Λίγο πριν τις εκλογές


Λίγες μέρες ακόμη μένουν για τις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση έχει καταφέρει να απλώσει ένα πανελλαδικό μούδιασμα γενικευμένης αδιαφορίας. Είναι η πιο βολική συνθήκη προκειμένου το κυβερνητικό καραβάνι του Μητσοτάκη να παρέλθει από το ναρκοπέδιο μιας δυνητικής κοινωνικής δυσαρέσκειας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Σε συνεργασία με τα τηλεοπτικά ΜΜΕ η κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε να σταματήσουν εδώ και καιρό οι ελάχιστες σατιρικές εκπομπές και να οργανωθεί μια φραγή σε κάθε αντικυβερνητική φωνή που θα μπορούσε να έχει δημόσιο λόγο. Παράλληλα το σύμπλεγμα κυβέρνησης και ΜΜΕ προσπαθεί να διαμορφώσει μια περιρρέουσα πολιτική απόγνωση στους ιδεολογικούς του αντιπάλους που βλέπουν χώρους τους οποίους κάλυπταν παλαιότερα είτε αριστερά είτε εθνικιστικά/λαϊκιστικά κόμματα να μετατρέπονται σε παζλ κομματιδίων κατευθυνόμενων από την φιλελεύθερη εξουσία.

Ταυτόχρονα, οι ευρωπαϊκές διακρίσεις ελληνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ συγκεντρώνουν την προσοχή του κοινού, αποπροσανατολίζουν από το δυνητικό προεκλογικό ενδιαφέρον και με την σωστή χρήση τεχνικών επικοινωνίας του εβραϊκού επιτελείου που εκπονεί την στρατηγική του Μητσοτάκη μπορεί και να εκπέμψουν ένα -ψευδές αλλά ικανό να παραπλανήσει- μήνυμα υποτιθέμενης εσωτερικής άνθησης και δήθεν σωστής αθλητικής οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας. Σε γενικές γραμμές ο τελικός του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και το final four του ευρωπαϊκού μπάσκετ με συμμετοχές δύο ελληνικών ομάδων λειτουργούν επικοινωνιακά σαν πιρόγες που προσφέρουν στον Μητσοτάκη ασφαλή διέλευση στο τελευταίο δεκαήμερο πριν τις εκλογές.

Ασφαλώς για να πετύχουν αυτές οι επικοινωνιακές τεχνικές ήταν προαπαιτούμενο να έχει εκφυλιστεί στον αίσχιστο βαθμό η ελληνική κοινωνία. Η κοινωνία μας τείνει να μετατραπεί εξολοκλήρου σε έναν χυλό από ναρκωμένους, δειλούς και συμπλεγματικούς ανθρώπους απέναντι σε οτιδήποτε θεωρείται μη «προοδευτικό». Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν αναλογιστούμε ότι οι μισοί περίπου τύποι που περπατούν γύρω μας είναι αλλοεθνείς μετανάστες. Μπορούν άραγε να εγερθούν εναντίον της πολιτικής πραγματικότητας κοινωνικά σύνολα εκφυλισμένα από την προπαγάνδα του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού της made in USA παγκοσμιοποίησης; Ιδίως αν είναι γεμάτα μοσχεύματα αμερικανόφιλων μεταναστευτικών κοινοτήτων; Το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί.

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι εδώ και δεκαετίες αυτή μιας αποικίας. Όπως σωστά γράφει το εξώφυλλο της εφημερίδας Δημοκρατία που ακολουθεί, χορεύουν στο νεκρό πτώμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Αλβανοί και Σκοπιανοί. Για τους Τούρκους δεν χρειάζεται να συζητάμε. Οι συγκρίσεις είναι εξολοκλήρου αποκαρδιωτικές.


Στην εσωτερική επικαιρότητα βιώνουμε τις τελευταίες στιγμές μιας ετοιμοθάνατης κοινωνίας που απλώς χρειάζεται λίγος ακόμη χρόνος για να αρχίσει η τελική της αποσύνθεση. Πολυφυλετικό χάος με μοναδικό σημείο (μιας χαλαρής) ενότητας το αμερικανόφερτο life style. Εργασιακές συνθήκες μετασοβιετικής χώρας. Νεολαία σε φάση μαζικής προπαίδευσης στον προθάλαμο του οργανωμένου εγκλήματος. Τραπ, αγέλες έφηβων σκουπιδιών που σπέρνουν την αφιονισμένη παλιανθρωπιά σε κάθε γειτονιά της χώρας, μαφιόζοι που κάνουν business απροκάλυπτα μέχρι να πυροβοληθούν από ανταγωνιστές τους, τρελοί που γρονθοκοπούν γυναίκες στον δρόμο αλλά δεν τους τιμωρεί κανείς γιατί είναι ψυχικά ευάλωτοι και μετανάστες, ψευδαισθήσεις ελευθερίας που συμπορεύονται με την κατάντια της πλέον άθλιας κακομοιριάς. Δεξιοί μαφιόζοι της πολιτικής που κατακλέβουν τον δημόσιο πλούτο την ίδια ώρα που προπαγανδίζουν τα αγαθά της ελεύθερης αγοράς. Αριστεροί μαφιόζοι της πολιτικής που κερδοσκοπούν με ΜΚΟ πληρωμένες από κονδύλια καπιταλιστών. Αυτή είναι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Η Ελλάδα που ένα συμπαγές εκλογικό σώμα διανοητικά καθυστερημένων και βολεμένων ψηφοφόρων απολαμβάνει και αναπαράγει. Η Ελλάδα που μια θλιβερή μειοψηφία προσπαθεί να «σώσει» κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια μέσω των εκλογών με κόμματα μιας χρήσης. Η Ελλάδα που οι λίγοι πιστοί της βλέπουν με απόγνωση να παραδίδει πνεύμα εν μέσω φιλελεύθερων πανηγυρισμών.  

Ο Μητσοτάκης θα αρχίσει να υποχωρεί. Το πολιτικό του μέλλον δεν δείχνει ευοίωνο. Αλλά θα υποχωρήσει όσο ελεγχόμενα θέλουν και σχεδιάζουν οι ΗΠΑ. Οι μηχανισμοί επικοινωνίας και οι δυνατότητες παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία προδικάζουν ένα πολιτικό μέλλον απόλυτα σχεδιασμένο από τον αμερικανικό παράγοντα. Θέλουν οι Αμερικανοί να ανέβει ο Κασσελάκης; Θα το κάνει. Όμως στον ρυθμό που θα έχουν επιλέξει αυτοί. Όχι με τρόπο που θα προκαλέσει δονήσεις στο πολιτικό σύστημα. Η μεταβολή θα επέλθει με ομαλότητα. Οι Έλληνες θα παρακολουθούν απλώς τις εξελίξεις. Η ψήφος τους επιτρέπεται μόνο για να επικυρώσει τα προαποφασισμένα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα -και με την διάλυση να συγκρατείται μετά βίας σε οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου (καθώς και της Αριστεράς)- θα παρακολουθήσουμε το επερχόμενο εκλογικό τσίρκο. Οργανώσεις και κόμματα των εκατό (με πολύ γενναιόδωρες εκτιμήσεις) στελεχών ζητούν την ψήφο των εθνικιστών. Life style γκομενάκια της Νέας Δημοκρατίας που προωθούνται από ισχυρούς κεφαλαιοκράτες ως ηγέτιδες νεοδεξιών (από)κομμάτων, καρναβαλικές περσόνες που έγιναν αρχηγοί εθνοκεντρικών κομμάτων στα ογδόντα πέντε τους, φυλακισμένοι (άδικα μεν, αλλά παιδιά χωρίς μυαλό που λέει και ο Τζωρτζ Μάργκαρετ) οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν ενεργό πολιτικό ρόλο και ακόμη πιο ανόητοι οπαδοί τους που μαλλιοτραβιούνται για χρίσματα, αρχηγοί πολιτικών παρατάξεων που ψήφισαν μνημόνια και πωλούν φάρμακα κατά της φαλάκρας, δεξιοί ψάλτες εκκλησιαστικών παράκεντρων, όλα τα έχει ο μπαξές των κομμάτων του «χώρου».

Την παράσταση, βέβαια, κλέβουν γνωστά μούτρα που μας έχουν χαρίσει ανάμικτες στιγμές γέλιου και απόγνωσης στο παρελθόν. Πρώτος και καλύτερος ο «πατριάρχης». Ο Κώστας Πλεύρης δεν τα παρατά. Αγωνίζεται ανυποχώρητα μέχρι τα ενενήντα του προκειμένου να κάνει πράξη το παιδικό του όνειρο. Να εκλεγεί βουλευτής. Είναι κατανοητό σε έναν βαθμό εφόσον -έχοντας δημοσιοποιήσει με όρους marketing την καθημερινότητά του- γνωρίζει όλη η χώρα ότι σχεδιάζει ένα νέο ξεκίνημα στην προσωπική του ζωή. Νέος άνθρωπος είναι. Γιατί να μην επιθυμεί μια επαγγελματική σχέση με την πολιτική που θα τον βοηθήσει να χαράξει με μεγαλύτερη βεβαιότητα τα σχέδιά του για το απώτερο μέλλον;

Ζητά την ψήφο των εθνικιστών αυτός που έχει στηρίξει το μνημόνιο και την κυβέρνηση Παπαδήμου, ως υποψήφιος βουλευτής του μετέχοντα στον τότε μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό ΛΑ.ΟΣ. Αυτός που έχει στηρίξει το ΝΑΙ στην μνημονιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά κατά το δημοψήφισμα του 2015. Αυτός που περιφέρεται σε πάρτι και πασαρέλες μόδιστρων (γνωστών ερωτικών επιλογών τις οποίες υποτίθεται ότι λοιδορεί), λέγοντας ότι είναι συμβατές με την εθνικιστική κουλτούρα αρκεί να εκπέμπουν «πατριωτισμόν». Αυτός που αποκαλεί τον Μητσοτάκη μεγάλο ηγέτη και κάποτε ήταν μέλος της ΕΡΕ. Αυτός που πουλούσε ρητορικό αντιεβραϊσμό αλλά στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα των μεγάλων εβραϊκών κεφαλαίων. Αυτός που πρότεινε φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις στις αγορές κότερων (με το πρόσημα ότι οι μεγαλοαστοί ιδιοκτήτες τους θα προτιμήσουν να «κατακτήσουν» τις βραχονησίδες του Αιγαίου από το να κάνουν σε αυτά πάρτι με σαμπάνια και καλλίγραμμες κοπέλες). Ο άνθρωπος που αγνοεί ακόμη και τις θεμελιώδεις αρχές του εθνικισμού και τόσα χρόνια υποδύθηκε τον «θεωρητικό» του χώρου, σας ζητά να τον ψηφίσετε.

Στην πραγματικότητα η πολιτική του παρουσία στα ψηφοδέλτια του Ε.Μ. δίνει στον εθνικιστικό χώρο την ευκαιρία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Όποιος ψηφίσει αυτό τον άνθρωπο πυροβολεί τον εθνικισμό. Όποιος δεν τον ψηφίσει σώζει την αξιοπρέπεια του εθνικιστικού χώρου. Να ένα κεντρικό δίλλημα των εκλογών.

Ωστόσο η παρουσία του Πλεύρη στα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος μπερδεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Γιατί στο ίδιο ψηφοδέλτιο έχουν στριμωχτεί πολλά γνωστά πρόσωπα του χώρου. Ήδη αναγνώστες και φίλοι της λέσχης μας ζητούν να μην στραφούμε συνολικά εναντίον του συγκεκριμένου εκλογικού συνδυασμού αλλά μόνο κατά μεμονωμένων υποψηφίων. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη και την καταθέτουμε δημοσίως. Για το εν λόγω κόμμα δεν μας καίγεται καρφί. Ούτε το συμπαθούμε ούτε το αντιπαθούμε. Θεωρούμε ότι έπαιξε ρόλο που άφησε αναπάντητα ηθικά ερωτηματικά κατά την περίοδο που αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Σαμαράς. Αλλά, από την άλλη, έχουμε γνωρίσει υποψηφίους και μέλη του για τους οποίους έχουμε καλή εντύπωση. Προφανώς και ως αυτόνομη συλλογικότητα δεν θα στηρίζαμε ένα κόμμα που μας αφήνει αδιάφορους. Αλλά δεν θα στρεφόμασταν και εναντίον του. Η περίπτωση Πλεύρη, όμως, διαφοροποιεί αυτή μας την στάση.

Όχι γιατί έχουμε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γράψουμε κάτι περισσότερο από δυο παραγράφους κατά του «πατριάρχη». Μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε όλοι αυτοί που με επιμονή και επιθετικά επιχειρήματα μας ζαλίζουν τα αυτιά να στηρίξουμε υποψηφίους του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου προκειμένου να ξεπεράσουν σε ψήφους τον Πλεύρη. Παιδιά, αυτά είναι αστειότητες. Αφήστε τις κοροϊδίες. Ο Πλεύρης θα λάβει περισσότερες ψήφους από τους φίλους σας. Η ψήφος στο Ε.Μ. σημαίνει στήριξη σε ένα κόμμα που αν γινόταν ένα εκλογικό θαύμα θα έστελνε στην ευρωβουλή -κατά πάσα πιθανότητα- τον Κώστα Πλεύρη.

Επιπλέον, ας σοβαρευτείτε επιτέλους στο θέμα της ερμηνείας που υιοθετείτε για την σημασία των εκλογών. Επαναλαμβάνετε, συνεχώς, την ανοησία ότι αν δεν ψηφίσουμε στις εκλογές βοηθάμε τον Μητσοτάκη να φουσκώσει επικοινωνιακά τα ποσοστά του μέσω αναγωγών στα άκυρα ψηφοδέλτια και στην αποχή. Ωραία, τότε αφού θέλετε να χτυπήσετε όντως τον Μητσοτάκη γιατί επιλέγετε ακροδεξιά κομματίδια που αποτελούν Δεξιές βαλβίδες εκτόνωσης και όχι κάποιο άλλο κόμμα; Ο Λεπέν, κάποτε στην Γαλλία, όταν ήθελε να χτυπήσει την γκωλική Δεξιά πρότεινε στήριξη σε αριστερούς υποψήφιους στον δεύτερο γύρο. Εσείς γιατί φτάνετε μόνο μέχρι το προαύλιο της Νέας Δημοκρατίας; Θα σας απαντήσουμε εμείς. Γιατί ίσως να μην είστε εθνικιστές. Ίσως να είστε «πατριώτες, ελληνόψυχοι, δεξιοί, εθνικοπατριώτες, συνέλληνες» και όποια άλλη ανούσια βλακεία σκαρφίζεται κατά καιρούς, ως επικοινωνιακό αυτοπροσδιορισμό, η άκρα δεξιά.

Για να μην πλατειάζουμε, επαναλαμβάνουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Η πολιτική δεν περιορίζεται στις εκλογές. Ο αγώνας που δίνει όχι μόνο η λέσχη μας αλλά και επιμέρους ομάδες της αυτονομίας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για την διατήρηση στη ζωή του κινήματος και την διαμόρφωση μιας στιβαρής βάσης ιδεών είναι ασύγκριτα σημαντικότερος από τις προεκλογικές παράτες των σωτήρων που εμφανίζονται ανά τετραετία. Η λέσχη μας δεν είναι μια από τις αυτόνομες κινήσεις που απορρίπτει την εκλογική μάχη. Απορρίπτει, όμως, την εκλογική συναλλαγή. Αν και όταν δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να είναι σε θέση ένα αληθινό εθνικιστικό κόμμα να συμμετάσχει σε εκλογές, προφανώς και πρέπει να στηριχτεί. Δεν πρέπει, όμως, να στηριχτούν οι υποψήφιοι της συστημικής ακροδεξιάς.

Συμπερασματικά, οι εθνικιστές θα ψηφίσουμε μόνο εθνικιστές ή θα συμμετάσχουμε σε εκλογές (εννοούμε τις εθνικές ή τις ευρωεκλογές, όχι τις δημοτικές εκλογές όπου όντως σε αυτές υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας) μόνο δίπλα σε ομοϊδεάτες μας. Δεν θα ψηφίσουμε τις σαβούρες της Δεξιάς, τους «πατριάρχες», τους γραφικούς, τους παραχρυσαυγιτικούς κύκλους που ψάχνουν εκπροσώπους και το κακό συναπάντημα. Αν κάποιος θέλει να ψηφίσει ας ψηφίσει όποιο κόμμα νομίζει ότι είναι εγγύτερα στις εθνικιστικές ιδέες. Αρκεί να μην ψηφίσει τον Μητσοτάκη και όσους χρησιμοποιεί η Δεξιά ως μαξιλάρια ασφαλείας στην προοπτική να αναπτυχθεί κάποτε ένα κανονικό εθνικιστικό κίνημα.


Εμείς δεν επιβάλουμε σε κανέναν πολιτικές στάσεις. Αλλά δεν θα ανεχτούμε την επικοινωνιακή επίθεση όσων επιλέξουν/ουμε την αποχή ή το άκυρο. Ας αντιληφθούν ορισμένοι ότι αυτή είναι η πλέον ήπια προσέγγιση του ζητήματος εκ μέρους μας. Αν επιμείνουν θα δουν αν και κατά πόσο μπορεί να κλιμακωθεί η ένταση της προσέγγισής μας. Αυτά για να είμαστε εντάξει και εξηγημένοι.


Σχόλια:

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πες τα χρυσόστομε

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Earendil είπε...

Πέραν μερικών αξιόλογων προσώπων (π.χ. Κυριακού, Καραϊσκος, Κουριαννίδης), τίποτα αξιόλογο στα γνωστά "εθνικοπατριωτικά". Μεταξύ ΕΠΑΜ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ μάλλον κλίνω προς το πρώτο που έχει πιο ξεκάθαρες θέσεις, παρά το μικρό του μέγεθος. Είναι κι ότι πιο κοντά σε Ε/Μ κόμμα εδώ χαχαχ!

