Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. τίμησε και φέτος την μνήμη των νεκρών της κρίσης των Ιμίων


Η 31η Ιανουαρίου του 1996 αποτελεί μια αποφράδα μέρα για την ελληνική κοινωνία. Ήταν η ημέρα που αποκορυφώθηκε η κρίση των Ιμίων κατά την διάρκεια της οποίας έχασαν την ζωή τους οι Έκτορας Γιαλοψός, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος. Ωστόσο, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο θάνατος των τριών αξιωματικών ήταν ένας μόνο από τους λόγους που καθιστούν την 31η Ιανουαρίου του 1996 μια από τις πιο μελανές ημέρες της νεότερης μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας. Η κρίση των Ιμίων δεν άφησε πίσω της μόνο τρεις νεκρούς. Αποτέλεσε, ταυτόχρονα, την έναρξη μιας σειράς δοκιμασιών της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να της επιβληθεί η ιδεολογική ατζέντα του εθνοκτόνου εκσυγχρονισμού.


«Κάντε την κρίση ευκαιρία», έλεγε ένα σύνθημα των μνημονιακών πολιτικών πριν από δέκα περίπου χρόνια. Αυτό ακριβώς έκανε το 1996 ο ιδεολογικός τους ταγός Κώστας Σημίτης, σε αγαστή σύμπνοια με τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας. Ο Σημίτης είχε μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία. Η ελληνική κοινωνία διατηρούσε ακόμη πολλά γνωρίσματα που διέθετε στην πριν την παγκοσμιοποίηση εποχή, μολονότι αποτελούσε μέλος του πυρήνα των κρατών της Ε.Ε. Ένα από αυτά ήταν και μια διάχυτη λαϊκή εθνοκεντρική υπερηφάνεια, η οποία είχε καλλιεργηθεί από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και είχε ενισχυθεί από συγκεκριμένες επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου (ενεργή στήριξη του Αραφάτ και των Παλαιστινίων, αντιιμπεριαλιστική ρητορική, συλλογική εθνική αποφασιστικότητα στην κρίση του «Πίρι Ρέις» το 1987). Επιπλέον, η πρώτη κρίση του Μακεδονικού με τις διαδηλώσεις του 1992 και ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος είχαν εντείνει αυτή την εθνοκεντρική λαϊκή έγερση στην βάση της ελληνικής κοινωνίας.


Όμως, αυτός ο διάχυτος εθνοκεντρισμός αποτελούσε εμπόδιο στους σχεδιασμούς των πολιτικών της παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα έπρεπε να ενσωματωθεί εξολοκλήρου στον δυτικό κανόνα. Έπρεπε, δηλαδή, να αλλάξει η ανθρωπολογική σύσταση της κοινωνίας της (μέσω της λαθρομετανάστευσης), να μεταβληθούν τα ήθη, η κουλτούρα και οι διάχυτες νοοτροπίες (μέσω της προσαρμογής στην δυτική μετα-μόδα) και να αποδεχτεί τις νόρμες της νεοφιλελεύθερης ασυδοσίας του οικονομικού επί του κοινωνικού πεδίου. Η κρίση των Ιμίων έδωσε την ευκαιρία στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς να δοκιμάσουν τις αντοχές της τότε Ελλάδας. Η όλη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση Σημίτη έγινε με τρόπο που ερχόταν σε ολική αντιπαράθεση με την επικρατούσα μέχρι τότε αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το τι συνιστά εθνική υπερηφάνεια. Ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι υπόλοιποι εκσυγχρονιστές δήλωναν ότι προκειμένου να διαφυλαχτεί το ειρηνικό status ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δεν υπήρχε θέμα παρά το ότι σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες και κανένας Τούρκος, ότι η ελληνική σημαία είναι ένα πανί που μπορεί να πάρει ο άνεμος, ότι δεν είχε κανένα νόημα να σκοτωθούν Έλληνες πολίτες για να υπερασπιστούν παρωχημένες ιδέες όπως η εθνική ασφάλεια και αξιοπρέπεια για να χάσουν την νυχτερινή τους διασκέδαση, της διακοπές στα νησιά και τα υλικά αγαθά της φούσκας του χρηματιστηρίου. Ο πανίσχυρος επικοινωνιακός μηχανισμός του τότε ΠΑΣΟΚ, τον οποίο οι εκσυγχρονιστές είχαν κλέψει από το περιβάλλον του Ανδρέα Παπανδρέου με ένα hijack των κομματικών στελεχών (η εκλογική βάση του κόμματος ήταν ακόμη παπανδρεϊκή), δούλεψε με εντατικούς ρυθμούς για να στηρίξει την εκσυγχρονιστική ατζέντα, τα ΜΜΕ βυσσοδομούσαν κατά ριπάς νυχθημερόν υπέρ του πολιτικού αρχιερέα της διαπλοκής, κοντολογίς ένα σκληρό μπρα ντε φερ είχε μόλις ξεκινήσει. Από την μια ήταν το εκσυγχρονιστικό ιδεολογικό πλαίσιο που πρόκρινε «μεταμοντέρνες προσεγγίσεις» και από την άλλη η ακέφαλη πολιτικά και διανοητικά (παλαιότερη) ελληνική κοινωνία (ενδεχομένως να υπάρξει μια ένσταση για τον ρόλο του αείμνηστου Χριστόδουλου ως υποτιθέμενου επικεφαλής μιας αντι-εκσυγχρονιστικής τάσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτόνομος και στην ουσία έκανε με την σημαία του εθνοκεντρισμού μικροπολιτική δουλειά για λογαριασμό της τότε καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας και όχι αληθινή λαϊκή αντίσταση).

Το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 1996 όταν ακολούθησε η κυπριακή κρίση με τα ίδια περίπου αποτελέσματα. Δύο Έλληνες νεκροί και η Ελλάδα πάλι ηθικά τσακισμένη. Το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο που είχε παρόμοιο αποτέλεσμα ήταν το φιάσκο Οτσαλάν. Εφόσον ο Σημίτης με τους εκσυγχρονιστές του βγήκαν νικητές, άντεξαν στις λαϊκές αντιδράσεις και κράτησαν την κυβέρνηση για οκτώ χρόνια (έστω και με αδιαφανείς μεθόδους που μύριζαν νοθεία στις εκλογές του 2000), η Ελλάδα δεν ήταν πλέον μοναχά αντιμέτωπη με την γεωπολιτική της υποχώρηση στις μεθοδικά σχεδιασμένες επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας. Ήταν, ταυτόχρονα, ανυπεράσπιστη σε όλα τα υπόλοιπα που προϋπέθετε ο εκσυγχρονισμός. Η κοινωνία είχε υποστεί μια πρωτόγνωρη αλλοίωση από τις ορδές των λαθρομεταναστών που υποδεχόταν με ανοιχτές αγκαλιές σύσσωμο το φιλελεύθερο πολιτικό σκυλολόι. Το οργανωμένο έγκλημα είχε εγκαθιδρύσει μια δομή που ήταν ισχυρότερη από τις κρατικές και συνδεόταν ανοιχτά με κομματικούς φορείς και με πρεσβείες ισχυρών χωρών. Ο αρπακτικός ωφελιμισμός και η αγοραία ανηθικότητα, εκπεφρασμένα από το τηλεοπτικό life style κιτσαριό είχαν αρχίσει να ξεριζώνουν με υπολογισμένη ακρίβεια τα γνωρίσματα της παλιάς λαϊκής κουλτούρας και να στέλνουν οριστικά στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας τον πάλαι ποτέ διάχυτο λαϊκό μας εθνοκεντρισμό. Μετά την οκταετία του πολιτικού καθάρματος που ονομάζεται Κώστας Σημίτης η Ελλάδα δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Θα γινόταν μια φτηνή βαλκανική εταίρα του δυτικού υλισμού, περήφανη μέσα στην παρακμή της, αποχαυνωμένη μπροστά στα παραισθησιογόνα φώτα του μεταμοντέρνου liberal life style.


Όλα όσα είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε σήμερα, όλα όσα επιτάσσει η εφαρμογή των εθνοκτόνων και αντιλαϊκών μνημονίων, όλη αυτή η επίδειξη του χυδαία αλαζονικού τρόπου κυβέρνησης από τις σημερινές εγχώριες πολιτικές δυνάμεις της μεγαλοαστικής μούργας, έχουν μια αρχή. Είναι ο Κώστας Σημίτης και η ιδεολογία του εκσυγχρονισμού. Αυτούς πληρώνουμε σήμερα. Αυτοί εξακολουθούν να καταστρέφουν τις ζωές μας και να σκοτώνουν καθημερινά την πατρίδα μας. Ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς αποτέλεσαν πολιτικούς κλώνους και μίμους (ούτε καν μιμητές) του Σημίτη. Η κρίση των Ιμίων με τους νεκρούς της ήταν η αρχή του δράματος της σύγχρονης Ελλάδας, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα τελειώσει με τον αμετάκλητο θάνατο του έθνους μας.   

Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. κάθε χρόνο τιμά την μνήμη των τριών νεκρών και υπενθυμίζει το πραγματικό νόημα εκείνης της κρίσης. Όχι γιατί ελπίζουμε πλέον ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες αντίστασης, ανατροπής του πολιτικού εφιάλτη που οδηγεί σταθερά στον θάνατο του έθνους και δικαίωσης όλων των νεκρών ηρώων του. Το κάνουμε καταρχάς για εμάς. Ως ένα μυσταγωγικό, τρόπον τινά, καθήκον. Ως μια ένδειξη συμμετοχής στον πόνο του άρρωστου έθνους μας που βιώνει την προθανάτια αναμονή. Ως μια βιωματική παράσταση σε ένα ιστορικό δράμα με την ιδιότητα των πιστών που κρατούν ένα κερί της ιστορίας αναμμένο. Αμετανόητα αντίθετοι στις προφανείς ενδείξεις των καιρών κι έτοιμοι να προσφέρουν ό,τι τους απέμεινε για την επιδίωξη του θαύματος της σωτηρίας.


Κατά την διάρκεια της σημερινής απότισης τιμής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση ενός άνθους στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στο κηποθέατρο του Παπάγου. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σταμάτης και ανέλυσε τις ιδεολογικές πτυχές του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού που υιοθέτησε ο Κώστας Σημίτης και τις αρνητικές συνέπειες που είχε για την σύγχρονη ελληνική ιστορία η επικράτηση του εκσυγχρονισμού στα ανώτερα κυβερνητικά, διοικητικά και διανοητικά στρώματα της ελλαδικής κοινωνίας. Επισημάνθηκε η κοινωνική, αισθητική, ηθική, οικονομική και γεωπολιτική παρακμή της χώρας που οφείλεται  σήμερα στην επικράτηση του εκσυγχρονισμού και αναζητήθηκαν πιθανές στρατηγικές πολιτικής αντεπίθεσης στην οξειδωτική αυτή επικρατούσα ιδεολογία από την μεριά του παραδοσιοκρατικού ρομαντικού εθνικισμού.


Ο Γιάννης «Wannax» πήρε στην συνέχεια τον λόγο και επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της κρίσης των Ιμίων έδωσε την ευκαιρία στον εξουσιαστικό εκσυγχρονισμό να ελαττώσει σε επικίνδυνο βαθμό τα λαϊκά αντανακλαστικά στα εθνικά θέματα και να καλλιεργήσει στον μέσο Έλληνα της εποχής μας μια αίσθηση ματαιότητας σε κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης και πατριωτικής πρωτοβουλίας. Επίσης ο Γιάννης σημείωσε ότι αυτή η μεθοδική καλλιέργεια της ματαιότητας κάθε αγωνιστικής προοπτικής επηρέασε και το δόγμα του ελληνικού στρατού. Μπορεί όχι ανεπίσημα αλλά σε επίπεδο βάσης οι εκσυγχρονιστές, μέσα από τα πλέον επίσημα υπουργικά χείλη, διαμόρφωσαν στο στράτευμα την αντίληψη ότι οι στρατιωτικοί, οι στρατεύσιμοι και οι έφεδροι δεν θα χρειαστεί ποτέ να πολεμήσουν πάνω από μερικές μέρες γιατί θα επέμβουν άμεσα οι ΗΠΑ και η ΕΕ ώστε να δώσουν τέλος στην όποια διένεξη. Πρόκειται για μια πολύ βολική για τον απονευρωμένο εθνικά και συναισθηματικά μέσο Έλληνα αφήγηση, που -όπως υπογράμμισε ο Γιάννης- δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή παρά μόνο από μια κοινωνική βάση βρισκόμενη σε εμφανή ηθικοπνευματική ισοπέδωση, όπως είναι σήμερα η ελληνική.    


Ακολούθησαν παρεμβάσεις του Βασίλη, του Αριστείδη και του Μιχάλη ενώ ο Αντρέας παρέμεινε στωικός, με σύντομες τοποθετήσεις.[1] Ώσπου ολοκληρώθηκε και η φετινή μας δράση από την οποία απουσίασαν τα μισά περίπου μέλη του αθηναϊκού πυρήνα της λέσχης λόγω της εποχικής γρίπης ή εργασιακών υποχρεώσεων. Ευχόμαστε περαστικά στα παιδιά και σύντομη επιστροφή στον αγώνα της καθημερινότητας.


[1] Μια αυθεντική, επικά progressive φυσιογνωμία, που έμοιαζε να ξεπήδησε από κάποιο όραμα των Black Sabbath ή από ένα λυρικό μέρος των παλιών Candlemass   


Σχόλια:

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απο ΑντιΝατοικος:
Εχουμε καποια πληροφορηση απο ΗΠΑ για το τι πραγματικα συμβαινει εκει με την "κριση" στο Τεξας;;; Λετε να δουμε κανεναν "μινι εμφυλιο" μεταξυ Τραμπικων - Δημοκρατικων;;; Εγω λεω οτι μαλλον ετοιμαζουν παγκοσμιο κραχ οι αμερικανοι (και τα αφεντικα τους) και αυτη η κριση μπορει να ειναι η αφορμη.....
Ποια ειναι η γνωμη της φλεφαλο;;;

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Υποθέτουμε ότι είναι μια πολιτική μάχη με ανορθόδοξα μέσα ανάμεσα σε Τραμπ και δημοκρατικούς. Οι δημοκρατικοί χρησιμοποιούν νομικά τεχνάσματα, με προθέσεις απαγόρευσης συμμετοχής του Τραμπ στις εκλογές που εκφράζουν δικοί τους άνθρωποι με θεσμικό ρόλο. Ο Τραμπ απαντά με ανάλογο τρόπο. Βάζει τους δικούς του ανθρώπους να παίξουν με εξίσου σοκαριστικό πολιτικό τρόπο για τον μέσο Αμερικανό. Θα ήταν ευχής έργο να διαλυόταν το αμερικανικό κράτος αλλά αυτό μοιάζει πιο τραβηγμένο και από εξωφρενικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Επικοινωνιακό μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Τραμπ και δημοκρατικούς είναι το όλο θέμα.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Φίλτατοι συνδαιτυμόνες καλημέρα. Τιμή και Δόξα στους τρεις ματαίως πεσόντες Ήρωες των Ιμίων. Η σεμνή εκδήλωση μνήμης της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ με βρίσκει σε πλήρη συμφωνία. Πέρα από άσκοπους και άκαιρους κορυβαντισμούς είναι η μόνη που σήμερα αξίζει σε Ήρωες. Απολύτως σύμφωνος είναι και με το άρθρο, που με άρτιο τρόπο περιγράφει την μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας του σημιτικού εκσυγχρονισμού στον 21ο αιώνα.
Για τα παρακάτω, συγχωρείστε παρακαλώ την εμμονή μου. Γνωρίζετε εξαιρετικά το ιστορικό περιβάλλον του ρομαντικού εθνικισμού, αλλά υστερείτε δραματικά στις γνώσεις γύρω από το βιολογικό - επιστημονικό υπόβαθρο του ναζισμού. Μεταξύ 1900 και 1933 και ιδιαίτερα μεταξύ 1927 - 1931 έλαβε χώρα στην Γερμανία της Βαϊμάρης μια Επιστημονική Επανάσταση που άλλαξε ριζικά έκτοτε τον τρόπο που βλέπουμε τον Κόσμο. Η Επανάσταση αυτή που αποκαλώ Οντολογική Επανάσταση υπήρξε το θεμέλιο του ναζισμού. Πρωτεργάτες της επανάστασης αυτής υπήρξαν οι Χάιντεγκερ στην Φιλοσοφία, Χάιζεμπεργκ στην Φυσική και Γκαίντελ στην Αναλυτική Λογική. Δεν είναι ο χώρος κατάλληλος για να προβώ σε αναλυτική παράθεση, το έχω κάνει άλλωστε αλλού. Θέλω εδώ μόνο να επισημάνω στον Σταμάτη να είναι προσεκτικός στην χρήση του όρου "βιολογικός ντετερμινισμός" για τον φυλετισμό. Ο βιολογικός ντετερμινισμός πράγματι είναι η κυριαρχία του Δαρβινισμού και των κληρονόμων του (Τόμας Χάξλεϋ, Έρνστ Χαίκκελ και Κοινωνικός Δαρβινισμός του Σπένσερ), αλλά εξαλείφθηκε από την Επιστήμη και απαλείφθηκε οριστικά με την ανατολή της κβαντικής βιολογίας των Πάσκουαλ Γιόρνταν και Έρβιν Σρέντιγκερ, στους κόλπους της ανωτέρω Οντολογικής Επανάστασης. Η επιστήμη του ναζισμού δεν αναφερόταν πλέον σε "βιολογικό ντετερμινισμό", αλλά σε κβαντικό γονίδιο και κβαντικό ιντετερμινισμό. Μετά τον Χάιζενμπεργκ ο "ντετερμινισμός" έχει πεθάνει και επιβιώνει μόνο υπό την μορφή του "κοινωνικού ντετερμινισμού" στον αντι-επιστημονικό Μπολσεβικισμό.
Παράκληση λοιπόν, να μη αναφέρεστε επιπολαίως σε θέματα που δεν έχετε μελετήσει.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Στεκόμενος στο επιχείρημα του ανώμαλου θέλω να σημειώσω τα παρακάτω. Σαφώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και στα κοινωνικά σύνολα. Η ελληνική κοινωνία έδειξε ανέτοιμη και ανίκανη να υπερασπιστεί την υπόσταση της ιστορίας της και την εθνική της ταυτότητα απέναντι στην επέλαση των αλητών του εκσυγχρονισμού. Αυτό ειπώθηκε και χθες μπροστά στο μνημείο των πεσόντων. Ωστόσο δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα της γενίκευσης και της μονομέρειας. Δεν είναι μονάχα η ελληνική κοινωνία που έχασε την μάχη με τις δυνάμεις των καθαρμάτων της φιλελεύθερης νεωτερικότητας. Την έχασε όλη η Ευρώπη και σταδιακά κινδυνεύει να την χάσει όλος ο κόσμος, μετά το 1992 και την παγκοσμιοποίηση. Από την άλλη δεν πρέπει να αποδίδουμε συνολικά στην ελληνική κοινωνία την ήττα. Δεν ψήφισαν όλοι οι Έλληνες τον Σημίτη, το. Έβερτ και τα υπόλοιπα σκουπίδια των συστημικών κομμάτων. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ακολουθεί και υιοθετεί τον εκσυγχρονισμό, τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό και τις επιταγές του. Υπάρχουμε όμως και άλλοι που αντιστεκόμαστε. Ίσως να είμαστε εξίσου πολλοί και εμείς. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να οργανωθούμε σωστά.

Ασφαλώς αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Το ίδιο το σύστημα εξουσίας κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι του ώστε να μην οργανωθούμε, για τους ευνόητους λόγους. Αλλά και εμείς δεν έχουμε εξαντλήσει τις όποιες προοπτικές υπάρχουν. Σε αυτό φέρει τεράστια ευθύνη ο λεγόμενος χώρος. Όλα αυτά τα χρόνια εκείνοι που είχαν τα ηνία του χώρου ήταν γκροτέσκοι και κακόβουλοι. Αλλά κυρίως δεν είναι σίγουρο αν ήταν όντως ομοϊδεάτες μας. Είδαμε σε προηγούμενες συζητήσεις τον Γιάννη να αποκαλύπτει ότι ο ιδρυτικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής δεν ήταν εθνικιστικός, δεν ήταν καν εθνικοσοσιαλιστικός, ήταν στην ουσία διεθνιστικός με ένα περιτύλιγμα ψευδιχιτλερικής επιδερμίδας και μπόλικες δόσεις αυταρχισμού. Και δεν ήταν μόνο ο Γιάννης, ο Μιχαλολιάκος, ο Κωνσταντίνου και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος Χρυσαυγίτης έτσι. Ήταν σχεδόν όλοι οι εθνικοσοσιαλιστές της γενιάς του Πολυτεχνείου. Το ίδιο και οι λεγόμενοι εθνικιστές. Πλεύρης, Δάκογλου και λοιποί υπήρξαν εκφραστές περισσότερο επιθετικών εκδοχών της Δεξιάς παρά του εθνικισμού. Το έγραψαν και στα φυλλάδια που μοίραζαν. "Δεξιά ενωμένη ποτέ νικημένη". Αυτό ήταν το σύνθημα του κόμματος που ίδρυσαν.

Αν αναλύσουμε τον πυρήνα των ιδεών και των δύο αυτών τάσεων θα διαπιστώσουμε δύο τρεις βασικούς πόλους. Πίστη στην αυταρχική διοίκηση, λατρεία σε μια μορφή χαρισματικής ηγεσίας (αδιάφορο αν και οι δύο αυτές τάσεις εκδηλώνονται μέσα σε αστικό καπιταλιστικό και φιλελεύθερο πολιτικό σύστημα), αντικομμουνισμός (χωρίς επαρκή εμπειρική και θεωρητική θεμελίωση) ενώ στην περίπτωση των ψευτο εθνικοσοσιαλιστών είχαμε και το κωμικοτραγικό φαινόμενο να μην πιστεύουν στον ελληνικό πατριωτισμό και να θεωρούν πατρίδα τους γενικά την Ευρώπη.

Ας κρατήσουμε αυτούς τους πόλους ξεχωριστά. Χαρισματική ηγεσία, αυταρχισμός, αντικομμουνισμός, πίστη σε μία ευρωπαϊκή κοινή πατρίδα. Αν αφαιρέσουμε τα συνθήματα περί Χίτλερ και τα σύμβολα, αυτό που μας μένει, οι καθαροί πόλοι είναι μια τυπική, μεταπολεμική, αμερικανική Δεξιά. Αφού θέλετε κοινή ευρωπαϊκή πατρίδα είναι κρίμα παιδιά που δεν πήγατε με τον Καραμανλή. Ειλικρινά το λέω. Είναι κρίμα που χάσατε τις ζωές σας κρυβομεβοι σε ψευδώνυμα, σε φυλακές και σε ανήλιαγα υπόγεια, στο πολιτικό περιθώριο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεξιοί είστε. Καταστρέψατε τις ζωές σας ενώ οι βασικές σας ιδεολογικές αρχές ήταν ίδιες με εκείνες των εξουσιαστών που σας κυνήγησαν. Κυρίως όμως καταστρέψατε τον εθνικιστικό χώρο. Γιατί πολύ απλά δεν είστε τέτοιο και παρόλα αυτά τεθηκατε τυπικά ή άτυπα επικεφαλής του.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολος να αντιδράσει η ελληνική κοινωνία στον κάθε Σημίτη. Η αντίδραση προϋποθέτει οργάνωση. Η οργάνωση προϋποθέτει καταρχάς κοινή ιδεολογία.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

ΥΓ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ανώμαλο εννοώ τον σχολιαστή "Λεμούριο".

ΥΓ.2 Γιάννη η βιβλιογραφία, αυτή που γνωρίζουμε οι περισσότεροι κοινωνικοί επιστήμονες τουλάχιστον, δεν μπορεί να υποστηρίξει το επιχείρημα που παραθέτεις. Αν εσύ γνωρίζεις συγκεκριμένες πηγές, ακαδημαϊκά σοβαρές εννοείται, που να θεμελιώνουν την θέση ότι ο εθνικοσοσιαλισμός έχει ως ιδεολογική αρχή ή θεσμική υπόσταση την κβαντική βιολογία, εντάξει τι να πω. Ας είναι. Πάντως εγώ και οι υπόλοιποι αρθρογράφοι εστιάζουμε στην ιδεολογία συνήθως. Όχι στην εθνικοσοσιαλιστική επιστήμη, όπως γράφεις. Η εθνικοσοσιαλιστική επιστήμη υποθέτουμε ότι ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους. Θεσμός. Η ιδεολογία είναι κάτι που προηγείται. Δεν υπάρχει πλήρης αντιστοίχηση σε όσα επιτάσσει η ιδεολογία με όσα υλοποιεί η θεσμική πολιτική. Αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και μπαίνει στα βάθη της ανάλυσης των κοινωνικών επιστημών. Δεν έχει νόημα να γίνει εδώ.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Ο Χάιζενμπεργκ (Nobel 1927), ο Γκαίντελ, ο Γιόρνταν (Ο τέταρτος της Σχολής της Κοπενχάγης που απεκλείσθη από το Nobel ως ναζιστής) και ο Σρέντινγκερ (Nobel 1933) ήταν προϊόντα "πολιτικής απόφασης του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους"; Οι τρεις στους τέσσερεις δεν ήταν καν εθνικοσοσιαλιστές! Ο Γκαίντελ και ο Σρέντιγκερ έφυγαν από την ναζιστική Γερμανία το 38-39. Το βιβλίο του Σρέντινγκερ "Τί είναι η Ζωή;" γραμμένο στην Ιρλανδία το 1944 είναι παγκόσμιο Best Seller! Και μετά από αυτούς οι κληρονόμοι τους, ο μεγαλύτερος γενετιστής της ιστορίας Τζαίημς Γουώτσον ο πατέρας του DNA (Nobel Ιατρικής 1962), αποκλεισμένος σήμερα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα στα 95 ως ρατσιστής, διότι μετά 50 έτη ερευνών εξεστόμισε την φράση "Οι αριστεροί φίλοι μου, μου λένε ότι για όλα φταίει το σύστημα. Εγώ τους βεβαιώνω ότι για τα περισσότερα φταίει το γονίδιο και για όσα δεν το έχουμε διαπιστώσει ακόμη, θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον", αυτός εναντίον του οποίου επετέθησαν οι αναρχικοί στην Πάτρα όπου τον έφερε ο Αλαχιώτης, ενόσω από βήματος του Πανεπιστημίου ομιλούσε προς την ελληνική επιστημονική κοινότητα και ο πατέρας της Κοινωνιοβιολογίας Γουίλσον, εξ ίσου απόβλητος ως ρατσιστής, όταν μετά 30 έτη ερευνών τόλμησε την φράση "το γονίδιο σέρνει τον πολιτισμό μας, όπως εμείς σέρνουμε τον σκύλο μας από την λαιμαριά"! Διάβασε το περιώνυμο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα γενετιστή Κ. Κριμπά "Κοινωνιοβιολογία". Αυτοί όλοι οι επιστήμονες είναι προϊόντα "πολιτικής απόφασης"; Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, είναι θύματα της Πολιτικής Ορθότητας που υπαγορεύει τις "ακαδημαϊκά σοβαρές πηγές" που επικαλείσαι. Κλείνοντας το παρόν σχόλιο, να παραθέσω προς μελέτη την περί ντετερμινισμού - ιντετερμινισμού σχετική βιβλιογραφία του Jim Al Khalili "Ζωή στην Κόψη" αλλά και του κορυφαίου μπολσεβίκου στοχαστή 96χρονου σήμερα Ευτύχη Μπιτσάκη. Λυπούμαι Σταμάτη, δεν είσαι απλώς αμελέτητος, αλλά και απληροφόρητος. Αναγνωρίζω βέβαια ότι αυτή δεν είναι η επιστήμη σου, αλλά δίχως αυτές τις γνώσεις δεν δικαιούσαι να μιλάς για Εθνικοσοσιαλισμό.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Πάμε τώρα στην Ιδεολογία. Οι Ιδεολογίες βέβαια έχουν πεθάνει, ακριβώς ένεκα της Οντολογικής Επανάστασης. Και έχουν πεθάνει διότι απεδείχθησαν κατά Γκαίντελ ψευδείς, αφού δεν περικλείουν την άρνηση τους. Όλες οι Ιδεολογίες διαθέτουν την ιστορική τους άρνηση την οποία αρνούνται, άρα είναι Ψευδείς. Η Πατρίδα είναι Αληθής, διότι ιστορικά το αντίθετο της, η μη - Πατρίδα, δεν υφίσταται. Ο Ιδεαλισμός είναι ψευδής, διότι έχει ως άρνηση του τον Υλισμό και αντιστρόφως. Η Μεταφυσική είναι ψευδής διότι έχει ως άρνηση της την Διαλεκτική και αντιστρόφως. Μόνο η Οντολογία είναι αληθής, διότι μετά τον Χάιντεγκερ περικλείει την άρνηση της, δηλονότι την Λήθη.
Εν πάση περιπτώσει, αυτά είναι φιλοσοφία, ας μείνουμε στην Ιδεολογία. Πράγματι ο εθνοκεντρισμός έχει ρομαντικό θεμέλιο, το οποίο ορθώς, συνεχώς και αδιαλείπτως επικαλείσθε. Αλλά ο Εθνικισμός ως Ιδεολογία είναι το ιστορικό δημιούργημα του αντι-Ρομαντικού διαλεκτικού Χέγκελ, τον οποίο περιέργως ουδέποτε αναφέρετε. Αντιστρέφοντας τον Χέγκελ, ο Μαρξ έφτιαξε την αντίθετη Ιδεολογία εξ ίσου ψευδή, τον Κομμουνισμό.
Ήλθε η Οντολογική Επανάσταση και ο Ναζισμός και απέδειξαν ότι όλα αυτά είναι απολύτως ξεπερασμένα και ψευδή, υπάρχει δε μόνο το Γονίδιο και η Πατρίδα: Αίμα και Γη, η Λαϊκή Κοινότητα και η Φυλή. Εκεί και μόνο εκεί ελλοχεύει ο Άριος Πολιτισμός. Αυτό που άφησε πίσω τις Ιδεολογίες Σταμάτη είναι η Οντολογική Επανάσταση. Δεν ήταν λίγοι Ρομαντικοί Εθνικιστές που το κατάλαβαν αυτό. Μωρράς, Γιούνγκερ, Έβολα, Ντριέ Λα Ροσέλ, Σελίν, Μπραζιγιά και πλήθος άλλοι. Σήμερα οι Ιδεολογίες δεν υπάρχουν πια, είναι απόβλητες από την Ιστορία και ξεφτισμένες από την επιστήμη. Υπάρχουν μόνο τα βιώματα. Και τα βιώματα είναι δύο: Το Κβαντικό Γονίδιο (Φυλή) και η Γαιοφυλετική Ταυτότητα (Πατρίδα). Πάνω κει φυτρώνει η Κοινότητα (Λαός), η Ιστορία (Έθνος) και ο Πολιτισμός (Πολιτεία).

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο μπουρδολόγος είσαι τόσο περισσότερο "εκλεπτυσμένος" είσαι φαίνεται στον ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό χώρο,αυτόνομο και μη.Τα παιδιά της γενιάς του πολυτεχνείου το αποδεικνύουν έμπρακτα αυτό.Ανάθεμα και αν βγάζει νόημα κανείς από τα παραληρηματικά σεντόνια των πρώην υπαρχηγών

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Γιάννη έχω την αίσθηση ότι την χρησιμοποιώ σχετικά σωστά την ελληνική γλώσσα. Γιατί να γίνομαι μη αντιληπτός; Δεν ζήτησα βιβλιογραφία της γενετικής και της βιολογίας (ή άλλων σχετικών επιστημονικών κλάδων). Αυτό είναι σαφές ότι θα το κατέθετες και πως το γνωρίζεις. Βιβλιογραφία σοβαρή που να στηρίζει το επιχείρημα ότι το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα, κόμμα κλπ (σε οποιαδήποτε ιστορική του φάση θες να το δούμε) συγκρότησε την ιδεολογία του και την οργάνωσή του βασιζόμενο σε αυτά που γράφεις και στα βιβλία που παραθέτεις, ζήτησα. Τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό;

Για να δώσω ένα απλοϊκό αλλά χρήσιμο παράδειγμα, θες να υποστηρίξεις δηλαδή ότι η ομάδα των ανθρώπων που ίδρυσε, διαμόρφωσε και στελέχωσε το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας μπήκε στον πολιτικό στίβο όχι τόσο γιατί επηρεάστηκε από το κλίμα του ΑΠΠ ή από την ιδεολογική συνέχεια της γερμανικής εθνικιστικής παράδοσης του Ρομαντισμού, όχι γιατί ήθελε να προστατεύσει συγκεκριμένα συμφέροντα ομάδων ανθρώπων που ισοπεδώνονταν από τις συνέπειες του ΑΠΠ και των καπιταλιστικών κρίσεων. Αλλά, αντιθέτως, όλοι αυτοί μπήκαν στην πολιτική γιατί κάποιοι βιολόγοι ή σχετικοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι το γονίδιο καθορίζει τα πάντα (και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών γράφοντας μετά την ίδρυση του κόμματος).... Αυτό τους κινητοποίησε έτσι; Αυτό ήταν το ζητούμενο της περιόδου; Το γονίδιο και οι πνευματικές αναζητήσεις της εταιρείας Θούλη.

Τι να γράψω Γιάννη ; Τι να γράψω τώρα, ειλικρινά;

Να δεχτώ ότι το γονίδιο καθορίζει τις προϋποθέσεις της ηθικής συγκρότησης και τις προδιαθέσεις του κάθε προσώπου; Ναι. Να το δεχτώ. Αυτό είναι το κλειδί που κάνει τους "προοδευτικούς" να φοβούνται και να επιχειρούν να το κρύψουν κάτω από το χαλί της ιστορίας. Ωστόσο από το σημείο των ηθικών προδιαθέσεων μέχρι εκείνο της πολιτικής στάσης μεσολαβεί μια χαοτική απόσταση. Η οποία απόσταση μπορεί να γεμίσει από την τυχαιότητα, την καθημερινή εμπειρία, τον αναστοχασμο των εξωτερικών βιωμάτων. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε ορισμένοι αυτό τότε πρέπει να βάλουμε στην συζήτηση και μια ακόμη επιστήμη. Την ψυχιατρική.

Ο επιστήμονας που είπε ότι το γονίδιο καθορίζει τα πάντα φαντάζομαι ότι δεν εννοούσε την πολιτική ιδεολογία και τις πολιτικές επιλογές. Αν εννοούσε αυτό, είπε μια μαλακία. Ασχέτως αν καταδικάζουμε την χυδαιότητα της φίμωσης με βίαιο τρόπο που μπορεί να του επιβληθεί από εξουσιαστικός ή άλλους πολιτικούς μηχανισμούς. Αν ήταν έτσι, εγώ που κατάγομαι από γενιές προγόνων στους οποίους δεν υπήρχε σχεδόν κανένας ομοϊδεάτης μου, μάλλον πρέπει να είμαι υιοθετημένος. Έλα όμως που αν δεις δίπλα δίπλα το πρόσωπό μου με αυτό της μάνας μου θα καταλάβεις αμέσως την ομοιότητα της άμεσης συγγένειας.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Για να κάνω λίγο χιουμοριστική την ατμόσφαιρα, έγραψα πιο πάνω ότι έπρεπε να στηρίξετε τον Καραμανλή και με δικαίωσες σε ένα μόλις σχόλιο. Απλά δεν εννοούσα τον νεότερο.Ο Καραμανλής ο νεότερος και η Νέα Δημοκρατία της εποχής του υποστήριζαν ότι δεν υπάρχουν ιδεολογίες στην σύγχρονη εποχή, ότι οι ιδεολογίες σταμάτησαν να υπάρχουν μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Είναι το γνωστό φιλελεύθερο επιχείρημα του Φουκουγιάμα, το οποίο εκφράζει τον πυρήνα της σκέψης και τον απώτατο στόχο του φιλελευθερισμού από τις απαρχές του. Όμως Γιάννη, όσο υπάρχει ανάγκη πολιτικής ρύθμισης του κοινωνικού βίου, τόσο θα υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προτάσεις, προσεγγίσεις και παρατάξεις. Αυτή είναι μια ανάγκη που υπάρχει από καταβολής πολιτισμού. Κατά την νεωτερική εποχή (μοντέρνα ή μεταμοντέρνα) τα πολιτικά πλαίσια, οι πολιτικές προτάσεις αν το θες, οργανώνονται σε πολιτικά σύνολα ιδεών τα οποία αποκαλούμε ιδεολογίες. Στόχος των ιδεολογιών είναι να εξηγήσουν τους σκοπούς και τα μέσα μιας κοινωνικής δράσης με σκοπό την ανασυγκρότηση ή την υπεράσπιση μια δοσμένης πραγματικότητας. Αυτό υπάρχει και ευτυχώς ή δυστυχώς θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει νεωτερικότητα, τουλάχιστον. Για αυτό υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι ιδεολογίες. Και εγώ με τους συναδέλφους μου θα συνεχίσουμε να τις μελετούμε και να εξάγουμε συμπεράσματα για αυτές. Και θα μπορώ να μιλώ για τον εθνικοσοσιαλισμό (δεν υιοθετώ τον όρο δικαιούμαι " που επιλέγεις γιατί και αυτό καταμαρτυρεί φιλελεύθερο ιδεολογικό υπόβαθρο) τόσο ως επιστήμονας όσο και ως πολιτικό υποκείμενο, ως ακτιβιστής κλπ. Με ενισχυμένη βαρύτητα, μάλιστα.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...


Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ο Νοβάλις μιλούσε για μια υπερκείμενη πανευρωπαϊκή ιδέα και στην ουσία οραματιζόταν μια πολιτικοπολιτισμική ενοποίηση του ευρωπαϊκού χώρου στο όνομα ενός αναγεννημένου χριστιανισμού. Λέω για το γνωστό δοκίμιό του όπου τσακίζει από ρομαντική σκοπιά τον Διαφωτισμό.

Γιατί λοιπόν να θεωρούμε αυτό το αίτημα ότι είναι αποκλειστικά των φιλελεύθερων; Και γιατί η αναφορά στην αρία συνιστώσα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης (που την πίστευαν ή έστω την επικαλούνταν και οι εθνικοσοσιαλιστές του μεσοπολέμου, ανάλογα πώς το βλέπει κανεις) θεωρείται ως βούτυρο στο ψωμί του φιλελευθερισμού; Το καταλαβαίνω αν συντρέχουν άλλα προειδοποιητικά σημεία, όπως απουσία κριτικής στη νεωτερικότητα στον φιλελευθερισμό και στον καπιταλισμό, αντισοσιαλισμός, φετιχιστική λατρεία της "Δύσης μας" χωρίς να βγάζουν τις ΗΠΑ έξω απ' αυτήν, κρυφος ή φανερός φιλονατοϊσμός και άλλα που μαρτυρούν δουλίτσα μυστικών υπηρεσιών με άριο φερετζέ. Αλλά αν αυτά όχι μόνο εκλείπουν, αλλά κατακεραυνώνονται με ειλικρίνεια, τότε γιατί το αίτημα για μια υπερκείμενη αρία ευρωπαϊκότητα, της ανατολικής σλαβικής Ευρώπης συμπεριλαμβανόμενης, παραμένει κάτι που ένας ρομαντικός εθνικιστής πρέπει να το θεωρεί άσχετο, ξένο ή και εχθρικό προς την ιδεολογία του και το κίνημα που ήδη έχει ή που θέλει να χτίσει;

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί και ο Νοβάλις έθετε ως πρότυπο ιστορικής αναδρομής μεσαιωνικά βασίλεια που αποτελούσαν, λίγο ως πολύ, γερμανικές ενώσεις της κεντρικής Ευρώπης (πχ Καρλομάγνος) και όχι κάποια ένωση του παρελθόντος που συμπεριελάμβανε πραγματικά όλη την (τότε) Ευρώπη (πχ Ρώμη). Μπορεί να χρησιμοποιούσε φραστικά σχήματα για να αναπολήσει τις "εποχές που η Ευρώπη ήταν ενωμένη". Όμως όταν έδινε παράδειγμα του τι εννοούσε αποκάλυπτε μια εντελώς γερμανική οπτική επί του θέματος. Ο Καρλομάγνος ήταν το πρώτο σημείο αναφοράς και η Καθολική Εκκλησία το δεύτερο. Είναι εντελώς (νότιο) γερμανική η αντίληψη αυτή περί Ευρώπης.

Η γερμανική οπτική του φαίνεται όμως και στο άλλο βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο "Σκέψεις" από τις εκδόσεις Στιγμή. Εκεί ο γερμανοκεντρισμός και η αντιδημοκρατική πολιτειακή αναζήτηση σε (διανοητικό επίπεδο) μεγαλώνουν παράλληλα. Δεν αρκεί να μένουμε σε ένα σημείο ή βιβλίο για να κατανοήσουμε καλύτερα έναν συγγραφέα. Χρειάζεται εποπτεία της συνολικής διανοητικής του εργασίας.

Όμως, το σημαντικότερο δεν είναι η παρακολούθηση της σκλήρυνσης ή της εθνικοποίησης της πολιτικής στάσης του Νοβαλις. Το σημαντικότερο είναι να καταλάβουμε ότι προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η ιδεολογία του ρομαντικού αντιδιαφωτισμού πέρασε ένας αιώνας. Από τα τέλη του 18 ου μέχρι τα τέλη του 19ου. Όλη αυτή η παραγωγή πολιτικής σκέψης τότε άρχισε να ενοποιείται σε ένα ενιαίο, τρόπον τινά, πολιτικό δόγμα. Κατά την διάρκεια αυτού του αιώνα ασφαλώς επηρέαζε τις ιστορικές συνθήκες, όντας υπό συνεχή επεξεργασία και διαμόρφωση, αλλά όχι με την τελική (ας την πούμε έτσι) μορφή που πήρε στον ύστερο 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ου.

Για παράδειγμα ένας Γερμανός χιτλερικός εθνικοσοσιαλιστής που θα είναι διαβασμένος μπορεί να επικαλεστεί τον Νοβάλις στο θέμα της ενωμένης Ευρώπης (εξωτερική πολιτική, γεωπολιτική, κλπ) αλλά θα πρέπει να επικαλεστεί και τον Καρλάιλ στο θέμα των ιδεολογικών απαρχών της χαρισματικής ηγεσίας. Χίτλερ χωρίς χαρισματική ηγεσία δεν γίνεται. Υπήρχε όμως ξεκαθαρισμένη αυτή η ιδέα όσο έζησε ο Νοβάλις; Σπέρματα αυτής της ιδέας υπήρχαν. Δεν υπήρχε όμως η ξεκάθαρη διατύπωση. Αυτή την έκανε αρχικά ο Καρλάιλ. Και μάλιστα γύρω στα πενήντα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο του Νοβάλις.

