοφιλικά τους συναισθήματα ή δραστηριότητες.

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εμείς διαπιστώνουμε πάντως ότι εσύ ένα άγχος προκειμένου να βρεις επικοινωνιακά τρικ ώστε να κάνεις την ομοφυλοφιλία ανεκτή στον εθνικιστικό χώρο πρέπει να το έχεις. Δεν θα πετύχεις τίποτα. Μην κουράζεσαι άδικα.

Όσο διαμορφώνουμε εμείς ένα σημαντικό μέρος της ιδεολογικής συγκρότησης του χώρου κανείς δεν θα ασχοληθεί μέρους ομοφυλόφιλους. Δεν θα τους χτυπάμε, δεν θα τους γελοιοποιούμε και δεν θα τους κρύβουμε κάτω από το χαλί, αυτούς του 0,5,,% με 1% που υπήρχαν πριν τον ΒΠΠ και μετά τον ΒΠΠ στον χώρο. Ούτε θα αρνηθούμε ότι πρόσφεραν κάτι. Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν την ιδεολογία λάστιχο και τον χώρο "μπουρδέλο". Ανοιχτή ομοφυλοφιλία και εθνικισμός ή Ε/ς με τους όρους που θέτεις εσύ δεν συμβαδίζουν και δεν θα συμβαδίσουν ποτέ.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άποψη για τα απογευματινά χειρουργεία Άδωνι;Θα βοηθήσουν στο να μειωθεί η αναμονή στις λίστες,έστω και νομιμοποιώντας το φακελάκι,ή θα έχουμε τα ίδια και απλά θα κερδίζουν παραδάκι ξεκούραστο κάποιοι μεγαλοχειρουργοί;

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτό που γράφεις και κάτι χειρότερο. Κανείς δεν σκέφτεται πώς θα εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα οι ασθενείς. Αν κάποιος πρέπει να κάνει γρήγορα μια επέμβαση, ελάχιστα τον ενδιαφέρουν οι σειρές προτεραιότητας και οι παπαριές του καραγκιόζη Γεωργιάδη. Για αυτό δίνουν εύκολα το φακελάκι οι ασθενείς. Γιατί θέλουν να πάρουν σειρά και να κάνουν έγκαιρα τις επεμβάσεις. Αυτή έπρεπε να είναι η πρώτη έγνοια του κράτους και όχι οι σειρές προτεραιότητας. Αλλά, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, όταν διοικούν οι ορθολογιστές και οι φιλελεύθεροι θιασώτες του Διαφωτισμού χάνεται από το επίκεντρο ο άνθρωπος. Τα πάντα γίνονται κουτιά, σειρές, αριθμοί και χρήμα.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο δεν είναι ότι θα αρπάζουν το φακελάκι και θα είναι φανερό,έτσι και αλλιώς και κρυφό και φανερό το φακελάκι φακελάκι είναι.Το κρίσιμο είναι να μην σε βάζουν πλέον οι γιατροί επίτηδες να χειρουργείσαι για ψύλλου πήδημα ακόμα κ κόντρα στην επιστήμη,μόνο κ μόνο για να γεμίζουν οι λίστες και να αναγκάζονται άνθρωποι υγιείς να "χειρουργούνται" σε περιπτώσεις που δεν πρέπει.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Συμβαίνει ήδη αυτό σε ορισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία σήμερα. Όποιος μπαίνει δεν φεύγει χωρίς να έχει δώσει το λιγότερο πέντε χιλιάρικα για θεραπεία γρίπης. Του κάνουν οποιαδήποτε εξέταση βάζει ο νους. Το συμπέρασμα είναι ότι έχει και το προσωπικό ήθος την αξία του στην ζωή και την πολιτική. Η παροχή ιατρικής φροντίδας είναι ένα τέτοιο πεδίο στο οποίο μπορεί να γίνουν ευκολότερες παρακάμψεις της θεσμικής κανονικότητας. Ακόμη και αυτή αν είναι δική μας. Μόνο η πιθανότητα της ακόλουθης τιμωρίας μπορεί να κάνει κάτι. Αλλά και αυτή πρέπει να συνδυαστεί με τον ηθικό διασυρμό. Αν ο γιατρός είναι καθίκι θα κάνει αυτό που του λέει η τσέπη του. Μέχρι και ψέματα για επεμβάσεις που τάχα έγιναν με λέιζερ ενώ στην πραγματικότητα τις έκαναν με νυστέρι έχουν πει. Τα λεφτά μιλούν.

