Σύνοψη συμπερασμάτων για τις ευρωεκλογές


Δεν μας αρέσει να επιβεβαιώνουμε τους εαυτούς μας και να θυμίζουμε ότι αυτά που σας είχαμε γράψει επαληθεύονται. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε γιατί η έλλειψη κρίσης, μνήμης και -σε τελική ανάλυση- ικανότητας σκέψης που μαστίζουν τον πολιτικό μας χώρο, προϋποθέτουν γερά ταρακουνήματα. Μήπως και κάποτε συνέλθουν ορισμένοι, αρχίσουν να σκέπτονται και να θυμούνται.


Α) Είχαμε γράψει μετά τις περσινές εκλογές ότι στις ευρωεκλογές του 2024 θα γινόταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κάποιοι είχαν σπεύσει να μας αμφισβητήσουν εν μέσω νεοφιλελεύθερων πανηγυρισμών. Τώρα τι έχουν να πουν; Ότι συντήρησαν την μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα; Ναι την συντηρήσατε, αν και η ψαλίδα ήταν αισθητά μικρότερη από εκείνη των δημοσκοπήσεων. Μην μας πείτε ότι περιμένατε το 28%; Αυτό το ψέμα θα το καταλάβουν ακόμη και οι αδαείς. Κανείς υποστηρικτής της κυβέρνησης δεν πίστευε ότι το ποσοστό θα ήταν κάτω από 30%. Αλλά τελικά ήταν. Και, μάλιστα, αρκετά κάτω.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Υπάρχουν περιθώρια συσπείρωσης για την Νέα Δημοκρατία. Ψηφοφόροι αποκομμάτων τύπου Λατινοπούλου μπορούν να επιστρέψουν στην Νέα Δημοκρατία εντός λίγων ωρών, όταν υπάρξει η κατάλληλη πολιτική επικοινωνία από την κυβερνητική παράταξη. Ενδεχομένως και η ίδια η πρόεδρος του συγκεκριμένου (από)κόμματος. Το ίδιο και ορισμένοι από τους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομματιδίων της άκρας Δεξιάς. Όμως, αυτοί δεν φαίνεται να αποτελούν πλέον κρίσιμο πολιτικό παράγοντα. Το σημαντικό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι σε εθνικές εκλογές η αποχή δεν θα είναι τόσο μεγάλη, απομακρύνεται αρκετά από το 40% και αισθάνεται τον κίνδυνο απώλειας της αυτοδυναμίας, ακόμη και αν καταταγεί πρώτη σε επόμενες εκλογές. Απώλεια αυτοδυναμίας σημαίνει και απώλεια κυβέρνησης.

 

Β) Οι ανόητοι του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να ρίξουν τον Μητσοτάκη σε πολιτικό ναρκοπέδιο. Αν είχαν συγκεντρώσει ένα ποσοστό γύρω στο 19%, κάτι που δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στην περίπτωση που ανέβαζαν προεκλογικά τους τόνους και πλασάριζαν στυλιζαρισμένο επικοινωνιακό «αντισυστημικό πολακισμό», αύριο θα μπορούσαν να βάλουν τον Μητσοτάκη στα σχοινιά. Θα είχαν μειώσει την διαφορά κάτω από τις δέκα μονάδες και θα ήταν σε θέση να εκμεταλλευτούν την σφαλιάρα που αποτέλεσε για την Δεξιά το φτωχό για τις προσδοκίες της 28%, με το να ανεβάσουν τους τόνους και να ασκήσουν αποτελεσματική αντιπολιτευτική πίεση. Αντιθέτως, υιοθέτησαν χαμηλούς τόνους στην προεκλογική τους εκστρατεία για να μην στοχοποιηθούν από τους εκσυγχρονιστές, καθωσπρέπει μενουμευρωπαίους, και από τους φιλελεύθερους αριστερούς της «κουβελικής οδού», ως λαϊκιστές. Όμως αυτούς θα τους έχουν απέναντι, ούτως ή άλλως.

Οι Συριζαίοι προτιμούν να δέχονται μια ήπια -αλλά και απαξιωτική συνάμα- κριτική από έναν πολιτικό πόλο που διαθέτει ισχύ εντός του συστήματος εξουσίας αλλά μικρή κοινωνική απήχηση και ταυτόχρονα να μην προσεγγίζουν αγανακτισμένα μαζικά κοινωνικά στρώματα, από το να προσεγγίσουν τα μαζικά αγανακτισμένα στρώματα και να δεχτούν επιθετικότερη κριτική από τον πόλο εξουσίας που ποτέ δεν θα τους στηρίξει. Είναι αυτή η στρατηγική Τσίπρα, που κάνει τους επικοινωνιολόγους να σκίζουν τα πτυχία τους. Ένα κόμμα εξουσίας παρακαλά εδώ και δέκα χρόνια το «σύστημα Σημίτη» να δεχτεί τις υπηρεσίες του και το «σύστημα Σημίτη» τις αρνείται.  

Θετικό το γεγονός ότι έμεινε εκτός η εκπρόσωπος της «αστυνομίας σκέψης στήριξης εκδοχών του μεταμοντέρνου αριστερού φιλελευθερισμού» Σοφία Μπεκατώρου. Ακόμη πιο θετικό το εκλογικό στριπτίζ της Νέα Αριστεράς. Οι τύποι που ψήφισαν μνημόνια, που εφάρμοσαν πολιτικές νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που σύρθηκαν πίσω από την τρόικα, από  τον Σημίτη και τις ΗΠΑ του Τραμπ (εδώ πέφτει το πιο σαρκαστικό γέλιο), θυμήθηκαν ότι χάθηκε η ταυτότητα του κόμματός τους όταν απώλεσαν την ηγεσία του μέσω εκλογών που οι ίδιοι θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει με σοβαρότερες προϋποθέσεις!! Το 2,4% που έλαβαν ήταν μάλλον πολύ. Η θέση τους είναι στο 0,3%.

 

Γ) Η ελλαδική Δεξιά είναι η παράταξη των πολιτικά καθυστερημένων. Άνθρωποι βαθύτατα συμπλεγματικοί, ανίκανοι να φανταστούν ότι υπάρχουν έννοιες όπως η αυτεξουσιότητα, η τιμή, η αξιοπρέπεια και η εθνική ανεξαρτησία, υπηρετούν οποιαδήποτε κατοχική δύναμη της πατρίδας μας ως επιστάτες. Μασκαρεύουν το αντανακλαστικό της υποτέλειας που έχουν εσωτερικεύσει με το ένδυμα του πολιτικού ρεαλισμού, της ορθολογικότητας, του εκσυγχρονισμού, του ευρωπαϊσμού και της υπευθυνότητας. Είναι αυτοί που αρνούνται να σκεφτούν ότι μπορεί να υπάρξει άλλο πολιτικό περιβάλλον πέρα από εκείνο που σερβίρουν ως μοναδική λύση, δηλαδή τον δυτικό φιλελεύθερο καπιταλισμό, τα κράτη μαφίες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ που διαφεντεύουν την πατρίδα μας. Είναι τα αφιονισμένα και άβουλα πιστά εργαλεία που πηγαίνουν στις κάλπες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, τόσο μηχανικά και επαναλαμβανόμενα, σαν να πηγαίνουν το πρωί στην εργασία τους. Ωστόσο, οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ότι μετά από πενήντα και πλέον χρόνια πoλιτικής αλητείας, έκαναν και κάτι καλό. Εξέλεξαν ευρωβουλευτή έναν Έλληνα που πολιτεύτηκε για το συμφέρον της Βορείου Ηπείρου. Κατά τα άλλα, έστειλαν στην ευρωβουλή προσωπικότητες με αδιαμφισβήτητη πολιτική καλλιέργεια και κατάρτιση όπως ο Ελεονόρα Μελέτη και ο Γιώργος Αυτιάς. Κρίμα που δεν τα κατάφεραν ισάξιας ποιότητας στελέχη όπως η Νόνη Δούνια, η Μαρία Σπυράκη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Βίκυ Φλέσσα και ο Γιώργος Μουρούτης.

 

Δ) Εάν υπάρχει έστω και μισός ψηφοφόρος ο οποίος επέλεξε το κόμμα της μποτοξαρισμένης ημιπολιτικού που λανσάρει το προφίλ της χαζοξεκωλοΔΑΠίτισας και έχει το θράσος να νομίζει ότι είναι εθνικιστής, καλύτερα να μην τον πετύχουμε πουθενά.

 

Ε) Το γεγονός ότι εκπροσωπούν κοινοβουλευτικά τον εθνικιστικό χώρο κόμματα όπως αυτά του Βελόπουλου και του Νατσιού αποτελεί όχι μόνο ΝΤΡΟΠΗ για κάθε Έλληνα εθνικιστή αλλά και μια μεγάλη νίκη της άθλιας (άκρας) Δεξιάς επί των εθνικιστικών ιδεών μας. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μπορεί να υιοθετεί την γνωστή κωμικοτραγική ρητορική του τηλεπωλητή, η οποία του ταιριάζει ιδεολογικά και αισθητικά, αλλά δεν παύει να είναι ένας εύστροφος πολιτικός. Όχι μόνο καταφέρνει να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες αλλά και εστιάζει σε σημαντικές λεπτομέρειες. Είναι ο μοναδικός που ανακινεί, έστω και χλιαρά, το θέμα της Singular Logic και την ευρύτερη αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που, όποιος έχει μάτια και βλέπει, μπορεί να εντοπίσει σε διαδοχικές εκλογές από το 2015 κι έπειτα. Απ’ ότι υποστήριξε, ο Βελόπουλος διαθέτει στοιχεία για εκτενή νοθεία αποτελεσμάτων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η νοθεία είναι υπαρκτή, επαναλαμβανόμενη, όχι μόνο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αλλά, υπέρ και κατά, όσων επιλέγει η πρεσβεία των ΗΠΑ (το είχαμε γράψει και στις περυσινές εκλογές). Όπως δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κάποιος ότι η φωλιά της μνημονιακής και αμερικανικής αλητείας, που συνιστά η ελλαδική δικαιοσύνη, θα προχωρήσει σε ουσιαστική έρευνα τέτοιων υποθέσεων.

 

Στ) Τα μικρότερα ακροδεξιά κόμματα μας πρόσφεραν στιγμές γέλιου. Μεγάλη εκλογική μάχη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε κολοσσούς της πολιτικής, όπως το ΛΑΟΣ, το Κίνημα 21, η Ελλήνων Συνέλευσις και το κόμμα των Ελλήνων Συντηρητικών για το ποιο απ’ όλα θα ξεπερνούσε το 0,25%, σε εκλογές με αποχή 60%!! Λίγο πιο πάνω κατατάχθηκε η συμμαχία του Ηλία Κασιδιάρη και του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, η οποία έλαβε το 1,4%. Άλλη μια στρατηγική επιλογή του μεγάλου μανιτού των «νεοθνικιστών» Ηλία Κασιδιάρη είχε την κατάληξη που της έπρεπε.