Συνεπώς όταν επικαλούμαστε την πολιτική θεωρία του αντιδιαφωτιστικού Ρομαντισμού για να ερμηνεύσουμε μια στάση ενός πολιτικού κινήματος καλό είναι να έχουμε υπόψη την διαχρονικότητα. Ο Ρομαντισμός είναι ένα διανοητικό κίνημα που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και συνεχίστηκε για πολύ. Στην αρχή οι εκπρόσωποί του είναι εύλογο ότι είχαν άλλη (ας το πούμε ) ένταση αντιδιαφωτισμού σε σχέση με την συνέχεια. Ο Χέρντερ όταν έγραψε για το οργανικό έθνος και διαμόρφωσε τις βάσεις του εθνικισμού ως θεμελιώδους ιδέας μεταγενέστερων ιδεολογιών (και όχι ο Χέγκελ, όπως γράφει ο Γιάννης) έγραψε στην εποχή της κυριαρχίας του Διαφωτισμού. Είναι αναμενόμενο να είχε και αυτός τέτοιες επιρροές στην σκέψη του. Σε κάποια σημεία έχει ξεκάθαρα διαφωτιστικές κλασικές πολιτικές ιδέες. Δεν γινόταν να κάνει και αλλιώς. Δεν υπήρχε χώρος και περιθώριο να σκεφτεί και να υποστηρίξει τον αντιδιαφωτισμό με ένταση. Θα τον θεωρούσαν γραφικό. Αλλά μέσα σε αυτό το κλίμα έκανε μια μεγάλη αρχή. Άνοιξε το πρώτο ρήγμα. Έθεσε τις βάσεις για αυτό που ακολούθησε. Δεν γινόταν να έχει ο ίδιος την δογματική καθαρότητα που είχαν οι μεταγενέστεροι ρομαντικοί. Αυτός δεν είχε που να ακουμπήσει. Έναν Χάμαν είχε και εκείνος λογιζόταν δεύτερης κλάσης. Ο Νοβάλις, ο Σλέγκελ,ο Φίχτε ήταν ένα βήμα παρακάτω. Έγραψαν είκοσι τριάντα χρόνια αργότερα. Σαφώς έκαναν τα πράγματα πιο σαφή και χρησιμοποίησαν ιδέες του Χέρντερ και του Μπερκ ως σημαία του κινήματος που γεννιόταν. Αλλά ο Χέρντερ δεν είχε βιώσει ούτε συμμετάσχει σε κανένα τέτοιο κίνημα. Ακόμη περισσότερο ο Μπερκ.

Το ίδιο και στην συνέχεια. Ο Καρλάιλ, ο Ρασκιν είχαν στην διάθεσή τους όλους τους προηγούμενους ρομαντικούς. Ο Μπαρρές είχε και τον Καρλάιλ με τον Ρασκιν, και κυρίως την επιρροή που είχαν διαμορφώσει όλοι οι προηγούμενοι.

Ο Νοβάλις, λοιπόν, έγραψε στην αρχή της όλης αυτής κατάστασης. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τώρα στο καθαρό μέρος της πρότασης που θέτεις. Όχι δεν πρέπει να το θεωρεί άσχετο. Μπορεί και πρέπει να το θεωρεί δικό του επιχείρημα όταν έχει εξασφαλιστεί η κύρια προϋπόθεση. Η υπερκείμενη ευρωπαϊκότητα να αποτελέσει ένα πολιτιστικό (ή έστω και ανθρωπολογικό εφόσον το θέλουν ορισμένοι) σημείο αναφοράς για την ενότητα και την αλληλεγγύη των εθνών της. Όχι επιταγή πολιτικής ένωσης σε ένα κράτος, το οποίο μάλιστα θα στοχεύει στην διαμόρφωση ενός καλουπιού που θα πρέπει να το φορέσουν όλα τα έθνη της. Τότε περνάμε σε μια εκδοχή παγκοσμιοποίησης. Σβήνεται ή ελαττώνεται η σημασία του έθνους και κάπου εκεί παύουμε να μιλάμε για Ρομαντισμό και εθνικισμό.

Επί του πρακτέου θα θέλαμε μια ρομαντικά εθνικιστική απόπειρα που να θυμίζει Ιερά Συμμαχία (αλλά χωρίς έμφαση στην αριστοκρατία, όπως η παλαιά, αλλά στον εθνικιστικό αντιδιαφωτισμό). Θα θέλαμε μια ευρωπαϊκή κοινότητα ελεύθερων πολιτιστικών και ενισχυμένων εμπορικών ανταλλαγών, συναλλαγών κλπ. Ενδεχομένως μια ευρωπαϊκή στρατιωτική συμμαχία (αλλά τότε θα εισέλθει στη συζήτηση το ερώτημα εναντίον ποιου αντιπάλου θα στραφεί και θα προκύψει το ζήτημα αν όποιοι οι Ιάπωνες, οι Κινέζοι, οι Αμερικανοί ή άλλοι παραδοσιοκρατες δεν είναι και αυτοί ιδεολογικοί μας συναγωνιστές). Προς Θεού όμως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να μιλάμε για Ευρωπαϊκή Ένωση ή για ενιαίο κράτος. Όποιος το κάνει αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει την σχέση του με τον εθνικισμό.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Ανδρέας Σκαμανδρώνυμος είπε...

Μερικά πανιά δεν μπορεί να τα πάρει ο άνεμος. Μνήμη κρίσης των Ιμίων. Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. 2024!! Πάντοτε παρόντες!!

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Να υπενθυμίσω σε όσους πιστεύουν ότι το γονίδιο καθορίζει τα πάντα ότι η θεωρία τους είναι προβληματική και για την περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ. Ο πατέρας του Χίτλερ ήταν φιλελεύθερος και υποστηρικτής των αστικών ιδεών. Ο Χίτλερ βρισκόταν σε ρήξη μαζί του. Θα μου πείτε ότι έμοιασε στην μητέρα του. Ή, ξέχασα, ότι είναι θεός και δεν τον επηρεάζουν οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης.
Ελάτε όμως που έχουμε κάτι αντίστοιχο και πιο ακραίο στην περίπτωση του Μουσολίνι. Ο πατέρας του γνωρίζουμε όλοι ποια ιδεολογία υιοθέτησε. Ο ίδιος ο Μουσολίνι γνωρίζουμε από που ξεκίνησε. Τι συνέβη στην πορεία; Επικράτησαν τα καλά γονίδια και τον έφεραν στο φασισμό από τον κομμουνισμό; Τότε γιατί έγινε αυτός ιδρυτής του κινήματος και όχι κάποιος άλλος που είχε εξολοκλήρου "υγιή αντικομμουνιστικά γονίδια". Τι συζητάμε γαμώ την τρέλα μου!!

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μαμουτε μας κουρασατε εδω περα με τις αμπελοφιλοσοφιες σας. αυτη τη στιγμη η λευκή αρια φυλη αποτελει το 5% του παγκοσμιου πληθυσμου! και εσεις συνεχιζετε να μιλατε για εθνικα κρατη οπως οι Διαφωτιστες; δηλαδη λευκοι του ουκρανικου κρατους να σκοτωνονται με λευκους του ρωσικου οταν ανηκουν στην ιδια Αρια ομοεθνια διαφεροντας υποφυλετικα και μονο (π.χ. βαλτικοι, νορδικοι κ.λ.π.) οι σκοτωμενοι; αλλα σας ενοχλει μια ΕΝΩΜΕΝΗ φυλετικα Αρια αυτοκρατορια; αυτο και αν βολευει σημερα τους παγκοσμιοποιητες και την αντιλευκη ατζεντα τους! συνεχιστε τα αυτογκολ εδω στη ΦΛΕΦΑΛΟ. ο Λεμουριος εδωσε τα φωτα του σε σχολια που δημοσιευσατε και σε εκεινα που αποκρυψατε σαν εκεινα με την τσαμπουνα και τον ηθοποιο απο Σκωτια που ειπα και τα ναζιστικα εγχειριδια που εστειλα για το ποιοι θεωρουνται Αριοι και οποιος καταλαβε καταλαβε Μαμουτε...

-Λεμουριος τρολιστας

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Συνήθως, από την προϊστορία κιόλας, πολεμούν λαοί και εθνότητες που συνορεύουν (αν και οι Ουκρανοί δεν είναι έθνος). Εσύ το βλέπεις εύλογο για παράδειγμα να πολεμούν κάποιοι που ζουν στην Ισλανδία εναντίον των Βιετναμέζων. Έχουν πολλά να χωρίσουν. Γιατί να μην πολεμήσουν, έτσι;

Στην αρχαιότητα επίσης, όταν πολεμούσαν ομόφυλοι εναντίον ομοφύλων, ήταν η κομμουνιστική παγκοσμιοποίηση που το είχε σχεδιάσει. Σωστά;

Το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζει η λέσχη μας στον εθνικιστικό χώρο και τι ρόλο έπαιξε διαχρονικά η γενιά των εθνικιστών του Πολυτεχνείου.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

για τον αναγνωστη που ειπε για το γονιδιο αναφεροντας τον Μουσολινι, επειδη ειστε σκραπες στη φυλετικη ανθρωπολογια, οταν λεμε οτι το γονιδιο καθοριζει μεχρι και τις πολιτικες επιλογες καποιου, δεν εννουμε νεωτεριστικους απο τον Διαφωτισμο ορους σαν αυτους που αναφερθηκαν. λογικο ο Μουσολινι να επιλεξει κομμουνισμο και φασισμο γιατι ειναι το ιδιο πραγμα = αυταρχικος κρατισμος και αντιφυλετισμος! μην ξεχναμε ποτε τη δηλωση του Μουσολινι που ειπε οτι η φυλη ειναι συναισθημα! ενας συγχρονος αντιφα και αντιρατσιστης ηταν και αυτος στην εποχη του.

να δωσω και αλλο παραδειγμα μπας και συνεννοηθουμε: δηλαδη η Κου Κλουξ Κλαν στην αμερικη που μιλουσε για αποδοχη παρα μονο Λευκων χωρις διακριση εθνικοτητων (αγγλων, γερμανων κ.λ.π.) κατα τα Διαφωτιστικα προτυπα που τις διακρινουν αντιφυλετικα και παλι, δεν ηταν φυλετικη οργανωση επειδη οι αμερικανοι εκει περα ηταν φιλελευθεροι καπιταλιστες και ποτε σοσιαλιστες; καμια σχεση δεν εχει το οικονομικο μοντελο με τη φυλη, γιατι τα γονιδια καθοριζουν τη φυλη και οχι τα χρηματηστηρια! δηλαδη το αμερικανικο κρατος μεχρι το 1960 πριν παρει επειτα εκει περα την εξουσια η ακρα αριστερα, δεν ηταν φυλετικο οταν διαχωριζε νεγρους και λευκους μεχρι και στις τουαλετες, επειδη ηταν φιλελευθερο και καπιταλιστικο; συνεχιστε να μας διασκεδαζετε με αυτα που λετε...

-Λεμουριος τρολιστας

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Τώρα που γράφεις χωρίς να τρολάρεις είσαι σκέτη απόλαυση, τρελό αγόρι. Ευχαριστούμε όλοι για τη διασκέδαση που προσφέρεις. Ειδικά αυτή η μεγαλειώδης σύνθεση λόγου που ακολουθεί...

"δηλαδη η Κου Κλουξ Κλαν στην αμερικη που μιλουσε για αποδοχη παρα μονο Λευκων χωρις διακριση εθνικοτητων (αγγλων, γερμανων κ.λ.π.) κατα τα Διαφωτιστικα προτυπα που τις διακρινουν αντιφυλετικα και παλι, δεν ηταν φυλετικη οργανωση επειδη οι αμερικανοι εκει περα ηταν φιλελευθεροι καπιταλιστες και ποτε σοσιαλιστες; καμια σχεση δεν εχει το οικονομικο μοντελο με τη φυλη, γιατι τα γονιδια καθοριζουν τη φυλη και οχι τα χρηματηστηρια!!

... είναι αρκετή για να σβήσει όλα όσα έχεις γράψει. Είσαι μοναδικός, θεός, Άβαταρ, ανυπέρβλητος. Άσε τους φυλετισμούς και την πολιτική, γίγαντα. Εσύ πρέπει να έχεις κοινό γονίδιο με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Εκεί πρέπει να στραφείς.

Να ο πολιτικός σου πρόδρομος!Αυτός στο σύνδεσμο που ακολουθεί.https://youtu.be/8fK8VAZuBvA?si=MuSuBXVbfJrsdEfi

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Earendil είπε...

"...σημείωσε ότι αυτή η μεθοδική καλλιέργεια της ματαιότητας κάθε αγωνιστικής προοπτικής επηρέασε και το δόγμα του ελληνικού στρατού. Μπορεί όχι ανεπίσημα αλλά σε επίπεδο βάσης οι εκσυγχρονιστές, μέσα από τα πλέον επίσημα υπουργικά χείλη, διαμόρφωσαν στο στράτευμα την αντίληψη ότι οι στρατιωτικοί, οι στρατεύσιμοι και οι έφεδροι δεν θα χρειαστεί ποτέ να πολεμήσουν πάνω από μερικές μέρες γιατί θα επέμβουν άμεσα οι ΗΠΑ και η ΕΕ ώστε να δώσουν τέλος στην όποια διένεξη". Συμπληρώνω πως σε πρόσφατη θεατρική παράσταση, η ηγεσία του στρατεύματος έβλεπε να διακωμωδείται μπροστά της η ακρίτισσα Κυρά της Ρω, κι αντί να σηκωθεί να φύγει πήγε κι έβγαζε φωτογραφίες στο τέλος. Για να μη μιλήσουμε για τα αρκετά νέα στελέχη με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου και τους στρατόκαβλους δίχως ίχνος αγνής φιλοπατρίας και εθνισμού (φυσικά υπάρχουν ουκ ολίγα στελέχη που είναι πατριώτες, ίσως και ασυνείδητα εθνικιστές).

Σε κάθε περίπτωση:
Αθανασία στους ήρωες!!!

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ναι; Σε ποια παράσταση ήταν τα ένστολα ρεντίκολα;

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Admin, από ότι κατάλαβα ο Earendil μιλάει για την παράσταση «Η Κυρά της Ρω». Όντως πήγαν 2.000 αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Σύμφωνα με δημοσίευμα δίνεται έμφαση στην «ερωτική ζωή» της Δέσποινας Αχλαδιώτου όπως και η προώθηση «διεθνιστικών μηνυμάτων».

Έψαξα τον σκηνοθέτη και διάβασα, τρεις/τέσσερις σειρές, του βιογραφικού του. Μου φάνηκε κλασσική περίπτωση καλλιτέχνη όπου έγινε (τον έκαναν) διάσημο, επειδή είχε όλο το πακέτο για να προωθήσει μία, πολύ, συγκεκριμένη διαλεκτική. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί που δεν είχαν την τύχη (στην πραγματικότητα ατυχία) να γνωρίσουν βραβευμένους ηθοποιούς ή σκηνοθέτες είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι όλα είναι απολύτως κατευθυνόμενα από μία παγκόσμια, λίμπεραλ, καλλιτεχνική μαφία. Δίνεις συγκεκριμένα πράγματα και καταλήγεις να παίρνεις πολύ συγκεκριμένα “δώρα”.

Εάν μάθαινε κάποιος τα ποσά που δίνονται από Ελληνικά “ευαγή” ιδρύματα, αλλά και από την Ε.Ε, για να δημιουργηθεί (και προωθηθεί) μία πολύ συγκεκριμένη “τέχνη” στα θέατρα και στις τηλεοράσεις μας, θα έχανε τα μαλλιά του.

Και κάτι τελευταίο. Όσοι είναι στον στρατό πρέπει να καταλάβουν το εξής. Το ότι επιλέχθηκε αυτή η παράσταση για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έγινε μόνον επειδή θέλει το ελληνικό εκσυγχρονιστικό κράτος να δείξει ποια διαλεκτική θέλει να προωθήσει αλλά υπάρχει και ένας ακόμη λόγος, εσωτερικός (ακόμη κι εάν δεν μπορούν να τον καταλάβουν ούτε οι ίδιοι που διοργανώνουν αυτές τις “βεγγέρες”).

Όταν παίρνεις ένα σχετικά νεαρό άτομο, το πηγαίνεις (υποχρεωτικά) σε μία παράσταση, όπου γελοιοποιείται ένα ελληνικό σύμβολο αντίστασης, και αυτός είναι αναγκασμένος να κάτσει παθητικά στην θέση του μέχρι να τελειώσει για να πάει σπίτι του, του μαθαίνεις να γίνεται απαθής. Είναι μία κανονικότατη μορφή ψυχολογικού πολέμου (psychological operation) εναντίον του ελληνικού στρατού.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Eärendil είπε...

https://www.newsbreak.gr/ellada/544831/apaitoyntai-exigiseis-kai-syggnomi-to-geetha-diasyrei-tin-kyra-poy-ypsone-tin-elliniki-simaia-stin-ro/

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ασε ΦΛΕΦΑΛΟ με τετοιες υπεκφυγες δεν ξεφευγετε απο το δημοσιο ρεζιλικι σας. σας απεδειξα πως σε μια καπιταλιστικη και φιλελευθερη χωρα σαν της αμερικης μεχρι το 1960 ηταν ΦΥΛΕΤΙΚΗ, ενω η δικη σας φασιστικη που μας μιλατε και για Μουσολινι, ηταν καργα αντιρατσιστικη σε σημειο που θα ζηλευαν και οι πιο φανατικοι αντιφα του Σορος:

Το 1932 ο Εβραίος δημοσιογράφος και βιογράφος Εμίλ Λούντβιχ (πραγματικό όνομα Emil Cohn) επισκέφθηκε τον Ντούτσε για μερικές μέρες με σκοπό να του πάρει μια σειρά από συνεντεύξεις για όλα τα θέματα ώστε μετέπειτα να παρουσιαστούν στο κοινό υπό τη μορφή βιβλίου, όπως και έγινε τελικώς ένα χρόνο μετά. Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει πάρει επίσης συνεντεύξεις από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ιωσήφ Στάλιν.
Οι συνομιλίες μεταξύ του Εβραίου συγγραφέα και του Μπενίτο Μουσολίνι, έγιναν στο Palazzo di Venezia στη Ρώμη, από τις 23ης Μαρτίου μέχρι τις 4ης Απριλίου του 1932. Οι καθημερινές αυτές συζητήσεις γίνονταν στα ιταλικά και καταγράφοντας από τον Εμίλ στα γερμανικά. Το γερμανικό χειρόγραφο πέρναγε μετά στα χέρια του Μουσολίνι ο οποίος το έλεγχε για τυχόν λάθη στις απαντήσεις του. Το βιβλίο του Εμίλ Λούντβιχ, «Συζητήσεις με τον Μουσολίνι», εκδόθηκε με τις ευλογίες των Εβραίων και την υπογραφή του Μουσολίνι στο τέλος του έτους, λίγους μήνες πριν ο διεθνής εβραϊσμός κηρύξει τον πόλεμο στην Γερμανία. Ακολουθεί ένα κατατοπιστικό απόσπασμα για τις απόψεις του Ντούτσε περί φυλής, έθνους, κράτους και αντισημιτισμού.
Μουσολίνι: «Αποκλείετε το γεγονός, κάποιος δημοκρατικός να είναι το ίδιο εθνικιστής με ένα μοναρχικό και ίσως ακόμα περισσότερο; Έχω την εντύπωση ότι παραδείγματα υπάρχουν».
Εμίλ: «Αν λοιπόν», είπα, «ο εθνικισμός είναι ανεξάρτητος τόσο από τα θεσμοθετημένα σχήματα, όσο και από τα ταξικά ζητήματα, τότε πιθανότατα οφείλει να προσανατολιστεί προς τη κατεύθυνση της φυλής. Εσείς πραγματικά πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη καθαρές φυλές, όπως κάποιοι μελετητές ισχυρίζονται; Ότι στη πραγματικότητα η ενότητα της φυλής εγγυάται περισσότερο σταθερά τις εθνικές δυνάμεις; Και δεν διατρέχετε τον κίνδυνο να δημοσιεύσουν οι απολογητές του Φασισμού, για το καθηγητή ‘Χ’ σαν παράδειγμα, τις ίδιες ανοησίες πάνω στη λατινική φυλή όπως οι Βόρειοι κάνουν πάνω στη «ξανθή ευγενή φυλή», κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση των φιλοπόλεμων διαθέσεων;».
O Mussolini ζωήρεψε, γιατί στο επιχείρημα αυτό αισθάνεται, ότι ίσως, μέσα από τις υπερβολές κάποιων φασιστών, οι θέσεις του έχουν παρανοηθεί. Ήδη από πριν μου είχε εκθέσει την άποψή του, μέσα σε όρια σαφώς διαχωρισμένα.
-«Φυσικά δεν υπάρχουν πλέον καθαρές φυλές, ούτε ακόμα και η εβραϊκή. Αλλά ακριβώς μέσα από επιτυχημένες προσμίξεις συχνά μέσα στο Έθνος αναβλύζει δύναμη και ομορφιά. Ράτσα! πρόκειται για συναίσθημα όχι για μια πραγματικότητα. Το 95% είναι αίσθημα. Δεν μπορώ να πιστέψω ποτέ ότι είναι δυνατό να αποδειχθεί βιολογικά, αν μια φυλή είναι πολύ ή λίγο καθαρή.

ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ Η ΦΛΕΦΑΛΟ!!!

-Λεμουριος τρολιστας

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είναι σαφές ότι κάποιο παλαιότερο σύμπλεγμα που σχετίζεται με τον εξευτελισμό σε επηρεάζει σημαντικά. Είναι σαν τους παλιούς ομοφυλόφιλους που προσπαθούσαν να πείσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους ότι όλοι οι υπόλοιποι άντρες ήταν και αυτοί τοιούτοι. Έτσι και κάποιος που μπορεί να έχει εξευτελιστεί δημοσίως κάποτε στο παρελθόν, έχει φραστικές εμμονές με τα "δημόσια ρεζιλίκια". Προβολές της εσωτερικής του βιωματικότητας είναι.

Στα των σπαραγμών που εκφράζεις υπό την μορφή θολών επιχειρημάτων δεν θα διαφωνήσουμε, παραδόξως. Μπορείς να μας αποκαλείς νεοφασίστες, εθνικοσοσιαλιστές, όπως θες. Ρατσιστές δεν θέλουμε να μας αποκαλείς και βλέπουμε ότι σε αυτό είμαστε σύμφωνοι.

Για το κράτος των ΗΠΑ που υποστηρίζεις καλό είναι να θυμηθούμε ότι η ιδρυτική του διακήρυξη αποτελεί ιστορικό γεγονός το οποίο θεωρείται επίτευγμα του φιλελεύθερου Διαφωτισμού. Το κράτος των ΗΠΑ είναι ασφαλώς ρατσιστικό αλλά καθόλου φυλετιστικό. Μια πολυφυλετική Βαβέλ ήταν πάντα το κρατικό μπουρδέλο σας. Η ΚΚΚ δε, ψήφιζε μέχρι την δεκαετία του 1980 μονοκούκι δημοκρατικούς και όχι Ρεπουμπλικάνους, για λόγους που έχουν να κάνουν με την ιστορία του αμερικανικού εμφυλίου. Τέλος ο Μουσολίνι είπε σε γενικές γραμμές σωστά τα πράγματα στη συνέντευξη.

Σε τελική ανάλυση είμαστε όσο αντιρατσιστές και ταυτόχρονα όσο εθνικιστές ήταν ο Φίχτε, ο Δραγούμης, ο Ράσκιν, ο Μύλλερ, ο Στράσερ και όλοι οι λοιποί πολλάκις αναφερθέντες. Τώρα το κατάλαβες; Εμείς είμαστε εθνικιστές και σοσιαλιστές ρομαντικοί αντιδιαφωτιστές. Εσείς είστε Μακαρθικοι, κοκκινοπροβίτες. Σε καμία περίπτωση εθνικοσοσιαλιστές, ούτε καν χιτλερικοί.

Απλά είναι τα πράγματα.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σκηνές από το εργαστήριο κατά την διάρκεια μελέτης του κβαντικού γονιδίου και του κβαντικού ιντετερμινισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=6RqxPaUASSE

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
 Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Δεν υπάρχει ίχνος ρεαλισμού στην πολιτική πρόταση σου Σταμάτη. Μόνο μια Τρίτη Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία (δεν εννοώ φυσικά θρησκευτική) υπό την κραταιά πρωτοπορία των Σλάβων και της Ρωσίας (ως έκτης Αρίας Φυλής) μετά την πτώση των Τευτόνων κατά τον ΒΠΠ μπορεί να αναχαιτίσει τον Ατλαντικό Δυνάστη και τους σιδηρούς βραχίονες του, ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ και να αποδώσει στην Ευρώπη την Ελευθερία της. Αλλά ως υπερκείμενη αξία αναφοράς, αυτή η Ευρώπη στον λυσσαλέο αγώνα της απαιτεί Ένα Ιστορικό Σύμβολο. Το Σύμβολο διαφέρει από την Αξία διότι είναι Απλό και καρφώνεται απ' ευθείας στην ψυχή και την καρδιά των μαζών που πρέπει να πολεμήσουν και όχι στην σκέψη τους όπως η Ιδεολογία και η Αξία. Το Σύμβολο είναι Αξία που βιώνεται, γι' αυτό οφείλει να είναι Ιστορικό Πρόσωπο. Για μένα είναι ο Φύρερ. Δεν σας αρέσει; Βρείτε κάποιον αξιότερο, αλλά βρείτε. Τον Χέρντερ, τον Νοβάλις, τον Σλέγκελ ή τον Μπέρκ, βάλτε τους στον ιστορικό ζυγό και καλέστε τους Ευρωπαίους. "Για ποιον πρέπει να πολεμήσουμε;" Αυτό είναι το ερώτημα. Διαφορετικά θα αναλισκόμαστε σε ονειρωκτικές ιδεολογικές σκιαμαχίες μέχρι το τέλος του βίου μας. Βρείτε Σύμβολο!

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

(μερος 1 απο 2)
Δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να τοποθετηθώ για τα όσα γράφονται εδώ ένθεν και κείθεν αλλά η παιδιαρώδης ειρωνεία για την περι γονιδίων θεωρία που καθορίζει τα πάντα, προτάσσοντας ως παράδειγμα τον..."Ντούτσε που ξεκίνησε ως αναρχικός και κατέληξε φασίστας", η οποία με ένα γελοίο άλμα λογικής τείνει να σχηματοποιηθεί στην φόρμουλα "φασισμός και κομμουνισμός ειναι το ίδιο:αυταρχισμός και αντιφυλετισμός" (ορά νεοδημοκρατική θεωρία των δύο άκρων στην σεφερλίδικη ανάγνωση της), για να καταλήξει στην αντίστροφή της ρήσης ¨ο αντιφασίστας του παρόντος ειναι ο φασίστας του παρελθόντος" (παρένθεση: προτείνω και σκανδαλιστικό τίτλο για το θεώρημα - ο Ντούτσε του Σρέντιγκερ) είναι ικανή να βγάλει τον οποιονδηποτε σοβαρό άνθρωπο με δείκτη νοημοσύνης στα όρια του διψηφίου να βγεί από τα ρούχα του.

Γιατί έιναι προφανές οτι ο τυπάκος που τα έγραψε αυτά τείνει να αγνοεί πως ο "αναρχισμός" του Μουσολίνι δεν ήταν ο αναρχισμός των 62 φύλων και της ερωτικώς στερημένης-σεξουαλικώς ξεχειλωμένης χειραφετημένης μουρλοκακομοίρας αλλα ο ανδροπρεπής αναρχισμός του συνδικαλισμού και της αυτόματης δράσης που δίνει λύσεις επιτόπου στα αναδειχθέντα πρόβλημα. Μια ψυχοδομή που στον βαθύ της πυρήνα έχει την προτίμηση στις γρήγορες αντιδράσεις παρά στην μακρόσυρτο και βαθύ στοχασμό προς αναζήτησης της βέλτιστης και πιο "ορθής" λύσης. Η γρήγορη απόφαση -εστω η αδέξια και λανθασμένη- ειναι μακράν προτιμότερη απο την κωλυσιεργία μιας και η πρώτη δημιουργεί ορμή και δυναμική. Αυτό ξεχώρισε την εποχή του Ντούτσε από την εποχή του Νοβαλις και για να το πω και σε γλώσσα πιάτσας: Την εποχή των ρομαντικών ποιητών σε έπαιρνε να το κωλοβαρέσεις για 2-3 μέρες, να συζητήσεις με πέντε φίλους σου τα σύν-πλήν μιας θέσης, να ρίξεις τα βράδια ενα πούτσο στην ερωμένη σου (ή έστω να τραβήξεις καμια μαλακία σκεπτόμενος την)και το πρωί φρέσκος να πάρεις την απόφαση. Στην εποχή του Ντούτσε ο χρόνος κατέβηκε στο 24ωρο. Για αυτό ο Ντούτσε έγραψε και έπραξε έτσι και ο Νόβαλις αλλιώς.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το αν θα έμπαινε στον κόπο ή όχι να σχολιάσει θα μπορούσε να το γράψει ένας επώνυμος σχολιαστής. Όχι εσύ. Εσύ, ως ανώνυμος, είτε σχολιάσεις είτε δεν σχολιάσεις, ξέρεις που είσαι γραμμένος...

Τώρα για το αν βγαίνεις απ'τα ρούχα σου, εντάξει μπορεί να αποτελεί συχνή και γενικευμένη συνήθεια της ζωής σου, πέρα απ'το συμβολικό επίπεδο. Δεν μας πέφτει λόγος για αυτό.

Στο παράδειγμα του Μουσολίνι δεν ξέρουμε τι εννοεί ακριβώς ο σχολιαστής. Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι η ανόητη ανωμαλία και η αδυναμία κατανόησης των βασικών εκ μέρους σου. Η ανικανότητα να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμία αυτόματη δράση που να συνδέεται με το γονίδιο, έτσι όπως εσύ την εννοείς. Ένας άνθρωπος με καλή γονιδιακή προδιαγραφή (ας το εκφράσουμε έτσι) μπορεί να βρεθεί και ανάμεσα στα ξεχειλωμένα κινήματα της μουρλοκακομοίρας γιατί χίλιοι δύο λόγοι άσχετοι με το γονίδιο τον έσπρωξαν εκεί (πχ οικογενειακή ιδεολογική παράδοση, μη ολοκληρωμένη επαφή με όλο το φάσμα της πολιτικής θεωρίας και των ιδεολογιών κλπ). Ακόμη και σε αυτά τα κινήματα ο καλής πάστας άνθρωπος θα επιχειρήσει να δράσει ως καλής πάστας άνθρωπος. Θα απογοητευτεί και θα αποχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά δεν ξέρουμε αν θα έρθει σίγουρα σε εμάς. Επίσης, οι τόσοι κακής πάστας και γονιδίου άνθρωποι που έχει μαζέψει τόσα χρόνια ο χώρος μας, με παράδειγμα εσένα απ'ότι δείχνουν τα σχόλια, αποκαλύπτει ότι μάλλον υπάρχουν πολλά να. μεσολαβούν ανάμεσα στο γονίδιο και στην πολιτική επιλογή.

Τώρα για τις ψυδοδομές της γρήγορης δράσης και τα ρέστα, εκφράζεις προσωπικές προτιμήσεις. Σου αρέσουν. Τις θεωρείς προτιμότερες, όπως γράφεις. Εντάξει, το ερώτημα είναι και ποιος σε ρώτησε στην τελική. Ένας ανώνυμος που γράφει την γνώμη του είσαι. Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να καταστεί κανόνας γενικής αποδοχής η αυθαίρετη γνώμη ενός τυχαίου.

Πάντως αν το δούμε εμπειρικά το θέμα εμείς πέρα από την αγάπη στην μακρόσυρτη αναζήτηση, αποδεικνύουμε ότι στην πράξη παίρνουμε αποφάσεις που φέρνουμε σε πέρας. Εμείς αυτοί είμαστε και καταφέραμε να την κάνουμε την απότιση τιμής για τα Ίμια. Όπως κάθε χρόνο. Σε ανοιχτό χώρο. Άλλοι μπορεί να είναι περισσότεροι αλλά τα αποτελέσματα μιλούν. Φέτος ολοκληρώσαμε μόνο εμείς δράση για την κρίση των Ιμίων.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

ΥΓ. Στη Αθήνα εννοούμε

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΕΟΝ κ Ιαχή κάνανε επίσης πετυχημένες δράσεις,μην τα ακυρώνουμε όλα.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Α ναι; Δεν το είδαμε. Εννοείται μπράβο και στις δύο ομάδες.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

(Μερος 2 απο 2)
Το γεγονός οτι δεν μπορείτε να καταλάβετε οτι στην περίπτωση του Μουσολίνι η θεωρία του γονίδιου επιβεβαιώνεται πανηγυρικά, διοτί καταφανώς τα στοιχεία που τον γοήτευσαν στον αναρχισμό ήταν και τα ίδια που τον ώθησαν, στοχαζόμενος των αντιφάσεων και παραδόξων της εποχής να εμπνεύσει τον φασισμό. Το γονίδιο δεν καθόριζει σε ποιο ιδεολογικό στρατόπεδο είσαι, αλλά τι ρόλο βαράς σε αυτό. Να το πω και με γλαφυρό παράδειγμα με την αντιπαραβολή μιας προσωπικότητας του "χώρου" και μιας γενικής φιγούρας που αντιπροσωπεύει τον μέσο έλληνα ακροδεξιο: Εθνικιστής ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, αλλά εθνικιστής και ο μέσος κάτοικος Νίκαιας και Κορυδαλλού που βιώνει τον εθνικισμό μεταξύ τοπικής οργανώσεως της ΧΑ (καταχρηστικά η ΧΑ- στην θέση της μπορει να βάλει κάποιος οποιοδήποτε κόμμα) το απόγεμα καιτα σπάει στον Καρρά τα βράδια. Και ανάμεσα σε ενα πρόσωπο που έγινε παράδειγμα, μύθος και σύμβολο γιατι άφησε μια παρακαταθήκη βίας αλλα και μια πολιτισμική παρακαταθήκη (ορά το Μυστικό του Κοχυλιού που αν δεν ήταν σταμπαρισμένος ο συγγραφέας θα είχε άλλη κατάληξη στην αποτίμηση του απο το ευρύτερο κοινό και όχι μόνο). Στον ένα φαίνεται έκδηλα η αρρενωπή αρβανίτικη και μαχητική του προέλευση και ορμή και στον άλλο η κακομοιρίστικη, εκδηλά φεμινιστική και φραγκολεβαντίνικη σκουριά του προσφυγικού του αίματος.

Η θεωρία του γονιδίου εν προκειμένω επεξηγεί εν πολλοίς και την κατάντια του χώρου. Και αν ένας κύκλος φοιτητών που πάνε να πατήσουν τα 60 και οι αναγνώστες του δεν το καταλαβαίνουν αυτό δεν πειράζει. Υπάρχει πληθώρα αναφορών και σοβαρών κοινωνικών επιστημόνων να τους δικαιώσουν. Εγώ προτιμώ όμως να συνδιαλλαγώ με μια εμπνευσμένη ιερόδουλη που οι τοποθετήσεις της πάνω στην φυλετική ψυχολογία είναι ικανές να κάνουν διαφόρους αυτόκλητους φωστήρες της φυλετικής αναδίφησης να αποσυρθούν παραδεχόμενοι οτι ειναι ένα ματσο αυτιστικοί μασκαράδες. Διοτι εκείνη θα διαβάσει Φίχτε και θα καταλαβει 10, ενω ο εκάστοτε κοινωνικος επιστήμονας θα την ειρωνευτεί οτι δεν κατάλαβε τίποτε ενω εκείνος μπέρδεψε τον Φίχτε με τον...Φούχτε αρα πάμε στο οτι κατάλαβε πράγματα στο όριο του μειον άπειρου.

Και για να να κλείσω: Μεταξυ εμπνευσμένης ιερόδουλης και κοινωνικού επιστήμονα θα διαλέξω αναφανδόν την πρώτη. Γιατι στο επίδικο, δηλαδή στο ερώτημα "είσαι για ένα μεγάλο κόλπο που θα ανυψώσει την ιδέα" αυτή θα απαντήσει με ενα τελειωτικό "ναι" ή "οχι", ενώ ο κοινωνικός μας επιστήμονας θα πεί "κατσε να δω τι λεει ο Νόβαλις". Στην πρώτη αν μου πει ναι θα τις πω οτι χρειάζομαι 10 χιλιαρικα άμεσα για την ίδρυση μιας ποιοτικής εκδοσης και θα μου πει "αστο πανω μου" ενω ο δεύτερος μετα την επίκληση του Νοβαλις (μην πουμε και του Καζαμία) θα μου πει οτι δεν παίζει φράγκο γιατί...."ο αλήτης κούλης δεν πληρώνει τον δάσκαλο οπως του πρέπει".

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ύμνοι σε γραφικούς αποτυχημένους πρώην υπαρχηγούς,ειρωνείες για τις περικοπές μισθών του δημοσίου και υποβιβασμός της επαναστατικότητας της λέσχης κάτω απ'το επίπεδο μιας δήθεν "εμπνευσμένης ιερόδουλης".Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε ρε γκαρσόνια του φιλελεύθερου ρατσισμού;Σας έχουν κάνει τα παιδιά να χάνετε τον ύπνο σας..

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όσον αφορά τον Περίανδρο θα γράψουμε λίγα γιατί δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάποιον χωρίς ο ίδιος να μπορεί να υπερασπιστεί ή να εξηγήσει τον εαυτό του.

Είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς υπαρχηγούς του Μιχαλολιάκου. Δεξί του χέρι σε πολλές άθλιες πρακτικές τις οποίες όχι μόνο δεν καταδίκασε αλλά και έφερε σε πέρας με καμάρι για τον αρχηγό του. Μηδαμινή πολιτική κρίση, ωραία πένα, ένα ωραίο βιβλίο και όχι ισάξια συνέχεια, ενδιαφέρον ομιλητής αλλά κάκιστος εκτιμητής των πολιτικών συσχετισμών και των δυνατοτήτων πολιτικής παρέμβασης, χρεώθηκε άδικα συμπεριφορές άλλων αλλά είχε τεράστια ευθύνη ως οργανωτής συμπεριφορών που τον οδήγησαν εκεί που δεν έπρεπε, μηδαμινό πολιτικό αποτύπωμα στο πέρασμα του χρόνου, έφυγε τουλάχιστον σε μια περίοδο που ο Μιχαλολιάκος μπορεί να μην ήταν δυνατός αλλά δεν ήταν και αδύνατος πολιτικά και όχι έχοντας ωφεληθεί από την κοινοβουλευτική Χρυσή Αυγή για να την πουλήσει όταν βόλευε τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά (όπως έκαναν άλλοι), συνεργασία με αισχρά πρόσωπα μετά την εποχή της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η σύνοψη για τον ξανθό. Έχει και κάποια θετικά, αντίθετα με πρόσωπα όπως εσύ.

Τώρα για τις ιερόδουλες και τις παρέες που προτιμάς, ο καθένας με τα γούστα του. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις φίλους κοινωνικούς επιστήμονες. Ούτε να διαβάζεις πολιτική θεωρία. Αλλά κυρίως ποιος ασχολείται μαζί σου; Ποιον ενδιαφέρει αν προτιμάς την παρέα του οποιοδήποτε; Ποιος είσαι για να μας ενδιαφέρει τι πιστεύεις; Ένα τίποτα που σχολιάζει ανώνυμα. Καταγράφεται αυτό που υποστηρίζεις αλλά μην θεωρείς ότι έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις τα ''σεντόνια των υπαρχηγών'', αφού εσύ ειδικά, κατανοείς μόνο τα καλιαρντά. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θέλω υπεύθυνη απάντηση απο την συντονιστική ομάδα. Ένα σχόλιο που αποστάλθηκε σε δυο μέρη κατα τις 13:00 το μεσημέρι σημερα 29/1 παρελήφθη? Αν ναι, γιατι δεν δημοσιεύτηκε; Γιατι αν επιλέξατε να το κόψετε γιατι κατα την θεώρηση σας ειναι "σαχλό" (που εν μέρει καποια στοιχεία του είναι, αλλα αυτο έγινε για να καταδειχτεί μια μεγαλύτερη εικόνα) ενώ επιτρέπεται κοροϊδευτικο σχόλιο με συνδεσμο σε μικυ μαους σαν τοποθέτηση που αξίζει να αναγνωστεί, τότε λυπάμαι καταγγέλω ευθέως κακοβουλια εκ μέρους σας και διανοητική δειλία.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η υπεύθυνη απάντηση που λαμβάνεις τρελό αγόρι είναι σαφής. Εκτός από διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και φοιτητές, είμαστε και εργαζόμενοι. Δεν γίνεται να ανεβάζουμε κάθε λεπτό τα ψυχεδελικά σου ξεσπάσματα. Κάνε λίγη υπομονή. Ούτε μια ώρα δεν αντέχεις χωρίς να συζητάς μαζί μας;

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δυσφημούνται οι ηρωίδες (μην ανοίξουμε το θέμα κατα πόσον η κυρά της Ρω, δικαιούται τον τίτλο όπως λόγου χάρη μια προσωπικότητα οπως η Βελίκα Τραϊκου) οταν σε ένα θεατρικό λενε εκει ένα λογυδριο ενθυμουμενες τα νιάτα τους ποσο λαχταρούσαν τα χάδια του συζύγου τους αλλά δεν δυσφημούνται οι πεσόντες ήρωες εν ώρα καθήκοντος από μια απόδοση τιμής απο κατι φιγούρες αισθητικής κοψιάς Γιάννη Γιοκαρίνη, με ένα πλαστικο σημαιάκι ψωνισμένο απο Πακιστανό και ριγμένο κάτω σαν πετσέτα θαλάσσης διπλά απο αντιστοιχο μαύρο "λάβαρο" με φάτσα τον Πήτερ Παν και με εντελώς κακοτραβηγμένες φώτο και ουτε κάν ενα βίντεο με τις περίφημες "ομιλίες" των "παθιασμένων ομιλητών".

Η αισθητική μας ειναι η ηθική μας έλεγε ο Νίτσε και είχε δίκιο.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έχεις γράψει πέντε απανωτά και συνεχόμενα σχόλια. Μάλλον πρέπει να είσαι αρκετά εκνευρισμένος. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο παιδί που να σπουδάζει φαρμακευτική. Ένας συνδυασμός ηρεμιστικών είναι αυτό που χρειάζεσαι προς το παρόν.