Η ΝΙΚΗ είναι ένας επικίνδυνος αχταρμάς. Κόντογλου και Χάγιεκ συνάμα, ορθοδοξία και (((συντηρητισμός))), "ερεβώδες έργο" ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών κατά τον Νατσιό (που να διαβάσει και τον Μπραν Μακ Μορν!), αποδοχή του χαρακτηρισμού "κόμμα της Εκκλησίας" σε συνεντεύξεις.

Για το Ε.Μ. με καλύψατε.

ΥΓ Θέλω σχόλιο για το νέο βιβλίο του Φιλίππιου Καμπουρεάνου: "Για τους τηλεθεατές μου"

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Γράψατε ολόκληρο σεντόνι για να κάνετε αρνητική προεκλογική εκστρατεία. Αν και αυτό το συνονθύλευμα με τα ζόμπι είναι εξ ορισμού απαξιωμένο, το ότι εσείς αφιερώνετε μία μακροσκελή ανάρτηση για να προσδιοριστείτε αρνητικά ως προς αυτό δείχνει, όχι απλώς την ανυπαρξία λόγου που σας διακρίνει, αλλά την αρνητική σας παρουσία εν γένει. Είστε απλώς ένα αμελητέο μείον στον ακροδεξιό χώρο.

Οι Αφρικανοί και οι Άραβες μετανάστες είναι φιλοαμερικανοί; Ξεχάσατε τους μετανάστες από τα σοβιετικά εδάφη που τους έφερναν ως εκλογική πελατεία κατά χιλιάδες με αεροπλάνα και καράβια, και αλλοίωσαν πληθυσμιακά ολόκληρες περιοχές στην Β. Ελλάδα και παρασιτούσαν με χρήματα φορολογουμένων Ελλήνων, οι περισσότεροι των οποίων είναι ανθέλληνες και κουβάλησαν μαζί τους την σοβιετική σαπίλα. Όλοι αυτοί είναι “φιλοαμερικανοί” και “φιλοευρωπαίοι” μόνο στην καταναλωτική διάσταση και μάλιστα καταναλωτές των χειρότερων σκουπιδιών των δυτικών βιομηχανιών, ειδικά στον χώρο της μουσικής και τού θεάματος. Κατά τα άλλα είναι εχθροί της “δύσης” όπως εσείς.

Εμφανίζεστε με μπλουζάκια Guns 'n Roses σε μνημόσυνα για τον Περικλή Γιαννόπουλο και διακινείτε “αντιαμερικανισμό” τύπου ΚΚΕ. Καλύπτεσθε πίσω από ένα δυτικό πολυσχιδές κίνημα όπως ο ρομαντισμός για να αρνηθείτε συνολικά την “δύση”. Κάνετε μία κουτοπόνηρη ταχυδακτυλουργία που βασίζεται στην λανθασμένη εξίσωση Δύση = Φιλελευθερισμός = Καπιταλισμός. Φυσικά και μόνο με την επίκληση τού ρομαντισμού αυτοαναιρείστε και γελοιοποιείστε.

Μιλάτε για “αποικία” όσον αφορά στην Ελλάδα, αλλά είστε υπέρ της προσάρτησης (ούτε καν της αποικιοποίησης) της Ουκρανίας σε μία καρικατούρα νέας σοβιετικής ένωσης. Με βάση όλα αυτά, εσείς δεν πρέπει να θεωρείστε Έλληνες εθνικιστές. Σαφώς όμως διακινείτε προπαγάνδα και ιδεολογικό τρανσβεστισμό ανήκοντα σε αλλότρια εθνικά ή αυτοκρατορικά προτάγματα τα οποία απειλούν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Αφήνω τους νοήμονες αναγνώστες να σας χαρακτηρίσουν.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Στο 50% των σχολιασμών σου περιλαμβάνεται αναφορά στον τρανσβεστισμό. Αν έχεις κάποια εμμονή με αυτή την επιλογή πρέπει να το κοιτάξεις. Μην το αφήνεις να σε κατατρώει.

Θα περίμενε κανείς να γνωρίζεις τις ιδέες των Αφρικανών και των Αράβων μεταναστών, ως ενδιαφερόμενος για τον τρανσβεστισμό. Εκτός και αν ζεις στην Εκάλη και δεν υπάρχουν τέτοιοι στη γειτονιά σου. Παιδιά της πορτοκαλί επανάστασης είναι οι περισσότεροι. Με γούστα σαν τα δικά σου, αρκετοί εξ αυτών. Έρχονται να ζήσουν το φιλελεύθερο όνειρο του δυτικού πολιτισμού μακριά από κοινωνίες που εξακολουθούν να διατηρούν "καταπιεστικά" κατάλοιπα της δικής τους παράδοσης. Άλλοι πάλι, μολονότι φορούν παραδοσιακές μαντίλες και φορεσιές, έρχονται ως αντίπαλοι των κυβερνήσεων της εκάστοτε χώρας καταγωγής τους. Μην ξεχνάς ότι ο Isis είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ. Όλοι πάντως μεταναστεύουν μαζικά λόγω της παγκοσμιοποίησης του φιλελεύθερου δυτικού πολιτισμού μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ. Η παράθεση μιας ιστορικής αλήθειας δεν μας κάνει και κομμουνιστές. Σε προλαβαίνουμε.

Τα μπλουζάκια στην δράση για τον Γιαννόπουλο δεν ήταν των Guns. Θες να σου αφιερώσουμε τραγούδια epic metal με θέμα των βυζαντινή αυτοκρατορία; Δεν νομίζουμε να σε παίρνει για τέτοια συζήτηση. Εστιάζουμε στην βυζαντινή αυτοκρατορία σε αυτή την απάντηση γιατί ο Γιαννόπουλος ενοχλεί ορισμένους σαν εσένα για τον ρομαντισμό του τρίσημου σχήματος και την κριτική του στην Δύση.

Η λαθεμένη εξίσωση είναι σωστή επισήμανση. Αλλά περιγράφει δικό σου λάθος. Εσύ κάνεις το λάθος να παρουσιάζεις ως ενιαίο πλέγμα ενός υποτιθέμενου ομοιογενούς δυτικού πολιτισμού διαφορετικές εθνικές παραδόσεις και αντίπαλες ιδεολογίες. Αν ίσχυε αυτό που λες τότε και ο μαρξισμός με τα κομμουνιστικά κινήματα είναι πτυχές του δυτικού πολιτισμού και όχι νέες εκδοχές των μογγολικων χανάτων, όπως έγραψες σε παλιότερο σχόλιο.

Προφανώς οι ρομαντικοί εθνικιστές κάθε χώρας είναι συναγωνιστές μας ενώ οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές κάθε χώρας αντίπαλοί μας. Όλο αυτό που αποκαλείς καταχρηστικά Δύση και θες να πιστώσεις ως γεωπολιτικό υπόβαθρο στον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό είναι κάτι μη ενιαίο και μη ομοιογενές.

Βέβαια χρειάζεται μια αποσαφήνιση.Υπό την γεωγραφική έννοια του όρου η Βραζιλία είναι πιο δυτικά από την Αγγλία. Έτσι δεν είναι;

Κατά τα άλλα, έχουμε επαναλάβει πολλές φορές. Οι Ουκρανοί δεν είναι έθνος. Όπως και εσύ δεν είσαι εθνικιστής. Οι Ουκρανοί είναι για την Ρωσία ότι και οι Κύπριοι για την Ελλάδα.

Ξέχασες ότι εκδίδουμε πιστοποιητικά σοβαρότητας; Δεν εκδίδουμε πιστοποιητικά καταγωγής από αριστοκρατικά γένη, πάντως.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν ο Μακαρθισμός είχε κόμμα στην Ελλάδα,αυτό θα ήταν η Νίκη.Μιλάμε για εκτρωματικό μόρφωμα που παριστάνει και τον τιμητή της ηθικής. Απλά διαβάστε με τι πάθος υπερασπίζονται την θέση τους για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Καμία ιδεολογία.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Earendil είπε...

Πέραν μερικών αξιόλογων προσώπων (π.χ. Κυριακού, Καραϊσκος, Κουριαννίδης), τίποτα αξιόλογο στα γνωστά "εθνικοπατριωτικά". Μεταξύ ΕΠΑΜ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ μάλλον κλίνω προς το πρώτο που έχει πιο ξεκάθαρες θέσεις, παρά το μικρό του μέγεθος. Είναι κι ότι πιο κοντά σε Ε/Μ κόμμα εδώ χαχαχ!

Η ΝΙΚΗ είναι ένας επικίνδυνος αχταρμάς. Κόντογλου και Χάγιεκ συνάμα, ορθοδοξία και (((συντηρητισμός))), "ερεβώδες έργο" ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών κατά τον Νατσιό (που να διαβάσει και τον Μπραν Μακ Μορν!), αποδοχή του χαρακτηρισμού "κόμμα της Εκκλησίας" σε συνεντεύξεις.

Για το Ε.Μ. με καλύψατε.

ΥΓ Θέλω σχόλιο για το νέο βιβλίο του Φιλίππιου Καμπουρεάνου: "Για τους τηλεθεατές μου"

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πατρίς θρησκεία καταναλωτισμός είναι η ΝΙΚΗ.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ο Ρεμπούτζουλος είπε...

Είπε για τον Τόλκιν ότι έγραψε σατανικά έργα ο δασκαλάκος;;;

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/-8U8Siti6bQ?feature=shared Στο 8:00 Ρεμπουτζόπουλε

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι δυνάστες της ανθρωπότητας χωρίς προσωπεία. Θέλουν τους διεθνείς θεσμούς όργανα του εβραϊκού κεφαλαίου.

https://www.in.gr/2024/05/21/world/diethnes-poiniko-dikastirio-paremvasi-sto-ergo-tou-apo-anoterous-igetes-kataggellei-o-eisaggeleas/

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι να μαυρίσουμε το Μητσοτάκη. ας πάρει και καμία ψήφο το Μέτωπο ή η Λατινοπούλου. δεν με νοιάζει τόσο. όσο να κοπούν ποσοστά από το Μητσοτάκη. συμφωνώ μαζί σας. σκατά και απόσκατα είναι όλα τα "πατριωτικά" κόμματα. κόβουν όμως ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Σύμφωνοι αλλά υπό έναν όρο. Να οικοδομηθεί εθνικιστικός χώρος. Όσο η δυσαρέσκεια περιορίζεται στα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αποδεσμευτούν οι δυνάμεις από την Δεξιά ώστε να υποστηριχθούν κινήσεις του εθνικιστικού χώρου. Όλα αυτά τα κόμματα είναι πλήρως ελεγμένα; από την ίδια πολιτική μήτρα που γέννησε τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες για τους τραποκάγκουρες έχει γίνει κοινωνική μάστιγα. Χθες μαχαίρωσαν ανθρώπους στην Πάρνηθα. Σου πιστώνω ότι ήσουν από τους πρώτους που εντόπισες το πρόβλημα. Σαν λύση έχεις να προτείνεις κάτι;

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Η ριζική λύση θα έρθει όταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μπει στην εμβέλεια του ελληνικού πυροβολικού.

Σε μια πιο πραγματιστική προσέγγιση υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Μια λύση είναι να σχηματιστούν πυρήνες "κυνηγιού" των συμμοριών από μεγαλύτερης ηλικίας πρόσωπα. Αλλά ποιος έχει τον χρόνο και την όρεξη να κάνει τον άτυπο αστυνόμο;

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο μεγάλων μπελάδων στην συνέχεια. Τα αρχίδια αυτά είναι συνήθως οπλισμένα με μαχαίρια και ρόπαλα. Πράγμα που σημαίνει ή ότι θα έχουν και οι πυρήνες των "κυνηγών" τραυματισμούς ή πολύ χειρότερα θα αναγκαστούν οι "κυνηγοί" να χτυπήσουν με τον τρόπο που πρέπει και θα στείλουν κανένα έφηβο τραπ σκουπίδι στον αγύριστο. Ναι μεν θα ξεβρωμίσει ο τόπος από ένα μπάσταρδο αλλά μετά θα υπάρξουν νομικές συνέπειες και νέες χρυσαυγιαδες. Αν οι συμμορίες αρχίσουν να χάνουν έδαφος, θα δεχτούν επίθεση οι "κυνηγοί" από τα ΜΜΕ και το κράτος.

Άλλη λύση είναι να κερδίσουμε κάποιους πιτσιρικάδες και να ενωθούμε μαζί τους εναντίον των καγκουρων. Για να δημιουργήσουμε ρήγμα στον εφηβικό κόσμο. Είναι δύσκολο όμως και αυτό. Οι καγκουρες φαινομενικά δεν έχουν ιδεολογία. Συνεπώς δεν είναι εύκολο να βρούμε τρόπο να στρέψουμε κάποιους νέους εναντίον τους. Εφόσον η καγκουρια είναι της νοοτροπίας "απ'όλα" πώς θα τους θέσεις αντιμέτωπους με κάποιους άλλους εφήβους; Μόνο μέσω αισθητικής αντιπαράθεσης. Με τους ροκάδες, για παράδειγμα. Αλλά πλέον το ροκ (αν λέγεται ροκ αυτό που υπάρχει) είναι γεμάτο LGBT πιτσιρικάδες. Τα πιο σκληρά ρεύματα τα ακούμε πενηνταρηδες. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο ρεύμα νεολαίας κατά της καγκουριας για να έχουμε πιθανότητες να φέρουμε μαζί μας νέους και να τους βοηθήσουμε να τσακίσουν κανένα Τραπ καγκουρια. Πράγμα δύσκολο να γίνει εφόσον το σύστημα έχει τα ΜΜΕ παραγωγής μαζικής κουλτούρας.

Πλάκα πλάκα μόνο αν για κάποιο λόγο τα βάλουν με τους καγκουρες οι αντιφάδες μπορεί να ανασχεθεί η τάση. Ίσως αυτό να γίνεται. Οι καγκουρες είναι φαινομενικά απολιτικοι και στην πράξη αυτό που ακριβώς θέλει ο εξουσιαστικός φιλελευθερισμός. Αν οι αντιφασίστες το καταλάβουν και κάποτε διασταυρωθούν οι δρόμοι τους ίσως είναι οι μόνοι που έχουν τους μηχανισμούς και την μαζικότητα να τους σπάσουν τα δόντια. Τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ο μοναδικος λογος οι αντιφασιστες θα σπασουν στο ξυλο καγκουρες ειναι ακριβως λογω του απολιτικ τους να τους περασουν για "φασιστες" και να χρεωθει ο πολιτικος μας χωρος νεες ηττες .. δεν χρειαζεται να αναθετετε αυτες τις δουλειες στους κομμουνιστοσυμμοριτες που ξερουν να χρησιμοποιουν τη προπαγανδα για να μας παρουσιασουν αδυναμους στο πεζοδρομιο .

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Δεν πιστεύουμε να χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό για εμάς και ταυτόχρονα να είσαι υπέρ της Ουκρανίας;

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

δεν ανηκετε δηλαδη στον αυτονομο εθνικοσοσιαλιστικο χωρο ;

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μάγκες αυτό που λέτε δεν ισχύει, στην Σταυρούπολη οι περισσότεροι καγκουρες ήταν και τους πήραν στο κυνήγι, στην Στρούγκα επίσης. Ο μόνος τρόπος να "αντιμετωπιστούν" είναι με την δημιουργία δικών μας ραπερ/τραπερ ώστε να προωθηθούν ιδεώδη μακριά από τον υπερκαταναλωτισμό του μοντέρνου χιπ χοπ

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κα για πες μας ρε "ανώνυμε" ποιες είναι οι ήττες του χώρου στο πεζοδρόμιο από τους απλυτους? Η Στρούγκα και η λιμπερτατια? Το μετρό και τα Εξάρχεια τον Νοέμβριο? Το μακεδονικό? Στην Κρήτη πριν 3 χρόνια? Θέλει ο απλυτος μεσα σας να κρυφτεί η βρωμιά δεν τον αφήνει

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ανώνυμε, εθνικοσοσιαλιστές υπέρ του ΝΑΤΟ δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν.

Ανώνυμε (2), είναι δεξιά λογική αυτή ρε φίλε. Τι εννοείς να φτιάξουμε δική μας τραπ τάση; Να κουρεύονται σαν λευκοί νέγροι οι πιτσιρικάδες εθνικιστές; Να φοράνε χρυσές καδένες σε λαιμούς και χέρια; Να έχουν την φάτσα του Μήτρογλου (παιχταρας, παράδειγμα κουρέματος φέρνουμε, δεν εννοούμε κάτι για τον άνθρωπο) και να κλέβουν λεφτά και τηλέφωνα από τους συμμαθητές τους με την απειλή μαχαιριών; Να έχουν και μερικούς μετανάστες στις ομάδες τους και να γουστάρουν την ζωή της gangsta κουλτούρας;

Κατά τον ίδιο τρόπο, αν τελικά το LGBT γίνει κυρίαρχη τάση, θα προτείνεις να ανεχτούμε και ανάλογες τάσεις στον χώρο;

Έλα ρε φίλε τώρα. Ας είμαστε σοβαροί. Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε συγκεκριμένες αρχές και ιδέες.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ το είπα από την σκοπιά ότι θα αλλάξει η αισθητική και ο στίχος. Με παρεξηγησατε. Η γκανκστερ κουλτούρα γιατί είναι κακή? Όσο η αστική δημοκρατία και ο φιλελευθερισμός κυριαρχούν στην Γη δεν θα έπρεπε εμείς να καταφύγουμε σε "αθέμιτα" μέσα? Οι δολοφονίες των 2 αδερφών μας δεν θα γινόντουσαν πάντως αν είχαμε σχέσεις με νύχτα (όπως μέσα με τέλη του 80'). Δεν μιλάω για ντιλς με ντρογκια κτλ αλλά για την νοοτροπία του αστικού πολέμου. Δεν θα σε πειράζει κανείς αν στο κίνημά σου έχεις ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σαν άντρες και όχι σαν πουτανακια που καλώς ή κακώς έτσι είναι η πλειοψηφία των νέων που δεν ακούει τραπ. Μεταλας είμαι μάγκες και νέος για αυτό σας τα λέω όσοι πλέον πάνε σε συναυλίες είναι κάτι πεταμένοι φλώροι που περπατάνε με μονίμως σκυμμένο κεφάλι. Πέρασα και από την φάση του καγκουρα στο λύκειο με μηχανάκια γκόμενες βόλτες κτλ για αυτό και τους έχω μια αδυναμία τους καγκουρες γιατί ξέρω του λόγους που γίνονται έτσι από πρώτο χέρι. Υπάρχουν δικά μας σχήματα στον drill ήχο όπως οι eastgang πάνω Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Να μεγαλώσουν τα παιδιά σαν άντρες θέλουμε. Αλλά όχι μόνο αυτό. Να μεγαλώσουν όπως πρέπει να μεγαλώνουν οι εθνικιστές άντρες.