Στον αντίποδα ο έτερος μεγάλος διεκδικητής της ηγεσίας του εθνικιστικού χώρου, Φίλιππος Καμπούρης, κατάφερε να καταταχθεί τρίτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, πίσω από την ενενηντάχρονη (δεν αστειευόμαστε, αυτή είναι η ηλικία της) Βέφα Αλεξιάδου και λίγο πάνω από το γνωστό μοντέλο Εύη Βατίδου. Είναι ο μοναδικός ηγέτης τον οποίο δεν ψήφισε ούτε το κόμμα του!! Φοβόμαστε ακόμη και να υποθέσουμε τι θα συνέβαινε αν ο κύριος Καμπούρης είχε πείσει να πολιτευτούν στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ δημοφιλή πρόσωπα των εκπομπών του, όπως ο «Εθνικός Σταρ» και ο «Μίστερ Μπούτιας». Ο κίνδυνος να κατέληγε πέμπτος σε ψήφους εντός του συνδυασμού του θα ήταν, αν μη τι άλλο, ορατός. Ακόμη λιγότερες ψήφους σε αυτό τον συνδυασμό έλαβε ο κύριος Φαίδων Βόβολης, ο γιατρός που πριν δυο-τρία χρόνια, την εποχή των κινητοποιήσεων κατά των εμβολίων, γνωστές gossip και συνωμοσιολαγνικές φυλλάδες της ζητωπατριωτικής (άκρας) Δεξιάς παρουσίαζαν ως μελλοντικό ηγέτη του εθνικιστικού χώρου.

Ωστόσο, ιδιαίτερο σχολιασμός χρειάζεται για την περίπτωση του Εθνικού Μετώπου. Ένα κόμμα που μπήκε στο μάτι του κυκλώνα για την επιλογή να κατεβάσει υποψήφιο τον άνθρωπο που κορόιδεψε επί δεκαετίες τον εθνικιστικό χώρο, παριστάνοντας όχι μόνο τον εθνικιστή (ενώ δε ήταν ποτέ τίποτε άλλο παρά ένας τυπικός Δεξιός με ρητορικές φυλετιστικές εξάρσεις) αλλά και τον θεωρητικό του χώρου (ενώ αγνοεί ακόμη και τις πλέον θεμελιώδεις αρχές της ιστορίας των εθνικιστικών ιδεών), Κώστα Πλεύρη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν γνωστά πρόσωπα του εθνικιστικού χώρου και, κοντολογίς, άτομα που συγκροτούσαν τον πιο κοντινό στον εθνικισμό συνδυασμό αυτών των εκλογών. Το Εθνικό Μέτωπο έλαβε 7.500 ψήφους και ποσοστό 0,19%.

Δεν θα σχολιάσουμε αρνητικά ένα κόμμα με το οποίο δεν έχουμε κάτι, πέρα από το ότι το θεωρούμε αδιάφορο. Θα γράψουμε μόνο μια παρατήρηση που έχει να κάνει με τον «εκλεκτό καλεσμένο» του στις ευρωεκλογές. Ο Πλεύρης αντιμετωπίστηκε όπως του άξιζε από τους ψηφοφόρους. Μπορεί και λίγο ελαστικά. Κανονικά έπρεπε να συγκεντρώσει τις λιγότερες ψήφους από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους. Θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος με τις 1300 ψήφους που έλαβε. Ίσως τον βοήθησαν οι δικτυώσεις του στον κόσμο του αστικού life style προκειμένου να βρει δεξαμενές ψηφοφόρων ώστε να κατακτήσει την πρωτιά.

Άσχετα, πάντως, από το μαύρο χιούμορ μας, έχει σημασία να υπογραμμίσουμε ότι προβλέψαμε σωστά όσα είχαμε πει σε πρόσφατες συζητήσεις με αφελείς ακροδεξιούς που ζητούσαν να στηρίξουμε δικούς τους υποψηφίους στο ίδιο ψηφοδέλτιο, προκειμένου να ξεπερνούσαν τον Πλεύρη σε ψήφους. Όπως ακριβώς τους είχαμε πει -και όπως, ασφαλώς, ήταν αναμενόμενο- ο Πλεύρης πήρε περίπου τετρακόσες ψήφους περισσότερες από τους συνυποψήφιούς του που ακολούθησαν. Δηλαδή, ακόμη και αν γινόταν ένα θαύμα ώστε το συγκεκριμένο κόμμα να έπιανε το πολυπόθητο 3%, όσοι μας έλεγαν βλακωδώς να στηρίξουμε άλλους υποψηφίους για να μην βγει ο Πλεύρης πρώτος, θα τον είχαν στείλει με τις ψήφους τους στην ευρωβουλή. Αυτή την ικανότητα πολιτικής αντίληψης και αξιολόγησης των συνθηκών διαθέτουν άνθρωποι που επί δεκαετίες λειτουργούν ως παράγοντες του χώρου. Έτσι, για να καταλαβαίνουν κάποτε και οι τελευταίοι ανόητοι τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια και γιατί ο χώρος αποτελεί τσίρκο και ουρά της Δεξιάς.

 

Ζ) Η Λεπέν και η Μελόνι αποτελούν δείγματα του μεταμοντέρνου εκφυλισμένου νεοεθνικισμού, που έχει διατηρήσει μόνο την παλιά εθνικιστική αντιμεταναστευτική ρητορική ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ιδεολογικά σημεία έχει αποκηρύξει τον εθνικισμό και έχει προσχωρήσει στις θέσεις του κλασικού Δεξιού φιλελευθερισμού. Οι δυο κυρίες υιοθετούν σχεδόν τις ίδιες ιδεολογικές αρχές. Ωστόσο μόλις φάνηκε ότι η Λεπέν έχει κάποιες πιθανότητες να προωθηθεί στο κέντρο του πολιτικού συστήματος της Γαλλίας, ορδές αντιφασιστών κάγκουρων ξεχύθηκαν στους δρόμους, καίγοντας την Γαλλία και δημιουργώντας κοινωνική αναταραχή. Αντιθέτως για την Μελόνι δεν κουνήθηκε φύλλο μέχρι να γίνει πρωθυπουργός.

Θα μας πει κανείς, άλλες οι συνθήκες στη Ιταλία. Η Γαλλία έχει αποικιοκρατικό παρελθόν, μεγάλες μεταναστευτικές κοινότητες τρίτης γενιάς με δικαίωμα ψήφου κλπ. Όμως και η Ιταλία είχε κάποτε πολύ ισχυρή αριστερή παράδοση. Ενώ ακόμη διαθέτει κάποιους ενεργούς αντιφασιστικούς πυρήνες, κυρίως σε εξέδρες οργανωμένων οπαδών. Γιατί λοιπόν η Μελόνι έγινε πρωθυπουργός εν μέσω γενικευμένης ευφορίας ενώ στην Γαλλία υπάρχει εμφυλιακό κλίμα με την προοπτική να πάει καλά η Λεπέν στις προσεχείς εκλογές; Μήπως γιατί οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η ΕΕ έχουν βρει στην Ιταλία την πρωθυπουργό- δεξιό γκαρσόνι, που έκανε την δουλειά την οποία της ανέθεσαν; Μήπως γιατί η Μελόνι εφάρμοσε την πιο νατοϊκή και αστική πολιτική, καταφέρνοντας να ενσωματώσει μεγάλο μέρος δυσαρεστημένων ψηφοφόρων με την ψευτοπατριωτική της ρητορική σε ένα καθόλα συστημικό κόμμα; Μήπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ έχουν ακόμη κάποιες επιφυλάξεις για την σχέση της Λεπέν με την Ρωσία και για τα στοιχεία κοινωνικού κράτους που περιλαμβάνει η ρητορική της; Μήπως υπάρχει κάποιο αφανές νήμα που συνδέει τους μετανάστες αντιφασίστες κάγκουρες με τις κουκούλες, οι οποίοι βανδαλίζουν δημόσιους χώρους και καταστήματα στην Γαλλία, με τον αμερικανικεβραϊκό παράγοντα; Μήπως υπάρχει προφανής αισθητική ομοιότητα και αφανή νήματα ανάμεσα στους κουκουλοφόρους κάγκουρες της Γαλλίας με εκείνους άλλων χωρών; Ρητορικά τα ερωτήματα.  


Σχόλια:

ΑνώνυμοςΟ/Η Ανώνυμος είπε...

Βασικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η επονομαζόμενη "άνοδος της ακροδεξιάς" δείχνει ένα πράγμα:

Ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί φτύνουν τις πολεμοκάπηλες ηγεσίες της Δύσης στηρίζοντας σκεπτικιστικά ή "ίσων αποστάσεων" κόμματα απέναντι στα δυτικά αντι-ρωσικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ακόμη δείχνει ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν δέχονται να αποκηρύξουν πατροπαράδοτες αξίες τις οποίες πολεμάει με λύσσα ο μεταμοντέρνος νεοφιλελευθερισμός.

Ας το λάβουν αυτό καλά υπόψιν τους και οι "ροζ αριστεροί" που ταυτίζονται με τους σχεδιασμούς της νεοφιλελε ελίτ, απομακρύνοντας έτσι τις πολιτικές τους από τα πραγματικά λαϊκά ένστικτα και τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πω ρε μάγκες, παραείναι βαρετή η ελ πολιτική σκηνή και δη τα εγχώρια εκλογικά πανηγύρια. Στο τέλος με αυτά θα ασχολούνται μόνο οι εκλογολόγοι λόγω επαγγελματικής διαστροφής και οι 5-10 παρατρεχάμενοι των κωμάτων...

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Ας το λάβουν αυτό καλά υπόψιν τους και οι "ροζ αριστεροί" που ταυτίζονται με τους σχεδιασμούς της νεοφιλελε ελίτ, απομακρύνοντας έτσι τις πολιτικές τους από τα πραγματικά λαϊκά ένστικτα και τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες."

Ως "ροζ αριστερά" εννοείς τον ΣΥΡΙΖΑ; Μπορείς να τους στείλεις επιστολή στα κεντρικά διατυπώνοντας τις ανησυχίες και τα παράπονά σου σου. Νομίζω πληρώνουν γραμματεία που απαντάει, έστω διεκπεραιωτικά, σε γράμματα πολιτών. Με ένα απλό γκουγκλάρισμα θα βρεις τα λινκς επικοινωνίας.