Όσον αφορά τη σημαία είναι αγορασμένη αλλά όχι από Πακιστανό. Είναι από κατάστημα κατασκευής και πώλησης λαβάρων. Μας έδωσες πάντως μια ιδέα για χειροποίητη δημιουργία. Παραπέμπει στους προραφαηλίτες και μας αρέσει. Αν και φανταζόμαστε ότι κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί χειροποίητα λάβαρα στον εθνικιστικό χώρο. Για να το έκανε θα έπρεπε να είχε βιοτεχνικό εργαστήριο. Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε.
Το λάβαρο της λέσχης δεν απεικονίζει τον Πήτερ Παν. Τον Ραφαήλ απεικονίζει. Αλλά η περί του Ραφαήλ γνώση (ποιος είναι, τι συμβολίζει κλπ) αφορά τα μέλη της λέσχης και όχι τις εκνευρισμένες τρελόγριες.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Με ειλικρινή αδημονία περιμένω μια ανάρτηση με ερμηνεία - ανάλυση του Φίχτε από την ΦΛΕΦΑΛΟ και ιδιαιτέρως του κορυφαίου έργου του "ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑΣ" για να την παραβάλω προς σύγκριση και βελτίωση της δικής μου ερμηνείας, η οποία θα αναρτηθεί στο ΠΑΝΤΑΧΟΥ τον Μάρτιο.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Θα είχε ουσιαστικότερο νόημα για τους στόχους και τα ενδιαφέροντα της λέσχης να περίμενες ανάλυση της πολιτικής και της οικονομικής του θεωρίας.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ας ενημερώσει κάποιος το γυμνοσάλιαγκα που μία το παίζει καπιταλιστής αντιεβραίος ρατσιστής, μία Κου Κλουξ Κλαν, την άλλη υποστηρικτής της άμεσης δράσης, μετά λάτρης των ιερόδουλων και στο τέλος δικός μας, ότι το κράτος των Νοτίων (μιας και είναι πολύ Κου Κλουξ Κλαν ο μπαγάσας) είχε Εβραίο υπουργό εξωτερικών.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

---Ας ενημερώσει κάποιος το γυμνοσάλιαγκα που μία το παίζει καπιταλιστής αντιεβραίος ρατσιστής, μία Κου Κλουξ Κλαν, την άλλη υποστηρικτής της άμεσης δράσης, μετά λάτρης των ιερόδουλων και στο τέλος δικός μας, ότι το κράτος των Νοτίων (μιας και είναι πολύ Κου Κλουξ Κλαν ο μπαγάσας) είχε Εβραίο υπουργό εξωτερικών---

ο σχολιαστης που μιλησε για τις ιεροδουλες δεν ημουν εγω ο Λεμουριος. τα σχολια μου σταματησαν στην παραθεση του κειμενου για το αντιρατσιστικο φιλαρακι σου τον Μουσολινι που μας ειπε οτι η ρατσα ειναι συναισθημα, σαν να λεμε οτι και εγω μπορει να γινω κινεζος αμα αρχισω και αισθανομαι σαν τον Μπρους Λι! για την ΚΚΚ που ανεφερες παραμενω ορθοδοξος κουκουλοφορος της και οχι αιρετικος σαν καποιες ομαδες της που πηραν καποια στιγμη μεχρι και αραπαδες για μελη τους! ακολουθω δηλαδη τις ιδρυτικες θεσεις της σαν την παρακατω στην περιπτωση που συζηταμε:

WHITE SUPREMACY
Some Klan groups try to present themselves in a soft light today, but white supremacy combined with religion is at the core of the group, which considers itself a Christian organization. From the “Ku Klux Klan Kreed” at the opening of the Kloran: “We avow the distinction between the races of mankind as same has been decreed by the Creator, and we shall ever be true in the faithful maintenance of White Supremacy and will strenuously oppose any compromise thereof in any and all things.” Aspiring members must swear that they are a “native-born white, Gentile American citizen.”
https://apnews.com/general-news-e4e6b380c3134a93a11e25158d7fd47f

οπου ως GENTILE περιγραφεται ο μη εβραιος απο τους εβραιους ή ως γκοιμ σε ελληνικη αποδοση απο το Ταλμουδ, αρα εξορισμου απορριπτονται ολοι οι εβραιοι απο την ΚΚΚ. εκτος και αν θεωρησουμε με το σκεπτικο σου φιλοεβραιο και τον Χιτλερ επειδη ο ναζιστικος στρατος ειχε και εβραιους:

Ἱσως ἡ πιὸ ἐντυπωσιακὴ θεωρείται ἡ περίπτωση τῆς συμμετοχῆς ἐθελοντῶν στρατιωτῶν μὲ ἑβραϊκὸ αἷμα στὶς φλέβες τους, δηλαδὴ περιπτώσεως ποὺ χαρατηρίζονταν ὡς «Mischlinge». Ἐκτιμάται ὅτι συμμετείχαν στὶς Γερμανικὲς Ἔνοπλες Δυνάμεις περισσότεροι ἀπὸ 150.000 Ἑβραίοι, στοὺς ὁποίους χορηγήθηκε τὸ δικαίωμα νὰ ἀντιμετωπίζονται ὡς Γερμανοὶ λόγω τῆς ἀφοσιώσεῶς των στὸ Γερμανικὸ Ἔθνος ἀντὶ τοῦ ἔθνους τοῦ Ἰούδα.
Ὑπάρχει μία ἔρευνα τοῦ δρ. Bryan Mark Rigg ὅπου στὸ βιβλίο του «Hitler’s Jewish Soldiers: The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military» ἀναφέρει τὴν περίπτωση τοῦ Erhard Milch, ὁ ὁποῖος ἦταν ἀξιωματικὸς τῆς Luftwaffe καὶ ἔφθασε στὸν βαθμὸ τοῦ στρατάρχη. Ὅταν συνελήφθη ἀπὸ τὶς Συμμαχικὲς δυνάμεις καὶ διαπιστώθηκε ὅτι πρόκειται γιὰ ἑβραῖο, τοῦ ἔδωσαν τὸ ψευδώνυμο ὁ «Ναζί Ἑβραῖος».

ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΕ ΛΕΜΟΥΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ...

-Λεμουριος τρολιστας

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλά θα σε αποκαλούμε ορθόδοξο κουκουλοφόρο. Αυτό γίνεται δεκτό. Αν και καλύτερο θα ήταν να διάβαζες τους Τζεντίλε (θεωρητικό και νεότερο πολιτικό επιστήμονα). Όμως αν δεχτούμε να κάνουμε πράξη την προτροπή σου , δηλαδή να μην κολλάμε στους Λεμούριους τότε θα πρέπει να επιστρέψεις στην λογοκρισία. Να μην δημοσιεύουμε τα σχόλια που γράφεις ακόμη και όταν δεν είναι υβριστικά. Θα το αντέξει αυτό η καρδιά σου ή θα αρχίσουμε πάλι τα παρακάλια;

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Φαίνεται ότι αυτό που ορισμένοι δυσκολεύονται να αντιληφθούν είναι ότι ματαιοπονούν συζητώντας στο ιστολόγιο της λέσχης μας με προθέσεις φαινομενικά κρυφές. Απορώ πραγματικά για το τι μπορούν να περιμένουν. Να περιμένουν άραγε ότι θα μας πείσει η μεθοδικά παρελκυστική συζήτηση να πέσουμε επίπεδο και να δεχτούμε ως θεμελιώδεις αρχές της ιδεολογίας μας τις γελοιότητες με τις οποίες δηλητηρίασαν τόσα χρόνια τον εθνικιστικό λόγο; Ποιος ξέρει; Άβυσσος η ψυχή των διαταραγμένων.

Εσείς λοιπόν που έχετε το θάρρος να γράφετε περί γονιδιακού ντετερμινισμού όλα όσα γράφετε σκεφτείτε το παρακάτω παράδειγμα. Τρόπος του λέγειν το σκεφτείτε για ανθρώπους που διαθέτουν δυνατότητες όπως οι δικές σας, αλλά ας το γράψω για να προχωρήσω ομαλά στο παράδειγμα.

Ο Κώστας Χατζής είναι γύφτος. Έχει το γονίδιο της συγκεκριμένης φυλετικής ομάδας από πατέρα και μητέρα. Τι να κάνουμε όμως ρε παιδιά; Στα ογδόντα πέντε του μπορεί να τραγουδάει χωρίς μικρόφωνο και να ακούγεται από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο, χωρίς η δύναμη και το χρώμα της φωνής του να αλλοιώνονται στο ελάχιστο. Δεν εννοώ ότι πρέπει να αρέσει απαραίτητα σε όλους. Ασχέτως αν σας αρέσει η χροιά, αυτό που εννοώ είναι ότι η φωνή του παραμένει σε απίστευτα υψηλό επίπεδο απόδοσης στα γεράματα. Εξίσου εντυπωσιακό παραμένει το επίπεδο της ικανότητας που διαθέτει να παίζει κλασική κιθάρα (δύσκολο όργανο) με τα δάχτυλα και με μια ευκολία παρόμοια με την οποία εμείς ανοίγουμε μια πόρτα με άριστα χερούλια. Αυτό είναι η επιρροή του γονιδίου, παίδες. Και, όπως να το δει κανείς το θέμα, είναι πολύ καλύτερος μουσικός από αμέτρητους άλλους που έχουν Άρια καταγωγή. Πώς να το κάνουμε τώρα; Είναι έτσι και το γράφω εγώ που δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στην λάτιν ή στα υπόλοιπα μουσικά ρεύματα που υπηρέτησε.

Αυτός ο πολύ δυνατός μουσικός όμως εκφράζει συνεχώς διεθνιστικές, αντιεθνικιστικές, "ανθρωπιστικές" πολιτικές και κοινωνικές θέσεις. Μάλιστα θεωρώ ότι έχει άδικο να το κάνει και δείχνει μια αχαριστία. Μιλά συνεχώς για τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας προς τους τσιγγάνους. Αναφέρει παραδείγματα από την εποχή που ήταν άσημος και αντιμετωπιζόταν άσχημα. Παραλείπει όμως να αναφέρει ότι αν ήταν όντως ρατσιστική η ελληνική κοινωνία δεν θα του είχε ανοίξει τις πύλες της η κραταιά παλαιότερα ελληνική δισκογραφία. Δεν θα του έστρωναν χαλιά οι μεγάλες δισκογραφικές. Δεν θα τον βοηθούσαν να κάνει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Τι είναι αυτό λοιπόν που κάνει έναν σημαντικό μουσικό να έχει τόσο μονομερή πολιτική στάση; Κακό γονίδιο που πυροδοτεί την αχαριστία; Βιώματα που τον σημάδεψαν όταν ήταν σε ευαίσθητες περιόδους της ζωής του; Η ιδεολογική προπαγάνδα που του άσκησαν παράγοντες και θρησκευτικές ομάδες που τον προσέγγισαν; Προφανώς όλα αυτά. Αλλά αν πρέπει να ψάξουμε την επιρροή του γονιδίου μάλλον θα χρειαστούμε αρκετές ακόμη παραμέτρους και προϋποθέσεις για να εξάγουμε συμπεράσματα. Ιδίως αν το συμπέρασμα πρέπει να γενικευτεί σε κανόνα που θα αφορά όχι μόνο ένα άτομο αλλά μια εθνοτική ομάδα. Γιατί είναι σαφές ότι υπάρχουν τσιγγάνοι που δεν αισθάνονται αδικημένοι ή δεν συμπεριφέρονται αχάριστα ή δεν υιοθετούν διεθνιστικές ιδέες.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Αν υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο σίγουρα μπορούμε να ανιχνεύσουμε την πλέον σημαντική επιρροή του γονιδίου είναι στα έμφυτα χαρίσματα που διαθέτει ο εν λόγω. Η φωνή με την μεγάλη έκταση και τις εντυπωσιακές δυνατότητες. Η ικανότητα να παίζει και να γράφει μουσική που ορισμένα κομμάτια της αφήνουν ιστορικό αποτύπωμα.

Εγώ ως εθνικιστής θα δεχτώ ότι υπάρχει ένα βήμα ακόμη παρακάτω. Υπάρχει η επιρροή του γονιδίου σε ένα συλλογικό εθνοτικό επίπεδο και διαμορφώνει την πρώτη βάση, το πρόπλασμα της ιστορικής διαδρομής που μπορεί να ακολουθήσει ένα έθνος ή μια εθνοτική ομάδα. Από εκεί και πέρα όμως, μέχρι η ιστορική διαδρομή να χαραχθεί, παρεμβαίνουν πολλοί παράγοντες.

Σοβαρευτείτε λοιπόν έστω και σε αυτές τις ηλικίες που βρίσκεστε και κάντε επιτέλους κάτι σωστό για τον εθνικιστικό χώρο. Είτε θα παραδεχτείτε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την ιδεολογία του είτε θα αναθεωρήσετε και θα αποκηρύξετε τις ανοησίες τόσων ετών, αποδεχόμενοι ότι τέτοιες γραφικές θέσεις όπως αυτές που εκφράζετε δεν υπήρξαν ποτέ θεμελιώδεις αρχές της ιδεολογίας του.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ειμαι το τρελο αγόρι απο χθές.

Καταρχας δεν εγραψα 5 σχόλια αλλά 4 (αυτο με τα καλαριαντα δεν ηταν δικό μου αν αυτο εννοούσατε). Βασικά ομως προθεση ηταν να γραφτει 1 το οποιο κατεληξε να ειναι δυο και μετα δυο στο τσακ μπαμ μετα απο 6 ωρες τα οποια γιναν διαφορετικα γιατι αγγιζαν διαφορετικά θέματα. Το χουι της ανυπομονησίας είναι κακό και το παραδέχομαι μιας και προέβη σε πολυ αρνητική σκέψη την οποία και προτίθεμαι να ανακαλέσω. Αυτή περί σκοπιμότητας κλπ. Ομως επιμένει η μομφή οτι δεν μπορείτε να αποστάξετε την ουσία παρα μυρηκάζετε τα γραφομενα και δείτε μεγαλειωδη σημασία στις δευτερευούσες λεπτομέρειες. Και όση ειρωνεία μπορεί να εξαπολυθεί περί "ψυχεδελικών παραληρημάτων" δεν μπορεί να καλύψει το προαναφερθέν γεγονός στα μάτια του έμπειρου αναγνώστη που δεν τοποθετείται αλλά σιωπηλά παρατηρεί. Και μπορώ να τεκμηριώσω τα λεγόμενα μου.

Καταρχάς η ουσία του πρώτου σχολιου σε 2 μέρη ειναι οτι αποπροσανατολίζονται οι συζητήσεις στον παρόν ιστότοπο κύριως λόγω του γεγονότος οτι πολλές φορές υπάρχει ολοκληρωτική αδυναμία κατανόησης κειμένου. Ο Ντουτσε πάρθηκε ως παράδειγμα για να δείξω οτι στην περίπτωση της ιδεολογικής μεταστροφής του αφενός δεν έγινε μια αποτομη στροφή 180 μοιρών, αλλά μια ώριμη εκλέπτυνση προυπάρχουσων τάσεων. Η θέση μου περί γονιδίου υπήρξε ακριβώς αυτή που η Λέσχη θεωρεί οτι αντιτείνει ως πρόταση, και είναι και αυτή που ο Φιλίππου επικαλείται οταν ομιλεί περι κβαντικών γονιδίων. Η θέση μου είναι οτι ο άνθρωπος δεν δρά ως ρομποτάκι σε καθε του κίνηση, αλλα δημιουργεί τις προυποθέσεις και τα χούγια με τα οποία θα υποστηρίξει και θα δράσει .Να το πω αλλιώς. Σε ενα ερέθισμα διαφορετικά γονίδια θα δράσουν διαφορετικά. Το δε παράδειγμα του Περίανδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ως αγιαστουρα του Περιανδρου ως τετοιου. Χρησιμοποιήθηκε μεν γιατι ειναι αναγνωρισιμο προσωπο και σχετικό με την κύρια θεματολογια της λέσχης λογω του βιβλίου του και καθώς ως αντιπαραβολή με συγκεκριμένο ανθρωποτυπο που χαρακτήριζει τον μεσο ελληνα πατριωτη. Και αυτό για να προταχθεί η κύρια ουσία του κειμένου οτι το γονίδιο δεν καθορίζει απαραίτητα το στρατοπεδο που βρίσκεσαι αλλά κυρίως τι ρόλο βαράς σε αυτό. Το γεγονός ομως οτι πιαστηκατε και γραψατε ολοκληρη παράγραφο για τον Περίανδρο τεκμηριώνει τον ισχυρισμό μου οτι πιανεστε απο παρανυχίδες και απαντάτε εκτενώς για δευτερεύοντα πράγματα τα οποία εν προκείμενω και τη δεδομένη στιγμή λίγη σημασία έχουν και ξεφεύγετε.

Το αυτό συνέβη και στην τοποθέτηση για την αισθητική απεικόνιση της δράσης σας. Η κύρια ουσία της τοποθέτησης οτι ο χώρος εν γένει βγαίνει στα καγκελα για ανοησίες αλλα ουσιαστικά ζητήματα τα κάνει γαργαρα. Και το πιστοποιεί το γεγονός οτι αντι αποφανθείτε οτι το εθνικο λαβαρο φαίνεται πιο μικρό και ευτελες σε σύγκριση με το λαβαρο της φλεφαλο, προσομοιάζοντας τα μικρά σημαιάκια που πουλάνε οι πλανόδιοι, θεωρείτει ως απάντηση που σας δικαιώνει οτι δεν το ψωνίσατε απο Πακιστανό αλλά απο...κατάστημα σημαιών. Χαίρομαι όμως οτι παρά την γενική σας τάση να εξυπνακίζετε έχετε και μια υποβόσκουσα τάση να παίρνετε και καλές ιδέες. Παει να πεί οτι δεν χάθηκαν όλα. Εν προκειμένω προσθετω στην καλή ιδέα για την δημιουργία χειροποήτου εθνικου λαβαρου να προτιμηθεί η παραδοσιακή σημαια του στρατού ξηράς ως πιο επιβλητικου λαβαρου και ως πιο εύκολη υλοποιήσης που δεν χρειάζεται κάν...εργαστήρι παρα μόνο βελονα και κλώστη και 3 υφασματα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε την μαμα σας, την συντροφό σας ή την αδελφή σας. Αν όμως το κάνει κάποιος της λέσχης θα ειναι απείρως προτιμότερο μιας και θα φανεί και το μεράκι που διατίθεστε να βάλετε για να κάνετε την διαφορά. Να το πω πιο χονδρικά. Θα διαβασετε λιγο Φίχτε, θα φτιάξετε την σημαία, θα ειναι εντυπωσιακη και μετα θα ξαναδιαβασετε Φίχτε και θα καταλαβετε κατι παραπάνω. Ετσι με δουλεια του μυρμηγκιου βημα το βημα θα χτίσετε μια καλη βαση.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο καθένας παίρνει το αποτέλεσμα που έχει προδιαγράψει η συμπεριφορά του εδώ. Αν συζητούσες σοβαρά χωρίς αναφορές σε ερωτικές πράξεις, κατηγορίες για διανοητική δειλία κλπ θα σου απαντούσαμε με σοβαρότητα. Όταν μπαίνεις να κάνεις τον εξυπνάκια θα απαντήσουμε με χιούμορ και ειρωνίες.

Στο θέμα της σημαίας θα μπορούσες να πεις αυτό που σκέφτεσαι με σοβαρότητα και να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Θα σου απαντούσαμε τότε ότι ο Χίτλερ, στον οποίο συνήθως εστιάζουν οι περισσότεροι σχολιαστές του δικού σου προσανατολισμού, έκανε την κομματική σημαία εθνικό λάβαρο.

Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να συμφωνείς μαζί μας ή να μας παρακολουθείς. Άλλο μπορεί να θεωρούμε σημαντικό εμείς και άλλο εσύ. Αλλά εκείνο που μας χωρίζει και έχει ουσιαστικό νόημα είναι ότι περιμένεις να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή απ'όση ήδη δίνουμε σε σχολιασμό και σε αν το ανταλλαγή μηνυμάτων. Δεν γίνεται ρε φίλε αυτό. Δεν το καταλαβαίνεις; Δεν είμαστε άεργοι ούτε συνταξιούχοι. Δεν μπορούμε να συζητάμε σε τέτοια έκταση που απαιτείς ολημερίς. Γράφουμε, ετοιμάζουμε περιοδικά και βιβλία, κάνουμε οποία δράση μπορούμε. Δεν έχουμε τον χρόνο και τα χρήματα για να μπορούμε να ασχολούμαστε όλη μέρα με την ΦΛΕΦΑΛΟ. Αν και αυτό είναι που θα θέλαμε όσο τίποτα. Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας για να σας απαντάμε και να σεβόμαστε τους αναγνώστες και τους σχολιαστές. Αλλά δεν γίνεται να δίνουμε πάντα όλο τον χρόνο της μέρας για την Λέσχη. Θα μας απολύσουν στο τέλος. Προφανώς και πολλά σχόλια τα απαντάμε επί τροχάδην για να προλάβουμε. Πόσο μάλλον όταν μπαίνετε κάποιοι να γράψετε κάτι συνοδευόμενο από ειρωνίες και παπαριές, με την πλέον ανάγωγη αυθάδεια που αποκαλύπτει έντονη φιλελεύθερη και νεωτερική συμπεριφορά. Τότε το προσπερνάμε ακόμη πιο γρήγορα το σχόλιο και το παίρνουμε στην πλάκα.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

ΥΓ. Το θέμα με την σημαία και έτσι όπως το θέτεις δεν αλλάζει πολλά πάντως. Τώρα αγοράζουμε την σημαία από κατάστημα (με αρκετές δικές μας ιδέες το παιδί που το έχει, μην παραβλέπουμε την σημασία της βοήθειας) ενώ αν κάνουμε αυτό που προτείνεις θα αγοράσουμε τα κομμάτια του υφάσματος για να τα ράψουμε. Ε, δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά. Δεν έχουμε το γνωσιακό υπόβαθρο και το έμψυχο δυναμικό για να κάνουμε το άρτε εντ κραφτ που έκαναν προραφαηλίτες. Για αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να προτείνουμε σε όσα νέα παιδιά έχει ο χώρος να προσπαθήσουν να μπουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα, να παρακολουθήσουν έστω καλλιτεχνικά σεμινάρια, να αποκτήσουν εύρος δεξιοτήτων πέρα από την τυπική εκπαίδευση και το γυμναστήριο. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ένας δικός μας φωτογράφος, δικά μας νέα παιδιά που να μπορούν να κάνουν ένα video clip, σκίτσα, αφίσες κλπ. Υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια στο ΕΚΠΑ. Αλλά θέλει αγάπη για να τα παρακολουθήσει κανείς και υπομονή. Χρειάζεται ένας περίπου χρόνος για να μάθει το κάθε παιδί να εκτυπώνει σε αναλογικό φιλμ (και πολύ περισσότερος χρόνος για να μάθει καλή εικονοληψία ή καλλιτεχνική φωτογραφία). Πώς θα φτάσουμε στην ανταγωνιστική χειροτεχνία ή βιοτεχνία (μελλοντικά) εφόσον μαζεύει ο χώρος τον κάθε κάγκουρα της Δεξιάς που θεωρεί ότι ο πολιτικός αγώνας τελειώνει με το να βρίζει τους αντιφασίστες και να πιστεύει ότι οι δεξιότητες των χεριών και οι τέχνες είναι για τους Αλβανούς οι πρώτες και για τους κομμουνιστές οι δεύτερες. Και ποιος έκανε τον χώρο έτσι; Εμείς ή εσείς οι της τρίτης πλέον ηλικίας "συναγωνιστές";

Στην προπερσινή δράση για τα Ίμια εσύ ή κάποιος άλλος κορόιδευε το πανό με τον χαρακτηρισμό "παζλ", γιατί ήταν φτιαγμένο από κολλημένα μέρη. Δες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και θα διαπιστώσεις ότι κουβαλήθηκαν πολλά "παζλ" από φοιτητικές οργανώσεις κομμάτων που διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ. Και μην αρχίσεις πάλι τις βλακείες για την αισθητική γιατί θα σου απαντήσουμε σε ανάλογη ειρωνική διάθεση ότι ο Ρομαντισμός έχει και το decadent υπόβαθρο.

Το θέμα είναι ότι παρεμβαίνετε ορισμένοι με διάθεση να πείτε κάτι απλά και μόνο για να το πείτε. Αφού συμφωνούμε στην προσέγγιση του γονιδιακού ζητήματος, θα είχε νόημα να διερωτηθείς ποιος ο λόγος των παρεμβάσεων αυτού του περιεχομένου. Όμως, όπως προαναφέρθηκε, μπαίνετε να γράψετε για να γράψετε κάτι. Ούτε που έχετε ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς επιδιώκετε με την επικοινωνία. Είναι προφανές ότι σας ελκύει κάτι στην λέσχη αλλά επειδή μάλλον σας ενοχλεί ή σας εκνευρίζει το γεγονός ότι δεν κάνατε εσείς, δεν γράψατε εσείς και δεν διαβάσατε εσείς όσα θα έπρεπε τώρα πρέπει σώνει και καλά να βρείτε κάποιες ατέλειες, κάποιες αστοχίες κλπ. Λοιπόν, κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη σας. Το να σχολιάσετε κάτι είναι θεμιτό. Δεν σημαίνει ότι θα διαμορφώσευε ατζέντα μέσα από τις συζητήσεις. Εμείς αρθρογραφούμε, εμείς θέτουμε ιδεολογικές και τακτικές προτεραιότητες. Σε όποιους δεν αρέσουν, περιμένουμε να τους δούμε επώνυμα να κάνουν τις δικές τους απόπειρες. Εκεί σας θέλουμε. Επώνυμα και συγκεκριμένα. Εκεί γίνονται οι ιστορικές συγκρίσεις. Συμβουλές στους φίλους σας θα δίνετε και κριτές στις δικές σας οργανώσεις θα γίνετε. Αν υπάρχουν τέτοιες.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο Λώλος Δροσινός είπε...

Τρία πραγματα μου έρχονται στο μυαλό διαβάζοντας το ποστ για την παρεμβαση της φλεφαλο.Η συνδεση της επετειου των Ιμιων με την κυριαρχια του εκσυγχρονισμου στην ελληνικη κοινωνία είναι εύστοχη και δεν εχω δει αλλους να θιγουν το θεμα.Όλες οι παρεμβασεις εστιαζουν στο αυτονόητο, την δολοφονία των ελληνων στρατιωτικών απο τους τουρκους.Δευτερο το γεγονος οτι οι συμμετεχοντες φανερωνουν τα προσωπα τους και τον αριθμό τους ειναι παντελονάτη εξηγηση που σπανια βρισκεις.Εχουν πηξει ολοι οι πολιτικοι χωροι απο διαδικτυακα μετωπα, κομματα, οργανωσεις που δεν υπαρχουν πουθενα και όμως αμολάνε μεγαλοστομίες απίστευτες.Τέλος συμφωνω με την οπτικη που δινει το κείμενο ως προς την εννοια του αγώνα σαν αναμμένο κερι ελπιδας ακομα και οταν όλα φαινονται σκούρα ή χαμενα.Με χαροποιει που το διαβαζω γιατι βομβαρδιζομαστε απο αναλυσεις για την ματαιοτητα καθε δια ζωσης κινητοποιησης.Ο Ριτσος εγραφε οτι μολις αρχιζει καποιος να αντιστεκεται χωρις να εχει ελπιδα τοτε αρχιζει η ανθρωπινη ιστορια.Και αν αυτο φαίνεται πολυ αριστερο θα παρεθετα και υον τεραστιο κεντρώο Ευαγγελο Παπανουτσο που εγραφε οτι "αγωνιζομαι αρα υπάρχω".

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Λώλε...ιδαλγοί της Χίμαιρας!!

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ερωτώ: Μπορεί μια ένωση ανθρώπων και κινήσεων του χώρου να αρχίσει μια σειρά παρεμβάσεων και δυναμικών διαμαρτυριών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην νομοθέτηση των αιτημάτων των ΛΟΑΤΚΙ ταυτοχρόνως; Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση και τα δύο τα τρέχει ταυτοχρόνως. Στο πρώτο αντιδρούν δυστυχώς μόνο οι αριστεριστές φοιτητές, οι οποίοι όμως ανομολόγητα στηρίζουν με τα χίλια το δεύτερο. Στο δεύτερο την μερίδα του λέοντος στις αντιδράσεις έχουν τα γνωστά ακροδεξιά κοινοβουλευτικά κόμματα και άνθρωποι της Εκκλησίας χωρίς όμως να δείχνουν να τους ενοχλεί ιδιαίτερα το πρώτο, ή κιόλας τάσσονται υπέρ αφορμώμενοι από μια σάπια λογική "έτσι για να μάθουν οι αναρχοκομμουνισταί που κάναν τα πανεπιστήμια σαν τα μούτρα τους". Πόσο περισσότερο θα χεζόταν η κυβέρνηση αν υπήρχε ένα μέτωπο που έβαζε και τα δύο μαζί; Αυτό μόνο ο εθνικισμός μπορεί να το κάνει. Γιατί δεν το κάνουμε; Τα δύο νομοσχέδια έχουν κοινή φιλελεύθερη μήτρα και προωθούν τον περαιτέρω εξαμερικανισμό της κοινωνίας και άρα πρέπει να τσακιστούν και τα δύο. Αν παγιωνόντουσαν τέτοιες διαμαρτυρίες, σιγά σιγά θα έρχονταν μαζί μας και απλοί άνθρωποι πιστεύω.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μόνο το ΚΚΕ καλύπτει και τα δυο ζητούμενα που θέτεις. Η μόνη αριστερή οργάνωση που εναντιώθηκε και στα 2. Αλλά όπως εξήγησε πριν δυο μέρες ο Σταμάτης,πρόκειται για τελειωμένη υπόθεση αυτή η αντίδραση από το 74 και μετά ως κοντρολαρισμένη.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Να κατέβουμε σε πορεία και για τα δύο μαζί δεν γίνεται. Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Χρειάζονται διαφορετικές κινητοποιήσεις.

Τις οποίες όμως δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Γιατί είμαστε πολύ λίγοι, κατακερματισμένοι και χωρίς την κατάλληλη νομική υποστήριξη (η οποία θα καλύψει με τις απαιτούμενες κινήσεις την όποια κινητοποίηση για να μην έχουμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε συχνά και απλώς φορτωθούμε ορισμένα ακόμη δικαστήρια και προσαγωγές).

Το να γίνει μια συνεννόηση και να οργανωθεί κάτι από συντονισμό των ομάδων θα μπορούσε να γίνει αν υπήρχε ειλικρίνεια στις μεταξύ μας συνεννοήσεις, αποβολή σεσημασμένων προβοκατόρων ή παρακρατικών από τα πόδια μας, ιδεολογικό ξεσκαρτάρισμα, κατανομή συγκεκριμένων ρόλων και τα σχετικά. Αυτό χρειάζεται χρόνο, αποφασιστικότητα και καλή διάθεση εκατέρωθεν για να συμβεί. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις; Δεν είμαστε αρνητικοί στην προοπτική να γίνει. Αλλά τα δεδομένα μας οδηγούν στα αντίθετα συμπέρασμα.

Τέλος για το αν θα μας ακολουθήσει η κοινωνία και οι απλοί άνθρωποι, εκεί και αν πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Να μας ακολουθήσουν κάποιοι με τις ευχές τους είναι πιθανό. Να μας υποστηρίξουν ενεργά είναι το δύσκολο. Βλέπετε τι συμβαίνει γύρω μας παιδιά; Υπάρχει πουθενά να ακουμπήσουμε; Χάσαμε πλέον και τα τελευταία καταφύγια που είχαμε στο παρελθόν. Τελείωσε και η όποια γοητεία ασκούσαν οι ιδέες μας στην νεολαία. Ο εθνικισμός γίνεται κάτι σαν το heavy metal και το punk . Όπως το metal είναι πλέον μουσική για μεσήλικες ή και ηλικιωμένους, έτσι και ο εθνικισμός. Γερνάει. Μεγαλώνει ο μέσος όρος των υποστηρικτών του. Γίνεται μια ιδεολογία μεσηλίκων. Ο Μητσοτάκης, το life style, το Μad TV, η Πανικ records και κυρίως η πρεσβεία των ΗΠΑ μας πήραν οριστικά την νεολαία. Στην επαρχία κάτι σώζεται. Στην Αθήνα τελείωσε το θέμα. Το 95% των μάχιμων πιτσιρικάδων είναι τραπ, κλεφτρόνια, σκουπίδια της καγκουρίλας. Ακόμη και αν καταφέρουμε να συντονιστούμε κάποια στιγμή, οι εθνικιστικές ομάδες θα έχουμε ξεμένει από ακροατήριο.

Αν απλώς θέλουμε να πετύχουμε μια δική μας συσπείρωση, έτσι για την τιμή των όπλων, αυτό πιστεύουμε μπορεί να γίνει. Αλλά δεν ελπίζουμε ότι θα μας ακολουθήσει η κοινωνία. Την νάρκωσαν, δεν ενδιαφέρεται κανείς για να στηρίξει πατριώτες και εθνικιστές. Δεν ενδιαφέρεται κανείς να αναζητήσει κάποιους που θέλουν να τον σώσουν. Δεν θέλει να σωθεί ο μέσος Έλληνας. Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει το εθνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Για τους gays είναι κάπως πιο διαθέσιμος να διαφωνήσει αλλά μέχρι εκεί. Όταν του θέσουν το δίλημμα ή με τις gay οικογένειες ή εκτός της ΕΕ και άνευ φιλελεύθερου life style , θα κάτσει στα αυγά του.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

αντε παλι με το γονιδιο και θα με κανετε να σας παρω στο κυνηγι με το λευκομετρο! το στειλα και σε φωτογραφια στη ΦΛΕΦΑΛΟ για τον καθε ενδιαφερομενο...αλλα εννουμε εμεις με το γονιδιο και αλλα καταλαβαινετε εσεις, σαν να μου λετε οτι γινεσαι και δεν γεννιεσαι κατι. το αναποδο συμβαινει αρκει να υπαρξει το ερεθισμα που θα κανει το σναλογο γονιδιο να εκδηλωθει. τοσο απλο ειναι και να ενα αλλο παραδειγμα που αφορα την παρτη μου αυτη τη φορα: ολοι ειδαμε προ ετων να κατακλυζεται η τηλεοραση απο τουρκικα σηριαλ. αν πουμε οτι η προπαγανδα καθοριζει την ανθρωπινη συμπεριφορα και οχι τα γονιδια, τοτε με την πλυση εγκεφαλου οπως υποννοειτε θα επρεπε και εγω να καθομαι να βλεπω μεμετια στην τηλεοραση σαν χανουμακι! ελα μου ομως που παντα αλλαζα καναλι, εν αντιθεσει με την πλειοψηφια των υπολοιπων ελλαδιτων (αποφευγω σκοπιμως να πω ελληνων) που καθοτανε και τα εβλεπε επειδη ταυτιζονταν μαζι τους ενω εγω περιοριζομαι παρα μονο σε θεματολογια βορειοευρωπαικης κυριως παραδοσης σε ταινιας και μουσικα σαν μεταλλας που ειμαι.

ΑΡΑ

ειτε εγω ειμαι εξωγαμο καποιου Βικινγκ που επισκεφτηκε καποτε την Ελλαδα αν πουμε οτι σε ελληνες αρμοζουν μεμετικα θεαματα ειτε η πλειοψηφια των ελλαδιτων δεν ειναι ελληνες αλλα γονιδιακα ανηκουν στην Ανατολια για να ταυτιζονται με Σουλειμαν, Βυζαντιο και μπαγκλαβαδες! απλα τα πραγματα. δωσε σε καποιον δυο βιβλια. ας πουμε το Αγων μου του Αδολφου και την καλυβα του νεγρου μπαρμπα Θωμα. αν συγκινηθει απο το δευτερο και εκνευριστει με του Χιτλερ ε ναι τοτε δεν ειναι Αριος και σιγουρα θα εχει βορειοαφρικανικα γονιδια ή θα ειναι γυφτοαριος στην καλυτερη περιπτωση...

ΑΝ ΟΜΩΣ

καποιος Αριος γεννιοτανε (π.χ. λογω παιδομαζωματος) σε χαρεμι ενος σουλτανου και στην τηλεοραση εβλεπε ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ μεμετια, ναι μεν δεν θα ταυτιζοτανε παρακολουθωντας αδιαφορος, αλλα ποτε δεν θα μπορουσαν να εκδηλωθουν τα Αρια γονιδια του για να επιλεξει να δει τον Αμλετ με ενθουσιασμο για παραδειγμα. παρομοιως, αν καποιος γεννιοτανε σε ενα κελι χωρις ποτε να ερθει σε επαφη με βιβλια, δεν θα μπορουσαμε να μαθουμε ποτε ποιο απο τα δυο προαναφερομενα βιβλια θα προτιμησει βασει γονιδιων του! και στην τελικη, τι στο διαολο συνεβη και αυτη η προπαγανδα ή πλυση εγκεφαλου δεν επιασε και σε μενα οταν απο το δημοτικο κιολας της δεκαετιας του 80 που πηγαινα μεχρι το πανεπιστημιο αυτη ηταν φουλ αριστεριλα! της δικαιοσυνης ηλιε νοητε μας εβαζαν να τραγουδαμε στο δημοτικο και οχι καποιο ναζιστικο υμνο. γιατι εγω βγηκα αναποδος αφου γινεσαι και δεν γεννιεσαι κατι; δεν μπορω να το αναλυσω πιο απλα αυτο με τα γονιδια.

Υ.Γ. οχι δεν θα αντεξω παλι λογοκρισια απο την ΦΛΕΦΑΛΟ. με Μαμουτο κοιμαμαι με Μαμουτο ξυπναω...

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Θέλοντας να αμβλύνω κάπως την απαισιόδοξη νότα, που δυστυχώς ειλικρινώς συμμερίζομαι, υπενθυμίζω (διηγώντας τα, να κλαις...) τις συγκεντρώσεις των Ιμίων της ΧΑ το 2011 και 2012. Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς συμμετείχατε, αλλά υπήρξαν συγκλονιστικές. Ιδιαίτερα η πρώτη, που το Σύστημα, υποψιασμένο αλλά αγουροξυπνημένο, άφησε την πορεία να διέλθει μπροστά από την Βουλή. 20 χιλιάδες νεολαίοι, ναι νεολαίοι! φώναζαν "να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή" και το Σύστημα παρακολουθούσε αμήχανο. Υπάρχουν άλλωστε τα βίντεο. Αν λοιπόν ο ιλιγγιωδώς ανίκανος ΝΓΜ το κατάφερε υπό συνθήκες απόλυτης αστικής σήψης, γιατί ένας αληθινά ικανός ηγέτης δεν θα τα καταφέρει και πάλι; Ό,τι κι αν πιστεύουμε ο καθένας μας για το πρόσωπο, αν ο Κασιδιάρης ήταν στην πολιτική αρένα σήμερα, θα έπαιρνε 15% και το κλίμα θα ήταν ανάλογο του 2012. Γι' αυτό άλλωστε το Σύστημα, το οποίο δεν κάνει δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, τον εξουδετέρωσε. Θυμηθείτε επίσης τον Χριστόδουλο. Υπήρχε περίπτωση να γίνουν Πρέσπες με Χριστόδουλο; Το Σύστημα τον έστειλε στα κυπαρίσσια. Τί θέλω να πω; Συγχωρείστε και πάλι την εμμονή μου. Όλα είναι FuehrerPrinzip.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

μην παιρνεις και ορκο οτι ο ανηψιος ειναι καλυτερος απο τον θειο του ..

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το 2010 ήμασταν τρεις από την λέσχη. Ήταν πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Όμως θεωρούμε καλύτερες εκείνες του 2002 και του 2007. Ήταν οι τελευταίες με πολύ κόσμο και κανονικό εθνικιστικό ακροατήριο. Όχι με χιλιάδες περαστικούς. Επίσης εκείνη του 2009 είχε πολύ ιδιαίτερη ένταση λόγω του εμφυλίου που είχε ξεσπάσει στην Αθήνα μετά τον θάνατο του Γρηγορόπουλου και όσα ακολούθησαν.

Όμως, πέρα από την αχρηστία του Νικόλα, δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί που φώναζαν θα έμεναν μέχρι το τέλος σε μια πολιτική μάχη. Φάνηκε πως εξαφανίστηκαν σαν τα ποντίκια όταν άρχισαν τα όργανα.

Ο Κασιδιάρης δεν ξέρουμε αν θα έπαιρνε τόσο μεγάλο ποσοστό αλλά σίγουρα θα είχε κρατήσει την Χρυσή Αυγή σε υψηλά ποσοστά. Αλλά δεν θα ήταν εθνικιστικά τα ποσοστά, Ίωνα. Θα ήταν τα ποσοστά ενός νεοδεξιού Έλληνα Μελόνι. Τι να τα κάνουμε τα ποσοστά αν τα λαμβάνει κάποιος καπιταλιστής υοερπατριώτης, φιλοΙσραηλινός, που κάνει γάργαρα τα εργασιακά και στέκεται προσοχή στις δυνάμεις του κεφαλαίου; Θα ήταν ένας πιο ικανός και πιο επιθετικός Βελόπουλος. Βαλβίδα εκτόνωσης για το σύστημα εξουσίας και τίποτα παραπάνω.

Για αυτό σου λέμε με την εμμονή μας. Αντιδιαφωτιστικός ρομαντικός εθνικοσοσιαλισμός. Όλα τα άλλα είναι τρίχες. Τα πρόσωπα περνούν και χάνονται.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Οι ιδέες χάνονται δίχως τα πρόσωπα Σταμάτη, όχι το αντίστροφο. Ίσως αυτή να είναι και η μόνη διαφορά μας. Ας ήταν ο Κασιδιάρης κι ας ήταν μια Μελόνι. Σε βεβαιώ, ότι το Σύστημα θα ήταν πανικόβλητο. Η αυθεντικότητα αυτούσια δεν αναδύεται πολιτικά ποτέ. Το Σύστημα δεν ανατρέπεται θύραθεν. Μόνο η Πέμπτη Φάλαγγα και ο Δούρειος Ίππος έχουν τύχη. Έσωθεν θα πέσουνε τα τείχη. Η πυρίτιδα θα κρυφτεί μες το πυρίτιο (άμμο).

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

Ο Σταμάτης είπε...