Μόνη ελπίδα αν υπήρχε ένα ηθικό κατηγορώ. Πχ στην Γερμανία αν πιάσουν γιατρό νοσοκομείου με φακελάκι όχι μόνο δεν θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμα αλλά θα διασυρθεί πλήρως. Ωστόσο πέρα από το πολύ δυνατό υπόβαθρο που έχει εκεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αρχίζει ο φιλελευθερισμός να κάνει την δουλειά του. Δικό μας παιδί εργάστηκε για κάποια χρόνια σε γερμανικό νοσοκομείο ως γιατρός και είχε παραδείγματα απίστευτης αναλγησίας. Γερμανίδα ασθενής πηγαινοέρχονταν με μια δερματική πάθηση. Υπήρχε φάρμακο αλλά ήταν ακριβό. Προτιμούσαν να της χορηγούν αδύναμα άλλα φάρμακα. Όταν ο δικός μας ρώτησε τον διευθυντή του, σημειώνοντας ότι ήταν γηγενής Γερμανίδα που είχε πληρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και όχι κάποια που μπορεί να βρισκόταν εκεί τυχαία ή για λίγο, η απάντηση ήταν "Jim, it's too expensive medicine".

Δεν της χορηγήθηκε ποτέ το expensive φάρμακο, μολονότι το σύστημα δημόσιας υγείας της Γερμανίας είναι πολύ καλύτερο από το ελληνικό. Ο φιλελευθερισμός είναι ο διάβολος της εποχής μας, για να μιλήσουμε με θεολογικούς όρους. Μπορεί να τρυπώσει και κάτω από τους θεσμούς. Θέλει ολοκληρωτική αντιμετώπιση.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φίλε αυτό συμβαίνει ήδη. Υπάρχουν γιατροί αλλά υπάρχουν και γιατρουδάκια. Για πέρνα μία βόλτα από ορθοπεδικούς. Αυτοί και το γόνατο σου να πονάει δεν θα σου πουν να κάνεις φυσιοθεραπεία. Χειρουργείο και όποιων πάρει ο χάρος. Τα γκαφρά να πέφτουν. Σε τέτοια χειρουργεία αυτοί θα ένωναν και την σπονδυλική σου στήλη εάν είναι να πάρουν το τριχίλιαρο. Έχω κοντινά μου άτομα που έχει μειωθεί η ποιότητα της ζωής τους εξαιτίας τέτοιων χειρουργείων για αυτό μιλάω έτσι. Θα μπορούσαν να τα αποφύγουν αλλά εμπιστεύτηκαν λάθος άτομα. Όπου μπαίνει ο παράγοντας χρήμα και δεν μαντρώνεται κανένας από το κράτος μόνο τέτοια συμβαίνουν. Γιατί στην Αμερική τι συμβαίνει; Σε βλέπω δέκα λεπτά. Βγάζω διάγνωση ότι έχεις κατάθλιψη. Πάρε τα χάπια και ο θεός μαζί σου αρκεί να βγάζουν χρήματα οι χορηγοί μου. Και εδώ αυτό θα γίνει.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Υγεία, Παιδεία και Ένοπλες Δυνάμεις οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες ενίσχυσης ενός σοβαρού εθνικιστικού κράτους.
Με αυτή την σειρά.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σωστός!

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Ένα κείμενο που εστιάζει στον "πολιτιστικό ιμπεριαλισμό" που φέρει το ν/σ των λοάτκηδων (και γενικότερα η όψιμη θεσμοποίηση της wokίλας από την ΝΔ) είναι το παρακάτω:

https://terenoket.blogspot.com/2024/02/lgbtqia-rights.html

Στο αμιγώς θρησκευτικό κομμάτι, ο μακαριστός Αγάθων ο Κωνσταμονίτης (γέροντας κύκλου παραδοσιακών ορθοδόξων στην Θεσσαλονίκη) είπε το 2008 ότι αν ψηφιστεί ο γάμος των ομόφυλων από την ελληνική βουλή θα έρθει η δευτέρα παρουσία:

https://youtu.be/ek6QVDsmsto?t=76

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΝΕΑ...ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΦΟΥΣΤΗΔΩΝ:

Ομόφυλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο τους με 176 «υπέρ» και 76 «κατά»

https://www.in.gr/2024/02/15/politics/epikairotita/omofyla-zeygaria-yperpsifistike-nomosxedio-gia-ton-gamo-tous-176-yper-kai-76-kata/

ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΣΟΙ ΤΟΥ ''ΧΩΡΟΥ'' ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ''ΦΩΣΤΗΡΕΣ'' ΤΟΥ ''ΧΩΡΟΥ'': ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΜΕ 100% ΥΠΕΡ ΑΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΟΛΟΙ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ...

-Λεμουριος τρολιστας

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εσύ τώρα χαίρεσαι ή λυπάσαι για το αποτέλεσμα; Δεν είναι ευδιάκριτη η στάση σου.

Επίσης, ποιο κόμμα θεωρείς ότι έπρεπε να ψηφίσουν οι Έλληνες εθνικιστές για να αποτρέψουν την σημερινή εξέλιξη; Αυτό των Κασιδιάρη -(Σ)τίγκα; Το μονοπρόσωπο κόμμα Βελόπουλου; Το κόμμα του δεξιού ψάλτη Νάτσιου; Ή μήπως προτείνεις την στελέχωση της μελλοντικής αντίστασης υπό την ηγεσία Καμπούρη, που έκανε καριέρα με εκπομπές λούμπεν ομοφυλόφιλων;

Πέρα από την γραφικότητα και αριθμητικά να το δεις δεν έβγαινε κάτι.

Το σωστό θα ήταν να έγραφες: "φάτε τώρα στην μάπα Δεξιά και Μητσοτάκη, όσοι ηλίθιοι τρέξατε το 2019 να παραδώσετε κράτος και δήμους στην φιλελεύθερη μαφία της Δεξιάς, πιστεύοντας ότι έτσι τιμωρούσατε τους "μπολσεβίκους" και ότι δεν θα επιτρέπατε στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιήσουν το όνομα Βόρεια Μακεδονία".

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προς Λεμούριο: Μας φλόμωσες στην πουστιά ρε παιδί. Περιμένεις να δημοσιευθούν απανωτά σχόλια με αναφορές στον Ξιαρχό, στο Λάκη Γαβαλά, στην Τζούλια Αλεξανδράτου και σε όλο το σκολολόι των "κοσμικών στηλών"; Είδες που σου είπαμε ότι έχεις στήσεις γλέντι με το νομοσχέδιο; Μέσα στην τρελή χαρά είσαι. Διαβάζεις και τις κατάλληλες δημοσιογραφικές στήλες. Καλά πας. Συνέχισε έτσι...

ΥΓ. Ήθελες οι "φραπεδάκηδες", "νεοέλληνες" και οι λοιποί που αναφέρεις να δώσουν εκλογική πλειοψηφία σε Στίγκα και Βελόπουλο; Ρε τρελοκομείο, τον πρέσβη των ΗΠΑ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα ΜΜΕ και την Silgular Logic τους ρώτησες;

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε Λεμούριε καταλάβαμε ότι χάρηκες. Φτάνει. Έχεις ασχοληθεί με τίποτα άλλο στην ζωή σου πέρα από τα θέματα της κλειδαρότρυπας; Πόσο στερημένος είσαι και βγαίνει αυτή η τρέλα με πάσης φύσεως σεξουαλικές διαστροφές στην επιφάνεια; Δεν θα έπρεπε να λέγεσαι Λεμούριος αλλά Λιγούριος. Σου τρέχουν τα σάλια ρε φίλε. Θα γλιστρήσουμε.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το ότι δεν έπιασε τους 180 ψήφους σημαίνει κάτι ή αυτό το νομοσχέδιο για να ισχύσει ήθελε μόνο 151;