Γράψε λοιπόν στον Κασσέλακη 1) να καταδικάσει δημόσια τους εξοπλισμούς στον κοπρίτη τον Ζελέ, 2) να εντάξει στο προεκλογικό του πρόγραμμα την αποχώρηση από ΕΟΚ/ΝΑΤΟ, 3) να εθνικοποιήσει το ελ τραπεζικό σύστημα και 4) να υιοθετήσει παραδοσιοκρατικές αντιλήψεις κόντρα στις woke αφηγήσεις.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είχα γράψει πριν μήνες ένα σχόλιο που αμφισβητούσα την πρόβλεψή σας για πλήγμα στην ΝΔ στις ευρωεκλογές. Ομολογώ πως έκανα λάθος (περίμενα ποσοστά 33%+) και είχατε δίκιο, και χαίρομαι αρκετά. Στα της Ευρώπης τώρα, θα χαρακτηρίζατε όντως το κόμμα της Λεπέν πχ ως νεοεθνικιστικό; Ρωτάω διότι από αυτά που βλέπω πλέον και η ίδια πλασάρεται περισσότερο ως μια συντηρητική, λαϊκή δεξιά με κοινωνικές ευαισθησίες.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ιδεολογικά νεοεθνικιστικό είναι το κόμμα της Λεπέν. Έχει, ευτυχώς, ακόμη κάποιες (γενικόλογες έστω) αναδρομές σε κοινωνικές οικονομικές πολιτικές στην ρητορική της. Αλλά η μεγάλη εικόνα δεν δείχνει να διαφέρει και πολύ από εκείνη του κόμματος Μελόνι. Με την μόνη διαφορά ότι δεν είναι δουλικό προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όπως η ιταλική κοκκινοπροβίτικη πατσαβούρα. Εκεί πιστεύουμε έγκειται η όποια διαφορά στην ρητορική τους. Κάπως πιο φιλικό προς την Ρωσία το κόμμα της Λεπέν και η ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα. Στην πράξη, όμως, δεν περιμένουμε πολλά, αν ποτέ βρεθεί σε κυβερνητική θέση.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Earendil είπε...

Το ανέκδοτο των ευρωεκλογών ήταν ότι η δαπίτισσα ξεπέρασε σε ψήφους "εκλεκτές φαρίνες", "παλιούς" και "πατριάρχες"!

Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το ότι οι "υπερσυντηρητικοί/ές" ψηφοφόροι του Νατσιού έβγαλαν πρώτο ένα πρώην μοντέλο/ηθοποιό (συμπαθής ως άνθρωπος), αντί για προσωπικότητες που έχουν αξιόλογο αγωνιστικό παρελθόν για τα εθνικά θέματα, π.χ. Καραΐσκος, Κυριακού. Να σημειωθεί πως η αναλογία ανδρών-γυναικών ψηφοφόρων του εν λόγω κόμματος είναι 50-50. Επίσης, η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων της Λατινοπούλου είναι άντρες...

Όσο για την Ευρώπη, ελπίζω σε νίκη της Λεπέν (ίσα-ίσα για να ιδρώσουν λίγο οι Αμερικάνοι) και συντριβή των Τόρηδων.

Οι νουνεχείς θα διαβάσουμε Ράσκιν το καλοκαίρι και την εξαιρετική -με την πρώτη ματιά- διατριβή του Σταμάτη!

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε να διορθώσω το διδακτορικό, να προσθέσω κάποιες παραπομπές ακόμη, για να το διαβάσεις όταν κυκλοφορήσει σε πιο στρωμένη μορφή το φθινόπωρο. Γιατί σε αυτή την εκδοχή που μου έδωσε τον τίτλο του διδάκτορα, το έκλεισα βιαστικά προκειμένου να αναγορευθώ συντομότερα και μου έχουν ξεφύγει σάλτσες, εκφραστικά λάθη κλπ.

Ράσκιν προμηθεύτηκες;

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τέλεια! Όχι δεν το πήρα ακόμα. Θα το έχω μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σαμουράι της Δυσης είπε...

Θα συμφωνήσω 100%..

Ζησαμε τη φρίκη της δημοκρατίας,της υποκρισίας,της ανικανότητας,της δειλίας. Μόλις καταργήθηκαν οι πολιτικές σέκτες,ζητήσαμε ένα ενιαίο κόμμα,τον έλεγχο των τραπεζών για την υπεράσπιση των εργαζομένων ενάντια στην απάνθρωπη αρπαγή του καπιταλισμού.Γίναμε φασίστες.

-L. Rebatet

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνε. Αυτές τις αντικαπιταλιστικές απόψεις σου (που πολύ καλά κάνεις και τις έχεις) τις συμμερίζονται και οι άνθρωποι του περιβάλλοντος σου;

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ε, καλά. Η Λατινοπούλου αυτή την Δεξιά φετιχιστική φαντασίωση εκπληρώνει. Της ξέκωλης ΔΑΠίτισσας όπου εάν την ψηφίσεις μπορεί και να την...

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε παίδες, θα ξεβλαχέψουμε τώρα που θα αρχίσετε να εκδίδετε Ράσκιν κλπ ρομαντικούς και θα ψηφίζουμε ορθώς πλέον! Η σωτηρία βρίσκεται στους ρομαντικούς! Είστε οι νέοι εθνοσωτήρες (μέχρι να αποδειχθείτε κι εσείς μια από τα ίδια και να σας κράζουν μελλοντικά οι επόμενοι επίδοξοι εθνοσωτήρες)

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ευχαριστούμε για την "αναγόρευση" σε εθνοσωτήρες. Να ξέρετε ότι εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά η Μελόνι έτσι κι αλλιώς έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν είδατε που γηροκόμησε τον Μπάιντεν στο G7; Μιλάμε για την τοπ κοκκινοπροβήτισσα. Εάν υπήρχαν "Gladio Awards" θα έβγαινε πρώτη με διαφορά.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον γηροκόμησε και του έκανε ΚΑΙ καμάκι! "Καλά κάνεις μια κυρία να περιμένει"; Αυτή είναι πιο καθώς πρέπει δεξιά και από την Θάτσερ. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η συγκεκριμένη. Προφανώς, τεράστιες χαρές και καμάκια και με τον Ζελένσκι σε παλαιότερες συζητήσεις και φωτογραφίες. Η διακυβέρνηση και η εξωτερική της πολιτική καθαρή περίπτωση αστικής Δεξιάς.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πότε σας υπέδειξαν τα παιδιά τι να ψηφίσετε ρε καραγκιόζη;Τις ειρωνείες σου και πίσω στο εστιατόριο.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τι ψήφισες αν επιτρέπεται;

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ανώνυμος που είπε περί ξαβλαχέματος κλπ. Επειδή με ρωτάτε τι ψήφισα, δεν ψήφισα τίποτα, αποχή!

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

 
Ο Ακροδεξιός φανατισμένος υπερπατριώτης είπε...

Άκυρο, έτσι; Άκυρο. Πιστεύεις τώρα ότι χτυπάς το σύστημα εσύ; Ότι είσαι άναρχος, ρομαντικός, εθνικοσοσιαλιστής και άλλα φούμαρα. Αντί να στρατευθούμε όλοι στα τόσα εκπληκτικά εθνικιστικά ψηφοδέλτια, αντί να στηρίξουμε τον Πατριάρχη του εθνικισμού, την γυναικάρα με τη λογική φωνή, τον Δάσκαλο του Γένους που θα κάψει τα σατανικά βιβλία του Τόλκιν, έδωσες μια έμμεση ψήφο στο Μητσοτάκη. Λίγο έλλειψε να μας πεις ότι ψήφισες και Καμίνη στις δημοτικές εκλογές εναντίον του πατριώτη Νικηταρά του Κακλαμάνη.

Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Παρακαλείται ο γνωστός-άγνωστος πορνόμυαλος του "χώρου" να σταματήσει άμεσα να παραθέτει βιβλιογραφία σεξουαλικού περιεχομένου, την οποία επιθυμεί να δει να επανεκδίδεται. Δεν θα δημοσιευθούν στην φόρμα σχολιασμού τέτοιοι βιβλιογραφικοί κατάλογοι.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
 Ο Gimli είπε...

Προς Αχιλλέα η ερώτηση , έχουν πιο πολλά κοινά ο Γιούγκερ με Κροπότκιν ; από τι με Νεσταγιεφ και μακιαβελισμό τύπου μπενζοπυτερσον. Και πέρα από τους κλόουν
Που μας περιβάλουν, είναι ο Σορελισμος σοσιαλισμός με ψυχή;. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Αχιλλέας είπε...

Για το κομμάτι του Σορελισμού χρειάζεται αρκετή ανάλυση. Η φράση σου είναι σωστή. Χρειάζεται βέβαια και η ανάλυση για να σχηματιστεί μια καλή εικόνα της σκέψης του. Υπάρχει παλιότερο άρθρο στο ιστολόγιο μας που είναι κατατοπιστικό.

Γιούνκερ και Μπακούνιν δεν νομίζω ότι μπορούν να συναντηθούν ουσιαστικά. Ιδεαλιστής ο πρώτος (με ανοιχτή την πόρτα του μηδενισμού κατά την διάρκεια του βίου του, αλλά θρησκευόμενος Καθολικός προς το τέλος της ζωής του), Υλιστής και νομιναλιστής ο δεύτερος. Με τον Κροπότκιν που εντοπίζεις τα σημεία επαφής; Στο πεδίο της "πνευματικής αναρχίας"; Πολεμικό πνεύμα πάντως ο Γιούνκερ, ευγενικά ήπιο το ύφος του Κροπότκιν.

Ο Νετσάγιεφ ήταν ψυχοπαθολογική προσωπικότητα. Ο Μπακούνιν είχε διακόψει σχέσεις μαζί του λόγω της πολιτικής του σκέψηςκαι του μανιφέστο του.

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πέρα από την πνευματική αναρχία που Σωστά την ανέφερες .Παρέλειψα να πω, μλκια μου. Για τα κοινά που έχουν, στις υποκατάστατες δραστηριότητες που έχουν (Θεόδωρος Καζυνσκι, η βιομηχανική κοινωνία και το μέλλον
της ) ενω είχαν επιστημονική ανάγνωση (εντομολογια) ( μετεωρολογία ).

Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σχετικοάσχετη πρόταση προς ΦΛΕΦΑΛΟ: έχετε σκεφτεί να ανοίξετε ένα κανάλι στο Telegram ή μια σελίδα στο Instagram; Υπάρχει νεανικό κοινό του "χώρου" και στα δύο, με την διαφορά ότι στο δεύτερο υπάρχουν και άλλα νεανικά κοινά.

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Και τι να κάνουμε στο Ίνστα; Να ανεβάζουμε φωτογραφίες; Δεν έχει μεγάλα περιθώρια λόγου, άρα μας ψαλιδίζει το ισχυρότερο όπλο μας.

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αφού ενδιαφέρεστε για να διαδοθεί η πολιτική επιρροή της λέσχης,κάντε δώρο στους φίλους και συγγενείς σας το βιβλίο του Ράσκιν,τον Μπραν ΜακΜορν ή τα βιβλία του Γιτς που μετέφρασαν τα παιδιά.Αυτό θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να μαζέψει το ίδιο αναμασημένο κοινό του "χώρου" των κάγκουρων πιτσιρικάδων του ίνσταγκραμ.

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Κατάλευκος πατριώτης (μα πάνω απ όλα η κονόμα) είπε...