Αν ήταν αυτό το μοναδικό που μας διαφοροποιεί Γιάννη μου, θα σου απαντούσα με ένα απλό χιουμοριστικό σχόλιο του τύπου, "αφού θεωρείς ότι τα πρόσωπα (δηλαδή οι βιολογικές υλικές υπάρξεις) είναι το κέντρο βάρους της ουσίας των πραγμάτων και όχι οι ιδέες, τότε άδικα χαρακτηρίζουν εμάς φιλικούς προς τον Μαρξισμό οι κάθε λογής Λεμούριοι, εσάς τους "χιλτερικούς" θα έπρεπε να ελέγξουν με τέτοιες κατηγορίες". Θα μου απαντούσες κι εσύ με ένα αντίστοιχο χιούμορ και όλα θα ήταν διαμορφωμένα και ευρυθμα στην συνέχεια της πολιτικής δράσης του χώρου μας. Όμως δεν είναι μόνο αυτό φίλε.

Είναι πολύ σημαντικότερο το ότι υπάρχει χάος ανάμεσα στις πολιτικές μας εκτιμήσεις (και συνεπώς στις πολιτικές στρατηγικές ή τακτικές μας). Θεωρείς ότι αν δεν ήταν ο Κασιδιάρης θα ήταν μια Ελληνίδα Μελόνι εκείνη που θα φόβιζε το σύστημα ή και ενδεχομένως θα το είχε αλώσει εκ των έσω. Μα στην Ιταλία ήδη κυβερνά η Μελόνι. Όχι μόνο δεν αλώθηκε κανένα εξουσιαστικό σύστημα αλλά και ενδυναμώθηκε με την βαλβίδα εκτόνωσης του εθνικισμού.

Έκανε μια καλή κίνηση προστατεύοντας την ιστορία και το περιεχόμενο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών η Μελόνι. Κατά τα άλλα, μετέτρεψε την Ιταλία σε παροικία όχι μόνο των ΗΠΑ και της ΕΕ αλλά και του ίδιου του κράτους του Ισραήλ. Ψέλλισε ότι θα αντιμετωπίσει την μετανάστευση και έλαβε επιδερμικά μέτρα, στο ύφος και το εύρος που επιτρέπει η ΕΕ, απλά και μόνο για λόγους ρητορικής ενώ κάθε μέρα εξακολουθούν να μπουκάρουν στην Ιταλία λαθρομετανάστες από παντού. Για να μην μιλήσουμε για την διάχυτη κουλτούρα υλισμού, για τον αισθητικό υποβιβασμό, για τον βιομηχανικό μαρασμό της Ιταλίας. Ο ρόλος της είναι ξεκάθαρα κατευναστικός. Για να κρατά τον μέσο φοβισμένο συντηρητικό στο πολιτικό μαντρί της Δεξιάς. Η μόνη της διαφορά με τον Βορίδη είναι ότι δεν το κάνει μέσα από ένα παραδοσιακά φιλελεύθερο κόμμα, όπως ο Έλληνας λακές, αλλά μέσα από ένα καινούργιο φιλελεύθερο κόμμα που στην αρχή παρουσιάστηκε ως κάτι σαν εθνικιστικό.

Ακόμη καλύτερο παράδειγμα ο Τραμπ. Κυβέρνησε ένας νεοθνικιστης το μεγαλύτερο κράτος του κόσμου. Τι διαφορετικό είδαμε στο πολιτικό και κυρίως στο ιδεολογικό πεδίο από μια κυβερνητική πολιτική κλασικού φιλελευθερισμού; Αυτό ακριβώς είναι ο νεοεθνικισμος. Ένας κλασικός φιλελευθερισμός εναντίον του μεταμοντέρνου αριστερού φιλελευθερισμού.

Για να κλείσω με λίγο χιούμορ, μεγάλος σε ηλικία είσαι θα θυμάσαι φαντάζομαι καλύτερα κι από εμένα ότι η στρατηγική της εκ των έσω άλωσης υιοθετήθηκε αρχικά στην Ελλάδα από τον Κύρκο και το ΚΚΕ εσωτερικού. Το είδαμε το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής όταν έγινε πράξη με την κυβέρνηση του Τσίπρα. Διαλύθηκε όλη η Αριστερά και εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Δεν εννοώ κυβερνητικά. Εννοώ πολιτικά. Ακόμη και αν κυβερνήσει κάποια στιγμή ο Κασσελάκης Αριστερά δεν θα υπάρχει, έχει γίνει παρακλάδι του φιλελευθερισμού. Ακόμη και στην πολιτική στρατηγική είστε τελικά πιο κοντά σε ορισμένους μαρξιστές εσείς οι χιτλερικοί απ'ότι εμείς.

Αυτά τα γράφω για να τα σκεφτούν τα καλοπροαίρετα παιδιά που ζητούν να γίνουν συσπειρώσεις στον χώρο και να διαμορφωθούν σχήματα που θα μας χωρούν όλους. Όλους δεν γίνεται παιδιά. Τους εθνικιστές πρέπει να χωρέσουν. Αν βέβαια γίνουν πολιτική πράξη ποτέ τέτοια σχήματα. Πράγμα που θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε Λεμούριε. Βίκινγκ; Βίκινγκ με καφέ δέρμα; Τι Βίκινγκ είναι αυτός; Του Νέτφλιξ; Τέλος πάντων, ανώνυμος είσαι, λογικά σε μπερδεύω. Συγχώρεσε με. Μεγάλος άνθρωπος είμαι και τα μάτια μου δεν λειτουργούν καλά. Βέβαια οι Τούρκοι στα παράλια που είναι καστανοί και καστανόξανθοι τι είναι; Τι γονίδιο έχουν; Κοινό με των ΑλβανΆριων; Αυτοί θέλουν δεν θέλουν βλέπουν τούρκικα σίριαλ. Βέβαια εάν δημιουργούνταν μία πολιτεία όπου ο καθένας έμπαινε σε κάστα βάσει χρώματος εσύ σε ποια κάστα θα ήσουν; Στους Σούντρας; Καλά βέβαια δεν ξέρω πως μοιάζεις. Υποθέτω ξανθός, γαλανομάτης, δίμετρος πρέπει να είσαι για να μιλάς για Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία με τέτοιο τρόπο. Αποκλείεται ένας άνθρωπος που θα έμοιαζε με αυτούς να μιλούσε έτσι. Εάν γινόταν αυτό θα μιλούσαμε για εξωφρενική ψυχοπαθολογία. Αλλά δεν σε πιάνει εσένα αυτό απόγονε του Όντιν!

Και επειδή βλέπω ότι έχεις και μία μανία με την ΚΚΚ να ξέρεις ότι το θεωρώ λογικό. Γιατί και αυτή παρακλάδι Μασονικής Στοάς ήταν. Εξού και η σύναξη σε κύκλο, οι σταυροί στους οποίους έβαζαν φωτιά και ονόματα όπως Grand Wizard και Grand Dragon. Υπήρχε περίπτωση χριστιανική οργάνωση να έβαζε φωτιά σε σταυρό και να χρησιμοποιούσε ονόματα του τύπου Μέγας Μάγος κλπ.; Μην ξεχνάς ότι και ο Άλμπερτ Πάικ ο οποίος είναι ο γνωστότερος Μασόνος του κόσμου, υψηλόβαθμος αξιωματικός των Νοτίων ήταν. Και μάλιστα είχε γίνει ολόκληρο δικαστήριο για να πείσει τις αρχές της πολιτείας του (δεν τις έπεισε) ότι η ΚΚΚ δεν ήταν παρακλάδι Στοάς. Αυτά εκεί που σας πόρωναν οι Νιτσεϊκοί Μάγοι δεν σας τα είπαν; Που κατάπιατε αμάσητο ότι έβγαλε από το μυαλό της η CIA για το τι είναι ο εθνικισμός. Ένας θεός ξέρει τι γονίδιο θα έπρεπε να έχει κάποιος για να πίστευε όλες αυτές τις πίπες ε; Σου μιλάω και εγώ καλιαρντά γιατί ξέρω ότι σου αρέσουν. Τέλος πάντων, ανώνυμος είσαι μπορεί και να σε μπερδεύω. Είμαστε μπατιράκια ρε Λεμούριε. Δεν μας παίρνει να βγούμε με το όνομα μας και να σηκώσουμε μπαντιέρα. Φαντάσου και εγώ και εσύ πόσο κακομοίρηδες είμαστε που πρέπει να γράφουμε ανώνυμα. Κρίμα και για τους δυό μας.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πού βγάζει όλο αυτό με το να ερίζουμε για το ποιος κάνει την καλύτερη εκδήλωση; Να δίνουμε τα συγχαρητήριά μας σε όποιον κατεβαίνει στο δρόμο σήμερα και αγωνίζεται. Υπολείπεται σε πλήθος και ας πούμε λυσσαλέα μαχητικότητα η εκδήλωση της ΦΛΕΦΑΛΟ; Ε εντάξει είναι μια λέσχη όπως σας είπαν, και άλλο το προφίλ της γενικά. Άλλοι βγάζουν πιο ψαρωτικές φωτογραφίες και καλά κάνουν κι εκείνοι. Το έχετε λίγο να εκτίθεσαι με φωτογραφίες αυτήν την εποχή; Καλά σας είπαν και σ' αυτό. Λοιπόν γουστάρω και φιλοπαγανιστική Ιαχη για το πιο εθνικοσοσιαλιστικό κομμάτι της φάσης, γουστάρω και χριστιανικό Ιερό Λόχο γιατί έχουν αποδειχτεί αρχιδάτοι, με ψήνουν και τα τσακάλια της αυτόνομης νεολαίας και οι μοναχικοί λύκοι όπου κι αν βρίσκονται, θέλω και Μαύρο Κρίνο για τη φοβερή συνεισφορά του δεκαπέντε χρόνια στον αντικομφορμιστικό λόγο εντός εθνικισμού, στηρίζω και όσους εθνικοαναρχικούς του Southgate απέμειναν, γουστάρω και Χρυσή Αυγή διότι μας αρέσει δεν μας αρέσει και ανεξαρτήτως των τραγικών λαθών παραμένει ένα ΣΥΜΒΟΛΟ που μπορεί και πάλι να ενεργοποιήσει την εθνική χορδή του κοιμώμενου λαού μας, και την καταβρίσκω που η νεολαία της ανακάμπτει επιστρέφοντας στις ρίζες, θέλω μιχαλολιακικούς, κασιδιαρικούς, λαγικούς να σταματήσουν να θάβουν ο ένας τον άλλο, και οι υπόλοιποι να τους δείχνουμε την αλληλεγγύη μας συνέχεια μέχρι ο τελευταίος πολιτικός κρατούμενος να βγει από την φυλακή, καραγουστάρω εννοείται ΦΛΕΦΑΛΟ για τις υψηλότατου επιπέδου αναλύσεις τους ενάντια στο υπάρχον από την σκοπιά του ρομαντικού εθνικισμού, της ρίζας μας, και τη συνεισφορά τους στο μεταπολιτικό κομμάτι, μουσικά λογοτεχνικά κτλ. στηρίζω και μεταπολιτικό Μποβιάτσο με τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους και το ψάξιμό του με γαλλική νέα δεξιά νεοφασίστες Ιταλίας κτλ, θέλω και κληρονομιά Περίανδρου για τον μύθο και την μαχητικότητα, θέλω και εβολιανό Γκέκα να αναλύει Ιλιάδα Πλάτωνα και να μυεί στον ινδοευρωπαϊκό Λόγο, θέλω και την γραφίδα του Μάστορα, θέλω και τον εσωτεριστή Φιλίππου με μια πένα κόσμημα να αναλύει για την Οντολογική Επανάσταση για την αρχή του Αρχηγού, και άλλους που δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους τώρα. Μας έχουν φάει τα κουτσομπολιά, η κακοπροαίρετη κριτική, τα δηλητηριώδη σχόλια, ειρωνίες, πούστικα γελάκια και μισόλογα. Δεν είμαστε πολλοί, αλλά υπάρχει η μαγιά για να βγει κάτι πολύ καλό, ο καθένας στον τομέα του. Μάγκες δεν έχουμε πολύ χρόνο, ούτε την πολυτέλεια να περιμένουμε ο συναγωνιστής μας να γίνει το τέλειο όπως εμείς το 'χουμε στο μυαλό μας για να συμπολεμήσουμε μαζί του όσο η πατρίδα και όλος μας ο κόσμος είναι με το ένα πόδι στον τάφο. Αν συνεχίσουμε έτσι το ένα να μας μυρίζει το άλλο να μας βρωμάει, έχουμε ήδη πάρει την πατρίδα στον τάφο μαζί μας και δεν το ξέρουμε. Είναι τεράστια η ευθύνη που μας έλαχε γιατί είμαστε η μόνη και τελευταία ελπίδα πριν την ολική εξαφάνιση της πατρίδας μας ως εθνοβιολογικού,πολιτισμικού και ιστορικού υποκειμένου.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Λεμούριε, χάνω χρόνο από την καθημερινότητά μου για να αποδομώ ανοησίες που γράφεις. Ο λόγος που το κάνω είναι για να σε φέρνω συνεχώς μπροστά στον καθρέφτη. Να βλέπεις πόσο λίγος είσαι, μήπως και ξυπνήσει κάποτε μια σπίθα αξιοπρέπειας στην συνείδησή σου.

Ας συμφωνήσουμε αρχικά με την σοφία της λαϊκής παροιμίας "ο άνθρωπος γεννιέται, δεν γίνεται". Ωστόσο όταν επιχειρείς να περιγράψεις τον τρόπο με τον οποίο γίνεται πράξη αυτή η σοφία δείχνεις πόσο παιδαριώδης είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Η ελληνική κοινωνία δεν είδε μόνο τουρκικά σήριαλ. Πολλά χρόνια πριν είδε αμερικανικά (και μάλιστα λευκά αμερικανικά) όπως η Δυναστεία, η Τόλμη και Γοητεία κλπ. Είδε στην συνέχεια βραζιλιάνικες και μεξικανικές μεταγλωττισμένες σαπουνόπερες. Είδε ελληνικές σαπουνόπερες, όπως η Λάμψη. Ένα φτωχό μυαλουδάκι δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάτω από την επιδερμίδα των εθνικών διαφορών στην καταγωγή των συντελεστών, η αρχική ιδέα και η φόρμα αυτού του τηλεοπτικού προϊόντος είναι κοινή. Είναι ένα μοντέλο μεταπολεμικής τηλεόρασης το οποίο διαμορφώθηκε στις ΗΠΑ. Τα τουρκικά σήριαλ μπορεί να παίζονταν, λοιπόν, από Τούρκους ηθοποιούς και να σκηνοθετούνταν από Τούρκους σκηνοθέτες, μπορεί να περνούσαν υπόγεια ή πιο φανερά οθωμανικές ιδεολογικές θέσεις και αισθητικές αλλά στην ουσία ήταν το ίδιο προϊόν με όλα όσα προηγήθηκαν. Περιεχόμενο είχαν διαφορετικό. Η μορφή, η αρχική μήτρα τους ήταν ίδια. Συνεπώς δεν απέρριψες τουρκικές σειρές. Αμερικανικές σειρές φιλελεύθερου αισθητικού σχεδιασμού με τουρκικό περιεχόμενο απέρριψες.

Εξίσου απορριπτικός προς τα τουρκικά σήριαλ ήταν όμως και ο μέσος βλάκας που διάβαζε Στόχο. Αλλά το έκανε γιατί αυτή ήταν η πολιτική γραμμή του χώρου. Η πολιτική γραμμή είναι εξωτερικός παράγοντας και όχι γονιδιακή εντολή. Για να μην ξεχνάς τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται τα πολιτικά στρατόπεδα ή και οι κοινωνικές τομές με βάση την αισθητική, ανάλογα την συγκυρία και όχι το γονίδιο.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Υπάρχει, όμως, και κάτι πιο περίπλοκο. Μπορεί ένας Έλληνας τηλεθεατής να ήταν μικρασιάτης. Μολονότι Άριος και Έλληνας με το γονίδιο της λευκής φυλής, ενδεχομένως η γιαγιά του να τον είχε μεγαλώσει με ιστορίες για την χαμένη πατρίδα. Και οι λήψεις μιας τουρκικής σειράς από τις συγκεκριμένες περιοχές να τον ενδιέφεραν ως εικόνα που του ξυπνούσε τις αναμνήσεις των αφηγήσεων της γιαγιάς. Αυτό σημαίνει ότι θα έχανε την γονιδιακή του λευκότητα αν έβλεπε το σήριαλ ή ότι δεν διαθέτει το καλό (για εσένα) γονίδιο; Μην μου πεις ότι αυτός μπορεί να είναι ένας μεμονωμένος γιατί το 1/3 των Ελλήνων έχει μικρασιατική καταγωγή και ανθρωπολογικά διαθέτει Άρια χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς η ανοησία σου αποκτά κωμικές διαστάσεις στο παράδειγμα με τα βιβλία. Μας διασκεδάζεις και λίγο, τουλάχιστον. Κάτι είναι κι αυτό. Γιατί το υποστηρίζω; Γιατί, πρώτον, το ένα βιβλίο είναι πολιτική αυτοβιογραφία και το άλλο λογοτεχνικό μυθιστόρημα. Αλλά, κυρίως, γιατί η συγγραφέας της καλύβας του μπάρμπα Θωμά ήταν λευκή Αμερικανίδα, όπως αυτοί που σου αρέσουν. Κατάλαβες τώρα γιατί είσαι χρόνια σε αυτό το χάλι, εντός του εθνικιστικού χώρου;

Έχω μια απορία, βέβαια, για την ηλικία στην οποία τελείωσες το δημοτικό. Είκοσι χρόνια έκανες να αποφοιτήσεις από την πρωτοβάθμια; Δεν θα προχωρήσω θυμίζοντας ότι την δεκαετία του '80 μπορεί να καλλιεργήθηκαν από το ελληνικό κράτος μύθοι, όπως αυτούς που σαρκάζεσαι αλλά, ταυτόχρονα, καλλιεργήθηκε και ο μύθος της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, φυγαδεύτηκε ο ηγέτης των Παλαιστινίων από τον Λίβανο με πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού (όταν Ισραηλινοί και ΗΠΑ τον θεωρούσαν τρομοκράτη) και διάφορα άλλα. Αν υπάρχει εθνικιστικό ίχνος στους σημερινούς σαραντάρηδες και πενηντάρηδες θα πρέπει κάποτε να παραδεχτείτε ότι ένα πολύ μικρό μέρος του οφείλει κάτι στην κρατική ρητορική εκείνης της δεκαετίας (πέρα από το γονίδιο).

Αλλά το ερώτημα είναι γιατί κόπτεστε για τα του εθνικιστικού χώρου και γιατί δεν πάτε οριστικά στον διάολο, εφόσον θεωρείτε ότι οι μικρασιάτες δεν έχουν το ελληνικό γονίδιο (αλλά αντιθέτως πιστεύετε ότι το έχουν οι Κοσοβάροι), ότι δεν υπήρχε ελληνικό μεσαιωνικό βυζαντινό βασίλειο, ότι η ρωμαϊκή κατάκτηση ήταν καλή για την Ελλάδα γιατί οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες είχαν την ιδιότητα της χαρισματικής ηγεσίας αλλά η βυζαντινή επανακατάκτηση ήταν καταστροφή και οι Κομνηνοί δεν την είχαν αυτή την ιδιότητα, και όλα τα ωραία που υποστηρίζετε κατά καιρούς. Εφόσον παραδέχεστε ότι δεν είστε εθνικιστές πηγαίνετε να εισπράξετε το μηνιάτικο από τις υπηρεσίες του Μητσοτάκη και αφήστε τον εθνικιστικό χώρο στους λίγους εθνικιστές, κύριε "Λεμούριε".

Τέλος, αφού κοιμάσαι και ξυπνάς με εμένα, είναι κρίμα που δεν είσαι γυναίκα, ρε τρελιάρη. Μπορεί να με είχες ερωτευθεί.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

διόρθωση: η πατρίδα και όλος ο κόσμος ΜΑΣ

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ;

Η ενσυναίσθηση του πόνου των άλλων εξαρτάται από την φυλετική τους καταγωγή!

Η μελέτη έδειξε δύο βασικά πράγματα:

1) Οι Αφροαμερικανοί έδειξαν μεγαλύτερη «ενσυναίσθηση» (ψυχική ταύτιση) για τους Αφροαμερικανούς που αντιμετώπιζαν αντιξοότητες -εν προκειμένω για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα- απ’ ότι οι Λευκοί.
2) Συγκριτικά με την ταύτιση που έδειξαν οι Μαύροι για τους Μαύρους, οι Λευκοί έδειξαν λιγότερη για τους αντίστοιχους Λευκούς-Αμερικανούς. (Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι οι Λευκοί που επιλέχθηκαν γι’ αυτή την έρευνα ήταν υποτίθεται αντιρατσιστές, ενδεχομένως και όχι καθαροί Λευκοί. Παρ’ όλα αυτά, σε εγκεφαλικό επίπεδο δεν έδειξαν την ψυχική ταύτιση με τους Μαύρους που όλοι θα περιμέναν από αυτούς).
«Διαπιστώσαμε πως όλοι δήλωσαν ότι ένιωθαν συναισθηματική ταύτιση με τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα», είπε η Joan Y. Chiao, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας και συντάκτρια της μελέτης. «Όμως οι Αφροαμερικανοί έδειξαν πολλή περισσότερη προς άλλους Αφροαμερικανούς σε κατάσταση ανάγκης. Το συμπέρασμα ήταν ότι: η ικανότητά μας να ταυτιστούμε ή όχι με ένα άλλο άτομο εξαρτάται από την φυλετική του καταγωγή. Αυτό επηρεάζει δραματικά το πόσο μπορούμε να νιώσουμε τον πόνο του και το κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να το βοηθήσουμε».

«Είναι αυτή η χαρακτηριστική αίσθηση ότι κάποιος άλλος είναι σαν εμάς, αυτή η οικία αίσθηση και συναισθηματική/ψυχική ταύτιση που νιώθουμε για άτομα που δεν γνωρίζουμε», είπε. «Αυτή η εμπειρία μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε αυτό που ονομάζουμε «υψηλή ενσυναίσθηση» και αλτρουιστικό κίνητρο στον να βοηθήσουμε έναν άλλο άνθρωπο σε ανάγκη».

Η μελέτη περιελάμβανε ίσο αριθμό Λευκών και Μαύρων συμμετεχόντων. Τους έδειξαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν Αφροαμερικάνους ή Λευκούς Αμερικανούς σε οδυνηρές καταστάσεις πχ. εν μέσω μιας φυσικής καταστροφής όπως ο τυφώνας Κατρίνα ή σε ουδέτερες πχ. σε ένα υπαίθριο πικνίκ.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον», δήλωσε η Chiao, «καθώς προτείνει μηχανισμούς με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την ενσυναίσθηση και το αλτρουιστικό κίνητρό των ανθρώπων, βρίσκοντας τρόπους να τους δείξουμε τις ομοιότητες μεταξύ των Φυλών!».

Διαμέσω της προπαγάνδας, λοιπόν, όπως και της απαραίτητης αυθυποβολής -της αυτοπειθαρχίας και του αυτοελέγχου- μπορούμε, όπως λένε, να καταπιέσουμε τα έμφυτα φυλετικά μας αισθήματα και να ταυτιστούμε ψυχικά με άλλες Φυλές. Δυστυχώς, όμως, αυτή ήταν και η τελευταία έρευνα της Chiao. Μια δεκαετία μετά δεν φαίνεται να έχει βρει τρόπο να αποδείξει την θεωρία της παρά δημοσιεύσει άρθρα στα οποία εκφράζει την αγωνία της για το πόσο πολύ τα κοινωνικά στερεότυπα και η Παράδοση σχηματοποιούν φυλετικές διακρίσεις! Δυστυχώς ακόμα δεν αντιλήφθηκε ότι το Αίμα καθορίζει τα πάντα και όχι η κοινωνία, η ανατροφή ή η παιδεία…

https://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100426182002.htm

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΜΑΜΟΥΤΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΜΑΛΑΚΙΑ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ!!!

Υ.Γ. για αυτο μην αισθανεστε τυψεις οσοι σαν και εμενα κυκλοφορειτε με λευκομετρο στην τσεπη και κρατατε μεζουρα για να μετρατε κρανια και αυτια! ο Λεμουριος σας ξελασπωσε και παλι...

-Λεμουριος τρολιστας

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

αν ο εθνικιστικος χωρος κρατουσε "λευκομετρα" θα ειχαμε ξεμεινει απο εκδοτες κ αρχηγους απο χρονια ..

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ρε κακομοίρη η φυλετική υπόσταση σημαίνει πολλά περισσότερα για τον άνθρωπο από αυτή την ανοησία που εξήγαγε ως συμπέρασμα η έρευνα. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα προσδιορίσει μέσω γραμμικής νομοτελειακής απόληξης την πολιτική του στάση και την ιδεολογία του. Καταλαβαίνουμε ότι δεν διαθέτει την πολυεπίπεδη διάσταση που απαιτείται ένας νους όπως ο δικός σου για να το καταλάβει αυτό. Τουλάχιστον φρόντισε την εικόνα σου. Εκτός και αν έχεις βίτσιο την δημόσια γελοιοποίηση.

Υπάρχουν πολλών ποιοτήτων και ειδών έρευνες. Συνήθως για τα πολιτικά και τα κοινωνικά ζητήματα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον οι έρευνες των κοινωνικών επιστημών. Όχι των θετικών. Ας βρουν κανένα φάρμακο για τόσες ασθένειες που μας έχουν πολιορκήσει οι θετικοί επιστήμονες και ας αφήσουν τα κοινωνικά συμπεράσματα σε αυτούς που ξέρουν καλύτερα να τα φέρνουν στην επιφάνεια (τυπική ορθολογική κατανομή ειδικοτήτων είναι αυτό για να μην μας κατηγορήσεις ως μη επιστημονικά σκεπτόμενους ανορθολογιστές ρομαντικούς).

Η ενσυναίσθηση του πόνου (άλλη ορολογία και αυτή) μπορεί να καλλιεργηθεί και να φουντώσει από ιστορικά βιώματα ή και από την προπαγάνδα. Συναίσθημα είναι. Όπως το λέει και η ίδια η ορολογία. Τρόπος αντίδρασης, δηλαδή, σε κάτι εξωτερικό, σε ένα ερέθισμα. Αν μη τι άλλο είναι κάτι πολύ βαθύτερο ο φυλετισμός του εθνικισμού από την επιδερμική συναισθηματική αντίδραση σε ένα εξωτερικό γεγονός. Αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό. Ας δούμε το παράδειγμα της έρευνας που αναφέρεις.

Σου κάνει τόση εντύπωση, όση και στην ηλίθια που έκανε την έρευνα, (αν όντως εξήγαγε αυτό το συμπέρασμα γιατί έχουμε χρόνο να την διαβάσουμε αναλυτικά και να την ψάξουμε περαιτέρω) ότι έδειξαν μεγαλύτερη αλληλεγγύη ή συναισθηματική εγρήγορση οι νέγροι; Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είτε γιατί έχουν πολλά περισσότερα ιστορικά βιώματα κακουχιών ως φυλή είτε γιατί η επίσημη φιλελεύθερη προπαγάνδα τους έχει κάνει να πιστέψουν ότι είναι τα θύματα της ιστορίας πολύ περισσότερο απ'ότι είναι στην πραγματικότητα, έχουν αναπτύξει συναισθηματική ετοιμότητα να αντιδρούν έντονα όταν μαθαίνουν κάτι σαν και αυτό το γεγονός βάσει του οποίου έγινε η ερώτηση της έρευνας; Από την άλλη δεν αντιλαμβάνεται αυτή η "σπουδαία επιστήμονας" που κατέληξε στο αυτονόητο ότι οι λευκοί Αμερικανοί έχουν εκπαιδευτεί επί τρεις αιώνες με αρχές του προτεσταντισμού και του εβραϊκού οικονομισμού, βάσει των οποίων είναι κάτι σαν εντολή του Θεού να υπάρχουν φτωχοί και κατατρεγμένοι από την μια και ευκατάστατοι από την άλλη;

Δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικού και οικονομικού καταμερισμού αλλά νόμος του Θεού να επικρατούν εκείνοι που προσαρμόζονται στις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς σύμφωνα με την νοοτροπία του μέσου λευκού γιάπη. Συνεπώς, για τους γιάπηδες, εκείνοι που είναι φτωχοί και αναγκασμένοι να υποστούν με μεγάλες συνέπειες κοινωνικές ή φυσικές καταστροφές είναι καταδικασμένοι σε αυτό το ρόλο από τον Θεό. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι άνθρωποι που έχουν γαλουχηθεί με τέτοιες αντιλήψεις είναι δύσκολο να κινητοποιήσουν τους συναισθηματικούς μηχανισμούς σε βαθμό ταύτισης με τα θύματα για ένα γεγονός όπως αυτό που εστίασε η έρευνα; Όσο και αν θέλουν να φαίνονται ως ανθρωπιστές. Ανθρωπιστές είναι, φιλάνθρωποι δεν είναι. Έχει και ο φιλελευθερισμός ως ιδεολογία τις αντιφάσεις του.

Και στην τελική ποιο είναι το συμπέρασμα στο οποίο θες να καταλήξεις; Ότι οι λευκοί είμαστε αναίσθητοι ενώ οι μαύροι συναισθηματικοί; Άρα, να υποθέσουμε, ο ρατσισμός είναι και αυτός φυσική αντίδραση της βιολογικής μας ύπαρξης που καταπιέζεται από την επικράτηση του κομμουνισμού στην Αμερική;

Πόσο ανώμαλοι είστε ρε Λεμούρι; Πόση ψυχική διαστροφή κουβαλάτε; Τουλάχιστον η ΦΛΕΦΑΛΟ πέτυχε έναν στόχο. Σας έκανε να βράσετε την ανωμαλία σας μέσα στο καζάνι του εαυτού σας. Δεν μπορείτε από εδώ και πέρα να την παρουσιάσετε ως πολιτική ιδεολογία ενός ολόκληρου χώρου.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Ας συμπληρώσω κι εγώ με την σειρά μου ότι από τα τέλη του 18ου αιώνα, όταν άρχισε να συγκροτείται η σχολή σκέψης του Ρομαντισμού που έδωσε τα πρώτα σπέρματα της μεταγενέστερης μεθοδολογίας κοινωνικών επιστημών, είχε αποσαφηνιστεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι αντικείμενο για να αντιμετωπίζεται σαν να υπάρχει σε κάποια άχρονο και ανιστορικό παρόν από τους φωστήρες του ορθολογισμού και αργότερα του θετικισμού. Στην ουσία η έρευνα της συγκεκριμένης κυρίας έχει ανοιχτά ερωτηματικά όσον αφορά την μεθοδολογία της. Μου φαίνεται σαν να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ένα ουδέτερο δεδομένο. Ως έναν πειραματικό tabula rasa. Σαν αυτοί που μπήκαν στο καλειδοσκόπιο της έρευνας να μην είχαν παρελθόν και ιστορία, να μην είχαν διαμορφωμένες αντιλήψεις, σαν να ήταν αυτονόητο ότι υπάρχει ένας μέσος όρος, ένας κανόνας στον οποίο εντάσσονται όλοι οι συμμετέχοντες, λευκοί και μαύροι, με αποτέλεσμα να περιμένει την αντίδρασή τους, λες και ξεκινούσαν όλοι από το μηδέν. Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα. Τόσο λόγω γονιδίου όσο - πολύ περισσότερο - λόγω των διαμορφωμένων συνειδήσεων. Στην ουσία έκανε μια έρευνα για να αποδείξει αυτό που γνωρίζουμε όλοι εξαρχής. Μόνο που δεν απέδειξε τίποτα που να σχετίζεται με το ανθρωπολογικό - φυλετικό υπόβαθρο.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΚΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΦΟΥ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ:

Οι έμφυτες φυλετικές προκαταλήψεις εμποδίζουν την ψυχική μας ταύτιση με άτομα άλλων Φυλών!
Αυτή η έρευνα διεξήχθη από ψυχολόγους με ειδίκευση στην νευροεπιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο-Σκάρμπορο και διερεύνησε την ευαισθησία ενός κομματιού του νευρικού συστήματος του εγκεφάλου το οποίο σχετίζεται με την «ενσυναίσθηση» (empathy: ψυχική ταύτιση/κατανόηση) σε σχέση με την Φυλή και την εθνικότητα. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μια σειρά από βίντεο καθώς τους είχαν συνδέσει με ηλεκτροεγκεφαλογράφους (EEG). Οι συμμετέχοντες -όλοι Λευκοί- (γιατί άραγε;) παρακολούθησαν απλά βίντεο στα οποία άνδρες διαφόρων φυλών (Λευκοί, Μαύροι και Ασιάτες) έπιναν ένα ποτήρι νερό.
«Όταν οι άνθρωποι παρατηρούν άλλους να εκτελούν μια εργασία η περιοχή του Κινητικού Φλοιού του εγκεφάλου τους ενεργοποιείται συνήθως κατά τον ίδιο τρόπο, σα να την εκτελούν οι ίδιοι». (Υπάρχει δηλαδή μια ταύτιση σε νευρολογικό/εγκεφαλικό/ψυχοσωματικό επίπεδο).
[Ο Κινητικός Φλοιός είναι ένας όρος που περιγράφει τις περιοχές του Εγκεφαλικού Φλοιού που εμπλέκονται στο σχεδιασμό, στον έλεγχο και στην εκτέλεση εκούσιων κινητικών λειτουργιών.]

«Η ερευνητική ομάδα της Jennifer Gutsell και του επίκουρου καθηγητή Michael Inzlicht (Εβραίοι και οι δυο), διαπίστωσε ότι ο Κινητικός Φλοιός των συμμετεχόντων ήταν σχεδόν απίθανο να ενεργοποιηθεί όταν παρακολουθούσαν άνδρες άλλων Φυλών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ο εγκέφαλός τους κατέγραψε μια τόσο μηδαμινή δραστηριότητα, όση όταν παρακολουθούσαν μια κενή οθόνη!».
«Προγενέστερες έρευνες έχουν δείξει ότι, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ταυτιστούν με άτομα διαφορετικής φυλετικής/εθνικής καταγωγής και θέλαμε να μάθουμε το γιατί», λέει η Gutsell. «Αυτό που βρήκαμε είναι ότι υπάρχει μια βασική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος των ανθρώπων αντιδρά σε άτομα που προέρχονται από διαφορετική Φυλή. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι μιας συγκεκριμένης Φυλής είναι λιγότερο πιθανό να ταυτιστούν εγκεφαλικά και ψυχικά με ενέργειες ανθρώπων άλλων Φυλών, σε σχέση με εκείνες που προέρχονται από άτομα της δικής τους Φυλής».
«Το επονομαζόμενο νευρικό σύστημα «καθρέφτης» θεωρείται ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για την ενσυναίσθηση (ψυχική ταύτιση/κατανόηση) που επιτρέπει στους ανθρώπους να «αντανακλούν» (ψυχοσωματικά) τις πράξεις και τα συναισθήματα των άλλων. Η έρευνα μας έδειξε ότι αυτό το βασικό δομικό στοιχείο είναι λιγότερο ενεργό σε άτομα που ανήκουν σε διαφορετική Φυλή από ότι εσείς», λέει ο Δρ. Inzlicht!

Ο Δρ. Inzlicht, από το 2013 μέχρι σήμερα, έχει αφιερωθεί σε ομιλίες ανά τον κόσμο για την ανάγκη της Αυτοπειθαρχίας και της εκμηδένισης του «Εγώ» (φυλετικής συνείδησης) στον αγώνα για την καταπολέμηση του Ρατσισμού! Η «ανάγκη» αυτή προέρχεται από την αποτυχία να βρεθεί λύση σε εγκεφαλικό επίπεδο, δηλαδή από την έμπρακτη αποτυχία της προπαγάνδας τους και την απόδειξη πως το Αίμα ΔΕΝ αλλάζει!
Γι’ αυτό και άπαντες διαπιστώνουν πως υπάρχουν μονάχα δύο λύσεις για να καταπολεμηθεί το έμφυτο φυλετικό αίσθημα του ανθρώπου: Η Αυτοπειθαρχία/Αυτοσυγκράτηση και η αυστηρή Νομολογία. Ότι ακριβώς συμβαίνει παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο έντονα. Αντιρατσιστικοί νόμοι με αυστηρές ποινές, επιβολή του Πολιτιστικού Μαρξισμού και κοινωνικός αποκλεισμός για κάθε άνθρωπο που εκφράζει δημόσια την έμφυτη φυλετική του συνείδηση, είτε ως Εθνικιστής/Εθνικοσοσιαλιστής, είτε ως απλός πολίτης.

https://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100426113108.htm

ΑΠΟΤΙΝΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΡΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ...

-Λεμουριος τρολιστας

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Με αυτή την έρευνα συμφωνούμε πλήρως!! Εσύ πρέπει να έχεις το πρόβλημα χαχαχα!! Γιατί είναι σαφές ότι υπάρχει πράγματι η προδιάθεση προς του ομοφύλους που περιγράφουν οι ερευνητές. Αυτό που δεν προκύπτει από πουθενά είναι ότι οι ομόφυλοι θα καταλήξουν να έχουν κοινές θέσεις για την οργάνωση του δημόσιου βίου. Από την αρχαιότητα υπήρχαν διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές τάξεις και προσεγγίσεις πολιτικών θεμάτων από ομόφυλα πρόσωπα.

Πουθενά δεν προκύπτει από την έρευνα ότι οι ομόφυλοι θα αναπτύξουν την ίδια προτίμηση σε ηθικά πλαίσια. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα υπάρχουν απατεώνες, ωφελιμιστές, ομοφυλόφιλοι. Ο άνθρωπος που έχει ηθικό σταθερό υπόβαθρο θα προτιμήσει την συζήτηση με έναν εξίσου ηθικό αλλόφυλο ή αλλοεθνή, παρά με έναν απατεώνα ομόφυλο. Ο άνθρωπος που προτιμά τις γυναίκες για ερωτικές συντρόφους μάλλον θα επιλέξει την παρέα ενός ανθρώπου που προτιμά κι αυτός τις γυναίκες και είναι αλλοεθνής, παρά ενός ομοφυλόφιλου συμπατριώτη του.

Έτσι είναι άρρωστο πλάσμα τα πράγματα. Πέρα από την βαθύτερη φυλετική υπόσταση και τις προδιαγραφές που αυτή διαμορφώνει υπάρχει η ιστορία, η ζωή της καθημερινής εμπειρίας. Ανάμεσα στα δύο πεδία υπάρχει μεγάλη απόσταση. Δεν φτάνεις στην καθημερινή εμπειρία από το πρωταρχικό "καταγωγικό βάθος" με ένα σάλτο.

Δεν σου λέμε να αποτινάξεις από το μυαλό σου τίποτα. Γιατί δεν έχει γιατρειά η περίπτωσή σου. Μείνε όπως είσαι να έχουμε κάτι να μας κάνει να γελάμε.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια τοτε, αφου αποδεχεστε τη δευτερη ερευνα, αυτο σημαινει οτι αποδεχεστε την επισημανση μου οτι δεν γινεται ελληνας να ταυτιζεται με αλλοφυλο Σουλειμαν και μογγολικα μεμετια για να βλεπει τα σηριαλ τους με ενθουσιασμο αντι να τα απορριψει επειδη δεν δυναται να ταυτιζεται φυλετικα μαζι τους συμφωνα με την ερευνα που παρεθεσα! αρα πολυ σωστα ειπα οτι ολοι αυτοι δεν ειναι ελληνες αλλα ελλαδιτες! ειδατε πως επιβεβαιωνετε και εσεις οι ιδιοι τον δικαιολογημενο απο μερους μου ρατσισμο ή φυλετισμο και τα λευκομετρα; να γιατι πατωνει ο εθνικισμος οταν ταυτιζεται αντιρατσιστικα με τους παγκοσμιοποιητες λεγοντας οτι το περιβαλλον καθοριζει ανθρωπινες συμπεριφορες και οχι η φυλη. τοσο απλα ειναι τα πραγματα...

-Λεμουριος τρολιστας

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο εθνικισμός έφτασε εκεί που έφτασε γιατί δεν βρέθηκαν αυτοί που έπρεπε να τον υπερασπιστούν από ανώμαλους, κυπατζήδες και Δεξιούς όπως εσύ. Απλά είναι τα πράγματα. Τώρα αυτό έχει αλλάξει, λόγω της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι είναι αργά για να τον σώσουμε.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Balrog είπε...

Αν υπάρχει κάτι στη λέσχη σας που κάνει τους ανταγωνιστές σας εντός του εθνικιστικού χώρου να χάνουν τον ύπνο τους είναι οι πρωτοβουλίες σας. Την πένα σας θα την ήθελαν όλοι οι υπόλοιποι μνηστήρες του εθνικισμού στα έντυπα και τα site τους. Δεν τους πειράζει τόσο η αρθρογραφία σας και ας αποτελούν ουρές της δεξιάς. Αν σας είχαν αρθρογράφους θα το έπαιζαν ρομαντικοί και σοσιαλιστές μέχρι τα μπούνια. Αυτό που τους ενοχλεί είναι οι δράσεις σας. Φοβούνται μήπως γίνει καμία στραβή και μαζέψετε κόσμο κάποια στιγμή. Συν τοις άλλοις τους ξεβολεύετε. Αν δεν είχατε κάνει τη δράση για τα Ίμια πριν τρία χρόνια δεν θα έκανε καμία οργάνωση των αυτόνομων κάτι αντίστοιχο. Όταν ξεκινήσατε να κάνετε τη συγκεκριμένη δράση άρχισαν και οι υπόλοιποι να πραγματοποιούν αντίστοιχες δικές τους. Αν σταματήσετε να την κάνετε θα σταματήσουν και οι υπόλοιποι. Φέτος η Ουρανία θα την κάνει το επόμενο Σάββατο. Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Αυτό που προέχει είναι να συνεχίσετε στην πρωτοπορία του χώρου. Συνεχίστε να τους τρελένετε όλους και στο τέλος μπορεί να βγει κάτι καλό. Ακόμα καλύτερο από το ήδη καλό που έχετε πετύχει μέχρι σήμερα. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να ενωθεί ο εθνικιστικός χώρος από άκρο σε άκρο ή είναι παντελώς άσχετοι με πρόσωπα και καταστάσεις ή έχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό τους.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πύρινο μαστίγιο ο σχολιασμός σου!! Ευχαριστούμε πάντως για τα καλά σου λόγια.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε γίγαντα Λεμούριε. Τεράστιε Βίκινγκ! Δίμετρε Ολλανδέ κικμπόξερ! Γίγαντα του Πάγου! Ακόμη γράφεις; Μα είσαι εσύ ρατσιστής; Ο Πλατωνικός; Είναι οι άνθρωποι λευκοί πίνακες χωρίς παρελθόν έτσι ώστε να έπρεπε να έχουν όλοι τις ίδιες αντιδράσεις στις ίδιες εικόνες; Πολύ ορθολογιστικό ακούγεται αυτό. Και όλα αυτά από έναν Πλατωνικό;

Άσε τις φιλοσοφίες των μαυριδερών Ελλήνων Βόρειε Γίγαντα και επένδυσε στις Έντα. Τι πολιτισμό να παράγουν οι σκατόδερμοι Ιταλοί και Έλληνες; Ο Μεταξάς ήταν κοντός και ο Μουσολίνι μαύρος!