Εντάξει, αν γουστάρουν κάποιοι δικοί μας πιτσιρικάδες να ακούνε αυτό το πράγμα ας το κάνουν. Όχι όμως να γίνει και κανόνας. Κατανοητό αυτό που γράφεις για το metal. Έτσι περίπου είναι η κατάσταση. Αλλά δεν είναι η λύση να σερνόμαστε πίσω από τις μόδες της Αμερικής των μεταναστευτικών γκέτο. Το heavy metal και το prog hard rock ήταν καθαρά ευρωπαϊκά μουσικά κινήματα. Το rock n roll με το punk είχαν αρκετή Αμερική αλλά τουλάχιστον παραδοσιακή Αμερική. Αυτό το Τραπ είναι ένα κράμα έγχρωμης και μεταναστευτικής λατινικής έκφρασης των ΗΠΑ.

Επίσης το θέμα της νύχτας είναι περίπλοκο. Δεν οδηγεί σε νοοτροπία αντάρτη πόλης. Άσε τους μαλάκες τους αντιφασίστες να τα λένε αυτά. Ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας θα βρεις κάποιους μάγκες (οι πιο πολλοί είναι κουφάλες). Αλλά και αυτοί κακοποιοί είναι. Έρχονται στο μαγαζάκι σου και σου ζητάνε λεφτά για να μην στο σπάσουν ή σε πυροβολήσουν. Και το κάνουν εκ του ασφαλούς γιατί ακόμα και αν τους πιάσουν, οι μπάτσοι δεν τους ακουμπάνε (ενώ παλιά όποιος πέρναγε την πόρτα της ασφάλειας στην Αλεξάνδρας με χειροπέδες ήταν ευχαριστημένος αν έφτανε στον ανακριτή περπατώντας και όχι σε καροτσάκι), ενώ και οι φυλακές είναι ένα στέκι τους. Ανάμεσα τους, στα μεσαία πόστα, έχουν Αλβανούς και άλλους μετανάστες. Σχεδόν πάντα πίσω τους υπάρχουν επίορκοι μπάτσοι και κυπατζήδες.

Δεν έχει τίποτα το ηρωικό το οργανωμένο έγκλημα. Ασκεί μια γοητεία στα νεότερα παιδιά. Το έκανε και σε εμάς όταν ήμασταν μικροί. Όμως πίστεψέ μας, όσο μεγαλώνεις θα βλέπεις πόσο σκατά είναι. Χώρος των κατσαπλιαδων , των ρουφιάνων και των συνομιλητων της αστυνομίας είναι. Δεν είναι χώρος για εμάς. Αν υπάρξει σοβαρό κράτος και κανονική αστυνομία, σε έναν μήνα το πολύ, το οργανωμένο έγκλημα θα είναι παρελθόν. Δεν θα βρούμε εκεί ούτε επαναστάτες, ούτε προπαιδευση επαναστατικής κουλτούρας.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι alt-right μαλακίες!!!!!! Θα χτίσουμε κίνημα με τα "σου πηδάω την γκόμενα"; Να ζητήσουμε από την Panik Records να βγάλει κανένα τραπ κομμάτι για τον Δραγούμη; Σκατά στο τραπ και σε όλη την χιπ-χοπ σκηνή.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ausländer rays... Το πρώτο χιτακι του white boy summer 🌊

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν η Νέα Δημοκρατία περάσει το 30% η Ελλάδα θα υποστεί μια από τις μεγαλύτερες ήττες της πρόσφατης ιστορίας της.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Κένταυρος είπε...

είναι και γαμώ τις ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ο Μονόκερως

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
 Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για να το λες κάτι θα ξέρεις. Αλλά δεν χρειάζεται και να το φωνάζεις με κεφαλαία γράμματα. Δεν είναι να το υπερηφανεύεται κανείς αυτό μέσα στον εθνικιστικό χώρο.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν εκλεγεί ο Πλεύρης βουλευτής θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ντροπές του χώρου.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Μονόκερως είπε...

Πόσο πιο φαιδροί μπορείτε να γίνετε όταν συνεχίζετε να γράφετε απαντήσεις σε κάποιον ο οποίος προφανώς δεν αντιστοιχεί σε εμένα. Πέρα από αυτό, με το οποίο διασκεδάζω πραγματικά, δεν μπορούσα παρά να παρατηρήσω ότι τα σχόλια σας έχουν συνεχώς ομοφυλοφιλικές αναφορές εξ αρχής. Οι ανοησίες που γράφετε δεν με αφορούν, χαρακτηρίζουν όμως εσάς. Όπως και ο ομοφυλόφιλος Λιμόνοβ τον οποίον μου τον προτείνατε ως πρότυπο σύγχρονου εθνομπολσεβίκου. Όταν αναφέρθηκα σε ιδεολογία τραβεστί, δεν υπαινίχθηκα τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά περιέγραψα μεταφορικώς την ιδεολογία του που είναι και ιδεολογία σας χρησιμοποιώντας την γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα. Αν εσείς το προσωποποιήσατε, ψάξτε το λίγο, ίσως να υπάρχει κάπου μέσα σας η κρυμμένη αιτία, η μύγα που λένε λαϊκά.

Κατά τα άλλα εγώ δεν χρειάζετε να κάνω τίποτε άλλο. Σας έχω ξαπλώσει στον ψυχαναλυτικό καναπέ και τα λέτε όλα εσείς, και σας ακούνε και οι άλλοι. Ό,ποτε κρίνω απαραίτητο σας εξηγώ και το όνειρο.

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Στην μία σειρά βλέπεις ομοφυλοφιλικές αναφορές σε σχόλια άλλων, στην ακριβώς επόμενη αρχίζεις να χαρακτηρίζεις ομοφυλόφιλους όλους τους εθνικιστές.

Μήπως ήταν κρυφός ομοφυλόφιλος και ο μακαρίτης ο Γιώργος ο Γεωργίου, που σας έκραζε ανά δεύτερη εκπομπή; Μήπως είχε και εκείνος κρυφό πόθο να γίνει όπως εσύ;

Όξω πούστη και άσχημε από τον χώρο!!

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

“Κομμουνιστοσυμμορίτες”; Πόσο χρονών είσαι; Ας σακατέψουν ομάδες ανθρώπων την καγκουριά των ΗΠΑ και τι στον κόσμο. Εσύ δηλαδή θα στεναχωριόσουν εάν εξαφανιζόταν τα σκουπίδια από τις γειτονιές μας;

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://cognoscoteam.gr/archives/43817 να χαίρεστε την φιλελεύθερη Δύση και την Άρια Gladio: "...ατράνταχτες αποδείξεις για 368 περιπτώσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων [επί ΝΑΤΟϊκής κατοχής στο Αφγανιστάν], όπως και για δεκάδες «εξωδικαστικές» δολοφονίες. «Ο Ραζίκ ήταν ανέγγιχτος, χάρη στη σιδερένια υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ» καταλήγει το δημοσίευμα". Εύχομαι να εμφανιστούν γηγενείς "Ταλιμπάνοι" μπας και ξεμπλέξουμε από τους ντόπιους και αλλοδαπούς Ραζίκ που κάνουν την βρώμικη δουλειά στα μέρη μας.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

https://antepithesi.gr/2024/05/julius-evola-anthropoi-anamesa-sta-ereipia.html/

Το τσίρκο του Μιχαλολιάκου σε νέες περιπέτειες.

Αυτό που δεν κατάφερε ο κομμουνισμός το πέτυχε ο φιλελευθερισμός με την παγκοσμιοποίηση, μας λένε τα τσιράκια της Ουρανίας . Αν ερμηνεύω σωστά την σκέψη τους, ο φιλελευθερισμός πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν εντάξει. Ο φιλελευθερισμός του Διαφωτισμού ήταν καλός. Ο φιλελευθερισμός του βιομηχανικού καπιταλισμού της βικτωριανής εποχής ήταν καλός. Ο φιλελευθερισμός του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ήταν καλός (άραγε και ο Βενιζέλος;). Ο φιλελευθερισμός στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν καλός. Ο φιλελευθερισμός στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ήταν και αυτός καλός. Ο φιλελευθερισμός του Μάρσαλ και του Αντενάουερ ήταν καλός. Μόνο στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης μας τα χάλασε ο φιλελευθερισμός.

Θέλει το γκαρσόνι να κρυφτεί αλλά η οικογένεια Μιχαλολιάκου δεν το αφήνει.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πάντα κακός ήταν ο φιλελευθερισμός προφανώς, αλλά που υπονοούνται αυτά που γράφεις;Μια σύνοψη της σκέψης του Evola σε αυτό το βιβλίο μου φαίνεται περισσότερο αυτό το απόσπασμα,όχι κάποια προσπάθεια ξεπλύματος του "παλιού" φιλελευθερισμού

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ο Σούχωφ είπε...

20 χρόνια πρίν, πιτσιρικάς εγώ. Σε ίντερνετ καφέ, λέω να μπω στο φόρουμ της αντεπίθεσης...
Πέφτω σε μια κουβέντα που ένας γράφει " εμένα δεν με πειράζει και τόσο ο καπιταλισμός, μπορώ να ανεχθώ την εκμετάλλευση αρκεί να μην υπάρχουν μαύροι λαθρομετανάστες γύρω μου..." και κάτι τέτοια. Δεν ξαναμπήκα ποτέ. Προτιμούσα να διαβάζω ρεσάλτο του μακαρίτη του τροτσκιστή του Θύμιου που ήταν ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ.
Γενικά στην ακροδεξιά, συμπεριλαμβανόμενης της οικογενειακής χασαποταβερνας υπάρχει η αιώνια μιρλα του ότι χάσανε το στάτους παρακράτους και ευνοούμενου του καθεστώτος στη μεταπολίτευση από τους αριστερούς. Αυτό είναι το ντέρτι τους, για να ανατρέψουν αυτή τη κατάσταση αγωνίζονταν...
Για τον επιούσιο άρτον.

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με τους mods οι οποίοι είχαν σπάσει στο ξύλο τους ροκάδες σε μία επική μάχη κάπου στην Αγγλία. Βέβαια οι ροκάδες παρέμειναν στο πέρασμα των χρόνων ενώ οι mods εξαφανίστηκαν, δημιουργώντας μέσα από τα σπλάχνα τους, νέα ρεύματα (skinheads).

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

 
Ο Αχιλλέας είπε...

Όχι απλά «σκατά στο Τραπ και στο Hip-hop». Χρειάζεται μία μικρή ανάλυση. Ακούστε με προσοχή τους στίχους. Από το Hip-hop του ’90 και έπειτα. Γυναίκες, χρήματα, αμάξια, αλυσίδες, ναρκοκουλτούρα κλπ.

Τα άτομα της Αφρικανικής διασποράς στην Αμερική πέταξαν τις γκρι αλυσίδες και έβαλαν τις χρυσές. Από την μία δουλεία στην άλλη. Και μάλιστα και οι δύο εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν τα σχέδια των Φιλελευθέρων. Παρατηρήστε κιόλας ότι ενώ τα ακούσματα των αφροαμερικανών ήταν η Jazz, το Funk, τα Blues και το Soul για κάποιον λόγο (τον λόγο τον ξέρουμε) δόθηκαν εκατομμύρια δολάρια από πολυεθνικές για να θεωρηθεί το Hip-hop το μοναδικό μουσικό ρεύμα των αφροαμερικανών.

Μέχρι και στην αρχή του (την δεκαετία του ’80) οι στίχοι του αμερικανικού Hip-hop μιλούσαν για την φτώχεια του γκέτο, για το ότι κανένας δεν αισθανόταν ασφαλής και για το ότι το βίαιο έγκλημα ήταν κανονικότητα. Μιλούσαν εναντίον αυτών των πραγμάτων, δεν τα εκθείαζαν. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται το ’90 όπου μαζικά προωθείται το λεγόμενο Gangsta rap. Αρχίζει και εκθειάζεται η κανονικότητα του γκέτο, το οποίο θεωρείται φυτώριο πραγματικών αντρών, όπως και ο πόλεμος των συμμοριών. Μάλιστα, τότε, ο ράπερ Ice Cube (εάν και πλούτισε από αυτό το ρεύμα μουσικής και συνέχισε να προωθεί αυτή την κουλτούρα) είχε πει ότι μία κάστα ανθρώπων συγκεκριμένης θρησκευτικότητας βρισκόταν στις θέσεις των CEO και των συμβούλων που προωθούσε μονομανώς το Gangsta rap.

Ο Ice Cube είχε γράψει και τραγούδι για αυτό, με τίτλο «When will they shoot?»

Κομμάτι των στίχων λέει, «They said I could sing like a jaybird/But nigga, don't say the J-word». Ο στίχος έκανε νύξη στο ότι όταν ξεκίνησε να αναφέρει ότι Εβραίο-αμερικανοί καπιταλιστές βρίσκονται πίσω από την μαζική προώθηση του Gangsta rap του είπαν να σταματήσει να το διαδίδει, ειδάλλως θα κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και θα τελειώσει η καριέρα του.

Δείτε και αυτό το άρθρο του UpNorthLive με τίτλο, «Ο Ice Cube προειδοποιεί ότι οι δισκογραφικές της ραπ μουσικής ενθαρρύνουν την παραβατική συμπεριφορά και τροφοδοτούν τις ιδιωτικές φυλακές»:

https://upnorthlive.com/news/nation-world/ice-cube-warns-rap-record-labels-encourage-criminal-behavior-and-help-prisons-stay-full-rapper-bill-maher-club-random-podcast-hbo-rapper-nwa

Βλέπετε λοιπόν ότι αυτά τα μουσικά ρεύματα μόνο αντισυστημικά δεν είναι. Αλλά η κοσμοθέαση που προβάλουν είναι νιχιλιστική (για να μην πω εσχατολογικά νιχιλιστική). Τίποτα δεν έχει αξία πέρα από τις υλικές απολαύσεις για τους θιασώτες τέτοιων μουσικών ρευμάτων. Όταν η κοσμοθέαση σου (ενώ πληρώνεσαι εφτακόσια ευρώ τον μήνα) είναι κοινή με αυτή του CEO για τον οποίο δουλεύεις (που πληρώνεται εφτακόσια ευρώ το μισάωρο) κάτι δεν πάει καλά.

Δεν μπορεί να σταθεί κίνημα με τέτοια μουσικά ρεύματα παιδιά. Όντως στην μετά-νεωτερικότητα, όπου οποιαδήποτε μορφή ανδρικής συμπεριφοράς θεωρείται «τοξική» και «ξεπερασμένη», είναι λογικό κάποιος να ρομαντικοποιεί τον εγκληματία. Αυτό το είχε αναφέρει και ο Ερνστ Γιούνκερ στο «The Forest passage». Δηλαδή, ότι όταν η κοινωνία μετατρέπει τον άντρα σε παρία και δεν του δίνει καμία δυνατότητα ουσιαστικής έκφρασης, αυτός θα καταλήξει στο έγκλημα. Όλοι οι άντρες έχουν ανάγκη από μίας (κάποιας) μορφής μύησης (initiation), και κάθε φορά θα πάνε εκεί που νιώθουν ότι μπορούν να την βρουν. Ακόμη κι εάν αυτή η ατραπός οδηγεί νομοτελειακά στην φυλακή.

Μην απογοητεύεστε παιδιά. Όλους μας έχει απογοητεύσει η μοντέρνα δυτική κοινωνία του «West Way of Life». Μέρη όπου μυούνταν παλαιότερα άντρες (γειτονιά, γυμναστήριο, στρατός, εκκλησία) αποτελούν πλέον μακρινή ανάμνηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητεύεστε. Είναι μια μορφή παραίτησης το να συμμετέχετε σε τέτοια «μουσικά» ρεύματα.

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πως θολώνεις έτσι τα νερά ρε Τέλη! Τους έχεις καταμπερδέψει.

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τέλη σταμάτα να αυτοθωπεύεσαι βρε σκανταλιάρικο αγόρι. Τα έχουμε ξαναπεί, με τις παρεμβάσεις σου ρίχνεις κυβερνήσεις, παίζεις σκάκι τεσσάρων διαστάσεων. Είσαι απίστευτο ταλέντο, ασύγκριτος, ασυναγώνιστος, άχαστος, ανίκητος. Ημίθεος!

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το σκάκι δεν έχει ειπωθεί ξανά. Πού το βρήκες;

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Από τον Ντόναλντ Τραμπ

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Κασπάρωφ των Αμπελοκήπων...

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κι επειδή ένας τυχάρπαστος έγραψε στο φόρουμ της αντεπίθεσης αυτά που αναφέρεις Σούχωφ, προτιμάς τον τροτσκισμό.. Ρε κάτι κριτήρα που έχετε.