Ο μεγάλος εθνικοσοσιαλιστής και προστάτης των απανταχού ΛΕΥΚΩΝ, εβραϊκής καταγωγής, Ζελένσκι λέει σε βετεράνο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ότι έσωσε την Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι ο βετεράνος Melvin Hurwitz είναι ο εκπρόσωπος των “Εβραίων Βετεράνων Πολέμου”. Το άρθρο είναι από το official website της Αμερικανικής Κυβέρνησης! Μην φοβάστε Λευκά μας αδέρφια! Η Ουκρανία θα ζήσει! Το Ισραήλ θα ζήσει! Το ΝΑΤΟ θα ζήσει! Το gay pride θα ζήσει! Slava Ukraini! https://share.america.gov/zelenskyy-to-world-war-ii-vet-you-saved-europe/

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Ολοκληρωτικός εξευτελισμός της ιδεολογίας μας από τους νεοεθνικιστές. Οι Εβραίοι του γερμανικού ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν Μαρίν Λεπέν αντί του αντισημίτη αριστερού Μελανσόν. Εξηγούν ότι η εκλεκτή τους έχει αποκηρύξει τον πατέρα της. Τύφλα να έχει ο εστιάτορας.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/giati-o-ebraios-diasimos-kynigos-ton-nazi-serz-klarsfelnt-leei-oti-tha-psifisei-lepen

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο ηγέτης της "ρομαντικής εθνικοεπαναστατικής" Χεζμπολά απειλεί την Κύπρο μας

https://www.elkosmos.gr/o-igetis-tis-chezmpolach-apeilei-eytheos/

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να μην χρησιμοποιούσε η Κυπριακή κυβέρνηση το έδαφος της σε επιχειρήσεις που κάνει εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ αν δεν ήθελε να γίνει στόχος. Αλλά ο μέσος ακροδεξιός έχει IQ κοντά σε αυτό του μπαμπουίνου.
Προλεταριακος Εθνικιστής

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχω δει φωτογραφίες από συγκεντρώσεις της Χεζμπολάχ και παίζει να έχουν περισσότερους ανοιχτοχρωμους και ευρωπαϊκούς φαινότυπους από ότι όλα τα γκαρσονια και οι εστιατόρες του χώρου. Ναι μωρή γκαρσονια β είναι ο Σλαβκο και όχι ο Σπάρτακος. Εκεί στην καλοκαιρινή ταβέρνα που έχετε προσέξτε τους σκορπιούς δαγκώνουν άσχημα αν δεν προσέξεις .
C.Φ.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βρήκα ψυχολόγο για τον Μονόκερω. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει. Πρέπει να δεχτεί το ποια είναι.
https://www.yourtherapist.gr/partner/oyrania-michaloliakoy-2/
Κάνει και συνεδρίες από το Skype. Μπορεί να την καλέσει από το laptop του υπογείου.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν τον καλύπτει ούτε στο ελάχιστο η κόρη του παλιού του κολλητού του Μονόκερου.Αφού όπως μας πληροφόρησε ένα από τα μυριάδες άλτερ έγκο του εδώ στα σχόλια,φυστικώνει "θεάρες Μαγυάρες ψυχολόγους" χαχαχαχαχαχ ε ρε γλέντια με την ελληνική ακροδεξιά.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχει γεμίσει ο χώρος ψυχολόγους. Ουρανία, Νοσφεράτου, Πραιπόζιτος, ψυχίατροι υποστηρικτές της ΧΑ. Μάγκες αυτό είναι από μόνο του μια καλή εικόνα της κατάστασης του χώρου.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Το σύστημα του δρος Πίσσα και του καθηγητού Φτερά χρειάζονται όλοι αυτοί.

Πάντως μάγκες κάνετε την πλάκα σας με τα συγκεκριμένα σχόλια και γελάμε όλοι. Όμως ο πολυδιασπασμένος ψυχάκιας/ Μονόκερως/Σάιντ και τα λοιπά, νομίζει ότι τα γράφουν μέλη της λέσχης αυτά τα σχόλια και μας βομβαρδίζει μετά με σχόλια -ονειρώξεις ανδρικής πορνογραφίας.

Εσείς γελάτε, εμείς μετά πρέπει να διαβάζουμε τις ανωμαλίες που γράφει στα σχόλια.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μωρέ της ξηγήθηκε αλμυρό φιστίκι της Ουγγαρέζας

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αμάν ρε φίλε με τα "μωρέ", με τα "κατίνες", με τα "θεάρες", με τα "βρε παιδιά". Γράφε σαν άντρας. Τουλάχιστον προσποιήσου. Ούτε ο Μπιμπίλας δεν επικοινωνεί έτσι. Μπορεί να είναι η φύση σου τέτοια και να μην σε επηρεάζει. Σε εμάς ανακατεύεται το στομάχι.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το μονο που μπορεί να "ξηγήθηκε" ο Αστέρας των Αιγών είναι τίποτα αλογοτροφές στη στάνη του.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το εβραιόδουλο γκαρσόνι που σχολιάζει εδώ και στον ΜΚ έχει ένα χαρακτηριστικό γραφής που κάνει μπαμ αν είσαι παρατηρητικός, αλλά δεν το λέμε για να μην το διορθώσει. Τον θέλουμε να συνεχίσει να καρφώνεται.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ένα πράγμα έχω να πω, ο Αρίστος παίζει σιμουλτανέ 4 διαστάσεων εναντίον δεκαπέντε τραπεζιών με δεμένα μάτια και πάλι πλάκα σας κάνει. Περαστικά και με τις υγείες σας, και βγάτε έξω να τις λιάσετε.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι μια πολύ φωτεινή προσωπικότητα που δεν εκτιμήθηκε όσο θα έπρεπε από τον χώρο, τέτοιοι άνδρες βγαίνουν κάθε 150 χρόνια.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

και λίγα λες

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ρωτάτε αν ισχύουν φήμες που τον θέλουν να έχει εργαστεί ως προϊστάμενος τμήματος casting σε επιχείρηση παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών σκληρού πορνό;

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Φτάνει ρε μεγάλε με την πίσω πόρτα και τις πορνογραφικές φαντασιώσεις. Είσαι άρρωστος δεν το καταλαβαίνεις; Και σταμάτα να το παίζεις από την μία σιωνιστής από την άλλη αντισιωνιστής.

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σου το έχω ξαναπεί. Είσαι σκουπίδι. Δεν μπορείς να παράγεις δική σου σκέψη. Μέχρι και οι προσβολές που χρησιμοποιείς είναι προσβολές που χρησιμοποιεί η αυτονομία εναντίον σου. Εσύ θα μείνεις για πάντα στον χώρο ως ο ομοφυλόφιλος κλασικιστής, ως ο ρουφιάνος της ΚΥΠ, ως ο αρθρογράφος της ΕΩ, ως ο άνθρωπος που όσοι κατάλαβαν με ποιον έχουν να κάνουν τον παράτησαν. Ο άνθρωπος του θάμνου που κουνιόταν, ο άνθρωπος που πήγε στο νοσοκομείο από 17 χρονών παιδί για τους γνωστούς λόγους. Τεράστιο βιογραφικό. Μπράβο σου. Το μοναδικό που φοβάμαι είναι μην δεν μου ανεβάσουν το σχόλιο τα παιδιά επειδή δεν έβαλα την λέξη άνθρωπος σε εισαγωγικά για την περίπτωση σου.

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Α καλά, εσείς έχετε κάψει τελείως τις φλάντζες σας. Είστε αρκούντως ανίκανοι να συζητήσετε ώστε απαντάτε σε εμένα κάτω από σχόλιο του C.Φ. Συνεχίζετε να νομίζετε ότι είμαι κάποιος ηλικιωμένος κίναιδος και γράφετε φαντασιώσεις. Ποτέ δεν ανέφερα ότι επιδίδομαι σε αχαλίνωτο ερωτικό σοδομισμό ξανθιάς ψυχολόγου ουγγρικής καταγωγής ή ότι είμαι υπάλληλος επιχείρησης παραγωγής ταινιών πορνό. Μου χρεώνετε σχόλια άλλων μέσα στον πανικό σας. Ένα ηρεμιστικό δεν θα σας έβλαπτε.

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτός ο "άλλος" σχολιαστής είχε γράψει για "φιστίκωμα" Μαγυάρας ψυχολόγου. Τον "αχαλίνωτο σοδομισμό" και το χρώμα των μαλλιών της εσύ είσαι ο πρώτος που τα αναφέρεις.

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχ καρφώθηκε πάλι η μονόκερη πραιπόζιτη αυτού μεγαλειότης..

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα στο ξαναπώ για τρίτη φορά μπας και το εμπεδώσεις. Είσαι σκουπίδι. Έχεις το θράσος να χαρακτηρίζεις τους άλλους "παλιόπουστες" και να φαντασιώνεσε "κλύσματα στον πάτο". Είσαι η ντροπή του χώρου.

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε Αριστοτέλη αφού είσαι τόσο άψογος και ξεγελάς τους πάντες, μέχρι και τους Εβραίους, πώς έγινε και την πάτησες από τον Κώστα Πλεύρη και σε έστειλε 12 χρόνια στα μπουντρούμια του Καραμανλισμού;

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό είναι το θέμα. Εδώ βρίσκεται το ζουμί. Αυτοί που τον βάζουν να γράφει αυτές τις αηδίες σε αυτό ποντάρουν. Στο ότι είναι ένα διεστραμμένο στοιχείο με απίστευτο εγωισμό. Ο συγκεκριμένος πιστεύει ότι "τους παίζει όλους". Στην πραγματικότητα κάνει ο ίδιος την πιο βρώμικη δουλειά την οποία δεν θέλει να κάνει κανένας. Όλοι οι γνωστοί εστιάτορες κρατάνε τα προσχήματα. Δεν θέλουν να δίνουν τέτοια εικόνα. Και είναι λογικό. Μόνο αυτός δεν έχει θέμα. Νομίζει ότι εκμεταλλεύεται τους πάντες. Στην πραγματικότητα οι υπηρεσίες τον εκμεταλλεύονται!!!!! Ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ένα από τα πολλά ποινικά στοιχεία που μπαινοβγαίνουν στην ασφάλεια Αττικής με την διαφορά ότι κανένας ρουφιάνος δεν θα έκανε αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος. Κανένας. Τον κρατάνε ενεργό για να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα επάνω του ταΐζοντας τον εγωισμό του.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Γίνεται ένας ουσιαστικά ευφυής άνθρωπος να αποκτούσε τέτοια φήμη; Να μην μπορούσε να κρατήσει τα προσχήματα; Να πιανόταν στην φάκα του Πλεύρη; Να ένιωθε καλά με το ότι αφήνει τέτοια παρακαταθήκη; Για αυτό ο συγκεκριμένος είναι το αγαπημένο παιδί της ασφάλειας. Είναι σαν να τον έφτιαξαν σε ειδικό εργαστήριο ρουφιανιάς. Κάνει την δουλειά που δεν θέλει να κάνει κανένας άλλος. Έχουν την χρήση τους και τέτοιοι άνθρωποι τελικά.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Βίος και Πολιτεία (Πλατωνική πάντα...)

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θερμή παράκληση προς τον συναγωνιστή Αρίστο, σημαιοφόρο του φραπέ, να απαντήσει με ένα τίμιο κατεβατό καλιαρντών αλλά Τζένη Χειλουδάκη και να σπείρει τον πανικό στους ανελλήνιστους χλευαστές του.