Δείξε μας τον δρόμο προς την Βάλχουλ! Και όσο μας τον δείχνεις πες μας γιατί εδώ μέσα βρίζεις τους Τούρκους αλλά αλλού τους τιμάς λες και θέλεις να μπεις στο Χανάτο τους; Μεγάλε πολεμιστή των κάμπων! Ούνγκερν Στέρνμπεργκ των πολεμιστών των ανήλιαγων υπογείων! Δείξε μας τον δρόμο!

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το κατάμαυρο χιούμορ σου διαθέτει πολύ επιτυχημένη καυστικότητα. Ωστόσο κρατάμε πάντα μια τελευταία επιφύλαξη για το ποια δίποδη λάσπη μπορεί να κρύβεται πίσω από τις Λεμούριες μάσκες. Όχι βέβαια ότι θα παραβλέψουμε τους συνήθεις υπόπτους που σκιαγραφείς. Ίσως όμως να υπάρχουν και δεύτερα βιολιά στην συμφωνία των χαμένων υπάρξεων της νύχτας.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Φίλτατοι συνδαιτυμόνες, την Κυριακή είδα την θεατρική παράσταση "Καρδιά του Σκύλου" του Τουργκένιεφ με τον Άρη Σερβετάλη. Ήταν μια συγκλονιστική παράσταση τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την ερμηνεία. Είναι μια προφητική αλληγορία πάνω στον Περιβαλλοντισμό του Μαρξισμού αν και πουθενά δεν αναφέρεται κάτι γι' αυτόν εκτός από ένα υπαινιγμό στο όνομα του Ένγκελς. Το έργο σατιρίζει δραματικά την θεμελιώδη ρήση του Μαρξ στον πρόλογο της Κριτικής της Πολιτικής Οικονομίας: "Δεν είναι η Συνείδηση που καθορίζει το κοινωνικό Είναι, αλλά το κοινωνικό Είναι την Συνείδηση". Είναι μια επίκαιρη σάτιρα της απόπειρας του μεταμοντέρνου δικαιωματισμού και της Woke Παγκοσμιοποίησης, που έχει πάρει την σκυτάλη από τον πολιτιστικό μαρξισμό, να αποκόψει το κοινωνικό γίγνεσθαι από την Φυσική του καταγωγή. Δεν χρειάζονται άλλοι λόγοι. Απλώς δείτε την παράσταση.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η πρόταση για την παράσταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι Λεμούριοι και Μάγοι αδυνατούν να αντιληφθούν πως κανείς ρομαντικός εθνικιστής (κανείς εθνικιστής δηλαδή) δεν θεωρεί ότι το κοινωνικό γίγνεσθαι (συνήθως τον όρο γίγνεσθαι χρησιμοποιούν και όχι τον όρο Είναι που παραπέμπει σε οντολογικές σταθερές) διαμορφώνει μονομερώς την ατομική συνείδηση (λες και η ατομική ύπαρξη είναι άδειος λευκός πίνακας). Ούτε και αυτοί οι κλασικοί μαρξιστές δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον εμείς.

Αλλά δεν γίνεται να υποστηρίξουμε και την ακριβώς αντίστροφη μονομέρεια. Ότι η ατομική συνείδηση είναι αποκλειστικά διαμορφωμένη εξολοκλήρου από την φυλετική καταγωγή -και μάλιστα σε συλλογικό επίπεδο πανάριας ομοφυλίας- χωρίς η ιστορική εμπειρία με το βάθος της (και όχι απλά το παροντικό περιβάλλον, όπως υποστηρίζουν οι Αριστεροί) να πυροδοτεί μια διαλεκτική ανάμεσα στο γονίδιο και στο βίωμα.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάντως τα παιδιά της λέσχης μάζεψαν περισσότερα μέλη τους στην εκδήλωση που έκαναν για τα Ίμια από τους Σπαρτιάτες και το Εθνικό Μέτωπο. Και να φανταστείς ότι τα άλλα δύο είναι κόμματα.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Από Σπαρτιάτες ναι,από το Εθνικό Μέτωπο όχι.Είναι το μοναδικό ΣΟΒΑΡΟ κόμμα του χώρου με σταθερές ιδέες χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά για τη σοβαρότητα άστο καλύτερα. Ας έχει ο καθένας μας τη γνώμη του. Στους αριθμούς όμως είναι καθαρά τα πράγματα. Δεν γίνεται να κρυφτεί κανείς. Εφτά άτομα μάζεψε το Εθνικό Μέτωπο στην κατάθεση στεφάνου. Τόσα βλέπω στη φωτογραφία που ανεβάσατε στο site σας. Το θεωρείς καλό ένα κόμμα να μαζεύει εφτά άτομα για τα Ίμια; Έχει περισσότερο κόσμο η λέσχη των παιδιών. Χωρίς να είναι κόμμα.
Όχι ότι σημαίνει και κάτι σπουδαίο ο αριθμός των μελών. Αν είναι να έχεις τα μέλη που έχει το κόμμα του Μιχαλολιάκου καλύτερα με αυτά που είσαι τώρα. Κουβέντα κάνουμε να περνά η ώρα επειδή άνοιξε σαν θέμα συζήτησης η μαζικότητα και η συνεργασία των εθνικιστών οργανώσεων.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

προς τον σχολιαστη που προφανως με μπερδευει με τον γνωστο ιππεα του εθνοκοινωνισμου για να μου αναφερει Πλατωνα και τουρκους που υπερασπιστηκε, σαφεστατα και δεν ειμαι εκεινος αν προσεξεις τουτο: πρωτον δεν ανεφερα ποτε στη ΦΛΕΦΑΛΟ οτι ειμαι πλατωνικος και μπορει να στο επιβεβαιωσει απο οσα σχολια της εχω στειλει, δευτερον ποτε δεν υποστηριξα τουρκους εδω περα αλλα το αντιθετο και τριτο και βασικοτερο ο γνωστος ιππεας κοροιδευε ατομα σαν εμενα στο σαιτ που γραφει λεγοντας οτι την ιδια ωρα που καποιοι μας μετραμε κρανια καποιοι αλλοι κανουν δρασεις εκθειαζοντας τον αναρχοαπλυτο Ρωμανο! ασε που ουδεποτε ασχοληθηκε ο ιππεας σου με φυλετικη ανθρωπολογια και λευκομετρα! να εισαι πιο προσεκτικος στις αναγνωσεις των σχολιων μου για να μην εκτιθεσαι! και μια που ανεφερες Πλατωνα, ας εκτεθεις τωρα διπλα με αυτο που ειπε:

Ο Πλάτων (στην »Πολιτεία» 469-470) λέει ότι το μεν Ελληνικόν γένος είναι συγγενές και έχει την ίδια καταγωγή, ενώ είναι ξένο προς τους βαρβάρους και αλλογενές: »Φημί γαρ το μεν Ελληνικόν γένος αυτό αυτώ οικείον είναι και ξυγγενές, τω δε βαρβαρικόν οθνείον τε και αλλότριον». Επίσης ότι από τη φύση οι Έλληνες είναι εχθροί των βαρβάρων: »πολεμίους φύσει είναι» (470, Γ)

οπως βλεπεις και ο Πλατωνας σου βαζει το γονιδιο υπερανω της κοινωνιας ή του περιβαλλοντος καποιου αν προσεξεις εκει που λεει οτι εκ ΦΥΣΕΩΣ ειναι οι ελληνες εχθροι των ανατολιτων ή βαρβαρων οπως αποκαλουνταν εκεινη την εποχη και οχι οτι ειναι εχθροι εξαιτιας της κοινωνιας ή των βιωματων του καθενος σαν να λεμε οτι μπορει να γινουν και φιλοι με εκεινους. αποκλειεει λοιπον καθε κοινωνικη, περιβαλλοντικη ή βιωματικη συνθηκη για να ειμαστε εχθροι με τους βαρβαρους οταν μας λεει οτι ειμαστε εκ φυσεως ή εκ γεννετης εχθροι απεναντι τους! μηπως δεν σας κανει ουτε ο Πλατωνας τωρα και θελετε να δειτε καρφωμενα σφυροδρεπανα πανω στον Παρθενωνα για να συμφωνειστε μαζι του;

Υ.Γ. οπως βλεπεις ο ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ με τα λευκομετρα δειχνει τον δρομο τσολια μου και οχι εγω. αυτο δεν μπορει να καταλαβει η κεφαλα σας και λογικο μετα να θεωρειτε καποιον σαν ''ελληνα'' απο το ονομα που γραφει η αστυνομικη του ταυτοτητα ταυτιζοντας τη φυλη με το κρατος Διαφωτιστικα, σαν να λεμε οτι υπαρχει ολλανδικη και σουηδικη φυλη ή ακομη χειροτερα αν ταυτιζεται με τη θρησκεια σαν να υπαρχει χριστιανικη φυλη! αυτο ειναι το ''εθνος'' που υπερασπιζεστε και στο οποιο χωρανε ολοι, απο τα παιδια του ταρζαν μεχρι τους παγογιγαντες της Αλασκας, αρκει να γραφει ελληνικο ονομα η ταυοτητα τους ή αρκει να ειναι χριστιανοι! ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε τετοιο ''εθνικισμο'' εμεις οι Λεμουριοι. σας τον χαριζουμε...

-Λεμουριος τρολιστας

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για το θέμα της ταυτοποίησης μπορείς να συζητήσεις με τον σχολιαστή στον οποίο απευθύνθηκες. Για τα υπόλοιπα που θέτεις, όσο επιμένεις τόσο θα σε κάνουμε να εξευτελίζεσαι.

Ο Πλάτωνας, τώρα, και εν γένει οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν βάρβαρους και τους λευκούς Ευρωπαίους που δεν ήταν Έλληνες. Όχι μόνο τους ανατολικούς λαούς. Επίσης, ακόμη και στο θέμα των ανατολικών λαών της αρχαιότητας τι επιχείρημα που παραθέτεις είναι γελοίο. Γιατί οι Πέρσες ήταν λευκοί, Άριας προέλευσης. Ακόμη και αυτοί βάρβαροι θεωρούνταν.

Ο Αριστοτέλης είχε εκφράσει μια πρώιμη θέση υπέρ της ευρωπαϊκής ομοεθενίας αλλά και αυτός χωρίς να μιλά αυστηρά φυλετικά αλλά περισσότερο γεωγραφικά. Επίσης θεωρούσε ότι μολονότι είχαν έμφυτα γνωρίσματα που τους έφερναν κοντά σε εμάς τους Έλληνες ήταν και εκείνοι βάρβαροι λόγω του κακού κλίματος της Εσπερίας.

Τώρα για το αν υπερασπιζόμαστε εμείς έναν ξεχειλωμένο ορισμό του έθνους, με παγογίγαντες και τα συναφή, τι να πει και ένας Λεμούριος που θεωρεί ότι πρέπει ανήκουν στο ίδιο σύνολο μορμόνοι Αμερικανοί, αγρότες Ολλανδοί, Ρώσοι του Βλαδιβοστόκ, Βρετανοί των βόρειο ιρλανδικών κάμπων, Ρωμαίοι του Λάτιο και Πορτογάλοι του Ατλαντικού και τελειωμό δεν έχει;

Το έχεις στο αίμα σου πάντως να σε διασύρουν δημοσίως. Εκεί θα συμφωνήσουμε. Είσαι μια ρόμπα που της αρέσει να την βασανίζουν διαδικτυακά. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε ότι το γονίδιό σου παίζει καθοριστικό ρόλο.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Αν ο Λεμούριος ήταν "ιππότης" της Στοάς του Φιλίππου και η Στοά του Φιλίππου ίδρυσε τη Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου βασισμένη στην "αρχή του γονιδίου" , τότε και οι δύο έχουν υποπέσει σε μεγάλη αντίφαση. Αν ήταν τόσο συνεπείς χρήστες του "λευκόμετρου" και "μύστες του γονιδίου" θα όφειλαν να έχουν απορρίψει το Νίκο Μιχαλολιάκο από την αρχή. Μια καλή καταμέτρηση με το "λευκόμετρο" θα ήταν αρκετή για να κριθεί ακατάλληλος ο Μιχαλολιάκος. Όμως οι δύο "μύστες του γονιδίου" δεν απέρριψαν τον μαυριδερό και μετά βίας Έλληνα -Άριο Μιχαλολιάκο από την πρώτη στιγμή. Τον αποδέχτηκαν και τον έχρισαν μάλιστα αρχηγό τους. Χρειάστηκε να περάσουν τριάντα χρόνια για να καταλάβουν την πολιτική του ανικανότητα. Ήταν η τριακονταετή εμπειρία της συναναστροφής μαζί του που τους οδήγησε στην πολιτική απόφαση να τον απορρίψουν. Η εμπειρία τους οδήγησε στη σημερινή πολιτική τους απόφαση. Όχι το γονίδιο. Ούτε η μαγεία.
Αυτογκόλ από τα πιο θεαματικά αυτό Λεμούριε.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Banshee είπε...

Αν ο κύριος Φιλίππου εξακολουθεί να ελπίζει για κάτι καλό στο πρόσωπο του Κασιδιάρη υποθέτω ότι το "λευκόμετρο" του Λεμούριου χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας.

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

παλι με σοφιστεια προσπαθησατε να με αντιμετωπισετε περι Πλατωνα, αλλα δεν τσιμπαω! που ξερετε εσεις οτι στην συγκεκριμενη προταση ο Πλατων μιλουσε για βαρβαρους απευθυνομενος σε ολους τους μη ελληνες και οχι παρα μονο σε ανατολιτες με τους οποιους πολεμουσαν οι ελληνες; θα μου πειτε τωρα και πως ξερεις εσυ οτι απευθυνοτανε σε ανατολιτες. για να δουμε...

εξαρταται ποια ερμηνεια αποφασιζει να δωσει ο καθενας διαβαζοντας τετοια κειμενα. αν μιλαμε για γλωσσικη, τοτε ναι απευθυνοτανε ο Πλατων σε οσους μιλουσαν μια ξενη απο την ελληνικη γλωσσα απο το βαρ βαρ που ακουγοτανε, εξου και η ετυμολογια της λεξεως βαρβαρος απο που βγηκε. οταν ομως στην αλλη προταση που παρεθεσα απο τον Πλατων και κανατε οτι δεν ειδατε, διαβαζουμε οτι εκ φυσεως ειμαστε εχθροι με τους βαρβαρους, οποτε μιλαμε για φυλετικη ερμηνεια (εκ φυσεως λεει), αρα αποκλειονται ολοι οι λευκοι της ευρωπης να ειναι εχθροι εκ φυσεως (κσι οχι για γλωσσικους λογους) αφου κσι οι ελληνες ανηκουν στην ιδια αρια λευκη φυλη και ετσι απομενει να ειμαστε εκ φυσεως εχθροι παρα μονο με οσους δεν ηταν αριοι οπως οι ανατολιτες εκεινη την εποχη με τους οποιους πολεμουσαμε συν ολους τους υπολοιπους του πλανητη που δεν ειναι λευκοι. αλλωστε εγω δεν δηλωσα ποτε πλατωνικος υπενθυμιζω και παλι για να μην υπαρχουν τετοιες παρανοησεις οταν οι γενετικες ερευνες ειναι αυτες που απαντανε στο ερωτημα ποιος ειναι λευκος ή αριος και σε ποια υποφυλη της ανηκει.

οσο για τη Χρυση Αυγη εθνικιστικη οργανωση ηταν και ποτε φυλετικη για να κατηγορηθει οτι ειχε αρχηγο και μελη που δεν ηταν λευκα. αποδειξη επ αυτου ειναι οτι ποτε κανενα μελος για να γινει αποδεκτο εκει περα δεν περασε πρωτα απο λευκομετρο ή γονιδιακο τεστ! σας το ειπα οτι με εξυπναδες και σοφιστειες δεν προκειται να καταπολεμηστε τον φυλετισμο. ειναι σαν να προσπαθει καποιος να πετροβολησει τον θεο πετωντας πετρα στον ουρανο! ε στο κεφαλι του προκειται να πεσει μετα...

-Λεμουριος τρολιστας

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

συμπληρωνοντας επισης τον Λεμουριο σχολιασμο μου περι βαρβαρων απο φυλετικη ερμηνεια και οχι απο γλωσσικη οπως ειπα στο προηγουμενο σχολιο, ας προσεξουμε επισης τα παρακατω με μια πιο αναλυτικη ματια:

Ο Πλάτων ο Αθηναίος φιλόσοφος, δεν αφήνει επίσης καμιά αμφιβολία για το γεγονός πως η καταγωγή έπαιζε σημαντικό ρόλο στον ορισμό της ελληνικότητας (Μενέξενος, 245c-d), κάνοντας σαφή διαχωρισμό ανάμεσα σε φύσει και νόμω Έλληνες:

μόνοι δὲ ἡμεῖς οὐκ ἐτολμήσαμεν οὔτε ἐκδοῦναι οὔτε ὀμόσαι. οὕτω δή τοι τό γε τῆς πόλεως γενναῖον καὶ ἐλεύθερον βέβαιόν τε καὶ ὑγιές ἐστιν καὶ φύσει μισοβάρβαρον, διὰ τὸ εἰλικρινῶς εἶναι Ἕλληνας καὶ ἀμιγεῖς βαρβάρων. οὐ γὰρ Πέλοπες οὐδὲ Κάδμοι οὐδὲ Αἴγυπτοί τε καὶ Δαναοὶ οὐδὲ ἄλλοι πολλοὶ φύσει μὲν βάρβαροι ὄντες, νόμῳ δὲ Ἕλληνες, συνοικοῦσιν ἡμῖν, ἀλλ’ αὐτοὶ Ἕλληνες, οὐ μειξοβάρβαροι οἰκοῦμεν, ὅθεν καθαρὸν τὸ μῖσος ἐντέτηκε τῇ πόλει τῆς ἀλλοτρίας φύσεως.

ΜΕΤ. μόνοι εμείς δεν τολμήσαμε ούτε να παραδοθούμε ούτε να ορκιστούμε. Γιατί είναι τόσο ευγενικό, ελεύθερο και βέβαιο το φρόνημα της πόλης και φυσικά μισεί το βαρβαρικό, επειδή αληθινά είμαστε Έλληνες μη αναμεμιγμένοι με βαρβάρους. Ούτε Πέλοπες ούτε Κάδμοι ούτε Αιγύπτιοι ούτε Δαναοί ούτε άλλοι πολλοί που είναι στη φύση τους βάρβαροι, αλλά κατά σύμβαση Έλληνες, συζούν με μας, αλλά Έλληνες, όχι ανάμικτοι με βαρβάρους κατοικούμε, και γι' αυτό το μίσος της ξένης φύσης καθαρά κληρονομήθηκε στην πόλη μας.

Ο Πλάτων στους Νόμους (692e-693a) αναφέρεται στον πόλεμο κατά των Περσών, όπου οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, χάρη στην άμυνα που προέβαλαν κατόρθωσαν να αποφευχθεί η ανάμιξη Ελληνικών και βαρβαρικών γενών μεταξύ τους όπως ίσχυε στις περιοχές που είχαν κατακτηθεί από τους Πέρσες:

ἀλλ' εἰ μὴ τό τε Ἀθηναίων καὶ τὸ Λακεδαιμονίων κοινῇ διανόημα ἤμυνεν τὴν ἐπιοῦσαν δουλείαν, σχεδὸν ἂν ἤδη πάντ' ἦν μεμειγμένα τὰ τῶν Ἑλλήνων γένη ἐν ἀλλήλοις, καὶ βάρβαρα ἐν Ἕλλησι καὶ Ἑλληνικὰ ἐν βαρβάροις, καθάπερ ὧν Πέρσαι τυρρανούσι τὰ νῦν διαπεφορημένα καὶ συμπεφορημένα κακῶς ἐσπαρμένα κατοικεῖται.

MET. Αλλά χωρίς την κοινή απόφαση των Αθηναίων και των Λακεδαιμονίων να αμυνθούν στην επερχόμενη δουλεία, σχεδόν θα είχαμε τώρα ανάμιξη όλων των Ελληνικών γενών μεταξύ τους, και των βαρβάρων με τα Ελληνικά και των Ελληνικών με τα βάρβαρα, όπως και σε αυτά που κυβερνούν τυρρανικά οι Πέρσες έχοντας χωριστεί και συγκεντρωθεί κατοικούνται άσχημα διάσπαρτα.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑ:

Ούτε Πέλοπες ούτε Κάδμοι ούτε Αιγύπτιοι ούτε Δαναοί

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΛΑΟΥΣ, ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΟΤΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΣΑΞΟΝΕΣ, ΒΙΚΙΝΓΚΣ, ΚΕΛΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΣΕΣ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΣΟΦΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΕ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΙΑ ΟΜΟΕΘΝΙΑ ΜΑΣ...

-Λεμουριος τρολιστας

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε εμείς και άλλοι σχολιαστές με εύλογα επιχειρήματα να απαντήσουμε σε έναν ψυχανώμαλο. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Ήθελες να γράψει ο Πλάτωνας για Βίκινγκς και για Σάξονες; Υπήρχαν τέτοιοι λαοί εις γνώσιν του Πλάτωνα; Λες να έγραφε στην αρχαία Αθήνα κάτι για λαούς που άρχισαν να παίζουν ρόλο στο ιστορικό προσκήνιο κατά τον μεσαίωνα; Ειλικρινά θέλουμε να ξέρουμε, είσαι απλά ανώμαλος ή και εντελώς ψυχοπαθής;

Οι Πέρσες ήταν Άριοι, ναι ή όχι; Δεν σου αρέσουν αυτοί επειδή ζούσαν στην ανατολή; Έλα όμως που φυλετικά είναι και αυτοί Άριοι.

Προφανώς είχε όχι μόνο γλωσσικό αλλά και φυλετικό περιεχόμενο ο όρος "βάρβαρος". Αφορούσε όλους τους άλλους εκτός της ελληνικής φυλής. Ο όρος ελληνική φυλή και ελληνικό έθνος έχουν κοινή σημασία σε νεότερους διανοητές. Στην αρχαιότητα δεν ήταν προς ευρεία χρήση ο όρος έθνος. Ωστόσο υπήρχε και αυτός. Με παρόμοιο περιεχόμενο με το σημερινό.

Στους Έλληνες αναφέρονταν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης όταν μιλούσαν για κοινή φυλή. Μόνο που στην ελληνική φυλή είχαν συγχωνευτεί Δαναοί, Πέλοπες κλπ. Λες να χρησιμοποιούσε ο Πλάτωνας "λευκόμετρα" για εποικισμούς που έγιναν κάποιες γενιές πριν τα Τρωικά γεγονότα; Έγραψε ο Σταμάτης την προηγούμενη φορά ότι ο Αριστοτέλης στα πολιτικά περιγράφει ως βαρβάρους και τους δυτικούς Ευρωπαίους της εποχής. Μην μας πεις ότι δεν ήταν Άριος ούτε ο Αριστοτέλης.

Και πάμε στην Χρυσή Αυγή τώρα. Γιατί λες ότι δεν ήταν φυλετικό - ρατσιστικό κόμμα; Αφού τα πρώτα δέκα χρόνια κανονικό εστιατόριο ήταν. Εθνικιστική έγινε κάπου στο 1992 με το Μακεδονικό. Εσύ έγραψες σε προηγούμενο σχόλιο ότι ήσουν "ιππότης" όταν "Μάγος" του Φιλίππου έκανε πράξη το τελετουργικό ίδρυσης της οργάνωσης. Ε, δεν μπορεί να μην θυμάσαι πώς ξεκίνησε η οργάνωση. Σβάστικα μέσα σε εξάκτινα αστέρια, ρούνες από εδώ, απόκρυφες σφραγίδες από εκεί, ζητώ η Κροατία από την μία, γενέθλια του Χίτλερ από την άλλη, είχαμε πήξει στην πολιτική αλχημεία. Δεν μπορεί να τα ξέχασες τα πρώτα δέκα χρόνια, εσύ που ήσουν κοντά στην ηλικία με τον Ίωνα για να ήσουν " ιππότης" του. Έτσι δεν είναι;

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και μόνο που χαρακτηρίζεις το γεροτρόλ ή αλλιώς φωτογράφο ως ΄΄γνωστό ιππέα του εθνοκοινοτισμού'', καταλάβαμε φίλτατε. Εσύ δεν είσαι εσύ !

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πλάκα πλάκα ο Φιλίππου είναι γνωστός μόνο σαν όνομα και καθόλου σαν πρόσωπο. Είναι έστω πιο λευκός σε σχέση μ αυτούς που αναφέρθηκαν; Δεν ζητάω να φέρνει σε βόρειο ξανθό γαλανομάτη αλλά έστω να ναι καθαρός νοτιοευρωπαίος, χωρίς να παραπέμπει αλλού. Θα ήταν αστείο ένας που όλο το έργο του είναι η υπερβορεία η αρία φυλή τα γονίδια και η πατρίδα Θούλη να μην έχει ένα φαινότυπο της προκοπής, άριο όπως θα λέγανε αυτοί οι κύκλοι. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας σ αυτό το χώρο πάνω σε τέτοια θέματα. Ας επιβεβαιώσει κάποιος λακωνικά ότι η περίπτωση Φιλίππου δεν είναι τέτοια γιατί πόσα να αντέξουμε κι εμείς.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Όντως, είμαι ένας τυπικός Μεσογειακός και όχι ένας Σαρακηνός σαν τον Κασιδιάρη και τον ΝΓΜ. Όμως, στην ΧΑ υπήρξαν κλασικοί Νορδικοί τύποι, όπως ο Θανάσης Κωνσταντίνου, ο Φώτης Παπαθανασίου, ο Περίανδρος και άλλοι. Πάντως, η πλειονότητα ήταν Μεσογειακοί. Σαρακηνοί και Νορδικοί μειοψηφούσαν και ισοψηφούσαν.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

...Κλασικός Νορδικός και ο Στέφανος Γκέκας.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Με τέτοια κριτήρια που σκέπτεστε είναι κρίμα ρε Ίωνα που δεν ανοίξατε σχολή μοντέλων. Για την πασαρέλα έπρεπε να ενδιαφέρεστε και για τον κινηματογράφο. Όχι για την πολιτική.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την σταράτη απάντηση.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι όροι 'νεορομαντισμός' και 'μεταρομαντισμός' περιγράφουν ακριβώς το ίδιο ρεύμα νοσταλγών ή αναβιωτών,αναφέρονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ή πρόκειται για 2 διαφορετικά εξ ορισμού κύματα;

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καταρχάς κανένας από τους δύο όρους δεν είναι ευρέως αποδεκτή αναλυτική κατηγορία των κοινωνικών επιστημών. Συνήθως χρησιμοποιούνται αμφότεροι για να προσδιορίσουν λογοτεχνικά, καλλιτεχνικά και πολιτικά κινήματα που έχουν ρομαντικές αρχές αλλά εμφανίζονται στο ιστορικό προσκήνιο μετά το καταλάγιασμα του (πρώτου) Ρομαντισμού (1760-1840).

Ωστόσο από την δεκαετία του '80 αρκετοί κοινωνικοί επιστήμονες ονομάζουν "νεορομαντικό" το κίνημα των διανοητών της γενιάς του 1890. Ήταν το κίνημα που περιελάμβανε Μπαρρές, Δραγούμη, Γιαννόπουλο, Ρίλκε, Καζαντζάκη, Γεητς, Σορέλ, Κάφκα, Λιστ και πολλούς άλλους. Η "συντηρητική επανάσταση" ήταν το τελείωμα. Η ουρά του νεορομαντικό κινήματος της γενιάς του 1890. Χωρίς να σημαίνει ότι όλοι οι νεορομαντικοι της γενιάς του 2890 ήταν εθνικιστές.

Το συγκεκριμένο κίνημα ονομάστηκε νεορομαντικό γιατί ήταν συνέχεια του παλιού Ρομαντισμού, αφομοίωσε όλες τις αισθητικές και θεωρητικές του αρχές, αλλά σε αντίθεση με τον παλιό Ρομαντισμό (κι αυτή η υποτιθέμενη αντίθεση προς υπό συζήτηση είναι αλλά ας την αφήσουμε προς το παρόν γιατί ανοίγει άλλο θέμα) οι νεορομαντικό της γενιάς του 1890 σταχυολογησαν μοντέρνες θεωρητικές παραδόσεις που ήταν άσχετες με τον Ρομαντισμό, πήραν στοιχεία τους και τα προσάρμοσαν στην παλιά παραδοσιοκρατικη ρομαντική λογοτεχνική ή αισθητική θεωρία. Κάποιοι νεορομαντικό έκαναν αυτό το μπόλιασμσ και στην πολιτική θεωρία του νεορομαντισμου. Κάπως έτσι έγινε ρατσιστικός ο εθνικισμός.

Για να μην ξεφύγουμε, νεορομαντικό ονομάστηκε, σχετικά πρόσφατα, από μελετητές ακαδημαϊκούς το κίνημα της γενιάς του 1890.

Ο όρος "μεταρομαντικό" χρησιμοποιείται πολύ σπάνια. Κάποιες φορές για να προσδιορίσει ότι ένα έργο τέχνης ή ένα κίνημα είναι ρομαντικό αλλά γεννήθηκε από το δεύτερο μισό του 19 ου αιώνα και έπειτα. Αλλά για τον ίδιο λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο όρος "νεορομαντικό" αν δεν προσδιορίζει κάτι που αφορά το κίνημα της γενιάς του 1890. Αν μιλάμε για κάτι που υπάγεται σε αυτό το κίνημα το προσδιορίζουμε συνήθως όχι μόνο ως "νεορομαντικό" αλλά ως "νεορομαντικό της γενιάς του 1890'.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

ΥΓ. Σε κάποιες περιπτώσεις ο όρος "μεταρομαντικό" έχει χρησιμοποιηθεί από μεταμοντέρνους παπάτζες για να δείξουν ότι προσαρμόζουν κάποιες από τις ιδέες του Ρομαντισμού σε τοπικά, κερματισμένα σχήματα της εποχής μας. Αυτό το κομμάτι, το τοπικό, το μερικό, το έχουν ως επιρροή οι post μοντερνάδες από τον Ρομαντισμό. Αλλά το εκφυλιζουν, όπως όλα.

Για παράδειγμα η έμφαση στο μερικό εκφραζόταν στον Ρομαντισμό ως κοινοτισμός. Ως έμφαση στην επιμέρους τοπικότητα της κοινότητας που ήταν ψηφίδα του εθνικού (παλιός συντηρητισμός, Μπαρρές, Δραγούμης). Σήμερα οι μεταμοντέρνοι με την έμφαση στο τοπικό επιδιώκουν την διάλυση του εθνικού και την προβολή των κοινοτήτων ως παράλληλων ψηφίδων ενός διεθνοποιημενου κόσμου.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Οφείλω μια απάντηση.
1. Κασιδιάρης και ΝΓΜ δεν είναι ασφαλώς φυλετικά πρότυπα. Είχαν όμως αρετές που τους επέτρεπαν να κάνουν την "βρώμικη δουλειά", δηλαδή τον άκρως αναγκαίο ακτιβισμό του πεζοδρομίου. Όσα και να καταλογίζετε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κι εγώ μαζί σας, δεν υπήρξε και δεν ξέρω αν πρόκειται να ξαναϋπάρξει τέτοιο μαζικό Κίνημα πατριωτικού χαρακτήρα στην πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν ήταν άξιοι για την "καθαρή δουλειά", δηλαδή την Πολιτική. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πέθανε το 2020 στα 40 της και τα δύο ανωτέρω πρόσωπα έχουν εξοβελιστεί οριστικά με τις αγαστές φροντίδες του Συστήματος, που όπως είπαμε δεν κάνει δύο φορές το ίδιο λάθος, από τον δημόσιο βίο.
2. Χαίρομαι που προκλήθηκε η συζήτηση για το κβαντικό γονίδιο και την Οντολογική Επανάσταση που προηγήθηκε του ναζισμού στην Γερμανία. Επειδή διαπιστώνω εν τούτοις μεγάλο έλλειμα ενημέρωσης, παραπέμπω εκ νέου κάθε ενδιαφερόμενο στην σχετική αρθρογραφία στην ιστοσελίδα ARMAHELLAS.COM - Ιδεολογικά Κείμενα. Υπογραμμίζω στους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες της ΦΛΕΦΑΛΟ, ότι όπως είναι αδύνατο να κατανοήσουν τον Μαρξισμό - Λενινισμό δίχως τον Περιβαλλοντισμό του, είναι εξ ίσου αδύνατο να κατανοήσουν τον Ναζισμό δίχως την Οντολογική Επανάσταση των Χάιντεγκερ - Χάιζενμπεργκ - Γκαίντελ - Γιόρνταν - Σρέντιγκερ μεταξύ 1927- 1931. Σημειωτέον, ότι εκ των πέντε, μόνον οι Χάιντεγκερ, Γιόρνταν ήταν ναζιστές.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Φιλίππου την οντολογική επανάσταση του Γιόνταλ και του Σρέντιγκερ πρέπει να κατανοήσει ένας καλός ψυχίατρος για να αποφανθεί περί του ακριβούς θέματος που ταλανίζει την ψυχική σας υγεία. Μια ψυχιατρική θεραπεία είναι ο καλύτερος τρόπος για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ότι το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα γεννήθηκε πολύ πριν το 1927.

Καλό θα ήταν να κάνετε και κάποιες ασκήσεις πνευματικής πειθαρχίας. Θα σας βοηθήσουν να θυμάστε ότι υπάρχει η λέξη εθνικοσοσιαλισμός. Μια λέξη μεστή νοημάτων. Νοημάτων τα οποία απουσιάζουν από τη λέξη Ναζισμός. Πρέπει να σας προκαλεί μεγάλη ψυχική ταραχή το άκουσμα των λέξεων εθνικισμός και σοσιαλισμός. Δεν εξηγείται αλλιώς η καταφυγή σας στο κακόηχο και ξενικό Ναζισμός. Εκτός και αν έχετε σκοπό να καλύψετε τις λαϊκές καταβολές του κινήματος για να το κουτσουρέψετε στη βολική έννοια του Ναζισμού για το δεξιό ακροατήριο. Ο Ναζισμός μπορεί και να παρουσιαστεί σαν ένα μίγμα αυταρχισμού και ελέω Θεού αρχηγίας. Ο εθνικοσοσιαλισμός έχει μια ετυμολογία η οποία δεν είναι εύκολο να καμφθεί. Διαθέτει περιεχόμενο και ιστορικό βάρος. Παραπέμπει σε μαζικό, λαϊκό κίνημα.

Αλλού τα κόλπα σας κύριε Φιλίππου. Είναι παλιά. Τα ξέρουμε απ'έξω και ανακατωτά. Τα έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και δεκαετίες οι μαρξιστές. Θα συμφωνήσω με το Σταμάτη στην παρατήρηση ότι είστε πολύ κοντά στον υλισμό του μαρξισμού σε πολλές περιπτώσεις. Θα επιμείνω και στη συμβουλή να επισκεφθείτε έναν καλό ψυχίατρο. Έναν κανονικό ψυχίατρο. Όχι αυτούς της Χρυσής Αυγής.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Αξιότιμε κύριε Ανώνυμε. Με κριτήρια συμβατικής ψυχιατρικής, ψυχίατρο χρειαζόμαστε όλοι μας, όσοι ξοδεύουμε τον χρόνο μας για να σχολιάζουμε εδώ μέσα. Εν τούτοις, εγώ δεν σας εγκαλώ. Σας ερωτώ μόνο. Γνωρίζετε ποιοι είναι οι Γιόρνταν, Σρέντιγκερ, Γκαίντελ, Χάιζενμπεργκ, Χάιντεγκερ, Γουώτσον, Γουίλσον; Ξέρετε το έργο τους; Ξέρετε τί προσέφεραν στην Επιστήμη;
Περαιτέρω, η λέξη "εθνικοσοσιαλισμός" υπήρχε στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν τον ναζισμό; Χρησιμοποιώ τον όρο "ναζισμός" διότι είναι η ευρωπαϊκή καταγωγή του ελληνοποιημένου όρου "εθνικοσοσιαλισμός". Βιολογική Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, αλλά Φυλετική Κοιτίδα μου είναι η Ευρώπη. Όπως δεν υπάρχει Ευρώπη δίχως Ελλάδα, έτσι δεν υπάρχει και Ελλάδα δίχως Ευρώπη. Είμαι υπέρ μιας ΑΣτΕ δηλαδή μιας Αρίας Συμπολιτείας της Ευρώπης, Λαϊκής και Εθνοκοινοτικής. Τί δεν καταλαβαίνετε;
Και ακόμη. Γιατί με συγχέετε με τον Λεμούριο; Έχω κάποια σχέση εγώ με τον Ατλαντικό Ιμπεριαλισμό και τον Αγγλοσαξονικό Καπιταλισμό; Το δικό μου σύνθημα είναι OCCIDENTIA DELENDA EST! Γι' αυτό ακριβώς πολέμησε και πέθανε ο Φύρερ.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Φιλίππου. Δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες τι έχουν προσφέρει όλοι αυτοί στην επιστήμη. Γνωρίζω με ακρίβεια ότι δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα στην ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού. Γνωρίζω ακόμα ότι ο Χάιντεγκερ δεν ήταν επιστήμονας.

Συμπεραίνω επίσης ότι δεν μπορείτε να σταθείτε με σταθερότητα σε ένα θέμα συζήτησης και συνεχώς ξεγλιστράτε. Στην αρχή υποστηρίξατε ότι ο Σρέντιγκερ και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να διαβαστούν γιατί έχουν προσφέρει τις βάσεις του Ναζισμού. Τώρα μας λέτε ότι έχουν σημαντική συμβολή στην επιστήμη. Μα δεν μιλάμε για την επιστήμη, κύριε Φιλίππου μου, σε αυτή την φόρμα σχολιασμού. Συζητάμε για την ιδεολογία του εθνικισμού, του εθνικοσοσιαλισμού, του πολιτικού Ρομαντισμού.

Πιο πάνω υποστηρίξατε αρχικά ότι ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης δεν είναι για πολλά πολλά. Μετά εξηγήσατε ότι είναι ικανοί μόνο για να κάνουν την απαιτούμενη πολιτική του δρόμου. Πιο μετά τους κατατάξατε φυλετικά στους Σαρακηνούς και τέλος, αφού είχατε δηλώσει ότι η φυλετική προέλευση και το γονίδιο είναι το παν, θεωρήσατε ότι αν ο Κασιδιάρης ήταν αρχηγός της Χρυσής Αυγής αυτή τη στιγμή το κίνημα θα σάρωνε σε εκλογικά ποσοστά.

Αυτά είναι που με κάνουν να συστήνω τον ψυχίατρο. Κάνετε μια τοποθέτηση και μετά αλλάζετε θέμα συζήτησης, αξιολογήσεις προσώπων και επίπεδο ανάλυσης ανά δευτερόλεπτο.

Πολύ φοβάμαι ότι το κάνετε με σκοπιμότητα. Φαίνεται και στο παράδειγμα της έννοιας εθνικοσοσιαλισμός. Η σύνθετη αυτή λέξη μπορεί να μην υπήρχε στα ελληνικά πριν τον Χίτλερ. Υπήρχαν όμως τα συνθετικά της. Υπήρχαν και προγενέστερες απόπειρες σύνθεσης. Ο κατασυκοφαντημένος από τους σερβιτόρους ρατσιστές ομοϊδεάτες σας Ίων Δραγούμης έγραφε δύο χρόνια πριν το θάνατό του ότι σκεφτόταν να συνδυάσει τον εθνικισμό με τον σοσιαλισμό. Ο Μπαρρές το ίδιο. Υπήρχαν και άλλοι πριν τον Χίτλερ. Το NSDAP ήταν μια μορφή συνδυασμού του εθνικισμού με τον σοσιαλισμό. Δεν ήταν η μοναδική. Με το να χρησιμοποιείτε τη λέξη Ναζισμός θέλετε να αποκρύψετε αυτή τη διαδοχή των ιδεών στην ιστορία του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος και να πλασάρετε τη θέση ότι το νόημα βρίσκεται σε μια βιβλιογραφία που χρησιμοποιείτε σαν άλλος Λιακοβελόπουλος με εθνικοσοσιαλιστικό περιτύλιγμα. Δεν υπάρχει πουθενά, σε κανένα παγκοσμίως γνωστό μελετητή του φαινομένου και σε καμία βιβλιογραφία, η σχιζοφρενική άποψη ότι ένα κίνημα που ιδρύθηκε το 1919 έχει τις ιδεολογικές του βάσεις σε επιστημονικά εγχειρίδια (!!!), τα οποία γράφτηκαν δέκα και πλέον χρόνια αργότερα!!! Εκτός αν έγινε πραγματικότητα το Back To the Future.