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Θα ίσχυε και με τους 151. Κλάφτα Χαράλαμπε, που έλεγαν παλιότερα.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο των boostηδων κατάλαβα γιατί ο εστιάτορας, ο Στόκος, ο δούκας και τα γκαρσόνια του εθνικιστικού χώρου ψηφίζουν στη ζούλα Δεξιά και Μητσοτάκηδες. Έγινε ένας κρυφός τους πόθος πραγματικότητα. Μας ξεβλάχεψαν οι άνθρωποι. Είμαστε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που ψήφισε τέτοιο νομοσχέδιο. Γίναμε Ευρώπη. Τώρα φαίνεται γιατί τα εστιατόρια έχουν τέτοιο μίσος για την ορθοδοξία. Παραμύθια είναι αυτά που λένε περί παγανισμού. Τα κρυφά τους πάθη τους κινούν.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Χαχαχα... είναι μερικώς εύστοχη η ανάλυση, φίλε.

Ξεχνάς ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν προσχωρήσει στην εσωκομματική αντιπολίτευση του Αντώνη Σαμαρά. Να μην ξεχνάμε και ποιος ήταν αυτός που τους έβαλε στην Δεξιά, δίνοντάς τους τον ρόλο των σερβιτόρων της μέσα στον εθνικιστικό χώρο.

Και εννοείται ότι δεν έχουν καμία προχωρήσει σε καμία πνευματική/ θρησκευτική αληθινή αναζήτηση. Ποιος παγανισμός και κουραφέξαλα; Σενάρια των μυστικών υπηρεσιών ανακυκλώνουν και όταν είναι απαραίτητο φορούν τον μανδύα του παγανισμού. Έχουν αυτοί όσιο και ιερό για να προχωρήσουν σε θεολογικές αναζητήσεις ή έστω και ανατροπές; Ελάτε τώρα. Ξέρουμε για ποιους μιλάμε.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Το βδελυρό ν/σ των λοάκτηδων -τηρουμένων των αναλογιών πάντα- ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα μνημόνια και τις Πρέσπες. Αποτελεί επιταγή των έξω. Period. Όποιος και να ήταν κυβέρνηση θα το ψήφιζε. Και ο Σαχλαμαράς να ήταν και ο Καρατζατούμπας και ο Βορίδης και οποιοσδήποτε φιλοδυτικός μνημονιακός που σήμερα κάνει στημένη αντιπολίτευση για εσωτερική κατανάλωση. Μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση και η κομματική γραμμή στα εγχώρια ΜΜΕ θα άλλαζε.

Παρεμπιπτόντως, η δήλωση Καιρίδη είναι ολόσωστη: "Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει γεωστρατηγική σημασία".

Ίσως οι αναλύσεις των αντισυστημικών χώρων θα έπρεπε να εστιάσουν σε αυτό το σημείο.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σωστές όλες οι επισημάνσεις.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν πείτε στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. την αλήθεια να τελειώνουμε. Όλος ο χώρος δουλεύει για εσάς. Πείτε το. Αν όχι εξηγήστε αυτό https://www.youtube.com/watch?v=7teVs9XgtOU
Έχει περάσει όλος ο χώρος από εδώ μέσα. Φάνηκαν όλοι ποιοι ήταν και τι καπνό φούμαραν και τώρα βγαίνει ανοιχτά και ο συγκεκριμένος και λέει ότι ήταν Καραμανλικός δεξιός. Λέει ότι ήταν νεοδημοκράτης αλλά του την χάλασε ο Μητσοτάκης! Πείτε ότι όλοι δουλεύουν για εσάς. Πείτε το. Γιατί εάν δεν το πείτε και καταλάβουμε ότι τριάντα χρόνια τώρα όλοι αυτοί καθόριζαν αυτόν τον έρημο χώρο πρέπει να πέσουμε στα βράχια.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όποιος είναι όντως εθνικιστής δεν νομίζουμε ότι δυσκολεύεται να δει αυτά που έχουμε δει και αναλύσει εδώ και χρόνια. Το θέμα είναι πόσοι είμαστε πράγματι τέτοιοι και πόσοι είναι οι ανόητοι ακροδεξιοί. Μάλλον αυτοί είναι οι περισσότεροι στο χώρο.