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ενώ η οικογένεια Μιχαλολιάκου έχει ξεσκιστεί τόσα χρόνια στον αντικαπιταλιστικό αγώνα ας πούμε,ε γκαρσόνι;

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εσύ αυτό κατάλαβες γκαρσόνι; Ή κάνεις πως δεν κατάλαβες;

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
 Ο Σούχωφ είπε...

"Κι επειδή ένας τυχάρπαστος έγραψε στο φόρουμ της αντεπίθεσης αυτά που αναφέρεις Σούχωφ, προτιμάς τον τροτσκισμό.. Ρε κάτι κριτήρα που έχετε"

Δεν ήταν τυχάρπαστος και οι υπόλοιποι τον είχαν στο νταχτιρντι.
Λογικό, τώρα πια κατανοώ.
Ένα καλό παράδειγμα του γιατί ο εν λόγω τροτσκιστής ήταν ποιο εθνικιστής από τους ακροδεξιούς είναι το ότι έδινε μια διαλεκτική εξήγηση του γιατί ο νεοφιλελευθερισμός και λαθρομετανάστευση πάνε μαζί. Οι ουρακοτάγκοι τσιρίζουν υπέρ των αφεντικών και κατά των μαύρων...
Τροτσκιστής πάντως ΔΕΝ έγινα.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ο Κυνηγός είπε...

Κάθε φυλή δημιουργεί τον δικό της πολιτισμό, σύμφωνα με τα δικά της εσωτερικά κι εξωτερικά χαρακτηριστικά (αρχέτυπα, κοσμοείδωλα, αντίληψη του Θείου). Η διατήρηση αυτής της διαφορετικότητος αλλά και διακρίσεως , αποτελεί και τον αληθή ανθρωπισμό. Συνεπώς, δεν μας αγγίζει αν κάποτε η θεματολογία της ραπ ήταν ''σοβαρή'' και αν αλλοτριώθηκε στην πορεία. Είναι ξένη προς το είδος μας και υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να μας αγγίζει, ακόμη και ως ήχος. Η αστειότητα να υιοθετήσουμε κουλτούρες ασύμβατες, ως προς την ίδια μας την ύπαρξη (κάποτε το είχε υποστηρίξει και η ανεκδιήγητη χα), αποτελεί μία σοβαρή μάστιγα στον εθνικισμό.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιστεύετε ότι ισχύει πραγματολογικά η παρατήρηση ότι η διεθνής δεξιά "ξεπλένει τον προπολεμικό κρατισμό της γινόμενη ακραία νεοφιλελεύθερη, και ξεπλένει τον προπολεμικό αντιεβραϊσμό της γινόμενη ακραία φιλοϊσραηλινή";

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ήταν ποτέ η Δεξιά αντιεβραϊκή; Ή έστω κρατικιστική; Μάλλον όχι. Συνεπώς δεν ισχύει η παρατήρηση.

Ο φασισμός και ο ριζοσπαστικός συντηρητισμός ήταν έτσι. Αλλά αυτά δεν ήταν ρεύματα που μπορούν χαρακτηριστούν δεξιά. Μάρτυρα αριστερές καταβολές η απόπειρα σκεπάσματος των εθνικιστικών ρευμάτων με την κουκούλα της Δεξιάς.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σούχωφ είπε...

Κρατιστες ήταν οι κεντροαριστεροί πρίν το πόλεμο και μετά πχ Ρούζβελτ. Τώρα αν κρίνουμε με τα νεοφιλελεύθερα σταθμά, όλοι κρατιστές ήταν. Αντί Εβραίοι ποτέ δεν ήταν, βλέπε Ντισραελι.
Αντίθετα οι μαρξιστές θέλαν να τους αφομοιώσουν.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ο Μονόκερως είπε...

Έχασα βέβαια μερικές συνέχειες για κάποιες μέρες. Και λέω να μπω να διασκεδάσω. Και πράγματι ανταμείφθηκα. Βλέπω έναν Κένταυρο να με βρίζει "πουστάρα" και έναν Βουκεφάλα να σας τα χώνει με το δικό μου κέρατο. Εσείς σε προηγούμενα σχόλια σας δεν με λέγατε Κένταυρο μαζί με ένα σωρό άλλα απίθανα; Τώρα τι έγινε; Βρίζω το εαυτό μου, ή εσείς είστε οι Κένταυροι προβοκάτορες τελικά; Όποιος διαφωνεί μαζί σας είναι ... εγώ. Τώρα και Βουκεφάλας και αύριο δεν ξέρω τι. Πουαρώ τού κερατά είστε τελικά. Σας είπα είστε σε ψυχαναλυτικό κρεβάτι και μολογάτε τα εσώψυχα σας. Εγώ την διάγνωση την έκανα. Για να μπορέσετε κάποτε ίσως να θεραπευθείτε πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι έχετε πρόβλημα. Όχι μόνο ιδεολογικό - αυτό είναι το λιγότερο - αλλά ψυχολογικό. Εμμονή καταδίωξης, παράνοια κανονική, αλλά και θέμα σεξουαλικής ταυτότητας ως φαίνεται.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Γιατί πρώτη φορά είναι που βρίζεις τον εαυτό σου; Ξεκίνησε από την εποχή του "φασιστοφάγου" στο indymedia αυτή η ιστορία. Σε έχει ξεφωνίσει εδώ και καιρό το "εστιατόριο". Βγήκαν στην φόρα τα άπλυτά σου.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ερβίση, είτε ως Κένταυρος, είτε ως Αλκιβιάδης, είτε ως Λεμούριος, είτε ως των Αιγών ο Αστηρ, είτε ως Αρίστος του φραπέ στο φεησμπουκ, είσαι ασυναγώνιστος. Τα παιδιά της συντακτικής ομάδας ας προσκυνήσουν την προσπάθειά σου να συντηρήσεις επιμελώς τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες αντί να ειρωνεύονται έναν βετεράνο του χώρου.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ήττα για Κούλη ότι πήρε το Κόνφερενς ο Ολυμπιακός. Τώρα ο Μαρινάκης έχει πετύχει 100% συσπείρωση οπαδών και ό,τι τους πει να ψηφίσουν θα το ρίξουν με τα δύο χέρια. Με τον Κούλη είναι στα μαχαίρια, και πλέον έχει γερό διαπραγματευτικό χαρτί τους οπαδούς.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ποια ήττα του Κούλη; Μη λες βλακείες. Οι ολυμπιακοί γιορτάζουν για το conference , οι παναθηναϊκοί για την Ευρωλίγκα και οι παοκτζήδες για το πρωτάθλημα. Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα πάει στις κάλπες πανηγυρίζοντας. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο της τύχης στο Μητσοτάκη.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πόσο δόκιμος είναι ο όρος ριζοσπαστικός συντηρητισμός; Εξ ονόματος, ο ριζοσπαστισμός σπάει τις ρίζες, ο συντηρητισμός τις συντηρεί. Βέβαια ιστορικά είναι πιθανό να υπάρξει μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ριζοσπαστικά μέσα για να επαναφέρει ή συντηρήσει τις απειλούμενες παραδόσεις μιας κοινωνίας (τέτοιο παράδειγμα είναι η Ιρανική Επανάσταση, που μετήλθε επαναστατικών μέσων με στόχο την αποτροπή του πολιτιστικού εκμοντερνισμού της χώρας που επιχειρούταν από την προεπαναστατική κυβέρνηση). Υπήρξαν λοιπόν πράγματι ιστορικές διαδικασίες που συνδύασαν τον πολιτικό ριζοσπαστισμό (ως και σάρωση του προηγούμενου πολιτικού συστήματος με επαναστατικά μέσα) και τον πολιτιστικό αντιμοντερνισμό. Είναι όμως δόκιμος ο όρος ριζοσπαστικός συντηρητισμός για να περιγράψει τέτοιες διαδικασίες;

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ετυμολογικά υπάρχει θέμα, πράγματι. Ως προπτυχιακοί φοιτητές συζητούσαμε το συγκεκριμένο θέμα, αριστεροί και εθνικιστές, με ωραίες νεανικές προσεγγίσεις. Αλλά εφόσον αυτός ο όρος χρησιμοποιείται στην βιβλιογραφία, τον υιοθετούμε και εμείς. Συνεπώς δεν χρειάζεται να μπούμε σε μια συζήτηση νέας εννοιολογησης. Είναι αυτό που είναι. Περιγράφει διανοητές και κινήματα με παραδοσιοκρατικός ιδέες, που οικονομικά προσεγγίζουν τον κορπορατισμο, αλλά δεν τον υιοθετούν και εξολοκλήρου, έχοντας ταυτόχρονα μια τάση προς τον περιορισμό του κοινοβουλευτισμού υπέρ της ενίσχυσης της εκτελεστικής εξουσίας.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ο Σούχωφ είπε...

Το πάμε σερί σήμερα. Μπράβο στο Θρύλο!
Όλοι οι Έλληνες σήμερα Ολυμπιακός. Καύλα απέναντι στους βρωμοΙταλούς. Μποβιατσο παρεξηγήσου, χεστηκαμε για τους καταστροφείς της Ελλάδας.

"2) Είναι και η Ημέρα Απελευθέρωσης της Αφρικής (επέτειος που θεσπίστηκε το 1963). Δεν έχουμε πρόβλημα να την τιμήσουμε. Αν δεν θέλουμε Αφρικανούς στην Ευρώπη, είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουμε και Ευρωπαίους και άλλους λευκούς στην Αφρική."

Αίμα και Γη. Θυμάμαι αμυδρά τα χιτλερικά γραπτά. Μπορώ να πω ότι συμφωνώ ακόμα ότι οι άριοι είναι φυσικό να ζούν στο βόρειο ημισφαίριο Ευρασίας, Αμερικής. Πρέπει να ξεθαψω το βιβλίο του Νταρε από απάτητα πατάρια. Δεν θυμάμαι αν απαντάει στο ερώτημα του τί σχέση έχει το Ολλανδικό DNA με τη σαβάνα. Αν θυμάται κάποιος χιτλερικός ας μας φρεσκαρει τη μνήμη.
Όχι νεοδημοκρατης όμως. Ιδεολογία τους είναι ο ωφελιμισμός που δεν με αφορά.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τα Λευκά αδέρφια μας στην Αμερική του εθνικοσοσιαλιστή Biden θα βοηθήσουν τα Λευκά αδέρφια μας στην Ουκρανία. Θα ανοίξει και άλλο εργοστάσιο για παραγωγή πυρομαχικών έτσι ώστε να μπορέσει η Λευκή Ουκρανία να μπει στην Λευκή Ε.Ε, να έχει Λευκό Ευρώ και να γίνει αποικία χρέους στους Λευκούς τραπεζίτες του ΔΝΤ. Η Λευκή Πανστρατιά από την Washington μέχρι το Κίεβο παρελαύνει και οι στρασεροδραγούμηδες της φλεφαλο το παίζουν εθνικιστές! Ντροπή σας κρυφοκομουνιστές! Νίκη στους Λευκούς Ουκρανούς και στους Λευκούς Ισραηλινούς!

Slava Ukraini! Shabbat Shalom!

"Pentagon to open new factory in Texas to manufacture munitions for Ukraine — New York Times

The Mesquite plant is still under construction, but will soon be churning out 30,000 artillery shells for the 155m howitzer every month, roughly double the US’s current production.

To support Ukrainian demand for shells, the DoD set a goal in 2023 of producing 100K shells per month by 2025 which would represent a near tenfold increase compared to a few years ago."

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Με σκληρούς εθνικοσοσιαλιστές γιόρτασε τα γενέθλια της μνηστής του ο Κώστας Πλεύρης.

https://www.govastileto.gr/lifestyle/celebrities/genethlia-gia-ti-georgia-siakavara-sto-plevro-tis-o-konstantinos-plevris/

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Του Φαλαγγάρχη τα παιδιά είναι τάβλα..μείνανε με τις κομματικές εισφορές στο χερι.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γνώμη της Λέσχης για εισαγωγικό σημείωμα Καραμπελιά στο Εξέγερση και Μελαγχολία;

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Καλό ήταν. Πού το θυμήθηκες; Εκείνη την εποχή βίωνε την εθνοκεντρικη του φάση ο Καραμπελιας πριν το γυρίσει στο νεοδημοκρατικό. Θυμάσαι ποιος είχε πεθάνει στην παρουσίαση του βιβλίου από καρδιακή προσβολή;

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Χέρντερ ήταν "αντιρατσιστής" γκαρσόνι με την έννοια του "κάθε ράτσα στον τόπο της". Ούτε τον φυλετικό χυλό της Αυστροουγγαρίας γούσταρε, αλλά ούτε τον αποικιοκρατικό ιμπεριαλισμό των δήθεν "ανώτερων" φυλών. Προέτασσε τη μοναδικότητα του κάθε εθνικού πολιτισμού.

Αλλά φιλοεβραίος γνωρίζουν όλοι ότι ΔΕΝ ήταν. Ο Rose τον περιλαμβάνει στους διανοητές του γερμανικού "επαναστατικού αντισημιτισμού". Ο Λουνατσάρσκι θεωρεί τη φιλοσοφία του Χέρντερ ως την πρώτη προσπάθεια των Γερμανών να απαγκιστρωθούν πολιτιστικά "από τον εξωτερικό ξένο, τον Γάλλο, και από τον εσωτερικό ξένο, τον Εβραίο". Και ενώ οι Ρομαντικοί γενικότερα συμπαθούσαν τους Τσιγγάνους, έδειχναν καχυποψία προς τους Εβραίους ως φορείς του εμπορικού / αστικού / φιλελεύθερου πνεύματος.

(Αυτά τα λέω για να τα μάθουν οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες, όχι για το γκαρσόνι, αυτό έχει άχυρα στο κεφάλι αντί για μυαλό).

Δύο βιβλία προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται (πάλι όχι για το γκαρσόνι, αυτός ούτε γερμανικά ξέρει ούτε αγγλικά):

Paul Lawrence Rose: Revolutionary Antisemitism from Kant to Wagner
Wolf-Daniel Hartwich: Romantischer Antisemitismus von Klopstock bis Richard Wagner
Marco Puschner: Antisemitismus im Kontext der politischen Romantik

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πού το θυμήθηκα;

Εντελώς τυχαία ψάχνοντας τη βιβλιογραφία του Fritz Joachim Raddatz (γιατί έχει γράψει για τον Ernst Niekisch ένα δοκίμιο και ψήνομαι να το μεταφράσω) βρήκα ότι το δοκίμιο αυτό περιλαμβάνεται σε ένα έργο του Raddatz τιτλοφορούμενο "Revolte und Melancholie" (1979), δηλαδή Εξέγερση και Μελαγχολία. Πρώτη έκπληξη ο τίτλος! - ως γνωστόν οι Loewy-Sayre εξέδωσαν τη δική τους Εξέγερση και Μελαγχολία το 1992, και μου διέφευγε ότι πήραν τον τίτλο από τον Raddatz. Εν πάση περιπτώσει, μ' αυτά και μ' εκείνα παράτησα τον Raddatz και κατέβασα την ελληνική έκδοση των Loewy-Sayre από το 1999 και - δεύτερη έκπληξη! - έπεσα πάνω στην Εισαγωγή που είχα ξεχάσει ότι είναι του Καραμπελιά. Πράγματι το 1999 ο Καραμπελιάς ήταν στην πολύ εθνοκεντρική και αντιπαγκοσμιοποιητική του φάση.

Περιμένω τώρα την τρίτη έκπληξη! Ποιος είχε πεθάνει; Δεν θυμάμαι.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Νομίζουμε στην πρώτη παρουσίαση της πρώτης έκδοσης του βιβλίου είχε πεθάνει ένας γνωστός στον χώρο της ιστορίας των ιδεών. Δεν θυμόμαστε ποιος.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

Κστά το βορειοαμερικάνικο πολιτικό γλωσσάρι, Ρούσβελτ και Μακένζυ Κινγκ λογίζονταν ως συνεχιστές και εκμοντερνιστές της φιλελεύθερης παράδοσης. Το ίδιο και ο γνωστός Τζον Ρόολς, που προσπάθησε κατόπιν εορτής να υπερασπιστεί διασκεπτικά ορισμένες πτυχές του τότε καταρρέοντος κευνσιανού/διανεμητικού κονσένσους. New liberals (όχι neoliberals) ονομάζονταν όλοι αυτοί. Γενικά ο φιλελευθερισμός, όπως και ο συντηρητισμός, στην άγγλο σκηνή συναγωνίζονται σε ποσότητα τον αριθμό των ιδεολογικών τάσεων και διακλαδώσεων που έχει η συνολική Αριστερά στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Μάλιστα το "κρατικίστικο" πνεύμα δεν αποκλείεται να επανέλθει στο εγγύς μέλλον (βασικά ήδη έχει αρχίσει), με την διαφορά όμως ότι, σε αντίθεση με το ορίτζιναλ Νιου Ντιλ, δεν θα συνοδεύεται από προνιακές πολιτικές και άνωθεν ενίσχυση των συνδικαλιστικών θεσμών. Δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και επισημοποιημένες εθνικοποιήσεις μεγάλων κομματιών της Big Tech ή ακόμα και της Wall Street. Το δυτικό φράκταλ έχει αποδείξει πάμπολλες φορές πως ξέρει να ελίσσεται και να παραμερίζει ιδεολογικές αγκυλώσεις, υιοθετώντας μέχρι και πατενταρισμένα εργαλεία του εχθρού μπροστά στον κίνδυνο (εν προκειμένου μπροστά σε άνοδο Κίνας/Ρωσίας/Ιράν, αποδολαριοποίηση και χάσιμο του τεταρτοβιομηχανικού παιχνιδιού).

ΥΓ Για Ολυμπιακό τι να πούμε; Η πιο ευτυχισμένη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού μαζί με το ηρωικό πρωτάθλημα 96-97. Τεράστια χαρά. Άντε και του χρόνου τετράμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, ουέφα, γιουρολίγκα).