Τέλος δεν αντιλαμβάνομαι από που εξάγετε το συμπέρασμα ότι σας συγχέω με τον κρυπτόμενο αλητήριο κρυφονεοδημοκράτη Λεμούριο. Μολονότι έχετε ορισμένες εμφανείς κοινές πολιτικές θέσεις ουδέποτε υπονόησα κάτι τέτοιο.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε λάβαμε τρεις φορές την απάντησή σου στον Ίωνα. Δημοσιεύσαμε την τελευταία εκδοχή.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Να ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Δεν υπενόησα εσάς για τον Λεμούριο αλλά την Λέσχη. Κάπου με συγκαταχωρίζει: "...παρά εσένα ή τον Φιλίππου..."
Και τώρα θα σας μπερδέψω. Με τους "γνωστούς σερβιτόρους ομοϊδεάτες μου..." δεν έχω καμιά σχέση. Οι "εστιάτορες" είναι ΑΝΤΙ-μεταξικοί, ΑΝΤΙ-δραγουμικοί και ΦΙΛΟ-ουκρανοί. Εγώ είμαι ΦΙΛΟ-μεταξικός (Ο Μεταξάς είναι η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα της Ελλάδος του Κ' αιώνα, αναλόγου διαμετρήματος με τον Καποδίστρια), ΦΙΛΟ-δραγουμικός (ο Δραγούμης είναι ο μοναδικός Έλληνας Πρωτοφασίστας, ο Έλληνας Μπαρρές), ΦΙΛΟ-επίστρατος και εν κατακλείδι σφόδρα ΑΝΤΙ-Ουκρανός και ριζοσπαστικά ΦΙΛΟ-Πουτινικός και ΦΙΛΟ-Ρώσος.
Ο Χάιντεγκερ ως φιλόσοφος διακονούσε την Επιστήμη των Επιστημών, την Οντολογία. Τον έχετε μελετήσει τον Χάιντεγκερ;
Πράγματι πιστεύω, ότι ο Κασιδιάρης αν ήταν στο πολιτικό παίγνιο θα έπαιρνε 15% στις Ευρωεκλογές. Κυρίως λόγω συγκυρίας, όχι ικανοτήτων. Δυστυχώς δεν υπήρξε καλύτερος στο μνημονιακό πολιτικό σκηνικό. Τέλος πάντων αυτό δεν έχει σημασία, τον Κ. τον τελείωσε το Σύστημα, όχι χωρίς δική του ευθύνη.
Τέλος, δεν κατανοώ γιατί καταφέρεστε εναντίον μου. Είμαι Ναζιστής και είστε Ρομαντικός Εθνικιστής. Λοιπόν; Χωράμε και οι δύο στον Πατριωτικό Χώρο. Ναζιστής, για την ακρίβεια Χιτλερικός, είναι το βίωμα μου. Δεν επιθυμώ να προσηλυτίσω κανένα σε αυτό. Σεις γιατί με κατηγορείτε; Θέλετε να με προσηλυτίσετε στον Εθνικισμό; Ιαχωβάς είστε και κάνετε προσηλυτισμό; Όχι, είστε κάτι πολύ χειρότερο αγαπητέ. Ιδεολόγος. Η Ιδεολογία είναι βαρύτατο νόσημα, διότι επινοεί πάντοτε μια αντι-ιδεολογία που την τοποθετεί απέναντί της. Αυτό απέδειξαν όλοι αυτοί οι Επιστήμονες της Οντολογικής Επανάστασης. Οι τελευταίες Ιδεολογίες ήσαν ο Εθνικισμός που τελεύτησε το 1943 στο Στάλινγκραντ (Ρωτείστε τον Μωρράς και τον Γιούνγκερ γι' αυτό) και ο Κομμουνισμός, που χαροπαλεύοντας μισόν αιώνα τελεύτησε εν ειρήνη το 1991. Δεν υπάρχουν πλέον Ιδεολογίες, παρά μόνον Οντολογία. Οι Ιδεολογίες ήταν πολλές, η Οντολογία είναι Μία. Ο Ναζισμός, ο Φασισμός και ο Μπολσεβικισμός δεν ήταν Ιδεολογίες δηλαδή δόγματα, παρά βιώματα.
Είμαι βέβαιος ότι δεν καταλαβαίνετε τίποτε από όσα γράφω, αλλά δεν φταίω εγώ. Διαβάστε Κύριε, διαβάστε να μορφωθείτε.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Τέλος δεν αντιλαμβάνομαι από που εξάγετε το συμπέρασμα ότι σας συγχέω με τον κρυπτόμενο αλητήριο κρυφονεοδημοκράτη Λεμούριο. Μολονότι έχετε ορισμένες εμφανείς κοινές πολιτικές θέσεις ουδέποτε υπονόησα κάτι τέτοιο--

Λεμουριος εδω. επειδη ιππεα Τελη ο ''χωρος'' οπως εχεις γραψει στο σαιτ σου ειναι μικρος και γνωριζομαστε πανω κατω ολοι μεταξυ μας, οταν π.χ. το 99% του σημερινου ελλαδικου λαου θεωρει ως ''ελληνα'' τον οποιονδηποτε εχει ελληνικο ονομα σε μια ταυτοτητα ή χριστιανικη θρησκεια σαν να υπαρχει χριστιανικη φυλη, ανεξαρτητως αμα μοιαζει με μπαμπουινο της Ανατολης ή οχι, απομενει ενα 1% που διαφωνει και εσυ το ιδιο στα κειμενα και τις εκπομπες σου του τυπου αναζητωντας τον αιωνιο ελληνα κ.λ.π., στις οποιες συμφωνεις οπως και εγω οτι οι εναπομειναντες ελληνες ειναι μειοψηφια στην πατριδα μας, για αυτο με αλλα λογια ανεφερες οτι ολο Σφακιανακη βλεπω να ακουνε οι ελλαδιτες αντι μια ελληνιδα σοπρανο ας πουμε. πως ξερω οτι εισαι εσυ ο ανωνυμος; γιατι εισαι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο ''χωρο'' που ισχυριζεσαι οτι χρειαζονται ψυχιατρο ολοι οσοι αντιλαμβανονται τον εθνικοσοσιαλισμο με διαφορετικο τροπο απο σενα που παντα γραφεις με το ιδιο υφος πανω σε αυτο.

ελα μου ομως που εισαι εθνικο-κομμουνιστης στην πραγματικοτητα, οχι μονο γιατι υπερασπιζεσαι αριστεριστες και αναρχοαπλυτους σαν τον Ρωμανο, αλλα γιατι και εσυ συγχεεις ιδεολογια με οικονομια και ουτε η δικη σου κεφαλα μπορει να το καταλαβει αυτο. τι σημαινει αυτο πρακτικα: ειναι σαν να μου λες οτι μια κοινωνια παρα μονο Αριων ή ελληνων αν προτιμας, που δεν θελει να εχει κανεναν αλλοφυλο μεταναστη, παυει να ειναι εθνοφυλετικη επειδη αποφασιζει να εχει καπιταλιστικο συστημα οικονομιας ή ό,τι στο διαολο διαφορετικο μοντελο οικονομιας θελησει να εχει. αυτος ο ισχυρισμος σου ειναι που χρειαζεται οχι μονο ψυχιατρο, αλλα και εξορκισμο επειγοντως! αντε να στο πω και παραδειγματικα μπας και καταλαβεις και γλυτωσουμε τα εξοδα του ψυχιατρου: δηλαδη μας λες, οτι μια αποικιοκρατικη κοινωνια βορειοευρωπαιων στην Αμερικη σαν εκεινη που διοικουνταν απο την Κου Κλουξ Κλαν ή τυπου Απαρτχαιντ σαν της Ροδεσιας στην Αφρικη, που ηταν παρα μονο για ΛΕΥΚΟΥΣ, δεν ηταν εθνοφυλετικη επειδη δεν ειχε εναν Κουτσουμπα να τη διοικει με σοσιαλιστικο οικονομικο τροπο! αυτο και σν ειναι σχιζοφρενεια!!! και προσεξε μην μου πεις οτι ως σοσιαλισμο δεν εννοεις οικονομια αλλα κοινοτισμο για παραδειγμα, γιατι και εγω με τη σειρα μου θα μπορουσα να πω οτι ως καπιταλισμο εννοω μια συντηρητικη ή πουριτανικη κοινωνια και οχι οικονομια!

Υ.Γ. αν τωρα οι αποψεις μου εδω περα σε κανουν να πιστευεις οτι ειναι ποτε δυνατον να σχετιζονται με τις αντιρατσιστικες αντιληψεις της Νεας Δημο-φαγιας του Μητσοθαφτη με ξεκαθαρα ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗ=ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ 0% ΑΡΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟΜΕΤΡΟ ΜΟΥ, τοτε περα απο ψυχιατρο σου συστηνω και οφθαλμιατρο επειδη προφανως θα τον μπερδευεις εμφανισιακα με τον Χιτλερ σου!

-Λεμουριος τρολιστας

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν σε συνδέσαμε με τον Λεμούριο Ίωνα. Γράψαμε ότι δεν σε θεωρούμε ομοϊδεάτη, όπως δεν θεωρούμε ότι ανήκουν στον δικό μας χώρο οι υπόλοιποι όσοι αναφέρθηκαν.

Όπως είχε παρατηρήσει ο Σταμάτης σε παλαιότερη συζήτηση, μπορεί να μας συμπαθείς περισσότερο ή λιγότερο. Μπορεί να είσαι φίλος μας ή και να γίνεις ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Πάντως δεν είσαι πολιτικός μας συναγωνιστής. Δεν γίνεται να είναι πολιτικός μας συναγωνιστής κάποιος που θέλει την παραμονή στο ευρώ, μια μορφή ευρωπαϊκής ένωσης που θα είναι θεσμικά υπέρτερη του εθνικού κράτους, που βλέπει θετικά ολόκληρο ή τα βασικά μέρη του καπιταλιστικού παραγωγικού συστήματος, που έχει διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες πιστεύοντας σε φυλετικούς και όχι σε ιδεολογικούς πολέμους κλπ. Αδιάφορο αν μπορεί να έχουμε κάποιες κοινές προσεγγίσεις σε γεωπολιτικά ζητήματα της εποχής μας , όπως λόγου χάρη το ουκρανικό, ή αν ανατρέχουμε με παρόμοια θετική διάθεση σε ιστορικά κινήματα του παρελθόντος.

Φίλο μπορεί να σε θεωρούμε. Συναγωνιστή δεν σε θεωρούμε. Εννοείται ότι θεωρούμε συναγωνιστή έναν Ιάπωνα, έναν Αργεντινό ή έναν Βραζιλιάνο που μπορεί να μην είναι Άριοι φυλετικά όμως πιστεύουν σε παρόμοιες πολιτικές ιδέες με τις δικές μας και αγωνίζονται κατά της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης απ'όπου και αν προέρχεται (και όχι μόνο από τον αγγλοσαξονικό εβραϊσμό).

Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κατατάσσουμε στο ίδιο πολιτικό περιβάλλον με τον Στόχο, το σκουπίδι που υπογράφει ως Λεμούριος και τους λοιπούς. Σας απορρίπτουμε εξίσου. Δεν σας κατατάσσουμε, όμως, αδιακρίτως.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φιλίππου. Εξακολουθείτε να μου χρεώνετε πράγματα που ουδέποτε είπα ή εννόησα. Βλέπετε να έχω αμφισβητήσει τη θετική σας στάση προς το Μεταξά ή τον Δραγούμη; Έχω αναφέρει κάπου ότι είστε εστιάτορας και αντίθετος στο Μεταξά; Δεν καταφέρθηκα εναντίον σας. Έκανα κάποιες παρατηρήσεις για την επιχειρηματολογία που αναπτύξατε. Είδα αντιφάσεις. Πόσο περισσότερο απλά να το πω; Αντιφάσεις που βλέπω ακόμα και στην τελευταία απάντηση που δίνετε για τον Κασιδιάρη. Ναι ο Κασιδιάρης είναι μέτριος, τον κυνηγά το σύστημα εξουσίας και τα υπόλοιπα γνωστά. Εγώ θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σας. Η παρατήρηση που έκανα δεν αφορά τον Κασιδιάρη. Αφορά τον τρόπο που εκπληρώνεται η πίστη σας στο αλάνθαστο του γονιδίου εφόσον θεωρείτε τον Κασιδιάρη κατάλληλο για ηγέτη. Είναι δυνατόν να αναγνωρίζετε σαν αρχηγό κάποιον που δεν έχει το σωστό γονίδιο, σύμφωνα με τη θεωρία σας; Αυτό ήθελα να πω. Τέτοιες αντιφάσεις υπογράμμισα. Πολλές. Θα μου πείτε αν έχω εγώ αντιφάσεις; Το πιθανότερο είναι να έχω και εγώ άλλες τόσες. Τότε γιατί έκανα τις παρεμβάσεις; Γιατί πάνε τα παιδιά της ΦΛΕΦΑΛΟ να βάλουν τα πράγματα σε μια σωστή σειρά στο κομμάτι που αφορά την ιδεολογία. Μετά από πενήντα χρόνια βρέθηκαν πέντε άνθρωποι να δώσουν έναν μπούσουλα, να καταλάβουμε τι υποστηρίζουμε. Δεν ωφελεί σε κάτι να μπερδεύουμε τον κόσμο με προσωπικές εικασίες. Δεν θέλω να σας κάνω προσηλυτισμό, το βλέπετε. Να μην χάσουμε ξανά τον δρόμο που έχει ανοιχτεί θέλω. Φυσικά δεν εννοώ να μη γράφετε τα δικά σας. Φιλοσοφία, οντολογία, αισθητική, όλα μας αρέσουν. Να μην τα μπερδεύουμε όμως με την ιδεολογία και τα πολιτικά κινήματα. Προσέξτε λίγο. Εσείς παρεμβαίνετε και δίνετε προσωπικούς ορισμούς του εθνικοσοσιαλισμού. Δεν το κάνω εγώ για να σας προσηλυτίσω.

Τον Χάιντεγκερ προσπαθώ να τον διαβάσω στο Είναι και Χρόνος. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Μπορώ όμως να καταλάβω ότι δεν γράφει πολιτική φιλοσοφία. Είναι διαφορετικό ένας φιλόσοφος να υποστήριξε τον εθνικοσοσιαλισμό γιατί τον θεωρούσε πιο κοντά του από έναν άλλο φιλόσοφο που μπορεί να γράψει πολιτική φιλοσοφία και να εμπνεύσει τις αρχές ενός κινήματος.

Στο θέμα του ψυχιάτρου πείτε ότι έκανα ένα αποτυχημένο αστείο. Για πλάκα πλάκα το έγραψα. Δεν είναι αυτό το επιχείρημα του σχολιασμού. Αν σας ενόχλησε τόσο το παίρνω πίσω. Πείτε ότι είναι άκυρο.

Αγαπητοί της ΦΛΕΦΑΛΟ συμφωνώ με τα περισσότερα απ'όσα γράφετε και κάνετε κατά καιρούς. Να είστε πάντοτε καλά. Ξεκαθαρίζω και εγώ ότι είμαι ένας μοναχικός παραδοσιοκράτης. Φυσικά έχω ψηφίσει αρκετές φορές τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ή προσωπικός υποστηρικτής του Κασιδιάρη. Αναγκαστική επιλογή ήταν. Σαν το μονόφθαλμο ανάμεσα στους τυφλούς.

Άθλιο Λεμούριο υποκείμενο εγώ θα έπαιρνα όρκο ότι είσαι ένας από τους γνωστούς διαδικτυακούς κουκουλοφόρους με τους οποίους πας να με συσχετίσεις. Δεν θα σου απαντήσω σε όσες κοτσάνες αραδιάζεις. Δεν έχει νόημα να εξηγώ σε μαστουρωμένα ανθρωποειδή ότι είναι και ο ρατσιστικός καπιταλισμός ένα εξίσου ελεεινό κατασκεύασμα της νεωτερικότητας όπως είναι ο φιλελευθερισμός και ο μαρξιστικός διεθνισμός. Πήγαινε να φας αμάσητες τις αρλούμπες του Χατζηγώγου και της Ελεύθερης Ψώρας. Αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος ένας από δαύτους.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Όταν αναφέρεστε στους "φίλους μου τους σερβιτόρους", αυτό εννοείτε. Τους Εστιάτορες. Τέλος πάντων δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Πεποίθηση μου, αντίθετη προς την Λέσχη, είναι ότι στον Πατριωτικό Χώρο χωράμε όλοι, πατριώτες, εθνικιστές, ναζιστές, ρομαντικοί ακόμη και εστιάτορες. Δεν χρειάζεται να είμαστε ακριβώς συναγωνιστές, ας είμαστε συνδαιτυμόνες αυτού του εξαιρετικού διαλόγου, για τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς την ΦΛΕΦΑΛΟ και τον Σταμάτη προσωπικά.
Αναφορικά με τον ρόλο του κβαντικού γονιδίου και της ανάδυσης της FuehrerPrinzip σε αυτό, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις, αλλά ο χώρος εδώ δεν επιτρέπει περισσότερα. Κρατείστε μόνο, ότι το γονίδιο συμπεριφέρεται σαν το παγόβουνο του οποίου τα 8/9 δεν φαίνονται, διότι είναι κάτω από την επιφάνεια. Αυτός είναι ο Γονότυπος. Το 1/9 είναι ο Φαινότυπος.
Τον φίλτατο Ανώνυμο συγχαίρω που επιχειρεί την μελέτη του "Είναι και Χρόνος". Τον ενθαρρύνω, όπως και κάθε άλλο συμμαχητή. Θυμάμαι, ότι το τελευταίο τεύχος της πάλαι ποτέ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι εξ ολοκλήρου σχεδόν γραμμένο από εμένα, το ήμισυ του οποίου αναφέρεται στον Χάιντεγκερ.
Θα κλείσω την παρούσα συζήτηση επαναφέροντας ένα ερώτημα προς την Λέσχη. Εξαιρώντας το ρομαντικό - φιλοσοφικό υπόβαθρο το οποίο ασφαλώς δεν διέθετε, επί του ιδεολογικού πεδίου τί διαφορετικό από την Λέσχη πιστεύετε ότι δίδασκε ο Πλεύρης για τον Εθνικισμό;

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Γιάννη να απαντήσω επακριβώς τι δίδασκε στους δικούς του δεν μπορώ. Για τον ευνόητο λόγο ότι δεν είχα ποτέ καμία επαφή με ομάδες στις οποίες ηγήθηκε. Μπορώ να απαντήσω τι εισηγήθηκε στους αναγνώστες και υποτιθέμενους ομοϊδεάτες του.

Κρίνοντας από τα βιβλία του θυμάμαι ότι ο Πλεύρης πρότεινε να μην υπάρχει καμία φορολογία στα κότερα. Με την πρόφαση ότι θα κυκλοφορούν πολλά από αυτά στο Αιγαίο και θα πάψουν να θέτουν θέμα γκρίζων ζωνών οι Τούρκοι. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου εφάρμοζε πάντοτε απ' ότι φαίνεται ο "Πατριάρχης".

Θυμάμαι ακόμα ότι υποστήριζε ως πρόταση εξωτερικής πολιτικής την κατάληψη εδαφών της Μικράς Ασίας, της Ιωνίας όπως έγραφε χαρακτηριστικά. Ασχέτως αν δεν υπάρχει ίχνος Έλληνα εκεί. Θεωρούσε ότι έπρεπε να μην αποκηρυχθεί στα 1994 η εξωτερική πολιτική που υιοθέτησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το έτος 1919.

Υποστήριζε ότι οι Εβραίοι αποτελούν πρόβλημα για την ανθρωπότητα όχι γιατί μέσω της οικονομικής και πολιτικής τους δραστηριότητας έπαιξαν κεντρικό ρόλο ώστε να επικρατήσει ο φιλελευθερισμός και ο υλισμός ως αντιλήψεις της νεωτερικότητας. Το πρόβλημα που έβλεπε στους Εβραίους ήταν θεολογικό και εκτιμούσε ότι τους ανάγκαζε να πίνουν αίμα απόκληρων και μικρών ακηδεμόνευτων παιδιών στα επτάνησα. Από εκεί πίστευε ότι ξεκινούσε το κακό με τους Εβραίους.

Θυμάμαι και μια τηλεοπτική του εμφάνιση μετά τον θάνατο του Καραμανλή, δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη. Είχε αποκαλύψει ότι πριν ιδρύσει την 4η Αυγούστου ήταν μέλος της ΕΡΕ και ότι ο Καραμανλής, με την φυγή του στο εξωτερικό, άφησε ακέφαλη την παράταξη της Δεξιάς.

Σε πιο πρόσφατα "επιτεύγματα" είχε στηρίξει ως υποψήφιος βουλευτής τον Καρατζαφέρη της συγκυβέρνησης με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Παπαδήμο. Λίγο αργότερα είχε δώσει τηλεοπτικές μάχες υπέρ του ΝΑΙ (στον Αντώνη Σαμαρά) κατά το δημοψήφισμα του 2015.

Ένας συγγραφέας -πολιτικός κρίνεται από αυτά που λέει ή γράφει και ταυτόχρονα από αυτά που πράττει.

Τέλος στο καθαρά θεωρητικό μέρος, δεν τον θυμάμαι να μιλά ή να γράφει ποτέ για σοσιαλισμό ή για κοινοτιστικό αντικαπιταλισμ στην οικονομία. Δεν τον θυμάμαι επίσης να αναφέρει ότι η επίκληση στην παράδοση των ευρωπαϊκών εθνών αποτελεί αντιπρόταση στα ήθη, την μόδα και το αστικό κράτος της "προοδευτικής" νεωτερικότητας.

Φάνηκε εξάλλου η πολιτική και ιδεολογική του ένδεια με τα ρεζιλίκια των γηρατειών του, δίπλα στην νέα του συνοδό.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Και μόνο που χαρακτηρίζεις το γεροτρόλ ή αλλιώς φωτογράφο ως ΄΄γνωστό ιππέα του εθνοκοινοτισμού'', καταλάβαμε φίλτατε. Εσύ δεν είσαι εσύ !--

φιλτατε αφου παρακολουθεις σχολιασμους το λεγομενου ''χωρου'' ασχετα αμα διαφωνουμε Λεμουριακα με τους ΦΛΕΦΑΛΙΤΕΣ και τρολαρω τον Μαμουτο, θα περιμενα να εισαι πιο προσεκτικος στις αναγνωσεις τους για να μην υπαρχουν πλαστες ταυτοπροσωπειες. τον ιππεα τον αποκαλεσα ετσι για να καταλαβουν οι αναγνωστες σε ποιον ιππεα αναφερομαι και να μην υπαρξει μπερδεμα με αλλους καβαλαρηδες κυριολεκτικως και ''καβαλαρηδες'' μεταφορικως γιατι δεν μπορω να γνωριζω τα σεξουαλικα γουστα του καθενος! ο γνωστος ιππεας λοιπον σε διαλογο του στο ιστολογιο του Μαυρου Θρηνου με καποιον φοραδοκυνηγο, υπερασπίστηκε αιγυ(φ)τιους εναντι ημων των λευκων ευρωπαιων αποκαλωντας απολιτιστους τους βορειους επειδη εμεναν σε αχυροκαλυβες. δεν νομιζω βεβαια να βγαινει κανεις για χειρονακτικη εργασια με τα μεσα ή εργαλεια εκεινης της εποχης για να χτισει παρθενωνες σε ενα κλιμα που βρεχει συνεχως, μεσα στους παγους και με τη νυχτα να ειναι μεγαλυτερη απο την ημερα (για οσους εχουν κανει τετοιες εργασιες και δεν ειναι κομμουνιστες αμπελοφιλοσοφοι του γραφειου), για να ικανοποιηθει ο ιππεας σου. ευτυχως που υπηρξε καπιταλισμος και βιομηχανικη επανασταση για να αναπτυξουν και οι βορειοι λαμπρο πολιτισμο με τα νεα μηχανολογικα μεσα σε αντιξοα περιβαλλοντας τιμωντας το αριο γονιδιο τους.

αρα δεν γινεται να ειμαι εγω ο ιππεας οταν οι δικες μου θεσεις ταυτιζονται με του φοραδοκυνηγου εκει περα που κολλουσε τον ιππεα σου. χωρια που του προσβαλλεται και η αισθητικη οπως λεει απο τους μεταλλαδες που βλεπει οτι ακουω μουσικα. τελος μιλησα περιγραφικα και οχι ονομαστικα σεβομενος την επιθυμια της ΦΛΕΦΑΛΟ να αποφευγονται οι ονοματισμοι προσωπων και ιστολογιων για να μην τους γινεται διαφημιση οπως λεει.

-Λεμουριος τρολιστας

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Κατά τα λεγόμενά σου πρέπει να άλλαξε το κλίμα στο μεσαίωνα όταν Γάλλοι, Άγγλοι και έπειτα Γερμανοί έχτισαν τα εκπληκτικά γοτθικά κτίρια, ανέπτυξαν λογοτεχνία και ζωγραφική, οργάνωσαν τους καλύτερους στρατούς της Ευρώπης. Τότε σταμάτησε να βρέχει και να έχει σκοτάδι όλη την ημέρα. Εκτός και αν δεν θεωρείς μεγάλα πολιτιστικά επιτεύγματα τα μεσαιωνικά. Δεν σε βολεύει για να κάνεις άλμα από τα αρχαία στα βιομηχανικά χρόνια σαν γνήσιο παιδί της μασονίας του Διαφωτισμού. Ξέχασα, ήταν χριστιανικά αυτά τα πολιτιστικά επιτεύγματα. Δεν γίνεται να τα δεχτεί ένας πισινός όπως ο δικός σου γιατί έχουν και αυτά κάποιο γονίδιο ανατολής στο βάθος. Έχω άδικο;

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Ήθελες να γράψει ο Πλάτωνας για Βίκινγκς και για Σάξονες; Υπήρχαν τέτοιοι λαοί εις γνώσιν του Πλάτωνα; Λες να έγραφε στην αρχαία Αθήνα κάτι για λαούς που άρχισαν να παίζουν ρόλο στο ιστορικό προσκήνιο κατά τον μεσαίωνα;--

μην προσπαθειτε να κρυψτε τον πανικο σας απο τη Λεμουρεια εισβολη αποκαλωντας αλλους ως ψυχανωμαλους για να φυγει η προσοχη απο πανω σας...οι ιδιοι δωσατε την απαντηση με την παραπανω προταση βαζοντας και παλι αυτογκολ! αφου λοιπον ο Πλατωνας οπως οι ΙΔΙΟΙ λετε δεν γνωρισε ποτε τετοιους ευρωπαικους λαους στην εποχη του, τοτε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να αποκαλουσε κατι που δεν γνωριζε ως βαρβαρο! εκτος και αν ζουσαν εξωγηινοι εκει περα πριν τον Μεσαιωνα και οχι τετοιοι λαοι. ποτε φυλετικως και ποτε γλωσσικως ο βαρβαρος; φωναξτε νεκρομαντη για να επικοινωνηστε με το πνευμα του Πλατωνα και να σας απαντησει! και θεολογικα να δουμε το ζητημα, παλι εκτιθεστε οταν υποννοειτε με αλλα λογια οτι οι δυτικοι ειναι πιθηκοι σαν βαρβσροι, ενω ελληνες και ανατολιτες ανθρωποι. στο τελος θα μου βγειτε και πιο ρατσιστες απο μενα.

ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ θεος Απολλων λοιπον, ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ αποκαλουνταν ταξιδευοντας στην Υπερβορεια και πισω και οχι υπερπερσιος οπως θα βολευε την ανατολιτολαγνεια σας (α ρε γονιδιο του Σουλεϊμαν τι ζημια μας εκανες). μονο βαπορι μας ηρθε απο Περσια οπως λεει και το τραγουδι...βαρβαρος λοιπον και ο Απολλωνας επειδη επισκεπτονταν τετοιους λαους του Βορρα για να υποστηριχθει και Μυθολογικα η Αρια ομοεθνια μας; θα σας κατακεραυνωσει ο Διας με αυτα που λετε! ας φτασουμε και στο σημερα. ας δουμε δυο φωτογραφιες. μια απο γερμανικο πανεπιστημιο και μια απο ελλαδικο σαν και αυτα που συχναζετε:

https://archive.vn/MUxuq/f893b24530dddd229edc2b1a72f41185ba9e9c09.jpg

https://archive.vn/AHkqs/69bb81e134e983abcdaf172b3ea7d9d873a15d1a.jpg

φανταστειτε τωρα το εξης: καταφτανει στο πλανητη μας ενα διαστημοπλοιο και κατεβαινουν εξωγηινοι για να διαπιστωσουν τι οντα κατοικουν στη Γη. κοιταζοντας το δικο σας πανεπιστημιο σιγουρα θα αναρωτηθουν αν ζουνε στην πατριδα μας τιποτα πυγμαιοι τρωγλοδυτες στην καλυτερη περιπτωση. κοιταζοντας το γερμανικο θα πουν οτι εκει σιγουρα θα ζουν καποια ανωτερα οντα! και γηινα να το δουμε ομως περα απο Μυθολογικα, ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ αρχιτεκτονικης ειναι αμερικανικα κτιρια σαν το Καπιτωλιο οπως τα εφτιαξαν βορειοευρωπαιοι αποικιοκρατες εκει περα σαν ΟΜΟΦΥΛΟΙ που ειναι με τους ελληνες (εξου και το συμπερασμα της Αριας ομοεθνιας), αντι να κρεμασουν σε τουβλοσπιτα κρεμαστους κηπους σαν της Βαβυλωνας για να τρωνε οι περαστικοι τζαμπα αχλαδια! να λοιπον που επανερχεται η αναγκη του λευκομετρου και της ευγονικης αμα θελουμε να ξαναδουμε ελληνικα και οχι κατσιβελικα πανεπιστημια. απλα τα πραγματα...οσο για τη Χρυση Αυγη και πριν το 1992 και απο παντοτε δεν περνουσαν απο λευκομετρο ή γονιδιακα τεστ οσοι θελανε να γινουν μελη και ετσι ουτε και τοτε ηταν φυλετικη, οπως ηταν αντιθετως η Κου Κλουξ Κλαν συμφωνα με το καταστατικο που παρεθεσα σε αλλο σχολιο ζητωντας εκεινη παρα μονο λευκους και καθολου εβραιους και αλλοφυλους.

Υ.Γ. χορτασατε τωρα απο διαδικτυακο μαστιγωμα ή μηπως θελετε και αλλο φτανοντας στα 500 σχολια μεχρι να συνεννοηθουμε επιτελους;

-Λεμουριος τρολιστας

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Λεμούριε, σου έχουμε πει να μην μπερδεύεις τις ερωτικές σου εμπειρίες με την πολιτική ανάλυση, ναι ή όχι;

Το μαστίγωμα είναι μεταπολεμικό ερωτικό βίτσιο που ανέπτυξαν άτομα με γούστα όπως τα δικά σου στην βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Όχι ανατολίτες. Μπορεί να σου αρέσει αλλά δεν πρέπει να κάνεις προβολές των ερωτικών σου συμπεριφορών στην πολιτική.

Πάμε στην εποχή του Πλάτωνα τώρα. Υπήρχε επαφή με λευκούς μη Έλληνες στην αρχαιότητα. Ήταν από τη Θράκη και πάνω. Ιλλυριοί κλπ. Βαρβάρους τους αποκαλούσαν και αυτούς. Βάρβαρους αποκαλούσαν και τους Πέρσες που ήταν λευκότατοι. Γιατί παρακάμπτεις αυτό το δεδομένο. Άριοι μια χαρά ήταν και ανατολίτες.

Γιατί σήμερα δεν υπάρχουν Άριοι τύποι ανθρώπων στη μέση ανατολή; Ιρακινοί, Ιρανοί, Σύριοι. Απλωμένο και σε αυτή τη γωνιά της γης είναι το Άριο αίμα. Γιατί απαξιώνεις αυτούς τους Αρίους. Επειδή δεν είναι προτεστάντες; Είδες που έχεις τελικά θρησκευτικά κριτήρια; στο "λευκόμετρο";

Η εικόνα των γερμανικών πανεπιστημίων είναι πολύ καλή. Όμως υπάρχουν εικόνες της σύγχρονης Γερμανίας με διαδηλωτές που δηλώνουν ότι είναι σκύλοι και θέλουν να τους αναγνωρίζουμε με αυτή την"ταυτότητα ". Υπάρχουν και πορνεία κτηνοβατών. Προς μεγάλη σου θλίψη δεν έχουμε ακόμα τέτοια στην Ελλάδα.

Για πάμε τώρα σε αυτό που έγραψες για τα χεράκια σου. Τι έγινε; Έβγαλαν ρόζους; Μήπως είσαι οικοδόμος; Ποια δουλειά κάνεις και έχεις τόσο κουρασμένα χέρια;

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σωστή η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Οι Γέτες. Σκύθες, Σαρμάτες. Όλοι τους βάρβαροι, μη Έλληνες και μη Ρωμαίοι θεωρούνταν. Για τον χαβαλέ της υπόθεσης, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη οι Γέτες και οι Σκύθες ήταν άριστοι έφιπποι τοξότες.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

οχι ρε ΦΛΕΦΑΛΙΤΕΣ δεν ειμαι οικοδομος στο κανονικο μου επαγγελμα, αλλα εχω δουλεψει σε φιλο μαρμαρα περιστασιακα για μεροκαματο και ξερω τι παιζει. δεν απαξιωνω τον Μεσαιωνικο πολιτισμο, αλλα με τη βιομηχανικη επανασταση και επειτα τον ειδαμε πληρως εξελιγμενο για εχουμε σαφεστερη εικονα (π.χ. και με ταινιες). ουτε απαξιωνω διασπαρτους αριους στην Ανατολη και να συμπληρωσω επ αυτου εναν αρχηγο τζιχαντιστων που ειδα σε ντοκιμαντερ στην ΕΡΤ3 οταν αποφασισε να κανει επιθεση αυτοκτονιας, ο οποιος εμοιαζε με Κελτη. ποσοι ομως ειναι ολοι αυτοι σημερα στην Ανατολη και ποσοι στη Δυση; ειναι ή δεν ειναι η αναλογια 5% στην Ανατολη και 95% στη Δυση; ε τοτε πως ειναι δυνατον να αποδεχτω κατσιβελους ασιατες με ενα 5% Αριων και να απορριψω το 95% τους που βρισκεται στη Δυση αναμεσα σε αλλους κατσιβελους αφροασιατες; νσ μην ειμαστε φυλετιστες για να φτασουν στο 95% οι κατσιβελοι στη Δυση οπως στην Ανατολη; και πως θα αποφθεχθει αυτο αντιρατσιστκα χωρις λευκομετρο και ευγονικη; απλα δεν γινεται! να δουμε ποτε θα το καταλαβει αυτο η κεφαλα σας...για να δουμε.

Υ.Γ. ο Μαμουτος απεχει χωρις να παιρνει θεση και ανησυχω...

-Λεμουριος τρολιστας

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σε ποια μεγάλη ευρωπαική χώρα είναι το 95% άριοι ρε καημένε;Στο Παρίσι στο Βερολίνο και το Λονδίνο είναι πιο αραπιά πεθαίνεις η φάση.Η Κυψέλη μπροστά σε αυτές τις πόλεις ειναι κάτασπρη σα το γάλα.Και μη πεις το παραμύθι για τις επαρχίες αυτών των χωρών διότι και εκεί τα ίδια επικρατούν

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Όχι ρε τρολάκο. Δεν τον είδαμε πλήρως εξελιγμένο με τις ταινίες της νεωτερικότητας τον μεσαιωνικό γοτθικό πολιτισμό. Αυτοί που ζουν σε γοτθικές χώρες βιώνουν καθημερινά τα απομεινάρια του. Εμείς μπορούμε να τον βλέπουμε σε ταινίες και με ταξίδια στα οποία η τεχνολογία της νεωτερικότητας βοήθησε να γίνουν πολύ γρήγορα. Όμως ούτε τον βιώνουμε γιατί δεν είναι εθνικός μας πολιτισμός. Απλά τον θαυμάζουμε ως εξωτερικοί παρατηρητές. Ούτε οι ταινίες είναι μόνο τεχνολογία της ορθολογιστικής νεωτερικότητας. Είναι κυρίως τέχνη, πνεύμα.

Το πρόβλημα με το "λευκόμετρο" δεν είναι ότι θες να σώσεις τη φυλετική σύσταση των ευρωπαϊκών εθνών. Το πρόβλημα είναι ότι θες να τα ανακατέψεις. Διεθνισμός είναι και αυτό. Θες να καταργηθούν οι εθνικές διαφορές και ταυτότητες και να γίνουμε ένας λευκός ενιαίος χυλός. Μάλιστα, δεν προτείνεις καν μια νέα ενιαία ευρωπαϊκή εθνική ταυτότητα (και αυτό είναι εχθρικό για εμάς όμως ούτε εκεί δεν φτάνεις). Αντιθέτως θεωρείς επαρκή τον φιλελεύθερο καπιταλισμό ως σύστημα διοίκησης της ενωμένης λευκής φυλής που ονειρεύεσαι.

Προχωράς ακόμα περισσότερο. Θεωρείς τον Ρομαντισμό προέκταση του (μεταγενέστερου ιστορικά) μαρξισμού. Αναπαράγεις τη γνωστή Δεξιά παπαριά ότι η τομή Δεξιά και Αριστερά υπήρχε από την αρχαιότητα (Άδωνις) , ότι ο εθνικιστικός ρομαντισμός είναι μαρξισμός ενώ ο εθνικισμός θα έπρεπε να ανήκει στη Δεξιά. Όχι μόνο είσαι άσχετος με την ιστορία των πολιτικών ιδεών. Είσαι και ιδεολογικός μας εχθρός.

Για να μην αναφέρουμε ότι χωρίζεις τους Έλληνες σε Άριους και μη , βάζοντας στην από εδώ πλευρά τους Αλβανούς και θεωρώντας μη Έλληνες τους Πόντιους ή τους Κυπρίους και τους μικρασιάτες.

Κατάλαβε κάποτε και εσύ λοιπόν ότι στα παλιά μας τα παπούτσια η σωτηρία της λευκής φυλής αν επικρατήσει ο καπιταλισμός παγκοσμίως. Γιατί μόλις γίνει αυτό δεν θα υπάρχει ίχνος ελευθερίας. Κάπου εκεί θα εξαφανιστεί και η λευκή, η μαύρη, η κίτρινη, όλες οι φυλές. Ο φιλελεύθερος Διαφωτισμός έφερε τεχνολογική εξέλιξη όμως έφερε και το διεθνισμό. Τη φυλετική αλλοίωση μέσω προσμίξεων. Ο καπιταλισμός ανακατεύει λαούς και έθνη. Το παράδειγμα της αγαπημένης σου Αμερικής μπορεί να το επαναλαμβάνεις είναι και αυτό λάθος. Όπου ζουν εκατό φυλές δίπλα δίπλα θα έρθει η στιγμή της ανάμιξης. Και δεν το έκανε ο πολιτιστικός μαρξισμός αυτό. Δεν το έκαναν οι χίπις όπως επαναλαμβάνεις λες και γράφεις στο Στόχο. Οι Ρεπουμπλικάνοι στον αμερικανικό εμφύλιο το πραγματοποίησαν θεσμικά. Ακόμα και αν οι αμερικανικές κοινότητες άντεξαν για μισό αιώνα αυτό ήταν κόντρα στο καπιταλιστικό κράτος του κεφαλαίου. Ήταν τοπική κοινοτική κουλτούρα. Δεν ήταν φιλελευθερισμός και οικονομία της αγοράς. Στις μεγάλες πόλεις που εφαρμόζεται απρόσκοπτα ο φιλελευθερισμός του καπιταλισμού το ανακάτεμα είχε ξεκινήσει από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα και νωρίτερα.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μάθε λοιπόν ότι πάνω από την κοινή φυλετική προέλευση είναι η εθνική προέλευση. Πάνω από μια συγγένεια που μπορεί να υπήρχε στην αυγή της ανθρωπότητας πριν αμέτρητους αιώνες είναι η ιστορική συμβίωση ενός έθνους. Του αληθινού οργανικού έθνους όμως. Όχι των μεταναστών που θα βρεθούν τυχαία ή για οικονομικούς λόγους σε μια γη ιστορικά συνδεδεμένη με το έθνος. Αν είσαι Αλβανός ξέρε ότι θα θέλαμε να σου λιώσουμε το κεφάλι όσο λευκός ή νορδικός και αν φαίνεσαι. Λευκός είναι και ο Ράμα. Όμως η πατρίδα μας είναι πάνω από όλα την οποία εσύ και η φάρα σου απειλείτε. Ξέρε επίσης ότι προτιμούμε για παρέα έναν Ιάπωνα ή έναν Ινδιάνο βραζιλιάνικης καταγωγής ο οποίος είναι εθνικιστής και δίνει μάχη κατά της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης παρά έναν λευκό χυδαίο gay, φιλελεύθερο ή αντιφασίστα, παρά εσένα ή τον Φιλίππου, παρά τα μουνιά του Στόχου ή άλλα Δεξιά σκουπίδια που κρύβονται στον εθνικιστικό χώρο για να τον μοχλεύουν. Είναι και η αντιδιαφωτιστική εθνικιστική ιδεολογία ως αξία, μετά την εθνική πατρίδα, πάνω από την όποια φυλετική ομοεθνία. Για όλους τους εθνικιστές. Και για τον Χίτλερ ήταν που κατά καιρούς εκθειάζεις γιατί τον θεωρείς Δεξιό.

Βλέπεις, εμείς είμαστε εμπειρικοί ρατσιστές. Είμαστε ρατσιστές με τους φιλελέρες, με τους Δεξιούς, με τους Αριστερούς, με τους άθλιους κάθε κατηγορίας. Αυτή είναι πραγματικά αριστοκρατική συμπεριφορά. Όχι να χλευάζεις κάποιους που δεν έχεις γνωρίσει, ανώμαλε.

Ξέρε επίσης ότι τα ψωμιά σας στον εθνικιστικό χώρο τελείωσαν. Μπορεί μαζική να μην γίνει η λέσχη. Τα σύνορα της ιδεολογίας μας μπορεί όμως να τα προστατεύσει και με είκοσι μέλη. Αυτά που ξέρατε τελείωσαν. Το έχεις καταλάβει υποθέτουμε.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Άντε να σχολιάσω κι εγώ βρε παιδιά, μιας και με πεθύμησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού καπιταλισμού.

Κοίταξε Λεμούριε, θα στο γράψω όσο πιο απλά γίνεται. Εγώ θα ήθελα να έβλεπα το Ιράν να καταλαμβάνει τις ΗΠΑ και το Καπιτώλιο να μετατρέπεται σε τζαμί. Πολύ θα μου άρεσε να έβλεπα τους μουλάδες, κάθε πρωί εξερχόμενους από το Καπιτώλιο, να καλούν με τα μεγάφωνα τους πιστούς μουσουλμάνους για προσευχή. Τον Νασράλα να κάνει δηλώσεις από το γραφείο του state department. Όλος ο πλανήτης να βλέπει στους τηλεοπτικούς του δέκτες να γεμίζει η αυλή του Καπιτωλίου με μουσουλμάνους προσκυνητές. Με κάθε ειλικρίνεια στο γράφω.

Θα ήθελα, επίσης, στη χώρα μας να φτιαχτούν δομές λαθρομεταναστών στις συνοικίες που παίρνει τα μεγαλύτερα ποσοστά η ελληνική Δεξιά. Στην Κηφισιά, στην Γλυφάδα και σε άλλες παρόμοιες περιοχές. Δεν κατάλαβα, δηλαδή. Οι Δεξιοί και οι εκσυγχρονιστές θέλουν την παγκοσμιοποίηση, θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουν την ελεύθερη αγορά. Αλλά ούτε ζουν ανάμεσα στους μετανάστες της παγκοσμιοποίησης, ούτε δουλεύουν στην ελεύθερη αγορά των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (είναι κρατικοδίαιτοι οι περισσότεροι). Να μια ευκαιρία να γνωρίσουν το σύστημα της ιδεολογίας που υποστηρίζουν στην αληθινή του εκδοχή. Όχι από απόσταση. Να το δουν πόσο ωραίο είναι από μέσα. Είχα καταγράψει τις αντιδράσεις των αντιφασιστών και των αναρχικών στα Εξάρχεια, όταν γέμισαν από βορειοαφρικανούς. Ήταν μια καλή προθέρμανση για αυτό που θα συμβεί αν ποτέ μεταφερθούν οι δομές στις περιοχές των Δεξιών. Επίσης, να δουλέψουν οι Δεξιοί και οι εκσυγχρονιστές για τρεις εβδομάδες στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα. Με τις μνημονιακες συνθήκες.