Το ότι ο Χίος είναι Δεξιός και παλιός νεοδημοκράτης είναι γνωστό χρόνια. Αν δεν ήταν νεοδημοκράτης δεν θα έβρισκε πρόσβαση στον ΑΝΤ1 κατά την δεκαετία του '90, όταν και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Αλλά δεν μας απασχολεί και πολύ. Είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν έχει αλλάξει. Έτσι όπως σκέφτεται αυτός σκεφτόταν και οι περισσότεροι νεοδημοκράτες μέχρι το 2000. Στην συνέχεια προσαρμόστηκαν. Αυτός έμεινε στα παλιά. Ωστόσο λίγο μας απασχολούν οι αντιθέσεις και οι πολιτικές στάσεις, ιδέες και πολιτικές γραμμές των δεξιών. Εντάξει, αυτός τουλάχιστον δεν έγινε ποτέ ξανά νεοδημοκράτης ή μνημονιακός στον δημόσιο λόγο του.

Περισσότερο ενδιαφέρον στο βίντεο που έστειλες έχει κάτι άλλο. Κάτι που πραγματικά μας δικαιώνει. Στην αρχή λέει ότι είναι υπέρ του βασιλιά, λόγω καταγωγής, πολιτικής παράδοσης κλπ. Και μετά θεωρεί αυτονόητα εύλογο ότι ένας βασιλόφρονας έγινε μέλος του κόμματος Καραμανλή, ο οποίος εκτός του ότι ήταν φιλελεύθερος και όχι συντηρητικός αποτέλεσε τον πολιτικό που έκανε πράξη την εντολή άνωθεν να καταργήσει τον βασιλικό θεσμό στην Ελλάδα. Και, μάλιστα, αναφέρεται επαινετικά στο κόμμα της εποχής του Καραμανλή!!!

Αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής σχιζοφρένειας που μαστίζει διαχρονικά την ελλαδική Δεξιά. Τα μέλη της δεν αντιλαμβάνονται -ή παραβλέπουν ως αυτονόητες- χαοτικά μεγάλες αντιφάσεις. Είναι και με τον βασιλιά και με αυτόν που τον έδιωξε από την χώρα. Νοσταλγούν και υμνούν τον Ζέρβα που υπήρξε βραχίονας της παράταξης των δυτικών γεωπολιτικών δυνάμεων (ούτε καν τον Γρίβα), την ίδια ώρα που μιλούν εναντίον των μνημονίων τα οποία αποτελούν επιταγές των δυτικών δυνάμεων και προϋποθέσεις παραμονής της χώρας στον "δυτικό" γεωπολιτικά κόσμο.

Η ένταση των αντιφάσεων της ελλαδικής Δεξιάς είναι τρομερή.
Κάπου, σε ορισμένους Δεξιούς, εκεί ανάμεσα στις απίθανες αυτές αντιφάσεις μπλέκονται στα μυαλά τους και θεωρίες περί ύπαρξης μαύρων και λευκών αδελφοτήτων που υποκινούν τους σαυρομορφους δαίμονες της πολιτικής...και μετά άστο!!

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Earendil είπε...

Αὺτὸ τὸ νομοσχέδιο εἶναι ἄλλη μία ἀπόδειξη ὅτι βρισκόμαστε ὑπὸ κατοχικὸ καθεστώς. ῞Οσο γιὰ τὴ λύση:

«Ἐπαφίεται στὶς λαϊκὲς τάξεις, ποὺ σήμερα ἀπαρτίζουν σχετικὰ ἑτερογενῆ κοινωνικὰ σύνολα, νὰ καλλιεργηθεῖ μιὰ «συλλογικὴ βούληση». Αὐτὸς εἶναι ὁ μόνος τρόπος νὰ δοθεῖ στοὺς ἀνθρώπους ἡ ἀξιοπρέπεια ἑνὸς πολιτικοῦ ὑποκειμένου ἱκανοῦ νὰ ἐκπληρώσει τὸν ἱστορικό του ρόλο. Ὁ ὅρος «αὐτονομία» μπορεῖ νὰ συνοψίσει αὐτὸν τὸν στόχο, ὑπὸ τὴν προϋπόθεση ὅτι δὲν θὰ εἶναι συνώνυμος μὲ τὸ ἰδεῶδες τῆς μονάδας, δηλαδὴ μὲ τὴν «ἀνεξαρτησία» τοῦ ἐξατομικευμένου ἀτόμου. (…) Ὅταν μία παγκόσμια ἀλλαγὴ εἶναι ἀδύνατη εἶναι ἀπαραίτητη κατ’ ἀρχὴν ἡ ἐκ νέου δημιουργία χώρων ἐλευθερίας καὶ χώρων συνύπαρξης, «χώρων» ὅσο τὸ δυνατὸν πιὸ ἀπομακρυσμένων ἀπὸ τὶς ζῶνες κυριαρχίας, ποὺ θὰ ἐπιτρέπουν νὰ ἀντιμετωπιστεῖ ἡ κοινωνικὴ ἀποξένωση καὶ θὰ δίνουν τὴν δυνατότητα νὰ ἐπανεμφανιστοῦν κοινὲς ἀξίες καὶ νὰ ἐνθαρρυνθεῖ ἡ ἀναγέννηση τῆς δημόσιας σφαίρας τοῦ ἐνεργοῦ πολίτη, ποὺ συνδέεται μὲ μιὰ πιὸ συμμετοχικὴ καὶ ἄμεση δημοκρατία· ἡ μόνη σὲ θέση νὰ ἐπιτρέπει στοὺς ἀνθρώπους νὰ ἀποφασίζουν οἱ ἴδιοι γιὰ ὅλα ὅσα τοὺς ἀφοροῦν μὲ γνώμονα τὴν ἀλληλεγγύη».

ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ, "Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ"

ΥΓ ῎Εχω μεγάλη περιέργεια γιὰ τὸ ποιὰ θὰ εἶναι ἡ ἀντιμετώπιση τῶν βουλευτῶν ἀπὸ τοὺς παπάδες, ὅταν πᾶνε στὶς ἐκκλησίες τὴν 25η Μαρτίου. ᾿Εκεῖ θὰ φανεῖ ἄν τὰ μεγάλα λόγια γίνονται καὶ ἔργα ἀπὸ μερικοὺς ἱεράρχες.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν νομίζουμε ότι θα γίνει τίποτα άξιο λόγου ή ικανό να προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση. Συνηθισμένη την έχουμε στα ρηχά νερά την επίσημη Εκκλησία.

Αν ο Μητσοτάκης ξεπεράσει χωρίς μεγάλες απώλειες το αγροτικό και την 28η Φεβρουαρίου, που ελπίζουμε να γίνει μια καλή συγκέντρωση μνήμης για τους νεκρούς του Αχιλλέα Καραμανλή, από εκεί και μετά θα πάει για ευρωεκλογές με αντιπάλους μόνο τις απώλειες που θα έχει καταγράψει ήδη, με την ακρίβεια και με την διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας των συγκεκριμένων εκλογών. Εκτός, βέβαια, και αν προκύψει κάτι απρόοπτο.

Τώρα είναι η δύσκολη περίοδος. Αν βγάλει τον Φεβρουάριο χωρίς σημαντικά μεγάλες απώλειες, το μόνο που θα φοβάται είναι να μην πέσει κάτω από το 30% στις ευρωεκλογές. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό. Να είμαστε καλά πρώτα απ'όλα.

Το νόμο για τους ΛΟΑΤΚΙ θα τον πληρώσει ακριβά η πατρίδα μακροπρόθεσμα. Μέχρι να αρχίσει να δείχνει τις συνέπειές του και να ξυπνήσει ο αδαής μέσος Έλληνας, θα έχει περάσει καιρός.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Earendil είπε...

Τὴν 28η Φεβρουαρίου ὅλοι στοὺς δρόμους!

Ὅσο γιὰ τὸ νομοσχέδιο τῶν ὁμοφυλοφίλων, συμφωνῶ ἀπόλυτα. Ὁ μέσος Ἕλληνας δὲν γνωρίζει γιὰ drag queen story hour, turf wars, συλλήψεις συντηρητικῶν γονέων ἀπὸ τὴν ἀστυνομία, ἀποκαθηλώσεις ἀγαλμάτων ἱστορικῶν προσώπων, πολυγαμία, ποινὲς γιὰ γονεῖς πού δὲν δέχονται τὸ ἀνήλικο τέκνο τους νὰ κάνει ἐγχείρηση ἀλλαγῆς φύλου, κυκλώματα ὁμοφυλοφίλων πού ἦταν παιδεραστές, συλλήψεις γιὰ μιὰ "ὁμοφοβική" ἀνάρτηση στὰ μέσα κοινωνικῆς δικτύωσης κ.ο.κ. Μόλις ἔμαθε γιὰ τὶς παρένθετες μητέρες. Ἔχει πολλὰ ἀκόμα.