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ας μείνουμε στην ευρωπαϊκή εννοιολόγηση. Η εισαγωγή αμερικανικών όρων είναι μόνο για να μπερδεύει. Στην αμερικανική αντίληψη των πολιτικών πραγμάτων κάποιοι Αμερικανοί "δημοκρατικοί" θεωρούνται κομμουνιστές. Η εισαγωγή αμερικανικών όρων, ακόμη και ως εργαλεία πολιτικής ανάλυσης στον δημοσιογραφικό/ δημόσιο λογικό λόγο, είναι επικίνδυνη και παραπλανητική πολλές φορές.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το 96-97 ήταν τόσο "ηρωικό" το πρωτάθλημα που ακόμα γελάμε στην Καβάλα με το πέναλτι που σφύριξε ο Καζναφέρης στον Αλεξανδρή.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ηρωικό πρωτάθλημα η αλητεία του 1997 επί Κοκκαλη;

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως παρατηρώ ότι ο άνθρωπος απλώς τρολάρει. Δεν ενοχλεί κανέναν, του αρέσει να γράφει και να αλληλεπιδρά στο διαδίκτυο. Πες το χόμπι, πες το κουσούρι, πες το νοητική άσκηση,είναι όμως ακίνδυνο.

Εκτός και αν πιστεύετε ότι οι πλάκες στα σχόλια παρακατιανών ιστολογίων επηρεάζουν καταστάσεις. Προφανώς το συνεχίζει απο εγωισμό αφού κάποιοι τον έχουν καταλάβει και τον τσιγκλάνε, αναγκάζοντας τον να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι αυτός.

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

πες το χόμπι, πες το κουσούρι, πες το και ψωνιστήρι

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά γιατί επιμένει τόσο εμμονικά να αποδείξει ότι δεν είναι αυτός εδώ αφού όλοι τον έχουν καταλάβει;

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα σου πω εγώ, έχει ανάγκη την αλληλεπίδραση το βλέπει μάλλον ως μια πρόκληση. Εάν μάλιστα πάψει να γράφει με όλα αυτά τα ψευδώνυμα θα επιβεβαιώσει ότι είναι αυτός. Οπότε συνεχίζει όσο μπορεί, εγωιστικά. Ο Σταμάτης τον έχει ψυχολογησει καλά και τον μυρίζεται και έτσι δεν καταλαβαίνω τον στρουθοκαμηλισμο

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σούχωφ, τίμα την Αφρική εσύ, που με τον υπερπλυθησμό της(με την αρωγή της ιατρικής των κακών λευκών) θα καταπιεί την Ευρώπη. Οι μαύροι στις λευκές κοινωνίες παρασιτούν, ζουν με επιδόματα, διακινούν ναρκωτικά και γυναίκες και στα διαλείμματά τους, διαμαρτύρωνται για την άτιμη λευκή κοινωνία. Οι λευκοί στην Αφρική, εργάστηκαν σκληρά, πρόσφεραν τεχνογνωσία και ανέβασαν το επίπεδο ζωής και των γηγενών. Ξέρω, θα μου πεις για την εκμετάλευση των αποικιοκρατών. Τί να κάνουμε, ο κόσμος δεν είναι παιδική χαρά, ούτε ο καλός θεούλης όρισε τις φυλές σε συγκεκριμένα σύνορα. Ούτε οι Μακεδόνες είχαν γεωγραφική συνάφεια με την βαθειά Ασία, ούτε οι Μογγόλοι στην κεντρική Ευρώπη, ούτε οι βορειοαφρικανοί και 'Αραβες μουσουλμάνοι στις Άλπεις. Αν συνάψεις καμιά συμφωνία των Εθνών σχετικά με τα γεωγραφικά όρια που πρέπει να ζούν, ενημέρωσε μας. Δεν είμαι υπέρμαχος του δόγματος ''might is right'', αλλά δεν θα απολογούμαι για δήθεν ''εγκλήματα'', που συμβαίνουν από καταβολής κόσμου.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ο Σούχωφ είπε...

Δεν διαφωνώ με όσα λες.
Ναι είναι ουτοπικό να μιλάμε για φυλές που ζούν αποκλειστικά σε γεωγραφικές περιοχές με παρόμοια κλιματικά χαρακτηριστικά όπως εκεί που δημιουργήθηκαν. Σε έναν ιδεατό κόσμο που είχε λυθεί το φυλετικό ζήτημα θα έπρεπε να πάρουν το μπούλο για Β Αμερική, Ευρώπη, Ρωσσία, Αυστραλία.
Στο πραγματικό κόσμο θεωρώ αυτονόητο ότι έπρεπε να είχαν διεκδικήσει ανεξάρτητο κράτος σε όρια που αναλογούσαν το πλυθησμό τους. Γιατί δεν το κάναν; Δεν είχα ποτέ κανένα έρωτα μαζί τους, οπότε δεν το έψαξα. Εσύ γνωρίζεις να μου πεις;
Υποπτεύομαι ότι διατήρησαν τον ελέγχο της οικονομίας, οπότε μεταξύ του να χάσουν τους κολοσσιαιους φυσικούς πόρους και ενός ομοιογενούς μικρού κράτους, διάλεξαν το πρώτο. Θα ήθελα να μάθω, αν έχεις links ακομα καλύτερα.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Μονόκερως είπε...

Τελικά σας είχα υπερτιμήσει. Οπαδικός σύνδεσμος ΟΣΦΠ θα θέλατε να είστε. Βρήκατε τον φύρερ σας στο πρόσωπο τού "άριου" προέδρου του. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί γουστάρετε παλαιστίνιους και βρίζετε Ουκρανούς.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Για αυτούς που διαβάζουν έντυπα τα οποία παρουσιάζουν τον "άριο" πρόεδρο ως νέο Παλαιολόγο, τι γνώμη έχεις; Για αυτούς που αρθρογραφούσαν κάποτε σε αυτά τα έντυπα; Θυμάσαι κανέναν ή έχει αρχίσει να σε προδίδει η μνήμη λόγω προχωρημένης ηλικίας;

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τώρα;Έγραφε ο κένταυρος στην ΕΩ;

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στην παλιά Ελεύθερη Ώρα του Γρηγόρη Μιχαλοπούλου. Εκεί έμαθε τη "δημοσιογραφία" και τα κόλπα των μυστικών υπηρεσιών.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τί Έλληνες και Ολυμπιακός μας τσαμπουνάς ρε Σούχωφ κι ένα σωρό άλλοι αφελείς; Πόσοι είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές του; Ο ιδιοκτήτης δεν έχει αγοράσει ομάδα της μισητής Αγγλίας; Εκτός αν μισείς μόνο Ιταλία - Γερμανία. Να χαρώ για μια ομάδα που την περίοδο 1995 - 2015, πήγε μαμιώντας όλο το ελληνικό πρωτάθλημα, με τακτικές Κολομβίας; Να χαρώ για τον Μαρινάκη, Καραπαππά, Κουντούρη;

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο Σούχωφ είπε...

Το ποδόσφαιρο μαμιθηκε από την εμπορευματοποίηση και το στοίχημα κυρίως. Η πραγματική χούντα Ολυμπιακού ήταν τα χρόνια Σημίτη. Μετά είχε ανέβει επίπεδο με τα λεφτά μιας οκταετίας και πήγαινε με τον αέρα.
Όταν ανέλαβε ο χοντρός η εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου πήγαινε μαζί του επειδή μοίραζε χρήμα. Αλλά επειδή μαμά είπε είκοσι χρονών, ο λαθρεμπορας τον έδεσε κόμπο. Ο άνθρωπος που έστειλε το βάτραχο στον Ολυμπιακό για να βγεί από τη φυλακή και μετά έριξε την ομάδα του Γ Εθνική για να πιστολιάσει. Μόνο ο γίγαντας ο Μακαρος πήγε κόντρα σε χούντα Ολυμπιακού -Σημιτη, ένας Εσκομπάρ στην άγρια Δύση με μόνο σύντροφό το καυτό του ρεβόλβερ, αλλά είχε εκείνο το αρχιτσιρακι του Σημίτη, τον καταδότη που τον τρυπούσε. Που η φλοριτζιναλ τον είχε κάνει άγιο και μετά τους κατεδιδε.
Για Παναθηναϊκό τι να πούμε; Τους κατέστρεψε ο Βαρδινογιάννης. Πλέον έχουν dna πολύ κατώτερο από των Παοκτσηδων της εποχής Βουλινου. Ακούς βαζελους να σου λένε ότι επί οικογένειας με τους βιασμούς και ξύλο απροστάτευτα από γαύρο ήτανε καλά γιατί λέει ειτανε πληρωμένα όλα και κάναμε πορείες στην Ευρώπη. Κι ας πήγαν οι τίτλοι νταμπλ σκορ. Αν είχαν οι γαύροι τέτοιο πρόεδρο θα είχε γκρεμιστεί το παλιό Καραϊσκάκη 3 φορές. Γιατί το dna τους είναι να θέλουν πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Κάποτε και εσείς έτσι είσασταν, όχι τώρα πια. Τα πέτρινα αυτούς δεν τους αλλοίωσαν.
Το είχε σίγουρο φέτος και ασχολούταν με μπίζνες σε Μαλαισία, Γιβραλτάρ, Μάλτα. Το σήκωσε η Παοκάρα μέσα στην αντιπροσωπεία και ο θρύλος στην Ο-παπαρινα. Ηδονή. Ας πάει να κάνει κάνα ευχέλαιο τώρα ο λουζεράς. Τη πάτησε σα το λαγό με τη χελώνα.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τεμενάδες του ΝΓΜ και στον Μελισσανίδη μετά τον Μαρινάκη. Χρυσή Αυγή κόμμα θαυμαστών των εφοπλιστών.

https://xrisiavgi.com/2024/05/31/19/164364/

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

περιμενες κατι διαφορετικο απο το παρεακι της ουρανιας ;

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οτι να'ναι...
Όντως μιλάμε για "θαυμασμό"
1)https://xrisiavgi.com/2022/11/02/13/154703/

2)https://xrisiavgi.com/2022/09/30/10/154164/

3)https://koinonikosethnikismos.com/2021/09/12/%cf%80%ce%ae%cf%81%ce%b5-%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd/

4)https://koinonikosethnikismos.com/2022/07/10/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1/

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
 Ο/Η Μονόκερως είπε...

Αυτός επάνω στο κέρατο του οποίου κάθισες και σού άρεσε είμαι.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Πολλοί τρόφιμοι ψυχιατρείων υποφέρουν από μόνιμες παρανοήσεις της πραγματικότητας. Άλλοι νομίζουν ότι είναι ο μέγας Ναπολέων και ντύνονται ανάλογα. Εσύ μαστίζεσαι από σεξουαλικές ονειρώξεις. Όλα τα σχόλια που γράφεις περιλαμβάνουν πορνογραφικές προβολές. Θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη ο γιατρός που σε κουράρει.

Σάββατο, 01 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα κατάλοιπα του Μονόκερου απο μια παιδική ηλικία γεμάτη συμπλέγματα και ιδιαιτερότητες οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν και γιγαντώθηκαν κατά τον εγκλεισμό του ένεκα κάποιων σκληρών ποινικών που του έκαναν μπούλινκγκ. Έκτοτε η κάθε του έκφραση, γραπτή ή προφορική, είναι γεμάτη ανδρικά μόρια και σφιγκτήρες εμπλουτισμένη με το λεξιλόγιο ενός ποινικού Ομονοιάκια. Στο μυαλό του βέβαια θεωρεί ότι το κάνει για να φέρει τον συνομιλητή του σε δύσκολη θέση και να τον κομπλάρει. Νομίζει ότι το ελέγχει αλλά σφάλει. Είναι μέρος της φύσης του, και έχει αποτύχει όσες φορές προσπάθησε να το συγκρατήσει. Βλέπετε ο μέχρι στιγμής κόσμιος Μονόκερως ξαφνικά μετατράπηκε σε Αρίστος του φραπέ στο φέησμπουκ.

Σάββατο, 01 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το ότι στην Δύση του 21ου αιώνα μέχρι και οι χαμηλόβαθμοι σπεκουλαδόροι των υπηρεσιών θα ήταν gay ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει. Τώρα να μου πεις στην βόρεια Ευρώπη και στην Αμερική υπάρχουν τρανς στρατηγοί. Οι δικοί μας σε αυτόν θα κολλούσαν;

Σάββατο, 01 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την καθαρή στάση σας.Φτύστε τις κάλπες και τις εκλογικές αυταπάτες.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Γκαρσόνι, ο "υπερπλυθησμός" (πώς το γράφεις έτσι ωρέ ανελλήνιστε;) στην Αφρική δεν είναι πρόβλημα αν οι Αφρικανοί και Μεσανατολίτες μένουν στις χώρες τους. Ποιοι είναι αυτοί που φεύγουν από εκεί; Αυτοί των οποίων οι χώρες αντιμετωπίζουν εισβολές της ιμπεριαλιστικής Δύσης. Ποιοι είναι αυτοί που μένουν στις χώρες τους και δεν μας πειράζουν; Αυτοί στων οποίων τις χώρες η Κίνα φτιάχνει στη μισή τιμή νοσοκομεία, αρδευτικά κανάλια και γενικά πόρους για την ανάπτυξη. Εσύ λοιπόν πονηρούλη, αν θες να μην σού έρχονται μελαψοί, αγωνίσου στη χώρα σου εναντίον του ΝΑΤΟ που δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις. Αν έχεις τα @@ (που δεν). Άντε μπράβο, κουτοπόνηρε τυρόβλαχε.

Τώρα ως προς το τι αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα των τελευταίων τριών δεκαετιών ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, σόρρυ αν χαλαστούν όσοι τον υποστηρίζουν, αλλά είναι ενσάρκωση του Σημιτισμού και όλης της εκσυγχρονιστικής εξαχρείωσης στον αθλητισμό. Η ΠΑΕ του Κόκκαλη ήταν αυτή που εισήγαγε στην Ελλάδα την έννοια του οπαδού-υπάλληλου (την αντέγραψαν και όλοι οι υπόλοιποι "μεγάλοι" προφανώς, δεν βγαίνουν λάδι), το μαζικό στήσιμο αγώνων (πάντα στήνονταν μεμονωμένα παιχνίδια, αλλά με Γκαγκάτση και Θωμά χτίστηκε ο μηχανισμός για να στήνονται ολόκληρα πρωταθλήματα), η χρήση των οπαδών ως εργαλείο για τα οικονομικά συμφέροντα του προέδρου εναντίον κυβερνήσεων και δημοσιογράφων (Κόκκαλης με ξυλοδαρμό Συρίγου για Καραϊσκάκη το 2004, Κόκκαλης με τραπουκισμούς σε βουλευτές Πειραιά το 2005 για να μη χάσει ο ΟΣΦΠ το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, Μαρινάκης εναντίον Τσίπρα προεκλογικά το 2019, "κράτος είναι ο Ολυμπιακός" - αυτό επίσης το αντέγραψαν άλλοι πρόεδροι, βλέπε Μελισσανίδη το 2014 στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον Βασιλόπουλου και "Στρούγκας", Σαββίδη το 2020 με παραίτηση Ζαγοράκη σε υπόθεση Ξάνθης, κλπ, ξανά δεν βγάζω λάδι τους άλλους "μεγάλους" για να μην παρεξηγηθώ), ο διεθνής μανατζερισμός (κάθε καλοκαίρι ο Μαρινάκης κάνει 50 μεταγραφές από τις οποίες οι 36 δεν παίζουν καν αλλά γεμίζουν τις τσέπες του κάθε Ραϊόλα και Μέντες). Κοινώς η ΠΑΕ ΟΣΦΠ υπήρξε το όχημα της νεοφιλελευθεροποίησης - μπερλουσκονοποίησης του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο. Προφανώς, η ίδια η μεταψυχροπολεμική εποχή πανευρωπαϊκά το "απαιτούσε" αυτό (εισαγωγή νόμου Μπόσμαν, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ ως δέλεαρ), και ότι, όποιος και να ήταν στη θέση των Κόκκαλη/Μαρινάκη - από όποια άλλη "μεγάλη" ομάδα - το ίδιο θα έκανε. Αλλά έχει σημασία ότι ήταν ο Ολυμπιακός. Και προφανώς θα πει κάποιος ότι μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν και θετικές πτυχές. Πχ χωρίς το διεθνές μανατζεριλίκι ίσως να μην ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα ο Μεντιλιμπάρ, στον οποίο ανήκει κατά 100% - σε αυτόν και σε κανέναν άλλο - ο τίτλος του Κόνφερενς. Καθήκον μας όμως είναι να βάλουμε τα γεγονότα σε μια ιστορική ζυγαριά. Οι ρομαντικοί εθνικιστές εννοείται ότι θα θέλαμε ένα ποδόσφαιρο χωρίς ιδιωτικούς στρατούς, χωρίς στησίματα, χωρίς λεγεώνες μισθοφόρων ξένων ποδοσφαιριστών, χωρίς διαπλοκή ποδοσφαίρου-πολιτικής, χωρίς δολοφονημένα παιδιά από οπαδική βία, χωρίς μανατζεριλίκια και στοιχηματισμούς δισεκατομμυρίων στους καπιταλιστικούς "παραδείσους" της Μαλαισίας. Ως ρομαντικοί εθνικιστές θα το θέλαμε ελληνικό και ερασιτεχνικό. Συμπαθάτε μας, λοιπόν, αν δεν μπορούμε να συμπαθήσουμε την ΠΑΕ που εκπροσωπεί περισσότερο από κάθε άλλη την εφαρμογή του φουκουγιαμικού "τέλους της ιστορίας" στο ελληνικό ποδόσφαιρο - όποια κι αν είναι αυτή, ξαναλέω, άλλωστε δεν ανήκω σε αυτούς που στρουθοκαμηλικά αυτοχαρακτηρίζονται "αντιολυμπιακοί".