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Η λογοκρισία σας Μαχμούτοι φανερώνει την ανεπάρκεια σας και τον πανικό σας. Η αναφορά σας σε κάποιον γεροκίναιδο γνώριμο σας δεν με αφορά, η πολλοστή όμως φορά που απρόκλητα αναφέρεστε σε κιναίδους με κάνει να συμπεράνω ότι είστε εσμός κιναίδων. Κοινώς επιδίδεστε σε πουστιές..

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μονόκερε τι έγινε ρε αρχοντόπουλο; Εσύ τέτοια κόμπλεξ; Θα τον μαλώσω τον Μαμούτο που σε λογοκρίνει και σε καταπιέζει. Για σκέψου να έχεις γράψει δύο πορνογραφικές παραγράφους, με την λυρικότητα ενός ποινικού ομονοιάκια που σε διακατέχει, και να έρχεται ένας Μαμούτος να σου κόβει το σχόλιο. Μήπως να το γράψεις στο παλιό σου στέκι; Εκεί έχεις πιο πολλές πιθανότητες νομίζω.

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σεβόμουν πάντοτε τον Αριστοτέλη Καλέντζη γιατί φαινόταν να έχει ένα άλλο επίπεδο σε σύγκριση με την Χρυσή Αυγή. Και πολλές φορές μάλιστα τον υπερασπίστηκα για τα άρθρα στο Καθίδρυμα πιστεύοντας ότι γράφει μόνο ότι υπογράφει. Τον έχω και φίλο στο facebook και πλέον βλέπω ότι το ίδιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στα σχόλια εδώ, σε σχόλια στον Μαύρο Κρίνο και παλιότερα σε δήθεν ανώνυμα στο Καθίδρυμα, το χρησιμοποιεί ο ίδιος καθημερινά στα δεκάδες επώνυμα σχόλια και παρεμβάσεις που κάνει. Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος και επιλογή λέξεων, ακόμη και στις ύβρεις, το οποίο άπαξ και το δεις δεν μπορείς να το αγνοήσεις ξανά . Τελευταία μάλιστα δείχνει να μη προσπαθεί να το κρύψει καθόλου. Και εδώ και αλλού απαντά μεν ανώνυμα αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γράφει επώνυμα. Δεν νομίζω ότι τον μιμείται κάνεις, το έχει απλώς μεράκι με το ίντερνετ.
Πριν δύο χρόνια όταν είχαν φύγει κάποια μέλη από την ομάδα του είχε γίνει ένα τρελό ξεκατίνιασμα στο κάτω από τις αναρτήσεις του. Κλασσικά εμφανίστηκε και ο Ερβίς για να τον υποστηρίξει. Και όταν κάποιος Ιφικράτης του είπε ότι παρότι κουτσαίνει παριστάνει τον έφιππο τοξοβόλο ο Αριστοτέλης του απάντησε με το χειρότερο υβρεολόγιο που έχω ποτέ ξαναδεί. Κλασσικά τον έβγαλε γκεη, συμπλεγμστικό , ψυχασθενή, αγράμματο, ότι θέλεις. Κάτι παρόμοιο είχα δει σε ένα βιντεακι που κάτι νεαροί κάναν φάρσα σε μια τσατσά και εκείνη τους έβριζε. Πρέπει να υπάρχει ακόμη.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως μια εστέτ προσωπικότητα. Για να καταλάβει κανείς ακριβώς περί τίνος πρόκειται πρέπει να μιλήσει με άλλους ποινικούς που ήταν μαζί στις φυλακές αλλά και με όσους έχουν περάσει κατά καιρούς από κοντά του από τότε που βγήκε.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Slavko,πως νιώθεις που οι "ανοιχτόχρωμοι ευρωπαϊκοί" φαινότυποι των ισλαμιστών στήριξαν τους Βόσνιους στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας,όταν την Σερβία σου υποστήριξαν διπλωματικά οι Εβραίοι που τόσο μισείς?Ας απαντήσει όποιο άλλο αντικροατικό γκαρσόνι της λέσχης θέλει ή άλλος "αντισιωνιστής"..

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...
Η δική μας απάντηση είναι απλή. Είσαι εθνικιστής; Κανονικός εθνικιστής, με ιδεολογικές καταβολές στον Ρομαντισμό, όχι εθνικοπατριώτης, "ελληνοεθνικιστής", ψευτοχιτλερικός και κάθε άλλης μορφής σερβιτόρος; Αν είσαι εθνικιστής είσαι αυτομάτως εναντίον του καπιταλισμού και του εβραϊκού κεφαλαίου που τον έχει στηρίξει διαχρονικά. Απλά και συγκεκριμένα. Τέλος! Εθνικιστής και φιλικός με το εβραϊκό κεφάλαιο δεν υφίσταται.Σταμάτα επίσης να εκφράζεις έναν ανόητο λόγο απόλυτης ταύτισης, γενίκευσης και προβοκάτσιας. Είμαστε ενάντια στο διεθνές εβραϊκό κεφάλαιο γιατί είμαστε εθνικιστές. Είμαστε ενάντια στο κράτος του Ισραήλ με τους υπάρχοντες συσχετισμούς του γιατί είναι ένα δηλητηριώδες εργαλείο των δυνάμεων του κακού και ανταγωνίζεται γεωπολιτικά την Ελλάδα. Αν υπάρξει τέτοιο θαύμα επί γης και επικρατήσουν εντός του Ισραήλ κάτι ομάδες ορθοδόξων ή (οποιοδήποτε άλλος) που αποκηρύσσουν τις ΗΠΑ και τον φιλελεύθερο καπιταλισμό και θέλουν να ενταχθεί το κράτος τους σε μια αρμονική συμβίωση των λαών της Μεσογείου και της μέσης ανατολής, ασφαλώς και θα επικροτήσουμε την δυνητική αυτή εξέλιξη. Πάνω από όλα οι ιδέες.Εφόσον ο εχθρός μας είναι η παγκοσμιοποίηση και αφού οι δυνάμεις που την εξαπλώνουν είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, οι εθνικιστές θέλουμε να τις δούμε να καταστραφούν. Αυτές και οι σύμμαχοί τους. Τα υπόλοιπα είναι τρίχες κατσαρές, που λέει και ο γραφικός"πατριάρχης".Κατάλαβε επιτέλους ότι εδώ συζητάς με Έλληνες εθνικιστές. Ούτε με (ψευτο)πατριώτες, ούτε με ελληνοψυχους, ούτε με γκαρσόνια και καλά χιτλερικούς νεοδημοκράτες, ούτε με κιναιδους κλασικιστες, ούτε με νεοεθνικιστές της κακιάς ώρας, ούτε με ψηφοφόρους του Νικήτα Κακλαμάνη, ούτε με καραγκιόζηδες που πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος "ελληνικός εθνικισμός" που τους τον έμαθε ο Τάκης Μπαλτάκος, ούτε με κάθε άλλη εκδοχή Δεξιού σκουπιδιου που έχει παρεισφρήσει στον εθνικισμό.Όσο δεν το καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις, κακό του κεφαλιού σου. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε ως εθνικιστές για την πατρίδα το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο μας έχει ο Θεός καλά...

Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αιώνιος Παντειακός

Διευκρινιστικά, το σχόλιο για τις παρασιτικές τάξεις και τον Σαιν-Σιμόν είναι απλώς παράθεση από ανάρτηση από αριστερό καθηγητή στο fb. Αρκετά αξιόλογος στους σχολιασμούς του (ειδικά στα διεθνή) αν και υποψιάζομαι θα διαφωνούσε κάθετα με τα περί μεταναστών πχ.
Επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ κι εγώ τις αναρτήσεις του έχω προσέξει οτι συχνά-πυκνά κάποιος ανώνυμος παραθέτει αυτούσια σχόλια απ'τη σελίδα χωρίς να αναφέρει την πηγή.
Αυτά, και χωρίς διάθεση 'καρφώματος' :)

Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μιας κι ανέφερε ο παντειακός ανώνυμα σχόλια copy paste (;), ο φίλος Κωστής στο μπλογκ του προχτές ανέβασε ένα κείμενο

https://samuraithsdyshs.wordpress.com/2024/06/25/gyorgy-lukacs-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81/

που είναι μετάφραση, επί λέξει, κειμένου του Claudio Mutti

https://www.pannonfront.hu/30/07mutti.htm

αλλά στο μπλογκ του φίλου Κωστή δεν παρατίθεται η πηγή.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Μποβιατσος Κ. είπε...

Λοιπόν ανώνυμε, συνώνυμο του δειλου, απλά και όμορφα και ΕΠΩΝΥΜΑ. Το τι ανεβάζω στο μπλοκ μου, δεν έχει δικαιώματα πρώτον. Δεύτερον αναφέρω όνομα ποιος, τρίτον, δεν αναφέρω ΠΟΥΘΕΝΑ ότι είναι δικό μου το αρθρο..η πηγή δεν αφορά σχεδόν κανέναν διότι μεταφράζω ακριβώς ξένα άρθρα με περιεχόμενα που λείπουν από τα ελληνικά. Στο κάτω κάτω εσύ τι θέμα έχεις...λέρα από την μιζέρια σου?
Δεν είναι κάτι της επικαιρότητα ώστε να δίνω οηγες συνέχεια.. άσε που γράφω βέβαια.. αλλά μάλλον η εμπάθεια, η ζήλια και ίσως αν είσαι αυτός που νομίζω, ένας πρώην αντιφα με καρδιά μολυσμένη, όλα αυτά δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ.
Αυτά και πολλά έγραψα. Κάνω μια προσπάθεια με άρθρα κείμενα και βιβλία που απευθύνονται σε όποιον ενδιαφέρει φυσικά.. αν εσύ μπορείς καλύτερα.. εδώ είμαι.
Πρώτα βέβαια να αποκτήσεις όνομα επίθετο και πρόσωπο διότι είσαι ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ..και φυσικά δειλός ίσως και ρουφιάνος που κρύβεσαι..
Συγνώμη από τους λοιπούς αναγνώστες.. για τυχόν αυστηρή γλώσσα.. αλλά υπάρχουν και οι δειλοί..
Να είστε καλά και συνεχίζουμε.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Google translate: η πιστοποιημένη εθνική επιλογή για τον "χώρο"!

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση ο φίλος Κωστής. Τις "μεταφράσεις" που βγάζει τις διαφημίζει ως "τα νεα βιβλία Μποβιάτσου". Τις προάλλες έκανε εκπομπή στον Ελεύθερο Κόσμο και ξεμπροστιάστηκε από σχολιαστή για την υποκρισία με τα τρικάκια LCC που από πίσω είχαν τυπωμένα Έλληνες για την Πατρίδα, αλλά και για το νέο πουλέν του που τον παρουσιάζε ως υπερκομματικό εθνικιστή και αυτός ήταν υποψήφιος με τον Εθνικό Μέτωπο.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προς τον ανώνυμο που γράφει για το Google translate: Αυτό είναι θέμα που δεν ξέρουμε πώς να το εξετάσουμε. Στα σοβαρά, γιατί όντως υφίσταται στον χώρο ή στην πλάκα γιατί μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να γίνει νοητό.