Καὶ κάτι ἀκόμα: δὲν φαίνεται ἀκόμα, ἀλλὰ ἀργὰ ἤ γρήγορα θὰ ὑπάρξουν συγκρούσεις ἐντὸς τοῦ "συντηρητικοῦ" ΚΚΕ γιὰ τὴν "πολύχρωμη" πολιτική. Ἤδη ὑπάρχουν ἀρκετοὶ στὴν ΚΝΕ, κυρίως γυναῖκες, πού διαφωνοῦν μὲ τὴν ἐπίσημη θέση τοῦ κόμματος.

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι στηρίζουν μια θέση παρόμοια με του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ;

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάπως ἔτσι. Οἱ παραφυάδες τῆς ΚΝΕ στὰ πανεπιστήμια ἔχουν μαζέψει "φασαῖες".

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ορίστε ποιος άλλος έχει το ίδιο επιχείρημα περί «παγανιστικής θρησκείας που εκδιώχθηκε». Δείτε το βίντεο από το 2.30 μέχρι και το 2.43 όσοι βαριέστε. Καλό θα ήταν να το παρακολουθήσετε όλο για να δείτε πως σκέφτονται και οι φιλελεύθεροι όλων των χρωμάτων. Τελικά ο καλός, ο φιλελεύθερος ο μύλος, όλα τα αλέθει. Λίγο αρχαία Ελλάδα, λίγο σφυροδρέπανο, λίγη χούντα, λίγο ΕΑΜ, λίγο καπιταλισμό, λίγο καπιταλισμό με «ανθρώπινο πρόσωπο», λίγο Χριστό, λίγο Δία και λίγο Αμερική και λίγο Κούβα, λίγα γκαρσόνια και λίγους αντίφα εκτός Βουλής για να κρατάνε Θερμοπύλες. Όλους τους χωράει το Αμερικανικό Προξενείο. Όλα τα κόμματα αυτής της Βουλής. Μηδενός εξαιρουμένου.
https://www.youtube.com/watch?v=qd8C5afDsRg

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Και το έχουμε στο πρόγραμμα ένα μικρό άρθρο ή μια αναφορά έστω στην "διαβόητη επαναστάτρια" Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τι έγινε και με αυτήν ρε παιδιά; Πάνε εκείνα τα σκηνικά στο κοινοβούλιο την εποχή που ήταν πρόεδρος. Πάνε τα ξενύχτια στα κάγκελα της ΕΡΤ (που σωστά έκανε τότε). Πάνε όλα τα αντιμνημονιακά συνθήματα. Τι αγγελούδι έγινε κι αυτή; Για λίγη ώρα στα έδρανα της Βουλής πουλάνε και τον πισινό τους, ρε παιδιά. Και τον πισινό τους, τα σκουπίδια.

Να τα βλέπουν αυτά όσοι θεωρούν ότι με μια είσοδο στο κοινοβούλιο αρκεί για να ορθώσουν κοινωνικές δυνάμεις πολιτικές αντιστάσεις.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Είναι φανερό οτι η Κωνσταντοπούλου εκανε συμφωνίες και έγινε αρνάκι για να την πλασαρει το καθεστώς ατο πόπολο ως επιλογή