Εγώ λέω ότι είμαι αντιδιαφωτιστής ρομαντικός εθνικιστής και σοσιαλιστής. Τώρα αν εσύ με θεωρείς κομμουνιστή, εντάξει θα διαφωνήσω. Αλλά δεν θα το πάρω και κατάκαρδα.

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Τέλος δεν αντιλαμβάνομαι από που εξάγετε το συμπέρασμα ότι σας συγχέω με τον κρυπτόμενο αλητήριο κρυφονεοδημοκράτη Λεμούριο. Μολονότι έχετε ορισμένες εμφανείς κοινές πολιτικές θέσεις ουδέποτε υπονόησα κάτι τέτοιο--

Λεμουριος εδω. επειδη ιππεα Τελη ο ''χωρος'' οπως εχεις γραψει στο σαιτ σου ειναι μικρος και γνωριζομαστε πανω κατω ολοι μεταξυ μας, οταν π.χ. το 99% του σημερινου ελλαδικου λαου θεωρει ως ''ελληνα'' τον οποιονδηποτε εχει ελληνικο ονομα σε μια ταυτοτητα ή χριστιανικη θρησκεια σαν να υπαρχει χριστιανικη φυλη, ανεξαρτητως αμα μοιαζει με μπαμπουινο της Ανατολης ή οχι, απομενει ενα 1% που διαφωνει και εσυ το ιδιο στα κειμενα και τις εκπομπες σου του τυπου αναζητωντας τον αιωνιο ελληνα κ.λ.π., στις οποιες συμφωνεις οπως και εγω οτι οι εναπομειναντες ελληνες ειναι μειοψηφια στην πατριδα μας, για αυτο με αλλα λογια ανεφερες οτι ολο Σφακιανακη βλεπω να ακουνε οι ελλαδιτες αντι μια ελληνιδα σοπρανο ας πουμε. πως ξερω οτι εισαι εσυ ο ανωνυμος; γιατι εισαι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο ''χωρο'' που ισχυριζεσαι οτι χρειαζονται ψυχιατρο ολοι οσοι αντιλαμβανονται τον εθνικοσοσιαλισμο με διαφορετικο τροπο απο σενα που παντα γραφεις με το ιδιο υφος πανω σε αυτο.

ελα μου ομως που εισαι εθνικο-κομμουνιστης στην πραγματικοτητα, οχι μονο γιατι υπερασπιζεσαι αριστεριστες και αναρχοαπλυτους σαν τον Ρωμανο, αλλα γιατι και εσυ συγχεεις ιδεολογια με οικονομια και ουτε η δικη σου κεφαλα μπορει να το καταλαβει αυτο. τι σημαινει αυτο πρακτικα: ειναι σαν να μου λες οτι μια κοινωνια παρα μονο Αριων ή ελληνων αν προτιμας, που δεν θελει να εχει κανεναν αλλοφυλο μεταναστη, παυει να ειναι εθνοφυλετικη επειδη αποφασιζει να εχει καπιταλιστικο συστημα οικονομιας ή ό,τι στο διαολο διαφορετικο μοντελο οικονομιας θελησει να εχει. αυτος ο ισχυρισμος σου ειναι που χρειαζεται οχι μονο ψυχιατρο, αλλα και εξορκισμο επειγοντως! αντε να στο πω και παραδειγματικα μπας και καταλαβεις και γλυτωσουμε τα εξοδα του ψυχιατρου: δηλαδη μας λες, οτι μια αποικιοκρατικη κοινωνια βορειοευρωπαιων στην Αμερικη σαν εκεινη που διοικουνταν απο την Κου Κλουξ Κλαν ή τυπου Απαρτχαιντ σαν της Ροδεσιας στην Αφρικη, που ηταν παρα μονο για ΛΕΥΚΟΥΣ, δεν ηταν εθνοφυλετικη επειδη δεν ειχε εναν Κουτσουμπα να τη διοικει με σοσιαλιστικο οικονομικο τροπο! αυτο και σν ειναι σχιζοφρενεια!!! και προσεξε μην μου πεις οτι ως σοσιαλισμο δεν εννοεις οικονομια αλλα κοινοτισμο για παραδειγμα, γιατι και εγω με τη σειρα μου θα μπορουσα να πω οτι ως καπιταλισμο εννοω μια συντηρητικη ή πουριτανικη κοινωνια και οχι οικονομια!

Υ.Γ. αν τωρα οι αποψεις μου εδω περα σε κανουν να πιστευεις οτι ειναι ποτε δυνατον να σχετιζονται με τις αντιρατσιστικες αντιληψεις της Νεας Δημο-φαγιας του Μητσοθαφτη με ξεκαθαρα ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗ=ΕΞΩΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ 0% ΑΡΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟΜΕΤΡΟ ΜΟΥ, τοτε περα απο ψυχιατρο σου συστηνω και οφθαλμιατρο επειδη προφανως θα τον μπερδευεις εμφανισιακα με τον Χιτλερ σου!

-Λεμουριος τρολιστας

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να μην γουστάρετε την Χρυσή Αυγή, τη νέα, την μεσαία, την αρχαία, την αυριανή, όλες, τον τρόπο σκέψης του Φιλίππου και άλλων της παλιάς γενιάς. Δεκτό. Θα συνέστηνα όμως λίγη αυτοσυγκράτηση και λίγο περισσότερο σεβασμό. Έχουν γραφτεί διάφοροι υπαινιγμοί, πολύ κακεντρεχή σχόλια για "λεμούριους και μάγους" σε ένα τσουβάλι κλπ, απορίες για φυλετικό τύπο, έχουν δοθεί λινκ για βίντεο με καρτούν για γελοιοποίηση των λεγομένων του Φιλίππου και περάσαμε τώρα και στην επιθετική έκφραση ανησυχιών για την ψυχική του υγεία. Και μάλιστα όλα αυτά από ανώνυμους προς κάποιον που γράφει εδώ επώνυμα, και τελοσπάντων με κάποια ηλικία, αλλά και με κάποια ιστορία, διαδρομή και μια παρακαταθήκη βιβλίων, αρέσει δεν αρέσει αυτή. Και μάλλον εδώ θα έπρεπε να προσέχετε και εσείς ως διαχείριση για να μην γίνει η φόρμα αρένα για τις ορέξεις του οποιουδήποτε. Είναι πολύ εύκολο να γίνει βορά ένα γνωστός σε τέτοιες συνθήκες αν δεν υπάρχει κάποιο χαλινάρι. Ήταν τόσο καίριο π.χ. να δημοσιευτεί αυτό το σχόλιο που περιείχε μια αράδα ειρωνείας και ένα λινκ για το καρτούν; Επίσης φαίνεται ότι αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν διαβάσει ποτέ μια γραμμή από τον Φιλίππου για να τον θεωρούν λεμούριο εστιάτορα φιλοδυτικό ατλαντιστή και εννοείται δεν έχουν και το κατάλληλο υπόβαθρο για να κατανοήσουν τα ιδεολογικά-φιλοσοφικά άρθρα στο ΑΡΜΑ, για να τα απαξιώνουν ως σεντονάρες και κουταμάρες επιπέδου λιακοβελοπουλου. Απέναντι σε αυτά, ο Φιλίππου απαντά με ανεξήγητα μειλίχιο τρόπο, ακόμα και με αυτοσαρκασμό, κάτι που τον ανεβάζει στα μάτια μου, όχι μόνο ως πένα που είναι αδιαμφισβήτητα μοναδική, αλλά και ως προσωπικότητα.

-Επειδή και το "τρελό αγόρι" επέμεινε για το λινκ, διευκρινίζω ότι δεν είμαι αυτός. Διότι μπορεί να συμφωνώ που έβαλε σε σωστή βάση το παράδειγμα με τον Μουσολίνι, αλλά διαφωνώ με τα όσα και τον τρόπο που είπε ό,τι είπε για την λέσχη. Είμαι "αυτός που ρώτησε για τον Π.Γ." και θέλω να ευχαριστήσω τον Ίωνα Φιλίππου για το άρθρο της 9/1 όπου αποδεικνύει τα όσα μας είχε πει εδώ για τον Π.Γ.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η διαχείριση διαδικτυακών διαλόγων ανώνυμε. Χρειάζεται πολλές φορές να επιτευχθούν λεπτές ισορροπίες και δεν είναι πάντοτε εφικτό. Σχεδόν πάντα γίνεται άμεσα λογοκρισία σε απροκάλυπτα ειρωνικά και υβριστικά σχόλια. Σχεδόν, όχι πάντα. Κάποιες φορές μπορεί να μας ξεγελάσει μια παρελκυστική προσέγγιση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν καυστικό σχολιασμό ή και χοντροκομμένο χιούμορ, έχοντας όμως κάτι να πουν. Αν λογοκρίνουμε και αυτά τα σχόλια στο τέλος θα αποχυμωθεί ο διάλογος. Θα μπούμε στην φορμόλη. Σε τελική ανάλυση δεν έχουμε και τόσο χρόνο για να κάνουμε τόσο φιλτραρισμένη επιμέλεια. Άλλοι εργαζόμαστε, άλλοι έχουν εξεταστικές. Δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος.

Επίσης, σε σχολιασμούς που αφορούν τον Ίωνα δεν σου κρύβουμε ότι υπάρχουν σχόλια με τα οποία συμφωνούμε. Επίτρεψε μας να έχουμε μια σχετικά καλή εικόνα του τι συνιστά πολιτική σκέψη, διανόηση και ακαδημαϊκή βιβλιογραφία στις κοινωνικές επιστήμες και την λογοτεχνία (και στην βιολογία, λόγω του Αντρέα). Δεν είναι λάθος ορισμένες από τις κριτικές που διαβάσαμε στις προσεγγίσεις του Ίωνα. Δεν ξέρουμε αν είναι ο Τέλης ή όχι ο ανώνυμος στον οποίο απαντάει το σκουπίδι ο Λεμούριος. Δεν νομίζουμε, αν θες τη γνώμη μας. Περισσότερο με ψηφοφόρο του Κασιδιάρη ή της ΧΑ δείχνει. Όμως δεν έχει και τόση σημασία. Αυτό που βλέπουμε, πέρα από τη σύσταση για ψυχιατρική εξέταση η οποία δείχνει ότι εκφράζει αγανάκτηση και επιθετικότητα, είναι ότι ο σχολιασμός του περιλαμβάνει εύστοχες κριτικές. Όσα καταλογίζει στον Ίωνα για τον τρόπο που διαλέγεται είναι σωστά. Πράγματι αλλάζει επίκεντρο εστίασης γρήγορα, έχει αντιφατική στάση ανάμεσα στις επικλήσεις του γονιδίου ως μονιστικά καθοριστικού παράγοντα της πολιτικής δράσης από την μία και της αξιολόγησης των στελεχών της Χρυσής Αυγής από την άλλη, και κυρίως δεν έχουν μεγάλη σχέση με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία τα κείμενα της βιβλιογραφίας που παραθέτει.

Τώρα, αν το γυρίσουμε σε συμπεράσματα του τύπου ο ναζισμός είναι βίωμα καταλαβαίνεις ότι θα προκληθούν αντιδράσεις. Αν δεν του απαντούσε ο ανώνυμος, θα απαντήσουμε εμείς. Το βίωμα είναι κάτι που δεν προσδιορίζεται εύκολα. Είναι αόριστο. Ακόμα και το συλλογικό. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε έναν τέτοιο όρο για την περιγραφή συγκεκριμένων ιστορικών πολιτικών φαινομένων. Το έχουμε επαναλάβει. Ο εθνικοσοσιαλισμός, ο κομμουνισμός, ο φασισμός δεν ήταν μόνο ιδεολογίες. Ήταν συνολικά πολιτικά φαινόμενα. Με ιδεολογικό υπόβαθρο, με οργανωτική διάσταση και με θεσμική υπόσταση. Όλα αυτά δεν ήταν απλά ή αόριστα βιώματα.

Ούτε γίνεται να δεχτούμε συμπεράσματα για το τέλος των ιδεολογιών. Είναι εντελώς αντιεπιστημονικά (με τους όρους των κοινωνικών επιστημών), αντιδιανοητικά και αυθαίρετα τέτοια γραφόμενα.

Τι πρέπει να γίνει για αυτό; Να αποσιωπηθεί η κριτική για λόγους σεβασμού; Νομίζουμε ότι μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι η πληγή του ελληνικού εθνικιστικού χώρου είναι ακριβώς αυτό. Η έλλειψη συνεννόησης και ξεκαθαρίσματος για τις θεμελιώδεις αρχές της ιδεολογίας του. Είναι πάνω από όλους μας η εθνικιστική ιδεολογία, η Ελλάδα και ο πολιτικός μας χώρος. Αν δεν το κατανοήσουμε κάποτε τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Να άλλη μια διαφωνία μας με τον Ίωνα. Οι ιδέες πάνω από τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα φορείς τους.

Σε τελική ανάλυση παιδιά, όποιος θέλει να διαμορφώσει διαφορετικά τις συνθήκες του διαλόγου ας ανοίξει δικό του ιστολόγιο. Στα του Άρματος δεν έχουμε λόγο. Έχουν τα σχόλια κλειστά, έτσι θεωρούν σωστό, έτσι κάνουν. Η κάθε οργάνωση με τις δικές της επιλογές. Δεν μας πέφτει λόγος σε αυτό. Ούτε στην επιλογή των άρθρων που δημοσιεύουν. Όπως δεν πέφτει λόγος σε άλλους για τις δικές μας επιλογές. Όλα τα οργανωτικά είναι άσχετα με την εκτίμηση που τρέφουμε οι μεν για τους δε και αντίστροφα.

(Ο Σταμάτης είμαι αυτός που απαντά στο συγκεκριμένο σχόλιο αλλά το γράφω κάτω από την επικεφαλίδα που χρησιμοποιεί ο έτερος διαχειριστής επειδή μας εκφράζει όλους).

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

ΥΓ. Για να προλάβω κάποιον καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο που μπορεί να θυμίσει ότι κι εμείς αναφερόμαστε στο "ιστορικό βίωμα" ως στοιχείο διαμόρφωσης του έθνους. Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "ιστορικό βίωμα" εννοούμε το βίωμα που έχει ιστορικό βάθος. Που φέρει την αέναη επαναλαμβανόμενη συνέχεια των αιώνων της ιστορίας. Το ιστορικό βίωμα παύει να είναι αόριστο. Είναι προϊόν ιστορικά καταγεγραμμένης συνύπαρξης με όλα όσα αυτή συνεπάγεται.

Είναι διαφορετικός όρος το "ιστορικό βίωμα" από το βίωμα του παρόντος. Το "σκέτο βίωμα " μας πηγαίνει σε ατραπούς απροσδιοριστίας.

(Σταμάτης)

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θλιβερό να γίνεται αυτή η τρολοσυζήτηση κάτω από επετειακό άρθρο για τους νεκρούς των Ιμίων. Ρε φλεφαλο άνοιξε μια ανάρτηση για τα εσωτερικά του χώρου να τα πούνε εκεί οι γνωστοί ανώνυμοι

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Σταμάτης είπε...

Δεν έχεις καθόλου άδικο. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για όσους προτείνουν να ενωθούν ή να συγκλίνουν αδιάκριτα και άνευ αυστηρών προϋποθέσεων οι ομάδες και τα πρόσωπα του εθνικιστικού χώρου. Απ'ότι έμαθα παρόμοιες σκέψεις κάνουν και κάποιοι εξ όσων συμμετείχαν στην συγκέντρωση της κεντρικής Ελλάδος.

Ωστόσο στα του εκτός θέματος σχολιασμού που απλώνεται σε τούτη τη φόρμα, φέρω μεγάλο μέρος της ευθύνης. Εγώ έγραψα ένα κριτικό σχόλιο για την κακή κληρονομιά των εθνικιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου και έπειτα άρχισαν οι απαντήσεις και οι διαξιφισμοί. Δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση για το περιεχόμενο της κριτικής. Αναγνωρίζω, όμως, ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να την κάνω σε σχόλιο αυτού του άρθρου. Λάθος μου. Το δηλώνω ξεκάθαρα.

Αν και, εντάξει, τουλάχιστον δεν ξέφυγε η κατάσταση με ύβρεις και τα γνωστά που έχουν συμβεί σε παλαιότερες αναρτήσεις. Ούτε έχει χρειαστεί να λογοκρίνουμε παραπάνω από ένα δύο σχόλια μέχρι στιγμής.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα (για όσους ανήκουν στο χώρο και ξέρουν πράγματα και πρόσωπα) αλλά ίσως θα επρεπε να γίνει σε άλλη ανάρτηση. Όχι στην επετειακή για τα Ίμια.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει πως ο Λεμούριος είναι στο ΔΙΕΣΥ.Ολόιδια ρητορική.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν ένας ελληνοπαγανιστής αριστοκράτης να μην γνωρίζει ότι οι αρχαίοι μέχρι και τους Μακεδόνες εξέτασαν εξονυχιστικά για να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες και να τους δεχτούν στους ολυμπιακούς αγώνες ; Είναι δυνατόν ένας τέτοιος ελληνολάτρης πλατωνικός να υποτιμά τόσο το έθνος μας για να το κατατάξει σε ένα φυλετικό σύνολο γεμάτο από προτεσταντικά αγριογούρουνα της Εσπερίας; Να δεις που τα μαλλιά του έχουν κορακίσιο και όχι καστανό χρώμα από το μπολύ διαλογισμό στο ζεν.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Όταν αναφέρεστε στους "φίλους μου τους σερβιτόρους", αυτό εννοείτε. Τους Εστιάτορες. Τέλος πάντων δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Πεποίθηση μου, αντίθετη προς την Λέσχη, είναι ότι στον Πατριωτικό Χώρο χωράμε όλοι, πατριώτες, εθνικιστές, ναζιστές, ρομαντικοί ακόμη και εστιάτορες. Δεν χρειάζεται να είμαστε ακριβώς συναγωνιστές, ας είμαστε συνδαιτυμόνες αυτού του εξαιρετικού διαλόγου, για τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς την ΦΛΕΦΑΛΟ και τον Σταμάτη προσωπικά.
Αναφορικά με τον ρόλο του κβαντικού γονιδίου και της ανάδυσης της FuehrerPrinzip σε αυτό, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις, αλλά ο χώρος εδώ δεν επιτρέπει περισσότερα. Κρατείστε μόνο, ότι το γονίδιο συμπεριφέρεται σαν το παγόβουνο του οποίου τα 8/9 δεν φαίνονται, διότι είναι κάτω από την επιφάνεια. Αυτός είναι ο Γονότυπος. Το 1/9 είναι ο Φαινότυπος.
Τον φίλτατο Ανώνυμο συγχαίρω που επιχειρεί την μελέτη του "Είναι και Χρόνος". Τον ενθαρρύνω, όπως και κάθε άλλο συμμαχητή. Θυμάμαι, ότι το τελευταίο τεύχος της πάλαι ποτέ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι εξ ολοκλήρου σχεδόν γραμμένο από εμένα, το ήμισυ του οποίου αναφέρεται στον Χάιντεγκερ.
Θα κλείσω την παρούσα συζήτηση επαναφέροντας ένα ερώτημα προς την Λέσχη. Εξαιρώντας το ρομαντικό - φιλοσοφικό υπόβαθρο το οποίο ασφαλώς δεν διέθετε, επί του ιδεολογικού πεδίου τί διαφορετικό από την Λέσχη πιστεύετε ότι δίδασκε ο Πλεύρης για τον Εθνικισμό;

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Γιάννη να απαντήσω επακριβώς τι δίδασκε στους δικούς του δεν μπορώ. Για τον ευνόητο λόγο ότι δεν είχα ποτέ καμία επαφή με ομάδες στις οποίες ηγήθηκε. Μπορώ να απαντήσω τι εισηγήθηκε στους αναγνώστες και υποτιθέμενους ομοϊδεάτες του.

Κρίνοντας από τα βιβλία του θυμάμαι ότι ο Πλεύρης πρότεινε να μην υπάρχει καμία φορολογία στα κότερα. Με την πρόφαση ότι θα κυκλοφορούν πολλά από αυτά στο Αιγαίο και θα πάψουν να θέτουν θέμα γκρίζων ζωνών οι Τούρκοι. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου εφάρμοζε πάντοτε απ' ότι φαίνεται ο "Πατριάρχης".

Θυμάμαι ακόμα ότι υποστήριζε ως πρόταση εξωτερικής πολιτικής την κατάληψη εδαφών της Μικράς Ασίας, της Ιωνίας όπως έγραφε χαρακτηριστικά. Ασχέτως αν δεν υπάρχει ίχνος Έλληνα εκεί. Θεωρούσε ότι έπρεπε να μην αποκηρυχθεί στα 1994 η εξωτερική πολιτική που υιοθέτησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το έτος 1919.

Υποστήριζε ότι οι Εβραίοι αποτελούν πρόβλημα για την ανθρωπότητα όχι γιατί μέσω της οικονομικής και πολιτικής τους δραστηριότητας έπαιξαν κεντρικό ρόλο ώστε να επικρατήσει ο φιλελευθερισμός και ο υλισμός ως αντιλήψεις της νεωτερικότητας. Το πρόβλημα που έβλεπε στους Εβραίους ήταν θεολογικό και εκτιμούσε ότι τους ανάγκαζε να πίνουν αίμα απόκληρων και μικρών ακηδεμόνευτων παιδιών στα επτάνησα. Από εκεί πίστευε ότι ξεκινούσε το κακό με τους Εβραίους.

Θυμάμαι και μια τηλεοπτική του εμφάνιση μετά τον θάνατο του Καραμανλή, δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη. Είχε αποκαλύψει ότι πριν ιδρύσει την 4η Αυγούστου ήταν μέλος της ΕΡΕ και ότι ο Καραμανλής, με την φυγή του στο εξωτερικό, άφησε ακέφαλη την παράταξη της Δεξιάς.

Σε πιο πρόσφατα "επιτεύγματα" είχε στηρίξει ως υποψήφιος βουλευτής τον Καρατζαφέρη της συγκυβέρνησης με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Παπαδήμο. Λίγο αργότερα είχε δώσει τηλεοπτικές μάχες υπέρ του ΝΑΙ (στον Αντώνη Σαμαρά) κατά το δημοψήφισμα του 2015.

Ένας συγγραφέας -πολιτικός κρίνεται από αυτά που λέει ή γράφει και ταυτόχρονα από αυτά που πράττει.

Τέλος στο καθαρά θεωρητικό μέρος, δεν τον θυμάμαι να μιλά ή να γράφει ποτέ για σοσιαλισμό ή για κοινοτιστικό αντικαπιταλισμ στην οικονομία. Δεν τον θυμάμαι επίσης να αναφέρει ότι η επίκληση στην παράδοση των ευρωπαϊκών εθνών αποτελεί αντιπρόταση στα ήθη, την μόδα και το αστικό κράτος της "προοδευτικής" νεωτερικότητας.

Φάνηκε εξάλλου η πολιτική και ιδεολογική του ένδεια με τα ρεζιλίκια των γηρατειών του, δίπλα στην νέα του συνοδό.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, δεν σας λείπει η Ελλάδα των 80's; Οι άνθρωποι πίστευαν ακόμα στην έννοια της φιλίας και οι παρέες μαζευόντουσαν για να δημιουργήσουν
μουσική. Τώρα ο καθένας είναι κολλημένος πίσω από μια οθόνη και δεν έχει χρόνο για τέτοια...

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Μας λείπει ρε φίλε. Είναι δυνατόν να μην μας λείπει; Οι μουσικές της, οι άνθρωποι εκείνης της εποχής (και των παλαιότερων), τα τότε γήπεδα, οι τότε νοοτροπίες. Όλα μας λείπουν. Αλλά επειδή τίποτα από αυτά δεν έμεινε ζωντανό θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το διαδίκτυο για να οργανώσουμε μια αντίσταση, και γιατί όχι, αντεπίθεση των νοσταλγών. Πώς να το καταφέρουμε, όμως, όταν είμαστε μόλις είκοσι άνθρωποι στην λέσχη; Κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Ως εκεί που φτάνουν οι δυνάμεις μας.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το διδακτορικό του Σταμάτη πότε θα επιτραπεί να αναρτηθεί ως αρχείο για να το διαβάσουμε οι αναγνώστες της λέσχης;

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Μέχρι το τέλος του μήνα υποθέτω. Πρέπει να μου δώσει κάτι passwords η γραμματεία και τώρα έχουμε κατάληψη, πρέπει να το ανεβάσω ταυτόχρονα και στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Ωστόσο δεν ξέρω αν θα το αφήσω ολόκληρο ανοιχτό το κείμενο. Στο κέντρο τεκμηρίωσης μπορώ να αφήσω ένα μέρος για ανάγνωση. Στην πέργαμο δεν ξέρω.

Όπως και να έχει πάντως θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο με κατάλληλες προσθήκες και διαφοροποιήσεις. Αν το βγάλουμε στις δικές μας εκδόσεις το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Το θέλουν, όμως, και μεγαλύτεροι εκδότες. Αν το δώσω σε αυτούς θα πάρει επιπλέον πόντους το βιογραφικό μου για να την σπάσω σε ακαδημαϊκά καθάρματα που με πήγαν κόντρα όλα αυτά τα χρόνια. Αν το δώσω σε μεγαλύτερο εκδότη δεν ξέρω όμως πότε ακριβώς θα το κυκλοφορήσει. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει την δυνατότητα να το κυκλοφορήσει σε πιο μικρή τιμή απ' ότι οι δικές μας εκδόσεις.

Είναι τεράστιο. Εξακόσιες σελίδες. Θα μας τσεκουρώσει στην τιμή το τυπογραφείο αν το κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις Κλέος.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα έχεις πολλές ιστορίες από τα ακαδημαϊκά εμπόδια που σου έφεραν τόσα χρόνια οι καταδότες της δεξιάς και τα αριστερά καθάρματα!μακάρι στο μέλλον να διαβάσουμε τις ως συνήθως απολαυστικές αφηγήσεις σου.

Χωρίς διάθεση παρεξήγησης, αλλά πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις τόσα χρόνια ακαδημαϊκή καριέρα και πολυετείς σπουδές με επιβίωση; Πολλοί που θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογους δρόμους δεν τα βγάζουν πέρα ακριβώς λόγω αυτής της φιλελεύθερης πραγματικότητας που σε θέλει σκλάβο του δεκαωρου για έναν ψωροβασικο μισθό...

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επίσης συμφωνώ πως είναι προτιμότερο να το δώσεις σε μεγάλο εκδοτικό οίκο.Οι κλέος έτσι και αλλιώς μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν το περιεχόμενο που ήδη βγάζουν με μεγάλη επιτυχία

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Γάμησέ τα πώς κατάφερα να τα βγάλω πέρα, ανώνυμε!! Μόνο αυτό σου λέω. Το πλήρωσα με θέματα υγείας που έσκασαν από το πουθενά.

Κοίταξε θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα καθόλη την διάρκεια ενός διδακτορικού και να φέρεις σε πέρας την διατριβή με επιτυχία. Ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να το κάνει. Είχα παραδείγματα στο τμήμα μου. Οι υπόλοιποι ήταν τσάτσοι της Νέας Δημοκρατίας που έπαιρναν τις υποτροφίες. Όσοι εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα ή τα σταματούσαν ή καθυστερούσαν να τα πάρουν (και ας είχαν στήριξη των δικών τους καθηγητών, σε αντίθεση με εμένα που είχα μόνο κόντρα από συγκεκριμένη φάρα καθηγητών)

Εγώ έκανα το εξής. Κάποια έτη εργαζόμουν μόνο τα καλοκαίρια (τότε που γράφω ότι εργαζόμουν στα φανάρια ως διανομέας φυλλαδίων δίπλα σε μετανάστες, ήμουν τριετής υποψήφιος διδάκτορας). Ωστόσο από την ώρα που βγήκε η ..τάνα ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός δεν έβγαινε με τίποτα ο μήνας στο πατρικό μόνο με το θερινό απόθεμα και την σύνταξη του πατέρα μου. Άρχισα να δουλεύω κανονικά και έκτοτε συνεχίζω. Με αποτέλεσμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος. Γύριζα από την δουλειά και διάβαζα ή έγραφα την διατριβή τουλάχιστον μέχρι τις τρεις τα χαράματα. Αν δεν έχει την φυσική κατάσταση, τις αντοχές μου και την προγενέστερη γνώση πάνω στο θέμα έρευνας (ρομαντισμός) κάποιο παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει. Εγώ από αθληταράς έγινα ασθενής με χρόνιες παθήσεις και κούραση ενός αιώνα στους ώμους μου.

Τέλος πάντων. Ολοκληρώθηκε και αυτό. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ ακόμα να γράψω όλα αυτά που περιμένετε μέχρι να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσω εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Για ευνόητους λόγους.

Θα γραφτούν πάντως, αργά η γρήγορα. Για αυτό πρέπει να είσαι σίγουρος.

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά ξέρω ο χρόνος δεν περισσεύει,ανεβάστε ομως κάτι κ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις(ο αγρότης,το κατεξοχήν ρομαντικό στρώμα κάποτε),μη τη βγάλετε μόνο με τα Ίμια μέχρι το Πάσχα.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Λέγαμε να γράψουμε ένα ακόμη για τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό, με παράλληλο ρεπορτάζ της τελευταίας συγκέντρωσης. Ένα για το νομοσχέδιο των ΛΟΑΤΚΙ. Ένα άλλο που αφορά μια δράση της λέσχης. Πειράζει να μην χαλάσουμε την προγραμματισμένη σειρά;

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Σταμάτη, σε συγχαίρω για τον άθλο του Διδακτορικού σου, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος μέσα στις παρούσες ακαδημαϊκές συνθήκες. Κάποτε το ξεκίνησα κι εγώ στον τομέα μου, αλλά το εγκατέλειψα γρήγορα παρά το εξαιρετικά πρωτόπυπο Paper το οποίο κατέθεσα, ένεκα των αναγκών της βιοτής. Υπάρχει ένας ακόμη εθνικιστής ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στο ΕΚΠΑ με θέμα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι το πρώτο και το μόνο φαντάζομαι που έγινε δεκτό.
Δύο λόγια για τον Πλεύρη κλείνοντας τον παρόντα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο. Τόσο αυτός όσο και η κληρονομιά του, το ΕΝΕΚ του Δάκογλου, εξαιρουμένου του ρομαντικού και κοινωνικού υποβάθρου που όντως ήταν απολύτως υποτιμημένα, ως ιδεολογία έβλεπαν τον Εθνικισμό όπως εσείς, εθνικιστικά. Ο Ναζισμός ήταν ο εθνικισμός των Γερμανών, ο φασισμός των Ιταλών, ο φρανκισμός των Ισπανών, η Action Francaise των Γάλλων, η 4η Αυγούστου των Ελλήνων. Η Ευρώπη δεν υπήρχε πουθενά. Ένας τέτοιος στενός εθνικισμός, τον ΚΑ΄ αιώνα του Ατλαντικού Δυνάστη και των σιδηρών βραχιόνων του, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΙΣΡΑΗΛ δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον για την κοιτίδα μας της Ευρώπη. Η Ευρώπη χρειάζεται μια δυνατή λοκομοτίβα που θα την σύρει εμπρός και θα την απελευθερώσει από την κατοχή. Το επιχείρησαν οι Φράγκοι του Ναπολέοντα και οι Τεύτονες του Χίτλερ. Απέτυχαν. Είναι η σειρά των Σλάβων του Πούτιν. Αλλιώς, όλα έχουν χαθεί.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

...Επιτρέψτε μου και την κατακλείδα που θεωρώ ότι ερμηνεύει τόσο την θεωρητική, όσο και την πολιτική στάση μου. Στην πεποίθηση μου, ο Πατριωτισμός προηγείται του Ναζισμού, διότι είναι βίωμα. Αλλά ο Εθνικισμός έπεται του Ναζισμού διότι είναι ιδίωμα (ιδεολογία). Έτσι, ο μεγαλύτερος Έλληνας ήρωας του Κ΄ αιώνα είναι ο Δημήτρης Ίτσιος, που σκότωσε 150 Γερμανούς στο Μπέλλες στο πολυβολείο Π8, ανθιστάμενος υπέρ Πατρίδος στον εισβολέα. Αλλά ο επόμενος ήρωας είναι ο Θωμάς Μπουρτζάλας, που μετά την συνθηκολόγηση κατετάγη ως όφειλε στα Waffen SS και πολέμησε στο Ανατολικό Μέτωπο για την Ευρώπη, εναντίον του μπολσεβικισμού και της ασιανής στέπας. Για τον λόγο αυτό, η Πατρίδα όλους μας χωράει!

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Ευχαριστώ θερμά, Γιάννη. Να είσαι καλά. Με τιμάς.

Στο πώς βλέπουμε τον εθνικισμό δεν έχεις δίκιο. Τον βλέπουμε όπως είναι. Ως πανευρωπαϊκό φαινόμενο της ιστορίας των ιδεών όταν γεννήθηκε και ως παγκόσμιο στην συνέχεια. Εμείς δεν ανατρέχουμε στην ιστορία των ιδεών και υπογραμμίζουμε ότι αν δεν υπήρχε ο γερμανικός και δευτερευόντως ο γαλλικός και ο βρετανικός Ρομαντισμός δεν θα υπήρχε αντιδιαφωτιστική εθνικιστική ιδεολογία;

Όπως ακριβώς βλέπουμε την οικουμενική ουσία στο θεωρητικό μέρος, έτσι ακριβώς κάνουμε πράξη τις επιταγές του στο πολιτικά πρακτικό.

Στο θέμα της εκτίμησης για την ιστορική στιγμή των Τευτόνων ή των Σλάβων, ακολουθώντας την γνωστή μας γραμμή μπορεί να φαντάζουμε ιδαλγοί της χίμαιρας αλλά οραματιζόμαστε την ώρα που θα έρθει η στιγμή της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ
και της Ελλάδας... χαχα!!

Ελλάς και Λέσχη ή τέφρα!!

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η λέσχη ως άποψη για τον πόλεμο στον Λίβανο θεωρεί σωστή πλευρά της ιστορίας τους φαλαγγίτες ή τον μουσουλμανικό συνασπισμό στον σχετικό 15ετη πόλεμο;

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Εντάξει δεν τους γουστάρουμε όσους συνεργάζονται με τους Ισραηλινούς. Υπάρχει θέμα ιδεολογικής συνέπειας με υποτιθέμενους εθνικιστές που συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ.

Βέβαια οι του Λιβάνου είχαν τα επιχειρήματά τους. Είναι περίπλοκο το θέμα. Αρνήθηκαν με σοβαρά στοιχεία και τις δολοφονίες που τους αποδόθηκαν.

Αλλά ρε ανώνυμε αρκετά γκαρσόνια έχουμε στην Ελλάδα. Δεν έχει νόημα να υποστηρίξουμε και τα του Λιβάνου.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συγκεντρωση και πορεια για τα ΙΜΙΑ στον Πειραιά η Χρυση Αυγη.

https://antepithesi.gr/2024/02/imia-2024-video.html/

Σταματη, στα εξηγω ωραία; Δες εδω τους άρχοντες να μαθαίνεις μπαλιτσα.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Σταμάτης είπε...

Σε αυτό τον τόπο δεν υπήρξε ποτέ έλλειψη ατόμων μειωμένης αντίληψης.

Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Θες να πιστέψουμε ότι συγκεντρώθηκαν πενήντα άτομα σε ημέρα απαγόρευσης συγκεντρώσεων και μάλιστα έκαναν ομιλίες με ντουντούκες, απότιση τιμής και πορεία, δίχως η Αστυνομία να καταλάβει τίποτα; Λες να υπάρχουν κι άλλοι που πιστεύουν κάτι τέτοιο, εκτός από τους εγκεφαλικά νεκρούς εναπομείναντες υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος;

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η απαγόρευση αφορούσε μόνο τα όρια κάποιων δρόμων γύρω από την Ρηγίλλης δεν αφορούσε τον Πειραιά.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Δεν το γνωρίζω αυτό. Εγώ για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα το Σάββατο, άκουσα στο ραδιόφωνο. Εκτός και αν είχαν πληροφορίες εκ των έσω οι χάτες ή αν δεν εξήγησαν σωστά τι συνέβαινε οι δημοσιοκάφροι

Ακόμα, πάντως, και αν είναι έτσι, εφόσον έκαναν ανοιχτή συγκέντρωση έχει ενδιαφέρον γιατί δεν την ανακοίνωσαν δημοσίως; Γιατί δεν ανέβασαν ένα κάλεσμα στο νέο σημείο συγκέντρωσης την προηγούμενη μέρα ή το πρωί στο site τους; Πώς θα γνώριζαν οι χιλιάδες ψηφοφόροι του κόμματος τον χώρο που θα γινόταν η συγκέντρωση ώστε να σπεύσουν να δηλώσουν την στήριξή τους στην Ουρανία και το εγχείρημά της;

Εμείς δεν καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση γιατί δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε δικηγόρους προκειμένου να μας κάνουν την απαραίτητη γραφειοκρατική δουλειά, να πάρουμε άδεια και τα γνωστά. Για αυτούς που ούτως ή άλλως έχουν δωρεάν νομική υποστήριξη και, εφόσον γράφεις ότι η συγκέντρωση ήταν νόμιμη, εκκρεμεί το ερώτημα γιατί άραγε δεν την ανακοίνωσαν.

Θα μου απαντήσεις, για να μην το μάθουν οι αντιφασίστες και κάνουν νέα αντισυγκέντρωση, με αποτέλεσμα να ακυρωνόταν και αυτή. Αν το δεχτούμε αυτό τότε η Αστυνομία και η κυβέρνηση δεν είχαν εξαρχής θέμα με την συγκέντρωση της χρυσής αυγής. Με την αντισυγκέντρωση και την πιθανότητα επεισοδίων είχαν. Συνεπώς το επιχείρημα ότι έγινε συγκέντρωση εν μέσω απαγόρευσης είναι ψευδές.

Ή υπήρχε απαγόρευση και η Χρυσή Αυγή έκανε τόση φασαρία χωρίς να την καταλάβει η Αστυνομία. Πράγμα που αποκλείεται. Ή δεν υπήρχε απαγόρευση την οποία η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε για να κάνει στα κρυφά μια άτυπη συγκέντρωση. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ισχύει το ηρωικό αφήγημα περί καταδρομικής συγκέντρωσης εν μέσω απαγορεύσεων.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είχε βγει ανακοίνωση στην κεντρική ιστοσελίδα κάπου το πρωί που ενημέρωνε για το νέο σημείο νομίζω αλλά "κατέβηκε" γρήγορα.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά με την ΦΛΕΦΑΛΟ, αλλά βγάζετε μεγάλη πίκρα και εμπάθεια με την Χρυσή Αυγή και αυτό δεν είναι καλό πρώτα πρώτα για την εικόνα σας. Σε τι συνεισφέρει αυτό το εκτενές σχόλιο ας πούμε; Διυλίζετε τον κώνωπα ώρες ώρες και χάνετε την ουσία. Με όλο τον σεβασμό.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν βγάζουμε εμπάθεια. Τους αξιολογούμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και τους αποδίδουμε αρνητικό πρόσημο για όσα έκαναν τόσα χρόνια στον εθνικιστικό χώρο.

Δεν έχουμε εμπάθεια. Αν θυμάσαι ήμασταν οι μόνοι από τους αυτόνομους που δεν τους χτυπούσαμε μέχρι να κηρυχθούν εκτός νόμου. Γιατί ξέραμε ότι μολονότι ήταν ένα άθλιο κόμμα θα έπρεπε να μην παίξουμε το βρώμικο παιχνίδι της Δεξιάς εναντίον τους.

Διάφορα σχόλια που γράφονται κατά καιρούς απαντούν σε σχόλια που μας γράφουν υποστηρικτικές τους ή και τα ίδια τα μέλη του στενού πυρήνα τους (όπως φαίνεται από το ύφος) και άλλα δημοσιεύονται ενώ άλλα όχι. Αυτοί έχουν το πατρικό σύμπλεγμα να νομίζουν ότι ο χώρος τους ανήκει και γράφουν βλακείες στο δικό μας ιστολόγιο.

Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να μειώσουν την σημασία της δικής μας απότισης τιμής και να φανεί ότι αυτοί είχαν περισσότερο κόσμο. Εντάξει είχαν περισσότερο κόσμο αλλά είχαν και τα κονδύλια αγνώστου προελεύσεως που τους στήριζαν μια ζωή. Είχαν τα δίκτυα των παρακρατικών που εργάζονται νύχτα μέρα στα social υπέρ τους ενώ εμείς εργαζόμαστε και σπουδάζουμε. Είχαν brand name κατασκευασμένο από τα ΜΜΕ του χώρου και τα συστημικά (ως διαφημιζόμενου μπαμπούλα) ενώ για εμάς δεν θα πει ούτε θα γράψει κανένας ζητωπατριώτης δημοσιοκάφρος του χώρου τίποτα καλό.

Κυρίως όμως μας ενοχλεί ότι δεν πιστεύουν τίποτα από όσα λένε και κάνουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνει η Ουρανία -όπως ο πατέρας της- μοναδικός διαμορφωτής των πολιτών συνθηκών του χώρου. Αν ένιωθαν κάτι για τους νεκρούς των Ιμίων και για την πατρίδα δεν θα στρίγκλιζαν στα μικρόφωνα και τους δρόμους. Τα επόμενα χρόνια μετά το συμβάν είχε νόημα η φωνή και οι απειλές προς το σύστημα στους δρόμους με αφορμή τα Ίμια. Γιατί υπήρχε οργή. Σήμερα πιστεύει κανείς ότι οι κάγκουρες που μάζεψε έχουν τέτοια οργή για ένα γεγονός που συνέβη πριν γεννηθούν; Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι να αξιολογήσουμε την ιστορική ζημιά που προκάλεσε στο έθνος μας η κρίση των Ιμίων.