Ωστόσο το θέμα του νήματος δεν είναι αυτό. Δεν την πέφτουν για την μετάφραση στον Κώστα αλλά για πηγές και παραλείψεις σε παραπομπές.

Πάντως παιδιά αυτά τα θέματα δεν αφορούν μόνο τον συγγραφέα ή τον μεταφραστή. Αφορούν τον εκδότη κυρίως. Αυτός πληρώνει το βιβλίο, αυτός βάζει την υπογραφή του εκδοτικού οίκου, αυτός έχει τον τελικό λόγο. Συνεπώς είναι κάπως άδικο να την πέφτετε στον Κώστα.

Σε τελική ανάλυση αν δεν σας αρέσει κάτι, δεν το αγοράζετε. Είναι η πιο απλή λύση και κάπου εκεί κλείνει το θέμα της συζήτησης. Διαλέγεις να διαβάσεις αυτό που θεωρείς καλό. Αν δεν σε ικανοποιεί προχωράς σε άλλες επιλογές εκδοτών ή συγγραφέων. Πολύ απλά. Δεν έχει νόημα κάποια περαιτέρω ανάλυση.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ένα λεπτό. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω ανάλυση αλλά θα περάσει έτσι η λογοκλοπή; Να γράφουν ότι είναι μεταφράσεις. Και όποιος κάνει την μετάφραση και την επιμέλεια να μπαίνει το όνομα του ως μεταφραστή ή επιμελητή. Όχι ως συγγραφέα. Τώρα για το ότι και οι μεταφράσεις είναι απαράδεκτες οποίος δεν θέλει ας μην τις αγοράσει. Οκ. Σωστό το επιχείρημα σου. Αλλά αυτό αποτελεί αδίκημα ρε παιδιά. Ποινική πράξη είναι. Διώκεται. Είναι συμπαθής ο Κώστας αλλά θα λέμε ψέματα μεταξύ μας;

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
Hellas Verona Athens Club είπε...

Επειδή το επίπεδο σου δυστυχώς παραπέμπει σε επίπεδο υπονομου, ψυχολογικά λέγεται και κόμπλεξ οπότε αφού κάποιος δεν έχει να πει κάτι απλά αυξάνονται δημοσίως σου αφιερώνω με αγάπη.και λύπηση για την κατάσταση σου:

«Για να κυκλοφορούν οι σκέψεις στον εγκέφαλο ενός ηλίθιου, πρέπει να του συμβούν πολλά πολύ σκληρά πράγματα».
Ferdinand Celine

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

 
Hellas Verona Athens Club είπε...

Και κλείνω αγαπητέ Σταμάτη και συγνώμη κιόλας για την κατάχρηση. Τα βιβλία στα ελληνικά γράφουν.. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ και το όνομα μου..Σταματώ εδώ. Εύχομαι η κακία και η μιζέρια κάποιων δειλων να γιατρεύει. Ότι μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει ειναξ θετικό ώστε να διαβαστούν άγνωστα στα ελληνικά, κείμενα. Συνεχίζω και σε λίγο καιρό προς πείσμα κάποιων νέα μετάφραση.. πικάντικη και με πολλές πληροφορίες μιας περιόδου που σήμανε πολλά στην Ευρώπη...σε λίγο καιρό λοιπόν.. και μπράβο και στα παιδιά της Ζεντροπα για την δημιουργία του αριστουργηματος Καταιγίδα από ατσαλι.
Και παλι συγνώμη για τον μονόλογο.. δεν θα ξαναγίνει.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Αν θεωρείς ότι πρέπει να γράψεις κάτι θα το γράφεις άσχετα από το εύρος του σχολίου. Στο κάτω κάτω δεν ήταν μεγάλα τα σχόλια που έγραψες ούτε μακροσκελείς μονόλογοι. Κανονικές απαντήσεις είναι.

Εγώ κάτι άλλο σκέπτομαι. Δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο συγκεκριμένο τίτλο για τον οποίο γίνεται συζήτηση. Όμως εφόσον ο Κώστας ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει προσπαθώ να καταλάβω για ποιον λόγο γίνεται αυτή η συζήτηση. Αφού γράφει το βιβλίο ότι είναι μεταφραστής και όχι συγγραφέας, ποιο το θέμα του όλου διαλόγου; Υπάρχει όντως τέτοιο ζήτημα ή απλά γίνεται κουβέντα για να κρατά την αναγνωσιμότητα του άρθρου μέχρι να επιστρέψει ο Μονόκερως ή κάποιος θαυμαστής του με νέο σενάριο χωρίς να έχει αδειάσει η αίθουσα....;

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τώρα Σταμάτη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή όντως δεν καταλαβαίνεις; Υπάρχει εκδοτικός οίκος του "χώρου" που είναι κανονικό μαγαζί της Νέας Δημοκρατίας με τον κεντρικό "παρουσιαστή" του να είναι στα όρια να βάλει τα κλάματα με τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Ο συγκεκριμένος "οίκος" πουλάει ότι πουλάει επειδή έχει κάποια παλιά ονόματα μαζί του. Με τις γνωστές "μεταφράσεις" που δεν βγάζουν νόημα, με τα γνωστά ποσταρίσματα χωρίς πηγές, με το να μιλάει τώρα ο συγκεκριμένος ανοιχτά υπέρ του γνωστού εστιατορίου της Ζεντρόπα. Και ας αφήσουν οι "παλιοί" τις ψυχολογικές αναλύσεις και ας μάθουν να γράφουν σωστά ελληνικά. Η Ζεντρόπα δεν "δημιούργησε" αλλά "μετέφρασε". Αλλά μάλλον έχετε μπερδευτεί εκεί στην "αυτονομία".

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γράφει και ξαναγράφει ο Μποβιάτσος αλλά δεν απαντά σε τίποτε. Τα ίδια έκανε και στην εκπομπή. Για τα τρικάκια που εκτύπωνε μαζί με τους Έλληνες του Κασιδιάρη, πρώτα αρνήθηκε την ύπαρξή τους και όταν κάποιος στα σχόλια τον παρέπεμψε σε φωτογραφίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και τις είχαν δημοσιεύσει μέχρι και αναρχικοί στο ιντι, τότε απάντησε το εξής φοβερό: το Lamia Casual Crew είναι μια παρέα και ο οποισδήποτε μπορεί να εκτυπώνει τρικάκια, δεν φέρω εγώ την ευθύνη.
Θα ζήλευε και ο Μιχαλολιάκος τέτοια απάντηση, είναι φοβερό ταλέντο ο άνθρωπος.
Τα ίδια και με τον συμπαρουσιαστή του. Δεν απαντά σε τίποτε. Δηλαδή Μποβιάτσε θα βγαίνετε από την μία και θα μας το παίζετε υπεράνω κομμάτων και μαντριών και την ίδια στιγμή θα παρακαλάτε εναγωνίως να σας χώσουν κάπου; Ο άλλος ήταν μέλος και πολιτευτής του Εθνικού Μετώπου και δεν το είχε δηλώσει ποτέ στις εκπομπές, χαζογελούσε για το κόμμα της Καρέκλας και μας λέγατε ότι πρέπει να κοιτάξουμε αλλού και όχι στα κόμματα. Όταν το έγραψε κάποιος απάντησε σαν γνήσιος μαθητής σου "δεν έχω πρόβλημα, να κάνουμε μια εκπομπή και να μιλήσουμε για το Εθνικό Μέτωπο κάποια στιγμή".

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος Κωστής έκανε έντιτ στο άρθρο και έβαλε, κάπου στην πέμπτη-έκτη παράγραφο για να μην φαίνεται, το "όπως μας λέει και ο δοκιμιογράφος Claudio Mutti..." Δηλαδή πάλι δεν τον βάζει ως πηγή όλου του κειμένου αλλά μόνο ως πηγή μιας παραγράφου, ενώ στην πραγματικότητα ΟΛΟ το κείμενο είναι του Mutti, συνεχίζει ο φίλος Κωστής να το περνάει ως δικό του.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί αποκαλείς εστιατόριο τη Ζεντρόπα;

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Φίλε, αν είναι αυτός εκδοτικός οίκος της Νέας Δημοκρατίας μέσα στον εθνικιστικό χώρο τότε τι να πουν οι υπόλοιποι.... Δεν είναι σωστή η κριτική σου. Με εξαίρεση τον δικό μας, άντε έναν ακόμη, και κάποιες αυτοεκδοτικές προσπάθειες, έχει την μικρότερη σχέση με την Νέα Δημοκρατία από όλους τους υπόλοιπους εκδοτικούς του "χώρου" ο συγκεκριμένος.

Άλλο αν δεν σου αρέσει ο προσανατολισμός των εκπομπών του συγκεκριμένου εκδοτικού οργανισμού, οι παρουσιαστές του, το ιδεολογικό του φλερτ με την Δεξιά και οι έθνοκαπιταλιστικές - νεοεθνικιστικες θέσεις. Για αυτά όμως είναι άκομψο να γίνεται δημόσια συζήτηση. Αν δεν σου αρέσουν δεν αγοράζεις τα βιβλία του και τελειώνει το θέμα.

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία εδώ μέχρι και η Καρακατσουλη γράφει υπαινικτικά το τι συμβαίνει με το εστιατόριο, επίσης άλλοι εκδότες του "χώρου" έχουν επαγγελματική συνεργασία ως εκδότες με την κυβέρνηση (αυτό κι εγώ από σχολιαστή που το έγραψε σε προηγούμενη ανάρτηση το έμαθα), άλλοι μου λένε άνευ συστολής ότι ψηφίζουν νεοδημοκράτες βουλευτές και δημάρχους. Αυτά που σας γράψαμε ότι συμβαίνουν εδώ και χρόνια στον χώρο τώρα αποδεικνύονται και με πράξεις. Δεν ξέρω, συμπεριφέρονται λες και τους αναγκάζει ο Μητσοτάκης ή ο Σαμαράς να κάνουν coming out. Νομίζουν ότι με επίθεση παραδοχών φαίνονται γενναίοι. Έχουν αντιστρέψει κάθε όρο πολιτικής σοβαρότητας.

Πάντως ο συγκεκριμένος εκδοτικός δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Συνεπώς, δεν σου αρέσει δεν τον διαβάζεις. Και απορώ πραγματικά πώς υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις εκπομπές εφόσον διαφωνούν με τους παρουσιαστές και δεν γουστάρουν τον προσανατολισμό του καναλιού. Εντάξει, να δεις μια δύο εκπομπές για να καταλάβεις τι γίνεται είναι αναμενόμενο. Το να διαβάζεις και να βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει, και μάλιστα να κρατάς σημειώσεις με αποσπάσματα και παραπομπές, εγώ φίλε το θεωρώ χαμένη ενέργεια.