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μιας που άνοιξε η συζήτηση με την συγκεκριμένη μόλις θυμήθηκα το εξής. Όταν ο Σύριζα έδωσε μια πολύ καλή πάσα για να βγει από την ΕΕ η Ελλάδα αυτή όντως ήταν στα κάγκελα. Θυμάμαι τα συστημικά ΜΜΕ βάσει εντολών από τα γνωστά δεξιά παλιοτόμαρα να την χτυπάνε όλη μέρα στα κανάλια. Την είχαν πει από χοντρή και τρελή μέχρι ναζί. Φεύγει από τον πουλημένο Σύριζα και κάνει την Πλεύση. Με τα πολλά μπαίνει στην Βουλή αλλά προσέξτε κάτι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν μπήκε στην Βουλή οι μοναδικές φωτογραφίες που είχαν βγει την έδειχναν θυμωμένη στην ορκωμοσία. Όλες, μα όλες, οι φωτογραφίες ήταν κανονικό θεατράλε. Διαφορετικές φωτογραφίες, διαφορετικές στιγμές και σε όλες έμοιαζε λες και της είχαν πατήσει τον κάλο. Μετά όμως; Που πήγε όλος αυτός ο θυμός; Αυτή τι έχει πει από τότε που μπήκε στην Βουλή; Μιλάει μόνον για Τέμπη, ακρίβεια, δουλειές κλπ.; Αυτά τα λένε και οι ακροδεξιοί της Βουλής. Αυτή είχε έναν σφοδρό λόγο κατά της ΕΕ. Αυτός που πήγε; Εγώ άκουσα τους βουλευτές της να έχουν κάτι να πουν μόνον τώρα για το νομοσχέδιο. Υποθέτω παιδιά το μεροκάματο να βγαίνει. Εμείς να δουλεύουμε, να τους ζούμε και όλα καλά.

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το μεροκάματο αφενός και (ενδεχομένως) οι υποσχέσεις να εκπληρώνονται αφετέρου. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι ακόμα και στην περίοδο της σκληρής επικοινωνιακής της γλώσσας η συγκεκριμένη έβρισκε πάντοτε μια θέση ως προσκεκλημένη σε εκπομπές του ΣΚΑΪ. Μολονότι πράγματι συγκρούονταν, μας έμοιαζε παράξενο το ότι την καλούσαν. Ας θυμηθούμε επίσης ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβρισκε πάλι βήμα σε μνημονιακά ΜΜΕ όταν ο Τσίπρας είχε επιτελέσει το καθήκον του προς τις ΗΠΑ και την Γερμανία και έπρεπε να πέσει για να έρθει το μητσοτακεικο

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΓΚΕΪ ΤΕΣΤ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ):

https://archive.ph/Feqtb/0f1c437a775398cf0aec9081f165a7e573a892c0.jpg

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ ΕΙΔΑ ΜΑΜΟΥΤΕ. ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ;;;

Υ.Γ. δηλαδη δημοσιευσατε αρθρο για φουστηδες και περιμενατε να μην πεσει το γελιο της αρκουδας;

-Λεμουριος τρολιστας

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έχε υπόψη ότι κάπου σε πήρε το μάτι μας να πανηγυρίζεις δίπλα απ' τον Καπουτζίδη.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θρήνος μαύρος στον ελληνικό ακροδεξιό χώρο. Ο συναγωνιστής Ναβάλνι,αυτό το φωτεινό παράδειγμα του ελεύθερου δυτικού ιδεώδους, πέθανε στα κελιά του "κομμουνιστή" Πούτιν.Χίλια χρόνια σερβίτσια.

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Εντάξει, δεν είναι καλό να αστειευόμαστε με απώλειες ζωών. Παρεμπιπτόντως δείχνει εντελώς αλλόκοτη επιλογή να χρεώνεται το σύστημα του Πούτιν τον θάνατο ενός ανθρώπου την μέρα που ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Αντβίφκα. Μια είδηση που θα έκαμπτε το φρόνημα των δυτικών κοινωνιών και θα ακύρωνε την προπαγάνδα των κυβερνήσεών τους, σκεπάστηκε από το θάνατο του Νάβαλνι. Η επικοινωνιακή στρατηγική της Ρωσίας παραμένει αδιόρθωτη.

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Warlord είπε...

Καλή ανάπαυση, έτσι και αλλιώς πλέον άλλος θα τον κρίνει. Αλλά έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι ο μακαρίτης ξεκίνησε ως λίγο πολύ εθνικιστής, με ακραία "μη πολιτικά ορθές" απόψεις για Εβραίους, ομοφυλόφιλους κτλ και σχέσεις με γνωστούς "ναζί" Ρώσους (που πλέον πολεμάνε στο πλευρό της Ουκρανίας). Πολύ ενδιαφέρον το ηθικό δίδαγμα και για τον ελληνικό "χώρο"

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024