Είναι όλοι τους ψεύτες και υποκριτές. Η Ουρανία τους μαζεύει για να κρατήσει ζωντανή την οργάνωση και αυτοί πάνε για να κάνουν εφέ στους φίλους τους επειδή το brand name που έχει διαμορφωθεί τους δίνει αυτή την εικόνα. Μετά απορούμε γιατί στο πρώτο ντου του Σαμαρά διαλύθηκε η οργάνωση και έμειναν μόνο οι ψηφοφόροι. Γιατί έχουν τέτοια μυαλά. Γιατί δεν πιστεύουν σε τίποτα. Γιατί κυρίως δεν έχουν όσιο και ιερό. Εκμεταλλεύονται ακόμη και νεκρούς. Οι οποίοι μάλιστα δεν είχαν και σχέση με τον εθνικιστικό χώρο. Ο Βλαχάκος τουλάχιστον γνωρίζουμε όλοι ότι ήταν νεοδημοκράτης. Ο πατέρας του έπαιξε ρόλο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού και ο αδελφός του ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Πέρα όμως από αυτά κάποτε πρέπει να δούμε την ουσία των πραγμάτων και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

ΥΓ. Ακριβώς την ίδια νοοτροπία έχουν και οι υπόλοιποι κομματικοί (άλλων κομμάτων) ή "αυτόνομοι" που στελεχώνονται ή κατευθύνονται από πρώην δεξιά χέρια του Μιχαλολιάκου. Είναι σαν το καρκίνωμα που κάνει μετάσταση.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Πορνόμυαλο απόβρασμα Λεμούριε δεν σου έχει πει κανείς ότι οι ανθρωπολόγοι αναζητούν φυλετικές συνέχειες, συγγένειες και τα λοιπά, εξετάζοντας όχι τόσο χρώμα ματιών ή μαλλιών, αλλά κρανία. Κρανιά αντρών στον μεγαλύτερο βαθμό και όχι γυναικών.Τόσο κρανίου τόπος είναι η κεφάλα σου; Αν την εξετάσει ανθρωπολόγος βάζω στοίχημα ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ανήκεις στην αλβανική φυλή--

Μαμουτεεε, χαιρομαι που επιβεβαιωνεις παλι τον ισχυρισμο μου οτι και εσεις εδω στη ΦΛΕΦΑΛΟ ταυτιζετε τη φυλη με το κρατος, για να μιλας για αλβανικη φυλη, σαν να υπαρχει βουλγαρικη, σκοπιανη, πολωνικη, ουκρανικη και αστα να πανε...τωρα ελιπζω να καταλαβατε εδω περα και ανευ τρολαρισματος πια, τη χαοτικη διαφορα μεταξυ φυλετισμου και εθνικισμου τυπου αμερικα που πιστευετε, οταν και εκει περα κανουν λογο για αμερικανικο ''εθνος'' κανοντας τις μουμιες των ινκας να αναστεναζουν μεχρι τα ταρταρα του Αδη...επι της ευκαιριας και επαναλαμβανω οτι καλα κανατε και δημοσιευσατε το ολο θεμα με τους σχολιασμους εστω και σε λαθος αναρτηση μιας που την ξεκινησα εγω τη συζητηση με δικη μου ευθυνη, ας ενημερωσει καποιος κυβερνητικος ρουφιανος που μας διαβαζει τον Μητσοθαφτη του, οτι παρολο αυτα στην Αμερικη γινεται διακριση μετσξυ πολιτογραφησης και ιθαγενειας την οποια αποκαλουν εκει περα ethnicity, περα απο την παπαρια american nation που χρησιμοποιουν. ενω εδω περα την ταυτιζουν με την πολιτογραφηση μιλωντας για nationality και ετσι ο καθε μαϊμουτοκουμπο θεωρειται ''ελληνας'' επειδη γεννηθηκε στην Ελλαδα, σαν να λεγαμε οτι ενα ποντικι ειναι αλογο επειδη γεννηθηκε σε σταβλο...

Υ.Γ. Μαμουτε δεν σου κρυβω οτι κατασυγκινηθηκα που επιτελους αρχισες να μπαινεις στο Λεμουριο δρομο του φυλετισμου και να πιανεις μεζουρα στο χερι για να μετρας κρανια! για λευκομετρο εχουμε δρομο ακομα...ειδες τελικα που επιβεβαιωνεται το ρητο που λεει οτι μπορει να σου συμβουν τα οσα κοροϊδευεις; για να δω τωρα πως μετρας και με τι τροπο θα κανεις κρανιομετρηση, οχι στη δικη μου κεφαλα, αλλα στου φιλου μου του Σλοθ απο τα Γκουνις για να μου περιγραψεις τον φυλετικο του τυπο:

https://static.wikia.nocookie.net/goonies/images/e/e6/Sloth.jpg/revision/latest?cb=20170907190643

αν τον βρεις σωστα, το κσλοκαιρι εχεις δωρο απο μενα μια βδομαδα διακοπες σε αφρικανικη παραλια ενος λευκου απαρτχαιντ...θα εχεις και νεγρες υπηρετριες να σου ξεπλενουν τα ποδια απο την αμμο με σαμπανια!

Υ.Γ. γιατι τωρα φιλαρακι μου ο Σλοθ; γιατι σαν ετσι με νομιζανε μεχρι σημερα οι αναγνωστες σου:

https://www.youtube.com/watch?v=08B9kBBgtrs

σαν ενα τερας αλυσοδεμενο στα υπογεια της ΦΛΕΦΑΛΟ που μια στο τοσο το αφηνατε ελευθερο εδω περα και μετα παλι πισω (στη λογοκρισια σκουληκι...). και ομως δεν ηταν ετσι τα πραγματα...

-Λεμουριος τρολιστας

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Αν είχες διαβάσει λίγα μόνο δοκίμια των διανοητών που διαμόρφωσαν την εθνικιστική ιδεολογία θα γνώριζες ίσως ότι η χρήση των όρων φυλή και έθνος γίνεται συνήθως αδιάκριτα. "Ελληνική φυλή" και "ελληνικό έθνος" έχουν την ίδια σημασία στα περισσότερα κείμενα των θεωρητικών του εθνικισμού.

Αντιθέτως στα κείμενα των Αμερικανών και των φιλελευθέρων ταυτίζονται οι όροι,"έθνος" και "κράτος". Γιατί; Γιατί Αμερικανοί και πάσης τάσης φιλελεύθεροι υιοθετούν τον ορισμό του έθνους που έδωσε ο φιλελεύθερος Διαφωτισμός. Ντ Αλμπέρ και Χιουμ περιέγραψαν το έθνος ως σύνολο ανθρώπων που ζουν κάτω από μια κοινή διοικητική αρχή. Αυτός είναι ο φιλελεύθερος ή πολιτικός ορισμός του έθνους.

Αντιθέτως ο ορισμός του έθνους που έδωσε ο Χέρντερ περιγράφει το έθνος ως συλλογικό οργανισμό με κοινή καταγωγή, γλώσσα, ιστορική προέλευση και πεπρωμένο. Αυτός είναι ο ρομαντικός ή πολιτιστικός ορισμός του έθνους τον οποίο υιοθέτησαν όλα τα εθνικιστικά κινήματα, πολλά ευρωπαϊκά κράτη (ακόμη και αν δεν είχαν ποτέ εθνικιστές κυβερνήσεις) ακόμη και ο Χίτλερ.

Τα γράφω αυτά στο διδακτορικό. Μέχρι να κυκλοφορήσει μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες στον Sternhell. Βιβλίο "Ο Αντιδιαφωτισμός". Εκδόσεις Πόλις.

Διαβάστε και κάτι κανονικό. Όχι μόνο εστιατόρια, Ελεύθερη Ώρα και Στόχο

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό το βιβλίο δυστυχώς έχει εξαντληθεί στο εμπόριο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και παρά την μεγάλη ζήτηση δεν επανακυκλοφόρησε ποτέ.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ψάξτε το λίγο με παλαιοβιβλιοπωλεία. Θα το βρουν σίγουρα. Αν δεν βγάλετε άκρη και περνάτε από κέντρο συχνά, μας το λέτε, κανονίζουμε μια συνάντηση και πάμε να φωτοτυπήσουμε μαζί σε κάποιο κατάστημα.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Σταμάτης είπε...

Ένα καλό βιβλίο που αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την τομή φιλελεύθερου- πολιτικού ορισμού του έθνους (Διαφωτισμός)/ εθνικιστικού- πολιτιστικού ορισμού του έθνους (Ρομαντισμός) είναι το Δημήτρης Βλάχος, Οι ρίζες του γλωσσικού εθνικισμού, Εκδόσεις Ρώμη, Θεσσαλονίκη 2021.

Άγνωστο στα Λεμούρια δεξιά παράσιτα του χώρου αλλά πολύ ενδιαφέρον. Είναι επιστημολογικά άρτιο βιβλίο, γραμμένο από ακαδημαϊκό.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η έκδοση είναι του 2016 Σταμ,το γράφει στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ρώμη.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά η Λέσχη ας συνεχίσει με το εκπληκτικό έργο της. Ας γιγαντωθεί η ΦΛΕΦΑΛΟ για να ζήσουμε εμείς. Στα Λεμούρια νέα τώρα. Άκου αγόρι μου. Πλέον για πρώτη φορά στην ζωή μου νιώθω μία κάποια ελπίδα με αυτά τα άτομα. Μετά από όλη αυτή την αναγούλα που έχω περάσει ως εθνικιστής εδώ και είκοσι χρόνια επιτέλους δεν νιώθω ότι είμαι ο ένας κούκος που θα φέρει την άνοιξη. Πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους να βάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ στην θέση τους. Και μακάρι να είχαν λεφτά τα παιδιά για κόμμα για να τους ψήφιζα με δύο χέρια. Επιτέλους ξέρουμε ΟΛΟΙ τι καπνό φουμάρουν οι παλιοί. Που επειδή ξέραμε με τι έχουμε να κάνουμε δεν περάσαμε ποτέ από τα μαγαζιά σας αλλά μείναμε στην αυτονομία. Επιτέλους καταλαβαίνουμε ότι άτομα σαν και εσένα δεν έχουν καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ διαφορά από τον Εθνικό Σταρ. Κάτι μου λέει ότι μέχρι και αυτόν θα έχεις γνωρίσει. Έτυχε απλά να έχουμε την τεράστια ατυχία σαν εθνικιστές να εκφράσετε τον ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ψυχισμό σας στον εθνικιστικό χώρο. Τι κοινό έχετε όλοι εσείς; ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. Αλλά και αυτόν τον κράτησε αρκετά χρόνια ζωντανό ο Θεός έτσι ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί. Το γεροντάκι κοιμάται και ξυπνάει ανάμεσα σε κιλότες και περούκες. Υπάρχει μεγαλύτερη νίκη για εμάς που πάντα λέγαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μαγαζιά σας; Με το ότι καίτε μυαλά;
Παιδιά, δόξα και τιμή στους ηρωικά πεσόντες όπου ένα πολιτικό κήτος είπε ότι «ο αέρας πήρε την σημαία». Και μην απολογείσαι Σταμάτη που έγινε αυτή η συζήτηση κάτω από ένα τέτοιο άρθρο. Πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους η κατάσταση. Επειδή δεν είχε ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση και οι γνωστοί παλιοί έκαναν κουμάντο στα χωράφια του εθνικισμού θυσιάστηκαν και αυτά τα παιδιά. Ίσως εάν τότε υπήρχε μια ΦΛΕΦΑΛΟ να υπήρχαν πραγματικές αντιδράσεις και όχι τα μισόλογα των κυπατζίδων. Συνεχίστε παιδιά και εάν με βγάλει ποτέ ο δρόμος μου προς Αθήνα θα προσπαθήσω να συναντηθούμε. Το e-mail σας το έχω.
Και κάτι ακόμα που μάλλον πέρασε στο ντούκου. Ρε Λεμούριο σκουπίδι έγραψες σε σχόλιο ότι θα έλεγες σε πόρνη να βρει δέκα χιλιάρικα για να εκδόσεις βιβλίο για την Ιδέα; Δηλαδή θεωρείς την πορνεία κάτι το καλό; Και μάλιστα θα δεχόσουν να πάρεις και τα λεφτά της ιερόδουλης; Αυτό τι σε κάνει εσένα ρε Λεμούριε; Νταβατζή; Μήπως σε κάνει νταβατζή της Ιδέας;

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου, 2024

Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευτυχώς φίλε που διαβάζουμε και τέτοια σχόλια. Όχι μόνο για τα καλά σου λόγια (αφήνουμε στους αναγνώστες ένα περιθώριο ερμηνείας της κατάστασης για να μην θεωρούν ότι εκβιάζουμε.τις εντυπώσεις). Χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τέτοια σχόλια γιατί αρχίζουμε να ελπίζουμε κι εμείς ότι υπάρχουν άνθρωποι του εθνικιστικού χώρου που δεν έχουν δηλητηριαστεί από το αφιόνι των "συναγωνιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου". Ότι μας διαβάζουν σοβαροί άνθρωποι και όχι μόνο λιμοκοντόροι ανταγωνιστικών ομάδων από πρώην δεξιά χέρια του Μιχαλολιάκου, τα ρετάλια του Στόχου και της Ε.Ω., ΚΚΕδες ή η Ουρανία.

Ασφαλώς όταν περάσεις από Αθήνα θα χαρούμε να πιούμε καφέ.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πράγματι αν ανοίξετε έναν λογαριασμό της λέσχης ώστε να μπορούμε να καταθέτουμε δωρεές και χρηματικά ποσά θα ήταν πολύ ωφέλιμο.Δεν είναι ζητιανιά η ενίσχυση μιας ποιοτικής προσπάθειας.Με χαρά μας θα βάζαμε κάποια ποσά όσοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούμε να γίνουμε μέλη της ΦΛΕΦΑΛΟ.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Κάθε που κλείνω, μου δίδετε ευκαιρία να επανέλθω. Ρε παιδιά, πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι ο "εθνικισμός" (φυσικά, πολύ περισσότερο ο ναζισμός...) δεν έχει την παραμικρή πολιτική τύχη στον Δημόσιο Χώρο; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι ο Λαός (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία) έχει απορρίψει ή αδιαφορεί ολοτελώς για τον όρο και την ιδεολογία που αυτός εκφράζει; Ο "εθνικισμός" υπάρχει μόνο ως Ιδιωτικός Λόγος μεταξύ ολίγων "εκλεκτών", διανοουμένων και ιδεοληπτικών και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποκτήσει ευρύτερο λαϊκό ακροατήριο και πολύ περισσότερο έρεισμα. Κανείς στην κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τον "εθνικισμό", πλην ολίγων γραφικών, διότι είναι το ιδεολόγημα της Εθνικής Ετερότητας, αντιθέτως όλοι συγκινούνται με τον Πατριωτισμό, διότι είναι το βίωμα της Ιστορικής Ταυτότητας (Πατρίδας). Μιλήστε επιτέλους για τον Πατριωτισμό που ενώνει το 80% των Ελλήνων και αφήστε για τις ιδιωτικές συζητήσεις τον Εθνικισμό, που χωρίζει το 2% των εθνικιστών από το υπόλοιπο 78% των πατριωτών. Γιατί εμείς οι "κακοί παλιοί" βλέπουμε ολοκάθαρα αυτό που εσείς οι "καλοί καινούριοι" ΔΕN μπορείτε να δείτε; Η απάντηση για μένα τον "κακό παλιό" είναι εντελώς προφανής: Διότι νοσείτε από την παιδική αρρώστια της Ιδεολογίας, από την οποία και εγώ νόσησα, αλλά ανάμεσα στα 18 - 25 και την κόλλησα ακριβώς από εκείνον τον οποίο κατηγορείτε και με τον οποίο με ταυτίζετε. Τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! Είναι κρίμα να πρέπει να πάτε κι εσείς 70 για να δείτε αυτό που είναι ολοφάνερο σήμερα στα 25 και στα 30 σας! Η γενιά σας θα πάει κι αυτή εντελώς χαμένη, έρημη μέσα στην ιδεοληψία της, αντί να βοηθήσει την Πατρίδα! Αν θέλετε να μπείτε στον Δημόσιο Διάλογο χέστε τον Εθνικισμό και αγκαλιάστε τον Πατριωτισμό!

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να χέσουμε τους τσελεμεντέδες και να προσηλωθούμε με πάθος στα γραπτά των ρομαντικών αντιδιαφωτιστών πατέρων της εθνικιστικής ιδεολογίας.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Γιάννη καταρχάς δεν είναι όλα τα σχόλια γραμμένα από παιδιά της λέσχης. Μακάρι να είχαμε τα μισά μέλη από όσους μας διαβάζουν και σχολιάζουν. Συνεπώς μην μας καταλογίζεις ότι σε ταυτίζουμε με τον "πατριάρχη". Είναι σαφές ότι έχεις διαφορετικές τοποθετήσεις. Στο γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο. Δεν σε αξιολογούμε σαν αυτό το απόβρασμα. Αν το κάνει κάποιος αναγνώστης μπορείς να συζητήσεις μαζί του. Μην γενικεύσεις το συμπέρασμα. Ένας αναγνώστης μπορεί να κάνει μια εκτίμηση. Συζήτηση γίνεται, δημόσιο πρόσωπο του εθνικιστικού χώρου είσαι εδώ και δεκαετίες, ο καθένας μας αξιολογείται.

Στα περαιτέρω θα σημειώσω για αρχή ότι θεωρώ πολύ σημαντική την ειλικρίνεια του σχολιασμού σου. Εξαιρετικά χρήσιμη η κατάθεση μιας θαρραλέος θέσης.

Ωστόσο υπάρχει ξεκάθαρη διαφωνία ανάμεσα στην ιδεολογία και την τακτική της λέσχης μας με την δική σου πρόταση. Ποιος ο λόγος να επαναλαμβανόμαστε αμφότεροι;

Με αναγκάζεις να σου απαντήσω ότι ο πατριωτισμός είναι συναίσθημα. Δεν είναι ιδεολογία. Υποθετικά πατριώτες θα έπρεπε να ήμασταν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Έχει να κάνει με την αγάπη για την πατρίδα. Ο εθνικισμός, ο φιλελευθερισμός, ο σοσιαλισμός, οι ιδεολογίες γενικά, είναι σύνολα ιδεών που προτείνουν διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης του δημόσιου βίου. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να καταλάβουν όλοι αυτή την μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα συναίσθημα και σε μια πρόταση οργάνωσης του δημόσιου βίου.

Αν μας ζητάς να την παραβλέψουμε είναι σαν να μας ζητάς να κοροϊδέψουμε τον κόσμο, τους φίλους και τους εαυτούς μας. Είναι σαν να μας ζητάς να υποβιβαστούμε σε ένα επίπεδο χαμηλότερων δυνατοτήτων συνείδησης.

Αν μας ζητάς να το κάνουμε για λόγους επικοινωνίας και πολιτικής στρατηγικής (προφανώς αυτό εννοείς) και πάλι έχεις κάνει λάθος υπολογισμούς. Γιατί η γενικόλογη αναφορά στο πατριωτικό συναίσθημα, προκειμένου να καμουφλαριστεί η εθνικιστική μας ιδεολογία, δεν αποδίδει μετά την υπογραφή των μνημονίων. Πριν το 2010 είχε μια πιθανότητα ένα τέτοιο στρατηγικό κόλπο. Η Δεξιά είχε στην Ελλάδα ένα καθαρό κλασικό φιλελεύθερο πρόσωπο. Αναγνώριζε ευθέως την πολυεθνική κοινωνία της παγκοσμιοποίησης ως αυτονόητο προορισμό, εκφραζόταν από τον Καραμανλή, τον Προκόπη Παυλόπουλο, την Μαριέττα Κουτσίκου και την γνωστή τότε παρέα. Υπό τέτοιους όρους υπήρχε η δυνατότητα για τους Βορίδηδες, τους Καρατζαφέρηδες και αποχωρήσαντες του Μιχαλολιάκου να υιοθετήσουν το προφίλ του απλού, λογικά σκεπτόμενου, πατριώτη, αν δεν αισθάνονταν ικανοί να πολιτευτούν ως εθνικιστές. Είχαν πολιτικό χώρο να το κάνουν.

Αντιθέτως μετά την έλευση του Σαμαρά και του Μητσοτάκη -και με τις σχετικές άδειες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ έπειτα από τις υπογραφές των μνημονίων - η ελλαδική Δεξιά διαπίστωσε ότι είχε εκλογικές απώλειες με την ατζέντα του κλασικού φιλελευθερισμού σε συνθήκες μνημονίων. Άλλαξε έτσι ιδεολογική ταυτότητα και μεταστράφηκε σε μεταμοντέρνα φιλελεύθερα σχήματα. Στα οποία συνδύασε τον άκρατο και αντεθνικό οικονομικό νεοφιλελευθερισμό με την ψευτο πατριωτική συνθηματολογία. Παρουσίαζε την υποταγή στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ως πατριωτικό καθήκον.

Το πολιτικό κόλπο που προτείνεις έχει καεί ως στρατηγική επιλογή του εθνικιστικού χώρου από τότε. Γιατί με το να απλώσει η Δεξιά τα νύχια της προς το συντηρητικό κοινό  χρησιμοποίησε και αυτή το ίδιο επιχείρημα. Τον πατριωτισμό. Κι επειδή είναι δύσκολο να πείσεις έναν μέσο Έλληνα για το αν είναι πατριωτικό το να συγκρουστεί ένα κόμμα με την παγκοσμιοποίηση ή να την δεχτεί μέσω της φιλίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ με υποτιθέμενα γεωπολιτικά ανταλλάγματα στην περιοχή μας, στο τέλος ακούγεται πιο δυνατή η φωνή του μεγαλύτερου και των περισσότερων. Δυστυχώς οι Δεξιοί είναι τέτοιοι και όχι οι εθνικιστές. Η τακτική αυτή που προτείνεις εφαρμόστηκε, εξαφάνισε τον εθνικιστικό χώρο και τον απορρόφησε η Δεξιά.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Συνεπώς αν υπάρχει κάτι που οφείλει να κάνει ο εθνικιστικός χώρος άμεσα είναι να σκάψει την πιο βαθιά ιδεολογική τάφρο ανάμεσα σε αυτόν και την Δεξιά ή όποιον άλλο πολιτικό χώρο παίξει το επικοινωνιακό σλόγκαν του άδολου πατριωτισμού άνευ ιδεολογικών αποσαφηνίσεων. Όχι να μπει στην πολυκατοικία τους. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει την πίστη ότι ο αντιδιαφωτιστικός πολιτικός ρομαντισμός, με τον εθνικισμό ως θεμελιώδη αρχή, είναι η καλύτερη λύση για την διαμόρφωση του δημοσίου βίου. Εμείς το πιστεύουμε.

Προφανώς αν ποτέ γινόμασταν κόμμα θα προσαρμόσαμε τον λόγο μας στο μαζικό ακροατήριο. Χωρίς να χάσουμε την ταυτότητα της ιδεολογίας μας. Απλώς θα εστιάζαμε ως εθνικιστές στα επιχειρήματα που θα καταλάβαινε ο μέσος ψηφοφόρος. Λειτουργικές αρχές της ιδεολογίας το λένε οι κοινωνιολόγοι αυτό.

Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό χωρίς να χάσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Αν ποτέ φτάσουμε σε τέτοιο σημείο ως συλλογικότητα θα σας δείξω πώς γίνεται. Προς το παρόν, όμως, δεν υφίσταται τέτοια πολιτική συνθήκη. Ιδίως σε πυρήνες όπως η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο παθιασμένη εργασία στην ιδεολογική συνέχεια, συνέπεια και καθαρότητα.

Σε τελική ανάλυση αν δεν είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας μάλλον δεν θα αξίζουμε εμείς, όπως έλεγε ο παλιός μας κοινός φίλος

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

κατσε ρε ανωνυμε για ποιες ιεροδουλες μου μιλας; αφου διευκρινησα σε αλλο σχολιο οτι δεν ημουν εγω αυτος που εγραψε τα οσα ανεφερες. ας το προσπερασουμε τωρα αυτο και ας παμε στην ουσια την οποια επειδη δεν καταλαβαινετε προσπαθειτε να δημιουργηστε εντυπωσεις και παλι ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ! για να δουμε για παραδειγμα ποσο ''ψυχανωμαλος'' ειναι καποιος σαν εμενα που κυκλοφορει στην τσεπη με λευκομετρα και μεζουρα για κρανιομετρησεις (κρατα αυτο το τελευταιο) ενθυμουμενοι την περιπτωση του δρακου της καλογρεζας:

Το Σάββατο 1 Μαρτίου υποβλήθηκε σε φρενολογική εξέταση στο τμήμα Μεταγωγών όπου κρατείται, από τον ιατροδικαστή Τρουπάκη και τους ψυχιάτρους Μιτσαυτή και Κωνσταντινίδη. Ο Τρουπάκης κάνει μια εκτίμηση κατά Λομπρόζο και βρίσκει στο κρανίο του τα σημάδια του εκφυλισμένου ανθρώπου όπως τα αναπτυγμένα κάτω σαγόνια, τα εξογκωμένα μάγουλα, τον ελαφρύ στραβισμό. Οι ψυχίατροι τον εξέτασαν με την κυρολογική σφύρα και βρήκαν κανονικά αντανακλαστικά, κανονική λειτουργία των κορών των οφθαλμών. Παρουσιάζει διαστροφή του γενετήσιου ενστίκτου που φτάνει στον σαδισμό. Το πιθανότερο είναι να γεννήθηκε με κληρονομικότητα ψυχασθενούς που οπωσδήποτε όμως την επιδείνωσαν το χασίς και το αλκοόλ και έφτασε μέχρι τη τοξική φρενίτιδα, λόγο για τον οποίο νοσηλεύτηκε στην Αγία Ελεούσα.

ο ιατροδικαστης λοιπον απο ΚΡΑΝΙΟΜΕΤΡΗΣΗ εβγαλε τα συμπερασματα του για τον δολοφονο και δεν εψαξε να βρει τον εκφυλισμο του κ.λ.π. σε ''βιωματα'' (τυπου γινεσαι και δεν γεννιεσαι οπως επιμενετε αντιγονιδιακα συνεχως σαν τους μαρξιστες) ρωτωντας τους γειτονες για παραδειγμα μηπως η μαμα του τον χτυπουσε συνεχως οταν ηταν μικρος επειδη κατουρουσε παντα με κατεβασμενο το καπακι της λεκανης! ''ψυχανωμαλος'' και ο ιατροδικαστης;;; γιατι μου θελετε να εκτιθεστε συνεχως δημοσιως; δεν μπορω να το καταλαβω...

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είσαι και ανώμαλος και ημιμαθής. Πέρα από ξεπερασμένος αρχαιοδαρβινιστής, όπως θεωρείται από τους εγκληματολόγους σήμερα, ο Λομπρόζο είχε συμπεράνει και ο ίδιος ότι η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο κληρονομικό χαρακτηριστικό. Επίσης εξήγαγε συμπεράσματα με την εμπειρική μέθοδο. Έκανε τις έρευνες που ήθελε σε κρανία και κατέληγε σε συμπεράσματα. Ψαχνόταν και εργαζόταν συνεχώς.

Αντιθέτως οι υπέρ δογματικοί διαστροφικοί, όπως εσύ, σταχυολογούν την επιφάνεια κειμένων στα οποία ανατρέχουν επιφανειακά για να εξάγουν πρόχειρα πολιτικά συμπεράσματα. Έχει μια διαφορά η πολιτική στάση, με την όποια πολυδιάστατη και ενίοτε ρευστή ουσία της, σε σχέση με το έγκλημα που είναι ένα γεγονός συγκεκριμένα καταγεγραμμένο. Κατανοητό ότι ένα διεστραμμένο πλάσμα όπως είσαι εσύ αδυνατεί να κάνει τις σχετικές συγκρίσεις.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι συζητήσεις Μαμούτου και Φιλίππου είναι κορυφαίες. Αλληλοσυμπληρώνεστε σε πολλά σημεία.

Παρεμπιπτόντως, πολύ δυνατό βίντεο έφτιαξε εδώ ένας συναγωνιστής με απόσπασμα ομιλίας του Γκέκα.

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=JDshpUwvaZY

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το αγροτικό ζήτημα βλέπετε να ρίχνει τα ποσοστά της ΝΔ στην επαρχία αν κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις;

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η πρόβλεψη είναι κάτι δύσκολο. Αφορά τους αστρολόγους, θα λέγαμε χιουμοριστικά. Όχι τους κοινωνικούς επιστήμονες. Αν θες μια γενική εκτίμηση βασισμένη στην μέχρι τώρα εμπειρία θα λέγαμε το εξής. Στις ευρωεκλογές μπορεί. Είναι πιθανό. Οι εκλογές αργούν. Ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα είναι καίριας σημασίας οι απώλειες της κυβέρνησης.

Οι αγρότες έχουν πολλά συνδικαλιστικά κλιμάκια που συνδέονται στενά με την κυβερνώσα παράταξη. Επίσης η όλη κινητοποίηση των αγροτών έχει παραδοσιακά, τα τελευταία τριάντα χρόνια, ένα μεγάλο κενό. Ζητά χρήματα, προτείνει κάποιες λύσεις σε καθαρά τοπικό επίπεδο αλλά παραβλέπει ότι υπάρχει η κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. Εφόσον υπάρχει η κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. οι κυβερνήσεις των κρατών μελών απλώς διαχειρίζονται την αγροτική τοπικότητα.

Στα του σήμερα, θέλουν δεν θέλουν, αργά ή γρήγορα οι αγρότες θα υποστούν τις συνέπειες της βοήθειας προς την Ουκρανία. Όσο δεν μιλούν για την μεγάλη εικόνα και μένουν στον τοπικό διαχειριστικό συνδικαλισμό, τελικά το μόνο που πετυχαίνουν είναι κάποιους πρόσκαιρους μικρούς οικονομικούς στόχους, εφόσον έχουν ξεπαγιάσει στα μπλόκα και έχουν εκνευρίσει τους υπόλοιπους Έλληνες με τους κλειστούς δρόμους.

Κράτα ακόμα κάτι. Αυτό πρέπει να το θυμούνται τόσο οι εθνικιστές όσο και οι κομμουνιστές της Ελλάδας. Στην χώρα μας δεν υπήρχε η παλιά συντηρητική παράδοση των αγροτών της δυτικής και κυρίως της κεντρικής Ευρώπης. Εκεί αυτή η παράδοση είναι απότοκο της φεουδαρχίας, του ιπποτισμού κλπ. Στην Ελλάδα η παράδοση αυτή δεν υπάρχει λόγω τουρκοκρατίας. Σε πολλές περιπτώσεις έμεινε σε εμάς η παράδοση του τσιφλικά της οθωμανικής περιόδου. Αν σκάψουμε λίγο σε νοοτροπίες θα την βρούμε αυτή την κακή επιρροή. Ιδίως όσοι έχουμε επαφή με αγροτικές επαρχίες.

Θα το παρακολουθήσουμε το θέμα. Όμως δεν περιμένουμε κάτι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε δει παλαιότερα. Η κυβέρνηση και να αποδυναμωθεί έχει εκλογικό μαξιλάρι ασφαλείας.Το ευχάριστο είναι ότι της έχουν ανοίξει τρία ταυτόχρονα δυνατά μέτωπα. Παιδεία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αγροτικό και εκκλησία με ΛΟΑΤΚΙ νομοσχέδιο. Μόνο αν συντονιστούν κάπως τα τρία μέτωπα θα μπορούσε να γίνει κάτι αποτελεσματικό

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

κοπριτης εδω. γυρναω την τιβι στην ερτ3 στις 1.30 τη νυχτα και τι να δω: εκπομπη για το πορνο και πεφτω πανω σε εναν ασχημομουρη που μοιαζει με μουστογρια να λεει οτι αν δεν εβγαζε 50 με 60 χιλιαδες δολαρια τον μηνα δεν θα εκανε αυτη τη δουλεια, δηλαδη να ψωνιζει κοπελες και νσ τις πληρωνει για να γυρναει πορνο...και εχεις τη ΦΛΕΦΑΛΟ να σου κλαιγεται μετα οτι δουλευει για 350 ευρω το μηνα ζητωντας κομμουνισμο με ρομαντικο περιτυλιγμα. να ρε κεφαλες πως βγαινουν τα λεφτα με τον καπιταλισμο, γιατι ο πελατης ειναι αυτος που σε κανει πλουσιο! ξυπνατε...

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για να το λες εσύ κάτι μπορεί να ξέρεις.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Είσαι και ανώμαλος και ημιμαθής. Πέρα από ξεπερασμένος αρχαιοδαρβινιστής, όπως θεωρείται από τους εγκληματολόγους σήμερα, ο Λομπρόζο είχε συμπεράνει και ο ίδιος ότι η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο κληρονομικό χαρακτηριστικό. Επίσης εξήγαγε συμπεράσματα με την εμπειρική μέθοδο. Έκανε τις έρευνες που ήθελε σε κρανία και κατέληγε σε συμπεράσματα. Ψαχνόταν και εργαζόταν συνεχώς--

ξεπερασμενος αρχαιοδαρβινιστης για να δεχτουμε εναλλακτικα τι; τις μαρξιστικες σαχλαμαρες που μας λενε γινεσαι και δεν γεννιεσαι κατι; ελα μου ομως που αιωνες ΠΡΙΝ τον Δαρβινο παλι ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ εβγαζε τα συμπερασματα του καποιος σαν τον Ιπποκρατη:

Στο έργο του Περί αέρων, υδάτων και τόπων, 12-24 ο Ιπποκράτης αναλύει τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Στην Ασία, οι κάτοικοι είναι ψηλοί, με ωραίο σχήμα και διαφέρουν λίγο μεταξύ τους. Τους λείπει το θάρρος, η εργατικότητα και το ψυχικό σθένος και επικρατεί η φιληδονία. Μάλιστα αναφέρει ότι κάποιοι κάτοικοι στον Καύκασο, οι Μακροκέφαλοι, παραμορφώνανε τα κρανία τους για να μοιάζουν στους δολιχοκέφαλους ευγενείς...

http://classics.mit.edu/Hippocrates/airwatpl.14.14.html

αφου γινεσαι και δεν γεννιεσαι κατι (οπως συνεχιζετε να επιμενετε με πλαγιο τροπο), τοτε δεν θα χρειαζοτανε οι Μακροκεφαλοι να παραμορφωνουν τα κρανια τους για να μοιαζουν με δολιχοκεφαλους ευγενεις αλλα θα εκπαιδευονταν για να γινουν τετοιοι (π.χ. πως να κρατανε ποτηρι με δυο δαχτυλα επειδη προηγουμενως το αγγιξαν υπηρετες οπως σε εμαθα) και οι κατοικοι της Ασιας θα επρεπε να πσρακολουθουν μονομαχιες σε ρωμαϊκες αρενες για να αποκτησουν το θαρρος που τους ελειπε! αλλα ξεχασα, ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ολα αυτα και ο Ιπποκρατης παρασυρθηκε απο το πνευμα του Δαρβινου πριν ενσαρκωθει! ο Μαρξ εχει δικιο με την εξωγηινη (και εκ Βιβλικης επιδρασεως σαν εβραιος που ηταν) ''ανθρωπολογια'' του. ασε καταλαβαμε που το παει η ΦΛΕΦΑΛΟ...

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ναι αλλά και ο Λομπρόζο, στον οποίο εστιάζεις ως θετικό παράδειγμα διανοητή, Εβραίος ήταν...χαχαχα!! Μα ούτε σε μια φράση δεν μπορείς να γλιτώσεις από την αντιφατικότητα;

Άντε να δεχτούμε ως βάση συζήτησης και αυτή την πηγή (παρεμπιπτόντως όλη την νέα βιβλιογραφία έχεις ξεσκονίσει ρε θηρίο, δεν χάνεις εξέλιξη για εξέλιξη των ερευνών... Μόνο 2000 χρόνια πίσω είσαι). Το συμπέρασμα της τελευταίας ψυχεδέλειας ποιο είναι; Το αντίθετο από εσένα λέει το απόσπασμα που παραθέτεις.
Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να βάψει τα μαλλιά του στο χρώμα που θέλει και να μην έχει σχέση το χρώμα που φαίνεται με το χρώμα που τους έδωσε το γονίδιο.

Στην τελική θες να μας πεις ότι επειδή εσύ είσαι πουσ@#της κληρονόμησες τέτοιο γονίδιο; Γιατί πας να φορτώσεις μια δική σου ατέλεια σε προγόνους σου; Μπορεί να ισχύει αυτό αλλά μπορεί και όχι. Να μην είχες κανέναν πρόγονο ομοφυλόφιλο και απλώς εσύ να συνδέθηκες με τα ρεύματα της μόδας και να αποφάσισες να "εμπλουτίσεις τις ερωτικές σου εμπειρίες". Τότε δεν θα φταίει το μόνο γονίδιο αλλά ο συνδυασμός του με την περιρρέουσα τάση της εποχής από εσένα.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

--Μόνο χίλια πεντακόσια χρόνια πίσω είσαι--

ναι αλλα οι γιατροι μεχρι σημερα ορκο στον ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ πριν 1500 χρονια Ιπποκρατη δινουν! να χρησιμοποιουμε μαγγανειες και ξορκια αντι για ιατρικη επειδη τα δικα της πορισματα δεν ταιριαζουν με τη δικη σας κεφαλα;;; σοβαρευτειτε γιατι μας διαβαζει κοσμος...

-Λεμουριος τρολιστας

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πρόσεχε γιατί με το να εστιάζεις στην ιατρική αρχίζεις να δίνεις περίσσευμα στοιχείων ...

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο λεμούριος για συναγωνιστής που τρολλάρει τα εστιατόρια μου μοιάζει.Αποκλειεται ακόμα και ο χειρότερος ακροδεξιός να μιλαγε με τέτοιο περισπούδαστο ύφος λέγοντας τόσο χοντρές βλακείες που ξεφτιλιζουν τον "εθνικό" φιλελευθερισμό του

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Άβυσσος η σκέψη των διεστραμμένων.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ είπε...

Σταμάτη ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση. Ασφαλώς το οργισμένο αυτό σχόλιο μου δεν αφορά την ΦΛΕΦΑΛΟ ως μικρή ιδεολογική συλλογικότητα, αλλά ένα Πολιτικό Κίνημα που θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στον λαό. Νομίζω, ότι σήμερα τα εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα έχουν ακροατήριο. "Πατρίδα ή Παγκοσμιοποίηση;" Είναι σαφές ότι ο Φιλελεύθερος θα θέσει αστερίσκους, προϋποθέσεις και θα επιχειρήσει λεκτικές περικοκλάδες για να καμουφλάρει την απάντηση. Έχει χάσει τις εντυπώσεις από τον Πατριώτη που απαντά μονολεκτικά και απερίφραστα. "Πατρίδα". "Φυσικοί Γονείς ή Ψευδογονείς νούμερα", το ίδιο. "Αυτάρκεια ή Ψευδοπράσινη Ανάπτυξη" και πάει λέγοντας. Ακόμη και για τον εθνικισμό υπάρχει το σχετικό δίλημμα. "Έθνος ή Πλήθος;", "Η Ευρώπη είναι Πολιτισμός ή Πληθυσμός;" "Λαός ή Μιγάς;" και άλλα. Αυτά τα συνθηματολογικού τύπου διλήμματα ξεσκεπάζουν τους Φιλελεύθερους και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ιδού και το σοσιαλιστικού χαρακτήρα τέτοιο δίλημμα. "Ανάπτυξη ή Αναδιανομή;" του υπερσυσσωρευμένου Πλούτου προφανώς. Ασφαλώς δεν υπάρχει Φιλελεύθερος που θα επιλέξει την Αναδιανομή. Συνεπώς μπορεί εύκολα κάποιος ευφυής Πατριώτης να ξεσκεπάσει τον Φιλελεύθερο ψευδο-Πατριώτη. Κλείνω με ένα προσωπικό παράδειγμα που έχει την σημασία του. Σε ένα διάλογο με μια Ανώτατη Δικαστικό που με είχε ζαλίσει με την Δημοκρατία και τα Ατομικά Δικαιώματα έθεσα το "ακραίο" δίλημμα: "Πατρίδα ή Δημοκρατία;" Σε βεβαιώ ότι περιήλθε σε πλήρες αδιέξοδο. Διότι γνώριζε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο επαφίει την υπεράσπιση του Πολιτεύματος και του Συντάγματος όχι στην Δημοκρατικότητα, αλλά στον Πατριωτισμό των Ελλήνων και φυσικά, ότι "όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό και ασκούνται υπέρ του Λαού και του Έθνους" δηλονότι της Πατρίδος. Τί θέλω να πω. Μπορούμε να διεξάγουμε γόνιμες εσωτερικές συζητήσεις ιδεολογικού και θεωρητικού χαρακτήρα. Προς τα έξω όμως, τα εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα μας δίδουν μια πολύ ισχυρή βάση διαλόγου προς αποκάλυψη του Φιλελεύθερου ψευδοπατριωτισμού, ακριβώς διότι ο μέσος ακροατής είναι φύσει πατριώτης και μόνον θέσει φιλελεύθερος.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχετε χάσει πόσο χρόνο να απαντάτε αναλυτικά στην κάθε τρολιά που κατεβάζει η ανώμαλη γκλάβα του πάντα ορεξάτου για δημόσιο ξεφτίλισμα Λεμούριου. Έτσι θα πάει αυτό; Όσο του ικανοποιείτε τα μαζοχιστικά βίτσια όλο και θα επανέρχεται δριμύτερος διψώντας για δυνατότερα ξεγυρισμένα σκαμπίλια. Ξέρει αυτός. Στον ίδιο χρόνο Θα είχατε γράψει καμια δυο τρία δυνατά αρθράκια. Αντε σοβαρευτείτε!! αφήνετε τον Λεμούριο να σας αποσπά από το έργο σας κι εμείς μένουμε χωρίς άρθρα!!

-αντιλεμούριος εθισμένος στην ΦΛΕΦΑΛΟ

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Έρχονται τις προσεχείς ώρες.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πεστα ρε φίλε...Είναι δυνατόν να ασχολούνται ένα μήνα τώρα πρωί μεσημέρι βράδυ με τις τρολιές ενός γελοίου. Δίνονται λάθος εντυπώσεις για τους στόχους και τις δυνατότητες της λέσχης. Να το ξερεται...

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αν ήταν ένας ο γελοίος θα είχατε απόλυτο δίκιο. Είστε σίγουροι όμως ότι είναι έτσι; Είστε σίγουροι ότι ένας βλάκας απλά περνά την ώρα του γράφοντας ανοησίες ή μήπως αυτές τις θέσεις -έστω συγκεκαλυμμένα και όχι τόσο απροκάλυπτα- τις υιοθετεί ένα σημαντικό μέρος των ανθρώπων του "χώρου";

Αν ισχύει το δεύτερο έχει ένα διδακτικό περιεχόμενο η παρουσία τέτοιων σκουπιδιών. Μας θυμίζει ποιοι είναι οι πρώτοι αντίπαλοι που πρέπει να τεθούν εκτός μάχης σε πολιτικό επίπεδο.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου, 2024