Ποιος ασχολείται με αυτά τα θέματα; Ειλικρινά τώρα.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά εντάξει θα μας τρελάνετε όλοι εδώ μέσα. Από πότε οι μεταφράσεις έχουν στο εξώφυλλο και σε μεγάλα γράμματα το όνομα του μεταφραστή και διαφημίζονται ως τα βιβλία του μεταφραστή;
Έβγαλες πριν λίγο καιρό τον Ράσκιν, είδες στο εξώφυλλο να γράφει το όνομα του μεταφραστή ή δεν το βάλατε επειδή δεν είναι βεντέτα όπως το Κώστας Μποβιάτσος Hellas Verona Athens Club;

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αυτό είναι επιλογή επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου με το αναγνωστικό του κοινό. Τι νόημα έχει να το γράφεις εδώ; Ρώτησε την ιδιοκτησία του εκδοτικού οίκου αν σε ενδιαφέρει τόσο η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Εμείς δεν σχολιάζουμε τέτοια θέματα.

Έχεις κάτι να ρωτήσεις για ζητήματα ιδεολογίας; Για λογοτεχνικά θέματα; Για την πολιτική ή την βιβλιογραφική επικαιρότητα; Ρώτησέ το.

Να ζητάς απάντηση από εμάς γιατί κάποιος εκδότης φτιάχνει τα εξώφυλλα των βιβλίων του με τρόπο που δεν σου αρέσει και βάζει το όνομα του μεταφραστή με μέγεθος γραμματοσειράς που δεν εγκρίνεις είναι μάλλον άκυρο. Μπορείς να ρωτήσεις τον εκδοτικό οίκο για όλα αυτά. Τέλος συζήτησης.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έξω οι φύρες από τον εθνικισμό!

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όταν ο βετεράνος έκανε φυλακή για την ΙΔΕΑ εσύ ήσουν αγέννητος.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τελικά η ιερόδουλη φίλη σου σου έδωσε χρήματα για την συγγραφή βιβλίου για την ΙΔΕΑ; Επίσης δεν μας είπες. Στα κάτεργα του Καραμανλισμού η ρακέτα ήταν Wilson, Slazenger ή Lacoste; Η αγαπημένη σου μάρκα ποια ήταν;

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μα δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει; Προσπαθούν να περάσουν στους πιτσιρικάδες ότι ο "χώρος" έχει δυνατά "μυαλά" και καλές "πένες". Αλλά από ότι φαίνεται δεν μάσησε κανείς. Έχουν ξεχάσει ότι δεν είμαστε στο '90 ή στις αρχές του 2000. Λόγω του διαδικτύου είναι όλα στην φόρα. Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί...

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καμία φυλακή για την ιδέα δεν έκανε, κορόιδο πιάστηκε από τον μπάρμπα Πλεύρη, πληρώνοντας τα βίτσια και τα κουσούρια του. Από την μία παριστάνει τον ειδικό στο αντάρτικο και από την άλλη το αθώο θύμα του Καραμανλή.
Ούτε είχε ή έχει σχέση με καμία ιδέα ο συγκεκριμένος, με ακροδεξιούς είχε σχέσεις από τότε μέχρι τώρα. Όσοι διαβάζετε αναρωτηθείτε πώς βιοπορίζεται ο συγκεκριμένος και πως έφτασε να έχει περιουσιακά στοιχεία; Από ένα κατώι στα προσφυγικά όπου καθόταν η δύσμοιρη όταν ο κανακάρης της ζητούσε παπούτσια του τένις για να παίζει με τον Παπαποστόλου στα κάτεργα; Ποια η σχέση του με τις περιουσίες του Μιχαλόπουλου;
Σας παραπέμπω στο παρακάτω βιβλίο : Αχιλέας Χατζόπουλος, Το χρονικό ενός ρεπόρτερ: ένας χρόνος δημοκρατία (Ιούλιος 1974-75).
Θα παραθέσω και ένα σημαντικό απόσπασμα σε επόμενο σχόλιο.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το όνομα και τα μούτρα του Καλέντζη εμφανίζονταν στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας. Ο εικοσιτριάχρονος φασίστας είχε ήδη προλάβει να σχηματίσει έναν επιμελώς κατασκευασμένο θόρυβο γύρω από το όνομά του. Θόρυβος, ο οποίος έφτανε όχι αποκλειστικά σε αριστερούς και εν γένει δημοκρατικούς αναγνώστες εφημερίδων όπως το “βήμα” ή ο “ριζοσπάστης” αλλά ακόμα και στο ευρύ αναγνωστικό κοινό της “καθημερινής”. Ήταν τον Γενάρη της ίδιας χρονιάς όταν, έπειτα από δημοσιεύματα στο περιοδικό “αντί”, είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την δράση στην Αθήνα δύο πασίγνωστων και διωκόμενων από τις ιταλικές αρχές ιταλών φασιστών, των Γκρατσιάνι και Μασσαγκράντε. Τότε ο Καλέντζης έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Με τους ιταλούς να κρύβονται λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος τους, κάλεσε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στην Πλάκα (Κόδρου 3) στο εστιατόριο “Βερόνα”, επιχείρηση της οποίας ήταν συνέταιρος μαζί με τον Μασσαγκράντε. Τα επιχειρηματικά σχέδια του Καλέντζη με τον ιταλό παρακρατικό φαίνεται να είχαν ριζώσει για τα καλά, καθότι εκτός από την “Βερόνα” οι δυο τους είχαν από κοινού και μια άλλη εταιρία, το πρακτορείο ταξιδιών “Νόστος” που στεγαζόταν στον 8ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Μητροπόλεως 14. Μολονότι ο Μασσαγκράντε δεν είχε συμπληρώσει καν έναν χρόνο φυγής από την Ιταλία, όπου διωκόταν για συμμετοχή σε φασιστικά τρομοκρατικά χτυπήματα της Ordine Nuovo, και παρότι κρυβόταν από τους ιταλούς πράκτορες σε σπίτι στην Ηλιούπολη, φέρεται ότι την ίδια περίοδο επέλεξε να συνεταιριστεί με ένα εικοσιτριάχρονο φοιτητή από την Κομοτηνή με μηδαμινή επαγγελματική εμπειρία, ο οποίος είχε πάρει αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών και εν τω μεταξύ παρακολουθούσε μαθήματα πιλοτικής [3]. Περίεργα δεν ακούγονται όλα αυτά;
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Καλέντζης μαζί με την σύζυγο του Μασσαγκράντε μοιράστηκε και ένα δακτυλογραφημένο κείμενο που προσπαθούσε να πείσει για την αθωότητα του ιταλού παρακρατικού. Ο κόπος τους στάθηκε μάταιος διότι το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει είχε πάρει και διπλωματικές διαστάσεις με αποτέλεσμα λίγο καιρό αργότερα οι Μασσαγκράντε, Γκρατσιάνι και Άντζελι να εκδοθούν στις ιταλικές αρχές και να απελαθούν στην άλλη μεριά της Αδριατικής (βλ. εικ. 2). Ο ρεπόρτερ της “καθημερινής” Αχιλέας Χατζόπουλος θα ξαναψάξει στην συνέχεια τον Καλέντζη και θα του πάρει μια συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 1975 με αφορμή μια δολοφονική επίθεση φασιστών, φερόμενων ως μελών της Νέας Τάξης, εναντίον δύο φοιτητών επί της οδού Πατησίων. Ο Καλέντζης καταφέρνει ξανά να γίνει ευρέως γνωστός, διατυμπανίζοντας την προσήλωσή του στον ελληνικό εθνικισμό και τα δημοκρατικά ήθη και επιμένοντας ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συμβάν, το οποίο και θα εξιστορήσουμε κατόπιν."

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σε γενικές γραμμές είναι γνωστά αυτά παιδιά. Τι νόημα έχει όλο αυτό; Να διαφημιστεί η επαναστατική νιότη ενός ατόμου; Να φανεί η επαφή του με σκοτεινούς κύκλους; Και τα δύο; Υπάρχει κανείς που να είναι της νοοτροπίας φλεφαλο και να ενδιαφέρεται για τέτοια βιογραφικά;

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γιατί το να έχει κάνει κάποιος φυλακή αυτόματα τον κάνει ήρωα στον ακροδεξιό χώρο;Αν είναι δυνατόν να ηρωοποιούμε Καλέντζηδες,Περίανδρους,Παπαγεωργίους και Μιχαλολιάκους μόνο και μόνο επειδή κάνανε φυλακή..

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι σου έχει κάνει ο Μποβ ρε Πραιπόζιτε και μας βομβαρδίζεις στα σχόλια;

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τον Γκέκα θέλει να χώσει στη συζήτηση για να τον κράξει στη συνέχεια. Ο ΕΚ είναι παράπλευρη απώλεια. Παλιά μου τέχνη.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

O εικοσιτριάχρονος φοιτητής από την Κομοτηνή (νόμιζα ότι ήταν επτανήσιος κόντες) με μηδαμινή επαγγελματική εμπειρία, ο οποίος είχε πάρει αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών (τελικά ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις;) και εν τω μεταξύ παρακολουθούσε μαθήματα πιλοτικής ΕΔΩΣΕ τους Ιταλούς κανονικότατα. Το αστείο είναι ότι το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην εκπομπή της ΕΣΑ. Εκεί βέβαια είπε ότι λαμβάνει πληροφορίες, δεν δίνει.
Αυτή είναι η επαναστατική νιότη; Ο "επιμελώς κατασκευασμένος θόρυβος γύρω από το ονομά του"; Οι συνεντεύξεις τύπου; Οι συνεντεύξεις στον Χατζόπουλο, στην Σεμίνα και στον Βαξεβάνη; Η διαβεβαίωση για "προσήλωσή του στον ελληνικό εθνικισμό και τα δημοκρατικά ήθη";

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έδωσε ρέστα απόψε. Έμπλεξε Μποβιάτσο, Γκέκα, Ελ. Κόσμο και στο τέλος θυμήθηκε και τον κυπατζή Πατριάρχη. Κωμωδία

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας ποτέ δεν είχε κολλητιλίκια με Πλεύρη.Για ΕΚ δεν απάντησες παρά μόνο ειρωνεύτηκες.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 Ο/Η Toreador είπε...

Οι πραγματικοί εθνικοσοσιαλιστές είναι αρκούντως αρσενικοί για να υποπέσουν σε άνευ ουσίας διαλόγους με ανώνυμους που, εκτός του ότι λαθροβιούν φοβούμενοι να εκτεθούν δημοσίως, δεν έχουν άλλη ασχολία στη ζωή τους από το να χαζολογούν σε διαδικτυακά ακροδεξιά καταγώγια.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλά εσύ έγραψες πριν λίγες ώρες ότι πρέπει να συνυπάρχουν όλοι κάτω από τους νόμους της φύσης, εθνικιστές, αντιφασίστες, φασίστες, ακροδεξιοί, αριστεροί κλπ. Τώρα έγινε καταγώγι το ιστολόγιο; Και μάλιστα ακροδεξιό;

Αυτό το κείμενο για την συνύπαρξη, πάντως, ήταν και πολύ new age ρε παιδάκι μου, που έλεγε και ο Χάρυ Κλυνν. Τύφλα να έχει ο Τζων Λένον. Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα. Τον Νικολά κατηγορούσες για ντορβάδες εμπριμέ αλλά και εσύ τελικά έχεις χίπικες λανθάνουσες επιρροές.