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει συνδεθεί με όλα τα παραπάνω γι' αυτό και δεν έχει και αντιπάθειες στο κοινό.

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

 
Ο Σταμάτης είπε...

Σε σωστή κατεύθυνση κινείται η ανάλυση που κάνεις αλλά ίσως να είσαι σχετικά μικρός σε ηλικία και ξεχνάς την αρχή της όλης ιστορίας.

Μέχρι το 1979 όταν το πρωτάθλημα ήταν "ερασιτεχνικό" υπήρχε τεράστιο θέμα με εκβιασμούς διαιτητών και στημένα παιχνίδια. Δυστυχώς. Το κράτος δεν ήταν το κράτος που οραματιζόμαστε. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί ένα εθνικό πρωτάθλημα ο μεγάλος "εθνάρχης".

Όταν έγινε το πρωτάθλημα επαγγελματικό η επίσημη αφήγηση ήταν ότι θα γινόταν πιο δύσκολο το στήσιμο παιχνιδιών. Φρούδες εξαγγελίες που καταπάτησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο Βαρδινογιάννης χρειάστηκε δύο τρία χρόνια για να βρει τα πατήματα που ήθελε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν έμαθε πώς δουλεύει το σύστημα, ίδρυσε την πρώτη συμμορία χειραγώγησης αγώνων όχι με το να πληρώσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ή στόπερ (όπως γινόταν μέχρι τότε) αλλά με το να ελέγξει την ΕΠΟ και την διοίκηση της διαιτησίας. Αυτή ήταν η πρώτη οργανωμένη επιχείρηση χειραγώγησης του ποδοσφαίρου. Εθνική ομάδα, ΕΠΟ, διαιτησία ήταν υπό τον έλεγχο της οικογένειας Βαρδινογιάννη για πολλά χρόνια από το 1983 κι έπειτα.

Απλά, την δεκαετία του '80 και μέχρι τα μισά εκείνης του '90, ήταν άλλες οι αντιστάσεις του κόσμου, υπήρχε οπαδικό κίνημα και υπήρχε μια αφανής αντιπαλότητα ανάμεσα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα με την συνύπαρξη τεράστιων ονομάτων στα αποδυτήρια (Σαραβάκος, Ζάετς, Ρότσα, Αντωνίου, Δημόπουλοι, Κυράστας, Σαργκάνης, Βαμβακουλας, Γεωργακόπουλος κλπ) που έδιωχναν προπονητές, τσακώνονταν μεταξύ τους και διέλυαν τα αποδυτήρια. Συνεπώς δεν ήταν εύκολο να μετουσιωθεί σε απόλυτη κυριαρχία εντός των γηπέδων το σύστημα Βαρδινογιάννη. Πού και πού έχανε πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός. Κάτι τσιμπούσαν οι Γιδοπουλος, Μελισσανίδης, Νταϊφάς.

Αυτό ήταν το πρώτο οργανωμένο σύστημα χειραγώγησης του πρωταθλήματος μέσω ελέγχου θεσμών και κρατικών δομών. Τριβελας, Δέδες και δεν συμμαζευεται. Μάλιστα, με την εξοφθαλμη και χυδαία κλοπή αποτελεσμάτων και τίτλων από τον Ολυμπιακό του Σαλιαρελη, αυτό το σύστημα του Βαρδινογιάννη έχει την μεγάλη ευθύνη για την πρόκληση της πείνας για τίτλους στον κόσμο του Ολυμπιακού των πέτρινων ετών και στην καλλιέργεια της νοοτροπίας "πρέπει να πάρουμε όλα τα τρόπαια που υπάρχουν για να ξεπληρώσουμε τις κλοπές που υπέστη η ομάδα την περίοδο Σαλιαρελη".

Με αυτή την διάθεση διαμορφωμένη στον κόσμο του Ολυμπιακού ήταν εύκολο το έργο του Κόκκαλη. Αλλά οφείλουμε να είμαστε ακριβείς. Ο Κόκκαλης μπλέχτηκε με τα διοικητικά του θρύλου το 1992. Για τέσσερα χρόνια έφαγε ακόμη περισσότερη σφαλιάρα στην ΕΠΟ και από τους διαιτητές, κι από εκείνη που είχε φάει ο Σαλιαρελης. Ώσπου έγινε πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης. Και μέσα σε ένα καλοκαίρι η ΕΠΟ άλλαξε χέρια. Το σύστημα Κόκκαλη εγκαθιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1996. Είχαν προηγηθεί πολλά επεισόδια.

Σάββατο, 01 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σταμάτη, αν και γενικά δεν διαφωνώ με το γενικό συμπέρασμα που βγάζεις, και είμαι της ίδιας άποψης με τον συγχωρεμένο τον Γεωργίου που έλεγε "παθογένειες υπήρχαν πάντα, η ΠΑΕ Κόκκαλης απλά τις έκανε επιστήμη", θεωρώ εν τούτοις ότι και η δική σου η αφήγηση μπάζει.

Το "πού και πού έχανε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός" είναι αδιανόητο να γράφεται σοβαρά. Από τότε που ο Βαρδινογιάννης έκανε την κολεγιά με τον Δέδε (ο οποίος βέβαια ήταν ένας παλιού τύπου παράγοντας, πρόεδρος της ΕΠΟ από εποχή χούντας, και παρά το γεγονός ότι ήταν διαπλεκόμενος, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν τέτοιο μαφιόζο όπως ο Θωμάς), ο ΠΑΟ πήρε 5 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια (1983-1996). Το "πού και πού" λοιπόν μάλλον ταιριάζει καλύτερα για τα πρωταθλήματα που έπαιρνε ο ΠΑΟ παρά για όσα έχανε. Αυτό που συνέβαινε τότε στην πραγματικότητα, ήταν ότι ο Βαρδινογιάννης όποτε ήθελε πραγματικά το πρωτάθλημα το έπαιρνε, μόνο που δεν καιγόταν και πολύ συχνά γι' αυτό, καθώς δεν υπήρχαν τότε τα λεφτά του Τσου Λου. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε έναν ΠΑΟ που φέρνει 2-2 με τον Πιερικό στο ΟΑΚΑ την προτελευταία αγωνιστική του 1985 και χάνει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, με έναν ΟΣΦΠ που τη χρονιά Μπιγκόν-Ματζουράκη στήνει και τα πόμολα για να το κλέψει από τον συγχωρεμένο τον Κυράστα.

Και βεβαίως ήταν στα 80s που εμφανίστηκαν οι δολοφονίες οπαδών από οπαδούς (ποδηλάτης Δημητριάδης από Αρειανούς, Μπλιώνας από ΠΑΟΚτσήδες, Λιάκας και Ντόλιας από άγνωστους στον τελικό μπάσκετ 1991). Μεγάλο κακό. Το να μαζεύονται όμως σε ραντεβού θανάτου αντίπαλοι στρατοί με μαχαίρια, να φέρνουν μαζί Σέρβους και Ρώσους και τα σχετικά, σε Παγκράτι ή Παιανία ή όπου αλλού, είναι κι αυτό γέννημα της Σημιτικής εποχής και της ποδοσφαιρικής της αντανάκλασης που λέγεται Κοκκαλισμός.

Από το 1979 ως το 1996 όλα τα βρώμικα γίνονταν κάπως "πρωτόλεια", λιγότερο οργανωμένα (και δεν θα μπορούσαν να γίνουν και αλλιώς, γιατί ακόμα το ήθος του επαγγελματισμού και κυρίως του νεοφιλελευθερισμού δεν είχε εδραιωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο). Αυτό που λες, τα βαλιτσάκια του Αντώνη του Μαντζαβελάκη και του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, που υπήρχαν και στην ερασιτεχνική εποχή, συνέχιζαν λίγο-πολύ να είναι ο τρόπος που γίνονταν τα στησίματα, σε συνδυασμό με μια ΕΠΟ των Δέδε-Τριβέλα που όμως μπορούσε για τρία χρόνια να την "πηδάει" παρασκηνιακά ο Μελισσανίδης (κάτι που κανείς αντίπαλος του Κόκκαλη δεν μπόρεσε να κάνει στην ΕΠΟ του Γκαγκάτση). Μετά το 1996 άρχισαν να εμπλέκονται διαστημιακά ποσά, από το Τσου Λου και από το Στοίχημα, και θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να πιστεύω ότι η απληστία του Κόκκαλη για πρωταθλήματα έγκειται εκεί, και όχι σε κάποιο "θέλω" λύτρωσης των γαύρων από τον Σαλιαρέλη (άλλωστε το Κύπελλο Ελλάδος ο Κόκκαλης το άφηνε πάντα να παιχτεί στα ίσια, αν ήθελε να δώσει κάθε πιθανό τίτλο στους πεινασμένους οπαδούς του δεν θα το έκανε).

Γενικά, η επαγγελματοποίηση του 1979 ήταν το πρώτο κακό, η νεοφιλελευθεροποίηση του 1996 ήταν το δεύτερο που διόγκωσε το πρώτο. Και αυτό ήταν γεγονός πανευρωπαϊκό, με Μπόσμαν, άνοιγμα εκατομμυρίων Τσου Λου, στοίχημα κ.ά. κομβικά γεγονότα που όλα συνέβησαν από το 1995 ως το 1997, οπότε προφανώς δεν ευθύνονται μόνο οι βαλίτσες του Κόκκαλη στην Αλεξανδρούπολη γι' αυτό. Απλά, ο Κόκκαλης ήταν εκείνος ο παράγοντας που αντιλήφθηκε καλύτερα τις νέες τάσεις στο εμπόρευμα που λέγεται ποδόσφαιρο, και έγινε ο αντιπρόσωπος του νέου εκφυλισμού σε όλο του το μεγαλείο. Αν τις είχαν αντιληφθεί ο Μελισσανίδης και ο Βαρδινογιάννης, θα είχαν κάνει κι αυτοί το ίδιο.

(Αν είσαι του 1977 είμαστε συνομήλικοι, αν είσαι του 1979 σε περνάω δύο χρόνια).

Σάββατο, 01 Ιουνίου, 2024

 
 Ο Σταμάτης είπε...

Σε γενικές γραμμές τα ίδια λέμε.

Εφόσον είσαι γεννημένος στα '70's πρέπει να θυμάσαι ότι για το 2-2 του Παναθηναϊκού με τον Πιερικό είχαν γραφτεί πολλά. Όπως και για την συμβολή της τότε κυβέρνησης του Παπανδρέου στην κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Επίσης και με νίκη κατά του Πιερικού πάλι δεύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός και ήθελε νίκη στο τελευταίο ματς στην Τούμπα για τον τίτλο.

Στο θέμα των πρωταθλημάτων του Παναθηναϊκού ξεχνάς και την παρουσία Γιδοπουλου, Καρρά και Μελισσανίδη. Πολύ μικροί μπροστά στον Βαρδινογιάννη, αλλά όχι αμελητέοι για να κλέψουν ότι κρέμεται από την τσέπη.

Στο θέμα των μαχαιριών βάλε και τον παράγοντα μετανάστες στην ανάλυση. Αλβανική και Γεωργιανή συνήθεια, σε μεγάλο βαθμό, η οποία πέρασε και στο οπαδικό κίνημα με την αθρόα συμμετοχή Αλβανών σε αυτό, την δεκαετία του '00.

Στο ίδιο θέμα μεγάλη η ευθύνη των οπαδών του Παναθηναϊκού που έδωσαν το βίντεο των Ρώσων στο διαδίκτυο και στους δημοσιογράφους μετά το σκηνικό στο Παγκράτι. Υπήρχαν και εκεί μαχαιρωματα, Ολυμπιακών, ευτυχώς όχι θανατηφόρα. Εφόσον ένα χαμένο σκηνικό έγινε δημόσιο θέαμα, σε συνδυασμό με πολλά άλλα ψιλά εκείνης της περιόδου, φαινόταν ξεκάθαρα σε όποιον καταλάβαινε τι συνέβαινε, ότι θα ακολουθούσε η Παιανία.

Γενικά, πάντως, στο θέμα της χρήσης όπλων, σε αυτή την αθλιότητα, δεν διέφερε πολύ το σύστημα του Κόκκαλη από εκείνα των άλλων ομάδων. Στην Παιανία τον ίδιο "εξοπλισμό" είχαν και οι παναθηναϊκοί. Υπάρχει ευθύνη και στην βάση των συνδέσμων. Όσες φορές έχει γίνει προσπάθεια κατευνασμού και μη χρήσης όπλων από τα πάνω, η απάντηση είναι "θα πάμε γυμνοί εμείς και οι άλλοι θα έχουν σπαθιά".

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Σχεδόν σε όλα.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Διάβασε απλά τη δημογραφία των χωρών της Αφρικής κι έλα να μου πεις ξανά, γελοίε που μου έβγαλες και πόρισμα πως δεν τρέχει τίποτα με τους μελα(μ)ψούς (είσαι εξ ίσου ανελλήνιστος). Δηλαδή η επέμβαση της Κίνας στη Αφρική είναι εντάξει για ΄σένα, αφού η δουλειά γίνεται με τα μισά λεφτά. Είσαι ρομαντικός δεν μπορώ να πω. Εγώ μπορεί να είμαι τυρόβλαχος, αλλά εσύ είσαι πρωτευουσιάνος τα τελευταία 80 χρόνια κι αυτό είναι το χειρότερο είδος νεοέλληνα,

Σάββατο, 01 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

“Ποιοι είναι αυτοί που φεύγουν από εκεί; Αυτοί των οποίων οι χώρες αντιμετωπίζουν εισβολές της ιμπεριαλιστικής Δύσης. Ποιοι είναι αυτοί που μένουν στις χώρες τους και δεν μας πειράζουν; Αυτοί στων οποίων τις χώρες η Κίνα φτιάχνει στη μισή τιμή νοσοκομεία, αρδευτικά κανάλια και γενικά πόρους για την ανάπτυξη. “

Είπαμε, εσείς οι 5 σιτεμένοι “φοιτητές” είστε υπέρ τού ρωσικού και κινεζικού ιμπεριαλισμού. Θα θέλατε να είστε γενιά πολυτεχνείου, τέτοιες μακακίες έλεγαν οι αριστεροί και τα τριτοκοσμικά κομμουνιστικά εξαπτέρυγα στα 70's. Προπέρσινα ξινά σταφύλια. Η Αγγλική αυτοκρατορία και αποικιοκρατία δεν έφτιαχνε δρόμους, σιδηροδρόμους, λιμάνια, νοσοκομεία, διοικητικές δομές; Τόσο άσχετοι.

Φυσικά για εσάς τα ορφανά τού Λένιν και τού Στάλιν ιμπεριαλιστές είναι μόνο οι δυτικοί,. Αυτοί μόνο βομβαρδίζουν και ξεσπιτώνουν πληθυσμούς. Οι σοβιετικοί στο Αφγανιστάν έριχναν κόκκινα γαρύφαλλα, έτσι; (Ακόμα υπάρχουν οι νάρκες τους και μη εκραγέντα βομβίδια διασποράς). Οι Κινέζοι στο Θιβέτ πήγαν να διδάξουν ... Κομφούκιο...

Στην Συρία Ρώσοι σε συνεργασία με τον Άσαντ και τους Τούρκους εκτόπισαν ολόκληρους πληθυσμούς. Ο κοντούλης μισομογγόλος που δήθεν προστάτευε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας έδωσε την άδεια στον εραστή του σουλτανίσκο να εισβάλει στο Αφρίν και στην Β. Συρία και να ξεπαστρέψει Κούρδους. Για την μεγαλύτερη σφαγή που διεξάγεται τώρα στο Σουδάν και μπροστά της η Γάζα είναι αμελητέα, ρώσικη επέμβαση ευθύνεται αποκλειστικά.

Οι Κινέζοι κάνουν υποδομές στην Αφρική, τι λες; Οι Κινέζοι δανείζουν με εγγύηση την γη και παίρνουν τζάμπα για δεκαετίες ολόκληρες εκτάσεις με πρώτες ύλες. Μιλάμε για αποικιοποίηση τού αισχίστου είδους χωρίς καμία υποδομή πλην αυτών που τους εξυπηρετούν αποκλειστικά για την στυγνή οικονομική εκμετάλλευση. Τα ίδια και οι Ρώσοι με τις μαφιόζικες συμμορίες τύπου Βάγκνερ που πουλάνε προστασία στους τοπικούς μαφιόζους δικτάτορες που κατασφάζουν τον πληθυσμό και τους δίνουν καλάσνικοφ και ελικόπτερα (που πια δεν μπορούν να πουλήσουν πουθενά αλλού μετά την αποτυχία τους στην Ουκρανία) για να σφάζουν καλύτερα τους ιθαγενείς αντιπάλους τους. Το αντάλλαγμα ορυχεία και πληρωμή σε είδος. Ωμή καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Η αγγλική και γαλλική αποικιοκρατία ήταν κολέγιο μπροστά σε αυτά.

Γουστάρεις Κινέζους γεροντοπαλίκαρο (ή μήπως γεροντοκόρη);; Άει τράβα να δουλέψεις σε Κινέζο εργοδότη και μίλα του για εργασιακά δικαιώματα να σου εξηγήσει το όνειρο εσύ που κάνεις βόλτα με τον Κουτσούμπα πρωτομαγιά.

Δεν έχετε διαβάσει ιστορία, οικονομία, φιλοσοφία, δεν μιλάω τώρα για άλλες επιστήμες... Από μαθηματικά και φυσική είστε στούρνοι ούτως ή άλλως. Απορώ αν πήρατε και πτυχίο και από ποιά σχολή τού κ@λου (?!)

Άντε άπλυτοι και αξύριστοι όπως είστε στα Εξάρχεια, και κόψτε τα παραμύθια για “ρομαντικούς εθνικισμούς” γιατί γίνατε ανέκδοτο. Και καταλάβετε επιτέλους; ότι ο “εθνικισμός” δεν είναι πολιτική ιδεολογία, αλλά συνιστώσα της όποιας πολιτικής ιδεολογίας. Εσείς ιδεολογικά δηλώσατε εθνομπολσεβίκοι. Τραβάτε τώρα κατά Εξάρχεια μεριά είπαμε - εθνομπολσεβίκοι εσείς, θα βρείτε εκεί και κάποιους αναρχοεθνικιστές να κάνετε καλή παρέα να σας δώσουν και κανένα μπάφο να στανιάρετε.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πες τα Πραιπόζιτε,ο νεοχιτλερικός κινεζορώσικος άξονας Ξι-Πούτιν φταίει για όλα.Εμπρός να ιδρύσουμε την Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση της 4ης Αυγούστου για να σώσουμε την Λευκή Ευρώπη και τον δυτικό πολιτισμό της νομιμοποίησης της παιδικής πορνογραφίας.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΗ Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Μονόκερε, μην εξάπτεσαι. Διακρίνουμε θυμό στον σχολιασμό σου που σε αποσπά από την ουσία της συζήτησης.

Γράφεις, για παράδειγμα: "
Στην Συρία Ρώσοι σε συνεργασία με τον Άσαντ και τους Τούρκους εκτόπισαν ολόκληρους πληθυσμούς. Ο κοντούλης μισομογγόλος που δήθεν προστάτευε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας έδωσε την άδεια στον εραστή του σουλτανίσκο να εισβάλει στο Αφρίν και στην Β. Συρία και να ξεπαστρέψει Κούρδους. Για την μεγαλύτερη σφαγή που διεξάγεται τώρα στο Σουδάν και μπροστά της η Γάζα είναι αμελητέα, ρώσικη επέμβαση ευθύνεται αποκλειστικά."

Και τι είμαστε εμείς για να περιμένεις να μπούμε σε έναν τέτοιο διάλογο; Κομμουνιστές; Εθνικιστές είμαστε Μονόκερε. Εφόσον έπρεπε να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πολιτικές από τον Άσαντ για να σωθεί η Συρία από τα νύχια των Αμερικανών και των Isis συνεργατών τους, καλώς έγιναν. Ούτε η ΟΑΚΚΕ δεν θα χρησιμοποιούσε αυτό το επιχείρημα. Ή, ακόμη περισσότερο, ούτε Αλβανός ή Εβραίος να ήσουν δεν θα είχες υιοθετήσει τέτοια αφηγήματα.

Οι Κούρδοι από την άλλη, διαλέγουν πάντα τους λάθος συμμάχους. Είχαμε γνωρίσει κάποτε έναν Κούρδο του Ιράκ που έχει νυμφευθεί Ελληνίδα. Ήταν από εκείνους που είχαν πάρει τα όπλα κατά του Σαντάμ. Πλέον, αυτός ο Κούρδος του Ιράκ, μας είπε ότι όλο το Ιράκ νοσταλγεί τον Σαντάμ και τραβάει τα μαλλιά του που βοήθησε τους Αμερικανούς να εγκαθιδρύσουν την δημοκρατία.

Στο μεταξύ η εμμονή σου με τους άντρες εραστές έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις. Έβγαλες και τον Πούτιν με τον Ερντογάν εραστές. Είπαμε ρε Μονόκερε. Κόψε την τσόντα όταν μπαίνεις σε συζητήσεις μαζί μας.

Προφανώς και είναι συνιστώσα ο εθνικισμός. Αλλά συνιστώσα μιας ιδεολογίας που έχει ένα κοινό ενοποιητικό στοιχείο. Τον αντιδιαφωτιστικό πολιτικό Ρομαντισμό. Ο εθνικισμός, ο συντηρητικός σοσιαλισμός, η πίστη σε χαρισματικούς ανθρώπους, η παραδοσιοκρατία. Όλα αυτά συνδέονται οργανικά για να σχηματιστεί η ιδεολογία που συμβατικά αποκαλούμε "εθνικισμό".

Δεν μπορεί να γίνει αυτό με πεδία πέραν του πολιτικού Ρομαντισμού. Πώς να το κάνουμε; Δεν γίνεται ο ρομαντικός εθνικισμός (οργανικός) να ταιριάξει με τον φιλελευθερισμό που βασίζεται στην ατομικιστική πολιτική ανθρωπολογία. Θα βγει Φρανκενστάιν δεξιά, τύπου Βορίδη και Άδωνι, γεμάτη κραυγαλέες αντιφάσεις.

Δεν γίνεται να ταιριάξει η ρομαντική παραδοσιοκρατία, που εστιάζει στον μεσαίωνα και στις μη ορθολογικές προνεωτερικες περιόδους για να συγκροτήσει το επιχείρημα της, να ταιριάξει με τον ψευτοπαγανιστικό κλασικισμό του Διαφωτισμού.

Δεν γίνεται ο συντηρητικός σοσιαλισμός, που σύμφωνα με τον Κονδύλη, υπάρχει πριν τον Ρομαντισμό στις παρυφές του μεσαίωνα και στους υποστηρικτές της societas civilis , να ταιριάξει με τον φιλελεύθερο καπιταλισμό που αποδεσμεύει το οικονομικό στοιχείο από το κοινωνικό, αντιστρέφοντας τους όρους της societas civilis .

Υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο στην ιδεολογία που συμβατικά αποκαλούμε εθνικισμό. Το οποίο δεν χωράει Εβραιόδουλους καπιταλιστές, φιλελεύθερους διαφωτιστές και καραγκιόζηδες όπως εσύ.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ναι ανελλήνιστε ταγαρόβλαχε (το μελαψός είναι ορθό, το "υπερπλυθησμός" είναι αγραμματοσύνη), η Κίνα δεν μας ενοχλεί γιατί δεν κάνει πολέμους σε εκείνα τα μέρη, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για να έρχονται εδώ αυτοί. Γη αγοράζει και συνεργάζεται με εθνικές κυβερνήσεις για την ειρηνική ανάπτυξη των χωρών. Άσε μας κουκλίτσα μου που σε ένοιαξε ο ρυθμός γεννήσεων στη Ζάμπια! Αν μένουν στον τόπο τους, ας γεννάνε και είκοσι κουτσούβελα ο καθείς. Που θίχτηκες αμέσως εσύ και η μονόκερη Αχρηστοτέλα η Καβλέντζω με τ' όνομα, για το συμπέρασμα ότι οι πόλεμοι της Δύσης προκαλούν τη μετανάστευση. Μην σας θίξουν τον αφέντη Μπάιντεν, αμέσως να γράψετε κατεβατά σε υπεράσπισή του. Ό,τι κάνατε στον πολυχρονεμένο σας σουλτάνο για 400 χρόνια, και στον Σόιμπλε προ δεκαετίας. (Νου)Δούλοι.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η Λεπέν όλο χαρά ψήφισε μαζί με Μακρόν υπέρ της καταστολής της εξέγερσης των ιθαγενών στη Νέα Καληδονία.

Αποικιοκράτισσα και όχι εθνικίστρια.

Το 1791 ο μοναρχικός, συντηρητικός, ρομαντικός κριτικός του καπιταλισμού, Linguet, ψήφισε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση κατά της καταστολής της εξέγερσης των σκλάβων στην Αϊτή.

Δυστυχώς η παράδοση της OAS κρατά ακόμα όμηρο τη γαλλική Nouvelle Droit.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θεωρείς ότι η OAS δεν ήταν εθνικιστική;

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Νουδόκερε πόσο χειρότερος να είναι άραγε ένας Κινέζος εργοδότης από έναν ελληνόφωνο, κατά κανόνα Τρικαλινό, εστιάτορα στο Ντίσελντορφ; Όσα παιδιά ανέβηκαν πάνω για δουλειά και έπεσαν σε τέτοιους μαρτύρησαν. Ο τελευταίος που μπορεί να κριτικάρει άλλους λαούς ως κακά αφεντικά είναι ο νεοέλληνας, Νουδόκερε.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μην μιλάς για δουλειά στην Λάουρα. Δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Εμείς τον συντηρούμε από τους φόρους μας. Κλασσικός τεμπέλης. Και μάλιστα με τουπέ. Ο μέσος δεξιός.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εαν ισχύει αυτό μαγκιά του και μπράβο του.

Τρίτη, 04 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έκανες coming out ως Αλκιβιάδης. Έχεις πει ψέματα για όλα σου τα βιογραφικά στοιχεία. Εδώ και δέκα χρόνια έλεγες το πόσο σπουδαίος εραστής ήσουν (παλιότερα μίλαγες για Γερμανίδες που σου έμαθαν τον έρωτα, τώρα για Μαγυάρες ψυχολόγους!). Πιστεύεις ότι είσαι ο τελευταίος των Ελλήνων. Ρουφιανεύεις συναγωνιστές στην ασφάλεια μέσω του Indy. Έγραφες ότι το online trolling σου καλύπτει "ελλείψεις", και τώρα δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου για να πάρεις κουράγιο; Πραγματικά σε λυπάμαι Αρίστο. Το εννοώ χωρίς ίχνος ειρωνείας ή κακίας. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση του να προσποιείσαι όλη σου την ζωή ότι είσαι κάτι το οποίο δεν είσαι, κατέληξες να ζήσεις με έναν τρόπο μη αυθεντικό. Πέρασε η ζωή σου και τι κατάλαβες; Τι κατάφερες; Η υστεροφημία σου ποια θα είναι;

Τετάρτη, 05 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι Ρώσοι ρε Τελόκερε μπήκαν Συρία τέλη του 2015, κατόπιν αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, για να αναχαιτίσουν το ISIS που εξόπλιζε η CIA και οι Σαουδάραβες που "μοιράζονται τις ίδιες αξίες" με το κόμμα σου.

Ως τότε τι;

Γιατί φεύγανε οι Σύριοι από το 2011 ως τότε;

Α ναι. Γιατί η Δύση του Ομπάμα έκανε μπάχαλο τη χώρα τους. Όχι η Ρωσία Τελόκερε. Αυτή στο Τέλ-ος μπήκε.

Λες και για Σουδάν Τελόκερε;

Για ποιο Σουδάν; Αυτό που αποσταθεροποίησαν οι Ευαγγελικοί neocons των ΗΠΑ επειδή ο Μπασίρ συνεργαζόταν με Ιράν. Το Σουδάν που ο Wesley Clark συμπεριέλαβε το 2003 στις 7 χώρες που η Δύση σχεδίαζε πολέμους (Ιράκ-Συρία-Λίβανος-Λιβύη-Σομαλία-Σουδάν-Ιράν). Που ως τότε καμιά από αυτές τις χώρες δεν είχε προσφυγικό πρόβλημα. Και σήμερα στο Σουδάν πάλι η Δύση δρα, ως και με μισθοφόρους Ουκρανούς.

Πάλι ατύχησες Τέλα. Και στις δύο χώρες που ανέφερες, η πολυαγαπημένη σου Δύση δημιούργησε το πρόβλημα και κανείς άλλος. Ανέφερες δύο case study υπέρ του επιχειρήματος "ΝΑΤΟ = αποσταθεροποίηση = μετανάστευση".

Γι' αυτό λοιπόν, Τέλα, ξανά και ξανά, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εφόσον η OAS πάλευε για τη διατήρηση της γαλλικής μειονοτικής διοίκησης στην Αλγερία ήταν όχι εθνικιστική αλλά ιμπεριαλιστική. Οι πολιτικοί όροι έχουν πολύ συγκεκριμένη σημασία. Για τον ίδιο λόγο που το Γ' Ράιχ έπαψε να είναι εθνικιστικό και έγινε ιμπεριαλιστικό όταν προσάρτησε μη-γερμανικές περιοχές. Εθνικισμός = Χ. Ιμπεριαλισμός = Ψ. Χ ≠ Ψ.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Η Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Είχε ένα καλό που παραβλέπεις, όμως, η συγκεκριμένη οργάνωση. Ήταν εναντίον του Ντε Γκωλ και της συμβιβασμένης ρεπουμπλικανικής αστικής Δεξιάς.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μη γελάτε παιδιά. Νοιάζεται πολύ ο Μονόκερως για τη διατήρηση της λευκότητας της Ευρώπης. Γι' αυτό στηρίζει Μπίμπι, που έχει δηλωμένο στόχο τη "μετεγκατάσταση" 2 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων στην Ευρώπη. Είναι φιλοσιωνιστής αντιμετανάστης ο Μονόκερως. Όπως λέμε Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Μη γελάτε παιδιά.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Σούχωφ, υιοθετείς τακτικές του τέλη και γράφεις ανώνυμα. Βορειοελλαδίτης ολυμπιακός, αντιλευκός Έλληνας, εθνικιστής με αριστερίστικη ιδεολογία και ανάγνωση της ιστορίας. Είσαι η επιτομή του γενίτσαρου.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όχι καθυστερημένε. Όλοι σε βρίζουμε. Δεν χρειάζεται κανένας Σούχωφ να σου επιτεθεί ανώνυμα. Όλοι οι εθνικιστές σε σιχαινόμαστε. Για τις πομπές σου, την αρχαιοκαπηλία σου, για τα κλεμμένα βιβλία από τις βιβλιοθήκες, για το ότι μείωσες τον όρο πολιτικός κρατούμενος αναφερόμενος στον εαυτό σου (ποινικός ήσουν), για τα καφεδάκια με τους ασφαλίτες, για τον ρατσισμό σου εναντίον των Ελλήνων, για τις προσωπικές σου επιλογές που προσπαθείς να περάσεις ως κανονικότητα, για το ότι είσαι Σιωνιστής αλλά στο blog σου βρίζεις το Ισραήλ, για τα άτομα που σε εμπιστεύτηκαν και που εξαφανίστηκαν από δίπλα σου με το που κατάλαβαν ποιος είσαι, για τα ψέματα που έγραφες στο "κάτεργο", για το ότι μιλάς για εξωτερική αισθητική ενώ μοιάζεις με Πακιστανό σε φανάρι... Το βιογραφικό σου είναι τεράστιο. Για αυτό μας φέρνεις αναγούλα. Για αυτό σε σιχαινόμαστε.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
ΑνώνυμοςΟ Σούχωφ είπε...

Βορειοελλαδίτης είμαι, Ολυμπιακός δεν είμαι. Δεν είμαι αντιλευκος, αντιμαυρος κτλ. Γράφω πάντα με το ίδιο ψευδώνυμο. Είμαι χριστιανός, εθνικιστής και σοσιαλιστής. Τι από αυτά με κάνει γενίτσαρο;
Στο πιο πάνω σχόλιο εννοούσα ότι δεν έχω έρωτα με το έθνος των Μπόερς. Είναι ένας λαός που τον σέβομαι όπως όλους τους άλλους. Εσείς οι χιτλερικοί της πρεσβείας τους έχετε ως νούμερο ένα ιερή αγελάδα. Οπότε θεώρησα ότι θα έχετε κάποιες παραπάνω πληροφορίες στο ερώτημα που έθεσα. Γιατί οι Μπόερς στα τέλη της δεκαετίας του 80 δεν διεκδίκησαν δικό τους κράτος;

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ο Supplier είπε...

"Δυστυχώς η παράδοση της OAS κρατά ακόμα όμηρο τη γαλλική Nouvelle Droit."

Κοιτίδα της γαλλικής Νέας Δεξιάς ήταν ο Ντρέυφους. Καθαρά εσωτερική υπόθεση χωρίς ιδιαίτερες αποικιοκρατικές ή ιμπεριαλιστικές συσχετίζεις. Τότε ήταν που έγιναν μάγκες προσωπικότητες όπως ο Μωρράς, ο Συβετόν, η Γαλλική Δράση και καμιά δεκαριά ακόμα ριζοσπαστικές ομαδώσεις, κόμματα, έντυπα. Η OAS απλά λειτούργησε για λίγο ως συγκολλητική ουσία και σημείο αναφοράς στα πέτρινα μεταπολεμικά χρόνια (κακώς).

Αλλά ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον. Αλήθεια, ποιοι ήταν οι γνήσιοι αντιαποικιοκράτες στην Γαλλία εκείνης της περιόδου, για να κάνουμε και τις ανάλογες συγκρίσεις; Μήπως οι γκωλικοί και σ/δκράτες διαχειριστές του μεταπολεμικού καταναλωτικού πάρτυ ή μήπως οι σαλονάτοι πρωτοwoke νεοαριστεροί που υπέγραφαν μανιφέστα στους Μοντέρνους Καιρούς και ύστερα ιδεολογικοποιούσαν την λαθρομετανάστευση εκατομμυρίων Μαγκρεμπιανών για νά χει τζάμπα χέρια ο Φρανσουά Πινό; Αστεία πράματα...

Μην το ψάχνεις, ένας (κυριολεκτικά ένας) Σαμίρ Αμίν υπήρξε, που όντως στρώθηκε και έπιασε το νόημα της όλης υπόθεσης μακριά από ιδεοληψίες, και αυτός στα τελευταία του πήγε συμβουλάτορας του Παπατζή του Β'. Κακά τα ψέματα, δεν μπορούσε να προκύψει αυθεντικό αντιιμπεριαλιστικό ρεύμα στην βαθιά μητροπολιτική Δύση της εποχής. Ούτε τα διάφορα εργατικά/συνδικαλιστικά (ή ακόμα χειρότερα "φοιτητικά/νεολαιίστικα") κινήματα μετά τον Β ΠΠ ήταν τέτοια. Είναι και θέμα "αντικειμενικών συνθηκών" από ένα σημείο.