When the truth is found to be lies, and all the joy within you dies, don't you want somebody to love?

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τορεαδόρ, βρήκες τελικά ποιος σε εκθέτει και σε χλευάζει;

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ακούστε αγαπητέ, έχει εξαπολυθεί μια αήθης επίθεση εναντίον βετεράνου συναγωνιστού και εγκλείστου επί δωδεκαετίας στα καραμανλικά μπουντρούμια και κάτεργα, όπου αγωνίστηκε με λύσσα για μιαν Ιδέα την οποία αδυνατείτε να προσεγγίσετε καθώς στερείστε της απαραίτητης Παιδείας και Αισθητικής Βίου. Το όνομα του παλαίμαχου συναγωνιστή φοβάστε ακόμη και γράψετε, αποδεικνύοντας πόσο θρασύδειλοι και λίγοι είστε, νομίζοντας ότι με υπονοούμενα, κακεντρέχειες και ψευδώνυμα μπορείτε να αποσπάσετε λίγη από την λάμψη του.

Ο εν λόγω γράφει πάντοτε επωνύμως, μάλιστα υπογράφoντας με τον αριθμό του φορητού του τηλεφώνου. Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί του (τουθ όπερ ηδύνατο να σας κάνει να μεταβάλλετε), ώστε να επιλυθεί παρευθύς το όλον ζήτημα όπως ακριβώς συνέβη και στο παρελθόν όπου παρόμοιες απόπειρες από την ίδια ομάδα στερημένων και άκρως προβληματικών νεαρών διεκόπησαν, και ουδέποτε επανελήφθησαν.

Τουναντίον προτιμάτε να ανέχεστε, υποδαυλίζετε και ενδεχομένως να συμμετέχετε στην απόπειρα ομαδικού διασυρμού ενός ατόμου ο οποίος μέχρι σήμερα κρατά ψηλά τα λάβαρα του Εθνικοσοσιαλισμού αφιερωμένος στον Πολιτισμό και την Υπηρεσία αυτού, απέχοντας από κάθε τι πολιτικό και μαζικό.

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σούχωφ είπε...

Κωνσταντίνε Μποβιατσε επειδή μία πουτάνα ζωή την έχουμε, άσε τις δουλείες παρά μέρος.
Το γράφω αυτό γιατί σε γνώρισα επί Γκέκα στα γραφεία με Μαρίνο, Σάκη, Ντάντα κτλ και πιστεύω ότι είσαι καθαρός άνθρωπος. Χέσε τους νεοδημοκρατες ρε, τι δουλειά έχεις με τα σκατά; Τι δουλειά έχουμε άνθρωποι της εργατικής τάξης με τον παρασιτικό βόθρο;
Υ.Γ. Με τον Γκέκα με χωρίζει ιδεολογικό χάσμα πλέον αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ τη πρώτη φορά πιτσιρικάς που πήγα στα γραφεία. Όταν γύρισα σπίτι έλεγα στο πατέρα μου ότι γνώρισα την ελίτ της Ελλάδας. Το αναφέρω ως παράδειγμα ακεραιότητας, ιδεαλισμού που θα έπρεπε να εμπνέει εμάς που υποτίθεται ότι η ιδεολογία μας καθιστά αιώνιους εφήβους. Μακριά από τη γλίτσα. Είναι τοξική.
Υ.Γ. 2 Παραλίγο να το ξεχάσω. ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
https://youtu.be/RnjUbuR0TrA?si=NJKSpZIxlzHLftde

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Από που και ως που είναι νεοδημοκράτες στον Ελεύθερο Κόσμο ρε Σούχωφ;

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Σούχωφ είπε...

"Από που και ως που είναι νεοδημοκράτες στον Ελεύθερο Κόσμο ρε Σούχωφ;"
Έχεις δίκιο.
Και ο Πλεύρης εθνικιστής είναι
Τον βλέπουν η Ν.Δ. και οι σιωνιστές και τρέμουν...

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Κώστας ποτέ δεν είχε κολλητιλίκια με Πλεύρη.Για ΕΚ δεν απάντησες παρά μόνο ειρωνεύτηκες.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Hellas Verona Athens Club είπε...

Έχω γράψει και τον Αγώνα μου..δεν είναι του Αδόλφου αλλά δικό μου. Και αλλά πολλά που θα τα ανεβάσω.. ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.., ξέρω ότι ζηλεύεις εκεί στην τρύπα σου σαν ανώνυμος. Δεν πειράζει, συνέχισε διότι καταλαβαίνω ότι στην μίζερη ζωή σου δεν εχεις κάτι να κάνεις. «Η σκέψη είναι δύσκολη, γι' αυτό οι περισσότεροι κρίνουν».
C.Jung..
Εγώ και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στην ελληνική κείμενα με ενδιαφέρον. Σε όποιον αρέσει.. σε όποιον δεν αρέσει δικαίωμα του αλλά να κρίνει επώνυμα και ας έρθει και σε επαφή μαζί μου..ελεύθερα και για σοβαρή συζήτηση επί των κειμένων.. Να είστε καλά οι υπόλοιποι.. και ας διαφωνούμε κάπου.. αλλά κακία και ζήλια και κόμπλεξ.. μακριά.

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε Κώστα. Γράφω πρώτη φορά δεν είμαι ο προηγούμενος. Εάν θέλεις το πιστεύεις. Αλλά δύο πράγματα. Δεν γίνεται να θέλεις να χτίσεις όνομα ως πολιτικός ακτιβιστής και μεταφραστής από την μία και από την άλλη όλα σου τα σχόλια να έχουν ορθογραφικά και τέτοια σύνταξη. Δεν είναι προσωπική επίθεση ρε φίλε αυτό. Αλλά δεν περνάει και απαρατήρητο. Ούτε με κάνει κομπλεξικό που στο λέω. Επίσης το ότι κάθε σχόλιο έχει και ατάκα από κάποια αυθεντία τι είναι ακριβώς; Θέλεις να δείξεις ότι τους έχεις διαβάσει; Ότι συμφωνείς με αυτούς; Ότι τα δικά σου επιχειρήματα γίνονται δυνατότερα; Σαν να προσπαθείς να μιμηθείς καλεσμένο στην Φλέσσα είναι. Και μην χρησιμοποιείς το επιχείρημα περί ανωνυμίας. Αυτό είναι επιχείρημα Μπογιόπουλου. Που είναι τόσο κομμουνιστής που δουλεύει στον Χατζηνικολάου και χτυπάει το σύστημα δουλεύοντας για αυτό. Αυτός το είχε πει αυτό σε κάποιον που τον είχε ζορίσει διαδικτυακά. "Είσαι ανώνυμος άρα και το επιχείρημα σου δεν έχει αξία". Δεν πάει έτσι φίλε. Όλοι οι επαναστάτες ανώνυμοι ήταν. Μετά με ψευδώνυμο και στην τελική φάση επώνυμοι. Και όσο περίεργο και εάν σου φαίνεται ΔΕΝ στα λέω για κακό. Κακός δεν είσαι. Πιστεύω ότι έχεις μπλέξει με την ακροδεξιά και ότι συμβαίνει κάτι άλλο. Το κλείνω εδώ. Το εννοώ ότι δεν έχω τίποτα μαζί σου. Αλλά έχω θέμα με αυτό που πάει να χτιστεί γύρω από εσένα.

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Προς τον ανώνυμο που γράφει για την κοινωνική τάξη προέλευσης του Κ. Μποβιάτσου:
Δεν ισχύει αυτό που υποστηρίζεις. Μπορεί να ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας μια εποχή ο αείμνηστος πατέρας του. Όμως ο Κώστας, σήμερα, δεν διαθέτει επιχειρήσεις και δικά του καταστήματα. Εργαζόμενος όπως εμείς είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δεν είναι αστός επιχειρηματίας.
Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας, πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχεις μαζί του σε άλλα θέματα.

Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Κωνσταντίνος Μποβιάτσος είπε...

Σταμάτη, θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γεγονός ότι κάποια ανώνυμα σκουπίδια, όπως η γυναικούλα αυτή, δειλή και ερπετό, τολμά να πιάνει στα εκείνα γραπτά του την οικογένεια μου που δεν υπάρχει πια, κανείς ούτε καν αδερφή.
Το λέω εδώ επώνυμα ξεκαθαρα, ότι αν έχει, που δεν έχει μπαλάκια στο παντελόνι του, να εμφανιστεί.. διότι κάποια στιγμή θα βρεθούμε..
Εγώ θα συνεχίσω, αρέσει δεν αρέσει, να εκδίδει βιβλία με τον όνομα μου ΤΕΡΑΣΤΙΟ, να μεταφράζω ότι βρίσκω για να έρχονται στα ελληνικά διαφορά ωραία.
Δεν με νοιάζει τι που πως και γιατί...και δεν θα απολογηθώ ιδιαίτερα σε ερπετά ανώνυμα.
Έχω μια κάποια παιδεία, κάποιες γνώσεις και τεράστια εμπειρία με συναγωνιστές από ολη την Ευρωπη, που σέβομαι καξ με σέβονται και με τις δοαφορες μας.
Σταματώ εδώ. Ζητώ την κατανόηση των διαφόρων παιδιών εδώ μέσα, δεν θα συμφωνούμε σε όλα έτσι και αλλιώς.. αλλά αν έχει κάποιος διαφωνίες επί ιδεολογιών, φιλοσοφικών και ότι άλλο θεμάτων, πάντα στην διάθεση να τα λέμε..
Σας χαιρετώ και δεν θα συμμετασχω ξανά σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Έχω λοκγ σοβαρότερα θέματα να πράξω. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους καξ πάντα σε παρουσία μέσω κοινωνικών δικτύων και ιστολογικό.. για την μάχη της κουλτούρας, για την επιβίωση του πνεύματος μας..με νέα οπλα που έρχονται προς πείσμα των κομπλεξικων...

Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σταμάτης είπε...

Δεν ήταν υβριστικό το σχόλιο. Δεν δημοσιεύθηκε για τον εξής λόγο. Απευθυνόταν σε άλλον σχολιαστή, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να είσαι σοσιαλιστής επειδή προέρχεσαι από αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, άνοιγε μια συζήτηση για τον τόπο διαμονής σου που μπορεί να κατέληγε σε παράθεση πληροφοριών τις οποίες ενδεχομένως δεν θα ήθελες να δεις σε μια δημόσια συζήτηση. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν δημοσιεύτηκε το σχόλιο. Δεν ανέφερε κάτι υβριστικό για εσένα ή την οικογένειά σου.

Η απάντηση είναι ότι δεν ζεις πλέον σε αστικό περιβάλλον. Αλλά και να ζούσες δεν θα σε εμπόδιζε αυτό να είσαι σοσιαλιστής και εθνικιστής. Δεν είμαστε μαρξιστές για να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από ταξικό ντετερμινισμό. Μεγάλοι θεωρητικοί των ιδεών μας προέρχονταν από αστικά περιβάλλοντα και ιδεολογικά ήταν αντικαπιταλιστές και σοσιαλιστές. Για να μην μιλήσουμε για τους θεωρητικούς του κλασικού σοσιαλισμού.

Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024