Κυριακή, 02 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η Κενταυρολάουρα τα έχει χάσει τελείως. Μετά τον προαυλισμό της, μπαίνει για να διαβάσει το iefimerida και το Πρώτο Θέμα, και αφού έχει περάσει όλη την στήλη gossip της Lifo, μπαίνει στην Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ για να μας πει ότι η Wagner έχει φάει ξύλο στην Ουκρανία! Με έναν Ζελένσκι που προφανώς έχει χάσει τα λογικά του και παρακαλεί γονατιστώς για παραπάνω όπλα. Με του Ουκρανούς να υποχωρούν και τον Ζελένσκι να ωρύεται στους στρατηγούς του λέγοντας τους ότι του κρύβουν πράγματα! Μπες σε κανάλια του Telegram. Γίνεται καλή δουλειά με πληροφορίες για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία. Οπότε, γλυκιά μου Λάουρα έπαιξες και έχασες. Αλλά ξέρουμε για ποιο λόγο έχεις σκάσει. Δεν είναι ότι στηρίζεις την Νέα Δημοκρατία για τα ψίχουλα που σου πετάνε και λες και ευχαριστώ. Ούτε επειδή πιστεύεις ότι είσαι δίμετρος Σουηδός και άρα “Άριος” ενώ ο καθρέφτης του υπογείου δείχνει άλλα. Το έχεις πάρει προσωπικά πλέον επειδή ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλοφίλων. Για πρώτη φορά στην ζωή σου, μετά από την ατελείωτη καζούρα που έτρωγες από παιδί, μία κυβέρνηση σε στήριξε. Μην ανησυχείς όμως. Όταν ανέβουν εθνικιστές στην εξουσία αυτό το έκτρωμα θα πέσει. Θα κάνουμε κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε ο Πούτιν. Ας μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Αυτοί οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τέτοιες οργανώσεις με κάποιο περίεργο τρόπο έχουν πάντα σχέσεις με το Αμερικανικό Προξενείο. Μην ξεχνάς ποιος είναι ο πιο γνωστός θαμώνας των Pride. Ο αγαπημένος σου Τσούνης.
https://www.militaire.gr/o-amerikanos-presvis-tzortz-tsoynis-sto-athens-pride-2022-fot/

“Η Πρεσβεία του #Ισραήλ μαζί με άλλες πρεσβείες υποστηρίζει το φετινό #athenspride2022.
Η αποδοχή και ο πλήρης σεβασμός του άλλου πρέπει να είναι ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε κοινωνία και ανθρώπινη σχέση. 🏳️‍🌈🇮🇱
📸: @TelAviv pic.twitter.com/UWzxrItiLE
— Israel in Greece 🇮🇱🇬🇷 (@IsraelinGreece) June 17, 2022”

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ευρυπρωκτόκερε άσε τη Βάγκνερ και πες μας για τη Blackwater.

Τουλάχιστον η Βάγκνερ πολέμησε σε κανονικές μάχες. Η Blackwater γυναίκες και παιδιά έσφαζε μόνο.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Δεν θα συζητήσετε τέτοια θέματα, λέτε. Αλλά κάνατε πάλι το λάθος να γράψετε σεντόνια λερωμένα με την βαριά ασχετοσύνη σας. Και το χειρότερο απ' όλα βρωμάνε “ευρ”Ασιατισμό και ισλαμολαγνεία.

Οι 2 οπλαρχηγοί που ανέτρεψαν τον Μπασίρ είχαν αμφότεροι σχέσεις με την Μόσχα. Ίσως περισσότερες ο Νταγκάλο ο οποίος είναι γνωστό ότι λάμβανε όπλα και εκπαίδευση από Ρώσους. Ο Μπουράν και ο σουδανέζικος στρατός προηγουμένως επίσης λάμβαναν στρατιωτική βοήθεια από την Μόσχα. Απώτερος σκοπός των Ρώσων μετά το 2014 ήταν να βάλουν χέρι στα χρυσωρυχεία της περιοχής. Είστε λοιπόν ά-σ-χ-ε-τ-ο-ι. Και κάτι χειρότερο. Βρήκατε άλλο πρότυπο “ρομαντικού εθνικιστή” ηγέτη στο πρόσωπο τού ισλαμιστή χασάπη Μπασίρ, ο οποίος επέβαλε σαρία, καταδίωξε τους χριστιανούς τού Σουδάν μαζί με τους σιίτες και “αποστάτες” σουνίτες, τους κατέσφαζε με μιλίτσιες και τελικά η πανίσχυρη μιλίτσια τού Νταγκάλο μαζί με τον στρατό τον ανέτρεψαν. Το αν οι Αμερικανοί, οι Σαουδάραβες, οι Ιρανοί παίζουν ο καθένας τα δικά του παιχνίδια είναι δευτερεύον. Οι φτηνές δικαιολογίες επιπέδου νηπιαγωγείου δεν πιάνουν σε εμένα και υποθέτω ούτε σε κάθε νοήμονα αναγνώστη που τυχόν διαβάζει τα σχόλια. Και σε αυτούς απευθύνομαι, όχι στους 5 σταλινικούς ψευτοεθνικιστές τις παρέας σας που πράγματι θυμίζετε ΟΑΚΚΕ, ΟΚΔΕ, μ-λ ΚΚΕ κλπ.

Αυτό και μόνο σαν δείγμα της ασχετοσύνης σας. Τις λοιπές σαχλαμάρες δεν τις σχολιάζω καν. Τα προπαγανδιστικά ψεύδη σας είναι η νιοστή ομολογία τού “ευρ”ασιατισμού σας και της ισλαμοφιλίας σας (μεγάλος ο έρωτας σας με τους γενειοφόρους μουλάδες τού Ιράν) πείθουν ότι δεν είστε Έλληνες εθνικιστές. Θέλετε να γίνετε δορυφόροι ή υπόδουλοι της Ασίας. Προϊόντα της παρακμής είστε και νούμερα για τα πανηγύρια με τα προαναφερθέντα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Να λέει "θυμίζετε ΟΑΚΚΕ" η Τέλα που τον τελευταίο χρόνο εδώ μέσα δεν κάνει κάτι άλλο από το να πουλάει ρωσοφοβία και φιλοσιωνισμό είναι όσο αστείο όσο το να μάς λέει να πάμε στα Εξάρχεια αυτός που επί δεκαετίες ρουφιανεύει εθνικιστές στο ιντιμίντια για λογαριασμό όχι τόσο των Εξαρχείων όσο της ασφάλειας.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και πάλι δεν μας απάντησε ποιος ευθύνεται που έφευγαν οι Σύριοι από τη Συρία στα 4,5 χρόνια του πολέμου πριν μπουν οι Ρώσοι. Μας λέει ισλαμολάγνους ο τύπος που θα προτιμούσε ISIS και αλ-Νούσρα στη Συρία από Άσαντ. Θυμήθηκε και τους χριστιανούς του Σουδάν που έγιναν όχημα των Αμερικάνων στη διαίρεση της χώρας. Γεια σου μωρή Τέλα με τον αγώνα σου κατά της "Μόσχας". Σε βλέπει ο Πούτιν να κουνάς τους γλουτούς και τρέμει μωρή. Έτοιμος είναι να φύγει από τη Λουγκρανία για να μην τον πετύχει ο έφιππος καλσονοβόλος!

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Χαμένο ταλέντο ο κένταυρος. Έκατσε πάλι κι έγραψε πέντε συνεχόμενα σεντόνια που βρίζει τον εαυτό του. Σουρεαλιστικές καταστάσεις μάγκες μου!

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έξις δευτέρα φύσις...

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Μονόκερως είπε...

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι είστε πράγματι Ρομαντικοί. Εκπροσωπείτε την παρακμή όπως σε κάθε ιστορική περίοδο εκπροσωπούσε ο Ρομαντισμός. Εξυμνείτε παιδεραστές (Βύρωνα), ομοφυλόφιλους (Ουάιλντ), συφιλιδικούς (Μπωντλαίρ), οπιομανείς (Ντε Κουίνσι), αρρωστιάρηδες πεταμένους από το στρατό (Κλάιστ), συζύγους Εβραίων (Σλέγκελ) και τύπους που αυτοκτονούν αφού πρώτα καίνε τα έργα τους (Γκόγκολ και Γιαννόπουλος). Εξυμνείτε τον άκαπνο Δραγούμη αντί για τον πολεμιστή Γύπαρη. Είστε χεβυμεταλλοτσιφτετέλληνες γιατί όπως οι ίδιοι λέτε, αναγνωρίζετε σε αυτή τη "μουσική" τον κληρονόμο όλων των άρρωστων ρευμάτων που προσδιορίζονται με τον όρο Ρομαντισμός. Αλλά γουστάρετε ταυτόχρονα και Ιρανούς μουλάδες που απαγορεύουν τη μουσική, γιατί είστε τόσο πνιγμένοι μέσα στις αντιφάσεις σας όσο ήταν οι εξίσου έκφυλοι Ρομαντικοί του 19ου αιώνα που συνδύαζαν τα ομαδικά ερωτικά όργια και την πουριτανική Ιερά Συμμαχία. Ακραίοι ελευθεριακοί και ακραίοι συντηρητικοί ταυτόχρονα, απομακρυσμένοι από κάθε έννοια μέτρου, γι' αυτό μισείτε θανάσιμα τον Διαφωτισμό που αντιπροσωπεύει το μέτρο. Ο Γκαίτε όταν έλεγε ότι ο Κλασικισμός είναι υγεία και ο Ρομαντισμός ασθένεια, κάτι τυπάκους σαν τον Μαμούτο είχε κατά νου. Αυτοί είστε, κύριοι. Τι κύριοι, δηλαδή. Παιδαρέλια παρακμιακά.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε απατεώνα πάλι λες για τον Βύρωνα και τον Ουάιλντ; Δεν σου έχουν απαντήσει ήδη τα παιδιά; Ποιο μέτρο ρε Τελόκερε; Έζησες εσύ την ζωή σου με μέτρο; Να γουστάρουμε κάποιον επειδή πολέμησε και όχι επειδή έγραψε κάτι σπουδαίο; Από τους Διαφωτιστές που γουστάρεις εσύ ποιος πολέμησε; Από την πούδρα στην περούκα ήταν. Και το σημαντικότερο. Με αυτά τα κριτήρια, "αντιφάσεις, πεταμένους από το στρατό, ομοφυλόφιλους, άκαπνους" κανένας δεν θα έπρεπε να παίρνει στα σοβαρά και εσένα. Τι κάνεις; Αυτομαστιγώνεσαι;

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβετε τι κουτοπόνηρη λουλού είναι η Τέλα, ξεκινάει κουβέντα για τη σύγκρουση στο Σουδάν για να πει ότι "μπροστά της η Γάζα είναι αμελητέα" - να κάνει δηλαδή πλαγίως το ξέπλυμα στους σιωνιστές.

Για το Σουδάν ο ΟΗΕ δίνει μετά από ένα χρόνο πολέμου 13.000 νεκρούς. Για την "αμελητέα" Γάζα δίνει σε 7 μήνες 36.000 νεκρούς, που είναι στ' αλήθεια 46.000 γιατί κάτω από τα ερείπια είναι θαμμένοι άλλοι 10.000 μάρτυρες.

Δεν τη νοιάζει την Τέλα το Σουδάν. Όπως κάθε σιωνιστής το χρησιμοποιεί για να ξεπλένει τα δικά του. Είδατε όμως που δεν λέει για Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία; Μα γιατί έχει πάρει το memo από την πρεσβεία να μη μιλάει γι' αυτό, γιατί εκεί τα σιώνια μαζί με τον Ταγίπ εξόπλισαν τους Αζέρους. Ονειρεύεται ερωτικές σκηνές Πούτιν-Ερντογάν, αλλά ξεχνάει το υπαρκτό τρίγωνο Μπίμπι-Ερντογάν-Αλιεφ.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

"Εξυμνείτε τον άκαπνο Δραγούμη αντί για τον πολεμιστή Γύπαρη"...τα εγχώρια νεοναζιστοειδή δεν έχουν βαρεθεί πια αυτή την καραμέλα; Ο Δραγούμης συμμετείχε και στον πόλεμο του 1897 και στους Βαλκανικούς, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε καμιά δουλειά να είναι "μπαρουτοκαπνισμένος", διότι πολύ απλά ήταν διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας! Που είναι το κακό; Και πως μπορεί κάποιος να συγκρίνει την όποια πολεμική του δράση με την πολεμική δράση ενός αξιωματικού όπως ο Γύπαρης; Επίσης δεν κατανοώ αυτόν τον διπολισμό. Πρέπει δηλαδή είτε να εξυμνούμε κάποιον, είτε να τον καταριόμαστε; Το γεγονός να αποτιμούμε τόσο τα θετικά, όσο τα αρνητικά σε διάφορες σημαντικές προσωπικότητες, περνάει από το μυαλό κάποιων ή είναι εμποτισμένοι από τον μανιχαισμό;
Υ.Γ. "πολεμιστές" ήταν και οι Μπονάνος, Αραπάκης και Γκιζίκης, αλλά ταυτόχρονα και αποδεδειγμένοι προδότες της Κύπρου

Τρίτη, 04 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Καζαντζάκης στο "Ταξίδια σε Ιαπωνία-Κίνα" το 1935 δείχνει ότι η ζωή στις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας ελάχιστα διέφερε από την καπιταλιστική κόλαση της Αγγλίας των μυθιστορημάτων του Ντίκενς. Κάποιοι "εθνικιστές" θαμπώνονται από τις φανταχτερές στολές και το μιλιταρισμό και νομίζουν ότι τα κράτη που συνέπηξαν τον Άξονα διέφεραν στις παραγωγικές τους σχέσεις από τα κράτη που πολέμησαν εναντίον τους. Στο μόνο που διέφεραν ήταν ο τρόπος συγκρότησης της αστικής εξουσίας (αστική δικτατορία αντί αστικής δημοκρατίας). Άλλωστε οι Γιαπωνέζοι, Γερμανοί και Ιταλοί μεγαλοβιομήχανοι ήταν οι πρώτοι που μετά το 1945 συνεργάστηκαν και συνεργάζονται ακόμα αγαστά με τη μεταπολεμική φιλελεύθερη τάξη πραγμάτων.

Εγώ πάλι δεν νιώθω καμιά πρεμούρα να υπερασπιστώ τον "Φορντισμό με στρατιωτική στολή" των Ιαπώνων - για τον ίδιο ακριβώς λόγο που οι εναπομείναντες παλιοί ρομαντικοί αλλά και οι αναδυόμενοι νεορομαντικοί δεν έβλεπαν κανέναν λόγο να υπερασπιστούν τον πρωσικό καπιταλισμό του Μπίσμαρκ.

Τρίτη, 04 Ιουνίου, 2024

 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μην δίνεις σημασία συναγωνιστή. Η γνωστή κοπέλα στήνει δίχτυα τα οποία όμως σκίζονται εύκολα. Ήταν εύκολη η δουλειά του με την ΧΑ. Εδώ τα έχει βρει πάρα πολύ σκούρα. Ο ηλίθιος έχει τόσες λίγες γνώσεις όπου δεν καταλαβαίνει ότι η Ιαπωνία μετά την Μεταρρύθμιση Μεϊτζί πολύ απλά έπαψε να είναι η Ιαπωνία που αγαπάμε. Η Ιαπωνία ουσιαστικά πέθανε για πρώτη φορά στην εξέγερση της Σατσούμα. Και για δεύτερη, και τελευταία φορά, όταν οι δειλοί Ιάπωνες στρατιώτες χλεύασαν τον Μισίμα αντί να συνταχθούν μαζί του όσο έβγαζε τον λόγο του στο μπαλκόνι της στρατιωτικής βάσης του κεντρικού Τόκιο.

Τρίτη, 04 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έτσι!!!!! Πάμε!!!!! https://youtu.be/oKW6gLLmxDQ?si=1EG1aXotjJ6YaXQY

Τετάρτη, 05 Ιουνίου, 2024

 
 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Οι σιωνόκαβλοι Sabaton γράψανε τραγούδι για τις νίκες των σιωνιστών στον Πόλεμο των Έξι Ημερών (σαν σήμερα btw άρχισε), αλλά τόσα χρόνια δεν έχουν γράψει ούτε ένα τραγούδι για Παλαιστίνιους Φενταγίν. Σας βλέπουμε, Σουηδοί!

Και μιας και το ανέφερα, σαν σήμερα δεν είναι μόνο η επέτειος του Πολέμου των Έξι Ημερών αλλά είναι και η επέτειος μιας από τις πιο εκπληκτικές επιχειρήσεις Παλαιστίνιων Φενταγίν μέσα στο έδαφος της σιωνιστικής οντότητας, και μάλιστα μπροστά στο (ένα) μάτι του Μοσέ Νταγιάν:

"Second was the “battle of 5 June 1970,” in which a group of six fighters led by Azzam himself confronted two tanks and a minesweeper, killing at least twelve IDF soldiers. Azzam recounts: Dayan had sent a Canadian and an American correspondent to accompany them on the border and show them that the Fedayeen operations had finished. Then [the mujahidin] came out on them like jinn from underground and shelled them and wounded the two journalists; the Jews admitted to losing twelve soldiers but the enemy losses were much higher than this."

Πηγή:
https://dokumen.pub/the-caravan-abdallah-azzam-and-the-rise-of-global-jihad-9780521765954-9781139049375.html

Εμείς που είμαστε με τα underdogs (ή "υπόσκυλα" όπως το μεταφράζει ο Διαμαντούρος), είμαστε και με τους Φενταγίν, και κατουράμε την ιμπεριαλιστική pop history των στίχων των Sabaton.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου, 2024

 
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμπελιάς μέχρι το 2013 (τουλάχιστον) έγραφε δοκίμια για τον Ρομαντισμό:

https://ia802302.us.archive.org/22/items/u-uu_20211020/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82%20%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82%20-%20%CE%9F%20%CE%A1%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%2C%20%CE%B7%20%CE%A6%CF%8D%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%20%CE%88%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82.pdf

Πάντα όμως είχε αυτό το κουσούρι να θέλει να παντρέψει Ρομαντισμό με Διαφωτισμό. Τελικά κατάντησε Μητσοτακικός.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου, 2024